Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Έρευνα που πραγματικά σοκάρει: Το ρόφημα – θάνατος – Πίνεις καρκίνο

Ιλιγγιώδη ποσά από το μάρκετινγκ των ανταγωνιστικών εταιριών για να διαφημισθούν οι κάψουλες (κυρίως του espresso) καφέ που υπόσχονται στα γρήγορα ένα σφηνάκι από την αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως εδώ παραμονεύει μια τοξική-καρκινογόνα παγίδα.
Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο.
Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.
«Τα χημικά συστατικά που παράγονται φτιάχνοντας καφέ φίλτρου, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται από μία μηχανή εσπρέσο με κάψουλα, καθώς κατά τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απελευθέρωση φουρανίου», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης Javier Santos, καθηγητής του τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη μελέτη του εν λόγω συστατικού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε αποδειχθεί η τοξικότητα και οι καρκινογόνες ιδιότητες που είχε στα ζώα, όπως και επίσης επειδή η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο το περιέλαβε στη λίστα τροφίμων που δυνητικά προκαλούν ογκογενέσεις.
Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συγκεντρώσεις φουρανίου σε διάφορα είδη καφέ και βρήκαν πως:
*Ο καφές φίλτρου περιέχει από 20 έως 78 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml)
*Ο στιγμιαίος καφές περιέχει από 12 έως 35 ng/ml
*Ο εσπρέσο απλής μηχανής από 43 έως 146 ng/ml
*Ο εσπρέσο από κάψουλα περιέχει 117 έως 244ng/ml
«Τα αυξημένα επίπεδα οφείλονται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, οι οποίες εμποδίζουν το φουράνιο, που είναι ιδιαίτερα πτητικό, να απελευθερωθεί όταν με την πίεση και το καυτό νερό το συστατικό εισέρχεται στο ρόφημα» εξηγεί ο Santos.
Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στο φλιτζάνι, τόσο περισσότερο εξατμίζεται το φουράνιο».
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι εντός των τιμών που θεωρούνται ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Για να ξεπεράσει κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια το φουράνιο στον καφέ, θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες.
Ωστόσο, το φουράνιο περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα, από παιδικές τροφές, χυμούς, προϊόντα σε βάζα και κονσέρβες που δεν ζεσταίνονται για να καταναλωθούν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα ασφαλή όρια. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί και καταμετρά την ουσία σε διάφορα τρόφιμα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία.
Στην ίδια μελέτη φάνηκε πως η συγκέντρωση φουρανίου είναι χαμηλότερη σε καφέ που έχει καβουρδιστεί αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, από αυτόν που καβουρδίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα.
Το φουράνιο, όπως και το ακρυλαμίδιο, ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων συστατικών που εμφανίζονται όταν το τρόφιμο ή το ποτό εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία.
Πηγη http://anatropionline.gr/

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ…ΒΙΑΣΜΟΥΣ!

Δεν χρειάζεται να αναφέρω ποιοι είναι οι βιαστές, πλέον τους ξέρουμε όλοι. Η Σουηδική αστυνομία έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να προστατεύει τις γυναίκες με την αλματώδη αύξηση των μεμονωμένων και ομαδικών βιασμών από τους νεοαφιχθέντες αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής μουσουλμάνους μετανάστες. Ο ίδιος λέει ότι οι βιασμοί που ερευνά η αστυνομία είναι ιδιαίτερα βίαιοι και συχνά οδηγούν σε σοβαρό τραυματισμό ή το θάνατο των θυμάτων. Οι γηγενείς Σουηδοί αναμένονται να γίνουν σε δυο δεκαετίες μια μειονότητα στη Σουηδία
woman in depression and despair crying on black dark
Ο αρχηγός της Σουηδικής αστυνομίας τονίζει πως αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο σε χώρους όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, αλλά επεκτείνονται σε όλη την περιοχή με ιδιαίτερο στόχο τις γυναίκες. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν ήταν καν μεθυσμένοι αλλά είχαν πλήρης επίγνωση των πράξεων τους όταν τις διέπρατταν.
Τώρα και εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα. Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να εγκλωβιστούμε μέσα στα σπίτια μας και να περνούμε την υπόλοιπη ζωή μας μέσα στο φόβο ενώ οι λαθρομετανάστες θα έρχονται συνεχώς χωρίς σταματημό και όσο περνά ο καιρός θα αγριεύουν όλο και περισσότερο.
Άλλωστε έρχονται οι «ταλαίπωροι» από πολεμικές χώρες, επομένως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν.
Το επόμενο βήμα θα είναι να τους αδειάσουμε εντελώς τη γωνία αποχωρώντας μόνιμα από τις χώρες μας για να είναι αυτοί οι μοναδικοί μόνιμοι κάτοικοι, υποτίθεται ως πράξη έμπρακτης «καλοσύνης» και ‘αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Από την καλοσύνη λοιπόν, κατά το σουηδικό παράδειγμα, στον …βιασμό!
Και εις ανώτερα!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΕΜΕΙΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ???

