Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο Ερντογάν υποκινεί εξέγερση Τατάρων στην Κριμαία – Η Κριμαία όμως είναι Ρωσία!

«Σαν να μην του ήταν αρκετό, για να ικανοποιήσει τον “μάτσο” εγωισμό του, ότι κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24, μια πράξη πολέμου από μια χώρα του ΝΑΤΟ, και δολοφόνησε τον έναν Ρώσο πιλότο, χρησιμοποιώντας τους τρομοκράτες Τούρκους Γκρίζους Λύκους, παραβιάζοντας κάθε αρχή των πολιτισμένων εθνών, τώρα ο θερμοκέφαλος Ερντογάν ανοίγει μέτωπο και στη ρωσική ομόσπονδη δημοκρατία της Κριμαίας», γράφει ο Φ. Γουίλιαμ Ένγκνταχλ (F. William Engdahl) στο New Eastern Outlook.

Ο αναλυτής αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση του Ερντογάν με δύο Τάταρους Τούρκους πολιτικούς της Κριμαίας. Οι Τάταροι είναι τουρκική φυλή της Κριμαίας, που κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συνεργάστηκαν με τους ναζί. Οι Τάταροι ποτέ δεν «χώνεψαν» τους Ρώσους για αυτό και στην παρούσα φάση υποστηρίζουν την ουκρανική κυριαρχία στην κυρίως ρωσική Κριμαία.
Μεταξύ των Τατάρων στην Κριμαία, που είναι Τούρκοι, υπάρχουν και Έλληνες ταταρόφωνοι, οι Ουρούμ, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους.
Επίσης, ο Ερντογάν έχει στείλει Τούρκους ακροδεξιούς από την οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι στην Ουκρανία, όπου με την ανοχή των ουκρανικών Αρχών οργανώνουν ένοπλες ομάδες ντόπιων Τατάρων για να ξεκινήσουν άτακτο πόλεμο μέσα στη Χερσόνησο.
Το πρόβλημα με τον Ερντογάν είναι ότι πέρα ότι την έχει «ψωνίσει» και φαντάζεται τον εαυτό του σουλτάνο, λαμβάνει πολλά δισ. ενίσχυση από Σαουδική Αραβία και Κατάρ για να υλοποιεί τους τζιχαντιστικούς σχεδιασμούς του. Δισεκατομμύρια που δεν κατέληξαν όλα στον πόλεμο στη Συρία, κάποια έγιναν και παλάτια για να «δοξαστεί» η ματαιοδοξία του ποντιακής καταγωγής Τούρκου Προέδρου.
Το θέμα εδώ είναι ότι εάν ο Ερντογάν ανοίξει μέτωπο εναντίον της Ρωσίας στην Κριμαία, υποκινώντας τους Τατάρους σε ένοπλη εξέγερση, τότε είναι βέβαιο ότι αυτό θα σημάνει και την επίσημη έναρξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

tribune

Κολωνία: Πλήρη διαλεύκανση ζητεί η γερμανική κυβέρνηση

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε πλήρη διαλεύκανση "χωρίς εξωραϊσμούς" των γεγονότων της παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Φωνές για αυστηρότερα μέτρα απέναντι σε πρόσφυγες που προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις. 

Τα απερίγραπτα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στη σκιά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας, με σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, παραμένουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στη Γερμανία. Οι αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της αστυνομίας εκείνο το βράδυ, αλλά και την επικοινωνιακή της πολιτική στη συνέχεια, έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια από πολιτικούς αλλά και από δημοσιογραφικές ενώσεις. Οι πρώτες σοβαρές ενδείξεις από χθες ότι οι ύποπτοι ενδέχεται να προέρχονται και από τις τάξεις των προσφύγων που ζητούν άσυλο στη χώρα -κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα- προκάλεσαν άλλο ένα τσουνάμι αντιδράσεων από ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Αυστηρός τόνος από Γκάμπριελ 

Όπως τόνισε στο μπρίφινγκ της Παρασκευής ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, τα όποια μέτρα που πιθανώς θα παρθούν μελλοντικά δεν αφορούν την πλειοψηφία των προσφύγων, αλλά μια μειοψηφία. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η "διαλεύκανση χωρίς εξωραϊσμούς" των γεγονότων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Πάντως ως αυτήν την ώρα η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης, προπαντός σε ό,τι αφορά τους πιθανούς δράστες. Τα μόνα στοιχεία είναι αυτά που διέθεσε η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών σταθμών. Όπως ανακοίνωσε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, μόλις δύο από τα 31 άτομα στα οποία έγινε εξακρίβωση και καταγραφή στοιχείων, κυρίως για κλοπές και σωματική βία, ήταν Γερμανοί. Από τους 29 αλλοδαπούς οι 9 είναι Αλγερινοί, 8 Μαροκινοί, 4 Σύροι, 5 Ιρανοί, ένας είναι Σέρβος και ένας Αμερικανός. Οι 18 από τους 29 ξένους είναι αιτούντες άσυλο. 

Σε αυτούς αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα BILD ζήτησε μεταξύ άλλων όσοι αιτούνται ασύλου και έχουν καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης, να την εκτίουν στη χώρα καταγωγής τους. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, η δυνατότητα αυτή προβλέπεται ήδη από τη γερμανική νομοθεσία. Αρμόδιο για την απέλαση είναι το Εφετείο. 

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο  

Πηγή: Deutsche Welle 

ΑΡΧΙΣΕ Η «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

φοτο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που ενισχύονται με κάθε μέσο από την Τουρκία, για να φτάσουν πριν από τις κουρδικές δυνάμεις που ενισχύονται από τους Ρώσους στην πόλη Cerablus που ειναι υπο την κατοχη των Τζιχαντιστών. Η απόκτηση της πόλης αυτής θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του εμφυλίου και ή θα κλειδώσει την Τουρκία μέσα στο «κλουβί» της, ή θα της δώσει την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στο συριακό έδαφος. Όπως αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έχουν καταλάβει τα συριακά χωριά, Karaköprü, Haraba, Kara Mezere και Kuzul στην κατεύθυνση από την γραμμή άμυνας του Azez προς την Cerablus.
Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το απέναντι μέτωπο είναι ότι οι Κούρδοι τελικά έχουν διαβεί τον ποταμό Ευφράτη με την ουσιαστική συνδρομή των ρωσικών βομβαρδιστικών στην περιοχή του Teşrin, και προωθούνται προς τα βόρεια σε συνδυασμό με άλλες κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή του Kobanı που επίσης έχουν στραφεί για να καταλάβουν την Cerablus.

Κανείς δεν ξέρει ποιος θα μπορέσει να καλύψει την γραμμή των 95 χιλιομέτρων του λεγόμενου «Βορείου Διαδρόμου» και κυρίως αν οι Τζιχαντιστές έχουν αποφασίσει να εκκενώσουν αυτή την γραμμή.
Το σίγουρο είναι πάντως πως αν συναντηθούν σε αυτή την γραμμή ο κουρδικές με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ισλαμικές φιλοτουρκικές δυνάμεις που έχουν διακριθεί σε σφαγές κουρδικών πληθυσμών, τότε η σύγκρουση θα είναι πολύ αιματηρή και θα προκαλέσει την επέμβαση και άλλων δυνάμεων που καραδοκούν, όπως οι Σύριοι καθεστωτικοί, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακεί και η Τουρκία αν δει πως τα πράγματα χάνονται για την ίδια.
Προβλέπονται και άλλα θύματα αλλά και άλλα κύματα προσφύγων προς την δική μας πλευρά.
Κατά τα άλλα, εμείς ας ασχολούμαστε με τον νέο, από τα πολύ πολύ παλιά “τζάκια», ηγέτη της  ελληνικής αντιπολίτευσης. Α ρε κατακαημένη Ελλάδα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Βάρδα: Αυτοκτονία 61χρονου άνδρα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία

16:16... Ο Α.Σ., ηλικίας 61 ετών, προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού του, που βρίσκεται στο συνοικισμό Σερμπάνι (στην είσοδο της Βάρδας)... μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του...
Τον άτυχο άνδρα φέρεται να βρήκε ο γιός του λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι...
Ανάστατη η γειτονιά αλλά και όλη η πόλη της Βάρδας -και η ευρύτερη περιοχή- από το τραγικό συμβάν...

16.10... Το απονενοημένο διάβημα έγινε από άνδρα κάτοικο της Βάρδας...
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/varda-aytoktonia-61hronoy-andra-sygklonizei-tin-topiki-koinonia-neotero

Δεν θα λυθεί το ασφαλιστικό, απλά οι ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν ένα φρένο σε μελλοντικές ανθρώπινες θετικές αναπροσαρμογές.

Το ασφαλιστικό στην Ελλάδα είναι σε κατάσταση ιδιωτικοποίησης είναι φανερό και ξεκάθαρο. Η ασάφεια και η συνεχής αλλαγές κάθε κυβέρνηση και νόμος μας κάνουν να σκεπτόμαστε ότι το κράτος δεν είναι η μάλλον δεν θα είναι αρωγός για μια σύνταξη αξιοπρεπή . Οι εισφορές είναι μεγάλες οι παροχές ελάχιστες και η σύνταξη αβέβαιη . Το παράλογο στο μεγαλείο του . Γιατί να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές ; θα πει αυτονόητα κάποιος ; Αν τα λεφτά που μου κρατεί το κράτος τα έδινα σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία δεν θα είχα καλύτερες και ποιοτικότερες παροχές σε βασικούς τομείς όπως η υγεία και η σύνταξη;
Δεν θα λυθεί το ασφαλιστικό, απλά οι ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν ένα φρένο  σε μελλοντικές ανθρώπινες θετικές αναπροσαρμογές.   

Η λογική το κράτος είναι συμπαραστάτης και όχι ο βασικός μοχλός προστασίας του πολιτική θα κυρίευση την χωρά και θα την οδήγηση στην ιδρωτική ασφάλιση . Είναι τραγικό αλλά αυτή είναι αλήθεια . Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλιση έτσι θα υπάρχει η ελάχιστη σύνταξη των 350 ευρώ που πιστέψτε με τώρα φαίνεται σαν μακρινό όνειρο αλλά κάποια στιγμή θα γίνει πραγματικότητα . Η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη είναι κάτι σαν κρανιακή . Μιλάμε  για την απόλυτη φτωχιά .   Μια εικόνα ας δει τους αστέγους στην Αμερική . 

Σε παγετό η χώρα την επόμενη εβδομάδα. Πώς εξηγούν μετεωρολόγοι την καιρική μεταβολή

Πολική η επόμενη εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού και Νίκου Καντερέ. Χαμηλές θερμοκρασίες, ενισχυμένοι βοριάδες και χιονοπτώσεις, το σκηνικό του καιρού. Επισφαλείς προς το παρόν, οι προβλέψεις για το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και το πότε αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Πώς εξηγείται επιστημονικά η ραγδαία επιδείνωση. Και τελικά, υπάρχει ή όχι το φαινόμενο "Τhe Big One;"
Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς εισέρχεται το τελευταίο 24ωρο η βόρεια Ευρώπη, ενώ επιστήμονες φυσικοί και προγνώστες κάνουν λόγο για πολικό ψύχος και αέριες μάζες που αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας, από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας και κυρίως, την Κυριακή. Πρόκειται όμως όντως για τον σφοδρότερο χιονιά των τελευταίων 20 ετών; Υπάρχει λόγος πραγματικής ανησυχίας ή όχι; Και τι είναι τελικά το φαινόμενο «The Big One», για το οποίο γίνεται έντονη συζήτηση το τελευταίο 48ωρο; 
Το NEWS 247 ζήτησε τη γνώμη του επιστήμονα, προγνώστη και πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Καιρού, Νίκου Καντερέ, αλλά και του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, προκειμένου να αντιληφθούμε την ένταση και το μέγεθος της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και ποιες περιοχές θα πλήξει. Αλήθεια, μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, για το εάν θα δούμε χιόνια και στο Σύνταγμα;

Ο Τάσος Αρνιακός εξηγεί:

«Να λοιπόν που ένας νέος χιονιάς «μπαμπούλας» με το όνομα μάλιστα  “Τhe Big Οne” που έχει λένε (Ποιοι;) δημιουργήσει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, αφού θεωρείται (από ποιους;) ο σφοδρότερος των τελευταίων 20 ετών. Τρόμος!
Η συνηθισμένη αντίδραση μου σε αυτές τις  περιπτώσεις είναι ένα πλατύ χαμόγελο, αφού  γνωρίζω, ότι υπάρχουν τρομολαγνικά καιρικά blogs, που συστηματικά παράγουν τα ΜΜΕ προς άγρα πολλών κλίκ.
Η πραγματική προς το παρόν όμως καιρική αλήθεια είναι η εξής: Η παρατεταμένη σχεδόν καλοκαιρία του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και των πρώτων ημερών του φετινού Ιανουαρίου στην κεντρική και νότια Ευρώπη, έχει συσσωρεύσει και εγκλωβίσει στα βόρεια της Ηπείρου, ψυχρές αέριες μάζες. Οι μάζες αυτές προς το τέλος της εβδομάδας, θα βρουν τελικά δρόμο διαφυγής, θα κατηφορίσουν νοτιότερα, με τη  βοήθεια μάλιστα και ενός παγωμένου αέρινου ποταμιού (Πολικός αεροχείμαρρος) και θα καταφθάσουν κατά κύματα ως την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.
Το αντάμωμα όμως του πολικού ψύχους με την ζεστή ακόμα θάλασσα, δημιουργεί κατά κανόνα πρόσθετους λόγους ενίσχυσης των εντάσεων (υποτροπή) και της δυναμικής των χιονοπτώσεων.
Κάτι ανάλογο λοιπόν θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στις 17-22 Ιανουαρίου, οπότε περιμένουμε αρχικά χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά της κεντρικής και ανατολικής χώρας, αλλά υπό προϋποθέσεις, ακόμα και σε χαμηλότερα ή και νοτιότερα στρώματα της χώρας, με αξιόλογες εντάσεις.
Τα προαναφερόμενα αποτελούν προσπάθεια προσέγγισης της τάση της εξέλιξης του καιρού από το προσεχές Σαββατοκύριακο και μετά. Οποιαδήποτε όμως περισσότερο σαφής πρόβλεψη λεπτομερειών για συγκεκριμένες περιοχές με αξιόλογες χιονοπτώσεις, είναι πολύ πρόωρη. Πολύ δε περισσότερο πρόωρη είναι η κουβέντα για χιονοστρώσεις και πάχος στρώματος χιονιού. Περισσότερα προγνωστικά  στοιχεία για την ένταση, την έκταση και τις επιπτώσεις αυτής της απόλυτα φυσιολογικής χειμωνιάτικης μεταβολής του καιρού, θα είναι σταδιακά διακριτά από τα μέσα αυτής της εβδομάδας.
Προς το παρόν σίγουρα μας περιμένει μια ακόμα ανοιξιάτικη εβδομάδα με βασικά χαρακτηριστικά:
Tα συνεχή γυρίσματα του ανέμου από νοτιά σε βοριά και αντιστρόφως, με εντάσεις στα πελάγη   5-7 BF.
Την ποικιλία ασθενών κατά κανόνα φαινομένων με κυρίαρχα πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά, ψιλόβροχα, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, χιόνια ψηλά στα βουνά της βόρειας χώρας και με μεταφορά αφρικάνικης σκόνης νοτιότερα.
Τέλος, η θερμοκρασία αφού φτάσει και ξεπεράσει τις προσεχείς ημέρες τοπικά τους 20-21 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, θα αρχίσει την ουσιαστική πτώση της από βορρά προς νότο το προσεχές Σάββατο.
Μέχρι τότε συνιστώ ψυχραιμία! Και να θυμάστε ότι: Ο καιρός θα παραμείνει η πρώτη κατεξοχήν χρηστική είδηση, που ο κάθε άνθρωπος καθημερινά έχει ανάγκη. Γι’αυτό η μετεωρολογική πρόγνωση, θα πρέπει να είναι προϊόν ενδελεχούς ανάλυσης, επιστημονικά τεκμηριωμένης, διασταυρωμένης σοβαρής μελέτης, να  σέβεται την αγωνία του χρήστη, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καντερές υποστηρίζει:

Ψυχραιμία συνιστά από την πλευρά του και ο επιστήμονας φυσικός και προγνώστης καιρού Νίκος Καντερές, ενώ υπογραμμίζει πως «ούτε το The Big One, αλλά ούτε το Big Snow» είναι γνωστά στην Ελλάδα και αδίκως τρομοκρατείται ο κόσμος. «Στην Αμερική κυρίως, οφείλεται η ‘βάφτιση’ των καιρικών φαινομένων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιστήμονες δίνουν ονόματα των συζύγων τους κ.ο.κ. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσει ο κόσμος είναι ότι μπαίνουμε σε βαθύ χειμώνα από την επόμενη εβδομάδα και σε θερμοκρασίες, χαμηλότερες από αυτές της Πρωτοχρονιάς».
Ο νοτιάς θα διατηρηθεί όπως και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μέχρι και την Τετάρτη. Την Πέμπτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, θα διατηρηθεί όμως η λιακάδα.
Από την Παρασκευή το μεσημέρι όμως, ένα άλλο ισχυρότερο κύμα από τα δυτικά φαίνεται πως επισκέπτεται τη χώρα μας. Έτσι, θα ενισχυθούν οι βοριάδες, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ το Σάββατο θα δούμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά ορεινά. Την Κυριακή, ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας και από εκεί σημειώνεται το ενδιαφέρον στην καιρική μεταβολή.
Η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζεται πολική. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα φτάσουν και στη χώρα μας, οι οποίες θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Δηλαδή, εάν μέχρι σήμερα, είχαμε 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, την ερχόμενη εβδομάδα, η πτώση υπολογίζεται έως και 12 βαθμούς.
Άλλα σημαντικά στοιχεία κυρίως από την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες που δεν αποκλείεται να φτάσουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στη νησιωτική Ελλάδα (κυρίως στη νότια νησιωτική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο), ενώ χιόνια θα έχουμε σε όλες τις ορεινές περιοχές, στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σίγουρα, χιονοπτώσεις θα δούμε στα βόρεια και στα γύρω ορεινά του νομού μας, αλλά φυσικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα!
Ολικό παγετό με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για όλο το 24ωρο πρέπει πάντως να αναμένει η βόρεια Ελλάδα. Από την επόμενη Πέμπτη όμως, θα παρουσιαστεί μία πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί σε απολύτως χειμωνιάτικους ρυθμούς.
Μπορεί ο μήνας αυτός να καλόπιασε την Ελλάδα, ωστόσο στην κεντρική, τη βόρεια και την ανατολική Ευρώπη επικρατεί ψύχος. Και η αιτία είναι ότι από τον βόρειο Ατλαντικό ξεκινά ένα βαθύ και επαναλαμβανόμενο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο επηρεάζει τη βορειοδυτική Ευρώπη και το οποίο σταδιακά περνά στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αφήνοντας έξω προς το παρόν τον ευρωπαϊκό Νότο.
Η διάταξη των συστημάτων δεν προβλέπει το κύμα κακοκαιρίας να φτάσει στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη όμως, τα ψυχρά κύματα αέρα φτάνουν από τη Ρωσία στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τη Βρετανία και δυτικά.
Άρα από την ερχόμενη εβδομάδα, ο καιρός δεν θα έχει καμία σχέση με την μέχρι σήμερα, εικόνα του. Καλοκαίρι τέλος. Και η κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα έχει μεγαλύτερη ένταση, αλλά και θερμοκρασίες χαμηλότερες από αυτές της Πρωτοχρονιάς.
Οποιαδήποτε πρόγνωση πέραν το ερχόμενου Σαββάτου, είναι πολύ επισφαλής και ουσιαστικά, παίζεται στα «ζάρια» το τι θα γίνει από τις 24/1 και έπειτα. Πάντως, συνιστώ ψυχραιμία. Απλά μπαίνουμε σε πραγματικό χειμώνα. Αυτό είναι όλο!».
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/se-pageto-h-xwra-thn-epomenh-evdomada-pws-ekshgoun-metewrologoi-thn-kairikh-metavolh.3855450.html

Morgan Stanley: H τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να πέσει στα 20 δολάρια το βαρέλι

Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να πέσει προς τα 20 δολάρια το βαρέλι, εάν η Κίνα προσπαθήσει να υποτιμήσει γρήγορα το νόμισμά της, ανακοίνωσε η Morgan Stanley τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Η επιβράδυνση στην Κίνα, η ανάπτυξη της οποίας είχε επιφέρει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου μέσα στην περασμένη δεκαετία, έχει προκαλέσει προβληματισμούς σχετικά με επιβράδυνση της κατανάλωσης εξαιτίας υπερπροσφοράς- ακόμα και μετά την πτώση 70% των τιμών κατά τους τελευταίους 18 μήνες.
Αν και οι προσπάθειες για την περαιτέρω αποδυνάμωση του κινεζικού νομίσματος θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της, βασιζόμενης στις εξαγωγές, οικονομίας της, θα καθιστούσε τις εισαγωγές πετρελαίου και άλλων ειδών/ εμπορευμάτων που κοστολογούνται σε δολάρια ακριβότερες, πιθανώς πλήττοντας ακόμα περισσότερο τη ζήτηση.
«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλον έναν γύρο αποδυνάμωσης εμπορευμάτων, στέλνοντας το πετρέλαιο στα 20 δολάρια» εκτιμούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Τη Δευτέρα, το μπρεντ έπεσε σε νέα χαμηλά, στα 31,96 το βαρέλι, ένα επίπεδο το οποίο είχε σημειωθεί ξανά τον Απρίλιο του 2004. Η Morgan Stanley «βλέπει» τιμή 49 δολαρίων ανά βαρέλι για το μπρεντ κατά το 2016- το χαμηλότερο ετήσιο μ.ο από το 2004.
Γενικότερα, οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 32 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά μέσα σε 12 χρόνια, με το ελαφρό αργό να πέφτει στα 31,20 δολάρια (New York Mercantile Exchange). Υπογραμμίζεται πως η διεθνής προσφορά αργού αναμένεται να αυξηθεί, εάν και εφόσον αρθούν κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, επιτρέποντας στη χώρα να αυξήσει τις εξαγωγές της.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, το πετρέλαιο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, και πιθανή άνοδος/ υπερτίμησή του, θα μπορούσε να μειώσει την τιμή στα προαναφερθέντα χαμηλά επίπεδα. «Δεδομένης της συνεχιζόμενης ανόδου του δολαρίου, σενάρια τιμών πετρελαίου 20-25 δολαρίων είναι δυνατά απλά και μόνο λόγω του συναλλάγματος...Το αμερικανικό δολάριο και μη θεμελιώδεις παράγοντες συνεχίζουν να καθορίζουν τις τιμές του πετρελαίου».
Σημειώνεται πως η Morgan Stanley δεν είναι η πρώτη που προβλέπει πτώση στα 20 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά για λόγους διαφορετικούς από άλλες τράπεζες. Η Goldman Sachs Group Inc είχε εκτιμήσει ότι υπάρχει περίπτωση να φτάσουν στα όρια τους οι δεξαμενές, πιέζοντας το αργό πετρέλαιο σε επίπεδα που απαιτούνται για να περιοριστεί η παραγωγή.
Υπογραμμίζεται πως ένας από τους μεγάλους χαμένους από την πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι η Ρωσία - ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς. Αντίστοιχα πλήττεται και η Βενεζουέλα. Όσον αφορά στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες Κόλπου, που παρέχουν τη «μερίδα του λέοντος» (με τη Σαουδική Αραβία να κρατά την παραγωγή στα ίδια υψηλά επίπεδα), θεωρείται ότι πρόκειται για μια στρατηγική η οποία στόχο έχει να πλήξει τους άλλους, μικρότερους «παίκτες» - ειδικά από τη στιγμή που στη «σκακιέρα» εισέρχεται το Ιράν, μετά την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία συνοδεύεται από άρση κυρώσεων. Γενικότερα, αναλυτές εκτιμούν ότι η Σαουδική Αραβία μακροπρόθεσμα επωφελείται, καθώς μπορεί να «αντέξει» τις χαμηλές τιμές περισσότερο από τους ανταγωνιστές, ασκώντας τους παράλληλα πίεση, από τη στιγμή που κάποιοι εξ αυτών (Ιράν, Ρωσία) αποτελούν και γεωπολιτικούς της αντιπάλους. 
http://www.huffingtonpost.gr/2016/01/11/morgan-stanley-petrelaio_n_8956120.html?1452536360&utm_hp_ref=greece&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Κοζάνη: Θρίλερ με την εξαφάνιση 37χρονης μητέρας 3 παιδιών - Αγνοείται από το Σάββατο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο Βελβεντό και στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό 37χρονης γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών, η οποία εξαφανίστηκε από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (9/1) και δεν έχει δώσει μέχρι και αυτή την ώρα σημεία ζωής.
Ολόκληρη η τοπική κοινωνία του Βελβεντού είναι ανάστατη και οι κάτοικοι συνδράμουν στις έρευνες της Αστυνομίας, οι οποίες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποδώσει καρπούς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.gr, η 37χρονη ανέφερε, το βράδυ του Σαββάτου, στον σύζυγό της πως θα έβγαινε για ένα ποτό με φίλες της, προκειμένου να ξεσκάσει, ωστόσο από την ώρα που έφυγε από το σπίτι της δεν έχει δώσει κανέναν σημείο ζωής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/659756/kozani-thriler-me-tin-exafanisi-37xronis-miteras-3-paidion-agnoeitai-apo-to-savvato#ixzz3x0HFOHKv

Όσιος Ηλιού ο Θαυματουργός



Ἄλλος δέδεικται θαυματουργὸς Ἠλίας,
Ὁ θαυματουργὸς οὗτος ὄντως Ἠλίας.
Βιογραφία
Ο Όσιος Ηλιού υπήρξε ένας από τους μεγάλους διδασκάλους και καθηγητές της ερήμου. Είδε την πείνα, και δεν την λογάριασε. Τα ψύχη, και τα αψήφησε. Την αγρυπνία, και την καταφρόνησε. Τους τυράννους και τους αντέβλεψε . Μυρίους κατατρεγμούς, και τους κατήσχυνε. Τι φοβόταν μόνο; Τρία πράγματα, ως έλεγε: την ώρα, κατά την οποία έμελλε η ψυχή του να εξέλθει από το σώμα του, τον καιρό κατά τον οποίο έμελλε να φανεί ενώπιον του Θεού και την στιγμή κατά την οποία θα εξερχόταν η περί αυτού απόφαση του Δικαιοκρίτου και Φιλανθρώπου Θεού. Ο Όσιος Ηλιού ο Θαυματουργός κοιμήθηκε με ειρήνη.

http://www.saint.gr/1396/saint.aspx

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γαλακτοτροφούσης



Βιογραφία
Η ιερά εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης βρισκόταν αρχικά στη Λαύρα του Οσίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα. Κατά τον 13ο αιώνα μ.Χ. επισκέφθηκε τη Λαύρα ο Άγιος Σάββας, Αρχιεπίσκοπος της Σερβίας (τιμάται 14 Ιανουαρίου), στον οποίο αναφέρθηκε παράδοση σωσμένη στο μοναστήρι, κατά την οποία ο Όσιος Σάββας είχε πει ότι η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γαλακτοτροφούσης θα δωριζόταν στον Αρχιεπίσκοπο της Σερβίας. Έτσι του χάρισαν την αγία εικόνα. Ο Άγιος Σάββας την πρόσφερε στη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου όρους.
http://www.saint.gr/1398/saint.aspx

MKO καθοδηγεί μετανάστες να φθάσουν στο Αγαθονήσι! Ποιος τελικά ελέγχει το Αιγαίο;

MKO καθοδηγεί μετανάστες και πρόσφυγες για νααποβιβαστούν στο Αγαθονήσι, μέσα στη νύχτα. Συνέβη κι αυτό το απίστευτο και μάλιστα οι πρωταγωνιστές δεν το κρατούν κρυφό! Το “φάουλ” έγινε από την εύρωστη οικονομικά ΜΚΟMOAS για την οποία το Onalert.gr έχει αρκετές φορές γράψει.
Μέσω twitter 
και ειδικότερα στο hashtag #agathonisi o βρετανός δημοσιογράφος Patrick Kingsley του Guardian, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο σκάφος TOPAZ RESPONDER τηςΜΚΟ MOAS έχει αναρτήσει tweet όπου γράφει: 
“Είμαστε αγκυροβολημένοι στο Αγαθονήσι. Τα σκάφη των προσφύγων να κατευθυνθούν σε αυτά τα 2 φώτα (εννοεί του σκάφους) καθώς είναι τα μόνα που φαίνονται από το νησί”.

Το πρόσχημα ότι ήρθαν να σώσουν ζωές στο Αιγαίο δίνει το δικαίωμα στην συγκεκριμένη 
ΜΚΟ αλλά και σ΄ όλες τις άλλες να λειτουργούν με τρόπο που διευκολύνει την παράνομη είσοδο οποιουδήποτε στη χώρα;

Το πρόσχημα 
της διάσωσης σημαίνει ταυτόχρονα, ότι … “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” ;

Και τέλος για να τελειώνουμε: Αν πραγατικά ενδιαφέρονται τόσο για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται,γιατί ασγκυροβολούν απέναντι στην Τουρκία και μόλις οι φουσκωτές λέμβοι με τους πρόσφυγες ξεκινήσουν να εχουν πλάϊ τους την ασφάλεια της 
ΜΚΟ που θα τους διασώζει;

Πρέπει να μπουν κανόνες και τάξη σ΄ όλους όσους έχουν εμφανιστεί από το πουθενά για να βοηθήσουν όπως λένε. Αλλά με τον τρόπο που λειτουργούν άλλους βοηθουν.

onalert