Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Γαλλία: Καταβολή αποζημίωσης στη Μόσχα για την ακύρωση παράδοσης των Μιστράλ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο ομόλογός του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατέληξαν σε μια συμφωνία βάσει της οποίας δεν θα παραδοθούν στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία μεταφορών και διοίκησης (bâtiments de projection et de commandement, BPC) τύπου Μιστράλ, αναφέρει ανακοίνωση του Ελιζέ που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε και συνδέει την απόφαση αυτή του Παρισιού με την κρίση στην Ουκρανία.
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν το απόγευμα και «επιβεβαίωσαν ότι η Γαλλία και η Ρωσία κατέληξαν σε μια συμφωνία για τη λύση της σύμβασης η οποία είχε υπογραφεί το 2011 για την παράδοση των δύο πλοίων (...) τύπου Μιστράλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Η Ρωσία, προστίθεται, θα λάβει «το πλήρες ποσό που είχε προκαταβληθεί στο πλαίσιο της σύμβασης» αυτής.
Από την πλευρά της η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί ότι το ζήτημα των Μιστράλ «διευθετήθηκε πλήρως», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.
Η Γαλλία έχει ήδη επιστρέψει στη Ρωσία τα χρήματα που είχε δώσει στη γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο της σύμβασης για την αγορά των δύο ελικοπτεροφόρων, διευκρίνισε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.
«Η Γαλλία έχει ήδη μεταβιβάσει τα ποσά αυτά και, μετά την επιστροφή του εξοπλισμού, θα έχει στην κυριότητα και τη διάθεσή της τα δύο πλοία. Η Μόσχα θεωρεί ότι το ζήτημα των Μιστράλ διευθετήθηκε πλήρως», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, που προφανώς αναφέρεται στον εκπαιδευτικό εξοπλισμό που είχε σταλεί στη Ρωσία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/613374/gallia-katavoli-apozimiosis-sti-mosxa-gia-tin-akyrosi-paradosis-ton-mistral#ixzz3hybQND5y

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤIΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 50 Τούρκοι στελέχη των ειδικών δυνάμεων και της στρατοχωροφυλακής νεκροί από βομβιστική επίθεση!

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της βομβιστικής ενέργειας αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου  εναντίον του κτιρίου στρατώνα της Χωροφυλακής Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι.
Αυτό γιατί ενώ οι τότε πληροφορίες, (σημ. οι οποίες προέρχονταν από τον τουρκικό Στρατό) ανέφεραν την ύπαρξη 2 νεκρών στρατιωτών σήμερα οι Κούρδοι του ΡΚΚ μέσω του πρακτορείου Φιράτ δημοσιεύουν φωτογραφία και πληροφορίες από την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στον στρατώνα, μιλώντας για δεκάδες νεκρούς.
Το κουρδικό δημοσίευμα κάνει λόγο, όχι για 2 νεκρούς, αλλά για 50 νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς! Η φωτογραφία που δημοσιεύει δείχνει ότι η ζημιά που έγινε από την έκρηξη ήταν τρομακτική.
Το παραπάνω γεγονός δείχνει ότι η Άγκυρα αποφεύγει να αναφέρει τις πραγματικές απώλειες που έχει στις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων του ΡΚΚ για ευνόητους λόγους, αλλά το κυριότερο ότι η κουρδική οργάνωση έχει καταφέρει συντριπτικά πλήγματα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτή τη φορά ο αγώνας των Κούρδων θα είναι ολομέτωπος, εναντίον του τουρκικού καθεστώτος.
Γράφει το πρακτορείο Φιράτ
«Την μεγάλη μας δράση της 2/8 στο φυλάκιο Καραμπουλάκ της επαρχίας μας Σερχάτ, την άρχισε ο μάρτυρας Σερβάν Βαρτό.
Δυνάμεις μας της περιοχής Σερχάτ, ως απάντηση στην απάνθρωπη και δολοφονική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 8 πολίτες στο χωριό Ζεργκελέ, πραγματοποίησαν στις 03:00 της 2ας Αυγούστου μια διευρυμένη επιχείρηση. Η δράση αυτή που έγινε με θυσιαστικό τρόπο, δείχνει την δάδα της αντίστασης.
Η θυσιαστική δράση στο φυλάκιο Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι, έγινε με όχημα φορτωμένο με 5 τόνους εκρηκτικά. Το όχημα μπήκε από την πόρτα του φυλακίου και εξεράγη την ώρα που στην αυλή βρίσκονταν περίπου 30 στρατιώτες.
Από την έκρηξη καταστράφηκαν εξολοκλήρου το κτίριο, ο πύργος και οι θέσεις του φυλακίου. Μετά από την έκρηξη το κτίριο και οι γύρω εγκαταστάσεις καιγόταν για δύο ώρες.
Έτσι 6 πύργοι, μεγάλος αριθμός οχημάτων, εγκαταστάσεων και προστατευμένων χώρων καίγονταν για μεγάλο διάστημα. Από την έκρηξη και την επακόλουθη έκρηξη του οπλοστασίου του φυλακίου καταστράφηκαν εντελώς 2 θωρακισμένα οχήματα του φυλακίου και 1 πυροβόλο».
Η κουρδική ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως στο φυλάκιο υπήρχαν 80 έως 100 στρατιώτες, εκ των οποίων πάνω από 50 σκοτώθηκαν και σημειώνει  πως:
 «Στην πραγματοποιηθείσα δράση ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγάλος.Μισή ώρα μετά από το περιστατικό ο τουρκικός στρατός θέλησε να επέμβει με θωρακισμένα οχήματα από την μεριά του Μπαζίντ.
Οι αντάρτες μας όμως οργάνωσαν σαμποτάζ μεταξύ των χωριών Κιζίκ και Καραμπουλάκ την ώρα που περνούσαν τα οχήματα του τουρκικού στρατού.
Στην ενέδρα αυτή ο εχθρός χτυπήθηκε αποτελεσματικά. Στην ενέδρα αυτή σκοτώθηκαν 9 στρατιώτες. Μετά από αυτή την δράση ο τουρκικός στρατός δεν μπόρεσε να επέμβει στην περιοχή» καταλήγει το κουρδικό δημοσίευμα.
http://www.defencenet.gr/defence/20150805/defencenet/τουρκια-πολιτικη/5-τόνοι-εκρηκτικών-κατά-τουρκικού-φυλακίου-οι-κούρδοι-κάνουν
 Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Κωνσταντοπούλου: Να μην πληρωθεί το χρέος, είναι παράνομο και μη βιώσιμο

