Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος χαρακτηρίζει τον Νταβούτογλου ως ‘δολοφόνο’

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών(HDPE), Σελαχατίν Ντερμιτάς,  έκανε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία δεν έχει ξαναδεί τέτοιο δολοφόνο, πιο σκληρό και  πιο αντιδραστικό πρωθυπουργό», όπως σημειώνει το πρακτορείο Doğan. Ο Ντερμιτάς σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μερσίνα και ήταν αφιερωμένη «στην ειρήνη ενάντια στον πόλεμο» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ότι είναι φιλοπόλεμος και ‘αντι-ειρηνιστής’.
«Εμείς δεν κάνουμε διαχωρισμό στο θάνατο, εμείς πιστεύουμε στην ειρήνη και δεν κάνουμε διακρίσεις στους θανάτους. Οι νεκροί είναι όλα παιδιά αυτής της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντερμιτάς.
Δεν δίστασε να εξομοιώσει το «στρατό του Νταβούτογλου» με τους τζιχαντιστές του ISIS και της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και επέκρινε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι δεν θα σεβαστεί την εκεχειρία στη Συρία και ότι θα συνεχίσει να ενισχύει τις συμμορίες που δρουν στη Συρία κατά του PYD.
Καταφέρθηκε και κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, που του καταλόγισε ότι προσπαθεί να γίνει ο ηγέτης του ‘ισλαμικού κράτους’ μέσα από το παλάτι του που έχτισε στην Άγκυρα, όπως είπε.
--

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πήγε στα δικαστήρια τους μασόνους

Την διάλυση του Τεκτονικού Ιδρύματος και του ιδρύματοςΜέγα Αγαθορεργό σώμα ζήτησε με προσφυγή του στο ΣτΕ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά το ανώτατο δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του...
Ο μητροπολίτης υποστήριζε στην προσφυγή του ότι τα δύο ιδρύματα παρέμειναν του σκοπού τους, προωθώντας "κρυφά την θρησκευτική πίστη" και πως ο σκοπός τους δεν είναι οι φιλανθρωπίες αλλά η ίδρυση και η συντήρηση των στοών και η προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα, ο οποίος "οντοποιείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου".
Το ΣτΕ με την 549/16 απόφασή του έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του μητροπολίτη και μέλους της Διαρκής Ιεράς Συνόδου δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον για να ζητήσει την διάλυση του Τεκτονικού Ιδρύματος, ενώ ως προς το δεύτερο ίδρυμα, το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα του (σ.σ για το Μέγα Αγαθοεργό Σώμα) αφού ίδρυμα με αυτή την επωνυμία δεν υφίσταται, σύμφωνα με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.


Πηγή: Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πήγε στα δικαστήρια τους μασόνους, αλλά έχασε... | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/253577/o-mitropolitis-peiraios-serafeim-pige-sta-dikastiria-toys-masonoys-alla-ehase#ixzz41UBCpwLl

Να θυμίσω στους Αλβανούς «δημοκράτες» του 2016…

Να θυμίσω στους Αλβανους «δημοκρατες» του 2016, μέσα από 3 φωτογραφίες, ότι κάποια εποχή Ελλάδα και Ιταλία άνοιξαν τα σύνορα τους για να υποδέχθουν τους ταλαιπωρημενους συμπολίτες τους. Το ίδιο θα θυμίσω και στον Σερβο πρόεδρο όταν Ελληνικές οικογένειες ανοιξαμε τα σπίτια μας για να φιλοξενήσουμε παιδιά – προσφυγοπουλα- στα σπίτια μας.
Δημήτρης Καμμένος



http://greeknation.blogspot.nl/2016/02/2016_28.html

ΤΑ Μ.Μ.Ε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ . ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΧΟΛΕΡΑ


"Βόμβα" από τον Λεβέντη: "Η Τουρκία θέλει…"

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο Βασίλης Λεβέντης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέλυσε τα επιχειρήματα του κόμματος του υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης, “Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη συνάντηση την είχα ζητήσει εγώ ανησυχώντας για τις εξελίξεις. Τόνισα ότι η κυβέρνηση διαψεύδεται, μου έλεγε ότι έχουμε μέχρι τις 7 Μαρτίου περιθώριο. Μέσα σε ένα 24ωρο διαψεύστηκε η κυβέρνηση για το προσφυγικό.
Η Τουρκία θέλει το Καστελόριζο εκτός Δωδεκανήσου, για να μην μπορεί να γίνει η ΑΟΖ η κυπριακή με την Αίγυπτο. Οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα είναι αρνητικές. Υπέβαλα ένα υπόμνημα και ανέλυσα τα επιχειρήματα της Ένωσης Κεντρώων υπέρ της οικουμενικής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα άκουσε με κατανόηση», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b7-%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bb.html#ixzz41UYyLoFk

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ενάντια στην Ορθοδοξία διασπείρει «τέρατα και σημεία». Οι Χριστιανοί σε επαγρύπνηση!

Σύμφωνα με άρθρο, το οποίο επικαλείται παλαιότερα  αμερικανικά  και  βρετανικά δημοσιεύματα , ( άκουσον –άκουσον) , » αποδείχτηκε λέει ότι  μετά από έρευνες ,  ο Ιησούς Χριστός «χρησιμοποιούσε» Κάνναβη τόσο ο ίδιος όσο και οι πιστοί του.
Σε αυτό το παραλήρημα μίσους , ψεύδους και μισαλλοδοξίας, οι «συντάκτες του άρθρου», επαναφέρουν την κατηγορία ότι ο  Ιησούς ήταν «σχεδόν βέβαιο ότι ήταν ο ίδιος χρήστης κάνναβης και ένας πρώιμος  υπέρμαχος των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του φαρμάκου αυτού» , σύμφωνα με μια μελέτη από «ειδικούς» επιστήμονες , είχαν αναφέρει  εφημερίδες όπως η Gaurdian , αλλά και πολλές αμερικανικές .
Οι «κατά παραγγελία» μελέτες όλων αυτών των «σκοτεινών μυαλών» επαναφέρουν την αχρεία θεωρία , σύμφωνα με την οποία  ο Ιησούς και οι μαθητές του χρησιμοποιούσαν ως  «φάρμακο» την ινδική κάνναβη  για την διεξαγωγή θαυματουργών  θεραπειών.
Ότι δεν μπορούν να «εξηγήσουν» με το » σκοτεινό μυαλό  τους, το συκοφαντούν βασιζόμενοι σε θεωρίες ,  όπως έκαναν πάντα οι υβριστές του Χριστιανισμού.
«Το λάδι του χρίσματος που χρησιμοποιήθηκε  από τον Ιησού και τους μαθητές του, περιείχε ένα συστατικό που ονομάζονταν  kaneh-bosm και το οποίο έκτοτε έχει αναγνωριστεί ως εκχύλισμα κάνναβης, σύμφωνα με ένα άρθρο από τον Chris Bennett στο περιοδικό High Times, με τίτλο «Ήταν ο Ιησούς  θαυματουργός;», αναφέρουν  οι τρομολάγνοι «κυρίαρχοι» της Νέας Τάξης , οι οποίοι  τρέμουν ακόμη και στο άκουσμα  του Αγίου ονόματος του Θεανθρώπου.
Το πιο σημαντικό αυτής «αήθους συκοφαντικής δυσφήμησης του ίδιου του Ιησού και των μαθητών του , είναι ότι οι «επιστήμονες τους σκότους» «επικαλούνται»  ακόμη και την  Καινή Διαθήκη, στην οποία σύμφωνα με τον Bennett , «αναφέρεται» ότι  ο Ιησούς έχριζε τους μαθητές του με το λάδι αυτό ,  και τους ενθάρρυνε να κάνουν το ίδιο με τους υπόλοιπους «οπαδούς» του . Αυτό το « φυτό  θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για την επούλωση των ματιών και των ασθενειών του  δέρματος  που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, αναφέρουν οι «επιστήμονες».
Τίποτα μα τίποτα  δεν είναι τυχαίο , ειδικά όταν «εκπορεύεται» από τα γνωστά «κέντρα-διαφθορεία» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού , και από το City of London , το οποίο αποτελεί «αυτόνομο κράτος»μέσα στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο .
Βιάζονται  οι νεοταξίτες και τα όργανα τους, το γιατί δεν το γνωρίζουμε , αλλά το υποπτευόμαστε και σίγουρα έχει να κάνει με την παγκόσμια διακυβέρνηση .
Θέλουν να  « υποτάξουν» το ταχύτερο δυνατό την ορθόδοξη εκκλησία δια μέσω   του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως , την Ρωσία, την Ελλάδα, και τα εκατομμύρια των ορθοδόξων Πιστών  ανά τον κόσμο.
Χτυπούν στα θεμέλια της κοινωνίας μας , την οικογένεια , την εκκλησία, τις ένοπλες δυνάμεις και στο τέλος «συκοφαντούν» τον ίδιο τον Θεάνθρωπο , κάνοντας  τα πάντα , για την δημιουργία της Παν-θρησκείας  τους.
Αλλά όλα είναι μάταια και το γνωρίζουν , για αυτό και   βιάζονται. Οφείλουμε  όλοι οι Χριστιανοί να είμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση για τα όποια  άνομα σχέδια τους , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο Ιησούς Χριστός όπως πριν από δύο χιλιάδες χρόνια από τους ίδιους ακριβώς  «Φαρισαίους» , χλευάζεται, κατηγορείται, συκοφαντείται και στο τέλος σταυρώνεται και ανασταίνεται στις καρδιές και στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων .
Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά.
Παίξε πόλεμο, βρες εδώ: Δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf.html#ixzz41UYQN6tI

Σωρεία περιστατικών τους τελευταίους μήνες Ιερόσυλοι χτυπούν συστηματικά εκκλησίες στην Ήπειρο

Τελευταίο κρούσμα που αναφέρθηκε, είναι ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Αετόπετρα, στην Κόνιτσα

Στόχος ιερόσυλων έγινε ένας ακόμη ιερός ναός στο χωριό Αετόπετρα στην Κόνιτσα, από τον οποίο οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν θρησκευτικά κειμήλια και εικόνες. Η διάρρηξη της ναού του Αγίου Αθανασίου καταγγέλθηκε από τους κατοίκους του χωριού. Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τις κεντρικές εισόδους της εκκλησίας και αφαίρεσαν 8 παλιές εικόνες-αγιογραφίες, μία λειψανοθήκη και ένα Ευαγγέλιο. Η Αετόπετρα, βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και εκεί, ζουν περίπου 120 άνθρωποι.

Τον τελευταίο χρόνο, πολλές εκκλησίες στις ακριτικές περιοχές του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, λεηλατήθηκαν από άγνωστους ιερόσυλους, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία. Στα χωριά της μεθορίου ζουν λιγοστοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι κλείνονται από νωρίς στα σπίτια, αφήνοντας έτσι «ελεύθερο» το πεδίο δράσης για τους ιερόσυλους. Σε πολλές εκκλησίες, έχει τοποθετηθεί συναγερμός, όμως αυτό το μέτρο δε αποτελεί φρένο για τους κακοποιούς, οι οποίοι έχουν αφαιρέσει σπουδαία θρησκευτικά κειμήλια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου που αντιμετωπίζει με αγωνία το θέμα της αρπαγής πολιτιστικών και θρησκευτικών κειμηλίων, στην ηλεκτρονική της σελίδα έχει αναρτήσει φωτογραφίες των θησαυρών που χάθηκαν με την παράκληση, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη τους, να ενημερώσει τις αρχές.
http://www.protothema.gr/greece/article/556917/ierosuloi-htupoun-sustimatika-ekklisies-stin-ipeiro/

Ελλάδα, ΗΠΑ και πρόσφυγες (οι Αμερικανοί πάντα εδώ!)

