Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μείωση δαπανών σε όλα.

Ενώ λοιπόν ο εμφύλιος στη Συριά συνεχίζετε  και στην γειτονικη τουρκια τα πραγματα ειναι παραξενα ανησυχητικά η ελλαδα πρέπει να μειώσεις της αμυντικές δαπάνες με βάση το 3ο μνημόνιο. Δηλαδή με λίγα λόγια   στην γειτονιά μας γίνεται σχεδόν πόλεμος μεταξύ κρατών και η χώρα μας πρέπει να μείωση τις εξοπλιστικές δαπάνες .
Ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε η ευρωπη μας έχουν πει κάτω από ποιο πρίσμα γεννήθηκε  αυτή η μνημονιακη δέσμευση.

Ο  πειραματισμός στο μεγαλείο του .

Πάντα πίστευα  στην αύξηση των δαπανών για την παιδεία και στην μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.
ΤΩΡΑ έχουμε μείωση  και στους δυο τομείς που είναι βασικοί για εθνικό κράτος .

Άραγε είμαστε εθνικό κράτος ;;;

Στην προεκλογική  περίοδο δεν άκουσα κάτι  πάνω σ αυτό το μεγάλο θέμα η κάνω λάθος;;

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές είναι μια παράξενη επιλογή που δυστυχώς δεν  απολογήθηκε στο ελληνικό λαό.Θέλω να καταγράφει ότι δεν μπορούσε να διαγράψει τους βουλευτές που δεν ψηφίσαν το μνημόνιο για τον απλούστατο λόγο  ότι οι τελευταίοι δεν πήγαν κόντρα στο κόμμα άλλα στην επιλογή της κυβέρνησης μετά την συντριβή που υπέστη από την κατά τα άλλα αδερφή ευρωπαϊκή ένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να θέσει κομματική πειθαρχεία γιατί δεν είχε ούτε πολιτικό  ούτε ιδεολογικό δικαίωμα . Αντικειμενικά λοιπόν δεν είναι αποστάτες αυτοί που δεν ψήφισαν απλά δεν εκλέχθηκαν από το λαό για να κάνουν ότι επέλεξε Κυβέρνηση να κάνει.

Μετά από αυτή την προσωπική σκέψη θέλω να εκφράσω μια προσωπική άποψη και πάλι και να πω ότι δεν έπρεπε οι δικαίως διαφωνούντες να δημιουργήσουν νέο ΚΟΜΜΑ άλλα  τουλάχιστον να συνεργαστούν με υπάρχοντα Αριστερά κόμματα. Αυτό ήταν το τραγικότερο λάθος της αριστερής πλατφόρμας . Θα το πληρώσει αφού ουσιαστικά λειτουργεί σαν δούρειος ίππος προκειμένου να μπουν στην βουλή άτομα με αμφίβολο ιδεολογικό προσανατολισμό.

Όμως αυτό που για μένα είναι το τραγικότερο είναι ότι δεν βρήκαν τρόπο Ο ΣΥΡΙΖΑ και  το ΛΑ.Ε να τα βρουν και να πάνε σε εκλογές  την χώρα όταν θα έκλεινε χρόνο η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Τώρα πάμε σε εκλογές με λίστα είναι δημοκρατικό ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ την διάσπαση;;;;;
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ  θα πάει να εκλέξει πρωθυπουργό  χωρίς ξέρει  τους βουλευτές που θα μπουν στην βουλή των Ελλήνων.

Άρα εκλογές ΝΑΙ η ΟΧΙ .

ΟΧΙ και τόσο Δημοκρατικές εκλογές θα έλεγα .


Οι σοβαρές ασθένειες για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις Αφορούν την κατηγορία 5%

Λίστα με 68 παθήσεις περιλαμβάνεται σε παράρτημα απόφασης της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας με την οποία τροποποιείται η αριθ. Φ.253/143554/Β6/12−11−2010 (Φ.Ε.Κ.1794/τ.Β΄/2010) υπουργική απόφαση ≪Πρόσβαση στηνΤριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγονται στην κατηγορία ≪των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες≫, σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009 (ΦΕΚ156/Α΄)≫, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Σημειώνουμε ότι στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται λίστα με 440 τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
piamnsnfka
Τμήματα με ιδιαίτερες απαιτήσεις
1) Για την εγγραφή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα φέρει σφραγίδα Διευθυντού, είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι ≪ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στο σύνολο του προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτεί έντονη σωματική άσκηση≫.
2) Ο υποψήφιος που δηλώνει τμήματα Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν παρουσιάζει κώφωση−βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπαθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου − άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά, υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το τμήμα αυτό.
3) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν δεν έχει κατακτημένο ήδη ένα καλό επίπεδο μουσικής δεξιοτεχνίας σε κάποιο από τα Ελληνικά λαϊκά παραδοσιακά όργανα.
4) Για τα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι. Ειδικά δε στα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών δεκτοί γίνονται μόνο άρρενες υποψήφιοι.
5) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οφείλει να διαθέτει υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, καθώς και επάρκεια μουσικοθεωρητικών γνώσεων στις κατευθύνσεις:
α) Ευρωπαϊκής (κλασικής) Μουσικής, β) Βυζαντινής Μουσικής, γ) Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής, δ)Σύγχρονης Μουσικής και τις αντίστοιχες ανά κατεύθυνση ειδικεύσεις καλλιτεχνικών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό σπουδών του τμήματος καθώς και στην ιστοσελίδα του τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας www.uom.gr
6) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πρέπει να γνωρίζει ότι το Τμήμα παρέχει πτυχία στις εξής κατευθύνσεις:
α) Μουσική Σύνθεση, β) Μουσική Εκτέλεση, γ) Μουσικές Επιστήμες. Ο υποψήφιος που επιθυμεί να ακολουθήσει την κατεύθυνση της Μουσικής Εκτέλεσης, προκειμένου να αποκτήσει πτυχίο με ειδίκευση σε κάποιο μουσικό όργανο, στη μονωδία ή στη μουσική διεύθυνση, οφείλει να διαθέτει επαρκές επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στο αντικείμενο που σκοπεύει να επιλέξει. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματοςwww.ionio.gr/depts/music.
Καλόγηρος Βασίλειος

Σε περίπτωση σεισμού.

