Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Υποβάθμισε το Χρηματιστήριο Αθηνών ο οίκος FTSE

Υποβάθμισε σε "advanced emerging" το ελληνικό χρηματιστήριο ο οίκος FTSE. Η υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016
Στην κατηγορία «Advanced Emerging market» («προηγμένη αναπτυσσόμενη αγορά» από την κατηγορία «ανεπτυγμένη αγορά» υποβάθμισε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ο διεθνής οίκος FTSE.
H υποβάθμιση οφείλεται στην επιβολή capital controls στους Έλληνες επενδυτές, τη μεγάλη χρονική περίοδο κατά την οποία το Χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό και στη συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια που επικρατεί στην Ελλάδα.
Η υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2016.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/xrima/ypovathmise-to-xrhmatisthrio-athhnwn-o-oikos-ftse.3659913.html

Δύο Ρώσοι συνελήφθησαν στην ανατολική Ουκρανία - Για απαγωγή κάνει λόγο η Μόσχα

Δύο Ρώσοι υπήκοοι, ο ένας εκ των οποίων είναι στρατιωτικός, συνελήφθησαν σήμερα (12/9/2015) στην περιοχή του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με την κατηγορία ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, ανακοίνωσε η ουκρανική συνοριοφυλακή.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο χωριό Μίλοβε, κοντά στα σύνορα, και φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά. Μόνο ο ένας είχε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είναι στρατιωτικός. Σύμφωνα με αυτά, η έδρα του βρίσκεται στην περιοχή του Βορονέζ, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Μόσχα από την πλευρά της κατήγγειλε την «απαγωγή» των δύο υπηκόων της.
«Σήμερα το πρωί, γύρω στις 6, ο βοηθητικός στρατιώτης Βίκτορ Βαρσούκοφ απήχθη από μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας από το χωριό Τσέρτκοβο, στην περιοχή του Ροστόφ, και μεταφέρθηκε σε ουκρανικό έδαφος» μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο δεύτερος άνδρας είναι ο αδελφός του Βαρσούκοφ, που είναι πολίτης.
«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των Ρώσων πολιτών και συνιστούμε έντονα να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες προκλήσεις στο εξής», πρόσθεσε το υπουργείο.
Πριν από μία εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι Ρώσοι συνοριοφύλακες συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς στρατιώτες στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τη Ρωσία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/623706/dyo-rosoi-synelifthisan-stin-anatoliki-oykrania-gia-apagogi-kanei-logo-i-mosxa#ixzz3lYTK4Ti9

Απίστευτη υπόθεση εκβιασμού: Γραμματέας υπνώτιζε γιατρό και τον έβγαζε γυμνές φωτογραφίες

Τρία άτομα -δύο άντρες ηλικίας 30 και 29 καθώς και μία γυναίκα 21 ετών- συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (11/9/2015) στη Δράμα, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για εκβίαση από κοινού, ληστεία κατ΄εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 68χρονου, σύμφωνα με την οποία, το πρωί της 10/9/2015, ο 30χρονος μετέβη στο ιατρείο του, όπου απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μην αποστείλει στη σύζυγό του φωτογραφίες, που τον απεικονίζουν γυμνό.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν ο 29χρονος και η 21χρονη, γραμματέας του 68χρονου, οι οποίοι εμφανίσθηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής (11/9), σε προγραμματισμένη συνάντηση σε σημείο της πόλης. Εκεί παρέλαβαν από τον 68χρονο, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού, που απαιτούσαν από αυτόν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο 29χρονος ζήτησε επίσης επιτακτικά από τον 68χρονο να καταθέσει, μέχρι την 18/9/2015, στο λογαριασμό της 21χρονης επιπρόσθετα το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα και ο 30χρονος.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η 21χρονη, εργαζόμενη ως γραμματέας στο ιατρείο του 68χρονου, από τις αρχές Σεπτέμβρη, τον υπνώτιζε επανειλημμένα ρίχνοντας στον καφέ του, υπνωτικά χάπια. Ακολούθως του αφαιρούσε τα ρούχα και τον φωτογράφιζε γυμνό καθώς επίσης προέβαινε σε κλοπή διαφόρων χρηματικών ποσών και χρυσαφικών.
Στις οικίες των δραστών, καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1 πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή, την οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει η 21χρονη, την 4-9-2015, από το ιατρείο του 68χρονου
  • 5 εκτυπώσεις φωτογραφιών, που απεικονίζουν τον 68χρονο
  • 1 φορητή συσκευή καταγραφής εικόνας και ήχου
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 1 φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (usb stick)
  • 2 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου (DVD)
  • 73 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX , STEDON και HIPNOSEDON
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 800 ευρώ
  • 3 κινητά τηλέφωνα
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/623687/apisteyti-ypothesi-ekviasmoy-sti-drama-grammateas-ypnotize-giatro-kai-ton-evgaze-gymnes-fotografies#ixzz3lYSWmPjI

Ηλεία: Τραγικό θάνατος για ηλικιωμένο που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα του Σαββάτου ένας από τη Βάρδα ο οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ στις Ξενιές στη θέση Παλαιοχώρι.
Ο 71χρονος είχε μεταβεί για αγροτικές εργασίες όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ που οδηγούσε με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και ο άτυχος ηλικιωμένος να βρεθεί κάτω από το γεωργικό μηχάνημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/623703/hleia-tragiko-thanatos-gia-ilikiomeno-poy-kataplakothike-apo-trakter#ixzz3lYRmpY00

Αχαϊα: Τραγικός επίλογος για 54χρονο αγνοούμενο - Βρέθηκε κρεμασμένος

Με τον χειρότερο πιθανό σενάριο τελείωσαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 54χρονου που αγνοούνταν από την περασμένη Δευτέρα (7/9/2015).
Ο 54χρονος για τον οποίο είχε σημάνει SilverAlertβρέθηκε κρεμασμένος στον ακάλυπτο ενός ακατοίκητου σπιτιού στην Άβυθο, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι του.
Οι δικοί του φοβούνταν τα χειρότερα, καθώς ο εξαφανισθείς άφησε σημείωμα με το οποίο έδινε οδηγίες για να τακτοποιηθούν κάποιες κληρονομικές εκκρεμότητες και κλείνει με τις φράσεις: «Σας αγαπώ πολύ. Η ψυχή μου όμως είναι σκοτεινή».
Πηγή: patrisnews.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/623710/axaia-tragikos-epilogos-gia-54xrono-agnooymeno-vrethike-kremasmenos#ixzz3lYRNm63b

Άγιοι Σαράντα: Αλβανοί ξυλοκόπησαν άγρια τον ιερέα Χρήστο Παπά

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Αλβανοίθρασύδειλοι ξυλοκόπησαν άγρια τον Ιερέα Χρήστο Παππά στους Άγιους Σαράντα
Για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ότι το θράσος και η ανηθικότητα των αλβανών δεν έχει όρια. Είναι δε τόσο "γενναίοι" και τόσο "παλικάρια" που δείχνουν την... πυγμή τους σε ηλικιωμένους και μάλιστα ιερωμένους!

 
Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου ο πατήρ Χρήστος Παππάς, ιερέας της πόλης των Αγ. Σαράντα δέχτηκε άνανδρη επίθεση στην οικία του από δύο "άνδρες". 

Οι δράστες ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα, την ώρα που έμπαινε σπίτι του, δένοντας του τα χέρια με την απειλή όπλου και στην συνέχεια άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλοτσούν, απειλώντας τον  με την κάννη του όπλου κολλημένη στο κεφάλι του.

 Θέλοντας να συνεχίσουν τα βασανιστήρια πάνω στον άτυχο 77χρονο ιερέα, τον μετέφεραν στην τουαλέτα και άδειασαν πάνω του όλα τα απορρυπαντικά. 

Ίσως ο πατήρ Χρήστος να γλίτωσε από τα χειρότερα, αφού οι θρασύδειλοι και άθλιοι τραμπούκοι τράπηκαν τελικά σε φυγή από θόρυβο που ακούστηκε από τους γείτονες...

Χαρακτηριστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι δράστες αν και ρωτούσαν τον πρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους των Αγίων Σαράντα που έχει  χρήματα, δεν έψαξαν καθόλου στο σπίτι, αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να τον βασανίσουν.


Το γεγονός ότι ο πατήρ Χρήστος Παππάς είναι ο πατέρας του προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά, αλλά και ο ιερέας που έψαλλε το τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914 στις επετειακές εκδηλώσεις για την Αυτονομία στην Κρανιά τόσο τον Φεβρουάριο του 2014 όσο και τον Μάιο του 2015, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιλογή στο πρόσωπο του να γίνει αυτή η τόσο άνανδρη επίθεση μόνο τυχαία δεν ήταν.

Και αυτό μάλιστα λίγες μέρες μετά την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χιμάρας, δίνοντας συνέχεια στα χτυπήματα κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού!

Οι αλβανοί δυνάστες μας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα για το τι επιφυλάσσουν σε όσους Βορειοηπειρώτες μένουν στις πατρογονικές τους εστίες, τιμούν την ιστορία και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.
ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΛΙΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ 
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ! 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ. 
ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
 


Eurogroup: Άμεση εφαρμογή του μνημονίου από όποια κυβέρνηση προκύψει για να μη χαθεί χρόνος

Να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές ζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ώστε να μην χαθεί χρόνος εξαιτίας των εκλογών.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup, ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργος Χουλιαράκης διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που δεν χρειάζεται να περάσουν από την έγκριση του κοινοβουλίου.
Για τις εκκρεμότητες που έχουν μείνει, ειδικά στην αγορά εργασίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ, παρέπεμψε στους θεσμούς.
Ερωτηθείς σχετικά με το τι περιμένει μετά τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, σημείωσε πως αν και η κατάσταση αυτήν τη στιγμή δεν είναι «πολιτικά ξεκάθαρη», υπάρχει μια ευρεία πλειοψηφία στα υποψήφια κόμματα, που υποστηρίζει την συμφωνία και δήλωσε «αισιόδοξος για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από τις εκλογές».
Επιπλέον ο Γ. Ντάισελμπλουμ, επισήμανε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί μέσα στο φθινόπωρο.
Για συνέχιση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, κυρίως μετά τις εκλογές, οπότε και θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση, έκανε λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Σημείωσε δε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ανέφερε δε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στις Τράπεζες.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο «πακέτο», τη χαρακτήρισε ως «πολύ πιθανή» και πρόσθεσε πως είναι σημαντική τόσο για τα κράτη-μέλη όσο και για την Ελλάδα.
Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, εξέφρασε την ελπίδα του ότι δεν θα αλλάξει στάση η Ελλάδα μετά τις εκλογές.
Σε αρκετά ….σκληρή γραμμή εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος Νοεμβρίου εφόσον τηρηθούν τα συμφωνημένα. Είπε δε ότι πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρησης της συμφωνίας για να μη σημειωθούν ανατροπές.
Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον Μπενουά Κερέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών. Τα 10 δισ.Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών,ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατεθούν «πολύ γρήγορα» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής, δήλωσε από την πλευρά του ο Κ. Ρέγκλινγκ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ποσό –σε αντίθεση με τα υπόλοιπα 15 δισ. που προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου- βρίσκονται ήδη σε λογαριασμό του ESM γι’ αυτό τον σκοπό.
Τέλος, αναφορικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους, ο Μπενουά Κερέ δήλωσε πως είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης πότε θα αρθούν. Όπως εξήγησε, πρακτικά αυτό θα γίνει μόλις επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες, στόχος στον οποίο θα συμβάλει και η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών τονίστηκε ότι: «Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων της  και έθεσε εκ νέου την ανάγκη προετοιμασίας της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/623660/eurogroup-amesi-efarmogi-toy-mnimonioy-apo-opoia-kyvernisi-prokypsei-gia-na-mi-xathei-xronos#ixzz3lYFndtjA

ΗΛΕΙΑ Με ελλείψεις και πολλά προβλήματα ο αγιασμός στα σχολεία





1ο Γυμνασίο Πύργου
Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια από τότε που το κουδούνι του 1ου Γυμνασίου Πύργου, του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων, σίγησε…χθες, στις 9:10 το πρωί χτύπησε ξανά προκαλώντας τον ενθουσιασμό των μαθητών που θα έχουν τη χαρά να φοιτήσουν σ’ ένα τόσο όμορφο και σύγχρονο σχολείο, αλλά και, δάκρυα χαράς σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ανέγερση αυτού του σχολείου…

2ο ΕΠΑΛ Πύργου
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο Αγιασμός στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, αφού η έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμανε και επίσημα και την επαναλειτουργία του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που καταργήθηκε τον Ιούνιο του 2013, αφήνοντας μετέωρους τους μαθητές και «δείχνοντας» την πόρτα της εξόδου στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που λειτουργούσαν.
Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος Αγίου Ελευθερίου Πύργου, πατ. Γρηγόριος Πάπαρης, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και ευλογημένη, μεταφέροντας και τις ευχές και ευλογίες τουΣεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού
 3ο Λύκειο «Pierre de Coubertin» Πύργου
Σε ευχάριστο κλίμα τελέστηκε ο αγιασμός στο 3ο Λύκειο «Pier De Coumbertain» λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής. Μαθητές και μαθήτριες, με ζωηρή διάθεση, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο από νωρίς στήνοντας «πηγαδάκια» μέχρι να ξεκινήσει ο αγιασμός, συζητώντας για τις διακοπές τους, για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.
Ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονος π. Ευάγγελος Παπαηλιού, ήταν εκεί για να ευλογήσει τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ευχόμενος να έχουν καλή σχολική χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και πίστη, ώστε να διαμορφώσουν προσωπικότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ τόνισε στους μαθητές της Γ΄Λυκείου ότι  με τη βοήθεια του Θεού θα βαδίσουν με σωφροσύνη τον δύσβατο δρόμο προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ότι  Εκκλησία θα είναι δίπλα τους για να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν.
Αμαλιάδα
Επιστροφή στα θρανία χθες για τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αμαλιάδας, όπου χτύπησε κανονικά το πρώτο κουδούνι και σήμανε την έναρξη για το νέο σχολικό έτος 2015-2016. 
Η νέα χρονιά ξεκίνησε σε όλα τα σχολεία με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τις ευχές από εκπαιδευτικούς, γονείς και αιρετούς, ενώ οι μαθητές επέστρεψαν χαμογελαστοί στα θρανία μετά τη θερινή ανάπαυλα. Άλλωστε, χθες η ημέρα δεν περιελάμβανε μάθημα, ελάχιστα ήταν τα βιβλία που δόθηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων και τα σχολικά προγράμματα θα αρχίσουν να ‘τρέχουν’ από Δευτέρα, οπότε και θα φανούν και τα όποια κενά υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Αρχαία Ολυμπία
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχήθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που χθες το πρωί έδωσαν το παρών στον καθιερωμένο Αγιασμό, των σχολικών μονάδων του δήμου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ανδρίτσαινα
Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, φαινόμενο που συναντάται φέτος έντονα δυστυχώς σε όλη τη χώρα, χτύπησε χθες κανονικά το πρώτο κουδούνι στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της «ακριτικής» Ανδρίτσαινας για τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας δημιουργικής σχολικής χρονιάς, στο ιστορικό κτήριο που στεγάζονται τα σχολεία .
Γονείς, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθηγητές, δάσκαλοι και φυσικά οι μαθητές που είναι οι ψυχή των σχολείων ήταν όλοι εκεί,  ενώ την παράσταση έκλεψαν βέβαια τα «πρωτάκια» που με δυσκολία κρατούσαν τα μάτια τους ανοιχτά στην προσπάθειά τους να συνηθίσουν το νέο τους ωράριο…

Νέα Φιγαλεία
Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες σε όλα τα σχολεία της Νέας Φιγαλείας. Ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο που  ήταν και η πρώτη στάση του ιερέα της περιοχής π.Αναστάσιου, έγινε ο πρώτος αγιασμός της σχολικής χρονιάς.
Έπειτα αγιασμός έγινε και στο Νηπιαγωγείο(το οποίο δεν άνοιξε και άγνωστο πότε θα ανοίξει), καθώς μαζί με το Δημοτικό Σχολείο στεγάζονται στο ίδιο κτήριο. Επόμενος σταθμός ήταν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της κωμόπολης όπου φοιτούν οι νέοι της περιοχής μας. Τελευταίος σταθμός ο παιδικός σταθμός της Νέας Φιγαλείας ο οποίος στεγάζεται εδώ και 3 χρόνια σε έναν νέο ανακαινισμένο χώρο στο κτήριο του Λυκείου. Να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία της Νέας Φιγαλείας φοιτούν περίπου 150 παιδιά....

