Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Επανέρχεται το ρωσικό Πατριαρχείο σχετικά με τις βαθιές διαφορές με την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία

 rusia  1
rusia  1

 Το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσε  και πάλι μετά από μερικές ημέρες μετά την συνάντηση του Ρώσου Πατριάρχη και του Πάπα  , ότι υπάρχουν  βαθιές διαφορές , οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται στις σχέσεις  του με την Αγία Έδρα.

«Παρά τη συμφωνία που επετεύχθη σε πολλά ζωτικά προβλήματα των σημερινών σχέσεων , οι βαθιές διαφορές παραμένουν μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών Χριστιανών, ιδίως στις απόψεις τους σχετικά με την κοινή μας ιστορία , η οποία είναι  γεμάτη από τραγικά γεγονότα», ανακοίνωσε το  Τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, σε συνέντευξή του στο  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Religion.
Η ουκρανική Ελληνορθόδοξη Εκκλησία (Ουνίτες)  παραμένει ένα  σοβαρό εμπόδιο στον διάλογο  Ορθοδόξων και καθολικών , είπε ο ίδιος.
«Οι ρωμαιοκαθολικοί  ξανά και ξανά  προσπαθούν να δημιουργήσουν   την καθιέρωση διαλόγου, προσπαθώντας να  ενισχύσουν  την αμοιβαία κατανόηση και να φέρουν τις θέσεις τους  σε «αρμονία» με τις δικές μας  , αλλά σε αυτό υπάρχουν μεγάλα  εμπόδια  του πρόσφατου παρελθόντος. Η διείσδυση και ίδρυση τριών ορθόδοξων Επισκοπών από Ουνίτες στην δυτική Ουκρανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η «κατάληψη»  πολλών εκατοντάδων εκκλησιών από  το μακρινό παρελθόν αποδεικνύουν  αυτό ακριβώς  », είπε ο Ρώσος Μητροπολίτης .
Οι ενέργειες της ουνιτών στην Ουκρανία  έχουν παραμείνει το κύριο πρόβλημα μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Αγίας Έδρας.
Το ζήτημα αφορά την δημιουργία  τριών ορθοδόξων  επισκοπών από Ουνίτες στην Δυτική Ουκρανία στα τέλη του 1980  αρχές του 1990, την μετεγκατάσταση του κέντρου της Ουκρανικής Καθολικής Εκκλησίας από τον Lvov στο Κίεβο, την επιθυμία ιδρύσεως  Πατριαρχείου, καθώς και τον  πολλαπλασιασμό των Ουνιτών ».
Αυτά συνοδεύοται από προσβολές της Ουκρανικής Καθολικής Εκκλησίας κατά της Ρωσίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την έναρξη της επανάστασης της πλατείας Μαϊντάν.
Ο Πατριάρχης της Μόσχας και ο Πάπας συναντήθηκαν  για πρώτη φορά στην ιστορία τους  τον Φεβρουάριο στην Κούβα , σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Συνάντηση του Ρώσου Πατριάρχη με τον Πάπα με κοινή ανακοίνωση κατά της αλλοίωσης του χαρακτήρα της χριστιανικής Ευρώπης) . Η συνάντηση είχε προετοιμαστεί με μυστικότητα εδώ και  δύο χρόνια.
Το θέμα όμως της εκμετάλλευσης αυτής της συνάντησης ήταν στην ημερήσια διάταξη Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών για περίπου 20 χρόνια.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πάπας Φραγκίσκος  υπέγραψαν μια  κοινή δήλωση κατά την συνάντηση τους στην οποία κυρίως αναφέρεται ότι «είναι σήμερα σαφές ότι η μέθοδος της« Ουνίας », δεν  νοείται ως η ένωση της μιας κοινότητας προς την άλλη, αλλά ως διαχωρισμός της μίας κοινότητας από την «μητέρα» εκκλησία . Έτσι αυτός  δεν είναι ο ορθός  τρόπος για να αποκατασταθεί η ενότητα.
Μετά την συνάντηση του Πάπα και του Ρώσου Πατριάρχη , η δυτική εκκλησία μέσω των ΜΜΕ , προσπαθεί να «περάσει το μήνυμα» ότι όλοι μπορούν να τα βρουν,  φτάνει να υπάρχει θέληση.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως τα εμπόδια  μεταξύ της ορθόδοξης και της καθολικής εκκλησίας είναι μεγάλα και κυρίως  δογματικά . Οι δυτικοί επιθυμούν να « καπελώσουν» την ορθοδοξία και να προωθήσουν την νέα πανθρησκεία . Δεν πρόκειται να επιτύχουν τίποτα διότι έχουν γνώση οι φύλακες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%87.html#ixzz42u4BkZ9v

Νότης Μαριάς: «Λαγός» του Τσίπρα ο Μουζάλας για να ανοίξει ο δρόμος της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνoμα «Μακεδονία»

