Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η λιτότητα έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της ευρωπαϊκής ανεργίας

Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat. Στοιχεία για τον Σεπτ.εμβριο και Οκτώβριο δεν υπάρχουν ακόμη. Διαβάστε τα ποσοστά για τον ίδιο μήνα στην λοιπή Ε.Ε.

Στο 24,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, έναντι 24,9% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια λιτότητας και εφαρμογής μέτρων τριών διαδοχικώνμνημονίων, η Ελλάδα κρατά πλέον τα σκήπτρα της υψηλότερης ανεργίας, δείκτης που όσο παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, κανείς δεν μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον.
Στην ευρωζώνη η ανεργία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 10,7%, έναντι 10,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ στην ΕΕ των «28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 9,3%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2014, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,5% και στην ΕΕ 10,1%.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 22,5 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,2 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Στην κορυφή της λίστας οι χώρες των μνημονίων

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,6% τον Αύγουστο) και στην Ισπανία (21,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,5%), στην Τσεχία (4,7%) και στη Μάλτα (5,1%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στα 1,18 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,5% και στις γυναίκες στο 28,5%.

1 στους 2 νέους σε Ελλάδα και Ισπανία παραμένουν άνεργοι

Εξάλλου, μικρή μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 48,3% τον Ιούλιο σε 47,9% τον Αύγουστο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (47,9%), στην Ισπανία (47,7%), στην Κροατία (43,1%) και στην Ιταλία (39,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (10,4%), στη Δανία (10,9%) και στην Ολλανδία (11,6%).
Τον Οκτώβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22,3% και στην ΕΕ στο 20%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/h-litothta-efere-thn-ellada-sthn-koryfh-ths-eyrwpaikhs-anergias.3797971.html

"Βουνό" τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία



Ξεπέρασαν τα 83 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου. Αυξήθηκαν σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ από τον Οκτώβριο. Ποια "όπλα" έχει επιστρατεύσει το οικονομικό επιτελείο ενάντια στη γέννηση νέων οφειλών
Βουνό" έχουν καταστεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία να προκαλούν ίλιγγο, επιβεβαιώνοντας πως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών τείνει να εξαντληθεί.
AdTech Ad

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία σκαρφάλωσαν στο δυσθεώρητο ύψος των 83,63 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου. Σε διάστημα ενός μηνός, αυξήθηκαν σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, ενώ για το σύνολο του ενδεκάμηνου (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2015) ενισχύθηκαν κατά 11,8 δισ. ευρώ.
Τον Νοέμβριο, τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (όσα δημιουργήθηκαν έως τα τέλη του 2014 και πριν το 2015) διαμορφώνονταν στα επίπεδα των 71,7 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 11,8 δισ. ευρώ, έναντι 10,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Τα "όπλα" του ΥΠΟΙΚ στη μάχη κατά της δημιουργίας νέων οφειλών
Υπενθυμίζεται εδώ πώς για να βάλει φρένο στη δημιουργία νέων οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών έχει επιστρατεύσει μια σειρά από  μνημονιακά «όπλα» όπως:
-  Κατασχέσεις εξπρές για οφειλές άνω των 70.000 ευρώ σε τρεις φάσεις.
-  Μείωση του ακατάσχετου ορίου στα 1.250 ευρώ, έναντι των 1.500 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/voyno-ta-lhksiprothesma-xreh-pros-thn-eforia.3837682.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Οδηγός βιασμών των αιχμάλωτων γυναικών από το ISIS

Το διάταγμα ορίζει πως θα συμπεριφέρονται σεξουαλικά στις “σκλάβες” οι ιδιοκτήτες τους. Πότε αποτελούν μέρος συνιδιοκτησίας και τι γίνεται με την σκλάβα του πατέρα και του γιου

Θεολόγοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν εκδώσει μία εξαιρετικά λεπτομερή φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) η οποία ρυθμίζει πότε οι "ιδιοκτήτες" γυναικών-σκλάβων της οργάνωσης μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί τους, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό που αποκαλούν "βιαιότητα στη μεταχείριση αιχμαλωτισμένων. θηλυκών"
AdTech Ad

Η φάτουα αρ. 64 έχει ισχύ νόμου και υπερβαίνει τις μέχρι σήμερα γνωστές γνωμοδοτήσεις για το θέμα, ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση προσπαθεί να επανερμηνεύσει θεολογικές διδαχές αιώνων για να νομιμοποιήσει τη δουλεία γυναικών στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.
Το κείμενο της φάτουα 64 περιλαμβάνεται σε τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.
Μεταξύ των θρησκευτικών κανόνων που περιλαμβάνει η φάτουα υπάρχει η απαγόρευση σε πατέρα και γιο να έχουν σεξουαλική επαφή με την ίδια σκλάβα. Απαγορεύεται επίσης σε έναν ιδιοκτήτη μητέρας και κόρης να έχει σχέσεις και με τις δύο. Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως "μέρος συνιδιοκτησίας".
Τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το ισλαμικό κράτος για συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και 12 ετών, ιδιαίτερα μελών της εθνότητας των Γεζίντι του βόρειου Ιράκ. Πολλές δόθηκαν σε μαχητές ως αμοιβή ή πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν προσπαθεί να καλύψει τις πρακτικές αυτές, αντίθετα κομπάζει γι' αυτές, ενώ έχει συστήσει υπηρεσία λαφυραγώγησης για τη διαχείριση της δουλείας.
Σε έγγραφο με ημερομηνία Απριλίου, η οργάνωση Human Rights Watch συγκέντρωσε μαρτυρίες 20 γυναικών που διέφυγαν και περιέγραψαν πώς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χώρισαν τις νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια από τους άνδρες, τα αγόρια και τις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες. Μεταφέρθηκαν "με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο σε διάφορες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας". Πουλήθηκαν ή δόθηκαν ως δώρα και υπέστησαν επανειλημμένα βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις.
Η φάτουα αρ.64, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εκδόθηκε από την Επιτροπή Έρευνας και Φάτουα του Ισλαμικού Κράτους και κωδικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαχητών του ΙΚ και των γυναικών σκλάβων τους για πρώτη φορά, επεκτείνοντας την οδηγία που είχε εκδοθεί από την οργάνωση το 2014 για τη μεταχείριση των σκλάβων.
Η φάτουα ξεκινά με μία ερώτηση: "Ορισμένοι από τους αδελφούς έχουν διαπράξει παραβιάσεις στο θέμα της μεταχείρισης των γυναικών σκλάβων. Αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι επιτρεπτές από το νόμο της Σαρία, διότι αυτοί οι κανόνες δεν έχουν προσαρμοσθεί κατά το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν προειδοποιήσεις σχετικές με το θέμα αυτό;".
Στη συνέχεια διατυπώνει 15 εντολές, προχωρώντας σε λεπτομερείς περιγραφές:
"Εάν ένας ιδιοκτήτης θηλυκιάς σκλάβας, που έχει κόρη κατάλληλη για σεξουαλική συνεύρεση, έχει σεξουαλικές σχέσεις με την τελευταία, δεν του επιτρέπεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα της και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη. Εάν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα, τότε δεν επιτρέπεται να συνευρεθεί με τη κόρη και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη".
Η φάτουα καλεί τους ιδιοκτήτες γυναίκας σκλάβας "να δείχνουν συμπόνοια προς αυτήν, να είναι ευγενικοί μαζί της, να μη τις ταπεινώνουν και να μην τους αναθέτουν δουλειές που δεν μπορούν κάνουν". Ένας ιδιοκτήτης δεν πρέπει πουλά μία σκλάβα σε άτομο που ξέρει ότι θα την κακομεταχειρισθεί.
Ο καθηγητής Αμπντέλ Φάταχ Αλαουάρι, πρύτανης του τμήματος Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος "δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ" και ότι παρερμηνεύει σκοπίμως στίχους και ρητά αιώνων που αρχικά είχαν ως στόχο να τερματίσουν, παρά να ενθαρρύνουν, τη δουλεία.
"Το ισλάμ διδάσκει την απελευθέρωση των σκλάβων, όχι τη δουλεία. Η δουλεία ήταν το στάτους κβο όταν εμφανίσθηκε το Ισλάμ. Ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός, ο ελληνικός, ο ρωμαϊκός και ο περσικός πολισμός εφάρμοζαν τη δουλεία και έπαιρναν ως σεξουαλικές σκλάβες τις γυναίκες των εχθρών. Το ισλάμ θεώρησε αποτρόπαια αυτήν την πρακτική και εργαζόταν για τη σταδιακή κατάργησή της".
Τον Σεπτέμβριο 2014, περισσότεροι από 120 θεολόγοι του ισλάμ από ολόκληρο τον κόσμο υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον ηγέτη του ισλαμικού κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι απορρίπτοντας τα θεολογικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η οργάνωση για να δικαιολογήσει τις πράξεις της. "Η επανεισαγωγή της δουλείας απαγορεύεται στο ισλάμ", έγραφαν στο κείμενο.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/odhgos-viasmwn-twn-aixmalwtwn-gynaikwn-apo-to-isis.3838574.html

Η Ρωσία επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Υπεγράφη σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τέθηκε σε ισχύ. Τα νέα χαρακτηριστικά του διακρίνονται από τους εκτεταμένους περιορισμούς που  αφορούν τις οικονομικές δραστηριότητες τουρκικών επιχειρήσεων ή οργανισμών.Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε αλλαγές στο προεδρικό διάταγμα της 28ηςΝοεμβρίου «σχετικά μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των Ρώσων πολιτών από εγκληματικές και άλλες παράνομες δραστηριότητες και τη χρήση των ειδικών μέτρων κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας», όπως αναφέρει κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.
Οι αλλαγές, ειδικότερα, αναφέρονται σε δύο σημεία του διατάγματος σχετικά με τις δραστηριότητες των τουρκικών εταιρειών στη Ρωσία και την εκτέλεση των παραγγελιών για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών από τουρκικές οργανώσεις.
Πρόκειται για «απαγορεύσεις ή περιορισμούς σε οργανισμούς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και των επιχειρήσεων που ελέγχονται από υπηκόους της Δημοκρατίας της Τουρκίας ή οργανισμούς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Δημοκρατίας της Τουρκίας σχετικά με τον τύπο ορισμένων εργασιών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βάσει ενός καταλόγου που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Έτσι, μετά τις απαγορεύσεις των εμπορικών συναλλαγών που αφορούσαν κυρίως γεωργικά προϊόντα οι κυρώσεις επεκτείνονται σε επίπεδο επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο ρωσικό έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις περιορίζουν τις δραστηριότητες τους ή ωθούνται σε παύση των εργασιών τους.
--
               

ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΡΚΕΛ

Η ευρωπη στην χρονιά που πέρασε βίωσε τον τρόμο από την πολιτική της μερκελ στην οικονομία . Η Ελλάδα γίνεται η πρωτοπόρος. Ότι περάσει στην Ελλάδα θα απλωθεί σ όλη την ευρωπη . Οι πολίτες της Ε.Ε. νομίζουν ότι το έγκλημα που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν τους Αφορά. Χώρες όπως η Αγγλία η Γαλλία η Ιταλία η γερμάνια δεν διστάζουν να διαλύουν ΚΑΘΕ κράτος για να κλέψουν τον πλούτο του και θα ενδιαφερθούν  για την Ελλάδα.Η Γερμανία θέλει να φύγει η Ελλάδα από την σεγκεν άλλα στην τουρκιά δεν λέει τίποτα έχουν άλλη σχέση .Η ΤΟΥΡΚΙΑ έχει τους λαθρεμπόρους αλλά η Ελλάδα είναι ο κακός .

ΚΑΙ Η Ν.Δ τι λεει για τις δηλωσεις βεμπερ ;;;
ο Μητσοτάκης ;;;;
ο Mειμαρακης ;;;  

O ΣΥΡΙΖΑ ;;;;;

Σφοδρή επίθεση Ρέντσι στη Μέρκελ: Μην μας λες ότι δίνεις το αίμα σου για την Ε.Ε.

Σφοδρή επίθεση Ρέντσι στη Μέρκελ: Μην μας λες ότι δίνεις το αίμα σου για την Ε.Ε.
Επίθεση κατά της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά τη Σύνοδο Κορυφής, για το θέμα της τραπεζικής ένωσης. 
«Άνγκελα, μην μας λέτε ότι δίνετε το αίμα σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα Corriere Della Sera γράφει ότι «στη σύνοδο των Βρυξελλών δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Ματέο Ρέντσι και στην καγκελάριο».
«Σήμερα είχαμε δυο συζητήσεις, ουσιαστικής σημασίας. Είπα στην καγκελάριο Μέρκελ πως όταν η Γερμανία παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως δωρητής αίματος, στα μάτια της Ευρώπηςδεν εμφανίζεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: το ότι κάνει, κανείς, λογικές ερωτήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός της Γερμανίας. Δεν πρέπει, αντιθέτως, ούτε να φανεί, κανείς, υποτελής, όπως μπορεί, ίσως, να μοιάσαμε στο παρελθόν», τόνισε ο Ρέντσι, μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους.
Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρουν ότι η διάσταση απόψεων αφορά τηνΤραπεζική Ένωση, και, ειδικότερα, την ευρωπαϊκή ασφάλεια επί των καταθέσεων. Η Ιταλία επιθυμεί το όλο θέμα να κλείσει σύντομα, με τη σχετική έγκριση, ενώ το Βερολίνο φέρεται να προτιμά να επιλεγεί μια πιο αργή διαδικασία.
«Ο Ρέντσι ζήτησε εξηγήσεις από τη Μέρκελ, θυμίζοντας ότι η Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, έχασε θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικότητα εν συγκρίσει με την Αμερική. Τη στάση του Ιταλού πρωθυπουργού στήριξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κόστα και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ», καταλήγει η ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας.
http://newpost.gr/kosmos/505200/sfodrh-epithesh-rentsi-sth-merkel-mhn-mas-les-oti-dineis-to-aima-soy-gia-thn-e-e?utm_source=related&utm_medium=site&utm_campaign=articles

Κραυγή από τον πατέρα της 4χρονης που πέθανε: «Θέλω να μάθω την αλήθεια»

Συγκλονίζει το ξέσπασμα του τραγικού πατέρα της 4χρονης που έχασε τη ζωή της σενοσοκομείο του Ηρακλείου, μετά από επέμβαση για «κρεατάκια». Το παιδί εισήχθη σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση ρουτίνας, μετά την οποία παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου εξέπνευσε.

Η κραυγή του πατέρα: Θέλω να μάθω την αλήθεια

«Το παιδί μου μπήκε στο Βενιζέλειο για μια απλή εγχείρηση κρεατάκια και σωληνάκια στα αυτιά. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα ούτε γνωρίζαμε αν είχε κάποια αλλεργία. Θέλω να μάθω την αλήθεια».
Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού μιλά στο flashnews.gr και ζητά να μάθει την αιτία που το μικρό αγγελούδι του έσβησε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Ο πατέρας της μικρής δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω περιμένοντας τη νεκροψία - νεκροτομή. Οι γονείς του 4χρονου κοριτσιού διόρισαν τεχνικό σύμβουλο, την Ελπίδα Σπανουδάκη, η οποία θα παραβρεθεί στην νεκροψία - νεκροτομή που αναμένεται να διενεργηθεί το απόγευμα της Τρίτης.
Η κηδεία του παιδιού θα γίνει αύριο στις 12:00 στη Νεάπολη Λασιθίου.
 http://newpost.gr/ellada/506994/ektakta-metra-apo-ton-dhmo-athhnaiwn-gia-toys-astegoys-enopsei-kakokairias

Ανακατάληψη εδαφών από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία Πρόκειται για τομείς που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την υποστήριξη παραστρατιωτικών μονάδων και της πολεμικής αεροπορίας, προωθήθηκαν σήμερα προς τα νότια και τα κεντρικά της Συρίας, ανακαταλαμβάνοντας πολλούς τομείς που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες, ανέφεραν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, ο στρατός κατέλαβε τη βάση «Ταξιαρχία Β2», ενώ μάχες είναι σε εξέλιξη με τους αντάρτες στην κοινότητα Σέιχ Μισκίν, στην επαρχία Ντεράα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, κάνοντας λόγο για σφοδρές συγκρούσεις στο Σέιχ Μισκίν μεταξύ των ανταρτών και του στρατού που υποστηρίζεται από μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη βόρεια πλευρά του Σέιχ Μισκίν από την Δευτέρα, διευκρίνισε ο Παρατηρητήριο.
Διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, είχαν υπό τον έλεγχό τους την Ταξιαρχία Β2 και το Σέιχ Μισκίν από πέρυσι.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, εξήγησε ότι η κοινότητα αυτή είναι στρατηγικής σημασίας γιατί βρίσκεται πάνω σε ένα σταυροδρόμι που προς τα βόρεια οδηγεί στη Δαμασκό και προς τα ανατολικά στην πόλη Σουέιντα. Απέχει εξάλλου μόλις 12 χιλιόμετρα από τη Νάουα, ένα προπύργιο των ανταρτών που έχει μπει στο στόχαστρο των κυβερνητικών δυνάμεων.
Στη μεγαλύτερη έκτασή της, η επαρχία Ντεράα ελέγχεται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ελέγχει τμήματα της ομώνυμης επαρχιακής πρωτεύουσας καθώς και μερικά χωριά στα βορειοανατολικά. Η πόλη Ντεράα θεωρείται «λίκνο» της εξέγερσης του Μαρτίου του 2011 εναντίον του προέδρου Άσαντ, που ξεκίνησε με ειρηνικές διαδηλώσεις οι οποίες κατεστάλησαν βιαίως.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την υποστήριξη παραστρατιωτικών, κατέγραψαν άλλη μια νίκη στην επαρχία Χομς. Σύμφωνα με το SANA, κατέλαβαν τους τομείς Μαχίν, Χάντατ και Χαουάριν που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι κοινότητες αυτές έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2082312/anakatalipsi-edafon-apo-tis-kivernitikes-dinamis-sti-siria

Βγάζει στο σφυρί διαλυμένο σαραβαλάκι! Ο ιδιοκτήτης του θέλει να πληρώσει τα χρέη του

Βγάζει στο σφυρί διαλυμένο σαραβαλάκι!