Κατά τη Διάρκεια του σεισμού
  • Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α). Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους
  • Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια. Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.
  • Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.
  • Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.
  • Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
  • Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.
  • Εάν βρίσκεστε σε αναπηρική καρέκλα, μην προσπαθήσετε να σηκωθείτε. Μετακινηθείτε σε σημείο που μπορείτε να προφυλαχθείτε εφόσον αυτό είναι δυνατό, ασφαλίστε τους τροχούς και προστατέψετε το κεφάλι με τα χέρια σας.
  • Εάν βρίσκεστε στην κουζίνα, φύγετε μακριά από το ψυγείο, το φούρνο και τα ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά.
  • Εάν είσαστε μέσα σε στάδιο ή θέατρο, παραμείνετε στο κάθισμά σας και προστατέψτε το κεφάλι με τα χέρια σας. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε προτού σταματήσει η δόνηση. Αποφύγετε να τρέξετε προς τις εξόδους
Μετά το σεισμόΈνας σύντομος κατάλογος
  • Να είστε προετοιμασμένοι για μετασεισμούς και σχεδιάστε πού θα προστατευθείτε όταν αυτοί συμβούν.
  • Ελέγξτε για τραυματίες. Δώστε τις πρώτες βοήθειες, εάν αυτό είναι αναγκαίο.
  • Παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχάστε τους άλλους.
  • Αποφύγετε τα σπασμένα γυαλιά.
  • Ελέγξτε για πυρκαγιά. Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις.
  • Ελέγξτε τις παροχές φυσικού αερίου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν υπάρχει ζημιά σε κάποια από αυτές, θέστε την εκτός λειτουργίας. Εάν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου, μη χρησιμοποιήσετε σπίρτα, φανό, συσκευές ή ηλεκτρικούς διακόπτες. Ανοίξτε τα παράθυρα, εγκαταλείψτε το κτίριο και ειδοποιήστε σχετικά την εταιρία φυσικού αερίου.
  • Εάν εξαιτίας της δόνησης το ακουστικό του τηλεφώνου έχει φύγει από τη θέση του, επανατοποθετείστε το και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο μόνο σε περίπτωση ανάγκης.
  • Συντονιστείτε με το σταθμό εκπομπής εκτάκτων αναγκών στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Ακούστε τα ενημερωτικά δελτία.
  • Παραμείνετε έξω από το κατεστραμμένο κτίριο.

Οικογενειακός Σχεδιασμός - Ατομική & Οικογενειακή ετοιμότητα
  • Δημιουργήστε ένα οικογενειακό αντισεισμικό σχέδιο.
  • Να γνωρίζετε τα ασφαλή σημεία σε κάθε δωμάτιο (κάτω από τραπέζια, γραφεία ή τους εσωτερικούς τοίχους).
  • Να γνωρίζετε τα επικίνδυνα σημεία (παράθυρα, καθρέπτες, κρεμάμενα αντικείμενα, τζάκια και ψηλά έπιπλα).
  • Κάνετε πρακτικές ασκήσεις. Φυσικά, ερευνείστε ποιοι είναι οι ασφαλείς χώροι για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας.
  • Μάθετε να προσφέρετε πρώτες βοήθειες και τεχνικές ανάνηψης.
  • Αποφασίστε σε ποιο σημείο θα συναντηθεί η οικογένειά σας, σε περίπτωση που χαθείτε.
  • Να έχετε έναν κατάλογο με αριθμούς τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης.
  • Επιλέξτε ένα φίλο εκτός περιοχής ή συγγενή, που τα μέλη της οικογένειάς του μπορούν να τηλεφωνήσουν μετά το σεισμό και να ειδοποιήσουν για την κατάστασή σας.
  • Ετοιμάστε ένα φορητό σάκο επιβίωσης για τη δουλειά και το ταξίδι.

http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/Various/advices/se+periptosi+sismu/se+periptosi+sismu.csp

Χιλή: 8 οι νεκροί από τον υπερ-σεισμό των 8,3 βαθμών

Σε οκτώ αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών που έπληξε τη Χιλή, ενώ 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω των τεράστιων κυμάτων που έπληξαν τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Μπούργκος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σοβαρές ζημιές υπέστη το λιμάνι του Κοκουίμπο. Πρόσθεσε ότι η σεισμική δόνηση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί φέτος στον κόσμο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/625271/xili-8-oi-nekroi-apo-ton-yper-seismo-ton-8-3-vathmon#ixzz3lzdjAyVT

Αληθινά. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.

Πήρα τις αποφάσεις μου με πολλά πριν χρόνια και ήρθα σε ρήξη με πρόσωπα ουσιαστικά στην  ζωή μου. Τώρα δεν πρέπει να ζητάω πολλά .   Δεν θεωρό τον εαυτό μου Αχάριστο άλλα άνθρωπο που πληρώνει τις επιλογές των πράξεων του . Άλλωστε σε τελική ανάλυση είμαστε οι πράξεις μας και τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι πρέπει να παλεύουμε για τα όνειρα μας έστω και αν αυτά στην αρχή φαντάζουν απραγματοποίητα. Πιστεύω στους ανθρώπους που παλεύουν για της αποφάσεις τους μέχρι το τέλος . Η ζωή είναι ένας αγώνας που ΜΕ πίστη στο θεό μπορεί να κάνει θαύματα.
 Στην τελική αυτό που ζητάμε από τους ανθρώπους είναι μόνο ΑΓΑΠΗ. Άσχετα με το αν το ομολογούμε η όχι .
Το υλικό μέρος πιστέψτε έρχεται τόσο δεύτερο που αν μπορούσαμε να το καταλάβουμε θα ήμασταν ποιο ευτυχισμένοι και θα χαιρόμαστε την ζωή. Τα υλικά αγαθά δεν αντικαθιστούν την χαρά και την ελευθερία ακόμα και την ελεύθερη σκέψη.

Δεν γράφω απολογία αλλά κάνω μια ανασκόπηση ανθρώπινη.

Χάρη στην βοήθεια του πνευματικού μου βρίσκω το δρόμο εκείνο που πρέπει να χαράξω .

 Πρέπει ν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεων μας και μην τις ρίχνουμε στις πλάτες κανενός .
Αυτό δηλώνει ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και όχι φερέφωνα.

Έτσι και αλλιώς Ο ΘΕΟΣ ξέρει .

Τελευταίοι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ πριν τις εκλογές ΤΟΥ Σεπτεμβρίου 2015 τελευταίο μέρος .

Η  πολιτική στάση του Μανωλη Γλεζου  έδειξε τον δρόμο για την ψήφο στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αν δεχτώ τα αριστερά κόμματα που είναι στην βουλή ΤΟ ΝΕΟ  ΛΑ.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ τότε εκτιμώ ότι ο ελληνας ψηφοφόρος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ. Ο ίδιος Ο Μανωλη Γλεζος πρότεινε στον ελληνικό το Κ.Κ.Ε Άσχετα που μετά άλλαξε γνώμη;;;; και στηρίζει το ΛΑ.Ε του Λαφαζάνη .

Αν μιλάμε για αριστερά τότε  ψήφος στο Κ.Κ.Ε η σε αριστερα Κομματα που  ειναι εκτος βουλης . ΟΧΙ στην ΛΑ.Ε.

Ένα διψήφιο ποσοστό στο Κ.Κ.Ε θα είναι χτύπημα στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και σ αυτούς που την θέλουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα αριστερά κόμματα θα αναγκαστούν να  ξεκαθαρίσουν  ιδεολογικά ποια αριστερά πρεσβεύουν.

Το μνημόνιο αντί μνημόνιο δεν είναι ιδεολογική θέση αλλά αποτέλεσμα καπιταλιστικής δράσης .

Συνάντηση Αναστασιάδη - Κάμερον

Συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, όπου μεταβαίνει σήμερα, καθοδόν προς τη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη.
Με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο κ. Αναστασιάδης, θα συζητήσει ανάμεσα σε άλλα, την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις εντός της ΕΕ, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Βρετανίας, καθώς και θέματα ενέργειας.
Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με μέλη της κυπριακής ομογένειας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ στις 19 Σεπτεμβρίου. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/625213/synantisi-anastasiadi-kameron#ixzz3lzIVCfs2

Κατέρρευσε άστεγος στο κέντρο του Ηρακλείου Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο σε κακή κατάσταση

Κατέρρευσε άστεγος στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο σε κακή κατάσταση



Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών κατέρρευσε, στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου, ένας άστεγος άνδρας, ηλικίας περίπου 55 ετών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί και διανυκτερεύει στην πλατεία.
Ο άνδρας εικάζεται ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Κουτσούμπας: Προαποφασισμένη η εφαρμογή του μνημονίου «Κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα»

Την άποψη ότι η εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες, όπως ακούγαμε στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα», ανέφερε, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο οι συνολικές τους προτάσεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, κι αυτό, είπε, πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού.
Έκανε επίσης λόγο για πλήρη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εφαρμογή του μνημονίου. «Κανείς δεν λέει “δεν θα υλοποιήσω το μνημόνιο” και όλη η κουβέντα γίνεται για κάποια μέτρα και τα ισοδύναμα. Αλλά τι ισοδύναμα να βρεις για τον αγρότη ή τον συνταξιούχο;», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.
Η κρίση στην Ελλάδα είναι βαθιά και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επιλέξει είναι σε λάθος κατεύθυνση, πρόσθεσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ γιατί όπως είπε «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».
Ο ψηφοφόρος, σημείωσε, «δεν πρέπει να πέσει στο κλίμα της πόλωσης αλλά να ενισχύσει τη δύναμη που θα παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης».
Με μεγάλα ποσοστά του ΚΚΕ τα λαϊκά στρώματα θα πάρουν «ανάσα», είπε ο κ. Κουτσούμπας. «Αυτό που θα κάνει το λαό να πιστέψει ότι έχει δύναμη, θα το δει την επόμενη μέρα. Μόνο με το ΚΚΕ θα μπορέσει ο λαός να έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Αυτά που έρχονται είναι πολύ σκληρά, πολύ βάρβαρα», συμπλήρωσε.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1952732/koutsoumpas-proapofasismeni-i-efarmogi-tou-mnimoniou

Η Γερμανία δεν θέλει στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία Η πλειονότητα των Γερμανών συμφωνεί με την υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

 Κατά μιας άμεσης στρατιωτικής επέμβασης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους τάσσεται η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί η πλειονότητα των Γερμανών.
Η φον ντερ Λάιεν απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για στρατιωτική εμπλοκή της Γερμανίας στη Συρία. «Προειδοποιώ κατά αυτών των πολύ εύκολων λύσεων», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Morgenmagazin του κρατικού δικτύου ZDF.
Ο γερμανικός στρατός «ήδη εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους», εξήγησε η γερμανίδα υπουργός, αναφερόμενη στη συμμετοχή της Γερμανίας στην εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών πεσμεργκά.
Σε διεθνές πολιτικό επίπεδο χρειάζεται «ένα μεγάλο διπλωματικό πλαίσιο» καθώς υπάρχει μια πλειάδα αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, πρόσθεσε η ίδια.
«Αν θεωρητικά στέλναμε στρατεύματα στο πεδίο, κάτι που δεν το θέλουμε […] θα βρισκόμασταν μεταξύ αυτών των εκατοντάδων διαφορετικών ομάδων που μάχονται μεταξύ τους και τελικά θα προκαλούσαμε μεγαλύτερο κακό», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.
Η γερμανίδα υπουργός ζήτησε επίσης να αναληφθεί μια διπλωματική πρωτοβουλία. «Χρειαζόμαστε μια ελάχιστη ομοφωνία, αρχικά κυρίως διπλωματική», σημείωσε. Όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές και οι περιφερειακές δυνάμεις θα πρέπει «να καθίσουν στο τραπέζι και όλοι μαζί να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας λύσης», υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν.
Στο μεταξύ η πλειονότητα των Γερμανών υποστηρίζει την αποστολή που έχει αναλάβει ο γερμανικός στρατός να εκπαιδεύσει αντάρτες που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποστολής αυτής, έναντι του 25% που είναι κατά.
Παρόλα αυτά το 54% διαφωνεί με τη συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών σε μάχες στο Ιράκ, έναντι του 35% που συμφωνεί. Πάντως το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι άλλες χώρες εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ.
Τέλος, οι μισοί από όσους ερωτήθηκαν (51%) απορρίπτουν μια συνεργασία με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για την εξεύρεση λύσης στην κρίση, με μόλις το 20% να τάσσεται υπέρ και το 29% να εμφανίζεται αναποφάσιστο.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/1951066/i-germania-den-theli-stratiotiki-emploki-sti-siria

Η φονική αδιαφορία της Δύσης

Σάλο προκάλεσαν οι χθεσινές αποκαλύψεις του νομπελίστα «ειρηνοποιού», Μάρτι Αχτισάαρι, για τις βαριές ευθύνες της Δύσης όσον αφορά τη διαιώνιση του πολύνεκρου εμφυλίου στη Συρία.
Οπως αποκάλυψε ο (άλλοτε πρόεδρος της Φινλανδίας και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης 2008) μεσολαβητής στη βρετανική εφημερίδα Guardian, η Ρωσία -ως μοναδικός ισχυρός «προστάτης» του συριακού καθεστώτος- είχε προτείνει ήδη από τον Φλεβάρη του 2012 στις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του Συμβουλίου Ασφαλείας την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία ως κίνηση καλής θέλησης για την εξεύρεση συνολικής λύσης.
Σε αντάλλαγμα, το Κρεμλίνο έθετε τρεις όρους: διακοπή της παροχής όπλων στην αντιπολίτευση, άμεση έναρξη διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και εξεύρεση ενός «εύσχημου» τρόπου ώστε να μπορέσει ο Ασαντ να παραιτηθεί χωρίς να φανεί πως τον «αδειάζουν» οι σύμμαχοί του.
Ομως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία θεωρούσαν τόσο βέβαιη τη στρατιωτική ήττα του Ασαντ, ώστε αγνόησαν την πρόταση και συνέχισαν να υποστηρίζουν τους ισλαμιστές της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατομμύρια να γίνουν πρόσφυγες.
«Πίστευαν ότι η πτώση του Ασαντ ήταν ζήτημα λίγων εβδομάδων και άρα δεν υπήρχε ανάγκη να κάνουν οτιδήποτε... Ηταν μια ευκαιρία που χάθηκε το 2012», είπε ο Αχτισάαρι. Τον καιρό της μεσολάβησης Αχτισάαρι, οι νεκροί από τον εμφύλιο στη Συρία δεν ξεπερνούσαν τους 7.500: σήμερα υπερβαίνουν επισήμως τους 250.000, ενώ πάνω από 11 εκατ. Σύροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εκ των οποίων τουλάχιστον 4 εκατ. έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
«Επρεπε να το είχαμε εμποδίσει να συμβεί, διότι όλη αυτή η ροή των προσφύγων προς τις χώρες μας στην Ευρώπη ήταν μια καταστροφή που προκαλέσαμε μόνοι μας... Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να φροντίσουμε αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους. Πληρώνουμε τον λογαριασμό από τα δικά μας λάθη», λέει περίλυπος ο Αχτισάαρι.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπεραμύνθηκε χθες της στρατηγικής του στη Συρία και της υποστήριξης προς τον Ασαντ, απαντώντας στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον για την πρόσφατη, νέα αποστολή πολεμικού υλικού και «ειδικών» στη βόρεια Συρία.
«Αν η Μόσχα δεν είχε στηρίξει τη Συρία, τότε η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη και από την κατάσταση στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη [...] Η υποστήριξή μας προς τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει καμιά σχέση με τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη από χώρες όπως η Λιβύη, το Ιράκ, η Υεμένη, το Αφγανιστάν και αρκετές άλλες», τόνισε ο Πούτιν από το βήμα της συνόδου κορυφής του «Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας», του αποκαλούμενου και «ρωσικού ΝΑΤΟ», που διεξάγεται στο Τατζικιστάν με τη συμμετοχή αρκετών πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών.

Δεν βάζουν μυαλό

«Στην πλειονότητά τους, οι Σύροι μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη εγκαταλείπουν τη χώρα τους εξαιτίας της φρίκης από τη δράση φανατικών οργανώσεων, κυρίως του «Ισλαμικού κράτους», και όχι λόγω των βομβαρδισμών του τακτικού συριακού στρατού», υποστήριξε ο «τσάρος», που -έχοντας «ηρεμήσει» κάπως σε σχέση με την Ουκρανία- δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες αποφασισμένος να πιέσει τις ισχυρές χώρες της Δύσης για μια συνολική λύση -έστω και με καθυστέρηση τριάμισι ετών- στο συριακό αδιέξοδο.
Ομως οι Δυτικοί δεν βάζουν μυαλό και αναζητούν ξανά πολεμικές λύσεις: χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς απέκλεισε ξανά οποιονδήποτε συμβιβασμό με τον Ασαντ για την επίτευξη πολιτικής λύσης και επανέλαβε τη θέση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι οι αεροπορικές επιδρομές της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία είναι «αναγκαίες».
 http://www.efsyn.gr/arthro/i-foniki-adiaforia-tis-dysis

Υποδοχή «ροκ σταρ» του Βαρουφάκη σε εκδήλωση κατά της λιτότητας

«Η λιτότητα είναι χάλια. Δεν είναι δική μου φράση. Μου την έχει πει ο Ομπάμα». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης σε εκδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συνέλευση κατά της Λιτότητας».
Οι 1.400 και πλέον ακροατές αμέσως ξέσπασαν σ’ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και αυτή δεν ήταν η μόνη φορά. Οπως εύστοχα σχολίασαν κάποιοι δημοσιογράφοι, η υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στον Ελληνα πρώην υπουργό Οικονομικών θύμιζε «υποδοχή ροκ σταρ».
Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε το ακροατήριο να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της Ελλάδας για να πολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας και όχι ως παράδειγμα προς αποφυγή. «Η Ελλάδα είναι το εργαστήρι της λιτότητας. Είμαστε οι πρωταθλητές. Εδώ [στη Βρετανία] δεν υπάρχει λιτότητα. Εδώ απλά τη συζητούν. Τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο. Ως ρητορικό όργανο για να πετύχουν διαφορετικούς σκοπούς», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.
Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως μόνο στην Ελλάδα εφαρμόστηκε η «γνήσια λιτότητα». «Μπορεί ο κ. Οσμπορν να την υπερασπίστηκε, να πήρε κάποια μέτρα, αλλά αυτά δεν ήταν ούτε το 1/8 των μέτρων που πήρε η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την εποχή που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας η Μάργκαρετ Θάτσερ και επέβαλε μέτρα λιτότητας στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής της. «Τότε έγιναν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες 1%. Αυτό ήταν όλο. Ηταν όμως αρκετό να ανεβάσει την ανεργία από περίπου 700.000 ανέργους στα 4,5 εκατομμύρια. Αν δεν ήταν ο πόλεμος των Φόκλαντ η Θάτσερ θα είχε ξεχαστεί από την Ιστορία», είπε ο κ. Βαρουφάκης.
Παράλληλα τόνισε πως «στην Ελλάδα καταφέραμε, από χώρα με το μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ευρώπη, να γίνουμε η χώρα με το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα. Μειώσαμε τις δαπάνες του κράτους 14% σε ενάμιση χρόνο. Περικόψαμε του μισθούς του Δημοσίου κατά 38%, τις συντάξεις 45% και τους μισθούς κατά μέσο όρο 40%».
 http://www.efsyn.gr/arthro/ypodohi-rok-star-toy-varoyfaki-se-ekdilosi-kata-tis-litotitas

Κουτσούμπας στο Σύνταγμα: Όχι δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που έφεραν τρίτο μνημόνιο

Να μην δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που έφεραν το 3ο μνημόνιο και γκρέμισαν ελπίδες, διέψευσαν προσδοκίες τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Σύνταγμα
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Πλατεία Συντάγματος, κάλεσε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να μην προσθέσει την λαϊκή ψήφο στις 222 ψήφος των 5 κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και τώρα εμφανίζονται «σαν αθώες περιστερές που αμάρτησαν για το παιδί τους», κάλεσε τον λαό να μην δώσει δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς «που με τη μάσκα της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας έφεραν το 3ο μνημόνιο και γκρέμισαν ελπίδες, διέψευσαν προσδοκίες».
Τόνισε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια «δεύτερη ευκαιρία» θα είναι νέα παραίτηση από τη λαϊκή θέληση και δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να επιστρέψει στην Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ επειδή απογοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι κανένας δεν πρέπει να πάει στην ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και εγκάλεσε το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ. για συνυπευθυνότητα για την χθεσινή και την αυριανή αντιλαϊκή πολιτική.
Ανέφερε ότι «κανείς δεν πρέπει να σκοντάψει στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας, γιατί το «αντιμνημόνιο» είναι ψεύτικη διαχωριστική γραμμή, όπως και το δραχμή αντί για ευρώ, χωρίς να θίγονται τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι όπως κι αν διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα για τα άλλα κόμματα, θα υπάρξει συνεννόηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είτε με τον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, την Ν.Δ., είτε με άλλα κόμματα, γιατί «ο λογαριασμός του 3ου Μνημονίου είναι έτοιμος και δεν μπορεί να περιμένει, επειδή δεν μπορούν να περιμένουν οι απαιτήσεις των μονοπωλίων (…) που τώρα χρειάζονται μια πιο μακρόχρονη σταθερή κυβέρνηση».
Αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2016 - 2019 και στον εξίσου αντιλαϊκό προϋπολογισμό που θα φέρει η νέα κυβέρνηση και θα φορτώσει στον λαό μέτρα ύψους περίπου 3 - 4 δισ. ευρώ.
Υπογράμμισε ότι ακόμα και τα μικρότερα πλεονάσματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι πέτυχε, πάλι ο λαός θα τα πληρώσει, ενώ ομοίως, η όποια αναδιάρθρωση του χρέους θα συνοδευτεί με νέα αντιλαϊκή επίθεση, όπως έγινε με το «κούρεμα» του PSI.
«Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος, που εκτοξεύτηκε μαζί με το νέο δάνειο 85 δισ. ευρώ, που του φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο έχουν χρεωθεί και τα δισέγγονά μας» πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε «κοροϊδία χωρίς τέλος» τα περί «ισοδυνάμων» και «μασκάρεμα των νέων μέτρων», την ανακάλυψη από τον ΣΥΡΙΖΑ των «βέλτιστων πρακτικών της Ε.Ε.» για τα εργασιακά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ότι «παντού στην Ευρώπη τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, αν και ξεκινούν από διαφορετικό επίπεδο από χώρα σε χώρα».
Επέκρινε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για να ανακουφίσει τον λαό τους επτά μήνες της διακυβέρνησής του.
Κάλεσε τον λαό να μην παρασύρεται από τα μεγάλα λόγια περί «νέου παραγωγικού μοντέλου» και «προσέλκυσης επενδύσεων» τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης και «μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης» που να μπορεί να οδηγήσει σε έναν καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων».
Ανέφερε, επικαλούμενος και την κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, σε χώρες - μέλη της Ε.Ε. με εθνικό νόμισμα, ότι τα ίδια βάρβαρα μέτρα ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., εντός και εκτός Ευρωζώνης.
Απαντώντας στο ερώτημα «που θα βρεθούν χρήματα αν ο λαός στρέψει τις πλάτες του στην διεθνή καπιταλιστική αγορά», είπε ότι «η σοσιαλιστική οικονομία σημαίνει οριστικό διαζύγιο από το κεφάλαιο και ριζικός τρόπος υπολογισμού των πόρων, των παραγόμενων προϊόντων, των παραγωγικών επενδύσεων, της λαϊκής κατανάλωσης και των κοινωνικών υπηρεσιών».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό επέρριψε τεράστιες ευθύνες σε όσους «έβαλαν πλάτη» στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, σε όσους συμφωνούν με την συμμετοχή της Ελλάδας σε νέα εγκλήματα που διαπράττονται για την εξυπηρέτηση του καπιταλιστικού κέρδους και σε όσους αφήνουν στο απυρόβλητο την Ε.Ε.
Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ως κυβέρνηση όχι μόνο διατήρησε τις στρατιωτικές βάσεις και υλοποίησε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ, αλλά γιατί ανέλαβε και καινούργιες.
Σε ότι αφορά το επιχείρημα περί «σταθερότητας», είπε ότι όσοι το επικαλούνται παρουσιάζουν ανερυθρίαστα ως «σταθερότητα» την συμμετοχή στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, όταν οι γείτονες - σύμμαχοι αμφισβητούν ευθέως την ΑΟΖ, όταν η ίδια «σύμμαχος», εξακολουθεί να κατέχει το 40% της Κύπρου, όταν η κρίση στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, όταν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική «βράζουν», εξαιτίας των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Πρόσθεσε ότι με αυτές τις συνθήκες ο λαός είναι στην πραγματικότητα μόνος του αντιμέτωπος με τα αντιλαϊκά μνημόνια και τους κινδύνους του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Αντίθετα, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την τύχη στα χέρια του, δηλαδή να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τα «κλειδιά» της οικονομίας, θα βρει όχι έναν, αλλά δεκάδες κι εκατοντάδες συμπαραστάτες.
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι στην ερώτηση «υπάρχει λύση και προοπτική», το ΚΚΕ απαντά κατηγορηματικά «Ναι», προσθέτοντας «η λύση, η προοπτική για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να σχεδιάσει επιστημονικά την οικονομία, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ε.Ε., να διαγράψει μονομερώς το χρέος».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για να οργανωθεί αποτελεσματικότερα ο αγώνας με την σαπίλα, την βαρβαρότητα και τον κλιμακούμενο εις βάρος του λαού πόλεμο.
Τόνισε ότι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα σήμερα είναι αν οι εργαζόμενοι και ο λαός θα αποφασίσουν να συγκρουστούν και να απαλλαγούν από την δικτατορία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
«Αυτό που, επομένως, κρίνεται στις εκλογές είναι αν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας το ΚΚΕ εκλογικά και υιοθετώντας την πρότασή του για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτή η υπόθεση δεν θα κριθεί στις κάλπες και από τετραετία σε τετραετία. Θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα με ένα πανίσχυρο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή ανάμεσα στις δυνάμεις που παράγουν και σε εκείνες που τις εκμεταλλεύονται. Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί αν θα γίνει ένα βήμα σε αυτή την προοπτική με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/koytsoumpas-sto-suntagma-oxi-deuterh-eykairia-se-aytous-poy-eferan-trito-mnhmonio.3668163.html

Ευρωπαϊκό αδιέξοδο με τους πρόσφυγες- 5 χώρες κλείνουν τα σύνορά τους

Μετά τη Γερμανία, που είναι η πρώτη χώρα στη ζώνηΣένγκεν που εισήγαγε ελέγχους διαβατηρίων, θα ακολουθήσουν η Αυστρία, η Ολλανδία, η Τσεχία και η Σλοβακία, όπως ανακοίνωσαν για αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά τους για τους μετανάστες. Ακολουθούν η Πολωνία και το Βέλγιο που ανακοίνωσαν ότι μελετούν το μέτρο αυτό. Την Τρίτη (αύριο) αναμένεται η Ουγγαρία να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία.
 
Ήδη, τα μέτρα έχουν προκαλέσει χιλιόμετρα ουρών στους αυτοκινητοδρόμους στην Ευρώπη και οι εντάσεις μεταξύ των προσφύγων άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις.
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπέρτο, εξήγησε ότι σε έκτακτες περιστάσεις τα κράτη Σένγκεν έχουν τη δυνατότητα να εισαγάγουν μέτρα και ελέγχους στα σύνορά τους για μια αρχική περίοδο δέκα ημερών.
Εάν κριθεί απαραίτητο το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τους δύο μήνες.
Η προσφυγική ροή ωθεί σε κατάργηση ή αδράνεια ορισμένων ευρωπαϊκών μέτρων. 
Η κατάσταση δεν είχε προβλεφθεί από τους ιθύνοντες της ΕΕ και οι εξελίξεις πιέζουν για τη λήψη νέων μέτρων.
--
 
               
 

Capital controls: Έρχεται και νέα χαλάρωση των περιορισμών - Τι θα συμβεί με τις αναλήψεις στις τράπεζες



- O γρήγορος σχηματισμός κυβέρνησης θα οδηγήσει σε χαλάρωση των capital controlsστις τράπεζες
- Μετά τις εκλογές αναμένεται να ζωηρέψει το ενδιαφέρον για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου
- Θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές με το εξωτερικό
- Σενάριο να μην υπάρχουν capital controls για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό

Ο σχηματισμός κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για νέα χαλάρωση των capital controls. Την εκτίμηση αυτή εκφράζουν τραπεζικοί κύκλοι με γνώση του θέματος.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως ο σχηματισμός σταθερής κυβέρνησης θα ανεβάσει τον δείκτη εμπιστοσύνης και αυτό θα επιτρέψει στην τράπεζα της Ελλάδος να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο τους περιορισμούς για τις εισαγωγικές και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν αποφασιστικά δύο παράγοντες. Ο ένας είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο δεύτερος η επιστροφή των καταθέσεων, πράγμα που θα επιτρέψει να μειώνεται σταδιακά η εξάρτηση από την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που συνδέεται ευθέως με την ανακεφαλαιοποίηση είναι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι σταδιακά αρχίζει να ζωηρεύει το ενδιαφέρον, πράγμα που τελικά θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς και από το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Πάντως, κύκλοι με γνώση αναφέρουν ότι οι συναλλαγές με το εξωτερικό ή μέσω ίντερνετ θα χαλαρώνουν διαρκώς (ειδικά για τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού το μόνο εμπόδιο μπορεί να είναι το ημερήσιο όριο των τραπεζών, το οποίο ξεπερνιέται αν η συναλλαγή γίνει νωρίς την επόμενη μέρα) και προς το τέλος του χρόνου θα τείνουν να εξαλειφτούν πλήρως.

Τώρα όσον αφορά αυτούς που έχουν χρήματα στα σεντούκια ή στο εξωτερικό και θέλουν να τα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες, το σχέδιο που υπάρχει (και το οποίο αναμένεται να εγκριθεί και από την ΕΚΤ) είναι να μην ισχύουν οι περιορισμοί των capital controls και να μπορεί ο καταθέτης να τα πάρει όποτε επιθυμεί.

Τέλος, για τις αναλήψεις από τα ATM ή τα γκισέ η κυρίαρχη σκέψη είναι να μην επιστρέψουμε ποτέ στα ημερήσια όρια αναλήψεων του παρελθόντος, αλλά να διατηρηθεί το περιοριστικό καθεστώς ώστε σε συνδυασμό με άλλα μέτρα να κυριαρχήσει η χρήση του πλαστικού χρήματος ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
http://www.newsit.gr/ellada/Capital-controls-Erxetai-kai-nea-xalarosi-ton-periorismon-Ti-tha-symvei-me-tis-analipseis-apo-tis-trapezes/430910

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Βερολίνο και Άγκυρα θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους εναντίον των διακινητών
H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών με στόχο να αντιμετωπίσουν από κοινού την προσφυγική κρίση, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.
Οι δύο ηγέτες είχαν σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη με θέμα την προσφυγική κρίση στην περιοχή.
«Εκείνοι (η Μέρκελ και ο Ερντογάν) συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και η Τουρκίας προκειμένου να διευθετηθεί η κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, η μάχη εναντίον των διακινητών είναι ιδιαίτερα σημαντική» τόνισε ο Ζάιμπερτ.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας η Μέρκελ επαίνεσε τις τουρκικές αρχές για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν στο να προσφέρουν φιλοξενία σε 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η σύρραξη στη Συρία χρήζει πολιτικής επίλυσης.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/thlefwnikh-epikoinwnia-merkel-erntogan-gia-to-metanasteytiko.3668181.html

12 χρόνια σκλάβα: Πήγε για μία φωτογράφιση και την εξώθησαν στην πορνείαα

Ζούσε σε μία κόλαση επί 12 έτη! Ο λόγος για μία 38χρονη που έπεσε θύμα ενός μαστροπού, όταν εκείνος δημοσίευσε αγγελία το 2003 δήθεν για εύρεση μοντέλου που θα διαφήμιζε προϊόντα και έκτοτε την εξώθησε στην πορνογραφία και την πορνεία με εκβιασμούς. Θύματα του μαστροπού και άλλες γυναίκες (Pics)
Μία απίστευτη υπόθεση που κράτησε μάλιστα επί 12 χρόνια σε βάρος μίας 38χρονης εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα,  εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορά παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, παράνομης βίας και μαστροπείας, πράξεις τελεσθείσες και μέσω διαδικτύου, σε βάρος της γυναίκας αυτής.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 50χρονος Β.Σ., σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 38χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία το 2003 ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής, ήλθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο συλληφθέντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε την 38χρονη να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα (επί 12 έτη), ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφήσεις.
Από τα μέσα του έτους 2004, ο 50χρονος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, εξανάγκαζε την 38χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, ασκώντας μάλιστα και πράξεις βίας εναντίον της για να κάμψει τις αντιρρήσεις της.
Από το 2008 ο 50χρονος χρησιμοποιούσε την 38χρονη μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις, εξαιτίας αναφερόμενης απόπειρας αυτοκτονίας της, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε επιπλέον να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα Η/Υ, συνδεδεμένου στο διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.
Αυτή η απίστευτη υπόθεση τέθηκε υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, καθώς και για τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων  και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος, ως εμπλεκόμενος στην παράνομη δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες χθες, διενεργήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του στο Γαλάτσι και στον χώρο εργασίας του, όπου διακριβώθηκε και ψηφιακά η συμμετοχή του στις υπό έρευνα πράξεις.
Ειδικότερα από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που κατείχε ο 50χρονος (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν - εκτός από την 38χρονη - και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν. Τα αρχεία αυτά φέρεται να είχαν αποσπαστεί με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό την δόλια και οικονομική εκμετάλλευση τους.
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σταθερός Η/Υ, ο οποίος περιέχει τέσσερις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε διάταξη RAID, σταθερός Η/Υ που χρησιμοποιείται ως εξυπηρετητής (server) αρχείων, με τρεις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, 120 φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες και φωτογραφικό άλμπουμ με 31 φωτογραφίες όμοιου περιεχόμενου και δύο κάρτες μνήμης.
Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδεικτικά συναλλαγών πληρωμής - καταβολής χρημάτων στο όνομα του 50χρονου από την επίμαχη ιστοσελίδα του διαδικτύου, τα όποια καταδεικνύουν την κερδοσκοπία του από την παράνομη δραστηριότητα.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμέτοχη - εμπλοκή του 50χρονου και σε τυχόν άλλες όμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.





















http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/12-xronia-sklava-phge-gia-mia-fwtografhsh-kai-thn-ekswthhsan-sthn-porneia.3667231.html

Οι Σαουδάραβες αρνούνται να δεχτούν Σύριους πρόσφυγες, προσφέρουν όμως βοήθεια για να χτιστούν τεμένη στη Γερμανία

Λέει η γελοιογραφία: «Γιατί δεν τουςεπιτρέπετε την είσοδο, αγενείς άνθρωποι;»
Καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την προσφυγική εισροή, της οποίας το μέγεθος δεν έχει ξαναφανεί από τον Β΄ Π.Π. και μετά, πολλοί διερωτώνται για την αδράνεια των ηγετών των χωρών του Κόλπου και την άρνησή τους να δεχθούν αυτούς που δραπετεύουν από τον πόλεμο στην Συρία, παρά τον πλούτο και την ικανότητα που έχουν να το κάνουν αυτό.
       
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περίπου τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους ως αποτέλεσμα ενός τετραετούς εμφυλίου πολέμου. Η πλειονότητα καταφεύγει σε γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής, από τις οποίες πολλές είναι φτωχές και έχουν υπερπληθυσμό. Ακόμη και το Ιράκ, που αντιμετωπίζει προβλήματα βίας από τη συριακή σύγκρουση, έχει δεχθεί περίπου 250.000 πρόσφυγες.
Οδηγούμενοι από την έλλειψη πόρων στις χώρες που τους υποδέχονται, οι πρόσφυγες κάνουν απελπισμένες διαδρομές μέχρι την Ευρώπη, όπου ελπίζουν να βρουν μια καλύτερη ζωή. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μόνο, τουλάχιστον 20.000 πρόσφυγες (;) εισήλθαν στη Γερμανία από την Ουγγαρία με τρένα, λεωφορεία και με τα πόδια.
«Είμαι ευτυχής που η Γερμανία έχει γίνει μια χώρα που πολλοί άνθρωποι εκτός της Γερμανίας τη συνδέουν με την ελπίδα», είπε η Άγκελα Μέρκελ σε μια συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.
Για τους πρόσφυγες, αυτού του είδους η ελπίδα είναι απούσα σε χώρες που βρίσκονται πλησιέστερα προς τους Σύριους τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτισμικά, δηλαδή, τις χώρες του Κόλπου. Στα τέσσερα έτη από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου, ο αριθμός των Συρίων προσφύγων είναι απολύτως μηδέν σε χώρες του ΣΣΚΠΚ (Σημ: Συμβούλιο Συνεργασίας Αραβικών Κρατών του Περσικού Κόλπου, ήτοι, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ).
Αντίθετα, οι αξιωματούχοι των χωρών του Κόλπου έχουν αμυνθεί λέγοντας ότι ήδη πληρώνουν εκατομμύρια σε δωρεές προς τα Ηνωμένα Έθνη για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.
Η Σαουδική Αραβία, που έχει προσφερθεί να βοηθήσει στο χτίσιμο 200 τεμένων στη Γερμανία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους «μουσουλμάνους αδελφούς» να βρουν ένα σπίτι στην Ευρώπη, έχει αποφύγει εμφανώς να καλωσορίσει ακόμη και έναν από αυτούς τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι έχει τεράστια ικανότητα να το πράξει.
Και μόνον η πόλη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, έχει τον χώρο και τις εγκαταστάσεις να στεγάσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους. Η κοιλάδα των 12 μιλίων είναι γεμάτη από 100.000* κλιματιζόμενες σκηνές, τακτοποιημένες σε νοικοκυρεμένες σειρές και διαχωρισμένες σε πολλά στρατόπεδα. Με εξαίρεση την εποχή του προσκυνήματος Χατζή, ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος όλον τον χρόνο, παρέχοντας αρκετό χώρο και συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους της.
Παρά την αυξανόμενη κριτική, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του ΣΣΚΠΚ παραμένουν ακλόνητες στην απόφασή τους να μην ανοίξουν τα σύνορά τους σε πρόσφυγες. Ειδικοί έχουν προτείνει ότι ο λόγος ίσως είναι ριζωμένος στην απροθυμία των μοναρχιών του Κόλπου να επιτρέψουν 'μη σιωπηλούς' πολιτικά Άραβες στις κοινωνίες τους.
Αλλά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που και οι δύο έχουν χρηματοδοτήσει αντάρτες που πολεμούν στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, δεν έχουν καλωσορίσει ούτε έναν πρόσφυγα, έχει πυροδοτήσει εκτεταμένη κριτική. Πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι τα κράτη του Κόλπου έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση να δεχθούν την εγκατάσταση προσφύγων λόγω της πολιτισμικής τους εγγύτητας. Η κριτική έχει εμπνεύσει και το αραβικό hashtag#Welcoming_Syria’s_Refugees_is_a_Gulf_duty.
Παρόλα αυτά, οι μόνοι Σύριοι σ’ αυτές τις χώρες είναι αυτοί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν είτε τουριστική βίζα είτε άδεια εργασίας. Και ακόμη και αυτές είναι δύσκολες να αποκτηθούν, όχι γιατί κοστίζουν, αλλά γιατί τα κράτη του Κόλπου φημολογείται ότι έχουν γίνει πιο διστακτικά στην απόδοση τέτοιας βίζας εν όψει της συνεχιζόμενης σύρραξης.
Οι υποστηρικτές των χωρών του Κόλπου έχουν δώσει ένα σωρό δικαιολογίες για το ότι δεν έχουν γίνει αποδεκτοί καθόλου οι πρόσφυγες, δικαιολογίες που κυμαίνονται από αυτές που αναφέρονται σε θέματα υλικοτεχνικά, έως εκείνες που είναι σχεδόν ανόητες.
«Το Κατάρ είναι πολύ μικρό και ήδη προσφέρει δωρεές σε πρόσφυγες στην Ιορδανία, την Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ», έγραψε ο Abdullah al-Athbah, αρχισυντάκτης της Αραβικής Εφημερίδας. «Για υλικοτεχνικούς λόγους το Κατάρ δεν μπορεί να υποδεχθεί πρόσφυγες σε μεγάλους αριθμούς και αντί για αυτό το Κατάρ επιλέγει να τους υποστηρίζει οικονομικά».
Ένας αναλυτής από το Κουβέιτ, ο Fahd al-Shelaimi, πρότεινε μάλιστα ότι οι πρόσφυγες θα αισθάνονταν σαν «ξένοι» στα υπερσύγχρονα, και υπερπολυτελή κράτη του Κόλπου.
«Το Κουβέιτ και οι χώρες του Κόλπου είναι ακριβές και δεν αρμόζουν για τη ζωή του πρόσφυγα, αλλά για εργασία**. Η μεταφορές στο Κουβέιτ είναι επίσης ακριβές, ενώ η ζωή στον Λίβανο ή στην Τουρκία είναι φθηνότερη, και επομένως τα χρήματα που πληρώνονται σε πρόσφυγες έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη.
«Στο κάτω κάτω, δεν μπορείς να δεχθείς άλλους ανθρώπους, από ένα διαφορετικό περιβάλλον, από ένα διαφορετικό μέρος, με ψυχολογικά προβλήματα, προβλήματα νευρικού συστήματος ή τραύματα και να τους βάλεις στις κοινωνίες μας».
Και τα δύο σχόλια αντικατοπτρίζουν την αποκοπή από την πραγματικότητα και τη σοβαρότητα της προσφυγικής κρίσης. Γιατί σίγουρα, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι λιγότερο πιθανόν να προσφέρουν ένα κατάλληλο περιβάλλον για να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις πολιτισμικές και γλωσσικές διαφορές.
«Οι χώρες του Κόλπου συχνά παραπονούνται ότι η αραβική γλώσσα δεν χρησιμοποιείται αρκετά και ότι ο πολιτισμός μας απειλείται από μεγάλο αριθμό ξένων μεταναστών», σημείωσε ο σχολιαστής από τα ΗΑΕ, Sultan al-Saud. «Εδώ είναι μια ευκαιρία να φιλοξενήσουμε μια ομάδα ανθρώπων που μπορούν να ανακουφίσουν τέτοιες ανησυχίες και χρειάζονται καταφύγιο, δραπετεύοντας από έναν ανηλεή πόλεμο».
* Το άρθρο λέει 10.000 που είναι λάθος. Βλέπε εδώ.


