Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Γέροντα, κλέβομαι από τα πάθη μου. Άλλοτε με κλέβει η φιλαυτία, άλλοτε η εξωστρέφεια…

Γέροντα, κλέβομαι από τα πάθη μου. Άλλοτε με κλέβει η φιλαυτία, άλλοτε η εξωστρέφεια…

- Αν αφήνη κανείς τους κλέφτες να τον κλέβουν, μπορεί ποτέ να πλουτίση; Κι εσύ, αν αφήσης να σε κλέβουν τα πάθη, μπορείς να κάνης προκοπή; Πάντα φτωχή θα είσαι, γιατί, όσα μαζεύεις, θα τα χάνης. Απορώ πως σε κλέβει το ταγκαλάκι, ενώ εσύ μπορείς να κλέψης τον Παράδεισο!
- Γιατί, Γέροντα, ενώ έχω διάθεση να δουλέψω για μια αρετή, μένω σε μια στάσιμη κατάσταση; τι φταίει;
- Πολλές φορές δεν έχει έρθει και η ωριμότητα γι’ αυτήν την αρετή. Εσύ όμως βλέπω ότι άρχισες να ωριμάζης πνευματικά. Πρόσεξε λοιπόν, τώρα που έρχεται η εποχή του καλοκαιριού και η αγουρίδα γίνεται σιγά-σιγά μέλι, να φυλάς καλά τα σταφύλια από τις κουρούνες –τα ταγκαλάκια- ζώντας ταπεινά και αθόρυβα.
- Γέροντα, ό,τι καλό κάνω, τελικά το χάνω, γιατί αμέσως υπερηφανεύομαι.
- Ξέρεις εσύ τι κάνεις; Φτιάχνεις μέλι και ύστερα αφήνεις το ταγκαλάκι και σου το κλέβει, οπότε μένεις με τον κόπο. Όπως ο μελισσουργός ζαλίζει τις μέλισσες με καπνό και παίρνει το μέλι, έτσι κι εσένα σε ζαλίζει το ταγκαλάκι με τον καπνό της υπερηφανείας, δυο κλέβει το πνευματικό μέλι που έφτιαξες και τρίβει τα χέρια του. Σου κλέβει δηλαδή τα πολύτιμα δώρα του Θεού και ύστερα χαίρεται. Εσύ είσαι έξυπνη, πώς δεν το πιάνεις αυτό; Γιατί δεν πιάνεις τον κλέφτη, τον πονηρό, που σε κλέβει;
- Γέροντα, όταν κάποιος νιώθη ότι ένα χάρισμα που έχει είναι του Θεού, πώς είναι δυνατόν να κλέβεται από τον πειρασμό;
- Κλέβεται, γιατί δεν προσέχει. Ο Θεός προικίζει τον κάθε άνθρωπο με πολλά χαρίσματα, αλλά ο άνθρωπος, ενώ θα έπρεπε να ευγνωμονή γι’ αυτά τον Θεό, πολλές φορές δεν υπάρχει, οικειοποιείται τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός και καυχάται εσωτερικά. Τότε ο πονηρός διάβολος, σαν κλέφτης που είναι, πηγαίνει, του κλέβει τα χαρίσματα, τα δηλητηριάζει με τα δηλητήριά του και έτσι τα αχρηστεύει.
Από το βιβλίο «Πάθη και Αρετές»
Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου Λόγοι Ε΄

http://www.agioritikovima.gr/didaches/geronta-paisiou/item/72499-γέροντα,-κλέβομαι-από-τα-πάθη-μου-άλλοτε-με-κλέβει-η-φιλαυτία,-άλλοτε-η-εξωστρέφεια…

Ελέγχονται καταγγελίες για την εξόρυξη στις Σκουριές Συγκροτήθηκε ειδικό μικτό κλιμάκιο με απόφαση Σκουρλέτη

Τη διερεύνηση καταγγελιών που υπέβαλαν εκπρόσωποι επιτροπών κατά της εξόρυξης Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, διέταξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση που προηγήθηκε, με τον υπουργό, υποβλήθηκαν στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, που συνόδευαν καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αλλά και της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το υποέργο των Σκουριών.
Προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες, συγκροτήθηκε ειδικό μικτό κλιμάκιο ελέγχου από στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας.
Ο έλεγχος, που ξεκίνησε την αμέσως επόμενη ημέρα από την υποβολή των καταγγελιών, ολοκληρώνεται σήμερα. Μετά την επεξεργασία των ευρημάτων θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2070629/elegchonte-katangelies-gia-tin-exorixi-stis-skouries

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΩΣ «ΚΑΤΙ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Έκπληξη και ανησυχία προκαλείστην Άγκυρα η είδηση ότι αυτές τις μέρες ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και της Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, αντιστράτηγος Kasım Süleyman, βρέθηκε στην Μόσχα που είχε μυστικές συνομιλίες με τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το δεξί χέρι του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, ο αντιστράτηγος Kasım Süleyman ήταν στην Μόσχα και είχε επαφές υψηλού επιπέδου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και με ανώτατους επιτελείς του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Ο Ιρανός αντιστράτηγος έμεινε τρεις ολόκληρες μέρες στην Μόσχα και όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι το θέμα των συζητήσεων του με την ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα έπρεπε να ήταν ο πόλεμος στην Συρία και οι τελευταίες εξελίξεις με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ρωσίας.
Ο Ιρανός αντιστράτηγος εκτός των άλλων είδε και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Sergey Ryabkov, με τον οποίο συζήτησαν όπως αναφέρεται την άμεση πολιτική συνεργασία των δυο χωρών.
Εκείνο που επισημαίνουν με ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ είναι ότι πολύ πιθανό κάτι ετοιμάζουν από κοινού οι δυο χώρες, Ρωσία και Ιράν στην Συρία, που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις και στην Τουρκία άγνωστες προς το παρών.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...Τουρκία

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκαςhttp://nikosklitsikas.gr/

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησεβοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...
Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Οκτώβρης 2015... η Ελλάδα -και της αριστεράς του A. Τσίπρα- συμπαραστέκεται στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία εναντίον της Συρίας!


Έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, με απέλαση της πρέσβειρας από την Ελλάδα ως ανεπιθύμητη, έως ότου “εκδημοκρατιστεί” και φύγει “ο αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ”... και έχει επιβάλλει εμπάργκο εναντίον της Συρίας, λες και η “δικτατορία του Άσαντ” θα κλονιστεί αν η Ελλάδα του μνημονίου, της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας... δεν κάνει εξαγωγές στη Συρία,, αν οι Έλληνες παραγωγοί δεν πουλήσουν γεωργικά προϊόντα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίας δεν πουλήσουν φαρμακευτικό υλικό, οι τεχνικές μας εταιρίες δεν προσφέρουν υπηρεσίες, οι βιοτεχνίες μας δεν προσφέρουν εργαλεία ή ανταλλακτικά γεωργικών και άλλων μηχανημάτων κ.ο.κ.
Ζούμε ένα εφιαλτικό όνειρο, θέατρο παραλόγου, πρόκειται για επιστημονική φαντασία;
Όχι, ζούμε την Ελλάδα της κυβέρνησης Τσίπρα, του συνεπή συνεχιστή της "ελληνικής" εξωτερικής πολιτικής του ΓΑΠ, του Σαμαρά και του Βενιζέλου!
Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί από τον “αριστερό” πρωθυπουργό Τσίπρα, ο “εθνάρχης” Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Τα μεγάλα είναι για μεγάλους»! Έτσι συμβούλευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου ο “εθνάρχης” και τότε (1982) πρόεδρος Δημοκρατίας: Τα μεγάλα είναι για μεγάλους... Να μην αναμειχθούμε ως Ελλάδα, να μην εμπλακούμε στη διάσωση των Φενταγίν της Παλαιστινιακής Επανάστασης, να μην συγκρουστούμε με την τότε ΕΟΚ για τους αποκλεισμένους  στο Λίβανο αντάρτες του “τρομοκράτη” Αραφάτ. Κι όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε ελληνικά πλοία και υποδέχτηκε ο ίδιος τους Παλαιστίνιους αντάρτες και τον Γιάσερ Αραφάτ στο Φάληρο. Οι μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ευθύνη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους συνένοχους «πολιτισμένους» ηγέτες της δύσης, θα φθάσουν στην Αθήνα. Μια “υποδοχή” που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ελληνική και παγκόσμια σύγχρονη ιστορία.
Σήμερα, δεν απαιτεί κάποιος από τους ταγούς της πολιτικής εξουσίας να γίνουν Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά το ερώτημα είναι: τα μηνύματα με ρώσικη γεύση ελήφθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, που στρατεύτηκε στην υπηρεσία της Τουρκίας και των “δανειστών” μας, εναντίον της Συρίας;
Η κυβέρνηση της αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα, κατόρθωσε αυτό που σε θεωρητικό επίπεδο ήταν διαχρονικό αίτημα των ΜΜΕ και της ολιγαρχίας κι είχε ανατρέψει μόνον ο ανυπόταχτος “εξτρεμιστής” Ανδρέας Παπανδρέου: ενιαία εξωτερική πολιτική, για αριστερά και δεξιά πολιτικά κόμματα.
Με συνέπεια και με προσήλωση στους συμμάχους και δανειστές της χώρας μας, συνέχισε, αλλά και στέριωσε την "ελληνική" εξωτερική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ, σε μια Ελλάδα ενταγμένη στο σχεδιασμό του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Ο Α. Τσίπρας κατόρθωσε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο... να εναρμονίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις "ρεαλιστικές" κι "εκσυγχρονισμένες" πολιτικές που απαιτεί η δυτική συμμαχία:
- Στέριωσε τις σχέσεις με το νεοναζιστικό μόρφωμα στην Ουκρανία, χωρίς “ν' ανοίξει μύτη' στο κόμμα του, που πριν την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας εξαπέλυε μύδρους εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και προσωπικά εναντίον του Ε. Βενιζέλου, που πρώτος είχε σπεύσει να νομιμοποιήσει το παράνομο δικτατορικό καθεστώς της Ουκρανίας, που είχε εγκαθιδρύσει η Ε.Ε.
- Εξαφάνισε εκείνες τις επαναστατημένες φιλο-Παλαιστινιακές κραυγές του κόμματός του -και του ίδιου που συμμετείχε σε διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, με την Παλαιστινιακή μαντίλα (Ιούλης 2014)- και όχι μόνον έθεσε σε στέρεες βάσεις τη συμμαχία με το Ισραήλ, που είχε οικοδομήσει ο σοσιαλιστής Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν δίστασε να σταθεί απέναντι στην Παλαιστίνη στον ΟΗΕ
- Συνέχισε το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, χωρίς να υπολογίσει τα οικονομικά οφέλη της πατρίδας μας και τις επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, τις παραγωγικές μονάδες, τη γεωργία (μισοτιμής αγορά πετρελαίου και με πίστωση), προς χάρη του εκδημοκρατισμού του Ιράν
- Δεν δίστασε, παρά τις παλινωδίες των πρώτων ημερών της “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης, με το πήγαινε κι έλα στη Ρωσία (ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου, ελληνικά γεωργικά προϊόντα, τουρισμός, εμπάργκο), να σταθεί στο πλευρό της δύσης απέναντι στην "ιμπεριαλιστική" Ρωσία που απειλεί τον Ελεύθερο Δυτικό κόσμο
- Παγίωσε κι ενδυνάμωσε τις σχέσεις με τα αραβικά μοναρχικά δικτατορικά καθεστώτα (Κατάρ, Σαουδική Αραβία), που θα “επενδύσουν” στην πατρίδα μας
- Απέναντι στο “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ”, συνέχισε τον μεγαλειώδη αγώνα για την πτώση του "δικτάτορα" Άσαντ. Χωρίς καμία δυσκολία συνέχισε την πολιτική Αβραμόπουλου-Βενιζέλου, με τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και τη συνέχιση του εμπάργκο στον λαό της Συρίας, ως ότου εκδημοκρατιστεί και φύγει ο δικτάτορας Άσαντ.
Σήμερα συνδράμει την Τουρκία, φίλη και σύμμαχο χώρα (διαχρονικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, κατοχή του 40% της Κύπρου, γκρίζες ζώνες, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου...), γιατί ένα ή δύο -ο αριθμός δεν έχει καμία σημασία- ρωσικά αεροσκάφη “παραβίασαν” τον εναέριο χώρο της (θα το εξηγήσουμε παρακάτω για τους μεγάλους τεχνοκράτες αναλυτές) κι ο Ερντογάν κραυγάζει ότι θα κηρύξει μέχρι και πόλεμο εναντίον της Ρωσίας (εδώ η γελοιότητα δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε...).
Η γειτονιά μας αλλάζει ραγδαία, αλλάζει γεωπολιτικά ο χάρτης του κόσμου κιι η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε με ποιους θα πάει και το διαλαλεί.
Η ευχή όλων των σκεπτόμενων -για αριστερούς είναι δύσκολο να μιλήσεις, μιας και δεν έχει ακουστεί ούτε μία διαφορετική φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε επίπεδο στελεχών, για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα- είναι πως ο πρωθυπουργός έχει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις (δεν θα είναι πειστικός, αν για μία ακόμη φορά μας πει μετέπειτα ότι τον κορόιδεψαν), πως θέτοντας την πατρίδα μας στις υπηρεσίες των ξένων συμφερόντων και της Τουρκίας, θα έχουμε συγκεκριμένα “αντισταθμιστικά” εθνικά οφέλη: τέλος μνημονίου, όχι διζωνική και διχοτόμηση στην Κύπρο, Σκοπιανό χωρίς καπηλεία του ονόματος Μακεδονία, ΑΟΖ και γκρίζες ζώνες χωρίς τις παράνομες τουρκικές απαιτήσεις, τέλος στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τέλος στη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, Μεγάλη Αλβανία-”Τσαμουριά” κ.ο.κ. Για τα δύο και πλέον εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων στη Συρία, δεν μιλάει κανείς, τους ξέχασε τόσο η επίσημη Ελλάδα, όσο κι η επίσημη Εκκλησία (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος), όπως ξεχάστηκε ο Ελληνισμός στη
Μαριούπολη, για τα "μάτια τα όμορφα" των "δανειστών" μας και της νεοναζιστικής χούντας που εγκαθίδρυσαν στην Ουκρανία.
 Αν προσφέρει τα πάντα στην Τουρκία και τη δύση, τώρα που αλλάζει ο γεωπολιτικός χάρτης, χωρίς τα παραπάνω οφέλη, θα έχουμε μια εθνική προδοσία χωρίς προηγούμενο. Γιατί δεν πουλάς, δεν προδίδεις έτσι, χωρίς καλό αντίτιμο -κι ο Ιούδας πήρε τα αργύρια του- τη Συρία των σχέσεων συμπαράταξης και προσφοράς στο έθνος σου και την πατρίδα σου!
Πέρα από το προκλητικό γεγονός να μιλάει για παραβιάσεις η Τουρκία, αλλά και συνολικά η δύση, αφού μέχρι την ώρα που εκδηλώθηκε η ΝΟΜΙΜΗ εμπλοκή της Ρωσίας -με επίσημο αίτημα της νόμιμης κι εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας (στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία δεν εκλέγουν κυβέρνηση και βουλή οι πολίτες, αλλά διορίζει ο εκπρόσωπος του Θεού, ο μονάρχης)- οι ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ισραήλ και Τουρκία παραβίαζαν καθημερινά τον εναέριο εθνικό χώρο της Συρίας (παράνομα γιατί δεν υπήρχε ούτε καν απόφαση του ελεγχόμενου ΟΗΕ), με πρόσχημα την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους.
Στον πέμπτο χρόνο της επίθεσης από την “πολιτισμένη” δύση εναντίον της Συρίας, έχουμε την επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ που διαμαρτύρεται για τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις, γιατί “κτυπούν ομάδες ΄εξεγερμένων΄ που εκπαίδευσε η Cia με χρήματα του αμερικάνικου λαού...”.
Σήμερα όλοι ξεχνούν πως η προσπάθεια της “αραβικής άνοιξης” να πέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας απέτυχε. Πέρα από την δημιουργία του ισλαμικού κράτους από τη δύση, την εκπαίδευση κι εξοπλισμό τρομοκρατών που διοχέτευαν στο εσωτερικό μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας -σαφή παραβίαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου-, η δύση έχασε το “παιχνίδι”. Δεν μπόρεσαν να εντάξουν στους “εξεγερμένους” για “δημοκρατία” στη Συρία, ούτε έναν/μία βουλευτή από τους αντιπολιτευόμενους τον Άσαντ. Ακόμη κι αν κατόρθωναν οι μισθοφόροι-φονιάδες της δύσης να κυριαρχήσουν με τις σφαγές, τους αποκεφαλισμούς, τη γενοκτονία του Συριακού λαού, δεν υπήρχε ούτε ένας Σύρος πολιτικός να σχηματίσει μια κυβέρνηση προδοτών. Έτσι, τώρα ο Άσαντ τους ευνούχισε και  μπορεί εύκολα να κάνει έναν ανασχηματισμό, με την είσοδο στην κυβέρνηση της Συρίας, βουλευτών και πολιτικών που ήταν η αντιπολίτευση στη Βουλή της χώρας. Και φυσικά, γι' αυτό μιλάει, τόσο η Ρωσία, όσο κι ο Άσαντ, για πολιτική λύση: “χωρίς τη συμμετοχή αυτών που έβαψαν με αίμα τα χέρια τους”.
Το ζήτημα των κραυγών του Ερντογάν, είναι πιστοποίηση της πλήρους πλήρους ανικανότητας του ΝΑΤΟ, να σχεδιάσει και να εκπονήσει πολιτικές, ικανές να του επιτρέψουν τη δυνατότητα παρέμβασης στις γεωπολιτικές αλλαγές, μιας και δεν πρέπει σ΄ αυτή τη συζήτηση να “ξεχάσουμε” πως τώρα ένας άλλος σημαντικός “παίκτης” στην περιοχή είναι και το Ιράν: επισήμως στη “Λέσχη των Πυρηνικών Υπερδυνάμεων” και σύμμαχος του Άσαντ. Έχουμε πλέον ως γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά τον ψυχρό πόλεμο, ο ιμπεριαλισμός ηττήθηκε.
Είναι τόσο γελοία η κατάσταση στη δύση, που ο Ερντογάν την κάνει γραφική, αλλά δεν πάει πίσω και το δικτατορικό μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας που ανακοινώνει σήμερα πως “ο ρώσος πρόεδρος  Vladimir Putin, ο κινέζος πρόεδρος  Cinese Xi Jinping και ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας  Kim Jong Un... κάνουν πόλεμο εναντίον των Σουνιτών”! Ως εκπρόσωπος του Θεού, ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, προσπαθεί να επικαλύψει με θρησκευτικό μανδύα τον δουλικό του ρόλο στην υπηρεσία του Ισραήλ και των πολυεθνικών, για να διατηρήσει τη σκοταδιστική μοναρχία του. 

