Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλος με τον πανηγυρισμό του Λίλα!

Σάλος με τον πανηγυρισμό του Λίλα! (video+photos)


Με τον αετό της «Μεγάλης Αλβανίας» πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άντι Λίλα, εξοργίζοντας τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» και όχι μόνο.

Ένα ματς που είχε κριθεί από το… μισάωρο, παραλίγο να πάρει φωτιά στις καθυστερήσεις.
Ο Αλβανός άσος του ΠΑΣ ήταν αυτός που μείωσε σε 5-1 βάζοντας… μπουρλότο με τον πανηγυρισμό του!


Read more: http://www.newsbomb.gr/sports/podosfairo/story/628380/salos-me-ton-panigyrismo-toy-lila-video-photos#ixzz3mscn1Bje

ΗΛΕΙΑ Σοβαρό τροχαίο στη διασταύρωση Κολιρίου με τρεις τραυματίες (PHOTOS)

Σύγκρουση δύο οχημάτων, ενός αγροτικού και ενός ΙΧ, σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες λίγο μετά τις 9:00 το πρωί, στην εθνική οδό Πύργου - Τριπόλεως, στο ύψος της διασταύρωσης Κολιρίου.
Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τρία άτομα. Ο οδηγός του αγροτικού, ο οδηγός και η συνοδηγός του ΙΧ.
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Πύργου, για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό των επιβατών καθώς και η Τροχαία Πύργου και ο διευθυντής της κ. Βαγγέλης Αναγνωστάκης.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πύργου ενώ η Τροχαία διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.
Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το γεγονός ότι κατά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, ο οδηγός του αγροτικού εκτινάχτηκε έξω από το όχημα, από το παράθυρο του συνοδηγού και βρέθηκε στο οδόστρωμα.

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/sovaro-trohaio-sti-diastayrosi-kolirioy-me-treis-traymaties-photos

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ

Ισραληνινές ιστοσελίδες (YNET) υποστηρίζουν ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Αρχηγό του ΓΕΣ Γκάντι Άιζενκοτ επέστρεψε από την « δραματική » επίσκεψη στη Ρωσία, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν οι ευαίσθητες συζητήσεις  για την ασφάλεια που θα γίνει ακόμα  πιο εύθραστη  στα βόρεια σύνορα   με το ρωσικό στρατό να εμβαθύνει την παρουσία του σε περιοχές στο εσωτερικό της Συρίας και τη συμμετοχή του στον πόλεμο κατά της ISIS/Daesh.
Πηγές ασφαλείας ωστόσο διέρρευσαν, ότι η ευαισθησία πηγάζει όχι μόνο από την πολυπλοκότητα του συντονισμού με έναν ξένο στρατό, αλλά και από το γεγονός ότι οι  ξένες απόρρητες εκθέσεις, υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός πρόσφατα  συγκένρωσε πληροφορίες για τον ισραηλινό στρατό στους σταθμούς του στα βόρεια σύνορα. Η ρωσο-ισραηλινή συζήτηση που περιγράφεται ως ιστορική , για πιθανή εκρηκτική κατάσταση στα σύνορα επικεντρώθηκε στο ότι τα πληρώματα των δύο πλευρών απαιτείται να κατανοήσουν τις διαδικασίες και τις μεθόδους εργασίας των  στρατιωτικών αξιωματούχων.
Παραθέτοντας μια άλλη ισραηλινή πολιτική πηγή αναφέρεται ότι « το Ισραήλ είναι έτοιμο για τις συνομιλίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά από δύο εβδομάδες  μεταξύ των Υπαρχηγων των Γενικών Επιτελείων των δύο στρατών, και ότι επίσης γνωρίζει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έχει αναπόφευκτα το συντονισμό της ασφάλειας διότι θεωρεί σημαντικό να διασφαλιστούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή .
Η βασική ανησυχία προέρχεται από το γεγονός ότι τα εξελιγμένα συστήματα που ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να χρησιμοποιεί στο εγγύς μέλλον θα δημιουργούν παρεμβολές στα ραντάρ και στα μέσα επικοινωνίας και είναι πιθανό να επηρεάσουν ακόμη και να παραλύσουν τα μέσα προειδοποίησης κινδύνου, συλλογής πληροφοριών, της διοίκησης και ελέγχου, ακόμη και τα μέσα που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινά οπλικά συστήματα « .
Ιστοσελίδα προσθέτει ότι  » υπάρχει επιπρόσθετος φόβος από την πιθανότητα αύξησης των δραστηριοτήτων του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο διότι θα είναι δύσκολη η  συλλογή πληροφοριών και οι προειδοποιήσεις κινδύνου και θα μπορεί να επικαλύπτει τις προθέσεις του εχθρού καθιστώντας ανενεργό το σύστημα ασφαλείας και τις μεθόδους εργασίας του ισραηλινού στρατού ».
Επιμένουν ότι  »οι αυξανόμενες θαλάσσιες δραστηριότητες  του Ρωσικού Στρατού θα μειώσουν σημαντικά τις δραστηριότητες του ισραηλινού ναυτικού στην περιοχή και θα τον αποτρέπουν από τη συλλογή πληροφοριών. Αν σε αυτό το δεδομένο, προστεθεί και ο ηλεκτρονικός πόλεμος, οι δραστηριότητες αυτές αναμένεται να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και σε αμοιβαία πυρά των δυο στρατών « .
Εκφράζεται η διαβεβαίωση ότι η ρωσική προσπάθεια θα εντάσσεται στις παραμεθόριες περιοχές και ότι μελλοντικά θα ξεκινήσουν  επιχειρήσεις  με ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς  και με προηγμένα συστήματα  σε συνεχή βάση προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργική απόδοσή τους.
Οι ιθύνοντες του Ισραήλ θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα θεμελιώδες δίλημμα:  πώς θα συνεργαστούν με τον ρωσικό στρατό, ο οποίος θα βρίσκεται σε καθημερινή βάση για να συντονίζει τις θέσεις των εχθρών του « Ισραήλ »; Εδώ εννοούνται σαφώς ως εχθροί, ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ.

Η Φώφη πανηγύρισε την καταστροφή του ΠΑΣΟΚ

Από τους 152.557 ψηφοφόρους που πήρε (φεύγοντας) ο Γιώργος Παπανδρέου (τον Ιανουάριο) «επαναπατρίστηκαν» μόνο οι 28.628, ενώ η αναγωγή δείχνει ότι οι περισσότεροι (μάλλον) προτίμησαν τον Βασίλη Λεβέντη!
Από τον
Κώστα Σαλαμούρα
Μπορεί η Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν για την αύξηση του ποσοστού και των ψηφοφόρων τους κατά τη διάρκεια των εκλογών της περασμένης Κυριακής, όμως οι αριθμοί άλλα λένε. Στην πραγματικότητα, το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα υπέστη μια νέα μεγαλοπρεπέστατη ήττα. Και αυτό γιατί η νέα πρόεδρός του κατάφερε να επαναφέρει κάτω από τον «πράσινο ήλιο» μόλις 28.628 ψηφοφόρους από τους 152.557 ψήφους που είχε λάβει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο είχε δημιουργηθεί από τα σπλάχνα του Κινήματος και είχε λάβει μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου. Πού πήγαν όμως οι υπόλοιποι ψηφοφόροι του Γιώργου; Το σίγουρο, όπως προαναφέραμε, είναι ότι δεν πήγαν στη συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη διασπασμένη ΔΗΜ.ΑΡ., αφού στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και τα δύο κόμματα είχαν λάβει 313.302 ψήφους. Με δεδομένο ότι την προηγούμενη Κυριακή η Δημοκρατική Συμπαράταξη έλαβε 341.930 ψήφους (δηλαδή 28.628 παραπάνω), αναζητούνται οι υπόλοιποι 123.929.
http://www.dimokratianews.gr/content/53422/i-fofi-panigyrise-tin-katastrofi-toy-pasok

Πετάει για τις ΗΠΑ ο Τσίπρας - Ποιους θα συναντήσει

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Για το πρώτο επίσημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί σήμερα, Σάββατο (26/09/2015) ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Οκτωβρίου. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών, όπως τον Μπαν κι Μουν, ενώ θα πραγματοποιήσει δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Η επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχει εξαιρετικά υψηλό συμβολισμό για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα στήριξε αρκετές φορές τις ελληνικές θέσεις κατά το διάστημα της επτάμηνης διακυβέρνησης Τσίπρα.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έρχεται σε μία περίοδο, που υπάρχουν μία σειρά από ανοικτά ζητήματα στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, όπως είναι το θέμα του χρέους, για το οποίο η αμερικανική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει σαφώς να εξεταστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους -όπως άλλωστε επιμένει και το ΔΝΤ.
Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ντε Μπλάζιο και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/628226/petaei-gia-tis-hpa-o-tsipras-poioys-tha-synantisei#ixzz3mrtkWBXG

Κεφαλονιά: Ο χείμαρρος παρέσυρε και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας μέσα από την εκκλησία!

Ο ίδιος ο ιερέας περιγράφει τι αντίκρισε: «Όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα»

Εικόνα απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν μια μέρα μετά τη θεομηνία που έπληξε την Κεφαλονιά ο ιερέας και οι πιστοί που πήγαν στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, κάτω από τη γέφυρα στην είσοδο του Αργοστολίου. 



Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία του νησιού, που είναι χτισμένη μέσα στο βράχο, δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου. Από τη δυνατή νεροποντή ο χείμαρρος πλημμύρισε, λασπόνερα μπήκαν στο εκκλησάκι και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως ο ιερέας περιγράφει με ανάρτησή του στο facebook, χάθηκε ακόμα και η ίδια η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας...



«Αυτό πού αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.  
Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη. Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το Ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό πού ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας . Ελπίζω ή πολιτεία να βοηθήσει.



Εύχομαι ή Αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο. Παπα Βασίλης Παυλάτος», γράφει ο ίδιος συγκλονισμένος, ενώ οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.



Όπως αναφέρει το τουριστικό σάιτ terrabook.com, η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που χάθηκε από την θεομηνία θεωρείται θαυματουργή, ενώ η ιστορία της ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα: «Σύμφωνα με την παράδοση, το 1912 ένα μικρό προσφυγόπουλο έπεσε από το δρόμο κάτω στη χαράδρα, όμως προσγειώθηκε στο έδαφος χωρίς να πάθει το παραμικρό! Το ίδιο το παιδί λέγεται πως διηγήθηκε ότι το βοήθησε να κατέβει μια λευκοντυμένη γυναίκα. Οι χωριανοί από τότε στο σημείο εκείνο έβλεπαν να καίει χειμώνα – καλοκαίρι μια άσβεστη φλόγα. Όταν, λίγα χρόνια αργότερα, βρήκαν το κουράγιο να εξερευνήσουν το μυστήριο της φλόγας, μπήκαν στο σπήλαιο και ανακάλυψαν μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Απέδωσαν σ’ εκείνη το θαύμα και την πήραν στο Αργοστόλι, όπου, σύμφωνα πάντα με την παράδοση, σταμάτησε μια μεγάλη επιδημία που είχε ξεσπάσει και θέριζε κόσμο».
















http://www.protothema.gr/greece/article/512797/kefalonia-o-heimarros-paresure-kai-tin-eikona-tis-agias-varvaras-mesa-apo-tin-ekklisia-/

Η Ελληνίδα καθηγήτρια που δεν συμμετείχε στη «σύλληψη» της VW

Το ελληνικό διαδίκτυο για μία ακόμη φορά παραποίησε την αλήθεια. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ματίνας Δεμελή απο τη Νέα Υόρκη για την ιστοσελίδα xenitemenos.com, “η Ελληνίδα που… κάρφωσε την VW στην Αμερικανική Κυβέρνηση για να εκδικηθεί για το κακό που έχει κάνει η Μάρκελ και ο Σόιμπλε…
στον Ελληνικό λαό”, ήταν απλά μία φαντασίωση κάποιου συντάκτη…
Το blog-site xenitemenos.com και η Ματίνα Δεμελή, βρήκε και μίλησε με την Αννα Στεφανοπούλου :
“Από την πρώτη στιγμή που είδα να δημοσιεύεται στην Ελλάδα, η είδηση ότι πίσω από το σκάνδαλο της VW κρύβεται μια Ελληνίδα καθηγήτρια που διαμένει στο Μίτσιγκαν, άρχισα να την ψάχνω. Μένω στη Νέα Υόρκη και σίγουρα το Μίτσιγκαν είναι πιο κοντά απ’ότι η Αθήνα!
Σκέφτηκα ότι μόνο η ίδια θα μπορούσε να απαντήσει σε όλο αυτό το πανηγύρι. Την έψαξα λοιπόν με κάθε τρόπο για να μιλήσει στην ιστοσελίδα μας xenitemenos.com
Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να μιλήσω μαζί της στο τηλέφωνο και ευθύς αμέσως διαπίστωσα ότι ήταν φοβερά εκνευρισμένη με όσα έγιναν στην Ελλάδα.
Και κυρίως ότι χρησιμοποίησαν το όνομά της σε εκατοντάδες ιστοσελίδες υιοθετώντας δηλώσεις που δεν έκανε ποτέ της! Γι αυτό λοιπόν θεώρησα σκόπιμο να το αναρτήσω στον xenitemenos.com έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Σοκαρισμένη και απογοητευμένη με τον ελληνικό Τύπο δηλώνει η καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan των ΗΠΑ, Άννα Στεφανοπούλου.
Μιλώντας στον “xenitemenos.com” η Ελληνίδα επιστήμονας που της “χρεώθηκε” η αποκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, τονίζει ότι ουδεμία σχέση έχει εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση της για τα “κατασκευασμένα” ελληνικά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο.
“Είναι θλιβερό τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την κρίση, κάποιοι να «στήνουν» ψεύτικα πανηγύρια. Είμαι σοκαρισμένη.
Δεν είχα καμία ανάμειξη στην έρευνα και στην ανάλυση των δεδομένων που αφορούν την VW. Με την ιδιότητα μου ως ειδικός σε συστήματα μετάδοσης κίνησης και ελέγχου έδωσα μια συνέντευξη όπου εξηγούσα μεταξύ άλλων τις θεμελιώδεις προκλήσεις για τη μείωση των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλό κόστος.
Η ανάλυση των δεδομένων έγινε στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια (West Virginia University’s Center for Alternative Fuels Engines and Emissions). Όλα τα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα αποτελούν κατασκευάσματα και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από δικές μου δηλώσεις.”
http://www.newsauto.gr/i-ellinida-kathigitria-pou-den-iche-simmetochi-sti-sillipsi-tis-vw/

Πάνος Καμμένος: οφείλουμε να συνεχίσουμε την πραγματική διερεύνηση της νύχτας των Ιμίων

«Εμείς δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες ούτε τα λάβαρα τα δοξασμένα με αίμα. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες μας και τις θυσίες τους», κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Λέρο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από τη βύθιση του αντιτορπιλικού Βασίλισσα Όλγα και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση.

«Ο Αντιναύαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, που μαζί με τους Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό έπεσαν στο βωμό της πατρίδας και έδωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή, εκείνη τη βραδιά της κρίσης του 1996, στις βραχονησίδες Ίμια», πρόσθεσε.
Ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «τα λόγια που ακούστηκαν στο παρελθόν ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας» θα πρέπει να εγγραφούν στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας και να μην ειπωθούν ποτέ ξανά από κανέναν σε αυτόν εδώ τον τόπο».
Παράλληλα παρατήρησε ότι «οφείλουμε να συνεχίσουμε την πραγματική διερεύνηση του συγκεκριμένου γεγονότος και να αποδειχθεί εάν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες ή εάν ήταν πολεμική πράξη και η πτώση του ελικοπτέρου ήταν κατάρριψη».
«Η αυτοθυσία τους – συνέχισε – είναι και δικός μας οδηγός και ηθική παρακαταθήκη, που μας προσανατολίζει σε έννοιες όπως το καθήκον, τον πρέπον, το εθνικό συμφέρον, πρέπει να κινηθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Μία προσπάθεια που θα καταλήξει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Στη χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας».
«Για αυτό αγωνίστηκαν και έπεσαν οι ήρωες Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός, για την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι νόμιζαν ότι αυτές τις αξίες μπορούν να τις διαπραγματεύονται. Τιμή και δόξα λοιπόν, σε αυτούς που δεν γύρισαν πίσω, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μην μικρύνει η πατρίδα μας», κατέληξε.
Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.


http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_291.html

Ένταση στις σχέσεις Μόσχας-Βαρσοβίας. Ο Ρώσος πρεσβευτής χαρακτήρισε την Πολωνία 'συνυπεύθυνη' για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας, μετά την δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή ότι η Πολωνία είναι συνυπεύθυνη για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη δεύτερη να υποστηρίζει ότι πρόκειται για προσπάθεια επαναφοράς των μεθόδων χειραγώγησης της σταλινικής εποχής
Οι πολωνικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία ότι επαναφέρει τις μεθόδους χειραγώγησης της σταλινικής εποχής, μετά τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βαρσοβία, ο οποίος υποστήριξε ότι η Πολωνία είναι "συνυπεύθυνη" για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
"Οι δηλώσεις του ανώτατου εκπροσώπου του ρωσικού κράτους στην Πολωνία αμφισβητούν την ιστορική αλήθεια και συνδέονται με τις ψευδείς ερμηνείες των γεγονότων της σταλινικής και κομμουνιστικής εποχής" ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας σε ανακοίνωσή του.
Το υπουργείο σκοπεύει να καλέσει τον πρεσβευτή Σεργκέι Αντρέεφ την Δευτέρα για εξηγήσεις.
Σε συνέντευξή του στο πολωνικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24 ο Αντρέεφ κατηγόρησε την Πολωνία ότι "μπλοκάρισε τη συγκρότηση ενός συνασπισμού εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας" και εξαιτίας αυτού του γεγονότος "ήταν συνυπεύθυνη για την καταστροφή του Σεπτεμβρίου" του 1939.
Ο Ρώσος πρεσβευτής δικαιολόγησε τη σοβιετική εισβολή της 17ης Σεπτεμβρίου 1939 λέγοντας ότι ήταν αναγκαίο "να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της ΕΣΣΔ".
Σύμφωνα με τον Αντρέεφ, η καταστολή της πολωνικής αντίστασης στο τέλος του πολέμου και μετά από αυτόν είχε ως κίνητρο την επιθυμία της Μόσχας "να έχει μια φίλη χώρα στα σύνορά της".
"Διαμαρτυρόμαστε έντονα εναντίον αυτών των δηλώσεων του πρεσβευτή που δικαιολογούν τις αντιπολωνικές ενέργειες των σοβιετικών «απελευθερωτών» οι οποίες συνίσταντο στη σύλληψη, την εκτόπιση και την εκτέλεση των Πολωνών" τόνισε το υπουργείο κάνοντας λόγο για "έλλειψη σεβασμού απέναντι στα θύματα των εγκλημάτων που διέπραξε η NKVD (σ.σ. η σοβιετική μυστική αστυνομία) κατ' εντολή των πλέον υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΣΣΔ".
Ο Αντρέεφ είπε επίσης ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σήμερα στο χειρότερο σημείο τους από το 1945 επειδή η Πολωνία επέλεξε να διακόψει τις πολιτικές και πολιτιστικές επαφές.
Η Βαρσοβία θεωρεί ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο πρεσβευτής βλάπτουν τις ρωσοπολωνικές σχέσεις.
Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Αντρέεφ, η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς απάντησε λακωνικά: "Ακόμη και τα παιδιά ξέρουν ότι ούτε ο Ρίμπεντροπ ούτε ο Μολότοφ ήταν Πολωνοί".
Τον Αύγουστου του 1939 η Γερμανία και η ΕΣΣΔ είχαν υπογράψει το σύμφωνο μη επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, που προέβλεπε ότι η μία θα τηρούσε ουδέτερη στάση αν η άλλη δεχόταν επίθεση. Υποστηρίζεται ωστόσο ότι υπήρχαν μυστικά πρωτόκολλα που όριζαν ότι οι δύο χώρες θα μοιραστούν τα εδάφη της Πολωνίας.
Μετά την εισβολή, περισσότεροι από 200.000 Πολωνοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τον Κόκκινο Στρατό, εκτοπίστηκαν στην ΕΣΣΔ ή στάλθηκαν σε εδάφη που κατέχονταν ήδη από τη ναζιστική Γερμανία. Επιπροσθέτως, πολλές χιλιάδες πολίτες, που θεωρούνταν "εχθροί του λαού" από τους Σοβιετικούς, στάλθηκαν στην ανατολική Σοβιετική Ένωση.
Περίπου 22.000 αιχμάλωτοι αξιωματικοί εκτελέστηκαν χωρίς να προηγηθεί δίκη, οι περισσότεροι στο Κάτιν.
(Πηγή: ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/entash-stis-sxeseis-mosxas-varsovias-o-rwsos-presveyths-xarakthrise-thn-polwnia-synypeuthynh-gia-ton-v-pagkosmio-polemo.3685409.html

Απαράδεκτη μεθόδευση: Με τις ψήφους των απογόνων των συνεργατών των ναζί η Ρένα Δούρου ετοιμάζεται να γιορτάσει μια «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας… «αποκαθαρμένη» από ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΚΚΕ!!!



Μια «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας, αποφορτισμένη από την προσφορά του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, ετοιμάζεται να πλασάρει η Περιφέρεια Αττικής, με δράσεις στις οποίες κατέληξε απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Με φανερή την προσπάθεια της ιστορικής παραχάραξης, της εξασφάλισης κλίματος «εθνικής ενότητας» και προκαλώντας τις αντιδράσεις των... συμβούλων του ΚΚΕ, η περιφερειακή αρχή τηςΡένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε και αποφάσισε να εορταστεί ποικιλοτρόπως η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας, αποκρύπτοντας όμως οτιδήποτε έχει σχέση με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και το ΚΚΕ.
Μια κίνηση που βεβαίως ήταν αρκετή για να υπερψηφιστεί αυτή η πρόταση και από τους χρυσαυγίτες περιφερειακούς συμβούλους!
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Περιφέρεια, στηλίτευσε αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε και στις μεθοδεύσεις κράτους και ΕΕ για εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Τόνισε ότι η απελευθέρωση της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας είναι άρρηκτα δεμένη με τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και όποιος προσπαθεί να το κρύψει, παραποιεί την Ιστορία. «Αυτό δεν είναι προσφορά στις νέες γενιές. Είναι αποκοίμιση και αποχαύνωση και γι' αυτό στηρίζεται και από τους απόγονους των συνεργατών των ναζί», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα το στέλεχος του Κόμματος.


ΤτΕ: Μειώθηκαν τα δάνεια τον Αύγουστο

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε σε ετήσια βάση τον Αύγουστο κατά 1,6% έναντι μείωσης 1,5% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα.
Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 710 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 607 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το ιδιωτικό χρέος της οικονομίας να μειωθεί στα 205,6 δισ. ευρώ από 106,8 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.
Πιο αναλυτικά Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2015, ήταν αρνητική κατά 422 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 204 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,2% έναντι 0,0% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,4% τον Αύγουστο του 2015, από -1,1% τον Ιούλιο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 427 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 839 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 18,0% τον Αύγουστο του 2015, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 4 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 635 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια έχει υποχωρήσει πλέον στα 95,4 δισ. ευρώ. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 267 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής καθαρής ροής 382 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο -3,1%.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/trapezes/story/628061/tte-meiothikan-ta-daneia-ton-aygoysto#ixzz3mlY2FFPn

Ο άφθαρτος .


Η ελληνική κοινωνία όπως και κάθε χώρα θέλει να έχει αξιωματική αντιπολίτευση. Το επιβάλει η Δημοκρατία.
Πριν λίγες μέρες ο ελληνικός λαός μέσο εκλογών επέλεξε κυβέρνηση έχοντας υπόψη του ότι Η Ν.Δ. όπως και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σταθούν πλέων σε  κυβερνητικές θέσεις.
Δυστυχώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο η Ν.Δ δεν κατάλαβαν τι έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Ο ελληνικός λαός είχε ανάγκη να  νιώσει  ουσιαστική αλλαγή προσώπων και όχι ιδεών όπως δυστυχώς αποδείχθηκε .
Στο δημοψήφισμα το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο ΟΧΙ . Ο ελληνικός λαός ζήτησε αλλαγή σε όλα και το κυριότερο Ηγέτη που όχι μόνο θα διαπραγματευτή αλλά θα σηκώσει την υπόληψη της χώρας εκεί που ανήκει , ψηλά.
Δυστυχώς το μήνυμα του ελληνικού λαού δεν το έλαβε υπόψιν του, ο τότε πρωθυπουργός αλλά ούτε η αντιπολίτευση
Δεν κατάλαβε κανένας ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκονταν σε κάποια αναταραχή. Απροσδιόριστη αλλά σημαντική . Στην συνέχεια είχαμε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ λόγο αλλαγής πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων.
Οι εκλογές ήταν θέμα χρόνου.
Το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μπει στην βουλή συνεργάζεται με την ΔΗΜΑΡ ενώ δεν κατεβαίνει στις εκλογές το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Ν.Δ κατεβαίνει στις εκλογές με προσωρινό πρόεδρο Αφού ο Ο πρόεδρος της ο εκλεγμένος Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε μετά την συντριβή που υπέστη το κόμμα του στο δημοψήφισμα.
Γιατί ένα κόμμα εξουσίας δεν είχε πάει  σε αλλαγή αρχηγού μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015;;;
ΑΠΛΑ γιατί ήξεραν τι θα γίνει στην ελλαδα  και κανένας δεν ήθελε να καεί πολιτικά σε μια χαμένη περίοδο για την Ν.Δ. Αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε Ο σαμαράς αρχηγός μέχρι το Δημοψήφισμα.
Γιατί λοιπόν Η Ν.Δ δεν πήγε σε  εσωτερικές εκλογές  τον Ιανουάριο του 2015 μετά τις εκλογές ενώ τώρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 πάει;;;;
Προφανώς γνωρίζει ότι τώρα οι συνθήκες είναι ποιο ευνοϊκές για ένα καινούργιο αρχηγό.

Αν πιστεύουν ότι μόνο Μητσοτάκης κέρδισε σε εκλογές τον ανδρεα Παπανδρέου τότε λυπάμαι  που θα το πω αλλά είναι για κλάματα .  Θα τους δώσω λοιπόν και εγώ μια απάντηση.... μετά από κυβέρνηση Μητσοτάκη πόσα χρόνια έκανε η Ν.Δ να δει εξουσία;;;
Πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχει στην ντορα Μπακογιανη ο ελληνικός λαός όταν παράτησε την δημαρχεία των Αθηναίων για να γίνει υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλη.
Η Ν.Δ χρειάζεται σοβαρό συνέδριο σχεδόν ιδρυτικό αλλά με αλλά με καινούργια άτομα χωρίς πολιτικό παρελθόν. Το δημοψήφισμα έκαψε όλα τα μεγάλα ονόματα .
Η Ν.Δ ΠΡΕΠΕΙ να ξεκαθαρίσει γιατί έχασε στο δημοψήφισμα και μετά θα βρει το δρόμο της .
Ας θυμηθούν την εκστρατεία  των υποψηφίων αρχηγών και ας δουν τη απήχηση είχε;;
Παρακαλώ τον αναγνώστη να ψάξει στα αρχεία να δει , θα γελάσει πάρα πολύ .
Τέλος η Ν.Δ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί όταν λέει ότι   είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη γιατί εγώ θεωρό ότι είναι ένα μεγάλο δεξιό πλυντήριο.


Δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων σε Ρόδο και Κεφαλονιά

Στα ίχνη δύο ανδρών που κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων έφτασε, μετά από ψηφιακή έρευνα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 41 και 44 ετών σε Ρόδο και Κεφαλονιά αντίστοιχα, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε παγκόσμια επιχείρηση για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελλάδας, που κατείχαν και διέθεταν πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Σχετικά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε έρευνα και ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ταυτοποίηση με δύο συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους ημεδαπούς συλληφθέντες. Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν ταυτόχρονα χθες, στις οικίες των δύο ανδρών, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ στα ηλεκτρονικά μέσα που κατείχαν βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Παράλληλα, διερευνάται και η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών. Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/628106/dyo-syllipseis-gia-pornografia-anilikon-se-rodo-kai-kefalonia#ixzz3mlWRIaFs

Διαδοχή στη ΝΔ: Οι πρώην, οι επόμενοι και τα μαχαίρια

 Η συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη κρίνει εκτός των άλλων και τον αριθμό των υποψηφιοτήτων. Υπέρ Μεϊμαράκη αν κατέβει υποψήφιος λέει η Ντόρα. Το ραντεβού στο οποίο άνοιξε τα χαρτιά της. Το χρίσμα Σαμαρά θέλει ο Βορίδης. Η διαφωνία Κυριάκου με Βαγγέλη και Άδωνι
Η αναμενόμενη συνάντηση Μεϊμαράκη-Καραμανλή μετά την επιστροφή του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ χτες από τις Βρυξέλλες αναμένεται να σφραγίσει τις εξελίξεις στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ. Άλλωστε από σήμερα και για μια εβδομάδα θα είναι ανοιχτός ο κατάλογος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.
Η καθοριστική αυτή συνάντηση των δύο ανδρών αν και διαψεύδεται από τις δύο πλευρές είναι σίγουρο ότι θα γίνει τις επόμενες ώρες, αν δεν έγινε ήδη από χτες το βράδυ. Αυτό που ουσιαστικά κρίνεται αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, ουσιαστικά θα είναι η μοναδική υποψηφιότητα που θα προσβλέπει στο καραμανλικό στρατόπεδο και το πιθανότερο είναι να αποθαρρύνει άλλα στελέχη που εξετάζουν να κατέλθουν στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτίθεται να συναντήσει και τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τον Κώστα Καραμανλή.

Η Ντόρα στηρίζει Μεϊμαράκη για το καλό της ενότητας

Τα χαρτιά της άνοιξε και η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς χτες βρέθηκε σε κεντρικό καφέ της Αθήνας, αρχικά σε διπλανά τραπέζια με τους Σταύρο Δήμα, Πέτρο Δούκα, Κώστα Γκιουλέκα, Ευάγγελο Αντώναρο, Κώστα Τασούλα, Μαρία Σπυράκη, Αλέκο Δερμετζόπουλο, Ζέτα Μακρή, Χρήστο Κέλλα και Γιάννη Κεφαλογιάννη. Εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να ανέφερε ότι με κριτήριο την ενότητα της ΝΔ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίξει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν ο τελευταίος θέσει υποψηφιότητα.
Την ίδια στιγμή στη μάχη του χρίσματος ρίχτηκε ανοιχτά και ο Μάκης Βορίδης, διεκδικώντας από τον Αντώνη Σαμαρά υποστήριξη, ωστόσο από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν στη στάση ουδετερότητας αν και όπως επεσήμανε στο news247 στενός συνεργάτης του, ο Αντώνης Σαμαράς θα επανατοποθετηθεί, παραμένοντας ουδέτερος στην κούρσα της διαδοχής.

'Εκτακτο συνέδριο πριν την εκλογή ζητά ο Γεωργιάδης

Ο πολιτικός φίλος του Μάκη Βορίδη, Άδωνις Γεωργιάδης έριξε στη δημόσια συζήτηση την ιδέα να προηγηθεί της εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, ένα έκτακτο συνέδριο ή μια εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί πρώτα το ζήτημα της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ.
Με την άποψη Γεωργιάδη για αναβολή ουσιαστικά της εκλογής αρχηγού ώστε να προηγηθεί μια συνεδριακή διαδικασία διαφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι μέσω της κούρσας διαδοχής θα γίνει ένας ουσιαστικός, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για την ανανέωση της ΝΔ σε ιδέες και πρόσωπα.  Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σθεναρά ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει και η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από μέλη και φίλους του κόμματος, θέμα για το οποίο έχει εκφράσει τη διαφωνία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε ότι αφορά τη σχέση του με τους πρώην προέδρους του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα επισκεφτεί και θα ζητήσει τη συμβουλή των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά μετά τις 5 Οκτώβρη όταν θα κλείσει ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων.

"Θέλω τον Τζιτζικώστα για πρόεδρο της ΝΔ"

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο σαμαρικό στρατόπεδο αναζητείται νέο και άφθαρτο πρόσωπο για να διεκδικήσει την προεδρία. Ενώ παράλληλα στο γενικότερο γαλάζιο παρασκήνιο εξακολουθούν να ακούγονται κάποια ονόματα ως πιθανοί υποψήφιοι όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά χτες στη Θεσσαλονίκη απέφυγε να απαντήσει. Μάλιστα στο Facebook έχει δημιουργηθεί και σελίδα «θέλω τον Τζιτζικώστα για πρόεδρο της ΝΔ». Παράλληλα έχει αναπτυχθεί και μια φημολογία για υποψήφιο «πρόσωπο έκπληξη» που κανείς δεν περιμένει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η υποψηφιότητα ή μη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένεται να καθορίσει τον αριθμό όσων τελικά θα επιλέξουν να διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ. Ενώ, καθώς φαίνεται το θέμα του καταλόγου των ψηφοφόρων για την ανάδειξη του προέδρου θα είναι σημείο τριβής.
 Ήδη μια πρώτη γεύση λένε οι πληροφορίες δόθηκε χτες στην εναρκτήρια συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για το αν θα πρέπει να παραμείνει ή να αυξηθεί το 2ευρω της συμμετοχής στην ψηφοφορία. Ωστόσο το θέμα λένε οι ίδιες πηγές μετατέθηκε για μετά τις 5 Οκτωβρίου όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επικύρωσης των υποψηφίων διεκδικητών της προεδρίας και η κεντρική εφορευτική επιτροπή θα έχει πλαισιωθεί και από τους εκπροσώπους των υποψηφίων προέδρων. Το θέμα αποκτάει ακόμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δείχνει να έχει ουρά, αν σκεφτεί κανείς ότι υπήρχαν άλλες πηγές που έλεγαν πως δεν τέθηκε καν τέτοιο ζήτημα.
Σεπτέμβριος 25 2015 07:13
http://news247.gr/eidiseis/politiki/diadoxh-sth-nd-oi-prwhn-oi-epomenoi-kai-ta-maxairia.3682975.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Η Ελληνίδα που εκδικήθηκε τον Β.Σόιμπλε και θα στοιχίσει στην Γερμανία 18 δισ.δολάρια σε πρόστιμα! Μία Ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει εκδίκηση για όσα υπέφερε ο λαός της από...

ellinida-pou-ekdikithike-ton-v-soimple-tha-stichisi-stin-germania-18-dis-dolaria-prostima-700x360


Μία Ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει εκδίκηση για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την «παρέα» του, αφού είναι αυτή που «ξεσκέπασε» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (μέχρι το επόμενο οι Γερμανοί έχουν δείξει ότι δεν διαθέτουν «ταβάνι» σε τέτοια ζητήματα).
Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων, συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους. «Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση», δήλωσε.
Δηλαδή τα αποτελέσματα που έβλεπε δεν ταίριαζαν με την ιπποδύναμη, εκεί κατανόησε ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με τις μετρήσεις.
Το σύστημα των Γερμανών εστίαζε στο τιμόνι. Αν αυτό ήταν εντελώς ακίνητο, όπως σε μία μέτρηση καυσαερίων, έμπαινε σε διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών». Αν κινούταν, όπως στην κανονική χρήση, ο κινητήρας δούλευε κανονικά.
Οι πρώτες πραγματικές ενδείξεις φάνηκαν το 2014 όταν το πανεπιστήμιο της West Virginia εξέτασε δύο diesel VW και ένα BMW με το BMW να είναι το μόνο που πέρασε τη δοκιμή εκπομπών!
Η ΕΡΑ, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ ενημέρωσε την VW αμέσως και η εταιρία υποσχέθηκε να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα.
Η μετοχή της VW έπεσε σχεδόν 25% μέσα σε λίγες ημέρες από την αποκάλυψη του σκανδάλου
Η «παράβαση» αφορά όχι μόνον τα 500.000 οχήματα στις ΗΠΑ, αλλά 11.000.000 σε όλον τον κόσμο!
Το καλύτερο όμως έρχεται στο τέλος η διοίκηση της VW παραδέχτηκε ότι το θέμα ήταν σε γνώση της από το 2014.
Φυσικά ως έχουσες έννομα συμφέροντα δεν αποκλείεται να εγείρουν απαιτήσεις απέναντι στην VW και εταιρείες που έχασαν πωλήσεις λόγω των χαμηλότερων εκπομπών των μοντέλων της, αφού η VW επέβαλλε «αθέμιτο ανταγωνισμό» με «εξωπραγματικές» μετρήσεις οδηγώντας εκατομμύρια αγοραστών να επιλέξουν τα μοντέλα της έναντι των αυτοκινήτων άλλων εταιρειών.
Πρόκειται για τη σειρά 4κύλινδρων υπερτροφοδοτούμεων πετρελαιοκινητήρων της εταιρίας, που φορούν στις ΗΠΑ τα Golf, Passat, Beetle, Jetta και Audi A3, από το 2009 και μετά. Οι πραγματικές εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων αυτών είναι μέχρι και 40 φορές μεγαλύτερες από αυτές που έδειχναν οι μετρήσεις, παραβιάζοντας ξεκάθαρα το νόμο «Καθαρού Αέρα» (Clean Air act)!
Αυτοί (οι Γερμανοί) μας «κουνάνε» το δάχτυλο ολονών σαν χώρα ότι είμαστε διεφθαρμένοι,τεμπέληδες και απροσάρμοστοι στη νομιμότητα. Ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που η Siemens, η «ναυαρχίδα» της γερμανικής βιομηχανίας έχει «μαυριστεί» από τις ΗΠΑ μέχρι την…Νιγηρία, εδώ είναι γνωστό πόσο συμμετείχε στην διαφθορά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, και σε όλες τις δίκες και τις ποινικές διώξεις που ασκούνται κατά φυσικών προσώπων και πολιτικών (Άκη Τσοχατζόπουλου) εμπλέκονται γερμανικές εταιρείες αμυντικού υλικού.
Αυτοί λοιπόν θα έρθουν εδώ στην Ελλάδα για να μας επιβάλλουν να γίνουμε «άνθρωποι» και το χειρότερο υπάρχουν πολλοί Έλληνες μέσα στα κοινωνικά στρώματα που «πάτησαν» την «μπανανόφλουδα» του «καλού» Γερμανού που θα μας φτιάξει «δομές» και «κράτος», αγνοώντας ίσως από την πολύ παραπληροφόρηση, και την προπαγάνδα εγχώριων ΜΜΕ, ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να μας «διδάξουν» ΤΙΠΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι όπως και στη Siemens έτσι και στην VW το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πάλι στις ΗΠΑ. Δεν είναι σαφές κατά πόσο αυτό είναι τυχαίο ή στις ΗΠΑ υπάρχει κάποια προσπάθεια αποστολής «μηνυμάτων» δυσαρέσκειας στην γερμανική ηγεσία ότι θα πρέπει να αρχίσει να μαζεύεται μέχρι εκεί που φτάνει το «πάπλωμά» της, άλλωστε θα φανεί
Εάν πάντως είναι ένα είδος αμερικανικής επίθεσης στην Γερμανία μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις κατά της Κίνας για το ζήτημα των χάκερς, τότε οι ΗΠΑ ξεκινούν ανεδαφικούς πολέμους κατά όλων των υπερδυνάμεων του πλανήτη που είναι εξαιρετικά αμφίβολο για το αν μπορούν να τους κερδίσουν, οι εποχές της απόλυτης παντοδυναμίας έχουν παρέλθει. Έστω και έτσι όμως η ζημιά στην εικόνα της Γερμανίας είναι τεράστια. Η φήμη είναι σαν το τζαμι έτσι και σπάσει…
Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.
Αποτέλεσμα της γερμανικής «εξυπνάδας»: Μέχρι και 18 δισ. δολ πρόστιμο! Αυτά τα ποσά θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην γερμανική οικονομία.
Φυσικά τίποτα δεν σταματάει εδώ
Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας (Carb) διεξάγει επίσης τις δικές της έρευνες για τη Volkswagen, η οποία είναι επίσης εκτεθειμένη σε μαζικές αγωγές από αγοραστές των αυτοκινήτων της οι οποίοι θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν.
Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα στην Ευρώπη, θα αποτελέσει εξάλλου μέσα στις προσεχείς εβδομάδες το θέμα μιας ακροαματικής συνεδρίασης του αμερικανικού Κογκρέσου, ανακοίνωσαν δύο βουλευτές που είναι επικεφαλής της υποεπιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, δηλαδή το θέμα εξελίσσεται σε καθαρά πολιτικό, και θα αγγίξει είτε το θέλει είτε όχι την ίδια την Α.Μέρκελ που θεωρείται η «αγαπημένη» της γερμανικής βιομηχανίας.
-Έρευνες άρχισαν επίσης στη Γερμανία και την Ιταλία.
Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών στέλνει επιτροπή στη VW. Η κυβέρνηση της Βρετανίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει έρευνα όσον αφορά τις διαδικασίες ελέγχου των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, μετά την παραδοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen ότι εξαπάτησε τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
«Είναι ζωτικής σημασίας η κοινή γνώμη να εμπιστεύεται τους ελέγχους των εκπομπών ρύπων των οχημάτων και καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ερευνήσει το ζήτημα αυτό θεωρώντας το κατεπείγον», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Πάτρικ Μακλάφλιν σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η επιτροπή πρόκειται να συνομιλήσει με στελέχη της εταιρείας στο Wolfsburg και να δοθεί στα μέλη της πρόσβαση σε διάφορα έγγραφα, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Ακόμα και η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα ελέγξει τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen και της Audi, «ξεφτιλίκι» άνευ προηγουμένου.
Δείτε τώρα πόσο «αξιόπιστη» είναι και η γερμανική πολιτική ηγεσία. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε σήμερα ότι γνώριζε πως η Volkswagen χρησιμοποιούσε τεχνολογία για να παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων παρόλο που μόλις πριν από μερικούς μήνες παραδέχθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη μιας γενικότερης διαφοράς μεταξύ των τιμών που καταγράφονται στις «δοκιμές» και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, «είπα, ξείπα» δηλαδή.
Πάντως στο Βερολίνο ο Β.Σόιμπλε και η Α.Μέρκελ θα το «φυσάνε» και δεν θα «κρυώνει». Τους ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν…από μια Ελληνίδα


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/09/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2-%cf%83%cf%8c%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb.html#ixzz3mfnogG9j

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύσκεψη για το πρόβλημα των απορριμμάτων στον Πύργο

Τις παρεμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος με τα απορρίμματα στον Πύργο, παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης.
Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, είναι ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω επιπτώσεις σε αυτό το εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία και το οποίο έχει λάβει και διαστάσεις υγειονομικής κρίσης.
Τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι σε δρόμους της πόλης και των χωριών του Πύργου, γύρω ή κοντά σε σχολεία, χώρους ιατρικού ενδιαφέροντος όπως το νοσοκομείο και κέντρα υγείας), με προφανείς κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων, αλλά και όσων ζουν και κινούνται στην περιοχή.
Η πόλη του Πύργου και των δημοτικών κοινοτήτων της αντιμετωπίζει το πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων, καθόσον δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσής τους μετά τη λήξη (ύστερα από πολλαπλές παρατάσεις) της άδειας λειτουργίας του χώρου στον οποίο δεματοποιούνταν και αποθηκεύονταν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/news/story/627769/keelpno-syskepsi-gia-to-provlima-ton-aporrimmaton-ston-pyrgo#ixzz3mfM7bYjj

Οι τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις! Οι φετινοί τελειόφοιτοι θα περιμένουν έναν χρόνο για τις εξετάσεις, για τις οποίες θα είναι αναγκασμένοι να προετοιμαστούν μόνοι τους

Του Κωστή Κεκελιάδη
Μία “αναδιατύπωση” σε τροπολογία για το νέο λύκειο, που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2014, στερεί από τους φετινούς τελειόφοιτους των ΕΠΑΛ της Ομάδας Β’ το δικαίωμα να δώσουν τον προσεχή Μάιο πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθούν σε ΑΕΙ.
Δεν είναι ξεκάθαρο το σκεπτικό των συντακτών της εν λόγω τροπολογίας, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, και σύμφωνα με μία εκτίμηση σχετίζεται με την προσπάθεια περιορισμού των θέσεων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το βασικό είναι πως, όταν ψηφίστηκε, στη μέση της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές που τότε φοιτούσαν στη β’ λυκείου και ήθελαν να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες, για να διεκδικήσουν μία θέση σε ΑΕΙ, δεν είχαν πλέον δικαίωμα μετεγγραφής σε γενικό λύκειο και τελικά -παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν- η τροπολογία δεν καταργήθηκε ούτε οι φετινοί τελειόφοιτοι εξαιρέθηκαν.
Ο αρχικός νόμος για την “αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” ψηφίστηκε το 2013, όταν ήταν υπουργός ο Κ. Αρβανιτόπουλος, και προέβλεπε ότι “οι απόφοιτοι του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών, καθώς και όσοι έχουν ισότιμο τίτλο επαγγελματικού λυκείου έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αποφοίτους του γενικού λυκείου”. Έναν χρόνο αργότερα όμως με την “αναδιατύπωση” που έγινε προστέθηκε ο όρος “μεταγενέστερο έτος” εγκλωβίζοντας τους σημερινούς τελειόφοιτους. Σύμφωνα με την προσθήκη που έγινε στο νόμο για την “Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία” “οι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών επαγγελματικού λυκείου, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου επαγγελματικού λυκείου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε μεταγενέστερο έτος από αυτό της αποφοίτησής τους, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αποφοίτους του γενικού λυκείου”.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φετινοί τελειόφοιτοι πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο, αφότου τελειώσουν το σχολείο, για να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, για τις οποίες θα είναι αναγκασμένοι να προετοιμαστούν μόνοι τους.
Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου γονέων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ευόσμου διαμαρτύρονται, “διότι αφαιρείται το δικαίωμα των παιδιών μας που φοιτούν στα ΕΠΑΛ να εισαχθούν στα πανεπιστήμια με τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2016 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αποφοίτους του γενικού λυκείου. Τα παιδιά μας εγγράφηκαν στην α’ τάξη των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) κατά το σχολικό έτος 2013-2014 ή στη β’ τάξη των ΕΠΑΛ κατά το σχολικό έτος 2014-2015 (έως το μήνα Σεπτέμβριο του 2014), οπότε και ίσχυε ο νόμος 4186/2013, που έδινε το δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στα πανεπιστήμια. Έτσι προγραμματίσαμε τη ζωή, την οικογενειακή μας ζωή... Όμως το μήνα Δεκέμβριο του 2014, και ενώ η προθεσμία για μετεγγραφή προς τα γενικά λύκεια είχε λήξει ήδη, ψηφίστηκε ο νόμος 4310/2014, σύμφωνα με τον οποίο το δικαίωμα συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το έτος αποφοίτησης αφαιρέθηκε. Ζητάμε τη μη εφαρμογή αυτής της διάταξης για τους μαθητές που φοιτούν τώρα στη γ’ τάξη των ΕΠΑΛ, διότι, κατά τη στιγμή που ο νόμος ψηφίστηκε, δεν μπορούσαμε να μετεγγράψουμε τα παιδιά μας, γιατί αναδρομικά μας αφαιρείται το δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στα ΑΕΙ, καθώς και την κατάργηση κάθε εμποδίου και άρα και αυτής της διάταξης για την πρόσβαση στα ΑΕΙ κατά το έτος αποφοίτησής τους όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στα ΕΠΑΛ. Αλλιώς η πολιτεία διαχωρίζει τα λύκειά της σε δύο κατηγορίες”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Γιάννης Βιόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη “ΜτΚ” υπογραμμίζει ότι “κατά την περίοδο των ετών 2013 και 2014 η επαγγελματική εκπαίδευση δέχτηκε πολλά πλήγματα, που μείωσαν το κύρος της, όπως η συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς και η άδικη ένταξη εκπαιδευτικών στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Πιστεύω πως οι σημερινοί μαθητές της γ’ τάξης των ΕΠΑΛ πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 και στη συνέχεια η νέα πολιτική ηγεσία και η νέα Βουλή να άρει νομοθετικά αυτήν την αδικία που οδηγεί σε υποβάθμιση των λυκείων μας”.
 
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ
Το ζήτημα τέθηκε και κατά την επίσκεψη εκπροσώπων των καθηγητών στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την περασμένη Πέμπτη. Ο περιφερειάρχης εκπαίδευσης Παναγιώτης Ανανιάδης αναγνώρισε το πρόβλημα, για το οποίο έχει ενημερώσει την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας Φρ. Κιάου, αλλά οι όποιες αποφάσεις παραπέμπονται να ληφθούν από την ηγεσία του υπουργείου που θα οριστεί μετά τις εκλογές.
Σε υπόμνημα της ΟΛΜΕ για τα “επείγοντα προβλήματα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης” αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Θεωρούμε αναγκαίο να εξασφαλιστεί στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ η δυνατότητα πρόσβασης και στα ΑΕΙ, η οποία μετατέθηκε -και με ασαφή τρόπο- σε μεταγενέστερο έτος από αυτό κατά το οποίο ο μαθητής έλαβε το απολυτήριό του με το νόμο 4310/2014”.
Επίσης η ΟΛΜΕ εντοπίζει στο υπόμνημά της και άλλα προβλήματα και ζητά να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα με τις επανασυσταθείσες ειδικότητες στη β’ τάξη “με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα από όσους προβλέπεται στις διατάξεις για τη λειτουργία των ΕΠΑΛ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν αυτές οι ειδικότητες”, επειδή με τις εγγραφές δεν υπήρξε σε όλες τις περιπτώσεις ενδιαφέρον από τους μαθητές. 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015
http://www.makthes.gr/news/GR/Ekpaideusi/Ekpaideysi/Oi_teleiofoitoi_ton_EPAL_den_ehoyn_dikaioma_symmetohis_stis_fetines_panellinies_exetaseis

Πώς να σταματήσετε την ημικρανία μέσα σε 5 λεπτά!




Εάν πάσχετε από ημικρανίες, τότε μάλλον θα χρησιμοποιείται ακριβά και φορτωμένα με χημικά παυσίπονα. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την ανέξοδη, φυσική και σπιτική θεραπεία. Θα σας δώσει μια καταπληκτική ανακούφιση μέσα σε μόλις 5 λεπτά.
Οι άνθρωποι με ημικρανία γνωρίζουν ακριβώς πόσο ανυπόφορος και άβολος είναι αυτός ο πόνος. Η ημικρανία κάνει τη ζωή αρκετά δύσκολη, και σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ανθεκτική ακόμη και στα ισχυρότερα παυσίπονα. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μια γρήγορη και απλή μέθοδο για να ανακουφιστείτε από τον πόνο της ημικρανίας.
Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο αλάτι Ιμαλαΐων, μερικές φλούδες λεμονιού και χυμό λεμονιού.
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πάρετε υψηλής ποιότητας αλάτι.
Επιλέξτε κρυσταλλικό άλας Ιμαλαΐων, που είναι άφθονο σε μέταλλα.
Μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Περιέχει 84 ουσιώδη στοιχεία.
Το αλάτι Ιμαλαΐων ανακουφίζει από την ημικρανία, τον πονοκέφαλο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και ομαλοποιεί την ισορροπία του pH στο σώμα
Η μέθοδος παρασκευής είναι αρκετά απλή.
Κάντε χυμό από 2 λεμόνια, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων , και τρίψτε μερικές φλούδες λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο ή βάζο.
Ρίχνετε 200 ml νερό.
Το ανακατεύετε καλά και το πίνετε.
Μπορεί να μην αρέσει η γεύση του ροφήματος αυτού, αλλά θα σας δώσει μια άμεση ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά.
Σημείωση: Αν πάσχετε από υπέρταση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο.
Πηγή:ekriti.gr
 http://emag.gr/must/pos-na-stamatisete-tin-imikrania-mesa-se-5-lepta/

Φλαμπουράρης: Πιθανή επαναφορά της 13ης σύνταξης

 



«Η προσπάθεια για το ασφαλιστικό είναι δύσκολη, δεν λύνεται το θέμα με το να κόβεις τις συντάξεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αφήνοντας όμως και μία χαραμάδα φωτός...με το ενδεχόμενο επαναφοράς της 13ης σύνταξης!
Βέβαια, για να υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο, ξεκαθάρισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως προϋπόθεση είναι ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε πως το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να στηριχθεί με πόρους από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/627756/flampoyraris-pithani-epanafora-13is-syntaxis#ixzz3mfL6sOrk

Κατρούγκαλος: Πρέπει να μας απασχολεί και το αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι

«Εμείς επιδιώκουμε να μη μειωθεί καμία σύνταξη και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις οπωσδήποτε», τόνισε ο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Πρέπει να μας απασχολεί και το αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι , να μην είναι η ασφαλιστική εισφορά απλώς ένας φόρος που πηγαίνει, για να πληρώνονται οι νυν συνταξιούχοι και να μην υπάρχει ελπίδα να πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι. Μην κοιτάμε, άρα, μόνο τους συνταξιούχους κι αυτοί είναι στη φροντίδα μας, προφανώς οι πιο αδύναμοι -δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα άλλο- να έχουμε στο μυαλό μας συνολικά την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Όπως είπε ο ίδιος, «κάνουμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, για να μη μειωθούν οι συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια» και πρόσθεσε: «Αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις».
Στο ερώτημα πάνω από ποιο πόσο είναι ο πήχυς των μεγάλων συντάξεων, απάντησε: «Θεωρώ μικρές συντάξεις τις κάτω από 1.000 ευρώ, και μεσαίες αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000-1.500 ευρώ».
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «στο Μνημόνιο, επειδή δεν είχαμε διαπραγματευτική ισχύ να το αποτρέψουμε, έχουν μπει και ορισμένες δυσμενείς υποχρεώσεις. Εγώ θεωρώ δυσμενή κατ΄αρχήν την υποχρέωση να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την κατά τη γνώμη αντιασφαλιστική νομοθεσία του 2010, ακριβώς γιατί αυτή οδηγεί σε μείωση του υπολογισμού των κατώτατων συντάξεων και θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις κατώτατες συντάξεις, αρά τις συντάξεις των πιο αδύναμων. Δεύτερον δυσμενές: τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές που σημαίνει ότι τα ελλείμματα που αναγκαστικά δημιουργούνται, δεν θα μπορεί το κράτος να τα αναπληρώνει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Τρίτον, την υποχρέωση από το 2016, το 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αυτών που είναι σχετικά πιο ψηλά, να περικόψουμε το ΕΚΑΣ γι΄αυτούς».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/627752/katroygkalos-prepei-na-mas-apasxolei-kai-to-an-tha-paroyn-syntaxi-oi-nyn-ergazomenoi#ixzz3mfKeb7p6

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθηνών

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να λήξει η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθηνών για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Η διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό για την κατάληψη από ομάδα ατόμων που ζητούν να χορηγηθεί άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Αναγνωστοπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι κινείται ήδη στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.
«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου» τόνισε ο Μ. Μπρατάκος. Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.
«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, εκφράζοντας φόβους,, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 20 του ίδιου μήνα, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για να δοθεί άδεια στον Ν. Ρωμανό. «Για να μην χαθεί το εξάμηνο, η κατάληψη θα πρέπει να λήξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα» τόνισε. Οι καταληψίες βρίσκονται δώδεκα ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του.
Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, η διοίκηση του ΤΕΙ έθεσε παράλληλα το θέμα προσλήψεων έκτακτου εκπαιδευτικού, καθώς από τους μόνιμους καθηγητές καλύπτεται μόνο το 40% των ωρών διδασκαλίας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/627797/kindynos-na-xathei-to-examino-sto-tei-athinon#ixzz3mfNieHyp