Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η Ρωσία αντιτίθεται στις αμερικανικές επιδρομές κατά του συριακού στρατού

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σεσυνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, δήλωσε ότι αντιτίθεται σε  οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία που στοχεύει το στρατό της χώρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και τόνισε ότι είναι αρκετοί οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της  ένοπλης σύγκρουσης. Ο Ρώσος υπουργός σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αξιωματούχων της Ουάσιγκτον για απόφαση στήριξης με αεροπορικές επιδρομές τους αντιφρονούντες που έχουν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς στην Τουρκία, όταν αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με κυβερνητικά στρατεύματα, τόνισε ότι η Ρωσία είναι ενάντια σε μια τέτοια απόφαση, όταν πρόκειται για το στρατό της Συρίας.
Ο Λαβρόφ που βρέθηκε στην Ντόχα, όπως και ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου, δήλωσε ότι  η Ρωσία ενδέχεται να λάβει ‘πρόσθετα μέτρα’ για την υπεράσπιση της Συρίας από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το ‘Σκάι Νιουζ αλ Αράμπια’ τον περασμένο μήνα 60 ‘ήπιοι ισλαμιστές’ που εκπαιδεύθηκαν στην Τουρκία από Αμερικανούς ειδικούς έχουν εισχωρήσει στο συριακό έδαφος, αλλά δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
 
--
 
               
 

Αποκάλυψη – «βόμβα» Ρωμανιά: Ακολουθούμε αλγόριθμους του Τζουζέπε Καρόνε!

Στην αποκάλυψη - «βόμβα» ότι το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζουζέπε Καρόνε παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έναν πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων - που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης - προχώρησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.
«Και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και τώρα, οι νόμοι έρχονται έτοιμοι απ’ έξω. Δεν τους φτιάχνουμε εμείς. Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει, βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα. Σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε», ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς , μιλώντας στο MEGA.
«Έχω μαζέψει υλικό μπόλικο. Κάποια ώρα θα τα βγάλω στη δημοσιότητα όλα», τόνισε.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζουζέπε Καρόνε είναι, επίσης, αρμόδιος για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής της τρόικας. 
Είναι ο άνθρωπος, που με την... αμέριστη συμπαράσταση των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη φρόντισε να επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη Δημόσια Υγεία, επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, τη δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και την εγκληματική ρύθμιση για τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.
Ο κ. Ρωμανίας πρόσθεσε, εξάλλου, πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί, μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.
Ο κ. Ρωμανιάς, ο οποίος δήλωσε πως τελεί υπό παραίτηση, αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης».
«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα το δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/612902/apokalypsi-vomva-romania-akoloythoyme-algorithmoys-toy-tzoyzepe-karone#ixzz3hqJhPeNV

“Πόντιος Πιλάτος” η Ε.Ε. για τις δολοφονίες των Κούρδων αμάχων

Η ΕΕ εξέφρασε σήμερα μεγάλη ανησυχία για τη βία μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), απευθύνοντας έκκληση η αντίδραση στην τρομοκρατία “να είναι ανάλογη και στοχευμένη” και να μην θέτει σε κίνδυνο τον πολιτικό και δημοκρατικό διάλογο στην Τουρκία.
“Η ΕΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα της Τουρκίας για την πρόληψη και την αντίδραση σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας, η οποία πρέπει αναμφίβολα να καταδικάζεται. Η απάντηση πρέπει ωστόσο να είναι ανάλογη, στοχευμένη και να μην θέτει σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τον πολιτικό, δημοκρατικό διάλογο στην χώρα”, προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σε συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.
“Ο Επίτροπος εξέφρασε την βαθειά ανησυχία της ΕΕ απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις που είχαν έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στους Κούρδους και την Τουρκία”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες Τύπου του Χαν.
Η ΕΕ “αναγνωρίζει την δέσμευση των τουρκικών αρχών να εντείνουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους” και ζητεί από την Άγκυρα “να σταθεί στο ύψος του σημαντικού και στρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει σε όλη την περιοχή, απέχοντας από οποιαδήποτε ενέργεια που θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή”, σημείωσε επίσης ο Χαν.
Ο Επίτροπος της ΕΕ υπενθύμισε επίσης ότι οι Βρυξέλλες έχουν δεσμευτεί για μια αυξημένη υποστήριξη προς την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ.
Ο Χαν υπογράμμισε εξάλλου κατά τις συνομιλίες που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία, “ότι όλες οι πλευρές οφείλουν να ανανεώσουν την δέσμευσή τους για την ειρηνευτική διαδικασία” και ότι “πρέπει να αποκατασταθεί η κατάπαυση του πυρός”.
Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και ένας άλλος τραυματίστηκε από την έκρηξη μιας νάρκης που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή τους από δρόμο της επαρχίας Σιρνάκ, στην μεθόριο με την Συρία και το Ιράκ, δήλωσε μια πηγή της τουρκικής ασφάλειας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι αρχές απέδωσαν την νέα αυτή επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Με τους τρεις νεκρούς σήμερα ανήλθε σε τουλάχιστον 20 ο αριθμός των μελών των τουρκικών δυνάμεων της τάξης που έχουν χάσει την ζωή τους μετά τον τερματισμό πριν από δύο εβδομάδες της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στους Κούρδους αντάρτες και τις τουρκικές κυβερνητικές δυνάμεις.
>Ο στρατός της Άγκυρας έχει ανακοινώσει από την πλευρά του ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 260 μαχητές κατά τον πρόσφατο βομβαρδισμό βάσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, 10 Ιρακινοί άμαχοι έχασαν την ζωή τους από τις επιδρομές του τουρκικού στρατού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε ότι δεν είχε στόχο κατοικημένες ζώνες σε καμία επιδρομή του.
Βρυξέλλες, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
mignatiou

http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/blog-post_41.html

ΣΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Οξύνονται οι σχέσεις Τουρκίας Ιράν ένεκα των τελευταίων κινήσεων της τούρκικης πλευράς να αρχίσει βομβαρδισμούς μέσα στην Συρία και κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, το Ιράν προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων του με την Τουρκία προκαλώντας μεγάλο χάος στα τουρκικά φορτηγά που κατευθύνονταν στην κεντρική Ασία και όχι μόνο, μεταφέροντας τις τουρκικέ εξαγωγές, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα γέρο χτύπημα στην τουρκική οικονομία.

Όπως αναφέρεται, μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν ο αρχηγός της ιρανικής στρατοχωροφυλακής στρατηγός Hüseyin Aştari, διάταξε το κλείσιμο των συνόρων Ιράν Τουρκίας σε όλο το μήκος του βορειοδυτικού Ιράν.
Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται σαν μια καθαρά εχθρική ενέργεια κατά της Άγκυρας, ενώ η Τεχεράνη εξέδωσε επίσημη απόφαση με την οποία αναφέρεται ότι κλείνουν τα σύνορα ένεκα των τελευταίων εξελίξεων στην Τουρκία που προκαλούν μεγάλη αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως φαίνεται ο Ερντογάν μετά την εκλογική του αποτυχία στις τελευταίες τουρκικές εκλογές να κατακτήσει την αυτοδυναμία και την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, ανάβει συνεχώς «φωτιές» στην περιοχή ανοίγοντας καινούργια μέτωπα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Πρόταση Κουρουμπλή: Υποχρεωτικό τσεκ-απ, αλλιώς συμμετοχή 50% στα έξοδα της θεραπείας

Προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις μορφές καρκίνου, διαφορετικά πρόστιμο για τους αμελείς. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό penalty στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.
Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.
Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.
Όπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εφημερίδα, η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα.
"Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα", λέει ο κ. Κουρουμπλής.
Και συνεχίζει: "Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν".
Η ποινή για την οποία μιλά ο υπουργός είναι δυσβάσταχτη, καθώς υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και κανένας ασθενής δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιου είδους εξωφρενικά ποσά από τη τσέπη του-ειδικά στην μνημονιακή Ελλάδα.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/protash-vomva-koyroymplh-ypoxrewtiko-tsek-ap-alliws-symmetoxh-50-sta-eksoda-ths-therapeias.3602889.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Σε συνολική συμφωνία και όχι σε νέο δάνειο - γέφυρα στοχεύει η Ελλάδα

Συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζεται βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ελλάδα. Διάσταση απόψεων για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
Σε αγώνα δρόμου για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για το νέο, πλήρες χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, μέσω του ESM, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποκλείσει την πιθανότητα λήψης ενός νέου δανείου - γέφυρα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας και όχι στο ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου δανείου - γέφυρα.
Η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - δανειστών συνεχίζεται, ενώ αυτή την ώρα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει τεθεί το ταμείο - μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση εσόδων 50 δισ. ευρώ, σε ορίζοντα 30 ετών. Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος, κυβέρνηση και δανειστές εμφανίζουν διαφορετικές θέσεις ως προς τη νομική υπόσταση του ταμείου.
Διάσταση απόψεων φέρεται να εντοπίζεται και σε ό,τι αφορά το ποιος θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, είτε πρόκειται για projects που έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε για νέες ιδιωτικοποιήσεις
.http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/se-synolikh-symfwnia-kai-oxi-se-neo-daneio-gefyra-stoxeuei-h-ellada.3603589.html