Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....



Μέσα σε, αυτή την μεγάλη κρίση και αναμπουμπούλα που επικρατεί ακούγονται συνεχώς ή διαβάζετε στο internet για προφητικά λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ή του γέροντος Παϊσίου. Αυτά μιλάνε για Ελλάδα ελεύθερη, δυνατή, χριστιανική, αλλά μετά από μια δύσκολη περίοδο. Μεγάλοι άνδρες, με παρρησία ενώπιον του Θεού.

- Αλλά ας σκεφτούμε την Ελλαδίτσας μας, τα τελευταία χρόνια, (μη πηγαίνουμε πολύ πίσω). Περάσαμε πολέμους, κατοχή, πείνα. Τώρα να αναλογιστούμε γιατί τα περάσαμε όλα αυτά ; Για τις αμαρτίες μας. Οι άνθρωποι ζητούν μια ζωή όχι όπως ο Χριστός μας παρέδωσε αλλά μια ζωή εύκολη, τρυφηλή. Θέλουν ανέσεις, πολλά χρήματα, λίγη δουλειά, θέλουν να διασκεδάσουν, να χαρούν την ζωή τους

.
Κάνουν το παν γι αυτή τη ζωή, και νομίζουν ότι με την ανθρώπινη καταξίωση είναι σωστοί και ότι επιτέλεσαν το έργο τους εδώ πάνω στη γη. Και όταν λέω κάνουν το παν το εννοώ. Πατάνε στο πτώμα του διπλανού τους για να ικανοποιήσουν το θέλημά τους. Μη νομίζεις ότι τα λόγια αυτά είναι υπερβολικά γιατί θα σου μιλήσω για τη ζωή του ανθρώπου από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του.



Έρχεται η στιγμή να γεννήσει η μητέρα το παιδί της και όπως είναι φυσικό θέλει την καλύτερη περίθαλψη στο νοσοκομείο που θα βρεθεί. Πόσες περιπτώσεις γονιών που χρηματίσανε την νοσοκόμα, τον γιατρό, ή όποιον άλλον χρειαστεί για ένα καλύτερο δωμάτιο με θέα, χωρίς άλλους ασθενείς μέσα. Εάν θέλεις δωμάτιο μονόκλινο να πας σε μια ιδιωτική κλινική. Αλλά εμείς προτιμούμε χωρίς το κατάλληλο αντίτιμο να γευτούμε βασιλικά, αξιώματα. Μετά το παιδί αυτό μεγαλώνει και πηγαίνοντας στο, σχολείο, οι αδίστακτοι γονείς συνεχίζουμε το ίδιο τροπάριο. Εξαγοράζουμε καταστάσεις, ή απειλούμε ή εκβιάζουμε για ένα σωρό πράγματα που νομίζουμε ότι είναι σωστά. Από βαθμολογίες σχολικές, μέχρι και γιατί το σχολικό σταματάει 20 μέτρα πιο πέρα και όχι μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μας. Το παιδί τα βλέπει όλα αυτά και αισθάνεται ότι έτσι πρέπει να κάνει. Νομίζει ότι έτσι είναι η σωστή ζωή. Μεγαλώνοντας αρχίζουν οι παρέες με το άλλο φύλο. Χωρίς δισταγμό ενδίδει στην σαρκική πράξη, πολλές φορές και με την παρότρυνση των γονιών. Λένε να μην μείνει το παιδί μαμούχαλο, να ξεπεταχτεί στη κοινωνία, να γνωρίσει καταστάσεις. Κανείς δεν σκέφτεται ότι εκτός του ότι αυτό το πράγμα είναι αμαρτία, καταστρέφει τον άνθρωπο. Γιατί αν το παιδί από μικρή ηλικία γνωρίσει τα πάντα αργότερα η ζωή του θα είναι άδεια, γιατί δεν θα έχει άλλα πράγματα να γνωρίσει. Μη τα νομίζεις παράλογα αυτά που σου λέω. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σήμερα η νεολαία μας στρέφεται και στα ναρκωτικά. Είναι άδεια η ζωή του. Δεν έχει βάσεις. Δεν έχει ιστορική θεολογούμενη παιδεία. Δεν ξέρει ποιός είναι ο σκοπός της ζωής του. Μετά είναι και η τηλεόραση. Πω πω τι είναι αυτό το πράγμα ; Πλύση εγκεφάλου. Ό,τι μπορείς να σκεφτείς ή μάλλον ό,τι δεν μπορείς να σκεφτείς το βρίσκεις στην τηλεόραση. Όποια διαστροφή και ανωμαλία υπάρχει από αυτό το κουτί πηγάζει. Οι ελεύθερες σχέσεις, οι σκοτωμοί, το κλέψιμο, η μοιχεία, η ομοφυλοφιλία. Αυτό το κουτί θέλει να μας πείσει ότι όλα είναι σωστά και φυσιολογικά πράγματα. Ότι δεν είναι παράνομα. Παλιά η μοιχεία ήταν παράνομη, τώρα που η αμαρτία αυτή έγινε πολλή την νομιμοποίησαν οι άνθρωποι. Παλιά αν πιάνανε κάποιον για μοιχεία εκτός από την τιμωρία του νομοθέτη είχε και το όνειδος του κόσμου. Τώρα που όλοι σκέφτονται ή και που κάνουν πράξη την μοιχεία την κάναμε νόμιμη, αφού πλέον όλοι μετέχουνε της αυτής αμαρτίας. Να το ξέρεις αυτό και να το θυμάσαι. ΟΤΑΝ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ. Και το κάνουμε αυτό για να μην μας τρώει πλέον η συνείδηση ότι κάνουμε κάτι κακό. Το ίδιο ήδη γίνεται και με την ομοφυλοφιλία. Θα θελήσουν να την νομιμοποιήσουν σε όλους τους τομείς και ακόμη περισσότερο από τα δικαιώματα του απλού ανθρώπου. Θα αποκαλείς τον άλλον ομοφυλόφιλο και θα έχει το δικαίωμα να σε βάλει στην φυλακή. Ο δικαστής θα τον δικαιώνει γιατί θα είναι και αυτός της ιδίας πάστας.

Και για να επανέλθω σε αυτό που ξεκίνησα. Και συνεχίζεται έτσι που λες η ζωή του ανθρώπου μεγαλώνοντας. Στον στρατό θα βάλει τον μεγάλο αξιωματικό που έχει γνωστό για να μην πάει στα σύνορα. Αργότερα ο κατάλληλος βουλευτής θα τον τακτοποιήσει όπου μπορεί καλύτερα. Να μη μιλήσω για κλοπές, από τον συνδετήρα του γραφείου μέχρι το σκάρτο προϊόν, μέχρι και τον φόρο από τον ιδρώτα του λαού. Γενικώς μέχρι να πεθάνουμε έχουμε μάθει να πατάμε επί πτωμάτων για την καλύτερη θέση. Ακόμη και πεθαμένοι μερικές φορές οι συγγενείς μας, αγωνίζονται για μια καλύτερη θέση στο κοιμητήριο. Να έχει θέα λέει. Γελοιότητες. Γυμνός και κατηγορούμενος είναι άμοιρε ο νεκρός συγγενής σου μπροστά στην κρίση του Θεού και εσύ σκέφτεσαι και πράττεις παράλογα. Όλο αυτό το κάνουν για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι μέχρι εκεί είναι, και οτι η απολαβή του από τη ζωή θα είναι τι ; μια καλή θέα από το κοιμητήριο ;

Και μεν ο ένας έχει κοινωνική θέση, χρήματα και δύναμη κα πορεύεται έτσι στον βίο του, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι χωρίς όλες αυτές τις δυνατότητες. Αυτοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν να τα κάνουν. Αν μπορούσαν να είσαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα έπεφταν στην ίδια αθλιότητα. Η πλύση εγκεφάλου έχει γίνει σε όλους, ή σχεδόν σε όλους.

Δηλαδή ένα κράτος ολόκληρο βρίσκεται ,,,,, στα πρόθυρα του γκρεμού. Και ξέρεις τι συμβαίνει μετά ; πέφτει.

