Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Ιταλικά συνδικάτα: «Πρέπει να βρεθεί διέξοδος για την Ελλάδα

«Οι κυβερνήσεις της Ένωσης πρέπει να βρουν διέξοδο από την κρίση, η οποία να συνάδει με το πνεύμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την αμοιβαιότητα και τον σεβασμό των δημοκρατικών αποφάσεων» τονίζουν οι ιταλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις προσθέτοντας ότι «η οικονομική κρίση στην Ευρώπη οφείλεται, κυρίως, στην έλλειψη μιας πραγματικής πολιτικής ολοκλήρωσης».
Αυτή είναι η ενωτική γραπτή έκκληση για την Ελλάδα που απηύθυναν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil. Τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη «ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις, ώστε να αποδυναμωθούν οι διαθέσεις της κερδοσκοπίας».
«Χρειάζεται μια υγιής ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία να ξεκινά από τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα μοντέλο το οποίο να εξασφαλίζει την ανάπτυξη και τη συνοχή της κοινωνίας. Δεν πρέπει να απομονωθούν άλλο οι πιο αδύναμοι πολίτες και είναι βασικής σημασίας η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων» υπογραμμίζουν τα ιταλικά συνδικάτα Cgil Cisl και Uil.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/603602/dimopsifisma-2015-italika-syndikata-prepei-na-vrethei-diexodos-gia-tin-ellada#ixzz3f2HNIYjM

«ΠΑΝΗΓΥΡΗ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γράφει ο Νϊκος Χειλαδάκης Μεγάλη έκταση έχουν πάρει στον τουρκικό τύπο οι τελευταίες ελληνικές εξελίξεις, καθώς στην Άγκυρα παρακολουθούν με...

Γράφει ο Νϊκος Χειλαδάκης
Μεγάλη έκταση έχουν πάρει στον τουρκικό τύπο οι τελευταίες ελληνικές εξελίξεις,
καθώς στην Άγκυρα παρακολουθούν με πολύ προσοχή τα τεκταινόμενα, ενώ δίνουν μεγάλη σημασία στο τι θα γίνει όσον αφορά την επιβολή ή όχι καινούργιων μνημονίων στην ήδη καταπονημένη Ελλάδα.
Εκείνο όμως που δίνουν μεγάλη έμφαση στην γειτονική χώρα, είναι οι πληροφορίες που φτάνουν στην τουρκική πρωτεύουσα για τις απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας για μεγάλη περικοπή των αμυντικών δαπανών και για τον δραστικό περιορισμό του αριθμού των στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. «Βούτυρο» δηλαδή στην τουρκική επεκτατική πολιτική εναντίον της χώρας μας.
σάρωση00015Μάλιστα ιδιαίτερη δημοσιότητα πήρε η ομιλία του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, κ Καμένου, το Σαββάτο το βραδύ στην ελληνική βουλή, όπου περιέγραψε με πραγματάκια αδρά χρώματα την κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αν η Ελλάδα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών και περικοπούν δραστικά οι αμυντικές δαπάνες, την ίδια ώρα που στην Τουρκία απογειώνονται με μεγάλη ταχύτητα.
Ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανατροπής των μέχρι σήμερα ισορροπιών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και στην θαλάσσια περιοχή, καθώς η Τουρκία ξοδεύει κάθε χρόνο τεράστια ποσά για την ενίσχυση αυτών των δυο όπλων που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει ντεφάκτο κυριαρχία τουλάχιστον στο μισό Αιγαίο.
Αλήθεια τι έχουν να πουν για όλα αυτά όλοι αυτοί οι φανατικοί υπερασπιστές των μνημονιακών πολιτικών που εκτός όλων των άλλων καταστροφών, επιφέρουν και την σταδιακή ανατροπή των λεπτών αμυντικών ισορροπιών ; Και όλα αυτά ενώ η ευρύτερη περιοχή μας φλέγεται και ο οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα ;
Ποια ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην καταστολή των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας, βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την εθνική κυριαρχία μας με τις δεδομένες σύγχρονες συγκυρίες ; Ποια ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη μιας ακόμα εθνικής μειοδοσίας ;
Η έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης για του τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή είναι σκόπιμη και αποτέλεσμα της μνημονιακής μιζέριας στην οποία μας έχουν καταδικάσει όλοι αυτοί οι εταίροι της εξόντωσης μας.
Φτάνει πια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5.html#ixzz3f29TFIMM

Απίστευτη ανάρτηση από τον Χάρι Κλυνν: «Ξυπνάτε μαλ… Ελληνες»

 Απίστευτη ανάρτηση από τον Ελληνα καλλιτέχνη για το δημοψήφισμα και όχι μόνο
Απίστευτο στάτους από τον γνωστό καλλιτέχνη και ηθοποιό, Χάρυ Κλυνν στο προφίλ του στο Facebook.


Η ανάρτηση, αν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική άποψη του υπογράφοντος, σε βάζει σε μία απίστευτη διαδικασία σκέψης με τα όσα αναφέρει.

Και ιδού η ανάρτηση:

«Σκληρή απάντηση του Χάρρυ Κλυνν: Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.

Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.

 Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!…
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ. …
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη. …
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60.
Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.
Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών.
Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.
Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ.
Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε μ@...κες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κwλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν…

Χάρρυ Κλυνν…»
http://www.eglimatikotita.gr/2015/06/blog-post_908.html

Παυλόπουλος: Τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για το διακύβευμα του σημερινού δημοψηφίσματος
Έκκληση για ενότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ψήφισε για το δημοψήφισμα στο 583ο εκλ. τμήμα στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης- Ψυχικού.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι.
"Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και μόνο. Ψηφίζουμε κατά συνείδηση, με γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον για το μέλλον του λαού μας. Ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον προχωρήσουμε με ενότητα. Προχωράμε όλοι μαζί. Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί", δήλωσε.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/paylopoylos-ton-duskolo-dromo-toy-aurio-ofeiloyme-na-ton-dianusoyme-enwmenoi.3561176.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Κουτσούμπα και ΚΚΕ

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ με προσωπικές επιθέσεις από το Left για τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το άρθρο του Left.gr για τον Κουτσούμπα 


«O Κουτσούμπας χειρότερος και από τους δανειστές», ήταν ο τίτλος που επέλεξε να βάλει το Left.gr στην ανάρτηση που περιείχε τις δηλώσεις του γγ. του ΚΚΕ κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«"Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας με ενότητα, σε συμμαχία, με ετοιμότητα κι εγρήγορση πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε εξελίξεις, είτε αυτές οδηγήσουν σε μία νέα συμφωνία-καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας:

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα συνεχίσει να  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης,  να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια κοινωνία, μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους"». ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Left.


