Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχουν δυνάμεις για να εμποδίσουν όσους απεργάζονται κατάλυση της Δημοκρατίας

Τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπιστώνοντας έλλειψη απαρτίας, καθώς στην αίθουσα παρίσταντο μόλις 16 βουλευτές, 15 εξ αυτών της Λαϊκής Ενότητας και η Νάντια Βαλαβάνη.
«Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν και εξέφρασε την λύπη της «για κείνους που δεν βρήκαν την τιμή και την δύναμη να παρίστανται».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέγνωσε επίσης ανοιχτή επιστολή της προς τον Μανώλη Γλέζο εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη της «για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία, να μην εξαφανίσει τις αγωνιζόμενες κοινωνικές δυνάμεις και τις νέες γενιές και να μην παραδοθεί η χώρα στους δανειστές και στην ολιγαρχία».
«Οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν» αναφέρει η πρόεδρος της Βουλής.
Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύγκληση της Ολομέλειας αύριο με αντικείμενο συνεδρίασης το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.


Σε επίθεση κατά των επικριτών της προχώρησε εκ νέου σήμερα, το μεσημέρι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους στην βεντέτα που έχει ανοίξει με το Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα και με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής αλλά και τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος, η Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε αποκαλύψεις για ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον κ. Φλαμπουράρη.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, την περίοδο που απέστειλε την πρώτη πρόσκληση προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να έρθει στην επιτροπή και να τοποθετηθεί για τη συμφωνία που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών με τη Siemens, συνάντησε τυχαία στη πρωθυπουργική πτέρυγα της Βουλής, τον κ. Φλαμπουράρη. Τότε ο συνεργάτης του πρωθυπουργού της είπε: «Μην τον ζορίζεις».
«Του απάντησα αυτό που μου λες δεν το άκουσα και δεν μπορείς να μου λες τέτοιες παρεκκλίσεις», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα όπως σημείωσε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το συμβάν, ο οποίος εξεπλάγη.
Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αυτή τη φορά για το θέμα των πρακτικών της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο «δυστροπούντα» Πρόεδρο.
Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά της κατά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκει, όπως υπενθύμισε, η οποία δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα διαλυθεί η Βουλή.
Η Ζωή καλεί εκ νέου την Τετάρτη τον Γ. Στουρνάρα
Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη το απόγευμα, θα ενημερωθεί εκ νέου ο κ. Στουρνάρας, αλλά και η αρμόδια εισαγγελική αρχή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/618511/konstantopoyloy-yparxoyn-dynameis-gia-na-empodisoyn-osoys-apergazontai-katalysi-tis-dimokratia#ixzz3jrS0KIeC

 

Αντιπαράθεση για την ημερομηνία των εκλογών

Μάχη χαρακωμάτων διαδραματίζεται, με αφορμή τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσανατολίζεται στο να μην ενεργοποιήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στήνοντας κάπλες-εξπρές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης... παίζουν καθυστερήσεις, τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσανατολίζεται σε κάλπες-εξπρέςΗ πρόθεσή του βρίσκει αντίθετους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζητούν οι εκλογές να διεξαχθούν το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη ενέργεια, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, θα προβεί σε κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή η το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Μεϊμαράκης: «Απαράδεκτη η στάση Τσίπρα»

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι «είναι απαραίτητη η σύγκληση, όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

«Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ένας αρχηγός κόμματος που σήμερα είναι και πρωθυπουργός να μην θέλει να έρθει σε συζητήσεις και συνεννοήσεις με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, όχι μόνο για να δούμε εάν μπορεί να βρεθεί μια κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, αλλά και για να συζητήσουμε κιόλας, ώστε να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το σκηνικό ακόμα και μετά τις εκλογές», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Λαφαζάνης: «Ο Παυλόπουλος δεν είναι εντολοδόχος του Μαξίμου»

Παράλληλα, έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην επισπεύσει ακόμη περισσότερο τις «αυγουστιάτικες εκλογές», απηύθηνε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει αναλάβει. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν από την πλευρά του να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επίσπευση. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου. Είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και πρέπει να δώσει χρόνο ώστε να υπάρξει η πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τις συνέπειες του Μνημονίου. Δεν μπορεί να βάλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. Θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αν το κάνει. Απευθύνομαι στον ίδιο και τον καλώ να κινηθεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, ώστε να έχει ο λαός την πληρέστερη ενημέρωση». 

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε επίσης, ότι καθώς είναι ανοικτή ακόμη η Βουλή, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. «Αν η πρότασή μου βρει ανταπόκριση και πρέπει να βρει ανταπόκριση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική για την ανόθευτη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εκτός αν είναι και αυτό στις προδιαγραφές του μνημονίου». 

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον κ. Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι οι διαφορές των κομμάτων τους είναι αγεφύρωτες, ωστόσο έπρεπε να συναντηθεί μαζί του για να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γεννηματά: «Να τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φώφη Γεννηματά, η οποία απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η μη σύγκλησή του είναι αντισυνταγματική και ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι στη συνεδρίαση αυτή διαπιστώνεται η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και συζητούνται οι προτάσεις για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Έχω τοποθετηθεί από την πρώτη μέρα πολύ καθαρά. Θεωρώ ότι θα πρέπει οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς. Είναι αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προβλέπεται και θα πρέπει να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης υπεύθυνα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν και να ακουστεί για άλλη μια φορά γιατί από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση και ποιος φέρει την ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


http://www.zougla.gr/politiki/article/antipara8esi-gia-tin-imerominia-ton-eklogon

Προκαλούν πάλι οι Αλβανοί εθνικιστές

Νέα ανθελληνική πρόκληση στην περιοχή Kllogjer τωνΑγίων Σαράντα, στα σύνορα Αλβανίας- Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκε η 71η επέτειος της δήθεν γενοκτονίας (από τους Έλληνες) των αποκαλούμενων «Τσάμηδων»!Εκεί, υπάρχει ένα μνημείο που έστησε το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, όπου εκπρόσωποί του κατάθεσαν στεφάνια και λουλούδια.
Ο πρόεδρος του κόμματος PDIU, Σπετίμ Ίντιζι, επανέλαβε τις γνωστές ανιστόρητες κορώνες, περί αναγνωρίσεως της υποτιθέμενης γενοκτονίας και διεκδικήσεως των περιουσιών τους στην Ελλάδα. Ωστόσο πολλοί Αλβανοί αυτή τη φορά γύρισαν την πλάτη στους «Τσάμηδες». Τους αγνόησαν πολίτες και αλβανικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς τους ακραίους εθνικιστές!

Έκαιγαν σπίτια με τους Ναζί!
Ανεξάρτητα από τις ορέξεις των «Τσάμηδων», στην εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit», στις 14.3.1944, δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειες των «Τσάμηδων» με τους Ναζί, το Φεβρουάριο του 1944, που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την πυρπόληση 25.000 σπιτιών και τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι Τσάμηδες συναισθανόμενοι τις συνέπειες από την συμπεριφορά τους στη διάρκεια της κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, και 18.000 άτομα, εγκατέλειψαν την Ελλάδα, ενώ με βάση τα στοιχεία της απογραφής της 7/4/1951, είχαν παραμείνει στην Ελλάδα 123 Τσάμηδες.

1.700 καταδικάστηκαν σε θάνατο!
Στη συνέχεια οι Τσάμηδες κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. Το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων των Ιωαννίνων, εκδίδει μέχρι το 1948, χίλιες επτακόσιες και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των Τσάμηδων, με ποινή για πολλούς εξ αυτών το θάνατο. Πραγματοποιήθηκε η απαλλοτρίωση και διανομή των περιουσιών των Τσάμηδων η οποία επεβλήθη από την ανάγκη εποικισμού των περιοχών, ενώ υλοποιήθηκε και η διαδικασία για την αφαίρεση της ιθαγένειας. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αλβανίας από τους Χότζα και Αλία το ζήτημα των Τσάμηδων πέρασε ουσιαστικά στο περιθώριο.
Μάλιστα, ο Χότζα αντιμετώπισε στην αρχή τους Τσάμηδες με δυσπιστία, αφού θεωρήθηκαν συνεργάτες των Ιταλών και γι’ αυτό ένα μέρος τους μετακινήθηκε προς τα βόρεια της χώρας. Μετά από όλο αυτό το διάστημα της σιωπής γύρω από τους Τσάμηδες, με την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία το 1991, το ζήτημά τους ανασύρουν στην επικαιρότητα οι Αλβανοί κάθε φορά που ανακύπτει κλίμα έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

olympia

Συρία: Ο ρωσικός στρατός μπαίνει στο "χορό"

Με καταγωγή από το Ταταρστάν, ο στρατηγός ValeryGerasimov, Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, γνωρίζει καλά το Ισλάμ. Περαιτέρω, κατέστειλε εγκλήματα που διαπράχτηκαν από άλλους Ρώσους στρατιωτικούς στην Τσετσενία και πολέμησε νικηφόρα τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Εμιράτου της Ιχκερίας (Ichkeria).
Πρόκειται για μια βαθιά και σημαντική αλλαγή που μόλις έλαβε χώρα στο Λεβάντε: ο ρωσικός στρατός άρχισε να συμμετέχει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Ενώ απουσιάζει από τη διεθνή σκηνή μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ενώ προχωράει με προσοχή, μόλις δημιούργησε μια ρωσοσυριακή επιτροπή, παρέδωσε όπλα και πληροφορίες, και έστειλε συμβούλους. Όλ’ αυτά με περισσότερο η λιγότερο συντονισμό με το Λευκό Οίκο.

Η Ρωσία, η οποία είχε διαπραγματευτεί μια περιφερειακή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Εμιράτου με τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Τουρκία αναγκάστηκε να αλλάξει στρατηγική μετά την τουρκική αντιστροφή. Η Άγκυρα αποφάσισε πράγματι να σπάσει τους δεσμούς με τη Μόσχα, καταγγέλλοντας, χωρίς πραγματικό λόγο, τη σύμβαση του αγωγού ΦΑ Turkish Stream, δημιουργώντας με την Ουκρανία μια Διεθνή Ισλαμική Ταξιαρχία για να αποσταθεροποιηθεί η Κριμαία , και προσφέροντας ενίσχυση στο Ισλαμικό Εμιράτο εναντίον των Κούρδων του PKK και του YPG.

Παρομοίως, ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να αλλάξει τη στρατηγική του μετά τους ελιγμούς του στρατηγού John Allen ο οποίος είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο Ερντογάν να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» για το Ισλαμικό Εμιράτο στη βόρεια Συρία  .

Τελικά, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συντόνισαν

- την απόσυρση των πυραύλων Patriot που σταθμεύονται στην Τουρκία,
- τη δημιουργία μιας ρωσοσυριακής στρατιωτικής επιτροπής.

Το τέλος της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων

Οι πύραυλοι Πάτριοτ που εγκαταστάθηκαν από τον Ιανουάριο 2013 από το ΝΑΤΟ στην Τουρκία για να εμποδίσει την ανάπτυξη της συριακής πολεμικής αεροπορίας στα σύνορα. Με αυτό το τρόπο, οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ-Νούσρα (Αλ-Κάιντα) μπορούσαν και κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της χώρας. Από το καλοκαίρι του 2014, αυτή η περιοχή όπου οι πτύσεις ήταν αδύνατες, είχε καταληφθεί από τον Ισλαμικό Εμιράτο.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της μάχης του Κομπάνι (Ayn al-Arab), η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας δεν μπορούσε να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Εμιράτο και αναγκάστηκε να επιχειρήσει μια χερσαία επιχείρηση για να σώσει την πόλη. Καθώς δεν κατάφερε να διασχίσει τα τελευταία 30 χιλιόμετρα, τα ατλαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσίασαν τις κουρδικές δυνάμεις του YPG ως ανεξάρτητες από τη Δαμασκό, ενώ η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας τους είχε παράσχει τα όπλα τους και πλήρωνε τους στρατιώτες τους.

Οι πύραυλοι Πάτριοτ, που αναπτυχτήκαν αρχικά από τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, είναι σήμερα γερμανικοί και ισπανικοί. Πρώτα θα εκσυγχρονιστούν και αναβαθμιστούν και θα αναδιαταχτούν στη Λιθουανία στα ρωσικά σύνορα.

Η είσοδος του ρωσικού στρατού στον πόλεμο εναντίον της Συρίας

Ενώ, από την έναρξη της σύγκρουσης, η Ρωσία απείχε από τη συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, μόλις δημιούργησε μια ρωσοσυριακή στρατιωτική επιτροπή.

Ωστόσο το ΝΑΤΟ έχει οργανώσει όλα τα γεγονότα της λεγομένης «Αραβικής Άνοιξης», μεταξύ άλλων, τον πόλεμο κατά της Συρίας, και έχει συντονίσει τις ξένες ομάδες τζιχαντιστών και τους συμμάχους τιυς από τη Λιβύη και τη Συρία, τους λεγόμενους «αντάρτες», από την τουρκική βάση της Σμύρνης , η οποία έχει γίνει από τότε η έδρα της LancCom (διοίκησης χερσαίων δυνάμεων των 28 κρατών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας).

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, πολλοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έφθασαν στη Δαμασκό.
Έξι Mikoyan-Gourevitch MiG-31 έχουν παραδοθεί. Τα αεροσκάφη αυτά είναι τα καλύτερα καταδιωκτικά του κόσμου. Είχαν αγοραστεί το 2007, αλλά η σύμβαση αυτή είχε μπλοκαριστεί. Η παράδοσή τους δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του εμπάργκο όπλων επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις επιβολής του νόμου, αλλά μόνο για την εθνική άμυνα, ήτοι ενώπιον των ισραηλινών και τουρκικών επιδρομών.

Με διάφορες προφάσεις, αυτά τα δύο κράτη έχουν επέμβει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου για την υποστήριξη των τζιχαντιστών όταν βρέθηκαν σε δυσκολία.

Έτσι, στις 30 Ιανουαρίου 2013, ο Ισραηλινός Στρατός βομβάρδισε το Στρατιωτικό Ερευνητικό Κέντρο Jemraya με πρόσχημα την καταστροφή όπλων που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ. Επρόκειτο στην πραγματικά να καταστραφεί μια βαλίτσα επικοινωνίας του ΝΑΤΟ με τα δεδομένα δορυφορικών επικοινωνιών, που είχε κατασχεθεί εισαχθεί από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, πριν ο τελευταίος να προσεγγίσει το σύστημα κρυπτογράφησης . Η επιχείρηση αυτή διενεργήθηκε από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, πλαισιωμένο από στελέχη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, υπό την εποπτεία του Landcom του ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός παρείχε μόλις, για πρώτη φορά, δορυφορικές εικόνες στη Συρία.

Αυτή η απόφαση, η οποία αναμένεται εδώ και πέντε χρόνια, ανατρέπει την στρατιωτική κατάσταση.
Πράγματι, μέχρι τώρα, διέφευγαν πολύ συχνά οι τζιχαντιστές από το Συριακό Αραβικό στρατό χάρη στις δορυφορικές εικόνες που τους παρείχε το ΝΑΤΟ σε πραγματικό χρόνο. Παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα εξάμηνο, φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ δεν μοιράζεται πλέον πληροφορίες με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά μόνο με το Μέτωπο Αλ-Nούσρα (Αλ-Κάιντα).

Τέλος, οι ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι συγκεντρώνουν πολλές πληροφορίες, έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας διεθνούς στρατιωτικής ανάπτυξης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Αναμένεται να παρουσιάσουν μια έκθεση στο Κρεμλίνο το οποίο θα εξετάσει τόσο το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επιχείρησης όσο και τη δυνατότητα κοινής επιχείρησης με τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO). Ο τελευταίος θα συγκεντρωθεί στο Τατζικιστάν, στο Ντουσάνμπε, στις 15 Σεπτεμβρίου.
Μια στρατιωτική ανάπτυξη του CSTO είχε ήδη προταθεί τον Ιούνιο 2012 κατά την προετοιμασία της «Διάσκεψης της Γενεύης 1».

Πράγματι, αυτή η στρατιωτική συμμαχία περιλαμβάνει τρεις πολιτείες με μουσουλμανικό πληθυσμό, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, και το Τατζικιστάν, πιο ικανές από τη Ρωσία για την καταπολέμηση των τρομοκρατών που ισχυρίζονται ότι υποτάσσονται στο Ισλάμ. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, ο CSTO δεν είχε συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών επιχειρήσεων. Αυτό λύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στη Συρία .

Τα όρια της συνεργασίας μεταξύ του Κρεμλίνου και του Λευκού Οίκου

Εν πάση περιπτώσει, η συνεργασία μεταξύ του Κρεμλίνου και του Λευκού Οίκου έχει τα όριά της: Η Ρωσία επιθυμεί να ξεριζώσει τους τζιχαντιστές πριν στραφούν εναντίον της, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι κάποιοι απ’ αυτούς θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν σε άλλες συγκρούσεις, όπως έγινε κατά το παρελθόν στο Αφγανιστάν, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Τσετσενία και στο Κοσσυφοπέδιο.

Ήδη, ορισμένα στοιχεία του ΙΚ/Daesh έφτασαν στη Χερσώνα (Ουκρανία), όπου βρίσκεται ήδη μια υποτιθέμενη «εξόριστη κυβέρνηση της Κριμαίας».

Είναι προφανές ότι, από την πλευρά των ΗΠΑ, η απόσυρση των Patriot είναι μια παγίδα.

Η Ουάσινγκτον θα είναι ευτυχής αν η Ρωσία καταφέρει να μειώσει τον αριθμό των τζιχαντιστών, αλλά δεν θα ήταν δυσαρεστημένη αν βούρκωνε στη Συρία.

Αυτός είναι ο λόγος που η ρωσική αρκούδα κινείται με προσοχή.

http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/blog-post_707.html

Σεργκέι Λαβρόφ: Τελείωσε η εποχή της Δυτικής Κυριαρχίας

Η εποχή της Δυτικής Κυριαρχίας στην οικονομία και την πολιτική  έχει τελειώσει. Αυτό είπε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια Φόρουμ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. «Είμαστε μάρτυρες του τέλους μια πολύ μακράς περιόδου, ολοκλήρωσης  μιας μακριάς ιστορικής περιόδου κυριαρχίας της Δύσης- Οικονομική, δημοσιονομική και πολιτική κυριαρχία», δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Δύση προσπαθεί να συντηρήσει τεχνητά την κυρίαρχη θέση.
«Βλέπουμε προσπάθειες της Δύσης να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση με τεχνητό τρόπο,  με πιέσεις σε άλλες χώρες μέσω της χρήσης των κυρώσεων και ακόμη και μέσω της χρήσης της ένοπλης δύναμης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό προσθέτει χάος στη διεθνή συγκυρία», δήλωσε ο πρώτος διπλωμάτης της Ρωσίας.

--