Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ανήλικοι μουσουλμάνοι διέκοψαν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Γερμανία αποκαλώντας τους Χριστιανούς «σκατένιους»

Ωραία και συγκινητική η είδηση που διαβάσαμε προ ημερών και σύμφωνα με την οποία θέλοντας να στείλουν μήνυμα διακοινοτικής ενότητας μουσουλμάνοι περιφρούρησαν χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην πόλη Λανς στη βόρεια Γαλλία, μόνο που δεν ήταν παντού τόσο "αγγελικά πλασμένα" τα πράγματα. Στη Γερμανία ανήλικοι μουσουλμάνοι....μπούκαραν και διέκοψαν την χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline με συνθήματα κατά των Χριστιανών...
Οι πιτσιρικάδες-μιας και μόνο ένας από αυτούς ήταν 14 ετών, οι άλλοι 5 ήταν μικρά παιδιά-  συμπεριφέρθηκαν σαν ενήλικες εξτρεμιστές.
Οι νεαροί μουσουλμάνοι εισέβαλαν στην Εκκλησία  Rheydter Marien στο Mönchengladbach την παραμονή των Χριστουγέννων, διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία βρίζοντας τους πιστούς με τη φράση «σκατένιοι Χριστιανοί!»
Το θέμα αποσιωπήθηκε τεχνηέντως από τα υψηλά κλιμάκια...
Πάντως ο πάστορας Manfred Riethdorf δεν θέλησε να αφήσει το θέμα να αποσιωπηθεί και κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά του 14χρονου για διατάραξη της ειρήνης. Δεν πίστεψε πως επρόκειτο για μια ηλίθια νεανική φάρσα, αλλά θεωρεί τους γονείς των παιδιών υπευθύνους επειδή οι ανήλικοι έχουν μολυνθεί με αυτή την ακραία ιδέα
 Η σχέση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Mönchengladbach είναι τεταμένη, αλλιώς αυτό δεν θα είχε συμβεί, αλλά μέχρι τώρα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να μην έχουν κάνει καμία αναφορά στο περιστατικό.
 
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/item/9831-anilikoi-mousoulmanoi-diekopsan-ti-xristougenniatiki-leitourgia-sti-germania-apokalontas-tous-xristianoys-skatenious#sthash.d8yogm5k.dpuf

20χρονος Δραμινός έπιασε τον Σταυρό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Ο 20χρονος Βασίλης Κωνσταντινίδης από τη Δράμα έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στην παραλία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων.
Ο Βασίλης σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, πέφτει από τα 11 του χρόνια, έχει πιάσει δυο φορές τον Σταυρό στην πόλη του και είναι η πρώτη φορά που τον πιάνει στη Θεσσαλονίκη.
Όπως δήλωσε αισθάνεται ευλογημένος και ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο.
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/nea/item/9913-20xronos-draminos-epiase-ton-stavro-stin-paralia-tis-thessalonikis-vinteo#sthash.TiIpzP3e.dpuf

Σε νέα προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων τους στις προθεσμιακές καταθέσεις σκοπεύουν να προχωρήσουν από τη νέα χρονιά οι τράπεζες.

Θα πρόκειται για την τελευταία περικοπή των αποδόσεων, οι οποίες έχουν πιάσει κυριολεκτικά πάτο έναντι επιτοκίων που ξεπερνούσαν ακόμη και το 6% πριν τρία χρόνια και το 3% μέχρι και το 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες σκοπεύουν να μειώσουν κατά 10 - 15 μονάδες βάσης τα επιτόκια που ισχύουν σήμερα.
Νέα προϊόντα
Επιπλέον, αναμένεται να λανσαριστούν ή να επανενεργοποιηθούν παλαιά προγράμματα, η διάθεση των οποίων είχε ανασταλεί λόγω των capital controls.
Όσο θα αίρονται οι περιορισμοί που ισχύουν στους λογαριασμούς προθεσμίας, τόσο σε σχέση με το άνοιγμα, όσο και σε σχέση με την πρόωρη εξόφλησή τους, τόσο θα εντείνεται ο ανταγωνισμός.
Τα επιτόκια πάντως αναμένεται να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο σε επίπεδα λίγο κάτω από το 1%.
Σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των λογαριασμών προθεσμίας σε όλες τις τράπεζες προσφέρουν τα ίδια επιτόκια, τα οποία κυμαίνονται από 0,60% έως 1,10% ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.
Τα χαρακτηριστικά
Προς το παρόν και τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2016, δεν θα παίζει ρόλο η διάρκεια για τον προσδιορισμό της απόδοσης, η οποία είναι ίδια για προϊόντα από 1 έως 12 μήνες.
Αυτό που μετρά και μπορεί να προσθέσει ή να μειώσει το πολύ έως και 15 μονάδες βάσης στο επιτόκιο, για δεδομένο ποσό κατάθεσης, είναι η «δομή» της προθεσμιακής.
Σε γενικές γραμμές όσο πιο ευέλικτη η κατάθεση και όσο πιο συχνά καταβάλλονται οι τόκοι, τόσο πιο χαμηλό είναι το επιτόκιο.
Ενδεικτικές των τάσεων που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα στην αγορά των προθεσμιακών καταθέσεων είναι οι τελευταίες αναπροσαρμογές στα προϊόντα της από την Τράπεζα Πειραιώς.
Τι συμφέρει
Επειδή οι τράπεζες ετοιμάζουν μία ακόμη μείωση στα επιτόκιά τους, όσοι έχουν την ψυχολογία, και δεν φοβούνται για μία νέα ...χρεοκοπία της χώρας το 2016, θα συνέφερε να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Εάν πετύχουν δε, υψηλότερη της συμβατικής απόδοσης μέσω του ...παζαριού που μπορούν να κάνουν έως το τέλος του έτους λόγω της ανάγκης των τραπεζών να «φτιάξουν» τα νούμερά τους, τότε καθ' όλη τη διάρκεια του 2016 θα απολαμβάνουν τόκους υψηλότερους από τους λοιπούς καταθέτες.
Για ποσά που ξεκινούν από τις 50.000 ευρώ, υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης ενός καλύτερου επιτοκίου με το dealing room κάθε τράπεζας.
Ανάλογα και με το ύψος της αποταμίευσης, οι καταθέτες που θα το παζαρέψουν, μπορούν να πετύχουν μία υψηλότερη σε σχέση με τυποποιημένα προϊόντα, απόδοση της τάξης των 5 ή το πολύ 10 μονάδων βάσης.
Προσοχή όμως! Λόγω των capital controls δεν είναι δυνατή η πρόωρη λήξη μίας προθεσμιακής κατάθεσης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.
- See more at: http://www.moneyonline.gr/site/article/8449/pio-chamila-ta-epitokia-prothesmias-meta-tin-protochronia#sthash.ou8XjXVN.dpuf

Σε εφαρμογή τέθηκε και στη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου 2016 η οδηγία για τις διασώσεις τραπεζών, που προβλέπει υπό προϋποθέσεις και συμμετοχή των καταθετών σε αυτές

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χαιρέτισε την έγκαιρη έναρξη της ισχύος του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism, SRM) των τραπεζών της ευρωζώνης.
Το νέο σύστημα
Στόχος του είναι η ενίσχυση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αποφυγή μελλοντικών κρίσεων μέσω της έγκαιρης και αποτελεσματικής εξυγίανσης των διασυνοριακών και εγχώριων τραπεζών.
Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, το κόστος της εξυγίανσης των τραπεζών θα κατανέμεται σε πρώτη φάση μεταξύ μετόχων, ομολογιούχων και καταθετών άνω των 100.000 ευρώ.
Στη συνέχεια προβλέπεται η συνεισφορά του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης, το οποίο μέχρι το 2024 θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει 55 δισ. από εισφορές των ίδιων των τραπεζών.
- See more at: http://www.moneyonline.gr/site/article/8494/se-ischi-o-neos-kanonismos-gia-to-bail-in-o-kindinos-gia-katathesis#sthash.HkvPdmr3.dpuf

Η κυβέρνηση "έκοψε" από την ΕΡΤ τον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά - Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Πάσχουν από φασίζουσα νοοτροπία"