H απάντηση του ΚΚΕ 

Το ΚΚΕ απάντησε στο εν λόγω δημοσίευμα του Left μέσω ανάρτησης με τίτλο «Το ''left.gr'' μαζί με τους δανειστές!», στον ιστότοπο του 902.

Ολόκληρη η ανάρτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής: 

 «Πώς σχολιάζει το φιλοΣΥΡΙΖΑ site τη σημερινή δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ; «Ο Κουτσούμπας χειρότερος από τους δανειστές». Να θυμίσουμε στους κυρίους του «left.gr» ότι οι δανειστές έχουν όνομα: Είναι η ΕΕ την οποία προσκυνά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ΕΚΤ του Ντράγκι που εκθείαζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά το ΔΝΤ με το οποίο ο Τσίπρας δήλωνε ερωτευμένος. Να θυμίσουμε επίσης στο «left.gr» ότι οι λεγόμενοι δανειστές είναι καπιταλιστικές ενώσεις και δικοί τους συνομιλητές. Μ’ αυτούς χαριεντίζεται η κυβέρνησή τους όταν διαπραγματεύεται με ποιον τρόπο θα χρεοκοπήσει ο λαός και θα την βγάλει καθαρή το κεφάλαιο. Το ΚΚΕ είναι απέναντι, στο δρόμο της αποδέσμευσης, με το λαό στην εξουσία κι αυτό είναι που τους πονάει!».
http://www.eglimatikotita.gr/2015/07/blog-post_49.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ%29

Αυτός είναι ο Τούρκος υπουργός που προπαγανδίζει το ΟΧΙ στη Θράκη

Υπέρ του ΟΧΙ προπαγανδίζουν οι μηχανισμοί του τουρκικού προξενείου – Τούρκος Υπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη ΘράκηΥπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάσσονται, με κοινή τους δήλωση, οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη και τη Ροδόπη, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους της Θράκης να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική απόφαση.
Οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά,Αϊχάν Καραγιουσούφ, σε κοινή τους δήλωση στην τουρκική γλώσσα, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι “επί 4 μήνες η κυβέρνηση επέμεινε σε έναν έντιμο συμβιβασμό” και ότι “τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έφεραν εξαθλίωση στις τάξεις των αγροτών και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων”.
Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι “θα ήταν αδιανόητο να δεχθεί η κυβέρνηση ένα νέο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής”.
Οι μουσουλμάνοι βουλευτές τονίζουν ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αν αυτό θα αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση για μια έντιμη συμφωνία.
“Μόνο με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνησή μας από ισχυρότερη θέση, μπορεί να προσφέρει μία βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα και τους φτωχότερους ανθρώπους. Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον λαό μας να ψηφίσει ‘Όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής” καταλήγει η δήλωση των τριών βουλευτών.
Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος İdris Güllüce, ξεκινάει επίσκεψη αύριο Σάββατο 4 Ιουλίου στην Θράκη, με αυτήν να ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα, ανήμερα δηλαδή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος θα βρεθεί στη Θράκη για συναντηθεί με τους εκπροσώπους της μειονότητας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκόφωνα έντυπα ενημέρωσης της περιοχής μας. Η διέλευση των ελληνοτουρκικών συνόρων θα γίνει απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου και πρώτος σταθμός του υπουργού θα είναι η Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί με τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Την ίδια μέρα αργότερα, ο Τούρκος υπουργός θα βρεθεί στην Κομοτηνή, κάνοντας την πρώτη του στάση στο τουρκικό προξενείο της πόλης μας. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα καθίσει σε δείπνο ιφτάρ που θα δοθεί στο Θάμνα.
Τη νύχτα αναμένεται να αναχωρήσει για το Μεγάλο Δέρειο, όπου θα διανυκτερεύσει. Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ανήμερα του δημοψηφίσματος, θα περιηγηθεί στο Μεγάλο Δέρειο και αργότερα θα επισκεφτεί το χωριό Μεσημβρία. Αργά το απόγευμα της Κυριακής θα επιστρέψει στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών αναμένεται να δώσει ο Τούρκος υπουργός κατεύθυνση για την ψήφο των μουσουλμάνων της Θράκης, η οποία βέβαια θα έχει στόχο το “ΟΧΙ”.
πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/49379/aytos-einai-o-toyrkos-ypoyrgos-poy-propagandizei-ohi-sti-thraki

«Χαλάς τη γιορτή με αυθάδεις ερωτήσεις» -Τι είπε ο Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο του skynews

Δεν πίστευε στα αυτιά της η απεσταλμένη του βρετανικού καναλιού Sky News όταν πλησίασε τον Γιάνη Βαρουφάκη που πήγε να ψηφίσει και τον ρώτησε τι θα γίνει με το ρευστό στις τράπεζες.
«Χαλάς τη γιορτή με αυθάδεις ερωτήσεις» της απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Η απεσταλμένη του βρετανικού καναλιού δημοσιοποίησε πολλές φορές το μήνυμά της στο twitter μη πιστεύοντας στα αυτιά της με αυτό που άκουσε.
«Ρώτησα τον Βαρουφάκη αν μπορεί να δώσει το λόγο του ότι οι τράπεζες θα ξανανοίξουν την Τρίτη. Σιωπή», γράφει άλλο τουίτ της Κatie Stallard του Sky.
Πηγή: iefimerida.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/49402/halas-ti-giorti-me-aythadeis-erotiseis-ti-eipe-o-varoyfakis-se-dimosiografo-toy

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, για να καταργηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ

Τι δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το εκλογικό κέντρο, όπου ψήφισε
Σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις, κάλεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.
«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/koytsoumpas-to-kke-sthn-prwth-grammh-gia-na-katarghthoun-ta-antilaika-metra-se-rhksh-me-thn-ee.3561236.html

Κείμενο - παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας από τους προέδρους των Κοινοβουλίων Γαλλίας και Ιταλίας

