Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκ προθέσεως Γενοκτονία των ευρωπαϊκών λαών;

Άρθρο του Guillaume Faye / ΚΟ 

Η Γενοκτονία είναι μια μέθοδος που ασκείται από τους αρχαίους χρόνους. Από το πρόσφατο παρελθόν, μας έρχονται στο μυαλό το Ολοκαύτωμα, η Γενοκτονία των Αρμενίων (και των Ποντίων), η Ρουάντα και η Καμπότζη υπό τον Πολ Ποτ (γενοκτονία του ίδιου του λαού του). Η Γενοκτονία μπορεί να έχει δύο μορφές: είτε εξαλείφοντας έναν στοχευμένο πληθυσμό άμεσα, είτε εκθέτοντάς τον σε εξαφάνιση έμμεσα με άλλα είδη εγκληματικών ενεργειών. Η έμμεση γενοκτονία έχει διαπραχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η σημερινή «μεταναστευτική κρίση» είναι μέρος ενός τέτοιου έργου: μέσω της μεταναστευτικής πλημμυρίδας επιχειρείται να αλλοιωθούν δημογραφικά οι ευρωπαϊκοί λαοί.
 
Η Μαλακή Γενοκτονία: Εθελοντική και Μηδενιστική
Τα ευρωπαϊκά έθνη είναι θύματα μιας συγκαλυμμένης απόπειρας γενοκτονίας, μιας δημογραφικής και πολιτιστικής εξάλειψης, που καθοδηγείται από την δική τους εθνομαζοχιστική και ξενόφιλη ελίτ. Κάτι που αποτελεί πρωτιά στην ανθρώπινη ιστορία. Οι γαλλικές και βελγικές αρχές είναι αυτές που συμμετέχουν πιο πολύ σε αυτό το εγχείρημα ‘μαλακής γενοκτονίας’. Τόσο σε φυσικό όσο και σε πολιτιστικόεπίπεδο.
Αν και στολισμένη με «αντιρατσιστική» ιδεολογία, ο στόχος που επιδιώκεται είναι καθαρά φυλετικός και ρατσιστικός: η σταδιακή εξάλειψη των αυτοχθόνων Ευρωπαίων. Οι οποίοι εξαλείφονται με πέντε τρόπους: 1) προωθώντας την μετανάστευση μη ευρωπαίων εποίκων, 2) αποθαρρύνοντας τους αυτόχθονες να αυξήσουν τα ποσοστά γεννήσεων και τιμωρώντας την μεσαία τάξη, 3) προκαλώντας την εξορία νέων εγχώριων δυνάμεων με τα τιμωρητικά φορολογικά μέτρα και με την ανεργία, 4) ευνοώντας, κοινωνικά, οικονομικά, νομικά και πολιτιστικά τους μη ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, εις βάρος των γηγενών και 5) ποινικοποιώντας και τιμωρώντας κάθε αντίλογο στη συνολική μεταναστολάγνα επιχείρηση και ιδεολογία.
Μερικοί ευκολόπιστοι «δεξιοί» ισχυρίζονται ότι το «σύστημα», η εξουσία, το κράτος, οι αρχές της ΕΕ, όλοι είναι ανίκανοι να σταματήσουν την μαζική και ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Ανίκανοι; Όχι βέβαια. Είναι πολύ ισχυροί και αρκετά αποτελεσματικοί στην επίτευξη του στόχου τους: στην εθνοκάθαρση της Ευρώπης.
Στη Γαλλία, η τροτσκιστική ιδεολογία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Η αστική τάξη και το αριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμβουλοι του, το think tank “Terranova” («νέα γη», ή νέα χώρα ή νέος λαός) είναι οι αιχμές του δόρατος. Ένας από τους ηγέτες του δήλωσε πρόσφατα ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ για το Εθνικό Μέτωπο γιατί δεν θα καταφέρει να έρθει στην εξουσία για δημογραφικούς λόγους. Αυτή είναι μια λεπτή, κυνική, συνειδητή στρατηγική. Οι «κακοί» μη επιδεχόμενοι «διόρθωσης ψήφου» ψηφοφόροι θα εξαφανιστούν και στην θέση τους θα έρθουν νέοι. Αυτή η εθνοτική «μεγάλη αντικατάσταση» είναι αυτό ακριβώς που θέλουν.
Το ότι το Ισλάμ είναι σεξιστικό, αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό, κλπ δεν αποτελεί πρόβλημα για τους ‘αριστερούς’ ‘δημοκράτες’. Μία εμμονή έχουν και αυτή είναι η εξάλειψη των εθνοτικών λαών της Ευρώπης. Θα ρωτήσει κάποιος: Μα, αυτή η «διεθνιστική» ιδεολογία δεν είναι αυτοκτονική ακόμη και για εκείνους που την υποστηρίζουν; Ναι. Αλλά και τι έγινε; Δεν τους νοιάζει. Επειδή είναι μηδενιστές. Ο στόχος τους είναι να καταστρέψουν αυτό που μισούν – τον ευρωπαϊκό πολιτισμό – και να οικοδομήσουν ένα «νέο κόσμο» στον οποίο οι ίδιοι δεν πιστεύουν.
Οι στρατηγικοί άξονες της Μαλακής Γενοκτονίας
 
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται - ένας συνδυασμός ιδεολογικών, οικονομικών, δικαστικών και αστυνομικών μέτρων - είναι τα εξής:
1) Ενθάρρυνση της μετανάστευσης. Αφήστε τον αποικισμό να συμβεί ή κυνικά προωθείστε τον με κάθε μέσο. Η «μεταναστευτική» ή «προσφυγική» κρίση είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη. Τρέχει με μεγάλες ταχύτητες. Μετά από 30 χρόνια μετανάστευσης (ως διαρροή) έρχεται μια πλημμύρα εκατομμυρίων μεταναστών, υπό τον ανθρωπιστικό όρο «πρόσφυγες». Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν είναι «ανίκανες» να σταματήσουν τις μεταναστευτικές «προσφυγικές» ροές. Αντίθετα, θέλουν να τις αυξήσουν. Οποιαδήποτε απέλαση θεωρείται αδύνατη.
 
2) Προώθηση της ισλαμοποίησης. Οτιδήποτε μουσουλμανικό είναι ιερό και ανέγγιχτο από τις Αρχές, παρά τις ισλαμικές επιθέσεις στην Ευρώπη και την στρατιωτική στάση έναντι του ISIS. Η ευνοιοκρατία προς το Ισλάμ αποτελεί κρατική πολιτική. Και, κατά συνέπεια, η «ισλαμοφοβία» είναι ένα κορυφαίο αμάρτημα, ένα ασυγχώρητο έγκλημα.
 
3) Φτωχοποίηση και υπερφορολόγηση της αυτόχθονης εργατικής τάξης και της μεσαίας τάξης. Κάντε τους να πληρώνουν για τους άλλους. Όλες οι δημοσιονομικές πολιτικές της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στην Γαλλία έχουν την ίδια κατεύθυνση: επιδόματα και παροχές για τους λαθρομετανάστες (που λειτουργούν ως αντλία αναρρόφησης) που χρηματοδοτούνται από αυξανόμενες απαιτήσεις προς τους γηγενείς Γάλλους. (Οι Γάλλοι πληρώνουν για τους εποικιστές τους).
 
4) Εφαρμογή πολιτικών κατά της οικογένειας και κατά των γεννήσεων. Αποδομώντας το σύστημα των οικογενειακών επιδομάτων, η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει το ποσοστό γεννήσεων των γηγενών  Γάλλων το 2015. Ήταν υπολογισμένο. Η μεγάλη οικογένεια Γάλλων απογόνων, δεν είναι πολύ δημοφιλής.
 
5) Πρακτική θετικών διακρίσεων. Είναι η προτίμηση αλλοδαπών στην απασχόληση στο όνομα του «αντιρατσισμού». Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν συστηματικά χαμηλής ειδίκευσης εργαζόμενους.
 
6) Εξασφάλιση ότι θα υπάρχει δικαστική ατιμωρησία των αλλοδαπών παραβατών. Αυτή η πολιτική στην Γαλλία, που εγκαινιάστηκε πριν από τριάντα χρόνια τουλάχιστον, τονίστηκε με το διορισμό της Taubira στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ιδεολογικός (ή μάλλον σχιζοφρενικός) προσανατολισμός της αριστερής υπουργού με καταγωγή από την Γουιάνα, ήταν απολύτως σαφής: Εχθρότητα προς οτιδήποτε χαρακτηρίζεται γαλλικό ή ευρωπαϊκό.
 
7) Καταστροφή της πολιτιστικής μετάδοσης στην εκπαίδευση. Κατηγορώντας την ιστορία της Γαλλίας, διαλύοντας την διδασκαλία των ελληνικών και των λατινικών, κατεδαφίζοντας την γραμματική και την ορθογραφία, υποβαθμίζοντας την διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, και προωθώντας και επαινώντας τους πολιτισμούς των μεταναστών - ισλαμικό, αφρικάνικό και άλλους. Αυτή η απο-γαλλοποίηση και απο-εξευρωπαϊσμός είναι κρατική πολιτική. Η μαροκινής καταγωγής Vallaud-Belkacem, "σοσιαλίστρια" Υπουργός Εθνικής Παιδείας και ψευδο-φεμινίστρια, είναι η χαμογελαστή ηθοποιός, μεταξύ πολλών υπουργών τροτσκιστικής ιδεοληψίας.
 
8) Καταστολή και Τιμωρία κάθε αντίστασης στην κυρίαρχη ιδεολογία. Στη ‘ζούγκλα’ του Καλαί και τις γύρω περιοχές, οι παράνομοι μετανάστες που διαπράττουν παραβιάσεις μένουν ατιμώρητοι. Οι Γάλλοι που αντιστέκονται, διαδηλώνουν και προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, δέχονται τα κλομπ των ΜΑΤ, φυλακίζονται και διώκονται. Η καταστολή ενάντια σε όποιοι διαμαρτύρεται πηγάζει από την ίδια λογική. Όποιος υπερασπίζεται την γαλλική ταυτότητα απειλείται και τιμωρείται από το "γαλλικό" κράτος. Η ίδια καταστολή παρατηρείται στα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, οπτικοακουστικά μέσα, ή στο διαδίκτυο. Τα δικαστήρια και η αστυνομία είναι ανεκτικές προς τον εισβολέα και κατακτητή και ανελέητές προς την αντίσταση. Μπορείς να πεις ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «σύνδρομο Βισύ».
 
Συνεργάτες εναντίον αντιστασιακών
Και τα δύο στρατόπεδα είναι αρκετά καλά καθορισμένα. Το κράτος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η δικαιοσύνη και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν αναλάβει την αποστολή της εξουδετέρωσης της αντίστασης των αυτοχθόνων πληθυσμών. Θα ήτανλάθος να πιστεύουμε ότι έχουν κερδίσει.
Εκείνοι που σπέρνουν ανέμους εμφυλίου πολέμου θερίζουν θύελλες. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αιματηρές. Δεν είναι ούτε η βλακεία, ούτε ο ιδεαλισμός αυτό που τους κινεί. Είναι ένα συνειδητό μίσος και επιθυμία για πόλεμο. Είναι συνεργασία με τον κατακτητή και στοιχηματισμός για τη νίκη του. Αλλά έτσι, κινδυνεύουν να χάσουν τον πόλεμο που προκάλεσαν. Οι αντιστασιακοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν, επειδή υποκινούνται από την πίστη στις ρίζες τους, ενώ οι συνεργάτες υπόκεινται σε αφεντικά που μπορούν ακόμα να προδώσουν.
 
Θα δούμε ποιος θα κερδίσει, αλλά νομίζω ότι θα είναι ακριβώς όπως στο «Στρατό των Σκιών».
 
Ο Guillaume Faye είναι Γάλλος διανοητής της «Νέας Δεξιάς». Μετάφραση από τα γαλλικά: Greg Johnson. Απόδοση στα ελληνικά με ελάχιστες παρεμβάσεις: ΚΟ.Άλλο άρθρο του εδώ.
 
