Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Του έλεγα να μην παρκάρει εκεί…» - Για ποιο λόγο έγινε το φονικό

Πριν η οικογένεια και οι φίλοι του Πάνου Καρακαπιλίδη τον «χαιρετίσουν» για τελευταία φορά, ο φονιάς του, βρισκόταν ήδη στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς συνελήφθη χθες, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, σε αγροτική περιοχή στις «Κολιρέικες παράγκες», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Σήμερα, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πύργος «πάγωσε» στην είδηση της δολοφονίας του Πάνου Καρακαπιλίδηαπό συνομήλικο γείτονά του. «Δια ασήμαντο αφορμή…» μιλούν οι αστυνομικές αρχές, ενώ ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον δράση να είχε θυμώσει με το θύμα, επειδή στάθμευε το όχημά του κοντά στο σπίτι του. «Του έλεγε να μην παρκάρει εκεί…», φέρεται να έχει ισχυριστεί ο ίδιος. Έτσι, τη στιγμή που ο 48χρονος Πάνος, βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ο δράστης τού επιτέθηκε και του κατάφερε πέντε θανατηφόρες μαχαιριές, μπροστά τα έκπληκτα μάτια των περαστικών, κατοίκων και επαγγελματικών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο. Ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και ετράπη σε φυγή, ενώ για τον Πάνο Καρακαπιλίδη ήταν ήδη αργά, αφού είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο και, στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
«Χτένισαν» όλη την περιοχή
Από την ώρα του φονικού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή και των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη. Πράγματι, νωρίς το πρωί, τον εντόπισαν πεζό, σε αγροτικό δρόμο στις Κολιρέικες παράγκες και συνελήφθη. Νωρίτερα, είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητό του σε αγροτική περιοχή της Βαρβάσαινας και μέσα σ’ αυτό βρήκαν και κατάσχεσαν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για την ανθρωποκτονία. Επίσης, σε έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 48χρονου - αμέσως μετά την ανθρωποκτονία - βρήκαν και κατάσχεσαν μια κυνηγετική καραμπίνα, 14 κυνηγετικά φυσίγγια, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια δερμάτινη θήκη μαχαιριού τριάντα εκατοστών.
Βουβός πόνος
Χθες το απόγευμα, η μητέρα, τα τέσσερα παιδιά και τα αδέλφια του Πάνου Καρακαπιλίδη και οι πολλοί φίλοι - καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός λόγω και της δουλειάς του (σ.σ μηχανικός αυτοκινήτων) - συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων για να τον αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά. Ο πόνος βουβός και τα μάτια όλων πλημμυρισμένα από δάκρυα για τον άδικο, ξαφνικό και τόσο πρόωρο χαμό του.
Σήμερα στην Εισαγγελία
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Νάνσυ Σπυροπούλου
( http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/toy-elega-na-min-parkarei-ekei-gia-poio-logo-egine-to-foniko-video

Σεισμός 5,2R στα ορεινά των Κρεστένων - (νεότερο)

22:56… «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση. Είμαστε σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για να εξεταστεί το αίτημα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής στο επίκεντρο του σεισμού κυρίως για προληπτικούς λόγους» δήλωσε στο patrisnews αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
22:28… κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου (κεντρική φωτο)...
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρονται ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια (πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία).
Μέλη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

22:15... Νεότερη ενημέρωση καταγράφει ρηγματώσεις και καταρεύσεις τοίχων στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επικεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Ολυμπία... 
22:06... O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας με δηλώσεις του στο patrisnews τόνισε πως η περιοχή που έγινε ο σεισμός έχει ιστορικό και παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του. Επίσης συνιστά στους πολίτες να μην ανησυχούν. 
22:00... Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patrisnews υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην Φιγαλεία 
21:48... δυο ακόμα μετασεισμοί καταγράφηκαν μεγέθους 2,1 (στις 21:29) και 2,5 (στις 21:38) Ρίχτερ...
(φωτό από κατάστημα-σούπερ μάρκετ στην Ανδρίτσαινα)
21:46... Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
21:31... 11 λεπτά μετά την σεισμική δόνηση (στις 21:06) ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,2 ρίχτερ. Στην περιοχή που καταγράφεται το επικεντρο του σεισμού έχουν σπεύσει -κυρίως για προληπτικούς λόγους αφού δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές- οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων
21:16... Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του patrisnews το επικεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται στην ορεινή ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που περικλείεται στα χωριά Γρύλος-Γραίκα-Διάσελλα... 
20:58... Σεισμική δόνηση 5,2R σημειώθηκε στις 20:55 το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο την περιοχή 24 χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου.
O σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ηλεία αλλά και εκτός αυτής... σε όλα τα αστικά κέντρα του νομού (Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, Ζαχάρω αλλά και στον Κάμπο της Ηλείας) οι κάτοικοι ανησήχυσαν και βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μικρό εστιακό βάθος...
 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/ishyros-seismos-aisthitos-stin-ileia