Ένα σαραβαλάκι, χωρίς κινητήρα και τρακαρισμένο, βγαίνει στο σφυρί στα μέσα του Γενάρη στο Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές του ιδιοκτήτη του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρεται στην περίληψη του πλειστηριασμού «το παραπάνω αυτοκίνητο έχει ζημιά στο εξωτερικό της αριστερής πλευράς του (φτερό, πόρτα), ο κινητήρας του δεν λειτουργεί, όπως επίσης και οι ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις». Το αυτοκίνητο βγαίνει στο σφυρί με αρχική τιμή τα 600 ευρώ αναφέρει το trikalavoice.gr.

Πρόταση-σοκ Φίλη: Έρχεται 14ετής υποχρεωτική εκπαίδευση

Υποχρεωτική καθίσταται η διετής προσχολική αγωγή – Όλα τα Δημοτικά μετατρέπονται σε ολοήμερα από το 2016 – Στο «τραπέζι» αλλαγές για τη διδακτέα ύλη του Λυκείου και τις πανελλαδικές εξετάσεις

Την καθιέρωση 14ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με την ένταξη διετούς προσχολικής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα προανήγγειλε σήμερα, Δευτέρα (28/12/2015) ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπή Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις ακόλουθες αλλαγές:
- Μεταβολή του συστήματος ειδικής αγωγής μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης
- Καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού
- Αλλάζει η δομή του λυκείου και η συνακόλουθη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Έρχονται αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου
- Επανασχεδιάζεται η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
- Αλλάζει η δομή των σχολών και των τμημάτων στο Πανεπιστήμιο
- Ρυθμίζονται με δημοκρατικότερο τρόπο οι μεταπτυχιακές σπουδές
«Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό», σχολίασε ο υπουργός.
Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου αποτελείται από 36 μέλη, τα οποία «θα καταπιαστούν με συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά με συνολική στόχευση», όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Αντώνης Λιάκος.
Η λειτουργεί η πλατφόρμα του εθνικού διαλόγου (http://dialogos.minedu.gov.gr), στην οποία ήδη υπάρχουν 190 εγγραφές και 17 προτάσεις από χρήστες. Στις δραστηριότητες της εν λόγω επιτροπής διαλόγου περιλαμβάνονται και δημόσιες συζητήσεις σε εβδομαδιαία βάση, ειδικές ημερίδες, εργασία των επιτροπών.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας έως τον Φεβρουάριο θα έχουν συνταχθεί προτάσεις από την Επιτροπή, ενώ τον Μάρτιο οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση. Παράλληλα, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα προχωρεί τον δικό της προγραμματισμό, με διακομματική συνεννόηση. Στο τέλος Απριλίου θα συνταχθεί η Έκθεση για τις προτεραιότητες των αλλαγών στην εκπαίδευση, από την οποία θα προκύψουν και οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
«Επιδίωξη του Διαλόγου που ξεκινούμε, είναι, αξιοποιώντας όσα θετικά έχουν υπάρξει, καταργώντας τα αρνητικά και υπερβαίνοντας τις παθογένειες, να σχεδιάσουμε ένα νέο παράδειγμα σχολείου, ώστε από το σχολειό της κρίσης, να περάσουμε στο σχολειό της πολιτισμικής-δημοκρατικής ανάτασης και της γενικότερης ανάπτυξης», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Παιδείας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/655614/protasi-sok-fili-erxetai-14etis-ypoxreotiki-ekpaideysi#ixzz3vj56NLOs

Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους

Εν όψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει την Τετάρτη (30/12/2015) την θερμαινόμενη αίθουσα για τους άστεγους στην 4η Δημοτική Κοινότητα στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35.
Επιπλέον, από το Σάββατο (02/01/2015) σε ετοιμότητα για την προστασία ευάλωτων ομάδων θα τεθεί το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).
Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, θα ενημερώνουν από σήμερα τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των χώρων αυτών.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/655860/ektakta-metra-toy-dimoy-athinaion-gia-toys-astegoys#ixzz3vj4gay6i

Έλεος! Έκοψαν το ρεύμα άνεργης πολύτεκνης μητέρας!

Ούτε καν τα στοιχειώδη ανθρωπιστικά αντανακλαστικά δεν διαθέτει πια η πολιτεία. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μια πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών!
Όπως μεταδίδει η Σαμιακή Γνώμη η γυναίκα πριν από ένα χρόνο έχασε τον άντρα της όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμούΟ άτυχος άνδρας περίμενε στην άσφαλτο πάνω από μία ώρα μέχρι να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου στο νησί!
Μετά από αυτήν την τραγωδία, η 39χρονη σύζυγός του και μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών ηλικίας από 2 έως 11 ετών περιμένει ακόμη να βγάλει το κράτος τη σύνταξη από τον θάνατο του συζύγου της.
Τα οικονομικά προβλήματα μεγάλα!
Και όμως!
Παραμονή Χριστουγέννων της έκοψαν το ρεύμα επειδή χρωστούσε στη ΔΕΗ!
Μόλις πληροφορήθηκε την απάνθρωπη αυτή κίνηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Απόστολος Τσιώλης πήγε στο σπίτι της γυναίκας και ανέβασε τον διακόπτη επαναφέροντας το ρεύμα.
Σε δηλώσεις του στην Σαμιακή γνώμη υποστήριξε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να συλληφθεί και δήλωσε αποφασισμένος πως «...η οικογένεια θα κάνει πρωτοχρονιά με αξιοπρέπεια».
Ντροπή!


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/655869/eleos-ekopsan-to-reyma-anergis-polyteknis-miteras#ixzz3vj4Uj5Or

Yπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Yπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Στα ελληνο-τουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα σύνορα της Γερμανίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χριστιανοκοινωνιστής ευρωβουλευτής, Μάνφρεντ Βέμπερ, και προτείνει προσωρινή απομάκρυνση της Ελλάδας από το Σένγκεν αν δεν αποδώσει και ο έλεγχος των συνόρων από τη Frontex.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του στη σημερινή Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν διασφαλίζει τα σύνορα βάσει των σημερινών προδιαγραφών του Σένγκεν και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εφαρμογή ευρωπαϊκού δικαίου. Εάν χώρες μέλη δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, πρέπει να μπορεί να αναλαμβάνει η Ευρώπη τον έλεγχο ορισμένων τμημάτων των συνόρων μέσω της ευρωπαϊκής δύναμης προστασίας συνόρων Frontex“. 

Ο βαυαρός ευρωβουλευτής σημειώνει ότι, «το νομοσχέδιο επ΄ αυτού βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο τραπέζι, ελπίζω ότι θα υποστηριχθεί πανευρωπαϊκά. Αλλά, εάν ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων δεν αποδώσει, πρέπει να σκεφτούμε την προσωρινή απομάκρυνση από το χώρο του Σένγκεν».

Στην ερώτηση αν θα μπορούσαν να διασφαλιστούν από τη Frontex ακόμα και κόντρα στη βούληση της Ελλάδας, ο Βέμπερ απαντά: «Στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται επίσης τα σύνορα της Γερμανίας, αυτό το αισθανόμαστε καθημερινά εδώ. Υπό την έννοια αυτή, δεν ισχύει πλέον εδώ το επιχείρημα της εθνικής κυριαρχίας. Όταν ένα κράτος-μέλος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, στις οποίες ενεπλάκη οικειοθελώς, θα πρέπει η Ευρώπη να μπορεί να αναλαμβάνει τη διοίκηση».
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015, 17:00
http://www.zougla.gr/politiki/article/yper-tis-prosorinis-eksodou-tis-eladas-apo-ti-sengen-o-manfrent-vemper-1277183

Ο καιρός της πρωτοχρονιάς (νεότερη ενημέρωση)

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την τελευταία ημέρα του χρόνου και την πρωτοχρονιά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, χωρίς όμως η ένταση των φαινόμενων να είναι μεγάλη. Αξιόλογες χιονοπτώσεις που πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα, αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά. Πιο αναλυτικά:
Την Πέμπτη 31/12 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι καλός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενούς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα σταδιακά έως το απόγευμα θα σταματήσουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιοχές όπου θα έχουμε χιονόπτωση, όπως είναι η Τρίπολη, η Κοζάνη, τα Τέμπη και πιθανόν η Λάρισα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Την Πρωτοχρονιά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το αισθητό κρύο καθώς σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται ολικός παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα περιοριστούν στη Μαγνησία, τη Χαλκιδική και τα ημιορεινά και ορεινά της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί ενώ στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6-7 μπ. στα νοτιότερα τμήματά του.
Ουσιαστική μεταβολή του καιρού σε επίπεδο χιονοπτώσεων αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου 2/1, όπου πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία και από το βράδυ στην Ήπειρο. Χιόνι αναμένεται να πέσει και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά. Βροχές αναμένονται στην Κρήτη όπου θα χιονίσει και στα ορεινά του νησιού. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις.
Ειδικότερα για την Αττική, χιονόπτωση αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή το πρωί ακόμα και στα βόρεια προάστια αλλά η ποσότητα του χιονιού θα είναι πολύ μικρή, οπότε δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Νίκος Μαζαράκης Ε.Α.Α. - Πεντέλη Τρίτη 29/12/2015 - Ώρα 13:30

http://www.meteo.gr/meteoplus/index.cfm

ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ «ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

εκπροσωπος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άτακτη υποχώρηση της Άγκυρας μετά από τις έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας στις πληροφορίες ότι η Τουρκία αναγνωρίζει την παράνομη αρχή των Τατάρων της Κριμαίας, που επιδιώκουν την επιστροφή της χερσονήσου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, η Τουρκία διαψεύδει τις πληροφορίες που κυκλοφορήσαν στην Ρωσία ότι στηρίζει αυτονομιστικά κινήματα των Τατάρων της Κριμαίας εναντίον της ρωσικής «κατοχής».
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Tanjy Bilgiç μετά τις σκληρές δηλώσεις της Μόσχας ότι η Τουρκία για άλλη μια φορά  χτυπά πισώπλατα την Ρωσία, ανέφερε ότι ποτέ η Τουρκία δεν αναγνώρισε και ούτε σκοπεύει να αναγνωρίσει κάποιο αυτονομιστικό κίνημα των Τατάρων της Κριμαίας.
Φαίνεται πως άρχισαν να βάζουν μυαλό εκεί στην Άγκυρα, μετά από τους… αγρίους βρυχηθμούς της Αρκούδας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ραντεβού με τους θεσμούς στις 8 Ιανουαρίου για το Ασφαλιστικό

Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι ως τις 15-16 Ιανουαρίου θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ωστόσο η κρίσιμη ημερομηνία είναι μία εβδομάδα πιο πριν.
Στις 8 Ιανουαρίου θα συναντηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος με το κουαρτέτο και θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές του για την αποτελεσματικότητα της μεταρρύθμισης, ξεπερνώντας την αρνητική στάση -κυρίως του ΔΝΤ- στο ζήτημα της μη μείωσης των κύριων συντάξεων.
Νωρίτερα θα φτάσει η ελληνική πρόταση στους θεσμούς
Βέβαια η ελληνική  προέκταση θα έχει φτάσει πολύ νωρίτερα στους θεσμούς για «ενημέρωση» και όχι για έγκριση όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι η διάσωση των κύριων συντάξεων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση, η οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει και μονομερώς αν οι αντιρρήσεις των θεσμών δεν καμφθούν ούτε από τις πολιτικές παραινέσεις που θα ζητήσει ο Αλεξης Τσίπρας από τους ομολόγους του σε επικοινωνίες που αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα.
Η πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή
Η ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό αποτελεί κρίσιμο σημείο και για έναν ακόμα λόγο, καθώς εκεί θα επιβεβαιωθεί όχι μόνο το αν θα υπάρξουν απώλειες για την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών, αλλά και για το αν θα αποδώσουν καρπούς οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων (ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ) που φιλοδοξεί η κυβέρνηση να πείσει και να αποσπάσει έτσι την στήριξή τους σε αυτή τη μεταρρύθμιση
Βεβαιότητα Φλαμπουράρη: Οι 153 θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό
Κατηγορηματικός ότι «οι 153 θα ψηφίσουν και το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια» εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Μιλώντας για το ασφαλιστικό, τόνισε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να μπουν σε διάλογο και να πάρουν θέση, ενώ σχολιάζοντας τα «ανοίγματα» της κυβέρνησης προς το κόμμα του κ. Λεβέντη, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έδινε 35χρόνια μια μάχη και υπερασπιζόταν συμφέροντα αδύναμων.
Μειώσεις 15%-20% στις επικουρικές 
Ο κ.Φλαμπουράρης απέκλεισε μείωση των κύριων συντάξεων καθώς και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Σε ό,τι αφορά τέλος στις επικουρικές ερωτηθείς πόσο θα μειωθούν υπογράμμισε πως "γίνεται προσπάθεια", και ανέφερε πως θα υποστούν μείωση το πολύ 15%-20%.
iefimerida.gr
 http://www.ekriti.gr/oikonomia/rantevoy-me-toys-thesmoys-stis-8-ianoyarioy-gia-asfalistiko#sthash.Jeh5sU29.dpbs

Ο Lemmy μέσα από δικές του ατάκες. Και ένα αντίο από τον κόσμο της ροκ



Ο κόσμος της ροκ και όχι μόνο, μουσικής, αποχαιρετά μια θρυλική μορφή. Ο Lemmy δεν είναι πια μαζί μας, μας μένουν όμως τα λόγια και τα τραγούδια του
"Σιγά - σιγά επανέρχομαι. Έκοψα, σχεδόν το κάπνισμα. Κάνω που και που, αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο και στο ποτό. Το ελάττωσα ή πιο σωστά το γύρισα στη βότκα αντί του Jack Daniels, που λένε πως είναι καλύτερο, προφανώς. Αν είναι να πιεις, πιές βότκα, κάνει το λιγότερο κακό". Πριν δυο χρόνια ο Lemmy αντιμετώπιζε προβλήματα από τις καταχρήσεις και ανακοίνωνε την επάνοδο του. Από το 2013, είχε άλλωστε εμφυτευμένο απινιδωτή εξαιτίας καρδιακής αρρυθμίας. Ωστόσο μια επιθετική μορφή καρκίνου τον νίκησε, το ξημέρωμα της Τρίτης, λίγο πριν τελειώσει το 2015.
AdTech Ad
"Δεν μετανιώνω για τίποτα στην καριέρα μου, ούτε και στον τρόπο που έζησα. Όλα τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να το πουν αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάνε σε μια δουλειά που μισούν όλη τη ζωή τους. Δεν μπορώ να το φανταστώ, είναι απαίσιο. Είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη για τις ευκαιρίες που είχαμε αλλά και τα ρίσκα που πήραμε". Ο baddest motherfucker της ροκ μουσικής, όπως τον έλεγε ο Dave Grohl, έφυγε ζώντας μια ζωή όπως την ήθελε.
Ο Ian 'Lemmy' Kilmister ξεκίνησε σαν roadie του Hendrix, έκανε τα πρώτα του βήματα με τους 60's Rockin Vickers και τους space rockers Hawkwind και θεμελίωσε τη μέταλ με τους Motörhead. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που "θυμάται την εποχή πριν το rock n' roll" όπως είχε πει ο ίδιος στον Henry Rollins.
Ακόμα κι αν οι μνήμες του επανέρχονταν μέσα από πολλές δόσεις αυτοσαρκασμού. "Ήταν φοβερό το καλοκαίρι το ’71.Δεν το θυμάμαι, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ". Για τον Lemmy οι Motörhead ήταν "η πιο βρώμικη rock n’ roll μπάντα του κόσμου. Αν οι Motörhead μετακομίσουν δίπλα σας, το γρασίδι σας θα πεθάνει", έλεγε.

Πριν από ένα χρόνο, έλεγε στο περιοδικό Revolver:

Για την εμπειρία του με τον Hendrix: "Μου έμαθε πώς να βρίσκω να ναρκωτικά στα πιο απίθανα σημεία. Αυτό ήταν ένα μέρος της δουλειάς που έκανα για αυτόν. Ήταν τόσο cool και οι κινήσεις του στο χώρο τον έκαναν να μοιάζει με εκλεπτυσμένη αράχνη. Τον ενδιέφερε πάντα το κοινό, αλλά το χιούμορ του ήταν πολύ κακό επειδή συνεχώς το μυαλό του ήταν εκτός. Ο κόσμος γύρω του δεν καταλάβαινε πια τι έλεγε την εποχή που τελείωσε. Αλλά ήταν σίγουρα ο καλύτερος κιθαρίστας που είδαμε ποτέ".
Για τις επιρροές του: "Στα νιάτα μου ήμουν επηρεασμένος από τους Everly Brothers αλλά δεν μπορείς να το ακούσεις αυτό στους Motorhead. Άλλες επιρροές μου ήταν ο Chuck Berry, ο Eddie Cochran και ο Little Richard. Νομίζω ότι τα πάντα είναι μια επιρροή ακόμα και αν σε επηρεάζει να μην κάνεις κάτι".
Για τις groupie: "Ήταν τη δεκαετία του 70 και αυτή η κοπέλα ανέβηκε στη σκηνή μου κατέβασε το παντελόνι και έκανε τη δουλειά της. Αλλά εγώ συνέχιζα να παίζω. Δεν μπορούσα να σταματήσω τη συναυλία, θα ήταν αντί-επαγγελματικό. Αλλά υπάρχουν και ιστορίες που είναι οι αγαπημένες μου και δεν έχουν να κάνουν με το sex. Μια φορά έπρεπε να φυγαδεύσουμε τον Phil Cambell από το ξενοδοχείο, γιατί ήταν τύφλα στο μεθύσι ως συνήθως και έκανε ακατάλληλες προτάσεις στη ρεσεψιονίστ. Αυτή φώναξε τους μπάτσους".