syriza xoris stayro

Γράφει Μ. Ν. Χειλαδάκης
Χτυπητή αντίθεση παρουσιάστηκε προς μεγάλη ικανοποίηση των Τούρκων στην κοινή συνέντευξη τύπου των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, όταν ενώ στην τουρκική σημαία φιγουράριζε εμφαντικά η ισλαμική ημισέληνος,  στην ελληνική είχε αφαιρεθεί επιδεικτικά ο χριστιανικός σταυρός.
Αυτοί δεν ντρέπονται να δείχνουν την ημισέληνο, να προβάλλουν την θρησκευτική τους ταυτότητα ενώ εμείς ντρεπόμαστε να έχουμε τον σταυρό στην ελληνική σημαία ?
Μήπως σε λίγο θα καταργήσουμε και την σημαία σαν εθνικιστικό φασιστικό κατάλοιπο ? Μήπως θα απαλείψουμε και την ταυτότητα μας σαν Έλληνες Ορθόδοξοι και θα γίνουμε πολίτες της παγκοσμιοποιημένης προβατικής ζωοποίησης ???
Τι άλλο θα δούμε ?
Μ. Ν. Χειλαδάκης
www.nikosxeiladakis.gr

ΡΩΣΙΑ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

rusya_turkiyeyi_savasa_suruklemek_istiyorlar_1457958245_6074

Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης
Απ ευθείας καταγγελία προς το καθεστώς Ερντογάν έκανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της ρωσικής βουλής, Frants Klintseviç, ότι σύμφωνα με πληροφοριες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών οι τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις στην τουρκική πρωτεύουσα μέσα σε ένα εξάμηνο με πολλούς νεκρούς, είναι στην πραγματικότητα δουλειά του παρακράτους του Ερντογάν με κύριο σκοπό να του δώσει την αφορμή για να εισβάλλει στην Συρία με την πρόφαση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό, ο Ερντογάν προσπαθεί εδώ και καιρό να σύρει την Τουρκία σε ανοιχτό πόλεμο μέσα στην Συρία για να αντιμετωπίσει το κουρδικό κίνημα που όλο και δυναμώνει και ήδη στην νοτιοανατολική Τουρκία διεξάγει κανονικό πόλεμο κατά των Τούρκων.
Έκτος όμως από τους Κούρδους, ο Ερντογάν όπως υποστήριξε ο Frants Klintseviç, φιλοδοξεί να καταλάβει το βόρειο τμήμα της Συρίας υλοποιώντας τα νέοοθωμανικά του όνειρα προκαλώντας όμως μεγάλο χάος ενώ οι φιλοδοξίες του επεκτείνονται και προς άλλες γειτονικές χώρες, (Ελλάδα ?).
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν διστάζει να σκοτώνει τον λαό του για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του που ήδη έχουν στοιχήσει πολύ και κάνεις δεν ξέρει το που θα φτάσει αυτή η υπερφίαλη μεγαλομανία του.
Αντιλαμβάνεστε με ποιον έχουμε να κάνουμε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Τούρκος δολοφόνος του Ρώσου πιλότου που είχε πέσει με το αλεξίπτωτο κατά την κατάρριψη του αεροσκάφους του στις 24 Νοεμβρίου και ο οποίος είχε επικηρυχτεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, συνελήφθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες την σύλληψη του Τούρκου δολοφόνου την μετέδωσε πρώτα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Fars Haber Ajansı, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος δολοφόνος Arpaslan Çelik συνελήφθηκε από Ειδικές Δυνάμεις που τον καταδίωκαν.
Τουρκος δολοφονος
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται το Russia Today το οποίο μετέδωσε ότι ο δολοφόνος του ήρωα Ρώσου πιλότου, Oleg Peşkov, βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και θα δώσει λόγο για την δολοφονική εκτέλεση του Ρώσου πιλότου που είχε αιχμαλωτιστεί από τους Τουρκομάνους ισλαμιστές σε συριακό έδαφος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Arpaslan Çelik μετά την ειδεχθή του πράξη είχε πάει στην Τουρκία και εμφανιζόταν δημόσια υπερήφανος για την δολοφονία του Ρώσου πιλότου. Οι Ρώσοι είχαν ορκιστεί να τον συλλάβουν για να δώσει λόγο για την πράξη του.
Τώρα να δούμε που θα υπερηφανευτεί για το έγκλημα του!
Η Άγκυρα βρήκε τον κατάλληλο δάσκαλο της!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

«ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

Λαθρομετανάστες και Ελληνες

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έγινε και αυτό. Πληροφορήθηκαμε ότι άνοιξε σχετική ιστοσελίδα στο διαδίχτυο,   που προτρέπει τους… «πάμπλουτους» και «ευτυχισμένους» Έλληνες, τον πιο πλούσιο λαό της Ευρώπης που έχει λύσει όλα τα προβλήματα του, να αρχίσει να παίρνει τους πρόσφυγες στα σπίτια του έτσι ώστε όχι μόνο να λυθεί το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά να δημιουργηθεί και το κατάλληλο κλίμα για να έρθουν άλλα… δέκα εκατομμύρια μουσουλμάνοι από όλη την Αφρική και την Ασία στην χώρα μας.
Μάλιστα η ιστοσελίδα προσφέρεται να εξυπηρετήσει όσους επιθυμούν να πάρουν λαθρομετανάστες στα σπίτια τους και μάλλον θα εννοεί να τους κάνει και μερικά μαθήματα ισλαμισμού για περιτομή, κλειτοριδεκτομή και συμπεριφοράς στο γυναικείο φύλο κατά το Ισλάμ, μερικά μαθήματα για το πώς φοριέται το τσαντόρ και ο φερετζές και μερικά μαθήματα για να εκδιώξουν από τα σπίτια τους κάθε χριστιανικό σύμβολο, σταυρούς και άλλα, επειδή αυτά προσβάλλουν τους μουσουλμάνους πρόσφυγες, (άλλωστε το παράδειγμα το έδωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος!).
Επίσης θα προσφέρονται και ιδιαίτερα φροντιστήρια για την εκμάθηση της αφγανικής, σουαχίλι, ουρντού, παστού, χιντού, κ.α.
Αγαπητοι συμπατριώτες που αύριο θα είμαστε μια θλιβερή μειονότητα μέσα στην χώρα και εις ανώτερα!
السلام عليكم
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μεγάλη απογοήτευση υποδέχτηκαν στην Άγκυρα την καινούργια είδηση από την Μόσχα σύμφωνα με την οποία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά των ισλαμιστών στην Συρία θα συνεχιστούν κανονικά και με την ίδια ένταση.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Nıkolay Pankov, δήλωσε πως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά στόχων των Τζιχαντιστών καθώς και των υποστηρικτών τους, (δηλαδή των τουρκικών κονβόι), θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα επηρεαστούν από την μερική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία.
Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RİA Novosti, σύμφωνα με το οποίο ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας θα συνεχιστεί σε συνεργασία με το συριακό καθεστώς μέχρι και της τελικής νίκης και το τελικό ξεκαθάρισμα της περιοχής.
Μάλιστα όπως επισημαίνει ο τουρκικός τύπος, αυτές τις μέρες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στις αεροπορικές βάσεις της Ρωσίας στην Λαττάκεια και στην καινούργια βάση του Hmeymim που βρίσκεται δίπλα στα τουρκικά σύνορα.
Απογοήτευση, αλλά και έντονη ανησυχία στην τουρκική πλευρά.
Suriye’deki hava saldırılarmız devam edecek = Θα συνεχιστούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί μας στην Συρία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με μερίδα του τουρκικού τύπου που επικαλείται δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή, McCain, γνωστού για την ανάμειξη του στον συριακό εμφύλιο υπέρ των Ισλαμιστών και προέδρου της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής γερουσίας, ο βασικός λόγος που ο Πούτιν αποφάσισε να διατάξει την μερική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία, είναι γιατί προβλέπεται τον επόμενο μήνα να προκληθεί μεγάλη «προβοκάτσια» στην Ουκρανία, με συνέπεια να αναζωπυρωθούν οι συγκρούσεις με όλες τις εκρηκτικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
Οι τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας με την πρόσφατη επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στο Κίεβο και στην συνέχεια την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτωρ Ποροσένκο στην Τουρκία, καθώς και οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την «απελευθέρωση» της Κριμαίας από τους Ρώσους συν την δημόσια παρουσίαση από τουρκικά ΜΜΕ νέου παραστατικού σώματος Τατάρων της Κριμαίας, συνηγορούν στην εκδοχή ότι ετοιμάζεται καινούργιο πεδίο θερμής αντιπαράθεσης με την Ρωσία.
Φυσικά μια εκ νέου θερμή σύγκρουση στην Ουκρανία στην ουσία στην αυλή της Μόσχας, δεν θα αφήσει τους Ρώσους να παρακολουθούν χωρίς να αντιδράσουν, γι’ αυτό και παρατηρούνται τελευταία μεγάλες μετακλήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή, καθώς και ενισχύσεις στους Ρώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.
Πάντως στην Άγκυρα κρατούν «μικρό καλάθι» σχετικά με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου περί αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτό είναι άλλο ένα κόλπο του Πούτιν σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς για την εξολόθρευση των Ισλαμιστών, αλλά και την εδραίωση των Κούρδων στην βόρειο Συρία που είναι το μεγάλο «αγκάθι» για τους Τούρκους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ναι φίλε μου, Νηστεύω.