της Χριστίνας Φλάσκου
Ποιος είδε τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και δεν τον φοβήθηκε!
Αρχικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, αφού πρώτα ο Μητροπολίτης τα είχε πει "έξω από τα δόντια" για το σύμφωνο συμβίωσης. 
 Η κόντρα φαίνεται να κορυφώνεται μετά την απόφαση της ΕΡΤ1 να μην καλύψει τηλεοπτικά την τελετή του αγιασμού των υδάτων, στον Πειραιά. Έξαλλος έγινε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε:
“Ανακάλεσε (η κυβέρνηση) την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα”. Στη... Δεξαμενή ο Τσίπρας Χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του πρωθυπουργού θα εορτασθούν αύριο Τετάρτη τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σχετικά με την ψήφιση και επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί το πρωί της Τετάρτης, στις 10:45, στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί στη Δοξολογία για τα Θεοφάνεια, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 9.30 π.μ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το σύμφωνο συμβίωσης, κατηγορώντας όποιον βουλευτή το υποστήριξε! “Γιατί να μην πιστέψει ευθέως κανείς ότι όσοι ψηφίζουν αυτό το επαίσχυντο νομοθέτημα τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία των μεγάλων αφεντικών των ΗΠΑ , που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι;”, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.
Η επίμαχη δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης, που εξόργισε τον πρωθυπουργό:

Η ψήφισι του απαραδέκτου νομοσχεδίου «Σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις» από το Εθνικό Κοινοβούλιο,από τα δήθεν αντισυστημικά κόμματα (;),προδήλως πρώτον αντιβαίνει στην πολιτισμική μας ταυτότητα η οποία εδράζεται και επί του πανιερωτάτου θεσμού της οικογενείας που διαχρονικά ορίζεται σαν συνάφεια ανδρός και γυναικός και συγκλήρωσι του βίου παντός, θείου και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία (Μοδεστίνος). Κατά την πίστι μας αποτελεί μυστήριο μέγα αλληλοπεριχωρήσεως των δύο φύλων και αναλήψεως του ενός από το άλλο, ως σταυρού και αναστάσεως. Με το νομοθέτημα αυτό αποδομείται πλέον στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων για να αποβαίνουν χειραγωγήσιμοι για την καταδολίευσι της ελευθερίας τους.
Δεύτερον μεταβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό που θεωρεί ως έγκλημα την παρά φύσι ασέλγεια, την πρακτική της ομοφυλοφιλίας, με το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικος, αναγορεύοντας ως έννομο αγαθό που δείται εννόμου προστασίας αυτή την τραγική χυδαιότητα. Ήδη οι λεγόμενοι «ακτιβισταί» του χώρου ζητούν την κατάργησι αυτής της ποινικής προβλέψεως που κολάζει την παρά φύσι ασέλγεια ως απαξίωσι της ανθρωπίνης σεξουαλικότητος. Τρίτον θεσμοθετεί την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και κατασκευάζει νομικώς έναν ανύπαρκτο άνθρωπο τον αρρενοθήλυ, με το ψευδές πρόταγμα ότι δήθεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα τη στιγμή που δεν υφίσταται ανθρώπινο δικαίωμα που μπορεί μία συντεταγμένη πολιτεία και κοινωνία ανθρώπων να προστατεύση, εφ’ όσον δεν συνάπτεται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύσι.
Τέταρτον απενοχοποιεί στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων εγκληματικώς την παράχρησι του ανθρωπίνου σώματος που επιφέρει τρομακτικές ασθένειες εις βάρος της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρωπίνου προσώπου και που αποτελεί την βασική πρακτική της ομοφυλοφιλίας.
Η ψήφισι του απαραδέκτου νομοσχεδίου «Σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις» από το Εθνικό Κοινοβούλιο,από τα δήθεν αντισυστημικά κόμματα (;),προδήλως πρώτον αντιβαίνει στην πολιτισμική μας ταυτότητα η οποία εδράζεται και επί του πανιερωτάτου θεσμού της οικογενείας που διαχρονικά ορίζεται σαν συνάφεια ανδρός και γυναικός και συγκλήρωσι του βίου παντός, θείου και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία (Μοδεστίνος). Κατά την πίστι μας αποτελεί μυστήριο μέγα αλληλοπεριχωρήσεως των δύο φύλων και αναλήψεως του ενός από το άλλο, ως σταυρού και αναστάσεως. Με το νομοθέτημα αυτό αποδομείται πλέον στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων για να αποβαίνουν χειραγωγήσιμοι για την καταδολίευσι της ελευθερίας τους. Δεύτερον μεταβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό που θεωρεί ως έγκλημα την παρά φύσι ασέλγεια, την πρακτική της ομοφυλοφιλίας, με το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικος, αναγορεύοντας ως έννομο αγαθό που δείται εννόμου προστασίας αυτή την τραγική χυδαιότητα. Ήδη οι λεγόμενοι «ακτιβισταί» του χώρου ζητούν την κατάργησι αυτής της ποινικής προβλέψεως που κολάζει την παρά φύσι ασέλγεια ως απαξίωσι της ανθρωπίνης σεξουαλικότητος.

Τρίτον θεσμοθετεί την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και κατασκευάζει νομικώς έναν ανύπαρκτο άνθρωπο τον αρρενοθήλυ, με το ψευδές πρόταγμα ότι δήθεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα τη στιγμή που δεν υφίσταται ανθρώπινο δικαίωμα που μπορεί μία συντεταγμένη πολιτεία και κοινωνία ανθρώπων να προστατεύση, εφ’ όσον δεν συνάπτεται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύσι. Τέταρτον απενοχοποιεί στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων εγκληματικώς την παράχρησι του ανθρωπίνου σώματος που επιφέρει τρομακτικές ασθένειες εις βάρος της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρωπίνου προσώπου και που αποτελεί την βασική πρακτική της ομοφυλοφιλίας. Όλα τα παραπάνω ρίπτονται στο καλάθι των «αχρήστων» από τα δήθεν αντισυστημικά κόμματα που ψηφίζουν αυτό το επαίσχυντο νομοθέτημα, διότι αυτή την εντολή έχουν λάβει από το διεθνιστικό κέντρο παγκοσμίου εξουσίας που αποδεικνύεται πλέον πασίδηλα ότι αποτελούν παραρτήματά του. Στον σχεδιασμό υλοποίησης των συγκεκριμένων εντολών αποδεικνύεται ότι εργάζονται όλες οι αντισυστημικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς μεταφυσική αγωνία και έλεγχο συνειδήσεως.

Η απόδειξι ότι όλοι οι ψηφίζοντες αυτή την θεσμική ανατροπή της οντολογίας του ανθρωπίνου προσώπου υλοποιούν το σχεδιασμό του διεθνιστικού κέντρου μας «δωρήθηκε» από την απρονοησία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την φετεινή παρέλαση των ομοφυλοφίλων gaypride,να αναγράψη με έμφαση ότι χορηγός της εκδηλώσεως είναι το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης,γεγονός που δημιούργησε «καυγά μέγα» μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και των «ακτιβιστών» διοργανωτών της παρελάσεως, οι οποίοι δυσανασχέτησαν για τα αποκαλυπτήρια της χρηματοδοτήσεώς των. Καί εφ’ όσον λοιπόν το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης χρηματοδότησε το gaypride Θεσσαλονίκης, κατά λογική ακολουθία η Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών θα χρηματοδότησε το gaypride Αθηνών, άσχετα αν ο Δήμος Αθηναίων δεν το γνωστοποίησε «πονηρώς» φερόμενος,διότι δεν μπορεί να πιστέψει εχέφρων άνθρωπος ότι ο Αμερικανός Πρόξενος Θεσσαλονίκης κινήθηκε αυτοβούλως και χωρίς την εντολή και την έγκρισι του Αμερικανού Πρέσβεως. Καί τώρα μπαίνει το τρομακτικό ερώτημα για τους δήθεν αντισυστημικούς του Κοινοβουλίου μας Δεξιούς, Κεντρώους και Αριστερούς: Γιατί η Αμερικανική Πρεσβεία και κατ’ επέκτασι η Αμερικανική Κυβέρνησι χρηματοδοτεί τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα; Ποιά σκοπιμότης εξυπηρετείται από την Κυβέρνησι της μεγάλης αυτής Χώρας; Γιατί να μην ευθέως πιστέψει κανείς ότι οι ψηφίζοντες αυτό το επαίσχυντο νομοθέτημα τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία των μεγάλων αφεντικών των ΗΠΑ που όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι.

Ετέρα πολυσήμαντη απόδειξη μας προσέφερε στο παρελθόν ο εξαίρετος Καθηγητής και άνθρωπος και αγωνιστής των Δημοκρατικών ιδεωδών κ. Θεόδωρος Κατσανέβας, όταν σε τηλεοπτική του εμφάνισι ενώπιον «ακτιβιστών» του ομοφυλοφιλικού χώρου τους κατήγγειλε ότι χρηματοδοτούνται και επιχορηγούνται άμεσα από το FoundationOpenSociety του κ. Τζώρτζ Σόρος και είναι εκπληκτικό ότι ο νομικός παραστάτης τους που ευρίσκετο στην εκπομπή, το απεδέχθη πληρέστατα. Είναι γνωστός ο κ. Σόρος από την σχέσι του με τους επί κεφαλής του Αμερικανικού Εβραικούλόμπυ, Ρότσιλντ και Ροκφέλερ και από την διαρκή συμμετοχή του στο thinktank(!!!) της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το Ίδρυμα «Ανοική κοινωνία» του κ. Σόρος χρηματοδοτεί την «ακτιβιστική» δράση της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Γιατί δεν το κάνει για την Κίνα, τις Ινδίες, τον Ισλαμικό κόσμο, την Αφρική, δηλ. για πέντε περίπου δισεκατομμύρια συνανθρώπων μας; Τα δικά τους δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα είναι κατωτέρας σημασίας; Η απάντησι νομίζουμε είναι πολύ απλή. Αυτό που πρέπει να γκρεμιστή, να σαπίση, να αποδομηθή είναι η Χριστιανική Ευρώπη και σε αυτό συμπράττουν οι δήθεν αντισυστημικοί Έλληνες Βουλευτές που αποδεικνύονται με τον τρόπο αυτό εθελόδουλα πιόνια και ανδρείκελα του διεθνιστικού σιωνιστικού συστήματος.

Τέλος είναι νομοτελειακό το γεγονός, γιατί ο πνευματικός νόμος πάντοτε θα λειτουργή, ότι ο άνθρωπος που ενήγαγε τη Χώρα μας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο θέμα, σήμερα οροθετικός κατά δήλωσί του, επιβιώνει με κοκτέιλς αντιβιοτικών. Αυτό είναι το πρότυπο που θέλουν για την νέα γενιά οι Βουλευτές του Κοινοβουλίου; Κρίμα και ντροπή ... Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ  

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΦΕΡΝΕΙ Η ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ! Έρχεται με άλλους 11 από το ΔΝΤ – Η δαμόκλειος σπάθη των Ευρωπαίων στον λαιμό της κυβέρνησης

belkouleskou
Κάθε άλλο παρά τελειωμένη υπόθεση φαίνεται πως είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενώ τόσο το ΔΝΤ όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Ειδικά για το Ταμείο, μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο για τις αλλαγές που προωθούνται. Στο πλαίσιο αυτό, η Ντέλια Βελκουλέσκου -όπως λέγεται- έρχεται με το… κλασικό τελεσίγραφο στις βαλίτσες της: «ή κάνετε αυτά που ζητάμε, ή τελειώσαμε» αλλά και την αντίστοιχη εξουσιοδότηση από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ωστόσο, δύσκολα είναι τα πράγματα και με τους Ευρωπαίους καθώς αυτό που διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα, τότε η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί και άρα η ελάφρυνση του χρέους δεν θα συζητηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, οι Βελκουλέσκου αναμένεται στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου και μαζί της θα είναι κι άλλα 11 μέλη του ΔΝΤ εξέλιξη που προϊδεάζει για το τι μέλλει γενέσθαι.
http://www.crashonline.gr/τελεσιγραφο-φερνει-η-βελκουλεσκου-έρ/

Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Οι υπαινιγμοί του Μητροπολίτη για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά

 serafeim

Συνεχίζεται η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης. Το «χάσμα» διευρύνθηκε και με την απουσία -για πρώτη φορά- της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας από την τελετή για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά.
Στη σημερινή του δήλωση, ο Μητροπολίτης σχολίασε με μια υπαινικτική παραβολή για το αλάτι και τον πόνο που προκαλεί την απουσία του πρωθυπουργού.
«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ” επιταγή του Χριστού να είναι άλλας» ξεκίνησε τη δήλωση του ο κκ Σεραφείμ.
«Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων» συμπλήρωσε σε μια πρώτη νύξη για την εκπεφρασμένη διαφωνία του με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, που αποτέλεσε, εξάλλου, την αφορμή για την απουσία του πρωθυπουργού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πειραιά.
«Αλλά το αλλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα» κατέληξε ο κ. Σεραφείμ παραθέτοντας και μια περικοπή από το βιβλίο «Σοφία Σολομώντος».

http://www.crashonline.gr/η-απαντηση-του-σεραφειμ-στον-τσιπρα/

Συγκίνηση στη Σμύρνη. Ιστορικός αγιασμός για πρώτη φορά μετά το 1922

Θεοφάνια στη Σμύρνη 94 χρόνια μετά. Από το 1922 είχε να γίνει η κατάδυση του Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στην προκυμαία της πόλης

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Σμύρνη έπειτα από 94 χρόνια,  στάθηκε η αφορμή ώστε να συγκεντρωθούν στην ιστορική προκυμαία της πόλης απόγονοι ελληνικών οικογενειών, Τούρκοι, δυτικοί που ζουν στην Τουρκία, αλλά και δεκάδες Ελληνες επισκέπτες από Χίο και Μυτιλήνη.
AdTech Ad

Τα λιγοστά μέλη της παροικίας και οι ορθόδοξοι της περιοχής πραγματοποίησαν για πρώτη φορά ελεύθερα την τελετή του αγιασμού των υδάτων σε ανοικτό χώρο, μετά από επίσημη άδεια που έλαβαν από τις τουρκικές αρχές.
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Κύριλλος, ο πρώτος ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος λειτουργεί μόνιμα στη Σμύρνη μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922. Από το 1990 τελούσε περιστασιακά λειτουργίες καθώς δεν υπήρξε ποτέ σταθερός ιερέας στη Σμύρνη μέχρι τον Αύγουστο του 2013, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τού εμπιστεύθηκε μόνιμα τη θέση. Επίκεντρο της εκκλησιαστικής ζωής είναι ο ναός της Αγίας Φωτεινής.
Η εκκλησία ήταν ένας παλαιός ολλανδικός ναός, αλλά μετά τα Σεπτεμβριανά το 1955 οι Ολλανδοί πήραν τα λείψανα των προγόνων τους και έφυγαν. Αργότερα η τότε ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να ενοικιάσει τον ναό για 99 χρόνια και το 1981 έγινε ανακαίνιση και μετατράπηκε σε ορθόδοξη εκκλησία που λειτουργούσε Χριστούγεννα και Πάσχα.
Ο εορτασμός έγινε στις 8:30 το πρωί με τη θεία λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 12:30 πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σμύρνης, απέναντι από το παλιό ελληνικό προξενείο.
"Σήμερα αισθανθήκαμε τη συνέχεια της ιστορίας μας μέσα από αυτή την τελετή", δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, που τέλεσε τον Αγιασμό.
Ο ίδιος δήλωσε την Τρίτη στο Star: "Είναι ένα συγκινητικό και συγκλονιστικό ταυτόχρονα γεγονός. Εγώ μίλησα λίγο με τα παιδιά που θα βουτήξουν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και τους είπα να ξέρετε ότι δεν βουτήξετε να πιάσετε μόνο τον Σταυρό, αλλά θα ανασκαλέψετε τη θάλασσα για να αισθανθούν οι πρόγονοι μας που είναι μέσα σε αυτή τι ακριβώς γίνεται σήμερα"
Στην Κωνσταντινούπολη, το κέντρο της Ορθοδοξίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τον μεγάλο αγιασμό στα νερά του Κεράτιου Κόλπου στην παραλία μπροστά από την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sygkinhsh-sth-smurnh-istorikos-agiasmos-gia-prwth-fora-meta-to-1922.3847711.html

«Δεν είμαστε ρατσίστριες, αλλά όχι και να μας βιάζουν» Σοκ στην Κολωνία από μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης! - Ψάχνουν 1.000 άντρες «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής» - «Σοκαρισμένη» δηλώνει η Μέρκελ - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Φωτιά» στην μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανία έρχεται να βάλει η απίστευτη υπόθεση μαζικής σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, που επιβεβαιώνει η γερμανική αστυνομία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου 1.000 άντρες επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναίκες, στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης, ενώ μια γυναίκα δήλωσε στις αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού!

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας είπε σε γερμανικά ΜΜΕ πως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν από ομάδες μεταξύ 1.000 περίπου αντρών «η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή».Το πλήθος των αντρών αυτών φέρεται να είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης της Κολωνίας, ανάμεσα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό της σταθμό και τον καθεδρικό της ναό. 



Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν ηλικίας 15 έως 35 ετών -και πιθανότατα βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- «πλημμύρισαν» ξαφνικά το κέντρο της πόλης και άρχισαν αρχικά να ρίχνουν πυροτεχνήματα. Κατόπιν χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και άρχισαν να παρενοχλούν γυναίκες, με τις μαρτυρίες να καταδεικνύουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη για ευρωπαϊκή πόλη κατάσταση.
Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των θυμάτων
Όπως αναφέρει το Reuters, τουλάχιστον 90 γυναίκες έπεσαν θύματα των αντρών αυτών, ενώ ένα από το θύματα, η Κάτια Λ., είπε  οι δράστες άρχισαν να την αγγίζουν σε όλο της το σώμα: «Ήταν ένας εφιάλτης. Αν και φωνάζαμε για να φύγουν εκείνοι δεν σταματούσαν. Νομίζω με άγγιξαν τουλάχιστον 100 φορές σε απόσταση 200 μέτρων. Ευτυχώς φορούσα παντελόνι εκείνο το βράδυ...», είπε η γυναίκα.

Η 27χρονη Άννε, που γιόρταζε με φίλους την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία, ανέφερε στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger: «Η πλατεία ήταν γεμάτη με άνδρες. Μόνο σποραδικά έβλεπε κανείς κάποιες φοβισμένες γυναίκες. Δεν μπορώ καν να περιγράψω την κατάσταση, απλά αισθανόμουν πολύ άβολα», λέει χαρακτηριστικά. Όπως περιγράφει, στη συνέχεια η κατάσταση παρεκτράπη, όταν άγνωστος την πλησίασε και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Είναι ένα μόνο από τα περιστατικά που καταγράφηκαν το βράδυ. 

Ένας άντρας που μίλησε στο BBC περιέγραψε πώς μια ομάδα αντρών επιτέθηκε στην σύντροφο και στην 15χρονη κόρη του: «Τις άγγιζαν στο στήθος και ανάμεσα στα πόδια»! 

Μια άλλη βρετανίδα είπε ότι της επιτέθηκαν άντρες που δεν μιλούσαν ούτε αγγλικά ούτε γερμανικά: «Προσπαθούσαν να μας αγκαλιάσουν και να μας φιλήσουν και ένας έκλεψε την τσάντα της φίλης μου. Ένας ήθελε να μας βάλει στο ιδιωτικό του ταξί. Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο»! 






«Σοκαρισμένη» δηλώνει η Μέρκελ
Η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που έχει κατηγορηθεί ακόμα και από εσωκομματικούς της αντιπάλους, για την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό, δήλωσε σοκαρισμένη από τις επιθέσεις. Η Μέρκελ, που είχε το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τη δήμαρχο της Κολωνίας Ενριέτε Ρέκερ για να πληροφορηθεί σχετικά με τα γεγονότα, διαμέσου του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ, εξέφρασε την οργή της για τις αποκρουστικές ενέργειες, υπογραμμίζοντας ότι «η απάντηση του κράτους δικαίου θα πρέπει να είναι σκληρή». «Θα πρέπει οι ένοχοι να εντοπιστούν όσο το δυνατό γρηγορότερο και να υποστούν τις συνέπειες του νόμου χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως καταγωγής», τόνισε ο κύριος Ζάιμπερτ.
Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις και αφού τα θύματα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, 143 ντόπιοι αστυνομικοί και 70 ομοσπονδιακοί κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης και άρχισαν τις έρευνες. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά και πολύ σκοτεινά για να βρουν τους δράστες, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, ένας βουλευτής από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε τα γεγονότα «είναι απόδειξη πως η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει τα σύνορά της». Ωστόσο, την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι κάποιοι από τους άντρες που κατηγορούνται για τις επιθέσεις «είναι γνωστοί στις αρχές εδώ και λίγο καιρό» και πως δεν πρόκειται για μετανάστες που μόλις έφτασαν στην χώρα.

Γυναίκες που μίλησαν σε ΜΜΕ μετά το περιστατικό, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε ρατσίστριες, αλλά όχι και να μας βιάζουν». Το πρωτοφανές για ευρωπαϊκή πόλη περιστατικό, όπου μεγάλες ομάδες αντρών επιτίθενται σε γυναίκες, θυμίζει σεξουαλικά εγκλήματα σε αραβικές χώρες, όπως είχε συμβεί στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων...

Γυναίκες κρατούν πλακάτ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για την επίθεση, «ρωτώντας» την Μέρκελ αν «είναι αρκετό αυτό»


http://www.protothema.gr/world/article/542136/kolonia-mazikes-sexoualikes-epitheseis-stin-kolonia-psahnoun-1000-adres-/

Αγία Θεοφάνεια


Τους ουρανούς βάπτισμα του Χριστού σχίσαν,
Τους αυτό μη χραίνοντας ένδον εισάγει.
Βάπτισεν εν ποταμώ Χριστόν Πρόδρομος κατά έκτην.
Βιογραφία
Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί. Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνείται να τον βαπτίσει ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον. Ο Ιησούς όμως του εξήγησε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και τον έπεισε να τον βαπτίσει. Και τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών διαδραματίσθηκε μία μοναδική και μεγαλειώδης σκηνή, όταν με την μορφή ενός περιστεριού κατήλθε το Άγιο Πνεύμα και κάθισε επάνω στο βαπτιζόμενο Ιησού, ενώ συγχρόνως ακούσθηκε από τον ουρανό η φωνή του Θεού η οποία έλεγε: «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα» («Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, αυτός είναι ο εκλεκτός μου»).

Από τότε και το Βάπτισμα των χριστιανών, δεν είναι «εν ύδατι», όπως το βάπτισμα «μετανοίας» του Ιωάννη, αλλά «εν Πνεύματι Αγίω». Ο Κύριος με το να βαπτιστεί αγίασε το νερό, το έκανε νερό αγιασμού και συμφιλίωσης με το Θεό. Έτσι η Βάπτιση του Κυρίου άνοιξε τη θύρα του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Με την καθαρτική χάρη του αγίου Βαπτίσματος ο παλαιός αμαρτωλός άνθρωπος ανακαινίζεται και με την τήρηση των θείων εντολών γίνεται κληρονόμος της βασιλείας των ουρανών.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γάρ Γεννήτορος ἡ φωνή προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητόν σε Υἱόν ὀνομάζουσα· καί τό Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τό ἀσφαλές. Ὁ ἐπιφανείς Χριστέ ὁ Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.
Ὅτε τῇ ἐπιφανείᾳ σου ἐφώτισας τὰ σύμπαντα, τότε ἡ ἀλμυρὰ τῆς ἀπιστίας θάλασσα ἔφυγε, καὶ Ἰορδάνης κάτω ῥέων ἐστράφη, πρὸς οὐρανὸν ἀνυψῶν ἡμᾶς. Ἀλλὰ τῷ ὕψει τῶν θείων ἐντολῶν σου, συντήρησον Χριστὲ ὁ Θεός, πρεσβείες τῆς Θεοτόκου, καὶ σῶσον ἡμᾶς.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Αὐτόμελον.
Ἐπεφάνης σήμερον τῇ οἰκουμένῃ, καί τὸ φῶς σου Κύριε, ἐσημειώθη ἐφ᾽ ἡμᾶς, ἐν ἐπιγνώσει ὑμνούντάς σε· Ἦλθες, ἐφάνης, τό Φῶς τὸ ἀπρόσιτον.

Μεγαλυνάριον
Ἄφεσιν πηγάζων τοῖς ἐξ Ἀδάμ, ὁ τῆς ἀφθαρσίας, ἀνεξάντλητος ποταμὸς, ἐν τῷ Ἰορδάνῃ, βαπτίζεται θελήσει· ἀντλήσωμεν οὖν πάντες, ὕδωρ σωτήριον.


http://www.saint.gr/1083/saint.aspx