Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αυτές οι Γυναικάρες δεν γίνονται πόρνες στα μπου… των «πολιτισμένων» ευρωπαίων, αυτές οι αμαζόνες δεν…

12347673_10153854383949711_4155096958005122981_n

Αυτές οι Γυναικάρες δεν γίνονται πόρνες στα μπου… των «πολιτισμένων» ευρωπαίων, αυτές οι αμαζόνες δεν…

via Misha Sarov  Η λέαινα Nadine Wannous, επίτιμος αντιστράτηγος των Γυναικών της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, που πολεμάει στο χωριό που γενήθηκε...


 
via Misha Sarov
 Η λέαινα Nadine Wannous, επίτιμος αντιστράτηγος των Γυναικών της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, που πολεμάει στο χωριό που γενήθηκε (Marin, Jableh), των προγόνων της από αιώνες
…λιποτακτούν για μια θέση στα δουλεμπορικά του φασίστα Ερντογάν, για ένα πιάτο φαγητό από τις ΜΚΟ των απατεώνων δολοφόνων του 4ου Ράιχ
Αυτές οι Γυναικάρες θα κάνουν τη…
Συριακή γη, τάφο για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%bd.html#ixzz3uZkFWW4H

17 Δεκέμβρη είναι η Ημέρα της Σημαίας του Κουρδιστάν

17ê Çileya Pêşîn – ROJA ALA KURDİ pîroz be jî bo Kurd û Kurdistan ê…!

Cemil Turan Bazidi Τζεμίλ Τουράν Μπαζιντί σημαία Κουρδιστάν
Περισσότερα από 25 κράτη και αυτοκρατορίες σε όλη την ιστορία των Κούρδων έχουν χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές σημαίες.
Η Σημαία του Κουρδιστάν στη σημερινή της μορφή, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του έτους 1922-1924 από τον Σεΐχ Μαχμούντ Μπερζαντζί στο Ρέβαντουζ, στο Βασίλειο του Κουρδιστάν. Επίσης χρησιμοποιήθηκε κατά τα έτη 1927-1930 στη Δημοκρατία του Αραράτ και το 1946-1947, στη Δημοκρατία του Μαχαμπάτ.
Στις 17 Δεκεμβρίου του 1945, στο Ανατολικό Κουρδιστάν (Κουρδιστάν του Ιράν) στην πόλη του Μαχαμπάτ, μια ομάδα Κούρδων ανέβασαν στο Δικαστικό Μέγαρο τη σημαία του Κουρδιστάν. Εκείνη η ημέρα καθιερώθηκε στην ιστορία του Κουρδιστάν να είναι «μια νέα μέρα για την επανάσταση».
Η Κυβέρνηση του Κουρδιστάν και το Κοινοβούλιό της αποφάσισαν στις 11 του Νοέμβρη του 1999 να κηρυχθεί 17 του Δεκεμβρίου ως Ημέρα της Σημαίας του Κουρδιστάν.
Η Σημαία αποτελείται: Στο βάθος από παράλληλες και ομοιόμορφες κόκκινες, λευκές και πράσινες λωρίδες τριών χρωμάτων, έντονο κιτρινωπό χρώμα μέσα στο κέντρο είναι ο Ήλιος. Ο Ήλιος έχει συνολικά 21 αχτίδες και συμβολίζει τον Ήλιο της Μεσοποταμίας.
Το κόκκινο χρώμα στη σημαία του Κουρδιστάν συμβολίζει την Επανάσταση, την Αφοσίωση και την Αποφασιστικότητα.
Το λευκό χρώμα είναι για την Ειρήνη, την Ισότητα και την Ειλικρίνεια-πιστότητα. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την Ζωή και τη Φύση.
Το φωτεινό κίτρινο χρώμα του Ήλιου συμβολίζει το Φως-φωτεινότητα.
Οι 21 αχτίδες του Ήλιου της Μεσοποταμίας εκφράζουν την ελευθερία στην ιστορία, στον πολιτισμό και στην παράδοση των Κούρδων.
http://www.cemilturan.gr/2014/12/17/17-δεκέμβρη-είναι-η-ημέρα-της-σημαίας-το/

Το καρφί του Βορίδη για την «επίσκεψη» του Άδωνι στον Λαζόπουλο

Το καρφί του Βορίδη για την «επίσκεψη» του Άδωνι στον Λαζόπουλο

«Εγώ δεν έχω καμία αυταπάτη για το τι είναι ο κ. Λαζόπουλος. Ο κ. Λαζόπουλος είναι αυτό που λέμε με τη γλώσσα της Αριστεράς “οργανικός διανοούμενος της Αριστεράς”. Δηλαδή είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό του ταλέντο για να υπηρετήσει συγκεκριμένες κομματικές σκοπιμότητες και συγκεκριμένα ιδεολογικά προτάγματα», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, για το περιστατικό μεταξύ Γεωργιάδη – Λαζόπουλου.
«Επομένως, προφανώς, ο κ. Λαζόπουλος κάνει τη δουλειά του. Την ονομάζει δήθεν «σάτιρα», η πραγματικότητα είναι ότι είναι ένας στρατευμένος καλλιτέχνης. Είναι ένας καλλιτέχνης της Αριστεράς με τα όποια ταλέντα του. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης στον focus fm της Θεσσαλονίκης.
«Δεν μπορεί να σ΄ απασχολεί ο Λαζόπουλος, είναι σαν να λες ότι εγώ θα στεναχωρηθώ αν πει κάτι για μένα ο Ριζοσπάστης».


 
Στην ερώτηση για το αν ήταν λάθος του Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ο κ.Βορίδης απάντησε:
«Το να αναδεικνύεις τα στρατευμένο του χαρακτήρα του Λαζόπουλου είναι απολύτως θεμιτό, λογικό και σωστό, αλλα νομίζω – περίπου – αυτονόητο. Αν με ρωτάτε αν θα πήγαινα εγώ απ’ έξω, για να μπω μέσα, για να πω κάτι, οτιδήποτε, εγώ σας λέω ότι διάλογο τέτοιο δεν ανοίγω με κανέναν, ο οποίος δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα και πλαίσιο, που σημαίνει πως πρέπει να είναι πολιτικός και εκλεγμένος.».
«Οι οργανικοί διανοούμενοι ωραία τα λένε, τονίζει ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας πως «αν ήθελαν όμως, ας έβαζαν υποψηφιότητα. Όταν τους βλέπουμε στη Βουλή, βλέπουμε και το πραγματικό τους μέγεθος».


Πηγή: Το καρφί του Βορίδη για την «επίσκεψη» του Άδωνι στον Λαζόπουλο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/241374/karfi-toy-voridi-gia-tin-episkepsi-toy-adoni-ston-lazopoylo#ixzz3ubBQdmhl

Ο Καρατζαφερης όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολιτικό παιδί του κωστα μητσοτακη

Πολιτική αδράνεια στην Ν.Δ και η ανόητος προσανατολισμός  των ψηφοφόρων της . Δεν μπορούν να καταλάβουν τον εξευτελισμό που δέχεται ο θεσμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ; Αφού θέλουν να βγάλουν συγκεκριμένο υποψήφιο , ας το κάνουν να τελειώνουμε . Αυτός που θέλει το κατεστημένο δεν πρόκειται να εκλεγεί με δημοκρατικό τρόπο . Έτσι έχουμε καθημερινή γελιοποίηση της Ν.Δ την ώρα που θα έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση . Αλλά με τι.. Υπάρχουν διαφορές με τον Σύριζα ;; Αναφέρουν τον Καραμανλή ότι είπε  η ότι υποστήριξε και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν καμία άξια ο λόγος του. Εκτός και αν ξεχάσαμε την ομιλία του υπέρ του ΝΑΙ το περασμένο καλοκαίρι .  Όλο το παιχνίδι για μένα προσωπικά παίζεται για να περάσει στο δεύτερο γύρο  ο Μητσοτάκης .
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλος αυτός ο διασυρμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται για να περάσει στο δεύτερο γύρο ο Μητσοτάκης . Ο Γεωργιάδης παίζει καλά το ρόλο του.. πολιτικό παιδί του καρατζαφερη…

Ο Καρατζαφερης όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολιτικό παιδί του κωστα μητσοτακη.

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΡΚΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ενώ η προσεχή των διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένη στις εξελίξεις στην Συρία, μέσα στην Τουρκία έχει «ανάψει» για τα καλά ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ. Έτσι εδώ και μέρες παρά του ότι δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, ολόκληρες επαρχίες στην νοτιοανατολική Τουρκία όπως στις περιοχές Hakkari και Şırnak και στην πόλη Cizre, έχει απαγορευτεί η κυκλοφόρα των κατοίκων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μαζικές μετακινήσεις λόγω των εκτάκτων συνθηκών, καθώς πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν τις τις περιοχές.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από το κουρδικό ΡΚΚ με νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς, που η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει στην περιοχή Ειδικές Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν αυτή την αυξημένη επιθετικότητα των Κούρδων. Μόνο μέσα σε τρεις μέρες περίπου δέκα Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτωθήκαν από τους αντάρτες του ΡΚΚ προκαλώντας μεγάλη ταραχή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Έτσι ενώ η Τουρκία προσπαθεί να δείξει την παρουσία της στο βόρειο Ιράκ παρά τις έντονες αντιδράσεις της Βαγδάτης, μέσα στην ίδια την Τουρκία ο πόλεμος με τους Κούρδους φουντώνει όλο και περισσότερο.
Το εντυπωσιακό είναι πως το ΡΚΚ επεκτείνει τις συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό και σε πιο κεντρικές περιοχές. Έτσι όπως αναφέρεται, την Τέταρτη το βραδύ ένοπλοι Κούρδοι επιτέθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση των Αδάνων και όλη την νύχτα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ακούγονταν σφοδροί πυροβολισμοί στην περιοχή πανικοβάλλοντας κυριολεκτικά τους κατοίκους. Ακόμα και μέσα στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει φόβος για διενέργεια επιθέσεων σε αστυνομικά τίμηματα και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι εμφανή σε πολλά σημεία.
adana-da-polis-merkezine-saldiri-6402437Εντωμεταξύ την μεγάλη οργή του ΡΚΚ είχε δεχτεί ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, ο Μεσούντ Μπαρζανί, για την συνεχιζόμενη συνεργασία του με την Άγκυρα καθώς έχει κοινά συμφέροντα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και όπως αναφέρεται και στο θέμα αυτό θα υπάρξουν εξελίξεις με πολύ πιθανή μια κίνηση ανατροπής του από τους Κούρδους της περιοχής.
Ενώ όλοι έχουν στραμμένοι την προσοχή του στην Συρία, το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας έχει ανάψει για τα καλά με ανυπολόγιστες συνέπειες. Όπως φαίνεται… ο Ερντογάν τα «καταφέρνει» πολύ καλά!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Polis merkezine saldırı! = Επίθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση
Adana’ da gergin gece = Νύχτα έντασης στα Άδανα

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ΜεβλούτΤσαβούσογλου, μίλησε για τη Ρωσία δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera. «Η Ρωσία έχει θέσει τον εαυτό της σε μια γελοία κατάσταση και κανείς δεν πρέπει να πιστέψει σε αυτή τη χώρα». «Το δικό μας ήταν απλά ένα αλιευτικό σκάφος. Για μένα, η αντίδραση του Ρωσικού πολεμικού πλοίου ήταν υπερβολική. Η Ρωσία και η Τουρκία, πρέπει να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης που ήδη έχουν. Έχουμε ένα όριο στην υπομονή μας».
Οι Ρώσοι είχαν προειδοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, και δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Παρόλο ότι συνεχίζουμε το δρόμο του διαλόγου , η Ρωσία κατηγορεί τον Πρόεδρό μας και την οικογένειά του.  Η Ρωσία έχει θέσει τον εαυτό του σε μια γελοία κατάσταση και κανείς δεν πρέπει να πιστέψει σε αυτή τη χώρα. Εμείς γνωρίζουμε τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Μόσχα. Είμαστε η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν τις ακολουθούμε και αυτό  όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή δίνουμε σημασία στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.  »
« Μετά τη συντριβή του ρωσικού « Sukhoi-24 », η Ρωσία έχει λάβει κάθε δυνατή ευκαιρία για να υπονομεύσει την Τουρκία. Σίγουρα η δική μας κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ώριμη και έμπειρη κυβέρνηση, αλλά η υπομονή μας έχει και όρια. Αντιμέτωποι με τις προσπάθειες της Ρωσίας, δεν έχουμε κανέναν φόβο, ούτε τύψεις. Δρούμε με μετριοπάθεια, ώστε οι σχέσεις μας να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Αλλά αν χρειαστεί, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι μπορούμε να καταλάβουμε τη Ρωσία σε λιγότερο από επτά ημέρες με το ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς μας συμμάχους « 
Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και από την Τουρκική Τηλεόραση!

Τόσκας: Υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Σε μία ξεκάθαρη παραδοχή για την κατάσταση που επικρατείστα Εξάρχεια προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Υπάρχει άβατο», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, στον απόηχο του άγριου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στην περιοχή από ομάδα 10 κρανοφόρωντην ώρα που έτρωγε.

«Υπάρχουν περιοχές στις οποίες υπάρχει μορφή άβατου και αποκλεισμού ανθρώπων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια του οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά υπάρχει και σε άλλες περιοχές» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Οικονόμου ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «το πιθανότερο είναι, όπως είπα και στον ίδιο, να τον παρακολουθούσαν και να ήταν οργανωμένη η επίθεση»
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών» σημείωσε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:
Η τυφλή βία μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο  αστυνομική χρήση αλλά και πολιτικά. Ο συνδυασμός πολιτικής αντιμετώπισης και αστυνομικής δράσης είναι το μείγμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε.

newpost

Γερμανία: Τρομοκρατία και πρόσφυγες προκαλούν φόβο

Στη Γερμανία η ανθρωπιστική κρίση όσο και η τρομοκρατίαδημιουργεί ιδιαίτερη ανασφάλεια σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Το 55% των Γερμανών λέει ότι φοβάται για το μέλλον, ποσοστό αισθητά αυξημένο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με μια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε χθες, με τις σημαντικότερες ανησυχίες των Γερμανών να αφορούν τις «ανθρωπιστικές κρίσεις» που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και την τρομοκρατία. «Η τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση (σ.σ. των προσφύγων) και ο εντεινόμενος φόβος για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών (σ.σ. στο έδαφος της Γερμανίας) ανησυχεί βαθιά τον πληθυσμό και δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο θετικό θα είναι το μέλλον», επισήμανε ο Ούλριχ Ράινχαρτ, επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος για τα ζητήματα του μέλλοντος, το οποίο διεξήγαγε τη μελέτη αυτή.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι ανησυχεί είναι ιδιαίτερα υψηλό μεταξύ των προσώπων που είναι πάνω από 55 ετών, με το 64% εξ αυτών να λέει πως ανησυχεί για το τι θα φέρει το 2016, ενώ στο ηλικιακό φάσμα 35-54 ετών του πληθυσμού της Γερμανίας μειώνεται στο 56%.
Πάντως τα στοιχεία αυτά καταγράφουν καθαρή άνοδο εν συγκρίσει με το 2014, όταν μόλις το 31% από το σύνολο των ανθρώπων που είχαν ερωτηθεί σχετικά απάντησαν πως φοβούνται για το μέλλον, κι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση το 2013 (28%).
Οι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον παραμένουν οι πολίτες στο ηλικιακό φάσμα 14-34 ετών, εκ των οποίων μόλις το 42% είπε πως φοβάται για το μέλλον.
Το οικονομικό περιβάλλον είναι επίσης μια αιτία ανησυχίας: το 79% των προσώπων που ερωτήθηκαν (από 66% το 2014) θεωρεί ότι τα οικονομικά προβλήματα θα ενταθούν την επόμενη χρονιά, παρά το γεγονός πως η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ αναπτύσσεται «ρωμαλέα και τα προγνωστικά προβλέπουν (για το 2016) σταθερή οικονομική ανάπτυξη», επισήμανε ακόμη ο Ράινχαρτ.
Αλλά και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, διάφορες κρίσεις—το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, το ζήτημα των προσφύγων…—ρίχνουν το ηθικό των Γερμανών: το 70% εξ αυτών αναμένει πως οι διαφορές στους κόλπους της ΕΕ θα ενταθούν το 2016 (το 60% προέβλεπε το ίδιο για το 2015 το 2014).
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 2.000 προσώπων ηλικίας 14 ετών και άνω. Τα αποτελέσματά της συνάδουν με αυτά ερευνών του ινστιτούτου GfK: το μηνιαίο βαρόμετρο αυτού του ινστιτούτου για την εμπιστοσύνη στις τάξεις των καταναλωτών καταγράφει υποχώρηση επί τέσσερις συναπτούς μήνες από τον Αύγουστο. Έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με την αισιοδοξία που προβάλλει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία σχεδόν κάθε εβδομάδα επαναλαμβάνει πως η χώρα της θα «τα καταφέρει», ιδίως ότι θα πετύχει να εντάξει κοινωνικά όλους τους πρόσφυγες που έχει υποδεχθεί.

tribune

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που προετοιμάζονται στη Συρία και γύρω

Τιερί Μεϊσάν - Ο δυτικός τύπος μιλά ελάχιστα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, εκτός για να βεβαιώσει χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο αμερικανικός Συνασπισμός βομβαρδίζει με επιτυχία τους τζιχαντιστές των Ντάες, ενώ η Ρωσία σκοτώνει αθώους άμαχους πολίτες. Η σιωπή γύρω από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος διακόπηκε, αλλά ότι οι διάφοροι πρωταγωνιστές ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο.

Οι δυνάμεις του Συνασπισμού
Από την αυτοκρατορική πλευρά, εξακολουθεί να επικρατεί η μεγαλύτερη σύγχυση. Λαμβάνοντας υπόψη τις αντιφατικές δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ, είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς τους στόχους της Ουάσιγκτον, εάν υπάρχουν. 
Στην καλύτερη περίπτωση φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αφήνουν την Γαλλία να αναλάβει πρωτοβουλία ως επικεφαλής ενός μέρους του Συνασπισμού, αλλά και πάλι, αγνοούμε τους πραγματικούς στόχους.
Βέβαια, η Γαλλία δηλώνει ότι θα καταστρέψει τους Ντάες (Daesh) σε αντίποινα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αλλά ήδη το υποστήριζε πριν από αυτές τις επιθέσεις. Οι προηγούμενες δηλώσεις ανήκαν στο πεδίο της επικοινωνίας, όχι της πραγματικότητας. 
Έτσι, το πλοίο Mecid Aslanov, ιδιοκτησίας του Ομίλου ΒΜΖ του Necmettin Μπιλάλ Ερντογάν, αναχώρησε στις 9 Νοεμβρίου 2015 από το λιμάνι του Fos-sur-Mer (Γαλλία). Μόλις είχε παραδώσει ατιμώρητα ένα φορτίο πετρελαίου για το οποίο δήλωσε ότι είχε εξαχθεί στο Ισραήλ, αλλά που στην πραγματικότητα είχε κλαπεί από τους Ντάες (Daesh) στη Συρία.
Τίποτα δεν δείχνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σήμερα και ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις πρόσφατες επίσημες δηλώσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Άμυνας του Jean-Yves Le Drian πήγαν επί του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, στα ανοικτά της Συρίας στις 4 Δεκεμβρίου. Ανακοίνωσαν την αλλαγή της αποστολής, χωρίς εξήγηση. Όπως το ανέφερε προηγουμένως ο επικεφαλής του επιτελείου των στρατών, στρατηγός Pierre de Villiers, το σκάφος εκτράπηκε προς το Περσικό Κόλπο.
Η αεροναυτική ομάδα μάχης που σχηματίζεται γύρω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αποτελείται από την επιβιβασμένη αεροπορική του ομάδα (18 Rafale Marine, 8 εκσυγχρονισμένα Super étendard, 2 Hawkeye, 2 Dauphin και ένα ελικόπτερο Alouette III), τη φρεγάτα αεροπορικής άμυνας Chevalier Paul, τη φρεγάτα αντι-υποβρύχια La Motte-Picquet, το πλοίο διοίκησης και ανεφοδιασμού Marne, τη βελγική φρεγάτα Leopold I και τη γερμανική φρεγάτα Augsburg, και, παρόλο που το Υπουργείο Άμυνας το αρνείται, ένα πυρηνικό υποβρύχιο επίθεσης. Συνδεδεμένη με αυτό το στόλο, η ελαφριά φρεγάτα stealth Courbet παρέμεινε στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν ενσωματωθεί στην Task Force 50 του USNavCent, δηλαδή, στο στόλο της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (US Central Command). Ολόκληρη αυτή η μονάδα περιλαμβάνει τώρα εξήντα σκάφη.
Οι γαλλικές αρχές τόνισαν ότι ο αντιναύαρχος Ζαν-Ρενέ Crignola ανέλαβε τη διοίκηση αυτής της διεθνούς δύναμης, χωρίς να διευκρινίζει ότι είναι υπό την εποπτεία του διοικητή του Πέμπτου Στόλου, αντιναύαρχού Κέβιν Donegan, ο ίδιος υπό την εποπτεία του στρατηγού Lloyd J. Austin ΙΙΙ, διοικητή της CENTCOM. Είναι πράγματι ένας απόλυτος κανόνας της αυτοκρατορίας, η διοίκηση των επιχειρήσεων πέφτει πάντα σε Αμερικανούς αξιωματικούς, οι Σύμμαχοι είναι απλώς βοηθητικοί.
Στην πραγματικότητα, εκτός από την σχετική προαγωγή του Γάλλου αντιναύαρχου, βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με τον περασμένο Φεβρουάριο: ένας διεθνής Συνασπισμός που υποτίθεται καταπολέμα τους Ντάες (Daesh) ο οποίος -για ένα χρόνο- έχει αυξήσει βέβαια τις αναγνωριστικές πτήσεις και κατέστρεψε κινέζικες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα στον επίσημο στόχο του, τους Ντάες (Daesh). Και πάλι, τίποτα δεν υποδηλώνει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.
Ο Συνασπισμός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε νέες βομβιστικές επιδρομές και κατέστρεψε πολλές εγκαταστάσεις των Ντάες/Daesh, ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις δεν μπορούν να επαληθευτούν και είναι αμφίβολες καθώς η τρομοκρατική οργάνωση δεν εξέφρασε καμία διαμαρτυρία.
Απ’ αυτό το Συνασπιμό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Γαλλία μπορεί να διεξάγει τη δική της στρατηγική, αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξαναπάρουν την επιχείρηση στα χέρια τους.
Οι τρομοκρατικές δυνάμεις
Θα μπορούσαμε εδώ να ασχοληθούμε με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά θα προσποιούμασταν, όπως το ΝΑΤΟ, ότι πιστεύουμε ότι αυτές οι ομάδες είναι ανεξάρτητοι σχηματισμοί που προέκυψαν από το πουθενά, με τους μισθούς τους, τα όπλα τους, τα πυρομαχικά και ανταλλακτικά τους. 
Πιο σοβαρά, οι τζιχαντιστές είναι μισθοφόροι στην υπηρεσία της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ -φαίνεται πράγματι ότι τα ΗΑΕ αποχώρισαν σχεδόν ολόκληρα από αυτό τον μηχανισμό- στα οποία προστίθενται μερικές πολυεθνικές όπως η Academi, KKR και η Exxon Mobil.
Η Τουρκία συνεχίζει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της στην Μπασίκα (Bachika, Ιράκ), για την υποστήριξη στους Κούρδους του παράνομου προέδρου Μασούντ Μπαρζανί -ενώ έλιξε η θητεία του, αρνείται να παραιτηθεί και να διεξαγάγει νέες εκλογές-.
Κληθής από την ιρακινή κυβέρνηση να αποσύρει τους στρατιώτες και τα τεθωρακισμένα της, η Άγκυρα απάντησε ότι είχε στείλει αυτούς τους άνδρες για να προστατέψει τους εκπαιδευτές που στάλθηκαν σύμφωνα με μια προηγούμενη διεθνή συμφωνία, και ότι δεν είναι έτοιμή να τους αποσύρει. Μάλιστα πρόσθεσε και άλλους, αυξάνοντας το νέο δυναμικό της σε τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες και 25 άρματα μάχης.
Το Ιράκ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τον Αραβικό Σύνδεσμο, χωρίς να προκαλέσει πουθενά την παραμικρή αίσθηση.

Η Τουρκία και ο πρώην κυβερνήτης της Μοσούλης, Atheel al-Nujaifi, επιθυμούν να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της ανακατάληψης της πόλης από τους Ντάες/Daesh και να αποτρέψουν να καταλαμβάνεται από τις λαϊκές Δυνάμεις κινητοποίησης (al-Hashd al-Shaabi), με πολύ μεγάλη πλειοψηφία σιϊτών.
Προφανώς, όλοι ονειρεύονται: ο παράνομος προέδρος Μασούντ Μπαρζανί πιστεύει ότι κανείς δεν θα αμφισβητήσει την προσάρτησή του των πετρελαιοπηγών του Κιρκούκ και των βουνών της Sinjar· ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μουσλίμ φαντάζεται ότι σύντομα θα είναι πρόεδρος ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ψευδο-Κουρδιστάν· και ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan υποθέτει ότι οι Άραβες της Μοσούλης ελπίζουν να απελευθερωθούν και κυβερνηθούν από τους Τούρκους, όπως την εποχή της οθωμανικής τουρκοκρατίας.
Εξάλλου, στην Ουκρανία, η Τουρκία ανέπτυξε τη διεθνή ισλαμιστική ταξιαρχία την οποία ίδρυσε επίσημα τον περασμένο Αύγουστο. Αυτοί οι τζιχαντιστές που στάλθηκαν από το συριακό θέατρο επιχείρησης, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κατά την άφιξη τους στη Χερσώνα. Η πλειοψηφία πήγαν να πολεμήσουν στην Donbass εντός των ταξιαρχιών Σέιχ Manour και Dzhokhar Dudayev. Ενώ τα καλύτερα στοιχεία διείσδυσαν στη Ρωσία για να σαμποτάρουν την οικονομία της Κριμαίας. Κατάφεραν να διακόψουν ολικά την ηλεκτρική ενέργεια στη Δημοκρατία της Κριμαίας κατά για 48 ώρες.
Η Σαουδική Αραβία συγκέντρωσε τους μισθοφόρους της στο Ριάντ για να συσταθεί μια αντιπροσωπεία για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις που διοργανώνονται από τον Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, τον Αμερικανό νεοσυντηρητικό Jeffrey Feltman.
Οι Σαουδάραβες δεν κάλεσαν τους εκπροσώπους της Αλ Κάιντα ούτε των Ντάες/Daesh αλλά μόνο ουαχαμπιτικές (Wahhabi) ομάδες που εργάζονται μαζί τους, όπως την Jaysh al-Islam ή την Αχράρ αλ-Σαμ. 

Θεωρητικά λοιπόν, δεν υπήρχαν, κατά τη συνάντηση αυτή, «τρομοκρατικές ομάδες» όπως κατατάσσονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά στην πράξη, όλοι οι συμμετέχοντες μάχονται στο κόρφο, στο όνομα ή στο πλευρό της Αλ Κάιντα ή των Ντάες/Daesh χωρίς να διεκδικούν την ετικέτα, δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες καθοδηγούνται από προσωπικότητες που ανήκαν στην Αλ Κάιντα ή στους Ντάες/Daesh. 
Έτσι, η Αχράρ αλ-Σαμ ιδρύθηκε λίγο πριν την έναρξη των γεγονότων στη Συρία από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και από ανώτερους αξιωματούχους της Αλ Κάιντα του περιβάλλοντος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Συνεχίζοντας να δράσουν όπως το έκαναν πριν από τη ρωσική παρέμβαση, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για μια «πολιτική λύση», η οποία αρχίζει με την παραίτηση του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και συνεχίζει με το μοίρασμα της εξουσίας μεταξύ των ιδίων και των θεσμών της υφιστάμενης Δημοκρατίας. Έτσι, παρότι έχασαν κάθε ελπίδα να νικήσουν στρατιωτικά, συνεχίζουν να προβλέψουν τη πτώση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των Κούρδων της Συρίας δεν προσκλήθηκαν στη διάσκεψη αυτή, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Σαουδική Αραβία θεωρεί ότι το σχέδιο για τη δημιουργία του ψευδο-Κουρδιστάν ως ξεχωριστό από το υπόλοιπο του μέλλοντος της Συρίας. 
Παρεμπιπτόντως ας σημειώσουμε ότι το YPG μόλις δημιούργησε το Δημοκρατικό Συριακό Συμβούλιο για να ενισχύσει την ψευδαίσθηση μιας συμμαχίας των Κούρδων του Σελέχ Μουσλίμ με τους Άραβες σουνίτες και τους χριστιανούς, ενώ στην πραγματικότητα συγκρούονται στο έδαφος.
Τέλος πάντων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ριάντ υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας για τη δημιουργία αυτού του ψευδο-Κουρδιστάν και να απομακρύνει εκεί τους Κούρδους «της».
Πράγματι, είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η Σαουδική Αραβία έχει παράσχει υλικοτεχνική βοήθεια στην Τουρκία για να καθοδηγήσει τον πύραυλο αέρα-αέρα που κατέρριψε το ρωσικό Sukhoi 24.

Τέλος το Κατάρ συνεχίζει να προσποιείται ότι δεν εμπλέκεται στον πόλεμο μετά την εκθρόνιση του εμίρη Χαμάντ, πριν από δύο χρόνια. Ως τόσο, συσσωρεύονται αυξανόμενες αποδείξεις για μυστικές επιχειρήσεις του, όλες στραμμένες όχι πλέον κατά της Δαμασκού, αλλά εναντίον της Μόσχας: έτσι, το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ αγόρασε στα τέλη Σεπτεμβρίου από την Ουκρανία εξελιγμένα αντιαεροπορικά όπλα Pechora-2D για να μπορούν οι τζιχαντιστές να απειλήσουν τις ρωσικές δυνάμεις και, πιο πρόσφατα, οργάνωσε μια επιχείρηση υπό ψευδή σημαία εναντίον της Ρωσίας.
Πάντα από την Ουκρανία, αγόρασε στα τέλη Οκτωβρίου 2000, 250-270 βόμβες διασποράς OFAB ρωσικής κατασκευής και τα διέσπειρε στις 6 Δεκέμβριου πάνω σε ένα στρατόπεδο του Συριακού Αραβικού στρατού έτσι ώστε να κατηγορήσει το ρωσικό στρατό για λάθος βομβαρδισμό. Και πάλι, παρά τις αποδείξεις, κανείς δεν αντέδρασε στον ΟΗΕ.
Οι πατριωτικές δυνάμεις
Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές από τις 30 Σεπτεμβρίου. Σχεδιάζουν να το συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι την 6η Ιανουαρίου. Η δράση τους στοχεύει κυρίως να καταστρέψουν τις τεθωρακισμένες αποθήκες (bunkers) που κατασκεύασαν οι ένοπλες ομάδες, και το σύνολο της λογιστικής τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, δεν παρατηρούνται παρά μικρές αλλαγές στο έδαφος, εκτός από μια συνεχή ροή τζιχαντιστών προς το Ιράκ και την Τουρκία.
Ο Συριακός Αραβικός στρατός και οι σύμμαχοι του ετοιμάζουν μια σημαντική επιχείρηση για τις αρχές του 2016. Πρόκειται να προκαλέσουν την εξέγερση των πληθυσμών που κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές και ταυτόχρονα να ανακαταλάβουν σχεδόν όλες τις πόλεις της χώρας -με την πιθανή εξαίρεση της Παλμύρας- έτσι ώστε οι ξένοι μισθοφόροι να υποχωρήσουν στην έρημο. 
Σε αντίθεση με το Ιράκ, όπου 120.000 Σουνίτες και Μπααθιστές εντάχθηκαν στους Ντάες/Daesh για να εκδικηθούν επειδή είχαν απομακρυνθεί από την εξουσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όφελος των σιιτών, σπάνιοι είναι οι Σύροι που χαιρέτισαν το «Χαλιφάτο».
Στις 21 και 22 Νοεμβρίου, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε ασκήσεις στη Μεσόγειο με τον Σύρο σύμμαχό της. Τα αεροδρόμια της Βηρυτού (Λίβανος) και της Λάρνακας (Κύπρος) αναγκάστηκαν να κλείσουν μερικώς.
Στις 23 και 24 Νοεμβρίου, η εκτόξευση ρωσικών πυραύλων προς θέσεις των Ντάες/Daesh στη Συρία προκάλεσε το κλείσιμο των αεροδρομίων του Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγιας (Ιρακινό Κουρδιστάν). 
Φαίνεται ότι, στην πραγματικότητα, ο ρωσικός στρατός δοκίμασε τη πιθανή επέκταση του όπλου του για τη παρεμπόδιση των επικοινωνιών και διοίκησης του ΝΑΤΟ.
Τέλος, το υποβρύχιο Rostov-on-Don πραγματοποίησε στις 8 Δεκεμβρίου, πυρά από τη Μεσόγειο, προς τις εγκαταστάσεις των Ντάες/Daesh.

Η Ρωσία, η οποία διαθέτει ήδη την αεροπορική βάση του Hmeymim (κοντά στη Λαττάκεια), χρησιμοποιεί επίσης την αεροπορική βάση του Συριακού Αραβικού στρατού στη Δαμασκό, και φέρεται ότι θα οικοδομήσει μια νέα βάση στο Αλ-Shayrat (κοντά στην πόλη Χομς). 
Επιπλέον, ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί προχώρησαν σε εντοπισμούς για τη δημιουργία μιας τέταρτης βάσης στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, δηλαδή κοντά ταυτόχρονα στην Τουρκία και το Ιράκ.
Τέλος, έφτασε ένα ιρανικό υποβρύχιο έξω από τη Ταρτούς.

Η Χεζμπολάχ, η οποία έχει αποδείξει την ικανότητά της να διενεργεί επιχειρήσεις καταδρομέων κατά την απελευθέρωση του αιχμάλωτου πιλότου του Sukhoi από τις πολιτοφυλακές οργανωμένες από τον τουρκικό στρατό, ετοιμάζει την εξέγερση των σιιτικών πληθυσμών, ενώ ο Συριακός Αραβικός Στρατός -πάνω από 70 % σουνίτες- επικεντρώνεται στους σουνιτικούς πληθυσμόυς.
Η συριακή κυβέρνηση σύναψε μια συμφωνία με τους τζιχαντιστές της Χομς, οι οποίοι συμφώνησαν τελικά να ενταχθούν στο συριακό στρατό ή να εγκαταλείψουν την πόλη. Η τελευταία εκκενώθηκε υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε σήμερα η Δαμασκός, η Χομς, η Χάμα, η Λαττάκεια και το Ντερ ες-Ζορ είναι απόλυτα ασφαλείς.
Μένουν να απελευθερωθούν το Χαλέπι, το Ιντλίμπ και η Ράκκα.

Σε αντίθεση με τους κατηγορηματικούς ισχυρισμούς του δυτικού τύπου, η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει το βόρειο τμήμα της χώρας στη Γαλλία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να δημιουργήσουν εκεί ένα ψευδο-Κουρδιστάν.
Το σχέδιο των πατριωτών προσβλέπει στην απελευθέρωση όλων των κατοικημένων περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ράκκας, σημερινής «πρωτεύουσας του Χαλιφάτου».

Συνεπώς, πρόκειται για ηρεμία πριν από τη καταιγίδα.
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά.
Τιερί Μεϊσάν
http://www.voltairenet.org/article189623.html

infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_552.html

Οργή Πούτιν: Κανείς δεν ξεφεύγει απ' τη Ρωσία. Οι Τούρκοι γλείφουν τις ΗΠΑ, ξέρετε που



Πούτιν μαινόμενος κατά της Τουρκίας. Εξαπέλυσε βέλη και εναντίον των ΗΠΑ. "Κανείς δεν ξεφεύγει από τη Ρωσία" είπε στη μαραθώνια ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μπροστά σε 1.400 δημοσιογράφους
Με ωμές εκφράσεις, αναφέρθηκε στην Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ανέφερε μπροστά σε 1.400 δημοσιογράφους:
"Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δικό της πρόβλημα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πράττουν ορθά. To χρειάζονται αυτό οι ΗΠΑ; Το χρειάζονται οι Τούρκοι;".
Σημείωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη χώρα. Πρόσθεσε ότι μόλις οι Σύροι αποφασίσουν να σταματήσουν να πολεμούν και ξεκινήσουν συνομιλίες, "δεν θα γίνουμε πιο Σύροι από τους Σύρους" και διαβεβαίωσε ότι τότε η Μόσχα θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική της δράση στην περιοχή.
Επανέλαβε πως μόνο με πολιτική λύση μπορεί να τερματιστεί η κρίση στη χώρα. Ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν πάντως πως ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε επιθετική και υβριστική γλώσσα για την Τουρκία τουλάχιστον δύο φορές.
Συμπλήρωσε πως η Τουρκία βασιζόταν στις "πλάτες" των συμμάχων της όταν έκανε την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους και πως δεν βλέπει άμεσα διπλωματική λύση στην κρίση των σχέσεων των δύο χωρών.
"Δεν πιστεύω πως ήταν ατύχημα η κατάρριψη. Ήταν εχθρική πράξη από την Άγκυρα που είχε την προστασία του ΝΑΤΟ", τόνισε.
Σημείωσε πως "κανείς δεν ξεφεύγει από τη Ρωσία" και πως η χώρα του θα υπερασπιστεί τη στρατιωτική της βάση στη Συρία όσο θα υπάρχει. Για τη βάση είπε πως "δεν είναι σίγουρο ότι τη χρειαζόμαστε αφού έχουμε επιτυχία με τους πυραύλους μας".
Οι απειλές του ήταν ξεκάθαρες: "Ήθελαν να μας κάνουν να φύγουμε. Τώρα όμως έχουμε τα αντιαεροπορικά μας βλήματα στα συρο-τουρκικά σύνορα, που παραβίαζε συνεχώς η Άγκυρα. Αν θέλουν τώρα ας τα παραβιάσουν τα σύνορα και θα δουν...".
Ανέφερε πως τα αεροσκάφη του χτυπούν τις πομπές φορτηγών που μεταφέρουν πετρέλαιο του ISIS προς την Τουρκία και πως το λαθρεμπόριο γίνεται πλέον μέσω Ιράκ.
"Είναι σχεδόν αδύνατο να διαπραγματευτούμε τους Τούρκους, δεν κάνουν προσπάθειες" είπε ο Ρώσος ηγέτης. "Αν θέλουν να μιλήσουμε για τους Τουρκομάνους, ας μας καλέσουν στο τηλέφωνο. Δεν θα ήταν δύσκολο οι Τούρκοι να σηκώσουν το τηλέφωνό τους να μιλήσουν με τη Μόσχα και να συνεργαστούν για το θέμα των Τουρκομάνων, στην περιοχή των οποίων κατερρίφθη το Sukhoi".

"Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη στρατιωτική εξάσκηση από την επιχείριση μας στη Ρωσία. Ετοιμαζόμασταν για αυτό καιρό τώρα. Αυξήσαμε την παρουσία μας στη Συρία, στείλαμε αντιαεροπορικά S400", ανέφερε σχετικά με τις στρατιωτικές επιθέσεις των Ρώσων υπέρ του Άσαντ.
Τόνισε πάντως ότι το ρωσικό σχέδιο για ειρήνη στη Συρία συμπίπτει σε ορισμένα σημεία με αυτό των ΗΠΑ.
Παραδέχθηκε μεταξύ άλλων πως υπήρχαν ένοπλοι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία αλλά όχι "οργανωμένος στρατός":

Για το Τείχος του Βερολίνου:

"Έπεσε το Τείχος και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ έστησε ένα άλλο εικονικό Τείχος εναντίον μας με πυραυλικό σύστημα κατά μήκος των συνόρων. Δεν είναι αυτό νέο Τείχος;".

Αυτό που προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να αποσπάσουν το ΟΚ για μια ερώτηση, χρησιμοποιώντας μηνύματα που είχαν γράψει σε πανό, πλακάτ, ακόμα και σε κασκόλ. Η εν λόγω κυρία ξεδίπλωσε ένα κασκόλ που έγραφε: "Είμαι έγκυος":

 Αστειευόμενος είπε πως οι κόρες του δεν θα ασχοληθούν με την πολιτική ενώ όταν Ρωσίδα δημοσιογράφος τον επαίνεσε για τη "φυσική του κατάσταση", απάντησε πως γυμνάζεται καλά και χωρίς χρήση αναβολικών.
"Οι κόρες μου σπούδασαν και ζουν στη Ρωσία, δεν κάνουν μπίζνες, ουτε πολιτική, για πολλούς λόγους και κυρίως για λόγους ασφαλείας, δεν μιλώ για αυτές", είπε για την ακρίβεια.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του παραδέχθηκε επίσης πως η οικονομική κρίση στη χώρα του εντάθηκε αλλά ότι δείχνει σημάδια σταθεροποίησης παρά της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ωστόσο, κατά την άποψη του, δεν συντρέχει λόγος ανασχηματισμού, μιας και "το υπουργικό συμβούλιο καταφέρνει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση".
Σημειώνεται ότι η οικονομία της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει περαιτέρω ύφεση της τάξης του 3,8%. Για πρώτη φορά στη διάρκεια της ηγεσίας Πούτιν, ο μέσος μισθός σημείωσε πτώση.
"Σπουδαίος άνθρωπος ο Τραμπ και γεμάτος ταλέντο"
Το εγκώμιο του υποψήφιου στις εσωκομματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, έπλεξε ο Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
"Είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, γεμάτος ταλέντο χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τα προσόντα του, αλλά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην προεδρική κούρσα" ήταν τα λόγια του Ρώσου προέδρου.
"Ο τρόπος που μιλά και αυτό που του επιτρέπει να αυξήσει τη δημοτικότητά του" δεν αφορούν τη Ρωσία, δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στον 69χρονο δισεκατομμυριούχο Τραμπ, ο οποίος έχει εντείνει τις προκλητικές δηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πούτιν δήλωσε "πρόθυμος να αναπτύξει τις σχέσεις (του) με τις ΗΠΑ", μόλις εκλεγεί νέος Αμερικανός πρόεδρος τον Νοέμβριο το 2016. Ο Τραμπ "δηλώνει ότι θέλει ένα άλλο επίπεδο σχέσεων, στενότερων και βαθύτερων σχέσεων με τη Ρωσία, πώς θα μπορούσαμε να μην το χαιρετίσουμε αυτό; Προφανώς το χαιρετίζουμε", δήλωσε.
Τον Οκτώβριο, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε "πιθανόν πολύ καλά να συνεννοείται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν". Είχε επίσης πει ότι "ένα μέρος του προβλήματος μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πούτιν δεν τρέφει απόλυτο σεβασμό προς τον πρόεδρο" Μπαράκ Ομπάμα.
(Με πληροφορίες από: Russia Todaysputniknews)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/orgh-poutin-kaneis-den-ksefeugei-ap-th-rwsia-oi-tourkoi-gleifoyn-tis-hpa-kserete-poy.3821694.html

Η καλλιέργεια της καρδιάς... Του Μακαριστού Γέροντος Μωυσή, του Αγιορείτη

Του Μακαριστού Γέροντος Μωυσή, του Αγιορείτη

Γνωρίζω καλά, αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, ότι είσθε ένα ακροατήριο που δεν μπαίνει για πρώτη φορά στην Εκκλησία.
Έχετε ακούσει πολλά κηρύγματα και διάφορες ομιλίες. Έχετε πάρει αποφάσεις, έχετε κάνει αγώνες, έχετε νίκες και ήττες.
Τί να πει απόψε ο ομιλητής , που δεν θέλει να σας κουράσει, αλλά και να σας ψευτοπαρηγορήσει; Σκέφθηκα , λοιπόν, αγαπητοί μου, να σας μιλήσω, όπως πάντα από χρόνια συνηθίζω, απλά, για την καλλιέργεια της καρδιάς.

Η πάροδος των χρόνων δυστυχώς μας κάνει πιο οκνηρούς. Υπάρχει σωματική και ψυχική κόπωση και φθορά. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να δει ο άνθρωπος την καρδιά του, να ελέγξει την σκέψη του, να γνωρίσει καλά τον εαυτό του. Μας τρομάζει το εσωτερικό μας κενό. Φοβόμαστε, όπως έχουμε ξαναπεί, την αντιμετώπιση και την κουβέντα με τον εαυτό μας. Δεν μιλάμε για ένα άσκοπο σεριάνι στο παρελθόν , για μία ονειροπόλα οπισθοδρομική διάθεση. Είναι αναγκαία μια εν επιγνώσει ανάκριση του εαυτού μας. Τί έκανε και τί δεν έκανε, γιατί το έκανε και γιατί δεν το έκανε.

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν τους νοιάζει τί έκαναν και τί δεν έκαναν. Πρόκειται για αδιάφορους , χοντρόπετσους, ασυνείδητους και αδαείς. Είναι κι άλλοι ευαίσθητοι, λεπτολόγοι, σχολαστικοί και φοβισμένοι. Ούτε αυτοί είναι σωστοί. Το παρελθόν πέρασε. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό και να το διορθώσουμε. Μπορούμε όμως να ταπεινωνόμαστε για τα τυχόν καλά μας και να μετανοούμε για τα λάθη μας.Πίνοντας οινοπνευματώδη ποτά, παίρνοντας διάφορες ναρκωτικές ουσίες και υπνωτικά δεν διορθώνεται το παρελθόν, δεν απολησμονιέται, ούτε καλλιεργείται η καρδιά.

Ο άνθρωπος που αληθινά μετανοεί δεν έχει συνεχείς τύψεις και φοβερές ενοχές . Η μετάνοια από τη στενοχώρια, τη ντροπή, την ταραχή και τον φόβο σε οδηγεί στην ηρεμία, τη γαλήνη, τη νηφαλιότητα , την κατάνυξη και τη σωφροσύνη. Τα σημάδια από τα θεραπευμένα τραύματα των αμαρτιών θυμίζουν την αποστασία. Γίνονται τα παθήματα μαθήματα διδακτικά. Η – με τη χάρη του Θεού – μεταμέλεια του ανθρώπου τον μεταμορφώνει. Βλέπει τώρα με χαρά ότι είναι άλλος άνθρωπος , νέος άνθρωπος, πέθανε ο παλαιός άνθρωπος της αμαρτίας. Αν ο άνθρωπος νιώσει ότι είναι άλλος άνθρωπος είναι σημαντικό. Σημαίνει ότι βαδίζει καλά την οδό της μετανοίας. Η συναίσθηση της αμαρτωλότητας και όχι η λήθη της αμαρτίας οδηγεί στη συγχώρηση και τη θεραπεία της καρδιάς μας.

Για να δοκιμάσουμε την καθαρότητα της καρδιάς μας, ας υποβληθούμε στη δοκιμασία. Αν οι αφορμές, τα αίτια, οι εικόνες , τα πράγματα, οι χώροι της αμαρτίας έρχονταν μπροστά μας τί θα κάναμε; Αν τα συμπαθούσαμε, κουβεντιάζαμε μαζί τους, καθυστερούσαμε, τα προσέχαμε, τα παρατηρούσαμε, τότε κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Αν τ’ αποδιώχναμε, τ’ αποστρεφόμαστε και τα μισούσαμε, τότε σίγουρα θα είχαμε μετανοήσει ειλικρινά. Διαφορετικά θα νομίζαμε ότι είμαστε καλά, θα παίζαμε , θα κοροϊδεύαμε τον εαυτό μας και τον Θεό μας.

Μου έλεγε ένας μοναχός προ ετών: «Αισθάνομαι όλη η ζωή μου να είναι μια μπουνιά στο στομάχι του Θεού κι εκείνος να τη χαϊδεύει». Είχε μισήσει κάθε αντίθεη πράξη της ζωής του. Η αμαρτία δεν τον δελέαζε πια. Δεν ήταν αυτός που κάποτε ήταν. Έφθανε, λέει, να μην αναγνωρίζει πλέον τον παλαιό εαυτό του. Λυπόταν για τον χρόνο που έχασε άσκοπα εδώ κι εκεί. Για τις μάταιες καθυστερήσεις , τις περιττές λύπες, το χάσιμο της αθωότητας και της απλότητας. Αισθανόταν ανάξιος να τον αγαπούν , να τον τιμούν και να τον προσέχουν.

Αν γνώριζαν ποιος πραγματικά είμαι, έλεγε, αταπεινόλογα θα με αποστρέφονταν οι πάντες. Δεν νομίζω ότι ήταν φοβερά τα αμαρτήματά του, όμως έτσι αισθανόταν, γιατί ήταν αληθινά μετανοημένος ο μακάριος. Είχε ξεβοτανίσει καλά τον κήπο της καρδιάς του και είχε καλλιεργήσει ευώδη άνθη αρετών.

Κάθε φορά που ξεβοτανίζουμε κι εμείς τον κήπο της καρδιάς μας θα πρέπει να ‘μαστε ιδιαίτερα επιμελείς. Όχι απλά να θυμόμαστε τις αμαρτίες μας , για να τις εξομολογηθούμε τυπικά, αλλά να δούμε αν ακόμη τις αγαπάμε κι εύκολα θα τις ξαναδιαπράτταμε. Αξίζει να δούμε καλά πώς τις αφήσαμε να ριζώσουν και να θεριέψουν.

Λέγοντας αυτά εννοούμε μια βαθιά εσωτερική παρατήρηση. Να βρούμε το αυθεντικό μας πρόσωπο, την πραγματική μας ταυτότητα, τη μη επιζωγραφισμένη εικόνα μας. Να μην προσέχουμε το φαίνεσθαι αλλά το είναι. Δίχως προσωπείο, μάσκα, επιτήδευση, υποκρισία, ψευτοχαμόγελα, ψευτοευγένειες και ψευτοϋποχωρήσεις. Γενναία , ανυπόκριτα, ολοκληρωμένα, ατόφια, ακέραια και ντόμπρα πράγματα. Όχι μισοκακόμοιρα, μεσοβέζικα, πρόχειρα, επιπόλαια και ρηχά. Αξίζει να γνωρισθούμε και να συμφιλιωθούμε με τον πραγματικό εαυτό μας, ώστε αυτόν να μεταμορφώσουμε και όχι την εξωτερική του επιφάνεια , για να κάνουμε τους καλούς και να μας τιμούν…

Πηγή: «ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
παθοκτονία
πρόσκληση μετανοίας
σε καιρούς κρίσεως»
Εκδόσεις : Εν πλω
http://www.agioritikovima.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/72490-η-καλλιέργεια-της-καρδιάς

Ο N. Γκρουέφκσι ντύθηκε «Άγιος Βασίλης» και προσφέρει Δώρα στην Ελλάδα

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι σε μια πρωτοφανής δήλωση , ανακοίνωσε λέει ότι «είναι έτοιμος να συζητήσει την αλλαγή του ονόματος της χώρας του  », για το οποίο  η Ελλάδα  αισθάνεται ότι είναι κλεμμένο από την  περιοχή της Βορείου Ελλάδος  που έχει το ίδιο όνομα», αναφέρει ο Gurdian.
Λες και δεν το ήξεραν τόσα χρόνια οι Σκοπιανοί δηλαδή ότι η χώρα μας εναντιώνεται με την ονομασία των Σκοπίων , διότι το θεωρεί κλεμμένο και «ξαφνικά» ο Γκρουέφκσι ντύθηκε « Άγιος Βασίλης» και συζητάει ακόμα  και αυτό.  Βρωμάει  πολύ η υπόθεση αυτή.
Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός τονίζει  ότι είναι «ανοικτός  στην αλλαγή του ονόματος της χώρας του, αυξάνοντας τις ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας, και βάζοντας τέλος σε μία διαμάχη 24 ετών με την Ελλάδα».
Κατά την δημιουργία της  το 1991 η ΠΓΔΜ, μετά την διάλυση της  Γιουγκοσλαβίας, αυτοανακηρύχθηκε παράνομα ως  «Δημοκρατία της Μακεδονίας», επισύροντας την οργή όλων  των Ελλήνων, οι οποίοι αισθάνονται ότι οι Βόρειοι  γείτονές τους έκλεψαν το όνομα, γράφουν οι Βρετανοί.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%bf-n-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%ad%cf%86%ce%ba%cf%83%ce%b9-%ce%bd%cf%84%cf%8d%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%82.html#ixzz3uZj6z09w

ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη οργή του κατά της Τουρκίας εξεδήλωσε ο θρησκευτικός ηγέτης των Σιϊτών του Ιράκ, Mukteda El Sadır, καλώντας τον ιρακινό λαό να ξεσηκωθεί σε πόλεμο κατά των Τούρκων που εισέβαλλαν παράνομα βρίσκοντας την «χρυσή» ευκαιρία στην περιοχή της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, (παλιά τους «τέχνη», όρα Κύπρος 1974 και πιο παλιά περιοχή του συριακού Hatay, 1939).
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ μιλώντας την Παρασκευή από τον άμβωνα του τεμένους στην ιερή πόλη των Σιϊτών, Necf in Kufe, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Τουρκίας την οποία αποκάλεσε εισβολέα και κάλεσε τους πιστούς να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς. Η δήλωση αυτή του Mukteda El Sadır, ήταν η πιο σκληρή που έχει γίνει μετά την τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ.
Την ίδια μέρα στην Βαγδάτη γίνονταν διαδηλώσεις κατά της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης έξω από την τουρκική πρεσβεία, όπου καήκαν τουρκικές σημαίες ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84.html#ixzz3uZjVKRJh

Πάντα θα είναι η Μεγάλη της Σκηνής

Της Όλγας Νικολαΐδου
«H Kατίνα! Σαράντα τόσα χρόνια μαζί από το σπίτι στο θέατρο, από το θέατρο στο σπίτι και ποτέ δεν είπα πως την ήξερα ολότελα. Ανανεωνόταν τόσο ραγδαία, από ώρα σε ώρα που δεν πρόφταινες να προσδιορίσεις τις πηγές απ’ όπου ανάβλυζε η τόση νεότητα. Λέω και πιστεύω από την αθωότητα, τη σύμφυτη με τη δημιουργική ευφυΐα. Απλή, ακατάστατη, απρόοπτη, εξαντλητική στη διαρκή της ένταση, στην παιδική της τρυφερότητα και αραιά και πού στη στοχαστική της ηρεμία, λες και μάζευε δυνάμεις για να ξαναρχίσει τον πετροπόλεμο».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αλέξη Μινωτή και αποτελούν ίσως την πιο ενδιαφέρουσα σκιαγράφηση του χαρακτήρα της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού, Κατίνας Παξινού. Όχι μόνο γιατί έχει γίνει από ένα επίσης τεράστιο μέγεθος του ελληνικού θεάτρου, αλλά γιατί ο συγκεκριμένος υπήρξε ο επί σειρά ετών, σύντροφος της ζωής της. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1928, στο καμαρίνι της Μαρίκας Κοτοπούλη, στην πλατεία Ομονοίας. Τότε η Κατίνα ήταν παντρεμένη με τον Ιωάννη Παξινό. Με τον Αλέξη Μινωτή, ενώθηκαν και τυπικά, με τα δεσμά του γάμου το 1940 και για κάποια περίοδο, εγκαταστάθηκαν στις Η.Π.Α. Εκεί, το 1944, η Παξινού, γνώρισε την μεγαλύτερη διάκριση που είχε ποτέ μέχρι σήμερα Έλληνας ηθοποιός, όσκαρ δηλαδή β’ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία του Σαμ Γουντ «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», έργο βασισμένο στο υπέροχο μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουέϊ. Ενσάρκωσε τόσο καλά την ηρωίδα Πιλάρ, την Ισπανίδα αντάρτισσα που πολεμούσε ενάντια στον Φράνκο, ώστε κατάφερε να γίνει η πρώτη μη Αμερικανίδα ηθοποιός που κράτησε στα χέρια της το χρυσό αγαλματάκι. Το 1952, επέστρεψε στην Ελλάδα, για να γράψει ιστορία στην σκηνή του Εθνικού θεάτρου και στην Επίδαυρο.
Για το αρχαίο θέατρο μάλιστα, ο αστικός μύθος λέει ότι ένας αστυνομικός κάποια στιγμή, δεν την άφηνε να περάσει. Κι όταν εκείνη του είπε «Μα είμαι η Κατίνα Παξινού», το «όργανο της τάξης», της απάντησε «Και η Μάγια Μελάγια να είσαι, δεν περνάς» (Η Μάγια Μελάγια, για όσους αναρωτιούνται, έλαμψε στις νυκτερινές πίστες της Αθήνας την δεκαετία του ’50, τραγουδώντας αρχοντορεμπέτικα και ελαφρολαϊκά).
Η Παξινού, πάντως, δεν παρεξηγήθηκε. Απεναντίας, γέλασε, και υιοθέτησε το «ανέκδοτο», το οποίο και διηγείτο στις παρέες της. Δεν φοβόταν καθόλου τον αυτοσαρκασμό. Και έπειτα η Επίδαυρος, ήταν το δεύτερο σπίτι της. Αυτό που το καλοκαίρι του 1972, ξέροντας ότι της απέμεναν λίγοι μήνες ζωής πήγε να αποχαιρετήσει, ως θεατής, για τελευταία φορά. «Το κοινό σηκώνεται όρθιο και την αποθεώνει. Οι τουρίστες αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποια βασίλισσα». Με αυτόν τρόπο περιέγραψε την συγκλονιστική στιγμή, ο εγγονός της, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
Η γεννημένη σαν σήμερα (17/12) του 1900, Κατίνα Παξινού, έφυγε στις 22 Φεβρουαρίου του 1973, όταν και έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο. Κόρη μεγαλοαστικής οικογένειας, φοίτησε στη σχολή Χιλλ, στη Σχολή Καλογραιών στην Τήνο, αλλά και σε σχολείο της Ελβετίας ως εσώκλειστη. Ήταν ένα χαρισματικό πλάσμα με πολλά ταλέντα: Στην μουσική και το τραγούδι (σπούδασε στο Ωδείο της Γενεύης και σε σχολές της Βιέννης και του Βερολίνου), στη ζωγραφική, στο κέντημα, στις μεταφράσεις και στην μαγειρική, την οποία λάτρευε! Το μεγάλο της ταλέντο, όμως, ήταν στην υποκριτική. Εκεί, άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της.
Όπως ακριβώς το έγραψε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, στο αποχαιρετιστήριο κομμάτι του, στη «Νέα Εστία»: «Όταν φεύγει μια μεγάλη ηθοποιός φεύγουν όλα τα πρόσωπα που είχε εκείνη ενσαρκώσει. H αθέατη αυτή συνοδεία προσώπων έχει κάτι το ιερό και ανατριχιαστικά μυστηριακό. Tο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, όταν είδα να οδηγείται στην τελευταία της κατοικία η Kατίνα Παξινού. Έκλεισα μια στιγμή τα μάτια μου και είδα να τη συνοδεύουν και να φεύγουν για πάντα μαζί της η Hλέκτρα, η Eκάβη και η Mπερνάρντα Aλμπα, η Iοκάστη και η Aννα Kρίστι, η Aτοσσα και η Πιλάρ, η Φαίδρα και η Eντα Γκάμπλερ, η Hλέκτρα, η Mήδεια και η Mάνα Kουράγιο και άλλες μορφές που έτσι όπως τις είχε ενσαρκώσει η Kατίνα δεν πρόκειται ποτέ πια να περπατήσουν πάνω στη Γη».
http://idreamteam.gr/cms/43714/panta-tha-ine-i-megali-tis-skinis/

Νὰ θυμᾶσαι, ὅτι ἡ μνησικακία εἶναι ἡ πρώτη νίκη τοῦ διαβόλου ἐπάνω μας. Ἀπὸ τὶς ἐπιστολὲς τοῦ Ἁγ. Τύχωνος, ἐπισκόπου Ζαντόνσκ

 
Ἀξιότιμε καὶ ἀγαπητὲ κ. I. Β.
Ἔμαθα, πὼς εἶχες κάμει μήνυση ἐναντίον τοῦ Φ. Λ.,ἐπειδὴ σὲ πρόσβαλε μὲ ὡρισμένες ὑβριστικὲς λέξεις· καὶ πὼς αὐτὸς ἔχει πιὰ πρὸ πολλοῦ πεθάνει! Ἀκόμα ἔμαθα, πώς σοῦ ἔστειλε κάποιον, καὶ σοῦ ζήτησε νὰ τὸν συγχωρέσης. Μὰ σὺ, ὄχι μόνο δὲν τὸν συγχώρησες, ἀλλὰ καὶ τώρα θέλεις νὰ ἐκδικηθῆς τὸν γυιό του!

Ἂν αὐτὰ ἀληθεύουν, σὲ παρακαλῶ νὰ μὲ ἀκούσης μὲ ὑπομονή. Καὶ νὰ κάμῃς αὐτὸ ποὺ θὰ σοῦ εἰπῶ:
1. Νὰ θυμᾶσαι, ὅτι ἡ μνησικακία εἶναι ἡ πρώτη νίκη τοῦ διαβόλου ἐπάνω μας. Ὁ διάβολος δὲν χαίρεται γιὰ τίποτε ἄλλο τόσο ,ὅσο γιὰ μιὰ καρδιά, ποὺ τρέφει μέσα της κακία. Γιατί, ἐκεῖνος ποὺ κρατάει κακία, δὲν λαμβάνει συγχώρηση ἀπὸ τὸν Θεὸ· ἐπειδὴ καὶ ὁ ἴδιος δὲν συγχωρεῖ. Αὐτὸ διδάσκει ὁ Χριστός: "Ἐὰν μὴ ἀφῆτε τοῖς ἀνθρώποις τὰ παραπτώματα αὐτῶν, οὐδὲ ὁ Πατὴρ ὑμῶν ἀφήσει τὰ παραπτώματα ὑμῶν" (Ματθ. 6,15). Καὶ πῶς θὰ προσευχηθῆς στὸν Θεὸ λέγοντας "ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν", ἐὰν ἐσὺ ὁ ἴδιος δὲν συγχωρεῖς;

Ὁ ἀδελφός μας καὶ ἐμεῖς εἴμαστε τὸ ἴδιο. Μᾶς πρόσβαλε μὲ τὰ λόγια του; μᾶς ἐξύβρισε; Καὶ ἐμεῖς τί εἴμαστε; Σκουλίκια. Χῶμα. Στάχτη. Βρῶμα. Πόσες φορὲς τὴν ἡμέρα παροργίζομε τὸν Θεό, τὸν Πλάστη μας, ἐνώπιον τοῦ Ὁποίου οἱ οὐράνιες δυνάμεις μετὰ φόβου καὶ τρόμου...
παρίστανται; Καὶ τί συγχώρηση ἐλπίζομε νὰ λάβωμε ἀπὸ τὸν Θεό, ὅταν δὲ συγχωροῦμε τοὺς ὁμοίους μας; Ἁμαρτάνομε ὁ ἕνας εἰς βάρος τοῦ ἄλλου· ὀφείλομε καὶ νὰ συγχωροῦμε ὁ ἕνας τὸν ἄλλον! Διάβασε τὸ 18ο κεφάλαιο τοῦ κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγελίου. Αὐτὸ ποὺ γράφει στὸ τέλος τοῦ κεφαλαίου, εἶναι τρομακτικὸ γιὰ ἐκείνους ποὺ δὲν συγχωροῦν τοὺς συνανθρώπους τους!

 2. Τὸ ξέρεις, ὅτι θὰ πεθάνεις! Πότε; Τὸ ἀγνοεῖς. Μπορεῖ σήμερα! Μπορεῖ αὔριο! Μὰ τί θὰ γίνῃ, ἂν σὲ βρῆ ὁ θάνατος νὰ εἶσαι γεμάτος κακία; Ὁ Λ. ἔδειξε ταπείνωση. Καὶ ἔτσι διόρθωσε τὸ κακὸ ποὺ εἶχε κάμει, ζητώντας νὰ τὸν συγχωρέσης. Καὶ ἐξώφλησε τὴν ὑποχρέωση, ποὺ εἶχε ἀπέναντί σου. Τί περισσότερο θέλεις; Ἔχεις τὴν ὑποχρέωση νὰ τὸν συγχωρέσης καὶ σύ! Ἐὰν δὲν τὸ κάνῃς, θὰ πεθάνης μὲ τὴν ὑποχρέωση ἀπραγματοποίητη. Καὶ τότε, τί ἔλεος θὰ βρῆς ἀπὸ τὸν Θεό; Καὶ κατὰ ποιὸ λόγο ὁ γυιὸς του εἶναι ἔνοχος ἀπέναντί σου; Ἐὰν τοῦ ζητοῦσες οἰκονομικὰ χρέη, τότε ὁ γυιὸς θὰ ἔπρεπε νὰ πληρώση γιὰ τὸν πατέρα, ἀφοῦ αὐτὸς ἐκληρονόμησε τὴν περιουσία τοῦ πατέρα του. Μὰ τώρα ὁ πατέρας ξεστόμισε μιὰ βρισιά. Τί γυρεύεις ἀπὸ τὸν γυιό του; Ἦταν ὁ γυιὸς συνένοχος μὲ τὸν πατέρα του; ἤ μήπως αὐτὸς ἔμαθε τὸν πατέρα του νὰ βρίζῃ; Ἂν εἶναι δυνατόν!

Σὲ ἱκετεύω. Κόψε την μιὰ γιὰ πάντα τὴν μνησικακία. Συγχώρησε τὴν ἁμαρτία τοῦ ἀδελφοῦ. Φρόντισε νὰ μὴ μείνης χρεωμένος μέχρι θανάτου. Συμφιλιώσου μὲ τὸ γυιό του. Γιὰ τ' ὄνομα τοῦ Θεοῦ.

Πίστεψέ με, ὅτι ὅλα αὐτὰ συμβαίνουν ἐξ αἰτίας τοῦ διαβόλου, ποὺ πειράζει τοὺς ἀνθρώπους, σπρώχνοντάς τους στὴν ἐχθρότητα. Φτύσε το, τὸ πονηρὸ πνεῦμα, πού σοῦ ἐνσπείρει τὸν λογισμὸ τῆς ἐκδίκησης. Καὶ ὑπάκουσε στὸν Χριστό, τὸν Σωτῆρα μας, τὸν Πλάστη τοῦ κόσμου, ποὺ προσευχήθηκε στὸν οὐράνιο Πατέρα ἀκόμα καὶ γιὰ ἐκείνους ποὺ τὸν σταύρωσαν. Ὁ Χριστός μᾶς δίνει τὴν ἐντολή: "Ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς• εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμῖν" (Λουκ. 6, 27). Συγχώρεσε τὸν συνάνθρωπό σου, ἂν θέλεις νὰ λάβης συγχώρηση ἀπὸ τὸν Χριστό. Διαφορετικὰ σὲ τί ἄφεση θὰ μπορέσης νὰ ἐλπίζῃς, ἐὰν ἐσὺ ὁ ἴδιος δὲν θέλεις νὰ δείξης ἔστω καὶ λίγη, ἕνα κουκουτσάκι, ἀνεξικακία;

Ἐκεῖνος, ὁ γυιὸς τοῦ πεθαμένου πατέρα, θὰ ἔλθη καὶ θὰ σοῦ ζητήση συγχώρηση! Οἱ φίλοι σου, θὰ χαροῦν γιὰ τὴν συμφιλίωσή σας. Οἱ ὑπηρέτες σου, θὰ σὲ ἀγαπήσουν. Οἱ γείτονές σου, θὰ σὲ μακαρίσουν. Μόνο ὁ Σατανᾶς θὰ σκάση. Γιατί ἡ Χριστιανικὴ ἀγάπη τὸν καίει. Ἂν αὐτὸ τὸ κάμῃς, θὰ εἶναι εὐάρεστο στὸν Χριστό, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ, τὸν Θεὸ τῆς εἰρήνης. Καὶ ἐγὼ ὁ ἀνάξιος ποιμένας σου, θὰ σοῦ εἶμαι εὐγνώμων. Καὶ θὰ σὲ θυμᾶμαι. Καὶ θὰ σὲ μνημονεύω γιὰ πάντα. Κᾶμε το. Πρῶτα γιὰ τὸ δικό σου καλὸ• γιὰ νὰ βρῆς ἔλεος ἀπὸ τὸν Θεό. Καὶ ἔπειτα γιὰ τὸ καλό του ἀδελφοῦ σου, ποὺ ἔρχεται σὲ σένα, μὲ ταπείνωση. Καὶ τέλος, γιὰ νὰ μοῦ κάμνῃς τὴν χάρη• γιὰ νὰ ἐκπληρώσης τὴν ἐπιθυμία μου. Καὶ εἴθε ὁ εὔσπλαχνος Θεός, ὁ δοτὴρ τῆς εἰρήνης, νὰ σοῦ μαλακώση τὴν καρδιά.

Αὐτά σοῦ τὰ γράφω ἀπὸ καθῆκον. Καὶ σοῦ στέλνω μία πανίερη εἰκόνα τοῦ Σωτῆρα καὶ τῶν δυό μας. Ἀπευθύνομαι λοιπὸν καὶ σὲ σένα "στὸ Ὄνομα τοῦ Χριστοῦ". Ποὺ εἶναι θαυμαστὸ στοὺς ἀγγέλους• προσκυνητὸ στοὺς ἀποστόλους, μάρτυρες, ἱεράρχες καὶ μοναχούς• καὶ γλυκὺ σ' ἐμᾶς τοὺς ἁμαρτωλούς. Διότι σ' Αὐτὸν στηρίζομε τὴν ἐλπίδα μας. Πάψε νὰ κρατᾷς κακία. Καὶ ὅταν τὸ κάμῃς, εἰδοποίησέ με. Θὰ μοῦ κάμῃς καλό.

Αὐτὰ τὰ φτωχά μου λόγια θὰ εἶναι γιὰ μένα μάρτυρας• καὶ γιὰ σένα κατήγορος στὸ φοβερὸ κριτήριο τοῦ Χριστοῦ. Καὶ ἂν κανεὶς σὲ συμβουλέψη ἀλλιῶς, μὴ δίνεις προσοχή. Γιατί τὰ λόγια του θὰ προέρχονται ἀπὸ τὸν Πονηρό. Διάβασε τὸ Εὐαγγέλιο καὶ θὰ τὸ διαπιστώσης.

Ὁ ταπεινὸς καὶ ἀνάξιος ἐπίσκοπος τοῦ Βορονὲζ Τύχων
Δεκέμβριος 4, 1764.
Βορονέζ.

http://proskynitis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_13.html#more