Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μαξίμου: Κανένα θέμα με Μάρδα

Παρά τα όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες περίδυσαρέσκειας για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τις σχέσεις με την Τουρκία, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η απομαγνητοφώνηση είναι σαφής. «Ο κ. Μάρδας λέει ότι πλην της διπλωματικής οδού δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία και σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πόλεμος».
Αντίστοιχα, σε διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Μάρδας τόνισε πως ο μόνος δρόμος είναι η διπλωματία, πως δηλαδή η Ελλάδα ζητά λύση του θέματος με την γείτονα χώρα δια της διπλωματικής οδού. Όπως υποστήριξε, η φράση περί πολέμου ήταν «σχήμα λόγου», και εννοούσε πως επειδή δεν μπορούμε να πάμε σε πόλεμο, πρέπει να αναζητήσουμε διπλωματική λύση.

http://newpost.gr/politiki/parapolitika/520982/maksimoy-kanena-thema-me-marda

Τρεις Μητροπολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών

Πράξη έκαναν την αντίθεσή τους στο σύμφωνο συμβίωσης σταομόφυλα ζευγάρια 3 μητροπολίτες (Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος) αρχιμανδρίτες, μία μοναχή, και 21 πολίτες, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσβάλλοντας απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με τη οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία (ληξιαρχικές πράξεις) των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών. Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση του νόμου ως αντισυνταγματικού και αντίθετου στον Αστικό Κώδικα, καθώς όπως λένε, προσβάλλει τα χρηστά ήθη της χώρας μας όπως αυτά καταγράφονται στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 του συνταγματικού χάρτη της χώρας μας.
Οπως λένε, το επίμαχο άρθρο προβλέπει την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, η οποία δεν είναι απεριόριστη αλλά υπόκειται στην υποχρέωση σεβασμού των χρηστών ηθών. Η παραβίαση των χρηστών ηθών υπογραμμίζουν, συνδέεται και με την προστασία της οικογένειας όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και το οικογενειακό δίκαιο.
Οι αιτούντες ζητούν μάλιστα η συζήτηση της προσφυγής τους να γίνει στην Ολομέλεια του δικαστηρίου λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.



Πηγή: Τρεις Μητροπολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/255172/treis-mitropolites-prosefygan-sto-ste-kata-toy-symfonoy-symviosis-ton-omofylon-zeygarion#ixzz42KWLAvxG

Τυπώνουν χρήμα

Σε νέα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την τόνωση της ανάπτυξης αναμένεται να προχωρήσει ο Μάριο Ντράγκι, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη. 

Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να διαμορφώσει το επιτόκιο στο -0,4% (από 0,3% που είναι σήμερα), αυξάνοντας παράλληλα τη μηνιαία αγορά ομολόγων από τα 60 δις ευρώ στα 75-80 δις ευρώ​
Με τον πληθωρισμό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τα στοιχεία για την ανάπτυξη να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τις διαδοχικές μειώσεις επιτοκίων και τα προγράμματα φθηνού δανεισμού με μακροπρόθεσμο ορίζοντα εξόφλησης, ο Ιταλός τραπεζίτης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει διεύρυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, τυπώνοντας εκ νέου χρήμα για τις αγορές. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστούν τόσο η επιτάχυνση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων όσο και μία ενδεχόμενη διεύρυνση των κατηγοριών των τίτλων που θα περιλαμβάνονται στις αγορές της ΕΚΤ.

Οικονομικοί αναλυτές της Credit Suisse, επισημαίνουν ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μπορεί να ρίξει ακόμη πιο κάτω το επιτόκιο, στο -0,4% (από -0,3% που είναι σήμερα), αυξάνοντας παράλληλα τη μηνιαία αγορά ομολόγων από τα 60 δις ευρώ στα 75 - 80 δις ευρώ. Ωστόσο, αν η μείωση που θα ανακοινωθεί αφορά αποκλειστικά στα επιτόκια καταθέσεων, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αρνητική αντίδραση των αγορών. Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να εξετάζεται η διεύρυνση της αγοράς τίτλων προς την κατεύθυνση των εταιρικών ομολόγων -εξέλιξη που θα οδηγούσε και σε μείωση των spreads.