«Καρφιά» και αιχμές στον απολογισμού του έργου της Βουλής

Αιχμηρή κριτική κατά όσων της επιτίθενται για τις πρωτοβουλίες της στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους άσκησε η Πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής.
«Το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά η κ. Κωνσταντοπούλου, κατακρίνοντας όσους αφήνουν αιχμές για την... επιμονή της.
«Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη», τόνισε με νόημα.
Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος και είπε ότι η ίδια θα επιμείνει προς το σκοπό αυτό.
Η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.



 
«Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.
Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητής της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».
Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της.
Παράλληλα, είπε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσηςΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι απορίας άξιον τα τρία αυτά κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή μου», συνέχισε, λέγοντας ότι δεν ζήτησε την στήριξή τους για την εκλογή της στην προεδρία ούτε έκανε προεκλογική καμπάνια.
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου», τόνισε, και κάλεσε τα τρία αυτά κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.
Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, την οποία επέκρινε για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο έφερε τρία νομοσχέδια στη Βουλή.
Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών και επέμεινε στην καταγγελία της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται.



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/613294/konstantopoyloy-na-min-plirothei-to-xreos-einai-paranomo-kai-mi-viosimo#ixzz3hyZZj3Ko

Μυρτιώτισσα 1881 – 1968

 Μυρτιώτισσα

Ελληνίδα ποιήτρια και μεταφράστρια. Αγαπήθηκε όσο λίγες γυναίκες στην εποχή της, τόσο για την ομορφιά της, όσο και για το πνεύμα και τα ερωτικά της ποιήματα.
Η Θεώνη Δρακοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1881 στο Μπεμπέκι, προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Ο πατέρας της ήταν διπλωμάτης και έξι χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης του διορίστηκε γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην τουρκοκρατούμενη τότε Κρήτη, όπου μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του. Μετά από παραμονή δυο χρόνων στο νησί, η οικογένεια Δρακόπουλου εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα, όπου η Θεώνη φοίτησε στη Σχολή Χιλ της Πλάκας.
Από μαθητική ηλικία είχε κλίση προς την ποίηση και το θέατρο. Σε ηλικία 16 ετών προκάλεσε θόρυβο γύρω από το όνομά της, όταν απήγγειλε στον «Παρνασσό» το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Ξύπνα, ξύπνα», - ένα σπαραξικάρδιο θρηνολόγημα για το παιδί του. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε ερασιτεχνικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και συνεργάστηκε με τη «Νέα Σκηνή» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου. Την ίδια εποχή ερωτεύεται τον κατά έξι χρόνια μεγαλύτερό της ποιητή Πέτρο Ζητουνιάτη (1875-1909). Ο έρωτάς τους θα έχει άδοξο τέλος, μετά τις απειλές της οικογένειάς της προς τον νεαρό ποιητή από τη Λειβαδιά, για διακοπή της σχέσης του.
Έπειτα από σύντομη διακοπή της ενασχόλησής της με το θέατρο, λόγω αντίδρασης της οικογένειάς της, συνέχισε τις δραματικές σπουδές της στο Παρίσι, όπου εγκαταστάθηκε μετά το γάμο της με τον μακρινό της εξάδελφο Σπύρο Παππά, ο οποίος υπηρετούσε στο διπλωματικό σώμα. Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Γιώργο Παππά (1903-1958), ο οποίος αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου.
Ο γάμος της  ήταν βραχύβιος, αφού έγινε παρά τη θέλησή της, και μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια απαγγελίας στο Ωδείο Αθηνών. Καθοριστική για την ποιητική της έκφραση στάθηκε η γνωριμία και ο έρωτάς της με τον ποιητή Λορέντζο Μαβίλη. Μετά τον δραματικό θάνατό του στη μάχη του Δρίσκου το 1912 κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, η Μυρτιώτισσα στράφηκε στην ποίηση για να εκφράσει τον πόνο της. Το 1919 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Τραγούδια». Σημαντική για τη ζωή της στάθηκε επίσης η βαθιά φιλία που τη συνέδεε με τον Κωστή Παλαμά, ο οποίος στάθηκε καθοδηγητής της.
Τιμήθηκε με κρατικά βραβεία ποίησης, το 1932 για τα «Δώρα της αγάπης» και το 1939 για τις «Κραυγές». Μετά τον πρόωρο χαμό του γιου της, τον οποίο υπεραγαπούσε, εξέδωσε το βιβλίο «Ο Γιώργος Παππάς στα παιδικά του χρόνια (1962)». Ασχολήθηκε, επίσης, με τη μετάφραση ξένων λογοτεχνών και ελλήνων κλασικών, που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά ή κυκλοφόρησαν σε αυτοτελή βιβλία. 
Η Μυρτιώτισσα πέθανε στην Αθήνα στις 5 Αυγούστου 1968, σε ηλικία 87 ετών.
Η ποίηση της  κυριαρχείται από έντονο λυρισμό, ενώ συχνά θέματά της είναι η φύση και το δίπτυχο έρωτας - θάνατος. Η Μυρτιώτισσα, όπως  παρατήρησε και ο Κωστής Παλαμάς, δεν επιμένει, ιδίως στις πρώτες της συλλογές, στην επεξεργασία του στίχων και παρουσιάζει χαλαρότητα στο ύφος, μειονεκτήματα, που καλύπτονται συχνά από τον πηγαίο θερμό λυρισμό της.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/915#ixzz3cIIG7vWz