 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_888.html

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ «Έφυγε» η ψυχή της Αφής της Φλόγας Μαρία Χορς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή η Μαρία Χορς. Η χορογράφος των Τελετών της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η εμβληματική δασκάλα πολλών χορευτών και χορογράφων, η συνεργάτις του Μινωτή, του Τσαρούχη και της Κάλλας άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στον χώρο του χορού αλλά και του θεάτρου.
Γεννημένη στον Πειραιά το 1921,  σπούδασε μετά το σχολείο στη σχολή χορού της Κούλας Πράτσικα, αποφοιτώντας το 1943. Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου χορού στο εξωτερικό δίπλα στους Χάραλντ Κρόιτσμπεργκ, Ροζαλία Χλάντεκ, Μαίρη Βίγκμαν, καθώς επίσης και στην UNESCO στο Παρίσι. 
Παράλληλα, σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε ρυθμική και γυμναστική στο Λύκειο Ελληνίδων. Το διάστημα 1938-55 υπήρξε μέλος της χορευτικής ομάδας της Κούλας Πράτσικα, με την οποία χόρεψε ως σολίστ σε παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με την ίδια ομάδα, άλλωστε, μετείχε για πρώτη φορά ως μια από τις Ιέρειες της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. 
Δίδαξε εκφραστική κίνηση, χορό και αυτοσχεδιασμό στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου από το 1964, καθώς επίσης στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών (1982-92). Δίδαξε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Στούντιο της ΕΛΣ και συνεργάστηκε με το Εμπειρικό Θέατρο των Μινωτή/ Παξινού, το Αρχαίο Αττικό Θέατρο του Αλέξη Δαμιανού, το Θέατρο Ουτοπία και την Εταιρεία Θεάτρου Κρήτης. Δημιούργησε χορογραφίες που παρουσίασε η ίδια.
Ως χορογράφος στο αρχαίο δράμα πρωτοεμφανίστηκε το 1956 (Ιφιγένεια εν Ταύροις, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) και το 1958 (Οιδίπους επί Κολωνώ, Επίδαυρος). Το διάστημα 1958-93 χορογράφησε για το Εθνικό Θέατρο περίπου 50 παραστάσεις αρχαίου δράματος που δόθηκαν σε Ελλάδα, Ευρώπη, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Αμερική, Ρωσία. 
Το 1936 συμμετείχε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και, από το 1964, τη χορογράφησε επί σειρά Ολυμπιάδων. Τιμήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (1997). Της απονεμήθηκαν το βραβείο «Κούλα Πράτσικα», Ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα (2000) και το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών (2002). Δημιούργησε χοροδραματικά εμβόλιμα για δύο παραστάσεις όπερας της ΕΛΣ: Μήδεια [Medea/Médée] (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 1961) και Κασσιανή του Γεωργίου Σκλάβου (Ολύμπια, 1972-73). 
Η κηδεία της Μαρίας Χορς θα τελεστεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 15.30 από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή: in.gr