Ανδρίτσαινα - Κρέστενα
Παρουσία του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, πραγματοποιήθηκε χθες ο καθιερωμένος αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Κρεστένων καθώς και στο ΕΠΑΛ της πόλης, που άνοιξαν κανονικά τις πύλες τους μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου και υποδέχτηκαν παλιούς και νέους μαθητές, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους.


 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/me-elleipseis-kai-polla-provlimata-o-agiasmos-sta-sholeia-tis-ileias

Ο Ιγκλέσιας μαθαίνει από τον Τσίπρα

Ξάφνιασε, άλλους ευχάριστα και άλλους δυσάρεστα, η επιλογή του επικεφαλής του Podemos Ιγκλέσιας να συνεργαστεί με τον διάσημο Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί. Ο Πικετί, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Το κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις»), κεϊνσιανιστής, μέλος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και με πολιτικές φιλοδοξίες -λέγεται ότι βλέπει τον εαυτό του υποψήφιο για την προεδρία στις μεθεπόμενες εκλογές- ανήκει στην ομάδα των οικονομολόγων που ασκούν σκληρή κριτική στη στρατηγική της λιτότητας που έχουν επιβάλει οι Γερμανοί στην ευρωζώνη.
Είναι αυτός που έγραψε «σώστε τον καπιταλισμό από τους καπιταλιστές», που προτείνει διεθνή συνεργασία για να επιβληθεί ένας παγκόσμιος φόρος στο κεφάλαιο, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη, καθώς η αύξηση των ανισοτήτων συνιστά άμεση απειλή για τη δημοκρατία».
Αποδόμησε τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας, καυτηρίασε τη συμπεριφορά του Βερολίνου και των Βρυξελλών απέναντι στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, πιστεύει ότι και το νέο πρόγραμμα θα αποτύχει γιατί έχει την ίδια φιλοσοφία με τα προηγούμενα και είναι ο ιδιοκτήτης της ιδέας που έριξε ο Ολάντ στη δημόσια συζήτηση για τη δημιουργία κοινοβουλίου της ευρωζώνης.
Αντίπαλος των πολιτικών που σαλπίζουν την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα επειδή, όπως σημειώνει, «ο δρόμος της εθνικής αναδίπλωσης θα οδηγούσε μόνο σε ματαιώσεις και απογοητεύσεις ακόμα μεγαλύτερες από εκείνες που φέρνει ο ευρωπαϊκός δρόμος».
Ο Ιγκλέσιας δεν τον επέλεξε τυχαία, όπως και καθόλου τυχαία δεν ήταν τα ανοίγματά του στις σοσιαλιστικές δυνάμεις που αμφισβητούν τη γραμμή του νεοφιλελευθερισμού που προωθείται στην Ισπανία. Είναι φανερό ότι διδάχθηκε από την εξάμηνη περιπέτεια του Τσίπρα.
Του αναγνωρίζει ότι «πάλεψε σαν λιοντάρι», τον στηρίζει, εγκαλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τιμωρητική διάθεση απέναντι σε μια κυβέρνηση που τόλμησε να εισηγηθεί κάτι διαφορετικό, αλλά βλέποντας τα ποσοστά του στην Ισπανία να πέφτουν (βρίσκεται στην τρίτη θέση), ίσως και εξαιτίας της κατάληξης που είχαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών, καταλαβαίνει από τώρα αυτό που ο Τσίπρας ένιωσε στο πετσί του με οδυνηρό τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια των επαφών του με τους εταίρους: ότι, δηλαδή, ο ακτιβισμός χωρίς θεωρητική πυξίδα, χωρίς πολιτικό σχέδιο, χωρίς συμμαχίες, με πλεόνασμα βολονταρισμού και υποτιμώντας τους συσχετισμούς, «οδηγείται σε αδιέξοδα και σπαταλάει τις καλές προθέσεις» (Κώστας Δουζίνας «Η Αυγή» 6-9-2015).

Ανάγωγα

Αν το νέο Μνημόνιο προκαλέσει κοινωνικό ολοκαύτωμα, όπως λέει ο Αλ. Μητρόπουλος, αν στη χώρα έχει επιβληθεί χούντα, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και, παρά τις προειδοποιήσεις τους, οι πολίτες δεν τους ακούσουν και επιλέξουν τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για όλα αυτά, τι πρέπει να υποθέσουν; Οτι οι Ελληνες ψηφοφόροι είναι τόσο μαζοχιστές που τη βρίσκουν να ταλαιπωρούνται βάναυσα και υπό καθεστώς δικτατορίας;
 http://www.efsyn.gr/arthro/o-igklesias-mathainei-apo-ton-tsipra

Θύματα της ανεργίας οι αυτόχειρες

Αυτοκτονίες στην Ελλάδα

H 10η Σεπτεμβρίου έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας, σε μια εποχή που οι αυτοκτονίες αποτελούν αιτία θανάτου, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος χώρες.
Σύμφωνα με το κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών «Κλίμακα», η αυτοχειρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία από τις δραματικότερες εκφράσεις της κοινωνικής κρίσης. Τα στοιχεία -δε- που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κέντρο είναι αποκαλυπτικά.
Για το 2013 και το 2014, πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι η ανεργία και ακολουθεί η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων.
Ειδικότερα, το 67% των περιπτώσεων που πήραν τηλέφωνο στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) ανήκαν στον οικονομικά ανενεργό ή άνεργο πληθυσμό.
Να σημειωθεί ότι για το 2014 η τηλεφωνική γραμμή δέχτηκε συνολικά 11.206 κλήσεις, 6.577 με αίτημα επικοινωνίας και 2.144 με σαφές αίτημα άμεσης παρέμβασης (εντάσσονται στην κατηγοριοποίηση της αυτοκαταστροφικής-αυτοκτονικής συμπεριφοράς). Επίσης, σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την «Κλίμακα»:
■ 58% των κλήσεων στην 24ωρη γραμμή παρέμβασης έγινε από γυναίκες.
■ 45% των κλήσεων έγινε από άτομα που ανησυχούν για κάποιο κοντινό τους πρόσωπο.
■ Οι άνδρες διαχρονικά υπερεκπροσωπούνται στον πληθυσμό των αυτοχείρων.
■ Η Αττική και η Κρήτη εξακολουθούν να έχουν τους υψηλότερους δείκτες αυτοκτονιών.
■ Η κύρια μέθοδος αυτοκτονίας των ανδρών είναι ο απαγχονισμός, ενώ των γυναικών η πτώση.
■ Προκύπτει μια τάση σταθεροποίησης ή μικρής αύξησης του αριθμού των αυτοκτονιών μεταξύ των ετών 2013-2014.
■ Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, συγκριτικά με το 2010, το 2013 σημειώνεται 41,4% αύξηση των αυτοκτονιών (533 έναντι 377).
Στην πραγματικότητα, οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15-20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών. Οι 533 αυτοκτονίες που επίσημα καταγράφηκαν για το έτος 2013 συνεπάγονται τουλάχιστον 8.000 απόπειρες αυτοκτονίας.

«Σώστε ζωές»

Το μήνυμα της «Κλίμακας», που είναι ο εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συνεργασία για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention-IASP), είναι «Προσεγγίστε και Σώστε Ζωές» και επικεντρώνεται στην προσέγγιση του ατόμου σε κίνδυνο και στην προσπάθεια στήριξής του, καθώς και στα προληπτικά εκείνα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, τόσο για τον γενικό πληθυσμό όσο και για τις ευάλωτες, σε αυτοκτονικές τάσεις, ομάδες πληθυσμού (π.χ. κρατούμενοι, πρόσφυγες, μετανάστες, άτομα με σεξουαλική διαφορετικότητα κ.λπ.).
Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως σε όλο τον κόσμο.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκτίμηση είναι συντηρητική και δεν αποδίδει τις συνολικές διαστάσεις του προβλήματος, δεδομένου του στίγματος που συνδέεται με την αυτοκτονία, της έλλειψης αξιόπιστων διαδικασιών καταγραφής των αυτοκτονιών, κ.ά.
http://www.efsyn.gr/arthro/thymata-tis-anergias-oi-aytoheires

Capital controls: Που σκόνταψε η χαλάρωση. Τι θα ισχύσει τελικά με τους τραπεζικούς περιορισμούς

Φρένο στα σενάρια περί χαλάρωσης των capital controls βάζει η Φρανκφούρτη. Η άγνοια της ΕΚΤ και η διάσταση απόψεων μεταξύ κύκλων της ΤτΕ και του ΥΠΟΙΚ. Όλο το παρασκήνιο
Φρένο στα σενάρια περί άμεσης, σημαντικής αλλά και πολυεπίπεδης χαλάρωσης των capital controls, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, βάζει η Φρανκφούρτη, με πηγές της ΕΚΤ να διαμηνύουν πως δεν έχουν καμία γνώση για τα φερόμενα ως σχέδια των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
Να σημειωθεί εδώ πως η ελληνική πλευρά - Τράπεζα της Ελλάδος και υπουργείο Οικονομικών - δεν μπορούν να λάβουν καμία απόφαση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, εάν πρωτίστως δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα στην ΕΚΤ.
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, αρμόδια να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην ΕΚΤ είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και εάν λάβει έγκριση από τους αξιωματούχους της Φρανκφούρτης, τότε με τη σειρά της δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στο υπουργείο Οικονομικών.Αξιωματούχοι από τη Φρανκφούρτη καθιστούν σαφές πως δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα από την ελληνική πλευρά για χαλάρωση των capital controls και επομένως, όπως είναι φυσικό, η ΕΚΤ δεν έχει δώσει την έγκρισή της για κανένα τέτοιο βήμα.
Τα σενάρια για επικείμενη, μεγάλη χαλάρωση των capital controls διαψεύδουν και κύκλοι της Τραπέζης της Ελλάδος, τονίζοντας και οι ίδιοι με τη σειρά τους πως δεν έχει υποβληθεί κανένα σχετικό αίτημα προς την ΕΚΤ.Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών να έχουν επεξεργαστεί σχέδια μερικής χαλάρωσης των capital controls, ωστόσο εντοπίζεται μεταξύ τους μια σημαντική διάσταση απόψεων ως προς το "νέο χρήμα", ήτοι τα μετρητά που αποφασίζουν οι καταθέτες να μεταφέρουν εκ νέου πίσω στις τράπεζες και τα οποία μέχρι πρότινος φυλάσσονταν στα σπίτια τους.
Βάσει των σχεδιασμών, το "νέο χρήμα" θα εξαιρείτο από τα capital controls, καθώς σχεδιαζόταν να επιτραπεί η πλήρης ελεύθερη κίνηση - χρήση των καταθέσεων που θα επιστρέφονταν στις τράπεζες.Δηλαδή πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούσαν να "σηκώνουν" όποτε και όταν επιθυμούσαν το "νέο χρήμα", ανεξάρτητα από τα capital controls. Η διάσταση απόψεων ως προς το θέμα αυτό φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που δεν υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα προς έγκριση στην ΕΚΤ.
Μέχρι στιγμής και μετά το θυελλώδες αυτό παρασκήνιο, καμία μεταβολή δεν αναμένεται να υπάρξει ως προς το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών από τις τράπεζες. Το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών από τις τράπεζες παραμένει αμετάβλητο στα επίπεδα των 420 ευρώ, καθώς το μηνιαίο ποσό είναι 1.800 ευρώ, ήτοι πολύ μεγαλύτερο του μέσου μισθού, ενώ δεν διατυπώνονται και ηχηρές αντιδράσεις επί του συγκεκριμένου περιορισμού. Ωστόσο, είναι γεγονός πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να χαλαρώνουν μέρα με τη μέρα οι περιορισμοί για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/capital-controls-poy-skontapse-h-xalarwsh-ti-tha-isxusei-telika-me-toys-trapezikous-periorismous.3658995.html

Το πένθος άργησε μια μέρα Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, ο Ολυμπιακός επρόκειτο....

Της Όλγας Νικολαΐδου
Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, ο Ολυμπιακός επρόκειτο να παίξει για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας έγινε κανονικά εκείνο το πρωινό στο ΟΑΚΑ και οι συνήθεις λεπτομέρειες που ρυθμίζονται σε αυτές τις συσκέψεις (ώρα που θα ξεκινούσε το πούλμαν της αντίπαλης ομάδας από το ξενοδοχείο συνοδεία αστυνομίας, ώρα άφιξης και των 2 αποστολών, ώρα άφιξης του διαιτητικού τρίο, αριθμός αστυνομικών και αριθμός σεκιούριτι που θα βρίσκονταν στο γήπεδο, έλεγχος φιλάθλων, αριθμός εισιτηρίων που είχαν ήδη πωληθεί, τυχόν επιστροφές από την φιλοξενούμενη ομάδα κλπ κλπ) ρυθμίστηκαν, επίσης, κανονικά. Έτσι με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι ρέφερι και ο παρατηρητής που δεν θυμάμαι πια τι εθνικότητας ήταν, αποφάσισαν να κάνουν μια επίσκεψη στην Ακρόπολη.
Ασφαλώς και την προηγούμενη μέρα είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και όλος ο κόσμος προσπαθούσε να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ένα χτύπημα τόσο αδιανόητο που οι περισσότεροι μετά βίας το αποδέχονταν ως πραγματικό γεγονός κι όχι ως αληθοφανέστατο πλάνο υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ.
Δεδομένου ωστόσο ότι την αποφράδα μέρα, εκείνη την αιματοβαμμένη Τρίτη, τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν κανονικά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι την επόμενη μέρα, με… αρκετή δηλαδή καθυστέρηση, η ΟΥΕΦΑ θα αποφάσιζε σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, να ακυρώσει τα παιχνίδια της υπόλοιπης… μισής αγωνιστικής.
Άλλωστε τότε, ακούγαμε πολύ για το περίφημο «απολιτίκ» της ΟΥΕΦΑ που και καλά δεν της επέτρεπε να παίρνει θέση και να ανακατεύεται με την πολιτική. Στο πλαίσιο αυτής της «λογικής» η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε απαγορέψει σε Γιουγκοσλάβους ποδοσφαιριστές, λίγα χρόνια νωρίτερα, την εποχή που η χώρα τους βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση, να φορέσουν κατά την διάρκεια αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ μαύρα περιβραχιόνια, σε ένδειξη πένθους για τα εκεί θύματα.
Τέλος πάντων για να ξαναγυρίσω στα γεγονότα της 12ης Σεπτεμβρίου του 2001, λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, άρχισε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στις άλλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Κι αυτό λόγω της διαφοράς ώρας που μέχρι τότε δεν είχε απασχολήσει κανέναν. Μόνο ως προς το εναρκτήριο λάκτισμα στόχος ήταν –και παραμένει- να γίνεται την ίδια ώρα παντού, εξ’ ου και τα παιχνίδια στην Ελλάδα ξεκινάνε τόσο αργά, στις 21:45 δηλαδή.
Για να μην τα πολυλογούμε, ο Ολυμπιακός και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγαν από την σύσκεψη το πρωί με την πεποίθηση ότι το βράδυ θα συναντιόντουσαν στο γήπεδο. Λίγη ώρα μετά, όταν άρχισε να διαρρέει η… είδηση της αναβολής των αγώνων, όλοι οι εμπλεκόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να ακυρώσουν ό,τι έπρεπε να ακυρωθεί. Φυσικά κάποιος ανέλαβε και την αναζήτηση των ρέφερι στον Ιερό Βράχο. Έπρεπε να ενημερωθούν κι εκείνοι. Αν μη τι άλλο για να συνέχιζαν απερίσπαστοι το sightseeing…
Το παιχνίδι Ολυμπιακού- Γιουνάιτεντ δεν έγινε στις 12 Σεπτέμβρη. Έγινε στις 10 Οκτωβρίου και οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0.
http://idreamteam.gr/cms/27797/to-penthos-argise-mia-mera/

Αττική: Εξαρθρώθηκε ομάδα που έκδιδε πλαστά διαβατήρια και βίζες

Μία εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά διαβατήρια και βίζες προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και παραμονή πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη (9/9/2015) στο κέντρο της Αθήνας 4 αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Συρίας, μία 43χρονη και ένας 44χρονος καθώς και 2 υπήκοοι Λιβάνου ηλικίας 35 και 59 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας άγνωστος συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2013 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και στη διευκόλυνση εισόδου-εξόδου και παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, έναντι αμοιβής 500 έως 6.000 ευρώ ανά περίπτωση.
Ειδικότερα, ο 44χρονος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή – αποστολή δεμάτων που περιείχαν διαβατήρια ή άλλα έγγραφα. Επίσης, παρείχε ως κατάλυμα την οικία του για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών, ενώ τους διευκόλυνε εκδίδοντας εισιτήρια στο όνομά τους σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τουριστικά λεωφορεία.
Η 43χρονη συλληφθείσα, αδερφή του 44χρονου, ήταν εκείνη που εισέπραττε χρηματικά ποσά μέσω εταιρειών αποστολής εμβασμάτων, από μέλη των οικογενειών των μεταναστών που βρίσκονταν εκτός Ελλάδας, ως αμοιβή για τη διακίνησή τους και την κάλυψη των απαιτούμενων σχετικών εξόδων, όπως τα εισιτήρια. Η ίδια συμμετείχε και στη διαδικασία προσωρινής τακτοποίησης των αλλοδαπών στην οικία του 44χρονου, ενώ βοηθούσε και στην έκδοση των εισιτηρίων.
Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ήταν υπεύθυνοι για την κατάρτιση των πλαστών εγγράφων. Ένα ακόμα μέλος της σπείρας, που αναζητείται, ήταν υπεύθυνο για την ναύλωση τουριστικών λεωφορείων και τη συγκέντρωση μεταναστών που μεταφέρονταν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εισέπραττε πρόσθετο οικονομικό όφελος για κάθε επιβάτη, πέρα του αντιτίμου του εισιτηρίου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • Δύο δέματα περιέχοντα πλαστά έγγραφα.
  • Πλήθος διαβατήριων, δελτίων ταυτοτήτων, ταξιδιωτικών έγγραφων και άδειών οδήγησης διαφόρων χωρών.
  • Πλήθος φωτοτυπιών διαβατηρίων διαφόρων προσώπων.
  • Φωτογραφίες διαβατηρίου τρίτων προσώπων.
  • Πλήθος αυτοκόλλητων ταινιών αεροπορικών εταιρειών που τοποθετούνται στις αποσκευές με στοιχεία πτήσεων.
  • Δύο μηχανήματα αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • Δύο φορητοί Η/Υ και ένα tablet .
  • Τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης.
  • Τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
  • Αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων, δελτία πώλησης ταχυδρομικών υπηρεσιών και εξωτερικά περιτυλίγματα δεμάτων εταιρείας ταχυμεταφορών.
  • Έξι σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις.
  • Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1,2 γραμμ.
  • Ογδόντα πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ενδεικτική ταινία φορολόγησης.
  • 535 ευρώ, 180 κορόνες Σουηδίας, 200 κορόνες Τσεχίας, 50 κορόνες Δανίας, 59 LEI Ρουμανίας, 2 δολάρια Η.Π.Α.
Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 44χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ ο 35χρονος έχει κατηγορηθεί το 2014 για απόπειρα πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/623462/attiki-exarthrothike-omada-poy-ekdide-plasta-diavatiria-kai-vizes#ixzz3lVlBGOBt

Εξαφάνιση 13χρονης στη Γλυφάδα

Εξαφάνιση 13χρονης στη Γλυφάδα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 
(12/09/2015 11:00)
Το απόγευμα της Πέμπτης εξαφανίστηκε από το σπίτι της η 13χρονη Λεμονιά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:
«Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00 το απόγευμα, εξαφανίστηκε από το σπίτι της η Λεμονιά (Λένια), 13 ετών.
Η Λεμονιά έχει ύψος 1,56 μ., ζυγίζει 52 κιλά, έχει μαύρα μακριά σπαστά μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια, μαύρο παντελόνι και άσπρη αμάνικη μπλούζα με μαύρες ρίγες.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ellada/exafanisi-13hronis-sti-glyfada

Πριν πας στην κάλπη να ψηφίσεις...

Τα Μ.Μ.Ε μας μιλάνε συνεχώς για το τέλος της μεταπολίτευσης. Αυτό είναι ψέμα , εκτός και αν έχουμε αλλαγή πολιτεύματος .
Το πρόσφατο δημοψήφισμα έδειξε μια εικόνα για τις πολιτικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις των Ελλήνων.
Οι εγκέφαλοι που το πρότειναν  τιμώρησαν τον ελληνικό λαό για την αγάπη προς την ελευθεριά και την εθνική ανεξαρτησία που τόσο ποθεί.

Δεν μπορεί να υπάρξει μεταπολίτευση χωρίς αλλαγή πολιτεύματος.

Αυτό που θέλουν να πουν και δεν το λένε είναι τέλος εποχής για πολιτικά κόμματα που σημάδεψαν με την παρουσία της τα τελευταία 40 χρόνια την πατρίδα.

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπει στην βουλή θα είναι πραγματικά τέλος εποχής .

Ένα ΠΑΣΟΚ που το 2010 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και πλέων δεν έχει τίποτα να προσφέρει .

Τώρα συνεργάζεται με την ΔΗΜΑΡ ένα κόμμα που ουδείς καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλει από την πολιτική ζωή του τόπου.

Η ΝΔ θα αλλάξει όνομα  μετά της εκλογές .

Ο Ψηφοφόρος πρέπει να γνωρίζει ότι η ψήφος στην χρυσή αυγή είναι ψήφος στα κόμματα του μνημονίου . Αν δεν ήταν στην βουλή η χρυσή αυγή δεν θα μπορούσαν να ψηφίζουν την δυστυχία του ελληνικού λαού.

Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλά κόμματα που μπορείτε να ψηφίσετε....

Το παραμύθι περί κομμάτων του δημοκρατικού τόξου πρέπει να τελειώσει .

Οι ανεξάρτητοι Έλληνες  είναι μια παράξενη περίπτωση θεωρώ ότι θα είναι λάθος αν δεν μπουν στην βουλή.

Το ποτάμι είναι και αυτό ένα ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ άλλο ένα σκοτεινό σημείο της Αριστεράς .
ΑΝ το Κ.Κ.Ε δεν πάρει διψήφιο ποσοστό σ αυτές τις εκλογές έχει σοβαρό πρόβλημα.

Ελληνα ψηφοφόρε ακόμα και αν οι σκέψεις μου δεν σε ικανοποίησαν ελπίζω τουλάχιστον να σε προβλημάτισαν


Αγιασμός στη Λέσβο με 21 κλειστά σχολεία

Με 21 κλειστά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έγινε σήμερα ο αγιασμός στη Λέσβο. Κενές παραμένουν περισσότερες από 200 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών και αυτό σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν, τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτεμβρίου, 18 νηπιαγωγεία και τρία δημοτικά σχολεία του νησιού.

«Να φέρουν πίσω στα σχολεία όλους εκείνους που κατέχουν οργανικές θέσεις και βρίσκονται αποσπασμένοι σε γραφεία. Μπορεί να είναι μόλις 13 τα παιδιά στο χωριό, έχουν, όμως, το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση με όλα τα παιδιά» τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του Σιγρίου, Χρήστος Λεοντής. Σημειώνεται, ότι στο Σίγρι δεν λειτούργησαν ούτε το δημοτικό σχολείο ούτε το νηπιαγωγείο.

Eurogroup: Χρέος και προαπαιτούμενα υπό το άγχος των εκλογών

Η δεύτερη ελάφρυνση του χρέους, τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου και τα μετεκλογικά σενάρια θα κυριαρχήσουν στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο. Eκεί, βρίσκονται ήδη και οι κ.κ. Χουλιαράκης και Στουρνάρας, για να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις σχετικά με τα μετεκλογικά σενάρια και να εξηγήσουν τα τεκταινόμενα στην προεκλογική Ελλάδα.
της Μαρίνας Πρωτονοταρίου
Κι αυτό γιατί ενώ έχει ήδη αρχίσει η συγγραφή των προαπαιτούμενων (prior actions) που θα ζητηθούν αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο της αστάθειας και των επαναληπτικών εκλογών. Η ελληνική πλευρά πρόκειται επίσης να ενημερώσει για την έως τώρα πρόοδο της προετοιμασίας εφαρμογής των μέτρων των επομένων μηνών, ενώ θα συμφωνηθεί ένα χρονοδάγραμμα ενεργειών μέχρι την αξιολόγηση και τη δόση των 2 δις. ευρώ.
Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για την έκθεση των θεσμών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, τις λεπτομέρειες που μένουν να διευκρινιστούν, αλλά και για τις προοπτικές του προγράμματος. Εν συνεχεία, θα είναι η σειρά του κ. Χουλιαράκη να παρουσιάσει μια αντίστοιχη έκθεση από ελληνικής πλευράς.
'Ενα απο τα θέματα της ατζέντας θα είναι και η δεύτερη ελάφρυνση του χρέους, που θα γίνει μέσω της αύξησης της περιόδου χάριτος και της επιμήκυνσης των δανείων, ενώ κρίσιμη παράμετρος είναι ο καθορισμός του χρόνου έναρξης των συνομιλιών.
Από τις συζητήσεις στο πλαίσιο του Euroworking group έγινε σαφές ότι η πλειονότητα των χωρών-μελών του ευρώ λόγω των δημοσκοπήσεων και του ρευστού πολιτικού τοπίου που διαμορφώνεται στην Αθήνα ζητά την αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης του Οκτωβρίου από τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
Η συζήτηση, θεωρούν, πρέπει να ξεκινήσει για να μη διαιωνίζεται μια κατάσταση στην οποία όλοι συμφωνούν ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο χωρίς όμως να δίνεται λύση.
Οσο γρηγορότερα προχωρήσει το Debt Sustainability Report (DSA), και εμπλακεί και το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, τόσο ισχυρότερη θα γίνει η συμφωνία και η αξιοπιστία της Ευρωζώνης .


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/623590/eurogroup-xreos-kai-proapaitoymena-ypo-to-agxos-ton-eklogon#ixzz3lVm2GIUf

Νέες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Σε έξι συνολικά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προέβησαν τρία τουρκικά αεροσκάφη στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Αναλυτικότερα, ένα μεμονωμένο CN-235 και δύο αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών με το CN-235 να πραγματοποιεί τέσσερις επιπλέον παραβάσεις.
Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/623467/nees-prokliseis-ton-toyrkon-sto-aigaio#ixzz3lVknmPXV

Ο «ΤΡΕΛΟΣ» ΖΗΤΙΑΝΟΣ BY ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 12, 2015

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαββάτο νωρίς το πρωί σε μια γνωστή ιστορική πόλη της ανατολικής Τουρκίας, άλλοτε ένδοξη βυζαντινή μητρόπολη. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι βερικοκιές ήταν κιόλας ανθισμένες. Ο ευλογημένος αυτός καρπός είναι ένα από τα κυριότερα ειδή που παράγει η περιοχή.
Αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και να επισκεφτούμε κυρίως το μεγάλο τζαμί. Όταν βρεθήκαμε εκεί, η πρώτη έκπληξη ήταν πως το κτίσμα δεν θύμιζε καθόλου μουσουλμανικό τέμενος. Εκείνο που μας θύμισε μόλις το αντικρίσαμε είναι κλασική βυζαντινή εκκλησία μετά τρούλου. Φαίνονταν όμως καινούργιο και ήταν περίεργο που οι μειμάρηδες, δηλαδή οι κατασκευαστές του αποφάσισαν να παρουσιάσουν ουσιαστικά μια ελληνορθόδοξη εκκλησία για να χρησιμοποιηθεί σαν μουσουλμανικό τέμενος. Ένα άλλο περίεργο ήταν ο κεντρικός μιναρές του τζαμιού που δεν ήταν ενσωματωμένος με το τζαμί και δεν είχε κορυφή, κάτι το πολύ περίεργο για ένα τουρκικό τζαμί εδώ στην καρδιά της σημερινής Τουρκίας.
Πλησιάσαμε πιο κοντά και στον περίγυρο του τζαμιού. Εκείνη την ώρα υπήρχε εκεί γύρω πολύς κόσμος που συζητούσε με ένταση κάποιο τοπικό γεγονός. Οι μουσουλμάνες με τις κλασικές μαντίλες παρακολουθούσαν σιωπηλές έκτος από δυο που φώναζαν με πολύ έντονο ύφος.
Μαζί με τον κόσμο σε κάποια άκρη ήταν και καμία δεκαριά ζητιάνοι, οι περισσότεροι ρακένδυτοι, που φαίνονταν τελείως αδιάφοροι με όσα γίνονταν και συζητούσαν οι άλλοι γύρω τους.
Καθώς πλησιάσαμε για να παρατηρήσουμε πιο κοντά το τζαμί χωρίς όμως να μπούμε μέσα μήπως και προκαλούσαμε κάποια αντίδραση, ξαφνικά ένας από τους ζητιάνους ξεχώρισε ήρθε πιο κοντά μας και ακολουθούσε από πίσω τα βήματα μας με ένα πολύ περίεργο ύφος.
Σταματήσαμε και θελήσαμε να μάθουν γιατί μας ακλουθεί. Ο ζητιάνος τότε μας πλησίασε πιο κοντά και με ένα χαμόγελο με νόημα μας ρώτησε ! Rumlar ? (Ρωμιοί 😉 –Evet, (Ναι), απάντησα εγώ αυθόρμητα χωρίς να σκεφτώ τίποτα. Τότε ο ζητιάνος σαν παραλήρημα άρχισε να απαγγέλλει απ” έξω με πολύ γρήγορη και κοφτή φωνή το… «Πάτερ ημών»!
Μείναμε άναυδοι και τον παρακολουθούσαμε κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Αυτός πολύ γρήγορα αφού τελείωσε μας έριξε μια βιαστική ματιά όλο νόημα και απότομα μας γύρισε την πλάτη του και απομακρύνθηκε με βιαστικά βήματα. Μετά από λίγο άρχισε να τρέχει και γρήγορα εξαφανίστηκε. Κάποιοι εκεί γύρω που είχαν παρατηρήσει την σκηνή γελούσαν και μας υπέδειχναν με κοροϊδευτικό ύφος :
-Aptal, aprtal, Bu adam aptal! Ο ζητιάνος ήταν ανόητος. Ήταν για αυτούς ένας τρελός!
Η σκηνή μας έμεινε μέχρι να φύγουμε από αυτή την πόλη. Δεν προσπαθήσαμε να βρούμε αυτόν τον ζητιάνο για ευνόητους λόγους.
Ω άγνωστη Τουρκία! Πόσα δικά μας δεν κρύβεις μέσα στους κόρφους σου ; Άμποτε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα σηκωθεί το βαρύ πέπλο της ημισελήνου και αποκαλυφτεί το μεγάλο σου μυστικό!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ηχηρές προκλήσεις, ελληνική σιωπή

Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι δείχνουν σε κάθε ευκαιρία το αληθινό πρόσωπό τους. Αν και διαρκώς επικαλούνται τις ανθρωπιστικές αξίες, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό σε πληθυσμιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, πράττουν τα αντίθετα.
Μόλις άρχισε το λαθρομεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα να διαβαίνει το χαλί της εξώθυράς τους, έστειλαν στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα και ξυλοφόρτωσαν χιλιάδες ανθρώπους που αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο κρατίδιό τους, το οποίο έχει... βαφτιστεί με κλεμμένο όνομα.
Η εν γένει στάση τους είναι προκλητική σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις εξωτερικές σχέσεις τους. Αυτά που τους διασώζουν είναι οι αμερικανικές ευλογίες για την έως τώρα συνέχιση του βίου τους ως κρατικής οντότητας και η αφειδώλευτη γερμανική στήριξη την οποία απολαμβάνουν, μια και εξυπηρετούν όλους τους σχεδιασμούς του Βερολίνου για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στη Βαλκανική.
Από την άλλη, οι Αλβανοί δεν έχουν εγκαταλείψει ούτε στιγμή τα επεκτατικά όνειρά τους, που αιματοκύλισαν για τα καλά τη χερσόνησο του Αίμου με τον πόλεμο στο Κόσοβο. Το αλβανικό κράτος έχει απολύτως αρνητική στάση προς την πατρίδα μας και παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στα ιερά εδάφη της Βορείου Ηπείρου. Γκρεμίζουν τις εκκλησίες μας, προπηλακίζουν ομογενείς, καταπατούν ελληνικές περιουσίες και βασανίζουν επιφανή στελέχη της μειονότητας.
Τελευταίο κρούσμα, ο ξυλοδαρμός (από κουκουλοφόρους) του Χρήστου Παππά, του 77χρονου ιερέα, πατέρα του προέδρου του κόμματος Ομόνοια Λεωνίδα Παππά.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στους Αγίους Σαράντα και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στη γειτονική χώρα το συνδέουν με την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας.
Και η απορία είναι εύλογη: Και αφού και στον Βορρά ασχημονούν σε βάρος της πατρίδας μας, το κράτος πώς αντιδρά; Υπνώττει; Περιορίζεται στον... σχολιασμό; Υπουργείο Εξωτερικών υφίσταται; Μήπως οι υπεύθυνοι έχουν φτάσει τόσο χαμηλά στου κακού τη σκάλα, ώστε φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα Σκόπια και στην Αλβανία;
http://www.dimokratianews.gr/content/52737/ihires-prokliseis-elliniki-siopi

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ομιλία στην εκδήλωση του ΜΕΚΕΑ με θέμα «Η επιτακτική ανάγκη για ένα Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση», 1η Αυγούστου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών.

Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τις θέσεις του ΜΕΚΕΑ για την έξοδο από την καταστροφή με βάση τις παρακάτω οκτώ βασικές θέσεις.
[1]. Αυτό που έγινε με το νέο και χειρότερο από όλα Μνημόνια, που τώρα βαφτίζεται και «αριστερό», δεν είναι «προδοσία» του Τσίπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. Αυτό που έγινε είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της απόλυτης χρεωκοπίας μιας «Αριστεράς» που είναι πλήρως ενσωματωμένη στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Από τη στιγμή δηλαδή που ένα κόμμα ή κίνημα, είτε αυτοχαρακτηρίζεται αριστερό, είτε σοσιαλιστικό κ.λπ. παίρνει ως δεδομένο το θεσμικό πλαίσιο της ΝΔΤ γενικά και της ΕΕ/Ευρωζώνης ειδικότερα, θα εφαρμόσει τις ίδιες πολιτικές (λιτότητας, Μνημονίων κ.λπ.). Και αυτό γιατί δεν ελέγχει ούτε τις αγορές αλλά ούτε καν το νόμισμα της χώρας.
[2]. Τα υπόλοιπα που λέγονται ή ακούγονται για τις αιτίες της καταστροφής λειτουργούν αντικειμενικά, αν δεν είναι και εσκεμμένα, σαν τμήμα μιας αποπροσανατολιστικής (αν όχι μαύρης) προπαγάνδας για να συγκαλύψει τα πραγματικά αίτια και τους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής καταστροφής. Αυτό αφορά όλα όσα λέγονται για παράδειγμα σε σχέση με το Χρέος, τη δομή της Ευρωζώνης, το Ευρώ, αν όχι και για συνωμοσίες.
Α) Έτσι, για πολλούς «ειδήμονες» φταίει απλά το Χρέος, ή η κακή διαχείρισή του. Όμως το Χρέος, όπως έχω δείξει ήδη από το 1990 είναι απλά ΣΥΜΠΤΩΜΑ μιας σοβαρής διαρθρωτικής κρίσης και όχι η αιτία της!
Β) Για άλλους, φταίει η κακή δομή της Ευρωζώνης, λες και η ΕΕ και η Ευρωζώνη είχαν σχεδιαστεί πράγματι για να δημιουργήσουν την ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (όπως είναι η ιδεολογία της ΕΕ ― δηλαδή τα παραμύθια που πουλούν οι ελίτ για να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες της οικοδόμησης της ΕΕ σαν ένα ανταγωνιστικό μπλοκ που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τα άλλα δύο μπλοκ (Βορειοαμερικανικό και Απωανατολικό) που είχαν υποσκελίσει το Ευρωπαϊκό μπλοκ του κεφαλαίου.
Γ) Για κάποιους άλλους για όλα φταίει ΤΟ ΕΥΡΩ και αν επομένως γυρίσουμε στη δραχμή θα σταματήσουμε την καταστροφή, η οποία όμως στην πραγματικότητα απλά ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ την ενσωμάτωση της χώρας στη ΝΔΤ και μας στερεί από κάθε νομισματική και εθνική κυριαρχία. Όμως, η ίδια η ένταξή μας στην ΕΕ ουσιαστικά κατέστρεψε κάθε αυτοδυναμία. Έτσι, ακόμη και η έξοδος από την ΕΕ είναι απλά αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία οικονομικής αυτοδυναμίας. Η επαρκής συνθήκη είναι η ρήξη με τη ΝΔΤ και τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης γενικότερα και φυσικά και με τις πολιτικοστρατιωτικές εκφάνσεις της όπως το ΝΑΤΟ.
Δ) Τέλος, για κάποιους άλλους, όλα είναι ΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΕΛΙΤ ή των κακών Γερμανών (Σόιμπλε κ.λπ.) ― λες και οι ελίτ είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Προφανώς οι ελίτ τη δουλειά τους κάνουν. Το θέμα επομένως είναι τι ακριβώς δουλειά κάνει η Αριστερά…
[3]. Με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι για εμάς το θέμα δεν είναι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη ή έστω στην ΕΕ, ούτε καν ο νεοφιλελευθερισμός σαν μια κακή ιδεολογία ή δόγμα, αλλά η ίδια η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των ανοικτών και απελευθερωμένων αγορών γενικότερα που είναι η θεμελιακή αιτία της σημερινής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων, σε παγκόσμιο και Ελληνικό επίπεδο.
[4]. Από αυτή την ενσωμάτωση στη ΝΔΤ προκύπτει η απώλεια της οικονομικής κυριαρχίας, που στην περίπτωση απώλειας της νομισματικής κυριαρχίας, σημαίνει απώλεια της ίδιας της εθνικής κυριαρχίας, χωρίς την οποία δεν νοείται βέβαια λαϊκή κυριαρχία.
[5]. Γι’ αυτό και η βασική μας στρατηγική (μετά τη διαγραφή Χρέους, εθνικοποιήσεις, κ.λπ.) είναι το πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας που θα στηρίξει μια εντελώς νέα παραγωγική δομή και φυσικά την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Γι’ αυτό και δεν ασχολούμαστε με Χρεολογίες, ή την κακή δομή της Ευρωζώνης και της ΕΕ, όπως κάνει η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά». Αντίστοιχα προκύπτει και η κριτική μας σε ΚΚΕ κ.λπ. που ασχολούνται με την εποχή ΜΕΤΑ τη σοσιαλιστική επανάσταση, ενώ εμείς ασχολούμαστε με το πώς θα ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική κοινωνική επανάσταση (ΠΔ ή ό,τι άλλο αποφασίσει ο λαός ― κρατικό σοσιαλισμό, αναρχοσυνδικαλισμό, κ.λπ.) ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ/ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
[6]. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ», διεθνής και Ελληνική, είναι πλήρως ενσωματωμένη στη ΝΔΤ γι’ αυτό και καταρρέει παντού, εκτός από χώρες με πρόσφατο αυταρχικό παρελθόν (Ελλάδα, Ισπανία). Και σε αυτή περιλαμβάνεται όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που σαν κόμμα πια, όπως έδειξε η Κεντρική Επιτροπή του, συντάσσεται πλήρως με την εγκληματική ηγεσία (μόνο και μόνο για να μην χάσει την «κουτάλα»), αλλά και οι δήθεν διαφωνούντες που δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την παγκοσμιοποίηση, ούτε καν την ΕΕ (Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας κ.α.), αλλά και οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΧΙ μέχρι το τέλος, ΕΠΑΜ κ.λπ.). Στην υπόλοιπη Ευρώπη αντίθετα, ένας δυνατός άνεμος για την εθνική, δηλαδή τελικά τη λαϊκή, κυριαρχία, φυσά από τη Ρωσία μέχρι τη Γαλλία και από την Αγγλία μέχρι την Ιταλία, ενάντια στην ΕΕ και την ίδια την παγκοσμιοποίηση και όχι απλά ενάντια στην Ευρωζώνη, όπως κάνουν οι δικοί μας «επαναστάτες». Τα εργατικά στρώματα μετακομίζουν μαζικά από την ενσωματωμένη Αριστερά και δυστυχώς κάποια, αναπόφευκτα, μετακομίζουν και σε Ισλαμοφοβικά εθνικιστικά κόμματα και κινήματα (όπως το Ολλανδικό και τα Σκανδιναβικά), χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα λαϊκά στρώματα έγιναν ξαφνικά φασιστικά ή ρατσιστικά, όπως μια άθλια «Αριστερά» τα κατηγορεί. Απλά αυτά τα στρώματα δεν έχουν βρει ακόμη την πρέπουσα εκπροσώπησή τους σε Μέτωπα Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης σαν αυτό που προτείνουμε.
[7]ΓΙΑΤΙ ΜΕΚΕΑ – ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ
Ήδη από το 2011 είχαμε κάνει έκκληση που αγνοήθηκε από τις «αριστερές» οργανώσεις κ.λπ. Σήμερα όμως έχει δικαιωθεί απόλυτα η ανάλυσή μας και δεδομένου ότι το ΚΚΕ βρίσκεται ακόμη στο πέλαγος της σοσιαλιστικής επανάστασης, ενώ από την άλλη μεριά πιστεύω ότι τόσο η βάση του ΚΚΕ (που αμφισβητεί την ΕΕ και έμμεσα την παγκοσμιοποίηση) όσο και μεγάλο μέρος της βάσης της ΧΑ που επίσης κάνει το ίδιο, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανένταχτους νομίζω αποτελούν τουλάχιστον το 20-25% του λαού που θα ήταν έτοιμο να πλαισιώσει ένα ΜΕΚΕΑ, μολονότι σήμερα η πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, της πολιτικής και πολιτειακής, καθώς και εκκλησιαστικής ηγεσίας και των «βολεμένων» κάθε είδους, τους έχει εγκλωβίσει στην αδράνεια και τη παθητικότητα.
[8]ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Θα περιγράψω εδώ συνοπτικά τα άμεσα πολιτικοστρατιωτικά μέτρα που πρέπει να πάρει μια Κυβέρνηση ΜΕΚΕΑ, ενώ για τα ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ/ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ θα παραπέμψω στο βιβλίο «Η Ελλάδα ως Προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ» όπου περιγράφω λεπτομερώς πώς μπορεί να γίνει το χτίσιμο μιας αυτοδύναμης οικονομίας σε συνεργασία με άλλες χώρες ή οικονομικές ενώσεις που επίσης αγωνίζονται για την εθνική κυριαρχία τους έξω από τη ΝΔΤ.
Τα άμεσα μέτρα (οικονομικά αλλά και πολιτικοστρατιωτικά) που θα έπρεπε να προβλέπει ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ θα έπρεπε να κινούνται γύρω από τους παρακάτω άξονες:
Πρώτον, την άμεση και μονομερή έξοδο από την ΕΕ και Ευρωζώνη (για την ένταξη στις οποίες ποτέ δεν ρωτήθηκε ο Λαός και η βούλησή του απλά τεκμαίρεται από πληρωμένες από την Κομισιόν ψευτοδημοσκοπήσεις) και την παράλληλη άμεση αίτηση να γίνουμε μέλη της Ευρασιατικής Ένωσης.
Δεύτερον, την άμεση έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ταυτόχρονη ακύρωση στρατιωτικών συμφωνιών με τη Δύση και το Ισραήλ, την έξωση των ξένων βάσεων με παράλληλη πολιτικοστρατιωτική συμφωνία με Ρωσία για την προστασία των συνόρων μας.
Τρίτον, την άμεση στάση πληρωμών και κήρυξη χρεωκοπίας δηλαδή τη διαγραφή του Χρέους για το οποίο ποτέ δε ρωτήθηκε ο Λαός.
Τέταρτον, την άμεση εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση του Τραπεζικού συστήματος.
Πέμπτον, την άμεση εισαγωγή της δραχμής μετά από μια βραχύχρονη μεταβατική περίοδο κυκλοφορίας Ευρωδραχμών σαν το μοναδικό ΝΟΜΙΜΟ νόμισμα με το οποίο θα ανταλλασσόντουσαν τα Ευρώ σε καταθέσεις και σεντούκια (βλ. πρόγραμμα ΜΕΚΕΑ για ανταλλαγή καταθέσεων σε Ευρώ). Το Ευρώ θα χρησιμοποιείται μόνο σαν ξένο συνάλλαγμα (αποθεματικό μαζί με άλλα νομίσματα, δολάριο, ρούβλι, κ.λπ.) που θα τα ελέγχει το κράτος για τις εξωτερικές συναλλαγές.
Έκτον, μέχρι το κτίσιμο μιας νέας αυτοδύναμης παραγωγικής δομής οι ανάγκες για εισαγωγές θα καλύπτονται από τις εξής πηγές:
Α) από τα τουριστικά έσοδα·
Β) από βοήθεια (σε ενέργεια) και δάνειο της Ευρασιατικής Ένωσης και της Ρωσίας καθώς και άλλων κρατών που επίσης αντιστέκονται τη ΝΔΤ·
Γ) από την άγρια φορολογία των μεγάλων εισοδημάτων και πλούτου, μετά από γενική απογραφή περιουσιακών στοιχείων και την κατάσχεση των περιουσιών όσων έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν τις επαναπατρίζουν εκούσια·
Δ) από την κινητοποίηση των εσωτερικών αποταμιεύσεων (σε καταθέσεις ή και σεντούκια).
Όπως είναι φανερό από τα παραπάνω, οι θέσεις μας δε στηρίζονται απλά σε κάποιο οικονομικό «μοντελάκι» σαν αυτά που στηρίζονται οι θέσεις της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» (Λαπαβίτσας, Μαριόλης κ.ά.) που βέβαια, μη λαμβάνοντας υπόψη τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, πέρα από τους οικονομικούς, στο πλαίσιο της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, είναι τόσο «σοβαρά» όσο και οι αντίστοιχες μπαρούφες Μπαρουφάκη και αν εφαρμοζόντουσαν ποτέ στην πράξη θα είχαν ανάλογα καταστροφικά αποτελέσματα με τις «φαεινές ιδέες» του διάττοντα αυτού μιντιακού «αστέρα»…
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/08/15/omilia-taki-fotopoulou-merika-simperasmata-gia-ti-simerini-katastrofi/