Εκτός του προγράμματος η Ελλάδα


Η μείωση των επιτοκίων καθιστά ευκολότερη τη χορήγηση τραπεζικών δανείων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να ενισχύεται αρκετά η ρευστότητα στις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών που ευνοούνται από τη νέα αυτή δέσμη μέτρων της ΕΚΤ.

Λαμβάνοντας, όμως, υπ’ όψιν πως ο Ιταλός τραπεζίτης έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν υπάρχει… ρευστό, οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις δεν αφορούν σε αυτήν τη φάση την Ελλάδα.
Επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

Σύμφωνα με τη UBS, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος και το ενδεχόμενο της επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που -με βάση τα ισχύοντα δεδομένα- λήγει τον Μάρτιο του 2017.

Οι χαμηλές πτήσεις του «μαύρου» χρυσού, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ, οδηγούν αναπόφευκτα στην αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμόΑναλυτές της ελβετικής τράπεζας θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τις μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων κατά τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, μειώνοντας παράλληλα το επιτόκιο καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης, εφαρμόζοντας μια κλιμακωτή δομή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να συμπεριλάβει και εταιρικά ομόλογα στις αγορές περιουσιακών στοιχείων της, όχι όμως τα τραπεζικά ομόλογα. 

Βάσει εκτιμήσεων της UBS, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα κυμανθεί το 2018 στο 1,8%-1,9%. Οι χαμηλές πτήσεις του «μαύρου» χρυσού, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ, οδηγούν αναπόφευκτα στην αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό του 2016 στο 0,3% (ή και χαμηλότερα από 1%), ενώ για το 2017 η πρόβλεψη κάνει λόγο για 1,5%-1,6%. Όσον αφορά στην ανάπτυξη, θα κυμανθεί στο 1,4%-1,6% το 2018, από 1,5% το 2016.
http://www.zougla.gr/money/article/tiponoun-xrima

Πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Έλεγχοι στοιχείων τουλάχιστον δύο φορές ανά έτος, αποστολή ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες των πιθανώς ανασφάλιστων οχημάτων και ακολούθως, καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ- πέραν του κόστους ασφάλισης: Οι διαδικασίες αυτές προβλέπονται βάσει της σχετικής εγκυκλίου που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει εκτιμήσεων, στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 800.000 ανασφάλιστα οχήματα.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος


Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος με την οποία η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ορίζεται ως η αρμόδια υπηρεσία με επιμέλεια της οποίας πραγματοποιείται ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και επιδιώκεται η συμμόρφωση των ιδιοκτητών αυτών μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και ποινών από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αρμόδια υπηρεσία θα διενεργεί έλεγχο των στοιχείων δύο φορές το χρόνο.

Διασταύρωση αρχείων 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος που περιγράφει αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθούντα για τα ανασφάλιστα οχήματαΗ Δ.ΗΛΕ.Δ. αναλαμβάνει την επεξεργασία, τη ζεύξη και τη διασταύρωση των αρχείων που τηρούνται ηλεκτρονικά στις κατά λόγο αρμοδιότητας βάσεις δεδομένων των παρακάτω υπηρεσιών: 

α) του αρχείου της Γ.Γ.Δ.Ε. όπως αυτό ενημερώνεται με τις μεταβολές και τις νέες άδειες κυκλοφορίας που εκδίδονται από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με τις μεταβολές (όπως ακινησίες) των κατά τόπους Δ.Ο.Υ., 

β) του αρχείου του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων

γ) των αρχείων οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή υπουργείου που νομιμοποιείται σύμφωνα με την νομοθεσία να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών. 

Διαδικασία εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων 
Η Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά αρχεία, εντοπίζει με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία μέχρι την ημερομηνία ελέγχου και παράγει αρχείο πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων. 

Αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των πιθανώς ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί, να προβούν άμεσα, στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος τους. 

Με την ίδια επιστολή ενημερώνονται για τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί προκειμένου το όχημα να εξαιρεθεί από το αρχείο των πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος, υπάρχει απαλλαγή της υποχρέωσης ασφάλισής του σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του, διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του. 