Νηστεύω πρωτίστως γιατί το διδάχθηκα από ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Από τους ανθρώπους που πήρα την ζωή, την πρώτη γνώση και κυρίως την παράδοση.

Γιατί η παράδοση πάει μαζί με την γέννα (=Έθνος). Με το πρώτο νανούρισμα, το πρώτο παραμύθι, τις πρώτες λέξεις.

Διότι αυτοί που μου δίδαξαν την παράδοση είναι αυτοί που πραγματικά με αγάπησαν. Αυτοί που με αγκάλιασαν ζεστά και αληθινά.

Ενώ αυτοί που μου έκρυβαν την παράδοση του γένους μου, ήταν αυτοί που αποδεδειγμένα ήθελαν… να με βλάψουν. Εμέ και την γενιά μου.

Νηστεύω λοιπόν γιατί έτσι με έμαθε η Μητέρα μου, η Μητέρα της και όσο πίσω πάει, μέχρι την μάνα Γη.

Νηστεύω γιατί 40 ημέρες νήστεψε Αυτός που δίδαξε την υπέρτατη Θυσία. Επάνω στον Σταυρό της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης.

Νηστεύω γιατί οι σταυρωτές ποτέ δεν ήθελαν να νηστέψω. Γιατί οι σταυρωτές με τάιζαν λήθη και άδικο.

Νηστεύω γιατί οι σταυρωτές ήθελαν να με ακρωτηριάσουν από την διδαχή της Μάνας μου, της Γενιάς μου, από την Γη που με γέννησε.

Νηστεύω γιατί αυτοί που μόχθησαν για μένα μου έδωσαν καρπό αληθινό. Ενώ οι σταυρωτές μου πέταξαν καρπό χωρίς μόχθο για να τους προσφέρω την λήθη μου.

Νηστεύω γιατί οι αδηφάγοι Ούνοι και Σελτζούκοι δεν νήστεψαν ποτέ. Ακόμα και τα Ευαγγέλια άλλαξαν όταν «εκχριστιανίσθηκαν» για να συνεχίσουν να αρπάζουν.

Νηστεύω γιατί από τους δύο δρόμους, αυτόν του σταυρωτή και του Εσταυρωμένου, επέλεξα τον δεύτερο. Τον δρόμο της θυσίας που φέρνει λευτεριά. Αυτόν του Χριστού, του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου και όλων των Αγίων Προγόνων μου.

Νηστεύω γιατί επέλεξα την Θυσία για το κοινό καλό και το Δίκαιο.

Νηστεύω γιατί επέλεξα να είμαι Ελληνίδα.

Ο.

Ήρωας αστυνομικός στη Σάμο, συλλαμβάνει με αυτοθυσία Τούρκο δουλέμπορο!!!

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου - Ένα απίστευτο περιστατικόσυνέβει πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο όπου και το Λιμενικό Σώμα αλλά και η Ελληνική Αστυνομία κράτησαν κρυφό χωρίς να εκδώσουν καμμία απολύτως ανακοίνωση! Πρόκειται για την αυτοθυσία ενός αστυνομικού από τη Σάμο όπου με κίνδυνο της ζωής του και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός Τούρκου διακινητή που μετέφερε παράνομα 11 πρόσφυγες με το δουλεμπορικό του σκάφος! 

Συγκεκριμένα ο Γεώργιος Καργιωτάκης, Ειδικός Φρουρός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, βρισκόταν την περασμένη Τετάρτη 9 Μαρτίου το απόγευμα, μαζί με άλλους συμπολίτες του στην παραλία "Σιδερά" δίπλα στην περιοχή Ποσειδώνιο, όπου είχαν πάει προκειμένου να κάνουν καθαρισμό της παραλίας από τα χιλιάδες σωσίβια και πλαστικές βάρκες που έχουν κατακλύσει την περιοχή! 
Ενώ λοιπόν γινόταν η συγκομιδή σε κάποιες ψαρόβαρκες και άλλα σκάφη, ξαφνικά εμφανίστηκε από την θάλασσα ένα φουσκωτό σκάφος με τον διακινητή να φθάνει στην παραλία και να αποβιβάζει τους μετανάστες (9 άνδρες και 2 γυναίκες)! 
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν έκπληκτοι να συμβαίνει αυτό το γεγονός μπροστά τους, είδαν τον Ειδικό Φρουρό που βρισκόταν πάνω σε ένα αλιευτικό σκάφος να αρχίζει να καταδιώκει τον διακινητή, που εν τω μεταξύ είχε αφήσει τους μετανάστες και προσπαθούσε να διαφύγει! 
Όταν έφτασε δίπλα στο φουσκωτό του Τούρκου δουλέμπορα με αυτοθυσία πήδηξε μέσα στο σκάφος και άρχισε να παλεύει μαζί του μέχρι που ο Τούρκος έπεσε στη θάλασσα! 
Ο Τούρκος φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος, αφού φορούσε στολή δύτη (κάτι που φαίνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία που μας έδωσε αυτόπτης μάρτυρας) και προσπαθούσε με υποβρύχια κατάδυση να βγει σε απόμερο μέρος της περιοχής ώστε να διαφύγει στη στεριά! 
Όμως ο Ειδικός Φρουρός κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον παραδώσει σε στελέχη της ομάδας "ΠΟΣΕΔΩΝ" που είχαν φτάσει στην περιοχή και είχαν κληθεί από τους κατοίκους! 
Ο Τούρκος διακινητής είναι ο Κ.Β. 52 ετών, κάτοικος της πόλης INEBOLOU στη Τουρκία και είχε συλληφθεί και πάλι στη Σάμο τον Σεπτέμβριο του 2009 όπου μετέφερε και πάλι μετανάστες με αποτέλεσμα να βρεθεί στη φυλακή! 
Όμως απ' ότι φαίνεται ο κύριος αυτός το είχε κάνει επάγγελμα! 
Ο Τούρκος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και προφυλακίστηκε μέχρι να εκδικαστεί η υποθεσή του. 
 
Πάντως η αυτοθυσία του εν λόγω αστυνομικού εξέπληξε όλους τους κατοίκους της Σάμου, που τον γνωρίζουν για την προσφορά του, (όπως και άλλων αστυνομικών του νησιού) από τη στιγμή που ξεκίνησε να υπάρχει αυτό το μεγάλο προσφυγικό κύμα! 
Αυτό που μας κάνει εμάς εντύπωση είναι πως ενώ υπάρχουν αναφορές, έχουν γραφτεί άρθρα σε πανελλήνας κυκλοφορίας εφημερίδες και site και ενώ έχουν γίνει εισηγήσεις από ανωτέρους του για την απονομή έστω μιας τυπικής εύφημου μνείας, ως μοναδική αναγνώριση στο έργο που επιτελούν, δυστυχώς ούτε η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, αλλά ούτε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου έχουν κάνει κάτι τέτοιο, κρύβοντας τις εισηγήσεις στο συρτάρι! 
Αντίθετα όπως γράφουμε και στην αρχή αποκρύπτουν το γεγονός και δεν βγάζουν ούτε δελτίο τύπου για τη σύλληψη του δουλέμπορα!
 
Ο Γιώργος Καργιωτάκης, ο Δημήτρης Βακάλης και 2-3 άλλοι αστυνομικοί με μηδαμινά μέσα από τις αρχές του καλοκαιριού του 2015 μέχρι σήμερα έχουν απεγκλωβίσει και διασώσει από τα θανατηφόρα βράχια του νησιού, τουλάχιστον 1100 πρόσφυγες και μετανάστες (ανάμεσα τους και 380 περίπου γυναικόπαιδα) και έχουν μεταφέρει με τα υπηρεσιακά λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από 10.000 ανθρώπους! 
Με τι μισθό; 
Αφήστε το καλύτερα.....

Ειδομένη: Απόπειρα αποσταθεροποίησης στα σύνορα μέσω προσφύγων

Κανονική προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσουν αναταραχήστα σύνορα έστησαν επιτήδειοι, παίζοντας στην ουσία με τον πόνο χιλιάδων προσφύγων που βλέπουν να χάνονται οι ελπίδες τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Τα άγνωστης προέλευσης φυλλάδια που διακινήθηκαν στην Ειδομένη, μαζί με χάρτη της περιοχής, πληροφορούσαν τους πρόσφυγες ότι"  όποιος καταφέρει να περάσει με μη νόμιμο τρόπο προς χώρες της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης θα καταφέρει να παραμείνει. Επίσης παραπληροφορούσε λέγοντας ότι "ο φράχτης που είναι τοποθετημένος μπροστά σας είναι για να σας αποπροσανατολίσει και να νομίζετε πως τα σύνορα είναι κλειστά. Ο Φράχτης τελειώνει στα πέντε (5) χιλιόμετρα από εδώ, όπου μετά δεν υπάρχει φράχτης να σας αποτρέψει να μπείτε στη Μακεδονία". Καλούσε δε τους πρόσφυγες να περάσουν κατά χιλιάδες ώστε να μην μπορεί η αστυνομία να τος σταματήσει. 
Πρόκειται σαφώς για σχέδιο αποσταθεροποίησης στα βόρεια σύνορα, από σκοτεινά κέντρα που έπαιξαν ακόμα και με τις ζωές των προσφύγων.Με αφορμή αυτό το σχέδιο η συνεδρίασε χθες εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο για την προσφυγική κρίση υπό την προεδρία του ΑΛέξη Τσίπρα.

Με αφορμή αυτά γεγονότα στην Ειδομέμνη η κυβέρνηση έχει καλέσει τους πρόσφυγες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Επίσης, καλεί εθελοντικές οργανώσεις και αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την έγκυρη πληροφόρηση προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους.

Στη σύσκεψη υπήρξε ενημέρωση και προγραμματισμός και συζητήθηκε και η σημερινή εξέλιξη στην Ειδομένη.

Επ' αυτού του θέματος, σε δήλωση του κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης μετέφερε έκκληση της κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην εμπιστεύονται ψέματα που διανέμονται π.χ. μέσω φυλλαδίων από «επιτήδειους» και που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά, αντίθετα, να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας και να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη. Η έκκληση απευθύνεται επιπλέον και στις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους «να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στην έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους».

Ειδικότερα, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε σχετικά με τήν εξέλιξη στην Ειδομένη ότι «υπάρχει ένα θέμα παραπληροφόρησης των προσφύγων και των μεταναστών, το οποίο διαπιστώσαμε με την κίνηση ομάδας ατόμων που πέρασαν τη συνοριακή γραμμή». Είπε ότι «έχουμε στα χέρια μας φυλλάδια που δείχνουν ότι αυτή ήταν μια οργανωμένη κίνηση πάρα πολύ επικίνδυνη, έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που πέρασαν μέσα από χείμαρους και ποτάμια». «Γνωρίζουμε», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν κι άλλα φυλλάδα που διανέμονται, με ψέματα, τα οποία λένε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην μπαίνουν στα πούλμαν τα οποία διαθέτει το ελληνικό κράτος, διότι δήθεν θα συλληφθούν και θα απελαθούν στην Τουρκία».

«Όλα αυτά είναι ψέματα», υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης και τόνισε: «Καλούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές και να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας, τους καλούμε να καταλάβουν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη». «Καλούμε επίσης», συνέχισε, «τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στην έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους».

Τι έγραφαν τα φυλλάδια

Ολόκληρο το φυλλάδιο στα ελληνικά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες το εξής:

«ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

1. Τα Ελληνο-Μακεδονικά (Σκοπιανά) σύνορα είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά.

2. Δεν θα υπάρχουν λεωφορεία ή τρένα να σας μεταφέρουν στη Γερμανία.

3. Το πιο πιθανό είναι πως όποιος θα μείνει στην Ελλάδα θα απελαθεί στην Τουρκία.

4. Όποιος καταφέρει να περάσει με μη νόμιμο τρόπο προς χώρες της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης θα καταφέρει να παραμείνει. (Η Γερμανία ακόμα υποδέχεται τους πρόσφυγες).

5. Το πιο πιθανό είναι πως θα εκκενωθεί το CAMP της Ειδομένης στις επόμενες μέρες. Πιθανόν θα σας πάνε σε δομές της Ελληνικής Κυβέρνησης όπου από κει θα σας επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.


Η ΛΥΣΗ

1. Ο Φράχτης που είναι τοποθετημένος μπροστά σας είναι για να σας αποπροσανατολίσει και να νομίζετε πως τα σύνορα είναι κλειστά. Ο Φράχτης τελειώνει στα πέντε (5) χιλιόμετρα από εδώ, όπου μετά δεν υπάρχει φράχτης να σας αποτρέψει να μπείτε στη Μακεδονία (Σκόπια). Μπορείτε να περάσετε από κει (κοιτάξτε το χάρτη).

2. Εάν μετακινηθείτε σε μικρές ομάδες ή μόνοι σας θα καταφέρει η αστυνομία των συνόρων ή ο στρατός να σας σταματήσει και να σας επιστρέψει στην Ελλάδα.

3. Εάν όμως μαζευτείτε περάσουν χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα δεν θα μπορέσει η Αστυνομία να σας σταματήσει και να σας επιστρέψει.

Ας βρεθούμε την Δευτέρα και ώρα 14:00 στην είσοδο του CAMP για να περάσουμε τα σύνορα όλοι μαζί.

Σας παρακαλώ να κοιτάξτε το χάρτη για να γνωρίζετε τη διαδρομή και τον τόπο συνάντησης».

http://www.onalert.gr/stories/eidomen-apopeira-apostatheropoihshs-sta-synora-meso-prosfygwn/48537

Θρίλερ στην Πάτρα με 8χρονη που βρέθηκε στα σκουπίδια

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ – ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Σοκ προκαλεί η υπόθεση που έρχεται από την Πάτρα με «πρωταγωνίστρια» μία 8χρονη, η οποία βρέθηκε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (14/03/2016) σε κάδο απορριμμάτων, στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κοριτσάκι εντόπισε μέσα στον κάδο απορριμμάτων ένας πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Άμεση Δράση. Το παιδί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.
Ευτυχώς, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, το οκτάχρονο κοριτσάκι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Στο πλαίσιο των ερευνών που έκανε η Αστυνομία για την υπόθεση, εντόπισε τους γονείς του παιδιού, ηλικίας 30 χρόνων και οι δύο, οι οποίοι συνελήφθησαν. Την ίδια στιγμή, χειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικοί και στην 50χρονη γιαγιά του, με την οποία διέμενε το μικρό κορίτσι, καθώς όπως υποστηρίζουν οι γονείς του, οι ίδιοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Τόσο, οι γονείς του παιδιού, όσο και η γιαγιά του θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Όσον αφορά το παιδί, του παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και στη συνέχεια παραδόθηκε σε συγγενικό του πρόσωπο.
Σχετικά με το πώς βρέθηκε το παιδί μέσα στον κάδο, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί, είναι να μπήκε μέσα ψάχνοντας να βρει ρούχα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/678847/thriler-stin-patra-me-8xroni-poy-vrethike-sta-skoypidia#ixzz42y9QycPY

Σοκ με άγριο έγκλημα στη Σαλαμίνα

Σοκ προκαλεί η είδηση του άγριου εγκλήματος που διαπράχθηκε πριν από ημέρες στη Σαλαμίνα. Θύμα μία 51χρονη και δράστης ένας 34χρονος τον οποίο γνώριζε η γυναίκα.
Ο συναγερμός στην Αστυνομία είχε σημάνει το Σάββατο (12/03/2016) όταν η 51χρονη βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα της περιοχής. Το θύμα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έφερε πολλαπλές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 51χρονη είχε γνωριστεί με το δράστη, ο οποίος και συνελήφθη, τον τελευταίο καιρό και έκτοτε συνήθιζε να τον επισκέπτεται περιστασιακά στο διαμέρισμά του στη Σαλαμίνα. Το βράδυ της Παρασκευής (11/03) δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν εντός του διαμερίσματος και ο 34χρονος τη χτύπησε με τα χέρια του και τη ζώνη του σε διάφορα σημεία του σώματός της. Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και ισχυρίσθηκε ότι διαπληκτίστηκε με την 51χρονη γιατί προηγουμένως αυτή είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια που του ανήκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/678894/sok-me-agrio-egklima-sti-salamina#ixzz42y96zAuC

Συμβουλές Αγίων Πατέρων: περί των Λόγων μας

Συμβουλές Αγίων Πατέρων: περί των Λόγων μας

* Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι’ αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου.
* Αν θέλεις να δείξεις ότι δεν σου αρέσει να λέγεις αισχρά λόγια, τότε να μη ανέχεσαι ούτε να τα ακούς.
* Ένας λόγος που θα ειπωθεί με απροσεξία, ολόκληρες οικογένειες μπορεί να κάνει άνω κάτω και να καταστρέψει και να βυθίσει στον όλεθρο ανθρώπινες ζωές.
* Την μεν ζημιά των χρημάτων είναι δυνατόν αν την επανορθώσει κανείς. Ένα απρόσεκτο λόγο όμως, ο οποίος ξέφυγε από το στόμα μας, δεν είναι πλέον δυνατόν να τον πάρουμε πάλι πίσω.
* Ο γνήσιος χριστιανός, μελετά συνεχώς μέσα στην καρδιά του την αλήθεια και ουδέποτε μολύνει την γλώσσα του με το ψέμα και ουδέποτε κάνει κακό στον πλησίον του, όπως λέγει η Αγία Γραφή.
* Ο γνήσιος χριστιανός, ευλογεί όταν υβρίζεται…ουδέποτε ορκίζεται, λέει πάντα την αλήθεια…σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου, από το ναι και από το όχι στις απαντήσεις του.
* Ο γνήσιος χριστιανός, κινεί την γλώσσα του στο να υμνεί τον Θεό, κλίνει τα γόνατά του και υψώνει τα χέρια και τον νου του για να παρακαλέσει τον Θεό, χύνει δάκρυα μετανοίας και κατανύξεως μπροστά στον Θεό.
 Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

* Όπως ακριβώς όταν ένα μαχαίρι είναι ακονισμένο σκοτώνει με πολύ ευκολία, έτσι και η γλώσσα, όταν είναι διεφθαρμένη σκοτώνει με τις διάφορες κατακρίσεις και κατηγορίες.
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας

* Ο λόγος βγαίνει από το περίσσευμα της καρδιάς. Διότι η καρδιά μοιάζει με πηγή, ο δε λόγος με ρυάκι που τρέχει από την πηγή αυτή.
* Μην ανοίγεις τα αυτιά σου στον καθένα που μιλάει και μη απαντάς σε κάθε φλύαρο κατά τις συζητήσεις που δεν συμφέρουν στον σκοπό του πνευματικού σου αγώνα.
* Όταν ερωτάσαι, δίδε απάντηση με πρέπουσα και ταπεινή φωνή, όταν δεν ερωτάσαι, σιώπα.
* Κάθε λόγος που δεν συντελεί στην ικανοποίηση της ανάγκης που έχουμε εν Κυρίω θεωρείται αργός.
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

* Εκείνοι που ασχολείστε με τους λόγους μην έχετε υπερβολική εμπιστοσύνη σ’ αυτούς, ούτε να σοφίζεστε πράγματα περιττά που ξεφεύγουν από τη λογική και ούτε να επιθυμείτε να νικάτε τα πάντα κακώς, αλλά να ανέχεσθε να νικάσθε σε ορισμένα καλώς.
 Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

* Δεν πρέπει να εντυπωσιάζεις τους ακροατές σου με τα λόγια, αλλά με τη ζωή σου να υποτάσσεις εκείνους που επιθυμούν τη θέωση.
Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

* Η πολυλογία είναι σημάδι αγνωσίας, πόρτα της κατάκρισης, οδηγός στα ευτράπελα, πρόξενος της ψευδολογίας και σκορπισμός της κατάνυξης.
* Όποιος γνώρισε τα παραπτώματά του, χαλιναγώγησε τη γλώσσα του, ενώ ο πολυλογάς δεν γνώρισε ακόμα καθώς πρέπει τον εαυτό του.
* Η πολυλογία είναι καθέδρα της κενοδοξίας. Καθισμένη επάνω της η κενοδοξία προβάλλει και διαφημίζει τον εαυτό της.
Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης 

* Η πολυλογία είναι μητέρα της αδιαφορίας, υπόθεση αγνωσίας και μωρίας, πόρτα της κατακρίσεως, υπηρέτης των ψεμάτων και ψυχρότητα της ευλαβούς θερμότητας.
* Μην απλώνεσαι σε μακρές συνομιλίες με εκείνον που σε ακούει με κακή όρεξη, για να μην τον αηδιάσεις και τον κάνεις να σε σιχαθεί, διότι έχει γραφεί: «Ο πλεονάζων λόγων, βδελυχθήσεται»(Σειράχ,κεφ.7).
* Απόφευγε να μιλάς αυστηρά και μεγαλόφωνα. Διότι και τα δύο είναι πολύ μισητά και δίνουν υποψία, πως είσαι μάταιος και έχεις μεγάλη υπόληψη για τον εαυτό σου.
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης
http://kivotosorthodoxias.blogspot.co.ke/2014/10/blog-post_0.html