Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σοκ: Πέταξαν έγκυο μέσα στη λίμνη των Ιωαννίνων για να αποβάλει!


Στη σύλληψη τριών ατόμων οδηγήθηκε η αστυνομία, μετά την καταγγελία μιας 31χρονης κοπέλας, ότι δια της βίας την πέταξαν στη λίμνη, προκειμένου να χάσει το παιδί που κυοφορεί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, χθες στις 6.30 το απόγευμα, σε κατάσταση σοκ πήρε τηλέφωνο στο 100 και κατήγγειλε ότι, ο σύντροφος της μαζί με τρεις ακόμη φίλους του, την πέταξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων για να αποβάλει.
Την ίδια κολυμπώντας κατάφερε να βγει από τη λίμνη, στο σημείο του Μάτσικα και να ενημερώσει τις αρχές.
Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον ένα κατηγορούμενο, στη συνέχεια προσήγαν τους άλλους δύο, ενώ καταζητούν ακόμη ένα τέταρτο πρόσωπο.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τις κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο κατά συναυτουργία και απόπειρα τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης.
Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους, υπέβαλαν μήνυση στην νεαρή γυναίκα, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.
Προς το παρόν κρατούνται καθώς την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Η εγκυμοσύνη της 31χρονης πάντως φαίνεται ότι αποτελούσε μόνιμη αιτία καβγάδων μεταξύ του ζευγαριού.

Πηγή: epiruspost.gr

Με κέφι κατασκευάζεται το κύριο μέσο μεταφοράς εκείνης της εποχής

agios-p-010
Στο καροποιείο του Αναστασίου Καρυωτάκη με κέφι κατασκευάζεται το κύριο μέσο μεταφοράς εκείνης της εποχής. Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου.
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13209:2015-11-30-19-44-45&catid=19:2011-04-04-09-26-29&Itemid=98


Εξαφανίστηκε ο μεγαλύτερος Κινέζος επενδυτής στην Ελλάδα




Ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, η αλλιώς ο “Κινέζος Μπάφετ” αγνοείται. Στην Ελλάδα είναι μέτοχος στην Folli Follie, στην Σellas και στην ομάδα επένδυσης στο Ελληνικό.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, έναν από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες, ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα αφού ένα οικονομικό περιοδικό έκανε γνωστό πως ο όμιλος Fosun δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρό του.

Μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου, ο οποίος έχει συμμετοχή στη Folli Follie, η ελληνική μετοχή δέχεται πιέσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η τιμή της μετοχής της Folli-Follie (ΚΟ) διαμορφωνόταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στα 13,92 ευρώ καταγράφοντας απώλειες -13% . Παράλληλα στις αρχές του 2014 είχε προχωρήσει στην εξαγορά ποσοστού στην φαρμακευτική εταιρεία Σellas έναντι 388 εκατ. ευρώ. Ο Γκούο, μέσω της Fosun είναι επίσης στην ομάδα που διεκδίκησε να αξιοποιήσει το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό μαζί με την Al Mabaar από το Άμπου Ντάμπι και την Lamda Development.

Η πληροφορία για τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ στην ηλεκτρονική έκδοση του Caixin προκάλεσε εικασίες μεταξύ των οικονομικών αναλυτών και των επενδυτών ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ο Ουόρεν Μπάφετ της Κίνας, μπορεί να ανακρίνεται από τις ρυθμιστικές αρχές στο πλαίσιο της εκτεταμένης εκστρατείας καταστολής της διαφθοράς που διεξάγει το Πεκίνο.
Το Caixin ανέφερε αργά χθες, Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, ότι ο όμιλος Fosun δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον Γκούο από το μεσημέρι, τοπική ώρα, της 10ης Δεκεμβρίου. Σε σημερινή δήλωσή του, ο Fosun International αναφέρει πως ζήτησε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών εν αναμονή μιας ανακοίνωσης, σε ώρα που δεν έχει γίνει γνωστή, η οποία θα περιέχει όπως ανέφερε "εσωτερική πληροφόρηση".
Εκπρόσωπος του ομίλου Fosun International στο Χονγκ Κονγκ είπε στο Reuters ότι η εταιρεία λειτουργεί ομαλά, αρνούμενος να σχολιάσει την πληροφορία για τον Γκούο.
Αν επιβεβαιωθεί, ο Γκούο θα είναι ο πιο γνωστός σε μια σειρά διευθυντικών στελεχών κορυφαίων εταιρειών που έχουν εξαφανισθεί προσωρινά εν μέσω της συνεχιζόμενης καταστολής από τις αρχές, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το Πεκίνο τον έλεγχο του κινεζικού οικονομικού τομέα.
Η CITIC Securities Co Ltd, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Κίνας, ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με δύο κορυφαία διευθυντικά στελέχη της έπειτα από πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι τους ζητήθηκε από τις αρχές να βοηθήσουν σε μια έρευνα.
"Ο Γκούο είναι ένας από τους προβεβλημένους Κινέζους επιχειρηματίες και το επεισόδιο αυτό θα προκαλέσει απορίες στις ξένες ρυθμιστικές αρχές καθώς ο όμιλος Fosun έχει επεκτείνει επιθετικά την παγκόσμια εμβέλειά του", λέει η Σάλι Γιμ, στέλεχος της Moody's Investors Service. "Είναι όμως πολύ νωρίς για να πει κάποιος πώς το επεισόδιο αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του Fosun", πρόσθεσε.
Ο 48χρονος Γκούο έκανε σαφείς τις παγκόσμιες φιλοδοξίες του νωρίτερα φέτος κλείνοντας μια συμφωνία για την ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εξαγορά της γαλλικής αλυσίδας θερέτρων Club Med. Διαθέτει επίσης σημαντικά ακίνητα, όπως το One Chase Manhattan Plaza στη Νέα Υόρκη, το οποίο αγόρασε το 2013 έναντι 725 εκατ. δολαρίων.
Ο Fosun, ο οποίος έχει δαπανήσει περισσότερα από 30 δισεκ. δολάρια για αγορές στο εξωτερικό, βρίσκεται τώρα στη μέση μιας μάχης εξαγοράς για να αποκτήσει την αγγλογερμανική τράπεζα BHF Kleinwort Benson, ενώ κυνηγάει και άλλες συμφωνίες στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των σχεδίων του για παγκόσμια επέκταση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/eksafanisthke-o-megaluteros-kinezos-ependyths-sthn-ellada.3812986.html

Μεντβέντεφ: Δεν απαντήσαμε στην πολεμική πρόκληση της Τουρκίας «Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες»

Μεντβέντεφ: Δεν απαντήσαμε στην πολεμική πρόκληση της Τουρκίας


Πολεμική πρόκληση χαρακτήρισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Interfax ο κ. Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν απάντησε στην πρόσκληση της Τουρκίας, διευκρινίζοντας πως θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «εάν δεν έχουμε αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2058846/mentventef-den-apantisame-stin-polemiki-proklisi-tis-tourkias

Βουλευτής κατεβάζει από το βήμα τον πρωθυπουργό Τριαντάφυλλα και μπουνιές στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας

Βουλευτής κατεβάζει από το βήμα τον πρωθυπουργό

Άναψαν τα αίματα για άλλη μία φορά στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, κατά την διάρκεια συνεδρίασης υπό τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του κόμματος Rada - από το μπλοκ του προέδρου Ποροσένκο - σηκώθηκε από το έδρανο και προσέφερε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα στον Γιάτσενιουκ, ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε στο βήμα για τη διαφθορά. Η ευγενική αυτή κίνηση όμως ήταν αντιπερισπασμός γιατί αμέσως μετά άρπαξε τον πρωθυπουργό και προσπάθησε με το ζόρι να τον κατεβάσει από το βήμα, με λαβές παλαιστή!
Αμέσως σηκώθηκαν όρθιοι όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές και τα τριαντάφυλλά του πρωθυπουργού μετατράπηκαν σε .... μπουκέτα που έπεφταν μαζικά.
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4110399915979246708#editor/target=post;postID=2540007731941440429

«Ναι σε όλα» είπε τελικά για άλλη μία φορά η κυβέρνηση διαπραγματευόμενη

«Ναι σε όλα» είπε τελικά για άλλη μία φορά η κυβέρνηση διαπραγματευόμενη αυτή τη φορά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα με σφιχτό χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν μπορεί να αποκλίνει καθόλου λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Από την πρώτη στιγμή ήταν σχεδόν σαφές ότι τα πάντα θα έκλειναν με συμφωνία και η κυβέρνηση θα πετύχαινε το 13άρι των προαπαιτουμένων, ώστε να δείξει το καλό της πρόσωπο στους Ευρωπαίους καιμέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να ψηφίσει τους απαραίτητους νόμους ώστε να πάρει το 1 δισ. που μένει να εκταμιευτεί.
Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης έγινε βέβαια και μία «ηρωική» επίθεση στο ΔΝΤ, η οποία όμως γρήγορα μαζεύτηκε καθώς δεν είχε καμία ελπίδα και δεν απέφερε τα αναμενόμενα αφού δεν βρήκε στήριξη στην Ευρώπη. Όλα εκείνα όμως που φάνταζαν ως ανυπέρβλητα εμπόδια στην αρχή της διαπραγμάτευσης, ξεπεράστηκαν και συμφωνήθηκαν. 
«Είμαστε πολύ κοντά. Έχει κλείσει το θέμα του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων και οΑΔΜΗΕ» δήλωσε κατά τις 2:30 ξημερώματα Παρασκευής Υπουργός της Κυβέρνησης αναχωρώντας από το Hilton και ανακοινώνοντας ότι σε μερικές ώρες (στις 11:30) θα ξεκινούσε μία ακόμη συνάντηση με το κουαρτέτο για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Άλλωστε και η αναχώρηση των επικεφαλής πήρε παράταση 24 ωρών για το Σάββατο το πρωί. 
Μοναδικό θέμα που περισσεύει είναι τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση. Στέλεχος της κυβέρνησης εξηγούσε ότι για την ελληνική πλευρά συμφωνία σημαίνει η διαμόρφωση ενός πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας της αγοράς μεγάλων επιχειρηματικών δανείων. 
Η διαδικασία αυτή πάντως έχει φέρει πλέον αρκετά κοντά την κυβέρνηση (της αριστεράς) και τους δανειστές. Αν το καλοσκεφτείτε, από τη στιγμή που έχει δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την είσοδο των επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα (τα οποία μέχρι πρότινος χαρακτήριζε «κοράκια») για να αγοράσουν κόκκινα δάνεια, το ποιου είδους δάνεια θα μπορούν να αγοράσουν ήταν μάλλον μία μικρή λεπτομέρεια για την οποία απλά άξιζε να γίνει συζήτηση, αλλά όχι και τόσο μεγάλη ώστε να «τα σπάσει» η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Έτσι, για την ώρα αναμένεται να εγκριθεί το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των μη τραπεζικών ιδρυμάτων, που θα αναλάβουν μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια κάτω από το βλέμμα της Τράπεζας της Ελλάδος και των περιορισμών του κώδικα δεοντολογίας της. Αυτό που εξετάζεται είναι η ομαδοποίηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ανά κλάδο (αγροτικές επιχειρήσεις, τουριστικές επιχειρήσεις κλπ) και η προστασία της πρώτης κατοικίας ακολουθώντας το πρότυπο του νόμου Κατσέλη όπως αυτός διαμορφώθηκε πρόσφατα. Είναι πάντως πολύ πιθανό και τα στεγαστικά, αλλά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να συζητηθούν και πάλι κατά την πρώτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο. 

Έκλεισε και ο ΑΔΜΗΕ 

Από εκεί και πέρα έκλεισε και ο ΑΔΜΗΕ για τον οποίο η κυβέρνηση μάλλον κέρδισε. Και φάνηκε να κερδίζει αρκετά εύκολα. Τόσο εύκολα που κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν πραγματικά ήταν δύσκολο θέμα, ή αν η κυβέρνηση το παρουσίασε έτσι ώστε να δώσει κάτι στους δημοσιογράφους να ασχολούνται, ενώ στο παρασκήνιο (και κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη τους) θα περνούσαν άλλα δυσκολότερα ζητήματα όπως:
·         Η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κάτι που δεν θέλει επ’ ουδενί να προχωρήσει η κυβέρνηση.
·         Το toolkit του ΟΟΣΑ που έχει μέσα ακόμη και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
·         Οι αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να φτάσουν τα 50 δισ.
·         Το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο που εισάγει την αξιολόγηση και συνδέει με αυτή την μισθολογική εξέλιξη. 

Και μέσα σε όλα… αλαλούμ 

Επιπλέον, τη στιγμή που θα έκλειναν τα 12 προαπαιτούμενα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ιδεολογική συνάρτηση, αποφάσισε ο Τρύφων Αλεξιάδης να ξεκινήσει μία σταυροφορία εναντίον των ΜΜΕ. Μέσα σε τέσσερις ημέρες -από το Σάββατο μέχρι και την Τετάρτη- εμφάνισε μόνος του (και τελικά πήρε πίσω μετά από δριμεία κατακραυγή) δύο φορολογικές ρυθμίσεις με αναδρομική ισχύ και απολύτως παράλογο σχεδιασμό: Τον αναδρομικό φόρο για το 2015 και την αναδρομική συγκέντρωση αποδείξεων για την ίδια χρονιά.
Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός βγήκε μαινόμενος να καταγγείλει του συντάκτες του Οικονομικού Ρεπορτάζ, στήνοντας επί δύο συνεχόμενες ημέρες ένα τηλεοπτικό πανηγύρι στο Mega και στον Antenna, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν έκανε αυτό που όλοι είδαν. Ανάλογο «πανηγύρι» εναντίον του Τύπου έστησε και ο αναπληρωτής Υπουργός ΥγείαςΠαύλος Πολάκης, κάτι που σίγουρα θα απολαύσατε τηλεοπτικά χθες το βράδυ. Αν δεν το κάνατε ήδη, σπεύσατε.

http://newpost.gr/oikonomia/503637/nai-se-ola-eipe-telika-gia-allh-mia-fora-h-kybernhsh-diapragmateyomenh

Αυτοκτονία-σοκ στο κέντρο της Γλυφάδας - Μπροστά στην εν διαστάσει σύζυγό του

Αυτοκτονία-σοκ στο κέντρο της Γλυφάδας - Μπροστά στην εν διαστάσει σύζυγό του

Ένα απίστευτο οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Γλυφάδας, καθώς ένας 55χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του μπροστά στην εν διαστάσει σύζυγό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί, σε κατάστημα με ρούχα στη συμβολή των οδών Μεταξά και Γρ. Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα 55 ετών ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο  Ασκληπιείο Βούλας, ενώ ήταν ακόμα εν ζωή.
Ο 55χρονος σύμφωνα με πληροφορίες πήγε εκεί προκειμένου να μιλήσει με τη γυναίκα του η οποία εργάζεται στο κατάστημα και όταν εκείνη αρνήθηκε, έβγαλε όπλο καιαυτοπυροβολήθηκε στο στήθος. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε, ενώ η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.
http://newpost.gr/ellada/503545/aytoktonia-sok-sto-kentro-ths-glyfadas-mprosta-sthn-en-diastasei-syzygo-toy?utm_source=topstories&utm_medium=site&utm_campaign=articles

Αναγνώριση Παλαιστίνης: Οι κινήσεις της Ελλάδας υπό τον φόβο των ακραίων Ισλαμιστών



Πώς ερμηνεύεται η δήλωση Κοτζιά και η απόφαση αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους με ψήφισμα από την ελληνική Βουλή; Πόσο μπορεί να κινδυνεύσουν οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ; Γιατί τώρα; Ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κων/νος Φίλης μιλά στο NEWS 247
Η πρόσφατη δήλωση Κοτζιά, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό για την αναγνώριση της Παλαιστίνης που πέρασε στα ψιλά γράμματα και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με ψήφισμα στη Βουλή.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, ερμηνεύει στοNEWS 247 τι κρύβεται πίσω από αυτήν την απόφαση, σε μία χρονική περίοδο που οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ αναπτύσσονται δυναμικά.

Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης

"Συμπληρώνει τις αναγνωρίσεις άλλων ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και κρατών"

Τι σημαίνει η αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του Παλαιστινιακού κράτους; Πώς ερμηνεύεται η δήλωση Κοτζιά και η απόφαση αναγνώρισης από το Κοινοβούλιο με ψήφισμα; Όπως ξεκαθαρίζει ο κύριος Φίλης, πρόκειται για μία αναγνώριση θεωρητική, συμπληρωματική προς την ούτως ή άλλως "χειροπιαστή" στήριξη της Ελλάδας προς την Παλαιστίνη, σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών και UNESCO.
"Μιλάμε για μία σημαντική, πλήν όμως, θεωρητική αναγνώριση, η οποία είχε δρομολογηθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο. Ούτως ή άλλως, η Ελλάδα έχει στηρίξει τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και την UNESCO τις αποφάσεις σχετικά με την Παλαιστίνη και το Παλαιστινιακό κράτος. Είναι συμβολική, γιατί προφανώς αυτή υπόκειται στην ειρηνευτική διαδικασία –που έχει παγώσει- και στη λύση που θα επιτευχθεί έπειτα από διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, αλλά επίσης, εξαιτίας του ότι η εν λόγω δεν γίνεται από την κυβέρνηση αλλά από το Κοινοβούλιο, άρα δεν δεσμεύει την πρώτη. Δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι αφορά το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, απλά συμπληρώνει τις αντίστοιχες αναγνωρίσεις, που έχουν υπάρξει από άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια (Σουηδία, Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία & το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), καθώς και κράτη-μέλη (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) αλλά προτού αυτά ενταχθούν στην ΕΕ. Στις περισσότερες, πάντως, περιπτώσεις (με εξαίρεση Σουηδία και Γαλλία), το σχετικό ψήφισμα στο Κοινοβούλιο είχαν φέρει προς ψήφιση κόμματα της αντιπολίτευσης. Προφανώς η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση (δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα και με την παρουσία Αμπας), καθώς εκτιμάται ότι η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι υπόθεση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και όχι ενός κόμματος” τονίζει χαρακτηριστικά. “Μία τέτοια ενέργεια, άλλωστε, είναι αρκετά δημοφιλής και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, διορθώνει το λεκτικό ατόπημα Τσίπρα για την Ιερουσαλήμ ως ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ εκφράζει και ένα αυξανόμενο αίσθημα απογοήτευσης απέναντι στο Τελ Αβίβ και στο τέλμα που έχει οδηγηθεί η ειρηνευτική διαδικασία”, επισημαίνει ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. 

Ο φόβος των φονταμενταλιστών και η ανάγκη εξισορρόπησης

Με το βλέμμα στραμμένο στον ρόλο του διαμεσολαβητή και την ανάπτυξη ρόλου στην ευρύτερη περιοχή

