Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την Μεγάλη Σύνοδο - Θα αναγνωρίσουν ως Εκκλησίες τους αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες;


emanuel-gather-service
Του Θεόδωρου Καλμούκου
Η Romfea.gr έχει αποκλειστικά δικαιώματα αναδημοσιεύσης
από τον Εθνικό Κήρυκα



«Δυόμισι εκατομμύρια ευρώ» θα στοιχίσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία ως γνωστόν έχει προγραμματιστεί να συγκληθεί στην Κρήτη τον Ιούνιο, τόνισε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, σε αποκλειστική συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πόσο θα κοστίσει η Σύνοδος, απάντησε, «ευχαριστώ που θέτετε αυτό το ερώτημα διότι ακούσθηκαν πάρα πολλά που είναι παραποίηση της αλήθειας. Πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.
Νομίζω ότι είναι ένα λογικό ποσό στο οποίο θα συμβάλλουν όλες οι Εκκλησίες διότι δεν μπορεί να τα επωμισθεί μόνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο».
Τόνισε πως «όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε πληρώσει τα έξοδα. Και σήμερα ένα μεγάλο μέρος το επωμίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και είμαστε ευγνώμονες προς όλες τις Εκκλησίες και ιδιαιτέρως προς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την οικονομική βοήθεια, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού για την διοργάνωση της Συνόδου».
Ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έχει αναδειχθεί σήμερα σε έναν εκ των κορυφαίων ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, μέλος της Ιεράς Συνόδου, εκ των διοργανωτών της Μεγάλης Συνόδου, και εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, μίλησε για την προετοιμασία, την θεματολογία, την επιλογή της Κρήτης, την συμμετοχή της Ελλάδος και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Επίσης αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη διένεξη μεταξύ των δύο πρεσβυγενών Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το ζήτημα επί της Δικαιοδοσίας του Κατάρ.
Τόνισε πως «δυόμισι μήνες πριν από την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει.
Υπάρχει επιτροπή υποδοχής των προκαθήμενων στην Κρήτη και επίσης με την συμμετοχή στελεχών κληρικών λαϊκών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο».
Είπε ότι «περιμένουμε η Μεγάλη Σύνοδος πραγματικά να δώσει το πνεύμα του ρόλου της Εκκλησίας στον άνθρωπο του 21ου αιώνα» ενώ υπενθύμισε πως «η ιδέα ξεκίνησε από το 1923 και 1930, αλλά άρχισε να διοργανώνεται πριν από 55 χρόνια».
Μιλώντας για τη θεματολογία είπε, ότι, «αυτή τη στιγμή έχομε έξι θέματα: 1) Η αποστολή της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο 2) η Ορθόδοξος Διασπορά, 3) το Αυτόνομο και η Ανακήρυξης του, 4) η Νηστεία στο σημερινό κόσμο, 5) η Ορθόδοξος Εκκλησία και οι σχέσεις με τον λοιπό Χριστιανικό Κόσμο, 6) και το Μυστήριο του γάμου και τα κωλύματα αυτού».
Όταν τον ρωτήσαμε έπειτα από μισό αιώνα προετοιμασίας αυτά τα έξι θέματα επιλέξατε; Τί ενδιαφέρουν τους σημερινούς ανθρώπους του 21ου αιώνα και μάλιστα τους νέους αυτά τα θέματα για την Αυτονομία και το καθεστώς της Αυτοκεφαλίας, ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ είπε, πως, «όταν το ακούει κάποιος αυτό ότι ετοιμάζαμε τη Σύνοδο επί 50 χρόνια για να έχομε μόνο αυτά τα θέματα τα οποία ουσιαστικά αφορούν τους Θεολόγους, θα έλεγε ότι έχει δίκιο να αναρωτιούνται οι νέοι άνθρωποι. Όμως θα έλεγα ότι η Σύνοδος θα είναι μία ηχηρή φωνή της ενωμένης Ορθοδοξίας».
Συμπλήρωσε, πως, «και τίποτα ακόμα να μην αποφασιζόταν, το γεγονός ότι επί τέλους οι 14 Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες ήταν μαζί για να βγάλουν ένα μήνυμα προς τον κόσμο, ανεξάρτητα από τα θέματα που έχουν αποφασιστεί να συζητηθούν, θα έλεγα ότι και μόνο αυτό αξίζει τον κόπο. Ότι η Ορθοδοξία ομιλεί με μία φωνή».\
Αναφορικά αν αυτή τη στιγμή η σύμπνοια και η ενότητα της Συνόδου τίθεται σε διακινδύνευση και μάλιστα από δύο πρεσβυγενή Πατριαρχεία, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, για την υπόθεση της Αρχιεπισκοπής Κατάρ που ίδρυσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, είπε πως «πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί μία λύση και όλοι προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση διότι αυτό το πρόβλημα δεν πληγώνει μόνο τις σχέσεις των δύο Πατριαρχείων, αλλά ολόκληρη την Ορθοδοξία».
Διαβεβαίωσε ότι η Σύνοδος θα προχωρήσει ακόμα κι αν δεν λυθεί το θέμα των δύο Πατριαρχείων. Υπογράμμισε με έμφαση πως «η Σύνοδος θα γίνει. Έχει προχωρήσει και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχει θέσει θέμα μη προσέλευσης του στη Σύνοδο ή μη υπογραφής κάποιου κειμένου. Το θέμα προκύπτει από την απουσία και μη υπογραφή κειμένων εκ μέρους του Πατριαρχείου Αντιοχείας» και συμπλήρωσε «δεν μπορούμε να μιλούμε στον κόσμο για καταλλαγή χωρίς να σκεφθούμε ότι η καταλλαγή θα πρέπει να αρχίσει πρώτα από εμάς τους ίδιους».
Όσον αφορά γιατί επιλέχθηκε η Κρήτη, είπε, «όπως ξέρετε είχε αποφασιστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά λόγω των πολιτικών συνθηκών της διενέξεως μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η Κρήτη είναι καθαρά χώρος της κανονικής Δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Όταν τον ρωτήσαμε πως απαντάτε σ’ εκείνους που λέγουν ότι η Κρήτη είναι επίσης μέρος της μίας, ελεύθερης, αδιαίρετης και ενιαίας Ελλάδος η οποία έχει πρωτεύουσα την Αθήνα.
Τι θα πει ότι η Κρήτη είναι δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δηλαδή υπάρχει εκκλησιαστική πολυδιάσπαση στην μία ενωμένη Ελλάδα, είπε, πως, «δεν είναι θέμα ότι εμείς διαιρούμε την Ελληνική επικράτεια, ούτε τίθεται θέμα της ακεραιότητας της Ελλάδος. Εφόσον ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεδρεύει και προτείνει ήταν πολύ λογικό να προτείνει έναν χώρο που ανήκει στην Κανονική Δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν έχομε κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή με την Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε υπήρξε άλλη σκέψη».
Σχετικά με το πόσα χρήματα έδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η Ηγεσία των 100, το Ταμείο «Πίστη» για τη Σύνοδο, είπε, «δεν μπορώ να σας δώσω αυτή τη στιγμή αριθμό διότι δεν έχω μπροστά μου τα νούμερα, ένα μεγάλο μέρος πάντως το έχουν προσφέρει οι Οργανώσεις και οι πιστοί από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής».
Όταν τον ρωτήσαμε η Ελλάδα, η κυβέρνηση, πόσα χρήματα θα δώσει, είπε, «γι’ αυτό το σκοπό βρισκόμαστε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Θα έχομε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, με υπουργούς και σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια και συνδρομή τους. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία διυπουργική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων υπουργείων και προσπαθούμε να δούμε με ποίο τρόπο μπορών να προσφέρουν βοήθεια στο θέμα της ασφαλείας, των μέσων μεταφοράς των προκαθημένων».
Στην ερώτηση πόσα θα κοστίσουν αυτά στην Ελλάδα, είπε, «δεν μπορώ να σας δώσω αυτή τη στιγμή ένα νούμερο. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο κοστίζει το θέμα της ασφάλειας, αλλά οπωσδήποτε είναι ένα μεγάλο ποσό και επίσης είναι και η όλη προσφορά εκ μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, της ΕΡΤ και των άλλων καναλιών. Επίσης η βοήθεια από τον ΟΤΕ για το Ιντερνέτ.
Όταν τον ρωτήσαμε πώς απαντάτε σ’ εκείνους που λέγουν πως τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, άνθρωποι πεινούν, παιδιά λιποθυμούν από ασιτία, μισθοί και συντάξεις περικόπτονται, πώς θα συγκεντρωθείτε στην Κρήτη Πατριάρχες και Μητροπολίτες θα τρώτε σε δείπνα Πατριαρχικά και θα μιλάτε για τον Χριστό; Αισθάνεστε άνετα, ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, είπε, «είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι, βλέπομε το πόσο η κρίση η οποία μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο σήμερα και όλοι μας νοιαζόμαστε και αυτό ακριβώς το γεγονός θα μας απασχολήσει κατά τη διάρκεια της Συνόδου» και πρόσθεσε «μη νομίζετε ότι θα τρώμε και θα πίνουμε χωρίς να σκεπτόμαστε τον άλλον, σκοπός μας είναι η επιτυχία της Συνόδου. Ο καθένας μας και στο σπίτι του να ήταν, δεν θα έμενε νηστικός».
Αν ανησυχούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάποιες δηλώσεις, εκδηλώσεις, άρθρα, ανθρώπων όχι μόνο από κάποιες φονταμενταλιστές φράξιες, αλλά από σοβαρούς και νουνεχείς Θεολόγους και ιεράρχες, είπε, «ζούμε σ’ ένα ελεύθερο κόσμο και ο καθένας έχει δυνατότητα εκφράσεως της δικής του απόψεως αρκεί να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια. Τα κείμενα που έχουν εγκριθεί με ομόφωνο τρόπο, τα έχουν υπογράψει οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών και έτυχαν μιας διεργασίας στην οποία συμμετείχαν όλοι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αναγνωρίζουμε όλες τις άλλες Εκκλησίες, είτε είναι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είτε οι Εκκλησίες οι οποίες προήλθαν από την Μεταρρύθμιση. Πρέπει να είμαστε λογικοί σε όλα αυτά τα θέματα. Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία αποφασίσαμε από κοινού».
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/7338-o-gallias-emmanouil-gia-tin-megali-sunodo

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 75ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ, ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ «ΝΥΜΦΑΙΑΣ»

nymfaia

Η 29 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ, ανακοινώνει, ότι την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί  ο Εορτασμός της 75ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, στο Οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Προσέλευση κοινού: 11:00 Ω.

Προσέλευση επισήμων: 11:30 Ω.

Επιμνημόσυνη δέηση: 11:35 Ω.

Προσκλητήριο νεκρών: 11:45 Ω.

Εξιστόρηση της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας: 12:00 Ω.

Κατάθεση στεφάνων 12:20 Ω.

Ξενάγηση στο Οχυρό Νυμφαίας: 12:40 Ω.

Η είσοδος στο Οχυρό της Νυμφαίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
http://www.komotini24.gr/eortasmos-tis-75is-epetiou-tis-machis-ton-ochiron-sto-ochiro-nimfeas/

«100 Τούρκοι κομάντος μπήκαν στο συριακό έδαφος»

Δημοσίευμα του συριακού ‘τηλέγραφου’ αναφέρει ότιτουλάχιστον 100 Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος την Πέμπτη 7 Απριλίου.Το δημοσίευμα επικαλείται πηγή από τις κουρδικές «ομάδες λαϊκής προστασίας» (YPG), η οποία μίλησε σε ανταποκριτή του Σπούτνικ στη Συρία.
 
Οι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν από τα σύνορα στην επαρχία Ιντλίμπ, όπως σημειώνεται, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
--
 

Το Ισραήλ καλεί πάλι τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα τη Τουρκία

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Ισραήλ εκδίδειεπείγουσα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί όλους τους πολίτες του που βρίσκονται στη χώρα ,να εγκαταλείψουν άμεσα στη χώρα. Ο λόγος; Πληροφορίες για εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης.
Την προηγούμενη φορά το Ισραήλ είχε δικαιολογήσει την οδηγία λέγοντας ότι υπήρχαν πληροφορίες για επιθέσεις κατά Ισραηλινών.
Όλα αυτά λίγες ώρες μετά από τις ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τις οποίες οι επαφές με το Ισραήλ πάνε καλά και σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία.

Υπό κατάληψη η Εθνική οδός Λάρισας-Τρικάλων από περίπου 500 Σύρους πρόσφυγες

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να παραμένει η Εθνική οδόςΛάρισας-Τρικάλων, στο ύψος του 17ου χλμ, καθώς από χθες το απόγευμα έχουν «εγκατασταθεί» εκεί με τις αποσκευές τους περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες αποχώρησαν από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο, (συνολικά φιλοξενούνται 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες), διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, αλλά και συμβίωσης με τους Αφγανούς μετανάστες με τους οποίους δημιουργούνται συχνές εντάσεις.
Βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να φύγουν από την περιοχή και να πάνε είτε σε άλλο καταυλισμό είτε στην Ειδομένη ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Η Αστυνομία έχει εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων από χθες το βράδυ προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές.
Μ. Αποστολοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λάρισα
http://greeknation.blogspot.co.ke/2016/04/500.html

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Ηλεία: Ο «θάνατος» του αγελαδοτρόφου

Αυξάνεται κατά δύο μέρες η διάρκεια ζωής στο παστεριωμένο γάλα και η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή του οριστικού τέλους για την αγελαδοτροφία στη χώρα μας.
Οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ετοιμάζονται για το νέο τοπίο στην αγορά γάλακτος, μετά το τέλος εποχής... του «φρέσκου» των πέντε ημερών. Πηγές των επιχειρήσεων δεν αποκλείουν το ντεμπούτο... των νέων συσκευασιών να λάβει χώρα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Οι διατάξεις του πολύκροτου νόμου, γνωστού για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, για το γάλα τίθενται σε ισχύ από τις 7 Ιουνίου. Από τότε και μετά οι γαλακτοβιομηχανίες θα πρέπει να αλλάξουν τις συσκευασίες τους και ιδίως σε ό,τι αφορά τις ενδείξεις περί κατηγορίας. Δηλαδή να φύγει από τις ετικέτες το «φρέσκο» αλλά ακόμη και το «γάλα υψηλής παστερίωσης», το οποίο θα αντικατασταθεί με το «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας»

Το φθηνό κόντρα στο φρέσκο

Για το θέμα μιλά στην «Πατρίς» η κ. Τσάγκου Παναγιώτα κτηνίατρος από τα Λεχαινά: «Η κυβέρνηση δίνει τώρα δικαίωμα στις εταιρείες να φέρουν γάλα από το εξωτερικό το οποίο είναι σε πολύ χαμηλότερη τιμή από το ελληνικό γιατί στο εξωτερικό τα λειτουργικά έξοδα είναι μειωμένα και κατά 60% σε σχέση με την χώρα μας. Φθηνότερο καλαμπόκι, ρεύμα, εργατικά, νερό κ.α. Έτσι οι βιομηχανίες θα παίρνουν γάλα από το εξωτερικό σε πολύ χαμηλή τιμή και φυσικά όχι φρέσκο και το ελληνικό γάλα, το φρέσκο γάλα, θα μένει αδιάθετο  ή θα πιέζονται οι γαλακτοπαραγωγοί να το πουλούν κάτω του κόστους. Αντιλαμβάνεστε ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επιβίωση του κλάδου. Οι αγελαδοτρόφοι έχουν επενδύσει ποσά για την επιχείρησή τους και οι περισσότεροι οφείλουν στις τράπεζες, ποσά που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Σκεφτείτε ότι το κόστος αγοράς μιας αγελάδας ξεπερνά τα 2000 ευρώ».

Γιαούρτι από σκόνη

Η κ. Τσάγκου αναφέρεται και στο γιαούρτι και στη φέτα δύο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα με ισχυρή εμπορική ονομασία παγκοσμίως τα οποία θα παρασκευάζονται με…σκόνη γάλακτος!
«Αντί το κράτος να προστατεύσει ως κόρη οφθαλμού αυτά τα δύο προϊόντα, παρέχει το δικαίωμα σε κάποιους να τα παρασκευάζουν με σκόνη. Οι αγελαδοτρόφοι θα πεθάνουν οικονομικά, θα κλείσουν τις μονάδες και θα χρωστάνε και στις τράπεζες»

«Πουλώ τα γελάδια μου»
 Ο κ. Ντάλκουρας Νίκος αγελαδοτρόφος από την Αρετή δηλώνει απελπισμένος:
«Μας οδηγούν σε λουκέτο με τις ενέργειές τους. Οι εταιρείες μας μειώνουν την τιμή του γάλακτος και η τιμή που δίνουν δεν καλύπτει ούτε το κόστος. Πουλάμε 40 λεπτά και τα έσοδα είναι ίσα-ίσα με τα έξοδα. Τώρα μας ζητάνε να πουλήσουμε και κάτω από 25 λεπτά! Και βέβαια εισάγουν γάλα με 20 λεπτά. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αγελαδοτροφία στην Ελλάδα. Εγώ προσωπικά έχω σαράντα γελάδια και σκέφτομαι να τα πουλήσω και να αλλάξω δουλειά»
 
 
 
Κώστας Ζαφείριου

Δημοσίευμα που σοκάρει στη Βρετανία Μαρτυρία-σοκ: «Είμαι ερωτευμένη με το γιο μου και θέλω να κάνω παιδί μαζί του!»

«Το σεξ που κάνουμε είναι απερίγραπτο. Αυτό που ζούμε δεν είναι αιμομιξία, αλλά "Γενετική Σεξουαλική Ελξη"», λένε μάνα και γιος 

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από το δημοσίευμα της «New Day» ότι μητέρα και γιος θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Η 51χρονη Kim West και ο 32χρονος Ben Ford επανασυνδέθηκαν μετά από 30 χρόνια καθώς η Kim είχε δώσει το γιο της για υιοθεσία.

Οι δυο τους δηλώνουν τρελά ερωτευμένοι και λένε πως επιδιώκουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. «Το σεξ που κάνουμε είναι απερίγραπτο. Αυτό που ζούμε δεν είναι αιμομιξία, αλλά "Γενετική Σεξουαλική Ελξη". Είναι γραφτό να είμαστε μαζί. Ξέρω ότι οι άνθρωποι λένε αποκρουστικά πράγματα για μας, ότι θα έπρεπε να ελέγχουμε τους εαυτούς μας και τα συναισθήματά μας. Οταν όμως είσαι τόσο ερωτευμένος είσαι πρόθυμος να παλέψεις και να το ζήσεις όλο αυτό. Είναι κάτι που σου συμβαίνει για μια φορά. Ο Ben και εγώ δεν θα το εγκαταλείψουμε», λέει η Kim.


H Kim περιέγραψε πώς κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένη με το γιο της και άρχισε να βλέπει όνειρα πως κάνει σεξ μαζί του. Το ανορθόδοξο ζευγάρι φιλήθηκε για πρώτη φορά σε ένα ξενοδοχείο ανοίγοντας ένα μπουκάλι σαμπάνια.

«Στην αρχή ένιωθα περίεργα για όλο αυτό που μου συνέβαινε. Μπήκα όμως στο ίντερνετ και διάβασα για την Γενετική Σεξουαλική Ελξη. Τότε ανακουφίστηκα και άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο», λέει η Kim.

Ο Ben που ήταν παντρεμένος εγκατέλειψε τη σύζυγό του και μετακόμισε στο Μίσιγκαν για να ζήσει τον έρωτά του με την μητέρα του. 

Η αιμομιξία στη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται παράνομη αλλά το ζευγάρι δηλώνει πως δεν πτοείται. Το 2010 μία μητέρα φυλακίστηκε για εννέα χρόνια επειδή έκανε σεξ με τον 14χρονο βιολογικό της γιο.


http://www.protothema.gr/world/article/568537/eimai-eroteumeni-me-to-gio-mou-kai-thelo-na-kano-paidi-mazi-tou-/

Κάθειρξη 16 ετών σε μάνα και γιο που εξέδιδαν 20χρονη στους Γαργαλιάνους

Σε κάθειρξη 16 ετών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ έκαστος καταδικάσθηκαν χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας δύο φυγόδικοι Βούλγαροι, μάνα και γιος, για σωματεμπορία με τη χρήση βίας κι άλλων εξαναγκαστικών μέσων, με τα οποία κατακράτησαν το θύμα με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή του, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία.
Η υπόθεση διαδραματίσθηκε το Φεβρουάριο του 2015, με θύμα μια 20χρονη Βουλγάρα. Με το πρόσχημα ότι θα της έβρισκαν δουλειά σε θερμοκήπια, την έφεραν από τη Βουλγαρία και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, σε άντρες της περιοχής, στους οποίους τη μετέφεραν οι ίδιοι. Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει έπειτα από μερικές ημέρες, ενώ την εντοπίσουν οι αστυνομικοί σε άθλια κατάσταση.


Από τη Σόφια
Όπως η ίδια η κοπέλα έχει αφηγηθεί, στις 15 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Κυριακή, βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου διαμένει με συγγενείς της. Εκεί σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, ενώ οδηγός και συνοδηγός τής ήταν άγνωστα άτομα. Στο πίσω κάθισμα καθόταν γνωστός της, ο οποίος της είπε ότι μπορούσε να της βρει δουλειά σε θερμοκήπια στην Ελλάδα. Τη γνώρισε στους άλλους δύο, οι οποίοι ήταν επίσης Βούλγαροι, μάνα και γιος.
Το πρωί της επόμενης ημέρας, μαζί με αυτούς τους δύο, ταξίδεψαν και έφτασαν στον Πύργο Ηλείας, όπου διανυκτέρευσαν.
Την επόμενη ημέρα, Τρίτη, της είπαν ότι θα πάνε να της βρουν δουλειά σε θερμοκήπια, αλλά την πήγαν σε ένα σπίτι, όπου βρισκόταν ένας ηλικιωμένος άντρας. Αφού κάθισαν λίγο, η μάνα ομοεθνής της την οδήγησε σε διπλανό δωμάτιο, όπου τη χτύπησε και την απείλησε, λέγοντάς της ότι «θα πηγαίνει» με άντρες για να βγάλει τα έξοδα που έκανε για να την φέρει στην Ελλάδα. Επίσης, την απείλησε ότι αν αντιδράσει θα τη σκοτώσει. Αφού την ανάγκασαν να συνουσιασθεί με τον ηλικιωμένο, στη συνέχεια την ανάγκασε να κάνει το ίδιο και ο κατηγορούμενος γιος.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, μαζί με άλλο άντρα αραβικής καταγωγής, τη μετέφεραν σε άλλο σπίτι, όπου διέμεναν αλλοδαποί και την ανάγκασαν να συνουσιασθεί με 2 άντρες. Ακολούθως την πήγαν σε τρίτο σπίτι, όπου διέμεναν Άραβες και την ανάγκασαν να πάει με άλλους 4 άντρες.
Μέχρι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας την ανάγκασαν να συνουσιασθεί παρά τη θέλησή της με περίπου 15 άντρες. Επέστρεψαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και το επόμενο πρωί, της Τετάρτης, την πήγαν σε άλλο σπίτι. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και σχεδόν λιπόθυμη, έφερναν συνεχώς άντρες και συνουσιάζονταν μαζί της όλη τη νύχτα.


Διαφυγή 
Την Πέμπτη το πρωί την πήγαν στους Γαργαλιάνους, όπου συνάντησαν έναν 75χρονο, με τον οποίο πήγαν όλοι στο σπίτι του. Η 20χρονη, μάλιστα, είδε τον 75χρονο να δίνει χρήματα στη μάνα, ενώ εκείνη της είπε ότι «θα πάει» με τον ηλικιωμένο χωρίς προφύλαξη.
Όταν ο ηλικιωμένος μετά την πράξη βγήκε για λίγο από το δωμάτιο, η κοπέλα εκμεταλλεύτηκε το χρόνο, πήρε το κινητό του τηλέφωνο και έφυγε. Τρέχοντας βρήκε ένα βενζινάδικο, όπου έπειτα από λίγο πήγε η Αστυνομία και την παρέλαβε.
Η Αστυνομία εντόπισε τους δύο Βούλγαρους, μάνα και γιο και, μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν 450 ευρώ. Ωστόσο, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, τους οποίους ποτέ δεν τήρησαν και είναι πλέον φυγόδικοι.
Ο 75χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι πλήρωσε 30 ευρώ για να συνευρεθεί με την 20χρονη, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που η κατηγορούμενη Βουλγάρα τού είχε φέρει γυναίκα έναντι αμοιβής. Μάλιστα, έχει ασκηθεί δίωξη και κατά του 75χρονου για σωματεμπορία.
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τη μάνα και το γιο και επέβαλε ποινή καθείρξεως 16 χρόνων στον καθένα.


Της Βίκυς Βετουλάκη - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BE%CE%B7-16-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD-20%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82#sthash.NPGWFA8l.dpuf

Ο «σφαγέας του Κονγκό», βασιλιάς Λεοπόλδος Β’ του Βελγίου Ο προσωπικός ιδιοκτήτης του αφρικανικού κράτους και οι απίστευτες θηριωδίες του σε βάρος των γηγενών

Ο «σφαγέας του Κονγκό», βασιλιάς Λεοπόλδος Β’ του Βελγίου


Ο τρόμος που βίωσαν οι Αφρικανοί όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την αρπακτικότητα του Ευρωπαίου έμελλε να γνωρίσει τον ζοφερό κολοφώνα του στο Βελγικό Κονγκό, το προσωπικό φέουδο του Λεοπόλδου Β’ που τόσο στέναξε κάτω από τον απάνθρωπο ζυγό του.
Το μεγαλύτερο σε έκταση και θηριωδία αλλά ταυτοχρόνως και το πιο ξεχασμένο έγκλημα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στη Μαύρη Ήπειρο έλαβε χώρα στα εδάφη της σημερινής Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και απλώθηκε σε λίγο περισσότερο από δύο δεκαετίες: μεταξύ 1885-1908, κάπου 8-10 εκατομμύρια Αφρικανοί που ήταν υποχρεωμένοι να συλλέγουν καουτσούκ για λογαριασμό του βέλγου βασιλιά πέθαναν από τις επιδημίες, την πείνα, τις κακουχίες αλλά και την αποικιακή βία σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που θα έμενε ατιμώρητο.
Την εποχή που οι Ευρωπαίοι ήταν λοιπόν απασχολημένοι με τη διαίρεση της αφρικανικής ηπείρου, εκεί στη διαβόητη Διάσκεψη του Βερολίνου (1885), ο Λεοπόλδος φρόντισε να πάρει στην κατοχή του τις περισσότερες αχαρτογράφητες περιοχές του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ), εκμεταλλευόμενος τις έριδες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής.
Μέσα σε μια μέρα κυριολεκτικά, ο Λεοπόλδος έλαβε ως ιδιωτική περιουσία μια έκταση 76 φορές όσο το Βέλγιο, δημιουργώντας το δικό του αφρικανικό φέουδο που ονόμασε «Ελεύθερο Κράτος του Αφρικανικού Κονγκό». Και σε μια εποχή που το νεοεμφανιζόμενο λάστιχο μετατρεπόταν σε σταθερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Λεοπόλδος χτύπησε πραγματικά φλέβα χρυσού, αφαιμάσσοντας το καουτσούκ του Κονγκό και ξεδοντιάζοντας τους ελέφαντες, σκοτώνοντας στην πορεία όποιον αρνούνταν να πεθάνει από τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας.
Μαζικές δολοφονίες και απίστευτης έκτασης ακρωτηριασμοί θα γίνονταν η μαύρη καθημερινότητα στο αφρικανικό κρατίδιο, την ίδια ώρα που ο Λεοπόλδος πλούτιζε όσο λίγοι και άφηνε παρακαταθήκη στη χώρα του μεγάλα δημόσια έργα και λαμπρά οικοδομήματα, καμωμένα με το αίμα του αφρικανού σκλάβου. Όσο για το πρόγραμμα εκμετάλλευσης του Κονγκό και των ανθρώπων του που εφάρμοσε ο βέλγος βασιλιάς, δεν είχε προηγούμενο ούτε επόμενο όσον αφορά στη βαναυσότητα και την κτηνωδία.
Όσο προωθούσε τα εργασιακά δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας του, τόσο βάναυσα τα καταπατούσε στους αφρικανούς ιθαγενείς, μαστιγώνοντάς τους για να αποδίδουν καλύτερα και ακρωτηριάζοντάς τους όταν δεν κρίνονταν παραγωγικοί στη δουλική εργασία τους.
Τα ακρωτηριασμένα μέλη χρησιμοποιούνταν μάλιστα ως μετρικό σύστημα, τόσο άφθονα που ήταν, την ίδια ώρα που οι σκλάβοι του Λεοπόλδου πέθαιναν μαζικά από την πείνα και τις επιδημίες. Μέσα σε 20 χρόνια, ο βέλγος αποικιοκράτης είχε αποδεκατίσει τον πληθυσμό του Κονγκό και είχε αφαιμάξει στη ληστρική του επιδρομή τον πλούτο της χώρας.
Τα εγκλήματα του ιδιωτικού στρατού του βέλγου μονάρχη στην ευρύτερη περιοχή απέκτησαν διαστάσεις ολοκαυτώματος, ενός ολοκαυτώματος που αγνοήθηκε όμως εμφατικά από τον λευκό μελετητή, περιθωριοποιήθηκε στα ιστορικά κιτάπια και λησμονήθηκε τελικά σαν μια αναπάντεχη περίπτωση συλλογικής αμνησίας.
Κι όμως, οι τραγικές φωτογραφίες που κατέφταναν μαζικά από τις ζούγκλες του Κονγκό με τα κομμένα χέρια και τους βασανισμούς της μαύρης φυλής δεν άφηναν περιθώριο αμφιβολίας για το τι συνέβαινε…

Πρώτα χρόνια

kkknlldpoplodd1
Ο Λεοπόλδος Λουδοβίκος Φίλιππος Μαρία Βίκτωρ γεννιέται στις 9 Απριλίου 1835 στις Βρυξέλλες ως δεύτερος γιος και διάδοχος του θρόνου του Λεοπόλδου Α’ και της Λουίζας Μαρίας της Ορλεάνης, κόρης του βασιλιά της Γαλλίας. Οι βασιλικοί οίκοι του Βελγίου και της Μεγάλης Βρετανίας συνδέονταν στενά μεταξύ τους, καθώς Λεοπόλδος και βασίλισσα Βικτορία της Αγγλίας ήταν ξαδέλφια. Όλοι εξάλλου ήταν μέλη του αυτοκρατορικού οίκου των Σαξ-Κοβούργων και Γκότα.
Όταν έφτασε στα 15 του, ο Λεοπόλδος έχασε τον παππού του και βασιλιά της Γαλλίας και την ίδια ακριβώς χρονιά (1850) θα πεθάνει και η μητέρα του από τον καημό της. Ο νεαρός δούκας της Βραβάντης, Λεοπόλδος, υπηρέτησε στον βελγικό στρατό, κατά το πρωτόκολλο, και όταν έφτασε στην ενηλικίωση το 1853, ήταν ώρα τώρα να παντρευτεί την αρχιδούκισσα της Αυστρίας, Μαρία Ενριέτα, όπως και συνέβη σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στις Βρυξέλλες στις 22 Αυγούστου.
kkknlldpoplodd2
Το βασιλικό ζεύγος απέκτησε τρεις κόρες και έναν γιο, αν και ο νεότερος Λεοπόλδος πέθανε το 1869 σε ηλικία εννιά ετών αφήνοντας τον πατέρα του χωρίς διάδοχο. Το αποξενωμένο πια ζευγάρι έκανε μια τελευταία απόπειρα να αποκτήσει τον πολυπόθητο πρίγκιπα και όταν ο τοκετός απέδωσε ένα ακόμα κορίτσι, Λεοπόλδος και Μαρία Ενριέτα θα ζούσαν πια χωριστά και απόμακροι. Ο Λεοπόλδος διατηρούσε πλήθος ερωμένων και όσο μεγάλωνε ο ίδιος, τόσο μίκραινε η ηλικία των παράνομων δεσμών του.
kkknlldpoplodd3
Το 1899 μάλιστα ο 65χρονος βασιλιάς συνδέθηκε ερωτικά με μια 16χρονη ονομαστή πόρνη της Γαλλίας, με την οποία θα παρέμενε μέχρι τον θάνατό του την επόμενη δεκαετία. Πέντε μέρες μάλιστα πριν από τον θάνατό του την παντρεύτηκε, εκχωρώντας της τίτλο ευγενείας αλλά και ένα καλό μέρος της αμύθητης πια περιουσίας του, καθώς του είχε χαρίσει μέχρι τότε δύο γιους. Οι περιπέτειές της για τα δικαιώματα της βασιλικής περιουσίας θα μετρούσαν τα δικά τους χρονικά…

Εσωτερική πολιτική

kkknlldpoplodd4
Ο Λεοπόλδος στέφθηκε βασιλιάς του νεότευκτου Βελγίου το 1865, αποκαλύπτοντας από την πρώτη στιγμή τις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες. Ταυτοχρόνως, αντιμετώπισε προβλήματα από την αρχή της βασιλείας του, τόσο εξαιτίας των βλέψεων του Ναπολέοντα Γ’ επί του Βελγίου όσο και αργότερα, κατά τον γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870, όταν ο κίνδυνος παραβίασης της βελγικής ουδετερότητας τον υποχρέωσε να λάβει δραστικά στρατιωτικά μέτρα, οχυρώνοντας πόλεις και σύνορα.
Στο εσωτερικό αντιμετώπισε επίσης τους συνεχείς αγώνες μεταξύ φιλελευθέρων και καθολικών, εναντίον των οποίων πήρε θέση μια τρίτη δύναμη -ιδιαίτερα μετά το 1884-, το Εργατικό Κόμμα, το οποίο πέτυχε αναθεώρηση του Συντάγματος (1893) και καθιέρωσε την καθολική ψηφοφορία. Κάτω από τις φιλελεύθερες επιταγές της εποχής, ο Λεοπόλδος προκρίνει πλήθος εργασιακών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι, απαγορεύοντας την παιδική εργασία στις φάμπρικες και σε νυχτερινές βάρδιες και παίρνοντας μια σειρά ακόμα από δημοκρατικά μέτρα, όπως την αποζημίωση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και τη θέσπιση της κυριακάτικης αργίας.
Την ίδια στιγμή, ο «Οικοδόμος Βασιλιάς», όπως έμεινε γνωστός στη χώρα του, χαρίζει στο Βέλγιο έργα υποδομής και μεγαλοπρεπή κτίρια, αλλάζοντας το πρόσωπο των Βρυξελλών και της Αμβέρσας. Αρχοντικά, μεγαλειώδεις βοτανικοί κήποι, μουσεία, αλλά και ένα εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο φτιάχνονται στο Βέλγιο με κονδύλια του ίδιου του βασιλιά, που είχε βέβαια μια καλή πηγή πλουτισμού στο πλευρό του εδώ και κάμποσα χρόνια…

Αποικιοκρατικές βλέψεις και Διάσκεψη του Βερολίνου

kkknlldpoplodd5
Ο Λεοπόλδος Β’ κληρονόμησε το ιμπεριαλιστικό όραμά του από τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ακράδαντα ότι η λύση για τα πιεστικά κοινωνικά προβλήματα του πυκνοκατοικημένου Βελγίου ήταν η μετανάστευση. Ο ζάμπλουτος Λεοπόλδος Α’ προσπάθησε να αγοράσει κατά καιρούς διάφορες γωνιές του πλανήτη, μεταξύ αυτών την Κρήτη, την Κούβα και το Τέξας, κληροδοτώντας στον γιο του την ασίγαστη αυτή αναζήτηση πρόσφορων αποικιών, παρά τη συνεχιζόμενη αδιαφορία των βελγικών κυβερνήσεων.
Αφού απέτυχε λοιπόν να αγοράσει τμήματα του Βόρνεο, των Φιλιππίνων και της Νοτιοαφρικανικής Δημοκρατίας των Μπόερς, ο βέλγος βασιλιάς εντυπωσιάστηκε από τις πρόσφατες ανακαλύψεις των βρετανών εξερευνητών στην Κεντρική Αφρική, εξομολογούμενος το 1877 στο προσωπικό του ημερολόγιο: «Πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουμε ένα κομμάτι από αυτό το έξοχο αφρικανικό γλύκισμα».
Ο βέλγος μονάρχης ίδρυσε έτσι ένα δίκτυο (ψευδο-)φιλανθρωπικών οργανώσεων για τον υποτιθέμενο εκπολιτισμό της περιοχής και τον εκχριστιανισμό των απίστων, όπως τη διαβόητη Διεθνή Ένωση της Αφρικής το 1876, αν και ο στόχος του ήταν η πλήρης υποδούλωση των λαών της Αφρικής.
kkknlldpoplodd13
Μέσω ενός τολμηρού αμερικανού εξερευνητή, του περιβόητου Χένρι Μόρτον Στάνλεϊ, ο Λεοπόλδος δημιουργεί μια σειρά από σταθμούς ανεφοδιασμού στην ως τότε ανεξερεύνητη Κεντρική Αφρική και βάζει για τα καλά πόδι στις αχαρτογράφητες περιοχές του σημερινού Κονγκό. Κι έτσι στη Διάσκεψη του Βερολίνου το 1885 για το μοίρασμα της αφρικανικής αποικιοκρατικής πίτας θα πάρει επιτέλους την πολυπόθητη αποικία του, ως προσωπική μάλιστα κτήση!
Με τις εκπληκτικές διπλωματικές ικανότητές του εκμεταλλεύτηκε τις αντιθέσεις των μεγάλων αποικιοκρατικών δυνάμεων και πέτυχε τη διεθνή αναγνώριση του Ελεύθερου Κράτους του Κονγκό ως προσωπικό τσιφλίκι του. Ήταν η μόνη μάλιστα ιδιωτική αποικία του πλανήτη και ο Λεοπόλδος υπέγραφε τώρα ως «ιδιοκτήτης» της.
Το αφρικανικό κτήμα του Λεοπόλδου είχε έκταση 2,5 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων, διασχιζόταν από 2.700 χιλιόμετρα πλωτών ποταμών και διέθετε εκπληκτικούς φυσικούς πόρους: ελεφαντόδοντο, φοινικέλαιο, ξυλεία και χαλκό. Και πάνω από όλα στο Κονγκό κατοικούσαν 10 εκατ. άνθρωποι που επρόκειτο να κληθούν να συμβάλουν στην «οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» της περιοχής, μετατρεπόμενοι σε προσωπικοί σκλάβοι του βέλγου βασιλιά δηλαδή…

Ο σφαγέας του Κονγκό

kkknlldpoplodd6
Ο Λεοπόλδος συνειδητοποίησε ότι χτύπησε πραγματική φλέβα χρυσού στο Κονγκό το 1886, όταν ο Αντρέ Μισλέν αναπτύσσει την πρώτη εμπορικά πετυχημένη εκδοχή του ελαστικού με σαμπρέλα και το καουτσούκ αξίζει τώρα χρυσάφι. Και βέβαια η μεγαλύτερη έκταση καουτσουκόδεντρων της οικουμένης βρισκόταν στο Κονγκό, στα εδάφη που είχε στην κατοχή του ο βέλγος μονάρχης!
Ο Λεοπόλδος παραχωρεί δικαιώματα εκμετάλλευσης σε βελγικές εταιρείες, οι οποίες προσλαμβάνουν ιδιωτικούς στρατούς για να κάνουν τους «πρωτόγονους» να δουλεύουν περισσότερο. Ο βασιλιάς επιβάλει καταναγκαστική εργασία στο τσιφλίκι του και το σκηνικό της φρίκης έχει για τα καλά στηθεί. Τα κέρδη είναι πραγματικά τεράστια, καθώς το καουτσούκ μετατράπηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο ακριβότερο αγαθό του πλανήτη, και ο Λεοπόλδος τα καρπώνεται φτιάχνοντας στη χώρα του αψίδες (όπως η εντυπωσιακή Αψίδα της Πεντηκονταετίας), μουσεία και παλάτια. Όλα τους χτίστηκαν με το αίμα και τις ζωές των αυτοχθόνων του Ελεύθερου Κράτους του Κονγκό.
kkknlldpoplodd10
Καθώς όμως η υπερεκμετάλλευση οδήγησε σε εξάντληση των καουτσουκόδεντρων, οι ένοπλοι βέλγοι επιτηρητές άρχισαν να τρομοκρατούν ολοένα και περισσότερο τους αφρικανούς χωρικούς, οι οποίοι δεν ήταν πια σε θέση να συγκεντρώνουν το ποσό καουτσούκ που τους είχε επιβληθεί. Η πρωτόγνωρη -ακόμα και για τον κόσμο της αποικιοκρατίας- βία και οι συστηματικοί ακρωτηριασμοί θα μετατρέπονταν σύντομα σε μια χωρίς προηγούμενο σφαγή.
Εδώ οι αριθμοί της θηριωδίας δεν συμφωνούν, αν και προτού φτάσουν οι Βέλγοι ο πληθυσμός του Κονγκό υπολογιζόταν σε 20 εκατ. κατοίκους. Η επίσημη απογραφή του 1911 στην αποικία του βέλγου μονάρχη έλεγε ότι στη χώρα είχαν απομείνει μόλις 8,5 εκατ. ψυχές. Αν συμπεριλάβουμε και τις εκατοντάδες χιλιάδες των ακρωτηριασμένων, τότε η τραγωδία του Κονγκό δεν έχει όμοιό της στη ζοφερή ιστορία της αποικιοκρατίας, με τους ιστορικούς να κάνουν λόγο για περισσότερους από 10 εκατ. δολοφονημένους Αφρικανούς και 50% μείωση του γενικού πληθυσμού στα μόλις 23 χρόνια της διακυβέρνησης του Λεοπόλδου!
kkknlldpoplodd12
Ο βασιλιάς διέταζε προσωπικά τον ακρωτηριασμό χεριών, ποδιών, ακόμα και γεννητικών οργάνων, απολαμβάνοντας από μακριά τους ήχους του μαστιγίου. Οι βέλγοι επιστάτες μαστίγωναν τους αφρικανούς σκλάβους μέχρι λιποθυμίας και συχνότατα μέχρι θανάτου, καίγοντας πτώματα και βιάζοντας τις γυναίκες τους, τις οποίες και κρατούσαν αιχμάλωτες για να αυξάνουν την αποδοτικότητα των δούλων.
kkknlldpoplodd14
H βιαιότητα που επέδειξαν οι αξιωματικοί του Λεοπόλδου δεν είχε ταίρι: όποιος εργάτης δεν κατάφερνε να συλλέξει την απαιτούμενη ποσότητα καουτσούκ, έπαιρνε ως ελάχιστη τιμωρία δέκα μαστιγώματα από ειδικά μελετημένο μαστίγιο από αποξηραμένο δέρμα ιπποπόταμου. Όσοι εξακολουθούσαν να μην είναι αποδοτικοί, δέχονταν μέχρι 100 τέτοια χτυπήματα που τους έστελναν στον άλλο κόσμο. Άλλοτε πάλι έχαναν χέρια και πόδια, με τον λευκό δυνάστη να απολαμβάνει τη διαδικασία.
kkknlldpoplodd15
Η μαρτυρία εδώ κατώτερου αξιωματικού του μισθοφορικού στρατού του Λεοπόλδου αποκαλύπτει την ωμή πραγματικότητα: «Ο διοικητής μάς διέταξε να κόψουμε και να παλουκώσουμε τα κεφάλια όλων των ανδρών ενός χωριού που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του Λεοπόλδου. Κόψαμε επίσης και τα γεννητικά τους όργανα. Τέλος, μας ανάγκασαν να κρεμάσουμε σε σχήμα σταυρού μανάδες με τα παιδιά τους».
Εντωμεταξύ, ο βασιλιάς Λεοπόλδος Β’αναφερόταν πια ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της εποχής, με την αμύθητη περιουσία του να ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια! Όσο για την τραγική ειρωνεία του πράγματος, ο Λεοπόλδος δεν είχε πατήσει ποτέ στο Κονγκό.

Το τέλος

kkknlldpoplodd7
Τα εγκλήματα των απεσταλμένων του Λεοπόλδου έγιναν γνωστά στη Δύση χάρη στη δράση τριών μόλις Ευρωπαίων: του ιρλανδού διπλωμάτη Ρότζερ Κέισμεντ, του πολωνού συγγραφέα Τζόζεφ Κόνραντ και του γάλλου επιθεωρητή φορτίων πλοίων Έντμουντ Μορέλ. Οι τρεις, με τη βοήθεια βρετανών ιεραποστόλων, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος μιας διεθνούς εκστρατείας εναντίον του Λεοπόλδου, την πρώτη μάλιστα υπόθεση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία του 20ού αιώνα.
Ιδιαίτερα το κλασικό σήμερα «Η καρδιά του σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ, γραμμένο το 1900, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη της βελγικής θηριωδίας και επηρέασε καθοριστικά το διεθνές κίνημα κατακραυγής για τις φρικαλεότητες στο Κονγκό. Η γενοκτονία που προκάλεσε ο Λεοπόλδος και τα 19.000 ένοπλα τσιράκια του καταδικάστηκαν τελικά από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, αναγκάζοντας τον σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (αλλά και τον Μαρκ Τουέιν) να γράψει το 1909 «Το έγκλημα του Κονγκό», εξιστορώντας κι αυτός τα δεινά των αφρικανικών λαών.
kkknlldpoplodd8
Οι φωτογραφίες των ακρωτηριασμένων Αφρικανών έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην κινητοποίηση της δυτικής κοινής γνώμης, καθώς οι σφαγές απέκτησαν πρόσωπο. Χάρη στις πιέσεις των ευρωπαϊκών δυνάμεων, ο βασιλιάς Λεοπόλδος υποχρεώθηκε να παραδώσει το 1908 τον έλεγχο του Ελεύθερου Κράτους του Κονγκό στη βελγική κυβέρνηση, θέλοντας να απαλλαγεί από τη μαύρη φήμη που τον συνόδευε. Αν και η πραγματικότητα ήταν απείρως πιο φρικιαστική: ο τρόμος στο Κονγκό έπαψε μόνο όταν ο πληθυσμός του μειώθηκε τόσο δραματικά που η καταναγκαστική εργασία δεν επαρκούσε πλέον για να συντηρήσει επικερδείς δραστηριότητες. Η φρίκη που χαρακτήρισε το Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό έπαιξε αναμφισβήτητα σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα αρνητική πορεία της χώρας, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1960.
kkknlldpoplodd11
Παρά τη δημόσια κατακραυγή βέβαια, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Άγγλοι και Ολλανδοί υιοθέτησαν το σύστημα καταναγκαστικής εργασίας του Λεοπόλδου στις δικές τους αποικίες, καταλήγοντας σε εξίσου φριχτά αποτελέσματα. Το Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό πέρασε στα χέρια του βελγικού Δημοσίου το 1908 ως Βελγικό Κονγκό πια, με τον Λεοπόλδο να λειτουργεί ως αποδιοπομπαίος τράγος.
Ο βασιλιάς ήταν τώρα μισητός από τον λαό του, αν και οι λόγοι για τη λαϊκή μήνη δεν ήταν τα εγκλήματα στο Κονγκό, αλλά η προσωπική ζωή του Λεοπόλδου! Ο οποίος μιλούσε πάντα περιφρονητικά για το μικρό μέγεθος του βασιλείου του, δεν είχε φροντίσει να μάθει ποτέ ολλανδικά, τη μητρική γλώσσα δηλαδή περισσότερων από τους μισούς υπηκόους του, και ζούσε με μια προκλητική πολυτέλεια στη Γαλλική Ριβιέρα που δεν του συγχωρούσαν οι πολίτες του.
kkknlldpoplodd16
Ιδιαίτερα η ακόρεστη δίψα του για ανήλικα κορίτσια εκεί στα τελευταία του κηλίδωσε τη δημόσια εικόνα του περισσότερο και απ’ όλα τα εγκλήματα που διέπραξε στο Κονγκό. Ο μισητός βασιλιάς γλίτωσε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 1902, όταν ο ιταλός αναρχικός Τζενάρο Ρουμπίνο προσπάθησε να τον δολοφονήσει μέσα στην άμαξά του, και άφησε τελικά την τελευταία του πνοή έναν χρόνο αφότου παρέδωσε την προσωπική του κτήση σε όλους τους Βέλγους, στις 17 Δεκεμβρίου 1909.
kkknlldpoplodd17
Παρά τα 44 χρόνια που βασίλεψε στη χώρα και τα τεράστια έργα πνοής του που άλλαξαν το πρόσωπο του Βελγίου η κηδεία του μετατράπηκε σε λαϊκό δικαστήριο και ο κόσμος τον γιούχαρε με την καρδιά του. Αν και αμέσως θα ξεκινούσε μια προσπάθεια λήθης των βέλγικων εγκλημάτων στην Αφρική, αφήνοντας στο περιθώριο της Ιστορίας τις αποικιοκρατικές θηριωδίες του Βελγίου…
http://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2185137/o-sfageas-tou-kongko-vasilias-leopoldos-v-tou-velgiou?ref=com

Οι στρατιώτες του Azerbaïdjan εισέβαλαν σε χωριό των αρμενίων στο Νagorno Karabakh και σκότωσαν πολίτες άνδρες και γυναίκες μέσα στα σπίτια τους

Στρατιώτες του Αζερμπαιτζάν έγιναν ο εφιάλτης στα χωριά των Αρμενίων και πιο συγκεκριμένα στο Καραμπάχ. Άλλη ανάρτηση σε αρμενικό μέσο παρουσιάζει επίσης κανιβαλιστικού τύπου εικόνες εθνοκάθαρσης κατά του μαρτυρικού λαού της Αρμενίας.
Οι στρατιώτες του Azerbaïdjan εισέβαλαν σε χωριό των αρμενίων στο Νagorno Karabakh και σκότωσαν πολίτες άνδρες και γυναίκες μέσα στα σπίτια τους ηλικιωμένους και τους ακρωτηρίασαν τ΄αυτιά.Τα αίματα έχουν βάψει τους τοίχους, όπως σημειώνει το dimpenews.com
caceb7ceb8ceb7ceb8 captcebdceb9cebdcebecebacebdcebacebe
Οι θηριωδίες με τους ακρωτηριασμούς έγιναν στο χωριό Talish της περιοχής Martakert.Στις 2 Απριλίου, στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν στο χωριό Talish, και σκότωσαν κάποιους πολίτες.Οι Αζέροι πυροβόλησαν το ζεύγος Khalapyan Βαλέρα και Razmelayin και τους έκοψαν τ΄αυτιά τους. Ενώ πυροβόλησαν και σκότωσαν Marusya Khalapyan.με έτος γεννήσεως 1924.Το χωριό Talish είναι παραμεθόριο κι ανήκει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
caceb1cf87ceb9ceb1cf87cebeceb9 captcf87cebeceb9cf87cebe
H πλευρά των Αζέρων παραδέχεται ότι κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν τον αποκεφαλισμό που τους προσάπτουν αλλά αρνούνται κατηγορηματικά ότι τον διέπραξαν άνδρες τους και ισχυρίζονται ότι είναι επικοινωνιακή τακτική των αρμενικών μέσων.Οι ενστάσεις αυτές της πλευράς του Azerbaïdjan αφορούν φωτογραφίες δεν αναφέρονται σε βίντεο.Στη συνέχεια η αρμενική πλευρά έδωσε και το επίμαχο βίντεο στη δημοσιότητα.
 
 
Πηγή: www.dimpenews.com

Ο στρατός του Ιράκ εκδίωξε τους τζιχαντιστές από την πόλη Χιτ «Τους καταδιώκουμε ακόμη. Εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και έφυγαν»

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έφτασαν στο κέντρο της πόλης Χιτ, εκδιώκοντας τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους ενώ απομάκρυναν από την περιοχή χιλιάδες πολίτες, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση του Ιράκ.
Ένας τοπικός διοικητής είπε ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από το προπύργιό τους στη Χιτ αλλά οι μάχες συνεχίζονται. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στο Ιράκ στην πόλη Χιτ, που βρίσκεται στην επαρχία Άνμπαρ, ζούσαν περίπου 100.000 άνθρωποι.
«Τους καταδιώκουμε ακόμη. Εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και έφυγαν. Μέσα σε μερικές ημέρες οι Ιρακινοί θα γιορτάσουν την πλήρη απελευθέρωση της επαρχίας Άνμπαρ», είπε ο διοικητής αυτός μιλώντας ζωντανά στην τηλεόραση.
Η ανακατάληψη της Χιτ, η οποία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, πάνω στον ποταμό Ευφράτη και κοντά στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ, μπορεί να ωθήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δυτικότερα, προς τα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία. Στη βάση Άιν αλ Άσαντ φιλοξενούνται αρκετές εκατοντάδες Αμερικανοί που εκπαιδεύουν τους Ιρακινούς στρατιώτες.
Ένας άλλος διοικητής των ιρακινών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων είπε ότι οι τζιχαντιστές έχουν ναρκοθετήσει τη Χιτ, τοποθετώντας εκρηκτικά σε δρόμους, αυτοκίνητα και κτίρια ενώ επιχείρησαν να ανακαταλάβουν έναν δρόμο αλλά απωθήθηκαν.
Τις τελευταίες ημέρες οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις βοήθησαν περισσότερους από 10.000 πολίτες να φύγουν από τη Χιτ. Η τηλεόραση πρόβαλε εικόνες ανδρών, γυναικών και παιδιών που κρατούν λευκές σημαίες και φεύγουν πεζή από την πόλη.
Οι τζιχαντιστές συχνά χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες προκειμένου να καθυστερήσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων και να ματαιώσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2199852/o-stratos-tou-irak-ekdioxe-tous-tzichantistes-apo-tin-poli-chit

ΥΠΟΠΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ - ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«H ἀπόφασις τῆς Δ.Ι.Σ. τῆς 5ης Ἀπριλίου 2016 διά τῆς ὁποίαςσυγκατατίθεται ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος εἰς τήν ἐπίσκεψιν τοῦ ἀντικανονικῶς διακατέχοντος τόν πάλαι ποτέ περίπυστον Πρεσβυγενή Πατριαρχικόν Θρόνον τῆς Παλαιᾶς Ρώμης καί τῆς Δύσεως κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο, στήν μαρτυρική μας Πατρίδα, ἐξεδόθη κατά πρόδηλον ὑπέρβασιν τῶν ὁρίων τῆς διακριτικῆς της εὐχέρειας καί κατά παράβασιν τῶν διατάξεων τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν 590/1977), καί εἰδικώτερα τοῦ ἄρθρ. 9 παράγραφος 1, πού καθορίζει τίς ἁρμοδιότητες τῆς Δ.Ι.Σ. στό ἐδάφιο δ, καί πού προβλέπει ὅτι ἐπιλαμβάνεται τῶν «τρεχούσης φύσεως Ἐκκλησιαστικῶν θεμάτων», διότι ἡ ἐπίσκεψις εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἑλλάδα τοῦ Αἱρεσιάρχου «Πάπα» κ. Φραγκίσκου, τυγχάνει ἐκ τῆς φύσεως τοῦ θέματος ὑψίστης ποιμαντικῆς καί Ἐκκλησιαστικῆς σημασίας καί ἀνήκει εἰς τάς ἁρμοδιότητας τῆς Ι.Σ.Ι. ὅπως προβλέπεται στό ἄρθ. 4 ἐδάφιον α πού ἀναφέρεται ὅτι μόνον ἡ Ι.Σ.Ι. «ρυθμίζει τάς σχέσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μετά τῶν Ἑτεροδόξων».
Καί ναί μέν στό ἄρθρ. 9 παράγραφος 2 προβλέπεται ὅτι μέχρι συγκλήσεως τῆς Ι.Σ.Ι., ἡ Δ.Ι.Σ. ἀσκεῖ πᾶσαν Ἐκκλησιαστικήν – διοικητικήν ἐξουσίαν, ὡστόσο ἡ ἀποδοχή τῆς ἐπισκέψεως ἑνός τοσοῦτον προβληματικοῦ καί κακοδόξου προσώπου διά τήν Ὀρθόδοξον Καθολικήν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος, ἀπαιτεῖ τήν διαγνώμην ὅλου τοῦ Ἱεροῦ Σώματος τῆς Ἱεραρχίας.
Διά τήν ἄκριτον καί ἄστοχον ἀπόφασιν τῆς Δ.Ι.Σ. ὑπῆρξε ἄμεσος «νέμεσις» ἀπό τό ταυτόχρονο ἀνακοινωθέν (5-4-2016) τῆς Ἀρχιγραμματείας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κων/πόλεως, πού ἐμφανίζει τόν Οίκουμενικόν Πατριάρχην κ. Βαρθολομαῖον ὡς αὐτουργόν τῆς ὅλης ὑποθέσεως καί τήν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος συρομένην οὐσίᾳ ὡς οὐραγόν στά κελεύσματά του, ἐντός μάλιστα τῆς κανονικῆς της δικαιοδοσίας ! ! !.
Παρέλκει νά άναφέρωμεν τό κωμικόν τῆς συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ἡ ὁποία βεβαίως ἀντιστρατεύεται τήν συμφωνίαν Ε.Ε. καί Τουρκίας γιά τήν ἐπανεισδοχή τῶν μεταναστευτικῶν καί προσφυγικῶν μουσουλμανικῶν ροῶν πρός τήν Εὐρωπαϊκή Ἤπειρον καί ἐμφανίζει τούς θρησκευτικούς Ἡγέτας τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς νά γίνωνται παρακολουθήματα τοῦ Open Society Foundation τοῦ κ. Τζώρτζ Σόρος καί τῶν κρυπτομένων ἐντολέων του, στήν ἀγωνιώδη προσπάθειά τους νά άνατρέψουν τήν ἀνωτέρῳ συμφωνίαν καί νά ὑλοποιήσουν τόν σχεδιασμόν τους, γιά τόν ὁποῖον ὅπως δήλωσε ὁ κ. Σόρος πρόσφατα στήν Τουρκία, ἔχουν ἐκταμιεύσει 11 δισ. δολάρια σέ ΜΚΟ γιά νά ἐπικοίσουν τήν Εὐρωπαϊκή Ἤπειρο μέ μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Οἱ μετανάστες καί πρόσφυγες πού θά ἐπισκεφθοῦν οἱ ἀνωτέρω, στήν νῆσο Λέσβο, πρέπει νά ἐπανα προωθηθοῦν στήν Τουρκία καί ἑπομένως ἡ παρουσία τῶν θρησκευτικῶν Ἡγετῶν στή Λέσβο ἐπιχειρεῖ νά ἀκυρώσει τήν ἐπαναπροώθηση καί ἐπιδιώκει τό ἄνοιγμα τῶν συνόρων τῆς Εὐρώπης στά πολυεκατομμύρια τῶν μουσουλμάνων τῆς Μ. Ἀνατολῆς, τοῦ Μαγκρέμπ, τῆς Ὑποσαχάριας Ἀφρικῆς, τοῦ Πακιστάν καί τοῦ Μπαγκλαντές. Ἀσφαλῶς κανείς νοήμων δέν πιστεύει ὅτι ἡ συγκεκριμένη ἐπίσκεψις θά σταματήσει τίς πολεμικές συγκρούσεις στή Συρία καί τό Ἰράκ τοῦ χρηματοδοτουμένου ἀπό τό σουνιτικό μπλόκ (Σ. Ἀραβία – Κατάρ – ‘Ομάν καί λοιπά Ἐμιράτα τοῦ Ἀραβικοῦ Κόλπου) ISIS κατά τῶν νομίμων κυβερνήσεων τῆς Βαγδάτης καί τῆς Δαμασκοῦ, οὔτε θά μεταβάλλει τό δολοφονικό Ἰσλάμ καί τίς κορανικές ἐντολές τοῦ ψευδοθεοῦ στόν ψευδοπροφήτη Μωάμεθ γιά τήν σφαγή τῶν ἀπίστων (σοῦρες : τά λάφυρα στίχ. 12 καί 17, τό στρωμένο τραπέζι στίχ. 33, Μωάμεθ στίχ. 4, ὁ σίδηρος στιχ. 21).
Ἡ παρουσία ὅμως τοῦ αἱρεσιάρχου κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο στή μαρτυρική μας Πατρίδα προσβάλλει πρῶτον τόν Μακ. Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμον διότι προσφάτως ὁ συγκεκριμένος «προσέλαβε» ἕναν Ἰσπανό Βενεδικτῖνο καλόγηρο, τόν κ. Μανουέλ Νίν, τόν ἔντυσε μέ Ὀρθόδοξα Ἀρχιερατικά Ἄμφια καί τόν ἐνθρόνισε στήν ὁδό Ἀχαρνῶν, μέσα στά κανονικά ὅρια τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν ὡς Οὐνίτη Ἑλληνόρυθμο Ἐπίσκοπο, ἀνύπαρκτης Ἑλληνικῆς Οὐνιτικῆς κοινότητας.
Προσβάλλει ἀκόμη τοῦ Ἁγίους καί Ὁσιάθλους Πατέρας τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν Πίστεως πού δολοφονήθησαν φρικωδῶς ἀπό τούς προκατόχους καί ὁμοπίστους τοῦ κ.Φραγκίσκου Μπεργκόλιο ἀνά τούς αἰώνας.
Τούς 13 Ὁσιάθλους Πατέρας τούς ἐν τῇ Ἱ. Μονῇ Καντάρας τῆς Κύπρου καέντας (19-5-1231) διότι ἠρνήθησαν τά ἄζυμα, τούς ὑπό τοῦ λατινόφρονος Ἰωάννου Βέκκου Πατριάρχου Κων/λεως καί Μιχαήλ Παλαιολόγου ἀναιρεθέντας Ἁγιορείτας Πατέρας τῶν Καρυῶν (5-12-1279) καί τῶν Ἱερῶν Μονῶν Ζωγράφου, Βατοπαιδίου, Ἰβήρων, Κουτλουμουσίου καί Ξενοφώντος (4-1-1280), διότι δέν ἐδέχθησαν τήν κακόδοξον ἕνωσιν τῆς Λυών, τίς ὀκτακοσίες χιλιάδες Σέρβους Νεομάρτυρας (1941-1945) πού μέ πολυώδυνα βάσανα ἐτελειώθησαν μέ ἠθικόν αὐτουργόν τόν καταδικασθέντα ἀπό τό Διεθνές Δικαστήριον Ἐγκληματιῶν πολέμου Παπικό Ἀρχιεπίσκοπο τοῦ Ζάγκρεμπ τῆς Κροατίας καί μέντορα τῶν φασιστῶν Οὐστάσι, Ἀλουίσιο Στέπινατς τόν ὁποίον «Ἁγιοποίησε» ὁ ἀνακηρυχθείς «Ὅσιος» τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς Ἰωάννης Παῦλος ὁ Β΄ (Βοϊτύλα), τοῦ ὁποίου προσφάτως ἔγιναν τά ἀποκαλυπτήρια μέ τήν δημοσίευσιν ἐρωτικῶν ἐπιστολῶν πρός τήν συμπατριώτισσά του ἔγγαμον Ἀκαδημαϊκόν.
Προσβάλλει καί τόν Ἱερόν Σπυρίδωνα, πολιοῦχον καί ἔφορον τῆς Μητροπόλεώς μας, ὁ ὁποῖος στίς 12 Νοεμβρίου 1716, ἀνετίναξε τήν Ἀκρόπολιν τῆς Κερκύρας καί τόν Ἐνετό ἡγεμόνα Ἀντρέα Πιζάνι, γιά νά μήν κατασκευάσει θυσιασθήριον (ἀλτάριον) τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς στόν ἐν Κερκύρᾳ Ἱερόν Ναόν του (Ἁγίου Ἀθανασίου Παρίου, Οὐρανοῦ Κρίσις ἐν Λειψίᾳ Σαξωνίας 1805). Προσβάλλει ἀκόμη τούς Ἁγίους ἐνδόξους Ἱερομάρτυρας Μάξιμον τόν Καρπαθορῶσσον πού ἐτυφεκίσθη μετά τῆς Πρεσβυτέρας καί τῶν τέκνων του ἀπό τοῦς Οὐνίτας καί Ἀθανάσιον τόν Ἡγούμενον τῆς Μικρορωσσίας πού δολοφόνησαν ἀγρίως οἱ Οὐνίτες τῆς Πολωνίας, πέταξαν τό μαρτυρικό του σῶμα σ’ ἕνα βόθρο, ὅπου ἔμεινε ἐπί 17 χρόνια καί ἀνασύρθηκε ἄφθαρτο, ἀδιαλώβητο καί εὐωδιάζον.
Προσβάλλει κατά ταῦτα ἡ ἀνωτέρω ἐπίσκεψις τόν ἐν Τριάδι Πανάγιον Θεόν, πού ἁγίασε τούς ὑπέρ τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως μαρτυρικῶς τελειωθέντας ἀπό τούς προκατόχους καί ὁμοπίστους τοῦ κ. Φραγκίσκου, ἐφόσον αὐτός ἐμμένει σατανικῶς στήν αἵρεσιν καί τήν κακοδοξίαν τοῦ Παπισμοῦ.
Ἡ παρουσία ἑπομένως τοῦ κ. Φραγκίσκου καί τῆς συνοδείας του, ἐπαυξάνει τά προβλήματα καί προκαλεῖ τήν Ὀρθόδοξη συνείδησή μας καί πρέπει ἡ Δ.Ι.Σ. ἄμεσα νά ἀνακαλέσῃ τήν ἀπαράδεκτον ἀπόφασί Της.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα ξεπουλήσουν το σύμπαν για να σώσουν το τομάρι τους Σκληρή επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, αλλά και με συνέντευξή της σε ισπανική ιστοσελίδα.

«Οι Τσίπρας, Δρίτσας αφού πούλησαν τον λαό, πουλούν το λιμάνι. Αναμενόμενο. Θα ξεπουλήσουν το σύμπαν για να σώσουν το τομάρι τους» έγραψε η κα Κωνσταντοπούλου την Παρασκευή το βράδυ στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Δεν έχω καμία απολύτως προσδοκία από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την εξουσία, αντί του λαού. Επέλεξε να μην διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος, να μην χρησιμοποιήσει τα εργαλεία και τις αποδείξεις που είχε στα χέρια του, που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο. Επέλεξε να φορτώσει τη χώρα με περισσότερο χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νεογέννητο στην Ελλάδα χρωστάει σήμερα 41.000 ευρώ. Επέλεξε να επιτεθεί στην κοινωνία για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Δεν έχω καμία προσδοκία από την κυβέρνησή του» είχε υπογραμμίσει λίγες ώρες νωρίτερα σε συνέντευξή της στην ισπανική ιστοσελίδα tmex.es.

«Πρέπει ο ελληνικός λαός να εκπροσωπηθεί από μια κυβέρνηση που θα εργάζεται για την ευημερία, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη» , ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ χαρακτήρισε παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά τις αποφάσεις των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών το περασμένο καλοκαίρι.

«Παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά»

«Αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι ισοδυναμούσε με εχθροπραξία: μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πληθυσμού. Οι τράπεζες έκλεισαν και ο λαός απειλήθηκε με ανθρωπιστική καταστροφή εάν απέρριπτε τα μέτρα που πρότειναν στο τραπέζι οι δανειστές με τελεσίγραφο 48 ωρών. Ανθρωπιστική καταστροφή σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να έχουν τρόφιμα ή φάρμακα. Αυτή είναι μη ανεκτή κατάσταση για την Ευρώπη. Και δεν θα ήταν μια κατάσταση που θα προέκυπτε από έναν σεισμό ή από ένα φυσικό φαινόμενο. Αλλά θα ήταν το άμεσο αποτέλεσμα των αποφάσεων των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου .

«Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για μια απολύτως παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά εκ μέρους των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών. Είναι δικαίωμα του λαού, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά των ευρωπαϊκών λαών συνολικά, να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών, την ισότητα και την κυριαρχία των λαών, εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι αυτό εφικτό; Θα έλεγα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά πρέπει πραγματικά να παλέψουμε γι’ αυτό και πραγματικά πρέπει να θυμηθούμε τι σημαίνει η Ευρώπη για εμάς» πρόσθεσε.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=791168

Το σχέδιο Πιτσιλή: Βήμα βήμα υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές Υποχρεωτική επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλη την οικονομία

«H στροφή των πολιτών προς τις ηλεκτρονικές και ψηφιακές συναλλαγές είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς έχει ήδη συμβάλλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής και θα υλοποιηθεί βήμα - βήμα».

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πιτσιλής σε τραπεζικό φόρουμ και παρουσίασε το σχέδιο για την υποχρεωτική επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όλη την οικονομία.
Οπως είπε οι βασικές αρχές, που έχουν χαράξει οι Υπηρεσίες μας, για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών:

-Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου να υποστηρίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές.

-Η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει αφενός με βάση την κατηγοριοποίηση των επαγγελματιών, σύμφωνα με το βαθμό επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή, αφετέρου με βάση γεωγραφικά κριτήρια.

-Τα πρόσωπα, που πρόκειται να κάνουν έναρξη εργασιών στο εξής, θα πρέπει απαραίτητα να υποστηρίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές.

- Όλοι οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει να δηλώνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα σχετικά στοιχεία, με τα οποία πιστοποιείται η υποστήριξη ηλεκτρονικών πληρωμών.

Οπως είπε «τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κατά κεφαλήν συναλλαγές με κάρτες υπερδιπλασιάστηκαν μετά τα capital control. Παρ' όλα αυτά, παραμένουμε μακράν πίσω από τους Ιταλούς, που πραγματοποιούν 30 το χρόνο, τους Πορτογάλους με 116, και τους Σουηδούς με 250 ! . Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η σχέση της χρήσης πλαστικού χρήματος και της παραοικονομίας είναι χειρότερη από εμάς μόνο σε τρεις χώρες : Στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Τουρκία. Τα παραπάνω έχουν άμεση επίπτωση και στα αναμενόμενα έσοδα από τον ΦΠΑ, η μη απόδοση του οποίου αποτελεί βασικό στοιχείο της παραοικονομίας».

Επιπλέον, μελετάται:

-Η μείωση του ανώτατου ορίου χρήσης μετρητών για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων, και μεταξύ επιχειρήσεων.

-Η σταδιακή κατάργηση χρήσης μετρητών για συναλλαγές με το Δημόσιο, αλλά και μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.

-Η κατάργηση των έντυπων εντολών μεταφοράς κεφαλαίων από τις εφορίες προς την Τράπεζα της Ελλάδος και η αποστολή των συναλλαγών του Ελληνικού Δημοσίου με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ηλεκτρονικό και
το Περιουσιολόγιο

Πέραν όλων αυτών των σχεδιαζόμενων και υπό συζήτηση παρεμβάσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό, έχει συμπεριλάβει τις εξής παρεμβάσεις στον τομέα των έργων πληροφορικής, που είναι εξίσου σημαντικές:

* Το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο

* Ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών στη φορολογία κεφαλαίου

* Εισήγηση για αναθεώρηση και μεταρρύθμιση του Κ.Ε.Δ.Ε. περιλαμβανομένων των διαδικασιών της Φορολογικής Διοίκησης για την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων με πλειστηριασμούς.

* Μελέτη και ανάλυση απαιτήσεων για τη δημιουργία μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης φορολογουμένων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσής τους.

* Εμπλουτισμός του μητρώου off-shore εταιριών.

* Δημιουργία μητρώου αλλοδαπών Φυσικών και Νομικών Προσώπων που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα ή από την Ελλάδα.

* Ανάπτυξη πλαισίου διενέργειας Κλαδικών Ελέγχων στο Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

* Διενέργεια έρευνας εντοπισμού και παρακολούθησης φορολογουμένων οι οποίοι, χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας, δραστηριοποιούνται οικονομικά κυρίως μέσω διαδικτύου. Ανάπτυξη επικοινωνιακής δράσης ως προς την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Πιλοτική εφαρμογή.

* Σταδιακή εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση της Ενιαίας Θυρίδας (Δράση που προβλέπεται στο Νόμο 4336/2015).

* Σταδιακή εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τη διευκόλυνση του εμπορίου (Δράση που προβλέπεται στο Νόμο 4336/2015).

* Σταδιακή Προμήθεια των Τελωνειακών Υπηρεσιών με μέσα δίωξης (x-ray για εμπορευματοκιβώτια και δέματα, γεφυροπλάστιγγες, σκύλοι ανιχνευτές, κάμερες καταγραφής κ.α.). Εντοπισμός και καταγραφή δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων.

* Επανεξέταση της διαδικασίας απενεργοποίησης των κλειδαρίθμων θανόντων.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=791107