Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μια μεγάλη ανακάλυψη από έναν Δραμινό επιστήμονα Άγγελος Τσιάρας: Ο Έλληνας που ανίχνευσε για πρώτη φορά ατμόσφαιρα γύρω από έναν εξωπλανήτη

Aggelos_Tsiaras


ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία για έναν Δραμινό επιστήμονα που διαπρέπει στη Βρετανία, τον Άγγελο Τσιάρα από τον Ξηροπόταμο, ο οποίος, επικεφαλής μιας ομάδας ερευνητών αστροφυσικής, κατάφεραν να κάνουν την πρώτη επιτυχή ανάλυση και ανίχνευση αερίων στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης, ενός κοντινού μας εξωπλανήτη, παρόμοιου αλλά οκτώ φορές μεγαλύτερου σε μάζο από τη Γη.
Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», αφορά τον εξωτικό πλανήτη «55 Cancri e», γνωστό και ως «Γιάνσεν», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός από τη Γη και περιφέρεται γύρω από το άστρο 55 Cancri, γνωστό και ως «Κοπέρνικος». Ο εξωπλανήτης έχει έτος διάρκειας μόνο 18 ωρών (κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, γι' αυτό μια πλήρης περιφορά του είναι σύντομη) και η θερμοκρασία στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φθάνει τους 2.000 βαθμούς Κελσίου.
Ο Άγγελος Τσιάρας της Ομάδας Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του University College του Λονδίνου (UCL), ο οποίος ειδικεύεται στη φασματοσκοπία εξωπλανητών, ανέπτυξε μια τεχνική φασματοσκοπικής ανάλυσης, που επέτρεψε στους επιστήμονες να αποκαλύψουν την παρουσία αερίου υδρογόνου και ηλίου στην ξηρή ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη, όχι όμως υδρατμών.
«Είναι ένα συναρπαστικό εύρημα, επειδή για πρώτη φορά μπορέσαμε να βρούμε τα φασματοσκοπικά αποτυπώματα που δείχνουν ότι υπάρχουν αέρια στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης», δήλωσε ο κ. Τσιάρας. Όπως είπε, «ο "55 Cancri e" έχει καταφέρει να διακρατήσει μια σημαντική ποσότητα υδρογόνου και ηλίου από το αρχικό νεφέλωμα, από όπου προήλθε».
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που είχαν συλλεχθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ». Μέχρι σήμερα η κάμερα ευρέος πεδίου (WFC3) του «Χαμπλ» είχε μελετήσει τις ατμόσφαιρες δύο εξωπλανητών, αλλά δεν είχε κατορθώσει να ανιχνεύσει αέρια.
Ο εν λόγω εξωπλανήτης, όταν είχε ανακαλυφθεί, είχε πάρει το παρατσούκλι «διαμαντένιος πλανήτης», επειδή μερικοί αστρονόμοι έκαναν την εκτίμηση ότι μπορεί το εσωτερικό του να είναι πλούσιο σε άνθρακα, άρα και σε διαμάντια.
Η νέα ανάλυση, προς το παρόν, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αν και ανίχνευσε στην ατμόσφαιρά του την πιθανή «υπογραφή» του κυανιδίου του υδρογόνου, ενός δείκτη ύπαρξης άφθονου άνθρακα. Όμως η παρουσία της εν λόγω χημικής ένωσης θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από περαιτέρω έρευνες στο μέλλον. Βέβαια, αν αυτό όντως συμβεί, τότε ακόμη και αν ο πλανήτης είναι διαμαντένιος, η ζωή πάνω του θα είναι κόλαση, όχι μόνο λόγω των τρομερά υψηλών θερμοκρασιών του, αλλά και επειδή το κυανίδιο του υδρογόνου -γνωστό και ως υδροκυάνιο ή υδροκυανικό οξύ- είναι άκρως τοξικό και εξαιρετικά δηλητηριώδες.
Οι υπερ-Γαίες θεωρούνται η πιο κοινή μορφή πλανητών στο γαλαξία μας, κατέχοντας ένα ενδιάμεσο μέγεθος ανάμεσα στους μικρούς πλανήτες όπως η Γη και στους πολύ μεγαλύτερους αέριους γίγαντες όπως ο Δίας.
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13788:2016-02-17-08-26-12&catid=45:themaproinoutypou&Itemid=107

Εφιαλτικές στιγμές για 4μελή οικογένεια στη Φρίξα

Eφιαλτικές στιγμές βίωσαν ένα ανδρόγυνο και τα δύο μικρά κοριτσάκια τους προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Όπως δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» η μητέρα των παιδιών, κα Έλλη Νικολοπούλουμ, η αίσθηση ήταν ασυνήθιστα τρομακτική, καθώς δεν της θύμιζε τίποτε από παλαιότερες εμπειρίες σεισμού.
«Εκεί που καθίσαμε για να φάμε, ακούω έναν πολύ δυνατό θόρυβο στο κέντρο του σπιτιού, σαν βόμβα και κεραυνός μαζί. Ταράχτηκα διότι δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για σεισμό, διότι ως τώρα είχα τελείως διαφορετική εμπειρία από τους σεισμούς. Δεν αισθάνθηκα κούνημα, αλλά μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό βουητό. Το ένα παιδί ήταν στη μέση του σπιτιου και  της μίλησα χαμηλόφωνα για να μη φοβηθεί. Τότε διαπίστωσα ότι το σπίτι κουνιόταν ολόκληρο. Το ένα κορίτσι το πήρε αγκαλιά ο πατέρας της, ενώ εγώ αγκάλιασα την άλλη μας κόρη και της σκέπασα το κεφάλι για να την προστατέψω.  Περιμέναμε να σταματήσει ο σεισμός και ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ», διηγήθηκε η κα Νικολοπούλου.
Το σπίτι υπέστη σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό του, με συνέπεια η τετραμελής οικογένεια να μετακομίσει σε σπίτι συγγενικού προσώπου στην Ολυμπία το βράδυ, υπό τον φόβο και των μετασεισμώμ.
Ο κ.Παναγιώτης Νικολόπουλος δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι «το σπίτι έχει αρκετές ζημιές, κυρίως στη στέγη, και για αυτό φοβόμαστε. Το σημαντικότερο όμως ότι γλιτώσαμε τα παιδιά μας… Τώρα ελπίζω να κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να επισκευαστούν οι ζημιές».
Ο κ.Παύλος Συλλαϊδής από τη Φρίξα επισήμανε στην εφ.«Πατρίς» ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προκάλεσε ταραχή, ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι δεν είχε διάρκεια «αλλιώς θα είχαμε παραπάνω ζημιές. Τη γλιτώσαμε». Ο κ. Γ.Θεοδωρόπουλος είπε στην εφ.«Πατρίς» ότι «περάσαμε μεγάλη ταραχή από τον σεισμό. Δεν κουνήθηκα από το σπίτι μου όμως. Ειπα στον εαυτό μου ο,τι βρέξει ας κατεβάσει».

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/efialtikes-stigmes-gia-4meli-oikogeneia-sti-frixa

Αρνητική εξέλιξη Ρωσία: Καταγγελία κατά της Ουκρανίας για αθέτηση πληρωμής ομολόγων 3 δισεκ. δολαρίων

«Το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί υπό το πνεύμα της καλής θέλησης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ

Αρνητική τροπή φέρονται να παίρνουν οι συζητήσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς η Μόσχα προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του Κιέβου, για αθέτηση πληρωμών ομολόγων τριών δισεκ. δολαρίων.

«Η μήνυση υποβλήθηκε κατόπιν των αποτυχημένων προσπαθειών για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ και πρόσθεσε πως «το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί υπό το πνεύμα της καλής θέλησης».

Τα ομόλογα για τα οποία έγινε η καταγγελία, εκδόθηκαν στα τέλη του 2013 και έληγαν στις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο στον ΟΗΕ, θέση του ψευδοκράτους

Νέα Υόρκη: Για τρέχουσες πραγματικότητες επί του εδάφουςκαι παρουσία δύο ανεξάρτητων αυτοδιοικούμενων κρατών στην Κύπρο, τα οποία ασκούν κυριαρχία και δικαιοδοσία στο έδαφός τους, κάνει λόγο επιστολή εκπροσώπου του ψευδοκράτους στα Ηνωμένα Έθνη, την οποία κυκλοφόρησε η Τουρκία ως επίσημο έγγραφο. Το έγγραφο, αποτελεί απάντηση σε επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Κύπρου, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, για τις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει την αντιπαραγωγική και αναχρονιστική ρητορική, όπως αναφέρει, η  οποία δεν αντικατοπτρίζει το κοινό όραμα και την συνεργασία που εκφράστηκε από τους ηγέτες και των  δύο κοινοτήτων, από την έναρξη των συνομιλιών.

Πηγή: ΡΙΚ - See more at: 
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/299642/kykloforise-os-episimo-engrafo-ston-oie-thesi-tou-psevdokratous#sthash.i61HgYkF.dpuf

Σιρνάκ: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται από τον τουρκικό στρατό

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών ανακοινώθηκε σήμερα στην επαρχία Σιρνάκ και συγκεκριμένα στην περιοχή Ιντίλ, που θα ισχύσει από τις 23:00 τοπική ώρα. Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση ανάγκης από τον κυβερνήτη της επαρχίας αυτής όταν μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)  δημιούργησαν ορύγματα και τοποθέτησαν οδοφράγματα στην περιοχή για να μην διέλθει ο τουρκικός στρατός.

 
Η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε ήταν προειδοποιητική για τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, λόγω των συγκρούσεων που θα ακολουθήσουν μεταξύ του τουρκικού στρατού και των αυτονομιστών του PKK.
 
--
 

American Thinker:«Οι ρωσικές επιδρομές αποκάλυψαν το χειρότερο μυστικό στη Μ.Ανατολή»

Τόσο αποτελεσματικές φαίνεται ότι είναι οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Μόσχας στη Συρία που οδήγησαν προφανώς την Τουρκία να καταρρίψει το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 τον περασμένο μήνα, ανέφερε στο περιοδικό American Thinker ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζ.Μέρφι Ντόνοβαν.
«Το πώς οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απείλησαν την Τουρκία δεν είναι πραγματικά ένα μυστήριο. Οι Ρώσοι ήταν γνωστό ότι βομβάρδιζαν στόχους πετρελαίου των τρομοκρατών στα νότια σύνορα με την Τουρκία και πολύ αποτελεσματικά, όπως φάνηκε», υποστήριξε ο αναλυτής.
Οι Νταες, επίσης γνωστή ως ISIL / Ισλαμικό Κράτος, πουλάει το παράνομο πετρέλαιο στην Τουρκία αλλά οι πετρελαϊκές υποδομές και η ικανότητα τους να εξάγουν πετρέλαιο σε ξένες αγορές επλήγη σοβαρά από την εκστρατεία της Ρωσίας. Οι απώλειες των Νταες εκτιμάται ότι ανέρχονται καθημερινά σε 1,5 εκατ. δολάρια.
Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που η Τουρκία είναι ανήσυχη με την αεροπορική εκστρατεία της Μόσχας: ο διχασμός.
«Οι δύο πιο αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις που πολεμούσαν στη Συρία είναι η ISIL και οι Κούρδοι. Η Τουρκία φοβάται ότι μία νίκη υπό την ηγεσία των Κούρδων έναντι του ISIL στη Συρία και το Ιράκ θα εγγυηθεί τη νομιμότητα του Κουρδιστάν. Δυστυχώς, τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ISIL στο έδαφος ενώνονται με δολιότητα», εξήγησε ο Ντόνοβαν.
Η Άγκυρα έχει από καιρό κατηγορηθεί για σιωπηρή υποστήριξη εξτρεμιστικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι προσπάθειες αυτές έχουν γίνει περίπλοκες αφού η Ρωσία άρχισε να βοηθάει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού στη μάχη τους κατά των Νταές του Μετώπου Αλ Νούσρα και άλλων παρόμοιων οργανώσεων.
Επιπλέον, η ρωσική εκστρατεία στη Συρία έχει εκθέσει, όπως λέει ο Μέρφι Ντόνοβαν, αυτό που ονομάζεται «το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στη Μεσοποταμία», αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Νταες. Η Ουάσιγκτον, όμως, δεν φαίνεται να ενοχλείται που η σύμμαχος της και μέλος του ΝΑΤΟ έχει αμφιλεγόμενους φίλους.
«Όπως και με τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, η ομάδα του Ομπάμα είναι ικανοποιημένη όταν αγνοεί τον άξονα ISIS- Άγκυρας», σημείωσε ο αναλυτής. Ενδιαφέρον γεγονός: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, επειδή αποδείχθηκαν ότι ήταν η μοναδική ικανή δύναμη στο έδαφος ικανή να αντισταθεί στην τρομοκρατική οργάνωση.
Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες ήταν τόσο τολμηρές ώστε να κατηγορήσουν τη Μόσχα ότι έβαλε στο στόχαστρο τους αντάρτες της λεγόμενης μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, αν και πολλοί αμφιβάλλουν ότι υπάρχουν.
«Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν μετριοπαθείς δυνάμεις κατά του Άσαντ, αποτυγχάνει να αναφέρει ότι αυτές οι οργανώσεις είναι οι έμποροι όπλων, οι διακινητές λευκής σαρκός και οι λαθρέμποροι που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος. Πράγματι η νότια Τουρκία είναι ένας παράδεισος για την εκπαίδευση σουνιτών τρομοκρατών, τις αποθήκες όπλων, το άσυλο και το λαθραίο πετρέλαιο», υπογράμμισε ο Μέρφι Ντόνοβαν.
Οι πρωτεύουσες της Δύσης αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια για τις συναλλαγές της Τουρκίας με τους Νταες, γεγονός που θέτει ένα σοβαρό ερώτημα αν θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική ομάδα.
«Με το να αγνοούν τον τουρκικό ‘’δούρειο ίππο’’, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν ανταλλάξει την ακεραιότητα του ΝΑΤΟ και μία μεταναστευτική εισβολή για βασικά δικαιώματα σε ένα νεο-οθωμανική μπουρδέλο. Αν ο στόχος είναι να νικήσουμε ISIS ή τον ισλαμισμό, η Ρωσία θα αποτελέσει έναν πιο αξιόπιστο σύμμαχο στον πόλεμο για το ΝΑΤΟ παρά η Τουρκία», υποστήριξε ο αναλυτής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/amyna/story/649035/american-thinker-oi-rosikes-epidromes-apokalypsan-to-xeirotero-mystiko-sti-m-anatoli#ixzz40Q2a9JIN

Άσαντ: Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία απλώς εκτελούν εντολές

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε μια παρέμβασητου μέσω τηλεόρασης δήλωσε πως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία είναι «ακατάλληλες για να πάρουν αποφάσεις για μια στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία», καθώς είναι απλώς δορυφόροι των εντολοδόχων τους όπως υποστηρίζει.
Ο Σύρος Πρόεδρος δήλωσε πως κατά τη γνώμη του το κλειδί για την ειρήνη στη Συρία είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και η υπογραφή συμφωνιών ειρήνης σε τοπικό επίπεδο.
«Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και τις τοπικές φατρίες είναι η βάση που θα οδηγήσει στην ειρήνη και τη σταθερότητα» είπε ο Άσαντ.
Ο Σύρος Πρόεδρος δήλωσε επίσης πως ο πόλεμος στη χώρα του δεν είναι εσωτερική υπόθεση αλλά παγκόσμια με διεθνές ενδιαφέρον και συμφέροντα πολλών χωρών.
Η παύση πυρός δεν σημαίνει πως θα τηρηθεί και από τους τρομοκράτες, είπε ο Άσαντ και πρόσθεσε πως ελοχεύει ο κίνδυνος να τη χρησιμοποιήσουν για την αύξηση της δύναμης τους εκ νέου.
Σχετικά με τις δράσεις της Δύσης, επισήμανε πως οι δυτικοί σύμμαχοι δέχτηκαν την παύση πυρός, «μόνο όταν οι τρομοκράτες είχαν μεγάλες απώλειες».
Η αποστολή της συριακής αντιπολίτευσης στη Σαουδική Αραβία αποτελείται από «τρομοκράτες και προδότες» δήλωσε ο Άσαντ, και δεν τους δίνει το δικαίωμα να εκφέρουν γνώμη στις διαπραγματεύσεις.
Στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για τη Συρία στο τέλος Ιανουαρίου, ήταν παρούσες δύο ομάδες της αντιπολίτευσης στη χώρα: Η μία διαμορφωμένη ως αποτέλεσμα των συναντήσεων σε Μόσχα και Κάιρο και η άλλη ως αποτέλεσμα των συναντήσεων στη Σαουδική Αραβία…
http://greeknation.blogspot.co.ke/2016/02/blog-post_130.html

4 μαχητικά στέλνουν οι Σαουδάραβες στο Ινσιρλικ για «επιχειρήσεις»!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Σύμωφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, οι Σαουδάραβες στέλνουν 4 μαχητικά αεροσκάφη στην τουρκική βάση για «επιχειρήσεις σε συριακό έδαφος». Με αυτόν τον τρόπο οι τούρκοι θα επιδιώξουν να επιφέρουν αναταραχή με την Ρωσία καθώς η Σ. Αραβία δεν δεσμεύεται να μην δράσει, σε αντίθεση με την τουρκία που δεν μπορεί να δράσει (φανερά) μονομερώς.

Αυτό το βρώμικο παιχνίδι είναι η μεθόδευση της τουρκίας αφού είναι βέβαιο ότι τα αεροσκάφη θα πέσουν με το που εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο, προκαλώντας ανάφλεξη Συρίας – Ρωσίας με την Σαουδική Αραβία με την οποία η τουρκία έχει συνάψει συμμαχία. Έτσι οι τούρκοι θα έχουν το έρεισμα να επέμβουν.


http://greeknation.blogspot.co.ke/2016/02/4_16.html

Πουσκώφ προς Τουρκία από την… Αθήνα: μην τολμήσετε!



Πουσκώφ προς Τουρκία από την… Αθήνα: μην τολμήσετε!


Σκληρό μηνυμα με ισχυρή σημειολογία έστειλε από την Αθήνα ο πρόεδρος της Δούμα, προειδοποιώντας τους Τούρκους να μην τολμήσουν να εισβάλουν στην Συρία, απειλώντας τους ευθέως με αιματοχυσία εντός Τουρκίας αφού «θα έχουν απέναντι τους και τους Κούρδους». Με ότι αυτό συνεπάγεται…

http://olympia.gr/2016/02/16/%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%ba%cf%8e%cf%86-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7/