Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κάτω Καρυόφυτο



http://karyofyto.blogspot.com/2008/01/blog-post_2254.html

«Πράσινο» από ΟΗΕ στην επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά διακινητών στη Λιβύη

Το «πράσινο» φως στο σχέδιο της ΕΕ κατά των διακινητών ανθρώπων στα ανοιχτά της Λιβύης έδωσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Βάσει του σχεδίου που εγκρίθηκε με  14 ψήφους υπέρ και μία αποχή από την πλευρά της Βενεζουέλας τα ευρωπαϊκά πλοία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες στηνανοικτή θάλασσα στα σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες, όπως επίσης να επιθεωρούν, να κατάσχουν και να καταστρέφουν τα πλοιάρια που χρησιμοποιούν οιδιακινητές ανθρώπων.
Τα ευρωπαϊκά πολεμικά ωστόσο θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων τη συναίνεση των χωρών, τη σημαία των οποίων φέρουν τα ύποπτα σκάφη.
Οι μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτά θα μεταφέρονται στην Ιταλία όπου θα εξετάζεται το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου ενώ οι συλληφθέντες διακινητές θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Οι Ευρωπαίοι επέκτειναν από την Τετάρτη τη στρατιωτική ναυτική επιχείρησήτους στα ανοιχτά της Λιβύης, στα διεθνή ύδατα, εναντίον των διακινητών ανθρώπων. Τα σκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή, που αποκαλείται «Σοφία» —από το όνομα ενός μικρού κοριτσιού που περισυνελέγη από τη θάλασσα— περιορίζονταν ως τώρα να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών.
Η πρόταση, που είχε υποβληθεί από τη Βρετανία και ήταν υπό συζήτηση εδώ και πολλές εβδομάδες, προσδίδει διεθνή νομιμότητα στην επιχείρηση αυτή που έχει ως στόχο να περιορίσει την αδιάκοπη μεταναστευτική ροή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.  
Με την απόφαση ζητείται από τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ να συνεργαστούν με τηΛιβύη και να παραπέμπουν συστηματικά στη δικαιοσύνη τους διακινητές. Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι μετανάστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται «με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια» και να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους.
Η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έχει ισχύ ενός έτους και η επιχείρηση θα αφορά μόνο τη διακίνηση μεταναστών στα διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Λιβύης.
http://newpost.gr/kosmos/491468/mhnysh-sth-merkel-apo-toys-eyrwskeptikistes-gia-emporia-anthrwpwn

Μήνυση στη Μέρκελ από τους ευρωσκεπτικιστές για... εμπορία ανθρώπων

Σε κάτι πρωτάκουστο για τα πολιτικά ήθη της Γερμανίας προχώρησε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα  Alternative für Deutschland, το οποίο κατέθεσε μήνυση σε βάρος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για... «εμπορία ανθρώπων». 
Εκπρόσωπος του κόμματος, αναλύοντας το σκεπτικό της εν λόγω ενέργειας ανέφερε πως «η κυρία Μέρκελ παραβιάζει με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων το άρθρο 96 (του ποινικού κώδικα περί εμπορίας ανθρώπων) το οποίο προβλέπει ποινή πέντε ετών φυλάκισης ή πρόστιμο» και πρόσθεσε: 
Ελπίζουμε ότι η μήνυση αυτή θα καταλήξει κάπου, όμως θέλουμε επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η κυρία Μέρκελ παραβιάζει τη γερμανική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η μήνυση κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου.
«Η Άνγκελα Μέρκελ λειτούργησε ως λαθρέμπορος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας στην ενέργεια του κόμματος, τόνισε ότι η Γερμανία είναι μια χώρα δικαίου και ότι οι πολίτες της είναι ελεύθεροι να καταθέτουν μηνύσεις εφόσον το θεωρούν σωστό.
Τον περασμένο μήνα η Μέρκελ δήλωσε ότι οι αιτούντες άσυλο είναι καλοδεχούμενοι στη Γερμανία, αποτρέποντας μια ανθρωπιστική κρίση αφού η Ουγγαρία προσπάθησε να σταματήσει τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία να περάσουν στο έδαφός της από τη Σερβία. 
http://newpost.gr/kosmos/491468/mhnysh-sth-merkel-apo-toys-eyrwskeptikistes-gia-emporia-anthrwpwn

Βαρουφάκης για το βράδυ του δημοψηφίσματος: Ο Τσίπρας μου είπε «ώρα να παραδοθούμε»

Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «είναι ώρα να παραδοθούμε», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σεσυνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό L'Obs.
Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πιστεύει στα βασανιστήρια», αλλά «βασανίστηκε ο ίδιος» και αναγκάστηκε να δηλώσει υποταγή. Όπως πρόσθεσε, ο λαός προτιμά κάποιον σαν αυτόν για την εφαρμογή των μνημονίων παρά κάποιον συντηρητικό, ο οποίος θα τα εφάρμοζε ενθουσιωδώς.
Μιλώντας για την ευρωζώνη γενικότερα, τόνισε ότι η Ευρωζώνη δεν δημιουργήθηκε από μια γερμανική κυβέρνηση, αλλά από μια συμμαχία γαλλικών, γερμανικών και ελληνικών ελίτ, που είναι υπεύθυνες για την «καταστροφική αρχιτεκτονική της».
Σχετικά με το δημοψήφισμα, είπε ότι δεν έγινε για να κερδηθεί, αλλά για να βρεθεί μια δικαιολογία για την παράδοση. Τη νύχτα της νίκης του «όχι», όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «ήταν στον ουρανό». Αλλά «δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας. Ήταν γραμμένο στο πρόσωπό του. Και εκείνο το βράδυ μου είπε: Ήρθε η ώρα να παραδοθούμε. Του απάντησα: όχι για εμένα» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν φιλικό και συνάμα λυπηρό. «Ο ίδιος πίστευε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστραφεί αν συνεχίζαμε. Εγώ δεν συμμεριζόμουν αυτή την ιδέα. Έφυγα».
O κ. Βαρουφάκης είπε ότι ένας από τους λόγους που η «επίσημη Ευρώπη» ήταν «αποφασισμένη να μας συντρίψει» ήταν η άνοδος των Podemos στην Ισπανία. Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, συνέχισε, φοβούνταν την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, «εάν είχαμε καταφέρει να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία, θα είχαν την τύχη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο 4%. Έτσι, έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν». 
http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/08/varoufakis-tsipras-dhmopshfisma_n_8262262.html?1444299033&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Αλλάζουν τα πάντα στις ρυθμίσεις οφειλών

Τα πάνω κάτω έρχονται για τα χρέη σε Ταμεία και Εφορία, καθώς οι οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν διαφορετικά ποσά, ενώ όσοι ανήκουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με 30 ευρώ καθώς με τη μείωση των δόσεων θα υπάρξει αύξηση στα ποσά

Αλλάζουν όλα από τον Νοέμβριο στις δόσεις για χρέη σε Ταμεία και Εφορία, καθώς για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις ισχύει επιτόκιο 5,05%, και εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες θα πληρώσουν διαφορετικά ποσά για το υπόλοιπο της ρύθμισης που έχουν επιλέξει.

Οι περισσότεροι που είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με έως και 28,73 ευρώ το μήνα εφόσον ρυθμίζουν χρέη ως 50.000 ευρώ. Οσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ. Πλέον, οι εν λόγω οφειλέτες, για να διατηρήσουν την απαλλαγή και να μην επιβαρυνθούν με επιτόκιο 5,05% από εδώ και πέρα, εφόσον χρωστούν στα Ταμεία, θα πρέπει εντός 7 ημερών (μέχρι 14 Οκτωβρίου), να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ.
Θα πρέπει δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή χωρίς τις προσαυξήσεις ως 5.000 ευρώ, να αποδείξει βάσει εκκαθαριστικού ότι το εισόδημά του είναι μέχρι 9.999,99 ευρώ και τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο Ε9 (αν έχει) δεν είναι πάνω από 150.000 ευρώ. Διαφορετικά οι δόσεις δεν θα είναι άτοκες αλλά έντοκες με 5,05% και με μηνιαία επιβάρυνση ως 11,36 ευρώ.

Λιγότερες δόσεις

Η μεγάλη... βόμβα των αλλαγών θα έρθει τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται η απόφαση βάσει της οποίας τα Ταμεία και οι διευθυντές των εφοριών, θα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν και μάλιστα αυτεπάγγελτα, τον αριθμό των δόσεων κατεβάζοντας έναν οφειλέτη από τις 100 στις 72 ή και στις 50 δόσεις.
Πριν από τη μείωση του αριθμού των δόσεων, θα εξετάζονται το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών και, αν οι διευθυντές κρίνουν ότι ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει περισσότερα, τότε θα προχωρούν στη μείωση του αριθμού των δόσεων που ο ίδιος επέλεξε αρχικά.
Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ως και τριπλασιασμό των ποσών από τη στιγμή που μια οφειλή, η οποία ρυθμίστηκε με 100 δόσεις, πέσει στις 50.
Οι αλλαγές αφορούν σχεδόν 1,1 εκατ. οφειλέτες, εκ των οποίων 300.000 με ρύθμιση χρεών στα Ταμεία και άλλους 800.000 με ρύθμιση στην Εφορία.
Το ΙΚΑ εξέδωσε ήδη την πρώτη εγκύκλιο, που θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα Ταμεία σχετικά με τις μεταβολές στα επιτόκια που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα φανούν στη δόση που θα πρέπει να καταβάλουν οι οφειλέτες με καταληκτική ημερομηνία ως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι νέες δόσεις

Οι τροποποιήσεις αυτές νομοθετήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση με το νόμο 4331/15 και επιφέρουν τις εξής μεταβολές για την τσέπη 1,1 εκατ. οφειλετών, ανάλογα με το καθεστώς της ρύθμισης που υπήχθησαν μέχρι σήμερα.

ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα στο εξωτερικό και περιουσιολόγιο το Νοέμβρη Ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις ακινήτων το 2016

ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το 2016 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ τοποθέτησε χρονικά στο Σεπτέμβριο του 2016 το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών των ακινήτων οι οποίες θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές.
Για τον ΕΝΝΙΑ εξωτερικού ο υπουργός είπε ότι θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε Έλληνες ανήκουν 3.200 ακίνητα στο Λονδίνο.
Επικαλούμενος το παράδειγμα Μόντι στην Ιταλία με τη φορολόγηση ιδιοκτησιών Ιταλών στο εξωτερικό, είπε ότι είναι λάθος να πληρώνει ο κάτοικος Ελλάδας ΕΝΦΙΑ , και ούτε ένα ευρώ φόρο ο ιδιοκτήτης ακινήτου στο εξωτερικό.
Για τις μεταβιβάσεις ακινήτων είπε ότι το 2016 θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το επόμενο έτος θα δημιουργηθεί μια ειδική φόρμα στο taxis στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.
Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου που διεκπεραιώνουν, θα μπαίνουν στο σύστημα, θα καταχωρούν τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των αντισυμβαλλόμενων, η εφορία μέσω taxis θα προσδιορίζει τον φόρο, θα εκτυπώνεται η γνωστή Ταυτότητα Οφειλής, και θα πληρώνεται ο φόρος. Έτσι θα έχουμε ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις. 
"Μέχρι σήμερα οι εφαρμογές του κεφαλαίου είχαν μείνει έξω από το ΤΑΧΙS. Αν ψάξει κανείς στους φακέλους που συσσωρεύονται στις εφορίες θα βρει οτι εκκρεμούν έσοδα προς είσπραξη...
Από το 2016 ξεχάστε όλα όσα ξέρατε με τη κτηματαγορά. Όλα αυτά τελειώνουν, με την ηλεκτρονική φόρμα που θα καθιερωθεί στο Taxis", είπε ο κ. Αλεξιάδης.
Για τις αντικειμενικές αξίες είπε οτι το Σεπτέμβριο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σύστημα κοντά στις εμπορικές αξίες. Για το περιουσιολόγιο διευκρίνισε ότι ξεκινά το Νοέμβριο του 2015. 
 http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/239555/enfia-kai-gia-akinhta-sto-exoteriko-kai-perioysiol.html

Κόσοβο: Βουλευτής της αντιπολίτευσης έριξε δακρυγόνο μέσα στη Βουλή

Ο βουλευτής της αντιπολίτευση Αλμπίν Κούρτι έριξε δακρυγόνο στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας
Ο πρώην αρχηγός και νυν βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κινήματος "Αυτοδιάθεση", Αλμπίν Κούρτι έριξε σήμερα δακρυγόνο στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου, την ώρα που διεξαγόταν συνεδρίαση παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας.


Μετά από πρωινή διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής, τις εργασίες της οποίας εμποδίζει τις τελευταίες εβδομάδες με διάφορους τρόπους η αντιπολίτευση, οι βουλευτές και ο πρόεδρος του Σώματος, Κάντρι Βεσέλι επέστρεψαν στην αίθουσα για τη συνέχιση της συνεδρίασης.
Ο βουλευτής της "Αυτοδιάθεσης" έριξε δακρυγόνο και η αίθουσα γέμισε καπνό. Κάποιοι από τους βουλευτές ένιωσαν έντονη δυσφορία και η βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Φλιόρα Μπροβίνα λιποθύμησε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρίστινας.
Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο οποίος κατόρθωσε με μεγάλη δυσκολία να εξέλθει από τη γεμάτη καπνό αίθουσα. Ορισμένα ΜΜΕ στην Πρίστινα μετέδωσαν ότι και ο κ. Ζμπόγκαρ λιποθύμησε.
Πριν από τη ρίψη δακρυγόνου υπήρξε έντονη φιλονικία μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικού συνασπισμού και σε μία στιγμή η βουλευτής της "Αυτοδιάθεσης" Αλμπουλιένα Χατζίου έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Βουλής του Κοσόβου, Τζαβίντ Χαλίτι.
Ωστόσο, αν και η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και την υιοθέτηση νομοσχεδίων, αλλά με γρήγορες διαδικασίες.
Μετά την ψήφιση των νόμων, ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συνεδρίαση και όταν οι εργασίες ξανάρχισαν προκλήθηκε το νέο επεισόδιο.
Η κατάσταση στη Βουλή του Κοσόβου είναι τεταμένη, λόγω συνεχών επεισοδίων με πρωταγωνιστές βουλευτές της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα, βουλευτές της αντιπολίτευσης εμπόδισαν τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής, καταλαμβάνοντας το βήμα και το έδρανο του προεδρεύοντος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας, που προβλέπει τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος "Αυτοδιάθεση" έριξαν αβγά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα, την ώρα που ενημέρωνε τα μέλη της Βουλής για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας.
(Πήγη: ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/kosovo-voyleyths-ths-antipoliteyshs-erikse-dakrygono-mesa-sth-voylh.3707174.html

Γιατροί έκαναν πλαστικές σε νοσοκομείο ως επείγοντα περιστατικά Η κατάθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή

"Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει. Το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας".
Τα λόγια αυτά ανήκουν στο πλέον αρμόδιο πρόσωπο για το ζήτημα, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος σε δημόσια συζήτηση, χθες το βράδυ, με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.
Για το επίκαιρο θέμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Ρακιντζής σκιαγράφησε το προφίλ των περισσοτέρων, αναφέροντας ότι συνήθως πρόκειται για άτομα με ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο, βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και κατέχουν θέσεις σε υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, κυρίως διευθυντικές. Χάρη στον πόστο τους διαθέτουν οικονομική ευχέρεια, με αποτέλεσμα όταν κατηγορηθούν για διαφθορά και παραπεμφθούν στο δικαστήριο, να αναθέτουν την υπόθεσή τους στους καλύτερους και ακριβότερους δικηγόρους, οι οποίοι συχνά πετυχαίνουν την αθώωσή τους.
Λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε, έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και έχουν μειωθεί αισθητά τα σχετικά «κόστη» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φακελάκι»: Πριν από τα μνημόνια γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό έχει πέσει στα 300 ευρώ.
Γιατροί, ωστόσο, εμπλέκονται και σε υποθέσεις που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, επιβαρύνουν παράνομα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ άλλοι προκειμένου να γλυτώσουν την τσιμπίδα του νόμου εφευρίσκουν φθηνές δικαιολογίες. Ειδικότερα, ο κ. Ρακιντζής υπενθύμισε την υπόθεση χειρούργου που κατάφερε να προαχθεί σε καρδιοχειρουργό προσκομίζοντας ακόμα και πλαστή συστατική επιστολή του Μαγκντί Γιακούμπ. Κίνησε τις υποψίες και τελικά απολύθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς του που πέθαιναν στα χέρια του ήταν τριπλάσιοι σε σχέση με τον μέσο όρο των συναδέλφων του.
Σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μόλις έξι μήνες 32 χειρουργοί, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές του ιδρύματος, εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις (μπότοξ, ανόρθωση στήθους, επιθέματα στο πρόσωπο, ρινοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις) και τις δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά (σκωληκοειδίτιδα κ.λπ), επιβαρύνοντας τον ασφαλιστικό φορέα του «ασθενή».
Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, ιδιωτικό ιατρείο. Την ώρα που εκπρόσωποι των αρχών διενέργησαν έλεγχο στο ιατρείο του βρίσκονταν στην αναμονή 6-7 ασθενείς του. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν.
Ο γενικός επιθεωρητής αναφέρθηκε και σε «αμαρτωλά» δημόσια έργα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την παράκαμψη της Σπάρτης. Ο εργολάβος εισέπραξε το σύνολο των 17 εκατ. ευρώ που προϋπολογίστηκε το έργο, το οποίο ωστόσο ουδέποτε κατασκευάστηκε, με αποτέλεσμα η χώρα να απειλείται από την ΕΕ με υψηλό πρόστιμο.
Ο κ. Ρακιντζής υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του λαού αλλά και να υπάρχει σχετική πολιτική βούληση. «Όλες οι κυβερνήσεις διακηρύττουν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά και ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα μαχαίρι να φτάνει στο κόκκαλο» πρόσθεσε.
Ο ίδιος πρότεινε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για να διαπιστωθεί ποιοι νόμοι είναι σε ισχύ και ποιοι είναι ανενεργοί. Με αυτό τον τρόπο, διευκρίνισε, θα έχουμε ασφάλεια Δικαίου, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της διαφάνειας. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους έως σήμερα, συμπλήρωσε, έχουν ψηφιστεί 17.500 νόμοι και έχουν εκδοθεί 120.000 εγκύκλιοι, ενώ ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός αποτελείται από 30.000 σελίδες.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/239751/giatroi-ekanan-plastikes-se-nosokomeio-os-epeigont.html

Στις εγκαταστάσεις της Intracom ο πρέσβης των ΗΠΑ

Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom πραγματοποίησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, David Pearce
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Intracom, ο Αμερικανός πρέσβης είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ιδρυτή και βασικό μέτοχο των ομίλων Intracom και Intralot και τους επικεφαλής των εταιρειών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του Δημήτρη Κλώνη (προέδρου της Intracom Holdings), του Κωνσταντίνου Κόκκαλη (CEO της Intracom Holdings), του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη (αναπληρωτή CEO του ομίλου Intralot), του Πέτρου Σουρέτη (CEO της Intrakat), του Αλέξανδρου Μάνου (CEO της Intrasoft International) και του Γιώργου Τρουλλινού (CEO της IDE-Intracom Defense Electronics).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Pearce είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας της Intracom και της Intralot. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των δύο ομίλων ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τις οποίες ο όμιλος Intracom ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια, αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τις εταιρείες Raytheon, Boeing, IBM και Oracle.
Περαιτέρω, στον τομέα των αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων, η IDE συμμετέχει ενεργά σε βιομηχανικά προγράμματα συνεργαζόμενη με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στις ΗΠΑ, απασχολώντας στα προγράμματα αυτά περισσότερους από 200 υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους και αναθέτοντας παράλληλα σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο και σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου. Η IDE έχει διακριθεί για την ποιότητα και τις επιδόσεις της, για 4η συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας το Βραβείο Διακεκριμένου Συνεργάτη 3 αστέρων που απονεμήθηκε από την Raytheon Integrated Defense Systems, ενώ οι ετήσιες εξαγωγές της IDE στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 6% των ετήσιων ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.
Οι επικεφαλής του ομίλου συζήτησαν επίσης με τον Πρέσβη για την επένδυση και τις δραστηριότητες της Intralot στις ΗΠΑ, η οποία έχει πλέον 24% μερίδιο αγοράς των συμβάσεων για online συστήματα λοταριών των ΗΠΑ, 110.000+ τερματικά λιανικής που καλύπτουν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων, ενώ περισσότεροι από 400 επαγγελματίες τεχνολογιών στο Κέντρο Καινοτομίας της Intralot στην Αθήνα εργάζονται για την υποστήριξη των έργων στις ΗΠΑ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/epixeirhseis/story/632008/stis-egkatastaseis-tis-intracom-o-presvis-ton-hpa#ixzz3o12rifOb