ΚΟ: Η γαλλική ταινία «O Στρατός των Σκιών» (“L’Armee Des Ombres”) του Jean Pierre Melville, με πρωταγωνιστές τους Λίνο Βεντούρα και Σιμόν Σινιορέ, "θάφτηκε" από τους κριτικούς. Γυρίστηκε το 1969 στον απόηχο του «Γαλλικού Μάη», με θέμα τη γαλλική αντίσταση, ένα θέμα που φάνταζε εντελώς παρωχημένο εκείνη την εποχή, ενώ και ο ίδιος ο Μελβίλ που που δεν "ψήθηκε" ποτέ από τον Μάη και αυτοπροσδιοριζόταν ως "δεξιός αναρχικός", έκανε τους κριτικούς να κατασπαράξουν την ταινία, με αποτέλεσμα αυτή να βρει περιορισμένη διανομή στη Γαλλία και να μην παιχτεί καθόλου στην Αμερική! Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να προβληθεί στις ΗΠΑ και συνοδευτεί από διθυράμβους. Μια ταινία που δεν έχει να κάνει με τη δράση της αντίστασης ενάντια στον εχθρό καθεαυτή, αλλά με τον αγώνα για την επιβίωση της ύπαρξης της ίδιας της αντίστασης. Εδώ ο εχθρός δεν είναι οι Γερμανοί, αλλά ο κίνδυνος να ξεσκεπαστεί η ταυτότητα των αντιστασιακών. Ένας εχθρός αόρατος, αλλά πολύ πιο απειλητικός. Η δράση δεν επικεντρώνεται στα σαμποτάζ, αλλά στην εναγώνια και συνεχή κίνηση να καλύψουν τα ίχνη τους ώστε να παραμείνουν στις σκιές. (από εδώ)
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζουν όλα στη ΔΕΗ - Μας αφορά όλους!


Νέο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή (01/04/2016).
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ την Τρίτη (29/03/2016), δυνατότητα ρύθμισης του χρέους χωρίς προκαταβολή σε 36 δόσεις.
Διαβάστε τι προβλέπει η νέα ρύθμιση:
1. Από 1.4.2016 μέχρι και 31.7.2016 όλοι οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή.
Στη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και όσοι έχουν ήδη κάνει διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή.
2. Από την 1η Αυγούστου 2016 και μετά, οικιακοί πελάτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Διακανονισμών, ως εξής:

Πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά:
-Προκαταβολή: 5% της συνολικής οφειλής
-Μηνιαίες δόσεις: ύψος ίσο κατ' αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.
Πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά (αυθαίρετη παραβίαση μετρητή):
-Προκαταβολή: 15% της συνολικής οφειλής
-18 μηνιαίες δόσεις
Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι εποχικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις, οι αγρότες, οι ενταγμένοι στο Μητρώο των ευάλωτων πελατών, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ), οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι πως βασική προϋπόθεση ισχύος του διακανονισμού είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.
Επίσης σημαντικό είναι πως σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μία δόση, ο διακανονισμός δεν ακυρώνεται και συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Όμως, σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός του έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων -πλην μίας- των οφειλομένων δόσεων.
«Όλοι έχουν πλέον την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της επιχείρησης, πράγμα καθοριστικής σημασίας για την οικονομική της ευρωστία. Με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση των καταναλωτών, με προοπτική τη μείωση και των τιμολογίων των συνεπών οικιακών πελατών, μετά την πρόσφατη μείωση των τιμολογίων των συνεπών επιχειρηματικών πελατών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/683399/prosoxh-allazoyn-ola-sti-deh-mas-afora-oloys#ixzz44PS6aCyF

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος



Ἐπὶ κλίμαξι κλίμακας πυκνῶς, Πάτερ,
Τὰς σὰς ἀρετὰς θείς, ἔφθασας πόλου μέχρι.
Χαῖρεν Ἰωάννης τριακοστῇ ἐξαναλύων.
Βιογραφία
Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας πιθανότατα το 523 μ.Χ. στη Συρία. Ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, παρακολούθησε ανώτερο κύκλο μορφώσεως, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες, την συγγραφική εργασία και την άσκηση. Πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί. Γι' αυτό πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, αλλά και αξιωματούχοι έρχονταν στη Μονή για να ζητήσουν τη συμβουλή του. Είχε και το χάρισμα της θαυματουργίας. Λόγω της διαβίωσής του στην Ιερά Μονή Σινά ονομάζεται και Σιναΐτης. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής και κατόπιν απαιτήσεως των αδελφών δέχθηκε να γίνει Ηγούμενος της ιεράς Μονής Σινά για μερικά χρόνια. Η νοσταλγία, όμως, της ερημικής ζωής, έκανε τον Ιωάννη να αποσυρθεί πάλι στην έρημο και να αφοσιωθεί πάλι στις μελέτες του. Εκοιμήθη εν ειρήνη περί το 606 μ.Χ. και άφησε δύο σπουδαιότατα συγγράμματα, την «Κλίμακα» και τον «Λόγον προς τον Ποιμένα».
Η «Κλίμακα» περιλαμβάνει τριάντα λόγους περί αρετής, όπου ο καθένας λόγος περιλαμβάνει και μια αρετή, ξεκινώντας από τις πιο πρακτικές και ανεβαίνοντας σαν σκαλοπάτια κατέληξε στις θεωρητικά υψηλές. Στη πνευματική ζωή έχουμε βαθμίδες χαμηλές και υψηλές, καταστάσεις κατώτερες και ανώτερες. Γι' αυτό και το σύγγραμμα ονομάζεται Κλίμακα των αρετών. Στο έργο του αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει συστηματικά τις ιδέες του για την κοινοβιακή κυρίως, αλλά και για την ερημική ζωή, ταξινομώντας αυτές κατά τρόπο που δείχνει πορεία προς την ηθική τελείωση. Είναι γραμμένο σε κομψή ελληνική γλώσσα, καλοδουλεμένη με χάρη και μελωδικότητα. Έχει διαύγεια, γλαφυρότητα, παραστατικότητα και παρουσιάζει πλούτο εκφράσεως, καλαισθησία και ευγένεια. Στη διακόσμηση του λόγου με εικόνες και παρομοιώσεις ο ιερός συγγραφέας είναι απαράμιλλος. Πάσης φύσεως σχήματα λόγου αναδύονται καθώς και ωραίες και επιτυχημένες προσωποποιήσεις. Από την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το σύγγραμμά του διαβάζεται σε όλα τα ορθόδοξα μοναστήρια. Επειδή είναι παγκόσμιο κειμήλιο αναλύσεως όλων των παθών και των αρετών, η Εκκλησία τιμά ιδιαίτερα σε αυτή τη πνευματική περίοδο τον συγγραφέα άγιο Ιωάννη της Κλίμακας και το προτείνει για ανάγνωσμα. Η μνήμη του εορτάζεται στις 30 Μαρτίου και την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μερικοί λόγοι του, από την Κλίμακα:
1) Η ταπεινοφροσύνη είναι ουράνιος ανεμοστρόβιλος που μπορεί να ανεβάσει την ψυχή από την άβυσσο της αμαρτίας στα ύψη του ουρανού.
2) Μητέρα της πηγής είναι η άβυσσος των υδάτων πηγή δε της διακρίσεως η ταπείνωσις

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Θεῖον κλίμακα, ὑποστηρίξας, τὴν τῶν λόγων σου, μέθοδον πάσι, Μοναστῶν ὑφηγητὴς ἀναδέδειξαι, ἐκ πρακτικῆς Ἰωάννη καθάρσεως, πρὸς θεωρίας ἀνάγων τὴν ἔλαμψιν. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ήχος πλ. δ'.
Ταῖς τῶν δακρύων σου ῥοαῖς, τῆς ἐρήμου τό ἄγονον ἐγεώργησας· καί τοῖς ἐκ βάθους στεναγμοῖς, εἰς ἑκατόν τούς πόνους ἐκαρποφόρησας· καί γέγονας φωστήρ τῇ οἰκουμένῃ, λάμπων τοῖς θαύμασιν, Ἰωάννη, Πατήρ ἡμῶν ὅσιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

Κοντάκιον
Ἦχος α'. Χορὸς Ἀγγελικός
Καρπούς ἀειθαλεῖς, ἐκ τῆς βίβλου προσφέρων, διδάγματα σοφέ, καθηδύνεις καρδίας, τῶν τούτοις μετά νήψεως, προσεχόντων μακάριε· Κλίμαξ γάρ ἐστι, ψυχὰς ἀνάγουσα γῆθεν, πρὸς οὐράνιον, καί διαμένουσαν δόξαν, τῶν πίστει τιμῶντων σε.

http://www.saint.gr/145/saint.aspx

ΣΟΚ: Εξέδιδε την ανήλικη κόρη φίλης της σε ηλικιωμένο και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε μια 41χρονη η οποία εξέδιδε σε ηλικιωμένο την ανήλικη κόρη της φίλης της, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας τις ερωτικές τους συνευρέσεις.
Εκτός από την γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενη, το δικαστήριο τιμώρησε με φυλάκιση 6 ετών τον ηλικιωμένο (75 ετών), ενώ στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, στον καθένα.
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2014, ύστερα από έρευνες του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε, η 41χρονη γυναίκα εξανάγκασε την ανήλικη από τη Βουλγαρία να συνευρεθεί ερωτικά, έναντι αμοιβής, με τον 75χρονο Έλληνα, πρώην εργολάβο.
Το κατηγορητήριο περιγράφει δύο ερωτικά «ραντεβού» το διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ένα στο εξοχικό του ηλικιωμένου κι ένα στο γραφείο του. Η παθούσα τότε ήταν 16 ετών, ενώ όλα συνέβαιναν εν αγνοία της μητέρας της.
Όπως διαπιστώθηκε η Γεωργιανή βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τα «δρώμενα».
Μία από τις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ότι έπεσε στα χέρια ενός γείτονα της κατηγορούμενης, με συνέπεια να ακολουθήσει καταγγελία στην Αστυνομία που την εντόπισε και την συνέβαλε, μαζί με τον συγκατηγορούμενό της, βάζοντας τέλος στο δράμα της ανήλικης. Ακολούθως, βρέθηκε και το πορνογραφικό υλικό που είχε καταγραφεί.
Η γυναίκα κρατείται αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, θα παραμείνει στις φυλακές.
Όσον αφορά τον συγκατηγορούμενό της, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και μετέτρεψε την ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος, απολογούμενος, είπε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη. Το θύμα, παρ’ ότι αναζητήθηκε, δεν εντοπίστηκε προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/683570/sok-exedide-tin-aniliki-kori-filis-tis-se-ilikiomeno-kai-vinteoskopoyse-tis-praxeis#ixzz44PPgHrAP

Στο ύψος της Ν.Καρβάλης Νεκρός 74χρονος στην Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης

Ο προχωρημένης ηλικίας οδηγός φέρεται να επιχείρησε ελιγμό, χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου - Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμη άτομα, ενώ άλλα δύο είναι σε καλύτερη κατάσταση

Ένας 74χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης, όταν επιχείρησε ελιγμό με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να συγκρουστεί με άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν έναν 77χρονος και τα εγγόνια του, 21 και 25 χρόνων αντίστοιχα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος της Ν. Καρβάλης, ενώ δίπλα στον 74χρονο οδηγό που έχασε τη ζωή του, καθόταν ένας 75χρονος φίλος του. Εκτός του θύματος, σοβαροί κρίνονται οι τραυματισμοί του 75χρονου συνεπιβάτη και του 77χρονου οδηγού του άλλου οχήματος, ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι ο 21χρονος και η 25χρονη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Πηγή: www.xanthipress.gr

Επίθεση κατά των ΗΠΑ για μία ακόμα φορά Άσαντ: Γιατί η Δύση δεν βοήθησε στην απελευθέρωση της Παλμύρας;

Αποτυχία της διεθνούς συμμαχίας η κατάληψη της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές - Ποιοι οι επόμενοι στόχοι του Σύρου προέδρου

Έπειτα από τις καταγγελίες ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία στηρίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Δύσης.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Sputnik ο πρόεδρος της Συρίας διερωτάται για ποιο λόγο οι ΗΠΑ δεν βοήθησαν στην απελευθέρωση της ιστορικής πόλης Παλμύρα.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η πόλη απελευθερώθηκε από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χάρη στις κυβερνητικές και ρωσικές δυνάμεις αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο.

Ο Άσαντ τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας της χώρας του από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κάτι που χαρακτήρισε «κλειδί», επισημαίνοντας πως στην αλλαγή της κατάστασης θα προστεθεί και η πολιτική μετάβαση.

Βέβαια, όπως είπε το γεγονός ότι η Παλμύρα καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επί ένα χρόνο, αποδεικνύει την αποτυχία της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

«Το γεγονός ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας σημειώθηκε με τη ρωσική βοήθεια αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας της διεθνούς συμμαχίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Συρίας.

Υπερτονίζοντας την αξία της ρωσικής συμμετοχής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ο Άσαντ πρόσθεσε πως η στήριξη της Μόσχας αποτελεί τον κύριο και πιο αποτελεσματικό παράγοντα στην προσπάθεια ενάντια του Ισλαμικού Κράτους.

Ποιος είναι πλέον ο στόχος των συριακών δυνάμεων, όμως; Σύμφωνα με τον Άσαντ μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας έπεται η περιοχή Ντείρ εζ-Ζορ και η Ράκκα.

«Φυσικά μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας, πρέπει να προχωρήσουμε στις γειτονικές περιοχές που φτάνουν στα ανατολικά της χώρας, όπως η Ντείρ εζ-Ζορ. Την ίδια στιγμή, χρειάζεται να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε προς την Ράκκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους», εξήγησε ο Σύρος πρόεδρος επισημαίνοντας πως οι πολίτες της χώρας και ο συριακός στρατός έχουν τη θέληση και είναι αποφασισμένοι για την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από κάθε περιοχή της Συρίας. 
http://www.protothema.gr/world/article/566041/asad-giati-i-dusi-den-voithise-stin-apeleutherosi-tis-palmuras/

Αλλαγή σχεδίου: Τα εφάπαξ στο ενιαίο επικουρικό Στο στόχαστρο οι κάτω των 65 ετών και οι χαμηλές συντάξεις

Νεκτάριος, Γιαννίτσης, Τσακλόγλου υπέρ της μείωσης των συντάξεων – Υφυπουργός Εργασίας: «Αν μειωθούν οι συντάξεις θα αυξηθεί το ποσοστό φτώχειας»

Τη μείωση των κύριων συντάξεων για 750.000 συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, με 7,7 δισ. ευρώ ετησίως υπέδειξε ο τέως διοικητής του ΙΚΑκ. Μιλτιάδης Νεκτάριος ως μέτρο μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

«Είναι αναπόφευκτες οι περικοπές», τόνισε ο κ. Νεκτάριος κατά την ομιλία τους στην ημερίδα του ελληνοαμερικάνικου εμπορικού επιμελητηρίου για τη βιωσιμότητα και την επάρκεια παροχών στην κοινωνική ασφάλιση, εκτιμώντας ότι από το 2010 έως το 2050 οι συντάξεις θα μειωθούν συνολικά κατά 500 δισ. ευρώ.

«Τα ποσοστά αναπλήρωσης, υποστήριξε, δε μπορούν να υπερβαίνουν το 50% του συντάξιμου μισθού. Είμαστε η μόνη χώρα που είχε αναπλήρωση 100%».
Επανέλαβε την πρόταση που είχε υποβάλει και στην επιτροπή σοφών για θέσπιση συστήματος νοητής κεφαλαιοποίησης για τους ασφαλισμένους μετά το 1992 ενώ πρότεινε μείωση των εισφορών για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες στο 10% επί του ετήσιου εισοδήματος από 20% σήμερα.

«Η μείωση μπορεί να γίνει σταδιακά στην 5ετία που θα έχει επιστρέψει η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς . Αν δεν γυρίσει η οικονομία , οι συντάξεις θα κατέβουν στα επίπεδα της Βουλγαρίας» συμπλήρωσε.

Υπέρ των μειώσεων των συντάξεων (άλλος πιο ανοιχτά άλλος πιο διακριτικά) τάχθηκαν όλοι οι παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης που μίλησαν στην ημερίδα.

Ο καθηγητής οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου ο οποίος συμμετείχε στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τόνισε ότι είναι αναπόφευκτες οι περικοπές όχι μόνο στις υψηλές αλλά και στις χαμηλότερες συντάξεις οι οποίες έως τώρα δεν έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες.

Ο κ. Τσακλόγλου θεωρεί υψηλή την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ καθώς η δαπάνη αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ ενώ διαφώνησε και με την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Για να μην προχωρήσουμε σε μείωση των συντάξεων, συμπλήρωσε, θα πρέπει η επόμενη γενιά που θα πληρώσει τις σημερινές συντάξεις, να είναι πολύ παραγωγική με υψηλούς μισθούς, για να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων από εισφορές και βέβαια να έχει αποφασίσει να μείνει στην Ελλάδα».

Σε αντίθετη κατεύθυνση ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην ημερίδα, τόνισε ότι «η περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα αυξήσει το ποσοστό φτώχειας που ήδη έχει σκαρφαλώσει στο 35% από 27% το 2010», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «σε τρία χρόνια θα μπορούμε να σχεδιάσουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

«Έχει ήδη διαμορφωθεί επίπεδο συμφωνίας με τους δανειστές για το ασφαλιστικό» επισήμανε ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης αποτελεί σημείο τριβής με τους θεσμούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, ο Πόουλ Τόμσεν, επέμενε να συνυπολογίζει στην συνταξιοδοτική δαπάνη που βρίσκεται στο 13% του ΑΕΠ από 14,5% το 2010 τα προνοιακά επιδόματα (συμπεριλαμβανομένου του ΕΚΑΣ) ενώ στη Γερμανία στην συνταξιοδοτική δαπάνη δεν υπολογίζονται οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι επικουρικές καθώς και τα εφάπαξ.

Στην Ελλάδα το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων έχει κατέβει στα 658.3 ευρώ ενώ στη Γερμανία ανέρχεται σε 1416,6 ευρώ.

Αλλαγή στο σχέδιο των ενοποιήσεων των ταμείων, εξήγγειλε ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Νίκος Φράγκος, αναφέροντας ότι τα ταμεία πρόνοιας θα προσαρτηθούν στο ενιαίο επικουρικό ταμείο και όχι στο ΕΦΚΑ (φορέα των κύριων συντάξεων) κάτι που σημαίνει ότι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ θα υπαχθούν στο νέο σύστημα που προβλέπει ρήτρα βιωσιμότητας και νοητή κεφαλαιοποίηση των εισφορών που καταβάλλονται από το 2014.

Ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε στο ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν παίξει τα αποθεματικά των ταμείων στην απομείωση του χρέους, αν δεν είχαν συρρικνωθεί στα 13 δισ. (2014) από 25 δισ. που ήταν το 2004, εξαιτίας του PSI, των δομημένων ομολόγων και της κακής διαχείρισης.

«Με την κατάλληλη διαχείριση , τα αποθεματικά μπορούσαν σήμερα να είχαν φτάσει τα 47,5 δισ. – είπε χαρακτηριστικά – και τα ταμεία να συμμετείχαν ως μέτοχοι σε μεγάλες επενδύσεις της προηγούμενης δεκαετίας όπως το αεροδρόμιο και η Αττική οδός.»

Ο τέως υπουργός κ. Τάσος Γιαννίτσης προέβλεψε ότι ακόμα και αν ληφθούν μέτρα ,οι αλλαγές θα έχουν αργές επιδράσεις και το ασφαλιστικό θα συνεχίζει να αποτελεί γενεσιουργό αιτία του δημόσιου χρέους ενώ τόνισε ότι η μόνο η γήρανση του πληθυσμού απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ακόμα και δε βρισκόμασταν σε ύφεση.

«Με 27% μείωση του ΑΕΠ, τόνισε, δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί το παλαιό εισόδημα των συνταξιούχων, έστω και αν προσφεύγουν στα δικαστήρια να δικαιωθούν» φέρνοντας ως παράδειγμα στρέβλωσης του συστήματος τους αγρότες οι δεν πλήρωναν φόρους για τις επιδοτήσεις ενώ την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός επιβαρυνόταν από τα ελλείμματα του ΟΓΑ.

Πηγή: Newmoney.gr

Συνάντηση Κοτζιά με πρέσβεις 14 αραβικών χωρών Στο επίκεντρο περιφερειακά και διεθνή θέματα

Διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τους πρέσβεις και επιτετραμμένους 14 αραβικών χωρών στην Αθήνα, (Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ιορδανίας, Ιράκ, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβάνου, Λιβύης, Μαρόκου, Παλαιστίνης, Σαουδικής Αραβίας, Σουδάν και Τυνησίας)
Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση δόθηκε στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση και στο θέμα της ασφάλειας, και επ' αυτού κ. Κοτζιάς απηύθυνε πρόσκληση προς τις 14 χώρες να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην Α. Μεσόγειο, που θα διεξαχθεί στα τέλη του καλοκαιριού, με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά, σε συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2188268/sinantisi-kotzia-me-presvis-14-aravikon-choron

Οπλισμένος κυκλοφορεί επικίνδυνος δραπέτης Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψή του

Έναν από τους πιο επικίνδυνους Έλληνες κακοποιούς αναζητά η Αστυνομία μετά το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο Νέο Ηράκλειο, λόγω διαφορών σε αγοραπωλησία ναρκωτικών.
Όπως αναφέρει η Espresso σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πρόκειται για έναν 50χρονο Έλληνα, που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας τη δεκαετία του '90. Ο σκληρός κακοποιός θεωρείται δραπέτης καθώς έχει παραβιάσει την πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές και όχι για πρώτη φορά. Ο δραπέτης των Φυλακών Αγιάς Κρήτης είχε συλληφθεί σε δρόμο του Χαλανδρίου το καλοκαίρι του 2012.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο Νέα Ηράκλειο τη Δευτέρα ακολούθησαν τις κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο για να φτάσουν τελικά σε διαμέρισμα όπου βρήκαν μέσα στα αίματα σεσημασμένο τοξικομανή, με τραύματα από πυροβόλο όπλο στο μάγουλο, στη θωρακική χώρα πάνω από την καρδιά και στον καρπό του δεξιού χεριού. Στο σπίτι βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, χασίς και ένα όπλο από το οποίο είχε φύγει μια σφαίρα προτού πάθε εμπλοκή. Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι τα χάλασαν στη δοσοληψία με αποτέλεσμα ο δραπέτης να πυροβολήσει κατά του τοξικομανή από το εσωτερικό του οχήματος με το οποίο είχε φτάσει στο σημείο.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/2187233/oplismenos-kiklofori-epikindinos-drapetis?ref=imp

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της πειρατείας σε ελληνόκτητο πλοίο Πειρατές απήγαγαν και άφησαν ελεύθερους τρεις Έλληνες ναυτικούς και έναν Φιλιππινέζο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Έλληνες ναυτικοί και ο Φιλιππινέζος που είχαν απαχθεί από πειρατές πριν από 25 ημέρες, μετά από πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων ενώ έπλεε 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά του «BONEY RIVER» της Νιγηρίας.
Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το πρωί της 5ης Μαρτίου το πλοίο έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή άφορτο με προορισμό το «LOME TONGO», όταν άγνωστος αριθμός ενόπλων, επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κρατώντας ομήρους τέσσερα άτομα, τους τρεις Έλληνες και έναν υπήκοο Φιλιππίνων.
Το πλοίο συνέχισε τον πλου του και απομακρύνθηκε από τη θαλάσσια περιοχή.
Στο πλοίο, σημαίας Παναμά, επέβαιναν 22 άτομα πλήρωμα και επιβάτης έναν εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, o Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Με το που περιήλθε η πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.
Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, από την οποία πληροφορήθηκε τελικά ότι, στις 28/03/2016 οι τέσσερις όμηροι ελευθερώθηκαν και επέστρεψαν καλά στην υγεία τους, οι τρεις Έλληνες στην Ελλάδα και ο Φιλιππινέζος στις Φιλιππίνες.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2188053/esio-telos-sto-thriler-tis-piratias-se-ellinoktito-plio

Κλειστή για 12η ημέρα η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη Συνεχίζονται οι αναρτήσεις περί εναλλακτικών διαδρομών για τους πρόσφυγες

Κλειστή παραμένει για 12η ημέρα η σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου επικρατεί αυτή την ώρα ηρεμία. Περίπου τριάντα άτομα κάθονται πάνω στη γραμμή, συζητούν και ακούν μουσική.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook και twitter) περί εναλλακτικών διαδρομών για τους πρόσφυγες που θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.
Μία τέτοια ανάρτηση υποδεικνύει την Αλβανία ως ασφαλή χώρα διέλευσης και έχει ήδη φτάσει, μέσω μηνυμάτων, στα κινητά αρκετών προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης.
Ωστόσο, υπάρχει πληθώρα άλλων αναρτήσεων που προειδοποιούν τους πρόσφυγες να μη δίνουν σημασία σε τέτοιους είδους μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2188421/klisti-gia-12i-imera-i-sidirodromiki-grammi-stin-idomeni

Άσαντ: Θα συνεχίσουμε την προέλαση κατά των τζιχαντιστών

Άσαντ: Θα συνεχίσουμε την προέλαση κατά των τζιχαντιστών

Συνέχιση της προέλασης του συριακού στρατού προς τη Ράκα και την Ντειρ Εζόρπροανήγγειλε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
Μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, ο Άσαντ σημείωσε πως η απελευθέρωση της Παλμύραςμε την ρωσική υποστήριξη, εγείρει ερωτήματα για την σοβαρότητα της εκστρατείας του δυτικού συνασπισμού (στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.
«Η κατάληψη της Παλμύρας από τρομοκράτες πριν από ένα χρόνο αποτελεί απόδειξη της αποτυχίας του δυτικού συνασπισμού, της έλλειψης σοβαρότητας στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, ιδιαίτερα κατά του ΙΚ. Το γεγονός ότι η απελευθερώση της Παλμύραςπραγματοποιήθηκε με τη ρωσική στήριξη, επίσης αποδεικνύει την έλλειψη της σοβαρότητας», υποστήριξε ο Σύρος πρόεδρος.
Τέλος πρόσθεσε πως «η ρωσική στήριξη αποτέλεσε τον κύριο και πιο αποτελεσματικό παράγοντα για την επίτευξη των στρατιωτικών νικών, όπως και η στήριξη των φίλων μας στο Ιράν, την Χεζμπολάχ και άλλες οργανώσεις στην Συρία που μάχονται πλάι στον στρατό».
Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση του Άσαντ για σχηματισμό μεταβατικής με την συμμετοχή πολλών πλευρών της οποίας θα ηγείται ο ίδιος.
«Μια κυβέρνηση, είτε είναι νέα είτε είναι παλιά, όσο αυτή έχει την παρουσία του Άσαντ, δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής μετάβασης», τόνισε ο Ζορζ Σάμπρα, μέλος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεσε πως:
Όσα δηλώνει ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική μετάβαση.
Παράλληλα σημείωσε πως ο συριακός λαός και η διαπραγματευτική ομάδα στην Γενεύη επιθυμούν «έναν μεταβατικό φορέα εξουσίας με πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες και αρχές, που να περιλαμβάνει και την προεδρική αρχή», ενώ το καθεστώς επιθυμεί μια κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων», όπως υπογράμμισε.
http://newpost.gr/kosmos/525224/apo-to-boeing-ths-malaysia-proerxontai-ta-syntrimmia-poy-brethhkan-sth-mozambikh

Παγκόσμιος διατροφικός συναγερμός: Φορμόλη σε κοτόπουλα, κρέας πιθήκου και ελιές με γαλαζόπετρα!

Έντονη είναι η ανησυχία των καταναλωτών ολόκληρου του πλανήτη μετά την αποκάλυψη ενός διατροφικού σκανδάλου εφιαλτικών διαστάσεων.
Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.
Η επιχείρηση με την ονομασία «Opson V» κατέγραψε μάλιστα ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά στις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/3) η διεθνής αστυνομική οργάνωση.
Σημειώνεται ότι πέρυσι η Opson IV είχε επιτρέψει την κατάσχεση 2.500 τόνων παραποιημένων τροφίμων.
«Πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις σ' όλο τον κόσμο και οι έρευνες συνεχίζονται», προσθέτει η Intepol, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.
Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ (Σουδάν). Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση, εξηγεί η Interpol, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν (Γαλλία).
Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.
Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες.
Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Interpol αφηγείται την κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.
Οι επιχειρήσεις Opson, οι οποίες άρχισαν για πρώτη φορά το 2011, έχουν εξελιχθεί σταδιακά ώστε αυτή τη στιγμή να περιλαμβάνουν γύρω στις 60 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο.
«Τα νοθευμένα και κακής ποιότητας τρόφιμα και ποτά αποτελεούν μια πραγματική απειλή για την υγεία και την ασφάλεια», σχολιάζει στην ανακοίνωση ο Μάικλ Έλις, επικεφαλής της μονάδας που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου παράνομων εμπορευμάτων στους κόλπους της Interpol.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/683545/pagkosmios-diatrofikos-synagermos-formoli-se-kotopoyla-kreas-pithikoy-kai-elies-me-galazopetra#ixzz44P1w2nop

Βουλή - Διαπλοκή και διαφθορά: Συζήτηση άνευ ουσίας και απέραντης βωμολοχίας

ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΥΔΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ «ΣΟΟΥ» ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ

Τι κι αν όλοι περίμεναν ότι επιτέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα έδινε ονόματα και επίθετα πολιτικών και οικονομικών προσώπων «βουτηγμένων» στη διαπλοκή, τελικά η συζήτηση αποδείχτηκε ακόμη μία κοινοβουλευτική «σούπα», με ανούσιους διαξιφισμούς και χυδαίες αντιπαραθέσεις.
Κατά τα συνηθισμένα ακούστηκαν εκφράσεις «καφενείου», δίχως, βεβαίως, κανείς να δώσει σαφείς πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία για τους πρωταγωνιστές της διαφθοράς και της διαπλοκής
Έτσι, για πολλοστή φορά, το κοινοβουλευτικό έργο περιορίστηκε στα γνωστά: ύβρεις, αντεγκλήσεις δίχως αύριο, συνεχή διακοπή της διαδικασίας, για να πάρει ο εκάστοτε «προσβαλλόμενος» βουλευτής το λόγο επί προσωπικού. Με άλλα λόγια ένα σόου «πολιτικών κομπάρσων» που έδειξαν ότι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κοινοβουλευτισμό.
Όσο για τα ονόματα των διαπλεκόμενων που ευαγγελίζονταν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος ότι θα έδιναν στη δημοσιότητα, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ακόμη ένα λεκτικό «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης.
Αρχίζει το... ματς!
Η πρώτη οργισμένη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
venizelos
Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
«Ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επικρίνοντας τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του προφυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, σε μια προσπάθεια να συνδέσει τις δύο υποθέσεις.
kammenos
«Μας τον έφερε (σ.σ. κ. Σαφά) ο Βενιζέλος ως γαμπρό», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος αφήνοντας υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου διατηρούν μετοχές στη Marfin. 


 
Τότε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε εκτός εαυτού, ζητώντας από το προεδρείο το λόγο επί προσωπικού.
«Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα», φώναξε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος από τα βουλευτικά έδρανα. 


 
Ο κ. Καμμένος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του, ωστόσο ακολούθησε ένταση, καθώς ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε πάντως να ζητά έντονα το λόγο προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Πάντζας φώναζε μάλιστα από τα μπροστινά έδρανα προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κάτσε κάτω ρε», ενώ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος συμπλήρωσε: «Η ασυλία σας τελείωσε κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε».
Κάπου εκεί, ρόλο πυροσβέστη επιχείρησε να παίξει ο Πέτρος Κωνσταντινέας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά προτρέποντάς τον να καθίσει στη θέση του.
«Μην μιλάς εσύ. Εγώ σε σπούδασα στη Ρουμανία με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο μετά ο Πέτρος Κωνσταντινέας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποκάλυψε το τι τι του είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης), στη προσπάθειά μου να κατευνάσω την ένταση του κ. Βενιζέλου, είπε απευθυνόμενος σε μένα χωρίς να ασχοληθώ μαζί του "άντε ρε λαμόγιο να σφυρίξεις σε κανένα γήπεδο!" (Πολιτικός πολιτισμός) Για του λόγου το αληθές».


 
Δεύτερο σόου λίγο μετά τις 02:00 το πρωί
Κι ενώ η συζήτηση συνεχιζόταν με αρκετή ένταση και το ρολόι έδειχνε ήδη 02:00 τα ξημερώματα, μία νέα ανούσια κόντρα, αυτή τη φορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε να ξαναρίξει «λάδι στη φωτιά».
Ήταν η στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο βήμα και σε ιδιαίτερα έντονο ύφος είπε, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα: «Κατανοώ την ανάγκη που έχετε να υπερασπιστείτε στελέχη που ήταν πάντα πιστά στο κόμμα σας, όπως τον κ. Καρανίκα. Πράγματι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τον κ. Καρανίκα, όμως δεν τον προσλάβατε να φτιάχνει καφέδες, αλλά για σύμβουλό σας. Έχει τα απαραίτητα προσόντα. Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους, τι έχετε να πείτε για τα δικά σας; Θυμάμαι καλά τον κ. Μαυρίκο σχολιαστή στην κρατική τηλεόραση, μετά το debate μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον κ. Μεϊμαράκη;». 


 
Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «τον τρίτο του κυκλώματος εκβιαστών», τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά πρόσκειται -όπως υποστήριξε- στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «οι δηλώσεις του δεν διέρρευσαν», αφήνοντας αιχμές ότι είναι συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας πετάχτηκε εκνευρισμένος από τη θέση του και ζήτησε σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει.
«Δεν ανακαλώ τίποτα. Καθίστε κάτω!», απάντησε σε επίσης έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.
«Ζητώ συγγνώμη για την έκρηξή μου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία για τις σχέσεις της ΝΔ με το κύκλωμα εκβιαστών. Δεν έχει, όμως, δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Ζητώ να ανακαλέσει. Αν δεν το κάνει θα είναι ένα κοινός συκοφάντης», ανέφερε μετά από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας το λόγο και ενώ είχε προηγηθεί ένα σφοδρότατο επεισόδιο στα έδρανα που ανάγκασε τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να πει: «Είναι 2 π.μ. πού βρίσκετε την όρεξη;».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/683351/voyli-diaploki-kai-diafthora-syzitisi-aney-oysias-kai-aperantis-vomoloxias#ixzz44P1PWUVt

Τώρα: Πορεία διαμαρτυρίας προσφύγων στην Ομόνοια

Με σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων δεκάδες πρόσφυγες διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην πλατεία Ομονοίας.
Οι πρόσφυγες ζητούν να ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να ανοίξουν τα σύνορα.
Να σημειωθεί ότι σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το προσφυγικό νομοσχέδιο της συμφωνίας από την κυβέρνηση.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες-πρόσφυγες που συμμετέχουν στην διαδήλωση είναι από εκείνους που τον τελευταίο καιρό διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου και ξεκίνησαν και την την πορεία διαμαρρτυρίας.
Ανάμεσα στου διαδηλωτές υπάρχουν πολλές γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά, αλλά και μικρά προσφυγόπουλα που συμμετέχουν διαδηλώνοντας με τους γονείς τους.
Η πορεία διαμαρτυρίας κατευθύνεται προς την Βουλή των Ελλήνων και αναμένεται να καταλήξει στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.



Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/683544/tora-poreia-prosfygon-stin-omonoia#ixzz44P0948Ia

Τζιχαντιστές σταύρωσαν καθολικό ιερέα την Μεγάλη Παρασκευή Οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να τον εκτελέσουν την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών με τη μέθοδο με την οποία οι Ρωμαίοι σταύρωσαν ζωντανό τον Χριστό

Μαρτύρησε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους ένας καθολικός ιερέας, ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο πάνω στον σταυρό.
Ο Ινδός καθολικός ιερέας, Τομ Ουζουνάλι, απήχθη από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, στην Υεμένη αρχές Μαρτίου, όπου βρισκόταν σε ιεραποστολή. Στην έφοδο των τζιχαντιστών στη μονάδα της ιεραποστολής είχαν σκοτωθεί ακόμα 16 καλόγριες. 
Σύμφωνα με την Washington Times, οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να τον εκτελέσουν την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών με τη ίδια μέθοδο με την οποία οι Ρωμαίοι σταύρωσαν ζωντανό τον Χριστό -  εκτέλεση με ιδιαίτερη σημειολογία, αφού ο ιερέας ήταν χριστιανός καθολικός. 

http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/260156/tzihantistes-stavrosan-katholiko-ierea-thn-megalh.html

Σεσημασμένος 40χρονος Αλβανός ο δράστης της δολοφονίας μέσα στο ΑΠΘ Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένη και ενάμιση μήνα μετά υπέκυψε στα τραύματά της

Την εξιχνίαση υπόθεσης άγριου ξυλοδαρμού μιας γυναίκας τον περυσινό Αύγουστο σε χώρο του ΑΠΘ, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει 1,5 μήνα αργότερα ο θάνατός της, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 40χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο αναζητείται.
Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένη σε αύλειο χώρο του πανεπιστημιακού «κάμπους» της πόλης. Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου όμως στις 9 Οκτωβρίου υπέκυψε στα τραύματά της.
Στο σημείο του ΑΠΘ βρέθηκαν η τσάντα της με προσωπικά έγγραφα και 126 ναρκωτικά δισκία. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, η αξιοποίηση των οποίων φαίνεται ότι οδήγησε στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη. Κατά την Αστυνομία, πρόκειται για 40χρονο σεσημασμένο για ναρκωτικά, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Ο ίδιος κρατείτο κατά το παρελθόν στη φυλακή, απ' όπου όμως βγήκε υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα σε τμήμα Ασφαλείας της Πέλλας, όρο τον οποίο φαίνεται ότι παραβίασε μετά την τέλεση του εγκλήματος.
Άγνωστο -πάντως- παραμένει το κίνητρο της πράξης, ενώ οι διωκτικές Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με ναρκωτικά.
http://www.news.gr/ellada/astynomiko-deltio/article/260401/seshmasmenos-40hronos-alvanos-o-drasths-ths-dolofo.html