Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Επιμένει για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο η Μέρκελ

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο επανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το αίτημα του Βερολίνου για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, λέγοντας πως στο ζήτημα της εξωτερικής φύλαξης των συνόρων απαιτείται συνεργασία με την Άγκυρα. Εκτός αυτού άφησε σαφείς αιχμές κατά της χώρας μας για την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF και αναφερόμενη στις αυξανόμενες προσφυγικές ροές, η Μέρκελ σημείωσε ότι «πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην κυριαρχούν οι διακινητές μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας», σπεύδοντας να σημειώσει πως αυτή «η κατάσταση δεν μας τιμά».
Σε αυτό το πλαίσιο, άσκησε κριτική στη χώρα μας για λέγοντας πως το σύστημα του «Κανονισμού του Δουβλίνου» δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή και σημείωσε χαρακτηριστικά:
“Και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ότι η κατάσταση εκεί είναι τόσο κακή ώστε δεν μπορούμε να υποδεχτούμε πρόσφυγες ή να επαναπροωθήσουμε στην Ελλάδα, όλα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός συστήματος το οποίο δεν λειτουργεί.”
Εν προκειμένω στάθηκε στον ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό. «Πρέπει να βρούμε τις σωστές απαντήσεις και αυτές οι απαντήσεις βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, σε μια κατανομή των βαρών και με την Τουρκία και σε αυτό πρέπει να εργαστούμε», είπε χαρακτηριστικά, και εν συνεχεία επανέφερε με τον πιο σαφή τρόπο το θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο:
“Θέλω από τη μια πλευρά να διατηρήσω την ελευθερία κίνησης στην Ευρώπη – αυτό είναι η Συνθήκη του Σένγκεν -, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι φυλάσσονται τα εσωτερικά σύνορα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων προϋποθέτει μια συνεργασία με την Τουρκία.”
Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Σήμερα έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι πριν από τέσσερις εβδομάδες. Έχουμε μια ατζέντα μετανάστευσης ΕΕ – Τουρκίας, όπου η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει ήδη πολύ» είπε και συνέχισε:
Θα έχουμε τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου ένα συμβούλιο ΕΕ – Τουρκίας, στο οποίο θα συζητήσουμε το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Τουρκία προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότεροι παρανόμως στην Ευρώπη.
Έκανε σε αυτό το πλαίσιο λόγο για ενδεχόμενη συμφωνία με συγκεκριμένους αριθμούς, μέσω της οποίας, όπως είπε, θα μπορούσε να διαμορφωθεί νόμιμη μετανάστευση. «Αυτό περιμένει και η Τουρκία από εμάς – λέει, ‘δεν μπορείτε να βρίσκεστε στην είσοδο και να προσποιείστε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την διαμάχη στην Συρία, έναν τεράστιο και δραματικό εμφύλιο πόλεμο’», τόνισε.
Η ίδια σημείωσε πως η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και επανέλαβε ότι για το Βερολίνο η διαδικασία είναι ανοιχτή.
«Λέω πάντα ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Όταν έγινα καγκελάριος, αυτή η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει. Τώρα το θέμα είναι το άνοιγμα νέων κεφαλαίων. Αυτό είναι μέρος της ενταξιακής διαδικασίας και πράγματι το θέμα είναι και η απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας – αυτό είναι μια επιθυμία της Τουρκίας – και για μια γρηγορότερη εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
“Έχουμε ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, αλλά για ανθρώπους από τρίτες χώρες θα τεθεί σε ισχύ μόλις το 2017 και, εάν προσχωρήσουμε στην απελευθέρωση της βίζας νωρίτερα, θα τεθεί σε ισχύ και αυτή η συμφωνία γρηγορότερα», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι η Τουρκία θα λάβει και οικονομική βοήθεια, π.χ. στο θέμα των σχολείων για τα παιδιά από την Συρία. «Σε αυτό θα βοηθήσει η ΕΕ και το βρίσκω δίκαιο.”
Παραδέχτηκε σε αυτό το σημείο πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τα στα χέρια του τα «κλειδιά» του προβλήματος. «Κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν εξαρτήσεις, αυτό είναι σαφές, αν θέλουμε να φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα» σημείωσε και διευκρίνισε:
“Αλλά δεν είναι στο χέρι του να μας οδηγήσει σε πράγματα που δεν θέλουμε. Είναι απόλυτα στο χέρι μας να πούμε τις θέσεις μας και μετά θα διαπραγματευτούμε – έτσι είναι και μέσα στην ΕΕ.”
Ανέδειξε ως βασικό πρόβλημα την έλλειψη δέσμευσης για μια πραγματικά δίκαιη κατανομή προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως «την μεγαλύτερη απογοήτευσή της» τους τελευταίους δύο μήνες. «Αυτό είναι το επόμενο πρόβλημα. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα να κατανείμουμε 160.000 άτομα και ελπίζω τα Hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία να είναι σύντομα έτοιμα ώστε να μην μπορούμε να κατανείμουμε μόνο τόσους, αλλά και πραγματικά μεγαλύτερους αριθμούς
http://www.tribune.gr/politics/news/article/187926/epimeni-gia-kines-peripolies-me-tin-tourkia-sto-egeo-i-merkel.html

Ποιος ωφελήθηκε με την επίθεση στην Γαλλία;;;;;;;;

Ποιος ωφελήθηκε από την επίθεση  στην Γαλλία;;;;;;ΣΙΓΟΥΡΑ όχι οι νεκροί ούτε οι συγγενείς τους... Άλλα ούτε και οι πολίτες ....

Η ΕΥΡΩΠΗ δεν μπορεί να προστατεύσει  την ένωση των κρατών  . Η Ευρώπη θερίζει ότι έσπειρε. Η Ευρώπη δεν έχει όραμα. Αυτή η Ευρώπη δεν θέλει Ευρωπαίους πολίτες.

Η ΔΥΣΗ αν θέλει... το κατασκευασμένο ισλαμικό κράτος... το τελειώνει σε μια μέρα.

Να σταματήσει η δύση να αγοράζει πετρέλαιο από το ισλαμικό κράτος. ΟΠΟΙΑ χώρα έχει συνεργασία με το ισλαμικό κράτος άμεσο εμπάργκο.

Να σταματήσει το εμπάργκο στην Ρωσία.

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Ο χριστιανισμός δίνει πραγματική ελευθερία στους λαούς μη δίνοντας τα πρωτεία σε κανέναν!! Ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας μιλώντας σε συνέδριο για την επαφή της Ρωσίας με τον χριστιανισμό με την βάπτιση του...

rusia 1

Ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας μιλώντας σε συνέδριο  για την επαφή της Ρωσίας με τον  χριστιανισμό με την βάπτιση του Ρώσου Πρίγκιπα Βλαδίμηρου λόγω στενών σχέσεων με το Βυζάντιο, τόνισε για μια φορά ακόμη  την ελευθερία  της ορθόδοξης θρησκείας.
Οι Ρώσοι βαπτίστηκαν , λόγω του Αγίου πρίγκιπα Βλαδίμηρου,  δημιουργώντας έναν εντελώς  νέο πολιτισμό, έτσι ώστε η χώρα να δύναται να επιζήσει  , χωρίς να  χρειάζεται να ακολουθήσει  οποιεσδήποτε ‘‘εξωτερικές δυνάμεις‘‘, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κατά το άνοιγμα του  συνεδρίου των απανταχού Ρώσων  (ARNS) με θέμα » Η κληρονομιά του πρίγκιπα Βλαντιμίρ και η ιστορική μοίρα της Ρωσίας, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. »
«Η επιλογή του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ εν πάση περιπτώσει, δεν ήταν μόνο η« ευρωπαϊκή κατεύθυνση  «ακόμη ούτε και η » Βυζαντινή επιλογή‘‘. Επιπλέον, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι Ρώσοι παραιτήθηκαν  από την εθνική και  πολιτιστική ταυτότητα τους . Απλά οι κάτοικοι της τότε ρωσικής αυτοκρατορίας είχαν την δυνατότητα  να ανακαλύψουν τα δώρα και τα ταλέντα τους μέσα στην ‘‘μήτρα‘‘ του  Χριστιανισμού , και να εκφραστούν στην υπηρεσία της καθολικής αλήθειας του Χριστού ,  δημιουργώντας  τον  δικό τους  ξεχωριστό πολιτισμό, » είπε ο Πατριάρχης.
Σύμφωνα με τον ίδιο,  στο σημερινό περιβάλλον στα μέσα ενημέρωσης συχνά ακούγεται η άποψη ότι η επιλογή του Αγίου Βλαδιμήρου ήταν  μια «ευρωπαϊκή επιλογή», ​​κατά  την έννοια του βαπτίσματος των Ρως , και  ότι «μέσα από τον Χριστιανισμό η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη.»
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστεύει ότι οι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι « βαδίζουν σε πολύ λάθος μονοπάτι», επειδή, σύμφωνα με την λογική τους,  η Ρωσία θα πρέπει να ακολουθήσει τους  Ευρωπαίους.
«Η χριστιανική επιλογή  δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε γεωγραφικό εύρος ,  είτε αυτό ονομάζεται  ευρωπαϊκό, είτε ασιατικό . Ο χριστιανικός πολιτισμός δεν μπορεί να ενταχθεί  σε ένα ενιαίο εθνικό πολιτισμό ή ομάδα πολιτισμών . Ο Χριστός ήρθε να σώσει όλη την ανθρωπότητα. Στα κηρύγματα του, οι εντολές του απευθύνονταν  σε όλους τους ανθρώπους που ζουν  στην Ευρώπη,  στην Ασία, στην Αμερική, στην Αφρική και αλλού, » είπε ο Ρώσος Πατριάρχης .
Σημείωσε επίσης ότι σήμερα η  «ευρωπαϊκή επιλογή» ακούγεται συχνά », σαν να είναι μια επιλογή προς την κατεύθυνση ενός  ανώτερου και   υψηλότερου πολιτισμό . Στην ουσία όμως πρόκειται για κάτι κατώτερο, ανώριμο, και κυρίως αφερέγγυο, δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλος.!!
«Ως μέρος του χριστιανικού κόσμου έγινε  δυνατή η εμφάνιση διαφορετικών  πολιτισμών, όπως ο  Βυζαντινός , ο πολιτισμός της  Δυτικής Ευρώπης, ο ρωσικός , ο πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής. Διότι  ο Χριστιανισμός  και ο Θεός δίνει σε  κάθε λαό την ευκαιρία να ανακαλύψει  τα ταλέντα του και να μην χάσει  την εθνική  του ταυτότητα.. . Σε αυτή την εξίσωση των διαφόρων λαών από την άποψη αυτή η ποικιλομορφία των πολιτισμών είναι ένας κανόνας , στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η ανωτερότητα η καθαρότητα κανενός πολιτισμού σε σχέση με τους άλλους. Καθώς επίσης η κατανόησή μας προς τον Χριστιανισμό, είναι ένα  χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτισμού μας », καταλήγει ο ίδιος  .
Σύμφωνα με το pentapostagma.gr, ο Ρώσος Πατριάρχης σοφά μίλησε για το θέμα αυτό , αναφέροντας κάτι το οποίο αποτελεί δεδομένο. Κανένας λαός  και πολιτισμός δεν έχει τα πρωτεία  , διότι ο Θεός θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι . Όσο για την Ευρώπη η πτώση είναι πολύ κοντά διότι η ηθική , πνευματική, θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική κατάπτωση την οδηγούν στην λήθη της ιστορίας λίαν συντόμως.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1.html#ixzz3rCc7vO70

Επίθεση Παρίσι - Γάλλος δικαστής: Τα χειρότερα έρχονται - Ο πραγματικός πόλεμος δεν έχει ξεκινήσει

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα όσα ισχυρίζεται ο Γάλλος δικαστής, Marc Trévidic, ειδικός στα θέματα αντιτρομοκρατίας, λίγες ώρες μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. 
Σύμφωνα με τον Γάλλο δικαστή, ο πραγματικός πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. 
«Η απειλή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε. Είμαστε ο εχθρός νούμερο 1 του ισλαμικού κράτους. Η Γαλλία είναι ο βασικός στόχος ενός στρατού τρομοκρατών που διαθέτουν τεράστια μέσα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο Paris Match.
«Είναι προφανές ότι είμαστε εξαιρετικά επισφαλείς εξαιτίας της γεωγραφικής μας θέσης και της ευκολίας με την οποία μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία όλοι οι τζιχαντιστές της Ευρώπης. Και πρέπει να το ομολογήσουμε: μπροστά στην απειλή και τα μέσα που διαθέτουν οι τρομοκράτες, εμείς δεν έχουμε ό,τι χρειάζεται. Και είμαι πεπεισμένος ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν τη φιλοδοξία και τα μέσα να μας πλήξουν πολύ πιο σκληρά οργανώνοντας μεγάλες επιθέσεις, σαν αυτές που έχουν κάνει ως σήμερα. Και ως ειδικός θα έλεγα: οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά μας. Ο πραγματικός πόλεμος που θέλει να φέρει το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφός μας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει» συμπληρώνει.
Τέλος, ανέφερε πως «έχουμε απέναντί μας μια τρομοκρατική ομάδα πιο ισχυρή από ποτέ. Πολύ πιο ισχυρή από την Αλ Κάιντα εκείνης της εποχής. Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει 30.000 στρατιώτες και έχει στρατολογήσει περισσότερα μέλη από όσα είχε στρατολογήσει η οργάνωση του Μπαν Λάντεν σε 15 χρόνια! Kαι δεν έχει τελειώσει».


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/642606/epithesi-parisi-sokarei-gallos-dikastis-ta-xeirotera-erxontai#ixzz3rTHxu32C

Επίθεση Παρίσι: Συριακό διαβατήριο εντοπίστηκε στο πτώμα βομβιστή καμικάζι

Στην αποκάλυψη ότι ο ένας από τους καμικάζι που ανατινάχθηκαν έξω από το Stade de France έφερε συριακό διαβατήριο, προέβησαν δύο Γάλλοι αξιωματούχοι της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι, το διαβατήριο εντοπίστηκε στα ρούχα του νεκρού καμικάζι, παραμένει όμως άγνωστο το αν είναι αυθεντικό ή πλαστό. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι βάσει της μαρτυρίας τους, ένας δεύτερος βομβιστής καμικάζι του Stade de France δεν ήταν μεγαλύτερος από 15 ετών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/642636/epithesi-parisi-syriako-diavatirio-entopistike-sto-ptoma-vomvisti-kamikazi#ixzz3rTHVktQa

Επίθεση Γαλλία: 128 νεκροί σε 6 τρομοκρατικές επιθέσεις - Παγκόσμιο Σοκ

Πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού - Σοκ και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 128 ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες ακόμη σοβαρά - Πυροβολισμοί σε εστιατόριο, μπαρ και εμπορικό κέντρο - Νεκροί τέσσερις δράστες που εκτελούσαν έναν έναν ομήρους σε θέατρο κατά τη διάρκεια συναυλίας - Εκρήξεις κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το φιλικό αγώνα της Γαλλίας με τη Γερμανία - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. (Η φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο είναι από το κύριο άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde)
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι και σε όλο τον πλανήτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 128 νεκροί και πολλοί τραυματίες από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με εντολή του έκλεισε τα σύνορα της χώρας. Είναι η πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που το γαλλικό κράτος αποφασίζει το κλείσιμο των συνόρων, ενώ Παρίσι και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για όλες τις εξελίξεις. 
Συγκεκριμένα, στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι συντονισμένες επιθέσεις, πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται τζιχαντιστές, με εκρήξεις και πυροβολισμούς, αναγκάζοντας τον Φρανσουά Ολάντ να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Παράλληλα, στους δρόμους του Παρισιού μαζί με την αντιτρομοκρατική έχει βγει και ο γαλλικός στρατός προκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις.


 
Η Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της ανείπωτης τραγωδίας.
Γαλλικές πηγές ενήμερες για τα στοιχεία της έρευνας ανέφεραν επίσης πως πέντε φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων σκοτώθηκαν: τέσσερις στο εσωτερικό της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν, όπου ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας και άλλος ένας, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.
Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, «άγνωστος αριθμός τρομοκρατών παραμένει ασύλληπτος».
stratos
Η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.17 (ώρα Γαλλίας) κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας παρουσία και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 
Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, ωστόσο λίγο αργότερα επικράτησε πανικός, καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν. Οι θεατές αν και παρέμειναν στο γήπεδο, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Ολάντ αφού απομακρύνθηκε από άνδρες της ασφάλειάς του μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου προέδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


 
Ακολούθησε στις 22.30 η επίθεση στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 11 άτομα.

 
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από το πολυσύχναστο μπαρ Carillon, ενώ στις 22:47 ένοπλοι εισέβαλαν στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία του καλιφορνέζικου ροκ συγκροτήματος Eagles of Death Metal. Ακολούθησε ομηρία για περισσότερες από τρεις ώρες κατά την οποία τουλάχιστον 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις δράστες. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι δράστες της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ενώ δεν δίστασαν να εκτελέσουν έναν έναν πολλούς από αυτούς.
Την ίδια ώρα, οι δρόμοι στο Παρίσι εκκενώθηκαν, το μετρό παρέμεινε κλειστό, ενώ οι φίλαθλοι με τη βοήθεια της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το στάδιο. Παράλληλα δόθηκε οδηγία όλοι οι κάτοικοι του Παρισιού να μείνουν στα σπίτια τους.


 
Νέο τρομοκρατικό χτύπημα
Τελευταίες πληροφορίες, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, ανέφεραν πυροβολισμούς και στο εμπορικό κέντρο του Παρισιού, Les Halles.


 
Ομηρία στο θέατρο Bataclan - Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής 
Λίγο πριν τις 2 το πρωί (ώρα Ελλάδας) έλαβε τέλος η ομηρία στο θεάτρο Μπατακλάν, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα οι τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.
Μάρτυρας που ήταν μέσα στο θέατρο Bataclan, μίλησε στο CNN και έκανε έκκληση για βοήθεια: «Είμαι ακόμα μέσα στο Bataclan. Υπάρχουν επιζώντες. Σφάζουν όλο τον κόσμο». 
Από την πλευρά του, ο Γάλλος δημοσιογράφος Erwan Desplanques σημείωσε στο BBC πως φίλος του κατάφερε να ξεφύγει από την ομηρία στο Bataclan concert venue, αναφέροντάς του πως εκεί υπάρχουν τουλάχιστον έξι τρομοκράτες - οι οποίοι έκαναν αναφορά στη Συρία - οπλισμένοι με αυτόματα, αλλά και πολλοί νεκροί.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Liberation, ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας, ο ένας από τους τρομοκράτες που επιτέθηκε θέατρο Bataclan ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ συγκλονίζει μαρτυρία που αποκαλύπτει πως πολλοί οπλισμένοι άντρες εισέβαλαν στο θέατρομε καλάσνικοφ φορώντας μάσκες πριν αρχίσουν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος.
«Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν 10 λεπτά. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και τρομακτικό, ενώ οι τρομοκράτες είχαν τόσο χρόνο ώστε να οπλίσουν τρεις φορές και ήταν πολύ νέοι», ανέφερε ένας από τους διασωθέντες.
fd

 
Για όσους έχουν φίλους Έλληνες στο Παρίσι, το τηλέφωνο της Ελληνικής Πρεσβείας είναι: (+33) 1 4723 7228
Δηλώσεις Φρανσουά Ολάντ

Δείτε πού σημειώθηκαν οι επιθέσεις
bfd
Χρήστης του Twitter ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία, στην οποία υποστηρίζει ότι φαίνονται τα πτώματα έξι ατόμων.
826197 parisfusilladeok
Συγκλονιστική μαρτυρία από τον τόπο του μακελειού
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που μεταδίδει το BBC οι δράστες τις επίθεσης άνοιξαν πυρ στο πλήθος μέσα από αμάξια που σταμάτησαν έξω από το μπαρ-εστιατόριο. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί, είναι τρομακτικό, δεν μπορούσα να δω τίποτα, άκουσα πυροβολισμούς και άνθρωποι έπεφταν κάτω στο έδαφος», υποστήριξε ο μάρτυρας που ήταν στο πίσω μέρος του μαγαζιού, καταληγοντας: «Ήμουν με την γυναίκα μου και κρυφτήκαμε πίσω από ένα γυρισμένο τραπέζι».
Στο μεταξύ, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε πάντως καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα  ενημερώθηκε για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις, προσφέροντας τη βοήθειά του.


 
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/642550/epithesi-gallia-153-nekroi-se-6-tromokratikes-epitheseis-pagkosmio-sok

Μάνα πουλούσε γυμνές φωτογραφίες των μικρών κοριτσιών της στο Ίντερνετ Όταν η μεγαλύτερη κόρη την κατάλαβε, της απάντησε ότι "είχαν ανάγκη τα χρήματα για να φάνε"


Μάνα πουλούσε γυμνές φωτογραφίες των μικρών κοριτσιών της στο Ίντερνετ

Μια 41χρονη γυναίκα συνελήφθη στην Σεβίλη της Ισπανίας επειδή πουλούσε γυμνές φωτογραφίες των θυγατέρων της, ηλικίας σήμερα 7, 8 και 15 ετών, για χρόνια στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.
Η έρευνα άρχισε τον Σεπτέμβριο όταν η μεγαλύτερη κόρη κατήγγειλε την μητέρας της. Ο πρώην σύντροφος της μητέρας της, ο οποίος ήταν αυτός που συνόδευσε την 15χρονη έφηβη στο αστυνομικό τμήμα, κατέθεσε επίσης αγωγή εναντίον της. Η 41χρονη κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε κι άλλη μια 8χρονη, ανιψιά του πρώην συντρόφου της, για τις φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
Η κόρη της κατήγγειλε ότι η μητέρα της τη φωτογράφιζε και τη βιντεοσκοπούσε γυμνή, όπως και τις αδελφές της 7 και 8 ετών αντίστοιχα, και σημείωσε ότι έπρεπε να παίρνουν προκλητικές πόζες. 
"Στην αρχή η μητέρα τους τούς έλεγε ότι οι φωτογραφίες αυτές προορίζονταν για ένα κάστινγκ μόδας και ισχυριζόταν ότι χρειαζόντουσαν οι γυμνές φωτογραφίες και αυτές με τα εσώρουχα για να μπορούν να υπολογίσουν τις διαστάσεις τους", σύμφωνα με την αστυνομία.
Στη συνέχεια, όταν η έφηβη κατάλαβε ότι πουλούσε τις φωτογραφίες τους, η μητέρα της τής είπε "ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα για να φάνε".
Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρωτότοκη κόρη είχε "χρησιμοποιηθεί" και στις συναντήσεις με τους αγοραστές και για την εξαργύρωση των χρημάτων.
Οι πελάτες δεν ασέλγησαν σε βάρος της, σύμφωνα με την μαρτυρία της.
Η ανήλικη έδωσε στην αστυνομία ένα κινητό τηλέφωνο και έναν υπολογιστή που περιείχε γυμνές φωτογραφίες της ίδιας και των αδελφών της και κατέθεσε ότι ξυλοκοπούνταν αν αρνούνταν να πάρουν μέρος στις φωτογραφήσεις.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη της γυναίκας, η οποία έγινε ωστόσο στις 15 Οκτωβρίου. Επίσης στις 22 Οκτωβρίου συνελήφθη και ένας από τους αγοραστές των φωτογραφιών, ένας 49χρονος.
Στην μητέρα επιβλήθηκαν δικαστικά μέτρα που της απαγορεύουν να πλησιάσει τις κόρες της όπως και την ανηψιά του πρώην συντρόφου της.
http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/244044/mana-poyloyse-gymnes-fotografies-ton-mikron-korits.html

Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, Πατέρας της Θ΄ Οικουμενικής Συνόδου

Εορτάζεται τη Β΄ Κυριακή τών Νηστειών τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί! Η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά συμπίπτει με την 14η Νοεμβρίου. Η Σύνοδος όμως του 1368, η οποία διακήρυξε εις τον κόσμο την αγιότητα του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, λόγω των θαυμάτων τα οποία εποίει και όχι λόγω της παιδείας του, ούτε λόγω των συγγραμμάτων του, που είναι το υψηλότερο στην εποχή του επίτευγμα, αλλά και στην κορυφή συγχρόνως της αγιοπατερικής θεολογικής παραδόσεως, μετέφερε τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά εις την Β΄ Κυριακή των Νηστειών. Είναι μία πράξις συμβολική και αποφασιστική, διότι η σημερινή ημέρα τιμάται από τους Ορθοδόξους όλου του κόσμου ως επέκταση και προέκταση της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Είναι συνέχεια της νίκης της Εκκλησίας ως σώματος Χριστού και εν Χριστώ κοινωνίας εναντίον της πλάνης. Δεν είναι νίκη προσώπων εναντίον άλλων προσώπων, δεν είναι νίκη παρατάξεων εναντίον άλλης παρατάξεως η άλλων παρατάξεων, αλλά είναι η νίκη της Πίστεως. Ο θρίαμβος της Πίστεως ως τρόπου σκέψεως, ως τρόπου ζωής και εμπειρίας αγιοπνευματικής, που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο εις την θέωση. Είναι νίκη δηλαδή της σωτηρίας, την οποία εισήγαγε στην ιστορία ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, άσαρκος εις την Παλαιά Διαθήκη και ένσαρκος εις την Καινή Διαθήκη.
Για να κατανοήσουμε τη σημασία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, τον οποίο εις τον τίτλο της αποψινής ομιλίας ονομάζουμε Πατέρα της 9ης Οικουμενικής Συνόδου, θα ήθελα να οριοθετήσουμε τα συστατικά του τίτλου αυτού.

Η Προσωπικότητα του Αγίου
Ο Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1296 και σπούδασε φιλοσοφία, κυρίως αριστοτελική, σε τέτοιο βαθμό, ώστε όταν έδινε δεκαεξαετής τις εξετάσεις του εις το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινουπόλεως, ο μεγάλος λόγιος ο Θεόδωρος Μετοχίτης ενθουσιασμένος να του πει: «Παιδί μου, ούτε ο ίδιος ο Αριστοτέλης θα μπορούσε να εκφραστεί κατά καλύτερο τρόπο».
Θεολογία ο Άγιος Γρηγόριος εσπούδασε εις την Θεολογική Σχολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δεν ήταν κάποιο ίδρυμα κρατικό, διότι η Θεολογική Σχολή είναι το μοναστήρι, είναι το (κοινοβιακό) μοναστήρι. Μέσα στο μοναστήρι ο Άγιος Γρηγόριος έγινε Θεολόγος. Μέσα από την άσκηση και την πνευματική ζωή. Εις το Παπίκιον Όρος, μεταξύ Μακεδονίας και Θράκης, στο Άγιον Όρος και στην Βέροια, με τη αυστηροτάτη άσκησή του. Πέντε ημέρες της εβδομάδος ήταν απομονωμένος εις την αναχωρητική άσκηση, την βαρειά άσκησή του, και δύο ημέρες κατέβαινε για να συζητήσει με το μοναστικό σώμα τα προβλήματα, να μετάσχει δηλαδή στην κοινωνική εν Αγίω Πνεύματι ζωή των συμμοναστών του.
Ο Άγιος Γρηγόριος αναδείχθηκε σε μέγα Θεολόγο της Εκκλησίας, διότι είχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ήταν ο Θεολόγος της ασκήσεως, της μετανοίας, και όχι ο Θεολόγος των πτυχίων και των πανεπιστημιακών τίτλων. Επιτρέψτε μου να το πω. Με αξίωσε ο Θεός, το λέγω γιατί τώρα βρίσκομαι στο τελευταίο στάδιο της ζωής μου, δεν ξέρω πόσο ο Θεός θα μ’ αφήσει στον κόσμο, αγγίζω τα εβδομήντα. Λέγω συνήθως, όσα πτυχία και να έχουμε δεν μας καταξιώνουν ως Θεολόγους. Με τη Χάρη του Θεού έχω πέντε πανεπιστημιακά διπλώματα, τρία πτυχία και δύο «Ντοκτορά», διδακτορικούς τίτλους, διδακτορικό Θεολογίας και Φιλοσοφίας - Ιστορίας, αυτά σε ξένο Πανεπιστήμιο. Γιατί τα είπα αυτά; Για να επαναλάβω αυτό που αρέσκομαι να λέγω συνήθως, ότι όλα αυτά, οι τίτλοι και τα πτυχία είναι μηδέν και κάτω του μηδενός, μηδέν και κάτω του μηδενός, ένα τίποτα. Εκείνο, το οποίο χρειάζομαι και μάλιστα ως Κληρικός, είναι μια αχτίδα της Χάριτος του Θεού. Λίγη Χάρη Θεού χρειάζομαι, για να ανταποκριθώ εις τις απαιτήσεις του διακονήματος και λειτουργήματός μου, και σ’ αυτό πιστεύω ότι θα συμφωνούν όλοι οι σεβαστοί συνάδελφοι εν Χριστώ, που είναι στο Άγιον Βήμα.
Έγινε, λοιπόν, μ’ αυτήν την Θεολογία συνεχιστής των Αγίων Πατέρων, ως Θεολόγος κατεξοχήν της παραδόσεως. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς εντάχθηκε σε μια σκυταλοδρομία του Αγίου Πνεύματος, η οποία αρχίζει με τους Αποστόλους, τους Αποστολικούς Πατέρες, με πρώτον τον Άγιο Ιγνάτιο Αντιοχείας, συνεχίζεται με τον Άγιο Ειρηναίο, με τον Άγιο Κυπριανό, φθάνει στο Μέγα Αθανάσιο, τους Καππαδόκες Πατέρες, τους Κυρίλλους, των Ιεροσολύμων και της Αλεξανδρείας, και συνεχίζεται αυτή η σκυταλοδρομία με τον Μάξιμο τον Ομολογητή, τον Μέγα Φώτιο τον 9ο αιώνα, για να κορυφωθεί τον 14ο αιώνα στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και εν συνεχεία στους αγίους Κολλυβάδες Πατέρες, τους ησυχαστές του 18ου αιώνα.
Από την άλλη πλευρά, Φώτιος, Γρηγόριος Παλαμάς και Μάρκος Ευγενικός είναι στην ευθεία γραμμή της παραδόσεως, η οποία προέβαλε τους αγίους Πατέρες, την σκέψη τους και την βιοτή τους απέναντι στην αλλοτριωμένη και διεστραμμένη Δυτική Χριστιανοσύνη. Παρ’ όλα αυτά, ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς -ο Θεός το επέτρεψε, για να τον δυναμώσει περισσότερο- έγινε και ομολογητής της πίστεως. Κατηγορήθηκε ως καινοτόμος και μάλιστα ως αιρετικός. Αυτή ήτανε η κρίση του 14ου αιώνος.
Μετά την Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο (691/2) έχουμε τέτοια παραδείγματα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, από τα τέλη του 7ου αιώνος και εξής. Οι Άγιοι να θεωρούνται ως καινοτόμοι, οι Άγιοι να θεωρούνται ως αιρετικοί, διότι δεν συμφωνούσαν με μια πολιτική Θεολογία, η οποία είχε διαδοθεί, με Ιεράρχες και Θεολόγους, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα έχουν καλά με την εξουσία, για να καρπούνται οφέλη γήινα και προσωρινά. Το 1343 εφυλακίσθη ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς στη φυλακή των ανακτόρων και το 1344 καταδικάσθηκε σε ακοινωνησία! Σύνοδοι είχαν καταδικάσει παλαιότερα τον Ιερό Χρυσόστομο, (σκεφτείτε τον ιερό Χρυσόστομο!) δύο φορές σε εξορία, ώστε να πεθάνει στην εξορία. Ανάλογες Σύνοδοι κατεδίκασαν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, γιατί δεν ήταν πρόθυμος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών του εκκλησιαστικού χώρου και της πολιτείας. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, αγαπητοί αδελφοί, Σύνοδοι που θεωρούνται Ορθόδοξοι, να αθωώνουν τους ενόχους και να καταδικάζουν τους Αγίους. Αυτό το φαινόμενο, που σημαίνει διαστροφή της Παραδόσεως εκ μέρους των, που αποκαλύπτει την εκκοσμίκευση του εκκλησιαστικού χώρου, θα συνεχίζεται όσο υπάρχει η αμαρτία, και φοβερά αποστασία, μέσα στο ράσο. Έτσι, λοιπόν, -θα μου επιτρέψετε παρενθετικά- να προσθέσω κάτι: Συνήθως λέγουν κάποιοι, και δεν είναι άστοχο το ερώτημα, γιατί δεν συμμετέχουν και οι λαϊκοί, μέλη και αυτοί του Σώματος του Χριστού, εις τας Συνόδους της Εκκλησίας. Οι Άγιοι Πατέρες τα έχουν διατάξει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δεν χρειάζεται ούτε εμείς οι πρεσβύτεροι, ούτε οι λαϊκοί να συμμετέχουμε στις Συνόδους. Διότι τότε θα αρχίσει το ερώτημα: γιατί αυτός και όχι εγώ!
Ο Επίσκοπος μετέχει στη Σύνοδο, μεταφέροντας σ’ αυτήν αυτούσια τη γνώμη του ποιμνίου του. Όταν, λοιπόν, κάθε Επίσκοπος μέσα στη Σύνοδο εκφράζει την γνώμη της τοπικής του εκκλησίας, τότε συμμετέχει σ’ αυτήν, έμμεσα, και το πλήρωμά της. Φτάσαμε όμως σε καταστάσεις, αγαπητοί αδελφοί, που άλλη είναι η γνώμη του λαού, άλλη είναι η γνώμη των πρεσβυτέρων, του κλήρου του ευρυτέρου, άλλη είναι η γνώμη των Επισκόπων και τελικά άλλα αποφασίζουν οι Σύνοδοι. Αυτή είναι η κακοτυχία, η οποία μας δέρνει. Και θα μου επιτραπεί ταπεινά να υποβάλω γονυπετής, την παράκλησή μου στην Ιερά Σύνοδο. Ας πνεύσει και σ’ αυτήν ένας αέρας Πατερικός. Ας γίνει και στη Σύνοδό μας μία αναγέννηση, Πατερική όμως και Αποστολική και Προφητική. Κι ας ακούει τη φωνή του ποιμνίου -η Σύνοδος-, διότι θα έλθει εποχή, όπου οι αταξίες που συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά, θα εισέλθουν και μέσα στην Εκκλησία. Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιαζόμενος χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας, με την πλέον αρνητική έννοια του όρου, τότε θα καταντήσουμε χειρότερα από τους Παλαιοημερολογίτες. Και αν δεν θελήσουμε με πρώτους τους Επισκόπους μας, τους οποίους σέβομαι απόλυτα, εάν δεν θελήσουμε να σωφρονισθούμε και να μην προκαλούμε τον λαό του Θεού, θα φθάσουμε σε φοβερές καταστάσεις στο χώρο τον εκκλησιαστικό. Δεν είμαι προφήτης, αλλά ο Θεός μου επέτρεψε να ασχολούμαι με την επιστήμη της Ιστορίας. Ο ιστορικός εργάζεται πάνω σε νομοτέλειες. Όχι λοιπόν με την διαίσθηση Προφήτου, διότι είμαι ακάθαρτος και ασήμαντος, αλλά με την διαίσθηση που μου δίνει ο χώρος της Ιστορίας, προβλέπω ότι εκεί θα καταλήξουμε. Κλείνω την παρένθεση.
Ο Άγιος Γρηγόριος απελευθερώθηκε το 1343 και από το 1347 μέχρι το 1359, μέχρι την κοίμησή του, διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Θεσ/κης. Το 1368, όπως είπα, η Σύνοδος του Πατριαρχείου για πρώτη φορά στην ιστορία επεμβαίνει για να διακηρύξει, όχι να αγιοποιήσει, -αυτά είναι φράγκικα, δεν έχουμε αγιοποίηση- αλλά επεμβαίνει η Σύνοδος να διακηρύξει την αγιότητά του, την υπάρχουσα και αποδεικνυομένη, όχι από τα βιβλία του, αλλά από τα θαύματά του.
 http://oodegr.co/oode/biblia/kritiki/grig_palamas_1.htm

Ο Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός - Σύντομη Βιογραφία του Οσίου Γέροντος



Ο Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός - Σύντομη Βιογραφία του Οσίου Γέροντος


Το Άγιο Όρος έχει αναδείξει στους κόλπους της  μεταξύ άλλων δύο σύγχρονους οσίους Γέροντες, τον Ιωσήφ τον Ησυχαστή, ο οποίος συμπλήρωσε 50 έτη από την οσιακή κοίμησή του (159-2009) και τον πρόσφατα κοιμηθέντα όσιο Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και ανακαινιστή της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1921, ημέρα εορτής των Αγίων Αναργύρων. Κοιμήθηκε την ίδια ημέρα, ήτοι 1 Ιουλίου 2009. Αποτελεί μια από τις σύγχρονες Αγιορείτικες ορθόδοξες μορφές, τις οποίες οι Άγιοι Ανάργυροι, ως φαίνεται, είχαν υπό την σκέπη τους.  Η μητέρα του Γέροντα, όταν κυοφορούσε σε αυτόν, επισκέφθηκε ένα μικρό μοναστήρι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Γιόλου στην Κύπρο, προκειμένου να προσευχηθεί για την εγκυμοσύνη της. Εκεί στην αυλή του μοναστηριού, 7 μηνών έγκυος, αισθάνθηκε πρόωρα τους πόνους του τοκετού και έτσι γεννήθηκε ο μικρός Σωκράτης, που αποτελεί το κοσμικό όνομα του Γέροντα.
Οι Άγιοι Ανάργυροι δεν έπαψαν να τον ευεργετούν. Όταν ήταν υποτακτικός στο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, ζούσε κάτω από πολύ δύσκολες και σκληρές συνθήκες. Όμως ούτε η αυστηρότητα του προγράμματος, ούτε οι στερήσεις των απαραίτητων αναγκών, ούτε το αφιλόξενο του τόπου τον πτοούσαν, καθώς δοξολογούσε καθημερινά το Θεό γα τη Θεία Χάρη Του και τις ευχές των Γερόντων.
Με το πέρασμα των χρόνων ο Γέροντας ασθένησε, ταλαιπωρούμενος από αιμοπτύσεις και γαστρορραγίες. Και πάλι η Θεία Χάρις τον συνόδευε στον αγώνα αυτό, καθώς ο άνθρωπος αυτός - πρότυπο για εμάς βάσιζε τα πάντα στην πίστη και όχι στη λογική. Οι αλλεπάλληλες αντιλήψεις της θείας αγαθότητας, η συνεχιζόμενη μυστηριώδης σκέπη της Χάριτος και το αδιάκοπο αίσθημα ασφάλειας, που του προσέφερε η μοναστική ζωή, έδιναν στο Γέροντα εσωτερική ανάταση και σθένος να αγωνιστεί.
Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε η Συνοδεία του Γέροντα μεταφέρθηκε στη Νέα Σκήτη, όπου το κλίμα ήταν ηπιότερο και μικρότερες οι αχθοφορίες. Έπρεπε να προχωρήσει σε επέμβαση. Τότε έμενε μαζί με το Γέροντα Θεοφύλακτο στο κελί των Αγίων Αναργύρων. Και γράφει σχετικά ο Γέροντας Ιωσήφ: «για μένα, ο Γέρων Θεοφύλακτος, όταν έσπασε το στομάχι μου, παρακάλεσε πολύ τον Άγιο Παντελεήμονα και τον είδε στο Ναό του και του είπε ότι θα γίνω καλά και να μην κάνω εγχείρηση, την οποία είχαν αποφασίσει οι θεράποντες ιατροί μου. Είχα έλκος προχωρημένης μορφής και καμία δίαιτα, ούτε φάρμακο μου προσέφεραν τίποτα. Μετά από την αποχή από όλα όσα με έβλαπταν περισσότερο από δύο χρόνια, δεν υπήρχε άλλη λύση από την εκτομή. Τότε επενέβη ο ένδοξος μεγαλομάρτυρας του Χριστού, ο συμπαθέστατος Παντελεήμων και παρήγγειλε στο Γέροντα Θεοφύλακτο να μου πει επιτακτικά να μην κάνω εγχείρηση, αλλά να το αφήσω στην πρόνοια της Παναγίας μας. Αμέσως θεραπεύτηκα τελείως, για να το διαπιστώσω δε και πρακτικά επισκέφτηκα τους θεράποντες ιατρούς μου, οι οποίοι γνώριζαν την ασθένειά μου σε όλη της την έκταση για να μου πουν τώρα σε ποια κατάσταση βρίσκομαι. Μου έκαμαν ακτινοσκόπηση και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα, παρά μόνο μια μικρή ουλή παλιάς επουλωμένης πληγής».
Την παραμονή της κοίμησής του ο Γέροντας εξομολογήθηκε στο διακονητή του ότι αισθάνεται το θάνατο να έρχεται. Η εξάντληση που ένιωθε επέφερε πτώση της πίεσης και πνευμονικό οίδημα. Οι Άγιοι Ανάργυροι τον πήραν από κοντά μας ξημερώματα Τετάρτης 1 Ιουλίου, οπότε πήρε τρεις αργές αναπνοές και έτσι ήσυχα έφυγε για την αιωνιότητα.
Μετά την κοίμησή του επήλθε και το πρώτο θαύμα του Γέροντος Ιωσήφ  του Βατοπαιδινού. Την ώρα της κοίμησής του είχε μείνει με το στόμα μισάνοιχτο. Όταν ήρθε η ώρα να ετοιμαστεί σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό, ο Γέροντας Εφραίμ  έδωσε εντολή να αφήσουν το πρόσωπο ακάλυπτο. Οι πατέρες προσπάθησαν να κλείσουν το στόμα του, όμως αυτό δεν έκλεινε. Τον έραψαν στο μοναχικό μανδύα, όπως είθισται και στη συνέχεια έκοψαν το ύφασμα γύρω από το πρόσωπό του, κατά την εντολή του Γέροντος Εφραίμ και τότε βρήκαν, μιάμιση ώρα μετά την κοίμησή του, τον Γέροντα Ιωσήφ χαμογελαστό! Αυτό αποτελεί θαύμα, που η Θεία Χάρις επενεργεί και δεν μπορεί να ερευνηθεί και να εξηγηθεί επιστημονικά. Όμως μόνο βιωματικά μπορεί κάθε ευσεβής και ταπεινός Χριστιανός να αισθανθεί και να κατανοήσει το μέγα αυτό γεγονός.

Πηγή υλικού
Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία», τεύχος 145, Απριλίου – Μαΐου 2009, σελ. 2-8.  

Επιλογή υλικού
Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, Υπεύθυνη υλικού των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων         

http://www.romiosini.org.gr/52d2c98a.el.aspx