Βρυξέλλες, 16/3/2016.
«Λαγό» του Τσίπρα για να ανοίξει ο δρόμος της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνoμα «Μακεδονία» χαρακτήρισε τον Μουζάλα με σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm των Πατρών ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού ζήτησε επανειλημμένα την άμεση αποπομπή του Μουζάλα από την κυβέρνηση επισήμανε ότι την ώρα που στην Ευρωβουλή δίνουμε μάχη χαρακωμάτων κατά των φιλοσκοπιανών ευρωβουλευτών (https://www.youtube.com/watch?v=d4RWDftLOB0) ο Μουζάλας με τις δηλώσεις του αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία και υπονομεύει τον αγώνα μας.
Το γεγονός ότι ο Τσίπρας  δεν έχει ακόμη αποπέμψει τον Μουζάλα σημαίνει ότι τον καλύπτει και  μεθοδεύει την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα  «Μακεδονία».
Ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε με νόημα στις σχέσεις στελεχών του πρώην Συνασπισμού με τα Σκόπια την εποχή του Γκλιγκόροφ και επισήμανε ότι οι σκοπιανοί χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονία μας με αλυτρωτικό σκοπό προκειμένου να νομιμοποιήσουν τις παράνομες εδαφικές διεκδικήσεις τους  έναντι της Πατρίδας μας.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά των Σκοπίων, όπως κάναμε και την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (https://www.youtube.com/watch?v=m1mMlJKbm08) κατέληξε ο Νότης Μαριάς ζητώντας για άλλη μια φορά την επιβολή οικονομικού εμπάργκο κατά των σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες κλείνοντας τα σύνορά τους.
Επισημαίνεται ότι o Νότης Μαριάς είχε αναγκάσει την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φ. Μογκερίνι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσα στην Ευρωβουλή επειδή  αυτή είχε αποκαλέσει τα Σκόπια Μακεδονία. (https://www.youtube.com/watch?v=E3Z4xYeA1lA)
http://notismarias.gr/2016/03/νότης-μαριάς-λαγός-του-τσίπρα-ο-μουζ/

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης

Προσωρινή ανακωχή Τσίπρα - Καμμένου μετά την επίσκεψη του Νίκου Παππά στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως πρώτο μετέδωσε το Newsbomb.gr – Διαβάστε όλο το παρασκήνιο της πολιτικής κρίσης που έχει εγείρει η υπόθεση Μουζάλα
Στο «παρά ένα» αποσοβήθηκε - προσωρινά τουλάχιστον - η σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».
Η νυχτερινή επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου λειτούργησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που πρώτο μετέδωσε το Newsbomb.gr, «πυροσβεστικά», μετά και το χθεσινό τελεσίγραφο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να απομακρύνει άμεσα τον Γ. Μουζάλα από τη θέση του.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr,  Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επικοινώνησαν τηλεφωνικά, δίνοντας αμοιβαίες εξηγήσεις και επιτυγχάνοντας μια υποτυπώδη και προσωρινή «ανακωχή». Το θέμα ωστόσο δεν έχει κλείσει αλλά βρέθηκε η φόρμουλα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης και της πολιτικής αστάθειας σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα εθνικά θέματα.
Επί της ουσίας, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να «θυσιαστεί» ο κ. Μουζάλας για χάρη της κυβερνητικής σταθερότητας, με την εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης αμέσως μετά το πέρας της σημερινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.
Ωστόσο, γίνεται πλέον φανερό πως οι τριγμοί που προκλήθηκαν στους κόλπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθιστούν επισφαλή τη βιωσιμότητά της και καταδεικνύουν ότι από εδώ και στο εξής τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για το «δίδυμο» Τσίπρα - Καμμένου.

Ολόκληρο το παρασκήνιο
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης (16/03) συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ανένδοτος και να ζητά το «κεφάλι» του Γιάννη Μουζάλα, υποστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να δεχτούν το σοβαρότατο λάθος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε πανικός και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.
Αρχικά, καμία από τις δύο πλευρές δεν υποχωρούσε. Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε δώσει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις 09:00 το πρωί προκειμένου να διώξει τον Γιάννη Μουζάλα. Ο πρωθυπουργός ωστόσο ήταν ανένδοτος και ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα εθνικά θέματα και μόλις μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να φεύγει ο κορυφαίος υπουργός για το προσφυγικό.
Λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ βγήκε λευκός καπνός από το σπίτι του Πάνου Καμμένου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις.
Όπως αναφέραμε όμως, το θέμα δεν έχει κλείσει και οι δύο εταίροι αναμένεται να συζητήσουν ξανά το θέμα μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και την επιστροφή του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ. Τσίπρας και Καμμένος άλλωστε έχουν προγραμματισμένη συνάντηση για να συζητήσουν και το θέμα της διαφθοράς. 
Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό: «Ό,τι έχω δηλώσει δημόσια ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις. Αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ, η παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος το αμέσως επόμενο διάστημα. Άλλωστε ο μήνας Μάρτιος έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ως μήνας αξιολόγησης, ενώ θα πρέπει να φανεί προς τα εξώ ότι οι δύο εταίροι προχώρησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις για να αποφευχθεί η κυβερνητική κρίση. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/679481/kyvernisi-me-imerominia-lixis#ixzz43BEfmNa4

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο Έλληνας πρωθυπουργός και στην προσπάθειά του να παραμείνει στην καρέκλα του, είναι εμφανές ότι έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στην κ. Μέρκελ. Αυτό είναι κρίμα και δυστύχημα για όλους μας. 
Μόνο πολιτικά σανόβιοι δεν βλέπουν ότι η κ. Μέρκελ, από
το ένα μέρος κάνει ρηματικές δηλώσεις κατά του κλεισίματος των συνόρων και από το άλλο, όλα τα κράτη δορυφόροι της Γερμανίας και φυσικά και η Τουρκία μαζί, εργάζονται από κοινού για να γίνει μεγάλος εποικισμός μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα χέρια του ελληνικού λαού είναι δεμένα από το Σύνταγμα που έφτιαξαν οι πολιτικοί. Το πολίτευμα είναι πρωθυπουργοκεντρικό, με κυρίαρχο κάθε φορά αυτοκράτορα έναν αναλώσιμο και πολυπιεζόμενο απλό άνθρωπο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όποιος εκφράσει τις ανησυχίες του, κατηγορείται αυτόματα ως φασίστας, ρατσιστής κ.λ.π. Η Ελλάδα γίνεται ήδη ένα μεγάλο καζάνι που βράζει επικίνδυνα.

http://amethystosbooks.blogspot.co.ke/2016/03/blog-post_946.html