Κοίτα την ιστορία από πολύ παλιά. Αυτοκρατορίες τεράστιες. Βαβυλωνία, Ισραηλίτες, Ρωμαίοι, Έλληνες, Βυζάντιο, όλοι αυτοί τιμωρήθηκαν γιατί είχαν ξεχάσει τον Θεό. Όλες αυτές οι αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν γιατί είχαν πέσει πρώτα μέσα στην ψυχή τους. Οι εσωτερικές τους άμυνες ήταν ανύπαρκτες. Όπως ακριβώς είναι και οι δικές μας αυτή τη στιγμή.

Να ξέρεις ότι αν δεν μετανοήσουμε θα πάθουμε τα ίδια.

Και εγώ όπως και εσύ πιστεύω ότι θα βοηθήσει ο Θεός την Ελλάδα μας αλλά να ξέρεις ότι θα γίνει εκαθάριση. Το ακούς αυτό !! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ Θα ξεχωρίσει το στάρι από την ήρα.

Σκέψου, αν κάποιος έχει μάθει να ζει τη ζωή που προανέφερα και πάρει αυτή τη στιγμή το δώρο από τον Θεό της δυνατής Ελλάδος χωρίς κινδύνους και απειλές, τι θα σκεφτεί ; θα πει "Ο Θεός μας αγαπάει και μας έσωσε, επομένως για να μας αγαπάει ο Θεός είμαστε σωστοί. Ας συνεχίσουμε λοιπόν την ζωή όπως την ζούσαμε, ευάρεστη φαίνεται να είναι στον Θεό". Και έτσι θα συνεχίζουμε να ζούμε αμαρτωλά και μάλιστα αυτή την φορά έχοντας και την επιβεβαίωση του Θεού.

Αν δεν μετανοήσουμε να το ξέρεις θα δούμε πράγματα φοβερά. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να ανοίξουν τα πνευματικά μας μάτια και να μετανοήσουμε. Να το ξέρεις έρχονται μέρες τόσο δύσκολες και πονηρές που η γη δεν ξανάδε ποτέ στην ιστορία της. Αλλά μέσα σε αυτό το σκοτάδι πρέπει να μετανοήσουμε. Αν δε το κάνουμε θα μας πάρει το ρεύμα του ποταμού μαζί με τους άλλους.

- Οι πολιτικοί είναι όργανα των σκοτεινών δυνάμεων. Των σιωνιστών. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, αυτό τους βάλανε να κάνουν και είναι σωστοί σε αυτό που πρέπει να επιτελέσουν. Αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να επιφέρουν το κακό. Προσπαθούν να οδηγήσουν την ιστορία με τρόπο ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έλευση του αντίχριστου. Είπε ο Κύριος μας, "ότι οι υιοί του αιώνος τούτου φρονιμότεροι υπέρ τους υιούς του φωτός". Αυτοί ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν συνειδητά, εμείς που θέλουμε να γίνουμε υιοί της βασιλείας του Θεού είμαστε ράθυμοι. Νομίζεις ότι οι πολιτικοί αυτοί μονοί τους ήρθαν ; Οχι, εμείς τους φέραμε. Αν η ζωή μας ήταν σωστή, αν τα πνευματικά μας μάτια ήταν ανοιχτά θα μπορούσαμε από την αρχή να διακρίναμε τι ποιότητα έχει ο κάθε ένας. Και θα κρατούσαμε ανάλογα. Τώρα προσπαθούμε να τους διώξουμε από τη βουλή, αλλά δεν μπορούμε. Είμαστε δειλοί, δεν έχουμε το σθένος να αντιταχθούμε στο κακό. Αυτό που επικρατεί στις ψυχές μας είναι να μην χαλάσουμε τον όμορφο (μόνο όμορφος δεν είναι) κόσμο που έχουμε πλάσει. Σκέφτεται ο κάθε ένας, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα ; Ας το βγάλει ο άλλος. Ε ... έχω την δουλίτσα μου, την οικογένειά μου, την βόλεψή μου, τι τα θέλεις αδελφέ και τα σκαλίζεις ; Αυτό λέγεται δειλία και είναι μεγάλη αμαρτία στα μάτια του Θεού. Είχε πει κάποτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ότι "Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια".

Και μια και αναφέρθηκε η λέξη ασφάλεια. Ξέρεις ότι οι άνθρωποι νοιώθουν ανασφάλεια επειδή ακριβώς είναι ασφαλισμένοι ; Την σήμερον ημέρα οι ακριβοπληρωμένες ασφάλειες δεν μπορούν να σου προσφέρουν την δωρεάν ασφάλεια που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός.

- Καλό είναι για μας τους Χριστιανούς να ασχολούμαστε με τον Χριστό και όχι με τον αντίχριστο. Μέσα στην αποκάλυψη λέει "και αποκαλυφθήσεται ο υιός της ανομίας". Αποκαλυφθήσεται λέει. Όπως κάνουμε τα εγκαίνια ενός αγάλματος, ο κόσμος δεν το έχει δει το άγαλμα, δεν ξέρει την μορφή του και τότε ξαφνικά φεύγει το πανί που σκεπάζει το άγαλμα και αποκαλύπτεται. Έτσι και ο αντίχριστος, ο κόσμος δεν θα ξέρει ποιός θα είναι, θα αποκαλυφθεί. Αλλά ο Θεός δεν θα αφήσει το πλάσμα του στην μανία αυτού του τέρατος. Μας δίνει στοιχεία για να τον αναγνωρίσουμε. Το πιό τρανταχτό σημείο είναι το 666. Εδώ είναι που κατατροπώνονται όσοι θεωρούν τα λόγια των γραφών άκυρα ή υπερβολικά. 2000 χρόνια πριν γράφτηκε η προφητεία απο τον άγιο Ιωάννη και τώρα βγαίνουν όλα. Από τον ψηφισμό των γραμμάτων θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την ταυτότητά του. Άλλωστε εκείνη την εποχή θα εμφανιστούν και οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ. Αυτοί θα υποδείξουν στον κόσμο το τι πραγματικά είναι. Θα είναι οι πιο δύσκολες εποχές που θα έρθουν ποτέ στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Μην ασχολούμαστε λοιπόν με τον αντίχριστο αλλά με τον Χριστό. Αν πιστεύουμε θα αποκτήσουμε και την γνώση την στιγμή που πρέπει. Το να ξέρουμε από τώρα πότε θα έρθει ή πως τον λένε είναι εκ του πονηρού και δεν οφελεί σε τίποτε την ψυχή μας.

Όλα αυτά που λέγονται τώρα ίσως ακούγονται δυσάρεστα και σκληρά αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Στον κόσμο αν πεις δυσάρεστα πράγματα ή αν τον ελέγξεις δεν αρέσει. Σε κατατάσσει στους κακούς. Δες στην παλιά διαθήκη πόσους προφήτες σκοτώσανε οι ισραηλίτες. Ακόμη και τον Θεό τους σκοτώσανε επί του σταυρού, επειδή αυτά που τους έλεγε δεν χαιδεύανε τα αυτιά τους. Πες στον κόσμο για ελευθερία χωρίς αγώνες, για αυτές τις προφητείες περί ξανθού γένους και κόκκινης μηλιάς χωρίς να βάλεις μέσα την λέξη μετάνοια και όλοι θα σε αγαπήσουν. Μόλις βάλεις αυτή τη λέξη όλοι θα αποστρέψουν το πρόσωπό τους. Δεν έχουμε συνηθίσει τον έλεγχο γιατί δεν έχουμε ταπείνωση. Λέει στην παλιά διαθήκη "μη έλεγχε κακούς ίνα μη μισησωσει σε, έλεγχε σοφό και αγαπήσει σε".

Για τον κάθε έναν μας το τέλος του κόσμου τούτου έρχεται με την κοίμισή του. Εκεί μόνοι μας απέναντι στον Θεό θα δώσουμε λόγο για τα αμαρτήματά μας, για τις καλές μας πράξεις. Υπάρχει μια ζυγαριά, και από την μία μπαίνουν οι αμαρτίες και από την άλλη όλα τα καλά που έχουμε κάνει, οι αγώνες που έχουμε δώσει για την σωτηρία μας, η πίστη μας. Αλλά όσο και να προσπαθήσουμε δεν είναι πότε δυνατόν να καταφέρουμε να γείρουμε την ζυγαριά προς το μέρος που θέλουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει να κρατάμε στο χέρι μας ακόμη μία αρετή. Την ταπείνωση. Αυτή θα την δώσουμε στον Θεό μας και θα τον παρακαλέσουμε να την βαρύνει τόσο ώστε να γείρει η ζυγαριά πρός την σωτηρία.

