Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Απίστευτη κομπίνα χρεώνει τα κινητά ακόμη και 400 ευρώ!

Χωρίς ο πελάτης να κάνει απολύτως τίποτα, βλέπει στο λογαριασμό του να έχει χρεωθεί εκατοντάδες ευρώ… Στη Βρετανία αρκετά ήταν τα θύματα αυτής της νέας τηλεφωνικής απάτης. Οι χρήστες αυτοί χρεώθηκαν μέχρι και 300 λίρες (400 ευρώ) για τηλεφωνήματα που δεν έκαναν ποτέ! Για την ακρίβεια είδαν στο κινητό τους αναπάντητη από αριθμούς που ξεκινούσαν από 0845 και 0853. Χωρίς να καλέσουν πίσω, είδαν στο λογαριασμό τους να φαίνεται πώς έκαναν πίσω κλήση και ότι μάλιστα είχε διάρκεια μέχρι και 12 ώρες! Εκπρόσωπος της παρόχου κινητής τηλεφωνίας ανέφερε στον Independent πως οι υπηρεσίες συνεργάζονται με την ρυθμιστική αρχή Ofcom για την αποκάλυψη των υπαιτίων, ενώ τα νούμερα έχουν, πια, μπλοκαριστεί από το δίκτυο. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί πως γίνεται η χρέωση ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κλήση.     ΠΗΓΗ: tribune.gr

Πηγή EnallaxNews : https://www.enallaxnews.gr/2016/04/29/apistefti-kompina-xrewnei-ta-kinita0-evrw/

Αγριο ξέσπασμα Ρέντσι κατά Μέρκελ: Τέρμα τα μαθήματα από το Βερολίνο

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Γερμανίας,εξαπέλυσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δηλώνοντας πως η «περίοδος που έδινε μαθήματα στην Ιταλία έχει τελειώσει».
Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai, έσπευσε να προσθέσει με νόημα: «Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες».
«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», προσέθεσε ο Ρέντσι.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός επετέθη και κατά της γειτονικής Αυστρίας για το μεταναστευτικό. Μιλώντας για την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ και το ενδεχόμενο να στήσει φράγμα, για να αποτραπεί η μεταναστευτική ροή, ο κ. Ρέντσι είπε:
«Αυτή της Αυστρίας είναι προπαγάνδα. Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία- διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο- λόγω του ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο».
«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ότι αφορά το μεταναστευτικό», προσέθεσε.


Πηγή: Αγριο ξέσπασμα Ρέντσι κατά Μέρκελ: Τέρμα τα μαθήματα από το Βερολίνο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/264846/agrio-xespasma-rentsi-kata-merkel-terma-ta-mathimata-apo-verolino#ixzz47Qy53542

Μογκερίνι: Η Κομισιόν θεωρεί πως η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα της αξιολόγησης, δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι σήμερα από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του κολεγίου των Ευρωπαίων επιτρόπων. 
Όπως τόνισε η ίδια, η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πνεύμα συνεργασίας με όλους τους θεσμούς και με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί την περασμένη εβδομάδα στο Eurogroup στο Άμστερνταμ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως η συμφωνία είναι κοντά και μπορεί να κλείσει σύντομα.
Εξάλλου, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών. «Οι επικεφαλής δεν έχουν εντολή να φύγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος, μην αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο σύντομης διακοπής των διαπραγματεύσεων λόγω Πάσχα.
Σε κάθε περίπτωση στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι η αναβολή του Eurogroup δεν είναι κάτι «δραματικό», δεδομένου ότι το διάστημα των συνομιλιών στην Αθήνα, μετά το Eurogroup στο Άμστερνταμ ήταν πολύ μικρό.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, υπάρχει σε γενικές γραμμές συμφωνία στο συνολικό πακέτο μέτρων (3% του ΑΕΠ), ωστόσο «χρειάζεται ακόμη κάποιος χρόνος» για συμφωνία στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι το 2018. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε πρόοδος στο θέμα των εφεδρικών μέτρων, ωστόσο τόνιζαν ότι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων πλευρών και μεταξύ των κρατών-μελών για το πώς θα πρέπει να νομοθετηθούν τα μέτρα αυτά και πόσο συγκεκριμένα πρέπει να είναι.
http://eleftherostypos.gr/1635-2-mogerini-h-komision-theorei-pws-i-symfwnia-mporei-na-kleisei-syntoma/

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Οι δανειστές σπρώχνουν τον Τσίπρα σε παραίτηση

Βραχύς ο βίος της κυβέρνησης – Φουντώνουν τα σενάρια περί παραιτήσεως του πρωθυπουργού, εκλογών ή ακόμα και δημοψηφίσματος – Η επανάληψη των ίδιων τραγικών λαθών στη διαπραγμάτευση οδηγούν τη χώρα και πάλι στο χείλος της καταστροφής
Εδώ και καιρό το Newsbomb.gr είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και με τα ταμεία άδεια. Το περσινό φιάσκο που οδήγησε στο δημοψήφισμα και στο τρίτο μνημόνιο δεν δίδαξε τίποτα στους κυβερνώντες και με ερασιτεχνικούς χειρισμούς οδηγούμαστε και πάλι στην αβεβαιότητα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τραγικό τρόπο.
Το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εκβιάσει την Ευρωζώνη για να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο, ελπίζοντας σε μια πολιτική λύση. «Οι Ευρωπαίοι θα πανικοβληθούν αν τους απειλήσουμε με έξοδο», έλεγαν τότε στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αγνοώντας το γεγονός ότι οι τοκογλύφοι δανειστές έχουν λάβει τα μέτρα εδώ και 6 χρόνια και είναι έτοιμοι ακόμα και για Grexit.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής γνωστά... Το κόμμα που θα έφερνε ξανά στους Έλληνες την ελπίδα και την αξιοπρέπεια, ανέτρεψε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, σε μια χώρα που δεν είχε γίνει δημοψήφισμα για 41 χρόνια. Παράλληλα έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls δημιουργώντας ασφυξία στην κοινωνία και την οικονομία.
Το 2016 ο Τσίπρας, ως επικεφαλής μιας άλλης κυβέρνησης, που εξελέγη με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που είχε εξαγγείλει μερικούς μήνες πριν, κάνει και πάλι τα ίδια λάθη ευρισκόμενη ξανά σε απόλυτο αδιέξοδο. Αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησαν να εκβιάσουν το ΔΝΤ. Εκμεταλλευόμενοι μια υποκλοπή που διέρρευσε στα αρχεία των Wikileaks κατήγγειλαν το Ταμείο με στόχο να πετύχουν ευνοϊκότερους όρους στη διαπραγμάτευση και μια ταχύτερη αξιολόγηση.
Το αποτέλεσμα; Το ΔΝΤ απώλεσε την εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και απαίτησε ακόμα πιο βαριά μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανώς εκνευρισμένη και δυσαρεστημένη από τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά: «Για εμένα ο Τσίπρας έχει τελειώσει». Αυτό είχε τονίσει και στη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, ότι δηλαδή δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το «άδειασμα» των Ευρωπαίων
Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους τηρούν πιστά όσα λέει ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε ο οποίος παραμένει πιστός στο δόγμα του Grexit. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συνομιλία με κορυφαίους αξιωματούχους είχε πει: «Κάψτε τους Έλληνες μέχρι τέλους».
Την ίδια ώρα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ «άδειασε» τον Έλληνα πρωθυπουργό στο αίτημα για Σύνοδο Κορυφής και τον παρέπεμψε στο Eurogroup. Παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι «πρέπει να αποφευχθεί νέα κατάσταση αβεβαιότητας για την Ελλάδα».
Παρόμοια αρνητική στάση για το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε, όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες απέρριψε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα ερωτηθείς σε συνέντευξή τύπου στο Βερολίνο για το εάν έχει έρθει η ώρα για μια συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε απάντησε κατηγορηματικά «όχι». «Βρίσκομαστε στο σημείο όπου οι Θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο» πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προσθέτοντας ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί όταν θα καλυφθούν οι προϋποθέσεις.
Εγκλωβισμένος και χωρίς συμμάχους
Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας τζόγαρε και έχασε... Όχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο του, αλλά βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα: ή υπογράφει την αξιολόγηση με βαρείς όρους για τους πολίτες ή πάει σε εκλογές. Το πόσο αντέχει βέβαια η οικονομία τις κάλπες είναι ένας άλλος παράγοντας που αναρωτιόμαστε αν τον έχουν σκεφτεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τι θα κάνει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας;
Ο ίδιος ελπίζει να οδηγήσει την κατάσταση ώστε να συμπέσει με το δημοψήφισμα στη Βρετανία (23 Ιουνίου) και να αλιεύσει εκεί μια πολιτική λύση, εάν και εφόσον φυσικά οι Βρετανοί ψηφίσουν Brexit. Αν όμως ψηφίσουν παραμονή, τι γίνεται;
Η οικονομία είναι σε δραματική κατάσταση. Τον Μάιο πρέπει να πληρωθούν τοκοχρεολύσια και τον Ιούλιο πρέπει να πληρωθεί η μεγάλη δόση προς τους δανειστές. Πού θα βρει λοιπόν τα χρήματα με τα ταμεία να έχουν αδειάσει και ταυτόχρονα να έχουν δεσμευτεί όλα τα αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών;
Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας αποκλείεται – προς το παρόν - τόσο από πολιτικούς όσο και από οικονομικούς αναλυτές, ενώ έχουν αρχίσει να φουντώνουν ξανά τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι πρωθυπουργός - από δικά του λάθη - βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Στη πραγματικότητα έχασε από μόνος του τα όπλα με τα οποία θα αντιμετώπιζε τους δανειστές, αλλά παράλληλα και το ηθικό πλεονέκτημα και τους όποιους συμμάχους. Τώρα έχει μπροστά του μόνο αδιέξοδα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/691639/ragdaies-politikes-exelixeis-oi-daneistes-sproxnoyn-ton-tsipra-se-paraitisi#ixzz473Lx41qe

Spiegel: Οι Ευρωπαίοι γυρνούν οριστικά την «πλάτη» στον Τσίπρα

Ιδιαίτερα επικριτικό είναι το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ξυπνούν μνήμες από το καλοκαίρι του 2015 και σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο «δεν είναι καθόλου καλό» για την Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, «Τα παλιά προβλήματα της Ελλάδας έρχονται πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα σε μία φάση που η Ευρώπη έχει… πολλές έγνοιες».
«Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία διάθεση να προσφέρουν ξανά τη σκηνή για να κάνει σόου ο Αλέξης Τσίπρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο αρθρογράφος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάνει μια αναδρομή στο καλοκαίρι του 2015 όταν με η Ελλάδα ήταν στο χείλος του «Grexit» και οι διαπραγματεύσεις διαδέχονταν το ένα Eurogroup μετά το άλλο. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν πρόκειται να προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς ο ίδιος αναμένεται να το παρουσιάσει ως θρίαμβο της κυβέρνησης του.
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε ξανά να θέσει το ζήτημα σε υψηλό πολιτικό επίπεδο αλλά ο Σόιμπλε του είπε ένα ξεκάθαρο «όχι» αναφέρεται στο κείμενο, και συνεχίζει, «Σήμερα απειλείται μία επανάληψη του δράματος» εξηγώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε να ζητήσει τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Ο λόγος για τη νέα αναστάτωση, γράφει το περιοδικό, είναι τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και αποτελούν προϋποθεση για το ΔΝΤ ώστε να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα – κάτι που η Γερμανία επιθυμεί διακαώς.
Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί με απρόβλεπτους ρυθμούς καθώς η Αθήνα έχει και το προσφυγικό να αντιμετωπίσει.
Σύμφωνα με το Spiegel το αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου ήταν μία έκπληξη καθώς η Αθήνα στη συνάντηση του Σαββάτου δεν είχε προβάλλει αντιρρήσεις στα πρόσθετα μέτρα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση, λέει με νόημα το περιοδικό.
Όμως τώρα ο χρόνος τελειώνει. Χωρίς τα χρήματα, η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου, που θα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ δόση 2,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, η Αθήνα είναι ήδη στα κόκκινα και γι αυτό σκουπίζει τα αποθεματικά και ταμειακά διαθέσιμα των κρατικών οργανισμών.
Λαμβάνοντας υπόψη το μεταναστευτικό, τον κίνδυνο Brexit και την ασταθή κατάσταση στην Ισπανία, το Spiegel αναφέρει ότι ο Τσίπρας έχει περιθώρια να πιέσει. Την ίδια στιγμή όμως αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς εν αντιθέσει με το 2015, το ελληνικό θέμα δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/691655/spiegel-oi-eyropaioi-gyrnoyn-oristika-tin-plati-ston-tsipra#ixzz473KZKMBJ

Νέοι φόροι σε καφέ και μπίρα στο πακέτο των 1,7 δισ. ευρώ Η λίστα με τους έμμεσους φόρους για να κλείσει η αξιολόγηση

Μέτρα φωτιά περιλαμβάνει το τρίτο πακέτο με έμμεσους φόρους ύψους 1,73 δισ. ευρώ, που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή για να κλείσει την αξιολόγηση και τη συμφωνία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, μεταξύ των επιβαρύνσεων είναι και επιπλέον φόροι 80 εκατ. ευρώ στον καφέ από την επιβολή ειδικού τέλους και 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπίρα.
Στο ίδιο πακέτο με τον βαρύ λογαριασμό των επιπλέον φόρων που επιβάλλονται οριζόντια σε όλους τους πολίτες περιλαμβάνεται και η επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράττει 300 εκατ. ευρώ στον χρόνο.
Οι έμμεσοι φόροι που θα επιβληθούν κυμαίνονται από 1,63 έως 1,73 δισ. ευρώ οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους άμεσους φόρους.
Αναλυτικά, κυβέρνηση και δανειστές προσδοκούν να εισπράξουν έσοδα:
- 430 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
- 200-300 εκατ. ευρώ από την αύξηση των φόρων στα ακίνητα
- 300 εκατ. ευρώ από την επιβολή τέλους στις τραπεζικές επιταγές
- 80 εκατ. ευρώ από την επιβολή ειδικού τέλους στις εισαγωγές καφέ
- 50 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στην μπίρα
- 100 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη
- 45 εκατ. ευρώ στην κινητή τηλεφωνία
- 24 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στο αέριο κίνησης
- 100 εκατ. ευρώ από την αύξηση των φόρων στα αυτοκίνητα
- 160 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα
- 25 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης στη συνδρομητική τηλεόραση
- 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των κερδών στις στοιχηματικές εταιρείες
- 40 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης στις εταιρείες συλλογικών επενδύσεων
http://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/2217908/nei-fori-se-kafe-ke-bira-sto-paketo-ton-17-dis-evro

Ακρωτηριασμός 31χρονου από κροτίδα στη Λεμεσό

Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις από την Αστυνομία, δεν αποφεύχθηκε και φέτος σοβαρό ατύχημα από έκρηξη κροτίδας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις δέκα χθες βράδυ στην Παρεκκλησιά. Κροτίδα που κρατούσε στα χέρια του 31χρονος εξερράγη, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί η αριστερή του παλάμη. Τον άνδρα μετέφερε στο νοσοκομείο φίλος του.
Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cy


Read more: http://www.newsbomb.com.cy/kypros/lemesos/story/653162/den-to-apofygame-telika-akrotiriasmos-31xronoy-apo-krotida-sti-lemeso#ixzz47bMmURVd

Ανείπωτη τραγωδία στην Ξάνθη: Δύο 24χρονες νεκρές σε τροχαίο

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Ξάνθη το πρωί της Τρίτης (03/05), όταν – Ανείπωτος ο θρήνος των οικογενειών των δύο 24χρονων κοριτσιών.
Η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, αποτέλεσε την αιτία του τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο λίγο πριν από τις 11 το πρωί.
Λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και της ολισθηρότητας του δρόμου, ένα ΙΧ αυτοκίνητο με πινακίδες Ρουμανίας, στο ρεύμα προς Ξάνθη, έχασε τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκε. Στη συνέχεια το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν 4 κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη, στην ίδια κατεύθυνση, προσέκρουσε πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η 24χρονη συνοδηγός του οχήματος. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο συνεπιβάτιδες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
Ο θάνατος της οδηγού ήταν ακαριαίος, ενώ η συνοδηγός της εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Στο σημείο του ατυχήματος έφτασε η Τροχαία της Ξάνθης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χρυσούπολης καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βρήκαν οι άνθρωποι της Τροχαίας τις δύο κοπέλες που διασώθηκαν και οι οποίες δεν ήταν σε θέση να περιγράψουν το τραγικό δυστύχημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/693087/aneipoti-tragodia-stin-xanthi-dyo-24xrones-nekres-se-troxaio#ixzz47bLpDJCQ

Γιατί η Εβδομάδα αυτή ονομάζεται Διακαινήσιμος;

H εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή, δηλαδή, την Κυριακή του Θωμά, λέγεται «διακαινήσιμος». 
Στην παλαιά εποχή στην Εκκλησία υπήρχε η τάξη των Κατηχουμένων, όσων δηλαδή προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες ή τους Ιουδαίους και διδάσκονταν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστεως για να γίνουν μέλη της με το μυστήριο του Βαπτίσματος.
Το Βάπτισμα δεν ήταν τότε ατομικό ή οικογενειακό γεγονός, όπως σήμερα, αλλά γεγονός που αφορούσε το πλήρωμα της Εκκλησίας. Γι’ αυτό οι Κατηχούμενοι βαπτίζονταν ομαδικά κατά τη νύχτα του Μ. Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα. Με το βάπτισμα στο νερό ο «παλαιός άνθρωπος», ο άνθρωπος της αμαρτίας με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος πεθαίνει και γεννιέται ο νέος, ο ανακαινισμένος, ο καινούριος που ζει την αναγέννηση, την ανανέωση. Η εβδομάδα που ακολουθούσε το Πάσχα ονομάζεται διακαινήσιμος γι’ αυτό το γεγονός της ανακαινίσεως.Επειδή οι βαπτισμένοι ολόκληρη την εβδομάδα φορούσαν λευκά φορέματα ονομάζεται και «λευκή εβδομάδα».
Οι εφτά ημέρες της διακαινησίμου εβδομάδας θεωρούνται ως «μία» ημέρα, όπως η Κυριακή του Πάσχα. Οι πιστοί σύμφωνα με τον 66ο Κανόνα της Έκτης Οικουμενικής Συνόδου πρέπει να τη γιορτάζουν με πνευματική ευφροσύνη, δηλ. ψάλλοντας ψαλμούς και ύμνους, όχι με χορούς και διασκεδάσεις, συμμετέχοντας όλη την εβδομάδα στη λατρεία της Εκκλησίας κοινωνώντας καθημερινά, άνκαι την προηγουμένη ημέρα έφαγαν αρτύσιμα φαγητά, συνανιστάμενοι με τον αναστημένο Κύριο. Κατά τη διακαινήσιμη εβδομάδα τρώμε κρέας και την Τετάρτη και την Παρασκευή.
Ο πένθιμος χαρακτήρας της νηστείας δεν έχει θέση στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. «Κατά δε την εβδομάδα της Διακαινησίμου ακινδύνως κρεωφαγήσομεν (να τρώμε κρέας) κατά την αυτής Τετράδα και Παρασκευήν· ως μία γαρ λογίζεται Κυριώνυμος το επταήμερον τούτο διάστημα».
Κατά τη διακαινήσιμη εβδομάδα ψάλλεται καθημερινά η ακολουθία του Πάσχα χωρίς το «Δεύτε λάβετε φως», που είναι μεταγενέστερη συνήθεια και που δεν αναφέρεται στα έντυπα Πεντηκοστάρια. Η ακολουθία αυτή έγινε κατά μίμηση της ακολουθίας του «αγίου φωτός» του ναού του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων.
Και γιατί γιορτάζουμε κάθε χρόνο τη «Διακαινήσιμο» εβδομάδα; Πολλοί απαντούν. Για λόγους ιστορικούς. Η Εκκλησία δεν ζει όμως με το παρελθόν. Ο λόγος του εορτασμού είναι καθαρά πνευματικός. Ποιός; Επειδή λόγω των αμαρτιών μας μολύνουμε τον λευκό χιτώνα του βαπτίσματος χρειαζόμαστε με τη μετάνοια εξαγιασμό. Χρειάζεται πάλι να γίνουμε ναός του Αγίου Πνεύματος.
Όπως λέει ο απ. Παύλος «εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν» (Ρωμ. 6,4). Χρειαζόμαστε λοιπόν εγκαίνια, αναγέννηση, ανανέωση. «Εγκαινίζεσθε, αδελφοί», λέει ένα τροπάριο, «και αφού αφήσετε τον παλαιό άνθρωπο να ζείτε την καινούρια ζωή». Ή όπως ψάλλει ένας άλλος ύμνος: «Επίστρεψε στον εαυτό σου άνθρωπε! Γίνε καινούριος, αντί παλιός και γιόρταζε τα εγκαίνια (την ανανέωση) της ψυχής σου. Όσο είναι καιρός η ζωή σου ας αναγεννηθεί».
Η «διακαινήσιμος εβδομάδα» γίνεται για τους πιστούς αφορμή πνευματικής καρποφορίας και καλής αλλοιώσεως.
πηγή: I.N Aγ. Νικολάου Νέου/dogma.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/692982/giati-i-evdomada-ayti-onomazetai-diakainisimos#ixzz47b8pf0zB

Κοζάνη: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον 5χρονο που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ

ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΓΟΡΑΚΙ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 72ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ

Σε πολύ άσχημη κατάσταση και με ιδιαίτερα σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε το 5χρονο αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης που έχασε τη ζωή του, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ ενός 72χρονου στο χωριό Άργιλος την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016).
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο Kozanimedia.gr, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι το ανήλικο παιδί έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο.
Επίσης τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου.
Στο φως νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ιδιοκτήτη
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος της Κοζάνης», μαρτυρίες συγχωριανών του 72χρονου ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, αναφέρουν πως τα ροτβάιλερ είχαν επιδείξει και στο παρελθόν επικίνδυνη και βίαιη συμπεριφορά.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, είχαν γίνει και παλαιότερα συστάσεις στον 72χρονο, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν ποτέ.
Η εφημερίδα, με βάση τα όσα ακούγονται, αναφέρει ότι ο 5χρονος μπήκε στο χώρο που βρίσκονταν τα δύο σκυλιά και όχι τα σκυλιά σε αυτόν και επισημαίνει: «Πάντως ακούγεται παράλογο να έχεις στην ιδιοκτησία σου οκτώ ροτβάιλερ, σκυλιά με τρομακτική δύναμη που χρειάζονται ειδική εκπαίδευση».
«Το παιδί τσίριξε τρεις φορές και μετά σταμάτησε...»
Παράλληλα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν πολύ κοντά στο τραγικό περιστατικό συγκλονίζουν. Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε διπλανό κτήμα, αναφέρει ότι «το παιδί τσίριξε τρεις φορές και μετά σταμάτησε. Όπως μου είπε η γυναίκα μου το σήκωναν στον αέρα».
Ένας δεύτερος μάρτυρας, περιγράφει πως είδε ένα σκυλί «να τινάζει κάτι σαν μπλούζα κόκκινη».


 
Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα έγιναν το μεσημέρι ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (01/05/2016), όταν για άγνωστο λόγο τα δύο σκυλιά διέφυγαν από τον ιδιόκτητο φράκτη αγροικίας και επιτέθηκαν στον 5χρονο που βρισκόταν στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη.
Βαριά τραυματισμένο το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μια ώρα μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Τα δύο σκυλιά φυλάσσονται στο καταφύγιο των αδέσποτων που διαθέτει η περιοχή.
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης στον 72χρονο συνταξιούχο.
Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/692929/kozani-sokarei-i-iatrodikastiki-ekthesi-gia-ton-5xrono-poy-katasparaxan-ta-rotvailer-vid#ixzz47b8BEw8b

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΓΔΜ! Ενωμένη όλη η αντιπολίτευση κατά του ναζί-VMRO και των πλαστογράφων της Μακεδονίας

Τα ΣΚΟΠΙΑ βιώνουν την πιο ασταθή περίοδο πολιτικά, για πρώτη φορά, όλη η αντιπολίτευση αρθρώνει λόγο κατά του καθεστώτος των παραχαρακτών της Ιστορίας. Η κυβέρνηση των απογόνων του Χίλτερ θα προσπαθήσει να εξωτερικεύσει τα εσωτερικά προβλήματα της, δημιουργωντας απειλές απο το εξωτερικό, ωστε να σωθεί, οι καιροι απαιτούν ψυχραιμία ωστε να καταρρεύσουν εκ των έσω και να τελειώνουμε, μια και για πάντα.
Η αντιπολίτευση είναι έναντια στον αλυτρωτισμό,και στην δηθεν μακεδονική εθνότητα, καθώς θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα τους (Βούλγαροι, Ελληνες (βλάχοι), Σερβοι, Αλβανοι)

Οπως μας μετάφερε ο ανταποκριτής μας Η ενωμένη αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ»βομβάρδισαν»  Κυβερνητική Υπηρεσία προχθές με βόμβες-χρώματος
Συσσωμη η  Αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ συνεχίζει την εξέγερση κατά της κυβέρνησης της , με επικεφαλή τον ακροδεξιό Ψευδο-Μακεδονικό κόμμα VMRO-DPMNE.
Το κίνητρο για τον χρωμο-βομβαρδισμό του Οργανισμού για τα ΜΜΕ στα Σκόπια,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, είναι έκφραση της λαϊκής εξέγερσης εναντίον μεροληψία στα μέσα ενημέρωσης TV υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.
Η Ενωμένη Αντιπολίτευση είναι μια μεγάλη συμμαχία γύρω από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της ΠΓΔΜ (SDSM), από όλο το πολιτικό φάσμα, όπως οι φιλελευθεροι, οι κομμουνιστες, υο κεντρο , καθώς και των εθνοτικα πολιτικά κόμματα (βουλγαροι, Ελληνες βλάχοι) .
Αξίζει να σημειωθεί ότι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται, σε καθημερινή βάση, και σε άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ, με στόχο την ανατροπή του VMRO-DPMNE με επικεφαλής τον νεοναζιστή Νίκολα Γκρουέφσκι.

http://greeknation.blogspot.com/2016/04/vmro.html

Εμίρ Κουστουρίτσα: Πίσω από την μεταναστευτική κρίση είναι ο Σόρος!

Ο Τζορτζ Σόρος βοήθησε να ανάψει η σπίθα της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης μέσω της υποστήριξής του στην ελευθερία της κίνησης, ισχυρίζεται ο  Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Euronews στις Βρυξέλλες όπου παρακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Balkan Trafik
Τα λόγια του αντηχούν αυτά του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban ο οποίος πέρυσι κατηγόρησε τον Σόρος ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης (δες εδώ).
Στο video ο Κουστουρίτσα λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα φοβόταν να έρθει στις Βρυξέλλες. Ο κόσμος αλλάζει δραματικά ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί ότι η «μεταναστευτική κρίση» είναι φτιαχτή. Ο Σόρος είναι αυτός που με τις open society πολιτικές του δημιουργεί «χρωματιστές επαναστάσεις» (δες εδώ). Καταλαβαίνει ότι πάντοτε μετανάστευαν οι άνθρωποι, αλλά αυτό το πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να καταφθάνουν στην Ευρώπη δεν υπήρχε. Ο Σόρος θέλει να φτιάξει μία Ευρώπη χωρίς εθνική ταυτότητα και αυτό δεν είναι «συνωμοσία». Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις ομιλίες του και τις ενέργειές του. Του φαίνεται επίσης, πολύ παράξενο γιατί αραβικές χώρες δεν φτιάχνουν πόλεις για τους πρόσφυγες.
 
Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σοβιετικού στυλ από μη εκλεγμένους αξιωματούχους και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών.
 
Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε πτώση των δημοκρατικών αρχών σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Κουστουρίτσα,.
 