Όσοι πιστεύουν ή πίστευαν ότι η Ρωσία άφηνε τη Συρία στα νύχια της δύσης, γελάστηκαν οικτρά ή έπεσαν θύματα της προπαγάνδας των κατευθυνόμενων ΜΜΕ. Δεν ξεχνώ μια δημόσια συζήτηση την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012, με θέμα “Η Μεσόγειος φλέγεται! Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας”, οργανωμένη από το “Λαϊκό Κίνημα”, όπου και οι επονομαζόμενοι προοδευτικοί αριστεροί είχαν πλήρως επηρεαστεί από τη δυτική προπαγάνδα, από τον τότε υπουργό των Εξωτερικών Αβραμόπουλο, που δήλωνε ότι “ο Άσαντ θα πέσει σύντομα, είναι υπόθεση ημερών”. Θυμάμαι συνομιλητές μου όπως τον σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, τον φίλο Βαγγέλη Χωραφά, εκδότη του αξιόλογου περιοδικού Monthly Review και τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ραδιοσταθμού “Κόκκινο”... πεισμένοι ότι είναι ζήτημα ημερών ή μήνα η πτώση του Άσαντ, πως η Ρωσία θα άφηνε τη βάση της στην Ταρτούς σε συμφωνία με τις ΗΠΑ κ.α.π. Τα ΜΜΕ είχαν κάνει καλά τη δουλειά που τους είχε ανατεθεί...
Προσπαθούσα, από τις προσωπικές μου επισκέψεις στην Συρία, με αποστολές για το Παλαιστινιακό, με μια άποψη για την εσωτερική κοινωνική και πολιτική κατάστασης της χώρας, να διατυπώσω με επιχειρήματα μια διαφορετική σκέψη κι αισθανόμουν σαν τη ΄μύγα στο γάλα΄. Πως θα μπορούσε να είναι μεγάλη δύναμη η Ρωσία, πως θα διατηρούσε ή θα επέκτεινε την παρουσία της στις αγορές, αν εγκατέλειπε έναν σύμμαχο; Ποια χώρα θα αγόραζε π.χ. οπλικά συστήματα από την Ρωσία, αν αυτή είχε εγκαταλείψει τη Συρία στα νύχια της δύσης; Ποια χώρα θα στήριζε μια συνεργασία, μια συμμαχία με τη Ρωσία που “πουλάει” τις σύμμαχές της χώρες;
Δυστυχώς, μόνον η Ελλάδα των μνημονίων είναι στην τραγική θέση να πουλάει τα πάντα, χωρίς καν ένα αντισταθμιστικό, ωφελιμιστικό χυδαίο αντάλλαγμα. μια φιλία με τη Συρία, που είχε οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις αλληλεγγύης.
Πως μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που κάνει τα πάντα να προσομοιάσει ακόμη και τη χροιά της φωνής του με αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου (η ορθοφωνία έκανε το μικρό της “θαύμα” και το κατορθώνει όταν διαβάζει κείμενο του λογογράφου του ή μιλάει αργά), να ξεχνάει τη Συρία των Άσαντ (πατέρας του σημερινού προέδρου) τον Μάρτη του ΄87: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»;.

Ποιος θα εμπιστευτεί μια Ελλάδα που συντάσσεται σήμερα με την Τουρκία, εναντίον μιας χώρας που έβαλε μπροστά τον λαό και τον στρατό της για την Ελλάδα;
Μπορεί να είναι “αντάλλαγμα-αντιστάθμισμα” τα 35 ευρώ το κεφάλι ημερησίως, που προσφέρει η Ε.Ε. από χρήματα ευρωπαίων φορολογούμενων, για κάθε “πρόσφυγα”, λαθραίο μετανάστη, τζιχαντιστή (οι μισθοφόροι φεύγουν σαν ποντίκια και περισσότεροι ειδικά μετά τη ρωσική παρέμβαση), αυτούς που με το πιστόλι στον κρόταφο επιβιβάζουν βίαια οι Τούρκοι στα πλοιάρια, στα πλαίσια ενός σχεδίου του 4ου Ράιχ;
Πως μπορεί να είναι “αντάλλαγμα” τα νέα κονδύλια για να είμαστε η χώρα "διαλογής", σύμφωνα με τον “καταμερισμό αναγκών” της βόρειας Ευρώπης, τα “προσόντα” των νέων σκλάβων; Πόσους γιατρούς έχει ανάγκη η Σουηδία, η Γερμανία... Πόσους οικοδόμους αναζητεί η Φιλανδία... Πόσες πόρνες έχουν ανάγκη τα μπουρδέλα της Ολλανδίας...
Ο πρωθυπουργός και η αυλή του δεν διαβάζουν αναλύσεις σοβαρών διανοούμενων για αυτά τα ζητήματα; Έχουν πολιτικό στραβισμό ή έχουν αποφασίσει να κινούνται στα βήματα του Π. Κανελλόπουλου: “Στρατηγέ ιδού ο στρατός σου!”;
Θλίψη... θλίψη ανείπωτη...
Τι κρύβουν οι δυτικοί αναλυτές αναφορικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος;
Βασικά πρέπει να κατανοήσουν, όσοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να σκέφτονται, ότι ο Εθνικός Εναέριος χώρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας έχει ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ!
Οι γαλανοί ουρανοί της Συριακής γης έχουν νεκρική ησυχία! Ανήκουν αποκλειστικά στους Αετούς της Ρωσίας και της Συρίας, ότι κι αν γράφουν οι λένε τα διεθνή κι εγχώρια κανάλια κι οι δημοσιογραφικές πόρνες!
Η είσοδος μαχητικού αεροσκάφους της Ρωσίας στον εναέριο χώρο της Τουρκίας έγινε κι είχε στόχους, που κρύβουν οι δυτικοί. Αν μια παραβίαση είναι γεγονός που κινητοποιεί το ΝΑΤΟ, στην περίπτωση των παραβιάσεων στο Αιγαίο θα είχαμε διαπλανητικό πόλεμο. Η ρωσική πολεμική αεροπορία ήθελε και κατέκτησε επτά (7) στόχους, που έφεραν τη δύση σε αδιέξοδο!
Με έναν σμπάρο 7 τρυγόνια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός:
1. Ανίχνευση των συχνοτήτων ραντάρ του οθωμανικού καθεστώτος, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν τα  Su 35 και πλήρης καταγραφή-αποκρυπτογράφιση των συχνοτήτων των τουρκικών καταδιωκτικών,
2. Η αναγνώριση των συχνοτήτων από τα τουρκικά ραντάρ, διευκολύνει τα ρωσικά καταδιωκτικά στις παρενοχλήσεις, σε περίπτωση εμπλοκής, σε περίπτωση πραγματικής αερομαχίας,
3. Η ρωσική παραβίαση ήταν αποφασιστικό μήνυμα: ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Τουρκική “No Fly Zone”. Αντιθέτως, αν κριθεί αναγκαίο, οι Ρώσοι θα επιβάλλουν “No Fly Zone” στον τουρκικό εναέριο χώρο,
4. Αποκαλύφθηκαν και καταγράφηκαν όλες οι τουρκικές πυραυλικές θέσεις της Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία,
5. Η Ρωσία και στο πεδίο της παραβίασης χρησιμοποιεί την πολιτική διπλωματία και ώθησε το ΝΑΤΟ σε απεγνωσμένες, νευρικές κινήσεις απελπισίας. Γεγονός που πιστοποιείται με την άμεση σύγκλιση του “Συμβουλίου ΝΑΤΟ' για μια παραβίαση,
6. Τελείωσε τα όνειρα του Ερντογάν να ηγηθεί και να εκφράσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ως νέος οθωμανός πασάς, ως αφεντικό. Κι ο Ερντογάν “τσίμπησε” με τις νευρωτικές κραυγές του, που τον οδήγησαν σε εξευτελισμό. Κέρδισε μόνον τη συμπαράσταση της μνημονιακής Ελλάδας,
7. Οι Ρώσοι ανίχνευσαν και κατέγραψαν τα τουρκικά  F16, που για την ώρα δεν έχουν ακόμη καταρρίψει, αλλά ας μην είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κάνουν στο άμεσο μέλλον, αν ο Ερντογαν και η δύση δεν βάλουν οριστικά την ουρά στα σκέλια.
Η ΝΑΤΟϊκή “συμπαράσταση” στην Τουρκία, η συμπαράσταση της Ελλάδας στον Ερντογάν και τα τελεσίγραφα του τούρκου “σουλτάνου” είναι γελοιότηες!
Bye bye Ερντογάν!
"Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς"! 

Λαοί που δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν μέλλον! Όμως Τώρα την ορχήστρα διευθύνει ο Πούτιν κι η δύση διαιρεμένη, παραμιλάει...
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας


press-gr

http://greeknation.blogspot.gr/2015/12/87.html

Αντιδρούν Ορεστιάδα και Διδυμότειχο στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ

Αντιδρούν Ορεστιάδα και Διδυμότειχο στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ


Ο αριθμός των μαθητών στα δυο τμήματα δεν υπερβαίνει τους έξι


Την έντονη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου προκάλεσε η απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Παναγιώτη Κεραμάρη να προχωρήσει στην κατάργηση δύο ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ των δύο ακριτικών πόλεων.
Ο κ. Κεραμάρης εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με αιτιολογημένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας στην πρώτη λυκείου ομάδας προσανατολισμού, είναι να προκύπτουν από τα τρία τμήματα γενικής παιδείας 15 μαθητές που ενδιαφέρονται για την ίδια ομάδα. Τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, όσο και στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας ο αριθμός των μαθητών δεν υπερβαίνει τους έξι, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια έγκρισης, λειτουργίας ομάδας προσανατολισμού, από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης εκτιμά ότι δεν χάνεται κάτι το ουσιαστικό για τους μαθητές καθώς την επόμενη χρονιά, στη Β΄ λυκείου, μπορεί να δημιουργηθεί η ομάδα προσανατολισμού της επιλογής τους δεδομένου ότι δεν ισχύει ο δεσμευτικός αριθμός των 15 παιδιών, ενώ το υπουργείο δίδει τη δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης.
«Κακώς γίνεται μια τόσο μεγάλη φασαρία και στενοχωρούμε κυρίως τα παιδιά. Θα έπρεπε οι διευθύνσεις των σχολείων να καλέσουν γονείς και μαθητές και να τους ενημερώσουν τι ισχύει στα τμήματα με πολύ μικρό αριθμό παιδιών και να παροτρύνουν τους μαθητές να επιλέξουν κάποια άλλη ομάδα προσανατολισμού. Ενέκρινα τμήματα και με έναν μαθητή και με δύο και με τρεις, στις μεγαλύτερες όμως τάξεις δευτέρας και τρίτης λυκείου, όπου όμως υπήρχε η δυνατότητα», καταλήγει ο κ. Κεραμάρης.
Από την πλευρά τους οι δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας σε κοινό ψήφισμά τους δηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους στην εν λόγω απόφαση θεωρώντας πως «δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών» και επειδή εκτιμούν πως η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή τις επόμενες χρονιές.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2071703/antidroun-orestiada-ke-didimoticho-stin-katargisi-oligomelon-tmimaton-se-epal

Συμβουλές Αγίων Πατέρων: περί των Λόγων μας



* Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι’ αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου.
* Αν θέλεις να δείξεις ότι δεν σου αρέσει να λέγεις αισχρά λόγια, τότε να μη ανέχεσαι ούτε να τα ακούς.
* Ένας λόγος που θα ειπωθεί με απροσεξία, ολόκληρες οικογένειες μπορεί να κάνει άνω κάτω και να καταστρέψει και να βυθίσει στον όλεθρο ανθρώπινες ζωές.
* Την μεν ζημιά των χρημάτων είναι δυνατόν αν την επανορθώσει κανείς. Ένα απρόσεκτο λόγο όμως, ο οποίος ξέφυγε από το στόμα μας, δεν είναι πλέον δυνατόν να τον πάρουμε πάλι πίσω.
* Ο γνήσιος χριστιανός, μελετά συνεχώς μέσα στην καρδιά του την αλήθεια και ουδέποτε μολύνει την γλώσσα του με το ψέμα και ουδέποτε κάνει κακό στον πλησίον του, όπως λέγει η Αγία Γραφή.
* Ο γνήσιος χριστιανός, ευλογεί όταν υβρίζεται…ουδέποτε ορκίζεται, λέει πάντα την αλήθεια…σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου, από το ναι και από το όχι στις απαντήσεις του.
* Ο γνήσιος χριστιανός, κινεί την γλώσσα του στο να υμνεί τον Θεό, κλίνει τα γόνατά του και υψώνει τα χέρια και τον νου του για να παρακαλέσει τον Θεό, χύνει δάκρυα μετανοίας και κατανύξεως μπροστά στον Θεό.
 Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

* Όπως ακριβώς όταν ένα μαχαίρι είναι ακονισμένο σκοτώνει με πολύ ευκολία, έτσι και η γλώσσα, όταν είναι διεφθαρμένη σκοτώνει με τις διάφορες κατακρίσεις και κατηγορίες.
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας

* Ο λόγος βγαίνει από το περίσσευμα της καρδιάς. Διότι η καρδιά μοιάζει με πηγή, ο δε λόγος με ρυάκι που τρέχει από την πηγή αυτή.
* Μην ανοίγεις τα αυτιά σου στον καθένα που μιλάει και μη απαντάς σε κάθε φλύαρο κατά τις συζητήσεις που δεν συμφέρουν στον σκοπό του πνευματικού σου αγώνα.
* Όταν ερωτάσαι, δίδε απάντηση με πρέπουσα και ταπεινή φωνή, όταν δεν ερωτάσαι, σιώπα.
* Κάθε λόγος που δεν συντελεί στην ικανοποίηση της ανάγκης που έχουμε εν Κυρίω θεωρείται αργός.
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

* Εκείνοι που ασχολείστε με τους λόγους μην έχετε υπερβολική εμπιστοσύνη σ’ αυτούς, ούτε να σοφίζεστε πράγματα περιττά που ξεφεύγουν από τη λογική και ούτε να επιθυμείτε να νικάτε τα πάντα κακώς, αλλά να ανέχεσθε να νικάσθε σε ορισμένα καλώς.
 Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

* Δεν πρέπει να εντυπωσιάζεις τους ακροατές σου με τα λόγια, αλλά με τη ζωή σου να υποτάσσεις εκείνους που επιθυμούν τη θέωση.
Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

* Η πολυλογία είναι σημάδι αγνωσίας, πόρτα της κατάκρισης, οδηγός στα ευτράπελα, πρόξενος της ψευδολογίας και σκορπισμός της κατάνυξης.
* Όποιος γνώρισε τα παραπτώματά του, χαλιναγώγησε τη γλώσσα του, ενώ ο πολυλογάς δεν γνώρισε ακόμα καθώς πρέπει τον εαυτό του.
* Η πολυλογία είναι καθέδρα της κενοδοξίας. Καθισμένη επάνω της η κενοδοξία προβάλλει και διαφημίζει τον εαυτό της.
Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης 

* Η πολυλογία είναι μητέρα της αδιαφορίας, υπόθεση αγνωσίας και μωρίας, πόρτα της κατακρίσεως, υπηρέτης των ψεμάτων και ψυχρότητα της ευλαβούς θερμότητας.
* Μην απλώνεσαι σε μακρές συνομιλίες με εκείνον που σε ακούει με κακή όρεξη, για να μην τον αηδιάσεις και τον κάνεις να σε σιχαθεί, διότι έχει γραφεί: «Ο πλεονάζων λόγων, βδελυχθήσεται»(Σειράχ,κεφ.7).
* Απόφευγε να μιλάς αυστηρά και μεγαλόφωνα. Διότι και τα δύο είναι πολύ μισητά και δίνουν υποψία, πως είσαι μάταιος και έχεις μεγάλη υπόληψη για τον εαυτό σου.
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Πηγή: http://imverias.blogspot.gr/
http://kivotosorthodoxias.blogspot.gr/2014/10/blog-post_0.html

Παγώνει η μεταφορά των αρχαιοτήτων από τις Σκουριές Χαλκιδικής Αναμένεται η τελική απόφαση του ΣτΕ

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τη συζήτηση γύρω από το θέμα της διατήρησης ή μη των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στη θέση Σκουριές Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», μία παράμετρος ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα.
Υπάρχει απόφαση που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η οποία συνδέεται άμεσα με τη συνέχιση της λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας. Την παραπάνω πληροφορία έδωσαν οι εκπρόσωποι της «Ελληνικός Χρυσός» (μετά από σχετική ερώτηση της νομικής συμβούλου του ΚΑΣ), οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, που επίσης είχε ζητήσει παράσταση.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αναβολή της γνωμοδότησης του ΚΑΣ, η οποία σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και με την πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, έτεινε προς την απόσπαση και μεταφορά των αρχαίων καταλοίπων, καθώς η μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρείας δεν άφηνε περιθώριο για άλλη επιλογή.
Στο ΚΑΣ εκτός από την κ. Ιγγλέζη, που τάχθηκε κατά της μεταφοράς των αρχαιοτήτων, αλλά και όλης της επένδυσης, καθώς, όπως είπε, «δεν συνάδει αυτή η περιοχή (πατρίδα του Αριστοτέλη) να καταστραφεί για μια προσωρινή εκμετάλλευση», παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς, που επίσης επιθυμούν την παραμονή των αρχαίων στην περιοχή.
Είχε προηγηθεί από τον Κώστα Παπαστάθη, αρχαιολόγο της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική παρουσίαση των ευρημάτων (αρκετά ταπεινών, αλλά πολύ διδακτικών για τη μεταλλουργία της εποχής), που αποκαλύφθηκαν κατά την «υποδειγματική», όπως χαρακτηρίστηκε, σωστική ανασκαφή στη συγκεκριμένη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις 462 ανασκαφικές τομές που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την έκταση της περιοχής, δεν βρέθηκαν πουθενά αλλού αρχαία κατάλοιπα, πιθανότατα λόγω των πολλών μεταλλουργικών επεμβάσεων που έχουν γίνει τη σύγχρονη εποχή. Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση έγινε προσπάθεια ανάκτησης μιας διαδικασίας παραγωγής από το κοίτασμα στο μέταλλο, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος, με την έρευνα που έγινε, χωρίστηκε σε επτά ενότητες οι οποίες αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιοχές δραστηριοτήτων.
Σε αυτές βρέθηκαν: Κατάλοιπα κτιρίου, όπου εκτός από κεραμίδες στέγης και ένα θραύσμα κεραμικής του 2ου αι. π. Χ., δεν εντοπίστηκε τίποτα άλλο στο εσωτερικό του. Όπως ειπώθηκε, είναι πιθανόν το κτίριο αυτό να σχετίζεται με χώρο διακίνησης και ελέγχου του παραγόμενου προϊόντος. Σε άλλη ενότητα βρέθηκαν ένα μικρό λιθόστρωτο, οι πέτρες του οποίου έχουν υποστεί φθορά από τριβή, καθώς και ένας παρακείμενος λάκκος, όπου πιθανότατα λάμβανε χώρα η διαδικασία επίπλευσης του κοιτάσματος (μια πολύ πρωτόγονη διαδικασία επίπλευσης, όπως ειπώθηκε, σίγουρα πάντως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας).
Αλλού εντοπίστηκαν μεταλλευτικοί κλίβανοι, ένας από τους οποίους συνδέεται με σύστημα καναλιών σκαμμένων στο φυσικό χώμα, που ίσως σχετίζεται με τη διαχείριση νερού ή τη διοχέτευση αέρα, ένας λάκκος νερού (ενδεχομένως μια δεξαμενή νερού στεγασμένη, όπως υποδηλώνουν οι πασσαλότρυπες τριγύρω), λάκκοι και πασσαλότρυπες μιας πρώην «γειτονιάς» παραπηγμάτων, ίσως στεγασμένων, που χρησιμοποιούνταν από τους μεταλλουργούς της εποχής, καθώς κι ένας μεγάλος λάκκος γεμάτος με σκωρίες, οι οποίες και αναλύθηκαν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσής τους, περίπου το 80% αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου κι ένα 7% από χαλκό, ποσοστά που δείχνουν ότι οι αρχαίοι μεταλλωρύχοι είτε δεν τους ενδιέφερε είτε δεν είχαν την τεχνογνωσία αφαίρεσης του σιδήρου (έπαιρναν μόνο τον χαλκό), η δε τεχνολογία τους ήταν τέτοια που δεν τους επέτρεπε να απομυζούν πλήρως ό,τι τους έδινε η χαλκιδική γη. Ακροφύσια φυσερών, τα οποία διοχέτευαν οξυγόνο στον κλίβανο, κεραμική του 2ου αι. π. Χ., τμήματα από οινοχόες με ωραία σχέδια κεφαλών κι ένας θησαυρός 12 νομισμάτων, συνθέτουν τον «κατάλογο» των ευρημάτων. Η ανασκαφή συνοδεύτηκε από τρισδιάστατη αποτύπωση με laser scanning, που εκτός από την καταγραφή των ευρημάτων έδωσε και πολύτιμες πληροφορίες για την περιοχή.
Πριν την αναβολή του θέματος, είχαν προταθεί δυο μέρη για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου όπου θα μπορούσε να αποτελούν αντικείμενα θεματικής έκθεσης και το ακίνητο που έχει παραχωρήσει η εταιρεία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περιοχή Χοντρό Δέντρο.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2067426/pagoni-i-metafora-ton-archeotiton-apo-tis-skouries-chalkidikis

Η απόπειρα του Νίκου Σταυρίδη να αυτοκτονήσει πέφτοντας από την Ακρόπολη, επειδή απέτυχε στο θέατρο

Ο αγαπημένος ηθοποιός και η απελπισία που τον οδήγησε στην προσπάθεια να θέσει τέλος στη ζωή του
Από τη mixanitouxronou.gr: Ο Νίκος Σταυρίδης νεαρός καλλιτέχνης ακόμη, έψαχνε δουλειά στο θέατρο. Του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει ένα νούμερο με την Κούλα Γκιουζέπε στο θέατρο «Έντεν» του Θησείου, αλλά είχε αποτυχία. Απελπίστηκε και έγινε υπερβολικός. Απογοητευμένος, πήρε ένα μπουκάλι ούζο και ανέβηκε στην Ακρόπολη, για να αυτοκτονήσει. Μεθυσμένος όπως ήταν όμως, ξέχασε για ποιο λόγο πήγε στον Ιερό Βράχο και έτσι η αυτοκτονία αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Ο Νίκος Σταυρίδης γεννήθηκε στο Βαθύ της Σάμου, το 1910.Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε δουλεύοντας στο μπακάλικο του πατέρα του, ενώ αργότερα έγινε βοηθός καραγκιοζοπαίχτη και βοηθός μηχανικού προβολής.
 
Το 1928 ήρθε στην Αθήνα. Δούλεψε σε μια αποθήκη υλικού πολέμου στον Πειραιά, όπου έβαζε αρβύλες κατά μέγεθος. Το μεροκάματό του έφτανε ίσα για ένα πιάτο φαΐ. Στον Πειραιά πήγαινε καθημερινά με τα πόδια. Μία παράσταση που έτυχε να παρακολουθήσει στο θέατρο «Έντεν», με τον Β. Αυλωνίτη, ήταν αρκετή για να τον πείσει να ασχοληθεί με το μουσικό θέατρο. Την επόμενη χρονιά, πείθοντας με το ταλέντο του, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή, μαζί με τον Αυλωνίτη στο έργο «Λοβιτούρα». Συνέχισε τις εμφανίσεις του στην οπερέτα, το βαριετέ και την επιθεώρηση. Γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους κωμικούς της μουσικής σκηνής.
 
Τη δεκαετία του 1940, άρχισε να συγκροτεί δικούς του θιάσους και να συνεργάζεται με σπουδαίους συναδέλφους του. Μεσολάβησε το διάστημα 1954-55, κατά το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Τάκη Μηλιάδη και τη Νανά Σκιαδά τον θίασο «Ελληνική Μουσική Κωμωδία». Παράλληλα, έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1950, στην ταινία του Νίκου Τσιφόρου, «Έλα στον θείο» και συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες του ίδιου, όπως «Η ωραία των Αθηνών», «Η φτώχεια θέλει καλοπέραση», «Φτωχαδάκια και Λεφτάδες».
 
Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν και φανατικός Ολυμπιακός. Δεν έλειπε ποτέ από τις εξέδρες του σταδίου Γ. Καραϊσκάκης και φρόντισε να λέει κάτι για την αγαπημένη του ομάδα, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Υβ Τριαντάφυλλος, φώναζε συνεχώς Υβ-Υβ, που ήταν και το σχετικό σύνθημα της εποχής. Μια φορά που ο ποδοσφαιριστής πήγε στο θέατρο να τον παρακολουθήσει, ο Σταυρίδης τον ανέβασε στην σκηνή. Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, στις 12 Δεκεμβρίου του 1987.
http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-h-apopeira-toy-nikoy-stayridh-na-aytoktonhsei-peftontas-apo-thn-akropolh-epeidh-apetyxe-sto-theatro.3814028.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Σύροι μακελάρηδες στην Ελλάδα: Τεμάχισαν συμπατριώτη τους και πέταξαν τα κομμάτια του σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο

Ενα απίστευτο έγκλημα με δύο Σύρους δράστες και θύμα ένασυμπατριώτη τους κατάφερε να ανακαλύψει η Αστυνομία δύο χρόνια μετά. Ένας 32χρονος Σύρος διακινητής προσφύγων μαζί με έναν 22χρονο ομοεθνή του είναι οι δράστες της άγριας δολοφονίας ενός 27χρονου Σύρου (φωτογραφία) πριν από περίπου δύο χρόνια στην Καλλιθέα. Τον Ιανουάριο του 2014 ένας ρακοσυλλέκτης βρήκε ανθρώπινα μέλη σε κάδο στην Καλλιθέα, ενώ λίγες ημέρες μετά βρέθηκαν μέλη του ίδιου πτώματος σε ταξιδιωτικό σάκο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο.
Τελικά δύο χρόνια μετά ανακάλυψαν οι αστυνομικοί όλο το στόρι αυτού του απίστευτου εγκλήματος. Ο ένας δράστης είχε υποσχεθεί στο θύμα ότι θα τον μεταφέρει στη Σουηδία και μάλιστα πήρε 4.000 ευρώ για το σκοπό αυτό. Όταν όμως κάλεσε στο σπίτι του στην Καλλιθέα τον ανυποψίαστο 27χρονο, τότε μαζί με το συνεργό του τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν το πτώμα του για το σκόρπισαν σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο.

Ο 32χρονος δράστης έφυγε για την Τουρκία και συνέχισε να διακινεί πρόσφυγες, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν συνελήφθη στην Λέρο. Τότε είχε καταδικαστεί και έκτοτε ήταν κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων όπου και τον εντόπισαν οι αστυνομικοί για το άγριο έγκλημα με θύμα τον συμπατριώτη του.

Πηγή: Σύροι μακελάρηδες στην Ελλάδα: Τεμάχισαν συμπατριώτη τους και πέταξαν τα κομμάτια του σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/241598/syroi-makelarides-stin-ellada-temahisan-sympatrioti-toys-kai-petaxan-ta-kommatia-toy-se#ixzz3uiQE4l9v

Πούτιν προς Τούρκους: Εάν τολμάτε σηκώστε τώρα τα αεροπλάνα σας!

Η Τουρκία δεν θα μπορέσει να παραβιάσει ξανά τον εναέριοχώρο της Συρίας, μετά την ανάπτυξη των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στη Συρία, ξεκαθάρισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Με την ανάπτυξη των ρωσικών αντιαεροπορικών S-400, η Τουρκία δεν θα μπορεί να παραβιάζει τον συριακό εναέριο χώρο ατιμώρητη, όπως έκανε στο παρελθόν», είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 από τους Τούρκους στα τέλη Νοεμβρίου, η Ρωσία ανέπτυξε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 στη Συρία αλλά και το πολεμικό πλοίο Moskva, το οποίο είναι «φορτωμένο» με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.
Τα πανίσχυρα πυραυλικά ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να καταστρέψουν οποιοδήποτε εχθρικό αεροσκάφος μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης, η εμβέλειά τους εισέρχεται και βαθιά στην τουρκική επικράτεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι εάν το θελήσουν τα τουρκικά μαχητικά θα ανατινάζονται πάνω από τους διαδρόμους απογείωσης τους.
Την έχει πατήσει πολύ άσχημα ο Ερντογάν και για να ξεσπάσει κάπου, σκοτώνει Κούρδους αμάχους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

tribune