Επιπρόσθετα, οι πιστοποιημένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet χρήστες ενημερώνονται με την ανάρτηση της ίδιας επιστολής στο λογαριασμό τους. 

Ενέργειες ιδιοκτήτη οχήματος 
Ο ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή, προβαίνει στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος του προσκομίζοντας σε ασφαλιστική επιχείρηση το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ και προαιρετικά την ειδοποιητήρια επιστολή. 

Ο ιδιοκτήτης που δεν υποχρεούται να προβεί σε ασφάλιση του οχήματός του για οποιοδήποτε νόμιμο λόγο, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματός του ή υπάρχει σύμφωνα με το νόμο απαλλαγή υποχρέωσης από την ασφάλισή του ή μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του ή έχει διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του, απευθύνεται στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Ασφαλιστική Επιχείρηση, Αστυνομία) προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κατά λόγο αρμοδιότητας τους ενέργειες για την ενημέρωση των δεδομένων τους και την εν συνεχεία ενημέρωση της Δ.ΗΛΕ.Δ. - από τις ανωτέρω υπηρεσίες - για τον αποχαρακτηρισμό του οχήματος ως ανασφάλιστου. 

Ενέργειες ασφαλιστικής επιχείρησης οχήματος 
Κατά την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου η ασφαλιστική επιχείρηση εξετάζει μέσω υπηρεσίας που παρέχεται από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. εάν το όχημα που πρόκειται να ασφαλιστεί έχει εντοπισθεί ως ανασφάλιστο προκειμένου να απαιτήσει το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο. Η ασφαλιστική επιχείρηση υποχρεούται να ενημερώνει εντός 15 εργασίμων ημερών τη Δ.ΗΛΕ.Δ. προκειμένου να προβαίνει άμεσα στη δέσμευση του ηλεκτρονικού παραβόλου που χρησιμοποιήθηκε. 

Έλεγχος συμμόρφωσης 
Η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε τακτά διαστήματα, δύναται να ανταλλάσσει ή να αναζητά στοιχεία από το Κέντρο Πληροφοριών, είτε μαζικά με τη μορφή αρχείου είτε μέσω υπηρεσίας (web-service) σχετικά με την κατάσταση οχημάτων που έχουν χαρακτηρισθεί ως ανασφάλιστα και να λαμβάνει ενδεικτικά και κατ' ελάχιστον τις παρακάτω κατά περίπτωση πληροφορίες. 

Α. Σε περίπτωση ασφάλισης του οχήματος: - αριθμό πρωτοκόλλου ειδοποιητήριας επιστολής, - την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης, - την ασφαλιστική επιχείρηση, - το μοναδικό αριθμό του ηλεκτρονικού παραβόλου. 

Β. Σε περίπτωση μη ορθού χαρακτηρισμού ως ανασφάλιστο: - αριθμό πρωτοκόλλου ειδοποιητήριας επιστολής, - την αιτία μη ορθής εικόνας (όπως μη αποστολή του οχήματος από την ασφαλιστική επιχείρηση στο Κέντρο Πληροφοριών), - τα στοιχεία του ασφαλιστηρίου σε περίπτωση που υφίσταται. 
Περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. 

Σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος με τα οριζόμενα στην παρούσα, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν διμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του οχήματος για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη και του ιδιοκτήτη του στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 237/1986. 

Σε περίπτωση επιβολής του χρηματικού προστίμου που προβλέπεται στο εδάφιο β της παρ 4 του άρθρου 5 του Π.Δ. 237/1986, όπως ισχύει, μετά από διαπιστωθείσα παράβαση Αστυνομικής Αρχής κατά την κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος, δεν απαιτείται κατά την ασφάλιση του οχήματος αυτού και η πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ. 
http://www.zougla.gr/money/article/oli-i-egiklios-gia-ta-anasfalista-aftokinita-ti-provlepete-gia-ta-prostima

Απίστευτη δήλωση του υφ. Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για την Τουρκία: «Ή διπλωματική λύση ή πόλεμος!»

