Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΔΕΥΤΕΡΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!

ieronymos-xoris-stavroΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι θλιβερό αλλά γεγονός  ότι παρά τον πρώτο ολίσθημα ήρθε  και το δεύτερο, δηλαδή η προσπάθεια να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο πρώτο.
Άλλωστε δεν περιμένανε και κάτι καλύτερο από ένα τέτοιο ιεράρχη της «αγαπητικής κάμερας» που θέλει να λέγεται αρχιεπίσκοπος και «καίγεται» για να δείξει υποτίθεται την «απλότητα» του ενώπιον μουσουλμάνων αφαιρώντας τον σταυρό από πάνω του,  άσχετα αν προσβάλλει και πληγώνει βάναυσα το ελληνορθόδοξο ποίμνιο.
Απάντηση εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το Σταυρό Ιερώνυμου κατά την επίσκεψή του στους πρόσφυγες. Αναλυτικά αναφέρεται…
«Με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο» στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε «να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
– Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες
αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.
– Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο
συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.
– Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της
προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί, ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.»
Δεν χρειάζεται να πει κάνεις πολλά για αυτή την ανακοίνωση, (δελτίου τύπου!!!) παρά μόνο αυτό που έγραψαν πολλοί για την περίπτωση:
«Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς• Όστις δ’ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. ι’ 32-33).
Όσον αφόρα τους χαρακτηρισμούς του περί αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία… αλλοίμονο σε αυτόν τον τόπο που έχει τέτοιους… «ταραγμένους» με ένδυμα ποιμένος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πύργος: Καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για την παρέλαση

Καταγγελία – καταπέλτη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο, εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το πρωί του Σαββάτου με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.
Η καταγγελία αναφέρει:
«Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, μετά τα όσα απαράδεκτα γεγονότα συνέβησαν στην πόλη του Πύργου στην προγραμματισμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που δεν έγινε ποτέ, επισημαίνει τα εξής:
α) Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες βρίσκονταν στην καθορισμένη θέση τους, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.
β) Την αποκλειστική ευθύνη της παρέλασης έχει ο εντεταλμένος υπάλληλος – τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
γ) Μέχρι τις 11:50, δηλαδή, είκοσι λεπτά (20΄) μετά την προκαθορισμένη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έναρξη, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ, αλλά ούτε και ματαίωσής της.
δ) Οι «επίσημοι» δεν εμφανίστηκαν ΠΟΤΕ, αν και γνώριζαν το πρόγραμμα και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ή έδωσαν προτεραιότητα στη δεξίωση και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ή, σκόπιμα, φρόντισαν να απουσιάσουν.
ε) Η ανεύθυνη στάση των «υπευθύνων» είχε ως αποτέλεσμα, μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας, αφ’ ενός μεν, να ματαιωθεί η παρέλαση, αφ’ ετέρου δε, να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών.
στ) Η παραπάνω στάση των ανεύθυνων «υπευθύνων» αποτελεί προσβολή στον εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της ημέρας, στους πολίτες του Πύργου, στους εκπαιδευτικούς και, κυρίως, στους μαθητές. Περιμέναμε δε μεγαλύτερη ευαισθησία, τουλάχιστον, από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογός μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ των «επισήμων» και τους καλεί, αν όχι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, τουλάχιστον, να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες του Πύργου».
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ekpaideysi/pyrgos-kataggelia-kata-pantos-ypeythynoy-gia-tin-parelasi

Ωμή παραδοχή των Βρυξελλών για την Ελλάδα: «Θέλουμε τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν Ellis island»!

