Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ποιές είναι οι συνέπειες της μαγείας; (Γέροντας Κλεόπας)

Ποιές είναι οι συνέπειες της μαγείας; (Γέροντας Κλεόπας)

Ποιες είναι οι συνέπειες της μαγείας; 
– Όσοι ασχολούνται με τα μάγια ή τρέχουν στις μαγείες, διαπράττουν μεγάλη αμαρτία ενώπιον του Θεού και εναντίον του Αγίου Πνεύματος, διότι αφήνουν το Θεό και ζητούν βοήθεια από το διάβολο. 
Αρνούνται τις προσευχές της Εκκλησίας και μπαίνουν στα σπίτια των μάγων. 
Εγκαταλείπουν τους λειτουργούς του Χριστού και πηγαίνουν στους υπηρέτες του σατανά. 
Δηλαδή, αφήνουν το ζων ύδωρ, τον ιερέα και τη σωτήρια χάρη της Εκκλησίας και για τα εμπαθή και ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους ζητούν τη συμπαράσταση των μάγων, που είναι εχθροί του Χριστού. 
Αρνούνται την αλήθεια και δέχονται το ψεύδος, διότι όλα τα μαγικά λόγια και επικλήσεις είναι ψεύδη και δαιμονικές απάτες. 
Μια τέτοια μεγάλη αμαρτία δε συγχωρείται στους ενόχους ούτε στον παρόντα αιώνα ούτε στο μέλλοντα, όπως λέγει ο Χριστός, εάν δεν μετανοήσουν σ’ όλη τους τη ζωή. Εναντίον αυτών των μάγων ξεσπούν κάθε είδους κακίες και κίνδυνοι. Πρώτα πρώτα τους ελέγχει η συνείδηση, διότι άφησαν το Θεό και ακολούθησαν το διάβολο. Κατόπιν κανονίζονται να απέχουν από τη Θεία Κοινωνία πολλά έτη, από 7 έως 15, και ακόμη μέχρι 20. Εκτός εάν τους οικονομήσει διαφορετικά ο πνευματικός, ανάλογα με την ειλικρίνεια της μετάνοιάς τους. Αυτοί που τρέχουν στους μάγους, αποβάλλουν από την ψυχή τους τη χάρη του Χριστού και βάζουν στο σπίτι της καρδιάς τους το πνεύμα του σατανά. Αρνούνται το Χριστό και ενώνονται με το διάβολο. Όλοι αυτοί δεν πρέπει να ονομάζονται χριστιανοί, αλλά αποστάτες. Τιμωρούνται από το Θεό με ασθένειες, και μάλιστα ανίατες, με οικογενειακά προβλήματα, με ζημιές και διενέξεις, με πτωχεία και φοβερό θάνατο. Και εάν δεν εξομολογηθούν με δάκρυα, δε θα σωθούν. Ενώ από την Εκκλησία αποβάλλονται τελείως, δηλαδή χωρίζονται από το Χριστό και παραδίνονται με τη θέλησή τους στα χέρια του νοητού εχθρού. Εάν πεθάνουν στην αμαρτία τους αυτή, δεν κηδεύονται από ορθόδοξο ιερέα, αλλά όπως οι ειδωλολάτρες και οι αρνητές της πίστεως, οδηγούνται στην αιώνια τιμωρία τους, στα βάσανα της κολάσεως. Αυτές λοιπόν είναι ο φοβερές συνέπειες της μαγείας. 
(Γέρων Κλεόπας) 


Έλεγε ο π. Κλεόπας: «Να μη κάνεις κανένα έργο, χωρίς να το σφραγίζεις με τον Τίμιο Σταυρό! Όταν αναχωρείς για ταξίδι, όταν αρχίζεις το έργο σου, όταν πηγαίνεις να διδάξεις στο σχολείο σου, όταν είσαι μόνος σου ή και με άλλους μαζί, σφράγισε με τον παντοδύναμο Σταυρό το μέτωπό σου, το σώμα σου, την καρδιά σου, τα χείλη σου, τα μάτια σου, τα αυτιά σου και όλα τα μέλη σου να τα σφραγίζεις με το σημείο της νίκης του Χριστού επί του Άδου. Και τότε μη φοβάσαι από τα μαγικά ή τα ξόρκια και τους μάγους. Διότι όλα αυτά λύνονται από τη δύναμη του Σταυρού, όπως το κερί λιώνει μπροστά στη φλόγα της φωτιάς και όπως φεύγει η σκόνη στον άνεμο!» 
Γεροντικό Ρουμάνων Πατέρων Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη

πηγή
http://orthodoxigynaika.blogspot.com/2013/11/blog-post_3461.html

Πρώην αναλυτής της CIA: Το Κογκρέσο να πληρώσει για τον εξοπλισμό των Ισλαμιστών

Ο πρώην αξιωματικός της CIA, Τζον Κυριακού δήλωσε: «Η στήριξη του λεγόμενου από την Ουάσιγκτον «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» με αμερικανικά όπλα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, αφού το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών όπλων που στάλθηκαν σε αυτόν, τελικά κατέληξαν στους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ και το Κογκρέσο πρέπει να πληρώσει για τον εξοπλισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε ακόμη ότι ο ισχυριζόμενος ερχομός μιας δημοκρατικής ελευθερίας αντί του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ‘ανοησίες’ της αντιπολίτευσης, όπως σημειώνει η αραβική ‘αλ Χαντάθ’.
 
Το δημοσίευμα επικαλείται σχετική αναφορά από το ‘Σπούτνικ’, όπου ο Κυριακού αναφέρει ότι «η υποστήριξη από τους Αμερικανούς του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ όχι μόνο δεν είχε αποτέλεσμα αλλά επιδείνωσε την κατάσταση με την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ είναι τώρα εξοπλισμένοι με αμερικανικά όπλα και για αυτό θα πρέπει να ‘πληρώσει’ το Κογκρέσο που είχε εγκρίνει την παράδοση των όπλων αυτών στους λεγόμενους ‘δημοκράτες’ της αντιπολίτευσης της Συρίας.
 
--
               
 

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - Έκθεση Κομισιόν απενοχοποιεί την Άγκυρα στο Κυπριακό

Λευκωσία: Πλήρη αποενοχοποίηση της Τουρκίας στοΚυπριακό αντανακλά το τελικό κείμενο της έκθεσης της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο Τρίτη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», οι κυπρογενείς αναφορές της έκθεσης της Κομισιόν έχουν αφετηρία τη διαπίστωση της Ε.Ε. ότι η Άγκυρα στήριξε τις απευθείας διαπραγματεύσεις και ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Έσπεν Μπαρθ Άιντα για λύση, ενώ αρκείται να καλέσει την Τουρκία να συνεχίσει να συμβάλλει προς την ίδια κατεύθυνση. Η αθώωση της Άγκυρας στο Κυπριακό είναι το βασικό μελανό σημείο της έκθεσης, στην οποία πάντως καταγράφονται πλέον όλες οι κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό προσχέδιο η Κομισιόν είχε «ξεχάσει» αρκετές εκ των κυπρογενών δεσμεύσεων της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, οι οποίες όμως έχουν επανέλθει στο τελικό κείμενο, περιλαμβανομένης και της «αντιδήλωσης του 2005».
Ειδικότερα, στις «αποενοχοποιητικές της αναφορές» η Κομισιόν σημειώνει ότι η Τουρκία καλωσόρισε την επανάληψη των συνομιλιών για την επίτευξη συνολικής λύσης, μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, τον Μάιο 2015, εκφράζοντας στήριξη στον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ και στον νεοεκλεγέντα ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Στην επιτομή της έκθεσης, η Κομισιόν φροντίζει να προτάξει και πάλι την υποστήριξη της Άγκυρας τόσο προς τις συνομιλίες, όσο και προς τον Έσπεν Μπαρθ Άιντα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Τουρκία επιτελεί μέχρι στιγμής το καθήκον της. Αρκείται απλώς να υπενθυμίσει ότι η «συνεχιζόμενη» δέσμευση και συμβολή της Τουρκίας με συγκεκριμένους τρόπους παραμένει κρίσιμη, καλώντας ουσιαστικά την Άγκυρα να «συνεχίσει» την υποστήριξη και τη συμβολή της, όπως δηλαδή πράττει και τώρα (σύμφωνα με την Κομισιόν). Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αποενοχοποίηση της Τουρκίας δεν είναι καινούργιο στοιχείο, αλλά αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς σε όλες τις εκθέσεις προόδου της Κομισιόν.

Την ίδια ώρα, το τελικό κείμενο «σώζει την παρτίδα» στο επίπεδο των κυπρογενών υποχρεώσεων της Άγκυρας:

>> Επισημαίνει ότι παρά τη στήριξη της Τουρκίας στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων και στον κ. Άιντα, νωρίτερα, από τον Οκτώβριο 2014 μέχρι και τον Απρίλιο 2015, εξέδωσε ανακοινώσεις και ενεπλάκη σε ενέργειες αμφισβητώντας το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου προς όφελος όλων των Κυπρίων.

>>  Υπενθυμίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών, περιλαμβανομένης της συνομολόγησης διμερών συμφωνιών, εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

>>  Τονίζει επίσης την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών-μελών επί των χωρικών τους υδάτων και επί του εναερίου τους χώρου.

>>  Σημειώνει ότι η Τουρκία αναμένεται να συμβάλει ενεργώς στις διαπραγματεύσεις με στόχο μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση, εντός του πλαισίου του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. και με τις αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ε.Ε.

>>  Υπενθυμίζει ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στην αντιδήλωση της «21ης Σεπτεμβρίου 2005». Επί του προκειμένου πάντως, η Κομισιόν απέφυγε να περιλάβει ευθεία αναφορά για την ανάγκη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας «ως απαραίτητης συνιστώσας της ενταξιακής πορείας» της Τουρκίας, αν και τα κράτη-μέλη είχαν προσφάτως υιοθετήσει ευθέως το λεκτικό αυτό.

>>  Καταγράφει την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία.

>>  Σημειώνει τα τουρκικά βέτο για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αρκετούς διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ.

>>  Τονίζει ότι η παροχή πλήρους πρόσβασης στη ΔΕΑ, σε αρχεία και στρατιωτικούς χώρους, πρέπει να επιταχυνθεί.

>>  Η Κομισιόν επαναφέρει στο κείμενο και την έκκλησή της προς την Τουρκία «να ενισχύσει τις προσπάθειές της για εφαρμογή όλων των αποφάσεων του ΕΔΑΔ». Η εν λόγω αναφορά επιχειρεί να εξισορροπήσει τη «διαφήμιση» της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, στην οποία επιδίδεται η έκθεση της Κομισιόν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υποβλήθηκαν ενώπιόν της 6216 αιτήσεις και ότι η «επιτροπή» πλήρωσε μέχρι στιγμής 283 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις.

Κάρφωμα Ερντογάν με καθυστέρηση

Η έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία επικρίνει ευθέως τον Πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν για «υπέρβαση των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων» και για «προνομιακή μεταχείριση του κυβερνώντος κόμματος», AKP, στις πρόσφατες εκλογές. Ωστόσο, το «κάρφωμα» του κ. Ερντογάν από τις Βρυξέλλες έγινε με πολλή καθυστέρηση, αφού οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και το κυβερνών κόμμα σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, ο όποιος ρόλος θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα επικριτικά σχόλια της Κομισιόν έχει ήδη απολεσθεί. Άλλωστε, αυτό ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που ζήτησε και εξασφάλισε ο κ. Ερντογάν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, για να συνεργαστεί με την Ε.Ε. στο προσφυγικό. Έτσι, ο κ. Γιούνγκερ ανέβαλε δύο φορές την έκδοση της έκθεσης προόδου η οποία επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου και την παρέπεμψε μετά τις εκλογές στην Τουρκία, για να μην υποστεί ζημιά το AKP και για να μη δυσαρεστηθεί ο κ. Ερντογάν.

Η έκθεση αναφέρει ότι στην προεκλογική εκστρατεία οι βασικές ελευθερίες έτυχαν, σε γενικές γραμμές, σεβασμού. Σημειώνει, ωστόσο, ότι υπήρξαν επιθέσεις κατά υποψηφίων και εναντίον γραφείων πολιτικών κομμάτων. Προσθέτει δε ότι «σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές, η εμπλοκή του Προέδρου εκλήφθηκε ως υποστηρικτική προς το κυβερνών κόμμα και ως να υπερβαίνει τις προεδρικές συνταγματικές αρμοδιότητες». Προσθέτει ότι τα ΜΜΕ δέχθηκαν αυξημένη πίεση και εκφοβισμό, κάτι που συνέβαλε στη λογοκρισία.

Μίνιμουμ κάλυψη

Θετική εξέλιξη αποτελεί η επισήμανση στο κείμενο της Κομισιόν ότι η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών με όλα τα κράτη-μέλη αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ελευθέρωση των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων για Τούρκους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό η Κομισιόν παρέχει μίνιμουμ κάλυψη στη Λευκωσία. Ωστόσο, η Κομισιόν αποφεύγει να επικρίνει την εξαγγελθείσα απόφαση της Τουρκίας να μην εφαρμόσει την εν λόγω συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι για το οποίο η Άγκυρα ενημέρωσε και διά επιστολής τις Βρυξέλλες.

Στο ζήτημα των θεωρήσεων διαβατηρίων (e-visa) που έχει εισαγάγει η Τουρκία από το 2013, η Κομισιόν καταγράφει τη δυσμενή διάκριση εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι πολίτες της οποίας καλούνται να υποβάλλουν αίτηση ως πολίτες της «ελληνοκυπριακής δημοκρατίας της νότιας Κύπρου».

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης - See more at: 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


http://greeknation.blogspot.com/2015/11/blog-post_342.html

Σερβία: Στα Μετόχια έκαψαν σερβικά σπίτια

Οι Σέρβοι που είχαν απομακρυνθεί από τα Μετόχια κατάτη διάρκεια της κρίσης του Κοσσυφοπεδίου, επιστρέφουν στις κατοικίες τους, αλλά εκεί δεν είναι καλοδεχούμενοι από τους Αλβανούς του Κοσόβου, οι οποίοι έχουν καταλάβει τις περιουσίες τους. Έτσι, σημειώνει το πρακτορείο Τανγιούκ, στο χωριό Σίγκ κοντά στο Πέτς πυρπόλησαν το σπίτι του Μαξίμ Γιάσοβιτς, ο οποίος επαναπατρίστηκε. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανείς μέσα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

 
Είναι η δεύτερη περίπτωση, που καίγεται σπίτι Σέρβου σε χωριό των Μετοχίων από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το ράδιο Γκοράζντεβατς, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα είχαν κάψει το σπίτι του Λιούμπ Ιβάνοβιτς που βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από του σπίτι του Γιάσοβιτς.
Στους Σέρβους των Μετοχίων, επικρατεί ο φόβος για την ασφάλειά τους και απαιτούν από τους αρμόδιους να βελτιωθεί η κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή τους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
--
 
               
 

Ελένη Θεοχάρους: Να ζητηθεί η ανάκληση της πρέσβειρας των ΗΠΑ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ

Απώλεσε την αξιοπιστία της, προσβάλλει Κύπρο και ΗΠΑ, παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ - Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ως  απαράδεκτη  και εντελώς αντίθετη προς τα διπλωματικά θέσμια, την στάση της νέας Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, κυρίας Κάθλιν Αν Ντόχερτι, η οποία δεξιώθηκε και τίμησε  σε ξενοδοχείο – καζίνο των κατεχομένων ένστολη  την στρατιωτική ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων κατοχής , που παρανόμως κατέχουν  την Κύπρο από το 1974».
«Η Αμερικανίδα πρέσβειρα – τονίζει η κ Θεοχάρους- έχει χάσει την αξιοπιστία της και προσβάλει την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία είναι διαπιστευμένη, αλλά και την ίδια τη χώρα της, τις ΗΠΑ, της οποίας χιλιάδες πολίτες  έχουν θυσιαστεί για την δημοκρατία και την απαλλαγή των λαών από την κατοχή».
Όπως παρατηρεί η κ. Θεοχάρους: «Η κ. Ντόχερτι με τις ενέργειές της έχει καταστήσει τον εαυτό της άκρως ακατάλληλο  για την θέση την οποία της εμπιστεύθηκε η χώρας της και η ίδια καθίσταται με τις πράξεις της εχθρός της χώρας στην οποία έχει διαπιστευτεί και ανεπιθύμητη από τον Κυπριακό λαό » .
Η Δρ. Θεοχάρους  προσθέτει: «Δεν έχει θέση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν μπορεί να χαιρετά και να χαριεντίζεται με τον διοικητή των κατοχικών δυνάμεων . Αυτή ήταν δική της και όχι δική μας απόφαση. Δεν μας σέβεται και εγείρεται πλέον πολιτικό, διπλωματικό και ηθικό θέμα το οποίο κανείς δεν δικαιούται να αποσιωπήσει».
Σύμφωνα με την Δρα  Θεοχάρους: «Ευθύνη για τη στάση της πρέσβειρας των ΗΠΑ και άλλων διπλωματών, όπως του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο  Μπάρθ Έιντα, φέρουν και όλοι εκείνοι που διαδίδουν ότι το Κυπριακό είναι λυμένο και οργανώνουν εκδηλώσεις που εκπέμπουν το  εσφαλμένο μήνυμα ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχή».
Καταλήγοντας παρατηρεί τα ακόλουθα: «Ιδού λοιπόν κλασική ευκαιρία να διορθωθούν  λάθη. Αναμένουμε αποτελεσματική απάντηση από την Κυβέρνηση . Ελπίζουμε ότι δεν θα αφεθεί  το ζήτημα να λησμονηθεί όπως συμβαίνει πολύ συχνά επειδή σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση «άρχισε διερεύνηση του ζητήματος».

ikypros

Δείτε την ισλαμιστική οργάνωση One Nation να αλωνίζει στη Λέσβο

Θα τρελαθούμε εντελώς. Εντελώς όμως! Ισλαμιστική φιλανθρωπική οργάνωση, με έδρα τη Βρετανία, βρίσκεται στη Λέσβο από τις 30 Οκτωβρίου και όχι μόνο βοηθά τους πρόσφυγες με τρόφιμα και ρουχισμό, αλλά τα μέλη της λένε ότι θα ξεκινήσουν και αποστολές διάσωσης στη θάλασσα, όπως ισχυρίζονται μέσω των λογαριασμών τους στο Facebook.
Όπως γνωρίζετε, εάν το γνωρίζετε, αποστολές διάσωσης στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπορούν να κάνουν μόνο οι ελληνικές Αρχές. Είναι πρωτίστως ζήτημαεθνικής κυριαρχίας.
Αλλά αυτά είναι -προφανώς- λεπτομέρειες…

Η φιλανθρωπική οργάνωση One Nation με έμβλημα το υψωμένο δάχτυλο

Η ισλαμιστική φιλανθρωπική οργάνωση ονομάζεται One Nation και έχει ως έμβλημά της το υψωμένο δάχτυλο των τζιχαντιστών.
Η σελίδα της στο Facebook εδώ.
one_nation
Οι ισλαμιστές – τζιχαντιστές υψώνουν το ένα δάχτυλο για να δείξουν ότι ο Θεός είναι Ένας, εννοώντας τον Θεό όπως τον αντιλαμβάνονται και τον πιστεύουν αυτοί, διότι μόνος αυτός είναι ο αληθινός θεός, οι υπόλοιποι θεοί είναι ψεύτικοι.
Η ισλαμιστική φιλανθρωπική οργάνωση που βρίσκεται στη Λέσβο θέλει να περάσει το μήνυμα ότι με το ένα δάχτυλο μιλά για Ένα Έθνος.
Ποιο είναι όμως αυτό το Ένα Έθνος;
Μήπως εννοούν ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια;
Αυτά τα λένε οι αριστεροί.
Όταν οι ισλαμιστές μιλάνε για Ένα Έθνος, εννοούν το ένα έθνος των μουσουλμάνων, το έθνος του Ισλάμ.
Αφού το αποσαφηνίσαμε και αυτό, πάμε παρακάτω.

Στο προφίλ ενός εθελοντή της οργάνωσης

Μπήκαμε στο προφίλ του εθελοντή Μακσούντ Μοτάλα (Maqsood Motala), ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο. Είναι Σύρος, με καταγωγή από το Χαλέπι, και ζει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι φιλάνθρωποι της συγκεκριμένης οργάνωσης φαίνεται ότι έχουν εξαιρετικές σχέσεις με την Αλ Κάιντα, αφού τους επιτρέπεται να μοιράζουν τρόφιμα στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ της Συρίας, περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Την παρουσία τους εκεί τη διαφημίζουν με ανάρτηση στο Facebook της ακόλουθης φωτογραφίας:
one_nation1
Ο ίδιος εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία αλλά και στα θύματα του «φασιστικού σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ», αναδημοσιεύοντας σχετικές αναρτήσεις:
fotografies
Επίσης το προφίλ του στο Facebook είναι γεμάτο με ρητά από το Κοράνι, που φυσικά αναφέρονται στην αγάπη και την ειρήνη.

Η One Nation στη Λέσβο

Παραμένοντας στο προφίλ του Μακσούντ Μοτάλα παρακολουθούμε από τις αναρτήσεις του την άφιξή τους στην Ελλάδα και στη συνέχεια τη δράση τους στη Λέσβο.
Έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 30 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα ήταν ήδη στη Λέσβο.
Το πρώτο πρωί που ξημέρωσαν στο νησί μοίρασαν αυτά που βλέπετε στις ακόλουθες φωτογραφίες. Διακρίνουμε πολλά μπισκότα.
fotografies
Το βράδυ μοίρασαν και κουβέρτες γιατί έκανε κρύο:
kouvertes
Την 1η Νοεμβρίου άρχισαν να βγάζουν ανθρώπους από τις βάρκες. Πάνε στις ακτές και βοηθάνε.
thalassa
 Στις 3 Νοεμβρίου πήραν μια βάρκα, από αυτές που έφτασαν με τους πρόσφυγες, μπήκαν μέσα και ανοίχτηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή που άλλου πήγαν δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Εδώ να μας εξηγήσει το ελληνικό κράτος, που δίνει μάχες με την Τουρκία για τέτοια θέματα, από πότε ξένες ΜΚΟ ή φιλανθρωπικές οργανώσεις μπορούν να καβαλάνε βάρκες, που πήραν από τους πρόσφυγες, και να παριστάνουν τους διασώστες στη θάλασσα.
Δείτε και την ανάρτηση στο Facebook:
varka
Επόμενο ποστ: «Βοηθώντας τους πρόσφυγες στη Θάλασσα».
Μεγαλεία, να τα βλέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγεται το Λιμενικό.
Να δούμε τι θα κάνει το ελληνικό κράτος εάν πέρα από τους πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται, πνιγούν και τίποτα μέλη ΜΚΟ που παριστάνουν τους διασώστες στη θάλασσα με βάρκα που πήραν, όπως ομολογούν, από τους πρόσφυγες.
Και βάζουμε και αυτή την παράμετρο εάν η ουσιαστικότερη, δηλαδή το θέμα της εθνικής κυριαρχίας που προαναφέραμε και αφορά της επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δεν λέει και πολλά.
varka
Πάμε τώρα στο καλύτερο. Θυμάστε τις φωτογραφίες από τη Μυτιλήνη όπου προσεύχονταν μουσουλμάνοι υπό τα βλέμματα των δικών μας παπάδων;
Μας λύθηκε η απορία. Στην εν λόγω προσευχή στη Μυτιλήνη είχε κεντρική παρουσία η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση. Η One Nation.
Γιατί, όπως σας εξηγήσαμε εξαρχής, δεν είναι μια οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση, είναι μια ισλαμιστική οργάνωση.
Τα μέλη της One Nation φοράνε τα κίτρινα μπλουζάκια ακόμα και όταν προσεύχονται, ώστε να γνωρίζουν οι χορηγοί τους ότι προσευχήθηκαν και στη Μυτιλήνη.
proseuxi
Στο επόμενο βίντεο, που ανάρτησαν στις 4 Νοεμβρίου, τους βλέπουμε να υποδέχονται πρόσφυγες στις ακτές, να τους κάνουν σινιάλα από τις ακτές, αλλά και να μπαίνουν πάλι σε βάρκα, να ανοίγονται στη θάλασσα και να παριστάνουν για μια ακόμη φορά τους διασώστες σε ύδατα που ουδείς γνωρίζει εάν είναι ελληνικά ή τουρκικά.
Στη βάρκα, όπως θα δείτε στο βίντεο, δεν έχουν ανέβει μόνο μέλη της One Nation αλλά και άλλοι ξένοι εθελοντές, γιατί προφανώς «παίζουν». Τι «παίζουν»;
Αυτοί παίζουν τους διασώστες στη θάλασσα και εμείς φλερτάρουμε με το θερμό επεισόδιο! Έτσι Υπουργείο Εθνικής Αμύνης μας;
Αφού μπήκαν δύο φορές σε βάρκα και ένιωσαν θαλασσόλυκοι, οι ισλαμιστές μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης One Nation ένιωσαν ότι πλέον ξέρουν και από θάλασσα και αποφάσισαν να γίνουν κανονικοί διασώστες.
Αν και είναι το ίδιο άσχετοι από θάλασσα με τους πρόσφυγες που πνίγονται, αυτοί το έχουν αποφασίσει και το γράφουν και στο Facebook.
Το πότε θα γίνει το ατύχημα στη Λέσβο με όλους αυτούς τους «φιλάνθρωπους» που έχουν μαζευτεί στο νησί και κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτοι, νομίζουμε ότι δεν είναι μακριά, μακάρι να διαψευσθούμε. Δείτε το σχόλιο στο Facebook:
«Καταφέραμε να πάρουμε μια από τις βάρκες [σ.σ. των προσφύγων] και τώρα αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως βάρκα διάσωσης για να βοηθήσουμε να σωθούν περισσότερες ζωές, στο όνομα του Θεού».
post
Δεν είναι απλώς ισλαμιστές, είναι και ανόητοι. Θα χρησιμοποιήσουν τους ίδιους σκυλοπνίχτες των προσφύγων για να σώζουν πρόσφυγες. Κράτος ακούς!!!!! Ακούς… Κάνε κάτι.
Μέχρι να έρθει η επόμενη βάρκα ρίχνουν και μια προσευχή στην παραλία. Να τη βλέπουν οι χορηγοί στη Βρετανία και να χαίρονται. Αυτά συμβαίνουν στη Λέσβο, υπενθυμίζουμε.
proseuxi
Και βεβαίως οι αναρτήσεις του Μακσούντ Μοτάλα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για όσο καιρό θα βρίσκονται στη Λέσβο αυτός και οι «αδελφοί» του και θα παίζουν τους διασώστες…

Υ.Γ. Εάν θες να μάθεις ποιος είναι κάποιος, δες στο προφίλ του παλιές φωτογραφίες

Ακολουθεί μια φωτογραφία χίλιες λέξεις από το προφίλ του Μακσούντ Μοτάλα που την ανάρτησε στο Facebook στις 10 Φεβρουαρίου.
Ο φιλάνθρωπος ισλαμιστής εθελοντής νιώθει ρίγη συγκίνησης που ο τουρκικός στρατός προσευχήθηκε ομαδικά σύμφωνα με το Ισλάμ για πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια. Ανατριχιάσατε; Εμείς ναι…
turkish_army

http://www.tribune.gr/greece/news/article/186852/dite-tin-islamistiki-organosi-one-nation-na-alonizi-sti-lesvo-vinteo-foto.html

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; - Ισλαμιστές υποδέχονται πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά; Κινητοποίηση ΥΠΕΘΑ

Ο έλεγχος στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως μας θυμίζουν συχνά Μέρκελ-Σόϊμπλε-Γιούνκερ του Αιγαίου, φαίνεται ότι έχει πλέον ορισμένα θέματα που ελπίζουμε ότι θα έχουν προβληματίσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Αρκετές οργανώσεις εθελοντών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ακριτικά νησιά και ειδικά στη Λέσβο. Σκοπός της παρουσίας τους να βοηθήσουν στη περίθαλψη των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που βγαίνουν στις ακτές. Ποιος μπορεί να πει όχι σε τέτοια βοήθεια; Θα μας συγχωρήσετε την καχυποψία, αλλά στις μέρες που ζούμε πως να την αποφύγεις;
Υπάρχουν λοιπόν πληροφορίες και απόψεις που θέλουν κάποιες απ΄ αυτές τις οργανώσεις να μην είναι και τόσο “αθώες”. Κάποιες απ΄ αυτές φέρονται να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με “συνιστώσες” του Ισλάμ που δεν μπορεί καποιος να της χαρκτηρίσει “φιλήσυχες” . Και ορισμένες έχουν φθάσει στο σημείο να εκτελούν χωρίς καμία άδεια,εποπτεία και έλεγχο ακόμη και επιχειρήσεις …διάσωσης μεταναστών,με βάρκες! Ή έτσι τουλάχιστον διαφημίζουν με φωτογραφικό υλικό που αναρτούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί όπως λένε άνθρωποι που ζουν από πολύ κοντά το προσφυγικό δράμα στη Λέσβο, οι περισσότερες …επιχειρήσεις διάσωσης γίνονται μόνο και μόνο για τη…φωτογράφηση.

Το ερώτημα είναι αν κάποια ελληνική υπηρεσία ελέγχει ποιοι πάνε στα ακριτικά νησιά, τι κάνουν και από που προέρχονται όλες αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες προφανώς από κάπου χρηματοδοτούνται.

Ακόμη και η υποψία ότι ισλαμιστές “φροντίζουν” τους πρόσφυγες σε ελληνικά ύδατα και έδαφος καλό δεν κάνει σε κανέναν μας.

Κι επίσης με ποιου την εξουσιοδότηση και τον έλεγχο κάποιοι που δηλώνουν εθελοντές κάνουν “επιχειρήσεις” διάσωσης;

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι υπό τον μανδύα του ανθρωπισμού πολλοί θα προσπαθήσουν να “κρυφτουν”. Και κάποιοι απ΄ αυτούς είναι επικίνδυνοι.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι ελληνικές υπηρεσίες να έχουν το νου τους. Και να ελέγξουν σήμερα όχι αύριο ποιες οργανώσεις είναι πράγματι φιλανθρωπικές και ποιες απλά …το παίζουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι μόλις σήμερα υπηρεσίες των ΕΔ κινητοποιήθηκαν για το θέμα.


onalert
http://greeknation.blogspot.com/2015/11/blog-post_988.html

KKE: Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά σπίτια

Κατηγορηματικά αντίθετο στην κίνηση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος στους κακοπληρωτές εμφανίζεται με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι με μια τέτοια ενέργεια η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Με την εντολή της ΔΕΗ για άμεσες διακοπές ρεύματος ακόμα και σ’ όσους δεν έχουν να πληρώσουν, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά, με άμεσο τον κίνδυνο οικογένειες να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στον χειμώνα. Ενώ, έπονται οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών με την ανατροπή της όποιας προστατευτικής νομοθεσίας υπάρχει.
Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια.Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια, απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και επανασύνδεσή της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
 http://newpost.gr/politiki/497700/kke-kamia-diakoph-reymatos-se-la-ka-spitia

Ο Τόσκας παίρνει το κεφάλι του επικεφαλής των «Αδιάφθορων»

Την αντικατάσταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στον απόηχο των βαρύτατων καταγγελιών του Γιάννη Πανούση για κυκλώματα στο εσωτερικό της αστυνομίας. 
Ο κ. Τόσκας κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με το οποίο ζητεί την τοποθέτηση νέου επικεφαλής στους «Αδιάφθορους», ενώ αύριο στην Επιτροπή έχει κληθεί και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, για το εάν γνώριζε για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, αλλά και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες πολιτικών στελεχών με τους Πυρήνες της Φωτιάς που είδαν το φως της δημοσιότητας. 
Ο ταξίαρχος Αναστάσιος Αναστασάκος, θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά την απόφαση του κ. Τόσκα να αντικαταστήσει τον νυν επικεφαλής της νευραλγικής υπηρεσίας, αστυνομικό διευθυντή Σταύρο Σταυρόπουλο.
​Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ., ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ακρόαση είχε προγραμματιστεί εδώ και μια εβδομάδα. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και παράλληλη έρευνα της Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, για διασυνδέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με διεφθαρμένους αστυνομικούς και ανώτατους αξιωματικούς, που έκαναν κρίσεις και τοποθετήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. 
http://newpost.gr/politiki/497703/o-toskas-pairnei-to-kefali-toy-epikefalhs-twn-adiafthorwn

Άγριο «παζάρι» για τη ρύθμιση των 100 δόσεων - Τι ζητούν οι δανειστές

Αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση έχει καταθέσει και ενδιάμεση πρόταση για σταδιακή μείωση του χρόνου κατά τον οποίο ο οφειλέτης θα χάνει τη ρύθμιση, ωστόσο οι δανειστές επιμένουν σε «ξαφνικό θάνατο», ακόμη και με μία ημέρα καθυστέρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τις 100 δόσεις οι δανειστές ζητούν να χάνεται η ρύθμιση για κάποιον που έστω και για μία φορά ήταν ασυνεπής στην καταβολή δόσης της ρύθμισης, από την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής της.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέτει ως σημείο απώλειας της ρύθμισης τις 30 μέρες από την στιγμή που μια οφειλή της ρύθμισης καταστεί ληξιπρόθεσμη. 
Όπως διευκρινίζουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγών στο επιτόκιο της ρύθμισης των 12 δόσεων. Ωστόσο, άλλες πηγές διευκρινίζουν ότι οι δανειστές θέτουν θέμα αυστηροποίησης των κριτηρίωνυπαγωγής στη ρύθμιση.
Παράλληλα, οι δανειστές προτείνουν να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης σε 12 δόσεις και για οφειλές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες.
Βάσει του ισχύοντος καθεστώτος, ένας φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει ηλεκτρονικά τις οφειλές του σε 12 δόσεις, εφόσον αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όταν μία δόση της τρέχουσας οφειλής είναι ληξιπρόθεσμη. Βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ρυθμίζονται σε δώδεκα δόσεις μόνο στην εφορία του υπόχρεου.
Τυχόν υιοθέτηση της πρότασης αυτής θα απλοποιήσει σημαντικά την όλη διαδικασία. Ωστόσο, επισημαίνεται ο κίνδυνος αρνητικών συνεπειών στην είσπραξη των εσόδων του δημοσίου τους δύο τελευταίους μήνες του έτους εάν ρυθμιστούν μαζικά τρέχουσες οφειλές των φορολογούμενων.
http://newpost.gr/politiki/497726/agrio-pazari-gia-th-rythmish-twn-100-dosewn-ti-zhtoyn-oi-daneistes

Πλειστηριασμοί: Ούτε οι μισοί δεν πρόκειται να προστατευθούν!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ»

Όπισθεν ολοταχώς - για άλλη μια φορά - από την ελληνική κυβέρνηση - Βάσει της νέας πρότασης, που κατατέθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς, το ποσοστό των ιδιοκτητών που προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς «πέφτει» στο 56% κατά μέσο όρο και σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή είναι προϊόν της ελληνικής πρότασης. 
Μάλιστα στην κυβέρνηση αισθάνονται αισιόδοξοι για αυτή την εξέλιξη αγνοώντας ότι πολιτικά έχουν κατεβάσει τον πήχη από τις βαρύγδουπες δηλώσεις των εποχών: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
«Για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και θεσμοί συγκλίνουν σταδιακά προς την ελληνική πρόταση και ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και ως προς την αντικειμενική αξία.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το ποσοστό αυτών που θα καταφέρουν να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους θα πέσει στο 56% κατά μέσο όρο, ενώ προβλέπεται προστασία για όσους έχουν κατοικία αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ, η οποία θα αυξάνεται κατά 50.000 ευρώ για το ζευγάρι και κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί -με ανώτατο όριο τα τρία παιδιά.
Προστασία πρώτης κατοικίας θα έχουν, σύμφωνα με την πρόταση, όσοι έχουν εισόδημα, το οποίο θα υπολογίζεται με βάση το κόστος διαβίωσης και θα πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστή. Όπως σημειώνεται, για το συντελεστή υπάρχουν δύο σενάρια: πρώτον, να είναι 1,7 φέτος και να υποχωρήσει στο 1,6 το επόμενο έτος και στο 1,5 στο τρίτο έτος.
Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται από τους πλειστηριασμούς το 62%, το 56% και το 52%, αντιστοίχως.
Δεύτερον, να ανέλθει ο πολλαπλασιαστής στο 1,6 και να είναι σταθερός για τρία χρόνια, με το ποσοστό των υπό προστασία ιδιοκτητών να είναι στο 56%.
Λαμβανομένου υπόψη ότι η αρχική θέση της Αθήνας έκανε λόγο για κάλυψη του 99% των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γίνεται κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα πίσω, προκειμένου να «συναντηθεί» με τις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο οι Θεσμοί επιμένουν, προφανώς, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/641487/pleistiriasmoi-oyte-oi-misoi-den-prokeitai-na-prostateythoyn#ixzz3r6mWZ6mS

«Τρέμουν» οι οφειλέτες τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

«Πονοκέφαλος» για χιλιάδες οφειλέτες αποτελεί το «άνοιγμα» της διαδικασίας των κατασχέσεων, εξώσεων και πλειστηριασμών για χρέη σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και τρίτους. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είδαν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται , ενώ με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να δημιουργούνται και χρέη τόσο προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς τις τράπεζες –για όσους είχαν λάβει στεγαστικά ή επαγγελματικά δάνεια.
«Εάν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία τότε ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Θα πρέπει αρχικά να υπάρξει αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αλλά και να εξεταστεί η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε οφειλέτης. Όταν έλαβα δάνειο το 2009 δεν είχα υπολογίσει το τι θα συνέβαινε τα επόμενα χρόνια και πως η οικονομική κατάσταση στην χώρα θα άλλαζε τόσο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι σήμερα έχουν βρεθεί να χρωστούν είτε σε τράπεζες είτε στο δημόσιο, αλλά δεν γίνεται να ξεκινήσουν κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία την οποία κανείς δεν μας χάρισε και έχουμε πληρώσει και μία σειρά από φόρους» υπογράμμισε ο Δημήτρης Βλάχος.
Οφειλές προς τον ασφαλιστικό του φορέα έχει ο Μιχάλης Ευαγγέλου «Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω δική μου δουλειά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά από ότι είναι σήμερα. Για να κρατήσω την δουλειά μου επέλεξα να μείνουν πίσω οι ασφαλιστικές μου εισφορές, καθώς δεν γινόταν να μείνουν πίσω τα άλλα πάγια έξοδα. Δύο φορές προχώρησα σε ρύθμιση των χρεών μου, ωστόσο στην πορεία δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω και να καλύψω τόσο τις εισφορές μου, με αποτέλεσμα να χάνω την ρύθμιση μου. Δεν είναι ότι δεν θέλω να πληρώσω, απλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω. Εάν προχωρήσουν οι κατασχέσεις κατοικιών τότε πολλοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι απλά θα κοιμούνται στους δρόμους».
«Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει. Κανείς δεν θέλει να χρωστάει και να φοβάται μην χάσει το σπίτι του. Έτσι όπως έχουν γίνει όμως τα πράγματα είναι αδύνατο να πληρώνει κανείς τους φόρους που επιβάλλονται όταν ακόμα και στα έξοδα της καθημερινότητας δύσκολα μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει» υποστήριξε ο Γιάννης Τζουανόπουλος.
Εκτός νόμου Κατσέλη
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου το όριο προστασίας α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς θα κυμαίνεται μεταξύ 120.000 ευρώ και 180.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, ωστόσο οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων έχουν μεταβληθεί σημαντικά από το 2007 μέχρι και σήμερα όπως επισημαίνουν οι οφειλέτες. Να σημειωθεί πως την πενταετία της μεγάλης «έκρηξης» στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων (2005-2009) το μέσο ύψος δανείου που χορηγούσαν οι τράπεζες ήταν 110.000-120.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν δάνεια και 200.000 ή και 300.000 ευρώ. Εκεί εκτιμάται ότι πάτησαν οι θεσμοί, ζητώντας το όριο στα 120.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τραπεζικά στοιχεία οι οφειλέτες στεγαστικών δανείων ανέρχονται σε 1,2 εκατ. και από αυτούς οι 350.000 έχουν υπογράψει συμβάσεις για δάνεια κύριας κατοικίας. Λαμβάνοντας υπόψη πως το 1/3 των δανειοληπτών, δηλαδή 120.000-150.000 μένει εκτός νόμου Κατσέλη, το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να εισηγηθεί σειρά αλλαγών στον Κώδικα Δεοντολογίας, που αποτελεί την εξωδικαστική επιλογή για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
http://www.protinews.gr/ilia/item/18747-tremoun-oi-ofeiletes-tis-katasxeseis-protis-katoikias

17 χρόνια μετά, ο Οτσαλάν στέλνει την Ελλάδα στο δικαστήριο

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου εκδικάζεται στην Αθήνα η αγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράδοσή του στους Τούρκους το 1999. Το WE κάνει μια αναδρομή στο πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ που οδήγησε στη φυλάκιση του Κούρδου ηγέτη: το χρονικό, οι πρωταγωνιστές, το παρασκήνιο, οι μυστικές υπηρεσίες και τα σημεία που παραμένουν θολά μετά από 17 χρόνια
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου η Ελλάδα ξυπνούσε με την εικόνα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν να μεταφέρεται δέσμιος με δεμένα τα μάτια του, στις τουρκικές φυλακές.
Ένα μακρύ παρασκήνιο με πρωταγωνιστές μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, πράκτορες και μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών, άρχισε να ξεδιπλώνεται στα μέσα ενημέρωσης.  Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με σκηνές από τη μεταφορά του Κούρδου ηγέτη με το ιδιωτικό Φάλκον.
Ο μυθικός ηγέτης των Κούρδων, είχε προδοθεί στο Ναϊρόμπι της Κένυας και είχε παραδοθεί στις τουρκικές αρχές, ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις και πλήθος διαδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
 
Το κέντρο της Αθήνας σείεται από τις διαδηλώσεις, την ώρα που Κούρδοι καταλαμβάνουν το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Στη Γερμανία γίνονται οδομαχίες, ενώ καταλαμβάνονται πρεσβείες σε Ζυρίχη και Βέρνη.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες – για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους - αυτοπυρπολούνται μπροστά στις ελληνικές πρεσβείες ανά την Ευρώπη.
Κούρδοι σκοτώνονται και από πυρά Ισραηλινών στο Βερολίνο, όταν προσπάθησαν να εισβάλουν και να το καταλάβουν το προξενείο.
Στην Αθήνα, παραιτούνται τρεις υπουργοί: τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, και οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάκης Α. Παπαδόπουλος και Φ. Πετσάλνικος.
 
Οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα αρχίζουν να ξεπλέκουν το νήμα της ιστορίας. Τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν οι πρωταγωνιστές για να μην τους καταλαβαίνουν όταν μιλάνε για το θέμα, διαδίδονται πλέον ευρέως. Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλούνταν «μεγάλος τραγουδιστής», ο πράκτορας Σάββας Καλεντερίδης «δεσποινίδα Κατεχάκη» και η πρεσβευτική κατοικία «εθνικά χρώματα», ενώ ο Οτσαλάν «γιαγιά»!
Την προηγούμενη νύχτα, λίγο μετά τις 8 την Δευτέρα το βράδυ,  στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι παιζόταν η τελευταία πράξη ενός πολιτικο-διπλωματικού μαραθωνίου με αρκετή δόση κατασκοπείας, οι πλήρεις λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλο το εύρος τους ούτε μέχρι σήμερα, σχεδόν 17 χρόνια μετά.
Ο Κούρδος ηγέτης "χάθηκε" μέσα από την ελληνική πρεσβεία και μετά από λίγες ώρες η Άγκυρα τον εμφάνιζε σε βίντεο να οδεύει κρατούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προς την απομόνωσή του.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ και το βιβλίο «Τελευταίο Πραξικόπημα» του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, η CIA παρέδωσε τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο Ναϊρόμπι, λίγη ώρα μετά αφού τον είχε παραλάβει από την ελληνική πρεσβεία.
«Περπατούσε προς το αεροσκάφος έχοντας στο ένα χέρι τη βαλίτσα και στο άλλο το κομπολόι, χωρίς να υποψιάζεται τίποτα. Είχε την πεποίθηση ότι θα μεταβεί στην Ολλανδία. Μόλις μπήκε μέσα έπεσαν πάνω του τρία άτομα και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Κατάλαβε τότε, ότι η περιπετειώδης διαδρομή του, που είχε αρχίσει από τη Συρία πριν από τέσσερις μήνες, είχε φτάσει στο τέλος της».
Έκτοτε, παραμένει φυλακισμένος σε πλήρη απομόνωση στην ειδική φυλακή που κατασκευάστηκε στο νησί Ιμραλί, χωρίς να έχει δικαίωμα να συναντηθεί με τους δικηγόρους του, να κάνει χρήση τηλεφώνου, να αλληλογραφήσει ή να δει τηλεόραση. Έχει μόνο περιορισμένη πρόσβαση σε ανάγνωση εφημερίδων κι επικοινωνεί γραπτώς με τους οικείους του.
 

Η παράδοση Οτσαλάν ρήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης Σημίτη. Πώς σώζεται από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία

"Η σύλληψη του Οτσαλάν αποτέλεσε μία κρίση, η ευθύνη για την οποία αποδίδεται από την κοινή γνώμη στην κυβέρνηση Σημίτη, με αποτέλεσμα το τότε  κυβερνών κόμμα ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί το 1999 στις δημοσκοπήσεις στο  χαμηλότερο ποσοστό του  από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία στις εκλογές του 1981", αναφέρει στο WE του Νews247 o καθηγητής στρατηγικής επικοινωνίας Αθανάσιος Ν. Σαμαράς.
Τελικά, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διασώζεται στις ευρωεκλογές του 1999 με μία σχετικά ήπια ήττα της τάξης του 3%, η οποία του επιτρέπει στην συνέχεια να ανακάμψει και να κερδίσει στο νήμα τις εκλογές του 2000.
Η ήττα ήταν ήπια, γιατί εν τω μεταξύ προέκυψε ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας και άρχισε η πολεμική ειδησεογραφία να κυριαρχεί στην επικαιρότητα.
"Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας από τις ΗΠΑ για το Κόσοβο οδήγησε στην άνοδο αυτού του θέματος στην κορυφή της ημερησίας διάταξης με αντίστοιχη έκλειψη των ειδησεογραφικών αναφορών στον Οτσαλάν. Η εναλλαγή ενός θέματος με σαφέστατα αρνητική λειτουργία για την κυβέρνηση με ένα θέμα με ουδέτερη λειτουργία λειτούργησε ακούσια ως μία αποτελεσματική διαδικασία διαχείρισης κρίσεων, Μία διαδικασία η οποία δεν οφείλεται στην στρατηγική επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ αλλά στην αλληλουχία των γεγονότων και την εγγενή τους δυναμική" εκτιμά ο καθηγητής Αθ. Σαμαράς.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το άρθρο του Ηλία Νικολακόπουλου με τίτλο "Θετική στροφή για Πρωθυπουργό και κυβέρνηση",  στις 3/5/1999: "Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, που συνεχίζονται αδιάκοπα από τα τέλη Μαρτίου, και η διάχυτη ανησυχία για ενδεχόμενη παράταση (ή και γενίκευση) των πολεμικών συγκρούσεων έχουν επηρεάσει καθοριστικά την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία, εγκαταλείποντας την εσωστρεφή μεμψιμοιρία που επικρατούσε πριν από λίγους μήνες, υιοθετεί σήμερα σαφώς θετικότερη στάση για το σύνολο των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι οι άμεσα ωφελημένοι από αυτήν την εξέλιξη, αφού, ύστερα από μια μακρά περίοδο παγιωμένου αρνητικού κλίματος (από τα τέλη του 1997 έως και τις αρχές του 1999), έχουν σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, ανακτήσει τη θετική εικόνα που διέθεταν κατά τον πρώτο χρόνο της τρέχουσας τετραετίας".
 

Ο Οτσαλάν κατά του ελληνικού Δημοσίου για να δικαιωθεί

Το 2008 οι δικηγόροι του Οτσαλάν καταθέτουν αγωγή κατά της Ελλάδας, με σκοπό όπως υποστηρίζουν "να αναδειχτεί η παράβαση της νομιμότητας από το ελληνικό κράτος, να φανούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παράδοση του Α. Οτσαλάν, να μαθευτεί πώς έγινε αυτό το έγκλημα σε βάρος του, να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη". Το ποσό που διεκδικούν είναι συμβολικό, καθώς περισσότερη σημασία έχει η αναγνώριση της προδοσίας.
Η δίκη αυτή ξεκινάει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στο Διοικητικό πρωτοδικείο της Αθήνας, με χαρακτηριστική καθυστέρηση.
Το χρονολόγιο της υπόθεση Οτσαλάν, που ακολουθεί, έχει προκύψει από τη δημοσιογραφική έρευνα, αν και ακόμα παραμένει ατελές, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι πτυχές της ιστορίας.
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/17-xronia-meta-o-otsalan-stelnei-thn-ellada-sto-dikasthrio.3759634.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget