Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σοκ στη Νεμέα: Έσβηναν τσιγάρα στο δεμένο με τριχιά κορμί του 3χρονου παιδιού τους

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους…
Τον απόλυτο εφιάλτη φαίνεται πως ζούσε στα χέρια των γονιών του ένα τρίχρονο αγόρι στη Νεμέα. Το μικρό αγγελούδι βρέθηκε δεμένο πισθάγκωνα σε μία καρέκλα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ωστόσο, το τραγικό της υπόθεσης δεν τελειώνει εδώ. Στο κορμί του έφερε σημάδια από σβησμένα τσιγάρα. Πίσω από τη βάναυση κακοποίηση φαίνεται πως κρύβονται οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι, μάλιστα, υποστήριξαν πως προχώρησαν σε αυτές τις πράξεις γιατί ήταν άτακτος.
Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η υπόθεση είδε το «φως» όταν το παιδί άρχισε να κλαίει μόνο του στον εγκαταλελειμμένο χώρο. Το κλάμα του, κινητοποίησε τους περίοικους, οι οποίοι κάλεσαν τις Αρχές.
Οι δύο αξιωματικοί αστυνομικοί της Νεμέας που έσπευσαν στο σημείο, «πάγωσαν» με το θέαμα που αντίκρισαν, καθώς εντόπισαν το παιδί δεμένο πισθάγκωνα σε μία καρέκλα. Αμέσως, ο τρίχρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεμέας. Τόσο οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνόδευσαν το αγόρι, όσο και το ιατρικό προσωπικό συγκλονίστηκαν όταν είδαν σημάδια στο κορμί του μικρού από σβησμένα τσιγάρα.
«Το δέσαμε γιατί ήταν άτακτος»
Λίγες ώρες αργότερα, εμφανίστηκαν στο σπίτι του παιδιού οι γονείς του, οι οποίοι έχουν άλλα δύο ανήλικα παιδιά. Οι άνδρες της Αστυνομίας τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκεί όπου οι γονείς ομολόγησαν ότι έδεσαν το παιδί τους γιατί, όπως υποστήριξαν ήταν άτακτο και θα τους δημιουργούσε προβλήματα στο ταξίδι που προγραμμάτιζαν για το Ναύπλιο.
Αμέσως, για την υπόθεση ενημερώθηκε η κ. Εισαγγελέας Κορίνθου, η οποία έδωσε εντολή τα παιδιά να φιλοξενηθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Οι γονείς, βουλγάρικης καταγωγής, συνελήφθησαν για κακοποίηση ανηλίκου και έκθεση αυτού σε κίνδυνο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/694080/sok-sti-nemea-esvinan-tsigara-sto-demeno-me-trixia-kormi-toy-3xronoy-paidioy-toys#ixzz47zpXmmeC

Για Λύση (Τουρκικής Στρατιωτικής) Εγγύησης ΝΑΤΟ Πιέζουν οι Αμερικανοί στο Κυπριακό



Του Μιχαήλ Στυλιανού - Αμερικανοτουρκική λύση του κυπριακού υπό Νατοϊκό πηλίκιο συζήτησε σε Κύπρο, Αθήνα και Άγκυρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, η κ. Βικτώρια Νούλαντ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και καθοδηγήτρια της αντικατάστασης προέδρου και καθεστώτος στην Ουκρανία –ερήμην και σε πείσμα των προτιμήσεων της Γερμανίας («Fuck E.U.»)
Η προωθούμενη λύση –διασκευή του σχεδίου Ανάν- αντικαθιστά τις τρείς εγγυήτριες χώρες (Βρετανία- Τουρκία- Ελλάδα) με εγγυητή το ΝΑΤΟ, του οποίου την επί τόπου ένοπλη παρουσία θα υλοποιούν τα τουρκικά στρατεύματα - που θα αποχωρήσουν ως στρατεύματα κατοχής και θα επιστρέψουν ως δύναμις του ΝΑΤΟ. 
Τις ανωτέρω πληροφορίες, (οι οποίες συμπίπτουν με την περί «τουρκικής λύσης Νούλαντ» αναφορά του γράφοντος, σε άρθρο της 20/3 ), μεταδίδει από τη Μόσχα ο Αμερικανός ανιχνευτής δημοσιολόγος Τζων Χέλμερ, στην ιστοσελίδα του «Dancing with the Bears», προθέτοντας ότι προς την ίδια κατεύθυνση εργάζονται επίσης οι απεσταλμένοι του ΟΗΕ την Κύπρο κ. ΄Εσπεν Μπάρθ ΄Είντε και η κ. Λίζα Μπάτενχάϊμ.
 Ο πρώτος, (του οποίου οι ενέργειες έχουν καταγγελθεί στην Κύπρο ως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα και τον ρόλο του), είναι πρώην υπουργός ΄Αμυνας και Εξωτερικών της Νορβηγίας, φίλος και προστατευόμενος του Νορβηγού τέως πρωθυπουργού και τώρα Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ. Η κ. Βάττενχάϊμ, Αμερικανίδα, είναι αξιωματούχος του ΟΗΕ, με προϋπηρεσία στην Ιερουσαλήμ, στο Κόσσοβο και στο Βελιγράδι.
Για τις πληροφορίες του ο Τζων Χέλμερ επικαλείται πηγές στην Κύπρο, όπου έζησε επί μακρόν και διατηρεί δίκτυο σχέσεων με πολιτικούς παράγοντες, όπως και δηλώσεις Ρώσων διπλωματών. 
Υπενθυμίζει ότι οι Αμερικανοί, στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες, ουδέποτε υποστήριξαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο ή την συμμόρφωση της Τουρκίας με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αντιθέτως συνιστούσαν την ένταξη και των δύο τμημάτων της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν απρόθυμη, φοβούμενη ότι μια λύση ένταξης στο ΝΑΤΟ θα αλλοίωνε την υφή του στρατού τους στη νήσο. Το σχέδιο Νούλαντ στοχεύει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της Τουρκίας και να υπερπηδήσει τις ελληνο-κυπριακές αντιρρήσεις. (Περί ελληνικών αντιρρήσεων δεν υπάρχει μνεία στο ρεπορτάζ, προφανώς επειδή δεν υπήρξαν. Οι αναγνώστες θα ενθυμούνται το κλίμα διαχύσεων που αποτύπωσαν οι φωτογραφίες του τετ-α-τετ Νούλαντ-Τσίπρα.)
Η κ. Νούλαντ είπε επίσης στον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επιθυμεί την επιτάχυνση συμφωνίας πάνω στους όρους του διακανονισμού πριν από της αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η κ. Νούλαντ είναι, ως γνωστόν, το κορυφαίο στέλεχος των ψυχρο-θερμο-πολεμικών νεοσυντηρητικών, (επιλογή της Χίλαρυ Κλίντον στην κυβέρνηση Ομπάμα) και τυχόν εκλογή του εσωστρεφούς Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ απειλεί να αφήσει το έργο της μετέωρο… 
Δεν αναφέρει επίσης το ρεπορτάζ εάν υπερπηδήθηκαν και οι τουρκικές αντιρρήσεις στην αμερικανική προσφορά, ή εάν διεκδικούνται από την ΄Αγκυρα κάποιες προσθήκες στο δώρο –μια ισχυρή ένδειξη για τις οποίες ασφαλώς είναι οι βάναυσες παραβιάσεις στις Οινούσες και άλλα νησιά και οι ναυτικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Προσφερόμενο επίσης για αμερικανο-τουρκικές συναλλαγές, όσο «ανήκει στα ψάρια του»… 
Ο Χέλμερ αναφέρει ότι ο προεδρικός Τύπος της Κύπρου εκθείασε την αμερικανική υποστήριξη για λύση του κυπριακού και τις υποσχέσεις για πακτωλούς δολαρίων οικονομικής βοήθειας και επενδύσεων. 
Για το περιεχόμενο των συνομιλιών της κ. Νούλαντ με τον κ. Αναστασιάδη δεν ανακοινώθηκε τίποτα το ουσιαστικό στη Λευκωσία. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ επίσης δεν παρέσχε διευκρινίσεις. Ετόνισε την αξία της Τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ. Στις 20 Απριλίου ο εκπρόσωπός του δήλωσε: « Θα πω μόνο, θα επαναλάβω μόνο αυτό που έχω πει και άλλοτε και αυτό είναι ότι εκτιμούμε τη σχέση μας με την Τουρκία. Βεβαίως εκτιμούμε τη συμμαχία μαζί της μέσω του ΝΑΤΟ». 
Ο Χέλμερ αναφέρει ότι ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών κ. Λαβρώφ επεσήμανε ότι το προτεινόμενο από τους Αμερικανούς σχέδιο θα είναι απαράδεκτο για τη Ρωσία: «Οι δυο πλευρές-είπε- θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνίες που θα παρέχουν αυτές τις εγγυήσεις επί μιας ριζικά νέας βάσεως, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες. Και αυτός ο ρόλος βασικά ανήκει στο Συμβούλιο Ασφαλείας.» 
Στις 5 Απριλίου, λίγο πριν την επίσκεψη Νούλαντ, ο Μόνιμος Γ.Γ. του κυπριακού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Ζήνων, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών Αλεξέϊ Μεσκώφ. Ανακοινωθέν ανέφερε την ρωσική στήριξη στις διακοινοτικές συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την εξεύρεση δίκαιης και μόνιμης λύσης, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, λύσης που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και των δύο κοινοτήτων και θα απορρέει από την οικειοθελή συγκατάθεσή τους». 
΄Οσο για τους όρους της συμφωνίας, η Μόσχα υπογράμμιζε: «Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής στους συμμετέχοντες στις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις οποιασδήποτε φόρμουλας διακανονισμού, τεχνητών προγραμμάτων διαπραγμάτευσης και διαιτησιών.» Τρεις μπηχτές σε μια φράση- σημειώνει ο Χέλμερ. Μια για το ΝΑΤΟ, μια τη Νούλαντ και μια για τον Μπάρθ ΄Ειντε. 
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι μια μεγάλη πλειοψηφία Κυπρίων είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε εγγύηση ή στη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στη νήσο και ότι οι δημοσκοπήσεις, εν όψει των εκλογών της 22 Μαΐου, δείχνουν πως το ΔΗΣΥ του Αναστασιάδη χάνει έδαφος, υπέρ του ΑΚΕΛ και των μικροτέρων κομμάτων. Και ότι δεσπόζουν στις φροντίδες των Κυπρίων η οικονομική κατάσταση, η ανεργία και οι όροι μιας διακοινοτικής συμφωνίας. 
Μεταφέρει επίσης ο αρθρογράφος προβλέψεις, φήμες και ανησυχίες ότι ο Αναστασιάδης θα υποβληθεί σε σκληρό εκβιασμό, λόγω εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου του και του συνεταίρου του Θεοφάνη Φιλίππου στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, σε διεθνές σκάνδαλο με τον καταχραστή Ρώσο φυγάδα Λεονίντ Λεμπέντεφ, καταζητούμενο ή υπόδικο σε αμερικανικά και ιρλανδικά δικαστήρια. 
Καταλήγει όμως στο άρθρο του, με τη δήλωση «Κύπριου αναλυτή που παρακολουθεί στενά τον Αναστασιάδη», που του είπε: « Μπορεί να δεις τον Αναστασιάδη να συμφωνεί στο σχέδιο της Νούλαντ να καμουφλάρει τον τουρκικό στρατό στη Βόρειο Κύπρο ως συνεταιρισμό του ΝΑΤΟ για την ειρήνη. Αλλά μην ξεχνάς ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα μαθευτεί και κάτι τέτοιο δεν περνάει με τίποτα στο κόσμο, ούτε σε μερικούς από τους δικούς του.»
 
