Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ…ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Έντονοι διάλογοι μεταξύ του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου και του τουρκικού, με θέμα τους βομβαρδισμούς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, δίνοντας άλλη μια διάσταση στο πολύπλοκο και εκρηκτικό πάζλ που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, όταν άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ το αμερικανικό Πεντάγωνο έστειλε επείγων σήμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις επιδρομές. Ο λόγος που προέταξαν οι Αμερικανοί στους Τούρκους για να σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές, ήταν πως στην περιοχή βρίσκονται Αμερικανοί στρατιωτικοί και κινδύνευαν να πληγούν από τα τουρκικά αεροπλάνα.
Η απάντηση των Τούρκων στις αμερικανικές απαιτήσεις ήταν άμεση ότι δεν θα σταματήσουν να βομβαρδίζουν βάσεις Κούρδων τρομοκρατών και παράλληλα ρώτησαν με την σειρά τους Αμερικανούς τι δουλειά έχουν Αμερικανοί στρατιωτικοί στις βάσεις των Κούρδων τρομοκρατών. Έτσι οι Τούρκοι δεν υπάκουσαν στις αμερικανικές εντολές και συνέχισαν τους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται, να πληγούν περιοχές όπου βρίσκονταν και Αμερικανοί στρατιοτικοί στο βόρειο Ιράκ.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή του αμερικανικού Πενταγώνου, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα και ουσιαστικά ανέστειλε την συνεργασία στην προετοιμασία των δυο χωρών για κοινή στρατιωτική επέμβαση στην Συρία με σκοπό την δημιουργία ζώνης ασφαλείας..
Από την άλλη η Άγκυρα κατηγόρησε την αμερικανική πλευρά ότι με αμερικανικά οπλικά συστήματα εξοπλίζει το ΡΚΚ που πραγματοποιεί τις επιθέσεις του στο τουρκικό έδαφος με πολλά θύματα ανάμεσα τον τουρκικό στρατό.
Το θέμα είναι σε εξέλιξη και σίγουρα αυτή η «ρωγμή» στις σχέσεις Τουρκιάς – ΗΠΑ έδωσε άλλο ένα προσθετό ατού στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, να προχωρήσει σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στην Συρία στο πλευρό του προέδρου Άσαντ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σκόπια: Εμβάθυνση συνεργασίας με τις ΗΠΑ- επίσκεψη Αμερικανού αντιστράτηγου



Η εμβάθυνση της σημερινής εξαιρετικής και γόνιμης συνεργασίας, ήταν το θέμα της συνεδρίασης του αρχηγού του Επιτελείου Στρατού των Σκοπίων, αντιστράτηγου Μετόντι Βελιτσκόφσκι με τον διοικητή της Εθνικής Φρουράς του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους του Βερμόντ, υποστράτηγου Στίβεν Κρέι, ο οποίος πραγματοποιεί  τριήμερη επίσκεψη στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.
 
«Στα είκοσι χρόνια της συνεργασίας μας, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πληθώρα θετικών στοιχείων από τις κοινές ασκήσεις και τις διάφορες μορφές συνεργασίας, με αποκορύφωμα την επικίνδυνη αποστολή «Φοίνιξ» στο Αφγανιστάν, όπου αποδείχθηκε στην πράξη η φιλία και η συνεργασία και ότι δεν ήταν μια απλή παρέλαση. Στην αποστολή αυτή οι στρατιώτες μας όλων των όπλων έγιναν αδέλφια», δήλωσε ο Βελιτσκόφσκι.
Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς Βερμόντ, υποστράτηγος Στίβεν Κρέι, υπενθύμισε ότι οι δύο στρατοί με κοινή διοίκηση έχουν μια άψογη συνεργασία, η οποία είναι αποτέλεσμα της φιλίας και της συνεργασίας πάνω από 20 έτη για την προώθηση της ειρήνης και έχει στο ενεργητικό της επιτυχημένες ασκήσεις και επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υποστράτηγος Κρέι θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Ζόραν Γιολέφσκι, επίσης έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί την Κοινή Επιχειρησιακή Διοίκηση του Στρατού και θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας του Κοινοβουλίου των Σκοπίων.
--
 
               
 

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας «Κλειδώνει» η νέα κυβέρνηση ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Με πολιτικό όρκο, ορκίσθηκε λίγο μετά τις 8 σήμερα το βράδυ, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Τον κ. Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευαν ο πρώην υπουργός Επικράτειας Ν. Παππάς και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, νεοεκλεγέντες βουλευτές και οι δύο.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ μέχρι την Τετάρτη το πρωϊ θα ορκιστεί και η νέα κυβέρνηση.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1959321/dite-ti-sinantisi-tou-tsipra-me-ton-pavlopoulo

ΗΛΕΙΑ Εκτροπή δικύκλου με τραυματισμό 20χρονης στη Σπιάτζα

Σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου μια 20χρονη κοπέλα τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε δίκυκλο στο δρόμο από Σπιάτζα προς Λέτρινα, όταν από άγνωστη αιτία εξετράπη από την πορεία της και προσέκρουσε σε ξύλινη κολόνα ηλεκτροφωτισμού, με συνέπεια να τραυματιστεί.
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/ektropi-dikykloy-me-traymatismo-20hronis-sti-spiatza

Περιμένουν τώρα τον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες Δυο μέρες μετά την εκλογή του ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός θα βρεθεί στην έκτακτη σύνοδο για το μεταναστευτικό

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου, σε περιμένουμε στην Σύνοδο Κορυφής τώρα, είναι περίπου το μήνυμα πολλών Ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και άλλων προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Δυο μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του, ο κ. Τσίπρας θα παραβρεθεί στην έκτακτη σύνοδο για το μεταναστευτικό.
Τόσο με την κ. Μέρκελ, όσο και με τον κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις για το θέμα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλείται στις 23 Σεπτεμβρίου.
Πολλές χώρες "στήνουν την Ελλάδα στον τοίχο" κατηγορώντας την ότι δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορα της και κατά συνέπεια τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Μάλιστα έχουν διατυπωθεί και προτάσεις ακόμη και για αποστολή δυνάμεων στην Ελλάδα για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. 
http://www.news.gr/politikh/exoterikh-politikh/article/237452/perimenoyn-tora-ton-tsipra-sth-synodo-koryfhs-gia.html

Επιδημία χολέρας απειλεί τη Βαγδάτη Έξι θάνατοι από χολέρα καταγράφηκαν στην πόλη Αμπού Γράιμπ, 25 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράκ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι έδωσε εντολή χθες Σάββατο να πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού και να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί το ξέσπασμα χολέρας το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους σε μια πόλη πολύ κοντά στη Βαγδάτη.
Οι θάνατοι από χολέρα καταγράφηκαν στην πόλη Αμπού Γράιμπ, περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράκ, σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία. Έχουν διαγνωστεί άλλα τουλάχιστον 70 κρούσματα στην περιοχή.
Περίπου 300 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από την μολυσματική ασθένεια το 2012 στη βόρεια πόλη Κιρκούκ και στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν. Πέντε χρόνια νωρίτερα, τουλάχιστον 24 άνθρωποι είχαν πεθάνει και είχαν επιβεβαιωθεί 4.000 κρούσματα χολέρας στο Ιράκ.
Τα συστήματα υδροδότησης και αποχέτευσης του Ιράκ είναι απαρχαιωμένα και η ανάπτυξη των υποδομών αυτών παρεμποδίστηκε από χρόνια πολέμου και αμέλειας.
Ο Αμπάντι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με την Ερυθρά Ημισέληνο και το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) για την εγκατάσταση επιπρόσθετων σταθμών καθαρισμού του νερού στην Αμπού Γράιμπ.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός του Ιράκ έδωσε εντολή να διανεμηθεί εμφιαλωμένο νερό στις πληγείσες περιοχές, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες οικογένειες αφότου εκτοπίστηκαν από το δυτικό τμήμα της χώρας, που είχαν καταλάβει το 2014 οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/237126/epidhmia-holeras-apeilei-th-vagdath.html

Δύο αγόρια 20 και 19 ετών νεκρά σε τροχαίο στο Μαρούσι Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βραδινή διασκέδαση για μια παρέα νέων

11:56 | 
Δύο νέοι νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 04.00 τα ξημερώματα, στην συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Βασιλισσης Σοφίας στο Μαρούσι.
Αυτοκίνητο με πέντε άτομα ηλικίας 19-21 ετών, που κατευθυνόταν προς Αθήνα, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη. Αποτέλεσμα της σφοδρής πρόσκρουσης ήταν να σκοτωθούν δύο αγόρια 20 και 19 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά η 21χρονη οδηγός. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν δύο ακόμα κορίτσια, 20 και 19 ετών.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».
Για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί προανάκριση η Τροχαία Κηφισιάς.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/237363/dyo-agoria-20-kai-19-eton-nekra-se-trohaio-sto.html

Κακοκαιρία σαρώνει όλη την Ελλάδα - 2 νεκροί από τα ακραία φαινόμενα

Κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα σήμερα και η ΕΜΥ προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχοντας ήδη δημιουργήσει προβλήματα.
Περισσότερες από 100 κλήσεις για πλημμύρες και κοπές δένδρων που έπεσαν στην Αττική, από τον ισχυρό αέρα, έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Για περίπου 20 λεπτά διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, όταν στον σταθμό του Θησείου, έπεσε ένα δέντρο στις γραμμές, λόγω κακοκαιρίας.
Νέα σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δυο θάνατοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Στη Σαλαμίνα, μια 73χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας. Εκτιμάται ότι πιθανόν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά καθώς από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή.
Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος χτυπήθηκε από κεραυνό κι έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ειδικότερα, ο κτηνοτρόφος που έβοσκε τα ζώα του, στις 8.30 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός από τον γιο του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής. Το σώμα του άτυχου άνδρα φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ένας άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια.

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Αύριο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν. Την Τετάρτη σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article-wide/237421/kakokairia-saronei-olh-thn-ellada-2-nekroi-apo-t.html

«Να εργαστεί γρήγορα με την κυβέρνηση Τσίπρα» θέλει ο Μοσκοβισί Ικανοποίηση για την «υποστήριξη στις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα τρία τέταρτα των ελλήνων ψηφοφόρων υποστηρίζουν οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις» εξέφρασε μέσω Twitter o Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Επιπλέον, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χτεσινών εκλογών δηλώνει πως «επιθυμεί να εργαστεί γρήγορα με τη μέλλουσα κυβέρνηση Τσίπρα».
http://www.newsbeast.gr/politiki/ekloges2015/arthro/1959236/na-ergasti-grigora-me-tin-kivernisi-tsipra-theli-o-moskovisi

Σεβασμό των δεσμεύσεων αναμένει από την Ελλάδα ο Ντομπρόβσκις «Είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να σχηματισθεί γρήγορα και να επιμείνει στο πρόγραμμα»

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα «δίνει λόγους για να ελπίζει κανείς» ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να σχηματισθεί γρήγορα και να επιμείνει στο πρόγραμμα (για το τρίτο σχέδιο αρωγής που υιοθετήθηκε αυτό το καλοκαίρι) και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι τα κόμματα που ψήφισαν αυτό το πρόγραμμα έχουν την πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, «δίνει λόγους για να ελπίζει κανείς» ότι θα εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.
«Είναι γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που υπέγραψε» το τρίτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, υπενθύμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.
«Ελπίζουμε συνεπώς πως το νέο κοινοβούλιο θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, πολύ περισσότερο που αποτελείται ουσιαστικά από τους ίδιους σχηματισμούς», πρόσθεσε.
 http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1959239/sevasmo-ton-desmefseon-anameni-apo-tin-ellada-o-ntomprovskis

Βουτιά στο χρηματιστήριο έκανε η μετοχή της VW Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εξαπατούσε τις αμερικανικές περιβαλλοντικές αρχές στους ελέγχους τους

VOLKSWAGEN


Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen (VW) σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν επτά ετών, μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι εξαπατούσε επί χρόνια τις αμερικανικές περιβαλλοντικές Αρχές στους ελέγχους τους, διακινδυνεύοντας να πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια για πιθανά πρόστιμα και μία αρνητική αντίδραση των καταναλωτών στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η μετοχή της VW βούλιαξε 22% στα 126,40 ευρώ και καταγράφει απώλειες 32% από την αρχή του έτους. Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά περίπου 16 δισ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 60,4 δισ. ευρώ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν δήλωσε χθες ότι η εταιρεία συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας (που διεξάγουν οι αμερικανικές Αρχές) και παρήγγειλε μία δική της εξωτερική έρευνα για το θέμα. Ο Βίντερκορν είπε ότι «λυπάται βαθύτατα» για την παραβίαση της εμπιστοσύνης του κοινού και ότι η VW θα κάνει «οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να αντιστρέψει τη ζημιά που προκάλεσε».
Η VW σταμάτησε τις πωλήσεις των μοντέλων της που εμπλέκονται στην έρευνα. Οι παραβιάσεις (της αμερικανικής νομοθεσίας), που αφορούν σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόστιμα έως 18 δισ. δολαρίων, με βάση το πρόστιμο για κάθε παραβίαση και τον αριθμό των αυτοκινήτων. Είναι πιθανή επίσης μία ποινική δίωξη κατά της εταιρείας. «Εάν το αποτέλεσμα είναι ότι πρόκειται για δομική απάτη, η διοίκηση στο Βόλφσμπουργκ (που είναι η έδρα της VW) θα πρέπει πιθανόν να αναλάβει τις ευθύνες», δήλωσε αναλυτής της τράπεζας Commerzbank που αναθεωρεί την αξιολόγηση της μετοχής της γερμανικής εταιρείας. Η Volkswagen δεν αντιμετωπίζει μόνο μία βραχυπρόθεσμη μείωση των πωλήσεων της και ένα πλήγμα της φήμης της, αλλά και τον πιο μακροπρόθεσμο κίνδυνο δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ, ανέφεραν αναλυτές σε σημερινό σημείωμά τους.
Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι εφάρμοζε λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά, το οποίο λειτουργούσε μόνο όταν τα αυτοκίνητα περνούσαν από επίσημους ελέγχους για εκπομπές ρύπων, όπως δήλωσε την Παρασκευή η αμερικανική Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA). Κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης, τα αυτοκίνητα με το λογισμικό μολύνουν 10 έως 40 φορές περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της EPA. H διαφορά αυτή διαπιστώθηκε όταν το Διεθνές Συμβούλιο για Καθαρές Μεταφορές ζήτησε να γίνουν έλεγχοι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων των Jetta και Passat, και κατόπιν έκανε τη σύγκριση με τους εργαστηριακούς ελέγχους. Η VW βασιζόταν πολύ στα καθαρά και με μεγάλη ισχύ πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για την αύξηση των πωλήσεων της στις ΗΠΑ.
 http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1959464/voutia-sto-chrimatistirio-ekane-i-metochi-tis-vw

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων – Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Πού «κλείδωσε» η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, πόσες έδρες καταλαμβάνουν
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,46% και 145 έδρες.
Η ΝΔ λαμβάνει 28,10% και 75 έδρες, ενώ αντίστοιχα τον Ιανουάριο είχε συγκεντρώσει 27,81% και 76 έδρες.
Η Χρυσή Αυγή δεν χάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 6,99% και 18 έδρες, έναντι 6,28% και 17 έδρες τον Ιανουάριο.
Ποσοστό 6,28% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ), που καταλαμβάνει 17 έδρες.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,55% και 15 έδρες, το Ποτάμι με 4,09% και 11 έδρες, οι ΑΝΕΛ με 3,69% και 10 έδρες και η Ένωση Κεντρώων με 3,43% και 9 έδρες.
Εκτός Βουλής μένει η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,86%.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/626849/oloklirothike-i-katametrisi-ton-psifon-ayto-einai-to-teliko-apotelesma#ixzz3mOOWmH7p

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο Τσίπρας στο Προεδρικό ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Λίγο μετά τις 18.00 πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Η εκλογική αναμέτρηση διεξήχθη σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός έλαβε τις αποφάσεις του».
Στις 20.00 ορκίζεται πρωθυπουργός ενώ την Τρίτη (22/9) ανακοινώνεται και ορκίζεται το υπουργικό συμβούλιο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/parapolitika/story/626851/apotelesmata-eklogon-2015-o-tsipras-sto-proedriko-photos#ixzz3mOO7bpge

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Ρέντσι: Όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές

Στις ελληνικές εκλογές αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία πραγματοποιείται στην Ρώμη.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε:
«Η σχέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα συμβολίζει αυτό ακριβώς. Δεν έγιναν σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός μας μετά την νύχτα εκείνη κατά την οποία η συζήτηση για την Ελλάδα προσέλαβε πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στις 8 το πρωί επετεύχθη μια συμφωνία, επί της οποίας, στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δύναμη και το θάρρος να πάει σε εκλογές και να ζητήσει την συναίνεση του λαού του. Δεν αναφέρομαι, προς το παρόν, στην συζήτηση πολιτικής φύσης σχετικά με το τι είναι η αριστερά, αν κέρδισε η εξτρεμιστική ή η ανανεωτική Αριστερά. Περιορίζομαι στο να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν πολύ ως απειλή, αλλά κάπως λιγότερο στην φάση των εκλογών. Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές. Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν στην σημερινή Ευρώπη υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην δημοκρατία -στις μορφές κυβέρνησης του δήμου- και στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά και στους κανονισμούς, τους νόμους, τις οδηγίες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοκρατία μας και την αντίληψή μας για την Δημοκρατίας μας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/626853/apotelesmata-eklogon-2015-rentsi-opos-lavonei-me-aposxisi-pethainei-stis-ekloges#ixzz3mONa9wTJ

Αποτέλεσμα εκλογών 2015: Οι ευχές της Μέρκελ στον Τσίπρα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Η κ. Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Στη σύντομη συνομιλία τους, αναφέρθηκαν στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.
Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε, επίσης, συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο όσο και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 23 Σεπτεμβρίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/626854/apotelesma-eklogon-2015-oi-eyxes-tis-merkel-ston-tsipra#ixzz3mON1WDFv

Σύριος Υφ.ΥΠΕΞ: για την έκρηξη του μεταναστευτικού ευθύνεται η Τουρκία εκδικήθηκε τις άλλες χώρες που δεν την στήριξαν για zone tampon ……..

O Yφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Fayçal Meqdad σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «al-Mayadeen»  έκανε μια βαρυσήμαντη εκτίμηση σε σχέση με το μεταναστευτικό. ”Η Τουρκία έκανε να εκραγεί το το πρόβλημα των μεταναστών για να εκδικηθεί όλες τις χώρες που δεν υποστήριξαν την πολιτική της για τη δημιουργία μιας zone tampon στο Βορρά της Συρίας”, δήλωσε με καταγγελτικό τρόπο ο Meqdad, για να προσθέσει ότι οι Ευρωπαίοι οφέιλουν να ζητήσουν εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση και τις άλλες κυβερνήσεις που συνέβαλαν στην πλαστογράφηση διαβατηρίων.

Δήλωσε ότι η Ρωσία είναι προσκολημμένη στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου.  Τόνισε ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στο συριακό στρατό μόνη δύναμη απαοτελεσματική επί συραικού εδάφους προορίζεται να ενδυναμώσει την αντιτρομοκρατική μάχη και υπογράμμισε ότι οι ρωσοσυριακές σχέσεις είναι δυνατές και ότι η ρωσική στρατιωτική υποστήριξη είναι ανάλογη αυτών των σχέσεων και των συμφωνιών που έχουν γίνει.
«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μια απόλυτη προτεραιότητα και αυτοί που αμελούν για αυτήν ντην πραγματίκοτητα χάνουν το χρόνο τους και ευνοούν την επέκταση της τρομοκρατίας σε ολόκληρον τον κόσμο.»Για τη θέση και στάση του μαναρχικού καθεστώτος των Al Saoud ο  Maqdad σημείωσε ότι ο ρόλος της Σ Αραβίας έγινε θανάσιμος για το αραβικό γένος.
Αναφορικά με το σχέδιο του ειδικού επιτρόπου του ΟΗΕ για Συρία του Staffan de Mistura ο Meqdad εξήγησε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πάρει την απόφασή της εν ενθέτω χρόνω διαβεβαιώνοντας ότι είναι πάιθανο να συζητήσει το συριακό με ένα μέρος ή κόμμα μη συριακό.
”Η νίκη της Συρίας είναι μια νίκη για όλους τους λαούς του κόσμου ” συμπέρανε επιγραμματικά ο Meqdad. Sana 20/9/15

Σαπέν: Δεν βλέπουμε μεγάλους κινδύνους στην κινεζική οικονομία

Η Γαλλία δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους στην οικονομία της Κίνας και υποστηρίζει την προσπάθειά της να εξασφαλίσει την έγκριση για την ένταξη του γιουάν στο καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Η Γαλλία στηρίζει τις προσπάθειες του Πεκίνου να ενισχύσει τη θέση του γιουάν στο παγκόσμιο εμπόριο, καθώς και «την προσπάθεια της Κίνας να ενσωματώσει το γιουάν στα νομίσματα του ΔΝΤ», είπε ο Σαπέν κατά την έναρξη του Σινογαλλικού Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου που διεξάγεται στο Πεκίνο.
Ο Σαπέν είπε ότι δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους από τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία της Κίνας και περιέγραψε την πρόσφατη πτώση στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές ως «απαραίτητη διόρθωση». Είπε επίσης ότι η εστίαση της Κίνας στην εγχώρια οικονομία της θα έχει ευρύτερα οφέλη.
«Δεδομένης της προθυμίας των κινεζικών αρχών να βρουν ένα νέο είδος ανάπτυξης περισσότερο βασισμένο στην εγχώρια οικονομία και λιγότερο στις εξαγωγές, αυτό είναι μια εξισορρόπηση που θα είναι καλή για την παγκόσμια σταθερότητα», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Κινέζος υφυπουργός Οικονομικών Σι Γιαομπίν είπε από την πλευρά του ότι η οικονομική αστάθεια στην Κίνα δεν θα εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις και ότι η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζει να είναι εντός εύλογου εύρους.
Οι αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις ενδεχόμενες δευτερογενείς επιπτώσεις από τις αλλαγές στη νομισματική τους πολιτική, είπε ο Σι.
«Οι αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να εξετάζουν τα αιτήματα των αναπτυσσόμενων χωρών όταν καθορίζουν τις νομισματικές πολιτικές», είπε.
«Η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται αλλά η ανάκαμψη δεν είναι σταθερή».
http://newpost.gr/oikonomia/487186/sapen-den-blepoyme-megaloys-kindynoys-sthn-kinezikh-oikonomia

WSJ: Το φθηνό και άφθονο χρήμα δεν αρκεί για την ανάπτυξη...

 Οι κεντρικές τράπεζες εκαναν ενέσεις ρευστότητας 8 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει αυτή καθηλωμένη σε μία ρουτίνα χαμηλής ανάπτυξης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να μην αυξήσει τα επιτόκιά της.
Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Διδάγματα από τις κεντρικές τράπεζες: Το εύκολο χρήμα δεν αποτελεί από μόνο του βάλσαμο για την ανάπτυξη», σημειώνει ότι η Fed αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναταραχή στις αγορές και την εξασθενημένη εικόνα της διεθνούς οικονομίας για την απόφασή της να διατηρήσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν. «Όποτε και αν αυξήσει η Fed τα επιτόκια, ένα δίδαγμα παραμένει: Το φθηνό χρήμα δεν μπορεί μόνο του να λύσει τις παγκόσμιες οικονομικές αδυναμίες», αναφέρει η WSJ.
Η Fed σημείωσε τις θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, περιλαμβανομένης της κατανάλωσης των νοικοκυριών και της επιχειρηματικής επένδυσης, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι οι συνθήκες στο εξωτερικό μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και να ασκήσουν νέα πίεση στον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό.
«Σε μεγάλο βαθμό εστιάσαμε στους κινδύνους γύρω από την Κίνα, αλλά όχι μόνο τηνΚίνα - τις αναδυόμενες αγορές γενικότερα και πώς αυτοί μπορεί να μεταδοθούν στις ΗΠΑ», δήλωσε η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν τονίζοντας «τις σημαντικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου».
Η ανησυχία της Γέλεν υπογραμμίζει εν μέρει τα όρια της χαλαρής νομισματικήςπολιτικής, ως της μοναδικής αντίδρασης στην εξασθένηση των οικονομιών. Αντί να χρησιμοποιήσουν τα περιθώρια που τους έδωσαν τα χαμηλά επιτόκια για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απέτυχαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερης διάρκειας μεταρρυθμίσεις των πολιτικών τους, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πλέγμα δημογραφικών και άλλων προβλημάτων.
Από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007, το μέσο βασικό επιτόκιο των κεντρικών τραπεζών μειώθηκε κατά περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες στις αναπτυγμένες χώρες και 2 ποσοστιαίες μονάδες στις αναδυόμενες αγορές. Οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν επίσης ομόλογα και άλλα στοιχεία ενεργητικού, που αντιστοιχούν στο 10% της παγκόσμιας παραγωγής, προκειμένου να επανέλθει η ανάπτυξη στα προς της κρίσης επίπεδα. Ωστόσο, η παγκόσμια ανάπτυξη είναι σταθερά κατώτερη των προσδοκιών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε τον Απρίλιο του 2010 ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 4,5% ετησίως από το 2011 έως το 2014, αλλά στην πραγματικότητα ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν μόνο 3,6% ετησίως. Το ΔΝΤ προβλέπει τώρα ρυθμό ανάπτυξης 3,3% για φέτος από 3,8% που ήταν η πρόβλεψή του πριν από έναν χρόνο.
Καταπονημένες από το χρέος, οι χώρες της Ευρωζώνης δυσκολεύονται να μειώσουν την ανεργία και να αυξήσουν τις επενδύσεις και τον δανεισμό στις επιχειρήσεις. ΗΙαπωνία απέτυχε να αντιμετωπίσει την έλλειψη αποτελεσματικότητας που ωθεί προς τα κάτω την οικονομία της. Η Κίνα, η Βραζιλία, η Τουρκία και μία σειρά άλλων μεγάλων αναδυόμενων αγορών έχουν φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους γιαανάπτυξη, χωρίς ριζικές μεταρρυθμίσεις των πολιτικών. Και σε όλο τον κόσμο, η μείωση του ρυθμού αύξησης του εργατικού δυναμικού υπονομεύει τους δυνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης - τη δυνατότητα δηλαδή των οικονομιών να αναπτύσσονται με το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό, τεχνογνωσία και κεφάλαιο. «Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να κάνουν τις οικονομίες πιο ανταγωνιστικές ,καινοτόμες και παραγωγικές - όπως το άνοιγμα προστατευμένων τομέων και η μείωση των ρυθμίσεων των αγορών εργασίας - συναντούν συχνά πολιτικές αντιστάσεις», σημειώνει η WSJ.
http://newpost.gr/oikonomia/487237/wsj-to-fthhno-kai-afthono-xrhma-den-arkei-gia-thn-anaptyksh

Τρίκαλα: Άνδρας βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων

Μπροστά σ' ένα ασυνήθιστο αλλά και ανησυχητικό θέαμα βρέθηκαν πολίτες το μεσημέρι της Δευτέρας (21/9) στην περιοχή Σεισμοπλήκτων στα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσίευσε το trikalavoice.gr, εντοπίστηκε το σώμα ενός άνδρα, σκυμμένο μέσα σε κάδο απορριμμάτων, σε λιπόθυμη κατάσταση.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που παράλαβε με ασθενοφόρο τον άνδρα - έναν 39χρονο τοξικομανή- τον οποίο και μετέφερε στο νοσοκομείο των Τρικάλων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/626789/trikala-andras-vrethike-se-kado-aporrimaton#ixzz3mNXuIicL

Αποτελέσματα εκλογών: Ο Σουλτς ομολόγησε χωρίς ξύλο το βρώμικο σχέδιο του συστήματος της διαπλοκής

Έχασαν την ψυχραιμία τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η... παρέα του – Αήθης επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου - Οργισμένη απάντηση από τους ΑΝΕΛ.
Σε νέα ευθεία παρέμβαση στην πολιτική ζωή της Ελλάδας προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ομολογώντας το βρώμικο σχέδιο της διαπλοκής που έκανε ό,τι μπορούσε προεκλογικά για να επηρεάσει το αποτέλεσμα και να σύρει τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του συστήματος.
Το Newsbomb.gr υπήρξε το μοναδικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, που με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ, αποκάλυψε τις ύπουλες επιδιώξεις των ξένων κέντρων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Έκαναν ό,τι μπορούσαν, χρησιμοποιώντας κάθε μορφής προπαγάνδα, προκειμένου να υποχρεώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω του εκλογικού αποτελέσματος, να συγκυβερνήσει με τα κόμματα του κατεστημένου και της διαφθοράς για να μπορούν να τον ελέγξουν.
Οι μέθοδοί τους, όμως, έπεσαν ξανά στο κενό με τη μεγαλειώδη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Για άλλη μια φορά, οι πολίτες έδωσαν ηχηρή απάντηση στο τρίγωνο της διαπλοκής.
Από σήμερα, λοιπόν, οι μάσκες έπεσαν... Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αγνοώντας για μια ακόμη φορά το θεσμικό του ρόλο, επέκρινε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους ΑΝΕΛ!
Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ο Σουλτς είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση.


 
«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο προκλητικός κ. Σουλτς, μη διστάζοντας να προσβάλει ευθέως εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους.
«Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα», πρόσθεσε, συνεχίζοντας το παραλήρημά του.
Ο Σουλτς, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.
«Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις», είπε. «Όμως έπειτα αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οργισμένη απάντηση από τους ΑΝΕΛ
Άμεση ήταν η απάντηση των ΑΝΕΛ στους αήθεις χαρακτηρισμούς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κόμμα.
«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις "ακροδεξιό" όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/626738/apotelesmata-eklogon-o-soylts-omologise-xoris-xylo-to-vromiko-sxedio-toy-systimatos-tis-diaplokis#ixzz3mNXOFMuy

Καμμένος: Ελπίζω οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνικού λαού «Οι δημοσκοπήσεις είναι μία τεράστια απάτη και υπάρχει δόλος» - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Τσίπρα

«Ξεκινάνε οι διαδικασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα ορκιστεί και η νέα κυβέρνηση. Θα είναι μία κυβέρνηση προοδευτική που θα συνεχίσει το έργο και ελπίζω οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνικού λαού για ομοψυχία και ελπίζω να στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας», τόνισε ο κ. Καμμένος και συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε ΠΑΣΟΚ και δημοσκοπήσεις.
«Δεν χρειάζεται η κυρία Γεννηματά να απολογείται για αυτά που έκανε ο Βενιζέλος. Είναι χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια. Δυστυχώς ακόμη μία φορά ο Σουλτς κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και να καταλάβει πως πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις των λαών. Οι δημοσκοπήσεις είναι μία τεράστια απάτη και υπάρχει δόλος», τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1959141/kammenos-elpizo-i-vouleftes-na-antilifthoun-to-minima-tou-ellinikou-laou


Ρέγκλινγκ: Το Μνημόνιο θα είναι επώδυνο για τους Έλληνες, αλλά θα πάρουν ανταλλάγματα

Η εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να είναι επώδυνη για τον ελληνικό λαό, όμως η χώρα παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από την Ευρώπη, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, διαμηνύοντας εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δανέζικο περιοδικό Berlingske Business (στις 19 Σεπτεμβρίου) ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι «οι οικονομολόγοι λένε συχνά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη τεράστια εξοικονόμηση στον προϋπολογισμότης πλέον και αυτή θα συνεχιστεί».

Ο επικεφαλής του ESM εξήγησε ότι «τα δάνεια που δίνουμε στις προβληματικές χώρες έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα των χαμηλών επιτοκίων. Η εξοικονόμηση που κάνει η Ελλάδα από τα χαμηλά επιτόκια που της προσφέρονται φτάνουν τα 8 δισ. ευρώ ετησίως. Τα χαμηλά επιτόκια σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στη βιωσιμότητα χρέους».
Σημείωσε ότι «φυσικά, πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης, αλλά η πραγματική εξοικονόμηση κάθε χρόνο είναι ήδη τεράστια. Ετσι δεν υπάρχει καμία απειλή του χρέους για την Ελλάδα σήμερα».
Ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είχε πλεόνασμα το 2014, ενώ φέτος αναμένεται μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς ορισμένες μεταρρυθμίσεις αναβλήθηκαν και, ως απόρροια, η οικονομία δεν εξελίχθηκε θετικά, τονίζοντας «αν ακολουθήσουν τη συμφωνία που υπογράψαμε, σύντομα θα έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς».
Και υπογράμμισε:
Η εφαρμογή (σ.σ. του προγράμματος) μπορεί να είναι πολύ επώδυνη για τον λαό, αν για παράδειγμα οι συντάξεις μειωθούν κατά 30-40%. Η χώρα, όμως που το εφαρμόζει το, παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
 http://newpost.gr/oikonomia/487844/regklingk-to-mnhmonio-tha-einai-epwdyno-gia-toys-ellhnes-alla-tha-paroyn-antallagmata?utm_source=related&utm_medium=site&utm_campaign=articles

Μήνυμα Βερολίνου στην Αθήνα: Βάση συνεργασίας η εφαρμογή του προγράμματος

Την αναγκαιότητα εφαρμογής του προγράμματος υπογράμμισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στέλνοντας μηνύματα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για χρέος, αλλά και προσφυγικό.
«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε σε μια δίκαιη και δημοκρατική εκλογή», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και τόνισε ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σίγουρα ως γερμανική κυβέρνηση δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τα αποτελέσματα σε χώρες εταίρους».
Παράλληλα, τόνισε ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί βεβαίως και με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στενά και σε εταιρικό πνεύμα. Αυτή η πρόταση ισχύει και δεν αφορά μόνο την από κοινού υπέρβαση της κρίσης χρέους. Αφορά και την πρόκληση που μας θέτει η κατάσταση των προσφύγων και για την οποία χρειαζόμαστε κοινές απαντήσεις», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ και ανέφερε ότι η καγκελάριος θα συγχαρεί τον νικητή των εκλογών και προσωπικά, είτε με επιστολή είτε με προσωπική επαφή.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο γερμανός εκπρόσωπος δήλωσε:
Έχουμε μια πολύ καθαρή βάση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτή είναι οι συμφωνίες που έγιναν στο τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο δεν έχουν συναφθεί με κάποια κυβέρνηση, αλλά με την Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί την πλήρη ισχύ του και πέρα από μια εκλογική αναμέτρηση και πέρα από τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης. Σε αυτή τη βάση θα συνεργαστούμε εμείς και σίγουρα και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
«Οι Ευρωπαίοι συνήψαν με την Ελλάδα συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας. Πρόκειται για ένα μίγμα από χρηματοδοτική βοήθεια και ένα απαιτητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο στα επόμενα τρία χρόνια θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να έρθει σεβιώσιμη πορεία. Αυτή είναι η βάση της συνεργασίας μας. Θεωρούμε, βεβαίως, ότι ένας πρωθυπουργός ο οποίος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το πρόγραμμα, εφόσον ξαναγίνει πρωθυπουργός θα φροντίσει και στη χώρα του ώστε η υλοποίηση να γίνει όπως προβλέπεται. Αυτό περιμένουν όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι και σε αυτό το πνεύμα θα είναι και η συνεργασία μας» επισήμανε.
Σε ερώτηση για το εάν το Βερολίνο εμπιστεύεται τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ περιορίστηκε να δηλώσει, «ας περιμένουμε πρώτα να σχηματιστεί».
Τόνισε δε ότι το Βερολίνο παίρνει σοβαρά την κάθε ελληνική κυβέρνηση, τον κάθε έλληνα πρωθυπουργό και τις δηλώσεις του. «Πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης», επανέλαβε.
http://newpost.gr/politiki/487837/mhnyma-berolinoy-sthn-athhna-bash-synergasias-h-efarmogh-toy-programmatos?utm_source=related&utm_medium=site&utm_campaign=articles

Συγχαρητήρια επιστολή Τουσκ σε Τσίπρα

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Titter ανήρτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, την συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. 
Στην επιστολή του ο κ. Τουσκ συγχαίρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εκφράζει την ελπίδα του ότι οι εκλογές θα μπορέσουν να παρέχουν τώρα την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα, για να αντεπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις.
«Η αφοσίωση και η άσκηση ηγεσίας από την πλευρά σας στην εφαρμογή τουπρογράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι καθοριστική για να γίνει η διαφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ην ίδια στιγμή, ο κ. Τουσκ υπογραμμίζει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά ξανά με τον κ. Τσίπρα και πως περιμένει να τον συναντήσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό την ερχόμενη Τετάρτη.
http://newpost.gr/politiki/487813/sygxarhthria-epistolh-toysk-se-tsipra

Στον Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα η Κωνσταντοπούλου

Την Πρόεδρο της Βουλής δέχθηκε στις 15:10, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος. 
Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τού ανακοίνωσε, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 4 του Συντάγματος, την δύναμη των Κομμάτων στην Βουλή που προέκυψε κατά τις Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής είχε παραλάβει τα επίσημα αποτελέσματα από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη. 
http://newpost.gr/politiki/487858/ston-paylopoylo-gia-ta-apotelesmata-h-kwnstantopoyloy

Φρικτός θάνατος μέσα στο λιμάνι της Πάτρας για τρεις 20χρονους φοιτητές




Θρήνος επικρατεί στην Πάτρα για τον θάνατο των νεαρών παιδιών, όλοι τουςφοιτητές,  τα ξημερώματα στον μώλο του Αγίου Νικολάου. 
Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συνολικά έξι άτομα για άγνωστο λόγο έπεσε μέσα στηθάλασσα, κι ενώ τα παιδιά επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση. Συγκεκριμένα είχαν γνωριστεί εκείνο το βράδυ σε ένα πάρτυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για τους Ανδρέα Αλέξης του Βησσαρίωνα και Ρεγγίνα Ζαπάντη του Ιακώβου, ενώ η τρίτη νεκρή είναι η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.
Ο πατέρας του νεαρού είναι Αστυνομικός και υπηρετεί σύμφωνα με πληροφορίες στοΑ' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.
Δύο φοιτητές, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός είναι σώοι, ενώ ένα ακόμα άτομο ανασύρθηκε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
http://newpost.gr/ellada/487826/friktos-thanatos-mesa-sto-limani-ths-patras-gia-treis-20xronoys-foithtes-fwto

Μητρόπουλος: Απόλυτος κυρίαρχος ο Αλέξης Τσίπρας

Για ξεκάθαρο νικητή και απόλυτο κυρίαρχο των εκλογών έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος. 
Μιλώντας στο Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως πρόκειται για μια «αυτοκρατορική απόλυτη νίκη του Αλέξη Τσίπρα».
 
«Καθάρισε το κοινοβούλιο, το εσωτερικό του κόμματος, πήρε προέγκριση για το ολοκαύτωμα που έρχεται και έγκριση για το μνημόνιο», πρόσθεσε. 
Τόνισε πως πρόκειται για «στρατήγημα μεγάλης διάρκειας»
«Πήρε τέτοια πλειοψηφία για να μπορεί να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε. Είμαστε μπροστά σε ένα καθαρισμένο τοπίο. Μπορεί να εφαρμόσει χωρίς προβλήματα από ενοχλητικούς σε κοινοβούλιοεσωτερικό, και αντιπολίτευση. Το μόνο που έχει μπροστά του είναι το μνημόνιο και ο λαός», κατέληξε. 
http://newpost.gr/politiki/487847/mhtropoylos-apolytos-kyriarxos-o-alekshs-tsipras

«Γυμναστική» για το μυαλό -25 συνήθειες που κάνουν τον άνθρωπο πιο έξυπνο

Ο καθένας μπορεί να «επεκτείνει» το μυαλό του, προσπαθώντας καθημερινά και κάνοντας μικρά βήματα. Αυτό αναφέρει το Time, δημοσιεύοντας μία λίστα με 25 συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο να γίνει πιο έξυπνος.reading
1. «Κατεβάστε» 10 ιδέες κάθε ημέρα
2. Διαβάστε εφημερίδα
3. Κάντε τον δικηγόρο του διαβόλου
4. Διαβάστε ένα κεφάλαιο βιβλίου
5. Αντί για τηλεόραση, παρακολουθείστε εκπαιδευτικά βίντεο
6. Διαβάστε στο ίντερνετ ιστοσελίδες με ενδιαφέρουσες πληροφορίες
7. Να προσφεύγετε καθημερινά σε πηγές που ικανοποιούν τη «δίψα» για γνώση
8. Μοιραστείτε αυτά που μαθαίνετε με άλλους ανθρώπους
9. Γράψτε λίστες με πράγματα που πρέπει να κάνετε: μία λίστα με ικανότητες σχετικές με τη δουλειά σας που θέλετε να αποκτήσετε και μία με πράγματα που θέλετε να πετύχετε στο μέλλον.
10. Γράψτε λίστα με πράγματα που πετύχατε κάθε ημέρα
11. Ξεκινήστε μία λίστα με πράγματα που θέλετε να σταματήσετε να κάνετε
12. Καταγράψτε ό,τι μαθαίνετε
13. Ενεργοποιείστε τον εγκέφαλό σας, για παράδειγμα τρέχοντας καθημερινά.
14. Παρακολουθείστε διαδικτυακά μαθήματα
15. Μιλήστε με κάποιον που τον θεωρείτε ενδιαφέρον άνθρωπο
16. Κάντε παρέα με ανθρώπους πιο έξυπνους από εσάς
17. Κάντε ερωτήσεις για να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας
18. Βελτιώστε το λεξιλόγιό σας, είτε στη μητρική σας γλώσσα είτε σε κάποια ξένη, μαθαίνοντας 5-10 λέξεις καθημερινά.
19. Κάντε κάτι τρομακτικό.
20. Εξερευνήστε νέες περιοχές, όχι κατά ανάγκη κάπου μακριά, αλλά ακόμη και στην πόλη σας
21. Παίξτε «έξυπνα» παιχνίδια, όπως σκάκι ή Scrabble
22. Καθίστε στη σιωπή, δίχως να κάνετε τίποτα ανά τακτά χρονικά διαστήματα
23. Υιοθετήστε ένα παραγωγικό χόμπι.
24. Εφαρμόστε αυτά που μαθαίνετε
25. Γυμναστείτε και ακολουθείστε υγιεινή διατροφή
https://sciencearchives.wordpress.com/2015/09/19/γυμναστική-για-το-μυαλό-25-συνήθειες/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook

O Νετανιάχου θα συναντήσει τον Πούτιν γιατί φοβάται εμπλοκή ισραηλινού στρατού και ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία

To Iσραήλ φοβάται μια ενδεχόμενη διαμάχη με το ρωσικό στρατό στη Συρία. Στο ταξίδι αστραπή που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα τη Δευτέρα ο Netanyahu θα θέσει θέματα και ερωτήματα στον Πούτιν για την σταρτιωτική ρωσική βοήθεια στον Assad που θα μπορούσε να απειλήσει τις ισραηλινές επεμβάσεις. Ένα στοιχείο κλειδί στη σύντομη επίσκεψη του  Benjamin Netanyahu στη Μόσχα είναι για να εμποδίσει ένα σενάριο κατά το οποίο ο ισραηλνός στρατός και οι ρωσικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στη Συρία θα εμπλακούν σε μεταξύ τους θερμό επεισόδιο.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ελπίζει ότι ο ρώσος πρόεδρος θα τον πληροφορήσει πάνω στην πρόσφατη στρατιωτική ανάπτυξη των ρώσων στη Συρία στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ σχετικά με το εύρος της και την διάρκειά της ανακοίνωσε η εφημερίδα Haaretz,επικαλούμενη πηγές της Ιερουσαλήμ.Ο Netanyahu θα συζητήσει τους κινδύνους για το Ισραήλ αν ρωσικά όπλα καταλήξουν στη Hezbollah,ή σε άλλες ομάδες δήλωσε το γραφείο του .
Το δεύτερο κανάλι αναφέρει ότι ο Netanyahu είναι ιδιάιτερα προβληματισμένος από τις ρωσικές και ιρανικές προσπάθειες να υποστηρίξουν τη συριακή κυβέρνηση..Το Ισράηλ ανησυχεί για το τύπο των όπλων που η Ρωσία της έδωσε.Επιπρόσθετα άλλα 6 τανκ και δεκάδες θωρακισμένα οχήματα μεταφορά προσωπικού μεταφέρθηκαν από τη Μόσχα στο αεροδρόμιο στη Λαττάκεια καθώς και αντιαεροπορικοί πύραυλοι εξελιγμένοι SA-22 που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια απειλή για τις σύγχρονε ςδραστηριότητες της ισραηλινής αεροποράις στην περιοχή.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε κάποιες αεροπορικές επιδρομές εντός συριακού εδάφους προφασιζόμενο ότι επιχειρεί να εμποδίσει σοφιστικέςόπλα να καταλήξουν στη Hezbollah, αλλά η παρουσία ρωσικών δυνάμεων θα μπορούσε να διαταράξει αυτού του τύπου τις επεμβάσεις στο μέλλον ή και να οδηγήσει σε συγκρούσεις.Οι σχέσεις Μόσχας και Ισραήλ κλονίστηκαν από τη θέληση της Μόσχας να πουλήσει όπλα προηγμένης τεχνολογίας στο Ιράν.Ο διοικητής επίσης της al-Quds της Φρουράς της Ιρανικής Επανάστασης ο στρατηγός Qasem Soleimani, έκανε μια β επίσκεψη πρόσφατα στη Μόσχα για να συντονίσει την ρωσοιρανική υποστήριξη στον Assad.Το Ισραήλ ακόμη εξέφρασε τους φόβους του από την συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψαν τον Ιούλιο 6 παγκόσμιες δυνάμεις μεταξύ αυτών και η Ρωσία καθώς το Ιράν θα μπορούσε να αποδεσμεύσει χρηματοδότηση προς την Hezbollah λόγω της άρσης των τιμωριών.
Ο Netanyahu ταξίδεψε για τελευταία φορά στη Μόσχα το 2013 για ν΄ασκήσει πίεση στον Πούτιν προκειμένου να ακυρώσει την πώληση του συστήματος αεράμυνας S-300 προς Ιράν που ατή τη στιγμή οι πύραυλοι αυτοί είναι καθ΄οδόν προς Τεχεράνη.timesofisrael 18.9.15