Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η Ρωσία διαψεύδει ότι βομβάρδισε την Παλμύρα – Μαθήματα… αμερικανικής ιστορίας

 Η Ρωσία διαψεύδει ότι βομβάρδισε την Παλμύρα – Μαθήματα… αμερικανικής ιστορίας

Κατηγορηματικά διέψευσαν οι ένοπλες ρωσικές δυνάμεις την είδηση που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση και επιβεβαίωσε το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ότι βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός και γύρω από την Παλμύρα.
«Όλες οι πληροφορίες των ξένων Μέσων ενημέρωσης που λένε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Παλμύρας είναι εντελώς λανθασμένες», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονατσένκοφ.
«Η πολεμική αεροπορία μας στη Συρία δεν βάζει στο στόχαστρο κατοικημένες περιοχές, πολύ περισσότερο όταν σ' αυτές υπάρχουν αρχιτεκτονικά μνημεία», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Υπενθυμίζεται ότι η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη μια στρατιωτική πηγή, μετέδωσε νωρίτερα ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών στην Παλμύρα, σε συντονισμό με τη συριακή πολεμική αεροπορία, αλλά και ότι καταστράφηκαν θωρακισμένα οχήματα και αποθήκες με πυρομαχικά.
Το Συριακό Παρατηρητήριο, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι Ρώσοι πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές στην Παλμύρα τη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 τζιχαντιστές.
Η αρχαία πόλη της Παλμύρας, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, βρίσκεται στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία.
Μετά την κατάληψή της από το ΙΚ, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες κατοίκους της περιοχής και στρατιώτες του συριακού στρατού, ενώ κατέστρεψαν και σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Την Κυριακή μάλιστα ανατίναξαν με εκρηκτικά την Αψίδα του Θριάμβου, ένα μνημείο της εποχής του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου (193-211 μ.Χ.).
«Η επιλογή είναι απλή: είτε θα εξαφανιστεί οριστικά η Παλμύρα, είτε ο συριακός στρατός θα προωθηθεί πολύ γρήγορα, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του ρωσικού στρατού για να απελευθερώσει την πόλη», δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ.
Η Μόσχα υπενθυμίζει στην Ουάσιγκτον την υποστήριξη που της προσέφερε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9
Παράλληλα, η Ρωσία απέρριψε επίσης τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει η Ουάσιγκτον σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στη Συρία και υπενθύμισε στην αμερικανική κυβέρνηση την υποστήριξη που προσέφερε στις ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9 στη Νέα Υόρκη το 2001.
Η Μόσχα δεν κρύβει την ενόχλησή της μπροστά σε αυτό που αποκαλεί δυτική προπαγάνδα με στόχο, όπως υποστηρίζει, να διαστρεβλωθούν οι στόχοι της ρωσικής εκστρατείας. Και μπορεί το Κρεμλίνο να διατείνεται ότι βασικός στόχος του είναι να βοηθήσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να πολεμήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο οι ΗΠΑ και άλλες χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι δρα με στόχο να παρατείνει την εξουσία του Άσαντ, στοχοθετώντας τις οργανώσεις των ανταρτών που τον πολεμούν.
Σε δηλώσεις που έκανε οι οποίες ενδεχομένως θα προκαλέσουν την αντίδραση της Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επισήμανε την αντίδραση του Κρεμλίνου στις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Αμερική και απέρριψε τη στάση της Ουάσιγκτον επί των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία.
«Θέλω να σας υπενθυμίσω… μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εμείς συμμεριστήκαμε την οδύνη του αμερικανικού λαού σα να ήταν δική μας, κατανοώντας τι συνιστά η τρομοκρατία» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
«Προσφέραμε υποστήριξη στις ΗΠΑ σε κάθε τομέα (περιλαμβανομένης της θέσης που πήραμε) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τους βοηθήσαμε να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Δεν ρωτήσαμε: "είναι καλοί ή κακοί τρομοκράτες;"».
Η Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε ακόμα ότι η Ρωσία έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει τις επιθέσεις Ισλαμιστών, τονίζοντας ότι η μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών είναι ένα θέμα εθνικής ασφαλείας για τη Μόσχα.
«Το έχουμε βιώσει αυτό, γνωρίζουμε πως είναι και δεν θα θέλαμε να δούμε τη διεθνή τρομοκρατία ξανά στην χώρα μας. Αυτό είναι πολύ οδυνηρό για εμάς. Και προσμένουμε ότι θα υπάρξει κατανόηση επί αυτού του θέματος», κατέληξε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/631316/h-rosia-diapseydei-oti-vomvardise-tin-palmyra-mathimata-amerikanikis-istorias#ixzz3no89JKgY

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση της 21χρονης φοιτήτριας - Βρέθηκε νεκρή σε φωταγωγό

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της αγνοούμενης φοιτήτριας η οποία τελικά βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (5/10), νεκρή στην πολυκατοικία που διέμενε.
Η μόλις 21 ετών Μ. Ντ., είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο Παγκράτι την περασμένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.
Οι συγγενείς της είχαν κινητοποιηθεί άμεσα ζητώντας βοήθεια απ' όπου μπορούσαν, προκειμένου να βρεθεί ο άνθρωπός τους. 
Απευθύνθηκαν ακόμα και στην Αγγελική Νικολούλη και μέσω της τηλεοπτικής της εκπομπή «Φως στο τούνελ» είχαν ζητήσει απ' όποιον μπορεί να γνώριζε κάτι, να επικοινωνούσε μαζί τους για να τους βοηθήσει.
Τελικά, βρέθηκε χθες βράδυ στον φωταγωγό της πολυκατοικίας όπου έμενε με τους γονείς της.
Στη θλιβερή ανακάλυψη έφτασε ο πατέρας της, ο οποίος κινητοποιήθηκε από τα παράπονα που έκαναν οι ένοικοι της πολυκατοικίας για έντονη δυσοσμία που επικρατούσε στο χώρο.
Ήταν εκείνος που τη βρήκε στο φωταγωγό, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής ο οποίος από την πρώτη εξέταση που πραγματοποίησε στο πτώμα, στο σημείο που βρέθηκε, διαπίστωσε ότι δεν έφερε ίχνη εγκληματικής ενέργειας, είχε όμως πολλαπλά κατάγματα στο σώμα και χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία πιθανόν να προκλήθηκαν από την πτώση της κοπέλας από τον 4ο όροφο όπου βρίσκεται το σπίτι της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μ. Ντ., η οποία σπούδαζε νηπιαγωγός, τον τελευταίο καιρό είχε κλειστεί στον εαυτό της και ήταν απομακρυσμένη από συγγενείς και φίλους.
Η Αστυνομία αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο την 21χρονη, εξετάζοντας τις περιπτώσεις της αυτοκτονίας, του ατυχήματος αλλά και της εγκληματικής ενέργειας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/631246/tragiko-telos-stin-exafanisi-tis-21xronis-foititrias-vrethike-nekri-se-fotagogo#ixzz3no11kE1Y

Θα εκπλαγείτε! Δείτε τι θα πάθει το σώμα σας αν τρώτε μπάμιες!

bamies


Θα εκπλαγείτε! Δείτε τι θα πάθει το σώμα σας αν τρώτε μπάμιες!
Γιατί θα έπρεπε να ενσωματώσετε τις μπάμιες στη διατροφή σας;
1. Μειώνει την κακή χοληστερόλη: Οι Μπάμιες ( περιέχουν διαλυτές, φυτικές ίνες και πηκτίνη) βοηθάνε στη μείωση της (κακής) χοληστερόλης ορού και αποτρέπουν την αθηροσκλήρωση.
2. Βοηθάει στην εγκυμοσύνη και την Εμβρυϊκή πρόοδο: Οι Μπάμιες βοηθά νε στην πρόληψη ενός αφύσικου κύκλου γέννησης, προωθεί την ανάπτυξη του εμβρυϊκού νευρικού σωλήνα και εμποδίζει τις ατέλειες στο σωλήνα.
3. Είναι αποτοξινωτικό του δέρματος: Οι Μπάμιες (περιέχουν βιταμίνη C και φυτικές ίνες που βοηθάνε τη τοξικότητα) χρησιμοποιούνται για την επισκευή των ιστών του σώματος, θεραπεύουν την ψωρίαση, διώχνουν τα σπυράκια, και άλλες δερματικές παθήσεις.
4. Θεραπεύουνε γεννητικές Διαταραχές: Οι Μπάμιες αντιμετωπίζουν γεννητικά θέματα όπως τη σύφιλη, την ακραία έμμηνο ρύση, τη λευκόρροια, τη δυσουρία, και τα βλεννόρροια.
5. Βοηθάει στο άσθμα: Μπορεί να μειώσει τη διάρκεια των εκδηλώσεων και προλαμβάνει τις φονικές εκδηλώσεις του άσματος. Οι Μπάμιες περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
6. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου: Οι Μπάμιες καθαρίζουν τον εντερικό σωλήνα με τις αδιάλυτες φυτικές ίνες τους και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου-ορθού όγκου. Ενισχύουν και βοήθανε στην εξασφάλιση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών και να αποφευχθεί η μετατροπή των κυττάρων.
7. Toνώνει το ανοσοποιητικό : Οι Μπάμιες είναι ένα αξιοπρεπές τρόφιμο που βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα.Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Άλλες ζωτικής σημασίας μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο. Μάχεται κατά των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
8. Είναι πλούσια πηγή ινών: Οι Μπάμιες βοηθάνε στη ρύθμιση της πέψης, και τη νομιμοποίηση των εντόσθιων με νήματα τους.
9. Πλούσια πηγή πρωτεϊνών: Η εκπληκτική ανεξάντλητη πηγή κορυφαίων φυτικών πρωτεΐνών και έλαια. Κυστεΐνη, προηγμένη με αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη, και άλλα αμινοξέα. Περιεκτικότητα σε θείο και οξέα που περιέχονται στους σπόρους τις Μπάμιας.
10. Ζωηρεύει τα Μαλλιά: Οι Μπάμιες είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό μαλλιών, μάχετε κατά της πιτυρίδας και τις ψείρες, βοηθάει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα της κεφαλής και προσθέτει μια νεανική λάμψη στα μαλλιά σας.
11. Θεραπεύει τα ηλιακά εγκεφαλικά επεισόδια: Οι Μπάμιες βοηθάνε την αδυναμία και τη κόπωση.
12. Ανακουφίζει τη Δυσκοιλιότητα: Οι μπάμιες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες . Οι μπάμιες βοηθούν στην απορρόφηση νερού και παγιδεύουν χοληστερόλη και τοξίνες στην κολλώδη ουσία τους, τις οποίες οδηγούν έξω από τον οργανισμό μέσω των κοπράνων. Εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού νερού που κρατούν στο έντερο, αποτρέπεται η δυσκοιλιότητα, οι τυμπανισμοί και τα φουσκώματα.
13. Περιέχει Προβιοτικά: Οι Μπάμιες διευκολύνουν τον πολλαπλασιασμό των προβιοτικών και βοηθάνε τη φυσική παραγωγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β.
14. Βοηθάει τον Διαβήτη: Οι Μπάμιες ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης. Το είδος των ινών που βρέθηκαν στις Μπάμιες δηλαδή η ευγενόλη, βοηθά στην τακτοποίηση της γλυκόζης και ελέγχει τον ρυθμό με τον οποίο περνάει η ζάχαρη από τον εντερικό σωλήνα. Μάθετε πώς να κάνετε μπάμιες νερού στο βίντεο που ακολουθεί.
15. Διευκολύνει την ροή του αίματος στον οργανισμό: Οι Μπάμιες βοηθάνε τη δομή του κυκλοφορικού συστήματος, και λειτουργία των αγγείων.
16. Βελτιώνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος : Τα αντιοξειδωτικά τις μπάμιας μαζί με μια μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των αναπνευστικών προβλημάτων και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συχνότητα των κρίσεων άσθματος σε ασθενείς.
17. Εξουδετερώνει την Αναιμία: Βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
18. Αποτρέπει την Παχυσαρκία: η ίνα της Μπάμιας βοηθά στη διατήρηση σας.
19. Προστατεύει από τα έλκη: Οι μπάμιες που βοηθούν στη χαλάρωση και την πέψη μπορούν επίσης να θεραπεύσουν και να ανακουφίσουν τον πόνο του έλκους του στομάχου.
20. Γερά κόκαλα: Οι Μπάμιες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των οστών και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.
* Οι πρωτεϊνες που περιέχονται στους σπόρους της μπάμιας είναι υψηλής αξίας. Είναι πλούσιες σε αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη, η κυστίνη και άλλα θειούχα αμινοξέα και σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η β – καροτίνη, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη.
*Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τρώμε μπάμιες
Οι μπάμιες ανήκουν σε ένα μικρό αριθμό τροφίμων που περιέχουν οξαλικά οξέα, ουσίες που βρίσκονται φυσιολογικά σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς. Όταν τα οξαλικά οξέα συγκεντρωθούν σε μεγάλες ποσότητες στα υγρά του οργανισμού, κρυσταλλοποιούνται και προκαλούν διαταραχές στην υγεία. Για αυτό, άτομα με προβλήματα στους νεφρούς ή τη χοληδόχο κύστη ίσως θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωσή τους, όπως και άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη ασβεστίου, επειδή τα οξαλικά μειώνουν την απορρόφησή του.
Προσοχή απαιτείται επίσης από όσους αντιμετωπίζουν γαστρεντερολογικά προβλήματα ή βρίσκονται σε μετεγχειρητικό στάδιο.
http://fumara.gr/tha-ekplagite-dite-ti-tha-pathi-to-soma-sas-an-trote-bamies/