Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Γερμανία: Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία

Ένας 33χρονος Μαροκινός κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο του Ντίσελντορφ, στην πρώτη δίκη που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα τη Γερμανία για τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και άλλες πόλεις της χώρας.
Ο κατηγορούμενος έφτασε στη δικαστική αίθουσα κουκουλωμένος με ένα μπλε σακάκι, προσπαθώντας να κρύψει το πρόσωπό του από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διάβασε η εισαγγελέας Λάουρα Ντε Μπρούιν, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς ο Μαροκινός και άλλοι 15-20 άνδρες περικύκλωσαν το θύμα τους, μια 18χρονη κοπέλα, και την άγγιξαν στα γεννητικά όργανα και το στήθος.
Ο 33χρονος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν άλλες τέσσερις φορές για κλοπές.
Η νεαρή γυναίκα εξήγησε στο δικαστήριο πώς ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του σήκωσαν το φόρεμά της και την άγγιξαν σε διάφορα μέρη του σώματός της. Η 18χρονη αναγνώρισε τον δράστη όταν τον είδε να δίνει συνέντευξη σε μια τηλεοπτική εκπομπή, διευκρίνισε η εισαγγελέας.
Ο ύποπτος είχε φτάσει στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2014 και είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα αλλά το αίτημά του «ακυρώθηκε», σύμφωνα με την Ντε Μπρούιν. Είναι ο πρώτος άνδρας που δικάζεται για μία από τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιά στη Γερμανία: μέχρι τώρα έχουν καταδικαστεί τρεις άνδρες για κλοπές, όχι όμως και για σεξουαλική κακοποίηση.
Οι περισσότερες από τις 1.500 επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκαν στην Κολονία. Οι περισσότεροι από τους 120 υπόπτους που έχουν αναγνωριστεί κατάγονται από την Αλγερία και το Μαρόκο. Ορισμένοι έφτασαν πρόσφατα στη Γερμανία, άλλοι όμως ζουν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.
http://www.altsantiri.gr/kosmos/germania-stis-dikastikes-ethouses-ipothesi-ton-sexoualikon-epitheseon-stin-kolonia/

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων το Συμβούλιο NATO - Ρωσίας

«Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συζητήσει την κρίση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ»
Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που δεν έχει συγκληθεί από το 2014, θα συνέλθει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η δυτική στρατιωτική συμμαχία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες σε επίπεδο πρεσβευτών.
«Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συζητήσει την κρίση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ.
«Θα συζητήσουμε τις στρατιωτικές δραστηριότητες επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στη διαφάνεια και στη μείωση του κινδύνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, στην οποία προστίθεται πως στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται επίσης το Αφγανιστάν και οι περιφερειακές απειλές.
Νωρίτερα, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξέι Μεσκόφ, δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας ενδέχεται να συγκληθεί σε μερικές εβδομάδες.
«Δεν αποκλείω να συγκληθεί τις ερχόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μεσκόφ στους δημοσιογράφους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/686217/entos-ton-epomenon-dyo-evdomadon-to-symvoylio-nato-rosias#ixzz45WzemKrX

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, έκανε γνωστή σήμερα την απόφασή του να παραιτηθεί, σε ανακοίνωσή του που μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση.
"Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Την Τρίτη 12 Απριλίου θα υποβάλω την παραίτησή μου στο κοινοβούλιο. Η απόφασή μου βασίζεται σε αρκετούς λόγους, όπως μεταξύ άλλων η πολιτική κρίση στην κυβέρνηση που έχει ξεσπάσει τεχνητά", αναφέρει, σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση και το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine.

http://www.kathimerini.gr/856235/article/epikairothta/kosmos/oykrania-paraith8hke-o-prw8ypoyrgos

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Συνελήφθη 25χρονη από την Αιθιοπία με κρυμμένη ηρωίνη στο σώμα της

Οι αρχές πιστεύουν ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα

Μία 25χρονη υπήκοος Αιθιοπίας συνελήφθη εχθές το απόγευμα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η 25χρονη αλλοδαπή μετέφερε κρυμμένες στο σώμα της, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 229 γραμμαρίων.

Με βάση την μεθοδολογία της δράσης της, οι αρχές πιστεύουν ότι η νεαρή κοπέλα, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από τις Βρυξέλλες, αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
http://www.protothema.gr/greece/article/569288/sunelifthi-25hroni-apo-tin-aithiopia-me-krummeni-iroini-sto-soma-tis/

Γιατί μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο «Απειλή» για τους ψαράδες του Ιονίου ο λαγοκέφαλος

Η εξάπλωση του επικίνδυνου ψαριού είναι ραγδαία καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής του είναι πλέον πολύ υψηλός 

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες στο Ιόνιο από τη ραγδαία εξάπλωση του λαγοκέφαλου γράφει η εφημερίδα «Πατρίς», καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ο ρυθμός αναπαραγωγής του είναι πολύ υψηλός και έχει καταγραφεί η παρουσία του από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ακόμα και στην Αδριατική.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο Δρ. Στέφανος Καλογήρου, από τον Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων, οι πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι έχει φτάσει ως και την Κροατία, ενώ έχει καταγραφεί και στις ακτές της Μάλτας.

Η παρουσία του, πέραν του ότι είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο σε περίπτωση κατανάλωσης, επιφέρει σοβαρή ζημιά στην επαγγελματική αλιεία.

«Από τις μελέτες που έχουμε κάνει διαπιστώνουμε τον πολύ υψηλό ρυθμό αναπαραγωγής του, καθώς και ότι η κύρια τροφή του είναι τα χταπόδια και οι σουπιές. Ο κύριος αντίκτυπος είναι στους επαγγελματίες αλιείς, καθώς προκαλεί πολλές ζημιές. Λόγω του ότι ανήκει στην οικογένεια των τετραοδοντιδών, έχει πολύ κοφτερά δόντια και κόβει τα λεγόμενα παράμαλλα (σ.σ. τα νήματα του παραγαδιού) στο αγκίστρι. Επίσης ο λαγοκέφαλος επιτίθεται στα ψάρια που πιάνουν οι αλιείς στα στατικά δίχτυα και πολύ συχνά παγιδεύεται και αυτός. Για να μπορέσει να απεμπλακεί, αρχίζει και δαγκώνει τα δίχτυα, με συνέπεια να τα κόβει και να τα καταστρέφει», επισημαίνει στην «Πατρίς» ο κ. Καλογήρου.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις από πιθανή κατανάλωση του λαγοκέφαλου, ο κ. Καλογήρου είναι κατηγορηματικός, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

«Ο λαγοκέφαλος εμπεριέχει την τετροδοτοξίνη, μια πολύ επικίνδυνη νευροτοξίνη, η οποία είναι μυοαναλγητική και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο τον καταναλωτή. Για αυτό και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ενημερώσει σχετικά τα λιμεναρχεία για την αποφυγή της κατανάλωσης. Έχουν γίνει μερικές μελέτες, από τις οποίες προκύπτει μεγάλη συγκέντρωση της τετροδοτοξίνης στα σπλάχνα και στον μυικό ιστό του λαγοκέφαλου», αναφέρει στην εφ.«Πατρίς» ο κ. Καλογήρου και προσθέτει ότι υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει την είσοδο ειδών αυτής της οικογένειας στην αγορά».

Μετανάστης λόγω… διώρυγας
Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στις ελληνικές θάλασσες ο απαντάται λαγοκέφαλος μεγάλου μεγέθους, μήκους 80-90 εκ. και βάρους 8 κιλών. Οι μελέτες του ΕΛΚΕΘΕ στα παράκτια συστήματα έδειξαν ότι είναι το τρίτο κυρίαρχο είδος σε βιομάζα και καταλαμβάνει τεράστιο χώρο σαν νέος «επισκέπτης».

«Ανήκει στα χωροκατακτητικά αλλόχθονα είδη, είναι μετανάστης από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Έχει εξαπλωθεί παντού και είναι ένα είδος που πρέπει να το προσέξουμε πολύ, διότι δεν είναι βαθύβιο είδος, αλλά παράκτιο, συναντάται πάρα πολύ κοντά στην ακτή. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουμε αναφορέ από τα νησιά του Ιονίου και τις Ακτές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου», τονίζει ο κ. Καλογήρου.
Ο λαγοκέφαλος πρωτοεμφανίστηκε στις ακτές της Τουρκίας το 2003 και εξαπλώθηκε στο Αιγαίο κατά την τριετία 2005-07. Ανήκει στα Λεσεψιανά είδη, τα οποία πήραν την ονομασία τους από τον Γάλλο μηχανικό Φέρντιναντ Λεσσέψ, κατασκευαστή της Διώρυγας του Σουέζ, από το 1854 έως το 1869.

Πηγή: patrisnews.gr

Απίστευτη διπλή πρόκληση της Άγκυρας Πρωτοφανές: Τρία τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λέσβο

Δύο τουρκικά F-4 και ένα KC-135 πέταξαν 22.000 πόδια πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου - Νωρίτερα δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες

Σε διπλή σοβαρή πρόκληση προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας η τουρκική πολεμική αεροπορία, μαχητικά της οποίας πέταξαν πάνω από την Λέσβο,ενώνωρίτερα σήμερα ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών είχε κάνει υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες! 

Η πρώτη υπέρπτηση άνωθεν ελληνικού εδάφους σημειώθηκε ώρα 13:26. Ζεύγος δύο τουρκικών μαχητικών έκανε υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες. Τα τουρκικά F-16 πέρασαν σε ύψος 9.000 ποδών πάνω από το ελληνικό νησί. 

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 14:59 δύο τουρκικά F-4 που συνόδευαν ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 πέρασαν πάνω από το βορειοανατολικού άκρο της Λέσβου σε ύψος 22.000!

Η διπλή πρόκληση της τουρκικής πλευράς αξιολογείται ως βαρύνουσας σημασίας δεδομένου ότι οι υπερπτήσεις δεν σημειώθηκαν πάνω από μικρές νησίδες αλλά τα τουρκικά μαχητικά έφτασαν στο σημείο να πετάξουν πάνω από τη Λέσβο -ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά- και τις Οινούσσες.

Διαβάστε την πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: 

    «Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 13:26 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσών, στα 9.000 πόδια.
    Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 13:27 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.
    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Περίπου στις 16:00, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση για τη νέα υπέρπτηση:

Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-4 και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135, εισήλθαν στις 14:59 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λήμνου και ν. Λέσβου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ΒΑ άκρου ν. Λέσβου, στα 22.000 πόδια.
    Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:01 βορείως ν. Λέσβου.
    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

http://www.protothema.gr/greece/article/569258/tourkika-mahitika-petaxan-pano-apo-tis-oinouses/

Ψεκασμούς όπου διαμένουν πρόσφυγες, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Θα πρέπει να γίνουν ψεκασμοί για τα κουνούπια όπου διαμένουν πρόσφυγες ή μετανάστες, καθώς υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης της ελονοσίας, τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
Για κίνδυνο επανεμφάνισης της ελονοσίας στη χώρα μας, εάν οι αρμόδιες Αρχές δεν προχωρήσουν άμεσα σε συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης σε όλους τους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος έχει, ήδη, αποστείλει από τις 6 Απριλίου σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατηνασιώτης, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι εάν λάβουμε υπόψη το κοινωνικό προφίλ των μεταναστών και προσφύγων και τη σύνθεση του πληθυσμού, όπου τα ποσοστά των ατόμων υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας είναι υψηλά,(σσ φορέας υψηλής μεταδοτικότητας ή χαμηλής, αλλά να μην έχει εκδηλώσει την ασθένεια και να έχει νοσήσει) αλλά και τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο χρονικό διάστημα με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η πλέον ιδανική κατάσταση για τα κανούπια σε όλους, ανεξαιρέτως, τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών που μπορεί να μεταφέρουν το πλασμώδη της ελονοσίας στα ερυθρά αιμοσφαίρια σε οποιονδήποτε.
Όπως σημείωσε, για να έχουν αποτέλεσμα οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, από τώρα έως τις 15 Απριλίου, γιατί πρέπει να «πετύχουμε» τα κουνούπια την ώρα που έχουν γεννήσει τα αυγά τους.
Αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Πλατηνασιώτης τις χαρακτήρισε ακατάλληλες και υποστήριξε ότι, ήδη, υπάρχουν 15 κρούσματα ψώρας. Πρόσθεσε, δε, ότι η φαρμακευτική αντιμετώπιση δεν αρκεί, καθώς χρειάζονται άριστες συνθήκες υγιεινής και απομόνωσης σε κατάλληλους χώρους των προσβληθέντων. Επίσης, είπε ότι είναι πολλά τα άτομα στους συγκεκριμένους χώρους που έχουν προσβληθεί από ψείρες.
«Η άποψή μου όσον αφορά την έκδοση εγκυκλίου-οδηγιών από διάφορους φορείς, όπως πχ. το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν αρκεί, αλλά αποτελεί μετάθεση ευθυνών. Θα πρέπει κάποιος να αναλάβει υπεύθυνα την εποπτεία, τον συντονισμό και την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση που η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου» τονίζει ο κ. Πλατηνασιώτης στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, WHO, για την ελονοσία, που έδωσε στη δημοσιότητα για το 2014 ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, μεταξύ άλλων σημειώνει:
Αφγανιστάν: Νέα κρούσματα 61.362 με αυξητική τάση σε σχέση με το 2013 το 8%. Από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας 1 στους 4 είναι υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας και 2 στους 4 χαμηλής μεταδοτικότητας, το 24% ελεύθεροι (σσ δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό).
Μπαγκλαντές: Νέα κρούσματα 10.126 με αυξητική τάση (σχεδόν διπλάσια κρούσματα) σε σχέση με το 2013. Από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας 3% είναι υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας και 8% χαμηλής, 90% ελεύθεροι.
Πακιστάν: Νέα κρούσματα 275.149 με καθοδική τάση. Από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας το 29% είναι υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας και 69% χαμηλής, ενώ το 2% είναι ελεύθεροι.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/psekasmous-opoy-diamenoyn-prosfyges-zhta-o-iatrikos-sullogos-peiraia-krousmata-pswras-kindynos-epanemfanishs-elonosias.4002028.html

Σύναξη τοῦ Ὁσίου πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ Ὁμολογητοῦ τοῦ ἐν Δράμᾳ

Σύναξη τοῦ Ὁσίου πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ Ὁμολογητοῦ τοῦ ἐν Δράμᾳ

             
     Τήν πόλη τῆς Δράμας τῆς Δράμας ἐπισκέφθηκε ὁ Ὅσιος πατήρ ἡμῶν Γεώργιος  Καρσλίδης  γιά τρεῖς ἡμέρες, πρός ἁγιασμό  καί ἐνίσχυση τοῦ πιστοῦ λαοῦ της στόν πνευματικό ἀγώνα τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς.
     Τήν Παρασκευή 8 Ἀπριλίου  τό ἀπόγευμα, ἡ λάρνακα τῶν χαριτόβρυτων ἱερῶν λειψάνων τοῦ Ὁσίου μεταφέρθηκε ἀπό τήν Ἱερά Μονή Ἀναλήψεως Ταξιαρχῶν (Σίψας) στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὅπου καί τοποθετήθηκε γιά προσκύνηση.
     Στή συνέχεια ἐψάλη ἡ Δ΄ Στάση τῶν Χαιρετισμῶν ἀπό τό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παῦλο, ὁ ὁποῖος καί μίλησε ἐπίκαιρα. Στό ἀναλόγιο ἔψαλε ἡ χορωδία τοῦ Μουσικοῦ Σχολείου Δράμας ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ καθηγητοῦ κ.Κωνσταντίνου Παυλίδη.
     Τό Σάββατο 9 Ἀπριλίου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Νικολάου ἱερούργησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καί ἐτέλεσε τό τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο τοῦ π. Ἰωάννη Γκαϊτατζῆ.
     Τό ἀπόγευμα τῆς ἰδίας ἡμέρας στόν ἴδιο ἱερό Ναό τελέσθηκε Ἀρχιερατικός  Ἑσπερινός χοροσταντοῦντος τοῦ  σεπτοῦ ποιμενάρχου μας.
     Τήν Κυριακή 10 Ἀπριλίου τελέσθηκε στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Νικολάου δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Ἀρδαμερίου κ. Θεοκλήτου - ὁ ὁποῖος ἐκήρυξε τό θεῖο λόγο -  καί τοῦ Μητροπολίτου μας κ. Παύλου.
     Στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας ἐψάλησαν τά ἐγκώμια τοῦ Ὁσίου  Γεωργίου καί ἀκολούθησε λιτάνευση τῆς λάρνακας τοῦ Ὁσίου στό κέντρο τῆς πόλεως μέ τή συμμετοχή  τοῦ ἱεροῦ Κλήρου τῆς πόλεως, τῶν Ἀρχῶν καί τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ.
     Μετά τό τέλος τῆς Λιτανείας ἐψάλη ἡ Παράκληση τοῦ Ὁσίου στόν κατάμεστο ἱερό ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου  καί ἡ λάρνακα μέ τά χαριτόβρυτα ἱερά λείψανα τοῦ Ὁσίου μεταφέρθηκε στήν Ἱερά Μονή Ἀναλήψεως Ταξιαρχῶν (Σίψα), ἀφήνοντας τή χάρη καί τήν  εὐλογία της στίς καρδιές τοῦ φιλοχρίστου μαρτυρικοῦ λαοῦ τῆς Δράμας.


Σύναξη τοῦ Ὁσίου πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ Ὁμολογητοῦ τοῦ ἐν Δράμᾳ

Σύναξη τοῦ Ὁσίου πατρός ἡμῶν Γεωργίου τοῦ Ὁμολογητοῦ τοῦ ἐν Δράμᾳ

 http://www.imdramas.gr/n/1605/Σύναξη-τοῦ-Ὁσίου-πατρός-ἡμῶν-Γεωργίου-τοῦ-Ὁμολογητοῦ-τοῦ-ἐν-Δράμᾳ

Έκαναν στάση στον Πύργο πριν εκδώσουν 16χρονη στους Γαργαλιάνους

Σε κάθειρξη 16 ετών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ έκαστος καταδικάσθηκαν την Παρασκευή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας δύο φυγόδικοι Βούλγαροι, μάνα και γιος, για σωματεμπορία με τη χρήση βίας κι άλλων εξαναγκαστικών μέσων, με τα οποία κατακράτησαν το θύμα με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή του, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία.
Η υπόθεση διαδραματίσθηκε το Φεβρουάριο του 2015, στους Γαργαλιάνους, με θύμα μια20χρονη Βουλγάρα. Με το πρόσχημα ότι θα της έβρισκαν δουλειά σε θερμοκήπια, την έφεραν από τη Βουλγαρία και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, σε άντρες της περιοχής, στους οποίους τη μετέφεραν οι ίδιοι.
Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει έπειτα από μερικές ημέρες, ενώ την εντοπίσουν οι αστυνομικοί σε άθλια κατάσταση.
Οι δράστες, μάλιστα, έκαναν στάση στον Πύργο για διανυκτέρευση, προτού την αναγκάσουν να συνευρεθεί ερωτικά με συνολικά 15 ημέρες μέσα σε ένα 24ωρο!
Η φρικτή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει όταν την άφησε μόνη στο δωμάτιο ένας 75χρονος, με τον οποίο την είχαν αναγκάσει να συνουσιαστεί, και ειδοποίησε τις αρχές. Δίωξη ασκήθηκε και εις βάρος του 75χρονου για σωματεμπορία. 

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/peloponnisos/ekanan-stasi-ston-pyrgo-prin-ekdosoyn-16hroni-stoys-gargalianoys

Προσέξτε τα εξοχικά σας! Αν μπούν μέσα λαθρομετανάστες δύσκολα μπορείτε να τους βγάλετε

Μεγάλη προσοχή στις εξοχικές,η δευτερες κατοικίες σας! Αν εισβάλλουν μέσα λαθρομετανάστες πρόσφυγες κάθονται μεσα με το έτσι θέλω! Ηδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή της Χαλκιδικής οπου πρόσφυγες μπήκαν μέσα
 σε ερημικές εξοχικές κατοικίες,και οι αρχές δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες!.Προφανώς υπάρχει κάποια αδηγία από το υπουργείο προστασίας του πολίτη να κάνουν τα στραβά μάτια,η πατούν επάνω στους διεθνής νόμους για τους πρόσφυγες οπου μπορούν να βρούν άσυλο και κατάλυμα και να το παραβιάσουν εάν κινδινευει η ζωή τους από κακουχία! Ο νόμος όσον αφορά τους πρόσφυγες είναι ελαστικός,και δεν προστατεύει το δικαιωμα της ιδιοκτησίας,εάν ο εισβολέας βρεί το σπίτι ακατοίκητο!
Πολλοί ιδιοκτήτες πήραν το νόμο στα χέρια τους,αλλά δεν είναι λύση η αυτοδικία!..Ελληνες είμαστε απροστατευτοι στο έλεος των μουσουλμάνων! Βρείτε τρόπο να προστατεύσετε τις περιουσίες σας!


perierga.gr
http://www.giapraki.com/151952-prosexte-ta-exochika-sas-boun-mesa-lathrometanastes-diskola-borite-na-tous-vgalete

ΛΟΥΗΣ ΤΙΚΑΣ: Η «ΨΥΧΗ» ΤΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ «Πώς ο Ροκφέλερ δολοφόνησε τον πρόγονό μου» «Αυτός μια μέρα να ξέρεις ή θα γίνει πολύ μεγάλος ή θα φάει το κεφάλι του», έλεγε ο παππούς μου για τον Λούη Τίκα.

Τελικά συνέβησαν και τα δύο. Ο Λούης, που έμελλε να γίνει ένας θρύλος της εργατικής τάξης, ήταν αδελφός του. Eνας πάρα πολύ έξυπνος νέος που είχε γεννηθεί το 1886, με αίσθημα δικαιοσύνης, ανήσυχος, που διάβαζε ό,τι βιβλίο έπεφτε στα χέρια του και η γη της Κρήτης δεν τον χωρούσε. Oταν αποφάσισε να πάει στην Αμερική για να αναζητήσει την τύχη του, ο παππούς μου δεν τον άφηνε. Η γιαγιά μου επέμενε. «Aστον να ανοίξει τα φτερά του» του έλεγε. Και πήγε.
Ηταν 25 Μαρτίου 1906». Με τα λόγια αυτά ο κ. Γιώργος Σταυρουλάκης διηγείται στο «Eθνος» την ιστορία του προγόνου του που το 1913 πρωταγωνίστησε ως αρχηγός των Ελλήνων ανθρακωρύχων μαζί με άλλες 26 εθνικότητες στην τεράστια απεργία του Συνδικάτου Ενωμένων Ανθρακωρύχων Αμερικής στο Κολοράντο. Μια απεργία που κορυφώθηκε στις 20 Απριλίου 1914 με τη Σφαγή του Λάντλοου και την άγρια δολοφονία του Λούη Τίκα, άλλων συνδικαλιστών και γυναικόπαιδων που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες ζωής από την πολιτειακή Εθνοφρουρά.
Hταν η εποχή που η αμερικανική οικονομία προσπαθούσε να ξεφύγει από τον κύκλο της ύφεσης, συνθλίβοντας ακόμη περισσότερο τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργατών: 14 ώρες δουλειάς, μεροκάματα που δεν εξασφάλιζαν τα αναγκαία για τη διαβίωση, απουσία μέτρων ασφαλείας, φτώχεια και βαθιά εκμετάλλευση.
Στην ιστορία του Τίκα και άλλων Ελλήνων που συμμετείχαν στις ένοπλες ταξικές αναμετρήσεις των ορυχείων της Αμερικής από το 1890 έως το 1930 αναφέρεται το νέο ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού με τίτλο «Ludlow, οι Eλληνες στους πολέμους του Aνθρακα».
Η κοιλάδα του Λάντλοου μετά τη μεγάλη σφαγή των απεργών και των οικογενειών τους από την πολιτειακή Εθνοφρουρά
Η κοιλάδα του Λάντλοου μετά τη μεγάλη σφαγή των απεργών και των οικογενειών τους από την πολιτειακή Εθνοφρουρά
«Ο Λούης έμαθε γρήγορα την αγγλική γλώσσα και τον χρησιμοποιούσαν ως μεταφραστή, ενώ βοηθούσε τους Eλληνες να στέλνουν τα γράμματά τους στην πατρίδα. Βλέποντας ότι με αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής εκεί δεν υπήρχε μέλλον, ίδρυσε το πρώτο εργατικό σωματείο. Οργάνωσε πάρα πολλούς Eλληνες. Ο Ροκφέλερ, ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής, τον θεωρούσε έντιμο πρόσωπο, αναγνώριζε την επιρροή του και απαιτούσε να παρίσταται στις διαπραγματεύσεις. Η κατάσταση, όμως, ήταν αφόρητη. Με τις διαπραγματεύσεις δεν γινόταν τίποτα. Και ο Τίκας άρχισε να οργανώνει την απεργία. Γύρισε όλα τα ορυχεία, τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν 11.000 εργάτες. Και η απεργία κηρύχθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1913. Κράτησε μέχρι τον Απρίλιο με τη μεγάλη σφαγή.
Στην Κοιλάδα του Λάντλοου τοποθετήθηκαν σκηνές όπου διέμεναν οι ανθρακωρύχοι με τις οικογένειές τους. Κάτω από αυτές έφτιαξαν ορύγματα για να προφυλάσσονται οι γυναίκες και τα παιδιά από την ιδιωτική αστυνομία του Ροκφέλερ που έμπαινε βίαια στον καταυλισμό, κατέστρεφε τα πάντα και έκλεβε τις πενιχρές οικονομίες των εργατών. Σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας και παρά τον βαρύ χειμώνα που μεσολάβησε με ένα μέτρο χιόνι η απεργία δεν έσπασε, ο αγώνας κρατούσε γερά», λέει ο κ. Σταυρουλάκης.
Αγρια δολοφονία
«Κάποια στιγμή ο Ροκφέλερ προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Τίκα, ζητώντας του να εγκαταλείψει την περιοχή αντί 10.000 δολαρίων. Εκείνος βγήκε και το ανακοίνωσε στους απεργούς, λέγοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους ως το τέλος. Από τότε κάποιοι τον αποκαλούσαν ο «Λέων της Κρήτης». Oταν είδαν ότι δεν μπορούν να διαλύσουν την απεργία αλλιώς, οι εργοδότες κάλεσαν την Εθνοφρουρά. Στις 20 Απριλίου, σούρουπο, γάζωσαν τον καταυλισμό με μυδράλια. Eριξαν κηροζίνη και έβαλαν φωτιά. Πολλοί κάηκαν ζωντανοί και όσοι βρίσκονταν στα ορύγματα πέθαναν από ασφυξία. Οι εργάτες αντιστάθηκαν μέχρι τέλους, ώσπου τους τελείωσαν τα πυρομαχικά. Την παραμονή της Σφαγής ένας συγχωριανός του Λούη Τίκα, με τον οποίο είχαν φύγει μαζί από τα Λούτρα Ρεθύμνου, του είχε πει: «Πάμε να φύγουμε τώρα, να δουλέψουμε σε άλλη Πολιτεία». Ο Τίκας του απάντησε: «Εσύ φύγε, εγώ πρέπει να μείνω να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα».
Επί τρεις ημέρες το πτώμα του Τίκα κείτονταν στην κοιλάδα του Λάντλοου χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να πλησιάσει
Επί τρεις ημέρες το πτώμα του Τίκα κείτονταν στην κοιλάδα του Λάντλοου χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να πλησιάσει
Ο Μανώλης έφυγε και έζησε ως το 1974. Ο Λούης δολοφονήθηκε την ημέρα εκείνη. Ο υπομοίραρχος που τον σκότωσε έσπασε το κοντάκι του όπλου του πάνω στο κεφάλι του Τίκα και στη συνέχεια τον γάζωσαν πισώπλατα. Η Εθνοφρουρά έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα πτώματα και απέμειναν μόνο 50, εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν τα 17. Επί τρεις ημέρες οι σοροί του Τίκα και του γραμματέα του Συνδικάτου κείτονταν εκεί χωρίς να επιτρέπουν σε κανέναν να τις πλησιάσει».
Πίσω στην Κρήτη, ήταν η γιαγιά του κ. Σταυρουλάκη που θα παραλάμβανε το τηλεγράφημα που έφτασε από την Αμερική το 1914 στα Λούτρα Ρεθύμνου. «Δεν ήξερε πώς να το πει στον παππού μου. «Ξέρεις», του είπε, «ήρθε ένα τηλεγράφημα από την Αμερική». Κι εκείνος την κοίταξε στα μάτια και της είπε: «Το περίμενα...»».
Λ. ΒΑΡΔΑΡΟΣ
Πέθαιναν μέσα στους βάλτους από ελονοσία
«Για τις δυσκολίες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ άκουσα πρώτη φορά από τη γιαγιά μου, γιατί ο παππούς μου είχε επιστρέψει από την Αμερική πριν από την κρίση του '29», μας λέει ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός. Απογόνους των... επιζησάντων δικών μας μεταναστών στις ΗΠΑ, ο κ. Βαρδαρός γνώρισε για πρώτη φορά το 1972 στην Ικαρία, το γενέθλιο νησί του. «Μου αφηγούνταν ιστορίες για τους εργάτες που έφτιαχναν τις σιδηροδρομικές γραμμές και πέθαιναν μέσα στους βάλτους από ελονοσία», λέει. «Αργότερα βρέθηκαν στα χέρια μου αυτοβιογραφικά κείμενα μεταναστών, καθώς επίσης και λογοτεχνικά κείμενα για την άλλη Αμερική. Ετσι κατάλαβα ότι ο επίσημος κολακευτικός χαρακτηρισμός της ελληνικής μεταναστευτικής εποποιίας συγκαλύπτει απειράριθμα ατομικά δράματα».
Στα ορυχεία της Αμερικής πολλά μικρά παιδιά-θύματα ακραίας εκμετάλλευσης πρόσφεραν τον κόπο τους έναντι πενιχρής αμοιβής
Στα ορυχεία της Αμερικής πολλά μικρά παιδιά-θύματα ακραίας εκμετάλλευσης πρόσφεραν τον κόπο τους έναντι πενιχρής αμοιβής
Και γιατί μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε τίποτα γι' αυτά; «Γιατί ο όμιλος Ροκφέλερ ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για δεκαετίες για να τα αποσιωπήσει», τονίζει ο σκηνοθέτης. Μέχρι και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, εξαιρουμένων των ειδικών ιστορικών ερευνητών, αγνοούσαν μέχρι τα χρόνια του μεταπολέμου -και την κυκλοφορία του εμβληματικού τραγουδιού «The Ludlow Massacre» του Γούντι Γκάθρι- πως ο δήθεν φιλάνθρωπος λάδωνε με αμύθητα ποσά τα ΜΜΕ για να αποκαταστήσουν την εικόνα του στην κοινή γνώμη.
Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο Λεωνίδας Βαρδαρός αποφάσισε να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση για τους ταξικούς αγώνες στην Αμερική. «Γνωρίστηκα με τους ανθρώπους της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αποστόλης Μπερδεμπές» και στη συνέχεια ξεκινήσαμε μαζί την έρευνα για την παρούσα ταινία, στη διάρκεια της οποίας γνώρισα πολύ περισσότερα γεγονότα για εκείνη την εποχή».
Γ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ
Σε τρία χρόνια είχαν χαθεί 618 εργάτες
«Την εποχή εκείνη καθημερινά στα ορυχεία σκοτώνονταν άνθρωποι, σε τρία χρόνια είχαν χαθεί 618 εργάτες», εξηγεί ο κ. Σταυρουλάκης. «Το μεροκάματο ήταν πλασματικό, έπαιρναν θεωρητικά 5 δολάρια αλλά ο μέσος όρος ήταν 1,6 δολάρια. Κι αυτό επειδή πλήρωναν τα πάντα: το σπίτι που τους έδινε η εταιρεία, το νερό της εταιρείας, τον παπά της εκκλησίας. Επίσης τους έδιναν ένα τμήμα του σε σκριπ, δηλαδή εταιρικό νόμισμα με το οποίο πήγαιναν να ψωνίσουν υποχρεωτικά σε καταστήματα της εταιρείας, τα οποία είχαν τιμές ακριβότερες κατά 25% από τα άλλα καταστήματα της πόλης. Ετσι, στην ουσία όχι μόνο δεν πληρώνονταν αλλά χρεώνονταν κιόλας απέναντι στην εταιρεία, με κάποιους να μην καταφέρουν ποτέ να εξοφλήσουν τα χρέη τους... Οι εργάτες ζητούσαν μέτρα ασφαλείας, αναγνώριση του συνδικάτου και του δικαιώματος στον συνδικαλισμό, αύξηση μισθού και καταβολή κανονικού μεροκάματου για επικίνδυνη εργασία, μεγαλύτερη αμοιβή αν δούλευαν πέραν του οκταώρου -συνήθως εργάζονταν 14 ώρες-, να ζυγίζει δικός τους εργοδηγός το κάρβουνο, να καταργηθεί το εταιρικό νόμισμα και να έχουν δικαίωμα επιλογής σε ξενώνα, γιατρό και κατάστημα».
Αγέρωχος δίπλα στο πορτρέτο του «Λέοντα της Κρήτης» στέκεται ο απόγονός του, Γιώργος Σταυρουλάκης
Αγέρωχος δίπλα στο πορτρέτο του «Λέοντα της Κρήτης» στέκεται ο απόγονός του, Γιώργος Σταυρουλάκης
Ο θρύλος του Τρινιδάδ
Σήμερα ο Λούης Τίκας είναι ένας θρύλος της πόλης του Τρινιδάδ και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο με εκδηλώσεις και συνέδρια. Στην κοιλάδα του Λάντλοου έχει στηθεί ανδριάντας του και μνημείο για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη. Η απεργία νίκησε και οι εργάτες κέρδισαν δικαιώματα. Η κηδεία του απέδειξε, άλλωστε, ότι επρόκειτο για ένα σύμβολο της εργατικής τάξης που δεν θα έσβηνε εύκολα από τη συλλογική μνήμη. «Αφού τον διαβάσανε στον Αγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, μια άμαξα τον μετέφερε προς το νεκροταφείο του Σαν Ραφαέλι στο Τρινιδάδ. Τρεις Ελληνες βρίσκονταν μπροστά κρατώντας μια ελληνική σημαία, μια αμερικανική και μια σημαία του Κολοράντο. Ακολουθούσαν 500 Ελληνες και χιλιάδες ανθρακωρύχοι, με την πομπή να φτάνει σε μήκος το ένα μίλι», λέει ο κ. Σταυρουλάκης.
Κατερίνα Ροββά
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/pos_o_rokfeler_dolofonise_ton_progono_mou-64359278/

ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ Συναγερμός στον Καναδά μετά από επιδημία αυτοκτονιών Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Σαββατοκύριακο μια κοινότητα Αβορίγινων στον Καναδά μετά την καταγραφή της απόπειρας αυτοκτονίας τουλάχιστον 11 μελών της από τις αρχές του μήνα.

Τον περασμένο μήνα, τον Μάρτιο, είχαν σημειωθεί άλλες 28 απόπειρες αυτοκτονίας στην απομακρυσμένη αυτή βόρεια κοινότητα «Πρώτο Έθνος του Ατουαπίσκατ» στο Οντάριο, διευκρίνισε χθες το CTV News.
«Πρόκειται για μια συστημική κρίση που πλήττει τις κοινότητες» των Αβοριγίνων, δήλωσε ο Τσάρλι Άνγκους, μέλος του τοπικού κοινοβουλίου. «Ως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή απάντηση από οποιοδήποτε κυβερνητικό κλιμάκιο», πρόσθεσε.
Οι 1,4 εκατομμύρια Αβορίγινες του Καναδά, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 4% του πληθυσμού της χώρας, αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα φτώχειας και έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από τους υπόλοιπους Καναδούς και πέφτουν πιο συχνά θύμα βίαιων εγκλημάτων, ενώ μεταξύ των μελών των κοινοτήτων τους είναι επίσης υψηλότερα τα ποσοστά εθισμού και φυλάκισης.
Οι καναδικές εφημερίδες γράφουν ότι η περιφερειακή κυβέρνηση αποστέλλει μια μονάδα αντιμετώπισης των κρίσεων στην κοινότητα αυτή μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης το Σάββατο. Επίσης η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας του Καναδά διευκρίνισε ότι απέστειλε δύο συμβούλους ψυχικής υγείας οι οποίοι μετέχουν στην ομάδα αυτή.
«Τα νέα από το Αταουαπίσκατ είναι σπαρακτικά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής όλων των αυτοχθόνων πληθυσμών», σημείωσε στο Twitter ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινότητας αυτής Μπρους Σίσες, ο οποίος μίλησε στον δημόσιο ραδιοσταθμό Radio Canada, τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί σχεδόν 100 απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί το φαινόμενο αυτό. Τον Μάρτιο έγιναν 28 απόπειρες που επισημάνθηκαν στις αρχές και 11 τις πρώτες εννέα ημέρες του Απριλίου, διευκρίνισε.
Μια άλλη κοινότητα Αβορίγινων της χώρας, στη δυτική επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη έξι αυτοκτονίες σε δύο μήνες και 140 απόπειρες αυτοκτονίας σε δύο εβδομάδες.
http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/synagermos_ston_kanada_meta_apo_epidimia_autoktonion-64359490/

Αποκάλυψη: Έτσι πάνε να κοροϊδέψουν τη διαφημιστική αγορά

Πώς zougla.gr, makeleio.gr και newpost.gr προσπαθούν να αρπάξουν κάτι που δεν τους ανήκει

Το NEWSBOMB είναι εδώ και 16 μήνες το πρώτο σε επισκεψιμότητα site της χώρας. Αλήθεια αδιαμφισβήτητη με αποδείξεις και αριθμούς…
Εκατομμύρια αναγνώστες εμπιστεύονται στο NEWSBOMB την ενημέρωση τους. Εκατομμύρια αναγνώστες που μπαίνουν εδώ για να διαβάσουν αλήθειες. Που έχουν χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κορυφαίο ελληνικό site. 16 μήνες πρώτο και καλύτερο με βάση τα στοιχεία του πλέον αξιόπιστου μετρητή της επισκεψιμότητας, του μοναδικού φορέα που αποδέχονται οι ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι φορείς: της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ENEΔ).
Από το πρωί της Τετάρτης, το site zοugla.gr του γνωστού και μη εξαιρετέου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι το Αlexa, δηλαδή η πιο ευάλωτη υπηρεσία μέτρησης και κατάταξης των site παγκοσμίως, φέρνει το zougla.gr στην πρώτη χιλιάδα των sites σε όλο τον κόσμο! Επικαλούμενος το ίδιο μέσο μέτρησης, ο mr… Ζοugla παλιότερα είχε υποστηρίξει ότι ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμα και τον κολοσσό που ονομάζεται BBC, πιστεύοντας ότι κάπως έτσι θα ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου αλλά και των διαφημιστικών εταιρειών, με προφανή στόχο μεγαλύτερο μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς. Ή πιο απλά, ακόμη περισσότερο χρήμα.
Ανάλογο στόχο και φυσικά με το ίδιο μέσο (Alexa) προσπαθούν να πετύχουν εδώ και καιρό τόσο το makeleio.gr όσο και το newpost.gr αλλά και το iefimerida.gr, τα οποία κατά σύμπτωση αρνούνται, όπως και το zougla.gr, να μπουν στην ΕΝΕΔ, στη μοναδική αξιόπιστη και αδιαμφισβήτητη λίστα της επισκεψιμότητας των sites στην Ελλάδα. Το γιατί το αντιλαμβάνεστε εύκολα…
Αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ο τρόπος λειτουργίας του περίφημου Alexa, το οποίο… μπάζει από παντού.
Και εξηγούμαστε: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Alexa κάθε φορά που γράφεται η λέξη «Ζούγκλα» ή η λέξη «Μακελειό» στο διαδίκτυο, πιστώνει ένα «κλικ» στα αντίστοιχα sites. Με δυο λόγια, κάθε φορά που κάποιος θα θελήσει να ακούσει το «Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν» του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, θα πιστώσει ένα «κλικ» στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Αξιοπιστία, όχι αστεία. Κάπως έτσι το zougla.gr και όχι το BBC θα μπορούσε να προσπεράσει ακόμα και την Google.
Το ακόμα πιο σκανδαλώδες; Όπως αναφέρει το ίδιο το Alexa, για να διεξάγει τις μετρήσεις του αξιοποιεί όποιον κατεβάσει το toolbar Αlexa στον υπολογιστή του…
Προφανώς είτε επειδή θέλει να γίνει και ο ίδιος μέρος του δείγματος μέτρησης, είτε επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμπληρώσει ή να εξασφαλίσει το εισόδημα του.
Πως; Καθορίζοντας με ομαδικές επισκέψεις στο site που «επενδύει» την άνοδο της επισκεψιμότητάς του και κατά συνέπεια την άνοδο στη περίφημη λίστα του Alexa, η οποία μάλιστα επιτυγχάνεται χωρίς οι επισκέπτες να είναι απαραίτητα από την Ελλάδα.
Μπορούν κάλλιστα δηλαδή να ανεβάζουν το site σου αναγνώστες από την Ταϊβάν, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Όπου υπάρχουν δηλαδή πρόθυμοι και «φτηνοί» αναγνώστες ή ακόμη και «ρομποτάκια» που σου αυξάνουν τα κλικς με ρυθμό πολυβόλου ώστε να χτυπήσεις την πόρτα των διαφημιστικών εταιρειών με αξιώσεις, ακόμα κι αν η επισκεψιμότητα σου δεν πιάνει ούτε το… λήγοντα του NΕWSBOMB.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι όπως καρπώνονταν κάποτε τις κρατικές διαφημίσεις στις εφημερίδες των 500 φύλλων την εβδομάδα θα συνεχίσουν με πειρατικές λογικές να παρουσιάζουν ψεύτικες πρωτιές και στο Ίντερνετ είναι πολύ γελασμένοι.
Τους προκαλούμε μάλιστα να γίνουν μέλη της ΕΝΕΔ και να αποδείξουν την «πραγματική αξία τους» όχι μόνο στη διαφημιστική αγορά αλλά κυρίως στον κόσμο που είναι ο μόνος αδιάψευστος κριτής όλων μας. Εκεί δηλαδή που το NEWSBOMB είναι πρώτο και καλύτερο εδώ και ενάμιση χρόνο. Και θα συνεχίσει να είναι…



Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/internet/story/685613/oi-pseytikes-diakriseis-kai-to-newsbomb-tis-koryfis#ixzz458xBfze5

«ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ» ΚΑΙ «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ» ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια μετά τα επεισόδια Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση των Σκοπίων, μετά τις «αδιανόητες» και «απαράδεκτες» για τον ανθρωπισμό συμπεριφορές, στην Ειδομένη, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας πως όταν χώρες γειτονικές συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στους πρόσφυγες «είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση ούτε στην ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ».

Στις δηλώσεις που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο του Πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, ανέφερε ότι το προσφυγικό ζήτημα είναι «ένα υπαρξιακό πρόβλημα για την ΕΕ, διότι το κέντρο βάρους της ΕΕ δεν είναι το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος. Πρέπει να υπερασπιστούμε την Ευρώπη και πρέπει να συμπεριφερθούμε απέναντι στους πρόσφυγες με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης».
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη πραγματικής ευρωπαϊκής ενοποίησης και εμβάθυνσης των θεσμών της ΕΕ ώστε να μπει ένα τέλος «σε αυτό το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που εμφανίζει σήμερα η ΕΕ» και εξέφρασε την αναγκαιότητα να να ολοκληρωθεί η πορεία της ΕΚΤ «ώστε να αποτελέσει πραγματική κεντρική τράπεζα και να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους που είναι κοινή στην Ευρώπη».
Υπογράμμισε, δε πως ο ESM που είναι ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός που πρέπει να ολοκληρωθεί και να αποκτήσει εκείνα τα στελέχη που θα μπορούν να κάνουν την αξιολόγηση των διαφόρων προγραμμάτων «μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ με την νοοτροπία του ευρώ και όχι να υπάρχει ένα είδος δανεισμού στελεχών από άλλους οργανισμούς, που τους σεβόμαστε απολύτως αλλά πρέπει να εμπιστευτούμε πολύ περισσότερο δικά μας στελέχη της ΕΕ».
Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τη θέληση της χώρας του για στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα «ώστε να εμβαθύνουμε περισσότερο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα» και υπογράμμισε αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διεθνή προστασία των προσφύγων.
«Ωστόσο θα πρέπει αυτό το βάρος να διαμοιραστεί ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μία χώρα όπως η Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και λόγω εγγύτητας δέχεται μεγαλύτερες προσφυγικές ροές θα αναλάβει αυτό το βάρος, πρέπει να το μοιραστούμε», τόνισε ο κ. Κόστα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίδειξης αλληλεγγύης και ενίσχυσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης.
«Φυσικά η απάντηση δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων καθώς παραβιάζει μία από τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ που είναι η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων», τόνισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπογράμμισε ότι «η λύση για την ευρωζώνη δεν είναι να συνεχίσουμε προγράμματα τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί ότι δεν έχουν αποτελέσματα τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία. Στόχος θα πρέπει να είναι να ολοκληρώσουμε την οικονομική και νομισματική Ένωση μέσα από πρωτοβουλίες που επιτυγχάνουν την οικονομική σύγκλιση εντός της ΕΕ, εντός της ευρωζώνης, μεταξύ των χωρών μας και των πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών». Πάνω από όλα θα πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, επισήμανε και κατέληξε ότι χρειάζεται να υπάρξει μία συνολική δομική μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/austiro_minyma_paulopoulou_se_skopia_meta_ta_epeisodia-64359432/

ΣΚΟΤΣΕΖΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ «Στην Ελλάδα ανήκουν τα Γλυπτά» «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Ελληνες θα είναι σε θέση να τα προστατεύσουν και να τα διατηρήσουν όπως πρέπει».

Αυτήν τη θέση εκφράζει το κόμμα των Σκοτσέζων εθνικιστών, το οποίο εκπροσωπείται στη σημερινή βρετανική Βουλή με 54 βουλευτές.
Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που ο Σκοτσέζος ευγενής λόρδος Ελγιν αφαίρεσε παράνομα από τον Παρθενώνα τα ιστορικά μνημεία τα οποία έγιναν γνωστά ως Ελγίνεια Μάρμαρα και τα πούλησε στο Βρετανικό Μουσείο. Με αφορμή αυτήν την επέτειο ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος της Σκοτίας Στ. Γκέθινς, υπεύθυνος για τα θέματα στην Ευρώπη, δήλωσε στο «Εθνος» σχετικά με το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
«Το κόμμα μας υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα και μάλιστα ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού στην τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, Μάικλ Ράσελ, είχε εκφραστεί με πάθος για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θεωρούμε ότι οι Ελληνες είναι αναμφισβήτητα ικανοί και άξιοι να εκθέτουν και να συντηρούν σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Υποστηρίζουμε επίσης την άποψη ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει την επιστροφή τους, που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό».
Η βρετανική επιτροπή για την επιστροφή στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα προγραμματίζει για τους επομένους μήνες, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη λεηλασία του Παρθενώνα από τον λόρδο Ελγιν, εκδηλώσεις για να προβληθεί το ελληνικό αίτημα στην κοινή γνώμη και στον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τελευταία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της βρετανικής επιτροπής για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων, δείχνουν ότι η κοινή γνώμη, αλλά κυρίως οι επαγγελματίες ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ακαδημαϊκοί, και οι διευθυντές των μουσείων, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, υποστηρίζουν το ελληνικό αίτημα.
Λάμπης Τσιριγωτάκης
http://www.ethnos.gr/politismos/arthro/stin_ellada_anikoun_ta_glypta-64359253/

Σε Κρήτη και Ρόδο μεταφέρουν τον ανταγωνισμό οι εταιρείες που πουλάνε ρεύμα

Πάνω από τρεις εταιρείες έχουν ήδη ενισχύσει τις αντίστοιχες ομάδες τους, εκπαιδεύουν στελέχη αλλά και dealers, προκειμένου να διεκδικήσουν μερίδια κατανάλωσης από τη ΔΕΗ
Παράλληλα με τη συνεχή μάχη για την διεύρυνση του μεριδίου τους στο ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, τόσο στη Χαμηλή τάση όσο και στη Μέση, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική του ρεύματος προετοιμάζονται για να ανοίξουν τον ανταγωνισμό και στα δύο μεγάλα νησιά του μη διασυνδεδεμένου συστήματος, την Κρήτη και τη Ρόδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, πάνω από τρεις εταιρείες έχουν ήδη την περίοδο αυτή ενισχύσει τις αντίστοιχες ομάδες τους, εκπαιδεύουν στελέχη αλλά και dealers, προκειμένου να διεκδικήσουν και εκεί μερίδια κατανάλωσης από τον μοναδικό σήμερα προμηθευτή που είναι η ΔΕΗ.
Μετά τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ που είναι ο Διαχειριστής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, κάθε ένα από τα δύο αυτά μεγάλα νησιά θα λειτουργεί ως αυτόνομο σύστημα, με τους δικούς του προμηθευτές, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια να πωλούν στους καταναλωτές.
Το ισχυρό δέλεαρ για τις εταιρείες προμήθειας είναι η ύπαρξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν υψηλούς όγκους κατανάλωσης και ανήκουν ούτως ή άλλως στην κατηγορία των καταναλωτών που θεωρούνται «φιλέτα» για τους προμηθευτές.
Την ίδια στιγμή, στην υπόλοιπη χώρα, με το διασυνδεδεμένο σύστημα, όπου είναι και το βασικό πεδίο "μάχης", οι ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν με προσφορές και εκπτώσεις προσπαθούν να προσελκύσουν τους πελάτες της ΔΕΗ και σταδιακά αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά λιανικής. Τον Φεβρουάριο ενίσχυσαν την παρουσία τους κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και πλέον οι επτά εναλλακτικοί πάροχοι μοιράζονται το 6,53% της αγοράς, ποσοστό χαμηλό μεν, αλλά με σταθερή ανοδική τάση.
Καθοριστικός παράγοντας που εκτιμαται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, είναι η υιοθέτηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων που δεσμεύεται να εφαρμόσει η χώρα, των δημοπρασιών "φθηνού" ρεύματος εκ μέρους της ΔΕΗ. Με τη διαδικασία αυτή οι ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ρεύμα προερχόμενο από τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της επιχείρησης, και συνεπώς να βγούν στην αγορά με προσφορές προκειμένου να αποσπάσουν μεγαλύτερα μερίδια.
Υπενθυμίζεται ότι με το τρίτο μνημόνιο η χώρα μας έχει δεσμευθεί ότι θα έχει κατορθώσει, μέχρι το 2020, να έχει "μεταφέρει" το 50% των καταναλωτών ρεύματος από τη ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της. Η δέσμευση αυτή δημιουργεί "πεδίο δόξης λαμπρό" για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα (ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν) στη λιανική πώληση ρεύματος.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/se-krhth-kai-rodo-metaferoyn-ton-antagwnismo-oi-etaireies-poy-poylane-reuma.4001526.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Πραγματικότητα η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS που φαίνεται να στέλνουν «μήνυμα» σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

BRICS

Τα BRICS στέλνουν μήνυμα σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα που φαίνεται να συνοψίζεται στη φράση «δεν εξαρτόμαστε από εσάς». Πως; Με την σύσταση της δικής τους αναπτυξιακής τράπεζας που έρχεται τρία χρόνια μετά τις αρχικές εξαγγελίες με την υπογραφή των πέντε αναδυόμενων οικονομιών. Το ερώτημα βέβαια που θέτει και η Deutsche Welle είναι εάν η κίνηση αυτή θα στεφθεί από επιτυχία.
Σημειώνεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο η Ελλάδα είχε προσκληθεί από τη Ρωσία να μετάσχει στην αναπτυξιακή αυτή τη τράπεζα και το θέμα είχε συζητηθεί τόσο σε επίπεδο αρχηγών κρατών- Τσίπρα και Πούτιν- αλλά και σε επίπεδο κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών με τον Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών να επαναλαμβάνει δημόσια την πρόσκληση προς τη χώρα μας. Ωστόσο τώρα που η αναπτυξιακή τράπεζα γίνεται πραγματικότητα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν – κυρίως εξαιτίας των διαφορετικών εθνικών συμφερόντων που έχουν αλλά και της διαφαινόμενης άρνησης των τεσσάρων εκ των χωρών να συμπράξουν με την Κίνα- τελικά το εγχείρημα υλοποιείται.
Το Πεκίνο έδωσε το μεγαλύτερο ποσό για το αρχικό κεφάλαιο, εξασφαλίζοντας ότι η έδρα της New Development Bank (NDB) θα είναι η Σαγκάη. «Ως αντάλλαγμα ο πρόεδρος της τράπεζας ορίζεται εκ περιτροπής από όλες τις χώρες BRICS. Τέλη Φεβρουαρίου διευθετήθηκαν και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα και η νέα αναπτυξιακή τράπεζα είναι έτοιμη να διαθέσει πιστώσεις. Υπάρχουν ωστόσο μερικά ερωτήματα. Πολλοί διερωτώνται τι νόημα έχει μια νέα αναπτυξιακή τράπεζα όταν υπάρχουν ήδη άλλα αντίστοιχα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (AIIB)» αναφέρει η DW ενώ μεταφέρει και το σχόλιο του Ρολφ Λάνγκχαμερ από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου ο οποίος δηλώνει: «Υπάρχουν πλέον διάφοροι θεσμοί που έχουν τον ίδιο στόχο. Δεν αποκλείονται να προκύψουν προβλήματα συντονισμού».
Όπως παρατηρεί βέβαια η DW oι επικριτές του εγχειρήματος ανησυχούν μήπως η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα σέβεται λιγότερο από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα τα κοινωνικά κεκτημένα των χωρών τις οποίες καλείται να βοηθήσει. Ωστόσο, ο γερμανός οικονομολόγος εμπιστεύεται σε αυτό το ζήτημα τις αγορές και δηλώνει ότι «όταν η τράπεζα των BRICS βγει στις διεθνείς αγορές θα πρέπει να σεβαστεί τα διεθνή κοινωνικά και οικονομικά στάνταρ».
Η NDB δεν είναι, ακόμα, μια κανονική τράπεζα αλλά ένα ίδρυμα, μιας και τα πρώτα προγράμματα χρηματοδοτούνται με το αρχικό κεφάλαιο των 50 δις δολαρίων. Όταν εξαντληθούν τα χρήματα αυτά η αναπτυξιακή τράπεζα θα στραφεί προς τις αγορές, οι οποίες θα στηρίξουν το νέο εγχείρημα μόνο αν τα προγράμματά της στεφθούν με επιτυχία. Προς το παρόν μένει ανοιχτό αν Βραζιλία, Ρωσία και Νότια Αφρική, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, διαθέσουν τελικά χρήματα για το αρχικό κεφάλαιο: “Όλα εξαρτώνται από την Κίνα», λέει ο Ρολφ Λάνγκχαμερ. «Το γεγονός αυτό ενδέχεται να προκαλέσει δυσπιστία στους επενδυτές, οι οποίοι δικαίως θα διερωτηθούν αν η τράπεζα ελέγχεται από τις BRICS ή μόνο από την Κίνα”», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα σημειώνεται πως από την πλευρά τους οι πέντε αναδυόμενες οικονομίες προσπαθούν να καθησυχάσουν όσους ανησυχούν για την πιθανότητα ενός κλίματος ανταγωνισμού προς την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, όπου το λέγειν έχουν οι ΗΠΑ. «Ο γερμανός ειδικός από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου τάσσεται ωστόσο υπέρ της μεταξύ τους συνεργασίας και όχι του ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι «ο ανταγωνισμός θα σήμαινε μόνο ότι οι επενδυτές θα επιλέξουν την, κατά τη γνώμη τους, πιο ασφαλή επένδυση». Και αυτή δεν είναι άλλη από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ανάγκη για υποδομές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τόσο μεγάλη ώστε παλιές και νέες αναπτυξιακές τράπεζες θα έχουν πολλά να κάνουν τα επόμενα χρόνια» καταλήγει η DW.
Πηγή: DW
http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/11/trapeza-brics-brics_n_9658002.html?1460362319&utm_source=News247&utm_medium=DiabasteAkoma_article&utm_campaign=24MediaWidget

ΜΚΟ ή μηχανισμοί μυστικών υπηρεσιών;

 Οι σοβαρές καταγγελίες για τη δράση των λεγόμενων ΜηΚυβερνητικών Οργανώσεων στη Μυτιλήνη πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Υγειονομικοί φορείς, οργανώσεις, κάτοικοι εκφράζουν τους φόβους πως διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών. Η παρέλαση των ΜΚΟ στη Μυτιλήνη έχει ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη μέρα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν; Π;vς λειτουργούν; Ποιος χρηματοδοτεί τη δράση τους;

Η πριγκίπισσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!
Πριν από μερικές μέρες, υγειονομικοί φορείς κατήγγειλαν πως μία ΜΚΟ ονόματι «WAHA», διαφημίζεται με banner στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο του νησιού και πως συνεργάζεται με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Η «WAHA» στην οποία έχει παραχωρηθεί δημόσιος χώρος, που έχει οργανωθεί από κρατικές δομές και εθελοντές, πληρώνει εθελοντές για να στελεχώσουν τρία ιατρεία στο νησί. Ποια είναι όμως η «WAHA» που εμφανίστηκε ξαφνικά στη Μυτιλήνη;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει έδρα στη Γαλλία και ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϊκσά Σάμσα. Δραστηριοποιείται σε: Αφγανιστάν, Νιγηρία, Καμερούν, Αιθιοπία, Κένυα, Σενεγάλη, Σουδάν, Ζάμπια, Σομαλία, Τανζανία, Μπενίν, Ερυθραία, Γουινέα, Υεμένη κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις χώρες έχει χτίσει και λειτουργεί σύγχρονα Κέντρα Υγείας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο οι οικονομικοί της πόροι είναι από δωρεές και άλλου τύπου ιδιωτική χρηματοδότηση. Μερικοί από τους φορείς που συνεργάζεται είναι: Το υπουργείο Υγείας του Καμερούν και της Σενεγάλης, η αεροπορική εταιρεία «ETIHAD», καθώς και δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε αφρικανικές χώρες. Σε πολλές από αυτές τις χώρες υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, καθώς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Eurokinissi
Και μόνο το άκουσμα του ονόματος του ιδρυτή της ΜΚΟ, δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) έχει προσλάβει και αναπτύξει στο έδαφος της Υεμένης, όπου είναι σε εξέλιξη από το Μάρτη η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, εκατοντάδες Κολομβιανούς και άλλους Λατινοαμερικανούς μισθοφόρους, απόστρατους ως επί το πλείστον, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις απώλειες πολλών δεκάδων στρατιωτών της που έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, δραστηριοποιείται η ΜΚΟ προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να ανακουφίσει και να απαλύνει τον πόνο των γυναικών της Υεμένης...

Από τον Οκτώβρη του 2015, η «WAHA» συμμετέχει σε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα στα Βαλκάνια. Πιο συγκεκριμένα, σε Σερβία, Κροατία, ΠΓΔΜ και Σλοβενία. Στα σύνορα αυτών των χωρών έχει συγκροτήσει και λειτουργεί κινητές διασυνοριακές ομάδες «προστασίας και διάσωσης». Στη Σερβία έχει αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικά κέντρα περίθαλψης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Μυτιλήνης, χαρακτηρίζεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, ως ένα από τα μεγαλύτερα που έχει διοργανώσει ποτέ.
Οπως φαίνεται, οι διασυνδέσεις της «WAHA» είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στις 10 Νοέμβρη ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεζίρ, συνοδευόμενος από τον Γάλλο πρέσβη στη Σερβία, επισκέφτηκε το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βελιγράδι. Εκεί, η «WAHA» έχει φτιάξει και λειτουργεί δύο κλινικές περίθαλψης προσφύγων...
ΜΚΟ με χρηματοδότηση από το ...υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Μια άλλη ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη είναι η «Danish Refugee Council» (DRC). Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με τη «WAHA» στο πρόγραμμα που υλοποιεί στα Βαλκάνια, που αναφέραμε παραπάνω. Αυτοχαρακτηρίζεται ανθρωπιστική και φαίνεται πως είναι παλιά καραβάνα στο χώρο, αφού ιδρύθηκε το 1956. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους. Οπως αναφέρουν: «Σκοπός μας είναι βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν "χτυπηθεί" από πολέμους και διαμάχες, έχουν διωχθεί λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, πολιτικών ή κοινωνικών πεποιθήσεων».
Η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με τις επίσημες κυβερνήσεις κρατών και άλλους εθνικούς οργανισμούς. Κύριοι φορείς χρηματοδότησης είναι το Δανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΟΗΕ, καθώς και από κυβερνητικές δωρεές και χορηγίες. Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα από πού αντλεί τα έσοδά της.
-- «IrishAid»: Επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ιρλανδίας για τη «μείωση φτώχειας και πείνας». Συνεργάζεται, ανάμεσα σε άλλα, με ιδιωτικό τομέα, κοινωνία πολιτών και τις κυβερνήσεις - εταίρους για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των φυσικών πόρων (δραστηριοποιείται κυρίως στην Αφρική).
-- Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
-- CIDA (Καναδικός Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης): Κυβερνητική υπηρεσία του Καναδά αρμόδια για τη διαχείριση προγραμμάτων συνεργασίας της χώρας με αναπτυσσόμενες χώρες.
Πλούσια δράση
Τελευταία καταγγελία για τη δράση ΜΚΟ ήρθε την περασμένη Πέμπτη. Η αυτοχαρακτηριζόμενη φιλανθρωπική οργάνωση «ONE NATION» βρίσκεται στη Μυτιλήνη εδώ και αρκετές βδομάδες. Ομως, ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται μέλη της με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.
Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης «ONE NATION», και μέλη της οργάνωσης «TEAM HUMANITARIAN», την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία. Σε άλλα βίντεο της οργάνωσης στη σελίδα της στο Facebook, παρουσιάζονται και πολλά άλλα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο, στο δεκαήμερο που επιχειρούσε. Εκεί, υπάρχουν σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι - στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι. Στη σελίδα τής «ONE ΝΑΤΙΟΝ» έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους.
Η ΜΚΟ «ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ» υλοποιεί προγράμματα σε Βοσνία, Μπαγκλαντές, Γάζα και Συρία, ενώ συμμετέχει σε προγράμματα όπως: «Βοήθεια για πρόσφυγες» και «Φαγητό για όλη τη Μεγάλη Βρετανία». Οπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, συγκεντρώνουν χρήματα και στόχος τους, σχετικά με το πρόγραμμα που υλοποιούν στη Συρία, είναι να συγκεντρώσουν μέχρι τις 31/3/2017 το ποσό των 500.000 λιρών. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρώσει 134.535 λίρες. Για το πρόγραμμα στη Γάζα, ο στόχος τους είναι οι 200.000 λίρες μέχρι τις 8/7/2016 και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρώσει 89.615 λίρες.
Για τη συγκεκριμένη οργάνωση έχουν διατυπωθεί από διάφορους αναφορές και στοιχεία για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις. Η οργάνωση στηρίζει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία, κάτι που προκύπτει από το υλικό που η ίδια έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής:
-- Η οργάνωση «ONE NATION» εμφανίζεται να χρηματοδοτεί την τουρκική ΜΚΟ «IHH», η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο «Ισλαμικό Κράτος». Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές που καταγράφουν πως την περίθαλψη των προσφύγων στην ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό αυτή η τουρκική οργάνωση. Η τουρκική οργάνωση «IHH» είχε οργανώσει αυτοκινητοπομπή 20 φορτηγών στη Συρία (στα οποία εικάζεται ότι υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια) η οποία χτυπήθηκε από αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στις 26 Νοέμβρη. Το χτύπημα έγινε μόλις η αυτοκινητοπομπή πέρασε από το τουρκικό στο έδαφος της Συρίας.

Κ. Πασ.