Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από Φαρμακευτική εταιρεία – Μια συνέντευξη για τον καρκίνο που κανείς ποτέ δεν έδειξε…


Μια συνέντευξη που κανείς ποτέ δεν έδειξε…

Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της
-η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές
Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.
Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).
– Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο (MMR ας πούμε). Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο. Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγο του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.
– Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος.
Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο; Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής: Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; Ξαναρωτάει η μητέρα:Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει. Οι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς.
– Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.
Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά.
Για προσεξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:
– Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται στο πολυδιαφημισμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο(Η) ογκολόγος απάντησε:Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.
– Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη).
Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.
– Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.

http://troktiko2.com/54646

«Φωνή λαού οργή θεού» στην Τουρκία που κινδυνεύει να «διαλυθεί» Οι κηδείες των Τούρκων στρατιωτών μετατρέπονται σε μεγαλειώδεις διαμαρτυρίες εναντίον του Ερντογάν. Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη από την...

Οι κηδείες των Τούρκων στρατιωτών μετατρέπονται  σε μεγαλειώδεις  διαμαρτυρίες εναντίον του Ερντογάν. 
Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη από την  οργάνωση Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για την διαδικασία της ταφής, αναφέρει η εφημερίδα ZAMAN.
Οι τελετές αυτές όμως  που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια χαρακτηρίζονται  από εκτεταμένη θλίψη,  καταδίκες τόσο της τουρκικής κυβέρνησης όσο και του PKK, KAI  μετατρέπονται ταχύτατα  σε μια μεγάλη ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ, εναντίον του ίδιου του Ερντογάν .
Εκατοντάδες εξαγριωμένοι  Τούρκοι σε κηδεία στο Εσκί Σεχίρ πέταξαν πέτρες και  κέρματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ  υπουργών  και πολιτικών που συνδέονται με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ), όταν αυτοί έφθασαν για να συλλυπηθούν τις οικογένειες των θανόντων  .
Ένα βίντεο που ήλθε στην δημοσιότητα  από το πρακτορείο ειδήσεων Cihan δείχνει το μεγάλο πλήθος που διαμαρτύρεται από την  παρουσία του Υπουργού Παιδείας Ν.  Αβτζί στην κηδεία του υπαξιωματικού  M. Özdemir, φωνάζοντας και κατηγορώντας το Κόμμα Δικαιοσύνης ότι  συμβάλλει  κυρίως αυτό στην αύξηση των βίαιων συγκρούσεων .
Το Τούρκο Υπουργό έσωσαν  κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» οι σωματοφύλακες του τραβώντας τον μακριά από τις αποδοκιμασίες του οργισμένου πλήθους και των συγγενών.
Στην συνέχεια το πλήθος επιτέθηκε εναντίον της συνοδείας του Τούρκου πολιτικού , αναγκάζοντας την αντιπροσωπεία να τρέχει στην αυλή του τζαμιού, όπου πραγματοποιούνταν  η κηδεία. Ο κόσμος φώναζε ΔΥΝΑΤΑ: «! Ντροπή σας» «Ο Θεός να σας τιμωρήσει» « ανάθεμα σας » και «Να πάτε στην κόλαση»!
Συγγενείς του Τούρκου Υπαξιωματικού  μίλησαν στον Τύπο μετά την κηδεία, λέγοντας ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης  είναι το μόνο υπεύθυνο για τους θανάτους των μελών των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως μετά ΟΤΑΝ το AKΡ  έχασε την ικανότητά του να σχηματίσει κυβέρνηση στις γενικές εκλογές στις 07 Ιουνίου 2015.
«Ο κόσμος ξύπνησε. Μπορούμε τώρα να δούμε ότι το παλάτι [εννοώντας τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan] είναι πίσω από όλα αυτά. Ενώ οι γιοι του κοιμούνται στα καλύτερα ξενοδοχεία , τα δικά μας τα παιδιά  σκοτώνονται ένα-ένα. Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις δηλώσεις μας, έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να ακούσει τις φωνές μας», κατέληξαν οι συγγενείς .
Από τις γενικές εκλογές του Ιουνίου και μετά ,  120 μέλη της αστυνομίας και του στρατού έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ, τονίζει η εφημερίδα Ζαμάν .
Στη Σαμψούντα, εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του Υπουργού  Αθλητισμού και Νεολαίας Akif Cagatay Kılıç στην κηδεία του Burak Ζορ, ενός άλλου  αξιωματικού που σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Τρίτης.
Συγγενείς του νεκρού ακούστηκαν να φωνάζουν , «Ο Θεός να σας τιμωρήσει» προ τον υπουργό. Ο Kılıç αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την τελετή νωρίς λόγω της αύξησης της έντασης.
Στην πόλη   Kahramanmaraş, η Emel Parlak,  σύζυγος του δολοφονημένου αστυνομικού M. Parlak, είπε στον πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου  να την συλλάβουν, αναφερόμενη  στη σύλληψη ενός συγγενή ενός νεκρού στρατιώτη από δικαστήριο στο Ερζερούμ την Τρίτη με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Ερντογάν.
«Έχω ακούσει ότι  συγγενείς των νεκρών στρατιωτών έχουν συλληφθεί. Εδώ είμαι. Ελάτε να με πιάσετε , κύριε Πρωθυπουργέ. Ο Θεός να σας κάψει, κατάρα σε όλους σας », είπε η Parlak με δάκρυα στα μάτια.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και χωρίς υπερβολές εάν  συνεχιστεί , όπως φαίνεται θα συνεχιστεί επί μακρόν , ο πόλεμος εναντίον του ΡΚΚ, η τουρκική κοινωνία θα « κατέβει» στους δρόμους σε εξέγερση και το τουρκικό κράτος θα διαλυθεί.
Ο Τουρκικός λαός δεν « αντέχει» σε καμία περίπτωση  τους 540 περίπου  νεκρούς ( τόσοι υπολογίζονται) στρατιώτες και αστυνομικούς σε σχέση με τους Κούρδους, οι οποίοι πολεμούν για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους του Κουρδιστάν.
Η χώρα που δημιούργησε ο « σφαγέας των Ελλήνων»  ο Κεμάλ Ατατούρκ, ευρίσκεται σε πορεία διάλυσης και αποσύνθεσης. Η δημιουργία του Κουρδιστάν είναι κοντά όσο ποτέ.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/09/%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ae-%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%8d-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%ae-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85.html#ixzz3lMaYyhXj

Έδειραν ιερέα στους Άγιους Σαράντα! Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, μέσα στο σπίτι του, έπεσε ο πατέρας του προέδρου της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο...

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, μέσα στο σπίτι του, έπεσε ο πατέρας του προέδρου της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά.
Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ιερέα, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχθηκε την επίθεση δύο κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν κι όταν εισήλθε στο σπίτι του, στους Αγίους Σαράντα, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν.
Με μία πρώτη ματιά, όλα δείχνουν ότι κίνητρο των δύο αγνώστων ήταν η ληστεία, ωστόσο το γεγονός προκαλεί περαιτέρω ανησυχία στην ελληνική μειονότητα, λόγω της τεταμένης κατάστασης από την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρας.
Την επίθεση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.
Στην ανακοίνωση σημειώνει:
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη βίας εις βάρος του Ορθόδοξου ιερέα Χρήστο Παπά, που συνέβη σε περιοχή όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει και δραστηριοποιείται η Εθνική Ελληνική Κοινότητα.
Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε εκ των προτέρων τα κίνητρα των δραστών ή άλλες λεπτομέρειες του συμβάντος θεωρούμε την αποτρόπαιη αυτή πράξη βίας προϊόν του κλίματος ανασφάλειας και της βαθύτατης αδιαλλαξίας που τον τελευταίο χρόνο διαπερνά την κοινωνία.
Η ανύψωση χείρας κατά ενός κληρικού και ταυτοχρόνως ηλικιωμένου ατόμου αποδεικνύει την έντονη ηθική κρίση και είναι πέραν κάθε κώδικα συμπεριφοράς που παραδοσιακά έχει τηρηθεί απ’ την εγχώρια κοινωνία.
Παροτρύνοντας τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν το γρηγορότερο την υπόθεση, τον εντοπισμό των αυτουργών και την διάθεση τους ενώπιον της δικαιοσύνης.
epiruspost.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/09/%ce%ad%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1.html#ixzz3lMWb5eQF

Καίτη Λαμπροπούλου

Η Καίτη Λαμπροπούλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα συνολικά τρία της οικογένειας.

Ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια το 1942, αρχικά στο Θέατρο Τέχνης. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην "Αγριόπαπια" του Ίψεν.[1] Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα "Σουάνεβιτ", "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Βυσσινόκηπος", "Στέλλα Βιολάντη", "Το πρώτο έργο της Φάννυ", "Δεν μπορείς να ξέρεις", "Χαρούμενα νιάτα", "Βρικόλακες" κ.ά.

Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: "Φοιτηταί", "Ζητείται υπηρέτης", "Συρανό ντε Μπερζεράκ", "Το φιντανάκι", "Λοκαντιέρα", "Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής", "Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" κ.ά. Στη συνέχεια, ακολούθησε το Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία "Το παιδί μου πρέπει να ζήσει". Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο Θέατρο της Δευτέρας.

Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο "Κυβέλη" για τη συνολική τους θεατρική προσφορά.

Τα τελευταία χρόνια, ζούσε με την αδερφή της στο Διόνυσο.

Ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 2011, η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου "έσβησε" στον ύπνο της σε ηλικία 85 ετών.

 http://www.ishow.gr/personFilmography.asp?guid=E2667FCB-C06C-4AAC-9F8C-E2762CAF66C6




 Η Καιτούλα ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λαμπροπούλου με πρώτο τον αδερφό της Ηρακλή και τρίτη την αδερφή της Τοτό. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 αν και τα πρώτα πέντε περίπου χρόνια έζησε στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της, ενός ανθρώπου με κοφτερό μυαλό. Το ξεκίνημά της άρχισε νωρίς από μαθήτρια το 1942. Αρχικά κρυφά από τον αυστηρό πατέρα της. Θα μαθητέψει για τρία χρόνια στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν παίζοντας σε παραστάσεις όπως η Αγριόπαπια, Σουάνεβιτ, Στέλλα Βιολάντη. Φίλοι που έβλεπαν ότι διέθετε εξελίξιμες ιδιότητες στην τέχνη, την προέτρεψαν να κάνει αίτηση στο Εθνικό με διευθυντή τότε τον Ροντήρη. Εκείνος τη δέχτηκε και διαβλέποντας το ταλέντο, της δίνει καταπληκτικούς ρόλους όπως Κατά Φαντασίαν Ασθενής, ο Κουρέας της Σεβίλης κ.α. Θα ακολουθήσει τον Ροντήρη όταν εκείνος φύγει από το Εθνικό και δημιουργήσει την Ελληνική Σκηνή. Εκεί θα παίξει σε πολλά έργα. Μεταξύ άλλων στον Πρωτευουσιάνο θα γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της Γεώργιο Ρούσσο συγγραφέα του έργου. Η πρεμιέρα της στον κινηματογράφο θ’ αρχίσει σχετικά αργά. Το 1951 θα παίξει στην ταινία του Τσιφόρου Το Παιδί μου Πρέπει να Ζήσει. Στον κινηματογράφο θα παίξει σε 85 ταινίες περίπου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν κυρίως εκείνη που την ώθησε να παίξει στον κινηματογράφο. Στη μικρή οθόνη θα παίξει στο 
Θέατρο της Δευτέρας σε έργα όπως Ο Σοβαρός Κύριος Ερνέστος, Η Τελευταία Θυσία, Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως ο Παράξενος Ταξιδιώτης, Βασίλισσα Αμαλία, Τυχεροί και Άτυχοι, Η Εύθυμη Χήρα.






ΦιλμογραφίαΟ Θανάσης στη χώρα του "ΘΑ"... (1988) [Μαρίκα Μπαλαμούτη]
Πόντιος είμαι ό,τι θέλω κάνω (1987) [Κατίνα]
Τα Παιδιά μας, οι Αγγελοι (1985)
Άγρια νειάτα (1982) [Μιχαηλίδου]
Ο Καπιταλίστας και η Τραγουδίστρια (1982) [Άννα]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Μίρβα]
Κατάσκοπος Νέλλη (1981) [Σνάιντερ]
Τώρα Θέλω Τώρα (1980) [Αμφιτρίτη]
Πονηρό θηλυκό... κατεργάρα γυναίκα! (1980) [Καίτη]
Η Μαρία της σιωπής (1973) [Ελένη]
Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία (1972)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Αμαλία Μπρόκου]
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Αλεξάνδρα]
Η ζηλιάρα (1968) [Ζωζώ]
Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Χρυσάνθη Καραντάρη (εξαδέλφη)] 

Σύντομο Διάλειμμα (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Μάρω]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) [Πηνελόπη Κωνσταντινέα]
Η σωφερίνα (1964) [Αικατερίνη Τουφεξή]
Εξωτικές Βιταμίνες (1964)
Ό,τι θέλει ο λαός (1964) [Λιλή]
Τρίτη και 13 (1963) [Ευτυχία Μαυροφρύδη]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Καίτη Νικολάου]
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Σοφία]
Μανταλένα (1960) [Ροζίνα Γιόκαρη]
Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959) [Σαββατιανή]
Ο ζηλιαρόγατος (1956) [Τζένη Αργυρίου]
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Κρυστάλλω] Το Κορίτσι της Γειτονιάς (1954)
Σάντα Τσικίτα (1953) [Μαρκέλα]
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952) [Mάργκαρετ]
Το Παιδί μου Πρέπει να Ζήσει (1951)
Σειρές που έχει παίξειΆρωμα γυναίκας 2000 STAR
Αναδυομένη 1978 ΥΕΝΕΔ
Βασίλισσα Αμαλία 1975 ΕΙΡΤ
Η κυρία Ντορεμί 1983 ΕΡΤ
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του 1990 ΕΤ1
Και εύθυμη και χήρα 1991 ΑΝΤ1
Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες 1992 MEGA 

Κεφαλλονίτικες ιστορίες 1986 ΕΡΤ
Μαντώ Μαυρογένους 1983 ΕΡΤ
Μη μου γυρνάς την πλάτη 1986 ΕΡΤ2
Μια απίθανη γιαγιά 1991 ΕΤ2
Μυστικοί αρραβώνες 1979 ΥΕΝΕΔ
Ο θείος μας ο Μίμης 1984 ΕΡΤ2
Οι μεν και οι δεν 1993 ΑΝΤ1
Οικογένεια Βλαμμένου 1986 ΕΡΤ
Ποιος είναι ο κύριος Αλεξίου 1988 ΕΤ1
Στησιχόρου ’73 1972 ΥΕΝΕΔ
Το ποινικό μητρώο της Αθήνας 1973 ΥΕΝΕΔ
Τυχεροί και άτυχοι 1979 ΥΕΝΕΔ
ΑΠΟ ΤΟ http://www.finosfilms.gr/ , ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ http://www.cine.gr/ΚΑΙ ΤΟ http://www.retrodb.gr/