«Που΄σαι Θανάση». Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής στο διάσημο τραγούδι του Ζαμπέτα. Το έγραψε ο επονομαζόμενος «Τσάντας», ο αφανής στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών...

«Είχα έναν παλιόφιλο, τα ίχνη του έχω χάσει σ” ένα στέκι απόμερο, το στέκι του Θανάση Πού “σαι Θανάση, Πού “σαι Θανάση ήθελα να σ” αντάμωνα, η γρουσουζιά να σπάσει» Το τραγούδι «Που ‘σαι Θανάση» , που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Ζαμπέτας στις αρχές της δεκαετίας του ’70, τραγουδιέται μέχρι σήμερα. Η επιτυχία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ερμηνευτή του, καθώς τόσο ο «Θανάσης» όσο και ο δημιουργός του, σχετίζονταν μαζί του. Ποιος ήταν ο Θανάσης Ο Θανάσης που αναφέρεται στο τραγούδι ήταν ένας τακτικός θαμώνας ενός μαγαζιού της οδού Πατησίων, όπου εμφανιζόταν ο Γιώργος Ζαμπέτας. Ο θαυμαστής του τραγουδιστή του έλεγε συχνά: «Ε, ρε Ζαμπέτα. Ξέρεις από πού έρχομαι για να δω το κάδρο σου;». Μετά από τις πολλές επισκέψεις ο μαέστρος τον έμαθε και όταν τον έβλεπε να μπαίνει στο μαγαζί του φώναζε, «που’ σαι Θανάση». Κάποια στιγμή ο φανατικός θαυμαστής σταμάτησε να πηγαίνει στο μαγαζί με αποτέλεσμα ο Ζαμπέτας άρχισε να μονολογεί: «που ‘σαι Θανάση». Δεν είναι γνωστό αν ο στιχουργός άκουσε τον Ζαμπέτα και έγραψε τους στίχους ή αν ο ίδιος ο μαέστρος το είχε «παραγγείλει». Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης ή «Τσάντας» συνήθιζε να γράφει στίχους κατά παραγγελία. Το σίγουρο είναι πως το τραγούδι έφτασε στα χέρια του Ζαμπέτα αμέσως μετά τον θάνατο του στιχουργού. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο τραγουδιστής στη βιογραφία του, επιστρέφοντας από μια σειρά εμφανίσεων στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε τα άσχημα νέα για τον χαμό του φίλου του. Αμέσως πήγε στο σπίτι του για να συλλυπηθεί τη σύζυγό του. Η χήρα τον ενημέρωσε πως ο άντρας της λίγο πριν φύγει από τη ζωή, της ζήτησε να δώσει στον Ζαμπέτα τους στίχους για ένα τραγούδι. Ήταν οι στίχοι για τον Θανάση, οι οποίοι συγκίνησαν διπλά τον τραγουδιστή. Τόσο λόγω της ανάμνησης του θαυμαστή του όσο και για την απώλεια του αγαπημένου του συνεργάτη.... 

 Ο "Τσάντας" των επιτυχιών αναγνωρίστηκε μετά θάνατον


Ποιος ήταν ο «Τσάντας» Πολλά τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του σαν στιχουργό, είναι πασίγνωστα. Το όνομα του, σχεδόν άγνωστο, αποδεικνύοντας πως οι δημιουργοί και ειδικά οι στιχουργοί, τις προηγούμενες δεκαετίες παρέμεναν στην αφάνεια. «Ο πιο καλός ο μαθητής», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα», «Άναψε το τσιγάρο δως μου φωτιά», «τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει», είναι μόνο μερικά από τα διάσημα τραγούδια του. Ο στιχουργός υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Ταμβάκης», που ήταν το πατρικό της συζύγου του. Στη μουσική «πιάτσα» όμως, ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Τσάντας» που λέγεται ότι ήταν δημιούργημα του Στράτου Παγιουμτζή. Ο «Τσάντας» των επιτυχιών αναγνωρίστηκε μετά θάνατον. Είχε χαρακτηριστεί σαν διάσημος «άγνωστος» Ο Βασιλειάδης συνήθιζε να κουβαλά μαζί του στα μουσικά στέκια που σύχναζε μια τσάντα που έμοιαζε με χαρτοφύλακα, μέσα στην οποία φύλαγε τους στίχους του. Παρόλο που οι στίχοι του ήταν καλοί, ο Τσάντας ή Λόγιας, όπως ήταν το δεύτερο προσωνύμιο του, δεν είχε καταφέρει να «δικτυωθεί» και έτσι συχνά αναγκαζόταν να τους πουλάει πολύ φτηνά ή ακόμα και να τους χαρίζει, προκειμένου να γίνει γνωστός. Έχει χαρακτηριστεί σαν διάσημος «άγνωστος», ενώ μετά τον θάνατό του καταγράφηκαν σαν δικά του, περισσότερα από 1.400 τραγούδια. Ο στιχουργός Κώστας Βίρβος μάλιστα, έχει αναφέρει πως πριν από τη δική του εμφάνιση στο χώρο του τραγουδιού, οι μόνοι επαγγελματίες στιχουργοί ήταν ο Βασιλειάδης και η Ευτυχία Παπαγιανοπούλου. Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1902 στο Τσανάκ Καλέ, ήρθε στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας και εγκαταστάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μιλούσε πέντε γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και γι’ αυτό εργάστηκε σαν μεταφραστής. Ωστόσο, η συγγραφή στίχων ήταν η μεγάλη του αγάπη, την οποία αποφάσισε να κάνει επάγγελμα, χωρίς όμως να κερδίσει αρκετά χρήματα. Η αναγνώριση ήρθε μετά θάνατον και οι στίχοι του τραγουδιούνται ακόμα. Γεννήθηκε: 25 Ιανουαρίου 1925 Απεβίωσε: 10 Μαρτίου 1992... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou%ce%84se-thanasi-pios-itan-o-protagonistis-sto-diasimo-tragoudi-tou-zampeta-to-egrapse-o-eponomazomenos-tsantas-o-afanis-stichourgos-ton-megalon-epitichion/

Ταϋγέτη Μπασούρη. Η «άσχημη» καρατερίστα που συνεργάστηκε με το Θανάση Βέγγο. Δεν μετάνοιωσε ποτέ για τα χρόνια της εξορίας και υπερηφανευόταν που δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας....

 ΤΑΥΓΕΤΗ




Η Ταϋγέτη Μπασούρη είναι γνωστή από τους κωμικούς της ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Τις περισσότερες φορές οι ρόλοι που ενσάρκωνε περιστρέφονταν γύρω από το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της και είχαν έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού. Η Ταϋγέτη συγκαταλέγεται, μαζί με τη Γεωργία Βασιλειάδου και την Αθηνά Μερτύρη, στις «άσχημες» του ελληνικού κινηματογράφου. Μάλιστα η  ίδια η Βασιλειάδου είχε αναφέρει ότι αν γινόντουσαν καλλιστεία για άσχημες, η ίδια θα έβγαινε σταρ Ελλάς και η Ταϋγέτη Μις Ελλάς! Η ηθοποιός γνώριζε ότι δεν ήταν όμορφη, ωστόσο δήλωνε ότι είχε φωτογένεια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αυτός ήταν και ο λόγος που την προσέλαβαν στον κινηματογράφο. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του Θανάση Βέγγου, καθώς ο αξέχαστος κωμικός της έδειχνε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Ο ρόλος της θείας με την Ταϋγέτη να φωνάζει: «θα σκοτωθώ» άφησε εποχή... 

 Η μοναχική Ταϋγέτη αφοσιώθηκε στην φιλάσθενη αδελφή της Σαν ηθοποιός ήταν ευχάριστη και σκορπούσε απλόχερα το γέλιο. Σαν άνθρωπος όμως ήταν μοναχική και αντικοινωνική. Απέφευγε τις κοσμικές εμφανίσεις και σπάνια ακολουθούσε τους συναδέλφους της στα στέκια των καλλιτεχνών όπου σύχναζαν. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της, σαν κοπέλα είχε τα φλερτ της. Ο μοναχικός της χαρακτήρας εξηγείται από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της. Σε μικρή ηλικία έχασε τη μητέρα της και ανέλαβε προσωπικά τη φροντίδα της αδελφής της, η οποία ήταν φιλάσθενη και χρειαζόταν ιδιαίτερη περιποίηση. Οι δυο τους ήταν πολύ δεμένες και η Ταϋγέτη όταν έχασε την αδελφή της το 1993, παρόλο που ήταν σε προχωρημένη ηλικία, κατέρρευσε. «Όταν με είδανε στο θέατρο, με πήρανε για το σινεμά γιατί έχω φωτογένεια», ανέφερε η Ταϋγέτη. Από το σανίδι του θεάτρου στην εξορία Εκτός από τα οικογενειακά βάρη, η Ταϋγέτη έζησε και μια εμπειρία που τη σημάδευσε όλη της τη ζωή. Την εξορία. Η ηθοποιός από νεαρή ηλικία είχε ενταχθεί στο ΚΚΕ και συμμετείχε στο ΕΑΜ θεάτρου. Όσοι την έζησαν μιλούν για μια δυναμική και δραστήρια αγωνίστρια. Η ίδια ποτέ δεν έκρυψε τα πολιτικά της φρονήματα και τιμωρήθηκε για αυτά. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εξορία. Πρώτα στο Τρίκερι, μετά στη Γυάρο και στη συνέχεια στη Μακρόνησο. Όπως οι περισσότερες εξόριστες, έτσι και η Ταϋγέτη, στους τόπους εξορίας έζησε ακραίες και δύσκολες συνθήκες. Η ίδια είχε εκμυστηρευτεί  στους φίλους της ότι είχε φάει ξύλο από  χωροφύλακες, ακόμα και κατάβρεγμα με νερό μέσα στο χειμώνα. Το ξύλο στην εξορία ήταν κάτι που δεν ξέχασε ποτέ η ηθοποιός. Η Ταϋγέτη εικονίζεται πάνω αριστερά να κρατά σκούπα. Οι ξυλοδαρμοί ήταν κάτι που δεν ξέχασε ποτέ η ηθοποιός. Ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία και πάσχοντας από γεροντική άνοια, το μόνο που επαναλάμβανε ήταν τα περιστατικά βίας σε βάρος της. Η αγωνίστρια ηθοποιός ανέφερε με ικανοποίηση ότι δεν υπέκυψε και  δεν υπέγραψε την περίφημη δήλωση μετανοίας. «Ήμουνα κομμουνίστρια. Δεν μετάνιωσα για ό,τι πέρασα», έλεγε περιγράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα χιλιάδων αριστερών που έζησαν τις ίδιες εμπειρίες. Το μοναχικό τέλος της Ταϋγέτης Μετά την εξορία η Ταϋγέτη επανήλθε στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες σε δεύτερους ρόλους και συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Το 1984 ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία και δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα για τη συνταξιοδότησή της. Πάντως κανείς δε γνώριζε την ηλικία της μιας και δεν ανέφερε ποτέ τη χρονολογία γέννησής της . Η Μελίνα Μερκούρη, ως υπουργός πολιτισμού τη βοήθησε να προσληφθεί στο Εθνικό Θέατρο, όπου εμφανιζόταν μέχρι το 1992, και έτσι κατάφερε να πάρει σύνταξη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο σπίτι μιας ξαδέλφης της, που τη φρόντιζε αφού δεν είχε δημιουργήσει δική της οικογένεια. Πέθανε τον Ιανουάριο του 2003 από εγκεφαλικό μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών. Δεν γράφτηκαν πρωτοσελιδα, δεν ετάφη με τιμές και κιλλίβαντες, αλλά σίγουρα το πέρασμά της δεν ήταν αδιάφορο. Ήταν μια γυναίκα που δεν έμεινε σπίτι, αλλά αγωνίσθηκε για τις ιδέες και την τέχνη και δεν το μετάνοιωσε ποτέ.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/taigeti-basouri-i-aschimi-karaterista-pou-sinergastike-me-to-thanasi-vengo-de-metaniose-pote-gia-ta-chronia-tis-exorias-ke-iperifanevotan-pou-den-ipegrapse-dilosi-metanias/

Κοκκινόγεια Δράμας: Σύλληψη 15 ατόμων για ναρκωτικά, κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης (RIVER PARTY)

Ολοκληρώθηκε 3ήμερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης στα Κοκκινόγεια Δράμας. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 15 άτομα για κατοχή ναρκωτικών
Ελέγχθηκαν 480 άτομα και 130 οχήματα
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατεργασμένης κάνναβης, μεθαμφεταμίνης και αυτοσχέδια τσιγάρα 

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, το τελευταίο 3ήμερο (31-7, 1 και 2-8-2015), κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης (RIVER PARTY), στη λίμνη Κοκκινογείων Δράμας.
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διάδοσης ναρκωτικών, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, 13 ημεδαποί (11 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας από 18 έως 37 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, μία 24χρονη υπήκοος Αλβανίας και ένας 37χρονος υπήκοος Η.Π.Α., σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης Δράμας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, ενώ συνέδραμαν δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 480 άτομα (εκ των οποίων 57 αλλοδαποί) και 130 οχήματα, ενώ κατασχέθηκαν :
  • 31,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 8,3 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
  • 1.4 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • 1 μπισκότο εμποτισμένο με LSD
  • 2 αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.
http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=22561:kokkinogeia-dramas-syllhpsh-15-atomon-gia-narkotika-kata-th-diarkeia-moysikhs-ekdhloshs-river-party&Itemid=177

H απολογία του Λυσία για τον Σωκράτη

Για τη δίκη του Σωκράτη ετοίμασε λαμπρή απολογία ο δεινός ρήτορας Λυσίας.
Ο Σωκράτης τον ευχαρίστησε, αλλά αρνήθηκε να τη χρησιμοποιήσει, γιατί δεν ήθελε... τα δικηγορικά τερτίπια.
– Προτιμώ -είπε- να καταδικασθώ ως Σωκράτης, παρά να αθωωθώ ως Λυσίας.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/anekdota/56#ixzz3hwWFNRfY

Πρόστιμα θα «βρέξει» μετά τις 26 Αυγούστου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η Τετάρτη 26 Αυγούστου. Αυτό υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης ότι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Σημειώνει ακόμη ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν τηρούν βιβλία, ενώ προβλέπεται προσαύξηση φόρου 0,78% στο ποσό του φόρου για κάθε μήνα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι τώρα έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 μπορούν να υποβληθούν στην εφορία, ειδικά για το 2014, οι καταστάσεις που προβλέπεται να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.
Οπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, «για τη διευκόλυνση των πολιτών κατά την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων και ενόψει της κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, οι καταστάσεις που προβλέπονταν να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ (αγορές ή πωλήσεις), εφεξής υποβάλλονται στη φορολογική διοίκηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έβδομου μήνα, του επόμενου ημερολογιακού έτους, από το έτος που έληξε η διαχειριστική περίοδος, δηλαδή για το 2014 μέχρι τις 31/07/2015.
Εξαιρετικά, κατά την πρώτη εφαρμογή, δεδομένου ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 10/07/2015, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους να τις υποβάλλουν έως και τις 30/09/2015».
http://www.efsyn.gr/arthro/prostima-tha-vrexei-meta-tis-26-aygoystoy

Μήνυμα Τσίπρα σε δανειστές και διαφωνούντες για διαπραγμάτευση μετά τη συμφωνία «Δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση για αλλαγή μέτρων ακόμη και μετά τη συμφωνία έστειλε προς τους δανειστές, αλλά και το εσωτερικό του κόμματός του και της χώρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ώστε να πετύχουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων που να κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ξεκινώντας την ομιλία του, σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίσουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, διατήρηση της δυνατότητας όλων των επαγγελματικών ομάδων να διασφαλίσουν το εισοδηματά τους αλλά και αναδιανομή εισοδήματος μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση».
Όπως είπε, δεν μπορείς να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση συμφωνίας με τους θεσμούς, οι οποίο επισήμανε ότι έγιναν τέσσερις και επανέλαβε ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεται και υπό τον έλεγχο και την παρακολουθηση της Ευρωβουλής.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία μπορεί να δώσει ένα τέλος στην αβεβαιότητα και παραδέχθηκε «αυτή η συμφωνία έχει αγκάθια, πολιτικές που δεν αποτελούν επιλογή μας είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιήσουμε».
Τόνισε πως αν δεν δημιουργηθούν αντίρροπα μέτρα, τότε θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1903549/minima-tsipra-se-danistes-ke-diafonountes-gia-diapragmatefsi-meta-ti-simfonia

Νέα "βόμβα" Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας πιέστηκε από στελέχη της κυβέρνησης να παραδοθούμε

Για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων στο Εurogroup, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το δημοψήφισμα και τους λόγους της παραίτησής του μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνοαυστραλό πεζογράφο, Χρήστο Τσιόλκα που δημοσιεύεται στο μηνιαίο περιοδικό Monthly 
Μιλώντας για το παρασκήνιο της νύχτας του δημοψηφίσματος είπε: «Έκανα μία δήλωση στο υπουργείο Οικονομικών και έπειτα πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσω τον Πρωθυπουργό και το υπόλοιπο επιτελείο του υπουργείου. Ήμουν συνεπαρμένος. Το ηχηρό “όχι”, μη αναμενόμενο (αποτέλεσμα), ήταν σαν μία αχτίδα φωτός που διαπερνούσε το πολύ βαθύ, πηχτό σκοτάδι. Περπατούσα στα γραφεία μεταφέροντας μαζί μου την απίστευτη ενέργεια των ανθρώπων έξω. Υπερνίκησαν τον φόβο. Όμως από τη στιγμή που εισήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου, όλη αυτή η αίσθηση απλώς εξαφανίστηκε.  Εκεί επικρατούσε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά αρνητικά φορτισμένη. Ήταν σαν η ηγεσία να έχει ξεπεραστεί από τον κόσμο. Και η αίσθηση που έλαβα ήταν αυτή του τρόμου. “Τί κάνουμε τώρα;».
Αναφερόμενος στην αντίδραση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Μπορώ να πω πως ήταν αποκαρδιωμένος. Ήταν μια μεγάλη νίκη την οποία πιστεύω ότι γεύτηκε κατά βάθος, αλλά που δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Γνώριζε πως το υπουργικό του συμβούλιο δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Ήταν ξεκάθαρο πως άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση ήδη άρχισαν να τον πιέζουν. Ήδη μέσα σε ώρες, πιέστηκε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους μέσα στην κυβέρνηση να μετατρέψει oυσιαστικά το “όχι” σε “ναι”, να παραδοθεί».
«Από την πίστη του στον Τσίπρα, και για να τιμήσει την υπόσχεση που έδωσε, ο Βαρουφάκης δεν θα αναφέρει ονόματα. Αλλά μου είπε ότι υπήρχαν άνθρωποι εντός της εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού "οι οποίοι εκλάμβαναν το δημοψήφισμα ως μια στρατηγική εξόδου, όχι ως μια στρατηγική πάλης"» σημειώνει το περιοδικό.
«Όταν το αντιλήφθηκα αυτό, του επεσήμανα πως είχε μία ξεκάθαρη επιλογή: Να χρησιμοποιήσει αυτό το 61,5% ως μία αναζωογονητική δύναμη, ή να παραδοθεί. Και του είπα πριν καν απαντήσει, ότι εάν κάνει το δεύτερο, “εγώ θα παραιτηθώ”.  Θα παραιτηθώ εάν επιλέξεις μια στρατηγική παράδοσης. Δεν θα σε υπονομεύσω αλλά θα χαθώ μέσα στη νύχτα», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Πάντα πιστεύαμε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο, παρά τις αδυναμίες του θα ήταν μία ευκαιρία για την Ευρώπη να ενωθεί, ότι ίσως υπάρξει μια ευκαιρία να ανατρέψει τις αρχικές της προθέσεις και να μετατραπεί σε ένα είδος Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να κινηθούν προς αριστερές προοδευτικές πολιτικές. Αυτή ήταν η ιδεολογία μας, πώς γαλουχηθήκαμε από πολύ νεαρή ηλικία» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενώ μιλώντας την αποχώρησή του από το υπουργέιο Οικονομικών είπε:
«Ο Τσίπρας με κοίταξε και μου είπε: “Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται να δώσουν συμφωνία σε εμένα και σε σένα. Θέλουν να μας ξεφορτωθούν ”. Και στη συνέχεια μου είπε την αλήθεια, ότι υπήρχαν άλλα μέλη της κυβέρνησης που πίεζαν προς την κατεύθυνση της παράδοσης. Ήταν πραγματικά στεναχωρημένος. Του απάντησα: Κάνε το καλύτερο στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβες, μία απόφαση με την οποία διαφωνώ από καρδιάς, αλλά δεν είμαι εδώ για να σε υπονομεύσω».
 «Έτσι πήγα σπίτι.  Ήταν 4.30 το πρωί. Ήμουν ταραγμένος-όχι προσωπικά, δεν δίνω δεκάρα για την αποχώρησή μου από το υπουργείου. Για την ακρίβεια αυτό ήταν μια μεγάλη ανακούφιση.  Έπρεπε να κάτσω από τις 4:30 έως τις 9 το πρωί για να γράψω ακριβώς τις λέξεις της παραίτησής μου, γιατί ήθελα από τη μία να εκφράσω τη στήριξή μου στον Αλέξη και από την άλλη να καταστήσω ξεκάθαρο γιατί αποχωρώ, ότι δεν εγκατέλειπα το καράβι. Το ίδιο το καράβι είχε εγκαταλείψει την πορεία του»
Ερωτηθείς εάν υπήρχαν χώρες του Eurogroup που είχαν εκπονήσει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ,απάντησε: «Δεν ήταν το Eurogroup ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». «Δεν ήταν κακή πίστη. Ήταν ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Το λέω σχέδιο Σόιμπλε. Σχεδίαζε την έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ, ως μέρος του σχεδιασμού του για την αναδόμηση της ευρωζώνης. Δεν πρόκειται για θεωρία. Και ο λόγος που το λέω είναι επειδή μου το είπε».
Για τον Βαρουφάκη, επισημαίνει το περιοδικό, η σκληρότητα των μέτρων λιτότητας είναι μέρος ενός πολιτικούς παιχνιδιού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εκφοβισμό άλλων κρατών-μελών.
«Αυτός είναι ο τρόπος του Σόιμπλε για να επιβάλει παραχωρήσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία. Έτσι ήταν πάντα το παιχνίδι».

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είχε πει πως «δεν θα υπέγραφε τη συμφωνία»

«Όχι δεν είναι μια καλή συμφωνία για τον λαό σας» απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά το διάλειμμα μιας συνάντησης αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «θα υπέγραφε μια τέτοια συμφωνία».
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Monthly, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε για το πώς αντιμετώπισαν οι συνομιλητές του κατά τις διαπραγματεύσεις το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας ότι «ήταν ένας συνδυασμός αδιαφορίας και προσωπικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να αντιληφθούμε πως για κάποιους από αυτούς, το ελληνικό πρόγραμμα ήταν η εργασία μιας ζωής, ήταν το «παιδί» τους. Ήταν κάτι πάνω στο οποίο δόμησαν την καριέρα τους. Για παράδειγμα, ο Πολ Τόμσεν που «έτρεξε» το πρόγραμμα από το 2010 έως το 2014, προήχθη βάσει της δουλειάς του σε επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. Όταν οι άνθρωποι αυτοί αντικρίζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους τίθεται σε λειτουργία μέσα τους η λογική του εξορθολογισμού: Είτε λένε πως έπρεπε να γίνει, είτε κατηγορούν τις κυβερνήσεις πως δεν εφάρμοσαν όπως πρέπει τις μεταρρυθμίσεις. Είναι μια κυνική, ωφελιμιστική οπτική, σύμφωνα με την οποία για να δημιουργήσεις το μέλλον θα πρέπει να θυσιάσεις τους μη παραγωγικούς ανθρώπους».
Πρόσθεσε δε, ότι «μια πολιτική αντιπαράθεση, είναι δομημένη έτσι ώστε ο ανθρωπισμός να μένει έξω από το δωμάτιο».
Απαντώντας για τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «δεν είναι αλήθεια πως ήμουν μόνος μου απέναντι σε 18 άλλους. Μια πολύ μικρή μειοψηφία καθοδηγούμενη από τη Γερμανία πίστευε ή προσποιείτο ότι πίστευε πως η λιτότητα που επιβλήθηκε στους  Έλληνες ήταν ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση. Υπήρχαν όμως, ακόμη δύο ομάδες: η μία αποτελείτο από υπουργούς που δεν πίστευαν σε αυτές τις πολιτικές και αναγκάστηκαν στο παρελθόν να τις εφαρμόσουν με πολύ επιζήμιες συνέπειες. Αυτή η ομάδα ήταν τρομοκρατημένη. Η τρίτη ομάδα αποτελούνται από την Ιταλία και τη Γαλλία. Είναι σημαντικές, πρώτης γραμμής χώρες της Ευρώπης και υπουργοί των Οικονομικών που ούτε πίστευαν στη λιτότητα, ούτε την εφάρμοζαν στα σοβαρά. Αλλά φοβόταν πως αν συντασσόταν με εμάς, θα αντιμετώπιζαν την οργή της «Τευτονικής Ομάδας» και ίσως εφαρμοζόταν και σε εκείνους η λιτότητα».
Για τη διαφθορά στην Ελλάδα απάντησε τα εξής: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια συμμαχία κεκτημένων συμφερόντων και ολιγαρχικών λογικών, που αποκαλώ τρίγωνο της αμαρτίας.
Πρώτα οι τράπεζες, οι χρεοκοπημένες τράπεζες που κρατούν ζωντανές οι Έλληνες φορολογούμενοι. Δεύτερον, τα ΜΜΕ ειδικά τα ηλεκτρονικά που ελέγχονται από τις τράπεζες, οι οποίες χρησιμοποίησαν τα χρήματα των διασώσεων για να ενισχύσουν διάφορα Μέσα και τρίτον οι προμήθειες του δημοσίου τομέα».
 http://www.enikos.gr/economy/332776,Nea-vomva-Baroyfakh-O-Tsipras-piesthke-apo-stelexh-ths-kyvernhshs-na-parado8o.html