Μετάνοια αδελφέ μου, μετάνοια... Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την Βασιλεία του Θεού, μόνο έτσι θα λυπηθεί ο Θεός την πατρίδα μας και θα μας ελεήσει.

http://oimos-athina.blogspot.nl/2011/11/blog-post_29.html

Ποντιακά Κερκέλια, Νηστίσιμα Πασχαλινά Κουλουράκια

Τα κερκέλια είναι Ποντιακά παραδοσιακά Πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια, σαν μικρά ψωμάκια!
Μικρά, αφράτα και πραγματικά πεντανόστιμα!
Ο μύθος γύρω από τα κερκέλια έχει να κάνει με το έθιμο της Ανάστασης του Λαζάρου.
Λέγεται πως ο Λάζαρος τάιζε τα φτωχά παιδιά με τα κερκέλια ή ότι ήταν η πρώτη τροφή που έφαγε μετά την Αναστασή του!
Τα κερκέλια πλέον τα φτιάχνουν οι Πόντιες νοικοκυρές το βράδυ του Σαββάτου και τα μοιράζουν στα παιδιά την Κυριακή των Βαΐων!

Υλικά

  • 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml. νερό
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 25 gr. μαγιά νωπή
  • 50 gr. ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε στο νερό, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό αντίστοιχα.
    Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε για 45 λεπτά να διπλασιαστεί να φουσκώσει το ζυμάρι.
  3. Πλάθουμε ελαφρά την ζύμη, με λαδωμένα χέρια.
    Κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 25 gr. και πλάθουμε ένα κορδόνι που ενώνουμε τις άκρες του, δημιουργώντας στρογγυλά κουλουράκια.
    Ακουμπάμε τα κουλουράκια σε δίσκο, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  4. Αφήνουμε τα κουλουράκια σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C Κελσίου για 15 λεπτά.
Καλο πασχα!!!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%80%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9.html#ixzz44DQMCJX9

Σχίστε τις Συμφωνίες με την Τουρκία και Δώστε Ελληνική Λύση στο Προσφυγικό – Ο Μουζάλας τώρα Κατάλαβε ότι Τουρκία και Εταίροι μας κοροϊδεύουν!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Από την αρχή των σκέψεων και πιέσεων των Γερμανών και ιδιαίτερα της κ. Μέρκελ για σύναψη συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, για να δοθεί λύση στο προσφυγικό, ήμασταν αρνητικοί καθόσον θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ η Τουρκία ένας εταίρος σε οποιαδήποτε συμφωνία, που μπορείς να εμπιστευτείς. Φυσικά δεν πρόκειται για αυθαίρετους ισχυρισμούς αλλά για σκέψεις με επιχειρήματα μέσα από την διεθνή δράση της Τουρκίας. Στην συγκεκριμένη δε περίπτωση του προσφυγικού, ήδη υπήρχαν σειρές συμφωνιών που η Τουρκία δεν τηρούσε, πως ξαφνικά τώρα θα γινότανε καλό παιδί, απλά μυρίστηκε χρήμα και δυνατότητα μεγαλύτερης πρόσβασης σε κεφάλαια ένταξης που την ενδιαφέρουν. Τώρα λοιπόν που ΄΄άρχισε να εφαρμόζεται΄΄ η υπογραφείσα συμφωνία έρχεται ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής να παραδεχθεί ότι δεν προχωράει τίποτα και πως, κλασσικά πλέον, θα τα φορτώσουν όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα.
Έτσι, ο κ. Μουζάλας στα πλαίσια της Διάσκεψης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη, με θέμα τη διεθνή κατανομή, μέσω νομίμων οδών, των Σύρων προσφύγων, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου εξωτερικών, σε παρέμβαση του ενώπιον των συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) William Lacy Swing, η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τις Μεταναστευτικές και Προσφυγικές ροές Karen AbuZayd, ο ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες Tomar Bocek, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Heather Higginbottom, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πρέσβης Ali Naci Koru και ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του Λιβάνου Rachid Derbas, ανέφερε ότι πλέον η καταγραφή και η ταυτοποίηση γίνεται από την Ελλάδα με 100% ασφάλεια. Όμως την ίδια στιγμή, η μετεγκατάσταση (relocation), που εξαρτάται από τη βούληση των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ,  βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, η επανεγκατάσταση (resettlement) από την Τουρκία προς τα κράτη-μέλη δεν έχει καν ξεκινήσει και η συνεισφορά των κρατών-μελών στο αίτημα της Ελλάδας για ενίσχυση των δυνάμεων του Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών-μελών της ΕΕ) και της EASO (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το ‘Ασυλο) στη χώρα μας δεν ξεπερνά το 30% αυτής που ζητήθηκε. Σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες υλοποίησης της συμφωνίας, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι την πρώτη δυσκολία συνιστά η εμπλοκή πολλών μερών, το έλλειμμα ανταπόκρισης από την ΕΕ στη βοήθεια που έχει υποσχεθεί και είναι απαραίτητη, η συγκεχυμένη στάση της Τουρκίας, και οι διαδικασίες εναρμόνισης των νομικών ζητημάτων της συμφωνίας στις διεθνείς συνθήκες. Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε σε ένα νέο “παιχνίδι κατηγοριών” που δημιουργείται εναντίον της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως κύρια στοιχεία του αποτελούν τα επιχειρήματα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης και ότι η Τουρκία δεν αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα για τους πρόσφυγες. Όπως σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν υπάρξει μαζικές και τεκμηριωμένες καταγγελίες για τη μεταχείριση των προσφύγων στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία. «Γίνονται, όμως, κατά της Ελλάδας για μια συμφωνία που δεν είναι ελληνική, αλλά μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και την οποία προσπαθούμε να εφαρμόσουμε με τον καλύτερο τρόπο».
Θεωρούμε όμως ότι όλα αυτά κ. Μουζάλα θα έπρεπε να τα είχατε προβλέψει, δεν ήταν δα και δύσκολο να μην περιμένουμε συνεργασία της Τουρκίας αλλά και εχθρική στάση των εταίρων, όταν ήδη και πριν τη συμφωνία όλοι σχεδόν μας έχουν κλείσει τα σύνορα. Το δάχτυλο τους σίγουρα θα δείχνει την Ελλάδα σε μια ακόμα προσπάθεια τους να απενοχοποιηθούν από τα κλειστά σύνορα ρίχνοντας το φταίξιμο σε εμάς …  Είναι καιρός να το καταλάβετε όλοι οι κυβερνώντες ότι μόνοι μας θα πρέπει να δώσουμε λύση και θα πρέπει να είναι τολμηρή και στοχευμένη, ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα εις βάρος των ΄΄ εταίρων΄΄ που θα αναγκάσουν τον ΟΗΕ και την ΕΕ να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Όσο δε το καθυστερούμε με ανύπαρκτες συμφωνίες οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στη Ελλάδα χωρίς να το θέλουν και έχουν αρχίσει μάλιστα να σφάζονται μεταξύ τους και σε λίγο θα σφάζουν ανεξέλεγκτα, θα αποτελέσουν μη διαχειρίσιμη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες …
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%83%cf%87%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1.html#ixzz44agiEEmj

Συγκίνηση στην Ορθοδοξία: Βρέθηκε η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης

Συγκίνηση στην Ορθοδοξία: Βρέθηκε η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης
Οχτακόσια χρόνια μετά εντοπίστηκε στο Βόσπορο η Μονή που είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.
Σαν μεγάλο θαύμα παρουσίασαν οι Τούρκοι την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης ιεράς μονής της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, υπήρχαν φήμες ότι η ιστορική αυτή ελληνορθόδοξη βυζαντινή μονή βρίσκονταν κοντά στο πανεπιστήμιο, Koç Üniversitesi, (της γνωστής οικογένειας των Koç)...και πολλοί περαστικοί στην περιοχή αυτή είχαν μαρτυρήσει στο παρελθόν για διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του κυρίως χώρου του πανεπιστημίου.
Για την ακριβή τοποθεσία της ιεράς αυτής μονής, είχαν γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, ο Paul Magdalino, βυζαντινολόγος και καθηγητής βυζαντινής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Koç Üniversitesi, ο Άγγλος ιστορικός, Micheal Angold και ο Αυστραλός ιστορικός, Andrew Stone.
Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την περιέργεια των Τούρκων που άρχισαν εντατικές έρευνες στη περιοχή όπου πιστεύονταν πως βρίσκεται η ιερά μονή της οποίας, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, το ολοκληρωμένο όνομά της είναι ιερά Μονή Κατασκεπής του Αγίου Μιχαήλ.
Οι έρευνες αυτές έφεραν γρήγορα τις πρώτες συγκεκριμένες ενδείξεις για την ακριβή τοποθεσία και έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα που οριστικοποίησαν, σύμφωνα με τους Τούρκους, το μέρος όπου είχε ακμάσει η ιερά αυτή μονή.
Οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά για το μεγάλο αυτό θέμα όπως πιστεύεται και διακηρύσσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι είναι, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές, ότι στον ευρύτερο χώρο της μονής έχουν κρυφτεί ιερά αντικείμενα τα οποία έκρυψαν οι βυζαντινοί για να αποφύγουν την λεηλασία των σταυροφόρων που εκείνη την εποχή είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και είχαν προβεί στις γνωστές βιαιοπραγίες και λεηλασίες των ελληνορθόδοξων ναών και μοναστηριών.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφορεί η άποψη πως στην μονή αυτή βρίσκεται η Ιερά Τράπεζα όπου Ιησούς Χριστός είχε τελέσει τον Μυστικό Δείπνο και η οποία είχε μεταφερθεί από τους βυζαντινούς στην ιερά μονή της Αγία Σκέπης από τα Ιεροσόλυμα. Οι ανασκαφές που άρχισαν εδώ και καιρό, όπως περιγράφει η τουρκική εφημερίδα, έφεραν μετά από τρεις εβδομάδες την ανακάλυψη μιας πρώτης μεγάλης οπής που οδηγούσε σε ένα τούνελ που άνηκε στον ευρύτερο χώρο της μονής.
Το τούνελ απλώνεται σε βάθος 4 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, έχει μήκος περίπου τα 250-300 μέτρα και οδηγεί στα πρώτα απομεινάρια του κτίσματος της μονής, τα οποία μετά από οχτακόσια χρόνια, όπως διατείνεται η τουρκική εφημερίδα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Να σημειωθεί ότι η ιερά αυτή μονή της Αγίας Σκέπης Κωνσταντινούπολης είχε γίνει ευρέως γνωστή γιατί εκεί είχε εξοριστεί ο πατριάρχης Άγιος Φώτιος, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος της καταδίκης της αίρεσης του παπισμού και για τον λόγο αυτό μέχρι σήμερα είναι το «κόκκινο πανί» για τους δυτικούς.
Ο Φώτιος παρέμεινε εκεί ήσυχος όσο κράτησε η εξορία του παρ’ όλο που οι οπαδοί του είχαν συγκροτήσει δική τους εκκλησία με ιεραρχία, ιεροτελεστίες και πιστούς. Στα τέλη του 876 ανακλήθηκε από την εξορία και του ανατέθηκε η ανατροφή των τεσσάρων γιων του αυτοκράτορα Βασιλείου, ο οποίος σε όλο το διάστημα της εξορίας δεν έπαυσε να τον τιμά και να τον βοηθά. Το 877 ο τότε πατριάρχης Ιγνάτιος πέθανε και σε τρεις μέρες ο Φώτιος ανέβηκε και πάλι στον πατριαρχικό θρόνο.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η ανακάλυψη της ιεράς αυτής μονής της Αγίας Σκέπης Κωνσταντινούπολης, που έμεινε στα σκοτάδια οχτακόσα χρόνια και είχε συνδεθεί άμεσα με τον πατριάρχη Άγιο Φώτιο, έρχεται δυο σχεδόν χρόνια μετά την ανακάλυψη της νήσου Βόρδωνες, δηλαδή της χαμένης δέκατης νήσου των Πριγκιποννήσων, όπου σύμφωνα με την παράδοση ετάφη ο Άγιος Φώτιος.
Πηγή: ekklisiaonline.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/683535/sygkinisi-stin-orthodoxia-vrethike-i-iera-moni-tis-agias-skepis#ixzz44P2Z24GN

Καθυστερεί η αποκομιδή των σκουπιδιών... ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Μέχρι τις 15 Απριλίου υπογράφεται η σύμβαση για τη Μονάδα στην Τριανταφυλλιά που θα είναι έτοιμη σε δύο μήνες
Το οξύτατο πρόβλημα της συσσώρευσης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας απασχόλησε, κατά κύριο λόγο, τα μέλη του ΦΟΔΣΑ στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Γαστούνη, χωρίς την παρουσία του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος ως γνωστόν είναι ασθενής.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Φορέα, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης που θα αποτελέσει την «ενδιάμεση λύση» για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια.
Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανακοίνωσε ότι ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια η έγκριση της σύμβασης με τον ανάδοχο η οποία και θα υπογραφεί έως τις 15 Απριλίου, βάσει των προθεσμιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά έως τις 15 Ιουνίου. Όσον αφορά το ΧΥΤΥ δήλωσε ότι είναι έτοιμος και ότι θα παραδοθεί από τον ανάδοχο αύριο. Βεβαίως, απομένει η σύνδεση με τη ΔΕΗ και η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης που προβλέπονται ως υποέργα.
Κι ενώ οι εξελίξεις για την εγκατάσταση και λειτουργία  της Μονάδας είναι κάτι παραπάνω από θετικές, αυτό που παραμένει ακόμη «θολό» είναι η ακριβής ημερομηνία έναρξης της αποκομιδής των σκουπιδιών στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία. Το βέβαιο πάντως είναι ότι και αυτή η εβδομάδα θα περάσει χωρίς να μαζευτεί ούτε ένας τόνος, καθώς η εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, για μια γιγαντιαία  επιχείρηση ενόψει της αφής της Ολυμπιακής φλόγας έχει «κολλήσει» στις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ανάδοχος του έργου της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής έχει ξεκινήσει την κατασκευή των έργων υποδομής στην Τριανταφυλλιά και έχει ήδη αποταθεί στη Γερμανία για μίσθωση μεταχειρισμένων μηχανημάτων μέχρις ότου εγκατασταθούν τα καινούρια. Ωστόσο, όπως τονίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, για να ξεκινήσει η υλοποίηση της λεγόμενης «ενδιάμεσης της… ενδιάμεσης λύσης» απαιτούνται η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  και η απόφαση της έγκρισης της πίστωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το ΦΟΔΣΑ, προκειμένου να ανατεθεί το έργο. Και οι δύο αυτές αποφάσεις δεν είχαν αναρτηθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ για να τρέξουν οι επόμενες διαδικασίες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε για μια ακόμη φορά και το ενδεχόμενο της χωροθέτησης οικοπέδου που θα χρησιμοποιηθεί ως προσωρινός χώρος μεταφόρτωσης.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου δήλωσαν ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και γι’ αυτό απαραίτητη προυπόθεση είναι οι αποφάσεις που αναμένονται από τα δύο υπουργεία.
Στη συνεδρίαση παρέστη ο δικηγόρος, Γιάννης Μετσοβίτης που περιέγραψε τον τρόπο που οι δήμοι θα αποδίδουν τα τέλη που τους αντιστοιχούν ενόψει λειτουργίας της Μονάδας. Τέλος, το Δ.Σ αποφάσισε να επικαιροποιήσει παλαιότερη απόφασή του, για παράταση της αυτόνομης λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ.  
 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/kathysterei-i-apokomidi-ton-skoypidion