Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ολική επαναφορά με ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι και απαλλαγή της παιδείας Άλυτος ο γρίφος των ισοδυνάμων

Σε έναν απίστευτο λαβύρινθο έχει μπλέξει η κυβέρνηση μετά την απόφασή της να επιβάλλει ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
Η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα  έχει μπλέξει τις γραμμές της κυβέρνησης που αναζητά μέτρα για να καλύψει το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
Το τελευταίο σχέδιο που διακινείται είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών να πάει τελικά στο 23% ο ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας και ουσιαστικά να αντικαταστήσει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Να σημειωθεί ότι το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση άνοιξε με την απόφαση της κυβέρνησης το καλοκαίρι να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο μοσχαρίσιο κρέας.
Τότε η κυβέρνηση επέλεξε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο μοσχάρι και να επιβληθεί 23% στην εκπαίδευση.
Ωστόσο η απόφαση της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση προκαλεί μεγάλο βάρος στις ελληνικές οικογένειες και ο Αλέξης Τσίπρας, προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί.
Στη συνέχεια υπήρξε η απόφαση της κυβέρνησης για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση, όμως η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η νομοθεσία προβλέπει είτε μηδενικό ΦΠΑ είτε 23%.
Έτσι παρά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προ ημερών ότι είναι καλύτερα να επιβληθεί ΦΠΑ στην παιδεία, παρά στο μοσχάρι, το υπουργείο οικονομικών επαναφέρει πρόταση για εφαρμογή του αρχικού πλάνου, καθώς τα ισοδύναμα από τα τέλη κυκλοφοροίας, τα ΚΤΕΟ, τα ποτά και τα τσιγάρα δεν βγάζουν τον λογαριασμό.
Σημειώνεται πως ο ΦΠΑ στο μοσχάρι κατέβηκε στον χαμηλό συντελεστή 13% με παρέμβαση των Γάλλων οι οποίοι εξάγουν μεγάλες ποσότητες μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2009686/oliki-epanafora-me-fpa-23-sto-moschari-ke-apallagi-tis-pedias

"Κατηγορούμενη για εσχάτη προδοσία" η Μέρκελ

Μηνύσεις για "εσχάτη προδοσία" εναντίον της Α. Μέρκελ έχουν υποβάλει 400 πολίτες. Ποιοι την κατηγορούν και γιατί

Περισσότερες από 400 μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με την αιτιολογία ότι η πολιτική της για την προσφυγική κρίση περιορίζει την ίδια την ύπαρξη της Γερμανίας και αλλάζει την συνταγματική τάξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Tageszeitung» που αποκάλυψε το θέμα, καθημερινά κατατίθενται δεκάδες τέτοιες μηνύσεις - θα καταρρεύσουν ωστόσο πιθανότατα, ήδη κατά την προκαταρκτική εξέταση, καθώς η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι η «έσχατη προδοσία» μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο εφόσον ο δράστης ενεργεί «με βία ή μέσω της απειλής βίας».
Κάποιοι από τους μηνυτές επιχειρούν μεν να παρουσιάσουν τις προσφυγικές ροές ως μια «μορφή βίας», αλλά νομικά αυτό δεν στέκει, και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα δρομολογήσει καν την τυπική διαδικασία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλά από τα κείμενα των μηνύσεων έχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ ένα υπόδειγμα εγγράφου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού της λαϊκιστικής δεξιάς «compact». Σε αυτό γίνεται λόγος για «σενάρια αποκάλυψης τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν εντός ενός έτους το τέλος της Γερμανίας».
Ανάλογες μηνύσεις εναντίον της κυβέρνησης υποβάλλονται σχετικά συχνά, με πιο πρόσφατη αφορμή την πολιτική διάσωσης του ευρώ, ενώ πολίτες που πρόσκεινται στην αριστερά έχουν υποβάλει μηνύσεις, μεταξύ άλλων για την συνεργασία του Βερολίνου με την αμερικανική υπηρεσία NSA και την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/kathgoroumenh-gia-esxath-prodosia-h-merkel.3745124.html

Νίκη Ομπάμα με απόφαση Κονγκρέσου. Εγκρίθηκε η αύξηση του πλαφόν του χρέους

Αποκλείστηκε κάθε κίνδυνος στάσης πληρωμών μέχρι τη λήξη της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Τι αποφάσισε το αμερικανικό Κονγκρέσο

Το ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας αμερικανικό Κονγκρέσο υιοθέτησε συμβιβαστική πρόταση για τον προϋπολογισμό αυξάνοντας το πλαφόν του χρέους μέχρι το 2017 και αποκλείοντας έτσι κάθε κίνδυνο στάσης πληρωμών μέχρι το τέλος της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο νόμος εγκρίθηκε τη νύκτα από τη Γερουσία με 64 ψήφους υπέρ και 35 κατά. Είχε προηγηθεί η υιοθέτησή του μία ημέρα πριν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το κείμενο του νόμου αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, έγινε αντικείμενο διακριτικής διαπραγμάτευσης λίγων εβδομάδων ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και την ηγεσία του Κονγκρέσου και εγκρίθηκε χάρη στη συγκρότηση συνασπισμού από Δημοκρατικούς και μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν κατά, καταγγέλλοντας την εσπευσμένη διαδικασία και την χαλάρωση της λιτότητας.
"Συγκρότησαν μία παρά φύσιν συμμαχία για να προκαλέσουν έκρηξη του χρέους", κατήγγειλε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ραντ Πολ.
Ομως για τον πρόεδρο Ομπάμα και τους δημοκρατικούς του συμμάχους, η συμφωνία αποτελεί νίκη και δίνει διετή "δημοσιονομική ορατότητα" στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Από κοινού Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί απέδειξαν ότι μπορούν, βάζοντας στην άκρη τις κομματικές τους ατζέντες, να βρουν κοινό τόπο συμφωνίας", δήλωσε ο Χάρι Ρέιντ, επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας.
Ο νόμος έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά ορίζει ελαφρά αυξημένους προϋπολογισμούς για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017, και μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017, σε σχέση με τα πλαφόν που είχαν τεθεί το 2011. Από την άλλη πλευρά, αυξάνει το πλαφόν του χρέους μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο συμβιβασμός θέτει πάντως απροσδόκητο τέλος σε πέντε χρόνια διαλόγου κωφών ανάμεσα στον πρόεδρο Ομπάμα και τους Ρεπουμπλικανούς. Η αντιπαράθεση επέτρεψε την μείωση του δημοσίου ελλείμματος στο χαμηλότερο ποσοστό του σε διάστημα οκτώ ετών, στο 2,5% του ΑΕΠ το 2015.
Ομως, η στρατηγική του τεντώματος του σκοινιού από τους Ρεπουμπλικανούς, υπό την πίεση της ακροδεξιάς τους πτέρυγας, οδήγησε τις ΗΠΑ στο χείλος της στάσης πληρωμών το 2011 και το 2013, όταν το Κονγκρέσο αρνιόταν μέχρι την τελευταία στιγμή να αποδεχθεί την αύξηση του πλαφόν του χρέους.
Ο σημερινός συμβιβασμός πέτυχε μόνο διότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέινερ, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση υπό την πίεση του Tea Party. Και θεώρησε ζήτημα τιμής να διευθετήσει το ακανθώδες θέμα του προϋπολογισμού και του χρέους πριν από την αποχώρησή του και την αντικατάστασή του από τον Πολ Ράιαν, έναν νέας κοπής Ρεπουμπλικανό.
Το ομοσπονδιακό κράτος θα δαπανήσει 1.067 δισκεατομμύρια δολάρια το 2016 (50 περισσότερα από το αρχικό πλαφόν) και 1.070 δισεκατομμύρια δολάρια του 2017 (30 περισσότερα από το αρχικό πλαφόν), το ήμισυ των οποίων αφορά τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα ενισχυθεί με το επιπλέον ποσόν των 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις εκτός των ΗΠΑ επιχειρήσεις.
Ο προϋπολογισμός αυτός πάντως δεν περιλαμβάνει παρά το ενα τρίτο των δαπανών του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς τα μεγάλα κοινωνικά προγράμματα (υγεία, συνταξιοδοτικός τομέας) λειτουργούν χωριστά.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/nikh-ompama-me-apofash-kongkresoy-egkrithhke-h-aukshsh-toy-plafon-toy-xreoys.3745780.html

Αντικίνητρα στη συμμετοχή των ιδιωτών φοβούνται οι τράπεζες

Τι προβλέπεται στο τελικό κείμενο του ν/σ που αφορά στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Γιατί εκφράζουν ανησυχίες οι διοικήσεις. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Ανησυχία αποπνέουν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων καθώς, εφόσον μια τράπεζα υποβάλλει σχέδιο αναδιάρθρωσης και ζητήσει κρατική στήριξη θα μπορεί να συμμετέχει με κοινές μετοχές και με τα υπό αίρεση μετατρέψιμα ομολογιακά χρηματοοικονομικά εργαλεία (CoCos) στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, η αναλογία των οποίων θα καθορίζονται με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό προβλέπεται από το τελικό κείμενο του ν/σ που κατατέθηκε σήμερα στις 10.30πμ στην Βουλή.
Η ανησυχία εντοπίζεται στο γεγονός ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών για το δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο να καλύπτονται κατά 50% από ιδιώτες επενδυτές και κατά το άλλο 50% από κρατικά κεφάλαια, μειώνεται η προσδοκώμενη απόδοση κεφαλαίων που θα έχουν οι ιδιώτες που δύναται να συμμετέχουν και ως εκ τούτου, αποτελεί αντικίνητρο για να μπουν στις επικείμενες Αυξήσεις κεφαλαίων. Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη συμμετοχή του κράτους έναντι των ιδιωτών, επιβαρύνει περαιτέρω τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας. 
Με την επιφύλαξη σχετικών διατάξεων περί ανωνύμων εταιριών, η τιμή κάλυψης των μετοχών ορίζεται ως η χρηματιστηριακή τιμή, όπως αυτή προκύπτει από την διαδικασία του βιβλίου προσφορών που διενεργείται από κάθε πιστωτικό ίδρυμα. Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, το Ταμείο δύναται να δεχτεί αυτήν την τιμή υπό την προϋπόθεση ότι το Ταμείο έχει αναθέσει και έχει λάβει γνώμη από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος συμπεραίνει ότι η διαδικασία βιβλίου προσφορών είναι σύμφωνη με την διεθνή βέλτιστη πρακτική στις συγκεκριμένες περιστάσεις.
Δεν επιτρέπεται η διάθεση νέων μετοχών στον ιδιωτικό τομέα σε τιμή κατώτερη της τιμής κάλυψης αυτών που καλύπτονται από το Ταμείο στο πλαίσιο της ίδιας έκδοσης. Η τιμή διάθεσης δύναται να είναι χαμηλότερη της τιμής προηγούμενων καλύψεων μετοχών από το Ταμείο ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.
Σύμφωνα με το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το ΤΧΣ έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ελέγχου των διοικήσεων και θα μπορεί, όπου κρίνει να ασκεί βέτο σε αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών εφόσον αυτές συγκρούονται με το δημόσιο συμφέρον.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο Διοικητικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να ζητά τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων καθώς επίσης και το δικαίωμα αρνησικυρίας στη λήψη οποιοσδήποτε απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του πιστωτικού ιδρύματος. Μπορεί να παρεμβαίνει στα θέματα αποδοχών, παροχών όποιας μορφής, μερισμάτων ενώ έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή τριών ημερών στην συνεδρίαση του ΔΣ. Το ΤΧΣ έχει ελεύθερη πρόσβαση στα βιβλία και συνολικά στον ισολογισμό της τράπεζας. Επίσης, με την συμβολή ανεξάρτητου συμβούλου θα θεσπίσει κριτήρια που θα αφορούν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας τράπεζας.
Μια από τις παραμέτρους του νέου νόμου είναι ότι για το α΄ 6μηνο του 2015 περιορίζεται το ύψος της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης. 

 http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/antikinhtra-sth-symmetoxh-twn-idiwtwn-fovountai-oi-trapezes.3746032.html

ΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ Περίεργο έγγραφο: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους Πηγή: Περίεργο έγγραφο: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους Ναζί

Ενα περίεργο έγγραφο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, έχει ξεσηκώσει θύελλα καθώς εμπλέκει δύο πρώην πρωθυπουργούς, τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί και την εξόντωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Στο επίμαχο έγγραφο υπάρχει μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Το άκρως απόρρητο έγγραφο φέρει ως ημερομηνία την 16η Σεπτεμβρίου 1962. Ο άνθρωπος που το έγραψε, υποστηρίζει ότι συνομίλησε με τον τότε σύμβουλο της πρεσβείας Ιωάννη Μοσχόπουλο, ο οποίος του αποκάλυψε ότι κατά τη δίκη του ναζί και υπεύθυνου για το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων Άντολφ Άιχμαν στο Ισραήλ, προέκυψε πως μεταξύ των στοιχείων που ήταν στη δικογραφία υπήρχε και ένας πίνακας με τα ονόματα Ελλήνων που συνεργάστηκαν με τον Μέρτεν στη Θεσσαλονίκη για την εξόντωση Εβραίων.
«Άκρως απόρρητον. Το όνομα του πρωθυπουργού κ. Κωνστ. Καραμανλή περιλαμβάνεται πράγματι εις τον πίνακα των πρακτόρων των γερμανικών αρχών κατοχής, ως συνεργάτης του Μέρτεν εις την εξόντωσιν των Εβραίων» είναι ο τίτλος του κειμένου.
Το έγγραφο έχει πλέον αποχαρακτηρισθεί και βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της CIA.
Μένει να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του εγγράφου καθώς και των πληροφοριών τις οποίες περιλαμβάνει για τη δράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Πηγή: Περίεργο έγγραφο: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους Ναζί [pdf] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/233313/periergo-eggrafo-o-konstantinos-karamanlis-synergastike-me-toys-nazi-pdf#ixzz3q3GN5cGF

Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία Οι Κούρδοι πολεμούν τους τζιχαντιστές και ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «εθνικές εκκαθαρίσεις Αράβων»

Η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο» για να αποτρέψει τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας που έχουν συμμαχήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες να κηρύξουν αυτονομία στην κωμόπολη Τελ Αμπιάντ κοντά στα τουρκικά σύνορα, ακόμα και περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες.
Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αποτελεί μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, αλλά βλέπει τη πρόοδο των αυτονομιστών Κούρδων, υπό το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ως απειλή στην εθνική της ασφάλεια, φοβούμενη ότι θα μπορέσουν να υποθάλψουν τον αυτονομισμό των Κούρδων μέσα στο δικό της έδαφος.
Πρόσφατα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν δύο φορές στόχους των Σύρων Κούρδων αφότου αψήφησαν την Άγκυρα και πέρασαν δυτικά του Ευφράτη ποταμού. «Αυτό ήταν προειδοποίηση. 'Συνετιστείτε. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό αλλού - η Τουρκία δεν χρειάζεται κανενός την άδεια - θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο',» είπε ο Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αψηφίσει την απαίτηση της Ουάσινγκτον να σταματήσει η Άγκυρα να αποφύγει να επιτίθεται σε Κούρδους της Συρίας και να εστιάσει τις στρατιωτική της δύναμη σε στόχους του ΙΚ.
Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμο Kanal 24, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε επίσης το PYD ότι διαπράττει «εθνικές εκκαθαρίσεις» στην περιοχή και είπε ότι η υποστήριξη της Δύσης στους Κούρδους μαχητές της Συρίας ισούται με υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Τον Ιούνιο, οι Σύροι Κούρδοι μαχητές κατέλαβαν την Τελ Αμπιάντ από το ΙΚ με την υποστήριξη αεροπορικών επιθέσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Αυτόν τον μήνα, ένα τοπικό συμβούλιο ηγετών ανακήρυξε την κωμόπολη τμήμα του συστήματος των αυτόνομων αυτοδιοικούμενων «καντονίων» των Κούρδων.
«Το PYD διαπράττει εθνικές εκκαθαρίσεις εδώ των Αράβων και Τουρκμένων,» είπε ο Ερντογάν. «Αν αποχωρήσουν οι Κούρδοι και δεν σχηματίσουν καντόνι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία, τότε θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο [να γίνει] ή θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα. Είμαστε αποφασισμένοι να [πολεμήσουμε] οτιδήποτε μας απειλεί κατά μήκος των συριακών συνόρων, μέσα ή έξω,» προειδοποίησε.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2007954/o-erntogan-apili-me-polemo-tous-simmachous-ton-ipa-sti-siria

Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή θα ψηφιστεί ο νόμος για τις τράπεζες

Συνάντηση του αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών. Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης

Για τις εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών, τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβένησης, Γιάννης Δραγασάκης, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία». «Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν», τόνισε και, αφού ανέφερε ότι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών, προανήγγειλε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και ότι από Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.
«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», σημείωσε, για να επισημάνει ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».
«Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε. «Επομένως», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης, «εμείς θέλουμε να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/dragasakhs-mexri-thn-kyriakh-pshfizetai-o-nomos-gia-tis-trapezes.3744548.html

Άστεγοι περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας Εξαιτίας της πολεμικής σύρραξης του 2014

Σε καταφύγια ζώων ή σε πρόχειρα καταλύματα της Λωρίδας της Γάζας ζουν περίπου 100.000 Παλαιστίνιοι, εξαιτίας των καταστροφών της πολεμικής σύρραξης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς το καλοκαίρι του 2014.
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, θα πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν άστεγοι, βρίσκοντας στέγη σε καταφύγια ζώων ή σε μουσαμάδες.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, τουλάχιστον τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνεται και εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, με την ανεργία στις νεανικές ηλικίες να υπερβαίνει το 50%.
Παράλληλα, το 90% του νερού είναι μη πόσιμο, ενώ χιλιάδες άνθρωποι υποσιτίζονται.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2009607/gia-vomvardismo-nosokomiou-apo-rosika-aeroskafi-kanoun-logo-i-ipa

Ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-142 Bear πέταξαν στο 1 μίλι από αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην θάλασσα της Ιαπωνίας - Εμπλοκή με αμερικανικά μαχητικά

Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-142 Bear αναχαιτίστηκαν τη Δευτέρα από αμερικανικά μαχητικά ενώ αυτά πλησίαζαν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ronald Reagan στη θάλασσα της Ιαπωνίας μεταφέρουν σήμερα Πέμπτη Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο. »Από το Ronald Reagan απογειώθηκαν 4 μαχητικά για να παρακολουθήσουν και να συνοδεύσουν τα ρωσικά αεροσκάφη » αναφέρει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου ο Jeff Davis, που διευκρινίζει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πλησίασαν γύρω στο 1 μίλι το αεροπλανοφόρο.
Τα 2 ρωσικά βομβαρδιστικά πετούσαν περίπου στα »500 πόδια » (150μ), συνέχισε ο αμερικανός αξιωματούχος. »Δεν αναφέρθηκε ότι τα 2 αεροσκάφη έθεσαν μια άμεση απειλή » αλλά « αυτή ειναι μια διαδικασία επιχειρησιακή standard για τα αμερικανικά αεροπλάνα να συνοδεύουν κάθε αεροπλάνο που πλησιάζει αμερικανικά πλοία  » δήλωσε.
nouvelobs 29.10.15

Η Fed«έριξε» τη Wall Street

Γιάννης Φιλιππάκος


Με πτώση έκλεισαν την Πέμπτη (29/10) οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι επενδυτές είναι επηρεασμένοι από το «παραθυράκι» που άφησε η διήμερη συνεδρίαση της FED και αφορά την αύξηση των επιτοκίων, ακόμα και μέσα στο Δεκέμβριο.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 23,72 μονάδες, στο -0,13%, κλείνοντας στις 17.755,80 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 21,42 μονάδων, στο -0,42% φτάνοντας τις 5.074,27 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,94 μονάδων, στο -0,04%, κλείνοντας στις 2.089,41 μονάδες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/xrhmatisthrio/story/638121/h-fed-erixe-ti-wall-street#ixzz3q0ZfC851

Η Κίνα τερματίζει την πολιτική του ενός παιδιού

Το Πεκίνο αποφάσισε να βάλει τέλος στην αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού, που στόχευε στην διατήρηση της ισορροπίας. Πόσους απογόνους θα μπορούν να αποκτούν τα ζευγάρια
Η κινεζική κυβέρνηση τερματίζει τη λεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού και επιτρέπει σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον οικογενειακό προγραμματισμό και επιτρέπει πλέον σε εκατομμύρια ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, έπειτα από δεκαετίες εφαρμογής της αυστηρής πολιτικής του ενός παιδιού.
Η ιστορικής σημασίας απόφαση αποτελεί συνέχεια της χαλάρωσης του μέτρου πριν από δύο χρόνια, όταν το Πεκίνο επέτρεψε σε κάθε ζευγάρι Κινέζων να αποκτά δύο παιδιά αν ο ένας από τους γονείς ήταν ο ίδιος μοναχοπαίδι.
Η απόφαση έχει στόχο να διορθώσει την ανησυχητική δυσαναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών (116/100) και να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού.
Η απόφαση ελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια της 5ης ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα, έπειτα από τέσσερις ημέρες εργασιών αφιερωμένων στην υιοθέτηση του 13ου πενταετούς προγράμματος (2016-2020).
Η τελευταία χαλάρωση της πολιτικής για τον οικογενειακό προγραμματισμό, στα τέλη του 2013, είχε περιορισμένο αποτέλεσμα: δεν εφαρμόστηκε παντού, ενώ πολλά ζευγάρια για οικονομικούς λόγους δεν επιθυμούσαν παρά ένα μόνο παιδί.
Σχεδόν το σύνολο των 55 εθνοτήτων στη χώρα δεν υποβλήθηκαν στην πολιτική περιορισμού των γεννήσεων και οι Κινέζοι της υπαίθρου μπορούσαν ήδη να αποκτούν δύο παιδιά, αν το πρώτο ήταν κορίτσι.
Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, που συνεδριάζει από τη Δευτέρα με άκρα μυστικότητα, υιοθέτησε επίσης τον στόχο μιας "μέσης-υψηλής" οικονομικής ανάπτυξης για το 2016 και τα επόμενα χρόνια. Η αρχή του διπλασιασμού των κατά κεφαλήν εσόδων μεταξύ του 2010 και του 2020 και της υποστήριξης στην κατανάλωση υιοθετήθηκαν επίσης, μετέδωσε το Νέα Κίνα χωρίς να δίνει διευκρινιστικές πληροφορίες.
Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής επικύρωσε επίσης τον αποκλεισμό 10 μελών του, τα οποία κατηγορούνται για διαφθορά, καταχρήσεις και διάφορες παραβάσεις.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/termatizei-thn-politikh-toy-enos-paidiou-h-kina.3744581.html

Πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Εργασίας για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Όλες οι ημερομηνίες

Στις 5 Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την εκ παραδρομής, όπως αναφέρεται, δήλωση στη Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ότι αυτά θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 30 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε δυο ημερομηνίες πίστωσης χρημάτων, εκ των οποίων η μία ήταν η ημερομηνία πίστωσης της κάρτας σίτισης που θα χορηγηθεί την Παρασκευή 30/10.
Εκ παραδρομής, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ η ορθή ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι 5η Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας στις 27/10/2015.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pote-tha-katavlhthoun-ta-oikogeneiaka-epidomata.3744758.html