Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Pushkov: Η Ελίτ στην ΕΕ μετά το Brexit θα αρνηθεί να διενεργήσει δημοψηφίσματα

© RIA Novosti. Alex FilippovPereyti σε Photobank Μόσχα, 24 Ιουνίου – RIA Novosti. Η άρχουσα ελίτ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα δημοψηφίσματα στην Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα  θέλουν  πλέον να τα επιτρέψουν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των  Διεθνών Υποθέσεων  κρατικής Δούμας Alexei Pushkov.

Μετά τα δημοψηφίσματα και τις αποφάσεις των Κάτω Χωρών  και της Βρετανίας  η  ελίτ της ΕΕ θα είναι κατά της διενέργειας τους : η γνώμη του λαού είναι επικίνδυνη  για τους δικούς τους στόχους.’ – Έγραψε ο Pushkov  στο microblog του στο Twitter.
Pushkov: Η Ελίτ στην ΕΕ μετά το  Brexit θα αρνηθεί  να διενεργήσει δημοψηφίσματα - Εικόνα1
Σύμφωνα με τον Pushkov, η ιστορία της ΕΕ δείχνει ότι «οι περισσότεροι που κάνουν  δημοψηφίσματα  εκεί πηγαίνουν ενάντια στα σχέδια των Βρυξελλών. Σημείωσε ότι πρόσφατα έγινε ένα δημοψήφισμα στην Ολλανδία για το θέμα της σύνδεσης με την Ουκρανία.’ Και ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα: οι Ολλανδοί ψήφισαν κατά της συμφωνίας σύνδεσης με την Ουκρανία, που  δεν είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα των Βρυξελλών », – δήλωσε ο Pushkov.
«Τώρα το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την απόσχιση του από την ΕΕ. Αν συνεχίσουν να γίνονται δημοψηφίσματα σε κάθε χώρα, τότε θα πάνε όλοι μαζί σε κάποιες ειδικές συνθήκες, υπονομεύοντας  την πολιτική των Βρυξελλών προς την Ουκρανία, και ούτω καθεξής, «είπε ο Pushkov.
Σύμφωνα με Pushkov, τώρα βγαίνει  ένα και  μόνο συμπέρασμα: δεν θα υπάρχουν δημοψηφίσματα. ‘Τώρα, αν υπάρξει  ένα δημοψήφισμα στην Ιταλία ή στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία σχετικά με το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ξέρετε , ποιο θα είναι το αποτέλεσμα – το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, είναι σαφές, άλλωστε, οι χώρες αυτές είναι κατά  της  συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας Έτσι, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πλέον «δρακόντεια τα μέτρα» για να διασφαλίσουν  ότι δεν θα γίνει  ακόμη και στην ιδέα που θα έλθει στου οποιουδήποτε το  κεφάλι  για να διενεργήσει  δημοψήφισμα », – δήλωσε ο Pushkov.
Την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  για την απόσυρση της χώρας από την ΕΕ (Brexit) ψήφισε το  51. 9 τοις εκατό.
http://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr