Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Φαρμακοποιοί: Επί ποδός πολέμου ακόμη και μέσα στη ραστώνη

Το ενδεχόμενο της άρσης πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και εντός του Αυγούστου, εξετάζουν σοβαρά οι φαρμακοποιοί.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Και αυτό, διότι ο κλάδος μέσα από το θεσμικό του όργανο (τον ΠΦΣ), εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των πληρωμών και το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί – όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος- έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για τον Οργανισμό.
Οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν (τον Αύγουστο) με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, έλαβαν δηλαδή τα μισά χρήματα (150 εκατ. ευρώ είναι το πλήρες ποσό για κάθε μήνα) και το γεγονός αυτό, δημιουργεί μεγάλη ένταση στον κλάδο.
Όπως ανέφερε μάλιστα την περασμένη εβδομάδα σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, «με κανέναν τρόπο οι φαρμακοποιοί, δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και την δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσοστό, την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ουσιαστικά απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης ενώ τα φαρμακεία χρεοκοπούν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ζητά την πλήρη εξόφληση των φαρμακείων. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποφασίσει την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ μέσα στον Αύγουστο».


Read more: http://www.onmed.gr/farmako/item/333262-farmakopoioi-epi-podos-polemou-akomi-kai-mesa-stin-rastoni---sto-stoxastro-eopyy--idioktisiako#ixzz3ibVVgLrn

Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…

Δημοσίευση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 14.43
Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τους δυο ήρωες, Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, που δεν βολεύει κανέναν να τους θυμάται και για τους δολοφόνους τους που παραμένουν ασύλληπτοι και δίνουν συνεντεύξεις.
Στα 19 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, από εκείνον, τον μαύρο Αύγουστο του 1996, όταν ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, έπεφταν νεκροί από τους Τούρκους, έχουν συμβεί πολλά. Από ζεϊμπεκιές ανάμεσα στους κυβερνώντες της Ελλάδας και της Τουρκίας μέχρι συναυλίες και… σχέδια Ανάν. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι ο πόνος των οικογενειών των δύο παιδιών που χάθηκαν και η πρόκληση, να μένουν ελεύθεροι οι δολοφόνοι. Μάλιστα, πριν από έξι χρόνια, ο Κενάν Ακίν, αυτός δηλαδή που σε… ζωντανή σύνδεση σήκωσε το πιστόλι, σημάδεψε και σκότωσε τον Σολωμό Σολωμού, όχι μόνο έδωσε συνέντευξη ως… ήρωας αλλά δήλωσε αμετανόητος, ξεκαθαρίζοντας πως θα ξαναπυροβολούσε το παλικάρι. Φαντάζομαι ότι στην Ευρώπη του σήμερα, στον καιρό της Παγκοσμιοποίησης, στη νέα τάξη πραγμάτων, άνθρωποι σαν τον Ισάακ και τον Σολωμού, που σκοτώθηκαν για ιδέες όπως πατρίδα, ελευθερία και κυρίως δικαιοσύνη, δεν βολεύει να τους θυμάσαι. Ποσώ μάλλον δε να τους τιμάς… Χαλάνε τη συνταγή της κρεατομηχανής, στην οποία επιδιώκουν να βάλουν τους λαούς, ώστε να εξελιχθούν σε πανομοιότυπα κομμάτια, με μοναδική σημαία το χρήμα. Ευρώ, δολάριο ή ότι άλλο επιλέξει ο αφέντης. Κι εδώ που τα λέμε ίσως να είναι καλύτερα που το Κράτος δεν ασχολείται με αυτά τα παλικάρια, επιδιώκοντας έστω με κάθε τρόπο τη σύλληψη των δολοφόνων τους. Θα «μπαστάρδευε» τα κίνητρα τους κατά το δοκούν και για κομματικά οφέλη, ανάλογα με το ποιος θα τους… τιμούσε κάθε φορά. Για όλους εμάς που στα πρόσωπα των δύο αυτών παιδιών είδαμε ότι υπάρχουν ακόμη ήρωες μας αρκούν οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου, που έντυσε με μελωδία ο Θάνος Μικρούτσικος και τραγούδησε η πιο αρσενική φωνή όλων των εποχών, ο Δημήτρης Μητροπάνος...
Όσοι με το Χάρο γίναν φίλοι
με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη
στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι
πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί
πάντα γελαστοί και γελασμένοι
http://www.onsports.gr/Opinion/Nikos-Syrigos/item/496477-Panta-gelastoi-kai-gelasmenoi

Συμφωνία - Μνημόνιο 3: Τι αλλάζει στη λειτουργία της αγοράς στην πώληση γάλακτος και ψωμιού

Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς επέρχονται με μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και προσφορών, μέτρα απελευθέρωσης για την πώληση του γάλακτος και του ψωμιού.
Αναλυτικότερα οι αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς επέρχονται με μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Στο εν λόγω σχέδιο νόμου που έχει εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτωνμέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος και μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων - προσφορών.
Δηλαδή η κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από το κράτος όπως ισχύει σήμερα.
Σχετικά με την άρση των περιορισμών στην πώληση του ψωμιού αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησής του και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο και από άλλες επιχειρήσεις αλλά πάντα με αυστηρή τήρηση των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών ενώ θα επιτρέπεται στα πρατήρια άρτου να ολοκληρώνεται το ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης κάνοντας χρήση της ονομασίας "αρτοποιείου".
Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ο αρχικός σχεδιασμός με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής να γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό με βάση τη μέθοδο παστερίωσης.
Με αυτό τον τρόπο ένα γάλα φρέσκο θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/614869/symfonia-mnimonio-3-ti-allazei-sti-leitoyrgia-tis-agoras-stin-polisi-galaktos-kai-psomioy#ixzz3ibTEuww5

Λαθρομετανάστες επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική Σημαία στην Κάλυμνο! - Οι κάτοικοι απάντησαν με δυναμίτες! (εικόνες)

από "στίφη" λαθρομεταναστών τα οποία επιδίωξαν να κατεβάσουν την ελληνική Σημαία από τον ιστό, να αναποδογυρίσουν περιπολικό του ΛΣ, ενώ είχαν "δασκαλευτεί¨" από εκπρόσωπος της Ύπατης  Αρμοστείας να μην δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα λεγοντάς τους ότι είναι παράνομο!
Οι κάτοικοι του νησιού πέταξαν μέχρι και δύο δυναμίτες για να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό εξέγερσης στο νησί τους.

Ο ύποπτος ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και διαφόρων αμερικανοκίνητων ΜΚΟ υπέρ των λάθρο και της κοινωνικής καταστροφής της χώρας αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο τι θα συμβεί αν πολλοί από ατούς, που είναι και μουσουλμανικού θρησκεύματος προχωρήσουν σε ξέγερση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου και στοιβάζονται, από τα παράλια της Τουρκίας;
Δεν είναι μονο θέμα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και εθνικής καθώς αποτελούν την απαραίτητη προβοκάτσια για την Τουρκία ώστε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ειδικά σε μια εποχή που ταλανίζεται από εσωτερική πολιτική αστάθεια, και από ανάφλεξη σε όλη την νοτιοανατολική της επικράτεια.
Επεισόδια δημιούργησε ομάδα 80-100 λαθρομεταναστών, οι οποίοι εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλύμνου με πρόσχημα την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των διαδικασιών ταυτοποίησης τους, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες.
Άτομα αυτής της ομάδας αρνήθηκαν να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα,ισχυριζόμενοι ότι είναι παράνομο όπως τους ενημέρωσε εκπρόσωπος της Ύπατης  Αρμοστείας!
Η εν λόγω ομάδα λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι με καθοδηγητές 2-3 άτομα, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες με κραυγές ,υψωμένες γροθιές και σπρώχνοντας το περιπολικό όχημα του ΛΣ που βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να κατεβάσουν και την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου Καλύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάλι αυτοπτών μαρτύρων που καθόντουσαν σε διπλανές καφετέριες ,όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό κλίμα που θα έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του Λιμενάρχη Καλύμνου Πλωτλαρχη Λ.Σ Ιωάννη Καραντζιούνη.
Ο Λιμενάρχης προσήλθε άμεσα στον χώρο, έθεσε σε ετοιμότητα όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου και ενημέρωσε το ΑΤ Καλύμνου, άνδρες του οποίου προσήλθαν με οπλισμό.
Η ομάδα των μεταναστών βλέποντας την άμεση αντίδραση και αποφασιστικότητα του Λιμεναρχείου να μην επιτρέψει το παραμικρό είδους έκτροπο και υπό την καθοδήγηση των 2-3 ατόμων που είχαν ως επικεφαλής, άρχισαν να διασκορπίζονται.
Εν τω μεταξύ στο χώρο του Λιμεναρχείου συγκεντρώθηκαν και αρκετοί κάτοικοι του νησιού ,οι οποίοι πληροφορήθηκαν τις προκλητικές ενέργειες των λαθρομεταναστών, προβληματισμένοι για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος του λιμανιού της Καλύμνου, αλλά και από τις ανεξέλγκτες διαστάσεις που παίρνει η είσοδος λαθρομεταναστών.
Και φυσικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά ,είναι άγνωστο οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού που μέχρι τώρα φροντίζουν τους πρόσφυγες, πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που συμβούν παρόμοια επεισόδια.
Δεν είναι τυχαίο, ότι κατά το χρόνο των επεισοδίων ρίφθηκαν από ύψωμα του νησιού, δύο δυναμίτες, προφανώς ως αντίδραση σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες μερίδας λαθρομεταναστών.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου και το ΑΤ Καλύμνου έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ετοιμότητας για να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.
Και μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν από ομάδα παράτυπων μεταναστών, λίγα μέτρα πιο κει, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία Σύριοι πρόσφυγες υπομονετικά με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους περιμένουν και βλέπουν με αγανάκτηση να εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές.
Να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι από το χώρο που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια και αφού έχει επέμβει το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.
Η τελευταία φωτογραφία είναι με τους Σύριους πρόσφυγες. Προφανώς οι λαθρομετανάστες που ξεκίνησαν τα επεισόδια προέρχονται από τα βάθη της Ασίας και σε πολιτισμούς καθόλου φιλικούς απέναντι στη χώρα μας.
εξεγερση ενα
εξεγερση δυο
εξεγερση τρια
εξεγερση τεσσερα
εξεγερση πεντε
εξεγερση εξη
Πενταπλασιασμό των παράνομων μεταναστών το α' επτάμηνο του 2015 συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2014 δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτά, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2015 συνελήφθησαν 156.726 μη νόμιμοι μετανάστες όταν ο αντίστοιχος αριθμός του 2014 ήταν 32.070! Την ίδια ώρα το α' επτάμηνο του έτους συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές 727 διακινητές έναντι 637 του 2014. 
Εκεί που πραγματικά τα νούμερα εντυπωσιάζουν είναι στην αλλαγή των σημείων εισόδου στη χώρα μας καθώς φέτος οι 126.250 μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν 8.738. Από το σύνολο των μεταναστών η συντριπτική πλειονότητα 88.264 είναι από τη Συρία, οι 32.414 από το Αφγανιστάν, οι 9.445 από το Πακιστάν, οι 5.421 από το Ιράκ. 
Τις τελευταίες εβδομάδες επικρατούν συνθήκες ασφυξίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και από την ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στη χώρα. Οι ροές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς από τον Φεβρουάριο που εφαρμόστηκε η νέα μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας συνελήφθησαν περισσότεροι από 55.000 λαθρομετανάστες παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 469%. Μάλιστα υπάρχουν περιοχές της χωράς όπως τα ακριτικά Δωδεκάνησα που η αύξηση εκτινάχθηκε στο 1251%. 
Παράλληλα έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι πληροφορίες από την FRONDEX ότι τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας πέρασαν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες οι οποίοι είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια από τη Μυτιλήνη και τα άλλα ακριτικά νησιά.  Πριν λίγες ημέρες τα Σκόπια προχώρησαν σε αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη χώρα μας γεγονός που προκάλεσε τον εγκλωβισμό εκατοντάδων μεταναστών στα βόρεια σύνορα μας.  
Αξίζει να επισημανθεί πως στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και την Ιταλία τα δέκα μεγάλα κυκλώματα διαθέτουν κεκαλυμμένα γραφεία και τοπικούς αντιπροσώπους που αναλαμβάνουν να κρύψουν και να τακτοποιήσουν τις πρώτες ημέρες τους παράνομους μετανάστες. Πέρυσι για παράδειγμα, είχαν εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία 40.000 μετανάστες από τις χώρες της Ασίας, τα ονόματα και στοιχεία των οποίων έδειξαν ότι είχαν περάσει από τη χώρα μας. 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΛΕΙ «ΠΕΣΚΕΣΙ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Την οριστική απόφαση τουνα ξαποστείλει από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί, κυρίως από την Συρία, εξεδήλωσε ο νομάρχης Σμύρνης, Mustafa Toprak, στην τουρκική εφημερίδα Sözçü. Σύμφωνα με την χαρακτηριστική του δήλωση, «Suriyelileri sınır dışı edeceğiz», δηλαδή «θα απελάσουμε στο εξωτερικό τους Σύριους», ετοιμάζεται οργανωμένη επιχείρηση που θα εξαπολύσει τις χιλιάδες των Σύριων που έχουν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης προς το Αιγαίο, δηλαδή προς τα ελληνικά νησιά, τα οποία ήδη στενάζουν από τον όγκο των προσφύγων που έχουν έρθει από τις τουρκικές ακτές.
Όπως αναφέρεται, καθημερινά ο αριθμός των προσφύγων που θα κατευθύνεται προς την Ελλάδα θα ανέρχεται στις 5.000, με αφετηρία κυρίως το λιμάνι του Çesme ενώ και άλλα λιμάνια μέχρι την περιοχή του Çanakkale έχουν μετατρέπει σε αφετηρίες μεταγωγής των χιλιάδων μουσουλμάνων κυρίως προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά. Ο ίδιος ο νομάρχης ζήτησε ενισχύσεις από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή και την τουρκική αστυνομία για να αντιμετωπιστεί ο όγκος αυτός που συνεχώς μεγαλώνει και που θα πρέπει τώρα να αποσταλεί «πεσκέσι» στην Ελλάδα!
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», όπως υποστήριξε ο Mustafa Toprak και για τον λόγο αυτό έχει αποφασιστεί να απελαθούν όλες αυτές οι χιλιάδες προς τα πού ; Μα φυσικά προς την ελληνική απέναντι πλευρά!
Να ετοιμάζεστε λοιπόν για καινούργια άνθρωποθύελλα που μας αναμένει, καθώς η πλημμυρίδα των προσφύγων από την Τουρκία αναμένεται να πάρει τρομακτικές διαστάσεις και με τις εντολές του ίδιου του Νομάρχη Σμύρνης.
Ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και η Βουλγαρία, έχουν υψώσει μεγάλα τείχη αποτροπής εισόδου, εμείς σαν ξέφραγο αμπέλι θα βρεθούμε προ νέας επιδρομής που θα ανατάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει από την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, που ήδη έχει καταπονηθεί από την μνημονιακή της καταστροφή!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Επεισόδιο με δηλωθέν κλεμμένο ΙΧ του Τζαβέντ Ασλάμ καταλήγει σε σύλληψη του...αστυνομικού!

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο που καταδεικνύει ότι η χώρα
βρίσκεται στο έλεος των πάσης φύσεως "μεταναστών" εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο!
Σε μπλόκο όπου οι αστυνομικοί σταμάτησαν ΙΧ που αναφερότα ως κλεμμένο μέσα σε αυτό βρισκόταν ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ !

Όμως η κατάληξη ήταν εξευτελιστική για την ΕΛ.ΑΣ καθώς ένας απο τους αστυνομικούς συνελήφθη!
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαιναν 5 άτομα, καθώς οι πινακίδες που έφερε, έδειχναν ν” «απασχολεί», καθώς ο ιδιοκτήτης του στην Χαλκίδα είχε δηλώσει απώλεια. 
Όπως διαπιστώθηκε το ΙΧ δεν ήταν κλεμμένο. Είχε γίνει κανονική αγοραπωλησία με Πακιστανό υπήκοο, ο οποίος όμως δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία της μεταβίβασης και ο προηγούμενος κάτοχος έκανε δήλωση απώλειας για ν” αποφεύγει τις φορολογικές εισφορές. 
Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, οι υπόλοιποι 4 επιβάτες υπήρξαν συνεργάσιμοι πλην του κ. Ασλάμ, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας ότι ο έλεγχος είναι στημένος και πως είναι ρατσιστές. 
Ακολούθησε προστριβή με έναν αστυνομικό, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά από τον πρόεδρο της Πακιστανών προσφύγων και χρειάστηκε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου ο αστυνομικός ν” αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο κ. Ασλάμ οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. 
Με κοινή τους ανακοίνωση η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα» και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλουν ρατσιστικά κίνητρα.  
 
 Η σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ έγινε σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ. 
 
Τί αναφέρει η καταγγελία: «Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων επί έξι ώρες πίεζαν τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης μεταναστών του Δήμου Αθήνας , προκειμένου να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που προσήγαγαν τον ίδιο και άλλα τέσσερα μέλη της Κοινότητας Ελλάδος, περνώντας του χειροπέδες και βρίζοντας τον με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο. Τελικά, στις 5πμ το πρωί, συνελήφθη μετά από μήνυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.
 
Μόνο τότε έγινε αποδεκτή η δική του μήνυση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε για κατάθεση στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αναμένεται να περάσει από την εισαγγελία εντός της ημέρας». 
 
Το χρονικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, είναι το ακόλουθο:
 
«Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Αυγούστου, γύρω στις 11.30μμ, κλιμάκιο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, φορώντας παραδοσιακές στολές της χώρας τους, επέστρεφε από το Μαραθώνα, όπου περιόδευε ενόψει της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης για την ανεξαρτησία του Πακιστάν, που οργανώνει στις 13-14 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου Αθήνας. 
 
Τότε, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ τους παρακολούθησε από τη Μεσογείων και τους σταμάτησε λίγο μετά τον Άρειο Πάγο στη Λ.Αλεξάνδρας. Ένας αστυνομικός είπε «θα σας ψάξουμε, έχετε κάτι παράνομο στο αυτοκίνητο σας;» «Ψάξτε» ήταν η απάντηση. Χωρίς καμία άλλη κουβέντα, ένας αστυνομικός πέρασε χειροπέδες στον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είπε «είναι ρατσισμός ότι χωρίς λόγο μου περνάτε χειροπέδες»». 
 
Εν ολίγοις η κάθε λογής "μειονότητα" στην Ελλάδα αποτελεί κράτος εν κράτει. Υπάρχει αναφορά για κλεμμένο αυτοκίνητο.Τι έπρεπε να πράξει ο αστυνομικός; Απλά έκανε το καθήκον του να ερευνήσει.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Επίθεση του Δήμου Κω στην Χριστοδουλοπούλου: «Ανύπαρκτη και ανεύθυνη που μας κουνάει το δάχτυλο»

Δριμεία επίθεση στην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου εξαπολύει ο Δήμος Κω με ανακοίνωσή του στην οποία την χαρακτηρίζει «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ’ επίφαση Υπουργό Μεταναστευτική Πολιτικής, που αποτελεί τον καταστροφέα της Κω».
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η αρμόδια Υπουργός:
«Δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα , στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.
Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.
Απέφυγε ν’ αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει.
Ο Δήμος Κω θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την σφράγιση του ξενοδοχείου Κάπτεν Ηλίας, για λόγους που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.
Η κα.Τασία δημιούργησε το πρόβλημα στην Κω και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες του νησιού και στο Δήμο της Κω.
Στο Δήμο που έχει καλύψει την απουσία του Κράτους, παρέχοντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υποδομές για την καταγραφή και ταυτοποίηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, έχει διαθέσει οχήματα για τη διανομή φαγητού στους παράνομους μετανάστες και στους πρόσφυγες.
Μόνιμος χώρος φιλοξενίας όπως τον εννοεί η κα.Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί 10.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, δεν θα δημιουργηθεί στην Κω.
Επιτέλους, ποιος θ’ απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήματα:
-Πόσους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες αντέχουν η Κως, τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Ελλάδα;
-Είναι δυνατόν να συνεχιστεί η πολιτική αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων; Να έρθουν 2 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, που περιμένουν στα απέναντι παράλια, στα νησιά μας;
Η Δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης.
Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα.Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί.
Απόδειξη της ανεπάρκειας της είναι το γεγονός ότι της έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/614943/epithesi-toy-dimoy-ko-stin-xristodoylopoyloy-anyparkti-kai-aneythyni-poy-mas-koynaei-to-daxtylo#ixzz3iaqBlX00

Αμοιβή 100.000 ευρώ από το Wikileaks για το μεγαλύτερο μυστικό της Ευρώπης

Το WikiLeaks προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ προκειμένου να το προσφέρει ως αμοιβή για αυτό που θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μυστικό.
Τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε αυτόν που θα στείλει το κείμενο της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου (TTIP - Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων), που κρατείται κρυφό, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι για τη συγκέντρωση του ποσού που σκοπεύει να δώσει το wikileaks έχουν συνδράμει πολλοί ακτιβιστές μεταξύ των οποίων και αρκετά γνωστά ονόματα συμπεριλαμβανομένου και του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη.
«Είναι μια μυστική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και μόλις υπογραφεί θα βάλει τα θεμέλια του σχεδίου των ΗΠΑ για ένα νέο παγκόσμιο μπλοκ που θα βάλει την κυριαρχία των πολυεθνικών της», δηλώνει ο Τζούλιαν Ασσάνζ .
Όπως εξηγείται σε βίντεο του Wikileaks μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ έλεγχαν το μισό της παγκόσμιας οικονομίας κυριαρχούσε στις διεθνείς αγορές και μπορούσε να ελέγχει τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου προς το συμφέρον της. Όμως με τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και την ένταξη σε αυτόν χωρών όπως η Ινδία και η Κίνα η «αρένα» κάπως εκδημοκρατίστηκε και οι ΗΠΑ έχασαν μέρος της επιρροής τους.
Έκτοτε, σύμφωνα με το Wikileaks, οι ΗΠΑ επιχειρούν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους και συνάπτουν τις μεγαλύτερες διεθνείς συμφωνίες που έγιναν ποτέ και τις ονομάζουν τα τρία μεγάλα Τ (Trade). Αφορούν στην Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού , τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων και τη Συμφωνία για το Εμπόριο Υπηρεσιών.
Από τις συμφωνίες αυτές και την ΤΤΙΡ οι αντιτιθέμενοι υποστηρίζουν ότι αποκλείονται χώρες των οποίων οι οικονομίες χαρακτηρίζονται ως αναπτυσσόμενες όπως η Ινδία,η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία, αλλά και η Νότια Αφρική.
Αρκετοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για έναν γεωπολιτικό πόλεμο και σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ασάνζ η συμφωνία ενσωματώνει τη Λατινική Αμερική εκτός από τη Βραζιλία, τη νοτιανατολική Ασία εκτός από την Κίνα και τη Δυτική Ευρώπη, τραβώντας τη μακρυά από την Ευρασία.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε χαρακτηρίζει την ΤΤΙΡ ως το «το ΝΑΤΟ της οικονομίας».
Επίσης οι ακτιβιστές κατά της συμφωνίας ΤΤΙΡ υποστηρίζουν ότι μόλις υπογραφεί η συμφωνία θα καλύπτει το μισό του παγκόσμιου ΑΕΠ και θα επηρεάζει κάθε μέλος της ΕΕ, όμως τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια δεν έχουν πρόσβαση στις προτεινόμενες συμφωνίες.
Οι επικριτές της συμφωνίας αντιδρούν στο γεγονός ότι όλα γίνονται εν κρυπτώ και έτσι κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ποιές θα είναι οι επιπτώσεις. Μάλιστα λέγεται ότι όσοι ευρωβουλευτές θέλουν να δουν τη συμφωνία πρέπει να κλείσουν ραντεβού με την αμερικανική πρεσβεία και ο χρόνος είναι περιορισμένος, ενώ δεν επιτρέπεται να κρατούν σημειώσεις όταν διαβάζουν το κείμενο, κάτι που δεν ισχύει για τις εταιρείες.
Η συμφωνία αυτή και οι συνθήκες που την απαρτίζουν εικάζεται ότι έχουν τεράστιες επιπτώσεις σε σχεδόν κάθε ζήτημα που αφορά τους πολίτες, το περιβάλλον, το διαδίκτυο, τον τομέα της υγείας, την εκπαίδευση, αλλά και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι αυτό της επικράτησης των εταιρειών έναντι των κρατών καθώς εκτιμάται ότι οι εταιρείες θα μπορούν με μεγάλη άνεση να μηνύουν κράτη για σχεδόν όποιο ζήτημα επηρεάζει τις επενδύσεις τους μέσω ενός ειδικού δικαστηρίου σχεδιασμένου ειδικά γι'αυτό τον σκοπό.
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι αποδυναμώνεται η δημοκρατία και τελεί υπό σοβαρό κίνδυνο.
Προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα να επιβληθεί η πώληση αμερικανικών γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ, ή άλλων προϊόντων που ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και μέχρι σήμερα απαγορεύεται η πώλησή τους στη Γηραιά Ήπειρο.Φόβοι εκφράζονται και για το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.
Όπως και να έχει η συμφωνία θα σημάνει ένα τεράστιο πισωγύρισμα για τα δικαιώματα που έχουν κερδίσει οι Ευρωπαίοι, αλλά και την εδραίωση της ισχύος των εταιρειών εις βάρος των κρατών και των ανθρώπων» υποστηρίζουν οι αντιτιθέμενοι σε αυτή τη συμφωνία.
Από την πλευρά τους οι υποστηριχτές της ΤΤΙΡ υποστηρίζουν ότι αυτή θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη περιοχή ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο, δίνοντας μια ώθηση στην ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και λένε πως η συγκεκριμένη συμφωνία που αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2016, θα αποτελέσει την πιο σημαντική και ολοκληρωμένη συμφωνία του είδους της, καλύπτοντας μια αγορά περισσότερων από 800 εκατομμυρίων ανθρώπων.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/08/11/diethnes-wikileaks-ttip_n_7972674.html?1439315988&utm_source=News247&utm_medium=DiabasteAkoma_article&utm_campaign=24MediaWidget

Επεισόδια στην Κω. Ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι οι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς

Έκκληση του Δημάρχου της Κω προς την κυβέρνηση, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες. Κάνει λόγο για έκρυθμες καταστάσεις με τους μετανάστες, να κινούνται και να καταστρέφουν περιουσίες ανεξέλεγκτα στο νησί 

Έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απηύθυνε με δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.
"Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έχουμε φτάσει σε εξέγερση ανθρώπων που δεν ελέγχονται με τίποτα. Ήδη έδειραν αστυνομικούς",ανέφερε ο δήμαρχος της Κω, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες.

Όπως είπε μάλιστα, οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους, που είναι ανεξέλεγκτοι, αναφέροντας και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης υπογράμμισε: "Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός".
Ο δήμαρχος της Κω είπε ακόμη, ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επισημαίνει την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.
"Σε μας η κατάσταση είναι έκρυθμη. Σε λίγο θα αναγκαστούμε, να κηρύξουμε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης", δήλωσε, ρίχνοντας την ευθύνη στην αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον συνεργάτη της στην Κω.
"Από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει... Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως", είπε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια στο νησί. Η ένταση ξεκίνησε όταν οι αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο κεντρικό γήπεδο του νησιού. Ωστόσο οι μετανάστες αρνούνται να υπακούσουν και ζητούν άμεσα τα χαρτιά τους που θα τους επιτρέψουν να φύγουν.
Λίγο μετά το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση όταν εκατοντάδες μετανάστες μαζεύτηκαν στο Παλιό Στάδιο Ανταγόρας για την απαραίτητη διεκπεραίωση εγγράφων και οι αστυνομικοί προέβησαν στη χρήση πυροσβεστήρων σε μια προσπάθεια να τους απωθήσουν.
Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα οι εικόνες αστυνομικού να κρατά μαχαίρι και να χαστουκίζει μετανάστη στην Κω, έκαναν τον γύρο του κόσμου.http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dhmarxos-kw-metanastes-edeiran-astynomikous-exei-katalythei-h-ennomh-taksh.3612348.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρονται στην Κω με C-130 για να αποκατασταθεί η τάξη στο νησί

Εντός της ημέρας θα τοποθετηθούν οι διμοιρίες στο γήπεδο του νησιού όπου μεταφέρονται οι χιλιάδες μετανάστες για να τακτοποιηθούν τα έγγραφά τους. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί, με τον όχλο των μεταναστών να επιτίθεται με άγριες διαθέσεις εναντίον των λιγοστών αστυνομικών
Ο κύβος ερρίφθη για την ΕΛ.ΑΣ. μετά και τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα το πρωί στο γήπεδο της Κω, με τον αγριεμένο όχλο των παράτυπων μεταναστών να επιτίθεται εναντίον της λιγοστής αστυνομικής δύναμης του νησιού, που όχι μόνο την τήρηση της τάξης δεν μπορεί να εγγυηθεί υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και την ταχύτατη διεκπεραίωση των προσωρινών εγγράφων που ζητούν οι τουλάχιστον 6.000-7.000 μετανάστες που έχουν κατακλύσει το νησί, τα τελευταία 24ωρα και συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι με συχνότητα που μόνο με απόβαση μπορεί να συγκριθεί.

Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά στην Κω, δύο διμοιριών των ΜΑΤ με μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας C-130, που θα ενισχύσουν τους συναδέλφους τους και θα επιβάλουν την τάξη, όπου και όποτε αυτή κινδυνεύσει να διασαλευτεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί οι εκκλήσεις του Δημάρχου του νησιού που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να χυθεί αίμα, ενώ σε παρόμοιο περιστατικό στην Κάλυμνο, κάτοικοι του νησιού αντέδρασαν πετώντας δυναμίτες προς το μέρος των μεταναστών για να αποχωρήσουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά έκρυθμη στα νησιά του Αιγαίου και από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. οι εισροές αυτές χαρακτηρίζονται ως πρωτοφανείς, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για το σύνολο της ΕΕ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να αποφασισθούν οι ακριβείς αριθμοί προσωπικού και Υπηρεσίων που θα ενισχύσουν τα νησιά τις επόμενες ώρες και ημέρες και η περαιτέρω ενισχυσή των τοπικών δυνάμεων με πρόσθετο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες σύμφωνα με πληροφορίες του News247, για την περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού στα νησιά με αξιωματικούς και εξοπλισμό της Frontex, αίτημα το οποίο έχει γίνει προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές και αναμένεται απάντηση... Επίσης, θα γίνει μία τιτάνια προσπάθεια ώστε τα αμέσως επόμενα 24ωρα να αποφορτιστούν τα νησιά από το πλήθος των προσφύγων που έχουν καταλήξει σε αυτά,να διεκπεραιωθούν όσο πιο άμεσα τα προσωρινά τους έγγραφα και να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dimoiries-twn-mat-metaferontai-sthn-kw-me-c-130-gia-na-apokatastathei-h-taksh-sto-nhsi.3612539.html

Τρεις νεκροί στην Ανατολική Ουκρανία. Ο στρατός της χώρα απειλεί να ανταποδώσει τα πυρά

Ο στρατός στην Ουκρανία απειλεί να απαντήσει με «όλα τα μέσα» που διαθέτει μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών Γκραντ από αυτονομιστές στη Μαριούπολη. Τρεις νεκροί στο ανατολικό τμήμα της χώρας
Ο στρατός της Ουκρανίας απείλησε σήμερα να ανταποδώσει «με όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή του τα πυρά με ρουκέτες Γκραντ από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην περιοχή της Μαριούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Αμύνης της Βρετανίας Μάικλ Φάλον χαρακτήρισε την κατάσταση «καυτή» πριν μεταβεί στην Τετέριβκα, 150 χλμ. δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου Βρετανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές.
«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη (...), προειδοποιήσαμε τους δυτικούς εταίρους μας ότι θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα για να απωθήσουμε την εχθρική επίθεση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, ένας εκπρόσωπος του επιτελείου του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πυρά εναντίον θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ ήταν «συχνές» τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον «τομέα Μ», γύρω από τη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα.
«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη ζωή των στρατιωτών μας, πρέπει να απαντήσουν στα πυρά των Γκραντ», συνέχισε.
Η αποστολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία έκανε επίσης λόγο περί «σημαντικής αύξησης των περιπτώσεων παραβίασης της εκεχειρίας ανατολικά και βόρεια της Μαριούπολης» σε ανακοίνωσή του.
Τρεις άνθρωποι, ένας Ουκρανός στρατιώτης, ένας αντάρτης και ένας άμαχος σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με χωριστούς απολογισμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα η κυβέρνηση και οι αυτονομιστές. Τα θύματα προστίθενται στους 6.800 και πλέον ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών τον Απρίλιο του 2014.
«Δεν πρόκειται για μια παγωμένη σύγκρουση, αλλά μάλλον για μια καυτή κατάσταση, πολλοί από τους στρατιώτες σας έχουν σκοτωθεί μετά την υπογραφή των συμφωνιών ειρήνης» τον Φεβρουάριο στο Μινσκ, είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φάλον κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του τελευταίου. Ο ίδιος είπε ότι θέλει να επαναβεβαιώσει το Κίεβο για την «υποστήριξή μας στην Ουκρανία στον αγώνα της για την ελευθερία και την εδαφική της ακεραιότητα».
Από την πλευρά της η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι η «νέα κλιμάκωση της βίας» αποτελεί «παραβίαση του πνεύματος και του γράμματος των συμφωνιών ειρήνης του Μινσκ».

Πηγή: ΑΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/treis-nekroi-sthn-anatolikh-oykrania-o-stratos-ths-xwra-apeilei-na-antapodwsei-ta-pyra.3613121.html

«Μπλόκο» της Κωνσταντοπούλου στη διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου

Τροχοπέδη στη διαδικασία για την ψήφιση του Νέου Μνημονίου από την Ολομέλεια της Βουλής, φέρεται να υψώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέτοντας - ως οφείλει - τους δικούς της όρους.
Παρά το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης, η πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να προγραμματίσει διάσκεψη των Προέδρων (για να ανοίξει η Βουλή) στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, μεταφέροντας έτσι τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, αλλά και την ψήφιση του νέου Μνημονίου για την Πέμπτη.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την επιστολή που έλαβε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως η Βουλή τυπικά έχει κλείσει και για το λόγο αυτό απαιτείται να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να ανοίξει ξανά. Κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 21:30 το βράδυ, ώστε να προγραμματιστούν οι εργασίες που απαιτούνται, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα «πάρουν τη σκυτάλη» οι Επιτροπές, με την ψηφοφορία να… εκτοξεύεται έτσι ξανά προς τα χαράματα της Παρασκευής, ημέρα για την οποία είναι προγραμματισμένο το Eurogroup, αλλά και η ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια!
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν αποκλείεται να είναι ένας ακόμη τρόπος έκφρασης της διαφωνίας της για το τρίτο Μνημόνιο και τα νέα σκληρά μέτρα αφαίμαξης που θα «γδάρουν» ό,τι έχει απομείνει από τη σάρκα του ελληνικού λαού.
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μαραθώνιες και ιδιαίτερα σκληρές διαπραγματεύσεις, το σκηνικό μεταφέρεται πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση φιλοδοξούσε να παρουσιάσει την Τετάρτη στις αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο για το μνημόνιο σε ένα άρθρο και τα προαπαιτούμενα σε δεύτερο, ώστε αυτά να ψηφιστούν την επομένη.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποιήθηκαν να βρίσκονται την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από την έναρξη της συζήτησης των μέτρων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Ως εκ τούτου, προκειμένου να μην υπάρξουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην επιστολή του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι πρόθεσή του είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο (για να διανεμηθεί εγκαίρως στους βουλευτές), ακολούθως να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Αναλυτικά η επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Βουλής:
«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.
Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.
Με τιμή
Αλέξης Π. Τσίπρας»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/614822/mploko-tis-konstantopoyloy-sti-diadikasia-psifisis-toy-neoy-mnimonioy#ixzz3iYZY1V1K