του Χρήστου Μακρή
Σε μια προκλητική ωμή παραδοχή προχώρησαν οι Βρυξέλλες αποκαλύπτοντας τους στόχους τους για την Ελλάδα. «Ναι», θέλουμε τα νησιά του Αιγαίου νέα «νήσο Έλις», απάντησε χωρίς περιστροφές Ευρωπαίος αξιωματούχος!
Λίγες ημέρες μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας Ευρωπαίος αξιωματούχος ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες, Μανώλη Σπινθουράκη:
-«Δηλαδή, θέλετε να μετατρέψετε τα ελληνικά νησιά σε Ellis island χωρίς το άγαλμα της Ελευθερίας;».
-«Ναι» ήταν η μονολεκτική απάντηση του εν λόγω αξιωματούχου.
Το νησί Ellis βρίσκεται έξω από το Μανχάταν. Από το 1892, ως Ellis Island, ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κέντρο υποδοχής μεταναστών και συνέχισε μέχρι το 1954.
Από εκεί πέρασαν 12.000.000 εκατομμύρια νεοαφιχθέντες μετανάστες. Ενδεικτικά, έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 40% όλων των σημερινών πολιτών των ΗΠΑ είχε έναν τουλάχιστον πρόγονό του στο νησί Ellis. Ετσι σχεδιάζουν την πληθυσμιακή αναδιάθρωση της Ευρώπης και φυσικά την άλωση της Ελλάδας, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.
Εγκαινιάστηκε την 1η Ιανουαρίου του 1892 και ως τις 12 Νοεμβρίου του 1954, οπότε έκλεισε, υποδέχθηκε πάνω από 20 εκατομμύρια μετανάστες απ” όλο τον κόσμο.
Εκεί υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να εγκριθεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι απ” αυτούς που έπαιρναν την πολυπόθητη άδεια, εγκαθίσταντο -τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια- στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ. Οπως θα γίνει και με την Ελλάδα, ως πρώτου σταθμού παραμονής.
Από το 1924 χρησιμοποιήθηκε μόνο για κρατουμένους και πρόσφυγες. Η υποδοχή των συνηθισμένων μεταναστών γινόταν σε άλλους σταθμούς.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%cf%89%ce%bc%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b2%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb.html#ixzz43ot6KFAK