Για τις γυναίκες είχε δηλώσει στο περιοδικό Punknews: "Ποτέ δεν είδα τις γυναίκες σαν αντικείμενα. Πάντα ήμουν ειλικρινής. Συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους όπως θέλω να συμπεριφέρονται αυτοί σε μένα. Οι γυναίκες είναι το ίδιο πράγμα με μένα, απλά έχουν βυζιά. Αν θέλουν να είναι τρελές, δεκτόν, γιατί κι εγώ είμαι τρελός μερικές φορές. Αν θέλουν να παίζουν rock, υπέροχα, γιατί κι εμένα μου αρέσει να παίζω rock. Αν είναι καλή τέχνη, είναι καλή τέχνη. Γαμώτο, μου αρέσουν οι γυναίκες!".
Αλλά και για τους Beatles: "Ο Lennon ήταν το μεγαλύτερο κωλόπαιδο στους Beatles. Γι' αυτό πάντα μου άρεσε, αυτόν προτιμούσα, πιστεύω πως με ενέπνευσε. Οι Beatles άλλαξαν τη μουσική και με έκαναν να νιώθω πως μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Έτσι κι εγώ και η γενιά μου προσπαθήσαμε να τον αλλάξουμε, καθώς οι Beatles έτσι μας έκαναν να νιώθουμε. Δεν τα καταφέραμε, όμως, γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος σκατά".
Το 2013, δήλωνε στο περιοδικό Classic Rock για τη ζωή και τον θάνατο:
"Δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έχω κάνει. Δεν έχει νόημα. Είναι πολύ αργά. Τα έχεις κάνει ήδη έτσι; Έζησες τη ζωή σου. Δεν υπάρχει λόγος να εύχεσαι να μπορούσες να αλλάξεις κάτι. Υπάρχουν ένα-δύο πραγματάκια που θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά, αλλά τίποτα από αυτά δεν έφερνε μεγάλες αλλαγές.
Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα στη ζωή μου. Νομίζω ότι έφερα χαρά σε πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαι αληθινός προς τον εαυτό μου και σε αυτούς που έχω απέναντί μου. Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος. Το καταλαβαίνεις καλύτερα όταν φτάνεις στην ηλικία μου. Δεν ανησυχώ γι αυτό. Είμαι έτοιμος. Όταν φύγω θέλω να φύγω κάνοντας αυτό που κάνω καλύτερα. Αν πέθαινα αύριο, δεν θα είχα παράπονο. Όλα ήταν καλά".
Προφανώς ο Lemmy δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει στα πάντα και να σχολιάσει τα πάντα δίχως κανένα κόμπλεξ. Απαντώντας σε ερώτηση ακόμα και για τους ABBA, είπε πως ήταν μια από τις αγαπημένες του μπάντες. "Άκουγα Little Richard και Elvis, και αυτό ήταν! Μετά πήγα στο Λονδίνο, γιατί αν ήθελες να κάνεις κάτι, εκεί έπρεπε να πας. Πουθενά αλλού δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι. Ακόμα και οι Beatles έπρεπε να πάνε Λονδίνο".

Η τελευταία του "γιορτή", έγινε το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου στο Whisky A Go Go του Los Angeles. Στις 24 Δεκεμβρίου ήταν τα 70α του γενέθλια, ωστόσο είχε επιλέξει να τα γιορτάσει λίγες μέρες πριν μαζί με τους φίλους που επέλεξαν να είναι μαζί του.
Η "πριβέ" γιορτή μετατράπηκε σε συναυλία καθώς το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, εκλεκτά μέλη της ροκ σκηνής όπως οι Slash, Duff McKagan, Matt Sorum, Gilby Clarke (Guns N' Roses), Robert Trujillo (Metallica), Charlie Benante, Scott Ian (Anthrax), Zakk Wylde (Black Label Society), Steve Jones (Sex Pistols), Steve Vai, Billy Duffy (The Cult), Chris Jericho (Fozzy), Doug Pinnick (King's X), Franky Perez (Apocalyptica), Sebastian Bach (Skid Row), Whitfield Crane (Ugly Kid Joe), Bob Kulick (Meat Loaf, Alice Cooper), Glenn Danzig και ο Billy Idol.
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/music/o-lemmy-mesa-apo-dikes-toy-atakes-kai-ena-antio-apo-ton-kosmo-ths-rok.3837743.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

 

Πέθανε ο 'Lemmy' Kilmister των Motorhead



"Δεν υπάρχουν εύκολα λόγια για να εκφράσουμε τη λύπη μας", ανέφεραν οι Motorhead σε ανάρτηση τους στο Fabebook για τον θάνατό του 'Lemmy'. Τα έργα και οι μέρες ενός θρύλου του Rock n Roll 
Ο τραγουδιστής των Motorhead Ian Fraser "Lemmy" Kilmister πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών όπως ανακοίνωσε το βρετανικό συγκρότημα.
AdTech Ad

Ο θρυλικός τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος, ένας από τους μεγάλους επιζώντες του Rock' n' Roll, είχε διαγνωστεί με μια ιδιαιτέρως επιθετική μορφή καρκίνου, μόλις το περασμένο Σάββατο.
"Δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να σας το πούμε. Ο δυνατός και ευγενής φίλος "Lemmy" πέθανε σήμερα μετά από σύντομη μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου. Έμαθε πως έπασχε στις 26 Δεκεμβρίου. Βρισκόταν σπίτι, μπροστά από το αγαπημένο του video game από το "The Rainbow", με την οικογένειά του", ανέφεραν οι Motorhead σε ανάρτηση τους στο Fabebook για τον θάνατό του.
"Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, αλλά για τώρα, παρακαλούμε, παίξτε Motorhead δυνατά, παίξτε Hawkind δυνατά, παίξτε τη μουσική του Lemmy ΔΥΝΑΤΑ. Πιείτε ένα ή δύο ποτά. Μοιραστείτε ιστορίες. Γιορτάστε τη ζωή όπως το έκανε τόσο έντονα αυτός ο άνθρωπος. Born to lose, lived to win.".
 

Η ζωή ενός θρύλου

Ο Lemmy γεννήθηκε στο Μπάρσλεμ του Στάφορντσαϊρ της Αγγλίας, την παραμονή Χριστουγέννων του 1945. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν τριών μηνών και αναγκάστηκε να μείνει με την μητέρα και την γιαγιά του. Λίγα χρόνια αργότερα, η μητέρα του παντρεύτηκε τον ποδοσφαιριστή της Πλύμουθ Αργκάιλ, Τζορτζ Ουίλις και ο Κίλμιστερ αναγκάστηκε να μείνει με τον πατριό του και τα δύο του παιδιά. Φοίτησε στο σχολείο Ysgol Syr Thomas Jones, όπου του έδωσαν το παρατσούκλι "Lemmy" λόγω της φράσης "lend me" που χρησιμοποιούσε για να ζητάει δανεικά χρήματα.
Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αφού είδε τους Beatles ζωντανά και εντάχθηκε στους The Sundowners. Στα 17 του χρόνια, μετακόμισε στο Στόκπορτ μαζί με την κοπέλα του, Κάθι, με την οποία έκανε ένα γιο. Εκεί, έγινε μέλος των Rainmakers, των The Motown Sect και το 1965, εντάχθηκε στους The Rockin' Vickers με τους οποίους κυκλοφόρησε τα σινγκλ "Zing! Went the Strings of My Heart", "It's Alright" και "Dandy" μέσα σε ένα χρόνο μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "CBS".
Το 1967, μετακόμισε στο Λονδίνο και συγκατοίκησε με τον Νόελ Ρέντινγκ, μπασίστα του σχήματος του Τζίμι Χέντριξ. Ο Lemmy ξεκίνησε να δουλεύει σαν μεταφορέας του προαναφερθέντος συγκροτήματος, ενώ το 1969 κυκλοφόρησε το δίσκο "Escalator" με τους Sam Gopal. Στη συνέχεια, έγινε μέλος των Opal Butterfly οι οποίοι διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα.
 

Hawkwind

Το 1972, έγινε μέλος του space rock συγκροτήματος Hawkwind, μαζί με το ντράμερ Σάιμον Κινγκ. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στη φιλανθρωπική εκδήλωση "Greasy Truckers" και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "Greasy Truckers Party", με το σινγκλ του τραγουδιού "Silver Machine" να ανεβαίνει στο #3 των βρετανικών τσαρτ, όντας η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.
Ακολούθησε ο δίσκος "Doremi Fasol Latido" το οποίο σκαρφάλωσε στο #14, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η επιτυχία του "Space Ritual" το οποίο μπήκε στο Top 10, ωθούμενο από την επιτυχία του σινγκλ "Urban Guerrilla". Το 1974 περιόδευσαν στη Βόρεια Αμερική και ηχογράφησαν το άλμπουμ "Hall of the Mountain Grill", ακολουθούμενο από το "Warrior on the Edge of Time" στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Κατά τη διάρκεια άλλης μία αμερικάνικης περιοδείας, ο Lemmy συνελήφθη για κατοχή αμφεταμίνης όταν περνούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Καναδά και οι Hawkwind τον απέλυσαν, αντικαθιστώντας τον με τον μπασίστα των Pink Fairies, Πολ Ράντολφ.

Motörhead

Ο Lemmy συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Λάρι Γουόλις των Pink Fairies, σχηματίζοντας τους Motörhead, με την ονομασία του συγκροτήματος να προέρχεται από το τελευταίο κομμάτι που έγραψε όταν ήταν μέλος των Hawkwind.
Αρχικός σκοπός του ήταν να ονομάσει το συγκρότημα Bastards, αλλά άλλαξε γνωμή μετά από προτροπή του μάνατζερ του. Με το ντράμερ Λούκας Φοξ να συμπληρώνει τη σύνθεση τους, οι Motörhead ξεκίνησαν πρόβες αλλά σύντομα τη θέση του κιθαρίστα και του ντράμερ κάλυψαν οι Έντι "Fast" Κλαρκ και Φιλ "Philthy Animal" Τέιλορ, αντίστοιχα.
Αυτή η σύνθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και καθιέρωσε το συγκρότημα ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του New Wave of British Heavy Metal. Το 1981, ανέβηκαν στην κορυφή των τσαρτ της πατρίδας τους με το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ "No Sleep 'til Hammersmith", ενώ μεγάλη ήταν η επιτυχία των "Overkill", "Bomber", "Ace of Spades" και "Iron Fist".
Μετά από αλλαγές στη σύνθεση και προβλήματα με το μάνατζμεντ τους καθ' όλη τη δεκαετία του '80, η σύνθεση του συγκροτήματος σταθεροποιήθηκε από το 1995 και έπειτα με τον Μίκι Ντι στα τύμπανα και τον Φιλ Κάμπελ στην κιθάρα, ενώ συνέχιζαν να ηχογραφούν μέχρι σήμερα.

Άλλες συνεργασίες

Ο Lemmy συνεργάστηκε με αρκετά συγκροτήματα για τραγούδια ή ζωντανές εμφανίσεις. Κατά τη δεκαετία του '80 συνεργάστηκε και πάλι με τους Hawkwind όπως κάνει κατά καιρούς από τότε. Το 1991, έγραψε τα τραγούδια "Hellraiser", "Desire", "I Don't Want to Change the World" και "Mama I'm Coming Home" για το δίσκο "No More Tears" του Όζι Όσμπορν, ενώ εμφανίστηκε με τους Motörhead στο "WrestleMania 17".
Επίσης, το 2004 συμμετείχε στο τραγούδι "Shake Your Blood" από το δίσκο "Probot" του ομώνυμου πρότζεκτ του Ντέιβ Γκρολ και το 2011 στο "Debauchery As A Fine Art" από το "Sensory Overdrive" του Μάικλ Μονρό.
Έχει εμφανιστεί στις ταινίες "Eat the Rich" (1987), "Hardware" (1990), "Airheads" (1994), "Tromeo and Juliet" (1996), "Terror Firmer" (1999), "Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV" (2000) και "Down and Out with the Dolls" (2001).

Στις 15 Μαρτίου 2010 προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ "Lemmy" αναφερώμενο στη ζωή και την καθημερινότητα του Lemmy και σκηνοθετήθηκε από τον Γκρεγκ Όλιβερ και τον Γουές Ορσόσκι. Παρουσιάζει συνεντεύξεις με φίλους και θαυμαστές του, όπως ο Όζι Όσμπορν, ο Slash, ο Τζέιμς Χέτφιλντ, ο Λαρς Ούλριχ, ο Ντέιβ Έλεφσον, ο Σκοτ Ίαν, κ.α..
Το περιοδικό "Maxim" τον έχει κατατάξει όγδοο στη λίστα με τους "Living Sex Legends", αναφέροντας ότι έχει κάνει σεξ με πάνω από 1.200 γυναίκες. Είχε δηλώσει ότι δεν είχε κάνει ποτέ χρήση ηρωίνης, αλλά ότι είχε δοκιμάσει πολλά ναρκωτικά καταλήγοντας στο speed.
"Μπορεί να με σκοτώσουν οι πολλές γυναίκες, το ποτό ή η πολλή μουσική, όμως αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να πεθάνει κανείς", είχε δηλώσει ο ίδιος.
Και ο Lemmy για τον θάνατο, με δικά του λόγια:
"Death is an inevitability, isn't it? You become more aware of that when you get to my age. I don't worry about it. I'm ready for it. When I go, I want to go doing what I do best. If I died tomorrow, I couldn't complain. It's been good".

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/music/pethane-o-lemmy-kilmister-twn-motorhead.3837709.html