Δεν έχουν προηγούμενο οι δηλώσεις του υφυπουργούΕξωτερικών Δημήτρη Μάρδα μία ημέρα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη. Ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε «δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος... Διαφορετικά, πόλεμος!», είπε ο Δημήτρης Μάρδας 
Ερωτηθείς για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μάρδας είπε: «Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»... Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος... Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.
Αν κάποιος προτείνει κάποια άλλη λύση, να μου δώσει τη λύση σε αυτό το οποίο εμείς προτείνουμε. Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως (σ.σ.: πόλεμος).
Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε «πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο».
«Τo casus belli είναι αντίθετο στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ»
Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το casus belli στο Αιγαίο, είπε: «To casus belli είναι κατ’ αρχάς αντίθετο στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό το θυμάμαι από τα ακαδημαϊκά μου, είναι ή το άρθρο 2 ή το άρθρο 4 του καταστατικού χάρτη, που απαγορεύει την απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι δεδομένο, λοιπόν από εκεί και πέρα, αυτό το απάντησε (ο πρωθυπουργός)… Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή; Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται.

Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εδώ και δύο χρονιές, από ό,τι θυμάμαι, είναι πλέον κοινοτικό κεκτημένο. Που σημαίνει ότι όποιος θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε, αυτό το κοινοτικό κεκτημένο, το έχει ως δεδομένο, σε ό,τι αφορά δε τα χωρικά ύδατα, εδώ έχουμε πάλι το κοινοτικό δίκαιο της Ε.Ε, όπου όλες οι οδηγίες, που αναφέρονται σε διάσωση και αλιεία, προβλέπουν - και είναι ένα από τα κεφάλαια, δεν θυμάμαι το νούμερο, που έχει να εξετάσει η Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. - όχι έως τα 12 μίλια χωρικά ύδατα, 12 μίλια χωρικά ύδατα».


Πηγή: Απίστευτη δήλωση του υφ. Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για την Τουρκία: «Ή διπλωματική λύση ή πόλεμος!» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/255568/apisteyti-dilosi-toy-yf-exoterikon-dimitri-marda-gia-tin-toyrkia-i-diplomatiki-lysi-i#ixzz42Pqpf6Hs

Τούρκος πολιτικός ζητά να φύγουν οι Αμερικανοί από τη βάση Ιντσιρλίκ

«Απαιτούμε να κλείσει η αεροπορική βάση των ΗΠΑ«Ιντσιρλίκ», που βρίσκεται στην επικράτεια της Τουρκίας, καθώς οι Αμερικανοί βοηθούν του Κούρδους αυτονομιστές και σχεδιάζουν να διαμελίσουν τη χώρα μας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην πύλη του Αζερμπαϊτζάν ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος ‘Βατάν’ (πρώην Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας), Ντοού Περιντσέκ (Doğu Perinçek)Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει την πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος αυτού ότι Κούρδοι υποστηριζόμενοι από τους Αμερικανούς θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία.
 
Σύμφωνα με τον Περιντσέκ οι Αμερικανοί με την υποστήριξη του Ισραήλ προσπαθούν να δημιουργήσουν σε βάρος της τουρκικής επικράτειας ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.
«Οι Κούρδοι αντάρτες ελέγχουν τη βάση «Καντίλ» στο βόρειο Ιράκ, όπου υπάρχει η έδρα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ). 
Τώρα ο τουρκικός στρατός υπόκειται σε συντονισμένη επίθεση από δύο πλευρές – από τις ομάδες των αυτονομιστών του ΡΚΚ και του ένοπλους Κούρδους της Συρίας του ‘Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης’.
Απαντώντας στο ερώτημα ποιοι τους βοηθούν, ο πρόεδρος της ‘Βατάν’  θα απαντήσει ότι είναι προφανές ότι τους βοηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον ίδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  η Τουρκία δεν πρέπει να συνεργάζεται με τους Αμερικανούς, αλλά με χώρες της περιοχής που αντιτίθενται στην παρουσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
«Επομένως, η αεροπορική βάση του ‘Ιντσιρλίκ’ θα πρέπει να κλείσει για τα αμερικανικά αεροσκάφη», τόνισε ο Περιντσέκ.
 
Θα προσθέσει: 
«Δυστυχώς το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βοηθώντας έτσι, να εφαρμόσουν το σχέδιο για τον κατακερματισμό της χώρας. 
Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του τουρκικού κράτους, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για ειρήνη, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στους γείτονές της», κατέληξε ο πολιτικός.
--

Καταγγελία σε ΟΗΕ για παρενόχληση ερευνητικού σκάφους από τουρκικό πολεμικό

Λευκωσία: Με επιστολή προς το ΓΓ του ΟΗΕ στις 29Φεβρουαρίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, καταγγέλλει παρενοχλήσεις του υπό κυπριακή σημαία ερευνητικού σκάφους, MV Flying Enterprise, από το τουρκικό πολεμικό πλοίο TCG Gediz, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στις 17 Δεκεμβρίου 2015. Η επιστολή κυκλοφόρησε σήμερα ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα δημοσιευθεί στην προσεχή έκδοση του Δικαίου της Θάλασσας, Law of the Sea Bulletin.
Απευθυνόμενος προς τον ΓΓ ως τον «θεματοφύλακα της συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας», ο πρέσβης Νίκος Αιμιλίου καταγγέλλει «ακόμη μία προκλητική και παράνομη πράξη της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και την υφαλοκρηπίδα της, όπως αντικατοπτρίζονται στη Συνθήκη και στο κοινό διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Αιμιλίου παραθέτει τις λεπτομέρειες του συμβάντος, όπου παρενοχλήθηκε το υπό κυπριακή σημαία σκάφος MV Flying Enterprise, στη διάρκεια διεξαγωγής από μέρους του γεωφυσικών ερευνών για λογαριασμό νομικού προσώπου τρίτης χώρας, νότια της Κύπρου κι εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Για τις έρευνες είχε εκδοθεί  σχετική ναυτική οδηγία (Νavtex) στις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η επιστολή, στις 17 Δεκεμβρίου το τουρκικό πολεμικό αρχικά ζήτησε από το υπό κυπριακή σημαία σκάφος να παραθέσει τα στοιχεία του και τις δραστηριότητές τους στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια «να σταματήσει όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες, να αλλάξει πορεία πλεύσης και να φύγει, γιατί εισέρχεται σε περιορισμένη τουρκική περιοχή ναυσιπλοΐας».
Όταν το υπό κυπριακή σημαία σκάφος αγνόησε το μήνυμα και συνέχισε τις έρευνες, το τουρκικό πολεμικό επανέλαβε το μήνυμα και συνέχισε να πλέει παράλληλα και με την ίδια ταχύτητα σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων.

«Σε κάθε στιγμή του περιστατικού το πλοίο MV Flying Enterprise ήταν εντός της ΑΟΖ/Ηφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, βάση της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ του 2003», γράφει η επιστολή Αιμιλίου, σημειώνοντας ότι σκοπός των ερευνών ήταν η τοποθέτηση καλωδίου, έχοντας εξασφαλίσει την άδεια των κυπριακών αρχών και σε πλήρη συμφωνία με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στην επιστολή καταγγέλλεται η Τουρκία για τις πράξεις του πολεμικού της σκάφους, το οποίο παραβίασε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας την οποία απολαμβάνουν τα πολεμικά της πλοία για να παρενοχλήσει το κυπριακό πλοίο.

«Το σκάφος του τουρκικού ναυτικού δεν είχε καμία δικαιοδοσία ή δικαίωμα να παρέμβει και να δώσει οποιαδήποτε οδηγία στο MV Flying Enterprise. Πράττοντας αυτό παραβίασε – μεταξύ άλλων – τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάση των άρθρων 56 και 77 της Συνθήκης».

Τονίζει επίσης ότι η Τουρκία, μέσω των πράξεών του πολεμικού της εναντίον του υπό κυπριακή σημαία πλοίο, «παραβίασε το δικαίωμα νομικής οντότητας τρίτης χώρας να πραγματοποιήσει έρευνα για σκοπούς τοποθέτησης υποθαλάσσιου καλωδίου εντός της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 79 (1) της Σύμβασης, όπως καθώς και του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας , να επιτρέπει τέτοιες έρευνες.

«Είναι ξεκάθαρο, γράφει στην επιστολή του ο κ. Αιμιλίου, ότι οι πράξεις της Τουρκίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παράβαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και επί της υφαλοκρηπίδας της, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση, το  σχετικό διεθνές εθιμικό δίκαιο και το κυπριακό εσωτερικό δίκαιο».

Καταλήγοντας, η Κύπρος καλεί για μια ακόμη φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις αρχές του διεθνούς δικαίου για την ειρηνική χρήση των θαλασσών.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ 


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Λιβύη: Τύμπανα πολέμου - φόβοι για όξυνση του προσφυγικού

Μαρία Καρχιλάκη , CNN GREECE - Ο πρέσβης επί τιμή,Αλέξανδρος Μαλλιάς, προσδιορίζει μέσα στο επόμενο τρίμηνο την έναρξη των επιχειρήσεων, καθώς -όπως λέει στο CNN Greece- Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία συννενοούνται, κεκλεισμένων των θυρών, για να μεθοδεύσουν την επέμβασηΣτόχος αυτή τη φορά ο ISIS, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την ανατροπή του Καντάφι, έχει εδραιώσει την παρουσία του, διαθέτει 5000 με 6500 μαχητές και χρησιμοποιεί ως κύρια βάση εξόρμησης τη Σύρτη, πόλη στρατηγικής σημασίας ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη στην οποία, επίσης, έχει ενεργούς πυρήνες.
Προάγγελος της επέμβασης, σύμφωνα με αναλυτές, θεωρούνται οι, περιορισμένες για την ώρα, στρατιωτικές επιχειρήσεις αμερικανών, γάλλων και βρετανών στη Λιβύη -όπως, για παράδειγμα, η κοινή της 19ης Φεβρουαρίου 2016 κατά στρατοπέδου του ISIS στη Σαμπράθα έξω από την Τρίπολη, με στόχο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης από την Τυνησία- αλλά και η παρουσία επί του εδάφους κομμάντος και των τριών χωρών.
Ειδικά η παρουσία των αμερικανών απεκαλύφθη με τον πλέον απρόσμενο τρόπο: Μέσω Facebook. Οι τέσσερις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα της λιβυκής αεροπορίας δείχνουν -γράφει το ποστ- 20 μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ να φτάνουν στη βάση της Ουατίγια, κοντά στη Σαμπράθα, στις 15 Δεκεμβρίου 2015.
us special forces libyaΑμερικανοί κομμάντος στη Λιβύη - Πηγή: Facebook/Libyan Air Forces
Προ ημερών απεκαλύφθη και η παρουσία των γάλλων κομμάντος, από την εφημερίδα Le Monde αυτή τη φορά: Περί τους 30 στα ανατολικά της χώρας, οι οποίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών μετά από έγκριση της γαλλικής αντικατασκοπείας.
Στο έδαφος της Λιβύης βρίσκονται, επίσης, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς επικαλούμενο αξιωματούχους της Ρώμης, περίπου 40 ιταλοί μυστικοί πράκτορες ενώ 50 κομμάντος είναι έτοιμοι για να αναχωρήσουν με προορισμό τη βορειο-αφρικανική χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.
O ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συναινέσει να αναλάβει η χώρα του στρατιωτική δράση στη Λιβύη: Μόνο μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης.
Τέτοια, όμως, δεν υφίσταται ακόμη στη Λιβύη παρότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι δύο κυβερνήσεις της Λιβύης

Κύρια αιτία του χάους στη Λιβύη είναι η αδυναμία των ενόπλων πολιτοφυλακών, που ηγήθηκαν της εξέγερσης του 2011, να συμπράξουν και να συμφωνήσουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έτσι, στη χώρα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις: Η διεθνώς αναγνωρισμένη με έδρα την πόλη Τομπρούκ στα Ανατολικά και εκείνη της Τρίπολης που υποστηρίζεται από οργανώσεις ισλαμιστών. Ο ΟΗΕ έχει εντείνει την προσπάθεια για να συμφωνήσουν σε κοινό υπουργικό συμβούλιο τα δύο αυτά κέντρα αποφάσεων. Παρότι, όμως, έχει σημειωθεί πρόοδος, η επόμενη ημέρα για τον ισχυρό άνδρα του Τομπρούκ -πάλαι ποτέ σύμμαχο του Καντάφι και στη συνέχεια αντίπαλό του- στρατηγό Χαλίφα Χέφτερ -με τα ισχυρά στηρίγματα σε Δύση και Μόσχα- συνιστά, προσώρας, αγκάθι στην τελική συμφωνία.


Πηγή: http://www.cnn.gr/premium/story/24296/livyi-tympana-polemoy-fovoi-gia-oxynsi-toy-prosfygikoy#ixzz42OXCE2jV
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συντονιστικού κέντρου. Στις 1437 ανέρχονται οι νέες αφίξεις σήμερα στα νησιά του Αιγαίου
Τρεις ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής όπου οι ηγέτες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν ουσιαστικά σε συμφωνία με την Τουρκία, δήλωσαν ωστόσο ότι η βαλκανική οδός έχει πλέον τελειώσει, οι πρόσφυγες στην Ελλάδα αγγίζουν τους 36.000.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συντονιστικού κέντρου για τις προσφυγικές ροές  στην Ειδομένη  βρίσκονται 8.550 άτομα και οι νέες αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου μέχρι σήμερα στις επτά και μισή το πρωί ανέρχονται σε 1437.
Στα Διαβατά παραμένουν 2200 άτομα, στο Πολυκαστρο στην Νέα Καβάλα 3256 και στο Χερσό στο Κιλκίς 3646.
Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 19072.
Στον Πειραιά υπολογίζεται ότι παραμένουν 3050 άτομα,  στο Σχιστό 1800, στο Ελληνικό 4.000 . Συνολικά οι πρόσφυγες που παραμένουν στην  Αττική ανέρχονται σε 9.432
Στα νησιά συνολικά παραμένουν  7.281άτομα ενώ 119 άτομα έφτασαν σήμερα για πρώτη φορά και στην Σαμοθράκη.
 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sxedon-36-000-oi-prosfyges-sthn-ellada.3947145.html

Δήλωση-σοκ Μάρδα για Τουρκία: Ή κινούμαστε με διπλωματία ή αλλιώς πόλεμος!

«Φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έρχεται να βάλει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος επισήμανε πως οι διαφορές με την Τουρκία, είτε λύνονται με διπλωματικό τρόπο ή αλλιώς θα υπάρξει πόλεμος.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» και απαντώντας σε ερώτηση για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, ο Δ. Μάρδας είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»... Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος... Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει “δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις”».
Αναφερόμενος δε στην επιλογή του πρωθυπουργού να μη σχολιάσει τις παρεμβάσεις της τουρκικής κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε: «Έχουμε μία κυβέρνηση, αυτή εδώ η απόφαση έτσι έπρεπε να ληφθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και καλώς έγινε».
Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το casus belli στο Αιγαίο, είπε: «To casus belli είναι κατ’ αρχάς αντίθετο στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό το θυμάμαι από τα ακαδημαϊκά μου, είναι ή το άρθρο 2 ή το άρθρο 4 του καταστατικού χάρτη, που απαγορεύει την απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι δεδομένο, λοιπόν από εκεί και πέρα, αυτό το απάντησε (ο πρωθυπουργός)... Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή; Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται. Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εδώ και δύο χρονιές, από ό,τι θυμάμαι, είναι πλέον κοινοτικό κεκτημένο. Που σημαίνει ότι όποιος θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε, αυτό το κοινοτικό κεκτημένο, το έχει ως δεδομένο, σε ό,τι αφορά δε τα χωρικά ύδατα, εδώ έχουμε πάλι το κοινοτικό δίκαιο της Ε.Ε, όπου όλες οι οδηγίες, που αναφέρονται σε διάσωση και αλιεία, προβλέπουν - και είναι ένα από τα κεφάλαια, δεν θυμάμαι το νούμερο, που έχει να εξετάσει η Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. - όχι έως τα 12 μίλια χωρικά ύδατα, 12 μίλια χωρικά ύδατα».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/677334/dilosi-sok-marda-gia-toyrkia-i-kinoymaste-me-diplomatia-i-allios-polemos#ixzz42QWRZEku

Ευρωπαϊκή κατάντια – Η Γερμανία αποσύρει από τις αγορές λουκάνικα και μπέικον για να μην θιγούν οι λαθρομετανάστες!

Η Γερμανία αποσύρει από τις αγορές λουκάνικα και μπέικον για να μην θιγούν οι λαθρομετανάστες
Την πολιτιστική κα θρησκευτική αλλοίωση της Ευρώπης επιβάλλουν και ανέχονται οι ευρωπαϊκές και έτσι στην Γερμανία προωθούνται εξωφρενικές αποφάσεις όπως η αποβολή του χοιρινού λουκάνικου και του μπέικον (που αποτελούν σήμα κατατεθέν της γερμανικής γαστριμαργίας) από καντίνες, παιδικούς σταθμούς και σχολεία προκειμένου να μην προσβάλουν τα αισθήματα των νεοεισερχόμενων μουσουλμάνων στην χώρα!
Μπορεί η Γερμανία να φημίζεται για τα λουκάνικα της, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα καταστήματα αποφασίζουν να τα βγάλουν από τα μενού τους και ο λόγος είναι οι λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, όλο και περισσότερες καντίνες, παιδικοί σταθμοί και σχολεία σταματούν να προσφέρουν χοιρινά λουκάνικα και μπέικον προκειμένου να μην προσβάλουν τα αισθήματα των νεοεισερχόμενων μουσουλμάνων στην χώρα.
Το θέμα έχει προκαλέσει ένταση στη Γερμανία με τα μέλη του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ να προσπαθούν τώρα να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν στα μενού το χοιρινό, επιμένοντας (και έχουν δίκιο) ότι αποτελεί κομμάτι της γερμανικής κουλτούρας.
Ο εκπρόσωπος του CDU, Ντάνιελ Γκιντχέρ, ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα από χοιρινό έχουν εξαφανιστεί από τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και από καντίνες σε όλη την χώρα.
«Η προστασία των μειονοτήτων, ακόμη και για θρησκευτικούς λόγους, δεν πρέπει να σημαίνει ότι η πλειοψηφία περιορίζεται στο να παίρνει ελεύθερα τις αποφασίσεις της», είπε, σημειώνοντας πως «ανοχή σημαίνει επίσης την εκτίμηση άλλων πολιτισμών των τροφίμων και του τρόπου ζωής τους».
Όμως αυτό είναι μονο η αρχή: Από την Γερμανία η «μόδα» αυτή θα περάσει και εδώ μέσω των γνωστών «προοδευτικών» καναλιών και θα ζητηθεί η κατάργηση του χωριάτικου λουκάνικου!
Μετά θα ζητηθεί η κατάργηση κι άλλων πραγμάτων που «ενοχλούν» τους μουσουλμάνους λάθρο-πρόσφυγες:
Όπως ο Σταυρός στην ελληνική Σημαία, οι ελληνικές ορθόδοξες θρησκευτικές εορτές που αποτελούν και κρατικές εορτές όπως το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, ο Δεκαπενταύγουστος, ο Ευαγγελισμός.
Θα ζητηθεί και η κατάργηση των εθνικών εορτών όπως της 25ης Μαρτίου που εορτάζεται η Εθνεγερσία κατά των Οθωμανών σουνιτών Τούρκων, θα ζητηθεί να αλλάξουν ένδυση οι γυναίκες μας, ή τα ονόματά μας (με διασταλτική ερμηνεία και αυτά προσβλητικά θα γίνουν όπως το Χρήστος και το Χριστίνα) και στο τέλος θα έχουμε γίνει όλοι Γιουσούφ, Αχμέτ και Αλί χωρίς να το έχουμε καταλάβει, ενώ θα ζητηθεί από την εγχώρια μόδα να προωθηθούν οι… κελεμπίες.
Άλλωστε ο τρόπος ζωής μας λόγω του πόσο ισχυρός είναι ως αφομοιωματικό εργαλείο, αποτελεί την μόνη πιθανότητα που έχει το Έθνος να καταφέρει να «απορροφήσει» εάν δεν αλλάξει κάτι, τα εκατομμύρια ξένων πού έχουν εισρεύσει (παράνομα στην συντριπτική πλειοψηφία) στην χώρα εδώ και δεκαετίες.
http://hellas-now.com/evropaiki-katantia-germania-aposyri-apo-tis-agores-loukanika-ke-beikon-gia-na-min-thigoun-lathrometanastes/