Για υποκρισία των Ευρωπαίων, απαράδεκτες δηλώσεις ορισμένων ηγετών και αποτυχημένες πολιτικές που διακινδυνεύουν τη ζωή των Ελλήνων κάνουν λόγο σε επιστολή τους οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Γαλλίας και της Ιταλίας
«Δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο η Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνουν με την από κοινού ανάρτηση άρθρου, στον ιστότοπο της εφημερίδας Liberation, ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι.
Για τους δύο προέδρους, απτή απόδειξη αυτού που υποστηρίζουν είναι τόσο η ελληνική κρίση όσο και το μεταναστευτικό, «δύο κρίσεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν πηγαίνουμε στη σωστή κατεύθυνση» υπογραμμίζουν.
«Έχουμε σήμερα τη δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης με το δημοψήφισμα» προσθέτουν. «Πως φθάσαμε έως εδώ;» αναρωτιόνται «και πως εξηγείται το ότι δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ;».
«Θα πρέπει παράλληλα να σημειώσουμε» τονίζουν, «ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Ελλάδα από την τρόικα, απέτυχαν. Με δεδομένα δε τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν, θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε ότι διεξήχθησαν εις βάρος της χώρας αυτής» εκτιμούν οι δυο πρόεδροι, παραθέτοντας στη συνέχεια στοιχεία από τις ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία.
«Πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο» αναλογίζονται, «είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του. .. και αυτό δεν είναι αλληγορία» υπογραμμίζουν.
«Όλα αυτά τα στοιχεία, καθιστούν εξ' ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν (...). Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι» καταλήγουν οι πρόεδροι των δύο κοινοβουλίων, του γαλλικού και του ιταλικού.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/keimeno-paremvash-yper-ths-elladas-apo-toys-proedroys-twn-koinovoyliwn-gallias-kai-italias.3561564.html

Ο Θεοδωράκης προσπάθησε ξανά (ανεπιτυχώς) να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Εκτεθειμένος βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο Σταύρος θεοδωράκης και το κόμμα του, καθώς προσπάθησε ανεπιτυχώς να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα και συγκεκριμένα την προκλητική δήλωσή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει».
«Ποιος κατασκευάζει τι»

«Στο ΑΠΕ δημοσιεύονται “δηλώσεις” του Στ. Θεοδωράκη στο περιοδικό Focus. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει κάνει απολύτως καμία δήλωση, ούτε τώρα ούτε παλαιότερα στο συγκεκριμένο περιοδικό. Το Ποτάμι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στους συντάκτες του δημοσιεύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Παρόλα αυτά, για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε παρερμηνεία, το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσίευσε αυτούσιο το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus, καθώς και τη μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά...

Το κείμενο του Focus έχει ως εξής:

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό FOCUS, τεύχος 28/2015

«Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»

Ο πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης, 52 ετών, αντιπροσωπεύει την ελπίδα για πολλούς Ευρωπαίους

Με ψυχραιμία και σαφήνεια λειτουργεί το γραφείο του κόμματός του, το οποίο θα μπορούσε να είναι η έδρα μίας εταιρίας πληροφορικής. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος και ιδρυτής του φιλελεύθερου κινήματος «Το Ποτάμι», περιστοιχίζεται από ψηφοφόρους και συνεργάτες. Εδώ και ώρες έχει το κινητό του στο αυτί. Πολλά από τα τηλεφωνήματά του έχουν αποδέκτες στις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες πόλεις της ΕΕ. «Οι δημιουργοί και οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας υποστηρίζουν το ναι στο δημοψήφισμα», διαβεβαιώνει προς Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη.

Ο Θεοδωράκης, πρώην συντονιστής τηλεοπτικής εκπομπής, είναι ένας Έλληνας, τον οποίον πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί σε περίπτωση νέων εκλογών ή σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα προτιμούσαν ως πρωθυπουργό, ως έναν πραγματιστή, υπέρμαχο των μεταρρυθμίσεων, αποφασισμένο φίλο του ευρώ και σωτήρα.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Ιανουάριο προτίμησε τον ακροδεξιό ηγέτη Πάνο Καμμένο ως εταίρο στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Σήμερα δηλώνει ο Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, πρέπει να φύγει.» Ο ηγέτης του Ποταμιού ελπίζει: «Η νεολαία θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης και κατά της βαλκανοποίησης της Ελλάδας».
Untitled


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/603647/o-theodorakis-prospathise-xana-anepityxos-na-mazepsei-ta-asymmazeyta#ixzz3f1q2tIhP

Δημοψήφισμα 2015: Το βλέμμα όλου του κόσμου στραμμένο στην Ελλάδα - Παγκόσμια η κάλυψη

«Πλημμύρισε» η Αθήνα από δημοσιογράφους που έχουν φτάσει από κάθε σημείο του πλανήτη για να καλύψουν το σημερινό δημοψήφισμα από τη ψήφο έως το αποτέλεσμα, τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις.
Όπως έκανε γνωστό η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΣΕΕ), οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και καλύπτουν το δημοψήφισμα, προέρχονται από 44 διαφορετικές χώρες.
Στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου (το οποίο περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εργασίας 320 θέσεων) έχουν διαπιστευτεί 699 εκπρόσωποι ΜΜΕ, μεταξύ αυτών είναι 325 δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων. Από τους 699 μόνο οι 169 είναι από ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οι υπόλοιποι εκπροσωπούν 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 21 διεθνή πρακτορεία, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από τις ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία, Γεωργία, Αίγυπτο, Κολομβία, Τουρκία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Μεξικό ακόμα και από το Ιράν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/603458/dimopsifisma-2015-to-vlemma-oloy-toy-kosmoy-strammeno-stin-ellada-pagkosmia-i-kalypsi#ixzz3f1p7q0Hv

Ο Γέροντας Νεκτάριος απαντά σε ερώτηση νέου για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Το κριτήριό μου, παιδί μου, για το ΟΧΙ δεν είναι κοσμικό, δεν σκέπτομαι υλικά. Ναι θα καταστραφούμε, όπως όταν είπαμε το ΟΧΙ στους γερμανούς, έκαψαν και μετά σκότωσαν όλη την Ελλάδα.

Σίγουρα το ΟΧΙ θα φέρει υλική καταστροφή. Το κριτήριό μου, που είμαι υπέρ του ΟΧΙ είναι καθαρά πνευματικό.

Η Ευρώπη μας οδηγεί στον Αντίχριστο και αν πούμε το ΝΑΙ, τότε το θηρίο θα έλθει διότι συμφωνήσαμε με την υπογραφή μας και την ψήφο μας και τον καλέσαμε. Γι' αυτό αρνούμαι να πω το ΝΑΙ, διότι λέω ΝΑΙ στον ερχομό του Αντιχρίστου.

Σαν Πνευματικός και σαν Γέροντας ασχολούμαι με το θέμα αυτό από το 1983. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ.

Με την δική μου ψήφο, δεν θα φέρω το θηρίο της Αποκάλυψης. Ας πεινάσω και ας πεθάνω ως μάρτυρας Χριστού.


Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

http://www.gerontasnektarios.gr/2015/07/blog-post_3.html

Γέρων Νεκτάριος Αγιορείτης - Ψηφίστε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, με αυτογνωσία

Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης: ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Χαίρετε αδελφοί μου πονεμένοι και απογοητευμένοι. Την προσεχή Κυριακή 5/7/2015 Αγ. Αθανασίου του εν Άθω, όλοι οι Έλληνες απόγονοι των...


 
Χαίρετε αδελφοί μου πονεμένοι και απογοητευμένοι.
Την προσεχή Κυριακή 5/7/2015 Αγ. Αθανασίου του εν Άθω, όλοι οι Έλληνες απόγονοι των αρχαίων σοφών, στους οποίους σπερματικά χαρίσθηκε η θεία σοφία του Τριαδικού Θεού και διέλαμψαν και διαλάμπουν φιλοκαλικά έως και στις ημέρες μας, όλοι οι απόγονοι του εκλεκτού σκεύους του Θεού ημών, μεγάλου και ανυπέρβλητου στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι φίλοι Μακεδόνες, όλοι οι απόγονοι των Αγίων, ευεργετών και ηρώων Αρβανιτών, όλοι οι απόγονοι των Αγίων και ηρώων Ποντίων, όλοι οι απόγονοι των Αγίων και ηρώων Κρητών και Θεσσαλών, Ηπειρωτών και οι Θράκες και οι Νησιώτες και οι Μοραΐτες, οι Κύπριοι και οι Βορειοηπειρώτες, όλος ο ελληνισμός όπου γης:
Εγκαταλείψτε τώρα μετά βδελυγμίας το γυμνό αποπνεύμα, το χαύνο,  το υποκριτικό, το ανέντιμο, το δυσώδες, το γέμον ανωμαλιών δυτικό επικοδόμημα που τυχόν δημιουργήσατε μέσα σας και γκρεμήστε το με δύναμη.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ. Αλλά μόλις βγείτε από το παραβάν πάρτε την πιο σοφή απόφαση της ζωής σας.
Αντικαταστήσατε σας παρακαλώ πονεμένοι μου Έλληνες τα άχρηστα μπάζα της Δύσης, με τον Ιησού Χριστό και Ορθοδοξία, με το μεγαλείο της ελληνικής φυλής αρχαίο και νέο, με τις αρετές του ευλογημένου από το Θεό γένους ημών, την φιλοτιμία, τη θυσία, το ήθος, το ύφος, την εγκράτεια, την αγαθότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και προσφέρετέ τα όλα αυτά τα καλά στο διπλανό Έλληνα που πάσχει και στην πατρίδα. Μόλις τα δώσετε, ο Θεός θα σας χαρίσει καινούρια.
Το ΟΧΙ μας ας μη στρέφεται κατά προσώπων της δύσεως, αλλά κατά των ληστρικών αποφάσεων των σχεδιασμένων από τους σατανιστές εβραιομασόνους και Ιλουμινάτι πολιτικούς της Εσπερίας.
Έλληνες αγκαλιαστείτε μεταξύ σας και όλοι με το Χριστό μας
Είναι η αγκαλιά που πρέπει να μεγαλώσει και να δυναμώσει τώρα. Το μεσοδιάστημα από τώρα την αρχή αυτής της φάσεως της κρίσεως έως και τη χαρά της Αναλαμπής της Ορθοδοξίας και της πατρίδας θα είναι δύσκολο. Αυτό το μεσοδιάστημα όμως, αν το διαβούμε μαζί με τον Ιησού Χριστό μας, θα περιέχει διαστήματα ανακούφισης. Θα διανύσουμε μαζί με το Χριστό μας την κοιλάδα της λύπης και ο Ιησούς μας θα μας οδηγήσει απέναντι και εκεί θα είναι το ΠΑΣΧΑ, η Αναλαμπή, οι αλησμόνητες πατρίδες, η Βασιλεύουσα. 
Αν δεν μετανοήσουμε και πιάσουμε με πίστη και δύναμη το χέρι του Χριστού μας, θα καταντήσουμε «μπάζα της Δύσεως». Μην επιφυλάσετε για τον εαυτό σας αυτήν την προοπτική.
Την διαρκή νίκη δε θα τη δώσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα και οι ιδεολογίες, αλλά θα τη δώσει ο Ιησούς μας, αφού τον πείσουμε ότι ποθούμε το υπόλοιπο της ζωής μας να το διαβούμε μαζί Του εν μετανοία.

Ο ψευδοαρχιερεύς της Βορείου Ελλάδος απεκαλήφθη
Τώρα στα δύσκολα θα αποκαλυφθούν πολλές κρυφές μουσίτσες, φαρισαίοι υποκριτές, δήθεν πατριώτες και ενάρατοι, θεοκτόνοι όμως στην πραγματικότητα και πατριδοκτόνοι.
Τίμιοι Χριστιανοί και πατριώτες μου απεκάλυψαν με αγανάκτηση ότι ο παραπάνω αναφερόμενος με τα διακριτικά του πάθη, ψευδοαρχιερεύς, είπε στο λόγο του σε Ιερό Ναό της Συμπρωτεύουσας την παρελθούσα Κυριακή 28/6/2015 (εύρεσις λειψάνων Κύρου και Ιωάννου Αναργύρων), ότι «εγω θα ψηφίσω Ευρώπη». Ελπίζει αυτός ο ανόσιος η φράση του αυτή να γίνει χάδι στα ώτα των πονεμένων Ελλήνων ψηφοφόρων και να πάνε να ψηφίσουν κατά του Χριστού μας και κατά της πατρίδας μας.
1) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε παρελάσεις ομοφυλοφίλων στην πατρίδα μας; 

Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.
2) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε νόμο υπέρ των αμβλώσεων;

Απάντηση: Όχι δεν είχαμε. Τώρα όμως έχουμε νόμο με εκατομμύρια αμβλώσεις.
3) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε πάνω από 80% διαλυμένες οικογένειες από διαζύγια;

Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.
4) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε θανάτους νέων ανθρώπων στους δρόμους από ναρκωτικά;

Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.
5) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, ήταν η μοιχεία, η πορνεία και η κάθε είδους ανωμαλία στην πατρίδα μας τόσο ψηλά, όπως σήμερα;

Απάντηση: Όχι δεν ήταν.
6) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε 3-4 εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες στην πατρίδα μας;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε.
7) Ανόσιε ψευδοαρχιερέα, όταν το 1979 μπήκαμε στην ΕΟΚ, είχαμε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τρώει τα σπλάχνα της πατρίδας μας, όπως το έχουμε τώρα; Να μεταναστεύουν οι νέοι Έλληνες και να μας μένουν εδώ οι μουσουλμάνοι με τους γέρους Έλληνες; Να μας αναγκάζουν οι δυτικοί φίλοι σου, μέσω της οικονομικής ανέχειας να στρώσουμε και εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες το χαλί για να υποδεχθούμε τον Αντίχριστο;
Απάντηση: Όχι δεν είχαμε. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα μας τα προκάλεσαν οι ομοούσιοι φίλοι σου, που τους ψηφίζεις. 
Άκουε να σου πω ανούσιε ψευδοαρχιερέα
Είσαι φαρισαίος υποκριτής. Είσαι περιφερόμενος θεατρινίζων μασκαράς. Είσαι θεοκτόνος και πατριδοκτόνος. Δεν μπορεί εσύ να είσαι υιός Ρωμιάς.
Άκουε Ιησού Χριστέ μας Πανάγαθε!
Πανάγαθε Ιησού Χριστέ μας, άκουσε την αίτηση των αγανακτισμένων παιδιών Σου. Οδηγεί ο Ιεράρχης που γνωρίζεις, τα παιδιά Σου να συνεχίζουν να είναι φίλοι και συνεργάτες με όλους τους δυτικούς, που όλοι εκείνοι είναι παραδομένοι στον Αντίχριστο.
Σε παρακαλούμε, μη τον αφήνεις άλλο να λέει ότι είναι Ιεράρχης Σου. Μάζεψέ τον και απόστειλε στη θέση του γνήσιο Ποιμένα που θα σε αγαπά και θα είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την Ορθόδοξο Πίστη και την Πατρίδα.  
Ευχαριστούμε που μας άκουσες Ιησού Χριστέ μας.
Ας γίνει το θείο θέλημά Σου.
Εκ μέρους των αγανακτισμένων παιδιών Σου
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Ο τελευταίος των Αγιορειτών Μοναχών
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης
Υ.Γ.: Σεβαστοί μου και επιπόθητοι Έλληνες Χριστιανοί:
ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΖΕΤΕ. Έχετε στα χείλη και στο νου σας το γλυκύτατο όνομα του Θεού μας με την ευχή:
– Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησον με τον αμαρτωλόν
Της Υπεραγίας Μητρός του Θεού μας, με την ευχή:
– Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.
Τα ονόματα των Αγίων μας, με την ευχή:
– Π.χ. Άγιε Νεκτάριε πρέσβευε υπέρ ημών κλπ.
Η νίκη είναι του Χριστού μας, ο οποίος και θα μας τη χαρίσει. Αμήν. Γένοιτω.
geron-nektarios-o-agioritis.blogspot.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/07/%ce%b3%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4.html#ixzz3f0xiH7Ft

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ : ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, έχει κατορθώσει να χωρίσει ουσιαστικά σε δυο πόλους (με εξαιρέσεις) τον Ελληνικό λαό που εδώ και χρόνια βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση της Υπερεθνικής και ντόπιας δοσίλογης ελίτ, ώστε με αφορμή το χρέος να ξεπουληθούν όλοι οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας, να ιδιωτικοποιηθεί κάθε δημόσιο αγαθό και να εφαρμοστούν όλες οι «δομικές μεταρυθμίσεις». Ένα Χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός αλλά η είσοδος μας στην ΕΕ και, μέσω αυτής, η ενσωμάτωση της χώρας στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών, με την καθοριστική συνενοχή της «ευρωπαϊκής αριστεράς» που συνεχίζει να συντηρεί τα «μυθολογήματα» περί καλής ευρώπης των λαών και του ….διαφωτισμού)
Και δεν εννοούμε τη διαίρεση του λαού με βάση τις κλασικές ταξικές διαιρέσεις που υπάρχουν μέσα σε κάθε καπιταλιστική οικονομία της αγοράς μεταξύ εχόντων και κατέχοντων από τη μια μεριά (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στο στρατόπεδο του «ναι») και των λαϊκών εργατικών στρωμάτων από την άλλη (τα θύματα της παγκοσμιοποίησης), αλλά για δύο πόλους μέσα στα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα μνημόνια.
Και ήταν μια πραγματικά αριστοτεχνική κίνηση εγκλωβισμού σε ένα ψευτοδίλλημα αφού:
  1. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο κόσμος ΔΕΝ θα κληθεί να αποφασίσει για την οικονομική του αυτοδυναμία και την προϋπόθεση γι’ αυτήν δηλαδή την έξοδο από την ΕΕ και τις συνθήκες της (Μάαστριχ, Δουβλίνο κλπ) που μας «δένουν» χειροπόδαρα στην παγκοσμιοποίηση, με δικό μας εθνικό νόμισμα και αυτοδύναμη νομισματική και εθνική πολιτική, αλλά για το αν θα ξεπουληθεί η χώρα, για να ξεριζωθεί κάθε δημόσιο αγαθό όπως και τα εργασιακά δικαιώματα, να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το κατακρεουργημένο λαϊκό εισόδημα με αύξηση φόρων, βάσει της πρότασης των «θεσμών» («ναι») ή της πρότασης της «αριστερής» κυβέρνησης («όχι») που περνιέται ως αντιστασιακή κίνηση… !!
  2. Ένα πιθανό «όχι» (εφόσον δεν συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ/ΟΝΕ που θα μπορούσε να ξεκινήσει να προετοιμάζεται από την επόμενη του δίνοντας προοπτική στο λαό και όχι ψευτοδιλλήματα που στηρίζονται στην απελπισία του), από τη στιγμή που δεν υποστηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα έχει συστημικό πρόσημο. Το δημοψήφισμα αποτελεί προπαγανδιστικό τρυκ που το εκμεταλλεύεται η Υ/Ε παρά κάποια «ριζοσπαστική» απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης που επί τοις ουσίας αγωνίζεται για …3ο μνημόνιο με αριστερή σφραγίδα. Και αποτελεί προπαγανδιστικό χαρτί στα χέρια της Υ/Ε ακριβώς επειδή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ των 47 σελίδων που είχε υποτίθεται «συμφωνήσει» πριν την κήρυξη για δημοψήφισμα, και, ακόμα χειρότερα, η πρόταση μετά την κήρυξη αποτελεί επίσης βαριά μνημονιακή πρόταση που θα εφαρμοστεί αν οι κάλπες βγάλουν «όχι». Μας βάζουν δηλαδή να διαλέξουμε μεταξύ δυο μνημονίων που και τα δύο συνεχίζουν την προτεκταροποίηση της χώρας και του λαού.
  3. Ακόμα και με ένα υποτιθέμενο «όχι» τη Κυριακή έχει διαστρεβλωθεί εξ ορισμού (βάσει του ψευτο διλλήματος) και για πολλά χρόνια – όπως ήταν πάντα η επιδίωξη των ελίτ – η συνειδητοποίηση των λαϊκών στρωμάτων όσον αφορά τη διαδικασία ανατροπής της άγριας επίθεσης που δέχονται εδώ και χρόνια, και η οποία περνάει αντικειμενικά μόνο μέσα από την ΜΟΝΟΜΕΡΗ άμεση έξοδο από την ΕΕ/ΟΝΕ. Το ψευτοδίλλημα αυτό (με το παράλληλα κλείσιμο των τραπεζών, το πλαφόν στις αναλήψεις, τις ουρές των συνταξιούχων για τα 120 ευρώ κλπ) χρησιμοποιεί η Υ/Ε και τα ΜΜΕ για να πάρει αρνητικό πρόσημο στον κόσμο η ανάγκη για έξοδο από την ΕΕ,βασιζόμενοι στην μη προετοιμασία του κόσμου και στον συνεχιζόμενο, ακόμη και τώρα, αποπροσανατολισμό της «αριστεράς του όχι», όπου η έξοδος από την ΕΕ εκλαμβάνεται ως αδιέξοδο, απελπισία, καταστροφή κ.λπ. και συνεπάγεται άρον άρον επιστροφή στη Τάξη και στις ορέξεις των θεσμών της οικονομικής κατοχής.
Θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις του «όχι» αν μια κυβέρνηση έδειχνε την θέληση να πάρει άμεσα μέτρα υποστήριξης των λαϊκών στρωμάτων και απεξάρτησης την οικονομίας από τις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές όπως τα παρακάτω, τα οποία είναι άμεσα εφαρμόσιμα. Σε μια τέτοια απόφαση κάθε κυβέρνηση θα υποστηρίζονταν από το σύνολο του ελληνικού λαού. Όμως όπως βλέπουμε όλοι μας, οι τυχάρπαστες αυτές μαριονέτες που αυτοαποκαλούνται «αριστεροί», όπως και οι πολιτικάντηδες με τα μαντριά τους στα περίχωρα του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στον αισχρό αυτό θεατρινισμό οδηγώντας το λαό να βάλει τη θηλιά στο λαιμό του και να πηδήξει από το σκαμνί, για να μη φαίνεται ότι τον έσπρωξε κάποιος….!! Και μιλάνε για «όχι» ενώ είναι όλοι αυτοί που τόσο καιρό πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες για δήθεν ανατροπή των πολιτικών λιτότητας μέσα στην ΕΕ/ΟΝΕ ή ότι αρκεί η έξοδος από το ευρώ και όχι από την ΕΕ, με ανύπαρκτα προεκλογικά προγράμματα που πλέον έχουν δώσει τη θεση τους σε ψευτο ηρωισμούς και κενόλογα τσιτάτα . Όλοι αυτοί και οι γκρούπες τους υπονόμευαν τόσο καιρό τη συγκρότηση ενός Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση οδηγώντας συνειδήσεις ανθρώπων στις θρασύδειλες μεγαλοστομίες του κάθε «Αριστερού» απατεώνα που όταν έρθει η ώρα «τα κατεβάζει» παρακαλώντας για ρευστό. Όπως θα παρακάλαγε κάθε γκρούπα της …δραχμής όταν ο κόσμος ξυπναγε ένα πρωί και καταλάβαινε ότι με δραχμές ή όχι η αξία του χρήματος είναι άμεσα σχετιζόμενη με την οικονομική αυτοδυναμία της χώρας και την εσωτερική της αγορά.
Ένα «όχι» θα ανέτρεπε άμεσα τη κατάσταση αν πληρούσε τις βασικές προϋποθέσεις για:
α) Την άμεση και μονομερή έξοδο μας από την ΕΕ (και όχι μόνο από την Ευρωζώνη), η οποία αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ανάκτηση της απαραίτητης οικονομικής κυριαρχίας.
β) Την ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων, Μνημονίων και σχετικών Νόμων που υπέγραψαν οι κοινοβουλευτικές Χούντες μετά το 2010, με παράλληλη ολοκληρωτική στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων (που σημαίνει μονομερή διαγραφή του χρέους), εφόσον πρωταρχικός στόχος σήμερα είναι να σταματήσουμε το ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου, με αφορμή το Χρέος (που δεν αναγνωρίζουμε, φυσικά, αφού δεν ρωτήθηκε ποτέ γι’ αυτό ο Λαός), στους ξένους τοκογλύφους, πράγμα που θα έκανε αδύνατη κάθε ιδέα οικονομικής αυτοδυναμίας στο ορατό μέλλον.
γ) Την αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση κάθε κοινού αγαθού που έχει περιέλθει, μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, στην ιδιοκτησία των ξένων και ντόπιων ελίτ.
δ) Την άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδος που σήμερα είναι παράρτημα της ΕΚΤ, καθώς και των στρατηγικών κλάδων παραγωγής.
ε) Το κλείσιμο των τραπεζών και τη διατήρηση των ελέγχων του κεφαλαίου μέχρι την εισαγωγή της δραχμής. Στο μεσοδιάστημα θα μπορούσαν να κυκλοφορούν π.χ. «Ευρωδραχμές», δηλ. Ευρώ σφραγισμένα από την ΤτΕ σε αναλογία που θα ορίσει η Κυβέρνηση (που θα αποτελούσαν το μόνο νόμιμο μέσο ανταλλαγής, με αυστηρή πάταξη της μαύρης αγοράς και βαριές ποινές για τους μαυραγορίτες, όπως στην Κατοχή) , καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων και μικροκαταθέσεων.
στ) Την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας με άμεση πολιτικο-στρατιωτική συμφωνία με την Ρωσία για την προστασία των συνόρων μας και με παράλληλη αίτηση ένταξης μας στην Ευρασιατική Ένωση, ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας σε όλες αυτές τις χώρες (με βάση κοινωνικούς ελέγχους που θα επιλέγαμε) και συγχρόνως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.λπ. που επίσης μάχονται για την εθνική ανεξαρτησία τους, ενώ συγχρόνως θα μπορούσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε πιθανό εμπάργκο από την «διεθνή κοινότητα», δηλαδή τα μέλη της Υ/Ε και τα προτεκτοράτα της. Το θέμα δηλ. δεν είναι να πάρουμε δάνεια από κανένα, αλλά να ξανακτίσουμε τη παραγωγική δομή μας που κατέστρεψε το σημερινό άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών μας που μας επέβαλε η ΝΔΤ και η ΕΕ, ώστε μέσα από ένα μεσο-μακροπρόσθεσμο πρόγραμμαοικονομικής αυτοδυναμίας να αποκτήσουμε υψηλό βαθμό οικονομικής αυτοδυναμίας και επομένως οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας.
Τα παραπάνω σημεία όπως και ολόκληρο το μεταβατικό πρόγραμμα του ΜΕ.Κ.Ε.Α. θα έπρεπε να αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα από μια Λαϊκή κυβέρνηση, ξεκινώντας τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για τον Ελληνικό λαό, που μέσα από αυτόν περνάει και η κοινωνική του απελευθέρωση. Πόσο μάλλον σήμερα όπου η εθνική ανεξαρτησία μιας χώρας όπως η Ελλάδα, όπου η ντόπια ελίτ είναι οργανικά δεμένη με τα συμφέροντα της Υ/Ε, είναι περισσότερο από ποτέ πιο κοντά σε μια συστημική αλλαγή, εφόσον ένα Μέτωπο όπως το ΜΕ.Κ.Ε.Α. αναλάβει την εξουσία.
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/07/05/katangelloume-to-dimopsifisma-na-epivaloume-tin-apexartisi-tis-choras-apo-tin-ikonomiki-katochi/

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η τουρκική μειονότητα στη Θράκη ψηφίζει ΟΧΙ!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ψήφο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη!

Όπως τόνισε και ο Κώστας Καραμανλής, το μείζον διακύβευμα αυτού του δημοψηφίσματος είναι η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων μας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24ωρου, η Τουρκία στηρίζει το ΟΧΙ, κάτι που θα εκφραστεί στην κάλπη και τη ψήφο της μειονότητας...

Παίζονται πολλά παιχνίδια, τα οποία μας τα κρύβουν.

Ας ανοίξουμε τα μάτια μας!!!

http://www.24wro.eu/2015/07/blog-post_104.html

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟ.
ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ, ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ.


Το ΔΝΤ δεν γνώριζε, την τραγική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας;
*Wikileaks: Η Μέρκελ ήξερε πως το χρέος δεν ήταν βιώσιμο.
*O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,έχει παραδεχτεί
οτι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

*Ακερμαν:Ανάγκη για πρόσθετη διαγραφή Ελληνικού χρέους 180 δις.
*Το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί βραχυπρόθεσμα και θα παραμείνει σε μη βιώσιμα επίπεδα για πολλά χρόνια,εκτιμά ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα,Ανσγκαρ Μπέλκε.
*Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος λέει αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας Αγγλίας.

*Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος,το 2035 λέει έκθεση του ΟΟΣΑ.
*Μη βιώσιμο,θεωρεί το ελληνικό χρέος η Moody’s.
*Αν δεν γίνει κούρεμα,το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο,είπε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ
Μ.Κεφαλογιάννης.

*Γ.Πρετεντέρης:Η αναδιάρθρωση του χρέους:όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο,αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα,δεν είναι σωστό.
Να γιατί δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/blog-post_7.html

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ «Οι δανειστές είχαν από την αρχή σχέδιο στραγγαλισμού της ελληνικής κυβέρνησης»