Προσέξτε ότι λέει την διακυβέρνηση από την ΕΕ "σοβιετικού τύπου" και όχι "φασιστικού", όπως με μεγάλη ευκολία κάνουν οι περισσότεροι.  
http://greeknation.blogspot.com/2016/04/video_24.html

Σοκ στη Σκανδιναβία από τους παιδικούς γάμους προσφύγων -Ανήλικες με μεγάλους άντρες

Ανήλικες νύφες παραμένουν με τους μεγαλύτερους σε ηλικίασυζύγους τους σε μερικά κέντρα ασύλου της Σκανδιναβίας.
Πρόκειται για μία πληροφορία η οποία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, την τακτική αυτή όμως την υπερασπίζονται οι αρχές λέγοντας ότι αυτοί οι σύζυγοι είναι ίσως τα μοναδικά πρόσωπα που τα κορίτσια γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Άλλοι πάλι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για παιδική κακοποίηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το RT, 10 κορίτσια κάτω των 16 ετών που έφθασαν στη Σκανδιναβία το 2015 είναι παντρεμένα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία από την Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης που παρουσίασε το Reuters, 4 από τα ανήλικα αυτά κορίτσια έχουν και δικά τους παιδιά.
Μερικά από αυτά «ζουν με τους συντρόφους τους» αναφέρει ένα email από την υπηρεσία, «Οι ανήλικοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς έχουν αφήσει την πατρίδα, την οικογένεια και τους φίλους τους, και ο σύντροφος με τον οποίο έχουν ταξιδέψει μπορεί να είναι το μόνο πρόσωπο που γνωρίζουν και εμπιστεύονται στη Νορβηγία», λέει η Heidi Vibeke Pedersen αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει του ακτιβιστές καθώς όσοι έφτασαν το 2015 επιτρέπεται να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται. «Το να τους τοποθετήσεις με τον σύντροφό τους σε εγκαταστάσεις που προβλέπονται για τους ενήλικες δεν είναι αποδεκτό», λέει στο Reuters η Camilla Kayed από έναν οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού.
To Όσλο, όπως σημειώνεται το δημοσίευμα, δεν έχει κυρώσει τις συμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την αποφυγή της κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.
Στις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες, η χαμηλότερη ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης είναι τα 15 - στη Νορβηγία, είναι τα 16 -ενώ τα 18 είναι η μικρότερη ηλικία που μπορεί να παντρευτεί κανείς.
Η Νορβηγία δεν είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα που έχει τέτοια θέματα καθώς μετά από μια έρευνα το Φεβρουάριο, δεκάδες νεαρές αιτούντες άσυλο ανακαλύφθηκε ότι ζουν με μεγαλύτερους άνδρες στα κέντρα προσφύγων της Δανίας.
Οι αρχές της Δανίας τότε, αντέδρασε έντονα στην είδηση, με εκπρόσωπο του υπουργείου Ένταξης να ζευγάρια που είναι νεότερα των 18 χρόνων πρέπει να απαγορεύεται να ζουν μαζί εκτός κι αν συντρέχουν «εξαιρετικοί λόγοι».
Ένα μήνα αργότερα, τουλάχιστον 70 ανήλικα κορίτσια που ήταν παντρεμένα βρέθηκαν και σε μεγάλα κέντρα της Σουηδίας.
«Αυτό είναι ανησυχητικό. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά που φεύγουν (από τις πατρίδες τους) είναι ευάλωτα και για εμπορία ανθρώπων όσο και για να γίνουν στόχοι αναγκαστικών γάμων», έγραψε ο διαμεσολαβητής της Σουηδίας για τα παιδιά, Fredrik Malmberg, σε μπλογκ.


Πηγή: Σοκ στη Σκανδιναβία από τους παιδικούς γάμους προσφύγων -Ανήλικες με μεγάλους άντρες | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/263876/sok-sti-skandinavia-apo-toys-paidikoys-gamoys-prosfygon-anilikes-me-megaloys-antres#ixzz46pufZjid

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

İŞGAL-EDİLEN-ADALAR1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ηστάση των Τούρκων τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που στην νοτιοανατολική Τουρκία ανεβαίνει η ένταση και καθημερινά έχουμε άγριες συγκρούσεις ενώ από την Συρία πέφτουν βροχή οι ρουκέτες στο τουρκικό έδαφος με θύματα Τούρκους πολίτες.
Και ενώ επίσημα η Άγκυρα συγκεντρώνει συνεχώς στρατεύματα στην εύφλεκτη περιοχή στα σύνορα με την Συρία, στο Αιγαίο παρατηρείται μια ασυνήθιστη τουρκική προκλητικότητα που είχε να εμφανιστεί εδώ και καιρό και όλα αυτά γίνονται παρουσία των νατοϊκών πολεμικών πλοίων που απλώς παρακολουθούν την τουρκική προκλητικότητα.
630xNxHaberRes_40812.jpg.pagespeed.ic.we-EZxoqDN
Η κατάσταση αυτή με την ένταση στο Αιγαίο για ορισμένους δεν αποκλείεται να έχει σχέση με την μεγάλη δημοσιότητα που δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες στις αλλεπάλληλες διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων από τον Βόσπορο με άκρως επιθετική εμφάνιση και με κατεύθυνση το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.
Η δημιουργία έντασης ακόμα και θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, θα προκαλούσε αυτόματα το μπλοκάρισμα της ελεύθερης διέλευσης από την περιοχή, με άμεση συνέπεια να αποκοπούν οι Ρώσοι από τις δυνάμεις τους στην Α Μεσόγειο. Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι θα επιτύχαιναν αυτό που δεν μπορούν λόγω της συνθήκης του Μοτρέ στον Βόσπορο.
Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι όλα αυτά γίνονται υπό τις ευλογιές του ΝΑΤΟ, που επίσης ενοχλείται από την αυξανόμενη παρουσία των Ρώσων στην περιοχή και φυσικά όλα αυτά σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.
   
Μένει να δούμε αν επαληθευτούν όλα αυτά τα πολύ επικίνδυνα σενάρια της συμπαιγνίας ΝΑΤΟ Τουρκίας και φυσικά να δούμε και τις ρωσικές αντιδράσεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Κρεμάστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη

Τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού έβαλε ένας 42χρονος Κρητικός ο οποίος εντοπίστηκε το πρωί της Μεγάλη Παρασκευής νεκρός από τον ίδιο του τον αδελφό.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο αυτόχειρας, εντοπίστηκε στο σπίτι όπου διέμενε μόνος του, στον Αγ. Σύλλα, στο Ηράκλειο, περίπου στις 11:30. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ από την αρχή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
http://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article/263852/kremasthke-to-proi-ths-megalhs-paraskefhs.html

Μόνιμη στρατιωτική δύναμη στις Οινούσσες Μετά τις αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας

Την παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, και την κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει λάβει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, ύστερα και από τις συνεχόμενες, προκλητικές παραβιάσεις των ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη τις τελευταίες εβδομάδες.
Ειδικά τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή – και παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για ηρεμία κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών – τουρκικά F16 πραγματοποίησαν συνεχόμενες χαμηλές πτήσεις πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 
Μάλιστα χθες Μεγάλη Παρασκευή, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με την δικαιολογία ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/263863/monimh-stratiotikh-dynamh-stis-oinoysses.html

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία για τα εργασιακά

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία για τα εργασιακά

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων στη Γαλλία εναντίον του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ υπάρχουν επίσης τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.
Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.
Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του “απαράδεκτου” σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Γαλλίας έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.
Η σημερινή ημέρα είναι μια δοκιμή για την αποφασιστικότητα των αντιτιθέμενων σε αυτή την τελευταία σημαντική μεταρρύθμιση της πενταετούς θητείας του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές που προοιωνίζονται ιδιαίτερα δύσκολες για την κυβερνώσα αριστερά. Και ορισμένοι περιμένουν μια σύγκλιση με το ανεπίσημο κίνημα πολιτών “Nuit Debout” (Ολονυχτία) που καταλαμβάνει από την 31η Μαρτίου κάθε βράδυ την πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι.
Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται εν μέσω τεταμένου κλίματος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων, παρά τη σημαντική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.
Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε δυνάμεις της τάξης σημειώθηκαν αργά το πρωί στη Νάντη (δυτική Γαλλία), λίγο μετά την έναρξη μιας πορείας στην οποίας συμμετείχαν 8-9.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 20.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.
Η διαδήλωση στο Παρίσι ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (3 Μαΐου).
Η υπουργός Εργασίας Μιριάμ Ελ Χομρί έχει αφαιρέσει κάποιες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις προκειμένου το κείμενο να γίνει αποδεκτό.
Με τα συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργανώνονται παραδοσιακά την 1η Μαΐου, οι αντιτιθέμενοι στο εργασιακό νομοσχέδιο ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίηση και γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο ενδεχόμενο ενός κινήματος με ευρύτερη βάση, ακόμη και κυλιόμενων απεργιών.
Δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από το BFM TV δείχνει πως ένα ποσοστό κοντά στο 80% των Γάλλων φοβάται μια κλιμάκωση παρά την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα μιας σημαντικής πτώσης στον μηνιαίο αριθμό των ανέργων.
Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας από τις μέρες της οικονομικής άνθησης του 2000
Οι αντιτιθέμενοι στο νομοσχέδιο ζητούν την απόσυρσή του κρίνοντας ότι είναι πολύ ευνοϊκό για τους εργοδότες και παράγοντας αβεβαιότητας για τους μισθωτούς, ιδίως τους νέους.
Το κείμενο έχει στόχο να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, κυρίως στο θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, και να καταστήσει πιο σαφείς τους κανόνες των απολύσεων για οικονομικούς λόγους.
“Ορισμένα σημεία μένουν να διευκρινιστούν”, αλλά “νομίζω ότι είμαστε σε θέση να έχουμε μια πλειοψηφία, υπό την επιφύλαξη των εξελίξεων που είναι ακόμη πιθανές στη διάρκεια των συζητήσεων”, δήλωσε σήμερα ο σοσιαλιστής βουλευτής Κριστόφ Σιρούγκ, εισηγητής του σχεδίου νόμου στην Εθνοσυνέλευση.
Ωστόσο για τα συνδικάτα παραμένει μια “κόκκινη γραμμή”: “η ανατροπή της ιεραρχίας των κανόνων” που επιτρέπει σε μια επιχειρησιακή συμφωνία να υπερισχύει της κλαδικής ακόμη και αν είναι λιγότερο ευνοϊκή.
Οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου των εργασιακών σχέσεων ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου. Τη νύχτα της 31ης Μαρτίου, όταν 390.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, 1,2 εκατομμύριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν σε συλλαλητήρια σε όλη τη Γαλλία, διευρύνθηκε με τη δημιουργία του κινήματος της “Ολονυχτίας”. Το κίνημα αυτό, που επιχειρεί να επινοήσει νέες μορφές δημοκρατικής έκφρασης, φαίνεται πάντως στάσιμο τις τελευταίες ημέρες, καθώς δεν μοιάζει να βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία των πολιτών.
Στις τάξεις των δυσαρεστημένων της μελλοντικής μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων βρίσκονται εργαζόμενοι στον τομέα του θεάματος που διαπραγματεύονται το μέλλον του καθεστώτος της ασφάλισης ανεργίας. Έχοντας καταλάβει από τη Δευτέρα το θέατρο Odéon στο Παρίσι, επεξέτειναν το κίνημα κατάληψης θεάτρων και στην επαρχία απειλώντας τη διεξαγωγή των φεστιβάλ του καλοκαιριού. Μια συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες τη νύχτα ανάμεσα στις οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών του θεάματος θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τη βάση και τον οργανισμό που έχει επιφορτιστεί με την ασφάλισή τους κατά της ανεργίας.


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/episodiakes-diadilosis-sti-gallia-gia-ta-ergasiaka/#ixzz47IWZcKva 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Μνημόνια αίματος: Μέτρα 45 δισ. ευρώ μέσα σε έξι «πέτρινα» χρόνια

Μνημόνια αίματος: Μέτρα 45 δισ. ευρώ μέσα σε έξι «πέτρινα» χρόνια


ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Η περίοδος των Μνημονίων θα καταγραφεί στο μέλλον ως ένα από τα πλέον μελανά κεφάλαια της ελληνικής Ιστορίας. Λίγο προτού κυβέρνηση και δανειστές μας «σερβίρουν» το τέταρτο – κατά σειρά – Μνημόνιο, το «ταμείο» των κατά καιρούς δήθεν διαπραγματεύσεων που έκαναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τους δανειστές αναδεικνύεται ως εξαιρετικά βαρύ.
Επί έξι ολόκληρα χρόνια, ο ελληνικός λαός πληρώνει με αίμα τις καθυστερούμενες εδώ και δεκαετίες δημοσιονομικές προσαρμογές, αλλά και τις κάθε λογής οικονομικές λοβιτούρες που έλαβαν χώρα έως και λίγο πριν το τέλος του 2009.
Οι συνέπειες των Μνημονίων οδήγησαν σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, οδηγώντας τους πολίτες στην εξαθλίωση. Ακόμη δε χειρότερα, εξανάγκασαν και εξαναγκάζουν ακόμη και τώρα δεκάδες χιλιάδες νέους της Ελλάδα στη μετανάστευση, με σκοπό να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.
Υπό το πρίσμα αυτό, ας δούμε αναλυτικά τι έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τα Μνημόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο ιστότοπος «Λόγιος Ερμής».
Τα κυριότερα μέτρα που επιβλήθηκαν είναι τα εξής
Μνημόνιο 1 (2010)
• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους
• Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης
• Περικοπές επιδομάτων, υπερωριών, οδοιπορικών δημοσίων υπαλλήλων
• Αύξηση ΦΠΑ: υψηλός από 19% στο 21% και λίγο αργότερα στο 23%
• Μεσαίος από το 9% στο 11% και μετά στο 13%
• Χαμηλός από το 4,5% στο 5% και τελικά στο 6,5%
• Μεγάλες αυξήσεις φόρου σε βενζίνη, καπνό, αλκοολούχα ποτά
• Αύξηση αντικειμενικών τιμών ακινήτων
• Αύξηση φόρου εισαγωγής αυτοκίνητων
Μεσοπρόθεσμο (2011)
• Μείωση αφορολόγητου ορίου αρχικά στα €8.000 κι έπειτα στα €5.000
• Έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των €12.000
• Τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες
• Ειδική ασφαλιστική εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας
• Παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις
• Θεσμός της εργασιακής εφεδρείας
• Φόρος ακινήτων μέσω ΔΕΗ – ΕΕΤΗΔΕ
• Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων
• Περικοπές σε εφάπαξ και συντάξεις
Μνημόνιο 2 (2012)
• Μείωση βασικού μισθού κατά 22% από €751 σε €586 και σε €490 (-35%) για τους νέους κάτω των 25 ετών
• Πρόβλεψη για κατάργηση 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων (τελικώς αποχώρησαν 7.500 μέχρι το τέλος του 2014)
• Ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας
• Μείωση αμυντικών δαπανών
• Περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη
• Μείωση στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων
• Μειώσεις σε συντάξεις άνω των €1.000
• Αύξηση φόρου στο υγραέριο και έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά
Μνημόνιο 3 (2015)
• Αύξηση εισφορών υγείας 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις
• Μετακίνηση πλήθους προϊόντων από το 13% στο 23% ΦΠΑ
• Πιθανή αύξηση ΦΠΑ στο 24%
• Σταδιακή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου
• Επαναφορά της μειωμένης κατά 30% έκτακτης εισφοράς
• Αύξηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων από 26% σε 29%
• Αύξηση προκαταβολής φόρου επόμενου έτους στο 100%
• Αύξηση φόρου ασφαλίστρων
• Κατάργηση φοροαπαλλαγών (αγροτών, ΕΝΦΙΑ κτλ) Αύξηση φόρου τυχερών παιχνιδιών
• Πιθανή μείωση αφορολόγητου, αύξηση συντελεστών και έκτακτης εισφοράς
• Πιθανή αύξηση φόρου: ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ), σε βενζίνη, καπνό, ποτά, τέλη κυκλοφορίας, τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, μερίσματα
• Αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση εφάπαξ. Πιθανή μείωση επικουρικών και υψηλών κύριων συντάξεων
Υπολογίζεται ότι μέσα σε έξι χρόνια και έχοντας ήδη φορτωμένα στην πλάτη του τρία Μνημόνια και ένα Μεσοπρόθεσμο, ο Έλληνας έχει επωμισθεί στις πλάτες του μέτρα ύψους 45 δισ. ευρώ.
pinax1

Ποιοι μας δάνειζαν όλα αυτά τα χρόνια
Σε σύνολο τριών μνημονιακών συμβάσεων ο κυριότερος δανειστής της Ελλάδας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η Γερμανία αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο πιστωτή της Ελλάδας (59 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Γαλλία (44 δισ. ευρώ), Ιταλία (39 δισ. ευρώ), Ισπανία (26 δισ. ευρώ), Ολλανδία (12 δισ. ευρώ) και λοιποί (24 δισ. ευρώ).
pinax2
Πού πήγαν τα λεφτά των Μνημονίων
Σίγουρα, πάντως, όχι στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 85% όλων των χρημάτων που πήρε η Ελλάδα από τα Μνημόνια πήγε σε τόκους, χρεολύσια, και στις Ευρωπαϊκές τράπεζες και μόλις το 15% σε έξοδα γενικής διακυβέρνησης.
pinax3
Η αμείλικτη αλήθεια της σύγκρισης
Εξίσου απογοητευτικά είναι τα δεδομένα που εμφανίζει ο παρακάτω πίνακας, όπου συγκρίνονται τρεις χώρες που βρέθηκαν ή τελούν ακόμη υπό το Μνημόνιο, η Ελλάδα, η Ιρλανδία κι η Πορτογαλία.
pinax4
Οι αριθμοί αποτυπώνουν την αλήθεια. Αλλά η πραγματικότητα για τους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας εξακολουθεί να είναι εφιαλτική. Χρειάστηκαν έξι χρόνια σκληρών μέτρων, για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην καταστροφή. Και το ερώτημα παραμένει: πόσα, άραγε, χρόνια θα χρειαστούν, για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της; Για πόσον καιρό ακόμα θα υπομένουν οι Έλληνες αυτόν τον εξευτελισμό; Πότε θα έλθει, επιτέλους, η πραγματική Ανάσταση για την Πατρίδα;
Με πληροφορίες και στοιχεία από το logiosermis.net


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/692210/mnimonia-aimatos-metra-45-dis-eyro-mesa-se-exi-petrina-xronia#ixzz47IVDXAIz

 

Αϊνώ, οι θρυλικοί Έλληνες της Ιαπωνίας

ainou
Μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι το DNA των Ελλήνων συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν.
Ζουν στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα (γνωστή ως Ταϊβάν). Μάλιστα, στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!
Πολλοί ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson, υποστηρίζουν ότι οι Ίωνες έφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ., στοχεύοντας στο να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για τον αποικισμό τους στην Αμερική.
Άλλες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν σταλεί για συγκεκριμένη αποστολή στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου» κατά τα Διονυσιακά, την πανάρχαια εκστρατεία των Ελλήνων στην Ασία περί το 3.000 π.Χ. Κατά την άποψή μας, αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο.
Και οι ίδιοι οι Ιάπωνες δέχονται πως οι Αϊνώ υπήρξαν οι πρώτοι κάτοικοι της Ιαπωνίας ακόμα και πριν από την κατάκτηση των ιαπωνικών νησιών από τις κίτρινες πολεμικές φυλές της ηπειρωτικής Ασίας. Η επίσημη ιστορία τους αναφέρει μάλιστα πως όταν οι πρώτοι Ιάπωνες διέσχισαν την Κίνα κι έφτασαν στην Ιαπωνία, συνάντησαν μία λευκή γενειοφόρα φυλή (φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην γη της Ανατολίας), τους Αϊνώ, που ήταν δεινοί πολεμιστές και κυνηγοί. Οι Ιάπωνες και γενικά οι Ασιάτες δεν διαθέτουν πυκνές γενειάδες, αφού τα γένια τους είναι αραιά.
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι Αϊνώ είναι λευκοί στην όψη, κάποιοι έχουν γαλάζια μάτια και είναι ψηλοί στο ανάστημα.
Δυστυχώς, όπως μας πληροφορεί και ο Ιωάννης Πασάς στο βιβλίο του: «Η Αληθινή Προϊστορία, «οι πληροφορίες περί των Αϊνώ είναι ανεπαρκείς και, συνεπώς, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ζωή και την δράση των λευκών αυτών ανθρώπων, που είχαν φθάσει και εγκατασταθεί στην Άπω Ανατολή».
Από τα λίγα όμως που γνωρίζουμε για εκείνους, μπορούμε να διακρίνουμε τις ομοιότητές τους με τους αρχαίους Έλληνες στον τρόπο διοίκησης, στην ενδυμασία, στην γλώσσα, κλπ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προστάτιδα της φυλής τους θεωρούν την «Ματεράσου» (< μη\α\τέρα σου), όπως και τα ονόματα που έχουν δώσει σε κάποια από τα χωριά τους, όπως Ιτάμι (< όπως το βουνό Ίταμος της Θεσσαλίας), Αρία (< Αρεία< Άρη, θεό του πολέμου), Ογκάκι (< Όγκα: προσωνύμιο των Θηβαίων προς την θεά Αθηνά), κ.α. Θεωρούν μάλιστα την κουκουβάγια ως το πουλί της σοφίας, που ως γνωστόν αποτελούσε σύμβολο της θεάς Αθηνάς για τους αρχαίους Έλληνες.
Οι στολές τους είναι κεντημένες με αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους ενώ συνηθίζουν να φορούν στο κεφάλι ένα είδος στεφανιού ανάλογο με αυτό που φορούσαν οι πιστοί του Διονύσου στις Διονυσιακές γιορτές (πλέγμα κισσού και άμπελου). Οι αρχαίοι Έλληνες άλλωστε συνήθιζαν να φορούν σε αρκετές περιστάσεις στεφάνια, όπως οι Ολυμπιονίκες, οι νικητές σε διαγωνισμούς δράματος (ο Αριστοφάνης είχε φορέσει στεφάνι ελιάς), οι μυημένοι στα Ελευσίνια Μυστήρια, κλπ.
Οι γυναίκες από την άλλη φορούν στο κεφάλι σκυθικό σκούφο, δερμάτινο με σχήμα περικεφαλαίας.
Έτσι λοιπόν, ο Ελληνισμός είναι πανταχού παρών σε μέρη που το μυαλό του με συμβατικό τρόπο ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί.
http://www.prisonplanet.gr/prisonplanet/121141-αϊνώ,-οι-θρυλικοί-έλληνες-της-ιαπωνίας

Κύπρος:Δεν δεχόμαστε κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους χωρίς προαπαιτούμενα

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της κυπριακής πλευράς αναφορικά με τις φήμες για κατάργηση της βίζας στους Τούρκους υπήκοους που έρχονται στην Ευρώπη και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις. Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν κατηγορηματικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει ειδική μεταχείριση για την Τουρκία πάνω στο θέμα, όπως ακριβώς και για οποιοδήποτε άλλο κράτος. Παράλληλα τόνισε ότι μεταξύ των κριτηρίων που η τουρκική πλευρά πρέπει από πριν να δεχθεί είναι και η ελεύθερη μετακίνηση Κύπριων σε τουρκικό έδαφος, πράγμα που η κυβέρνηση Ερντογάν δεν δείχνει διαθετιμένη να δεχθεί. Ο κ.Χριστοδουλίδης επίσης πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία επίσημη απόφαση από την Κομισιόν την Τετάρτη αναφορικά με το θέμα της βίζας.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Η αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από δέκα άτομα Λέσβος: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τις κλοπές μεταναστών

Αρκετοί  έχουν αφεθεί ελεύθεροι από το hot spot επειδή έχει παρέλθει το 25ήμερο χωρίς να έχει εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο

Ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές αρχές το φαινόμενο των επανειλημμένων κρουσμάτων κλοπών που φέρονται να έχουν διαπράξει Bορειοαφρικανοί μετανάστες στη βόρεια πλευρά της Μυτιλήνης. 

Στο σύνολό τους έχουν βγει από hot spot της Μόριας, αφού έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και έχει παρέλθει το 25ήμερο που ορίζει ο νόμος χωρίς το αίτημά τους να εξετασθεί, οπότε και αφήνονται ελεύθεροι.

Τη Μεγάλη Πέμπτη συνελήφθησαν επτά Αλγερινοί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Όπως προέκυψε από τη δικογραφία, μπήκαν σε περίφρακτο χώρο της δημοτικής πλαζ Τσαμάκια, προκαλώντας φθορές, συνολικής αξίας 300 ευρώ. Ένας απ' αυτούς κατηγορήθηκε και για το αδίκημα της κλοπής, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει από μαγαζί, τσαντάκι ενός 32χρονου θαμώνα, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά του έγγραφα.

Λίγο μετά την Ανάσταση, συνελήφθη άλλος ένας 29χρονος Αλγερινός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, από μία 46χρονη υπάλληλο ενός καταστήματος.

Χθες το πρωί συνελήφθη Ιρανός κατηγορούμενος για κλοπή αυτοκινήτου, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν Αλγερινοί κατηγορούμενοι για δυο κλοπές τσαντών με κινητά και μικρά χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σχεδόν 15 μήνες τώρα δεν υπήρξαν περιστατικά κλοπών από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν από τη Λέσβο. Το σημερινό φαινόμενο, όπως ανέφερε σήμερα στέλεχος της Αστυνομίας, είναι καινούργιο και έχει να κάνει με το ότι χιλιάδες μετανάστες κυρίως, έχουν εγκλωβιστεί στη Λέσβο λόγω της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Πολλοί από αυτούς δεν διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν κυρίως προσφυγικές οικογένειες οπότε και κατεβαίνουν στην πόλη αναζητώντας κατάλυμα αλλά και τρόπο επιβίωσης αφού δεν διαθέτουν χρήματα ούτε καν ρούχα.
http://www.protothema.gr/greece/article/574698/anastatoi-oi-katoikoi-sti-lesvo-apo-tis-klopes-metanaston-/

Τουρκικό σχέδιο κατάληψης της νήσου Πασά: Πραγματικότητα ή μπλόφα με το βλέμμα στο Καστελόριζο;

Μετά την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, έπειτα από πρόσκληση της ελλαδικής κυβέρνησης, παρατηρείται τεράστια κινητικότητα στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, με την Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί εντελώς.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών, ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, είχε ήδη μεταβεί στην φρεγάτα TCG Gökova (F-496) κλάσης O.H. Perry, για να παρακολουθήσει την επιχείρηση κατάληψης της νήσου Πασά από την ομάδα SAT, κατά το πρότυπο της κατάληψης της δυτικής Ιμια τον Ιανουάριο του 1996.
Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του τουρκικού Επιτελείου αναφέρεται ότι «Μετά την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από το Ναύαρχο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, μετά την κατάληψη των 17 νησιών από τους Έλληνες και μετά την πρόσφατη παρενόχληση των πολεμικών πλοίων στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικά πλοία, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ θα μεταβεί για να παρακολουθήσει επιχειρησιακή δραστηριότητα στο Αιγαίο».
Το όλον θέμα πάντως, διέρρευσε και υπήρξε, όπως χαρακτηρίζεται, άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς με την ανακοίνωση αποστολής Στρατού στη νησίδα Πασά.
Άραγε, μήπως οι Τούρκοι μπλοφάρουν και στην πραγματικότητα εποφθαλμιούν την δημιουργία επεισοδίου σε άλλο σημείο, όπως για παράδειγμα στο Καστελόριζο, έχοντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απασχολημένες αλλού; Πως έφτασε άραγε το εν λόγω έγγραφο στην ελληνική πλευρά;
Όπως και να χουν τα πράγματα, η Τουρκία τεστάρει αντιδράσεις.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Κύπρος:Δεν δεχόμαστε κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους χωρίς προαπαιτούμενα

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της κυπριακής πλευράς αναφορικά με τις φήμες για κατάργηση της βίζας στους Τούρκους υπήκοους που έρχονται στην Ευρώπη και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις. Χαρακτηριστικά ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν κατηγορηματικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει ειδική μεταχείριση για την Τουρκία πάνω στο θέμα, όπως ακριβώς και για οποιοδήποτε άλλο κράτος. Παράλληλα τόνισε ότι μεταξύ των κριτηρίων που η τουρκική πλευρά πρέπει από πριν να δεχθεί είναι και η ελεύθερη μετακίνηση Κύπριων σε τουρκικό έδαφος, πράγμα που η κυβέρνηση Ερντογάν δεν δείχνει διαθετιμένη να δεχθεί. Ο κ.Χριστοδουλίδης επίσης πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία επίσημη απόφαση από την Κομισιόν την Τετάρτη αναφορικά με το θέμα της βίζας.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr