Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Τουρκία λίαν συντόμως τονίζουν ρωσικά κρατικά αμυντικά ινστιτούτα !!

Ρώσοι αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν για να αποφύγει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα του , θα πάει ακόμα...
turkey.army.ataturk.statue


 
Ρώσοι αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν για να αποφύγει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα του , θα πάει ακόμα και σε  πλήρη κλίμακας πόλεμο προς όλες τις κατευθύνσεις (!!), αρχής γενομένης από την  Συρία.!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,και άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία προετοιμάζει Τουρκμένους μαχητές κατά των Κούρδων ενώ τους απαγορεύει την διέλευση στην ΒΔ Συρία), τονίζουμε τα διαγραφόμενα σχέδια της Άγκυρας για την Συρία.
Μάλιστα παρουσιάσαμε και φωτογραφίες Τουρκμένων μαχητών στην ΒΔ Συρία,  οι οποίοι εκπαιδεύονται εντατικά σε ασκήσεις ανταρτοπολέμου . 
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ΑΜΕΣΑ με  στρατιωτική δράση κατά των Σύρων Κούρδων , που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της χώρας, και όχι μόνο .


 
– Η Τουρκία δεν χρειάζεται την άδεια κανενός, θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο, – δήλωσε ο Ερντογάν.
Η δήλωση αυτή αφορά  απάντηση του Ερντογάν σε  ανακοίνωση των Κούρδων, υπό την ηγεσία του συριακού κουρδικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση», που μίλησε για την ανακήρυξη  αυτονομίας της  συριακής πόλης Tel  Abyad στην Συρία .
Φυσικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, όλα αυτά είναι προσχήματα από τουρκικής πλευράς και αφορούν στην αποτροπή με οποιαδήποτε μέσο ακόμα και με πόλεμο,  της διαφενόμενης  δημιουργίας του  κράτους του Κουρδιστάν , είτε αυτό ‘γεννηθεί‘  αρχικά σε ιρακινό έδαφος , είτε σε συριακό. Διότι με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή θα ‘ενωθεί‘ και με την ΝΑ Τουρκία και τα 35 εκατομμύρια Κούρδους που αναμένουν.
Τον Σεπτέμβριο, ο πόλεμος μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων επεκτάθηκε και στους δρόμους της Γερμανίας.Σε  Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη και Βερολίνο,  υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ  Τούρκων και Κούρδων.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής Yevgeny Satanovsky, ο μόνος που επωφελήθηκε από τις επιθέσεις στην Τουρκία στην πόλη Suruci, και  αργότερα στην πολύνεκρη επίθεση στην  Άγκυρα ήταν στην ουσία ο  ίδιος ο Ερντογάν. Οι επιθέσεις αυτές ‘νομιμοποίησαν‘ ακόμα πιο πολύ τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο ΡΚΚ και στο YPG,αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι μια συνεπής σύμμαχος πολλών ριζοσπαστικών ισλαμικών οργανώσεων , συμπεριλαμβανομένης και της  «Αλ Κάιντα» στην Συρία,  του Μετώπυ Al  Nusra»,  και φυσικά του Ισλαμικού κράτους. Όλες αυτές οι ομάδες λαμβάνουν σταθερά μια πλούσια  προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού.
Μπορεί ο Ερντογάν πραγματικά να πάει σε μια  πλήρους κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση  ; Οι Ρώσοι  ειδικοί λένε Ναι , λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην ίδια την Τουρκία.
Το γεγονός ότι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου το  κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέστη  ένα σοβαρό πλήγμα, λαμβάνοντας  μόνο 255 έδρες σε σύνολο   550, έχει μεταβάλει την πολιτική κατάσταση στην χώρα. Για πρώτη φορά μετά  από 13 χρόνια, το ΑΚΡ δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετούς  ψήφους για να σχηματίσει  μια μονοκομματική κυβέρνηση.
Ο Διευθυντής του Κέντρου  Μελετών  της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας Semen Bagdasarov, δήλωσε ότι η απειλή του Ερντογάν ( για πόλεμο ) μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί, γιατί ο νυν πρόεδρος δεν διαθέτει πολλές  επιλογές(!!), προκειμένου να μην χάσει την επιρροή του στην χώρα.
 Προφανώς, στις  βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, το κόμμα «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δεν θα λάβει  αρκετούς  ψήφους για να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση. Η πιθανότητα αυτή είναι πραγματικά  πολύ υψηλή.
Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, το ΑΚΡ θα πάρει 35-38%, η αντιπολίτευση  με το «Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα » (CHP)  του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα πάρει την δεύτερη θέση με περίπου  26-27%,  ενώ το «Κόμμα  του Εθνικιστικού Κινήματος» (ΜΗΡ) – 16-20% και το κουρδικό «Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών» (NPD) θα λάβουν ποσοστό 14-15%.
Το τουρκικό κοινοβούλιο έχει 550 έδρες. Ένα κόμμα, το οποίο θέλει να κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία πρέπει να λάβει – πάνω από τα 2/3 του συνόλου των βουλευτικών εδρών , για να έχει ευρείες αρμοδιότητες. Για παράδειγμα, για να μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα χωρίς εθνικό δημοψήφισμα, το οποίο θέλει απεγνωσμένα ο  Ερντογάν.
Τα ρωσικά  κρατικά ινστιτούτα μελετών (αποτελούν  επίσημους συμβούλους του Ρώσου Προέδρου) θεωρούν ότι μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν να έρχονται στην επιφάνεια ΠΟΛΛΑ σκάνδαλα και μπόλικη ‘λάσπη‘ δυναμιτίζοντας την πολιτική ζωή της χώρας.
Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο θα φέρουν την  Τουρκία στα όρια της . Για παράδειγμα, δύο πρώην ανώτεροι Τούρκοι εισαγγελείς οι οποίοι  διεξήγαγαν έρευνα στον εσωτερικό κύκλο του Προέδρου  Ερντογάν, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, κατέφυγαν στην Αρμενία.!!
Σε γενικές γραμμές, με αυτά τα αποτελέσματα η Τουρκία θα συρθεί στο απόλυτο χάος , λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης .Με αυτό το δυσμενές πολιτικό κλίμα για τον Ερντογάν μένει μόνο ένας δρόμος,  αυτός του άκρατου εθνικισμού . Δηλαδή, με το πρόσχημα των φανταστικών και πραγματικών ‘απειλών‘ κατά την χώρας και την εθνικής  ασφάλειας, θα αποσταλούν τουρκικά στρατεύματα  στην Συρία , για να πολεμήσουν εναντίον του ΡΚΚ και εναντίον της  «Δημοκρατικής Ένωσης (YPG), δηλαδή τους Κούρδους στην Συρία.Ίσως όμως και αλλού!!
Το  PKK από την άλλη πλευρά δεν θα  ξεκινήσει  άμεσες συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, αλλά  θα διενεργήσει έναν πολύπλευρο πόλεμο των πόλεων στο εσωτερικό της χώρας . Στις πόλεις της Τουρκίας, στις οποίες κατά κύριο λόγο κατοικούνται  από Κούρδους, όπως το  Ντιγιάρμπακιρ (ανεπίσημη πρωτεύουσα του τουρκικού Κουρδιστάν, αλλά και στις  μεγαλύτερες πόλεις με  κουρδικό πληθυσμό όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην   Συρία, θα ‘‘ καεί το πελεκούδι‘‘. Και ούτω καθεξής , μέχρι να αρχίσουν οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι οποίες στο τέλος θα  παραλύσουν την κυβέρνηση της Άγκυρας. Και αυτό θα έχει μετατραπεί σε έναν  εμφύλιο πόλεμο, τονίζει ο Semen Bagdasarov .
Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή , οι Αμερικανοί έχουν ετοιμάσει 11 συντάγματα των Κούρδων της Συρίας στο έδαφος του Ιράκ, που επρόκειτο να εισβάλουν στην  Al-Raqqa. Αυτό αποτελεί μια προσπάθεια των ΗΠΑ να ελέγξουν  εν τη γενέσει του το νέο κράτος του  Κουρδιστάν, προσπαθώντας  να εκτοπίσουν την Ρωσία.
Η εισβολή των  Κούρδων στην πρωτεύουσα του ισλαμικού στρατού στην πραγματικότητα είναι η μόνη ευκαιρία για τις ΗΠΑ να δείξουν  στον κόσμο ότι  αυτοί, και όχι η Ρωσία, καταπολεμούν  πραγματικά την ισλαμική τρομοκρατία.Τώρα εαν μετά την Ράκκα οι Κούρδοι της Συρίας , πάνε κατά Τουρκία μεριά αυτό είναι  μια άλλη πιθανότητα.  
Σε ερώτηση δημοσιογράφου στον Ρώσο αναλυτή , σύμφωνα με την οποία,  πολλοί αναλυτές έχουν επισημάνει ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τις  ισχυρότερες στον κόσμο, η απάντηση του  Bagdasarov ήταν η εξής.
– Υπήρξαν σε κάποιο διάστημα , αλλά όχι πλέον σήμερα. Δείτε και μόνοι σας.!!
‘‘Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK , ή  κατά τους Κούρδους «Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κουρδιστάν  και η  στρατιωτική πτέρυγα με επικεφαλής τον  Μουράτ Καραγιλάν, αριθμεί συνολικά  δύναμη 20 χιλιάδων μαχητών . Ο αριθμός των Κούρδων στην Συρία με την ονομασία ‘‘Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG)‘‘, μέχρι πρόσφατα, ήταν περίπου 50.000. Το πιο πιθανό, είναι να μιλάμε για ένα σύνολο  70 χιλιάδων Κούρδων  στρατιωτών.
Τι έκανε ο ‘‘πανίσχυρος‘‘   τουρκικός στρατός που θεωρείται ο δεύτερος σε δύναμη στο ΝΑΤΟ στον πόλεμο με το ΡΚΚ; Απολύτως τίποτα.
Ναι, πριν από την άφιξη στην εξουσία  του Ερντογάν ήταν δυνατός.Μετά  όμως από την υπόθεση ‘‘βαριοπούλα‘‘ και το ‘’ξήλωμα‘‘ τόσων ΕΜΠΕΙΡΩΝ αξιωματικών και στρατηγών ένα  πολύ  μεγάλο μέρος της ηγεσίας του στρατού έχει αποστρατευτεί .
Στην πραγματικότητα, στην τουρκική επαρχία Χακάρι στην κουρδική πόλη Varto, και σε άλλες περιοχές στην πραγματικότητα, οι Κούρδοι νίκησαν κατά κράτος τον τουρκικό στρατό, τονίζει ο Ρώσος εμπειρογνώμωνας .!!
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας, αναφέρουμε ότι εκτιμήσεις των Ρώσων περιλαμβάνουν και την ελληνική εθνική επικράτεια, στην οποία με διάφορα προσχήματα οι Τούρκοι θα ‘‘κτυπήσουν‘‘. Φοβισμένος και με μεγάλα αδιέξοδα ο Ερντογάν θα ζητήσει , το ‘‘μισό Αιγαίο‘‘, την ΑΟΖ στην Κύπρο, συνδιοίκηση στην δυτική Θράκη,  και ότι άλλο του ‘‘κατέβη‘. Για αυτό να είμαστε σίγουροι!!
Άλλωστε για ποιόν λόγο αγοράζουν οι Τούρκοι  κιτ βομβών ακριβείας JDAM, εκτιμώμενης αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων;
Mεγάλο μέρος της προμήθειας αφορά τη νέα έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας JDAM-ER(extend range).
 Στην νέα έκδοση το καθοδηγούμενο με GPS πυρομαχικό θα μπορεί να πλήξει στόχους σε εμβέλειες μέχρι και τα 72χλμ. από τα 24 χλμ. που είναι τώρα η εμβέλεια των συλλογών που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία (περίπου 250 συλλογές).
Αυτές οι βόμβες αφορούν πολεμικές επιχειρήσεις καθαρά και μόνο, να εξηγούμεθα!!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/10/%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%bb%ce%af%ce%b1%ce%bd.html#ixzz3tesE59sC

Στήνουν ερωτικές 'παγίδες' στο Airbnb

'Άτακτοι' χρήστες προβληματίζουν τους ιθύνοντες της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb, μέσω της οποίας ιδιώτες μπορούν να νοικιάσουν το σπίτι τους σε αγνώστους. Καθώς οι αναφορές δεν αφορούν μόνο συνεταιρικές ερωτικές περιπέτειες αλλά και βιασμούς, η εταιρία αναζητά τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας των πελατών της
Adtech Ad
Η φασαρία ξεκίνησε από τότε που ξεκίνησαν να λειτουργούν κάποιες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, στις οποίες φιγουράριζαν οι φωτογραφίες οδηγών ταξί ή  γενικά  ανθρώπων που ήταν διατεθειμένοι να ενοικιάσουν μια θέση στο αυτοκίνητό τους για μια διαδρομή σε κάποιον άγνωστο έναντι αντιτίμου. Πολλοί από αυτούς που ανταποκρίνονταν σε καθημερινή βάση δεν ήταν γιατί ήθελαν να εξυπηρετηθούν και να πληρώσουν χαμηλότερη τιμή αλλά διότι αναζητούσαν περιστασιακό ερωτικό σύντροφο. Έτσι, είχαν μπροστά τους την φωτογραφία και το όνομα πιθανών περιπτώσεων αλλά και τον τρόπο να τον καλέσουν μέχρι την πόρτα τους.
Κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να συμβαίνει με διαφορετικές συνθήκες και σε άλλες εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες. Η Airbnb λ.χ μέσα από την οποία ιδιώτες μπορούν να ενοικιάσουν ολόκληρο το σπίτι  τους ή τμήμα του σε κάποιον άγνωστο συχνά καταλήγει να γίνεται μια μέθοδος αθώου ή ηθελημένου ψωνιστηριού. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου η συναλλαγή δεν είναι μόνο χρηματική και παρότι η εταιρεία δεν ενθαρρύνει καθόλου αυτήν την πτυχή, βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικότητα.  Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του το Business Insider κάνει μια αναφορά στο θέμα των ερωτικών συνευρέσεων που προκύπτουν μέσα από τις ενοικιάσεις.
Ο Στιούαρτ, ένας Βρετανός αρχιτέκτων που ζει στο Λονδίνο και ενοικίασε ένα δωμάτιο σε μια Βραζιλιάνα. Το βράδυ της πρότεινε να έρθει στο δικό του δωμάτιο και εκείνη ανταποκρίθηκε. Όσο καιρό έμεινε στο σπίτι του, έζησε μια μικρή ερωτική ιστορία. Πόσο σύνηθες είναι αυτό; Αρκετά (ενδεχομένως όχι πάντα με Βραζιλιάνα αλλά τέλος πάντων...). Άλλη μια χρήστης της υπηρεσίας είπε ότι πήγε με τις φίλες της εκδρομή στην βρετανική επαρχία και αναζήτησε ένα φθηνό κατάλυμα. Βρήκε την ιδανική μονοκατοικία, μόνο που ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ πιο σέξι από ότι θα μπορούσαν να φανταστούν τα κορίτσια. Πήγαν για ποτό στην γειτονική παμπ και στο τέλος οι φίλες της αποχώρησαν για να αφήσουν μόνο του το ζευγάρι που συνέχισε την βραδιά στο δωμάτιο του κυρίου.
 
Αν σκεφτεί κανείς τον τζίρο της εταιρείας και τα εκατομμύρια ανθρώπους που την χρησιμοποιούν σε όλες τις πόλεις του πλανήτη σίγουρα δεν θα θεωρήσει τις ιστορίες αυτές κάτι το τραβηγμένο. Φαντάζομαι ότι εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε το φαινόμενο ήδη από την δεκαετία του ’70 όταν άρχισαν δειλά - δειλά να εμφανίζονται οι πρώτες Σκανδιναβές στα δωμάτια που ενοικίαζαν Έλληνες στα νησιά. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η ιστορία;
Μα στο ότι όλες αυτές οι γνωριμίες γίνονται μέσα από μια και μόνο εταιρεία που έχει πλέον παγκόσμια φήμη. Και όσο και αν η Airbnb νίπτει τα χείρας της τόσο υπάρχει ο κίνδυνος το σεξ μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή να μην είναι πάντα συναινετικό. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Η πλατφόρμα έχει εκδιώξει ανθρώπους που επέδειξαν κακή συμπεριφορά ενώ μετά από κάθε ενοικίαση και τα δύο μέρη μπορούν να γράψουν μια αναφορά. Αυτά τα reviews είναι αποτελούν βάση για τους επόμενους. Επίσης η εταιρεία διαθέτει 24ωρη υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών που συχνά έχει κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα όταν προκύψει κάτι απρόοπτο σεξουαλικό ή μη.
Από τα σοβαρότερα περιστατικά ήταν ένας 34χρονος άνδρας που είχε 12 χρόνια κάθειρξη γιατί βίασε δύο Αμερικανίδες που ενοικίασαν ένα δωμάτιο στο σπίτι του στην Βαρκελώνη. Στην Ισπνανία όμως έγινε ένα ακόμα συμβάν. Ένας άνδρας από την Μασαχουσέτη που έμεινε στο σπίτι μιας γυναίκας στην Μαδρίτη, κατήγγειλε ότι βιάστηκε. Η γυναίκα αυτή είχε γεννηθεί άνδρας αλλά μετά έκανε αλλαγή φύλου. Ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι η ιδιοκτήτρια τον κλείδωσε μέσα με άγριες προθέσεις και  ότι εκείνος αναγκάστηκε να στείλει μήνυμα στην μητέρα του. Εκείνη δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία διότι δεν ήξερε την διεύθυνση του διαμερίσματος όπου έμενε ο γιος της. Η ιδιοκτήτρια από την μεριά της είπε ότι ο νεαρός απλώς φοβάται τους τρανσέξουαλ. Η υπόθεση πάντως δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, έκανε το γύρο του κόσμου και η εταιρεία ήρθε σε δύσκολη θέση.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ελληνοαμερικανός Νικ Πάπας, είχε δηλώσει τότε ότι η ασφάλεια των πελατών ήταν η προτεραιότητα και ότι δεν μπορεί κανείς να εστιάσει σε ένα μόνο περιστατικό την στιγμή που μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακό άλλοι 800.000 πελάτες ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της Airbnb. Η εταιρεία πάντως δηλώνει ότι εξακολουθεί να μαθαίνει και να διαμορφώνει την πολιτική της, έτσι ώστε να προστατεύει τους πελάτες της αλλά και τους ιδιοκτήτες. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία να πρέπει να έχεις στο νου σου 50 εκατομμύρια ανθρώπους που την χρησιμοποιούν. Σήμερα ο τζίρος της έχει φτάσει περίπου τα 25.5 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως και αν έχουν τα πράγματα, η τάση του Shared Economy με εταιρείες σαν την Uber και την Airbnb θα πάρει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Συνεπώς θα αλλάξουν και κάποιες από τις ασφαλιστικές δικλείδες στην διαχείριση  των επιχειρήσεων αυτών που θα προβλέπουν ίσως καλύτερη νομική και ασφαλιστική κάλυψη αλλά και μεγαλύτερες αποζημιώσεις σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Το πρόβλημα είναι πως επειδή λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο, το νομικό πλαίσιο είναι διαφορετικό από χώρα σε χώρα.
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/sthnoyn-erwtikes-pagides-sto-airbnb.3792399.html

Σύλληψη της Αγίας Άννης

Σύλληψη της Αγίας Άννης


Οὐχ ὥσπερ Εὔα καὶ σὺ τίκτεις ἐν λύπαις.
Χαρὰν γὰρ Ἄννα ἔνδον κοιλίας φέρεις.
Τῇ δ' ἐνάτῃ Μαρίην Θεομήτορα σύλλαβεν Ἄννα.
Βιογραφία
Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαίο. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία.

Η παράδοση αναφέρει ότι οι γονείς της την αφιέρωσαν στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, σε ηλικία τριών ετών. Αυτοί δε μετά από λίγα χρόνια πέθαναν.

Την Αγία Άννα τιμούσαν από τα αρχαία χρόνια. Το συμπεραίνουμε αυτό από διάφορους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και από αρχαίους εκκλησιαστικούς ύμνους, που υπάρχουν προς τιμήν της μητέρας της Θεοτόκου. Επίσης, το έτος 550 μ.Χ., ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, αφιέρωσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς ἀτεκνίας δεσμὰ διαλύονται· τοῦ Ἰωακεὶμ γὰρ καὶ τῆς Ἄννης εἰσακούων Θεός, παρ᾽ ἐλπίδα τεκεῖν αὐτοὺς σαφῶς, ὑπισχνεῖται θεόπαιδα· ἐξ ἧς αὐτὸς ἐτέχθη ὁ ἀπερίγραπτος, βροτὸς γεγονώς, δι᾽ Ἀγγέλου κελεύσας βοῆσαι αὐτῇ· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Ἑορτάζει σήμερον, ἡ οἰκουμένη, τὴν τῆς Ἄννης Σύλληψιν, γεγενημένην ἐκ Θεοῦ· καὶ γὰρ αὐτὴ ἀπεκύησε, τὴν ὑπὲρ λόγον, τὸν Λόγον κυήσασαν.


Ιερά Λείψανα: 
Μέρος της αριστεράς χειρός της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους.
Μέρος του αδιάφθορου αριστερού ποδός της Αγίας βρίσκεται στην ομώνυμη Σκήτη Αγίου Όρους.
Μέρος του αδιαφθόρου δεξιού ποδός της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στην ομώνυμη Μονή Λυγαριάς Λαμίας και στη Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής.
Μέρος αδιαφθόρου σαρκός της Αγίας βρίσκεται στη Συλλογή της ρωμαιοκαθολικής Διεθνούς Σταυροφορίας Αγίων Λειψάνων.
Ένας καρπός της Αγίας βρίσκεται στο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγ. Παύλου «ἐκτός τῶν Τειχῶν» Ρώμης.
Άγιοι που εορτάζουν:  Συλληψη Της Αγιας Αννης

http://www.saint.gr/3213/saint.aspx