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Σκοπιανός πρώην αξιωματούχος «προειδοποιεί» για θερμό καλοκαίρι λόγω του σχεδίου «3000» στα Βαλκάνια και την Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
«Φωτιά»  μεγάλη θα ανάψει στα Βαλκάνια και την Ελλάδα λίαν συντόμως λόγω ύπαρξης σχεδίου των χωρών του Κόλπου που θέλουν να ¨εισβάλουν» μέσω  του Ισλάμ  στην Ευρώπη.
Ο  πρώην Σκοπιανός  αξιωματούχος και  καθηγητής  σε θέματα ασφαλείας του Πανεπιστημίου των Σκοπίων Ιβάν Μπαμπανόβσκι δηλώνει προειδοποιώντας  για τα επερχόμενα:
«Το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία και η Αλβανία θα είναι οι «χώρες» που θα γίνουν τα πρώτα ισλαμικά κράτη  στην Ευρώπη, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Το Ισλαμικό  Χαλιφάτο  αυτό το καλοκαίρι ετοιμάζει να θέσει  σε ισχύ  τα νέα  επιχειρησιακά σχέδια του με νέες τρομοκρατικές πράξεις  σε όλη την Ευρώπη, στον Καύκασο και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, καθώς και στην Κίνα, όπου διαβιούν χιλιάδες  μουσουλμάνοι ( Ουιγούροι). Ένας μεγάλος αριθμός «τρομοκρατικών πυρήνων» του ISIS έχει ήδη  διεισδύσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με επιτυχία τονίζει  ο ίδιος.
«Η πιο σταθερή και οργανωμένη υποστήριξη των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα και άλλων ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων στο Ιράκ και τη Συρία, τώρα θα μεταφερθεί  σε Αλβανία, Βοσνία, Sandžak (νότια περιοχή της Σερβίας),  Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στην ΠΓΔΜ.
Τα  σύνορα μεταξύ των κρατών αυτών είναι « διάτρητα» από άποψη ασφαλείας και εύκολα μπορούν να τα  διαπεράσουν. Επίσης  τελωνεία και  συνοριακές υπηρεσίες δεν είναι οργανωμένες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα  και είναι σχεδόν διαλυμένες» συνεχίζει ο Σκοπιανός καθηγητής που γνωρίζει πολλά  .
«Όλες αυτές οι  μικρές σε μέγεθος βαλκανικές χώρες δεν διαθέτουν το απαραίτητα τεχνικά κατηρτισμένο προσωπικό, δεν έχουν επίσης  το απαραίτητο  υλικό προκειμένου να αντιμετωπίσουν  με επιτυχία τους αραβικών καταβολών ριζοσπάστες  μουσουλμάνους τρομοκράτες, τους  οποίους «προπονούσαν» εδώ και καιρό οι ΗΠΑ και το  ΝΑΤΟ.
Иван-Бобановски
Τα Βαλκάνια είναι  ένας παράδεισος για τους τρομοκράτες οι οποίοι θα σχεδιάζουν επιθέσεις για όπου θελήσουν . Το βασικό πρόγραμμα στόχος  που υλοποιείται τώρα έχει την ονομασία «ΕΞΟΔΟΣ », και αφορά την  μεταφορά  εκατομμυρίων μουσουλμάνων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική στην ΕΕ. Υλοποιώντας αυτό το σχέδιο , οι  μυστικές  υπηρεσίες των Αραβικών Κρατών θα ζητήσουν  από τους κατά τόπους «αντιπροσώπους τους», να κάνουν το ίδιο (όπως γίνεται στην Τουρκία) , σε Ελλάδα, και  Ισραήλ. Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική αυξάνεται η άνοδο και η δημοτικότητα της ακροδεξιάς, ο ρατσισμός , η ξενοφοβία , η ισλαμοφοβία  και τα  φασιστικά κινήματα. Και αυτός είναι ο στόχος της  Αλ-Κάιντα, η απόλυτη  ριζοσπαστικοποίηση της  Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι αντάρτες  του χαλιφάτου  μπορεί να  καταστράφηκαν από τις ρωσικές  βόμβες στην Συρία ,  η ιδεολογία όμως του ριζοσπαστικού Ισλάμ συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ευημερεί», τονίζει ο Σκοπιανός  πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.
«Η Ρωσία και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να παρέμβουν  στον αγώνα κατά της διεθνιστικής ισλαμικής  τρομοκρατίας , τόσο για την προστασία των χριστιανών στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, καθώς και για την προστασία των συνόρων των χωρών  και των πολιτών.
Τα σχέδια «Βαλκάνια 2020» και «3000», τα οποία είχε  δημιουργήσει ο Αλ-Ζαουάχρι,  επικεφαλής της Αλ-Κάιντα, αφορούν τον εξισλαμισμό της Ευρώπης έως το 2020 , ενώ για τα Βαλκάνια εφαρμόζεται  το σχέδιο  «3000».
Με την λήξη  της προθεσμίας των σχεδίων αυτών θα έχει  εξισλαμιστεί μια τεράστια περιοχή του κόσμου, από την Πορτογαλία ως τα Ουράλια και στις Ηνωμένες Πολιτείες και Βλαδιβοστόκ.
Τα  Βαλκάνια, θα αποτελέσουν το «αεροπλανοφόρο», από το οποίο θα «διαχυθεί» το ριζοσπαστικό  Ισλάμ στην Ευρώπη», κατέληξε ο  Ιβάν Μπαμπανόβσκι Καθηγητής  σε θέματα ασφαλείας και πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ.
Έτσι εξηγούνται οι «επεμβάσεις» του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ειδικά σε Βοσνία (1995) και Κοσσυφοπέδιο (1999)  με τις οποίες διαλύθηκε η πρώην Γιουγκοσλαβία.  Ο απώτερος στόχος των επεμβάσεων  αυτών ήταν να δημιουργηθεί η «βάση της Αλ –Κάιντα» στην περιοχή αυτή για  να «επελάσει» στην συνέχεια το ακραίο Ισλάμ.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο  (Εντατική «προετοιμασία» των χωρών του ορθόδοξου άξονα ενόψει «εξελίξεων» στην Ευρώπη), είχαμε τονίσει ότι η  Μόσχα εδώ και μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες ,   «επεξεργάζεται» σχέδιο για την δημιουργία ενός ορθόδοξου άξονα, ο οποίος θα περιλαμβάνει χώρες οι οποίες μπορούν αν υποστηρίξουν σθεναρά αυτό το «σχέδιο».
Το όλο απόρρητο « σχέδιο» με έμπνευση από το δημοφιλές στην Ρωσία ,  «Βυζάντιο»,  διαθέτει ένα ισχυρό πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, και στρατιωτικό υπόβαθρο. Συμμετέχουν ως « υποψήφιες» δε σε αυτό η Σερβία, η Ελλάδα, η Αρμενία, η Κύπρος , η Λευκορωσία και κάτω υπό αυστηρές προϋποθέσεις η Βουλγαρία.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%87.html#ixzz43or2Hn8J