Πηγή: http://johnhelmer.net/?p=15541


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/04/blogger.html

Handelsblatt: Με τα μνημονιακά δάνεια σώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η Ελλάδα

Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίωνκατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με 24σέλιδη έρευνα της "Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας" (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύεται, κατ΄αποκλειστικότητα, σήμερα από την έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Οπως καταδεικνύει η έρευνα, το 95% των μνημονιακών δανείων διατέθηκαν για να σωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες και μάλιστα σε βάρος του συνόλου.
«Η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ έσωσαν τα περασμένα χρόνια κυρίως τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες πιστωτές» προσθέτει η Handelsblatt.
«Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες» δηλώνει στην Handelsblatt ο διευθυντής της ESMT, Γιοργκ Ρόχολ, ο οποίος συμμετέχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την έρευνα, 86,9 δισ. ευρώ πήγαν στην εξόφληση παλαιών χρεών, 52,3 δισ. για εξόφληση τόκων και 37,3 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η "Ευρωπαϊκή Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας" (ESMT) του Βερολίνου προσκομίζει για πρώτη φορά στην 24σέλιδη έρευνα ένα λεπτομερή υπολογισμό: Οι οικονομολόγοι της ανέλυσαν κάθε ένα δάνειο ξεχωριστά επί βδομάδες για να διαπιστώσουν που πήγαν τα λεφτά. Το συμπέρασμα είναι αποκαλυπτικό: μόνο 9,7 δισ., δηλαδή λιγότερο από το 5% μπήκαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και επομένως ήταν προς όφελος των πολιτών.
Το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών και την πληρωμή των τόκων.
«Πρόκειται για κάτι που υπέθεταν όλοι αλλά το γνώριζαν λίγοι και επιβεβαιώνεται τώρα από την εν λόγω έρευνα: Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις.
H αιτία της αποτυχίας βρίσκεται όμως προφανώς λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και περισσότερο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Οπως σημειώνει η εφημερίδα, οι υπολογισμοί αυτοί εγείρουν αμφιβολίες για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας, αφού με τα δάνεια εξυπηρετήθηκαν χρέη, αν και η Ελλάδα είναι από το 2010 ντε φάκτο χρεοκοπημένη.
Ιδίως η σωτηρία των ελληνικών τραπεζών αποδείχθηκε καταστροφική για τους φορολογούμενους. Συνολικά, διοχετεύθηκαν από τα δύο πακέτα βοήθειας 37,2 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Η βοήθεια όμως αυτή εκμηδενίσθηκε εν τω μεταξύ πλήρως, αφού από την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 έχασαν σχεδόν το 98% της αξίας τους στο χρηματιστήριο.
«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να ήταν πιο σκόπιμο, είναι ήδη στην αρχή των προγραμμάτων βοήθειας το 2010» τονίζει ο Γιόργκ Ρόχολ και προσθέτει: «Θα έπρεπε βέβαια η γερμανική κυβέρνηση να είχε στηρίξει πιθανόν τις γερμανικές τράπεζες με κρατική ενίσχυση, αλλά θα είχε γίνει σαφές τουλάχιστον που πάνε τα λεφτά».
Ο διευθυντής της ESMT σημειώνει με έμφαση ότι «πολλές διαμάχες μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας θα είχαν έτσι αποφευχθεί και το κόστος για τους Γερμανούς φορολογούμενους θα ήταν μικρότερο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/693244/handelsblatt-me-ta-mnimoniaka-daneia-sothikan-oi-eyropaikes-trapezes-kai-oxi-i-ellada#ixzz47fqEeT6U