Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Mάνι Πακιάο: Βοήθεια πάνω από 200.000 ευρώ στην ελληνική οικονομία!

Το Gazzetta.gr αποκαλύπτει τρελά περιστατικά από την παραμονή του θρυλικού πρωταθλητή Μάνι Πακιάο στην Αθήνα! Ο πακτωλός χρημάτων που μοίρασε σε άστεγους, οι 200.000 ευρώ για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας κι ο φόβος που ένιωσε από τις εκδηλώσεις λατρείας των συμπατριωτών του!

 
Την Παρασκευή, το Σύνταγμα και το κέντρο της πρωτεύουσάς μας αποτέλεσε για πολλοστή φορά σημείο αναφοράς επεισοδίων και ταραχών. Μια γνώριμη εικόνα των τελευταίων ετών στην ελληνική πρωτεύουσα. 
Την προηγούμενη ακριβώς αναχωρούσε από την Ελλάδα ο Μάνι Πακιάο. Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του πλανήτη αυτή τη στιγμή, ήρθε στην Ελλάδα για να ακολουθήσει τα βήματα του Απόστολου Παύλου. Η φωνή του Θεού είναι συνέχεια μέσα του και ήταν εκείνη που τον οδήγησε στα μέρη μας.
Ένας από τους δέκα κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών, λίγους μήνες μετά τη «μάχη του αιώνα» κόντρα στον Φλόιντ Μέιγουεδερ, πέρασε τέσσερις μέρες στην χώρα μας, προκειμένου να ξεναγηθεί σε μέρη ύψιστης θρησκευτικής και κατ' επέκταση ιστορικής σημασίας, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής για εκείνον και την οικογένειά του.
Το gazzetta.gr κατάφερε και εξασφάλισε, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, δηλώσεις του «Pacman». Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Σας παρουσιάζουμε το ακριβές του πρόγραμμα και τα περιστατικά που σημάδεψαν την παρουσία του στην Αθήνα.
Το ενδιαφέρον του για την ελληνική οικονομία, το ποσό που δαπάνησε για να βοηθήσει με τον τρόπο του επιχειρήσεις να «αναπνεύσουν», τα χρήματα που πρόσφερε σε ανήμπορους ανθρώπους και το πούλμαν που σταματούσε για να στηρίξει ανθρώπους που ήταν στα φανάρια!
Ο πανζουρλισμός που δημιουργήθηκε στην κοινότητα των Φιλιππινέζων, η φυγάδευση κι η ζημιά στο πούλμαν. 
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.
Κυριακή, 8/11: Μετά το Ντουμπάι, η Αθήνα αποτελεί το δεύτερο σταθμό του θρησκευτικού τουρισμού στον οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Το πρόγραμμά του εδώ ξεκίνησε με μια χαλαρή βόλτα στη Βουλιαγμένη, περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο Μαραθώνιος για να μπορέσει να πάει σε κεντρικό ξενοδοχείο, έχοντας συνοδεία 24 ατόμων (συγγενείς και φίλους, μιας και τα πέντε παιδιά του είχαν σχολικές υποχρεώσεις στις Φιλιππίνες). Τους περίμεναν 14 δωμάτια... Αφού ξεκουράστηκαν, στη συνέχεια απόλαυσαν το δείπνο τους στην Πλάκα υπό το... βλέμμα της Ακρόπολης.
Γυρνώντας από τη Βουλιαγμένη, τεράστια εντύπωση του έκανε τα πολλά κλειστά μαγαζιά που αντίκρισε. Η απορία του εξωτερικεύτηκε με το ερώτημα: «Τι συμβαίνει; Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα;»
Μόλις κατάλαβε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης επέστρεψε με δεύτερη ερώτηση: «Οι πολιτικοί σας τι κάνουν γι αυτό;» Άντε να του εξηγήσεις... Το τι έπρεπε να κάνει ο ίδιος, πάντως, το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή. Άνθρωπος του, το πρωί της Τετάρτης (10/11) μας είπε ότι ξόδεψε ένα μέρος της περιουσίας του για να βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν αναρωτιέστε για το ποσό, σας έχουμε κι αυτήν την απάντηση. Πάνω από 200.000 ευρώ... έκαναν φτερά από την τσέπη του Πακιάο μέχρι την Τετάρτη το πρωί!
Δευτέρα, 9/11:  Σειρά είχε η επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο, έχοντας προηγηθεί πρώτα μία στάση στον Ισθμό. Ακολούθησε φαγητό στο Λουτράκι και στην επιστροφή στη... βάση του το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο. Το βράδυ δείπνησαν όλοι μαζί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Τρίτη, 10/11: Την Ακρόπολη την έβλεπε τις πρώτες δύο μέρες από το μπαλκόνι της σουίτας του. Ήρθε η ώρα να την επισκεφτεί κιόλας. Αργότερα, μία βόλτα στο Μοναστηράκι... άνοιξε την όρεξη, όπου και έφαγαν. Ο Μάνι Πακιάο στη θέα εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας όχι μόνο δεν του γύρισε την πλάτη, αλλά τους άπλωσε το χέρι του, το οποίο ήταν γεμάτο χαρτονομίσματα. Χαρακτηριστικό της γενναιοδωρίας του το γεγονός ότι πρόσφερε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, 100 ευρώ!
Από το Μοναστηράκι στο... Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί έμειναν για 1,5 με 2 ώρες. Ο Μάνι κι η παρέα του δεν ήθελαν πολλά για να περάσουν καλά. Λίγο τρέξιμο και μεταξύ τους διαγωνισμοί ήταν αρκετά για να χαρούν με την ψυχή τους. Το απόγευμα καταστηματάρχες της Ερμού είδαν αρκετές χιλιάδες ευρώ να ξοδεύονται, με χαρά και αγάπη, από τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Σκοπός του ήταν να προβεί σ' αυτήν τη συμβολική κίνηση, προκειμένου να συμβάλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας - όπως σας γράψαμε και πιο πάνω. Και όλα αυτά, κάνοντας αρκετές στάσεις για να φωτογραφηθεί με κόσμο που τον αναγνώριζε. Δεν ήταν και δύσκολο, εξάλλου.
Τετάρτη, 11/11: Το πρόγραμμα περιελάμβανε βόλτα προς τα νότια προάστια. Αρχικά μετέβησαν στο Αβέρωφ (πολεμικό πλοίο), στον Φλοίσβο. Εν συνεχεία επισκέφθηκαν καταστήματα της Γλυφάδας, όπου εκεί αργότερα απόλαυσαν το μεσημεριανό τους.
Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στην έδρα της κοινότητας των Φιλιππινέζων που ζουν στην χώρα μας. Εκεί έζησαν το απόλυτο πανδαιμόνιο. Περίπου 500 συμπατριώτες του τον περίμεναν σε ένα υπόγειο, απλά να δουν για μερικά λεπτά το Μάνι Πακιάο. Κλάματα, φωνές και μια συνεχής προσπάθεια να αγγίξουν για λίγο τον... Θεό τους, σ' ένα ντελίριο ενθουσιασμού. 
Εκεί,  ήταν η πρώτη και μοναδική στιγμή κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα που τρόμαξε, μόνο για μερικά λεπτά. Αν και ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τον χώρο στις 19:00, εν τέλει αναγκάστηκε να φύγει γρηγορότερα. Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να φυγαδεύσουν εκείνον και άλλα 3-4 άτομα από την παρέα του που τον είχαν συνοδεύσει στο υπόγειο, καθώς η ατμόσφαιρα είχε γίνει ανυπόφορη από τον απίστευτο συνωστισμό. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου President βοήθησαν γι αυτό μέχρι να έρθει το πούλμαν να τον πάρει από την πίσω πόρτα. Παρόλα αυτά, έγινε αντιληπτός από τους εκατοντάδες Φιλιππινέζους, όπου από την υπερβολική τους αγάπη δημιούργησαν μικροζημιές στο όχημα που τον μετέφερε.
Μπαίνοντας στο πούλμαν και νιώθοντας και πάλι ασφαλής στο πλευρό της συζύγου του Τζίνκι, άρχισε να χαμογελά. 
«Ετσι είναι η καθημερινότητά μου», απάντησε σ' έναν άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμά του στην Ελλάδα και αναρωτήθηκε για το αν είναι εντάξει ύστερα απ' αυτό το περιστατικό.
Τελευταίο βράδυ στην Αθήνα το πέρασε στον Λυκαβηττό. Εκεί δείπνησε για τελευταία φορά στην χώρα μας και το πρωί έμπλεος ενθουσιασμού αναχώρησε με προορισμό το Ισραήλ, συνεχίζοντας τη διαδρομή του είχε χαράξει ο Απόστολος Παύλος.
Ο Μάνι Πακιάο, ήρθε στην Ελλάδα, παρέδωσε μαθήματα απλότητας και σεβασμού προς το συνάνθρωπο και συνέχισε τη διαδρομή του. Ενας πρωταθλητής των ρινγκ και της ζωής.
*To γραφείο που οργάνωσε την παραμονή του στην Ελλάδα είναι το Liberty-int.com.


Διάβασε περισσότερα στο: Mάνι Πακιάο: Βοήθεια πάνω από 200.000 ευρώ στην ελληνική οικονομία! | Μαχητικά Αθλήματα | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Bashar Al Assad: “Χθες η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια”!

Από το "PRESS-GR
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/

Όπως ακριβώς με την Αλ Κάιντα, που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους για να αντιμετωπιστεί η "κομμουνιστική" διείσδυση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, έτσι και το νέο κατασκεύασμα τους (ισλαμικό κράτος, ελεύθερος συριακός στρατός, ή ότι ονομασία έχει δοθεί στις μισθοφορικές ορδές των “πολιτισμένων” δυτικών) επιτέλεσε το “έργο” που σχεδίασαν, σκηνοθέτησαν και εκτέλεσαν οι “μεγάλες” δυνάμεις της νέας τάξης.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Συρία μια συνάντηση εκπροσώπων της γαλλικής κυβέρνησης και του Σύρου Προέδρου Bashar Al Assad. Ακριβώς την επόμενη των φονικών επιθέσεων στο Παρίσι με το...

αίμα αθώων ακόμη νωπό...
Στη συνάντηση της Δαμασκού, στην οποία συμμετείχαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σύρος Πρόεδρος Bashar Al Assad εξέφρασε τα συλλυπητήρια του λαού της Συρίας στον γαλλικό λαό και παρομοίασε την κατάσταση στη χώρα του μ' αυτή της Γαλλία.
Για μία ακόμη φορά ο ηγέτης της Συρίας, που δέχεται επί 5 χρόνια μια σκληρή ιμπεριαλιστική επίθεση, δήλωσε:
Η  Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια.
Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη. Αλλά, η υπόθεση δεν αφορά ονόματα, ή από που έφθασαν αυτοί στη Γαλλία.
Είχαμε ήδη προειδοποιήσει, πριν από 3 ολόκληρα χρόνια, γι' αυτό που συμβαίνει σ' εμάς και θα συνέβαινε και στην Ευρώπη. Είχαμε τονίσει να μην  παίζουν μ' αυτό που συμβαίνει στη Συρία, γιατί οι συνέπειες θα είχαν αντανάκλαση σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Όμως, οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον.
Τέλος, δεν κατανόησαν, δεν έμαθαν ούτε από ότι συνέβη στην αρχή αυτής της χρονιάς στο Charlie Hebdo.
Το γεγονός του ότι διακηρύττουν πως είναι εναντίον της τρομοκρατίας, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Πρέπει να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Να ακολουθήσουν τις δίκαιες πολιτικές”.
Πηγή: γαλλικό ραδιόφωνο “Europe 1
Ο Άραβας ηγέτης που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι στις απαιτήσεις του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και δέχεται επί 5 χρόνια την πιο χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση... παρέδωσε μαθήματα πολιτικού ήθους, δημοκρατίας, στους ηγέτες της Ευρώπης, ή σωστότερα στους χαμηλόβαθμους τραπεζοϋπαλλήλους που έχουν διοριστεί πρωθυπουργοί από το 4ο Ράιχ.
Όταν το κτήνος που δημιούργησαν, εξόπλισαν, ενίσχυσαν πολιτικά (Φίλοι της Συρίας) και μεγάλωσαν οι “πολιτισμένοι” της δύσης, ξέφυγε από τον έλεγχο, ή σωστότερα ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους (δόθηκαν συγκεκριμένοι ρόλοι και κατευθύνσεις δράσης, όπως η 11η Σεπτέμβρη), πληρώνουν αθώοι πολίτες. Η υπεύθυνοι, όχι μόνον δεν πληρώνουν για το έγκλημά τους, αλλά διεκδικούν ρόλο σωτήρα.
Στις 18 Ιούνη του 2014, για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος Άσαντ είχε επισημάνει (TMNews: Η τρομοκρατία θα φθάσει στη Δύση):
Η Δύση κι οι Χώρες που υποστηρίζουν υποστηρίζουν τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, θα κάνουν τους λογαριασμούς τους μ' αυτή την απειλή που αναπτυσσόμενη θα κτυπήσει όλους κι ιδιαίτερα τις χώρες που υποστήριξαν την τρομοκρατία και της επέτρεψαν ν' αναπτυχθεί”.
Και ο συγκλονιστικός πρόεδρος Άσαντ, τις ώρες που ο λαός της Συρίας στενάζει από τις επιθέσεις των φονιάδων μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, τονίζει απευθυνόμενος στους “ηγέτες” της Δύσης (Αύγουστος του 2013):
Μπορείτε τώρα με σιγουριά να έχετε κοινή δράση με τους τρομοκράτες, να τους χρησιμοποιείται ως χαρτί πίεσης, σκεπτόμενοι ότι τους έχετε στην τσέπη σας.
Όμως, αυτοί είναι σαν ένας σκορπιός. Τώρα ή αργότερα θα σας δαγκώσουν, ή στην πρώτη ευκαιρία”.
Bashar Hafez Al Assad

Όλα όσα συνέβησαν δεν σημαίνουν ότι θα “παραδειγματίσουν” το διευθυντήριο του 4ου Ράιχ.
Σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι οι ανθρωποθυσίες είναι ένα φαινόμενο ρουτίνας για τους “ηγέτες” της “πολιτισμένης” δύσης. Το αίμα αθώων είναι προς χρήση των πολιτικών τους και για επηρεασμό της κοινής γνώμης. Όπου να ΄ναι θα "βρουν" έγγραφα που θα αποδίδουν σε Σύρους το έγκλημα στο Παρίσι. Τα αφεντικά των πολιτικών “ηγετών” της Ε.Ε. είναι αδίστακτοι!
Ούτε θα σκεφτούν πως οι ίδιοι χρησιμοποίησαν την Τουρκία του Ερντογάν ως βάση εκπαίδευσης και διείσδυσης των μισθοφόρων φονιάδων στη Συρία.
Απλώς, θα κάνουν ακόμη μια "πορεία" χυδαίων υποκριτών... για να υπογράψουν νέα συμβόλαια αγοράς και πώλησης όπλων...
Ίδια μ' εκείνη την "πορεία" (Γενάρης 2015) πάλι στο Παρίσι, με πρώτο και καλύτερο πάλι τον Νταβούτογλου, ενώ η Κωνσταντινούπολη είναι επίσημη έδρα των ισλαμοναζί, στα σύνορα με τη Συρία η βάση εκπαίδευσης των τζιχαντιστών από Μοσάντ & Cia. Κι αυτόν θα συνατήσει στις 17 Νοέμβρη ο Τσίπρας, για να "συζητήσουν" τι;... Τον επίδοξο κατακτητή της Συρίας για τα συμφέροντα των δυτικών νεοαποικιοκρατών!
Ο Ολάντ, συνεπικουρούμενος από τη δημοσιογραφική πορνεία, δεν θα κάνει λόγο για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων -με χρηματοδότηση κι επίσημα συμβόλαια με Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Ισραήλ- στους “τρομοκράτες”.
Κανένα ΜΜΕ, καμία δημοσιογραφική πόρνη, δεν θα εμφανίσει την φωτογραφία του Ολάντ και το ανακοινωθέν της Γαλλικής Προεδρίας (Νοέμβρης 2012), με τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο, με τονιμάμη Moaz al-Khatib. Ο οποίος την περίοδο της ενδο-αραβικής σύγκρουσης Ιράκ-Κουβέιτ, ξεσπάθωσε με κηρύγματα εναντίον των δυτικών και υπέρ του Osama bin Laden και της Αλ Κάιντα, αλλά το “δικτατορικό καθεστώς Άσαντ” του έδωσε χάρη κι έφυγε από τη Συρία.
Τον ιμάμη Moaz al-Khatib, που στην επίσημη συνάντηση με τον Ολάντ, τα ΜΜΕ εμφάνιζαν ως σεΐχη Moaz al-Khatib, άνθρωπο της “συναίνεσης” και του “δημοκρατικού διαλόγου”, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “δικτάτορα”, αλλά δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας.
Μάλιστα, τα ΜΜΕ τον παρουσίαζαν ως μετριοπαθή και Χριστιανό εκ Τουρκίας (sic!) που θέλει να εκδημοκρατίσει τη Συρία! Κανείς δεν ανέφερε ότι ο υπέρμαχος της Αλ Κάιντα ιμάμης, που χαριεντιζόταν ο Ολάντ, στο μεταξύ ήταν ΚΑΙ στέλεχος των ομίλων Shell, με εργασιακό αντικείμενο τοleasing πετρελαίου και φυσικού αερίου!
Κανένα ΜΜΕ δεν θα μιλήσει για τα γαλλικά υπερσύγχρονα όπλα στην κατοχή των τζιχαντιστών και μόνον των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων...
Κανένα ΜΜΕ δεν θα μιλήσει για την ιδιαίτερη “σχέση” της Γαλλίας με την κατοχή της Συρίας, την περίοδο της αποικιοκρατίας. Και φυσικά για τη σημαία των εξεγερμένων φονιάδων για “εκδημοκρατισμό” της Συρίας, “συμπτωματικά” η σημαία με τα τρία κόκκινα αστέρια πού είχαν προσθέσει οι Γάλλοι αποικιοκράτες, για να υποδείξουν τα τρία ανεξάρτητα κράτη που η Γαλλία ήθελε να κατασκευάσει κατατεμαχίζοντας τη Συρία σε (Σουνίτες, Αλαουίτες, Δρούζoι)…
Τέλος, από έναν ανεξάντλητο κατάλογο εγκλημάτων, κανένα ΜΜΕ δεν θα μιλήσει για τα νοσοκομεία περίθαλψης των τρομοκρατών, τα οποία έστησε ο Νετανιάχου στο κατεχόμενο Γκολάν!
Στην Ελλάδα, στο όνομα της "σχέσης" του επίδοξου νεοαποικιοκράτη Ολαντρέου (τώρα έγινε Ολάντ) με τον Τσίπρα, η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία, δεν θα μιλήσει, δεν θακάνει ούτε νύξη στο φονικό εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Ελλάδα εναντίον της Συρίας(απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων, φαρμάκαων κ.α.π.), τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη φίλη χώρα και φυσικά τη συνεισφορά της Ελλάδας στην ενίσχυση της τρομοκρατίας και των τζιχαντιστών, με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ (Αβραμόπουλος-Βενιζέλος-Κοτζιάς) στους “Φίλους της Συρίας”, για τον “εκδημοκρατισμό” της Συρίας...
Θα μιλήσουν με βάση ότι επιβάλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ούτε στους χαριεντισμούς του Αλέξη Τσίπρα με τους "εξεγερμένους" Σύρους στο Σύνταγμα, τον Ιούλη του 2014... 
Όλοι στην Ελλάδα θέλουν να ξεχάσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ανεκτίμητη βοήθεια της Συρίας και των Άσαντ στην πτρίδα μας: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Όμως, ο λαός της Συρίας κι ο πρόεδρος Άσαντ, έκαναν πράξη τα διδάγματα του Βάσου Λυσσαρίδη... και δεν ξεπουλήθηκαν στον νεοφιλελευθερισμό και τη νέα τάξη!
Σχετικά:



Ο Ομπάμα “απαντάει” στον Πούτιν... με νέους μισθοφόρους στη Συρία! Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο!
Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! 
Τώρα την ορχήστρα διευθύνει ο Πούτιν κι η δύση διαιρεμένη, παραμιλάει...
Έφθασε στην Ταρτούς της Συρίας το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning C-16, για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της Ρωσίας...
Συρία: η δημοσιογραφική πορνεία σε διατεταγμένη Υπηρεσία...
-  EKTAKTO! Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν διακοπή του "προγράμματος" εκπαίδευσης κι εξοπλισμού των "εξεγερμένων" στη Συρία
Maria Saadeh: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/11/bashar-al-assad-5_14.html#more

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ «ΦΩΛΙΑ» ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΏΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Την άμεση δραστηριοποίηση της λεγόμενης «Ερυθράς Ταξιαρχίας» των Τζιχαντιστών για την διενέργεια επιθέσεων στην Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε σε μήνυμα email το ISIS, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Sami Tahiri.
foto2
Όπως ανέφερε το τουρκικό κανάλι Habertürk, το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα απειλεί με άμεση δράση στην Αλβανία και στην ευρύτερη περιοχή μετά τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Όπως είναι γνωστό από παλαιοτέρα αποκαλυπτικά τουρκικά δημοσιεύματα, οι Τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει βάσεις και εστίες στην Αλβανία, από την οποία σχεδιάζουν την εξάπλωση τους σε όλη την Βαλκανική.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της απειλής που εκτοξεύτηκε με αυτόν τον τρόπο, είναι ότι συνεκλήθη αμέσως το Εθνικό Συμβούλιο της Αλβανίας με την συμμέτοχη του Αλβανού προέδρου, Buyar Nişani.
Ακόμα έχουμε να δούμε πολλά, αλλά το ότι στην γειτονία μας λειτουργούν ήδη φωλιές Τζιχαντιστών, αυτό… πρέπει να μας προβληματίσει έντονα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ο Ολάντ παραδέχεται ότι έδινε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία

Η Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011, αναφέρει ένα βιβλίο με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου.
«Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον συγγραφέα του βιβλίου (εκδόσεις L’Archipel), Ξαβιέ Πανόν, στη διάρκεια συνέντευξης τον Μάιο του 2014.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, που ειδικεύεται σε διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα, η Γαλλία παρέδωσε στους Σύρους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ κανόνια διαμετρήματος 20 mm, μυδραλιοβόλα διαμετρήματος 12,7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαρματικούς πυραύλους.
Οι παραδόσεις, οι οποίες άρχισαν το δεύτερο εξάμηνο του 2012, γίνονταν σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα και είχαν σκοπό περισσότερο να βοηθήσουν την εξέγερση παρά να έχουν έναν αποφασιστικό αντίκτυπο αλλάζοντας τον ρου του πολέμου, σύμφωνα με τον συγγραφέα.
Εκείνη την εποχή βρισκόταν σε ισχύ, από τον Ιούνιο του 2011, ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων το οποίο ήρθη στις 29 Μαΐου του 2013. Μέχρι τώρα, η Γαλλία έχει παραδεχθεί επίσημα ότι είχε παραδώσει στους αντάρτες μόνο τα λεγόμενα μη φονικά όπλα (που δεν έχουν σκοπό να σκοτώσουν), αλεξίσφαιρα γιλέκα ή γυαλιά νυκτερινής όρασης.
Γι” αυτές τις μυστικές παραδόσεις «έπρεπε να έχουμε εγγυήσεις στον ύψιστο βαθμό», δήλωσε στον συγγραφέα μάρτυρας, υπό τον όρο της ανωνυμίας, κάνοντας λόγο για απάλειψη κάθε ίχνους προέλευσης των όπλων και για τη δημιουργία μίας πολιτικο-στρατιωτικής αλυσίδας που θα παρείχε «κάθε διασφάλιση ελέγχου και σίγουρου τελικού προορισμού».
Από τον Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) στον Φρανσουά Ολάντ, που ανέλαβε καθήκοντα το 2012, το βιβλίο επανέρχεται σε μία σειρά διπλωματικο-στρατιωτικών βημάτων προς τα μπρος και προς τα πίσω, παραθέτοντας δηλώσεις δρώντων εμπλεκομένων στη γαλλική διπλωματική και στρατιωτική ζωή.
Ανάμεσα στα επεισόδια που καταγράφονται είναι και εκείνο που αναφέρεται στην προετοιμασία αεροπορικών επιδρομών εναντίον του συριακού καθεστώτος που τελικά απετράπησαν στα τέλη του καλοκαιριού του 2013.
Το βιβλίο αναφέρεται σε ορισμένους στόχους που επρόκειτο να τεθούν τότε – την υπηρεσία πληροφοριών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας που ελέγχει το χημικό σύστημα – και υπογραμμίζει, επικαλούμενο έναν σύμβουλο, ότι οι αεροπορικές επιδρομές τις οποίες τελικά δεν θέλησαν οι ΗΠΑ, είχε διπλό στόχο: να αλλάξει «το πολιτικό μοίρασμα των χαρτιών» στη Συρία και να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, ώστε να αλλάξει την προσέγγισή της στη σύγκρουση.
Να προσθέσουμε εδώ κάποιες επισημάνσεις. Αυτοί οι αντάρτες, που εξόπλιζε ο πανηλίθιος Ολάντ, είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που τώρα πλέον έχουν συμμαχήσει ανοιχτά με την Αλ Κάιντα στη Συρία, δηλαδή το Μέτωπο Αλ Νούσρα. Ο Ολάντ και η χώρα του εξόπλιζαν, δηλαδή, τους τζιχαντιστές.
Γιατί όμως η Γαλλία εμπλέκεται στη Συρία και γιατί η Γαλλία μισεί την κυβέρνηση Άσαντ; Η απάντηση είναι απλή.
Η Συρία «απελευθερώθηκε» μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έγινε γαλλική αποικία. Η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1946, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το 1958 σχημάτισε μαζί με την Αίγυπτο την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία, από την οποία αποχώρησε το 1961 κι έγινε ανεξάρτητο κράτος.
Το 1967 ηττήθηκε στον Πόλεμο των έξι ημερών και το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν.
Η Συρία κυβερνάται από το 1963 από το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ. Η ηγετική θέση του στην πολιτική ζωή της χώρας προβλέπεται από το Σύνταγμα. Από 1971 μέχρι και το θάνατό του το 2000 Πρόεδρος ήταν ο Χαφέζ αλ Άσαντ. Τον διαδέχτηκε ο γιος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η οικογένεια Άσαντ έδωσε σκληρούς αγώνες κατά της γαλλικής αποικιοκρατίας και των ισλαμιστών που συχνά εξεγείρονταν ενάντια στο κοσμικό κράτος που προσπαθούσαν να οικοδομήσουν οι σοσιαλιστές.
Ο Ολάντ, η ντροπή της Ευρώπης όπως τον αποκαλούμε από το Tribune, πήγε να «παίξει» γεωπολιτικό ρόλο στην παλιά γαλλική αποικία και στήριξε τους παρανοϊκούς ισλαμιστές ενάντια στον ιστορικό εχθρό της Γαλλίας, τους σοσιαλιστές του Μπάαθ. Αυτά για να κατανοούμε ΠΟακριβώς τα πράγματα…
http://www.tribune.gr/world/news/article/136797/o-olant-paradechete-oti-edine-opla-stous-tzichantistes-sti-siria.html

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούσε τον ISIS στη Συρία

Γράφει: Ηρακλής Οικονόμου - Πολιτική + Οικονομία - 30/08/2014
EDIT: 14/11/2015: Προσοχή! Αυτό το άρθρο γράφτηκε τον Αύγουστο του 2014! Σήμερα, λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια επίθεση στη Γαλλία θυμίζουμε πως αναφέρεται σε ένα μικρό μόνο και …επίσημο τρόπο χρηματοδότησης της Συριακής αντιπολίτευσης δηλαδή των τζιχαντιστών από την ΕΕ!
Αν υπάρχει ένα πράγμα που ποτέ δεν αμφισβητείται, αυτό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν υπάρχει ένα άλλο πράγμα που επίσης δεν αμφισβητείται ποτέ εντός της ΕΕ, αυτό είναι η εξωτερική πολιτική της. Η ΕΕ είναι δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας – το ξέρετε ήδη φαντάζομαι, θα το έχετε ακούσει εδώ κι εκεί, από δεξιούς κι αριστερούς, μνημονιακούς και άλλους. Κι αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει μ’ αυτό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν – για την πραγματικότητα.
Μια σχετικά άγνωστη πτυχή της ιστορίας του ISIS – της ισλαμιστικής οργάνωσης που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία – είναι η υποστήριξη που έλαβε από την ΕΕ. Για την ακρίβεια: η ΕΕ χρηματοδότησε τον ISIS. Πώς; Μέσω της άρσης του εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία.
Τον Απρίλιο του 2013, οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ απέσυραν όλες τις κυρώσεις που μπλόκαραν την εισαγωγή συριακού πετρελαίου. Έτσι μπόρεσαν οι ομάδες που βρίσκονταν στο βορειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας – ανάμεσά τους και ο ISIS – να ενισχυθούν οικονομικά από τις πετρελαιοπηγές που έλεγχαν. Και δεν μιλάμε για κάποιο «λάθος», μια «αβλεψία» των Ευρωπαίων κλπ. Μιλάμε για μια απόφαση που ελήφθη με ρητό στόχο τη διευκόλυνση της ροής πετρελαίου από τις οργανώσεις της συριανής αντιπολίτευσης προς στο εξωτερικό. Και είναι αυτή ακριβώς η απόφαση που συνέβαλε στη σταθεροποίηση της οικονομικής βάσης του ISIS εντός της Συρίας, και στην επέκτασή της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ.
«Είναι σημαντικό για μας να στείλουμε ένα σινιάλο ότι είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωνε στις 22 Απριλίου του 2013 ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τη συριανή αντιπολίτευση».[i]
Αντίστοιχα, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλλε, αποσαφήνιζε την ίδια μέρα: «Επιθυμούμε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, και γι’ αυτό θα άρουμε τις κυρώσεις που εμποδίζουν το έργο των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολίτευσης».[ii] Στην πορεία, αυτοί που βοηθήθηκαν ήταν οι τζιχαντιστές. Το πόσο μετριοπαθείς είναι αυτοί, βεβαίως, το βλέπουμε καθημερινά, με τελευταία πράξη …μετριοπάθειας την εκτέλεση εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου, ύστερα από την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Τάμπκα.
Η άρση του εμπάργκο πέρασε το μήνυμα στις οργανώσεις της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς μεταξύ τους, ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών πόρων. «Η απόφαση της ΕΕ θα μπορούσε να εντείνει τη βία στη Συρία, ξεκινώντας έναν αιμοσταγή ανταγωνισμό για τον έλεγχο ενός πόρου που φθίνει ύστερα από δύο χρόνια ενός σκληρού εμφυλίου πολέμου», προέβλεπε σε ανύποπτο χρόνο το TIME.[iii] Και καθώς νικητής σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό βγήκε ο ISIS, μπορούμε να εξάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι, de facto, η ΕΕ κατέληξε να ενισχύει οικονομικά τις στρατιωτικές του προσπάθειες. Παράλληλα, με την πολιτική της η ΕΕ ενθάρρυνε την πλήρη λεηλασία των κρατικών πόρων και εγκαταστάσεων από δυνάμεις τις οποίες η ΕΕ υποτίθεται ότι αντιμάχεται. «Είναι γεγονός ότι πολλές από τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών είναι υπό τον έλεγχο της Jabhat al-Nusra, που έχει δηλώσει πίστη στην al-Qaeda».[iv]
oil_refinery_in_homs-2010
Όταν λοιπόν από δω κι εμπρός δείτε τους υπουργούς εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ να συσκέπτονται και τους αρχηγούς τους να ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, θυμηθείτε: η Ευρώπη βούτηξε – ξανά – τα χέρια της στο αίμα, με στόχο αυτήν τη φορά να ξεφορτωθεί το καθεστώς Άσαντ. «Η απόφαση της ΕΕ να άρει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο της Συρίας για να βοηθήσει την αντιπολίτευση, επιτάχυνε τη μάχη για τον έλεγχο πηγών και αγωγών στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες και συνέβαλε στη σταθεροποίηση της εξουσίας των τζιχαντιστικών ομάδων επί των κρίσιμων πόρων της χώρας».[v] Δεν το λέει κάποιος κακός κομμουνιστής αυτό, το λέει ο Guardian.
Έτσι έχουν τα πράγματα με την ΕΕ, που εξάγει σταθερότητα και ασφάλεια – αλλά κάποιες φορές εξάγει και χρήμα στα παρακλάδια της al-Qaeda. Και καμιά προσπάθεια αντιστροφής αυτής της καταστροφικής πολιτικής, κατόπιν εορτής, δεν μπορεί να καλύψει τις εγκληματικές αποφάσεις που ελήφθησαν μέχρι σήμερα και συνέβαλλαν – μαζί με μια σειρά άλλων παραγόντων – στην ασύλληπτη αποσταθεροποίηση και το αιματοκύλισμα της περιοχής.


[i] Juergen Baetz, ‘EU Lifts Syria Oil Embargo to Bolster Rebels’, Associated Press, 22 Απριλίου 2013.
[ii] Στο ίδιο.
[iii] Vivienne Walt, ‘Syria’s Opposition Hopes to Win the War by Selling Oil’, Time, 1 Μαΐου 2013.
[iv] Ibid.
[v] Julian Borger and Mona Mahmood, ‘EU decision to lift Syrian oil sanctions boosts jihadist groups’, The Guardian, 19 Μαΐου 2013.
http://www.toperiodiko.gr/όταν-η-ευρωπαϊκή-ένωση-χρηματοδοτούσ/#.VkjZHfbX9Qj

Πατριάρχης Μόσχας: Να πως θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών αποκάλεσε την τρομοκρατία νέα μορφή της εμμονής και ζήτησε να πολεμηθεί όχι μόνο με τη χρήση στρατιωτικών μεθόδων, αλλά και μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
"Ο κόσμος είναι τώρα αντιμέτωπος με μια διαφορετική εμμονή, μια διαφορετική τρέλα, την οποία ονομάζουμε τρομοκρατία", είπε ο Πατριάρχης μετά από τη Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στο Καλίνινγκραντ, την Κυριακή.
Είπε επίσης ότι η τραγωδία που συνέβη στο Παρίσι δείχνει "εμμονή των ανθρώπων για την επίτευξη πολιτικών στόχων χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε μεθόδους, ακόμη και με την καταστροφή αθώων ανθρώπων."
"Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει μόνο να είναι στρατιωτικός. Όχι μόνο οι ειδικές υπηρεσίες, αλλά και οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτή τη φρικτή ατυχία αυτής της ηλικίας μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και ίσως του πιο σημαντικού από όλα μέσω της προσευχής και μέσω της αύξησης του επιπέδου της πίστης μας" η πατριάρχης είπε.
Ο πατριάρχης είπε πως το ένα πράγμα είναι συνδεδεμένο με το άλλο και «η απομάκρυνση του Θεού από τον κόσμο μας, η καταστροφή των ιερών τόπων και των ιδανικών, η εμμονή με σκοτεινά πνεύματα - όλα αυτά τα πράγματα είναι κρίκοι μιας αλυσίδας φρικτής."
"Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο καθήκον του κράτους, των υπαλλήλων επιβολής του νόμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι επίσης καθήκον του κάθε ενός από εμάς. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε στην ελευθερία που μας έδωσε ο Θεός, έτσι ώστε να μην υπάρχει εμμονή, συμπεριλαμβανομένης της εμμονής που καθορίζεται από πολιτικές ιδέες και ιδεολογίες και μπορεί να μας στερήσει την εικόνα του Θεού και να μας κάνει να διαπράξουμε φρικτά εγκλήματα », είπε.
«Η σημερινή τρομοκρατία είναι μια διάγνωση, όχι για συγκεκριμένες περιπτώσεις λαών και χωρών, είναι μια διάγνωση για ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Γιατί εγώ όλα αυτά συμβαίνουν; Η Εκκλησία έχει μόνο μία απάντηση:... Ρίχτε μια ματιά στο εσωτερικό σας μετανοήστε και πάλι και στραφείτε προς τον Θεό. Ας προσφέρουμε μια καθολική προσευχή σε διάφορες γλώσσες, με διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και μέσα από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις στον Θεό, τον Δημιουργό, ώστε να ελεήσει την ανθρώπινη φυλή και να μας σώσει από την αιχμαλωσία των φρικτών εμμονών" τόνισε ο Πατριάρχης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/643180/patriarxis-mosxas-na-pos-tha-katapolemisoyme-tin-tromokratia#ixzz3rfieV3HH

Ποιοι δικαιούνται επίδομα και πόσο - Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται - Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης

Βήμα - βήμα η διαδικασία για να εισπράξετε το επίδομα παιδιών


Τρία απλά βήματα περιλαμβάνει η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν περίπου 800.000 οικογένειες για να λάβουν τα νέα επιδόματα τέκνων. Πρώτα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εν συνεχεία να μαζέψουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τέλος να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Α21 που έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.
Εάν έχετε προστατευόμενα τέκνα και με βάση τα εισοδήματα που αποκτήσατε το 2012 είστε δικαιούχοι των νέων οικογενειακών επιδομάτων θα πρέπει, για να εισπράξετε τα επιδόματα, να ακολουθήσετε τα ακόλουθα «βήματα»:
1ο βήμα: Πριν από όλα πρέπει να υποβάλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να αποτυπωθούν τα εισοδήματα που αποκτήσατε. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο, καθώς από το ύψος του εισοδήματος που θα δηλώσετε για το 2012 θα εξαρτηθεί το ακριβές ποσό των επιδομάτων που θα λάβετε. Εάν δεν υποβάλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος δεν θα μπορέσετε να λάβετε τα επιδόματα που δικαιούστε.
Εφόσον δεν έχετε υποβάλει ποτέ στο παρελθόν φορολογική δήλωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι φέτος η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η δήλωση πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία ΤΑΧΙSNET, που έχει αναπτύξει στις ιστοσελίδες της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr. Για να μπορέσετε να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση θα πρέπει να πιστοποιηθείτε στην υπηρεσία TAXISNET. Θα πρέπει δηλαδή να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση σε ειδική φόρμα των ιστοσελίδων της ΓΓΠΣ για να αποκτήσετε κωδικό πρόσβασης και «κλειδάριθμο».

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα

2ο βήμα: Συγκεντρώστε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καταβολή των επιδομάτων. Τα δικαιολογητικά αυτά αφορούν:
α) Για τα εξαρτώμενα τέκνα.
Για ορισμένες περιπτώσεις τέκνων απαιτούνται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.
-Εφόσον στην οικογένεια υπάρχει εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α.
-Δικαστική απόφαση επιμέλειας ανήλικων τέκνων.
β) Για την απόδειξη της μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.
Για να λάβει το επίδομα ένας οικογενειάρχης θα πρέπει να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) αποδεικνύεται από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.

Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί έντυπο Ε1, ο αιτών θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του ή η ασφάλισή της την τελευταία δεκαετία ή
-Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
-Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή της συζύγου, από τα οποία να αποδεικνύεται ότι το βιβλιάριο ήταν θεωρημένο για τα έτη της κρίσιμης δεκαετίας
-Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την ημερομηνία λήξης αυτής
-Βεβαίωση φοίτησης του τέκνου ή των τέκνων σε σχολείο της Ελλάδος.
-Αντίγραφα της δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του.
-Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας προστατευόμενου μέλους ασφαλισμένου γονέα, θεωρημένου για τα έτη της κρίσιμης δεκαετίας.
-Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου φοιτούσε ο δικαιούχος
-Βεβαίωση του ΟΑΕΔ, αν ο δικαιούχος είχε εγγραφεί στα μητρώα του.


Πρόσθετα δικαιολογητικά για ομογενείς και αλλοδαπούς δικαιούχους.

Οι ομογενείς και οι αλλοδαποί δικαιούχοι οφείλουν επιπλέον να συγκεντρώσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.
β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εγγράφου πιστοποίησης μόνιμης διαμονής, εφόσον ο αιτών είναι πολίτης άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικού δελτίου ταυτότητας.
δ) Άδεια διαμονής, εφόσον ο δικαιούχος είναι πολίτης χώρας που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή πολίτης της Ελβετίας ή άλλου κράτους (εκτός των ανωτέρω και της Ε.Ε.) που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονέας τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.
ε) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα και Άδεια παραμονής Αλλοδαπού, εφόσον ο δικαιούχος είναι αλλοδαπός πρόσφυγας στον οποίο έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο.
στ) Ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, εφόσον ο δικαιούχος είναι αλλοδαπός στον οποίο δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
Υποβολή του Α21
3ο βήμα: Μετά την συμπλήρωση και την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET, πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά – πάλι μέσω του TAXISNET – ένα νέο μηχανογραφημένο έντυπο που φέρει τον κωδικό Α21 και έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.

Στο Α21 πρέπει να δηλωθούν τα εξής δεδομένα:
· Η ακριβής οικογενειακή κατάσταση, δηλαδή το εάν ο δικαιούχος είναι έγγαμος ή άγαμος ή σε διάσταση ή διαζευγμένος ή χήρος.
· Τα στοιχεία του υπόχρεου και της συζύγου (ονοματεπώνυμα των ιδίων και των γονέων τους, αριθμοί ταυτότητας, ΑΦΜ, αρμόδιες Δ.Ο.Υ., Α.Μ.Κ.Α., ημερομηνία και τόπος γέννησης, δήμος-νομός, αριθμός οικογενειακής μερίδας και διεύθυνση κατοικίας), τα οποία πρέπει να αναγραφούν σε 23 διαφορετικά πεδία για τον καθένα τους!
· Αν η διαμονή στην Ελλάδα είναι μόνιμη και από ποιο έτος, καθώς επίσης και ποια είναι η χώρα προέλευσης.
· Αν έχουν υποβληθεί τα 10 προηγούμενα χρόνια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
· Αν τα παιδιά βρίσκονται στην Ελλάδα.
· Αν οι γονείς είναι χήροι ή διαζευγμένοι.
· Αν κάποιο από τα παιδιά προέρχεται από άλλο γάμο.· Αν έχουν όλα τα παιδιά την ελληνική υπηκοότητα (για αλλοδαπούς).
Στο έντυπο Α21, κάθε οικογενειάρχης θα πρέπει επίσης να δηλώσει, για κάθε προστατευόμενο τέκνο του, τα ακόλουθα 15 στοιχεία:
· Όνομα
· Επώνυμο
· Όνομα πατέρα
· Όνομα μητέρας
· Ημερομηνία γέννησης.
· Τόπο γέννησης· Υπηκοότητα.
· Αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (αν υπάρχει).
· Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ., αν υπάρχει).
· Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).
· Δήμο και Νομό.
· Αριθμό οικογενειακής μερίδας.
· Σχολείο ή σχολή φοίτησης.· Ποσοστό αναπηρίας.
· Στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας.
Επιπλέον, στο έντυπο Α21 θα πρέπει επίσης να επισημανθούν τα δικαιολογητικά που έχει συγκεντρώσει ο αιτών οικογενειάρχης.
http://www.money-money.gr/news/vima-vima-i-diadikasia-gia-na-ispraxete-to-epidoma-pedion/386