Η ηθοποιός που με την παρουσία της άφησε τις δικές της πινελιές στη μεγάλη οθόνη και το σανίδι _αλλά και στην τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια απείχε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μπορούσες όμως εύκολα να τη συναντήσεις στον δρόμο, καθώς κατοικούσε και σύχναζε στο κέντρο της Αθήνας, όπου και είχε γεννηθεί _το 1926. Αλλοτε ως γλυκιά, καλή και χαριτωμένη, όπως στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» κι άλλοτε ως στριμμένη, όπως στη «Σωφερίνα», η σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γεώργιου Ρούσου, ταύτισε μεγάλο μέρος της καριέρας της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η Καίτη Λαμπροπούλου έζησε τα πρώτα χρόνια της στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των επιχειρηματικών ασχολιών του πατέρας της και κατάφερε να βγει στο σανίδι, ως εξαιρετικό ταλέντο, στην αρχή κρυφά από την οικογένειά της. Με την «Αγριόπαπια» του Ιψεν στο Θέατρο Τέχνης έκανε το ντεμπούτο της και με το θέατρο του Κουν συνεργάστηκε επί μακρώ σε πολλά έργα, μεταξύ των οποίων τα «Σουάνεβιτ», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Βυσσινόκηπος», «Στέλλα Βιολάντη», «Το πρώτο έργο της Φάννυ», «Δεν μπορείς να ξέρεις», «Χαρούμενα νιάτα». «Βρικόλακες» κ.ά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό «Ζητείται υπηρέτης», «Το φιντανάκι», «Κατά φαντασίαν ασθενής», «Στρατηγήματα εραστών», «Λοκαντιέρα», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Καινούργια ζωή», «Φοιτητές», «Το χαλάζι», «Οπως με θες» και άλλο. Μετά βρέθηκε στο ελεύθερο θέατρο _σειρά έργων ακολούθησαν στο κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο της εποχής, από το Ονειρο Θερινής Νυκτός» ως το «Ο Μιμίκος και η Μαίρη», από τα ιστορικά έργα του Ρούσσου με τη «Βασίλισσα Αμαλία» ως τα μιούζικαλ, πάντα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.
Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της το 1951 με το μελό «Το παιδί μου πρέπει να ζήσει» και συνέχισε, ξεχωρίζοντας ως φίλη, μητέρα, αντίζηλος ή νύφη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, παίζοντας σε περισσότερες από είκοσι ταινίες ενώ στη μικρή οθόνη έδωσε το παρών σε πολλές σειρές («Βασίλισσα Αμαλία», «Αναδυομένη», «Τυχεροί και άτυχοι», «Μυστικοί αρραβώνες»....).
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=381538

Debate: Η ιστορία των ελληνικών τηλεμαχιών. Οι νικητές και οι τηλεθεάσεις

Ποιος θυμάται το τελευταίο debate; Ιστορική αναδρομή, βίντεο, πλάνα, ατάκες και μονομαχίες που έχουν μείνει στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία 
Τα ελληνικά debate εξελίχτηκαν με βάση το αμερικάνικο πρότυπο, στα πλαίσια του ευρύτερου φαινόμενου της παγκοσμιοποίησης στην πολιτική επικοινωνία. H κυριαρχία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του '90 με την απελευθέρωση του τηλεοπτικού τοπίου, οδήγησε στα πολιτικά πάνελ και σταδιακά στο πρώτο debate του 1996.
Τα ελληνικά κόμματα, από τις αρχές των 90s άρχισαν να προσλαμβάνουν επικοινωνιολόγους και οι υποψήφιοι απέκτησαν επιτελεία συμβούλων ειδικών σε θέματα επικοινωνίας.
Επαναπροσδιορίστηκαν ιδεολογικά ζητήματα με περισσότερες κεντρώες θέσεις να ενσωματώνονται και να διαφημίζονται στην τηλεοπτική κυρίως, ατζέντα.
Η διαφορά των ελληνικών debate με τα αντίστοιχα αμερικανικά, έχει να κάνει με το γεγονός πως στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα, η πολιτική ζωή του τόπου και των κομμάτων ήταν προσωποκεντρική και βασισμένη στο πελατειακό σύστημα.
Στο αμερικανικό debate έχουμε διάλογο και συζήτηση ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, στο ελληνικό είχαμε μονόλογο και απαντήσεις στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου - συντονιστή.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Χαιρετάκης στο βιβλίο του "Η Πολιτική Διαφήμιση: Μια Εφαρμογή Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2000", "οι τηλεοπτικές πολιτικές "μονομαχίες" αποτελούν κατά κάποιο τρόπο, τη μετεξέλιξη του παραδοσιακού "μπαλκονιού".
Από το τελευταίο debate έχουν περάσει έξι χρόνια. Το 2009 δεν υπήρχαν Μνημόνια, αλλά οικονομική κρίση και πίεση. Τότε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωνε ότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη χώρα μας και ο έτερος «μονομάχος», Γιώργος Παπανδρέου, υποσχόταν ότι "λεφτά υπάρχουν", ότι μπορούμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, με σχέδιο 100 ημερών.
Με αφορμή λοιπόν την νέα "τηλεμαχία" της 9ης Σεπτεμβρίου του 2015, πάμε να κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία των πολιτικών, τηλεοπτικών μονομαχιών της χώρας μας.

Με όρους... ερασιτεχνικούς

Η πρώτη άτυπη "τηλεμαχία" έγινε το 1990, λίγο καιρό μετά την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Συμμετείχαν ο τότε πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.

Η "μονομαχία" έλαβε χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, Γιάννης Καψής.
Η μετάδοσή της έγινε από την κρατική τηλεόραση και από τα δύο ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, MEGA και ANT1, ενώ τη συζήτηση μονοπώλησαν θέματα που αφορούσαν στην εξωτερική πολιτική. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές που ακολούθησαν.
Επισήμως, η "τηλεμαχία" του 1990 δεν θεωρείται "debate" γιατί δεν έγινε μέσα σε τηλεοπτικό στούντιο.

Το debate του 1996

Η πρώτη επίσημη τηλεοπτική αναμέτρηση στην Ελλάδα, με τους συμφωνημένους όρους ενός debate, έλαβε χώρα μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, του κ. Κώστα Σημίτη, αρχηγού, τότε, του κυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ και του κ. Μιλτιάδη Έβερτ, προέδρου της ΝΔ.
Τα δυο κόμματα κατέληξαν στο "πρωτόκολλο" της αναμέτρησης μετά από πολλές διαφωνίες. Ξεπερνώντας τις αντιθέσεις τους, ο κ. Έβερτ ήθελε τρεις αναμετρήσεις με τη μορφή του άμεσου διαλόγου, ο κ. Σημίτης επέμενε κατηγορηματικά αντίθετος στις "κοκορομαχίες»", όπως τις χαρακτήρισε, συμφώνησαν τελικά στους όρους.
Το πρώτο debate μεταξύ των δύο αρχηγών διεξήχθη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με διακαναλική σύνδεση για όλα τα ιδιωτικά κανάλια σε προκαθορισμένο πλαίσιο. Ο κάθε δημοσιογράφος απηύθυνε μόνο ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς, όχι γνώμη ή κάποιο άλλο σχόλιο.
Ο κάθε αρχηγός είχε στη διάθεσή του δύο λεπτά να απαντήσει, σε διαφορετική περίπτωση τον επανέφερε στην τάξη ο συντονιστής. Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν μεταξύ τους διάλογο, ούτε σχόλιο. Το πρόγραμμα δεν προέβλεπε διακοπή για διαφημίσεις και δέκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του χρόνου θα ηχούσε προειδοποιητικό σήμα. Οι δυο αρχηγοί ήταν καθιστοί, απέναντί τους οι τρεις δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους ο συντονιστής. Όσο απαντούσε ο πολιτικός αρχηγός, η κάμερα θα έμενε ακίνητη επάνω του.
Στο πρώτο debate, είχαμε ένα αυστηρό πλαίσιο μεμονωμένων "μονολόγων" κατά τους οποίους ο κάθε πολιτικός αρχηγός παρουσίαζε το πρόγραμμα του.
Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο Κώστας Σημίτης.

Το debate του 2000

Στις 30 Μαρτίου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής διεξήχθη η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και τον κ. Σημίτη. 
Τα κομματικά επιτελεία μετά από έντονες διαβουλεύσεις και αντιθέσεις κατέληξαν στους όρους και τα πρόσωπα όπως ακριβώς είχε γίνει και στην πρώτη αναμέτρηση του 1996. Ο Ν. Χατζηνικολάου ήταν ο συντονιστής και οι ερωτώντες δημοσιογράφοι ο κ. Θ. Ρουσόπουλος η κ. Έ. Στάη και ο κ. Μ. Καψής.
Από την αναμέτρηση απουσίαζε ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης. Όπως και στην αναμέτρηση του 1996 δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος νικητής, αφού το αυστηρό πρωτόκολλο δεν έδινε τη δυνατότητα ανάδειξης κάποιου υποψηφίου. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αναμέτρηση αυτή συγκέντρωσε περισσότερους τηλεθεατές από εκείνη του 1996 (41% έναντι 35,8 %).
Στην τηλεοπτική αναμέτρηση του 2000 μεταξύ του κ. Σημίτη και του κ. Καραμανλή το καταγεγραμμένο ποσοστό τηλεθέασης ήταν 38,7% ενώ το 1996 άγγιξε το 33,6%. Το 2000 στην πρώτη θέση τηλεθέασης ήταν οι άνδρες 45+ με 52,3% και τα ποσοστά ήταν περισσότερο μοιρασμένα μεταξύ των διαφόρων ηλικιών.
Στις εκλογές που ακολούθησαν κέρδισε ο Κώστας Σημίτης.

Το debate του 2004

Για είκοσι μέρες πριν από την αναμέτρηση τα κόμματα διασταύρωναν σε έντονους τόνους τις απόψεις τους. Τελικά, λίγο πριν τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου πρότεινε τη διεξαγωγή debate μεταξύ των αρχηγών και των πέντε κομμάτων και το αδιέξοδο λύθηκε. Τα πολιτικά επιτελεία διαβουλεύονται τους όρους σχετικά με τους δημοσιογράφους και τους κανόνες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν πλέον γιγαντωθεί, κανείς από τους πολιτικούς δεν μπορεί να επιβάλει τους όρους του χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Το πρώτο "πενταμπέιτ", όπως πετυχημένα έγραψε ο Τύπος, πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2004, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής
Οι ερωτήσεις στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΓΓ του KKE και τους προέδρους του Συνασπισμού και του ΔHKKI τέθηκαν εναλλάξ από πέντε δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην ίδια ερώτηση, εάν έκριναν πως δεν έχουν καλυφθεί από την αρχική απάντηση.
Οι ερωτήσεις αφορούσαν πέντε θεματικές ενότητες (κοινωνική πολιτική-υγεία, εξωτερική πολιτική-εθνικά θέματα, οικονομία-ανάπτυξη, δημόσια διοίκηση και παιδεία), ενώ μετά υπήρχε η δυνατότητα να υποβληθούν ερωτήσεις γενικότερης πολιτικής φύσεως.
Οι τελευταίοι δεν είχα το δικαίωμα να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομολόγους τους, αλλά μονάχα τη δυνατότητα ενός δίλεπτου σχολιασμού στο τέλος της συζήτησης. Σημειώνεται επίσης, ότι η εκφώνηση της εκάστοτε ερώτησης, δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα τριάντα δευτερόλεπτα και οι απαντήσεις το ενάμιση λεπτό.
Τέλος, σύμφωνα με την AGB, η τηλεθέαση άγγιξε το 24,1%.
Η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 45,36%. Η άνετη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2004 σήμανε την επιστροφή του κόμματος στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια.

Το debate του 2007

Το καλοκαίρι του 2007, η Ελλάδα υπέστη σοβαρότατο πλήγμα από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη την επικράτεια. Η χώρα τέθηκε σε κατάσταση γενικού συναγερμού ουσιαστικά από τα μέσα Ιουνίου, καθώς το πρώτο κύμα καύσωνα έφερε και τις πρώτες πυρκαγιές, που κορυφώθηκαν στα τέλη Αυγούστου στην Πελοπόννησο.
Οι πυρκαγιές ανέτρεψαν το κλασικό προεκλογικό σκηνικό τόσο από την πλευρά της ΝΔ όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η δήλωση του κ. Πολύδωρα περί "ασύμμετρης απειλής" προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή. Το debate διεξήχθη λίγο καιρό μετά τις φονικές πυρκαγιές.

Στην τηλεμαχία πήραν μέρος οι Κώστας Καραμανλής (ΝΔ), Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), Αλέκος Αλαβάνος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ) και Στέλιος Παπαθεμελής (Δημοκρατική Αναγέννηση).
Συντονίστρια ήταν η Μαρία Χούκλη και τις ερωτήσεις υπέβαλλαν οι Όλγα Τρέμη, Έλλη Στάη, Νίκος Χατζηνικολάου, Νίκος Ευαγγελάτος, Αλέξης Παπαχελάς και Αιμίλιος Λιάτσος. Η τηλεθέαση είχε φτάσει στο 29,9%.
Ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής κέρδισε τελικά τις εκλογές.

Το debate του 2009

Το 2009 διεξήχθησαν δύο debates. Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων συν τους Οικολόγους Πράσινους και ένα μόνο με την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) και του Κώστα Καραμανλή (ΝΔ), με διαφορά μιας ημέρας.
Και τις δύο πολιτικές συζητήσεις συντόνιζε η Μαρία Χούκλη. Το 2009 είδαμε και την πρώτη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα που αντικατέστησε τον Αλέκο Αλαβάνο:
Η τηλεθέαση έφτασε στο 23,1% σημειώνοντας πτωτική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Τις εκλογές κέρδισε εκείνη τη χρονιά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τι έλεγε τότε ο Αλέξης Τσίπρας στα πρώτα του βήματα, από το τηλεοπτικό "μπαλκόνι" της τηλεμαχίας:

"Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που είμαι στη Προεδρία του Συνασπισμού, είχα την τύχη να ζήσω ένα πολύ συμπυκνωμένο πολιτικό χρόνο. Η σημαντικότερη εμπειρία μου ήταν η επαφή με τον κόσμο. Γύρισα όλη την Ελλάδα, δεν ήμουν βουλευτής. Σε όποια περιοχή της χώρας και αν πήγαινα, υπάρχει κάτι που σε πληγώνει. Συνάντησα νέες και νέους με ένα πτυχίο και μεταπτυχιακό να γυρνάνε από βουλευτικό γραφείο σε βουλευτικό γραφείο, ζητώντας ένα ρουσφέτι σε πρόγραμμα stage των 480 ευρώ ανασφάλιστης εργασίας. Συνάντησα νοσηλεύτριες στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν δύο χρόνια να πάρουν ρεπό και δεν μπορούν να πάρουν άδεια, γιατί πάνω από τις μισές οργανικές θέσεις είναι κενές και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν άδεια κρεβάτια.
Συνάντησα νέους επιστήμονες γιατρούς που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τον εξευτελισμό, το να περιμένουν την ειδικότητά τους και φεύγουν στο εξωτερικό, μεταναστεύουν. Συνάντησα αγρότες απελπισμένους να πουλάνε την παραγωγή κάτω από το κόστος και να μην ξέρουν αν θα μείνουν και την επόμενη χρονιά στο ίδιο επάγγελμα και αν τα παιδιά τους θα μείνουν στον ίδιο τόπο.
Συνάντησα απλήρωτες εργαζόμενες του Λαναρά για πολλούς – πολλούς μήνες. Συνάντησα απολυμένους από τη ΛΑΡΚΟ, 55άρηδες που δεν είναι εύκολο να βρουν δουλειά. Συνάντησα όμως και ενεργούς πολίτες που αντιστέκονται. Ενεργούς πολίτες που αντιστέκονται διεκδικώντας ποιότητα ζωής. Νέους ανθρώπους που βγαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια. Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αυτόν τον κόσμο θέλει να εκπροσωπήσει. Την ξεχασμένη κοινωνία. Γι’ αυτό είμαστε εδώ ενωμένοι, παρά τα προβλήματά μας και γι’ αυτό θα δώσουμε αγώνα.
Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση. Το κρίσιμο ερώτημα είναι, αν θα είναι δυνατή στη Βουλή και στους αγώνες η φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε δύναμη σε όσους δεν έχουν δύναμη. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε".

Τι θα δούμε φέτος

Έξι δημοσιογράφοι από ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο της ΕΡΤ, θα βρεθούν απέναντι στους επτά πολιτικούς αρχηγούς στο debate της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.
Οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια - με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ - και θα είναι οι εξής:
* Γιάννης Πρετεντέρης ή Ολγα Τρέμη από το Mega (Το Mega είναι το μοναδικό κανάλι που μέχρι τιγμής δεν έχει δώσει την τελική απάντηση για το ποιός δημοσιογράφος θα το εκπροσωπήσει. Παρ' ότι, δε, οι αρχικές πληροφορίες έφεραν ως δεδομένη την παρουσία του Γιάννη Πρετεντέρη, τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες πιθανότητες για να βρίσκεται στο ντιμπέιτ φαίνεται να τις συγκεντρώνει ο Ολγα Τρέμη.)
* Μαρία Χούκλη από τον Ant1
* Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha
* Μάρα Ζαχαρέα από το Star
* Σία Κοσιώνη από τον Σκάι
* Μάκης Γιομπαζολιάς από το  E TV
Το σκηνικό στο οποίο θα διεξαχθεί το debate των 7 πολιτικών αρχηγών, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (φωτό από τις τελευταίες εργασίες) στην ΕΡΤ, θα είναι απολύτως έτοιμο έως απόψε το βράδυ και αύριο θα γίνουν οι τεχνικές δοκιμές.
Η τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 το βράδυ, με τους επτά αρχηγούς (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) να κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.
Πίσω από τα πλατό, ο σχεδιασμός προβλέπει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές ζώνες ασφαλείας, ενώ το μπαρ της ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε κέντρο Τύπου.
 

Οι θεματικές ενότητες

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο debate θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική - προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30''. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.
Περισσότερα: Debate
http://news247.gr/eidiseis/afieromata/debate-h-istoria-twn-ellhnikwn-thlemaxiwn-oi-nikhtes-kai-oi-thletheaseis.3652462.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Μουζάλας: «Τζιχαντιστές έχουν μπει στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες»

Για το θέμα της εισόδου τζιχαντιστών στην Ευρώπη μαζί με τα κύματα προσφύγων έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο Star ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι «Θα ήταν ανόητο να πει κανείς όχι» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών κρατών επιβεβαιώνουν ότι ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη».

Ωστόσο ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «έχουν πολλούς ευρωπαίους τζιχαντιστές. Εδώ συμβαίνει, το αντίθετοQ από εδώ φεύγουν και πάνε εκεί».

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5272333/moyzalas-tzixantistes-exoyn-mpei-sthn-eyrwph-anamesa-stoys-prosfyges/

H ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ; … Ο τρόμος του bail in

ninoskostas8

Ο καλός φίλος και συνεργάτης του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» Κωνσταντίνος Νίνος, κτηνίατρος στο επάγγελμα, είχε γράψει την 1η Νοεμβρίου του 2014 ένα ανατριχιαστικά …

προφητικό άρθρο το οποίο έκανε λόγο για τον αριθμό βουλευτών που θα συγκέντρωνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την διάσπαση που θα ακολουθούσε με την αποσκίρτηση του Αριστερού Ρεύματος και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Εκείνο το ανατριχιαστικά προφητικό άρθρο μπορείτε να το διαβάστε στο τέλος της ανάρτησης….
Ο Κωνσταντίνος λοιπόν επανέρχεται σήμερα 1η Σεπτεμβρίου του 2015 με ένα ακόμη άρθρο που σοκάρει με την βεβαιότητα του συγγραφέα του για όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες>
Το άρθρο έχει τίτλο Μετά και αυτές τις εκλογές και λίγο πριν τις μεθεπόμενες του Μαρτίου 2016
Οι νέες προβλέψεις-εκτιμήσεις:
Πρώτον>Άτακτη υποχώρηση-απόδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην β’ θέση. Καμμία συμμετοχή στην επερχόμενη τετρακομματική συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ΕΝ .ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα βαθιά αντιμνημονιακή στάση, με σκοπό την πλήρη απεμπλοκή του από το επερχόμενο, ήδη προσχεδιασμένο και προσυμφωνημένο bail-in της 4-1-2016 της τάξεως του 50% παρακαλώ για ΟΛΕΣ τις καταθέσεις από 1500 ευρώ και πάνω, με σκοπό την άντληση 55 δις ευρώ και ταυτόχρονη απομείωση –κούρεμα του χρέους κατά 110 δις ευρώ με σκοπό την σχέση του ως προς το ΑΕΠ να πέσει στο 145%.
Κακά τα ψέμματα  αλλά δεν ξανανoiγουν διαφορετικά οι τράπεζες.
ΔεύτερονΓι αυτό και ΜΟΝΟΝ γι αυτό τον λόγο γίνονται οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβίου και όχι ότι θέλει να καθαρίσει το κόμμα του από τις σταλινικές-αντιμνημονικές προσμίξεις του Λαφαζάνη και των συνιστωσών.
Τρίτον>Σε περίπτωση που αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απο την κάλπη 1ο κόμμα θα υπάρξει αντίστοιχη ΠΕΝΤΑκομματική κυβέρνηση συνεργασίας με σκοπό την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, τις μεταρρυθμίσεις, την αξιοποίηση του συνοδευτικού πακέτου των 86 δις και κυρίως την διαχείρηση  του νομοτελειακού πιά BAIL-IN.
Κ.ΝΙΝΟΣ
1-09-2015.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αυτονόμηση του Αριστερού Ρεύματος
Από τον Κωνσταντίνο Νίνο
 
Οσο δύσκολο  είναι νά επιχειρηθεί κάποια πρόβλεψη για το αμεσο μέλλον της Ευρώπης η του  προς τα πού παει ο πλανήτης των 7 δις,άλλο τόσο ευκολο{!!} είναι  να προβλεφθεί το μέλλον-πολιτικά τουλάχιστον- αυτού του   περίεργου τόπου.
Κατ’αρχάς  είναι εντυπωσιακό,οτι μετά από 6 χρόνια κρίσης συζητάμε για το ποιος εφταιξε και για το τι πρέπει να γίνει.
Στην Ιατρική όταν μιλάμε για μια ασθένεια , μιλάμε ουσιαστικά για προδιαθέτοντες και γία προκαλούντες παράγοντες αυτής. Το ιδιο και στην οικονομία και κατ’επέκτασιν στην Ελλ. Κοινωνία είναι βέβαιον ότι για την παθογένεση της ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ [90% του1981,1985,  και βέβαια ΣΗΜΙΤΗ], σαν προδιαθέτοντες παράγοντες,δηλ, αλλά την ταφόπλακα,τον προκαλούντα παραγοντα,δηλ, την εβαλε η κυβέρνηση του 44% των ΓΑΠ/Παπακωνσταντίνου, η ποία θυμίζω πάρέλαβε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ και το  δημοσιονομικό ελλειμμα γυρω στο 10%,για να το αναθεωρήσει,πρωτα τεχνηέντως, να το βγάλει 18% με σκοπό να μπούμε στο ΔΝΤ, να δανειστεί υπέρμετρα από την Ε.Ε,να υπογράψει ερήμην του λαου –ακόμα και της βουλής- το 1ο μνημόνιο ,με  αμεσες σύνέπειες την εκτίναξη του αρχικα ατο 150%και μετα στο 170% που είναι μεχρι και σήμερα., το κούρεμα μισθών και συντάξεων αλλά και ομολόγων του ΕΛΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ{!…απίστευτο ετσι να σου λένε αγοράστε ομόλογα  με απόδοση μόνο 2% και όχι π.χ χρηματιστηριακά προιόντα, γιατί είναι… σίγουρα και μετά να στά κουρεύουν 90%}, την υπερμετρη φορολόγηση-και φυσικά και αντισυνταγματική ,οσον αφορά κατοχή ακίνητης περιουσίας η οποία δεν αποδίδει εισόδημα- την μειωση του ΑΕΠ,μεχρι σήμερα αθροιστικά γύρωστο 30%,   και το χρέος από 180 στα 340 δις. Ευρώ .
Ολα αυτά για να φτάσουμε στο 2020 με το ΑΕΠ 125-127%!Σημειωτέον ότι για όλα αυτά η κυβέρνηση ΓΑΠ δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου-στα ορια της εσχάτης προδοσίας,-θυμίζω «δεν πάμε να διαπραγματευτούμε με το πιστολι στο τραπέζι.Γ Παπακωνσταντινου»,τότε που ένα πιθανό GREXIT,θα τιναζε το ευρώ στον αέρα.Τώρα είναι πιά αργά ,η Ε.Ε οχυρώθηκε.Τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η ΕΚΤ  ειχαν διαθέσιμα  200 δις Ε,τώρα πάνω από 1 Τρίς Ε,αλλωστε εμεις οι Ελλ. κάτέχουμε μόνον το 1% του Ευρώ….Μόνο που τώρα το πιστόλι είναι στο τραπέζι της κάθε Ελλ. Οικογένειας.
Τι θα γίνει λοιπόν στην Ελλ. Πολιτική σκηνή,στο εγγύς μέλλον?
a]Κατ’άρχά ς,κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 155 βουλευτές min,τον ΑΠΡΙΛΙΟ.
b] διάσπαση του ,τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ{πιθανά προσχεδιασμένη}, με προσχημα την μη κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου,δηλ το Αριστερό ρευμα του Λαφαζάνη και οι συνιστώσες σχηματίζουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα
c} εκλογές με ενισχυμένη η απλή αναλογική.
D}κυβέρνηση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ[πιά  ετσι μάλλον θα ξαναλέγεται,με την μικρή αυτή προσθήκη } με την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ[ετσι μάλλον θα ονομαστει η Ν.Δ} με 155-160 βουλευτές και οι δύο φυσικά μαζί.
Στο μεσοδίαστημα είναι σίγουρη μία επιμηκυνση αποπληρωμής του χρέους ,σε συνδυασμο με κάποιες από τις πρόσφατες{ 17-7-14} προτάσεις ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ{Αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης κ.λ.π.}
Ελπίζω τότε η νεα αυτή κυβέρνηση,στην αναθεωρητική πια βουλή, να πάρει και κάπ5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ{ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ]
1] Προαιρετική παρακολούθησις μαθημάτων για τις 3 τάξεις του ΛΥΚΕΙΟΥ.{σημερα ,θυμίζω , οι περισσότεροι μαθητές του Λυκείου εχουν σχολείο 8-2 και φροντιστήριο 5-10!!!- με ότι και αν σημαίνει αυτό και για την ψυχική υγεία των μαθητών}Αυτό θα οδηγήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των τάξεων με αποτέλεσμα οι ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού που δεν μπορουν η δεν θα μπορούν-πολύ σύντομα- να πληρώνουν φροντιστήρια να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες εισαγωγης σε         ΑΕΙ-ΤΕΙ.—– ΙΣΩΣ ,εν ευθέτω χρόνω θα πρέπει και να επανεξεταστεί η ιδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
2]Αμεση και οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-μάλιστα  θα πρέπει να εξαγγελθεί ότι οποιος πλήρωσε,πληρωσε,-ότι και εάν πλήρωσε-δεν οφείλει δηλ, τίποτε πιά για τον συγκεκριμένο φόρο.Αυτο θα οδηγήσει ,βεβαια,σε μειωση των εσόδων,αλλά τα χρήματα θα μείνουν στην πραγματική οικονομία,δηλ στους πολίτες και ετσι θα συντηρηθεί –στοιχειωδώς –η χειμαζόμενη αγορά.
3]Υποχρεωτικος ο κατ. Μισθός 751 Ε ,για τον ιδιωτικό τομέα,αλλά με απελευθέρωση απολύσεων και κύρίως για να μην οδηγηθουμε σε δυσθεώρητη ανεργία η θέσπιση bonus minus φορολογικών συντελεστων  ευθέως ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων.πχ μία επιχείρηση με 1-5 εργαζόμενους  φορολογείται με συντ. 40-44%,6-25 37%,26-75 32%,76-150 28%,151-300 22% κ.ο.κ..ΑΥΤΟ  το μέτρο βέβαια μπορούμε να το  δούμε και χωρίς την πρωτη δεσμευση.
4]Αμεση θέσπιση{από τις μεθεπόμενες εκλογες βέβαια} της ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. Δηλ. 1 κάλπη οπου θα φηφίζουμε ΚΌΜΜΑ και από την οποια θα προκύπτουν και οι εδρες κάθε  κόμματος,αλλά και μία δευτερη  μέσω της οποίας θα εκλέγονται οι βουλευτές, αλλά  όμως  αυτή την φορά,από το ΣΥΝΟΛΟΝ του εκλογικού σώματος. Δηλ εγώ ψηφίζω μέν τους βουλευτές που θέλω να εκλεγουν από το κόμμα της προτιμησής μου ,αλλά εχω και το δικάιωμα να ψηφίσω οποιονδήποτε αλλον βουλευτη μου αρέσει –ενδεχομένως- από τα αλλα κομματα. Αυτό ,περιττό να πουμε ότι  φθα εκμηδενίσει τον ΝΕΠΟΤΙΣΜΌ ,Θα εξαφανίσει τα πολιτικά γραφεία και τα ρουσφέτια{γιατι τι νόημα εχουν οι 5-10 ψήφοι μίας οικογένειας όταν κρινεσαι  από αλλους 9.000.000!!}και βέβαια πολλές άλλες ευεργετικές συνέπειες. Εννοείται ότι κάποτε πρέπει και να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών.
5] Αποτελεσματικότερη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Οποια –νέα- δικογραφία δεν τελεσιδικεί πρωτοβάθμια σε 2 χρόνια και σε 3 δευτεροβαθμια , να εχουν συνέπειες οι δικαστικοί λειτουργοί.
Κ.Ν  ΦΙΛΟΘΕΗ 29 -9 -14.
ΑΑΑ
οια κοινωνικά μέτρα όπως ενδεικτικά ,επί τροχάδην αναφέρω.
 
       Υ.Γ
Κάτι –όχι και τόσο άσχετο- ισως να το ρωτάγανε οι Σφίγγες της Αμφίπολης..¨¨»τι εχει μίαν φωνήν και δίχειρος  γεννάται τρίχειρος γίνεται και τρίπους πεθαίνει?¨»
D.V.M    K. Nίνος.
Φιλ.1-11-2014
[kourdistoportocali.com]

Όλες οι πληροφορίες για το φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 
21ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 
ΔΡΑΜΑΣ 

(14-19/9/2015)

Σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων, το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2015, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ FIPRESCI
H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στην Δράμα, κλείνει τα 38 της χρόνια και συμπληρώνει 21 χρόνια από την θέσπιση του διεθνούς της τμήματος έχοντας φέτος έναν ισχυρό σύμμαχο και υποστηρικτή: την Fipresci. Το Φεστιβάλ θα υποδεχθεί για πρώτη φορά την Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου, έναν θεσμό με κύρος που επιλέγει προσεκτικά (και φειδωλά) πού θα συμμετάσχει. Η Fipresci, που φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια της, θα απονείμει το δικό της βραβείο στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ.
Κόντρα σε κάθε εμπόδιο λοιπόν, η Δράμα αντεπιτίθεται: αναπτύσσεται αντί να συρρικνώνεται, ενδυναμώνει τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης και εκτός από τους πιστούς της υποστηρικτές, αποκτά και νέους χορηγούς (ΟΤΕ TV, U.S. Mission Greece-Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού)
Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος «το φεστιβάλ το κάνουμε γι’ αυτό το ανέσπερο φως που λάμπει στα μάτια των νέων κινηματογραφιστών, των νέων σκηνοθετών και των συνεργατών τους, που θα γίνουν κάποια στιγμή, εάν δεν είναι ήδη, τα μάτια, τα αυτιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας, που θα καταγράψουν τα μελλοντικά όνειρά της, οδηγώντας την στην έξοδο του τούνελ».
Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 210 ταινίες σε όλα τα προγράμματά της.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Από τις 168 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 41 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ.
Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίζονται, είναι ανεξάρτητες στην συντριπτική πλειονότητά τους παραγωγές. Ανάμεσά τους τέσσερα ντοκιμαντέρ και ισάριθμα animation. Συμμετέχουν αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν.
H οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζουν να απασχολούν σταθερά μια μεγάλη μερίδα των νεαρών δημιουργών -είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, επαγγελματική κατάρρευση, ρατσισμός, εγκληματικότητα, άστεγοι. Φέτος κάποιοι εμπνέονται από την αποσάθρωση της Ευρώπης και από το φαινόμενο της (νέο) μετανάστευσης στη Γερμανία, ενώ η ταινία μικρού μήκους δείχνει και πάλι τα γρήγορα αντανακλαστικά της, αφού κάποιοι καταπιάνονται και με το ζήτημα των μεταναστών στα νησιά.
Σταθερή θεματική οι διαπροσωπικές σχέσεις (οικογένεια, έρωτας, φιλία), οι υπαρξιακές αναζητήσεις, το επερχόμενο τέλος, η μοναξιά και τα γηρατειά. Το θέμα ταμπού του παιδικού θανάτου, η κακοποίηση παιδιών, το εκπαιδευτικό σύστημα (σε μια αλληγορία με ζόμπι), η θρησκεία, η ζωή της γυναίκας στην επαρχία, οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί, η οικολογία και η επικράτηση της τεχνολογίας σε φουτουριστικές μετά-αποκαλυπτικές ταινίες, αποτελούν μερικές ακόμα φετινές θεματικές. Όπως και οι φρικαλεότητες των Γερμανών στον πόλεμο και των Ελλήνων στον Εμφύλιο.
Πολλοί είναι και οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του φετινού διαγωνιστικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Λυδία Φωτοπούλου, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρο Λογοθέτη.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος από νεαροί μικρομηκάδες (που κάνουν ταινίες από τα 13 τους!), μέχρι σκηνοθέτες one man show που υπογράφουν τα πάντα: από σκηνοθεσία και κάμερα, μέχρι ηχοληψία και μουσική.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του 38ου Φεστιβάλ είναι πως σηματοδοτεί την επιστροφή στη μικρή φόρμα μερικών νέων δημιουργών που έχουν ήδη γυρίσει ταινία μεγάλου μήκους. Να πούμε επίσης πως φέτος, ανάμεσα σε αυτούς που διαγωνίζονται, συγκαταλέγονται και κάποιοι νεαροί σκηνοθέτες που είναι γιοί γνωστών σκηνοθετών, δημοσιογράφων και άλλων ανθρώπων του πολιτισμού.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέρα από το εθνικό διαγωνιστικό, στο πρόγραμμα εντάσσονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις:
SHORT MATTERS! 2015. Ειδικό πρόγραμμα με τις υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2014 (EFA)
- 1ο Βαλκανικό Πανόραμα -μια νέα μόνιμη ενότητα του Φεστιβάλ με τρία προγράμματα: * Tιμητικό Aφιέρωμα στη Βουλγαρία (και συγκεκριμένα στη NATFA, την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Βουλγαρίας), * Balkan Highlilghts of Drama (μία επιλογή των σημαντικότερων Βαλκανικών ταινιών που διαγωνίσθηκαν στο Φεστιβάλ Δράμας τα τελευταία χρόνια), και *Βαλκανικές ταινίες από το ALTCINE: Μια επιλογή από το μοναδικό online φεστιβάλ βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους altcineAction!
- Μάστερκλας από τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη
με θέμα: «Η νέα τεχνολογία στον κινηματογράφο και η εφαρμογή της»
(Τετάρτη 16/9)
- Μίνι τιμητικό αφιέρωμα στον διευθυντή φωτογραφίας και μοντέρ Νίκο
Καβουκίδη για τα 60 χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό σινεμά
(τελετή έναρξης -14/9).
6o Σπουδαστικό Πανόραμα με το σύνολο της σπουδαστικής ετήσιας παραγωγής
Προβολές για παιδιά
- 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακού Βίντεο με τίτλο «Ένας πλανήτης - μια ευκαιρία»
- Εργαστήριο ραδιόφωνου για παιδιά «Παίζουμε ραδιόφωνο!» με την ραδιοφωνική παραγωγό Άννα Πασχαλίδου
Εκθέσεις εικαστικών σε συνεργασία με ανεξάρτητους καλλιτέχνες και τοπικούς φορείς
Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια, σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη. Στους φετινούς καλεσμένους-συγγραφείς συγκαταλέγονται οι: Ρέα Γαλανάκη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Τσίτας, Αχιλλέας Κυριακίδης, Πέπη Ρηγοπούλου, αλλά και ο γνωστός κομίστας Θανάσης Πέτρου. Ως φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Πέτρο Κουτσιαμπασάκο θα παρουσιαστεί και το τελευταίο βιβλίο του -παρουσία του αδερφού του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Η φετινή Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους :
Πρόεδρος: Αχιλλέας Κυριακίδης - συγγραφέας, μεταφραστής, σκηνοθέτης.
Μέλη (με αλφαβητική σειρά):
Γιάννης Ζουμπουλάκης, δημοσιογράφος, κριτικός κιν/φου
Νίκος Σέκερης, Παραγωγός, Σκηνοθέτης
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Ηθοποιός
Γιώργος Φρέντζος, Κινηματογραφιστής
Τον ρόλο του κριτικού σχολιαστή του φετινού ελληνικού προγράμματος (Grand Temoin), έχει αναλάβει η κριτικός κινηματογράφου Βένια Βέργου.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΜΗΜΑ
Το Φεστιβάλ, που φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια από την διεθνοποίησή του, θα προβάλλει 57 ταινίες από 47 χώρες του κόσμου.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο διεθνές διαγωνιστικό συμμετέχει φέτος και ο πολυβραβευμένος (για το παλιότερο «Χαμομήλι» του) Νεριτάν Ζιντζιρία, με τη νέα του Ιταλό-Αλβανική συμπαραγωγή «The time of a young man about to kill». Την παραγωγή ανέλαβε η γνωστή ιταλίδα ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο και ο (Ιταλός παραγωγός του Τέρι Γκίλιαμ) Γκαμπριέλε Ορίκιο ο οποίος ανακάλυψε τον Ζιντζιρία στο Φεστιβάλ Δράμας πριν μερικά χρόνια.
Επίσης συμμετέχει και το αλβανικό «Ψωμί» (Μπλέρτα Κελμέντι) σε παραγωγή της Τέφτα Μπέϊκο και του (γνωστού στην Ελλάδα σκηνοθέτη) Μπουγιάρ Αλιμάνι, ενώ θα δούμε και τη νέα ταινία της μεγάλης Φινλανδής animator Καταρίνα Λίκβιστ «Baby box».
Και μια ευχάριστη έκπληξη: στην γαλλική ταινία «Talio» των Μπομπ Φόκουα-Ινές Τζία παίζει η νεαρή και όμορφη Ζωή Χωραφά, κόρη του δημοφιλούς ηθοποιού Γιώργου Χωραφά.
Ας σημειωθεί πως στην τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί η προβολή ενός πολύ ιδιαίτερου γερμανικού animation του Ντάνιελ Νόκε με θέμα την κρίση και τίτλο: «Who will pay the bill?».
Τρεις ελληνικές ταινίες επιλέχθηκαν για το Διεθνές Διαγωνιστικό:
«Σύκο» του Νικόλα Κολοβού
«Ο Σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτσώνη
και
«Euroman» του Γαβριήλ Τζάφκα.
Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Προγράμματος απαρτίζουν οι:
Πρόεδρος:
Έλενα Χριστοδουλίδου (Κύπρος), Ιστορικός Τέχνης, Κριτικός Κινηματογράφου, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός στο
Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου (υπεύθυνη κινηματογράφου και εικαστικών τεχνών)
Μέλη:
Dr. Laurentiu Damian (Ρουμανία), Πρόεδρος Ένωσης Ρουμάνων Κινηματογραφιστών, Σκηνοθέτης, Καθηγητής, Συγγραφέας, Πρόεδρος Κοσμητείας UNATC (2012-2015)
Eric Wojcik (Γαλλία), Διευθυντής του Clermont-Ferrand Short Film Festival, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Εκλέκτορας Διεθνούς Προγράμματος
Bojidar Manov (Βουλγαρία), Κριτικός Κινηματογράφου, Δημοσιογράφος, Καθηγητής ΝΑΤFA (Σχολή Κινηματογράφου της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σόφιας).
Θοδωρής Παπαδουλάκης (Ελλάδα), Σκηνοθέτης, Παραγωγός
Grand Temoin Διεθνούς προγράμματος:
Manuela Cernat (Ρουμανία), Συγγραφέας, Ιστορικός Κινηματογράφου, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος
DRAMA PITCHING LAB
Μετά την περσινή επιτυχία, το Φεστιβάλ Δράμας συνεχίζει να υποστηρίζει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και να επιμορφώνει τους νέους σκηνοθέτες: Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας DRAMA MINI TALENT LAB, πραγματοποιεί και φέτος εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες. Ταυτόχρονα υποστηρίζει οικονομικά την παραγωγή μίας τουλάχιστον ταινίας μέσα από θεσμοθετημένο χρηματικό έπαθλο της Finos Film, ενώ δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν το project τους σε σημαντικούς υποψήφιους χρηματοδότες και παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Εργαστήριο Pitching θα πραγματοποιηθεί 15-17/9 ενώ το Pitching Forum στις 18/9.
Εκπαιδευτές του Drama Pitching Lab: Βαρβάρα Δούκα (σκηνοθέτις), Τζωρτζίνα Κακουδάκη (δραματουργός) και John Stephens (script editor, σεναριογράφος, ιδρυτικό μέλος του Athens Script Club).
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χορηγία της Finos Film και του OTE TV καθώς και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής στην Ελλάδα.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΙ ΡΟΘ 
Ραντεβού στην Δράμα, λοιπόν, αλλά και στα τέλη Οκτωβρίου (29/10-4/11) στην Αθήνα, μια που και φέτος το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς και επιλεγμένα προγράμματα, θα προβληθούν στο «Τριανόν».
Στο «Τριανόν» θα δώσει μάστερκλας και ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Bobby Roth, γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές «Lost», «Prison Break», «The Insiders» και από επεισόδια των σειρών «Grey's Anatomy», «The Mentalist», κ.ά, καθώς και από τις ταινίες: «Heartbreakers», «Circle of Power», «The Boss' Son» , και «Independence Day». Θα ακολουθήσει Q&A για το κοινό.
Ο Bobby Roth είναι επίσης ένας καταξιωμένος δάσκαλος που παρήγαγε πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τη μορφή μιας σειράς ντοκιμαντέρ για σκηνοθέτες, σεναριογράφους και γενικότερα επαγγελματίες του κινηματογράφου.
Η επίσκεψη του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Finos Film και του OTE ΤV καθώς και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής στην Ελλάδα.

OI XOΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ
EΡΤ (επίσημος χορηγός και χορηγός επικοινωνίας)
OTE TV (χορηγός και χορηγός επικοινωνίας)
TV5 MONDE (χορηγός επικοινωνίας στον κόσμο)
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (υποστηρικτής και χορηγός βραβείων: «Έλληνες του Κόσμου» & «Κοινωνικού Προβληματισμού
Τώνια Μαρκετάκη»)
* FINOS FILM (χορηγός βραβείου «Χρυσός Διόνυσος» και χορηγός του Drama Pitching Lab)
Authorwave (χορηγός Αργυρού Διόνυσου)
Raycap (χορηγός Grand Prix)
Telmaco & Avid (χορηγός βραβείου Σπουδαστικής Ταινίας)
Telefilm – Nίκος Καβουκίδης (χορηγός στη Διάκριση Φωτογραφίας)
Σίβυλλα Κατσουρίδη (χορηγός Βραβείου Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (υποστηρικτής εκδήλωσης «Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια»)
U.S. Mission Greece -Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα (υποστηρικτής Drama Pitching Lab)
Άλλοι χορηγοί επικοινωνίας:
Αθήνα 9,84
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας
Popaganda.gr
ALTCINE

Culturenow.gr
http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=22853:oles-oi-plhrofories-gia-to-fetino-festibal-tainion-mikroy-mhkoys-dramas&Itemid=183