Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΑΡ: 111 στελέχη αποχωρούν λόγω ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Την ανοιχτή τους διαφωνία για την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν με κοινή τους δήλωση αποχώρησης 111 στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς από όλη την Ελλάδα.
Τα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ ασκούν κριτική στην ηγεσία του κόμματος για αντιδημοκρατικές μεθόδους, ξένες προς την ανανεωτική αριστερά.
Καλούν, επίσης, τα μέλη και τους οπαδούς της ΔΗΜΑΡ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ τάσσονται υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και δηλώνουν ότι αποχωρούν από το κόμμα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/620972/ekloges-2015-dhmar-111-stelexi-apoxoroyn-logo-pasok-kai-stirizoyn-syriza#ixzz3kgOXvWfo

Επίθεση των ΑΝΕΛ στην ALCO για τις δημοσκοπήσεις της «Η ίδια εταιρεία μας άφηνε εκτός βουλής και στις προηγούμενες εκλογές»

«Ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων επιχειρούν για άλλη μια φορά να προκαταλάβουν την κρίση των πολιτών σε βάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενόψει των εθνικών εκλογών. Αλλά θα διαψευστούν και πάλι παταγωδώς. Σημερινή δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό γνωστού ειδησεογραφικού site, εμφανίζει εκτός Βουλής τους Ανεξάρτητους Έλληνες δίνοντας ποσοστό μόλις 2%» αναφέρει σε δήλωσή της για την δημοσκόπηση αυτή, η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Επειδή, όμως, αφενός scripta manent και αφετέρου δεν μας απατά καθόλου η μνήμη μας, η ALCO είναι η ίδια εταιρεία που και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έδειχνε στις μετρήσεις της - στην πράξη προπαγάνδιζε σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή - ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είτε δεν θα έμπαιναν στη Βουλή, είτε θα έμπαιναν οριακά!» προσθέτει η κ. Χρυσοβελώνη, η οποία παραθέτει τα εξής στοιχεία:
Στις 9 Ιανουαρίου 2015 στην πρόθεση ψήφου η ALCO εμφάνιζε τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ποσοστό 2,2%.
Στις 13 Ιανουαρίου 2015 με 2,6%.
Στις 17 Ιανουαρίου 2015 με 3,2%.
Στις 20 Ιανουαρίου 2015 με 3%.
«Και στις 23 Ιανουαρίου 2015, δηλαδή δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, εμφάνιζε τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο 3,6%, λίγο πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Οι Ανεξάρτητους Έλληνες, βεβαίως, μπήκαν στη Βουλή με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό: 4,75%» επισημαίνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Αναφέρει επιπλέον ότι «η ALCO διαψεύσθηκε επίσης, με παταγώδη τρόπο και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σχετικά με το τελεσίγραφο των δανειστών, όπου μέχρι την τελευταία στιγμή (3 Ιουλίου) έδειχνε οριακή διαφορά, στο 0,6% δίνοντας μάλιστα προβάδισμα στο ″Ναι″ με 41,7% και στο ″Όχι″ 41,1%!» και προσθέτει «το ότι τα πραγματικά αποτελέσματα την εκθέτουν επανειλημμένα, δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου την συγκεκριμένη εταιρεία».
«Δεν έχουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης - και αυτή τη φορά σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μόνο που ο ελληνικός λαός, στην κρίση του οποίου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαψεύσουμε τις ″προβλέψεις″ της ALCO για ακόμα μια φορά» καταλήγει στην δήλωσή της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1932991/epithesi-ton-anel-stin-alco-gia-tis-dimoskopisis-tis

«Να αγωνίζεστε για την ειρήνη και την αγάπη, μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι» Τελευταίο αντίο στον εμβληματικό παπα Στρατή

Παπά Στρατής

Εκατοντάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον παπα-Στρατή που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 57 χρονών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του π. Ευστράτιου Δήμου (όπως ήταν το όνομά του) έγινε σήμερα από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κεράμι της Καλλονής στη Μυτιλήνη όπου και υπηρετούσε.
Εμβληματική μορφή του κινήματος αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο παπα-Στρατής ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αγκαλιά» στην περιοχή της Καλλονής στο κέντρο του νησιού. Οργάνωση που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίθαλψη απόρων στο λεκανοπέδιο της Καλλονής και με πολύ σημαντικό έργο ιδιαίτερα στις μέρες μας σε θέματα μεταναστών και προσφύγων.
Το τελευταίο διάστημα παρά το ότι μετακινιόταν με δυσκολία και πάντα με μηχάνημα οξυγόνου, ο παπα-Στρατής συνέχιζε να συμμετέχει στην περίθαλψη των ανθρώπων που έφταναν με τα πόδια στην Καλλονή προερχόμενοι από την περιοχή της Μήθυμνας όπου είχαν αποβιβαστεί.
Στις 25 Αυγούστου μπήκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και κατέληξε χθες. Προφητικά έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν.
Επίσης, θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου, οι άνθρωποι του πολέμου, τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά, για την ειρήνη και την αγάπη. Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι».
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1933778/na-agonizeste-gia-tin-irini-ke-tin-agapi-mono-etsi-legomaste-anthropi