Πούτιν σε Ερντογάν: «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για το θέμα της Συρίας τον αποκάλεσε δικτάτορα, και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ».

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εσπευσμένα και χωρίς πρωτόκολλα στον Κρεμλίνο τον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα Ümit Yardim και του είπε να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού.Σύμφωνα με την «Moscow Times» η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Β. Πούτιν δεν ήταν καθ’ όλου διπλωματική και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα έκανε τον Τούρκο πρεσβευτή να μην ξέρει που να… κρυφτεί, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα στον σουλτάνο Ερντογάν.Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρος σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».Στις δύο ώρες, σε κλίμα «πολεμικό» στο Κρεμλίνο και με κλειστές τις πόρτες ο Β. Πούτιν να έριχνε στον Τούρκο πρεσβευτή για να τα ακούσει προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος. «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος θέλοντας προφανώς να δείξει και το τέλος του Γερμανού παρανοϊκού δικτάτορα.Ο Β.Πούτιν συνέχισε λέγοντας πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργιες με στόχο την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ.»Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, τον Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία», ήταν το σαφές μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 www.newsbomb.gr

Ναύπλιο: Σύλληψη πέντε ατόμων που έκαψαν την ελληνική σημαία Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που έκαψαν την ελληνική σημαία, στην πόλη του Ναυπλίου, προέβη η αστυνομία.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, 21 και 19 ετών, και τρεις αλλοδαπούς, παρόμοιας ηλικίας.
Οι νεαροί αφαίρεσαν από τον ιστό την ελληνική σημαία και αργότερα την έκαψαν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/story/986745/nauplio-sullipsi-pente-atomon-pou-ekapsan-tin-elliniki-simaia

Πέθανε ο υπαξιωματικός που είχε αυτοτραυματιστεί με το όπλο του

Πέθανε ο 38χρονος υπαξιωμαματικός του στρατού που είχε αυτοτραυματιστεί με το υπηρεσιακό του όπλο χθες Τρίτη το πρωί σε μονάδα της 79 ΑΔΤΕ, στη Σάμο. 
Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει:
Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Τύπου υπ’αριθμ. 25/ΓΕΣ, που αφορούσε στον αυτοτραυματισμό Υπαξιωματικού της 79 ΑΔΤΕ με το υπηρεσιακό του όπλο, το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι ο εν λόγω Υπαξιωματικός υπέκυψε στα τραύματά του την 04 Αυγούστου και ώρα 23:00, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ όπου νοσηλευόταν.
Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του.

http://www.naftemporiki.gr/story/986791/pethane-o-upaksiomatikos-pou-eixe-autotraumatistei-me-to-oplo-tou

Συνεχίζεται για 3η ημέρα το Dramaica Youth Festival 2015 με ΑΤΜΑ, Soundic, Late Cynical και K.R.A.S.C.H

Για 11η συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται φέτος το Dramaica Youth Festival στα Γρασίδια της Αγ.Βαρβάρας στην Δράμα, σε ένα απο τα ομορφότερα πάρκα της Ελλάδος.

Παρά τις αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, παραμένουμε πιστοί στο ραντεβού μας για 4 όμορφες νύχτες μουσικής, που θα μας ταξιδέψουν από τις 3 έως και τις 6 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο. 

Φέτος στην σκηνή του Dramaica θα κάνουν την εμφάνισή τους 14 συγκροτήματα και καλλιτέχνες, απο Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καβάλα και Δράμα μεταξύ των οποίων είναι ηΑνδριάνα Μπάμπαλη, ο Rous, οι C:REAL, oι ΕΚΜΕΚ και οι ΑΤΜΑ

Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα της 3ης ημέρας της φετινής διοργάνωσης: 

Tετάρτη 5 Αυγούστου
ATMA
Soundic
Late Cynical
K.R.A.S.C.H


http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=22582:synehizetai-gia-3h-hmera-to-dramaica-youth-festival-2015-me-atma-soundic-late-cynical-kai-krasch&Itemid=183