Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Προσφυγή στο ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν φορείς και επιβάτες που ζητούν την ακύρωση της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες.
Ανάμεσα στους προσφεύγοντες και η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά αυτά τα αεροδρόμια.
Στην προσφυγή αναφέρουν ότι με τη μεταβίβαση των αεροδρομίων παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις, αλλά και κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου.
Πιο συγκεκριμένα διευκρινίζουν ότι κατά τη λήψη της επίμαχης απόφασης από το Κεντρικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής απουσίαζαν δύο μέλη, επομένως ήταν προβληματική η σύνθεσή του, ενώ επιπλέον τονίζεται ότι η παραχώρηση είναι αδικαιολόγητα μεγάλης διάρκειας (42 χρόνια με δυνατότητα δεκαετούς παράτασης).
Οι προσφεύγοντες επίσης αναφέρουν ότι παραβιάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας, όπως είναι η λειτουργία των αερολιμένων και ιδίως των νησιών, καθώς δεν διασφαλίζεται η εποπτεία του κράτους στην παραχωρησιούχο εταιρεία και έτσι ανεπίτρεπτα παραχωρείται ανεξέλεγκτη εξουσία επιβολής τελών και άσκησης δημόσιας εξουσίας.
Αναφέρεται επίσης ότι παραβιάζονται και κανόνες του κοινοτικού δικαίου που σχετίζονται με τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τη δυνατότητα εκδήλωσης καταχρηστικής συμπεριφοράς από την πλευρά του παραχωρησιούχου.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική ημικρατική εταιρεία Fraport και η ελληνική Slentel είχαν αναδειχθεί προτιμητέοι επενδυτές τον Νοέμβριο του 2014, με προσφορά που προέβλεπε κατ’ αποκοπή τίμημα 1,34 δισ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα 23,2 εκατ. ευρώ που θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και καταβολή στο Δημόσιο του 28% του ετήσιου τζίρου από το 2019, ενώ θα κάνουν επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ την πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ σε όλη τη διάρκεια της παραχώρησης.
Η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει υπογραφεί, παρ’ όλο που η προθεσμία έληξε στις 14 Οκτωβρίου, αφού η κοινοπραξία ζήτησε και έλαβε παράταση μερικών μηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, καθώς με βάση τους όρους του διαγωνισμού το κατ’ αποκοπή τίμημα πρέπει να καταβληθεί ώς τα μέσα του 2016, οπότε προβλέπεται η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στους ιδιώτες.
http://www.efsyn.gr/arthro/prosfygi-sto-ste-gia-tin-idiotikopoiisi-ton-14-perifereiakon-aerodromion

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Δάσκαλος - σάτυρος ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του

Κάθειρξη 9 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 43χρονο καθηγητή μουσικής του Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, που κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια παιδιών κάτω των 14 ετών. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2009 θύματά του είχαν πέσει δύο μαθήτριες, ηλικίας τότε έξι ετών, μέσα στη σχολική τάξη! Ο μουσικός, που κρατείτο στις φυλακές της Τρίπολης, φέρεται ότι τουλάχιστον τρεις φορές ασέλγησε σε βάρος των δύο μαθητριών του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το ένα κοριτσάκι αποκάλυψε στη μητέρα του όσα συνέβαιναν στη διάρκεια του μαθήματος, ενώ στη συνέχεια τα θύματα μίλησαν και σε παιδοψυχολόγο. 
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής και όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός «μουσικού παιχνιδιού».
Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. 
http://www.efsyn.gr/arthro/daskalos-satyros-aselgoyse-se-anilikes-mathitries-toy

Όσοι ξεχνούν την ιστορία τους, θα την ξαναζήσουν! Όσοι ξεχνούν την ιστορία τους, θα την ξαναζήσουν!

Για πάνω από 120 χρόνια, η σκιά της Γερμανίας βρίσκεται πίσω από μεγάλες τραγωδίες του Ελληνισμού: ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897 (σχέδια του Κάϊζερ), γενοκτονίες ελληνικών πληθυσμών τις πρώτες δεκαετίες  του 20ου αιώνα (γερμανικής καθοδήγησης), 2ος παγκόσμιος πόλεμος (με χιλιάδες θύματα), Κρήτη, γερμανική κατοχή (πείνα, εκτελέσεις) και τώρα μνημονιακή κατοχή. [ΠτΦ]
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός*
  
Όσοι ξεχνούν την ιστορία τους, θα την ξαναζήσουν, λέει το γνωστό ρητό. Η μνήμη είναι το πιο ισχυρό αμυντήριο ενός λαού. Μνήμη είναι ελευθερία. Πρίν από 70 και χρόνια οι πρόγονοι των σημερινών θεσμών, δηλαδή των Γερμανών, επί χίλιες ημέρες επέβαλλαν το τότε μνημόνιό τους. Πρίν από 3,5 χρόνια είχα γράψει σχετικά:
«Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Αθήνα, σπεύδουν να ξαναχωθούν τρομαγμένοι, ματωμένοι ως το λαιμό με αίμα ελληνικό, να ξανακρυφτούν στις μαύρες φωλιές τους. Να δούμε τι αφήνουν πίσω τους.
Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τυφεκίσθηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!
Σκοτώθηκαν από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).
Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).
Πέθαναν από πείνα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες, ιδίως νέοι! (600.000).
Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά (300.000).
Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, σαράντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους δεν μίλησε κανείς ποτέ, αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής (45.000).
Πέθαναν με τρόπο οικτρό επίσης εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες (60.000).
Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (200.000).
Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες, έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000)!
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας. Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά. Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες. Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.
Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.
Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.
Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.
Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις (33).
Από τα τριακόσια δώδεκα (312) επιβατηγά βαγόνια βούτηξαν τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο έξι (6)!
Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι συμπατριώτες, οι δάσκαλοι, οι ομοϊδεάτες της Μέρκελ, του Ρέσλερ, του Σρόιντερ άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63)!
Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.
Οι Γερμανοί κατακτητές ισοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).
Κατέστρεψαν οι βάρβαροι Γερμαναράδες τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.
Άρπαξαν οι βάνδαλοι του Βερολίνου το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας.
Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%. Η κατεστραμμένη δηλαδή Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος.
Στην διάσκεψη των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, οι εκπρόσωποι των «νικητριών» χωρών υπολόγισαν και καθόρισαν το ύψος των ζημιών που προκάλεσαν τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα σε δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, με αγοραστική αξία του 1938! Αυτά δεν τα απεφάσισε κάποιο πρωτοδικείο Χαλκίδος, κάποιο κακουργοδικείο Λαρίσης, κάποιο λαϊκό δικαστήριο Γρεβενών, αλλά το ανώτατο διεθνές νομικό όργανο του κόσμου, η διάσκεψη των Παρισίων, ό,τι δηλαδή επισημότερο μπορούσε να υπάρξει. Με βάση, άλλωστε τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης Παρισίων η Γερμανία εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς όλες τις χώρες που κατέστρεψε, πλην της Ελλάδος. Γιατί; Γιατί η Ελλάδα, από τον πόλεμο μέχρι σήμερα, κυβερνήθηκε από σάπιους, δειλούς και προδότες. Τρισεκατομμύρια χρωστούν οι «Ούννοι», αν συνυπολογιστεί και το «κατοχικό» δάνειο.
Και επιτρέπεται η σημερινή Γερμανία, αυτή που κατέστρεψε απ’ άκρου εις άκρον την πατρίδα μας, δολοφονώντας και τον ανθό της, να είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και η Ελλάδα να λιμοκτονεί και να εκλιπαρεί;
Η απάντηση, ξαναλέω, υπάρχει: Γιατί την Ελλάδα την κυβέρνησαν Γραικύλοι και σάπιοι, καθάρματα που και σήμερα μπήγουν καρφιά στο φέρετρό της.
Ανήθικα, διαλυμένα υποκείμενα που διόριζαν τις παρασιτικές οικογένειές τους στο δημόσιο. Που μαγάρισαν την πατρίδα μας».
Και τέλειωνα με μια παραπομπή σε ένα ιστορικό, συγκλονιστικό επεισόδιο από την καταστροφή του ’22. Καταγράφεται στο «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, που δείχνει την αγαστή συνεργασία του Ισλάμ και των Φραγκογερμανών για την εξαφάνιση ακόμη και των λειψάνων του Γένους μας. Γράφει στην σελίδα 379 ο συγγραφέας:
«Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον «Ζαν», μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους».
Τα πήγαιναν τα κόκκαλα τα ιερά των σφαγιασθέντων Ελλήνων για «σαπούνι Μασσαλίας».
Οι Τούρκοι τα πούλησαν, οι Γάλλοι τα αγόρασαν, οι Άγγλοι διευκόλυναν και οι Γερμανοί, αργότερα, μιμήθηκαν.
Όλη δηλαδή η Ε.Ε. Τώρα αυτοί και οι ημέτεροι ναιναίκηδες μας λένε να ψηφίσουμε ΝΑΙ.
Τούτος όμως ο τόπος βάδισε στην ιστορία με τα ΟΧΙ.
ΟΧΙ, χίλιες φορές ΟΧΙ στους νεκροθάφτες τους Γένους.

*Δάσκαλος, Κιλκίς
Ιούλιος 2015
http://pylitonfilon.blogspot.gr/2015/09/blog-post_18.html#more

Ρόδος: Έκλεισε το δρόμο σε ασθενοφόρο και πέθανε ασθενής - Σάλος και παρέμβαση εισαγγελέα!

«Πυρ και μανία» είναι οι συγγενείς του άτυχου άντρα αλλά και οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου...

καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον για τα καλά σε ότι αφορά την μετακίνησή τους για την μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Αποκορύφωμα τα όσα έγιναν πριν από μερικές μέρες, όταν καταστηματάρχης της παλιάς πόλης, εμπόδισε την διέλευση ασθενοφόρου, αρνούμενος να μετακινήσει ομπρέλα του καταστήματός του από δημόσιο χώρο! Το περιστατικό, που δεν είναι το μοναδικό, είχε ως αποτέλεσμα να φθάσει με καθυστέρηση 5 περίπου λεπτών το ασθενοφόρο και οι διασώστες στο σπίτι όπου υπήρχε υπερήλικας ασθενής, ο οποίος και τελικά κατέληξε!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου έπειτα από αναφορά που σχηματίστηκε, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποκλείεται να ασκηθούν άμεσα βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για την απίστευτη αυτή συμπεριφορά, η οποία πάντως δεν είναι η μοναδική αφού παρόμοια περιστατικά, φαίνεται να έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.
Η θλιβερή υπόθεση, διαδραματίστηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσιάζει η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν οικογένεια που διαμένει στην παλιά πόλη, επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ζήτησε κατεπειγόντως βοήθεια επειδή ένας υπερήλικας συγγενής τους, παρουσίαζε προβλήματα υγείας.
Αμέσως το ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο της Παλιάς Πόλης, ασθενοφόρο όπως κι έγινε. Όταν το ασθενοφόρο έφθασε σε συγκεκριμένη οδό διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να περάσει εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων και των ομπρελών που υπήρχαν από τουλάχιστον πέντε καταστήματα. Ο οδηγός του ασθενοφόρου, έκανε χρήση της σειρήνας και αμέσως οι 4 από τους 5 καταστηματάρχες έσπευσαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και τράβηξαν πίσω ομπρέλες και καθίσματα. Όλοι εκτός από έναν. Ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να το κάνει!
Το γεγονός άφησε άναυδους τους διασώστες τους ΕΚΑΒ. Το αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθεί η αστυνομία κι έτσι σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο σημείο δύο μοτοσικλέτες και τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Εν τω μεταξύ κάτοικοι και άλλοι καταστηματάρχες, ανέλαβαν να μεταφέρουν οι ίδιοι την ομπρέλα που εμπόδιζε κι έτσι το ασθενοφόρο τελικά μπόρεσε να περάσει αλλά ήταν αργά!
Πηγή: rodiaki.gr
 http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Rodos-Ekleise-to-dromo-se-asthenoforo-kai-pethane-asthenis-Salos-kai-paremvasi-eisaggelea/439687

Γιάννενα: Τον λήστεψαν στη μέση του δρόμου - Του πήραν 720€ και έγιναν καπνός!

Μία 55χρονη τσιγγάνα άρπαξε από την τσέπη ανυποψίαστου 720 ευρώ στα Ιωάννινα. Για το ίδιο...

αδίκημα, κατηγορείται επίσης ένας άνδρας συνεργός της, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Το περιστατικό έγινε προχθές το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, όταν η 55χρονη προσέγγισε 66χρονο και του άρπαξε από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ.
Όταν ο άνδρας το αντιλήφθηκε και προσπάθησε να ανακτήσει τα χρήματα, δέχθηκε επίθεση από τον συνεργό της 55χρονης, ο οποίος με τη χρήση σωματικής βίας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την ταυτοποίηση του συνεργού της 55χρονης, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.
Πηγή: ipeirotika.gr

http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Giannena-Ton-listepsan-sti-mesi-toy-dromoy-Toy-piran-720-kai-eginan-kapnos/439769

Τραυματίας μαθητής – Τα νερά τον παρέσυραν κάτω από αυτοκίνητο

Η απίστευτη ορμή των νερών λόγω της νεροποντής στην περιοχή της Πετρούπολης είχαν σαν αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένας μαθητής που προσπάθησε να περάσει το δρόμο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ο μαθητής έχει “σφηνώσει” κάτω από ένα αυτοκίνητο. Αμέσως έσπευσαν σε βοήθεια εκπαιδευτικοί και π[εραστικοί ενώ έχει ενημερωθεί και η πυροσβεστική.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μικρός μαθητής αν και έχει τραυματιστεί είναι στη ζωή. Το περιστατικό έγινε απέναντι από το 8ο δημοτικό σχολείο της Πετρούπολης.

http://www.newsit.gr/ellada/Traymatias-mathitis-Ta-nera-ton-paresyran-kato-apo-aytokinito/439778

Τουρκία: Συνελήφθη 15χρονος για "εξύβριση" του Ερντογάν

Ένας δεκαπεντάχρονος Τούρκος βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, για "εξύβριση" του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δηλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ανήλικος, με τα αρχικά Ι. Ε, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ στην κεντρικήΤουρκία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και πέρασε τη νύχτα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.
Σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου προκειμένου να του απαγγείλουν κατηγορίες.
Οι κατηγορίες εναντίον του παιδιού μπορούν να απαγγελθούν βάσει του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί οποιονδήποτε "πλήττει την εικόνα του προέδρου", κατηγορία που επισείει ποινή μέχρι τεσσάρων ετών φυλάκισης.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 17χρονος συνελήφθη στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του και κρατήθηκε για πολλές ημέρες, σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή για τις αυταρχικές παρεκτροπές του τουρκικού καθεστώτος.
Ο 17χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.
Από την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν πολλαπλασιασθεί οι διώξεις για "εξύβριση" του προσώπου του κατά καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.
http://newpost.gr/kosmos/493962/soyhdia-maskoforos-epitethhke-me-spathi-se-sxoleio

Άδεια τα ταμεία του κράτους - Στον αέρα η εκταμίευση της δόσης


Σε ωρολογιακή βόμβα που κάνει τον γύρο ενός φαύλου κύκλου  αναδεικνύονται τα οικονομικά του κράτους, με τα ταμεία να είναι στεγνά και τα έσοδα ισχνά. 
 
Στον «αέρα» βρίσκονται προς το παρόν τουλάχιστον οι πληρωμές των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα ταμεία είναι άδεια. 
 
Όπως εξηγούσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο newpost.gr, θέλοντας να περιγράψουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τον φαύλο κύκλο ύφεσης που προκαλούν τα ίδια τα μέτρα, η αύξηση  των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τον ΕΟΠΥΥ (μνημονιακό μέτρο ) δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα, καθώς το κράτος χρωστάει στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ με τη σειρά του δεν μπορεί να αποδώσει τις εισφορές. 
 
Στον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία έρχεται να προστεθεί η αναβολή του EuroWorkingGroup και ως εκ τούτου και η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης από τους δανειστές. 
 
Σύμφωνα με κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο πάντως τα ταμεία δεν φαίνεται να γεμίζουν πριν από τις αρχές Νοεμβρίου καθώς η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη. 
 

Δεν προβλέπεται δόση πριν από τον Νοέμβριο

 
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην εκταμίευση στις αρχές Νοέμβρη
 
Όπως τονίζουν ευρωπαϊκοί κύκλοι «η εκταμίευση του πρώτου μέρους του οφειλόμενου ποσού ( ? 2 δις ) μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά την πλήρη εφαρμογή της πρώτης δέσμης προαπαιτουμενων (όπως συμφωνήθηκε από το Eurogroup στις 5 Οκτωβρίου) από τις ελληνικές αρχές , καθώς και μια θετική αξιολόγηση της εφαρμογής των μέτρων από τους Θεσμούς ( Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ). Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί.»
 
Αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε το προχθεσινό EuroWorkingGroup, καθώς η αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί. 
 
Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του EWG έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. 
 
«Εάν οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει την εφαρμογή των σχετικών μέτρων εγκαίρως για τους Θεσμούς και αυτοί παρουσιάσουν μια θετική αξιολόγηση, το EWG θα μπορούσε να προχωρήσει στην έγκριση και ο ESM στην εκταμίευση του σχετικού ποσού στις αρχές Νοεμβρίου», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.
 
Προσθέτουν δε πως «αν οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις για την εκταμίευση εκπληρωθούν πριν από την επόμενη τακτική συνεδρίαση EWG , μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί από το EWG για να εγκρίνει την αξιολόγηση από τουςΘεσμούς». 
 http://newpost.gr/politiki/493917/adeia-ta-tameia-toy-kratoys-ston-aera-h-ektamieysh-ths-doshs

Έταζε μέσω Facebook προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου

Προγνωστικά αγώνων έναντι αμοιβής υποσχόταν μέσω Facebook ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απάτη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για παιχνίδια και ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ.
Ο δράστης, μέσω διαφόρων προφίλ που διατηρούσε, είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε, με απώτερο σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά για την έκβαση ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους την καταβολή χρηματικών ποσών ως αμοιβή.
Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του στην Κω, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του.
Τα χρήματα που έχει εισπράξει ο 27χρονος ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι τα κατέβαλαν στον δράστη, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες κάρτες συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
http://newpost.gr/ellada/493937/etaze-mesw-facebook-prognwstika-gia-agwnes-podosfairoy

Προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών στην Ηλεία Εκτεταμένα τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, όπου μαζί με συνεργεία του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας.
«Βασικό μας μέλημα αυτή την στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως την Βάρδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέπεται τις πληγείσες περιοχές. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η τοπική παραγωγή».
Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, συνεργεία της περιφέρειας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, αφού λόγω των πλημμυρών, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.
Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην περιοχή, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και για να παρέμβουν, σε περίπτωση που σημειωθούν και πάλι έντονες βροχοπτώσεις.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2000506/prospathies-apokatastasis-ton-zimion-stin-ilia

Γερμανία: Απελάσεις-εξπρές προσφύγων με τη συνδρομή του στρατού!

Απελάσεις προσφύγων ακόμη και με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, σχεδιάζει η Γερμανία, σύμφωνα με την Deutsche Welle, όταν οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται. Όπως όλα δείχνουν οι προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζονται. Έως σήμερα οι απελάσεις των προσφύγων, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίπτονταν, πραγματοποιούνταν με πτήσεις τσάρτερ ή ακόμη και με κανονικά αεροπορικά δρομολόγια. 
Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, απελάσεις θα γίνονται και με μεταγωγικά αεροσκάφη του γερμανικού στρατού. 
Επιπλέον, η μέχρι πρότινος ισχύουσα δέσμευση των ομοσπονδιακών κρατιδίων να μην απελαύνουν πρόσφυγες τους χειμερινούς μήνες φαίνεται επίσης να αλλάζει. Τα περισσότερα τοπικά κοινοβούλια έχουν ψηφίσει ήδη την άρση αυτού του περιορισμού. Τελικά οι κυβερνήσεις των κρατιδίων φαίνεται να εναρμονίζονται πλήρως ως προς αυτό το ζήτημα με την πολιτική του Βερολίνου.
Σύμφωνα με αυτές τις νεότερες εξελίξεις τίθεται τώρα εκ νέου στο τραπέζι το ζήτημα της δημιουργίας ζωνών τράνζιτ, στις οποίες θα κρατούνται οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες για μερικές ημέρες, ώστε να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο. 
Ωστόσο στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών επισημαίνουν ότι οι ζώνες τράνζιτ δημιουργούν συνθήκες κράτησης για τους πρόσφυγες, οι οποίοι ούτως η άλλως δε θα διαθέτουν εκεί τον απαραίτητο χρόνο για να υποβάλουν ένσταση σε πιθανή απόφαση απέλασής τους.
Ήδη πάντως 190.000 πρόσφυγες έχουν κριθεί ως ακατάλληλοι για τη χορήγηση ασύλου, αν και τα δύο τρίτα εξ αυτών τελικά δεν έχουν απελαθεί. «Πρέπει να άρουμε τα εμπόδια για τις απελάσεις» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Επιπλέον, χαμένα διαβατήρια δε θα αποτελούν πλέον εμπόδιο, αφού θα τεθεί σε ισχύ μια κεντρική υπηρεσία έκδοσης προσωρινών διαβατηρίων.
Οργανώσεις υποστήριξης προσφύγων όπως η Pro Asyl, ασκούν έντονη κριτική στα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης. 
Κυρίως εγείρουν ενστάσεις νομικής φύσεως όσον αφορά τη συμμετοχή του στρατού. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει ο στρατός υπηρεσίες για τις οποίες είναι αρμόδιες οι αστυνομικές αρχές. 
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δεν απέκλεισε τη συνδρομή του στρατού στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Μια εναλλακτική λύση προτείνει η Μελίσσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). «Η λύση βρίσκεται στην Ελλάδα» σχολίασε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Φυσικά η λύση είναι να σταματήσει πρώτα ο πόλεμος και να προσφερθεί βοήθεια στο σημείο της κρίσης. Ωστόσο θα πρέπει τελικά να φτιαχτεί ένα μεγάλο κέντρο υποδοχής στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να δηλώνονται εκεί, να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις κι ύστερα να επαναπροωθούνται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο το σχέδιο αυτό είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, όπως σχολίασε η ίδια.

tribune

Τι είναι η Ζέα και γιατί απαγορεύτηκε στην Ελλάδα;

Ζέα: Για τους περισσότερους Έλληνες η ζέα είναι μία άγνωστη τροφή. Όχι άδικα, θα έλεγε κανείς, αφού για πολλά χρόνια το δημητριακό είχε εξαφανιστεί από τη χώρα. Στις αρχές της….

δεκαετίας του 30, ένας νόμος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία απαγόρευσε όχι μόνο την καλλιέργεια της ζέας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ακόμη και το να αναφέρεται ως όρος στα λεξικά. Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο με το πέρασμα των χρόνων, το δημητριακό ξεχάστηκε, ενώ οι μετέπειτα γενιές δεν έμαθαν καν την ύπαρξή του. Οι Έλληνες στερήθηκαν έτσι για πολλά χρόνια ένα πολύτιμο αγαθό, το οποίο βέβαια άλλες χώρες συνέχιζαν να καλλιεργούν και να απολαμβάνουν. Πολλές θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί γύρω από αυτή την εξαφάνιση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως το δημητριακό τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει αργά και σταθερά να επανέρχεται στη χώρα, ενώ το μόνο που μένει είναι να εξοικειωθούμε μαζί του και να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε.
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι; Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.
Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος, τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.
Ένα από αυτά… κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.
«Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζέα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.
Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη».
Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.
«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»
Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.
«Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής».
Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας.
Τι είναι η Ζέα; Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Αναφέρεται και ως Ζειά, βρίζα, όλυρα, Emmer και ορισμένες φορές συγχέεται με το ασπροσίτι (γερμαν. Dinkel), ή τη Σίκαλη, ή ακόμα και με το καλαμπόκι, μια και η λέξη Zea (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβοσίτου.
Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η ετυμολογία της λέξης “ζείδωρος” (αυτός που δωρίζει ζωή) προέρχεται απο αυτό το δημητριακό. Αυτό άλλωστε είναι και το κύριο ζητούμενο της “βελτίωσης” των σιτηρών.
Ζει (ζειαί (πληθυντικός του ζειά)) + δώρος (δώρον) [Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας/ Γεώργιος Δ. Μπαμπινιώτης, Αθήνα, Κέντρο Λεξικολογίας, 1998].
(Ζειά + δωρέομαι) δωρούμενος (δίδων, παράγων) ζειάς [Λεξικόν Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης/ Ιωάννου Δρ. Σταματάκου, Αθήνα, Βιβλιοπρομηθευτική, 1994].
Μετά απο μακρόχρονη λησμονιά, οι νεότεροι επιστήμονες το “ανακάλυψαν” ξανά και κυρίως μετά τις έρευνες του Άγγλου Allen. Η ζέα είναι δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά απο πολύωρη ποδηλασία. Είναι σημαντική οχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής. Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη (Lycin) που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Βοηθάει στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (Ca, Mg κ.α.).
Καταστέλλει τις φλεγμονές που χρονίζουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου).
Ο Γαληνός (γιατρός κατά τον 2ο αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός).
Η Ζέα εξαφανίστηκε “μυστηριωδώς” απο τη διατροφή μας. Το 1928 η καλλιέργειά  της άρχισε να απαγορεύεται σταδιακά και μέχρι το 1932 καταργήθηκε τελείως στην Ελλάδα. Η λέξη Ζειά, Ζέα κτλ εξαφανίστηκε ακόμα και απο τα λεξικά. Η Ζέα υποβιβάστηκε σε ζωοτροφή. Οι λόγοι δεν είναι σαφείς. Το γιατί παραμένει αδιευκρίνιστο. Το σιτάρι είναι πιο ανταποδοτική καλλιέργεια, αλλά λιγότερο ωφέλιμο για τον οργανισμό.  Ήταν η εισαγωγή των αλεύρων σίτου; Ήταν το οικονομικό συμφέρον ή κάτι πιο πολύπλοκο; Στα λεξικά (ελληνικά) ακόμα και σήμερα υπάρχει ως ζωοτροφή.
Αλλά ας το πάρουμε απο την αρχή.
Η ΖΕΑ ( Triticum dicoccum ) είναι ένα απο τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο.
Δείγματα του βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.
Ήταν ένα απο τα πρώτα δημητριακά που “εξημέρωσε” ο άνθρωπος και βασικό καλλιεργήσιμο είδος της πρώιμης γεωργίας της Εύφορης Ημισελήνου (Fertile Crescent), δηλαδή της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Ευφράτη και του Τίγρη ως τον Περσικό κόλπο. Δείγματα της εκμετάλλευσής του που χρονολογούνται 10.000 χρόνια πριν, έχουν βρεθεί και στην Βόρεια Αφρική.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα “πυροί τε ζειαί τ’ ήδ’ εύρυφανές κρί λευκόν”.
Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών. Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών, όπως το σιτάρι και το ρύζι. Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί…
Για χιλιάδες χρόνια παρέμενε το κυριότερο δημητριακό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Μετέπειτα αντικαταστάθηκε απο το Triticum turgidum (Durum) το οποίο πιθανά να δημιουργήθηκε απο το Triticum dicoccum με μετάλλαξη. Οι αγρότες προτίμησαν το νέο αυτό δημητριακό λόγω του ότι ο σπόρος αποχωριζόταν απο το φλοιό με μεγαλύτερη ευκολία. Το δημητριακό Triticum dicoccum ή αλλιώς Emmer ή aja όπως ονομάζεται στην Αφρική, έφτασε στην Αιθιοπία πριν απο 5.000 ή και περισσότερα χρόνια και έχει επιζήσει μέχρι τις μέρες μας. Έχει επιζήσει επίσης σε μικρής κλίμακας παραγωγή και στην (πάλαι ποτέ) Γιουγκοσλαβία, Ινδία, Τουρκία, Γερμανία (Βαυαρία), Γαλλία και αλλού.
Αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη: “31 Εκτυπήθησαν δέ το λινάριον και η κρίθη διότι η κρίθη ήτο σταχυωμένη, και το λινάριον καλαμωμένον 32 ο σίτος όμως και η ζέα δεν εκτυπήθησαν, διότι ήσαν όψιμα”. [Έξοδος 9: 31, 32].
Απο βρίζα (όλυρα στο αρχαίο κείμενο) παρασκευαζόταν ψωμί, σε μέρες πείνας, καθώς ήταν είδος σιτηρού δεύτερης σειράς. Αυτό συνέβη κατά την έβδομη πληγή της Αιγύπτου. [Ησαΐας 28:25] Χρησίμευε και ως τροφή των αλόγων, όταν ακόμα δεν είχε ωριμάσει.
Μπορεί την ζέα να την χρησιμοποιούσαν ως τροφή για τα άλογα, αλλά για τους Ρωμαίους ήταν τροφή εκστρατείας. Κατά την Ομηρική εποχή πιθανολογείται ότι η Ζέα χρησιμοποιείτο ως ζωοτροφή. Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά απο ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο Θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα απο την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό απο τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και απο τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους.


Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2014/02/blog-post_5074.html#ixzz3pHp94bxK

Περίεργη Προσέγγιση Προσφύγων με Βάρκες από τη Συρία στην Κύπρο !!!!!!! Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Τέσσερις βάρκες με 140 πρόσφυγες, κατά πάσα πιθανότατα από τη Συρία, έφτασαν σήμερα ξημερώματα στην Κύπρο...

akrotiri-kypros


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Τέσσερις βάρκες με 140 πρόσφυγες, κατά πάσα πιθανότατα από τη Συρία, έφτασαν σήμερα ξημερώματα στην Κύπρο. Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το Ρόιτερ, οι πρόσφυγες, που ανάμεσα τους βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά, αποβιβάστηκαν στην ακτή της βρετανικής στρατιωτικής βάση του Ακρωτηρίου. Είναι η πρώτη φοράπου πρόσφυγες φθάνουν απευθείας σε βρετανικό έδαφος και μια από τις ελάχιστες που πρόσφυγες βρέθηκαν στην Κύπρο.
Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε προσωρινό χώρο υποδοχής, μέχρι να παρθούν αποφάσεις για την τύχη τους, ενώ οι Βρετανοί δεν έχουν ζητήσει καμιά βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι δυο βρετανικές βάσεις στην Κύπρο (η άλλη είναι στη Δεκέλεια) χρησιμοποιούνται για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στο Βόρειο Ιράκ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Μέρκελ και της ΕΕ για συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό. Αποφάσεις ειδικά για προώθηση των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας που αναμένεται να πέσουν πάνω στο βέτο της Κύπρου. Αναρωτιόμαστε μήπως θέλουν να δείξουν στους Κύπριους το πόσο εύκολο είναι να γίνουν και αυτοί σημείο εισόδου, όπως και η Ελλάδα πριν εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για την Τουρκία ;;;  
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/10/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%ce%b3%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%8d%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%ce%b2%ce%ac%cf%81.html#ixzz3pHmnlScS

Τσακαλώτος: Γεμάτο αβεβαιότητες το προσχέδιο του Προϋπολογισμού "Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση", διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος -η οποία και βασίζεται στην πρόοδο και τον συντονισμό των κινήσεων που έχει επιτευχθεί- και την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Αφού επεσήμανε ότι η αισιοδοξία του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέχρι το τέλος του χρόνου, πηγάζει από τη θετική βούληση όλων των πλευρών, προανήγγειλε τη σύντομη κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.

“Νομίζω ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -που θα έχετε σύντομα και το νομοσχέδιο- είμαστε σε καλύτερο δρόμο από ό,τι φοβόμουν. Δηλαδή, είμαι πιο αισιόδοξος από ό,τι πριν ένα μήνα. Η αίσθησή μου είναι ότι όλοι οι παίκτες -οι ρυθμιστικές αρχές, η ΕΚΤ, οι τράπεζες, η κυβέρνηση- είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και προσέθεσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση. Έχουμε κάνει πολλά βήματα συντονισμού, που δεν είχαν γίνει στην προηγούμενη κυβέρνηση και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και από ότι λένε οι θεσμοί είναι πιο οργανωμένη η δουλειά που κάνουμε”.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες, αναγνώρισε ότι η στρατηγική για έξοδο από την κρίση είναι “γεμάτη αγκάθια και αβεβαιότητες” και επεσήμανε ότι το κλίμα αυτό της αβεβαιότητας ενισχύει και η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Οι αριθμοί σε αυτόν τον Προϋπολογισμό για το 2016 είναι πολύ αβέβαιοι γιατί δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη ώθηση μπορεί να υπάρξει στην οικονομία το 2016. Τι ώθηση μπορεί να δώσει η συμπιεσμένη ζήτηση που υπάρχει από το φόβο (από τους καταναλωτές, από τους αποταμιευτές που φοβούνται να γυρίσουν τα χρήματα πίσω για να βοηθηθεί η ρευστότητα των τραπεζών, από τους επενδυτές που δεν επενδύουν). Αυτή η ώθηση θα δουλέψει σαν την υποτίμηση. Σε τέτοια φάση είμαστε. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση, αλλά αν απελευθερωθεί αυτή η συμπιεσμένη ζήτηση θα μπορέσουμε να έχουμε τον χρόνο να ξεδιπλωθεί η αναπτυξιακή προοπτική της κυβέρνησης, που πρέπει να καταθέσουμε τον Μάρτιο του 2016”.

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η επιβολή ελεγχόμενων τραπεζικών συναλλαγών είχε λιγότερο δυσμενείς επιπτώσεις από ό,τι αναμενόταν, συνέδεσε τη σταδιακή αποκατάστασή τους με τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα που καταγράφονται και οδηγούν σε επί τα βελτίω αναθεώρηση του μεγέθους της ύφεσης το 2015 και το 2016. Πάντως, επιβεβαίωσε τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος προέβλεψε πλήρη άρση των capital controls πριν το τέλος του α' εξαμήνου του 2016.
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/241421/tsakalotos-gemato-avevaiothtes-to-proshedio-toy.html

Αιφνιδιαστική επίσκεψη - αστραπή του Άσαντ στη Μόσχα Ο Σύρος προεδρος συναντήθηκε για λίγες ώρες με τον Πούτιν και επέστρεψε κατευθείαν στη Δαμασκό

'Ενα απροειδοποίητο ταξίδι-αστραπή πραγματοποίησε ο  πρόεδρος της Συρίας στη Ρωσία. Ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ  μετέβη το βράδυ της Τρίτης (χθες) στη Μόσχα για μια συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συζήτησαν την κοινή στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Εκπρόσωπος της συριακής προεδρίας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως ο Άσαντ επέστρεψε στη Δαμασκό μετά την επίσκεψη στη Μόσχα. "Η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε την Τρίτη και σήμερα βρίσκεται στη Δαμασκό", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση το 2011 και έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνάντηση των δύο ανδρών που δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα, σήμερα Τετάρτη, ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη στρατιωτική υποστήριξή του.  "Ευχαριστώ που υπερασπιστήκατε την ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της", είπε. "Αυτά τα πολιτικά βήματα που έχει κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία αφότου ξεκίνησε η κρίση επέτρεψαν ώστε τα γεγονότα στη Συρία να μην εξελιχθούν σύμφωνα με ένα τραγικό σενάριο" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο Πούτιν είπε επίσης πως η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει σε μια πολιτική επίλυση στη Συρία και πως θα εργαστεί στενά σε αυτό με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις που επιθυμούν μια ειρηνική επίλυση στην παρατεταμένη διένεξη στη Συρία.
"Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε όχι μόνο στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδικασίας. Αυτό, βέβαια, θα είναι σε στενή επαφή με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις και με χώρες στην περιοχή που ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης", είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το έγγραφο.
 http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/241359/aifnidiastikh-episkepsh-astraph-toy-asant-sth.html

Νετανιάχου: Δεν ήθελε ο Χίτλερ να εξολοθρεύσει τους Εβραίους, τον έπεισαν Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορεί έναν Άραβα μουφτή ότι πίεσε το Χίτλερ να εξολοθρεύσει τους Εβραίους

Δήλωση - βόμβα (αν αναλογιστεί κανείς το ποιος την έκανε) ήρθε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος σχεδόν απάλλαξε τον Αδόλφο Χίτλερ από την ευθύνη του Ολοκαυτώματος. Όπως είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στο Βερολίνο, ήταν ο Άραβας μουφτής Haj Amin al-Husseini, μουφτής της Ιερουσαλήμ που έπεισε το Χίτλερ να εξολοθρεύσει τους Εβραίους. "Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους εκείνη την περίοδο..." είπε ο Νετανιάχου προσθέτοντας ότι ο αλ Χουσεΐνι του είπε πως "αν απλώς τους εξορίσεις, θα ξανάρθουν".
Άμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανίας που "διεκδίκησε" την ευθύνη για το Ολοκαύτωμα. Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε πως είναι αποκλειστική ευθύνη της Γερμανίας ό,τι έγινε τη μαύρη εκείνη περίοδο της ιστορίας.
"Όλοι οι Γερμανοί γνωρίζουν την δολοφονική φυλετική μανία των Ναζί που οδήγησε στο ξέσπασμα του Ολοκαυτώματος" είπε ο Ζάιμπερτ. "Αυτό καλώς διδάσκεται στα γερμανικά σχολεία, δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να αλλάξουμε την άποψη μας για την ιστορία. Ξέρουμε ότι η ευθύνη για το έγκλημα αυτό κατά της ανθρωπότητας είναι των Γερμανών και μόνο" πρόσθεσε. 

"Ο Νετανιάχου θέλει να δώσει άφεση στο Χίτλερ"

Οι δηλώσεις Νετανιάχου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στο Ισραήλ, στη Γερμανία αλλά και στον αραβικό κόσμο. 
Ο Νετανιάχου δέχτηκε τα πυρά τόσο της ισραηλινής αντιπολίτευσης όσο και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς που τον κατηγορούν ότι διαστρεβλώνει την ιστορία, μετά την ομιλία που εκφώνησε το βράδυ της Τρίτης στο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ. Η νέα αυτή αντιπαράθεση σημειώνεται σε μια περίοδο που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να φύγει για τη Γερμανία, για μια επίσημη επίσκεψη.
Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και στενός σύμμαχος του Νετανιάχου Μοσέ Γιαάλον είπε ότι ο πρωθυπουργός κάνει λάθος. "Σίγουρα δεν ήταν (ο Χουσέινι) αυτός που είχε την ιδέα για την Τελική Λύση. Αυτό ήταν το διαβολικό γέννημα του ίδιου του Χίτλερ", είπε μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.
Ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι χρησιμοποιεί την τραγωδία του Ολοκαυτώματος για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προσπάθησε σήμερα να δώσει εξηγήσεις για τα λεγόμενά του.

"Ο στόχος μου δεν ήταν να δώσω άφεση αμαρτιών στον Χίτλερ αλλά να δείξω ότι εκείνη την εποχή ο πατέρας του παλαιστινιακού έθνους (...) διεξήγαγε μια εκστρατεία υποκινώντας συστηματικά την εξόντωση των Εβραίων", επέμεινε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. "Δυστυχώς, ο Χατζ Αμίν αλ Χουσέινι παραμένει ακόμη και σήμερα μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα για τους Παλαιστίνιους, η ιστορία του διδάσκεται στα σχολικά εγχειρίδια (...) και η υποκίνηση στη βία και τις δολοφονίες Εβραίων που ξεκίνησε τότε εκείνος συνεχίζεται (...) Εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος", συνέχισε.

Ο Χουσέινι ήταν καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Νυρεμβέργη και πέθανε αργότερα στη Βηρυττό.
Στην ίδια ανακοίνωση ο Νετανιάχου σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές αποδείξεις που ενισχύουν όσα υποστηρίζει για τον Χουσέινι, όπως για παράδειγμα η κατάθεση ενός υπαρχηγού του Άντολφ Άιχμαν στις δίκες της Νυρεμβέργης. 
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/241425/netaniahoy-den-hthele-o-hitler-na-exolothrefsei-toy.html

Ποιοι δανειολήπτες κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας Τι αναφέρεται στον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για τα "κόκκινα" δάνεια

O χαρακτηρισμός ενός δανειολήπτη ως "μη συνεργάσιμου" μπορεί να έχει ως συνέπεια τον πλειστηριασμό της μοναδικής του κατοικίας, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δεντολογίας για τα κόκκινα δάνεια, όπως αυτός τροποποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος σε ενημερωτικό της σημείωμα:

“Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας προειδοποιητική επιστολή στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το πιστωτικό ίδρυμα.

Της διαδικασίας αυτής προηγείται η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση προς τους δανειολήπτες, η οποία μπορεί να αποσταλεί, μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015, για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν (οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015) καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία 15 εργασίμων ημερών στο δανειολήπτη να ενταχθεί στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων.

Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών, μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται από το ίδρυμα εντός 15 ημερολογιακών ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των 30 ημερολογιακών ημερών.

Για την ιεράρχηση του επείγοντος της αποστολής ειδοποιήσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα θα λαμβάνουν υπόψη την κατηγοριοποίηση των δανείων που έχουν πραγματοποιήσει. Η μεθοδολογία της ιεράρχησης πρέπει να γνωστοποιηθεί στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της τροποποίησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (15 Οκτωβρίου 2015)”.

Η ΤτΕ διευκρινίζει πάντως ότι με την τροποποίηση του Κώδικα δεν μεταβάλλονται οι διαδικασίες του Κώδικα ούτε μειώνονται προθεσμίες. Σε καμία περίπτωση, επισημαίνει η ΤτΕ, η προθεσμία -διατήρηση στην πραγματικότητα- των 30 ημερών δεν συνεπάγεται επίσπευση αναγκαστικών μέτρων, καθώς ούτως ή άλλως το χρονικό διάστημα που θα απαιτείται για την ολοκλήρωση όλων των σταδίων του Κώδικα είναι περίπου 9 μήνες.
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/241146/poioi-daneiolhptes-kindynefoyn-me-pleisthriasmo-th.html

ΤΟ «ΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ένα χαρακτηριστικό και συνάμα τρομερό βίντεο που δείχνει δυο Τζιχαντιστές να ομολογούν τα εγκλήματα τους και συνάμα σκηνές αποτρόπαιας φρίκης από τα «έργα και ήμερες» του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Αυτό το «τέρας», το γέννησαν τα γρανάζια της Νέας Τάξης από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.
Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο του ISIS στην Συρία και στο Ιράκ. Το γύρισε ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος που επισκέφτηκε τους Κούρδους πολεμιστές του ΡΚΚ και του YPG, δηλαδή του συριακού κλάδου των Κούρδων πολεμιστών.

Δείχνει πως οι γυναίκες πολεμιστές των Κούρδων έχουν γίνει ο εφιάλτης των Τζιχαντιστών και πως διαλύθηκαν και κατέρρευσαν κυριολεκτικά τα κράτη Ιράκ και Συρία όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Γιατί οι Τζιχαντιστές φοβούνται και τρεμουν τις γυναίκες πολεμιστές των Κούρδων!
Η γλώσσα είναι αγγλικά, αλλά οι περισσότερες σκηνές δεν χρειάζονται μετάφραση καθώς μιλούν από μόνες τους.
Αυτή η καταστροφή και η διάλυση, έφερε και τα εκατομμύρια των μεταναστών στις χώρες της Ευρώπης με πρώτη και καλύτερη την άμοιρη Ελλάδα.
Προσοχή! Μερικές σκηνές του βίντεο είναι πραγματικά φρικιαστικές!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μαυροβούνιο: Έντονες πολιτικές διαδηλώσεις

Έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαδηλώσεις επικρατούν στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και βίας κατά των υποστηρικτών του Δημοκρατικού Μετώπου, καθώς οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν τους διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου. «Με ωμή βία, ο  Μίλο Τζουκάνοβιτς, έχει φέρει το Μαυροβούνιο στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να υπερασπισθεί  τη δικτατορία του», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Μετώπου, Κοτζά Πάβλοβιτς.
Η ηγεσία της αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Μετώπου, ζητά την παραίτηση του Τζουκάνοβιτς τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά και άρχισε διαδηλώσεις πριν από είκοσι ημέρες και συνεχίζονται, χωρίς να έχει ληφθεί άδεια από τις αστυνομικές αρχές, όπως σημειώνεται.
Τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου αναφέρουν ότι στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών τραυματίστηκε ο βουλευτής Νεμπόισα Μεντόγεβιτς και ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος, Μπράνκο Ραντούλοβιτς.
Ενώ έχουν τραυματισθεί δεκάδες διαδηλωτές και αρκετοί αστυνομικοί.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν ζητούν την παραίτηση του Τζουκάνοβιτς και φωνάζουν «Κλέφτης!» στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.
 
--