Γιατί τώρα; Ποιοι είναι οι λόγοι, που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, αυτήν την περίοδο; Ο καθηγητής εξηγεί, ότι πρόκειται για μία έμμεση ενέργεια από ελληνικής πλευράς, προκειμένου να μην δώσουμε αφορμή στους πάσης φύσεως φανατικούς, να εξισορροπήσουμε λόγω της ανάπτυξης των σχέσεων με το Ισραήλ και από την άλλη, στην πρόθεση να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο του διαμεσολαβητή στην περιοχή.
"Υπάρχουν τρεις λόγοι, για τους οποίους γίνεται αυτή η κίνηση. Ο ένας είναι, ότι προσπαθεί η χώρα μας, με έναν έμμεσο τρόπο, να μην μπει στο στόχαστρο των ακραίων Ισλαμιστών. Προφανώς οι Τζιχαντιστές δεν έχουν ως γνώμονα των επιλογών τους τη στήριξη της Παλαιστίνης, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που επικαλούνται πολλοί φονταμενταλιστές στον μουσουλμανικό κόσμο, είναι η μη ύπαρξη και η μη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Άρα, αυτή είναι μία έμμεση ενέργεια από τη δική μας πλευρά για να μην βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των στόχων των φανατικών, χωρίς, βέβαια, να διασφαλιζόμαστε κατά το ελάχιστο. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την ανάγκη εξισορρόπησης, ειδικότερα από ένα κόμμα, το οποίο παραδοσιακά πρόσκειται φιλικά στους Παλαιστινίους, λόγω της εμφανούς ενδυνάμωσης της σχέσης μας με το Ισραήλ την τελευταία πενταετία”, σημειώνει ο κ.Φίλης.
"Ο τρίτος εντάσσεται στη λογική των τοποθετήσεων του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος μιλάει για την ανάγκη η Ελλάδα να διαμεσολαβεί σε μία σειρά από διεθνή ζητήματα. Παρά την περιορισμένη διπλωματική μας εμβέλεια, μία τέτοια ενέργεια αποσκοπεί, στο να στείλει ένα μήνυμα στο Ισραήλ, ότι και εσάς, σας συμφέρει να μιλάμε και με την άλλη πλευρά. Σας συμφέρει δηλαδή να αποκτήσουμε ένα επιπλέον μέσο πρόσβασης και να προωθήσουμε έμπρακτα μία θερμή σχέση, που έτσι κι αλλιώς είναι παραδοσιακή, είναι ιστορική, γιατί έτσι θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε σε επιμέρους ζητήματα έναν διαμεσολαβητικό ρόλο. Γιατί έχοντας καλές σχέσεις με το Ισραήλ από τη μία κι έχοντας αναγνωρίσει μέσω του Κοινοβουλίου το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, αυτό καλλιεργεί ένα status έντιμου διαμεσολαβητή. Σε καμία περίπτωση κατί τέτοιο δεν είναι εύκολο, αντιθέτως έχει μικρές, αν όχι ελάχιστες, πιθανότητες υλοποίησης. Πρόκειται για μία σύγκρουση που έχει ιστορικά χαρακτηριστικά, ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο εδώ και καιρό, με τον κίνδυνο νέας ιντιφάντας υπαρκτό. Πέρα δηλαδή από τις περιορισμένες προοπτικές να γίνει αποδεκτός ένας τέτοιος ρόλος για τη χώρα μας (μόνο συνδυαστικά και ως μέρος μίας συνολικότερης απόπειρας διευθέτησης), έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις αντικειμενικές πραγματικότητες. Ίσως, όμως, απώτερος στόχος να είναι η σταδιακή εμπέδωση της εικόνας ενός ενεργητικού δρώντα που μπορεί να συνδιαλέγεται και να επιδιώκει έστω και μίνιμουμ συνεννοήσεις με τα περισσότερα κράτη της περιοχής, αποκτώντας σταδιακά λόγο στις διεργασίες, υπό την έννοια ότι μπορεί κατά περίσταση να ερωτάται ή να ζητείται η συνδρομή του. Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν χρόνο, επιμονή και συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο.”

Ο περιορισμένος κίνδυνος να "τιναχτούν" στον αέρα οι σχέσεις με το Ισραήλ

Η διεθνής απομόνωση, ενώ μετράει φίλους

Κατά πόσο όμως, θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίστροφα, θέτοντας σε κίνδυνο τις διπλωματικές μας σχέσεις με το Ισραήλ; Ο κ. Φίλης υπογραμμίζει, ότι "Είτε αυτό που συνέβη έγινε έχοντας προϊδεάσει το Ισραήλ, άρα θα υπάρξει μία σχετικά ήπια καταδίκη εκ μέρους του, γιατί υποχρεωτικά θα πρέπει να αντιδράσει, είτε πρόκειται για μία μονομερή ενέργεια κόντρα στη δυναμική των πολυδιάστατης προσέγγισης με το Ισραήλ και ενώ προετοιμαζόμαστε για τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στις αρχές του χρόνου. Το πιθανότερο είανι πως έχουμε ήδη ενημερώσει το Τελ Αβίβ, επιχειρώντας να του εξηγήσουμε τους λόγους και να το καθησυχάσουμε ως προς τις προθέσεις μας", λέει χαρακτηριστικά.
"Αλλά το γεγονός, ότι δεν είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε, αλλά είμαστε σε συνέχεια μίας σειράς ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων που το έχουν πράξει, κατά κάποιον τρόπο αφαιρεί από το Ισραήλ το επιχείρημα, ότι είναι μία κίνηση που στρέφεται εναντίον του και δεν έχει ως στόχο την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Πάντως, το μεγάλο πρόβλημα για μας, είναι ότι αυτή τη στιγμή η απόσταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι μεγάλη, με την ισραηλινή κυβέρνηση να προβαίνει σε ενέργειες, οι οποίες διόλου δεν συμβάλλουν στην επίλυση του Παλαιστινιακού. Ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, το Τελ Αβίβ βρίσκεται αρκετά περιθωριοποιημένο από μεγάλο κομμάτι του δυτικού κόσμου", επισημαίνει ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΔΙΣ.
"Στην Ευρώπη βλέπουμε κοινοβούλια, να ψηφίζουν την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ κατά την περίοδο Ομπάμα είναι ψυχρές και έτσι το Ισραήλ είναι αρκετά απομονωμένο, πράγμα με το οποίο δεν είχε μάθει να ζει. Επομένως, θα πρέπει να δούμε, αν αυτή η ενέργεια θα εκληφθεί από πλευράς τους, σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση, ως μία μη φιλική κίνηση από πλευράς ενός κράτους με το οποίο αναπτύσσονται με δυναμικό τρόπο οι σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι άλλο πράγμα το ισπανικό Κοινοβούλιο να αναγνωρίζει την Παλαιστίνη κι άλλο να το κάνει η Ελλάδα εν μέσω διαβουλεύσεων και διεργασιών που υποτίθεται ότι μας φέρνουν πιο κοντά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πράττουμε ορθά. Η συντηρητική κυβέρνηση του Τελ Αβίβ και τυχόν ακραίες φωνές που ακούγονται δυστυχώς ολοένα και τακτικότερα από το εσωτερικό της με προβληματίζει περισσότερο, πολλώ δε μάλλον που λόγω της ευαίσθητης συγκυρίας μετράει φίλους, καλούμενη να διαχειριστεί μία ιδιάζουσα και ασυνήθιστη κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία σχετική επιπλοκή. Αλλά, θα με εξέπληττε αν η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε μία τέτοια κίνηση, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση και διεξοδική επεξήγηση της απόφασης της στην ισραηλινή πλευρά", καταλήγει ο κύριος Φίλης.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/anagnwrish-palaistinhs-oi-kinhseis-ths-elladas-ypo-ton-fovo-twn-akraiwn-islamistwn.3811912.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Νέα πρόκληση των αθέων: Μην πάτε στην Εκκλησία τα Χριστούγεννα

Σε...θεσμό εξελίσσεται η πρόκληση των αθέων κάθε χρόνο πριν από τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ. 
Νέα σοβαρότατη πρόκληση από τους άθεους στις ΗΠΑ. Πριν από τρία χρόνια ήταν η εμετική αφίσα που αποκαλούσε μύθο τα Χριστούγεννα,
Πριν από δύο χρόνια ήταν οι πινακίδες που έλεγαν «Ποιος χρειάζεται τον Χριστό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων;» .Πέρυσι άλλες πινακίδες που έγραφαν «Αγαπητέ Σάντα, το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι να παρακάμψετε την εκκλησία! Είμαι πολύ μεγάλη για παραμύθια «... φέτος επανέρχονται με νέα καμπάνια! 
Βρήκαν την συνταγή οι άθεοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πλέον κάθε χρόνο οι προκλήσεις πριν από τα Χριστούγεννα έγιναν θεσμός. Και μάλιστα φαίνεται πως από πίσω τους είναι ισχυρά κεφάλαια αφού οι καμπάνιες είναι πολυδάπανες. 
Και φέτος λοιπόν οι άθεοι επιχειρούν να διαχωρίσουν το να είσαι καλός άνθρωπος από το να πηγαίνεις στην εκκλησία και διατείνονται ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο Ιησούς δεν έχιε σε τίποτα να κάνει με τα Χριστούγεννα! 
Η ίδια αθεϊστική οργάνωση «American Atheists» εμφάνισε νέες πινακίδες φέτος στο Γουίνστον-Σάλεμ, στη Βόρεια Καρολίνα κα ιστο Κολοράντο,  καλώντας τους πιστούς να είναι.... άτακτοι και να "προσπεράσουν την εκκλησία."
"Θέλουμε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι το να πηγαίνουν στην εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να κάνει με το να είσαι καλός άνθρωπος", δήλωσε ο Πρόεδρος David Silverman σε δήλωσή του τη Δευτέρα για τις διαφημιστικές πινακίδες.
"Τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών είναι να ξοδέψετε χρόνο με τους αγαπημένους σας, σε φιλανθρωπίες, και να είστε χαρούμενοι, κι αυτά- δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία." συμπλήρωσε...
 http://www.agioritikovima.gr/diethni/item/72317-νέα-πρόκληση-των-αθέων-μην-πάτε-στην-εκκλησία-τα-χριστούγεννα

Απάνθρωπο Σχέδιο της Αλβανίας να Εκβιάσει την Ευρώπη με τους Πρόσφυγες

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει εκφράσει την συναίνεση της κυβέρνησης του στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων δια μέσου της Αλβανίας. Πριν μερικές μέρες και ο πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής δήλωσε «Η Αλβανία δεν θα χτίσει τοίχους στα σύνορα της για να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων στην χώρα»
Όμως όλες αυτές τις ΄΄καλές προθέσεις΄΄ των Αλβανών, που θα έλεγε κάποιος καλόπιστος εκφράζουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη, έρχονται να καταγγείλουν (σύμφωνα με την himara.gr), ως καιροσκοπική προσέγγιση Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι ιδιαίτερα από την Ολλανδία.
Το όλο Αλβανικό σχέδιο στηρίζεται στην πρόθεση της ΠΓΔΜ να σφραγίσει τα σύνορα της με την κατασκευή του φράχτη, έτσι η Αλβανία θα είναι δίοδος για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας προς την Ιταλία. Δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια, εκβιάζοντας για χρηματοδότηση προκειμένου να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.


 

Μετά το αλαλούμ: Τι ισχύει τελικά για τις αποδείξεις και το αφορολόγητο Δε θα απαιτείται η συλλογή αποδείξεων για το 2015

Ξεκαθαρίζει το τοπίο μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις και τις ανακλήσεις τους, για τη συλλογή αποδείξεων. Πλέον όλα δείχνουν ότι για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα απαιτείται η συλλογή αποδείξεων για το αφορολόγητο, ενώ από τη νέα χρονιά θα μετρούν μόνο συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.
Η σύγχυση δημιουργθήκε όταν το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε σχέδιο για επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων, για τα εισοδήματα του 2015.
Αυτό σήμαινε ότι οι πολίτες - που δεν είχαν υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις φέτος - θα είχαν μπροστά τους μόλις 20 μέρες για να μαζέψουν τα μαγικά χαρτάκια.
Το υπουργείο Οικονομικών σημείωνε ότι διαπίστωσε κενό στο νόμο για τις αποδείξεις μετά τη μείωση του ποσοστού από το 25% στο 10% του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου να κατοχυρωθεί η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. Σημειώνεται ότι η βάση της νομοθεσίας η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με την υποχρεωτική συλλογή και προσκόμιση αποδείξεων από το φορολογούμενο αφορά μέχρι και τα εισοδήματα του 2014.
Για το 2015 υπήρχε νομοθετική εκκρεμότητα.
Στο νομοσχέδιο που προωθείται θα περιληφθεί διάταξη με την οποία από την 1.1.2016 παύει η υποχρέωση συλλογής χάρτινων αποδείξεων και την έκπτωση φόρου θα κερδίζουν μόνο όσοι έχουν κάνει δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών έως ενός ύψους του εισοδήματός τους. Από το συγκεκριμένο μέτρο θα εξαιρούνται οι ακρίτες και οι ηλικιωμένοι.
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/247512/meta-to-alaloym-ti-ishyei-telika-gia-tis-apodeixe.html