Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Γιούνκερ: Οι χώρες της Ε.Ε. δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους «Η μεταναστευτική κρίση δεν θα τελειώσει τα Χριστούγεννα»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε σήμερα από τη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι είναι επείγουσα ανάγκη να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μεταναστευτική κρίση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.
«Η μεταναστευτική κρίση που ζούμε σήμερα δεν θα τελειώσει τα Χριστούγεννα, είναι μια κρίση που θα διαρκέσει», τόνισε ο Γιούνκερ ενώπιον των ηγετών των συντηρητικών ευρωπαϊκών κομμάτων.
Πολλοί από τους ηγέτες αυτούς θα συμμετάσχουν την Κυριακή στη μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό όπου θα δώσουν το παρόν οι πρωθυπουργοί της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της ΠΓΔΜ προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους.
«Χρειαζόμαστε επίσης στην Ευρώπη τις ηθικές αξίες που πολύ συχνά ξεχνάμε», επέμεινε ο Γιούνκερ. «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας», πρόσθεσε ζητώντας για άλλη μια φορά από τις Βρυξέλλες να δείξουν αλληλεγγύη προς την Αφρική και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια. Όπως είπε, δεν χρειάζονται «ποιήματα ή υποσχέσεις» αλλά δράση, υπενθυμίζοντας ότι οι χώρες έχουν δεσμευτεί να παράσχουν βοήθεια ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά μέχρι σήμερα έχουν δοθεί μόνο 275 εκατομμύρια.
Λίγο νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε πάρει τον λόγο για να καταγγείλει ότι οι Ευρωπαίοι «έχασαν την ικανότητα να υπερασπίζονται τα σύνορά τους».
«Πρέπει να σταματήσουμε την άχρηστη συζήτηση μεταξύ εκείνων που θέλουν να υπερασπιστούν τα σύνορα (...) και τους υποστηρικτές της αλληλεγγύης και του ανοίγματος», είπε ο Τουσκ ενώπιον του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. «Οι απλοί πολίτες είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τους μετανάστες αλλά ταυτόχρονα αναμένουν από τους ηγέτες τους να εκπληρώσουν τα δημόσια καθήκοντά τους. Οι πολίτες θέλουν να αισθανθούν και πάλι ασφάλεια και μόνο τότε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», κατέληξε.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2001708/giounker-i-chores-tis-e-e-den-tiroun-tis-desmefsis-tous

Ο Πορτογάλος πρόεδρος 'απαγόρευσε' κυβέρνηση φιλοαριστερού συνασπισμού, λόγω ευρώ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κράτος–μέλος της, αποφάσισε να απαγορεύσει σε φιλοαριστερό κόμμα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λόγω νομισματικών θέσεων
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Καβάκο Σίλβα, αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον φιλοαριστερό συνασπισμό κομμάτων.
Με μια πρωτοφανή απόφαση του, ξαναδιόρισε χθες τον απερχόμενο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο στην πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της Κυριακής που ανέδειξαν το κόμμα του νικητή χωρίς όμως να πάρει την πλειοψηφία.  Επί της ουσίας, παρέκαμψε την δεύτερη συμμαχία, αρνούμενος να δώσει τη διερευνητική εντολή.
Ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Κοέλιο πήρε 38,6% στις εκλογές, παρά τα τέσσερα χρόνια δύσκολων μέτρων λιτότητας στη χώρα, ακολουθούμενος με απόσταση από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (32,3%), του οποίου ο ηγέτης Αντόνιο Κόστα είπε την Τρίτη ότι ήταν σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση με πλειοψηφία στη βουλή.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Αριστερό Μπλοκ και ο συνασπισμός κομμουνιστών-πρασίνων κέρδισαν συνολικά 122 έδρες από τις 230 που διαθέτει η Βουλή, έναντι 107 για τον συνασπισμό της δεξιάς.
Ωστόσο ο Καβάκο Σίλβα σε δήλωσή του σημείωσε πως ο Κοέλιο είναι καλύτερη εναλλακτική για τη χώρα:
"Ακόμα και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν εγγυάται την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα, πιστεύω πως θα είναι πολύ πιο σοβαρές οι οικονομικές και οι κοινωνικές επιπτώσεις με μία ασταθή εναλλακτική (κυβέρνηση)".
Μετά την αποτυχία συνομιλιών μεταξύ του Κοέλιο και του Κόστα για σχηματισμό κυβέρνησης, ο συντηρητικός πρόεδρος Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα δήλωσε σε διάγγελμα στην τηλεόραση, "Έχω διορίσει τον κ. Κοέλιο ως πρωθυπουργό γιατί ηγείται ενός συνασπισμού ο οποίος κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.
Στα 40 χρόνια της δημοκρατίας, καμία κυβέρνηση στην Πορτογαλία δεν στηρίχθηκε σε αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες ζητούν την ακύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας και του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, όπως επίσης τη διάλυση της νομισματικής ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ".
"Η Πορτογαλία οδεύει προς πολύ επικίνδυνα νερά, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κράτος – μέλος έχει αποφασίσει να απαγορεύσει σε φιλοαριστερό κόμμα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης", γράφει η Telegraph.
Η απόφαση αυτή του προέδρου της Πορτογαλίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κομμάτων του αριστερού στρατοπέδου που από κοινού έχουν περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο.
Τα κόμματα αυτά έχουν αναφέρει πως προτίθενται να "ρίξουν" με την πρώτη ευκαιρία τη νέα κυβέρνηση του Κοέλιο παρά την απόφαση του προέδρου της χώρας.
Ο πρόεδρος Σίλβα αναγνώρισε την πιθανότητα αυτή, λέγοντας ότι "η τελευταία λέξη τώρα ανήκει στη βουλή" και προσθέτοντας ότι η απόρριψη του προγράμματος της κυβέρνησης από μια απόλυτη πλειοψηφία βουλευτών θα εξαναγκάσει τη νέα κυβέρνηση σε παραίτηση. Το νέο πρόγραμμα θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε ότι μια τέτοια σοσιαλιστική συμμαχία στην Πορτογαλία θα ήταν "πολύ αρνητική" εξέλιξη.
Ενόψει παραίτησης του Κοέλιο
Σε περίπτωση λοιπόν που το κυβερνητικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν εγκριθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών, ο Κοέλιο θα πρέπει, βάσει Συντάγματος, να παραιτηθεί. Αυτό θεωρείται προς στιγμήν και το πιθανότερο σενάριο, δεδομένου ότι τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα -Σοσιαλιστές, Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία και Αριστερό Μπλοκ- διαθέτουν μαζί την πλειοψηφία των εδρών.
Και τα τρία κόμματα απορρίπτουν την σκληρή πολιτική των περικοπών, ωστόσο το PS (Σοσιαλιστικό Κόμμα) εμφανίζεται αρκετά πιο μετριοπαθές σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δυο κόμματα.
Παράλληλα και σε συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο επικεφαλής του PS Αντόνιο Κόστα έλαβε την εντολή να συνεχίσει τις συνομιλίες για το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης. Αν τελικά αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Πορτογαλία μετά τη λεγόμενη "Επανάσταση των Γαρυφάλλων", του 1974.
(Με πληροφορίες από: Reuters, Deutsche Welle)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/o-portogalos-proedros-apagoreyse-kyvernhsh-filoaristerou-synaspismou-logw-eyrw.3736158.html

ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΦΟΡΜΗ Τραγωδία στη Ρόδο -Αγρια δολοφονία μεσήλικα στην Ιαλυσό Πηγή: Τραγωδία στη Ρόδο -Αγρια δολοφονία μεσήλικα στην Ιαλυσό

Άγριο φονικό σημειώθηκε λίγο μετά της πέντε το απόγευμα στη περιοχή της Ιαλυσού στη Ρόδο.  
Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr νεκρός είναι μεσήλικας οποίος έπεσε νεκρός μετά από πολλές μαχαιριές.
Το φονικό έγινε ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν οι δυο άνδρες. Ο δράστης, άρπαξε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στο θύμα προκαλώντας θανάσιμα χτυπήματα στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα!
Αμέσως οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών ήταν ήδη αργά για το θύμα.
Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα αξιωματικοί της αστυνομίας, ενώ έχει ενημερωθεί ήδη η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου και ο αρμόδιος Ιατροδικαστής.


Πηγή: Τραγωδία στη Ρόδο -Αγρια δολοφονία μεσήλικα στην Ιαλυσό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/232600/tragodia-sti-rodo-agria-dolofonia-mesilika-stin-ialyso#ixzz3pbHV8iNz

Κουρεύονται οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ - Ενοποίηση των επικουρικών με κύριες λέει ο Κατρούγκαλος αλλιώς ''μαχαίρι''

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην Realnews και εξηγεί ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει η συγχώνευση αυτή και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος το «κούρεμα» συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ φαίνεται να είναι αναπόφευκτο με το Μαξίμου να έχει δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά τη διατήρηση των επικουρικών.
Αύριο, Δευτέρα, δίδεται στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση του κ. Κατρούγκαλου σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι διάφορων κατηγοριών υποχρεούνται να διανύσουν επιπλέον χρονικό διάστημα στην εργασία από έξι έως 17 μήνες. Η απόφαση αυτή αφορά στην ψήφιση τον περασμένο Αύγουστο τουνόμου 4336/2015 o οποίος αφορά ασφαλισμένους οι οποίοι έκαναν χρήση των διατάξεων για την 35ετία ή 37ετία χωρίς όριο ηλικίας, όπως και μητέρες οι οποίες αποχωρούσαν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη πριν το 62ο ή 67ο έτος της ηλικίας τους.
Κατρούγκαλος: Εάν δεν ενοποιηθούν οι επικουρικές με τις κύριες συντάξεις κινδυνέυουν με μειώσεις.
«Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ»
Οι δύο βασικοί άξονες της εισήγησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορούν στην εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους και την καταβολή εθνικής σύνταξης εξηγεί ο υπουργός στην εφημερίδα RealNews.
«Όλα εξετάζονται με σκοπό να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προστασία», τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος και συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια. Σε περίπτωση που δεν συγχωνευτούν με την κύρια ασφάλιση θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα φέρει μειώσεις. Το άλλο σενάριο αντιμετωπίζει την κύρια και την επικουρική σύνταξη ως ενιαίο σύνολο, με σκοπό να προστατεύσει το άθροισμά τους ως συνολικό εισόδημα του συνταξιούχου, όσο μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας».
Ο υπουργός εξηγεί ότι για να αποφευχθουν οι μειώσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές, ώστοσο - όπως εξηγεί - αυτό «προϋποθέτει συμφωνία με τους θεσμούς». Σχετικά με το εάν προκύπτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας τυχόν συγχώνευσης (κύριας και επικουρικής) τονίζει πως «όχι»
Για την εθνική σύνταξη, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι «θα καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με χρηματοδότηση από τη φορολογία. Η εθνική σύνταξη δεν θα έχει χαρακτήρα προνοιακής καταβολής. Θα τη λαμβάνουν όσοι έχουν θεμελιώσει το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έχουν δηλαδή 15 έτη ασφάλισης. Οι ανασφάλιστοι θα προστατεύονται μέσω της πρόνοιας. Οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις, πάντως, θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών, εφόσον ληφθεί υπόψη και ο σχετικός δημόσιος διάλογος».
Σε ερώτηση αν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής, ο υπουργός απαντά:
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα, γιατί βρισκόμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης των διαφόρων σεναρίων και ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχυ της προστασίας όσο ψηλότερα γίνεται».
Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι «μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων θα δούμε πώς θα συνδυαστεί με την κοινωνική προστασία των ασφαλισμένων». Εξάλλου, υπολογίζει το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων σε 1,8% του ΑΕΠ, αλλά σημειώνει ότι αν συνυπολογιστούν τα χρήματα που οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ και τις καθυστερούμενες συντάξεις, τότε το έλλειμμα ξεπερνά το 3% και αγγίζει το 4% του ΑΕΠ. «Με τη μεταρρύθμιση επιδιώκουμε να περιορίσουμε το τεράστιο αυτό έλλειμμα, αλλά και τη διόγκωσή του στο μέλλον».
Ο υπουργός αναφέρεται και στο ποσοστό αναπλήρωσης λέγοντας ότι ο τρόπος υπολογισμού του θα «θα γίνει με στόχο να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα. Οπωσδήποτε, θα πρέπει να βρούμε και νέους πόρους ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων και να εντείνουμε την προσπάθεια καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής».
Για τον ΟΓΑ ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι η αύξηση των εισφορών θα γίνει κλιμακωτά, επισημαίνει ότι το εφάπαξ είναι εκτός μεταρρύθμισης, δηλώνει ότι είναι υπό συζήτηση η δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και τονίζει ότι οι δανειστές «κατ΄αρχήν έχουν αποδεχθεί την ιδέα της μεταρρύθμισης ως συνολικό ισοδύναμο των επιμέρους μνημονιακών δεσμεύσεων. Την τελευταία τους λέξη θα την ακούσουμε μόλις έχουμε ποσοτικά στοιχεία».
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στον κυβερνητικό σχεδιασμό
Εντός των επόμενω ημερών το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει για την ενοποίηση κύριας και επικουρικής, τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων με βάση τους νέους μειωμένους συντελεστές, το ποσοστό αναπλήρωσης, εάν θα επιβληθεί αυστηρότερο πλαφον για όσους λαμβάνουν παραπάνω από μία σύνταξη ενώ θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος της εθνικής σύνταξης το οποίο προτείνεται να είναι στα 390 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης τοποθετείται εντός του Νοεμβρίου. Φιλοδοξία της κυβέρνησης - όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το Βήμα της Κυριακής - να εξοικονομήσει 1,8 δισ. ευρώ, στόχο ο οποίος για να επιτευχθεί αναφέρουν οι εκτιμήσεις όσων ασχολούνται με το Ασφαλιστικό θα πρέπει οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να περικοπούν περίπου 13- 14%.
(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βήμα και RealNews)
http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/25/politiki-koinwnia-asfalistiki-metarruthmisi-_n_8382768.html?1445769919&utm_hp_ref=greece&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να προσέξετε στα νέα εκκαθαριστικά Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Στο Τaxis βρίσκονται εδώ και λίγα 24ωρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2014 ή ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να ελέγξουν το εκκαθαριστικό για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του φόρου. Οι υπόλοιποι θα πρέπει λογικά να διαπιστώσουν ότι θα πληρώσουν τα ίδια ποσά φόρου με πέρυσι.
Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να μεγαλώνουν τον τελικό λογαριασμό... 
Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
-Eκπτωση 20% έχουν τα ακίνητα που ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα καθ' όλη τη διάρκεια του 2014.
-Eκπτωση 50% χορηγείται σε άγαμο με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τ.μ., και η αξία της ακίνητης περιουσίας του (εκτός των αγροτεμαχίων) δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ εάν είναι άγαμος, τις 150.000 ευρώ αν είναι έγγαμος και τις 200.000 ευρώ για έγγαμο με δύο παιδιά.
-Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται τρίτεκνοι-πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ άνω του 80%, με εισόδημα έως 12.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας του δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ.
-Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου είδους εμπράγματου δικαιώματος στο Ε9 το ακίνητο θεωρείται ότι ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο ενώ σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου ποσοστού συνιδιοκτησίας, λαμβάνεται ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%.
-Αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός ορόφου για τον υπολογισμό του φόρου λαμβάνεται ο συντελεστής που αντιστοιχεί στον 6ο όροφο.
-Σε περίπτωση κατά την οποία έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου, θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία.
-Σε περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία πρόσοψης του αγροτεμαχίου ή έχουν συμπληρωθεί λανθασμένα, για τον συμπληρωματικό φόρο των νομικών προσώπων, θεωρείται ότι το γήπεδο έχει πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό.
Η καταβολή του φόρου γίνεται σε 5 ίσες μηνιαίες δόσεις από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016 ενώ πέρυσι είχε γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις.
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/241657/enfia-ti-prepei-na-prosexete-sta-nea.html

Καμμένος: Συμμορίες αποφασίζουν την εξόντωση πολιτικών Λάβρος κατά πάντων ο υπουργός Άμυνας

Να στηρίξει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και ο υπουργός Επικρατείας να θέσει «ρήτρες» διασφάλισης της αντικειμενικής ενημέρωσης, κάλεσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας πως πρέπει να λήξει «το θέμα της υπερεξουσίας των καναλαρχών και ορισμένων δημοσιογράφων, που συμμετέχουν σε συμμορίες οι οποίες αποφασίζουν την πολιτική εξόντωση πολιτικών, ανεξάρτητα του χώρου που βρίσκονται, ή αν δεν υπηρετούν, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».
«Θα αποδείξω ότι όχι μόνον οι υφιστάμενοι, αλλά και επίδοξοι νταβατζήδες, θέλουν να πάρουν άδειες καναλιών. Και πρέπει να προβλέψουμε ρήτρες και να αποφασίσουμε αν η Βουλή των Ελλήνων θα έχει την εξουσία και την εντολή του λαού ή αν θα συνεχίσουν να κυβερνούν τον τόπο συγκεκριμένοι νταβατζήδες - κι όχι εκδότες και καναλάρχες - και εάν θα συνεχίσουν να δημοσιογραφούν δημοσιογράφοι πραγματικοί, που υπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση ή θα ενεργούν ως δολοφόνοι συμφερόντων» ανέφερε ο κ. Καμμένος.
Καταθέτοντας στη Βουλή, προεκλογικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πολύ μικρή και τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι τα κανάλια σε συνεργασία με εταιρείες δημοσκοπήσεων επηρέασαν την κοινή γνώμη εκτελώντας την βούληση του λαού. «Έχουμε ευθύνες, που επιτρέπουμε να λειτουργούν» είπε.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο ακόμη για νταβατζήδες της ενημέρωσης παραθέτοντας σχόλια δημοσιογράφων που, όπως είπε, ενώ θα έπρεπε δεν προκάλεσαν την παρέμβαση του ΕΣΡ, ενώ κατηγόρησε και επιχειρηματία που είναι ιδιοκτήτης διαδικτυακού ΜΜΕ, ότι του εξαπολύει απειλές και κάνει «πόλεμο» στην κυβέρνηση.
Τέλος, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, να προσθέσει στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ διάταξη σύμφωνα με την οποία «άτομα που θέλουν να εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση δεν μπορεί να είναι καταδικασμένοι ή να διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση».
«Δώστε στοιχεία αν έχετε», ζήτησε η Σοφία Βούλτεψη
Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου για δημοσιογράφους «μέλη συμμοριών» και «δολοφόνους», με την Σοφία Βούλτεψη να τον καλεί αν έχει στοιχεία να τα παραδώσει στη Βουλή.
«Το θέμα ξεκίνησε με τον κ. Κοντονή (τον υφυπουργό Πολιτισμού) και τερμάτισε με τον κ. Καμμένο. Η κυβέρνηση λέει ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο για να βάλει τάξη στις αδειοδοτήσεις. Από αυτά που είπαν όμως, η κυβέρνηση φαίνεται ότι το φέρνει για να βάλει τάξη στο χώρο της Ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους», τόνισε η κ. Βούλτεψη.
Οι αναφορές αυτές της κ. Βούλτεψη πυροδότησαν το κλίμα με τον κ. Καμμένο και τους βουλευτές της συγκυβέρνησης αυτή τη φορά, να αντιδρούν έντονα.
«Να πείτε ονόματα. Αν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έχει στοιχεία ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι μέλη συμμοριών και δολοφόνοι να τα δώσει. Να φέρει τα ονόματα των δημοσιογράφων που ανήκουν σε συμμορίες και είναι δολοφόνοι», συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ.
«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από το να αντιδρούμε στην προσπάθεια νομιμότητας είναι να απαντήσετε αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται η διαφάνεια», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/241844/kammenos-symmories-apofasizoyn-thn-exontosh.html

Ανακοινώθηκαν 1.249 προσλήψεις αναπληρωτών

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών είχαμε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τόσο για την Α/θμια όσο και για ειδικότητες της Β/θμιας Εκπαίδευσης για την Ειδική Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 385 προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη, εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου και 864 προσλήψεις ειδικοτήτων.

Μετά από αυτές τις προσλήψεις ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων αναπληρωτών ανέρχεται σε 13.974 συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων σε Πειραματικά και το 2ο Γυμνάσιο Αυλώνας.

Οι εναπομείνασες πιστώσεις δεν επαρκούν για μεγάλο αριθμό προσλήψεων και γι αυτό το λόγο το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ρύθμιση με την οποία θα του επιτρέπεται να αυξήσει κατά 36 εκ. την δαπάνη του ΠΔΕ που αντιστοιχεί σε 2.000 δεκάμηνες πιστώσεις που με δεδομένο το γεγονός ότι οι μπαίνουμε στο Νοέμβριο θα αντιστοιχούν σε άλλες 2500 ίσως και περισσότερες προσλήψεις.

Οι νέες πιστώσεις είναι απαραίτητες καθώς υπάρχουν ακόμα πολυάριθμα κενά ενώ υπάρχουν και σχολεία όπου μαθητές δεν διδάσκονται ακόμα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.


Α/ΘΜΙΑ
9.963
Β/ΘΜΙΑ1
3.964
Σημ1: Δεν περιλαμβάνονται Εκκλησιαστικά/Μουσικά/Αυλώνα


ΑΘΜΙΑ – ΔΑΣΚΑΛΟΙ/ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
4.698
ΑΘΜΙΑ- ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
2.438
ΑΘΜΙΑ-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
2.827
ΒΘΜΙΑ - ΓΕΝΙΚΗ
2.112
ΒΘΜΙΑ-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
1.688
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
164
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
14
ΠΡΟΤΥΠΑ
22
2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΥΛΩΝΑ
11
ΣΥΝΟΛΟ
13.974

Καλόγηρος Βασίλειος
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article-wide/241781/anakoinothhkan-1249-proslhpseis-anaplhroton.html

Κινέζικα στρατεύματα στο Ιράν έτοιμα για Συρία...και οι αιγύπτιοι στέλνουν στρατό ; ......επίκειται η τακτική του "απόλυτου σοκ" στο Χαλέπι

Παράλληλα με τις πρωτοφανείς στρατιωτικές προετοιμασίεςγια τον εγκαινιασμό της «μητέρας όλων των μαχών» στο Χαλέπι, ο συριακός στρατός αποδίδει τα μεγιστα στις  »εν τη ερήμω » επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε αγροτικές περιοχές της Χάμα, Λατάκειας, Ιντλίμπ, Χαλεπίου και ανατολικά της Δαμασκού,  μέχρι το νότιο μέτωπο. Δημοσιεύματα  αναφέρονται στα γεγονότα των  »πολύ σημαντικών » μελλοντικών δράσεων στη Συρία  αποκαλύπτοντας ότι το Ιράν επέτρεψε πρόσφατα την ανάπτυξη της κινεζικής στρατιωτικής μηχανής στο έδαφός του, ώστε να είναι έτοιμη για άμεση επέμβαση στη Συρία – κατά την έναρξη του σήματος μηδέν  » (Foreign Policy).
 »Η Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ στο συριακό λαμβάνει  υπόψιν ότι ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις θα ανταποκριθουν άμεσα αν υπάρξει παραβίαση στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ένοπλων ομάδων.  Οι σύμμαχοι της Δαμασκού, θα επιδειξουν ετοιμότητα , για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με περιφερειακά κράτη τα οποία συμμαχούν με αυτές τις οργανώσεις.  »Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η «μητέρα όλων των μαχών» στο Χαλέπι θα υπερβαίνει καθε τακτική «σοκ» ,ακόμα και την άμεση και αιφνιδιαστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
 Στο « BBC » , ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος που δεν αποκάλυψε το όνομά του,  ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία παρέχουν σύγχρονα όπλα « μεγάλης ισχύος » – συμπεριλαμβανομένων  αντιαρματικών – στους μαχητές του «Στρατού Κατακτησης » ,  « FSA  » και « Nότιου Μετώπου», χωρίς να αρνείται την ένταξη αντιαεροπορικών πυραύλων στην όλη υποστήριξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που στη συνέχεια επιβεβαίωσε το ρωσικό «Σπούτνικ», η Τουρκική Κατασκοπεία άρχισε να επιστρατεύει αξιοσημείωτα στελέχη για τον «Στρατό των Μουτζαχεντίν» -επανδρωμένο με επίλεκτους Τσετσένους και Καυκάσιους οι οποίοι αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο της ηγεσίας στον τομέα των μεγάλης κλίμακας μαχών που αναμένονται στο Χαλέπι.Η απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν  για κορύφωση των χτυπημάτων επί του εδάφους στο Idlib και στην ύπαιθρο της Λατάκειας, έχει τη δική της σημασία καθώς εκεί έχουν καταφύγει οι  »μαχητές » απο Τσετσενία και Καύκασο αποτελώντας τον  άμεσο στόχο της ρωσικής στρατηγικής στη Συρία .Οπως αποκάλυψε ένας πρώην αξιωματικός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, με βάση εκθέσεις  που περιέγραψε ως «τεκμηριωμένες»,   ο « Στρατός των Μουτζαχεντίν » επλήγη αποφασιστικά από τα χτυπήματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία, οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν σε στόχους που κατανέμονται μεταξύ Idlib, Λατάκειας και Χαλεπίου που αποτελούν ένα προπύργιο των τρομοκρατών της Τσετσενίας και του Καυκάσου.Ο ιδιος παράγοντας, σημείωσε ότι « το μεγαλύτερο μερίδιο  » των ρωσικών βομβαρδισμών  κατέβαλε τους ηγέτες της  »οργάωσης  του Καυκάσου « , αφού εξάλειψε τους σημαντίκοτερους από αυτός όπως τον  δεύτερον την τάξη.  Συνέθλιψαν  επίσης, όλες τις θυγατρικές οργανώσεις  που δραστηριοποιούνται στο Idlib, και υποστηρίζονται από την τουρκική ηγεσία και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο μέτωπο.
Οι ρωσικές αεροπορικές δραστηριότητες αντλούν σημαντικές πληροφορίες απο την Συριακή πλευρά και μέσω της Αίθουσας Συντονισμού Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη και ειδικότερα, στον εντοπισμό θέσεων   αυτών των οργανώσεων, αλλά και απο μια συριακή λίστα με τους πιο εξέχοντες ηγέτες και τους βοηθούς τους.Ο Ρώσος « Τσάρος » σύμφωνα με πληροφορίες της Βαγδατης  έδωσε αυστηρές εντολές να καταρριφθούν τα τουρκικά μαχητικά που θα διεισδύσουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, απαντώντας σε επίσημη απόφαση της Τουρκίας για «ανάγκη» να διασχίσουν τα τουρκικά μαχητικά τον δεσμευμένο εναέριο χώρο επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κρατους.
Το «Foreign Policy» επεσήμανε ότι οι μυστιές υπηρεσίες των ΗΠΑ  έχουν τώρα στην κατοχή τους πληροφορίες που δείχνουν ότι τα μαχητικά «Sukhoi»  διαθέτουν ένα « ηλεκτρονικό δίκτυο που καλύπτει όλη τη Συρια. Μπορούν να παραλύσουν την ικανότητα της αποτελεσματικότητας των πυραύλων εδάφους-αέρος  που έχουν στην κατοχή τους ένοπλες ομάδες.
 Ωστόσο, το πιο σημαντικό ειναι όσα μεταφέρθησαν σε δυτικός διπλωμάτη στη Μόσχα, από ανώτερο σύμβουλο στο Κρεμλίνο, για Αιγυπτιακή αποστολή στρατευμάτων  προς   υποστήριξη του συριακού στρατού. » Η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας μεταξύ της Αιγύπτου και της Συρίας είναι  εντυπωσιακή και σημαντική. Η υποστήριξη της Αιγύπτου  στη Συρία,   επιστέφθηκε με την αποστολή εκτοξευτών πυραύλων για την ενίσχυση της Συρίας στις στρατιωτικές δυνατότητες .Η Συρία έχει βοηθήσει τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας για τον εντοπισμό τρομοκρατών της οργάνωσης Αλ Κουντς, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις αιγυπτιακές δυνάμεις στις σκληρές επιθέσεις στο Σινά . Μετά από επίθεση  τους  τον  Ιούλιο  όπου σκοτώθηκαν 60 στρατιώτες, απεστάλη απο τις συριακές υπηρεσίες  στην αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία, κατάλογος των τρομοκρατικών στοιχείων της οργάνωσης.Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας παρείχαν στους Αιγύπτιους  ομολόγους τους,  πληροφοριες για τις κινήσεις των τρομοκρατών της Αλ Κουντς.
Παράγοντας του Κρεμλίνου αποκάλυψε ότι συζητείται από την αιγυπτιακή Αντιπροσωπεία Ασφάλειας που βρέθηκε τελευταία στη Μόσχα,  η αποστολή αιγυπτιακών στρατευμάτων στη Συρία για την υποστήριξη του συριακού στρατού.Εν όψει   του  μυνήματος που πέρασε η Ρωσία  παραβιάζοντας τους ελιγμούς του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, και στέλνοντας τα Sukhoi ,   δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες , και περιγράφονται ως« αξιόπιστες », δείχνουν ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβιας  είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, και ότι αναμένει  δραματική  ανατροπή των γεγονότων κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.
 

Σε απεργία διαρκείας τα φαρμακεία από τη Δευτέρα Προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Σε κύκλο 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών μπαίνουν από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί.
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.
Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/241839/se-apergia-diarkeias-ta-farmakeia-apo-th-deftera.html

Τοπικές εκλογές - τεστ για τον Ποροσένκο σήμερα στην Ουκρανία Οι εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων δεν θα διεξαχθούν στις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές, όπου μαίνεται ο εμφύλιος

Κουρασμένοι από τον πόλεμο και την οικονομική κρίση, οι Ουκρανοί ψηφίζουν σήμερα στις τοπικές εκλογές, που αποτελούν ένα τεστ για τον φιλοδυτικό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και που μπορεί να ενισχύσουν τη φιλορωσική αντιπολίτευση σε αρκετές ευαίσθητης σημασίας περιοχές. Πρωτοφανές γεγονός που επιβεβαιώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των εκλογών: περισσότεροι από 1.500 διεθνείς παρατηρητές θα παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 και θα κλείσουν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας). Τα αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά για αρκετές ημέρες, δεδομένης της ιδιαίτερα περίπλοκης διαδικασίας καταμέτρησης. Τα εθνικά ινστιτούτα δημοσκόπησης δεν πραγματοποιούν κανένα exit poll.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 71% των Ουκρανών σήμερα αποδοκιμάζει την πολιτική του προέδρου Ποροσένκο, ο οποίος εξελέγη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 54,7% πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, και αναλυτές εκτιμούν ότι μετά τις εκλογές αυτές θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης. 
Οι εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων δεν θα διεξαχθούν στις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές που τελούν υπό των ανταρτών, όπου η σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων μαχητών και των ουκρανικών στρατευμάτων έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 8.000 ανθρώπων μέσα σε 18 μήνες. 
Οι τοπικές εκλογές δεν θα διεξαχθούν στη Μαριούπολη, τελευταία μεγάλη πόλη των φιλορωσικών ανατολικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου, και ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε τη φιλορωσική αντιπολίτευση ότι "υπονόμευσε" τις τοπικές εκλογές σε αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι.
"Τα εκλογικά τμήματα δεν άνοιξαν στη Μαριούπολη, γιατί τα ψηφοδέλτια δεν έφθασαν στα εκλογικά κέντρα. Πρέπει να αναβληθεί η ημερομηνία των εκλογών γιατί τα ψηφοδέλτια τυπώθηκαν με κατάφωρες παραβιάσεις", δήλωσε η Ναταλία Κάτστσιι, μέλος της δημοτικής εκλογικής επιτροπής.
Οι πρώην σύμμαχοι του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 έπειτα από τρεις μήνες φιλοευρωπαϊκών διαδηλώσεων που καταστάλθηκαν με βία, διεκδικούν τη δημαρχία στις βιομηχανικές περιοχές Ντνιπροπετρόοβσκ και Χάρκοβο, που συνορεύουν με τις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές, καθώς και στην Οδησσό, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.  
Ο νυν πρόεδρος Ποροσκένκο, έχοντας χάσει έδαφος λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται τη σύγκρουση και έχοντας επικριθεί ότι δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της διαφθοράς, εξέφρασε την ελπίδα ότι "εκείνοι που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα δεν θα υποστηριχθούν από τον λαό".
 http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/241885/topikes-ekloges-test-gia-ton-porosenko-shmera-st.html

Ρένια Λουιζίδου




Η Αργυρώ (Ρένια) Λουιζίδου γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1966 στη Θεσσαλονίκη και είναι Ελληνίδα ηθοποιός

Βιογραφία 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου 1966. Φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως Οι Απαράδεκτοι (1991-92) - από αυτή τη σειρά για χρόνια της «έμεινε» το παρατσούκλι «αστροπελέκι» το οποίο της έδωσε ο Γιάννης Μπέζος - Μάνα είναι μόνο μία 1991 - Της Ελλάδος τα παιδιά (1993-95Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή (1997), «Ουδέν πρόβλημα» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου (1999), «Δροσουλίτες» (2001) με τον Πέτρο Φιλιππίδη, και στη σειρά Το Καφέ Της Χαράς (2003-06), που γράφει ο Χάρης Ρώμας. Το 2006-07 πρωταγωνίστησε στην ελληνική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου«Ιωάννα της καρδιάς». Εμφανίστηκε επίσης στην ελληνική ταινία «Safe sex» (1999) και πρωταγωνίστησε στηνΠολίτικη Κουζίνα. Στην τηλεοπτική σειρά του Alpha"Το Σόι σου" κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως Χαρούλα Χαμπέα
https://el.wikipedia.org/wiki/Ρένια_Λουιζίδου


Ο Τζίμι Κάρτερ έδωσε στη Μόσχα χάρτες με τις θέσεις τζιχαντιστών

Την απόφαση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζίμι Κάρτερ να παραδώσει στη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον χάρτες που απεικονίζουν τις θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ρωσία, δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.
«Πράγματι, ο Τζίμι Κάρτερ προτείνει στη Ρωσία να στείλει χάρτες σε εμάς που έχουν σχεδιαστεί στο προεδρικό κέντρο του και δείχνουν τις τρέχουσες θέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων, του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ομάδων»,σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Τα ληφθέντα γεωγραφικά στοιχεία δεν είναι απόρρητα και τα περισσότερα βρίσκονται στην διαδικτυακή σελίδα του Κέντρου του Κάρτερ. Ταυτόχρονα, δεχθήκαμε με ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ‘’ αυτή την κίνηση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος προφανώς κάνει ειλικρινή έκκληση για κοινές προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ανησυχεί για την τύχη του συριακού λαού», είπε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ρωσία ελπίζει ότι το Πεντάγωνο θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Τζίμι Κάρτερ, δήλωσε η Ζαχάροβα.
«Φυσικά, κατά την άποψη μας, θα ήταν πολύ πιο λογικό και αποτελεσματικό αν η ίδια εποικοδομητική προσέγγιση επιδεικνυόταν από εκείνους που σήμερα στην Ουάσιγκτον έχουν πλήρη πληροφόρηση σχετικά με αυτόν τον λογαριασμό και έχουν τη δύναμη να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις», σημείωσε ηεκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Θα ήταν απολύτως λογικό να αναμένουμε μια απάντηση σε αυτό το αίτημα της Ρωσίας «από έναν άλλο κ. Κάρτερ, δηλαδή, δηλαδή τον σημερινό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον», είπε η Ζαχάροβα.
«Δυστυχώς, το Πεντάγωνο έχει μέχρι στιγμής αποφύγει όχι μόνο την προτεινόμενη ημερομηνία ανταλλαγής για τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά έχει-ακριβώς με τον ίδιο τρόπο- αποφύγει συνεργασία για παράδειγμα στον ανθρωπιστικό τομέα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.
«Μιλάμε για την έρευνα και διάσωση των στρατιωτικών πληρωμάτων των  αεροσκαφών. Αν και θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επηρεάσει, μεταξύ άλλων, τους πιλότους των ΗΠΑ. Όπως γνωρίζετε, η πρότασή μας απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ», τόνισε η ίδια. 
http://gr.rbth.com/news/2015/10/23/o-tzimi-karter-edose-sti-mosha-hartes-me-tis-theseis-tzihantiston_532971

Συνεργασία με τη Μόσχα για το μεταναστευτικό ζητά ο ούγγρος ΥΠΕΞ

Πραγματική συνεργασία με τη Μόσχα στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη με τα τεράστια κύματα προσφύγων πολέμου από τη Συρία, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΟυγγαρίαςΠέτερ Σιγιάρτο.
Κατά την χθεσινή επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Σιγιάρτο συναντήθηκε με τον ρώσο  υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν τόσο για την συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία όσο και το θέμα των προσφύγων.
Μιλώντας στο ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ ο ούγγρος ΥΠΕΞ τόνισε πως «θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε όλοι πως χωρίς τη συνδρομή της Ρωσίας και την ουσιαστική συνεργασία, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα. Χωρίς τις κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία, δεν θα είμαστε σε θέση να τερματίσουμε τη σύγκρουση στη Συρία, ούτε να ξεπεράσουμε τη μεταναστευτική κρίση».
Την ερχόμενη Κυριακή οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα διεξάγουν έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητήσουν την ανάπτυξη και υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
http://gr.rbth.com/news/2015/10/22/synergasia-me-ti-mosha-gia-to-metanasteytiko-zita-o-oyggros-ypex_532997

Ο πληθυσμός της Δράμας Από το 1465 ως το 1940

ΤΟΥ ΒΑΣ. Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ
Οι κάτοικοι της Δράμας ήταν κατά την αρχαιότητα αυτόχθονες Έλληνες Μακεδόνες. Τον αριθμό των κατοίκων δεν τον γνωρίζουμε.

Κατά την εποχή της Ρωμαϊκής περιόδου επίσης δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των κατοίκων. Ούτε και κατά την Φραγκοκρατία.

Κατά την κατάκτηση της πόλης το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πολλοί, οι περισσότεροι κάτοικοι διέφυγαν άλλοι στα βουνά, άλλοι προς την θάλασσα και άλλοι σε άλλες πόλεις.

Συνεπώς δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των κατοίκων.

Στα 1465 και στα 1479, δηλαδή 100 περίπου χρόνια μετά την άλωση της Δράμας από τους Τούρκους (1383) έχουμε κάτι πληροφορίες για τον αριθμό των κατοίκων.

Έτσι, στα 1465 υπάρχουν στη Δράμα χριστιανικές οικογένειες 152,
χριστιανοί εργένηδες 24,
χριστιανές χήρες 92.
Ο δε συνολικός πληθυσμός της πόλης ήταν 1.450 άτομα,
Έλληνες και μουσουλμάνοι.

Στα 1479 υπήρχαν στη Δράμα χριστιανικές οικογένειες 120, χριστιανοί εργένηδες 20 και χριστιανές χήρες 69.

Στα 1830 η Δράμα ήταν μια μικρή και ωραία πόλη. 
Είχε 7 συνοικίες με 600 περίπου συνολικά οικογένειες. 
Οι Έλληνες είχαν μια εκκλησία με αρχιεπίσκοπο. 
Πρόκειται για την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Παγιαρές, Γάλλος συγγραφέας αναφέρει στο βιβλίο του ότι στη Δράμα ζούσαν στα 1903 αυτόχθονες Έλληνες 2.100 και 1.211 Έλληνες Ηπειρώτες και Βούλγαροι 60.

Αυτά εξομολογήθηκε ο ταγματάρχης Αnley, μέλος της αγγλικής στρατιωτικής αποστολής στη Δράμα.

Η ελληνική κοινότητα της Δράμας είχε 3 σχολεία, δυο αρρένων με 190 μαθητές και 8 δασκάλους. Και 1 θηλέων με 235 μαθήτριες και 5 δασκάλες.

Επίσης 1 νηπιαγωγείο με 35 νήπια και 1 νηπιαγωγό.


Στην πόλη δεν υπήρχε βουλγαρικό σχολείο.

Στα 1907 η Δράμα είχε συνολικά 12.903 κατοίκους.

Στα 1910 οι κάτοικοι της πόλης ανέρχονταν σε 4.500 Έλληνες σε 9.000 Τούρκους, σε 200 Εβραίους και σε 100 Βουλγάρους.

Στους Έλληνες εκτός από τους αυτόχθονες υπήρχαν και μετανάστες από την Ήπειρο (οι περισσότεροι), από τη Δυτική Μακεδονία, από την κεντρική Μακεδονία, όπως η οικογένεια Αριτζίδου, η οικογένεια Δαυϊδ, από το Μελένικο (η οικογένεια Φαβρικανου), από το Νευροκόπι (άνω), όπως η οικογένεια Προκοπίου, από την Μικρά Ασία, όπως η οικογένεια Πορτοκάλογλου.

Στα 1920 η πόλη είχε συνολικά 15.263 κατοίκους, ενώ στα 1928 μετά την απομάκρυνση των Τούρκων και την εγκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων η Δράμα είχε ελληνικό πληθυσμό 29.339 κατοίκους.



Στα 1940 ο πληθυσμός της πόλης ανερχόταν σε 33.816 συνολικά κατοίκους.

ΠΗΓΕΣ:

1.Βακαλοπούλου Κων., Μακεδονία και Τουρκία, 1830-1818, Θεσ/νίκη 1987.

2.Πασχαλίδη Β., Δραμινά Ιστορικά, Δράμα 1992.

3.Πασχαλίδη Β., Η Δράμα 7000 χρόνια, Δράμα.

4.Παγιαρές Μ., Η Μακεδονική θύελλα 1903-1907, Αθήνα 1994.

5.Χαλκιοπούλου Κ. Στατιστική της Μακεδονίας 1910, Αθήναι 1910.

6.Σχινά Ν., Οδοιπορικαί σημειώσεις Μακεδονίας, Ηπείρου κλπ. Εν Αθήναις 1886.

7.Στατιστικές των ετών 1917, 1920, 1928 και 1940.

http://yaunatakabara.blogspot.com/2010/09/1465-1940.html