«Δεν τους ενδιαφέρει η λύση και η συμφωνία, αλλά η πτώση της κυβέρνησης» εκτιμά ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Ζητά από τους πολίτες «να υπάρξει μια καθαρή εντολή, ένα ισχυρό “όχι” για να συνεχίσει η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση», ενώ υπογραμμίζει ότι το «ναι» που ζητούν πρώην πρωθυπουργοί «είναι η ψήφος που θα ξεπλύνει την καταστροφή που επέβαλαν».
• Τελικά, σε τι καλούνται να πουν «όχι» οι πολίτες αύριο; Και σε τι «ναι»;
Οι πολίτες τελικά θ’ απαντήσουν στο ερώτημα που έχει τεθεί στο δημοψήφισμα: Συμφωνούν ή όχι με το τελεσίγραφο των δανειστών της 25ης Ιουνίου που επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση; Ολα τα υπόλοιπα αποτελούν «προπέτασμα καπνού» των εγχώριων μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων κύκλων, αφ’ ενός μεν για να ξεφύγουν από την απάντηση που οφείλουν και αφ’ ετέρου να ενσπείρουν τον φόβο και την απογοήτευση στους Ελληνες πολίτες. Ας μας απαντήσουν επιτέλους: Συμφωνούν με τα μέτρα που οι δανειστές θέλουν να επιβάλουν, συμφωνούν με τη συνέχιση της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης; Δεν απαντούν επειδή συμφωνούν. Αλλωστε επί μία πενταετία τα εφάρμοζαν, αφού τα υπέγραφαν χωρίς δεύτερη συζήτηση.
• Αυτοί οι κύκλοι λένε ότι δεν είναι αυτό το πραγματικό ερώτημα...
Κρυπτόμενοι εκτρέπονται σε μια προπαγάνδα φανταστικών ερωτημάτων και συκοφαντιών. Είναι δυνατόν να ισχυρίζονται, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, όταν επί πέντε μήνες η κυβέρνηση κατέβαλε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή των οφειλόμενων δόσεων; Εάν υφίστατο σχέδιο εξόδου, ούτε τις δόσεις θα κατέβαλλε ούτε θα κατέθετε σχέδιο απόφασης για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Αποδεικνύεται δυστυχώς το αντίθετο: οι δανειστές είχαν από την αρχή σχέδιο στραγγαλισμού της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό επέλεξαν να επιδώσουν το τελεσίγραφο την 25η Ιουνίου, το οποίο περιείχε τα πλέον σκληρά και επαχθή μέτρα και να το συνδυάσουν με την επιβολή του κλεισίματος των ελληνικών τραπεζών. Οι Ελληνες πολίτες λοιπόν την Κυριακή είναι ανάγκη να αρνηθούν την πρόταση των δανειστών και τους εκβιασμούς που τη συνοδεύουν. Ο άλλος δρόμος είναι να την αποδεχτούν και να συνεχιστεί η κοινωνική ερήμωση και η οικονομική καταστροφή.
• Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής; Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τις κλειστές τράπεζες έφερε ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.
Είναι γεγονός ότι η ενέργεια των δανειστών να οδηγήσουν τις τράπεζες σε οικονομική ασφυξία και να επιβάλουν το κλείσιμό τους, δημιούργησε ένα κλίμα ανησυχίας και φόβου. Αυτός ήταν ο σκοπός τους. Δηλαδή να ενσπείρουν αμφιβολίες σε ένα μέρος του εκλογικού σώματος, για το οποίο κατά σύμπτωση η κυβέρνηση αγωνίζεται να μην εξαθλιωθεί περισσότερο, τους συνταξιούχους. Ελπίζω οι ψηφοφόροι να έχουν κατανοήσει υπέρ ποίων αγωνίζεται η κυβέρνηση και τα συμφέροντα ποιων προασπίζεται. Είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί η απόφαση του ελληνικού λαού της 25ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της μνημονιακής καταστροφής. Να υπάρξει μια καθαρή εντολή, ένα ισχυρό «όχι» για να συνεχίσει η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση για να υπάρξει θετική καταληκτική συμφωνία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα στο ευρώ.
• Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πολύ σύντομα μετά το δημοψήφισμα θα ξανανοίξουν οι τράπεζες. Γιατί είστε αισιόδοξοι ότι ύστερα από από την υπερίσχυση του «όχι» θα δείξουν «οίκτο» οι εταίροι και οι δανειστές;
Το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης και αναγκαίο στοιχείο για τη συνέχισή της. Η ενεργητική παρέμβαση του ελληνικού λαού, η απόρριψη του τελεσιγράφου της συνέχισης της πολιτικής της εξαθλίωσης, η ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης της ελληνικής κυβέρνησης εξασφαλίζουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Δεν πρόκειται λοιπόν περί «οίκτου» αλλά περί νέων πολιτικών δεδομένων, που θα γεννηθούν από το καθαρό και πλειοψηφικό «όχι» του ελληνικού λαού. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι δανειστές και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους και εξ αυτού του λόγου έχουν αποδοθεί σε αυτή τη λυσσώδη προσπάθεια φόβου και παραπληροφόρησης. Μοναδική τους ελπίδα είναι ο ελληνικός λαός, όχι μόνο ν’ αποδεχθεί τη συνέχιση της φτωχοποίησης, αλλά και να νομιμοποιήσει τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος του την περασμένη πενταετία.
• Αν υπερισχύσει το «ναι» την Κυριακή, οι κινήσεις της κυβέρνησης ποιες θα είναι; Θα συνυπογράψει μια συμφωνία και θα αποχωρήσει ή θα παραιτηθεί και θα προσφύγει άμεσα σε εκλογές;
Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τον περιοδεύοντα θίασο των μνημονιακών συνεταίρων επί σκηνής. Αρχής γενομένης από τον κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό του Χρηματιστηρίου, τον κ. Καραμανλή, τον πρωθυπουργό του διπλασιασμού των ελλειμμάτων, τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο, τους μοιραίους και άβουλους αποδέκτες και υπογραφείς των μνημονίων, και φυσικά τον κ. Σαμαρά, τον πρωθυπουργό των Ζαππείων, όλοι καταβάλλουν εργώδη προσπάθεια να πείσουν για την ανάγκη αποδοχής των τελεσιγράφων διά του «ναι» στο δημοψήφισμα και της συνέχισης της πολιτικής τους. Το «ναι» που ζητάνε είναι η ψήφος που θα ξεπλύνει την καταστροφή που επέβαλαν. Δικαίως το επιδιώκουν. Αποζητούν την πολιτική τους νεκρανάσταση. Ολοι εναντίον ενός, του Αλέξη Τσίπρα, όλοι εναντίον της κυβέρνησης της Αριστεράς. Το «ναι» όμως θα είναι και το μέσον ακύρωσης οποιασδήποτε λαϊκής αντίδρασης στο μέλλον και αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι οι εγγυητές της ομαλότητας, της τήρησης της συνταγματικής τάξης, του ίδιου του κοινοβουλευτισμού και σεβόμενοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με αίσθημα ευθύνης θα πράξουμε τα αυτονόητα.
• Η Ανγκελα Μέρκελ πρόσφατα το υπονόησε, ο Μαριάνο Ραχόι το είπε ξεκάθαρα. Αν υπερισχύσει το «ναι», τότε οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με άλλη κυβέρνηση. Επιθυμούν την «αριστερή παρένθεση»;
Είναι προφανές ότι η ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη Δεξιά με κυνισμό δηλώνει τις προθέσεις της. Ελπίζω ο ελληνικός λαός να ακούει και να κρίνει. Η κυρία Μέρκελ αντιλαμβάνεται ότι το σχέδιο για μια γερμανική Ευρώπη οικοδομείται μόνο με την εμπέδωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, των αντιδημοκρατικών πρακτικών, των εκβιασμών και του πειθαναγκασμού, ενώ ο κύριος Ραχόι γνωρίζει πολύ καλά ότι η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης ενισχύει την ισπανική Αριστερά, η οποία βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας, όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες ισπανικές δημοτικές εκλογές. Επομένως έχουν σοβαρούς λόγους να μας αντιπολιτεύονται και μάλιστα με τον τρόπο που το κάνουν. Φοβούνται.
 http://www.efsyn.gr/arthro/oi-daneistes-eihan-apo-tin-arhi-shedio-straggalismoy-tis-ellinikis-kyvernisis