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μου αρέσει πολύ έναςσχολιαστής που τα βάζει με τους Γερμανούς κάθε πρωί και τον ακούω κάθε φορά που μπορώ. Και δεν συμφωνώ βέβαια με τον Λαζόπουλο στη μορφή που τόβαλε, αλλά βέβαια κυττώντας τον κ. Σόιμπλε στην τηλεόραση, μου είναι σαφές πως πρόκειται για σαδιστική προσωπικότητα. Τούτου δοθέντος, και συμφωνώντας απολύτως με τις κριτικές στην καταστροφική για τη χώρα μας γερμανική πολιτική, δεν μπορώ να μεταβληθώ σε τυφλό και να μην βλέπω τι κάνουν και τι θέλουν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή μας. 
Για να μην πάω πίσω, στον εμφύλιο, τη δικτατορία και τη διχοτόμηση της Κύπρου, με δική τους έμπνευση και σχεδιασμό, δυσκολεύομαι να ξεχάσω τον ρόλο που έπαιξαν στην προσπάθεια κατάλυσης του κυπριακού κράτους το 2004 ή την αναγνώριση της ¨”Μακεδονίας” με αυτό το όνομα. Ούτε βέβαια την τεράστια επιρροή τους στο ΔΝΤ, που συμμετέχει πλήρως και από κοινού με τη Γερμανία και την ΕΕ στον πόλεμο κατά της Ελλάδας και είναι μάλιστα ο τεχνικός οργανωτής του.
Καλώς έκανε η κυβέρνηση και τάβαλε με τη Βιέννη. Αλλά ακόμα πιο βασικός πρωτεργάτης στο προσφυγικό είναι η ‘Αγκυρα – εκεί δεν βλέπω να εξαντλεί η κυβέρνηση τις δυνατότητες της χώρας.
Αλλά δεν είναι μόνο η ‘Αγκυρα. Είναι και η Ουάσιγκτων, χωρίς κάποιο πράσινο φως από κέντρα της οποίας αποκλείεται ο Ερντογάν να πλημμύριζε την Ευρώπη με πρόσφυγες. Η Ουάσιγκτων έχει άλλωστε τεράστια, πολύ μεγαλύτερη επιρροή από την Αυστρία στα Σκόπια και σε όλα τα Βαλκάνια.
Kαι παρ’ημίν άλλωστε. Με εξαίρεση την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, οι Αμερικανοί δεν είχαν ποτέ μετά το 1974 την επιρροή που έχουν σήμερα στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο, και κυρίως με τον άλλο τρόπο (όπως και διάφοροι άλλοι διεθνείς φίλοι τους).Τους ευχαρίστησε μάλιστα δημόσια τον Ιούλιο ο αντιπρόεδρος της υποτιθέμενης αριστερής κυβέρνησης (έχουμε ήδη χάσει τη χώρα, για το μυαλό μας αγωνιζόμαστε πια!) Γιάννης Δραγασάκης. ‘Όχι μόνο πήγαμε σε ταπεινωτική “συνθηκολόγηση χωρίς μάχη”, αλλά και αισθανθήκαμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον “θείο από την Αμερική” γιατί συνθηολογήσαμε, όπως καλή ώρα ο Κώστας Σημίτης, με την ανάδειξη του οποίου στην εξουσία άρχισε η καταστροφή της Ελλάδας.
Αυτή η συνθηκολόγηση άνοιξε το δρόμο και στις πολύ σοβαρότερες, γεωπολιτικές απειλές στην κυριαρχία του ελληνικού κράτους και στην ύπαρξη του κυπριακού που άρχισαν τώρα να έρχονται.
‘Ισως βέβαια είναι ουτοπικό να περιμένουμε από την κυβέρνηση να βρει το “θάρρος” που αναγκάστηκε να επιδείξει προς τη Βιέννη και προς Τούρκους και Αμερικανούς
http://www.konstantakopoulos.gr/

Πρόσφυγες, μετανάστες και οι κίνδυνοι της δημόσιας υγείας. Για ποιές παθήσεις πρέπει να ελέγχονται;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr - Πρόσφυγεςείναι τα άτομα που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους ή συνήθους διαμονής τους (στην περίπτωση των ανιθαγενών), εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου δίωξης, για λόγους που σχετίζονται με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνική ή φυλετική τους προέλευση, τη θρησκεία τους, ή με το ότι ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα. Για τους παραπάνω λόγους, δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία στη χώρα όπου καταφεύγουν. Στην ευρύτερη έννοια των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα τα οποία, χωρίς τον παραπάνω φόβο δίωξης, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή βλάβη, λόγω ένοπλων συρράξεων ή γενικευμένης βίας. 
Χαρακτηριστικό και των δυο περιπτώσεων είναι ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να απολαύσουν προστασίας στη χώρα καταγωγής ή συνήθους διαμονής τους.
Μετανάστες είναι τα άτομα που εγκαταλείπουν τη χώρα καταγωγής τους προσβλέποντας σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και γενικά διαβίωσης, στις χώρες τελικού προορισμού τους. Αν και ολοένα περισσότερο σήμερα οι λόγοι του ξεριζωμού είναι αναγκαστικοί, παρά αποτέλεσμα «ελεύθερης επιλογής» (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φυσικών ή περιβαλλοντικών καταστροφών ή απόλυτης φτώχειας), οι μετανάστες έχουν καταρχήν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όποτε το θελήσουν, σε αντίθεση με τους πρόσφυγες.
Η διάκριση των δύο κατηγοριών εξακολουθεί να έχει νόημα και μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες, ελλείψει εθνικής προστασίας, προστατεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και άλλα διεθνή και ευρωπαϊκά κείμενα. Σο δικαίωμά τους να ζητήσουν άσυλο αποτελεί βασική αρχή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επομένως, η χορήγηση ασύλου δεν αποτελεί πράξη «φιλανθρωπίας» ούτε εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Ελλάδας, αλλά υποχρέωσή της με βάση τις διεθνείς συνθήκες, την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.
Κατά την άφιξή τους στο ελληνικό έδαφος, η διάκριση των δυο κατηγοριών δεν είναι άμεσα δυνατή.  Τόσο οι πρόσφυγες, όσο και οι μετανάστες χρησιμοποιούν σήμερα τους ίδιους δρόμους διέλευσης και εισόδου, και συχνά καταφεύγουν στα ίδια «κυκλώματα» διακινητών προκειμένου να αποφύγουν τους αυξημένους ελέγχους στα σύνορα και να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους (που, για τους περισσότερους, δεν είναι η Ελλάδα). Γι’ αυτό γίνεται λόγος για «μικτές μεταναστευτικές ροές».
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων (π.χ. διαβατήριο, βίζα ή άλλα έγγραφα), γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους, της χώρας καταγωγής ή της ανάγκης τους για διεθνή προστασία, όταν περνούν τα σύνορα. Μόνο εάν ζητήσουν άσυλο και ενταχθούν στη σχετική διαδικασία, και εφόσον το σύστημα ασύλου είναι δίκαιο και αποτελεσματικό, θα είναι δυνατό στο τέλος της διαδικασίας να εξακριβωθεί ποιοι είναι πραγματικά πρόσφυγες και ποιοι όχι.
Για την αντιμετώπιση, βέβαια, των υπαρκτών και σύνθετων προβλημάτων ασφάλειας και δημόσιας τάξης, χρειάζονται παράλληλα μέτρα πάταξης των κυκλωμάτων εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής για την αναβάθμιση των βεβαρημένων περιοχών και ανακούφιση των κατοίκων τους.
Το 2015, 856.723πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού του Ανατολικού Αιγαίου.
Μέχρι στιγμής, οι αφίξεις για το 2016 πλησιάζουν τις 44.000.
Ο μέσος όρος αφίξεων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν 3.500.
Τον Ιανουάριο του 2016 ο αριθμός αυτός διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, στις 1.900 αφίξεις, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Οι ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί ή αγνοούνται, από την αρχή του χρόνου ξεπερνούν τις 70.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που υποδέχεται το 95% των προσφύγων και μεταναστών που κατευθύνονται προς την Ευρώπη.
Το 70% από αυτούς είναι πρόσφυγες, (43% από τη Συρία), το 34% είναι παιδιά και το 21% είναι γυναίκες.
Το 2015, περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες έτυχαν νοσοκομειακής περίθαλψης με κόστη που ξεπέρασαν τις 800.000 ευρώ.
Το κοινωνικό και επιδημιολογικό προφίλ αυτών των πληθυσμών έχει τροποποιηθεί το τελευταίο διάστημα και κυριαρχούν οι οικογένειες, τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι.
Κοινή παραδοχή είναι ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο για μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα, έχουν όμως ανάγκη προκαταρκτικού ελέγχου και επείγουσας υγειονομικής φροντίδας λόγω των ειδικών συνθηκών υπό τις οποίες ζουν και ταξιδεύουν ενώ πρέπει να συνεκτιμάται το υγειονομικό τους προφίλ όπως τα χρόνια νοσήματα.
Η επιδημιολογία των ασθενειών των προσφύγων είναι ένα θέμα σύνθετο και ευρύ, ιδιαιτέρως αν λάβει κανείς υπόψη τις μεγάλες αποκλίσεις που παρουσιάζουν οι πληθυσμοί σε εθνική καταγωγή, γεωγραφική προέλευση, κοινωνικοοικονομικό επίπεδο κτλ. Παρά τις σημαντικές αυτές διαφορές, όμως, οι περισσότεροι πρόσφυγες μοιράζονται κοινές εμπειρίες, κατά βάση μέσω της εμπειρίας του να είναι πρόσφυγες. Για παράδειγμα, έχουν υποστεί σημαντική σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία για να φύγουν από τη χώρα από την οποία κατάγονταν, ενώ κατά κανόνα αποχωρούν με ελάχιστη προετοιμασία και χωρίς να παίρνουν μαζί τους ιατρικά έγγραφα. Συχνά, αυτά έχουν καταστραφεί ή είναι αδύνατο να ανακτηθούν λόγω της εχθρικής κυβέρνησης της χώρας καταγωγής.
Ο κίνδυνος προηγούμενης έκθεσης των εισερχομένων στα νοσήματα τα οποία ενδημούν στις χώρες προέλευσής τους εξαρτάται από τις περιοχές και τις συνθήκες διαβίωσής τους στις χώρες αυτές και μπορεί να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις μεταξύ προερχομένων από την ίδια χώρα.
Για χώρες με ασταθές εσωτερικό περιβάλλον, π.χ. λόγω πολεμικών και άλλων συρράξεων, τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να παρουσιάσουν ταχεία και σημαντική απόκλιση από το προηγουμένως γνωστό επιδημιολογικό προφίλ της χώρας.
Πέρα από τη χώρα και συγκεκριμένη περιοχή προέλευσης, ο κίνδυνος νόσησης των εισερχομένων συναρτάται με τις συνθήκες υγιεινής κατά το ταξίδι τους και μετά την άφιξή τους στη χώρα υποδοχής, πχ για νοσήματα, όπως βακτηριακές και παρασιτικές διάρροιες ή φυματίωση. Παράγοντες, όπως στενός συγχρωτισμός ή ανεπαρκής πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής, αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης. Μεγαλύτερος εκτιμάται ο κίνδυνος ευρείας διασποράς των υδατογενώς και τροφιμογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, που παρουσιάζουν και κοπρανοστοματική μετάδοση, όπως οι βακτηριακές και παρασιτικές διάρροιες. Η έμφαση στις συνθήκες και εγκαταστάσεις υγιεινής είναι σημαντική και για την πρόληψη της εισαγωγής στον τοπικό πληθυσμό νοσημάτων για τα οποία δεν υπάρχει συλλογική ανοσία. Παράδειγμα αποτελεί ο τυφοειδής πυρετός, για τον οποίο δεν εφαρμόζεται μαζικός εμβολιασμός στις ευρωπαϊκές χώρες, σε αντιδιαστολή με την ηπατίτιδα Α, για την οποία υπάρχει στην Ελλάδα συλλογική ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού (μέσω εμβολιασμού για τα παιδιά και τους νέους ενήλικες, και μέσω φυσικής νόσησης στους ηλικιωμένους).
Μεταδοτικά νοσήματα με κίνδυνο εξάπλωσης στον πληθυσμό, όπως η ελονοσία από Plasmodium vivax, χαρακτηρίζονται από μακρούς χρόνους επώασης και επιπλέον απαιτούν ειδικό εργαστηριακό έλεγχο για τη διάγνωσή τους.
Νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα Β, μπορεί να μεταδίδονται από ασυμπτωματικό χρόνιο φορέα, ενώ για τη διάγνωση χρειάζεται αιματολογικός εργαστηριακός έλεγχος. Για τον Αφγανικό πληθυσμό, συγκεκριμένα, σημαντικό ποσοστό της χρόνιας ηπατίτιδας Β σχετίζεται με πρωτολοίμωξη κατά τη γέννηση (μετάδοση στο νεογνό από μητέρα- φορέα) ή την πρώτη παιδική ηλικία, οπότε και παρατηρούνται και τα υψηλότερα ποσοστά μετάπτωσης σε χρονιότητα, σε σύγκριση με τη μετάδοση στην ενήλικη ζωή μέσω σεξουαλικής επαφής, ενδοφλέβιας χρήσης ουσιών ή παραγόντων αίματος.
Η υπάρχουσα εμπειρία για τον έλεγχο των εισαγόμενων μεταδοτικών νοσημάτων αφορά κατά βάση σε εισερχόμενους πληθυσμούς που προτίθενται να παραμείνουν στη χώρα υποδοχής για ικανό διάστημα, ιδανικά με ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.
Για την περίπτωση των εισερχομένων μεταναστών οι οποίοι προβλέπεται να διαμείνουν για ικανό διάστημα σε μια περιοχή, υφίστανται αποκλίνουσες οδηγίες διαλογής στα διάφορα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπά κράτη του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου.

Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πρόσφατη (Οκτώβριος 2015) καταγραφή του ECDC, περιλαμβάνουν:
1. Διαλογή για λοιμώδη νοσήματα: Οι περισσότερες χώρες επικεντρώνονται στην ανίχνευση της ενεργούς πνευμονικής φυματίωσης είτε κατά το χρόνο άφιξης των εισερχομένων είτε σε δεύτερο χρόνο στους χώρους φιλοξενίας τους. Μερικές χώρες προβλέπουν πρόσθετο έλεγχο για ιογενείς ηπατίτιδες Β και C, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, νοσήματα προλαμβανόμενα με εμβολιασμό, χολέρα, ελονοσία και άλλα παρασιτικά νοσήματα.
2. Επιδημιολογική επιτήρηση συνδρόμων, όπως αναπνευστικών λοιμώξεων, γαστρεντερίτιδας, εμπύρετου εξανθήματος, εμπύρετης λεμφαδενοπάθειας, οξέος ικτέρου, παρασιτικής δερματοπάθειας και αιφνίδιου θανάτου. Το ECDC βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης πρωτοκόλλων για την επιτήρηση συνδρόμων σε νεοεισερχομένους πληθυσμούς.
3. Μαζικό εμβολιασμό, π.χ. με ΜΜR (ιλαρά- ερυθρά-παρωτίτιδα), κατά προτεραιότητα σε παιδιά και εφήβους ως 15 ετών και με εμβόλιο πολιομυελίτιδας, σε πληθυσμούς με προέλευση χώρες με συνεχιζόμενη δραστηριότητα της νόσου, όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Νιγηρία και η Σομαλία.
Σύνοψη υγειονομικού ελέγχου σε μετανάστες που αιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα
Ι. Aξιολόγηση υγείας: Ιατρικό ιστορικό και γενική κλινική εξέταση
ΙΙ. Έλεγχος για μεταδιδόμενα νοσήματα σημαντικά για τη δημόσια υγεία
1.Έλεγχος για Φυματίωση (δοκιμασία Mantoux, ακτινογραφία θώρακος)
2.Έλεγχος για ελονοσία (RDT, δοκιμασία παχείας και λεπτής σταγόνας κατά Laveran)
3.Έλεγχος για αιματογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα: HIV, ηπατίτιδα B & ηπατίτιδα C
4.Παρασιτολογική εξέταση κοπράνων (± ούρων για σχιστόσωμα) και καλλιέργεια κοπράνων
5.Έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (σύφιλη, Chlamydia trachomatis, Neisseriae gonorrhoeae)
Γενικά, θεωρείται ότι η υγεία ενός πρόσφυγα περνά από τρία στάδια που σχετίζονται απόλυτα με την εξέλιξη της διαδικασίας της αίτησης ασύλου και της εγκατάστασης στο νέο περιβάλλον:
–  Η πρώτη, οξεία  φάση παρουσιάζει το μεγαλύτερο ιατρικό ενδιαφέρον, λόγω της άγνοιας της φύσης των ασθενειών που παρουσιάζουν οι αφιχθέντες πρόσφυγες και των ερωτημάτων που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν για το αν κάποιος πάσχει από μεταδοτική ασθένεια και πόσο σοβαρή είναι αυτή. Πέρα από τις οξείες παθήσεις, στην πρώτη φάση, δεν αποκλείεται να εμφανίζονται και χρόνιες νόσοι (όπως τραυματισμοί πολέμου ή χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα) που οι πρόσφυγες συχνά έχουν παραμελήσει κατά τη διάρκεια της φυγής τους.
–  Η δεύτερη, μεταβατική φάση αφορά πρόσφυγες από χώρες που συνήθως βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη, που έχουν εγκατασταθεί σε μία περιοχή και ελπίζουν ότι η διαμονή τους εκεί είναι προσωρινή και σύντομα, με το τέλος των συρράξεων, θα επιστρέψουν στη χώρα τους. Σε αυτές τις καταστάσεις, οι ενήλικοι συνήθως ενσωματώνονται στο εργατικό δυναμικό της περιοχής και επιδιώκουν να παρέχουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη, συχνά παραβλέποντας την προσωπική τους υγεία.
–  Η τρίτη, χρόνια φάση αφορά πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στη νέα χώρα (συνήθως όριο θεωρούνται τα 10 χρόνια) και μπορεί να υποφέρουν από διάφορες χρόνιες παθήσεις, από τις οποίες δεν έπασχαν στη χώρα καταγωγής τους, οπότε μπορούν να θεωρηθούν ως συνέπειες της εγκατάστασής τους στη χώρα παραμονής.
Οι πιο συχνές παθήσεις από τις οποίες πάσχουν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο τον πρώτο καιρό παραμονής τους στη νέα χώρα συνοψίζονται στον παρακάτω Πίνακα (πρόκειται δηλαδή για τις πιο συχνές ασθένειες και καταστάσεις από τις οποίες πάσχουν οι άνθρωποι που περνούν τα σύνορα ζητώντας άσυλο και οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την πρωτοβάθμια περίθαλψη). Αξιοπρόσεκτο είναι ότι, παγκοσμίως κάθε χρόνο, παρατηρούνται συχνότερα αυξημένα επίπεδα μολύβδου σε παιδιά αλλά και η υψηλή επίπτωση της ηπατίτιδας Β (όπως έχει καταγραφεί σε πρόσφυγες που καταφεύγουν στις ΗΠΑ).
Εδώ πρέπει να σημειωθεί και ένα σημαντικός κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία στην Ευρώπη λόγω της μαζικής μετακίνησης πληθυσμών από χώρες όπου τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν σταματήσει εξαιτίας των εχθροπραξιών, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και συστήνει το μαζικό εμβολιασμό προσφύγων και μεταναστών μέσα από τα Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, παράλληλα, ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όπως και στα εμβόλια οφείλει να είναι διακριτική, χωρίς προκαταλήψεις και δίκαια. Γι’ αυτό και προτείνει τα εμβόλια να διατεθούν μέσα από το εκάστοτε Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Επίσης παράγοντες όπως η μαζική μετακίνηση πληθυσμού, ελλειψη στέγης και υγιεινής και φτωχή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Οι συχνότερες φυσικές ασθένειες και καταστάσεις που απαντώνται, και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, σε πρόσφυγες, παγκοσμίως:
  • Υποσιτισμός
  • Σύφιλη
  • Ηπατίτιδα Β
  • AIDS
  • Φυματίωση
  • Διαρροϊκά σύνδρομα
  • Ελονοσία
  • Νεογνικός τέτανος
  • Ρευματικές καρδιοπάθειες
  • Ανοσοανεπάρκεια
  • Οδοντιατρικά προβλήματα
  • Ψώρα
  • Παρασιτώσεις του εντέρου
  • Πνευμονοκονιώσεις

 (ΠΗΓΗ: Kemp & Rasbridge, 1999-2006).
Σημαντικά είναι και τα ψυχικά προβλήματα που φαίνεται να εμφανίζουν οι πρόσφυγες και μπορεί να οφείλονται σε ψυχικά τραύματα, δυσκολίες προσαρμογής, απώλεια της κουλτούρας και του πολιτισμού, έλλειψη εμπιστοσύνης και στήριξης. Οι συνηθέστερες ψυχιατρικές καταστάσεις των προσφύγων περιλαμβάνουν συναισθηματικές διαταραχές  και μετατραυματικό stress (όπως εκδηλώνονται μετά από θάνατο κάποιου, επαπειλούμενο θάνατο του ίδιου του ατόμου και συνθήκες όπως ο πόλεμος, μια εγκληματική ενέργεια ή ένας βιασμός).
Πηγές
Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 2012
ΚΕΕΛΠΝΟ
Kemp & Rasbridge, 1999-2006

Θεοτοκονύμια - Ονόματα της Παναγίας

Θεοτοκονύμια στην Ορθόδοξη παράδοση αποκαλούμε, τα τιμητικά προσωνύμια που αποδίδει η εκκλησιαστική και λαογραφική παράδοση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην σελίδα αυτή, μπορείτε να διαβάσετε τα θεοτοκονύμια της Παναγίας μας, σε ποιες περιοχές βρίσκονται και πότε εορτάζουν.

Έναν πλήρη κατάλογο (όσο αυτό είναι δυνατόν) με τις Συνάξεις της Θεοτόκου στηνΕλλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να βρείτε αν από την αλφαβητική αναζήτηση επιλέξετε το γράμμα «Σ» και αναζητήσετε τις εορτές με τίτλο «ΣΥΝΑΞΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Για οποιαδήποτε διόρθωση ή συμπλήρωση του καταλόγου αυτού, μην διστάσετε ναεπικοινωνήσετε μαζί μας!


Τελευταία ενημέρωση καταλόγου: 24/01/2016
Α
1.Παναγία ΑγγελόκτιστοςΚύπρος-
2.Παναγία ΑγγέλωνΑθήνα-
3.Παναγία ΑγίαΆνδρος-
4.Παναγία Αγία Σιών (Αγιάσος)Λέσβος15 Αυγούστου
5.Παναγία Αγία ΣκέπηΚωνσταντινούπολη28 Οκτωβρίου
6.Παναγία Αγία ΥπακοήΠάρος2 Φεβρουαρίου
7.Παναγία ΑγιασώτισσαΛέσβος-
8.Παναγία Αγιογαλούσα-
9.Παναγία ΑγιογαλούσαιναΧίος23 Αυγούστου
  Άνδρος-
10.Παναγία ΑγιοδεκτινήΧίος-
11.Παναγία Αγιοηλιώτισσα-
12.Παναγία Αγιολούσαινα-
13.Παναγία ΑγιοσωρείτισσαΣινά-
14.Παναγία Αγίου όρους-
15.Παναγία ΑγκαράθουΚρήτη-
16.Παναγία Αγνή-
17.Παναγία ΑγορίτσαΒόλος-
18.Παναγία ΑγρελοπούσαιναΧίος-
19.Παναγία Αγριδιώτισσα-
20.Παναγία ΑγριλιώτισσαΚεφαλονιά-
21.Παναγία ΑγρινιώτισσαΚεφαλονιά-
22.Παναγία ΑγρούΚωνσταντινούπολη-
23.Παναγία Αειμακάριστος-
24.Παναγία Αειμεσιτεύουσα-
25.Παναγία ΑθηνιώτισσαΑθήνα-
26.Παναγία Αιγύπτια-
27.Παναγία ΑιματούσαΚύπρος-
28.Παναγία Αιμίαλου-
29.Παναγία Αιρκώτισσα-
30.Παναγία ΑκαδημιώτισσαΝάξος-
31.Παναγία ΑκαθήΣχοινούσαΚινητή εορτή
32.Παναγία Ακατάβλητος-
33.Παναγία Ακατάφλεκτη-
34.Παναγία Ακήραση-
35.Παναγία ΑκρωτηριανήΚρήτη-
36.Παναγία ΑλανιώτισσαΣμύρνη-
37.Παναγία Αλεξανδριανή-
38.Παναγία ΑλεξανδρινήΒέροια15 Αυγούστου
39.Παναγία Αλεξίου Κομνηνού-
40.Παναγία ΑλεξιώτισσαΠάτρα26 Δεκεμβρίου
41.Παναγία Αλεπινή-
42.Παναγία ΑλεύρουΜύκονος-
43.Παναγία ΑληθινήΣύμη15 Αυγούστου
44.Παναγία Αλλοιώτισσα-
45.Παναγία Αλόχη-
46.Παναγία ΑμαλφιτώνΚωνσταντινούπολη-
47.Παναγία Αμαρτωλών ΣωτηρίαΑγία Λαύρα Καλαβρύτων-
48.Παναγία Αματίτση-
49.Παναγία Άμεμπτος-
50.Παναγία Αμετάθετος-
51.Παναγία Αμίαντος-
52.Παναγία ΆμμουΣίφνος-
53.Παναγία Αμολιανή-
54.Παναγία Αμόλυντος-
55.Παναγία ΑμουρίουΚωνσταντινούπολη-
56.Παναγία Αμπελακίων-
57.Παναγία ΑμπελακιώτισσαΝαύπακτος15 Αυγούστου
  Αρκαδία-
58.Παναγία Αμπελοκήπισσα-
59.Παναγία ΑμπουδιώτισσαΕύβοια-
60.Παναγία Άμωμη-
61.Παναγία ΑνάληψιςΧίος-
62.Παναγία Άνασσα-
63.Παναγία ΑναφωνήτριαΖάκυνθος-
64.Παναγία ΑνέμηΣαμοθράκη15 Αυγούστου
65.Παναγία Άνθος το ΑμάραντονΚαστελλόριζο-
66.Παναγία ΑντιβουνιώτισσαΚέρκυρα26 Δεκεμβρίου
67.Παναγία Αντινίτισσα-
68.Παναγία ΑντιφωνήτισσαΚωνσταντινούπολη-
69.Παναγία ΑντιφωνήτριαΆγιον Όρος-
70.Παναγία Ανωμερίτισσα-
71.Παναγία Αξιον ΕστίΆγιον Όρος11 Ιουνίου
72.Παναγία ΑπειραθίτισσαΝάξος-
73.Παναγία Απείρανδρος-
74.Παναγία Απειρόγαμος-
75.Παναγιά ΑπεκοήςΚάλυμνος2 Φεβρουαρίου
76.Παναγία ΑποκουήςΣύμη23 Αυγούστου
77.Παναγία ΑπόλουΠάτμος15 Αυγούστου
78.Παναγία Απρόσιτος-
79.Παναγία ΑρακιώτισσαΚύπρος8 Σεπτεμβρίου
80.Παναγία ΑράπισσαΤρίγλια-
81.Παναγία ΑρβανίτισσαΧίοςΚινητή εορτή
82.Παναγία ΑργινωντώνΚάλυμνος-
83.Παναγία ΑργοκοιλιώτισσαΝάξοςΚινητή εορτή
84.Παναγία ΑρεθιώτισσαΑμφιλοχία8 Σεπτεμβρίου
85.Παναγία Αρείας-
86.Παναγιά ΑρεοβίνδουΚωνσταντινούπολη10 Φεβρουαρίου
87.Παναγία Αριστεροκρατούσα-
88.Παναγία ΑριώνΝάξοςΆγνωστη ημερομηνία
89.Παναγία ΑρκουδιώτισσαΧανιά2 Φεβρουαρίου
90.Παναγία ΑρκουλούΝάξοςΆγνωστη ημερομηνία
91.Παναγία ΑρμάδαςΣπέτσες-
92.Παναγία ΑρματίουΚωνσταντινούπολη17 Αυγούστου
93.Παναγία Αρμενοκρατούσα-
94.Παναγία Αρσανά-
95.Παναγία Αρτάκης-
96.Παναγία ΑρχαγγελιώτισσαΞάνθη21 Νοεμβρίου
97.Παναγία ΑρχατούΝάξοςΆγνωστη ημερομηνία
98.Παναγία Αρχισπορίτισσα-
99.Παναγία Αρχόντισσα-
100.Παναγία ΑρωμάτωνΚυνουρία-
101.Παναγία ΑσίνουΚύπροςΚινητή εορτή
102.Παναγία Άσπιλη-
103.Παναγία Ασπραγγέλου-
104.Παναγία Ασπροβουνιώτισσα-
105.Παναγία ΑσπροπαναγιάΚύπρος-
106.Παναγία ΑσπροποτάμουΚύπρος-
107.Παναγία Ασύγκριτη-
108.Παναγία ΑτταλειώτισσαΤαύρος (Αθήνα)8 Σεπτεμβρίου
  Καλαμωτή (Χίος)2 Φεβρουαρίου
  Γαλήνη (Νάξος)15 Αυγούστου
109.Παναγία Αυγουστιανή-
110.Παναγία Αφέντρικα-
111.Παναγία Αφθορος-
112.Παναγία ΑφροδίτισσαΚύπρος-
113.Παναγία ΑχειροποιήτοςΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
  Άγιον Όρος-
114.Παναγία Αχιβάδενα-
115.Παναγία Αχραντος-
116.Παναγία ΑψηλήΣινασσό Καππαδοκίας-
117.Παναγία ΑψιδιώτισσαΚύπρος-

Β

118.Παναγία ΒαγγελίστραΜύκονος-
119.Παναγία ΒαλανάΚύπρος15 Αυγούστου
120.Παναγία Βαλουκλιώτισσα-
121.Παναγία Βανιώτισσα-
122.Παναγία Βαραγγιώτισσα-
123.Παναγία Βαρδιανιώτισσα-
124.Παναγία ΒαρκούΗλεία23 Αυγούστου
125.Παναγία ΒαρνάκοβαΦωκίδα15 Αυγούστου
126.Παναγία Βασιληγενέτειρα-
127.Παναγία Βασίλισσα-
128.Παναγία Βατοπεδινή-
129.Παναγία ΒάτουΌρος Σινά25 Μαρτίου
130.Παναγία ΒατούσαιναΨαράΆγνωστη ημερομηνία
131.Παναγία Βελανιδιά-
132.Παναγία Βελεστίνου-
133.Παναγία Βελλά-
134.Παναγία Βεργουπουλιανή-
135.Παναγία ΒεφάΚωνσταντινούπολη15 Αυγούστου
136.Παναγία ΒηθλεεμίτισσαΒηθλεέμ26 Δεκεμβρίου
137.Παναγία ΒηματάρισσαΆγιον Όρος-
138.Παναγία Βιγλιώτισσα-
139.Παναγία Βιδιανή-
140.Παναγία Βιργιωμένη-
141.Παναγία ΒλασσαρούςΑθήνα21 Νοεμβρίου
142.Παναγία Βλαχαρνέα-
143.Παναγία ΒλαχέραιναΚέρκυρα2 Ιουλίου
144.Παναγία ΒλαχέρναΚωνσταντινούπολη2 Ιουλίου
  Άρτα2 Ιουλίου
145.Παναγία Βλέπουσα-
146.Παναγία ΒλεφαριώτισσαΑστυπάλαια-
147.Παναγία ΒλυχάδιαΚάλυμνος15 Αυγούστου
148.Παναγία Βλυχιόρικα-
149.Παναγία ΒοήθειαΧίοςΚινητή εορτή
  ΠάτραΚινητή εορτή
150.Παναγία Βοηθούσα-
151.Παναγία Βορεινή-
152.Παναγία ΒουθυνώνΚάλυμνος-
153.Παναγία ΒούλισταΤήνος-
154.Παναγία ΒουλκανιώτισσαΜεσσηνία20 Σεπτεμβρίου
155.Παναγία Βουναρκώτισσα-
156.Παναγία Βουνογιάτρισσα-
157.Παναγία ΒουνούΑλόννησος15 Αυγούστου
158.Παναγία ΒουρλιώτισσαΝέα ΦιλαδέλφειαΕιδικός εορτασμός
159.Παναγία ΒουρνιώτισσαΤήνος8 Σεπτεμβρίου
160.Παναγία ΒράχουΚόρινθος-
161.Παναγία Βρεσθενίτισσα-
162.Παναγία Βρεφοκομούσα-
163.Παναγία ΒρεφοκρατούσαΣινά-
  Άγιον Όρος-
164.Παναγία Βρεφουργήσασα-
165.Παναγία Βρεχούσα-
166.Παναγία ΒροντιανήΣάμος8 Σεπτεμβρίου
167.Παναγία Βρόντου-
168.Παναγία Βροχής-
169.Παναγία Βρυούλων-
170.Παναγία ΒρυσιανήΚάρπαθος8 Σεπτεμβρίου
171.Παναγία ΒύσσιανηΣέρρες15 Αυγούστου

Γ

172.Παναγία ΓαλακτίνηΚύπρος-
173.Παναγία ΓαλακτοτροφούσαΆγιον Όρος3 Ιουλίου
174.Παναγία Γαλανή-
175.Παναγία Γαλανούσα-
176.Παναγία ΓαλαταρκιώτισσαΚύπρος-
177.Παναγία ΓαλατιανήΚάλυμνος15 Αυγούστου
178.Παναγία ΓαλατούσαΚύπρος-
179.Παναγία Γαλαχτοτροφία-
180.Παναγία Γαλαχτοφορούσα-
181.Παναγία ΓάλλουΆνδρος-
182.Παναγία Γαλουχιότισσα-
183.Παναγία ΓαρδελάκηΙθάκη-
184.Παναγία Γαστριωτισσα-
185.Παναγία ΓαυριώτισσαΑμφίκλεια8 Σεπτεμβρίου
186.Παναγία ΓενάτουΚύπρος-
187.Παναγία Γενεσίου Θεοτόκου Σαβαθιανών-
188.Παναγία Γενεσιουργός-
189.Παναγία Γέννας-
190.Παναγία ΓερανούΠάτμος15 Αυγούστου
191.Παναγία ΓερόντισσαΆγιον Όρος2 Δεκεμβρίου
192.Παναγία Γεσθημανίτισσα-
193.Παναγία Γηνατού-
194.Παναγία ΓηροκομήτισσαΠάτρα15 Αυγούστου
195.Παναγία ΓιαλλούςΝάξοςΆγνωστη ημερομηνία
196.Παναγία ΓιαλούσαΚύπρος-
197.Παναγία ΓιάτρισσαΜάνη8 Σεπτεμβρίου
  Λουτράκι Κορινθίας8 Σεπτεμβρίου
  Θηρασία21 Σεπτεμβρίου
198.Παναγία ΓιουρίτισσαΑλόννησος25 Μαρτίου
199.Παναγία Γκαβή-
200.Παναγία ΓκεχριονιώτιασαΛηξούρι-
201.Παναγία Γκιζιλκιζιώτισσα-
202.Παναγία Γκουβερνιώτισσα-
203.Παναγία ΓκουμπελίδικηΚαστοριά-
204.Παναγία ΓκούραςΤρίκαλα-
205.Παναγία ΓκρεμιώτισσαΊος15 Αυγούστου
206.Παναγία Γλυκασμός των Αγγέλων-
207.Παναγία ΓλυκειάΧίος-
208.Παναγία ΓλυκιώτισσαΚύπρος-
209.Παναγία ΓλυκογαλούσαΣαντορίνη21 Νοεμβρίου
  Ρόδος-
210.Παναγία Γλυκοκυματούσα-
211.Παναγία ΓλυκοφιλούσαΛέσβος-
  Άγιον Όρος-
212.Παναγία ΓλυκύΚάλυμνος15 Αυγούστου
213.Παναγία ΓλυφαδιώτισσαΣάμος-
214.Παναγία ΓλωσσάΚύπρος-
215.Παναγία ΓοργοεπήκοοςΜάνδρα Αττικής-
  Κως15 Αυγούστου
  Άγιον Όρος1 Οκτωβρίου
216.Παναγία ΓοργόναΛέσβοςΆγνωστη ημερομηνία
217.Παναγία ΓουβερνιώτισσαΚρήτη-
218.Παναγία ΓουμένισσαΚικλίς-
219.Παναγία ΓουμεράΜακρυνίτσα8 Σεπτεμβρίου
220.Παναγία ΓουνιώτισσαΚρήτη-
221.Παναγία Γούντα-
222.Παναγία ΓουρλομάταΛέρος15 Αυγούστου
223.Παναγία ΓραβάΠάτμος23 Αυγούστου
224.Παναγία Γραφιώτισσα-
225.Παναγία Γρηγορίτσα-
226.Παναγία ΓρηγορούσαΑθήνα8 Σεπτεμβρίου
227.Παναγία Γύψενη-
228.Παναγία Γωνιά-

Δ

229.Παναγία Δαδιού-
230.Παναγία Δαδιώτισσα-
231.Παναγία Δακρύβρεχτος-
232.Παναγία ΔακρυρροούσαΣινά-
  Κεφαλλονιά31 Ιανουαρίου
233.Παναγία Δαμασιά-
234.Παναγία ΔαμάσταΦθιώτιδα-
235.Παναγία ΔαμνιώτισσαΝάξοςΆγνωστη ημερομηνία
236.Παναγία Δέηση-
237.Παναγία Δεκαπεντούσα-
238.Παναγία ΔεμερλιώτισσαΦάρσαλα23 Αυγούστου
239.Παναγία Δένδρου-
240.Παναγία ΔεξιάΘεσσαλονίκη-
241.Παναγία Δεξιοκρατούσα-
242.Παναγία ΔεόμενηΘεσσαλονίκη-
243.Παναγία ΔερμάταΖάκυνθος-
244.Παναγία ΔέσποιναΙκαρία-
245.Παναγία ΔευτέρουΚωνσταντινούπολη-
246.Παναγία ΔημακέλωνΚωνσταντινούπολη-
247.Παναγία ΔημοκράνιαΘράκη-
248.Παναγία ΔημοσιάναΚέρκυρα-
249.Παναγία Διακονούσα-
250.Παναγία ΔιασώζουσαΠάτμος15 Αυγούστου
251.Παναγία ΔιενήΡόδος-
252.Παναγία Δικαιόκριτος-
253.Παναγία Δικαιότατη-
254.Παναγία ΔιμιοβίτισσαΜεσσηνία-
255.Παναγία ΔιότισσαΚεφαλονιά-
256.Παναγία ΔιώτισσαΚεφαλονιά-
257.Παναγία ΔοβράΒέροια15 Αυγούστου
258.Παναγία ΔομανδρίουΛέσβος-
259.Παναγία ΔομιαμίτισσαΚαρπενήσι-
260.Παναγία Δομνιανίτισσας-
261.Παναγία Δοξάρισσα-
262.Παναγία Δουβέργαινα-
263.Παναγία ΔουπιανήΜετέωρα-
264.Παναγία ΔοχειάρισσαΆγιον Όρος-
265.Παναγία ΔραπανιώτισσαΑργοστόλι24 Σεπτεμβρίου
266.Παναγία ΔροσιανήΝάξος8 Σεπτεμβρίου
267.Παναγία ΔυοχούσαιναΨαρά-

Ε

268.Παναγία ΕγγυήτριαΣινά-
269.Παναγία ΈγκλειστριανήΚύπρος-
270.Παναγία ΕθνοφρουρούσσαΚύπρος-
271.Παναγία ΕικονίστριαΣκίαθος-
272.Παναγιά ΕικοσιφοίνισσαΠάγγαιο Όρος15 Αυγούστου
273.Παναγία ΕικοσπενταρούσαΣαμοθράκηΚινητή εορτή
274.Παναγία ΕισοδιώτισσαΠαγγαίο Όρος-
275.Παναγία ΕκατονταπυλιανήΠάρος15 Αυγούστου
276.Παναγία Εκκλησιάρχουσα-
277.Παναγία ΕλαίαΣύμη-
278.Παναγία ΕλαιοβρύτισσαΆγιον Όρος-
279.Παναγία ΈλατοςΆγιον Όρος-
280.Παναγία Ελεημονήτρια-
281.Παναγία Ελειμονήτρια-
282.Παναγία Ελέους-
283.Παναγία ΕλεούσαΚύθνος23 Αυγούστου
  Δομοκός15 Αυγούστου
  Άγιον Όρος-
284.Παναγία ΕλέρουΚάσος8 Σεπτεμβρίου
285.Παναγία ΕλευθεριώτριαΖάκυνθος8 Σεπτεμβρίου
286.Παναγία ΈλευθερούσαΠάτμος-
287.Παναγία ΕλευθερώτριαΣαλαμίνα12 Οκτωβρίου
  Διδυμότειχο28 Οκτωβρίου
  Βασσαράς (Σπάρτη)1 Οκτωβρίου
  Αθήνα28 Οκτωβρίου
288.Παναγία ΕλπίδαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
289.Παναγία Ελπιδοφόρα-
290.Παναγία Ελπίς Πιστών-
291.Παναγία ΕλώνηΑρκαδία23 Αυγούστου
292.Παναγία ΕμπορείουΚάσσος-
293.Παναγία Ένθρονη-
294.Παναγία ΕννιαμερίτισαΠάρος23 Αυγούστου
295.Παναγία ΕξακουστήΚρήτη-
296.Παναγία ΕξαπτέρουΘράκη-
297.Παναγία ΕξοχικήΝίσυρος-
298.Παναγία ΕξώσκαλαςΠάτμος15 Αυγούστου
299.Παναγία ΕπακούουσαΆγιον Όρος-
300.Παναγία Επανωκαστρίτισσα-
301.Παναγία ΕπανωχωριανήΑμοργός-
302.Παναγία Επί Σοι χαίρειΑμοργός-
303.Παναγία ΕπίσκεψηΤρίκαλα15 Αυγούστου
304.Παναγία ΕπισκοπιανήΣαντορίνη15 Αυγούστου
305.Παναγία Επουράνιος-
306.Παναγία Επουράνιος Πύλη-
307.Παναγία Επταβηματούσα-
308.Παναγία ΕρειθιανήΧίος15 Αυγούστου
309.Παναγία Ερυπιανή-
310.Παναγία ΕσφαγμένηΆγιον Όρος-
311.Παναγία ΕυαγγελίστριαΣκιάθος25 Μαρτίου
  Ικαρία25 Μαρτίου
  Βοιωτία25 Μαρτίου
312.Παναγία ΕυεργέτιδαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
313.Παναγία Ευθριανή-
314.Παναγία Ευρετή-
315.Παναγία Εύσπλαχνος-
316.Παναγία ΈφοροςΆγιον Όρος-
317.Παναγία ΕψιμιανήΠάτμος-

Ζ

318.Παναγία Ζαλακιώτισσα-
319.Παναγία Ζεραχιώτισσα-
320.Παναγία ΖερβάτιΖερβάτι (Βόρειος Ήπειρος)15 Αυγούστου
321.Παναγία ΖερβιώτισσαΧανιάΆγνωστη ημερομηνία
322.Παναγία Ζεριχιώτισσα-
323.Παναγία Ζερμπτίτσης-
324.Παναγία ΖιδανιώτισσαΚοζάνη8 Σεπτεμβρίου
325.Παναγία Ζυλή-
326.Παναγία Ζωάρκεια-
327.Παναγία Ζωήρρυτος-
328.Παναγία Ζωηφόρος-
329.Παναγία Ζωοδότειρα-
330.Παναγία Ζωοδότρα-
331.Παναγία Ζωοδόχος-
332.Παναγία Ζωοπηγή-
333.Παναγία Ζωοπόρος-
334.Παναγία Ζωοτόκος-

Η

335.Παναγία Ηγήτρια-
336.Παναγία Ηγουμένη-
337.Παναγία Ηδύπνους-
338.Παναγία ΗλιόκαληΣαλαμίνα Κύπρου-
339.Παναγία Ηλιοτόκος-

Θ

340.Παναγία ΘαλασσινήΆνδρος15 Αυγούστου
341.Παναγία ΘαλασσίτραΜήλος2 Φεβρουαρίου
342.Παναγία ΘαλασσομάχισσαΚεφαλονιά-
343.Παναγία ΘαλασσομαχούσαΖάκυνθος15 Αυγούστου
344.Παναγία Θαρεινή-
345.Παναγία Θεάλεχτη-
346.Παναγία ΘεματισσιάναΚεφαλονιά-
347.Παναγία Θεοδίδαχτη-
348.Παναγία Θεοδόξαστη-
349.Παναγία Θεόκλητη-
350.Παναγία Θεοκνήτωρ-
351.Παναγία Θεοκόσμητη-
352.Παναγία Θεόληπτος-
353.Παναγία ΘεομάναΝέα Κίος Αργολίδας23 Αυγούστου
354.Παναγία Θεομητροπρεπεστέρα-
355.Παναγία ΘεοσκέπαστηΣαντορίνη26 Δεκεμβρίου
  ΆνδροςΚινητή εορτή
356.Παναγία Θεοτίμητη-
357.Παναγία ΘεοτοκάΑμοργός-
358.Παναγία ΘεοτόκισσαΤήλος-
359.Παναγία Θεοτόκος-
360.Παναγία Θεουργία-
361.Παναγία ΘεοφάναΚέα-
362.Παναγία Θεόφραστος-
363.Παναγία Θεόφρων-
364.Παναγία ΘεραπειώτισσαΚωνσταντινούπολη-
365.Παναγία ΘερμιανήΝίσυρος-
366.Παναγία Θευαγέστατη-
367.Παναγία ΘημιανήΚρήτη-
368.Παναγία Θρηνούσα-
369.Παναγία ΘρηνωδούσσαΝίσυρος-
370.Παναγία ΘρυλιδιώτισσαΛευκωσία-
371.Παναγία Θωμιανή-

Ι

372.Παναγία Ίαμα-
373.Παναγία Ίαση-
374.Παναγία Ιερόβλαστος-
375.Παναγία Ιερομύτης-
376.Παναγία ΙεροσολυμίτισσαΙεροσόλυμα15 Αυγούστου
377.Παναγία Ιλαρώτατη-
378.Παναγία Ιμερόεσσα-
379.Παναγία Ισηγορία-

Κ

380.Παναγία ΚαβουράδαιναΛέρος15 Αυγούστου
381.Παναγία Καγιά-
382.Παναγία ΚαζάνΜάνδρα Αττικής-
383.Παναγία ΚαθαριώτισσαΙθάκη8 Σεπτεμβρίου
384.Παναγία Καθαρών-
385.Παναγία ΚαθολικήΡόδος23 Αυγούστου
386.Παναγία Καθρέπτης-
387.Παναγία ΚακαβιώτισσαΛήμνοςΚινητή εορτή
388.Παναγία Κακιά ΜέλισσαΚύθηρα2 Φεβρουαρίου
389.Παναγία ΚακόβολουΚύθνος21 Νοεμβρίου
390.Παναγία ΚακοπερατούΜαραθόκαμπος-
391.Παναγία Καλαθή-
392.Παναγία ΚαλαμιώτισσαΑνάφη8 Σεπτεμβρίου
393.Παναγία Καλάμου-
394.Παναγία ΚαλαμούςΞάνθη15 Αυγούστου
395.Παναγία Καλιγού-
396.Παναγία Καλλίτοκος-
397.Παναγία ΚαλολειβαδιανήΚύθνος8 Σεπτεμβρίου
398.Παναγία ΚαλοπέτραΡόδος15 Αυγούστου
399.Παναγία ΚαλούΣαντορίνη15 Αυγούστου
400.Παναγία Καλού Νερού-
401.Παναγία Καλυβιανή-
402.Παναγία Καμακάρι-
403.Παναγία ΚαμαριώτισσαΣαμοθράκηΚινητή εορτή
404.Παναγία Καματερός-
405.Παναγία Καμένη-
406.Παναγία Καμπιώτισσα-
407.Παναγία Κάμπου-
408.Παναγία ΚανάλαΚύθνος15 Αυγούστου
409.Παναγία Κανδήξη-
410.Παναγία Κανταριώτισσα-
411.Παναγιά ΚαπνικαρέαΑθήνα21 Νοεμβρίου
412.Παναγία ΚαρδιανήΣύρος8 Σεπτεμβρίου
413.Παναγία Καρδιοβαστάζουσα-
414.Παναγία ΚαρδιώτισσαΚρήτη-
415.Παναγία Καρποφορούσα-
416.Παναγία ΚαρυδιανήΚρήτη2 Φεβρουαρίου
417.Παναγία Καρύπη-
418.Παναγία ΚασσωπίτραΚέρκυρα8 Μαΐου
  Άρτα8 Μαΐου
419.Παναγία ΚαστριανήΚέα15 Αυγούστου
420.Παναγία ΚάστρουΛέρος15 Αυγούστου
421.Παναγία Καστρουλέρου-
422.Παναγία Κατάκαρπος-
423.Παναγία Κατακεκρυμμένη (ή Πορτοκαλούσα)Άργος21 Νοεμβρίου
424.Παναγία Καταλωνική-
425.Παναγία Κατάπαυση-
426.Παναγία ΚαταπολιανήΤήνος1 Σεπτεμβρίου
427.Παναγία ΚαταφυγήΚρήτη-
428.Παναγία ΚατοπολιανήΑμοργός-
429.Παναγία Καψοδερματούσα-
430.Παναγία Κερά-
431.Παναγία ΚερατσάνισσαΟξύλιθος Ευβοίας8 Σεπτεμβρίου
432.Παναγία ΚερνίτσαΑρκαδία-
433.Παναγία Κέρνιτσα-
434.Παναγία ΚεροπολίτισσαΚρήτη-
435.Παναγία ΚεφαλαριώτισσαΑργολίδαΚινητή εορτή
436.Παναγία ΚεχαριτωμένηΤροιζηνία-
  ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
437.Παναγία Κεχρινιώτισσα-
438.Παναγία ΚήπουΜήλος-
439.Παναγία ΚηπουραίωνΚεφαλλονιά25 Μαρτίου
440.Παναγία Κισσιώτισσα-
441.Παναγία Κιτιού-
442.Παναγία ΚιτρινοπετρίτισσαΑυστραλία4 Οκτωβρίου
443.Παναγία ΚλειβωκάΑρκαδίαΚινητή εορτή
444.Παναγία Κλειδί του Παραδείσου-
445.Παναγία Κλεισούρας-
446.Παναγία Κλεφτοπαναγιά-
447.Παναγία Κοιμητηρίων-
448.Παναγία Κόκκινη-
449.Παναγία Κολοκυθιώτισσα-
450.Παναγία Κολυβιανή-
451.Παναγία Κορκοδειλιά-
452.Παναγία Κορυφή-
453.Παναγία Κορυφινή-
454.Παναγία ΚορυφιώτισσαΚαμάρι ΚορινθίαςΚινητή εορτή
455.Παναγία Κορφιάτισσα-
456.Παναγία Κοσμοπόθητος-
457.Παναγία ΚοσμοσώτηραΦέρες Έβρου15 Αυγούστου
458.Παναγία Κοσυφοίνισσα-
459.Παναγία Κότσικα-
460.Παναγία ΚουκουζέλισσαΝέα Κίος Αργολίδας12 Ιουλίου
  Άγιον Όρος21 Νοεμβρίου
461.Παναγία ΚουμάναΠάτμος-
462.Παναγία ΚουμαρούΜύκονος-
463.Παναγία Κουμπελίδικη-
464.Παναγία ΚουνίστραΣκιάθος21 Νοεμβρίου
465.Παναγία Κουνοπιώτισσα-
466.Παναγία Κουρίου-
467.Παναγία Κουροτρόφος-
468.Παναγία ΚουτσουριώτισσαΕρατεινή (Φωκίδα)23 Αυγούστου
469.Παναγία Κουτσουρώ-
470.Παναγία Κουφή-
471.Παναγία Κουφή Πέτρας-
472.Παναγία Κοφινή-
473.Παναγία ΚόχηΣίφνος-
474.Παναγία Κρανιώτισσα - ΦαναριώτισσαΠετρίλο Αγράφων-
475.Παναγία ΚρεμαστήΗλεία23 Αυγούστου
476.Παναγία ΚρήναΧίοςΆγνωστη ημερομηνία
477.Παναγία Κρομμυδιώτισσα-
478.Παναγία ΚρυπτήΒενετία - Ιταλία15 Αυγούστου
479.Παναγία Κτιστή-
480.Παναγία Κτιτόρισσα-
481.Παναγία Κυκκώτισσα-
482.Παναγία Κυπαιότισσα-
483.Παναγία Κυπαρισσιώτισσα-
484.Παναγία ΚυράΣαντορίνη8 Σεπτεμβρίου
  Νίσυρος23 Αυγούστου
  Κάρπαθος23 Αυγούστου
  Κάλυμνος15 Αυγούστου
  Αλόννησος8 Σεπτεμβρίου
485.Παναγία Κυρά ΞένηςΤήνος-
486.Παναγία Κυρά των ΑγγέλωνΜύκονος-
  Κέρκυρα15 Αυγούστου
487.Παναγία Κυρά-ΧωστήΚάλυμνος15 Αυγούστου
488.Παναγία Κυρά-ΨηλήΚάλυμνος15 Αυγούστου
489.Παναγία Κώμη-

Λ

490.Παναγία ΛαγκαδιούΘηρασία21 Νοεμβρίου
491.Παναγία ΛαγκαδιώτισσαΧαλκίδα8 Σεπτεμβρίου
492.Παναγία ΛαγουδιανήΘεσσαλονίκη-
493.Παναγία ΛακκοσκητιώτισαΆγιον Όρος-
494.Παναγία ΛαμπηδώνΠήλιο-
495.Παναγία Λαμπρότατη-
496.Παναγία Λαμπροφορία-
497.Παναγία ΛαοδηγήτριαΘεσσαλονίκηΚινητή εορτή
498.Παναγία Λαού-
499.Παναγία ΛαουτσάνισσαΕύβοια-
500.Παναγία ΛαρνιώτισσαΚάρπαθος8 Σεπτεμβρίου
501.Παναγία ΛατομίτισσαΧίος15 Αυγούστου
502.Παναγία Λαυριώτισσα-
503.Παναγία ΛάχνηΠάτμος-
504.Παναγία ΛεμονήτραΤήνος-
505.Παναγία ΛεμονίτισσαΣύμη15 Αυγούστου
506.Παναγία ΛεσινιώτισσαΑιτωλοακαρνανία23 Αυγούστου
507.Παναγία ΛευκουσιάςΙκαρία-
508.Παναγία ΛέφαιναΙκαρία-
509.Παναγία Λεχούσα-
510.Παναγία ΛεχωβίτισσαΚόρινθος-
511.Παναγία ΛήμνουΙκαρία-
512.Παναγία ΛιαουτσιάνισσαΚύμη15 Αυγούστου
513.Παναγία ΛιβαδιώτισσαΚύπρος-
514.Παναγία ΛιβόςΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
515.Παναγία ΛιμενιώτισσαΚύπρος-
516.Παναγία ΛίμνηςΛέρος-
517.Παναγία ΛιμνιάΛίμνη Ευβοίας8 Σεπτεμβρίου
518.Παναγία ΛινοβρόχιαΙθάκη-
519.Παναγία Λιόσα-
520.Παναγία ΛογκοβάρδαΠάρος-
521.Παναγία Λοιμιώτισσα-
522.Παναγία ΛουβαράΚύπρος-
523.Παναγία ΛουλουδιανήΗράκλειο-
524.Παναγία ΛούμαΠάρος-
525.Παναγία ΛύδδηςΠάρος-
526.Παναγία ΛυκοδήμουΠάρος-
527.Παναγία Λυκούρεσι-
528.Παναγία ΛυκουρισιώτισσαΣκουτερά Αγρινίου31 Αυγούστου
529.Παναγία ΛυπημένηΠάρος-

Μ

530.Παναγία ΜαγαζιώτισσαΚεφαλονιά-
531.Παναγία Μαδύτου-
532.Παναγιά ΜακαριώτισσαΒοιωτία23 Αυγούστου
533.Παναγία Μακελάρια-
534.Παναγία ΜακρινήΣάμος15 Αυγούστου
535.Παναγία ΜακρυμάλληΕύβοια23 Αυγούστου
536.Παναγία ΜακρυνήΜαραθόκαμπος-
537.Παναγία ΜαλαματένιαΤήνος23 Αυγούστου
538.Παναγία ΜαλεβήΑρκαδία15 Αυγούστου
539.Παναγία ΜαλίκηΎδρα23 Αυγούστου
540.Παναγία ΜαλτέζαΣαντορίνη21 Νοεμβρίου
541.Παναγία ΜανδαλάκηΤήνος-
542.Παναγία Μανεδή-
543.Παναγία Μάννα των παίδωνΚύπρος-
544.Παναγιά ΜαντζαριώτισσαΟξύλιθος Ευβοίας23 Αυγούστου
545.Παναγία Μαντιλούσα-
546.Παναγία Μαραθούντα-
547.Παναγία ΜαρμαρινήΣαντορίνη15 Αυγούστου
548.Παναγία ΜαρουλιανήΣαντορίνη2 Φεβρουαρίου
549.Παναγία Μαστών-
550.Παναγία ΜαύρηΛέρος-
551.Παναγία Μαυριώτισσα-
552.Παναγία Μαυρομμάτα-
553.Παναγία ΜαυρομωλίτισσαΦανάρι-
554.Παναγία ΜαχαιριώτισσαΚύπρος18 Οκτωβρίου
555.Παναγία Μαχαιρωμένη-
556.Παναγία Με τους κρίνους-
557.Παναγία ΜεγάληΣάμος23 Αυγούστου
  Θήβα-
558.Παναγία Μεγαλομάρτυρος-
559.Παναγία ΜεγαλομάταΤήνος2 Φεβρουαρίου
  ΣκιάθοςΕιδικός εορτασμός
560.Παναγία ΜεγαλοσπηλαιώτισσαΚαλάβρυτα15 Αυγούστου
561.Παναγία ΜεγαλόχαρηΤήνος25 Μαρτίου
562.Παναγία Μελαχρινή-
563.Παναγία ΜελικαρούΣκύρος15 Αυγούστου
564.Παναγία ΜενετέςΚάρπαθος15 Αυγούστου
565.Παναγία ΜεσίτριαΚύπρος-
566.Παναγία ΜεσοπαντήτισσαΚρήτη13 Ιανουαρίου
567.Παναγία ΜεσοπόντισσαΜετεώρα-
568.Παναγία ΜεσοσπορίτισσαΟξύλιθος Ευβοίας21 Νοεμβρίου
  Καλύβια (Εννέα Πύργοι)21 Νοεμβρίου
569.Παναγία ΜετόχιΣαντορίνη21 Νοεμβρίου
570.Παναγία ΜηλεσιώτισσαΩρωπός21 Νοεμβρίου
571.Παναγία ΜηλιώτισσαΜηλιά Αριδαίας8 Σεπτεμβρίου
572.Παναγία Μητέρα-
573.Παναγία Μητέρα Θεού επί τον θρόνο-
574.Παναγία Μικρά-
575.Παναγία Μογρονήσι-
576.Παναγία Μολυβδοσκέβαστη-
577.Παναγία Μοναρκά-
578.Παναγία ΜοναχήΣίφνος-
579.Παναγία ΜουχλίουΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
580.Παναγία ΜπαλήΣίφνος-
581.Παναγία ΜπάμπιανηΛάκκα Πέλλας15 Αυγούστου
582.Παναγία ΜπαφέρουΣτεμνίτσα-
583.Παναγία ΜπελώνιαΣαντορίνη2 Φεβρουαρίου
584.Παναγία ΜποργανούλαΚάσος8 Σεπτεμβρίου
585.Παναγία ΜπόριαΚορυτσά-
586.Παναγία Μυρελαίου (ή Μυρόδυνου)ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
587.Παναγία ΜυροβλύτισσαΠουλίτσα Κορινθίας-
  Άγιον Όρος-
588.Παναγία ΜυρσινιδίουΧίος24 Σεπτεμβρίου
589.Παναγία ΜυρσινιώτισσαΛέσβος-
590.Παναγία ΜυρταριώτισσαΣύμη15 Αυγούστου
591.Παναγία ΜυρτενήΡόδος-
592.Παναγία ΜυρτιδιώτισσαΣαντορίνη24 Σεπτεμβρίου
  Νάξος24 Σεπτεμβρίου
  Κύθηρα24 Σεπτεμβρίου
  Κέρκυρα24 Σεπτεμβρίου
593.Παναγία ΜυρτιώτισσαΚάλυμνος-
594.Παναγία Μυφελαιώτισσα-

Ν

595.Παναγία ΝάπαΡόδος-
596.Παναγία Νάπη (Αγία Νάπα)Κύπρος8 Σεπτεμβρίου
597.Παναγία Νάσσα-
598.Παναγία ΝαυπακτιώτισσαΝαύπακτοςΕιδικός εορτασμός
599.Παναγία ΝαυπλιώτισσαΡόδος-
600.Παναγία Νέα-
601.Παναγία ΝεαμονήτισσαΧίος15 Αυγούστου
602.Παναγία Νέγρων-
603.Παναγία ΝεοφανείσαΣαλαμίνα-
604.Παναγία ΝερατζιώτισσαΑμαρούσιο-
605.Παναγία ΝεροφορούσαΚύπρος-
606.Παναγία Νευροκοπιώτισσα-
607.Παναγία ΝιαμονίτισαΧίος-
608.Παναγία ΝίκηςΚρήτη-
609.Παναγία ΝικητιάτουΚρήτη-
610.Παναγία ΝικηφόρουΚρήτη-
611.Παναγία ΝικοποιόςΚρήτη-
612.Παναγία ΝίκουΚύθνος15 Αυγούστου
613.Παναγία ΝτινιούςΕύβοια23 Αυγούστου
614.Παναγία ΝτόλιαννηΚαστοριά-
615.Παναγία Νυμφοτόκος-

Ξ

616.Παναγία Ξαρφανιώτισσα-
617.Παναγία ΞενιάΑλμυρός Μαγνησίας-
618.Παναγία Ξενοβλήτης-
619.Παναγία Ξενοπούλα-
620.Παναγία ΞένωνΛευκάδα8 Σεπτεμβρίου
621.Παναγία Ξεσκλαβώστρα-
622.Παναγία Ξεσπορίτισσα-
623.Παναγία Ξηροκαμπίτισσα-
624.Παναγία Ξηροπηγαδιώτισα-
625.Παναγία Ξηρορείτισσα-
626.Παναγία Ξιδού-
627.Παναγία Ξισώτισσα-
628.Παναγία Ξυνήγορος-

Ο

629.Παναγία ΟδηγήτριαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
  Κίμωλος21 Νοεμβρίου
  Άγιον Όρος20 Ιουνίου
630.Παναγία ΟδηγώνΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
631.Παναγία Οικειώτατη-
632.Παναγία Οικοκυρά-
633.Παναγία Οικονόμισσα-
634.Παναγία Οικονόμου-
635.Παναγία Ολβιόδωρος-
636.Παναγία ΟλυμπίτισσαΚάρπαθος15 Αυγούστου
637.Παναγία ΟλυμπιώτισσαΕλασσόνα15 Αυγούστου
638.Παναγία Ομόθεος-
639.Παναγία Ομονοούσα-
640.Παναγία ΟμπλούΠελοπόνησσος-
641.Παναγία ΟξυλιθιώτισσαΟξύλιθος Ευβοίας25 Μαρτίου
642.Παναγία Ορθοκωστά-
643.Παναγία ΟρφανήΚρήτη15 Αυγούστου
644.Παναγία Οσιώτατη-
645.Παναγία Ουρανού και Γης-
646.Παναγία Ουρανοφόρα-
647.Παναγία Ουρανών-
648.Παναγία Ουρβικίου-
649.Παναγία Οφιδιώτισσα-

Π

650.Παναγία Παγγαιότισσα-
651.Παναγία ΠάθουςΤαξιάρχης Ευβοίας-
652.Παναγία ΠαθώνΧίος-
653.Παναγία Παιδεύσασα-
654.Παναγία ΠαλαιοκαστρίτισσαΚερκύραΚινητή εορτή
655.Παναγία ΠαλαιοκάστρουΛέρος15 Αυγούστου
656.Παναγία Παλαιολογίνα-
657.Παναγία ΠαλαιοφορίτισσαΒέροια23 Αυγούστου
658.Παναγία Παλατιανή-
659.Παναγία Παλίνου-
660.Παναγία ΠαμμακάριστοςΚωνσταντινούπολη1 Σεπτεμβρίου
661.Παναγία Παναγιόχορτο-
662.Παναγία Πανάμωμος-
663.Παναγία ΠανάχραντοςΆνδρος15 Αυγούστου
664.Παναγία ΠαντάνασσαΣίκινοςΚινητή εορτή
  ΜυστράςΕιδικός εορτασμός
  Λειψοί23 Αυγούστου
  ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
665.Παναγία Παντευλόγητη-
666.Παναγία Πάντιμος-
667.Παναγία ΠαντοβασίλισσαΡαφήνα8 Σεπτεμβρίου
668.Παναγία ΠαντοβλεπούσαΘάσος-
669.Παναγία Παντόχαρα-
670.Παναγία Πάντων XαράΚαλέντζι Κορινθίας-
  Άγιον Όρος-
671.Παναγία ΠαπαμελέτιουΣκόπελος-
672.Παναγία ΠαραβουνιώτισσαΕρέτριαΚινητή εορτή
673.Παναγία Παραδείσι ΑρχαγγέλουΚάλυμνος15 Αυγούστου
674.Παναγία ΠαράκλησιςΆγιον Όρος-
675.Παναγία ΠαραμυθίαΆγιον Όρος21 Ιανουαρίου
676.Παναγία ΠαραμυθιώτισσαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
677.Παναγία ΠαραπορτιανήΜύκονος15 Αυγούστου
678.Παναγία Παρηγορήτρα-
679.Παναγία Παρηγορίτισσα-
680.Παναγία Παρθένα-
681.Παναγία Πασών γενεών ευφροσύνηΑττική8 Σεπτεμβρίου
682.Παναγία Παυσολύπη-
683.Παναγία Πειραιώτισσα-
684.Παναγία Πελαγονίτισσα-
685.Παναγία ΠελεκητήΠίνδος15 Αυγούστου
686.Παναγία Πεπελινίτσης-
687.Παναγία Πέρα (Παναγιά)Κάσος15 Αυγούστου
688.Παναγία ΠερίβλεπτοςΠολιτικά15 Αυγούστου
  ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
689.Παναγία Περλιγού-
690.Παναγία Πετραϊδα-
691.Παναγία Πλαγιά-
692.Παναγία ΠλατανιώτισσαΚαλάβρυτα8 Σεπτεμβρίου
693.Παναγία ΠλατσανήΣαντορίνηΚινητή εορτή
694.Παναγία ΠλατυτέραΚέρκυρα15 Αυγούστου
695.Παναγία ΠλημμυριανήΡόδος15 Αυγούστου
696.Παναγία ΠοδίθουΚύπροςΚινητή εορτή
697.Παναγία ΠολίτισσαΤήλος23 Αυγούστου
698.Παναγία Πολυσπορίτισσα-
699.Παναγία ΠονολύτριαΣέρρες28 Οκτωβρίου
700.Παναγία Πόνου-
701.Παναγία ΠορταΐτισσαΑστυπάλαια15 Αυγούστου
  Άγιον ΌροςΚινητή εορτή
702.Παναγία ΠορτιανήΜήλος15 Αυγούστου
703.Παναγία ΠοταμίτισσαΝίσυρος8 Σεπτεμβρίου
704.Παναγία Πουλάτη-
705.Παναγία ΠρέκλαΣκιάθοςΕιδικός εορτασμός
706.Παναγία Πρέσβειρα-
707.Παναγία Προαναγγελλομένη-
708.Παναγία Προπύλη-
709.Παναγία Προσηγορία-
710.Παναγία Προσίστισσα-
711.Παναγία Προστάτρια-
712.Παναγία Προσφυγιά-
713.Παναγία ΠρουσιώτισσαΕυρυτανία23 Αυγούστου
714.Παναγία ΠρωτόθρονηΝάξος25 Μαρτίου
715.Παναγία Πυριότισσα-
716.Παναγία ΠυροβοληθείσαΆγιον Όρος-

Ρ

717.Παναγία Ραγίου-
718.Παναγία ΡαιδιώτισσαΙωάννινα-
719.Παναγία Ραϊθού-
720.Παναγία Ραχοπήδη-
721.Παναγία Ρευματοκράτειρα-
722.Παναγία ΡοβέλισταΆρτα8 Σεπτεμβρίου
723.Παναγία Ροδινή-
724.Παναγία Ρόδον ΑμάραντονΠειραιάςΚινητή εορτή
725.Παναγία Ροϊδίτισσα-
726.Παναγία Ρόμβη-
727.Παναγία Ρουμελιώτισσα-
728.Παναγία Ροχονιάτη-

Σ

729.Παναγία Σαμακιώτισσα-
730.Παναγία ΣαμαρίναςΓρεβεννά-
731.Παναγία ΣαραντασκαλιώτισσαΜαραθόκαμπου-
732.Παναγία ΣέλτσουΆρτα23 Αυγούστου
733.Παναγία Σεπτεμβριανή-
734.Παναγία Σερίφου (ή Ξυλοπαναγιά)Σέριφος15 Αυγούστου
735.Παναγία Σημάου-
736.Παναγία ΣικελίαΧίος8 Σεπτεμβρίου
737.Παναγία ΣινασσίτισσαΞυλόκαστρο Κορινθίας-
738.Παναγία ΣίντηΚύπροςΆγνωστη ημερομηνία
739.Παναγία Σκάλα του Ουρανού-
740.Παναγία Σκαλωτή-
741.Παναγία Σκαφιδιώτισσα-
742.Παναγία ΣκιαδενήΡόδος8 Σεπτεμβρίου
743.Παναγία Σκοπιότισσα-
744.Παναγία ΣκριπούΟρχομενός10 Σεπτεμβρίου
745.Παναγία Σοίριζα-
746.Παναγία Σοτομβριανή-
747.Παναγία ΣουμελάΚαστανιά Ημαθίας15 Αυγούστου
748.Παναγία ΣπηλαιώτισσαΆγραφα ΠίνδοςΚινητή εορτή
749.Παναγία ΣπηλιανήΝίσυρος15 Αυγούστου
750.Παναγία ΣταυρούΠάτμος-
751.Παναγία Στεφάνα-
752.Παναγία ΣτρατηλάτισσαΚύθνος15 Αυγούστου
753.Παναγία ΣυνεμπάστραΚεφαλονιά-
754.Παναγία Σώματα-
755.Παναγία Σωτήρα-

Τ

756.Παναγία Ταξιδιάρα-
757.Παναγία ΤαρτάναΚαρπενήσι-
758.Παναγία Ταταρνώτισσα-
759.Παναγία ΤαυριώτισσαΤαύρος (Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου)1 Αυγούστου
760.Παναγία ΤελένδουΚάλυμνοςΚινητή εορτή
761.Παναγία Τίμια Σκέπη-
762.Παναγία Τιμιωτέρα-
763.Παναγία ΤοπλoύΚρήτη-
764.Παναγία Τόσο νερόΣίφνος15 Αυγούστου
765.Παναγία ΤουρλιανήΜύκονος15 Αυγούστου
766.Παναγία ΤοχνιώτισσαΚύπρος25 Μαρτίου
767.Παναγία ΤρικεριώτισσαΤρίκερι10 Σεπτεμβρίου
768.Παναγία ΤρικορφιώτισσαΔωρίδα Φωκίδας15 Αυγούστου
769.Παναγία ΤρικουκιώτισσαΚύπρος15 Αυγούστου
770.Παναγία ΤριχερούσαΧρυσόκαστρο Καβάλας-
  Άγιον Όρος12 Ιουλίου
771.Παναγία Τροβάτου-
772.Παναγία ΤροοδίτισσαΚύπρος15 Αυγούστου
773.Παναγία Τρουλή-
774.Παναγία ΤρουλωτήΛέσβος-
775.Παναγία ΤρυπητήΑίγιοΚινητή εορτή
776.Παναγία Τρυφερούσα-
777.Παναγία ΤσαμπίκαΡόδος8 Σεπτεμβρίου
778.Παναγία Τσιπιώτισσα-
779.Παναγία ΤσουκχουώνΚάλυμνος-
780.Παναγία Τσυκκώτισσα-

Υ

781.Παναγία Υγείας-
782.Παναγία ΥπακοήΠάτμος-
783.Παναγιά ΥπαπαντήςΚαλαμάτα2 Φεβρουαρίου
784.Παναγία ΥπάρχουσαΙεροσόλυμα-
785.Παναγία Υπέρμαχος-
786.Παναγία Υπογειώτισσα-
787.Παναγία Υποστροφή-
788.Παναγία ΥψενήςΡόδοςΚινητή εορτή
789.Παναγία ΥψηλήΚέρκυρα15 Αυγούστου

Φ

790.Παναγία Φαλάνδρας-
791.Παναγία Φανερουλιώτισσα-
792.Παναγία ΦανερωμένηΧιλιομόδι Κορινθίας-
  Ύδρα15 Αυγούστου
  Σαλαμίνα23 Αυγούστου
  ΡόδοςΚινητή εορτή
  Πάρος-
  Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής23 Αυγούστου
  Νέα Αρτάκη - Χαλκίδα23 Αυγούστου
  Νάξος15 Αυγούστου
  ΛευκάδαΚινητή εορτή
  Ηρακλείτσα Καβάλας-
793.Παναγία Φαρμακολύτρα-
794.Παναγία Φαρμάκου-
795.Παναγία Φάρος-
796.Παναγία Φιδιότισσα-
797.Παναγία Φιδοποταμιανή-
798.Παναγία ΦιδούσαΚεφαλονιά15 Αυγούστου
799.Παναγία Φίδωσα-
800.Παναγία ΦιλερήμουΡόδος24 Σεπτεμβρίου
801.Παναγία ΦιλωτίτισσαΝάξος15 Αυγούστου
802.Παναγία ΦλαμπουριανήΚύθνος23 Αυγούστου
803.Παναγία Φλεβαριανή-
804.Παναγία ΦλεβαριώτισσαΣαλαμίνα2 Φεβρουαρίου
805.Παναγία Φλεβαριώτισσα (ή Λιβύης)Αστυπάλαια2 Φεβρουαρίου
806.Παναγία Φοβερά ΠροστασίαΆγιον ΌροςΚινητή εορτή
807.Παναγία ΦοδελιώτισσαΦόδελα (Ηράκλειο Κρήτης)-
808.Παναγία ΦοινικιώτισσαΧρυσούπολη Περιστερίου8 Σεπτεμβρίου
  Σαντορίνη15 Αυγούστου
809.Παναγία ΦουρτούναΣκύρος-
810.Παναγία ΦραγγαβίλλαΑμαλιάδα-
811.Παναγία ΦρόκαλαΣκύρος-
812.Παναγία Φωτοβολούσα-

Χ

813.Παναγία ΧαβιαράΒέροια21 Νοεμβρίου
814.Παναγία Χαιρετισμών-
815.Παναγία ΧαλκέωνΘεσσαλονίκη-
816.Παναγία ΧαλκοπρατείωνΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
817.Παναγία ΧαμηλήΚέρκυρα15 Αυγούστου
818.Παναγία ΧάρακαΚρήτη-
819.Παναγία ΧαρδακιώτισσαΚυθραία-
820.Παναγία ΧαριτωμένηΚάλυμνος-
821.Παναγία ΧάρουΛειψοί23 Αυγούστου
822.Παναγία ΧατηριάνισσαΟξύλιθος Ευβοίας15 Αυγούστου
823.Παναγία Χελιδονού-
824.Παναγία ΧιλιαρμενίτισσαΚρήτη-
825.Παναγία Χιλιονοματούσα-
826.Παναγία ΧοζοβιώτισσαΑμοργός21 Νοεμβρίου
827.Παναγία Χοτάσια-
828.Παναγία ΧρυσαλινιώτισσαΛευκωσία - Κύπρος2 Φεβρουαρίου
829.Παναγία ΧρυσαφίτισσαΜονεμβασίαΚινητή εορτή
830.Παναγία Χρυσοβαλάντη-
831.Παναγία Χρυσοβίτζα-
832.Παναγία Χρυσογαλατούσα-
833.Παναγία Χρυσογαλούσα-
834.Παναγία Χρυσοδαφνιώτισσα-
835.Παναγία Χρυσοελεούσα-
836.Παναγία Χρυσοκαμαριώτισσα-
837.Παναγία ΧρυσοκαστριώτισσαΠλάκα-
838.Παναγία Χρυσοκελλαριά-
839.Παναγία ΧρυσοκεφάλουΠόντος-
840.Παναγία Χρυσοκουβουκλιώτισσα-
841.Παναγία Χρυσοκουλλουριώτισσα-
842.Παναγία ΧρυσολεόντισσσαΑίγινα15 Αυγούστου
843.Παναγία Χρυσολεούσα-
844.Παναγία Χρυσολλογιάτισσα-
845.Παναγία ΧρυσομαλλούσαΛέσβος-
846.Παναγία Χρυσονεγκωμίτισσα-
847.Παναγία Χρυσοπαντάνασσα-
848.Παναγία Χρυσοπατερίνισσα-
849.Παναγία ΧρυσοπηγήΣκύρος-
  ΣίφνοςΚινητή εορτή
850.Παναγία Χρυσοποδαρίτισσα-
851.Παναγία ΧρυσοπολίτισσαΝάξος21 Νοεμβρίου
  Κύπρος-
852.Παναγία ΧρυσορρογιάτισσαΚύπρος15 Αυγούστου
853.Παναγία ΧρυσοσκαλίτισσαΚρήτη15 Αυγούστου
854.Παναγία ΧρυσοσπηλιώτισσαΚαλάβρυτα-
  Αθήνα-
855.Παναγία ΧρυσοχεριάΚάλυμνος15 Αυγούστου
856.Παναγία Χώρα του Αχωρήτου-

Ψ

857.Παναγία ΨερίμουΚάλυμνος15 Αυγούστου
858.Παναγία Ψυχοσώστρια-

Ω

859.Παναγία Ωραία Κηπουρός-