Υπό τον πλήρη έλεγχο του Ασάντ η Παλμύρα

Οι συριακές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την πολύπαθη Παλμύρα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ στη Δαμασκό.
Η επιχείρηση για την ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές της πόλης ήταν σε εξέλιξη σε από τα προηγούμενα 24ωρα με τη συνδρομή και των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν 40 εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες στην Παλμύρα, έπληξαν 158 στόχους του Ισλαμικού Κράτους και σκότωσαν περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.
Με την κατάληψη της Παλμύρας θα ανοίξει ο δρόμος για την προώθηση του στρατού προς τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στις ανατολικές περιοχές της Συρίας.
Με βάση μια απογραφή πριν από περίπου 10 χρόνια, η Παλμύρα είχε 50.000 κατοίκους. Ο πληθυσμός της πόλης αυξήθηκε κατακόρυφα όταν έφτασαν στην περιοχή πολλοί εκτοπισμένοι από τον συριακό εμφύλιο, μετά το 2011, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι την εγκατέλειψαν όταν την κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

http://www.dimokratianews.gr/content/60574/ypo-ton-pliri-elegho-toy-asant-i-palmyra

Ύποπτα παιχνίδια προκαλούν αναταραχή στον καταυλισμό Ειδομένη: ΜΚΟ παρακινούν και πάλι τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

Πρόσφυγες ξαναγυρίζουν στην περιοχή και συγκεντρώνονται στις σιδηροδρομικές γραμμές για να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα - Προειδοποιήσεις από την αστυνομία ότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους - Η Αθήνα ενημέρωσε Σκόπια και Βουλγαρία - Στο στόχαστρο της Αστυνομίας μέλη ΜΚΟ και εθελοντές

Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ειδομένη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινούνται ξανά πληροφορίες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα της χώρας και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοιμετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής άρχισαν να συγκεντρώνονται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές πρόσφυγες τόσο από τον καταυλισμό όσο και από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών.

«Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ νεαρός Σύρος που έφτασε στην Ειδομένη νωρίς το πρωί, από τα Γιαννιτσά, μαζί με συμπατριώτες του.

Αρκετοί ήταν, ωστόσο, εκείνοι που δεν πείστηκαν να συμμετάσχουν. «Είδαμε τι συνέβη την προηγούμενη φορά. Δεν θα ρισκάρω την ασφάλεια της οικογένειάς μου» είπε η Ουμ Ρίμα.
Νεαρή Σύρια ανέφερε, από την πλευρά της, πως η αδελφή της που ζει στη Γερμανία ήταν αυτή που διάβασε στο διαδίκτυο ότι της πορείας επρόκειτο να ηγηθεί ομάδα δημοσιογράφων και ρωτούσε εναγωνίως, αν είναι αλήθεια.

Η αστυνομία προσπαθεί, με ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων, στα αραβικά και τα φαρσί, να αποτρέψει τον κόσμο, προειδοποιώντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, αν το επιχειρήσουν.

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου ο τηλεοπτικός σταθμός Mega μετέδωσε ότι έχουν ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν πάλι φυλλάδια στους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στο στόχαστρο της  Αστυνομίας έχουν μπει άτομα που συστήνονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή εθελοντές και τα οποία φέρονται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια, παρακινώντας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών υπήρχε κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα και σήμερα.

Μέχρι στιγμής, στην Ειδομένη έχουν καταγραφεί συνολικά 15 ΜΚΟ, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τέσσερις από αυτές.

Για την ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους μετανάστες να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ με νέα ενημερωτικά σημειώματα από την αρχή της εβδομάδας θα προσπαθήσει να τους εξηγήσει και να τους πείσει ότι τα σύνορα έκλεισαν.
http://www.protothema.gr/greece/article/564943/sunora-skopia/

Κίεβο Ουκρανία: Συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και φιλορώσων ανταρτών

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες, από την Παρασκευή ως το Σάββατο, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων στο Κίεβο.

"Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις", αυτές, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Ολεξάντρ Μοτούζιανικ.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες ότι χρησιμοποίησαν στις συγκρούσεις βαρέα όπλα, κάτι που απαγορεύουν ρητά οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, προσθέτοντας ότι δεν επικρατεί και πολλή ηρεμία κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Η πόλη Αβντιίβκα, που ελέγχουν οι δυνάμεις του Κιέβου, περίπου 10 χλμ. βόρεια από το προπύργιο των ανταρτών, στο Ντονέτσκ, δέχθηκε πυρά όλμων διαμετρήματος 82 ως 120 χιλιοστών, είπε ο εκπρόσωπος.

Σε χωριστό επεισόδιο τρεις Ουκρανοί αξιωματικοί τραυματίστηκαν από την πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, κατά την ίδια πηγή.

Οι μάχες του ουκρανικού στρατού με τους αυτονομιστές έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά μετά την κήρυξη μιας νέα εκεχειρίας τον Σεπτέμβριο, αλλά οι σποραδικές αναζωπυρώσεις της βίας και κυρίως οι νάρκες που είναι σπαρμένες στις εμπόλεμες ζώνες συνεχίζουν να κάνουν ακόμη πιο βαρύ τον απολογισμό της σύρραξης. Οι νεκροί από το ξέσπασμά της, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, είναι πάνω από 9.000.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο μεταξύ παραμένουν σε τέλμα εδώ και μήνες.
http://www.protothema.gr/world/article/564973/oukrania-sugrouseis-metaxu-kuvernitikon-dunameon-kai-filoroson-adarton/

Σφοδρές μάχες τη νύχτα Συρία: Ανακατάληψη της Παλμύρας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός στρατός

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή ο στρατός ελέγχει όλη την αρχαία πόλη - Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναδιπλώθηκαν στο Σοκνέ, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ

"Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν", δήλωσε.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι μαχητές του ΙΚ "αναδιπλώθηκαν στο Σοκνέ, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ" τα προπύργιά τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία.

"Οι μονάδες μηχανικού του στρατού εξουδετερώνουν τώρα δεκάδες βόμβες και νάρκες μέσα στην αρχαία πόλη" της Παλμύρας.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίο την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2015.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.









http://www.protothema.gr/world/article/564984/suria-anakatalipsi-tis-palmuras-anakoinose-o-kuvernitikos-stratos/

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ «ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Amntoylax

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Καταπέλτης κατά του Ερντογάνήταν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah Β, ο οποίος ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία εκπαιδεύει και εξάγει στην Ευρώπη τρομοκράτες Τζιχαντιστές που θα επιχειρήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον Russian Tv, ο Ιορδανός μονάρχης σε επίσημη επίσκεψη που είχε κάνει στις 11 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ και στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο, είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως στην Τουρκία υπάρχουν και λειτουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης Τζιχαντιστών τρομοκρατών, που στη συνέχεια προωθούνται στις ευρωπαϊκές χώρες για την διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Ιορδανός μονάρχης κατήγγειλε τότε ότι ο  Ερντογάν είναι μεγάλος υποκριτής και ότι είναι οπαδός του ριζοσπαστικού Ισλάμ και ότι έχει οργανώσει στην χώρα του ομάδες αυτοκτονίας ριζοσπαστών ισλαμιστών που αποτελούν παγκόσμιο κίνδυνο καθώς τους εξάγει στις χώρες της Ευρώπης. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον Ιορδανό μονάρχη ο οποίος είναι στο τιμόνι της Ιορδανίας από το 1999 και είναι άριστος γνώστης όλων των εξελίξεων στης περιοχή, έχει οδηγήσει την χώρα του σε ένα ακραίο ριζοσπαστικό Ισλάμ που αποτελεί πλέον κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.
306023776
Ο Abdullah Β είχε τότε συναντήσεις κεκλισμένων των θυρών με τους γερουσιαστές Joch McCain και Paul Ryan, όπου τους είχε παρουσιάσει στοιχεία για τις δραστηριότητες του Ερντογάν υπονόμευσης της Ευρώπης μέσω των δολοφόνων Τζιχαντιστών.
Το ερώτημα είναι μετά από όλες αυτές τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και αυτοί στην Αμερική όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια για τον υπερφίαλο Τούρκο ηγέτη, αλλά από πάνω του δίνουν και… χρήματα και συγχαρητήρια!
Μάλλον τα θέλανε για ευνόητους λόγους και η πλημμυρίδα του επικίνδυνου ριζοσπαστικού Ισλάμ συνεχίζεται στην Ευρώπη αλλά κυρίως και στην Ελλάδα.
  
Να δούμε ποιος θα μας βάλλει μυαλό.
ΝΙΚΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr