Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μέρκελ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μεταρρυθμισθεί

Να μεταρρυθμιστεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «ώστε να αντανακλά την πραγματική κατανομή της ισχύος στον κόσμο τον 21ο αιώνα», παρότρυνε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
«Χρειαζόμαστε μια νέα μέθοδο εργασίας για να λύνουμε προβλήματα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
«Αυτό καθιστά απαραίτητη τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας, μια μεταρρύθμιση που να αντανακλά την πραγματική ισχύ στον κόσμο καλύτερα απ' ό,τι η σημερινή κατάσταση» συμπλήρωσε.
Η έκκληση περιέχεται στη σύνοψη των εισαγωγικών παρατηρήσεων της Μέρκελ σε μια συνάντηση με τους ομολόγους της από τη Βραζιλία, την Ινδία και την Ιαπωνία, η οποία δόθηκε στους δημοσιογράφους από τη γερμανική αντιπροσωπεία.
«Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ συνετά», πρόσθεσε η καγκελάριος, σύμφωνα με τη σύνοψη αυτή.
Η κυρία Μέρκελ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για μια σύνοδο κορυφής των ηγετών του κόσμου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με θέμα την παγκόσμια ανάπτυξη.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας, το ισχυρότερο σώμα του ΟΗΕ, έχει 15 μέλη, τα πέντε από τα οποία είναι μόνιμα. Έχει τη δυνατότητα να εκδίδει νομικά δεσμευτικές αποφάσεις επιβάλλοντας κυρώσεις ή επιτρέποντας την ανάληψη στρατιωτικής δράσης για την επιβολή των αποφάσεών του.
Τα 10 μη μόνιμα μέλη εκλέγονται για διετείς θητείες από τη Γενική Συνέλευση.
Η Βρετανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, σημαντικοί σύμμαχοι κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και έχουν δικαίωμα βέτο.
Η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Βραζιλία υποστηρίζουν πως ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός απ' αυτό που ήταν το 1945 και πως το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να αντανακλά αυτό το γεγονός.
Η Γερμανία και η Ιαπωνία, οι οποίες είναι παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις και από τις κορυφαίες χώρες που συνεισφέρουν στα Ηνωμένα Έθνη, υποστηρίζουν πως τους αξίζουν μόνιμες έδρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/628378/merkel-to-symvoylio-asfaleias-toy-ohe-prepei-na-metarrythmisthei#ixzz3msdCElKk

Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν θριάμβευσε στις εκλογές. Όχι το κόμμα ΠΑΣΟΚ. Οπολιτισμός του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια επιλέγουν την ησυχία απέναντι στην ελευθερία.  
Δεν είναι και οι χειρότεροι του κόσμου. Δεν έχουν στα σπλάχνα τους πρώην γερμανοτσολιάδες και βασανιστές (η τουλάχιστον έχουν πολύ λιγότερους σε σχέση με άλλα κόμματα). Ο πατέρας τους μπορεί να έχει ξεχασμένο στο υπόγειο και κανα μικρό αντίγραφο της γκούερνικα του Πικάσο. Στην καθημερινή πολιτική πρακτική όμως είναι ίδιοι και χειρότεροι.
Αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών είναι φυσικά το Βερολίνο και οι δανειστές της Ελλάδας. Όχι γιατί επικράτησε ένα κοινοβούλιο με μοναδική πλέον αντιμνημονιακή φωνή το ΚΚΕ, αλλά γιατί κανένας άλλος πολιτικός εκτός από τον Τσίπρα δεν μπορεί να εφαρμόσει το απάνθρωπο πρόγραμμα λιτότητας που ζητά η Τρόικα.
Πάντα οι «σοσιαλιστές» και οι σοσιαλδημοκράτες αναλάμβαναν το δύσκολο αυτό έργο, το οποίο τα κόμματα της δεξιάς δεν μπορούσαν να πετύχουν χωρίς μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην ιστορία αυτή της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ έριξε την Ελλάδα στα βράχια του ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έφερε για πρώτη φορά την Τρόικα μετατρέποντας την Ελλάδας σε αποικία χρέους. Και όταν τα πράγματα άρχιζαν να δυσκολεύουν το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε το κτήνος του φασισμού, το οποίο ζητούσε το σύστημα σαν λύση ύστατης ανάγκης.
Μπορεί στο συλλογικό υποσυνείδητο να έχει μείνει σαν το «κόμμα της ρεμούλας» αλλά στην πραγματικότητα η μεγάλη «συνεισφορά» του είναι ότι έκαμψε τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Για αυτό το λόγο η αξία χρήσης του, στα μάτια των ελληνικών και των ξένων οικονομικών ελίτ, ήταν ανεκτίμητη για σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Σήμερα το ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι αναμφίβολα ένας προσωπικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και το βαρύτερο πλήγμα που έχει δεχθεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Καταρχήν λόγω της ισχυρής παρουσίας της Χρυσής Αυγής, η οποία αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, και κατά δεύτερο λόγω της εισόδου του Λεβέντη, που αποτελεί τρολάρισμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ είναι να αφήσει εκτός κοινοβουλίου την πραγματική έννοια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σχεδόν οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες αμφισβητώντας, σε σημαντικό βαθμό, την ίδια τη διαδικασία.
Θα περιμένουμε τα ακριβή στοιχεία της ανθρωπογεωγραφίας της ψήφου αλλά η πρώτη αίσθηση είναι ότιμακριά από τις κάλπες έμειναν τα πιο προοδευτικά τμήματα των φτωχών και των νέων που είχαν ψηφίσει μαζικά ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αυτό όμως σημαίνει ότι η πολιτική μάχη γύρω από τα μνημόνια θα μεταφερθεί σύντομα στους δρόμους.
Και εκεί ανοίγονται δυο προοπτικές (χωρίς η μια να αποκλείει την άλλη): μιας γνήσιας λαϊκής αντίδρασης που θα ανατρέψει στην πράξη τα μνημόνια ή μιας επιστροφής σε σκοτεινές εποχές όπου οφασισμός θα πλασαριστεί σαν δήθεν «αντισυστημική» φωνή στο ενιαίο κοινοβουλευτικό μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά, που θα έπρεπε να ηγηθεί της νέας αντιπαράθεσης, αποδείχθηκε μέχρι στιγμής ανίκανη να ξεπεράσει τις μικροκομματικές τις εμμονές. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα πρώτα σχόλια των στελεχών αλλά και αρκετών μελών της, στο Twitter και το Facebook, για να καταλάβει ότι για άλλη μια φορά ο μεγάλος εχθρός ήταν αυτός που βρισκόταν δίπλα και όχι αυτός που στεκόταν απέναντι.
Άλλοι απλώς φοβήθηκαν να πουν δυνατά τις σκέψεις τους πιστεύοντας ότι έτσι θα χάσουν ψήφους. Ταεναλλακτικά σχέδια που είχαν συντάξει, τούς τρόμαξαν και αντί να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον κόσμο για τα προβλήματα μιας μεταβατικής περιόδου προτίμησαν να στρογγυλέψουν για άλλη μια φορά τις θέσεις τους.
Θα χρειαστούν νέες δομές και νέα σχήματα για να δώσουν τρόπο στην οργή. Αλλιώς αυτή η οργή θα είναι ατομιστική, σκοτεινή και ρατσιστική. Θα αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους στους πρόσφυγες και σωτηρία σε φασίστες και τσαρλατάνους.
Το μαύρο όμως δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Το κόκκινο είναι.
Το βέβαιο είναι ότι όσοι αντάλλαξαν την ελευθερία για την ασφάλεια θα συνειδητοποιήσουν για άλλη μια φορά ότι έχασαν και την ελευθερία και την ασφάλεια.
* Πηγή: info-war.gr
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22172:xatzhstefanou-hlios-prasinos&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Θύελλα στην Ξάνθη για τον Ζεϊμπέκ, που είναι επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ

17.09.2015

Θύελλα αντιδράσεων στους πατριώτες Ελληνες έχει ξεσηκώσει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει και πάλι στην πρώτη θέση της λίστας των επερχόμενων εκλογών στην Ξάνθη τον γνωστό για τα φιλοτουρκικά αισθήματά του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ο φαρμακοποιός, που αναμένεται να βρεθεί και πάλι στα βουλευτικά έδρανα, θεωρείται κόκκινο πανί για την τοπική κοινωνία, καθώς πολλάκις έχει εκφράσει ανοιχτά τις ανθελληνικές απόψεις του.
Ο 47χρονος πολιτικός κατάγεται από την Ξάνθη, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκαζή (Gazi) στην Αγκυρα, από το 2003 δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός, αρχικά στον Κένταυρο, ενώ το 2006 άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην Ξάνθη.

Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, όταν το «κίνημα» των τουρκόψυχων είχε αποκτήσει αυξημένη δυναμική, εκμεταλλευόμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τα «δώρα» στους μουσουλμάνους της Θράκης, μέσω των οποίων εξαγόραζε ψήφους. Εκτοτε ο Ζεϊμπέκ απέκτησε πρόσβαση στα τουρκόφιλα ΜΜΕ και στενές σχέσεις με την κορυφή των πρακτόρων που δρουν στην Ελλάδα, αλλά και με την ελίτ σκληροπυρηνικών πολιτικών του Ερντογάν, που ασπάζονται και προωθούν την κοσοβοποίηση της Θράκης.

«Διατηρεί αδελφικές επαφές με τους δύο ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ, οι οποίοι αποτελούν και τους ανθρώπους που κανονίζουν πώς θα... ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει φροντίσει να χτίσει το προφίλ του εμφανιζόμενος δημόσια, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Μεχμέτ Μουεζίνογλου και τον Μπιλάλ Ερντογάν. Εξάλλου εμφανίζεται συνεχώς σε κάθε ανθελληνική εκδήλωση, ενώ δεν διστάζει να μιλά μπροστά στη σημαία που εμφανίζει τη Δυτική Θράκη "πράσινη και ανεξάρτητη", στην ημισέληνο και σε πορτρέτα του Κεμάλ Ατατούρκ» αναφέρει πηγή της «δημοκρατίας».
Αρ. Μάτιος
http://www.dimokratianews.gr/content/52992/thyella-stin-xanthi-gia-ton-zeimpek-poy-einai-epikefalis-tis-listas-toy-syriza

Οργιάζει στην Τουρκία η καπηλεία της Ελληνική Μικρασιατικής Ιστορίας

Η απόλυτη καπηλεία της ελληνικής Ιστορίας συμβαίνει στην Τουρκία. Όντας απόγονοι των Ούννων της στέπας (κυριολεκτικά, χωρίς ίχνος «ρατσιστικής» πρόθεσης), μη έχοντας κάτι ανάλογο να επιδείξουν, προβάλουν τα αρχαία ελληνικά των ελληνικών ακτών της Μικράς Ασίας, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ., εκμεταλλευόμενοι, με τον πιο άθλιο τρόπο, την ελληνική κληρονομιά, χάρη στην οποία εκατομμύρια τουριστών συρρέουν κάθε χρόνο στην Τουρκία και της αφήνουν πολύτιμο συνάλλαγμα. 
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ
Στην κατηγορία των ελεεινών προπαγανδιστών ανήκει, από ότι φαίνεται και η Τουρκάλα δημοσιογράφος Σιμπέλ Χουρτάς, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία Μίλητο, παραλείποντας τη μικρή λεπτομέρεια, ότι η Μίλητος ήταν ελληνική και μάλιστα η μεγαλύτερη και ισχυρότερη πόλη της αρχαίας ελληνικής Ιωνίας, μέχρι την άλωση της από τους Πέρσες.
Η δε Μίλητος δεν είναι απλώς μια αρχαία ελληνική πόλη. Είναι μια πανάρχαια ελληνική πόλη, η οποία αναφέρεται, ως «Μιλαβάντα», σε επιστολή Χετταίου ηγεμόνα προς τον ηγεμόνα των «Αχιγιάβα» (Αχαιών) «Αταρισίγια» (Ατρέα;), τον 13ο, τουλάχιστον, αι. π.Χ. Στην επιστολή αυτή ο Χετταίος ηγεμόνας παραδέχεται ότι η Μίλητος ήταν υπό τη διοίκηση του ηγεμόνα των Αχαιών, από τότε και αναφέρεται σε ένα επεισόδιο που είχε διαταράξει τις σχέσεις των δύο τότε αυτοκρατοριών.


Η Μίλητος υπήρξε το κέντρο των Ιώνων και από εκεί ξεκίνησε η Ιωνική Επανάσταση κατά των Περσών, το 499-493 π.Χ. με τους Αθηναίους και τους Ερετριείς να αποστέλλουν βοήθεια. Όταν δε οι Πέρσες κυρίευσαν και ισοπέδωσαν τη Μίλητο, την τελευταία πόλη που τους αντιστεκόταν, στην Αθήνα, την Ιωνική μητρόπολη, κηρύχτηκε πένθος και ο τραγικός Φρύνιχος παρουσίασε την τραγωδία «Μιλήτου Άλωσις».
Η Τουρκάλα δημοσιογράφος όμως, σε άρθρο της στο «al Monitor», τα ξεχνά όλα αυτά. Αναφέρεται εκτεταμένα στον ναό του Απόλλωνα στη Μίλητο, ή κατ’ αυτήν, στην αιγιακή τουρκική επαρχία Ντιντίμ, τα αρχαία ελληνικά Δίδυμα, όπου υπήρχε μαντείο του Απόλλωνα από τον 7ο αι. π.Χ. τουλάχιστον.
Η Χουρτάς αναφέρεται, αορίστως, σε κάποιον Ιωνικό πολιτισμό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που υπήρξε εκεί, ο οποίος προφανώς φύτρωσε, εντελώς ξαφνικά. Αν και αναφέρει όλους τους θεούς των αρχαίων Ελλήνων, εξακολουθεί να αναφέρει πουθενά ποιοι, τέλος πάντως, λάτρευαν αυτούς τους θεούς. Αν και αναφέρεται στον Αλέξανδρο τον Μέγα επίσης και αυτός δεν έχει, κατ’ αυτήν, καμία εθνικότητα.
Η τουρκική προπαγάνδα οργιάζει σε κάθε επίπεδο, ακόμα και στο πολιτιστικό. Και όχι μόνο οργιάζει, αλλά και θριαμβεύει, ελλείψει οποιασδήποτε ελληνικής αντίδρασης, γενικώς… και δυστυχώς. Θα στείλει κάποιος εγνωσμένης επιστημονικής αξίας Έλληνας καθηγητής απάντηση στο ψευδές και παραπλανητικό άρθρο της Τουρκάλας δημοσιογράφου;

defence-point

Λεμονόνερο ~ Απόλυτος σύμμαχος για την υγιεία

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά από τις συστάσεις των ειδικών ότι είναι πολύ ωφέλιμο να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, διαπιστώνοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει το νερό για τον οργανισμό μας.
Ακόμη πιο ωφέλιμο, όμως, είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα ευεργετικό στοιχείο στο νερό που πίνουμε: και αυτό είναι το λεμόνι, που συγκεντρώνει από μόνο του εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες.
Το λεμόνι συγκεντρώνει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επίτευξη ενός καλού επιπέδου υγείας.
• Αντισηπτικές ιδιότητες – Το λεμόνι προλαμβάνει τη σήψη (τη συγκέντρωση παθογόνων βακτηρίων) ή/και την αποσύνθεση των ιστών. 
• Aντι-σκορβουτικό – Το λεμόνι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, προλαμβάνοντας τις ασθένειες και υποβοηθώντας τον «καθαρισμό» του οργανισμού.
• Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης – Το λεμόνι συγκεντρώνει ιδιότητες που ανακουφίζουν ορισμένα συμπτώματα δυσπεψίας και βελτιώνει τη γενικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

• Οφέλη για τα ήπαρ – Το νερό με λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό τουήπατος. Υποβοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής ροής της χολής μέσω της υγροποίησής της. Το νερό με λεμόνι παρέχει επίσης ένα φυσικό μέσο για την ενίσχυση των ηπατικών ενζύμων στις περιπτώσεις που τα τελευταία αραιώνονται. Βοηθά επίσης και στη ρύθμιση των επιπέδων οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ, διαδικασία που επηρεάζει τα γενικότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.


• Υποβοηθά την πέψη – Το νερό με λεμόνι βοηθά σημαντικά τη διαδικασία πέψης και αποβολής. Η συχνή κατανάλωσή του επιδρά θετικά στη λειτουργία τουγαστρεντερικού σωλήνα.
• Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – Το νερό με λεμόνι διαθέτειαλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Επιπρόσθετα, το νερό με λεμόνι συγκεντρώνει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο της ανάπτυξης βακτηρίων στον οργανισμό μας. Η γαργάρα με νερό και λεμόνι δημιουργούν μία άριστη θεραπεία για τονπονόλαιμο (Ξεπλένουμε καλά το στόμα μετά).

• Απώλεια Βάρους  Η υποβοήθηση της λειτουργίας της πέψης καθιστά το νερό με λεμόνι «σύμμαχο» στην απώλεια βάρους.

• Καθαρίζει το Αίμα
• Οφέλη για το Αναπνευστικό Σύστημα – Το νερό με λεμόνι βοηθά στην θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων, καθότι καθιστά την αναπνοή ευκολότερη.
• Συνεισφέρει στον έλεγχο της αιμορραγίας
• Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης


• Προλαμβάνει προβλήματα στους νεφρούς.
• Βοηθά στην Ανάπτυξη των Παιδιών – Κατά την εγκυμοσύνη, το νερό με λεμόνι θωρακίζει τα οστά του μωρού. 
«Τροφή: Σούπερ ωφέλιμο το λεμονάκι μας στο νερό, ειδικά όταν το πίνουμε με άδειο στομάχι το πρωί!!

http://proionta-tis-fisis.com/lemononero-apolitos-simmahos-gia-tin-igieia/

Ζωντανή βρέθηκε γυναίκα έπειτα από 31 χρόνια που η γερμανική αστυνομία τη θεωρούσε νεκρή

Η αστυνομία του Ντίσελντορφ την είχε καταγράψει ως θύμα δολοφονίας 31 ολόκληρα χρόνια πριν κι όμως εκείνη ζει και είναι απολύτως υγιής


Μια γυναίκα, θύμα δολοφονίας κατά την αστυνομία, ξαναβρέθηκε τυχαία —ολοζώντανη και υγιέστατη— στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου ζούσε επί 31 χρόνια κρύβοντας, με απόλυτη επιτυχία κατά τα φαινόμενα, την πραγματική ταυτότητά της.
Η γυναίκα, 55 ετών σήμερα, εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1984 από την περιοχή του Μπρούνσβικ. Τότε ήταν 24 ετών και διέμενε σε έναν φοιτητικό κοιτώνα. Μετά από πολύμηνες, άκαρπες έρευνες, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φοιτήτρια είχε δολοφονηθεί.
Οι αρχές έφτασαν μάλιστα πολύ κοντά στη σύλληψη του "δολοφόνου": ένας άνδρας που είχε συλληφθεί για τον φόνο μιας μαθήτριας σε ένα δάσος κοντά στο Βόλφσμπουργκ "ομολόγησε" τη δολοφονία της 24χρονης αλλά αργότερα ανακάλεσε. Το 1989 η αγνοούμενη κηρύχθηκε επισήμως νεκρή.
Εντελώς κατά τύχη, η αστυνομία ξαναβρήκε τα ίχνη της στις 11 Σεπτεμβρίου. Αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα σπίτι του Ντίσελντορφ όπου είχε γίνει διάρρηξη και αιφνιδιάστηκαν όταν η γυναίκα που βρήκαν εκεί τους αποκάλυψε ότι το όνομα στο κουδούνι δεν ήταν το πραγματικό της. Στη συνέχεια, τους είπε το πραγματικό της όνομα και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε οικειοθελώς πριν από 31 χρόνια.
Η 55χρονη είχε ακόμη στην κατοχή της τα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ταυτότητά της και τα έδειξε στους αστυνομικούς. Αρνήθηκε όμως να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το έκανε και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να έλθει σε επαφή με την οικογένειά της.
Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει ακόμη πώς κατάφερε να ζήσει επί τόσα χρόνια με ψεύτικα στοιχεία, χωρίς να έχει καμία ταυτότητα.

Πηγή: ΑΠΕ
Σεπτέμβριος 25 2015 10:35
http://news247.gr/eidiseis/paraksena/zwntanh-vrethhke-gynaika-epeita-apo-31-xronia-poy-h-germanikh-astynomia-th-thewrouse-nekrh.3682580.html

Υπερθέαμα από το «ματωμένο φεγγάρι»


Ενα εντυπωσιακό και σπάνιο ουράνιο φαινόμενο θα συμβεί τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας! Οσοι ξυπνήσουν πολύ νωρίς, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τεράστιο και πολύ φωτεινό φεγγάρι αρχικά να σκοτεινιάζει και στη συνέχεια να «βάφεται» με ένα απόκοσμο κοκκινωπό φως!
Το ξεχωριστό φαινόμενο ονομάζεται ολική έκλειψη υπερπανσελήνου και στην πραγματικότητα είναι δύο φυσικά φαινόμενα σε ένα, δηλαδή ολική σεληνιακή έκλειψη σε συνδυασμό με την περίφημη υπερπανσέληνο.

Η ολική έκλειψη Σελήνης είναι ένα σχετικά συχνό φυσικό φαινόμενο (τον 21ο αιώνα θα έχουμε 85), το οποίο συμβαίνει όταν η σκιά της Γης «κρύβει» τον Ηλιο από το φεγγάρι. Από την άλλη, υπερπανσέληνο έχουμε όταν το ολόγιομο φεγγάρι συμπίπτει με το περίγειο, δηλαδή την ελάχιστη δυνατή απόσταση μεταξύ Γης - Σελήνης. Το γεγονός αυτό κάνει την πανσέληνο να φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από το σύνηθες.
Κάθε πότε συμπίπτει ολική έκλειψη Σελήνης με υπερπανσέληνο; «Σπάνια» τονίζει ο αστρονόμος και επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος. «Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πέντε φορές παρατηρήθηκε το διπλό αυτό φυσικό φαινόμενο από το 1900, και συγκεκριμένα το 1910, το 1928, το 1946, το 1964 και το 1982, ενώ θα παρατηρηθεί ξανά το 2033».
Ακόμη και στην περίπτωση της ολικής έκλειψης, το φεγγάρι δεν γίνεται τελείως σκοτεινό, αλλά παίρνει μια κοκκινωπή απόχρωση, γι' αυτό πολλοί το ονομάζουν «ματωμένη σελήνη».

Απόχρωση

Ετσι, όταν η σκιά της Γης καλύψει πλήρως τον σεληνιακό δίσκο και ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία, περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε σκόνη κ.λπ.), η επιφάνεια της Σελήνης θα αποκτήσει μια περισσότερο ή λιγότερο έντονη κοκκινωπή-πορτοκαλιά απόχρωση.
Οσοι επιθυμούν να θαυμάσουν την ολική έκλειψη της σούπερ πανσελήνου και δεν θέλουν να περιμένουν έως το 2033, θα πρέπει να ξενυχτήσουν (για τα καλά!) ή να βάλουν νωρίς το ξυπνητήρι. Η ολική φάση της έκλειψης, κατά την οποία ολόκληρη η Σελήνη θα έχει εισέλθει στη σκιά της Γης, υπολογίζεται να ξεκινήσει στις 5.11, το μέγιστο της έκλειψης θα παρατηρηθεί στις 5.47, ενώ το τέλος της ολικής φάσης θα είναι στις 6.23.
http://www.espressonews.gr/reportaz/2015/09/141493/ypertheama-apo-matomeno-feggari

ΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη - Ο αρχιεπίσκοπος AmelShimon Nova από την Μοσούλη του Ιράκ, που κατέφυγε τώρα στην Γερμανία, έδωσε μια συνέντευξη στον γερμανικό τύπο προειδοποιώντας με πολύ αυστηρό τόνο τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους χριστιανούς, να σταματήσουν αυτήν την εισβολή των λαθρομεταναστών, στην πλειοψηφία μουσουλμάνων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Προσοχή τους τζιχαντιστές. Θα σας σφάξουν σαν τα πρόβατα, εγώ τα έζησα στο πετσί μου!» Ο Amel Shimon προειδοποιεί ότι όλες οι παραδοσιακές χριστιανικές άξιες δεν έχουν καμία απολύτως αξία σε όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.
Αλλά ας παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του : «Τα σημερινά μαρτύρια των χριστιανών στην Ανατολή είναι πρόγευση στο τι έχουν να τραβήξουν οι χριστιανοί και γενικά οι Ευρωπαίοι από αυτούς, όταν πατήσουν για τα καλά το πόδι τους στην Ευρώπη. Η δική μου ενορία έχει καταληφθεί από ριζοσπάστες ισλαμιστές και υποχρέωσαν τους δικούς μας να γίνουν ισλαμιστές. Μπροστά μας τους έσφαζαν σαν τα αρνιά. Αλλά δόξα τω Θεώ η ενορία μου δεν εξοντώθηκε εντελώς. Ακόμα κρατεί η πίστη μας στον Χριστό τόσο πολύ που δεν κατάφεραν να μας εξαφανίσουν από εκείνη την περιοχή.
Πρέπει να καταλάβετε την αλήθεια της Μέσης Ανατολής, τον τρόπο σκέψης τους, τον τρόπο ζωής τους, και πάνω από όλα τι είναι ικανοί να κάνουν ανά πάσα στιγμή για την θρησκεία τους, για τον Αλλάχ τους, για να βρεθούν στον παράδεισο όπως λένε. Μην καλωσορίζετε αυτές τις μάζες, θα αποτελέσουν πολύ μεγάλο κίνδυνος σε λίγο καιρό. Λέτε συνεχώς όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο. Αυτό είναι ένα μέγα λάθος. Το Ισλάμ δεν λέει το ίδιο. Οι δίκες μας αξίες δεν είναι ίδιες με τις δικές τους, αν γρήγορα δεν συνέρθετε θα γίνετε θύματα αυτών που καλωσορίσατε στα σπίτια σας».
Στην ερώτηση αν το Ισλάμ από μόνο του αποτελεί κίνδυνο, απαντάει ο Αmel: «Οι μουσουλμάνοι, δεν είναι το πρόβλημα. Θέλουν να ζήσουν όπως εσείς και εγώ. Το πρόβλημα είναι οι χιλιάδες IS, SALAFISTEN, DSCHIHADDISTEN που έρχονται στις χώρες σας κάθε μέρα. Αυτό το Ισλάμ προπαγανδίζει την Σαρία με άλλες αρχές που δεν συμβιβάζονται καθόλου με τον δυτικό πολιτισμό».
Και συνεχίζοντας ανέφερε : «Το καρκίνωμα τον λαθρομεταναστών θα σας σκοτώσει. Το Ισλάμ βρίσκεται σε βαθιά κρίση αιώνες τώρα. Έχει χωρίς αμφιβολία ένα εξαιρετικά πνευματικό, θεολογικό, ανθρωπιστικό δυναμικό. Αλλά αυτό δεν χρησιμοποιείται. Βρίσκεται σε αγρανάπαυση. Πολλοί μουσουλμάνοι είναι επιρρεπής σε ιδεολόγους και δημαγωγούς που ερμηνεύουν τις βασικές αρχές της θρησκείας του Ισλάμ με τον δικό τους τρόπο. Οι συνέπειες φαίνονται εδώ. Τα βίαια και αιματηρά επεισόδια γρήγορα θα γίνουν αισθητά και στη Δύση. Στην Ευρώπη υπάρχει σήμερα ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δυναμικό Τζιχάντ που μισεί θανάσιμα τον χριστιανισμό. Η Δύση μέχρι σήμερα δεν έχει να δώσει καμία απάντηση στην απειλή αυτή, καμία απάντηση για αυτόν τον κίνδυνο. Ότι έχει αναπτυχτεί από τους Τζιχαντιστές θα εξαπλωθεί περαιτέρω ανεξέλεγκτα. Για παράδειγμα πρόσφατα σε ένα χωριό στη Βαυαρία με 2.000 κατοίκους το 90% χριστιανούς, έφεραν σε μια εβδομάδα 2.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Καταλαβαίνετε τώρα τι έχει να γίνει»
Καταλήγοντας ο παπικός αρχιεπίσκοπος είπε μια χαρακτηριστική παρομοίωση : «Ξέρετε η Ευρώπη τι είναι ; Είσαι ένας συνεπιβάτης μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ο οδηγός είναι τρελός. Μαζί σου στο αυτοκίνητο είναι και ένας τυφλός ακριβώς στο πίσω κάθισμα. Αισθάνεσαι άβολα και θέλεις να κατέβεις από το αμάξι. Αλλά ο τρελός οδηγός δεν σταματάει δυστυχώς. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να ξεφύγεις γιατί ήδη τρέχει με πολλή μεγάλη ταχύτητα. Όσο προχωράει οι ανησυχίες σου γίνονται όλο και πιο έντονες. Ο τυφλός αδιάφορα λέει ότι θα πρέπει απλά να χαλαρώσεις και να τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα διότι ούτως ή άλλως δεν μπορείς να επέμβεις στην οδήγηση. Ξαφνικά, προβάλλει από απόσταση ένα τεράστιο τείχος και εσείς με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνεστε κατά πάνω του. Εσύ ουρλιάζεις και λες τον οδηγό να σταματήσει αλλά αυτός δεν αντιδράει καθόλου. Αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι και να εξοργίζεσαι. Ο οδηγός επιταχύνει πιο πολύ. Ο τυφλός από πίσω αρχίζει αντίθετα να χαίρεται και να χειροκροτεί και εμψυχώνει τον οδηγό να τρέξει ακόμα γρηγορότερα. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν όλα αυτά τα ονειρεύεσαι αυτήν τη στιγμή. Η οργή σου εναλλάσσεται με φόβο και απελπισία. Το τείχος γίνεται όλο και μεγαλύτερο και ο κίνδυνος που πλησιάζει είναι πλέον αναμενόμενος. Ο οδηγός όμως και ο τυφλός χασκογελάνε σαν τρελοί και έτσι κατευθύνεστε προς τον γκρεμό».
Αυτά από ένα παπικό ιερωμένο που προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια. Αλήθεια, είδατε κανένα δικό μας αρχιερέα, ή επίσκοπο, να βγει δημόσια και να μιλήσει για ότι πραγματικά συμβαίνει με όλο αυτό το τσουνάμι που πλημμυρίζει καθημερινά την χώρα μας λεηλατώντας την ιδία την ταυτότητα μας ;
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αρχισαν τα κόλπα με τα θρησκευτικά

Η αναπλ. υπουργός Παιδείας καταργεί τις δηλώσεις απαλλαγής από το μάθημα!
Αρχισε τα κόλπα με το μάθημα των Θρησκευτικών η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πριν καλά καλά αναλάβει το χαρτοφυλάκιο. Την αρχή έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία (προφανώς έχοντας τακτοποιήσει όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης) έσπευσε μέσω του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγείλει την κατάργηση των δηλώσεων απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Ωστόσο, δεν εξήγησε με ποιον ακριβώς τρόπο θα λαμβάνεται πλέον η απαλλαγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο όποιος θέλει θα μπορεί να μην παρακολουθεί το μάθημα.
«Ανεξιθρησκεία»
«Η ταύτιση ή η σύγχυση του θρησκευτικού χώρου με τον δημόσιο χώρο, που είναι κοσμικός και ανεξίθρησκος, είναι προβληματική. Αν κάποιος θεωρήσει ότι ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι ανεξίθρησκος, εκεί κόβονται οι φωνές ότι πάμε να κατεδαφίσουμε την Εκκλησία και τη θρησκεία. Είναι πράγματα που στον 21ο αιώνα θα πρέπει να είναι λυμένα. Υπάρχει ένας δημόσιος χώρος όπου το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκεία» ανέφερε αρχικά. Αμέσως μετά όμως (παραποιώντας την αλήθεια) έριξε τη «βόμβα»!

«Δεν πρέπει κανείς να υπογράφει σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να το καταργήσουμε άμεσα. Δεν μπορεί να δηλώνει ή να μη δηλώνει αν είναι ή δεν είναι κάποιος οτιδήποτε θέλει». Η νέα υφυπουργός παιδείας (πέραν του τραγικού επιπέδου των ελληνικών της, όπως φάνηκε στην παραπάνω ασύντακτη δήλωση), είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω εμπάθειας, παρέλειψε να αναφέρει ότι, με βάση όσα ισχύουν σήμερα στα σχολεία, όποιος ζητεί απαλλαγή δεν υποχρεούται να δηλώσει το θρήσκευμά του! Επομένως πιάστηκε αδιάβαστη ή ψεύδεται σκοπίμως.

Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από υπεύθυνη δήλωση του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία ο μαθητής επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης. Προφανώς η κυρία Αναγνωστοπούλου θέλει αυτό να γίνεται χωρίς καμία διαδικασία (ίσως γιατί ελπίζει σταδιακά στην κατάργηση των Θρησκευτικών).
Νωρίτερα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει ότι τόσο η ίδια όσο και ο υπουργός Νίκος Φίλης δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Εκκλησία.
Η «νέα Ρεπούση» και οι απόψεις της
Πάντως η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είναι... άγνωστη. Στα έργα και τις ημέρες της είχε αναφερθεί εγκαίρως η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 19 Ιουλίου με δημοσίευμα που είχε τον τίτλο «Η νέα Ρεπούση στα σαλόνια του υπουργείου Εξωτερικών». Κι αυτό γιατί οι απόψεις της (όπως το ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να λέγονται «Μακεδόνες») θυμίζουν έντονα όσα ανιστόρητα υποστήριζε η αλήστου μνήμης Ρεπούση. Να σημειωθεί ότι η νέα υφυπουργός είναι τουρκομαθής (!) με ειδικότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και είχε υποστηρίξει φανατικά το «ναι» στο Σχέδιο Ανάν.
 http://www.dimokratianews.gr/content/53401/arhisan-ta-kolpa-me-ta-thriskeytika

ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μεγάλο σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία τα καινούργια εκπαιδευτικά βιβλία τα οποία χαρακτηρίζουν την μεγάλη μειονότητα των Αλεβιτών σαν άθεους και σαν ανθρώπους άνευ θρησκείας. Συγκεκριμένα ένα χαρακτηριστικό κεφάλαιο που έχει τον τίτλο, «Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi», δηλαδή «Θρησκευτικός πολιτισμός και Γνώση Ηθικής», οι Αλεβίτες της Τουρκία ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζονται σαν άθεοι, άθρησκοι και ανήθικοι, δηλαδή… χωρίς ηθικές αρχές. Παράλληλα αναφέρονται τα κυριότερα Ιδρύματα των Αλεβιτών σαν καθαρά λαογραφικά Ιδρύματα, χωρίς να έχουν καμία θρησκευτική διάσταση και πολύ περισσότερο καμία θρησκευτική παράδοση. Οι δε οίκοι προσευχής των Αλεβιτών, τα γνωστά Cem Evleri που για τους Αλεβίτες έχουν την ίδια αξία με τους ναούς των χριστιανών και τα τζαμιά των μουσουλμάνων, χαρακτηρίζονται σαν απλοί χώροι συγκέντρωσης διαφόρων ομάδων.
Όπως ήταν επόμενο οι χαρακτηρισμοί αυτοί, οι οποίοι για τους περισσότερους αποδίδονται στο ισλαμικό πρότυπο που θέλει να επιβάλει το καθεστώς του Ερντογάν ξεσήκωσαν την μεγάλη οργή των Αλεβιτικων οργανώσεων της Τουρκία και όχι μόνο.
Να σημειωθεί ότι αυτό το επεισόδιο είναι το αποκορύφωμα μιας μεγάλης σύγκρουσης των Αλεβιτών με το ισλαμικό καθεστώς των Ερντογάν- Νταβούτογλου που εξελίσσεται εδώ και χρόνια και τώρα έφτασε στο αποκορύφωμα της, προσθέτοντας άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα στην σημερινή Τουρκιά της οποίας τα θεμέλια τρίζουν από την βάση τους.
Τέλος να προσθέσουμε και αυτό σαν δίδαγμα για τα δικά μας σχολικά βιβλία, οι αναφορές των τουρκικών σχολικών βιβλίων του μαθήματος των θρησκευτικών που είναι υποχρεωτικό για τον Χριστιανισμό, είναι μόλις 2,5 σελάδες και μα μειωτικό τρόπο.
Την ίδια ώρα εδώ στην Ελλάδα κάποιοι καινούργιοι «φωστήρες» της εκπαίδευσης ετοιμάζονται να θέσουν το μάθημα αυτό υπό διωγμό και την κατάργησης ουσιαστικά της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παιδείας, το βασικότερο κύτταρο της ύπαρξης μας σαν Ελληνισμός και Ορθοδοξία.
Και εις ανώτερα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Να επιτρέψει η Ελλάδα σε άλλα κράτη της ΕΕ να φυλάξουν τα σύνορά της ζήτησε ο Όρμπαν «Αν δεν είναι ικανοί να τους ζητήσουμε ευγενικά» είπε προκλητικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Η Ελλάδα πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτόρ Όρμπαν, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
"Πιστεύω πως αν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να περιφρουρήσουν τα σύνορα τους, τότε πρέπει να τους ζητήσουμε ευγενικά, καθώς είναι ένα ανεξάρτητο έθνος, να επιτρέψουν στα άλλα κράτη της ΕΕ να διαφυλάξουν τα σύνορά της Ελλάδας", δήλωσε ο Β. Όρμπαν.
http://www.makthes.gr/news/GR/Politiki_Oikonomia/Politiki_LOikonomia/Na_epitrepsei_i_Ellada_se_alla_krati_tis_EE_na_fylaxoyn_ta_synora_tis_zitise_o_Ormpan

Η Γερμανία αποσιωπά βιασμούς από Μουσουλμάνους για να μην ''προκληθούν ταραχές''!

Σοκ προκαλεί το ρεπορτάζ του Paul Joseph Watson, γιαλογαριασμό της ιστοσελίδας «Infowars», το οποίο αναφέρει ότι τα Γερμανικά ΜΜΕ σε συνεργασία με τις Γερμανικές αρχές ασφαλείας αποκρύπτουν συστηματικά περιστατικά βιασμών από Μουσουλμάνους φοβούμενοι ότι θα προσβληθούν οι χιλιάδες ομόδοξοι των βιαστών, μετανάστες που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα και θα προκληθούν ταραχές! 
 
Αναφορές βιασμών γυναικών και παιδιών από Μουσουλμάνους καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά, στα Γερμανικά μέσα, από διάφορες Γερμανικές οργανώσεις με τις καταγγελίες τους όμως να μη δημοσιεύονται, σε αντίθεση με τα εκατοντάδες ρεπορτάζ της Γερμανικής τηελόρασης που παρουσιάζουν τη θετική πλευρά της «Συριακής προσφυγικής κρίσης», τη στιγμή που μόνο το 5% των μεταναστών να είναι Σύροι πρόσφυγες, με τους περισσότερους εκ των Μουσουλμάνων που εισέρχονται στη Γερμανία να είναι οικονομικοί μετανάστες.
 
Παράλληλα αίσθηση προκαλεί και η οδηγία της Γερμανικής κυβέρνησης προς σχολεία που βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα ''προσφύγων'' με σκοπό να προειδοποιήσουν τις μαθήτριες τους ώστε να μη φορούν σορτσάκια ή κοντές φούστες, για να μην «προσβάλουν τους μετανάστες και για να μην τους προκαλούν»!

defencenews

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Ο ΡΕΝΤΣΙ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΝΑ ¨"ΣΠΑΣΕΙ" Ο ΑΛΕΞΗΣ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τον Ιταλό πρωθυπουργό ότι έπαιξε τον ρόλο του «καλού μπάτσου» στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου.
Στην κόντρα που ξέσπασε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ανάμεσα στον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Ματέο Ρέντσι, επανέρχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με κείμενο που δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Μετά από την επίθεση του Ιταλού πρωθυπουργού, που δήλωσε «ξεφορτωθήκαμε αυτόν τον Γιάννη Βαρουφάκη», ο πρώην ΥΠΟΙΚ έδωσε τη δική του απάντηση και έστειλε μήνυμα στον Ματέο Ρέντσι το μήνυμα ότι δεν τον ξεφορτώθηκε και δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ενώ τον κατηγορεί ότι έπαιξε το ρόλο του «καλού μπάτσου» στη διαπραγμάτευση, καταλογίζοντάς του ότι συνέβαλε σημαντικά στο να «σπάσει» ο Αλέξης Τσίπρας και να αποδεχθεί το νέο πρόγραμμα.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Βαρουφάκη:

Ο κ. Ρέντσι πανηγύριζε αφού με «ξεφορτώθηκε», επικαλούμενος την «απομάκρυνσή» μου από τη «σκηνή» ως ένα σημάδι ότι οι «αποστάτες» πετάχτηκαν. Είναι μία ψευδαίσθηση με κίνητρο. Τον προηγούμενο Ιούλιο «ξεφορτώθηκαν» κάτι πιο σημαντικό από εμένα. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο κ. Ρέντσι με παρουσιάζει σαν έναν αποστάτη που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι στην πολιτική έρημο. Η αλήθεια είναι πιο απογοητευτική. Σε αντίθεση με πολλούς από τους συντρόφους μου, παρέμεινα πιστός στην πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ που μας εξέλεξε στις 25 Ιανουαρίου ως ένα ενιαίο κόμμα που έφερε την ελπίδα στους Ελληνες και τους Ευρωπαίους. Ελπίδα για τι; Για μία μόνιμη έξοδο από τα προγράμματα δανείων που έχουν κοστίσει ακριβά στην Ευρώπη και καταδίκασαν την Ελλάδα σε μόνιμη ύφεση και προοιώνισαν αποτυχημένες πολιτικές για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τι συνέβη; Υπό την ακραία σκληρότητα των Ευρωπαίων ηγετών, ανάμεσά τους ο κ. Ρέντσι (ο οποίος αρνήθηκε να συζητήσει λογικά τις προτάσεις της Ελλάδας), ο πρωθυπουργός μου, ο Αλέξης Τσίπρας, υπέστη στις 12 και 13 Ιουλίου αβάστακτο bullying ωμό εκβιασμό, απάνθρωπες πιέσεις. Ο κ. Ρέντσι έπαιξε κεντρικό ρόλο στο να βοηθήσει να σπάσει ο Αλέξης, με την τακτική του ''καλού μπάτσου'', βασισμένη στο ''Αν δεν υποχωρήσεις θα σε καταστρέψουν, σε παρακαλώ πες τους ναι'''.

Ο Αλέξης και εγώ πήραμε διαφορετικούς δρόμους γιατί διαφωνήσαμε για το αν μπλόφαραν ή όχι και για το αν εμείς είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε μία ακόμη μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας στην αδίστακτη Τρόικα τα κλειδιά από ότι απέμεινε από το ελληνικό κράτος. Αυτό ήταν και παραμένει μία διαφωνία ανάμεσα στον Αλέξη και εμένα.

Μετά από αυτή τη διαφωνία, ο Αλέξης επέβαλε μία αναστροφή στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια (τα αποδέχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ως αναγκαίο κακό) και ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των μελών του κόμματος δεν μπορούσαν να τον ακολουθήσουν σε αυτό το δρόμο. Δεν ήταν μόνο η Λαϊκή Ενότητα που έφυγε. Ηταν άνθρωποι όπως ο Τάσος Κορωνάκης, ο γραμματέας του κόμματος, εγώ και πολλοί πολλοί άλλοι που ποτέ δεν συμμερίζονταν την ατζέντα της Λαϊκής Ενότητας. Δεν ήμασταν αποστάτες, απλά σύντροφοι που διαφώνησαν με τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ, που αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις αποσχιθέντων κομμάτων, όπως η Λαϊκή Ενότητα και που επέλεξαν να μείνουν εκτός αυτών των θλιβερών βουλευτικών εκλογών οι οποίες δεν μπορούσαν, όπως και δεν έκαναν, να έχουν ως αποτέλεσμα ένα κοινοβούλιο ικανό να εφαρμόσει ένα βιώσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα.

Πίσω στον κ. Ρέντσι. Κύριε Ρέντσι, έχω ένα μήνυμα για εσάς: Μπορείτε να πανηγυρίζετε όσο θέλετε για το γεγονός ότι δεν είμαι πλέον υπουργός Οικονομικών, ούτε καν στη βουλή. Αλλά δεν μπορείτε να με ξεφορτωθείτε. Είμαι ακμαίος πολιτικά, όπως οι άνθρωποι στην Ιταλία μου θυμίζουν όταν περπατώ στους δρόμους της όμορφης χώρας σας. Οχι, αυτό που ξεφορτωθήκατε, συμμετέχοντας σε αυτό το ποταπό πραξικόπημα ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική δημοκρατία τον περασμένο Ιούλιο ήταν η ίδια σας η αξιοπιστία ως Ευρωπαίος δημοκράτης. Πιθανότατα, την ψυχή σας κιόλας. Ευτυχώς, αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο. Αλλά πρέπει να κάνετε σοβαρές επανορθώσεις. Ανυπομονώ να σας δω να επιστρέφετε στις τάξεις των δημοκρατών της Ευρώπης.


Πηγή: http://www.voria.gr/article/epanerchete-o-varoufakis-o-rentsi-sinevale-sto-na-spasi-o-alexis

Περιφέρεια Αττικής: Στήνει «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας, χωρίς ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΚΚΕ

Μια «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας, αποφορτισμένη από την προσφορά του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, ετοιμάζεται να πλασάρει ηΠεριφέρεια Αττικής, με δράσεις στις οποίες κατέληξε απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με φανερή την προσπάθεια της ιστορικής παραχάραξης, της εξασφάλισης κλίματος «εθνικής ενότητας» και προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμβούλων του ΚΚΕ, η περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε και αποφάσισε να εορταστεί ποικιλοτρόπως η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας, αποκρύπτοντας όμως οτιδήποτε έχει σχέση με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και το ΚΚΕ.
Μια κίνηση που βεβαίως ήταν αρκετή για να υπερψηφιστεί αυτή η πρόταση και από τους χρυσαυγίτες περιφερειακούς συμβούλους!
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Περιφέρεια, στηλίτευσε αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε και στις μεθοδεύσεις κράτους και ΕΕ για εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Τόνισε ότι η απελευθέρωση της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας είναι άρρηκτα δεμένη με τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και όποιος προσπαθεί να το κρύψει, παραποιεί την Ιστορία. «Αυτό δεν είναι προσφορά στις νέες γενιές. Είναι αποκοίμιση και αποχαύνωση και γι' αυτό στηρίζεται και από τους απόγονους των συνεργατών των ναζί», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα το στέλεχος του Κόμματος.
http://www.902.gr/eidisi/politiki/75916/perifereia-attikis-stinei-epeteio-apeleytherosis-tis-athinas-horis-eam-elas

Οι Κούρδοι σύμμαχοι της Αμερικής

Το σχέδιο (κατά του Ι.Κ.) στη Συρία και η αντίδραση του Ερντογάν
Τον τελευταίο χρόνο οι ΗΠΑ είδαν τα σχέδιά τους για απελευθέρωση της Μοσούλης και άλλων περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, που είχαν ως στόχο να περιορίσουν τη δράση του Ι.Κ. στην επικράτεια του Ιράκ, να καθυστερούν.
Το γεγονός αυτό τους ανάγκασε να αλλάξουν στρατηγική και να στραφούν στο μέτωπο της Συρίας, για να οριοθετήσουν εκεί τη δράση και την επιρροή του Ι.Κ., και στη συνέχεια να στραφούν και στο εντός της ιρακινής επικράτειας μέτωπο.
Με δεδομένο ότι οι κύριες πύλες επικοινωνίας του Ι.Κ. και των τζιχαντιστών με τον έξω κόσμο ήταν δυο, αυτή της Τελ Αμπιάντ και της Τζαραμπλούς, οι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θεώρησαν σωστό να κλείσουν αυτές τις πύλες και στη συνέχεια να κινηθούν προς κατάληψη της Ράκα, που παίζει τον ρόλο της πρωτεύουσας του Ι.Κ.

Ετσι, οι ΗΠΑ στράφηκαν στους Κούρδους και συγκεκριμένα στις Δυνάμεις Λαϊκής Αμυνας (YPG) του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Β. Συρία, περιοχή την οποία οι Κούρδοι αποκαλούν Δυτικό Κουρδιστάν ή Ροζάβα.
Και αυτό γιατί οι αξιωματικοί των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν διαπιστώσει στο πεδίο της μάχης ότι ο πιο αξιόπιστος στρατός σε όλα τα μέτωπα του πολέμου και ο μόνος που μπορεί αποδεδειγμένα να νικήσει τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. είναι οι Δυνάμεις Λαϊκής Αμυνας (YPG), με τις οποίες συνεργάστηκαν για τη σωτηρία της ηρωικής πόλης Κομπάνι.

Ετσι, σε στενή συνεργασία Κούρδων και Αμερικανών, με τους πρώτους να δρουν στο έδαφος και τους δεύτερους ως αεροπορική δύναμη, απελευθερώθηκε η πόλη Τελ Αμπιάντ στα μέσα του Ιουνίου του 2015, κάτι που σήμανε συναγερμό στην Αγκυρα, γιατί με τον έλεγχο της πόλης αυτής από τις κουρδικές δυνάμεις εξασφαλίστηκε η γεωγραφική ενοποίηση των δύο καντονιών, της Τζιζίρε και του Κομπάνι.

Ομως, εκτός αυτού, υπάρχει και το ζήτημα της αναβάθμισης της διεθνούς θέσης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας και των Κούρδων της Ροζάβα και η συνεργασία με τις ΗΠΑ, που αποτελεί στην κυριολεξία κόκκινο πανί για την Αγκυρα, γιατί το PYD αποτελεί στην ουσία κλώνο ή αδελφό κόμμα του ΡΚΚ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Τουρκία, αλλά και από τις ΗΠΑ, τρομοκρατική οργάνωση.
Αρα, όταν οι ΗΠΑ συνεργάζονται πολιτικά με το PYD και στρατιωτικά με τις YPG, είναι στην ουσία σαν να αναγνωρίζουν διά της πλαγίας το ίδιο το ΡΚΚ.

Η κατάσταση άρχισε να γίνεται πιο κρίσιμη για την Αγκυρα, όταν αμέσως μετά την απελευθέρωση της Τελ Αμπιάντ είδαν στο μέτωπο αντίστοιχες προετοιμασίες και κινήσεις για την απελευθέρωση της δεύτερης και τελευταίας πύλης επικοινωνίας του Ι.Κ. με την Τουρκία, της πόλης Τζαραμπλούς.

Τότε, στις 20 Ιουλίου 2015, η Αγκυρα, για να προλάβει τις εξελίξεις, που θα ήταν καταστροφικές για την ίδια, αφού ο έλεγχος της Τζαραμπλούς από τους Κούρδους με την ευλογία και τη βοήθεια των Αμερικανών, οδηγούσε στη γεωγραφική ένωση των καντονιών του Κομπάνι με αυτό του Αφρίν και θα οδηγούσε τους Κούρδους στη θάλασσα της Μεσογείου, έσπευσε να υπογράψει συμφωνία παραχώρησης της βάσης του Ιντζιρλίκ στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, για επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Τότε παζάρεψε και απέσπασε την άδεια για να κάνει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ΡΚΚ, δίνοντας ως δώρο στην Ουάσινγκτον το «πάγωμα» του αγωγού Turkish Stream και αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη Μόσχα.
Η Τουρκία, για το άνοιγμα της βάσης του Ιντζιρλίκ, ζήτησε επίσης ως αντάλλαγμα τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας μεταξύ των καντονιών Κομπάνι και Αφρίν, για να αποτρέψει την ένωσή τους και να κρατήσει τους Κούρδους μακριά από τη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας εκείνης, Τουρκία και ΗΠΑ προχώρησαν στην εκπαίδευση και στον εξοπλισμό ταξιαρχιών που αποτελούνται από Αραβες και Τουρκομάνους, οι οποίοι με βάση το σχέδιο θα καταλάμβαναν την περιοχή που περικλείεται από τη δυτική ακτή του Ευφράτη, το Χαλέπι και τα όρια της επαρχίας Αφρίν, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αρχαία μακεδονική πόλη Ευρωπός.

Ομως και αυτός ο σχεδιασμός κατέρρευσε, καθότι οι ταξιαρχίες που πέρασαν στο έδαφος της Συρίας διαλύθηκαν σε μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να στραφούν και πάλι στους Κούρδους, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε εσπευσμένα τη Μόσχα για ένα άλλο ανατολίτικο αλισβερίσι.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέχεια του θέματος, στο άρθρο μας της Κυριακής.
Σάββας Καλεντερίδης
http://www.dimokratianews.gr/content/53368/oi-koyrdoi-symmahoi-tis-amerikis

Ἔρωτας καί γάμος: μυστήριο ἀγάπης Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Θερμοῦ