Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παραιτείται από βουλευτής ο Κώστας Δαμαβολίτης

Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Επιστολή παραίτησης απέστειλε πριν λίγη ώρα ο Κώστας Δαμαβολίτης, με την οποία περιγράφει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την πράξη.
Τη θέση του παραιτηθέντος βουλευτή θα πάρει ο Γρηγόρης Μακαρώνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαμαβολίτης, μιλώντας το πρωί στο Mega, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ψηφίσει “ναι” στο δημοψήφισμα, διότι κατά τον ίδιο το "ναι" είναι σε μέτρα επώδυνα και δύσκολα που δεν ξέρει καν αν θα τα σηκώσει η κοινωνία, αλλά το "όχι" μπορεί να οδηγήσει στη δραχμή, και αυτό υποστήριξε "θα είναι η αυτόματη καταστροφή της χώρας κάτι στο οποίο δεν θέλω εγώ να συναινέσω".


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602704/paraiteitai-apo-voyleytis-o-kostas-damavolitis#ixzz3eln1bc3T

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Νέα, χυδαία παρέμβαση κατά Τσίπρα

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ»

Χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν τα όρια του «πολιτικώς ορθού» και παραληρηματικού ύφους εκτιμήσεις κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε γερμανική εφημερίδα, σε (άλλη) μία προσπάθεια υπονόμευσης της ελληνικής κυβέρνησης και της προσπάθειάς της.
Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που εξέλεξε ο ίδιος ο λαός στην ηγεσία της χώρας, «δημαγωγό», «ποδηγέτη του λαού», «απρόβλεπτο»! «Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν», υπερθεματίζει ο κ. Σουλτς.
Ανερυθρίαστα εκφράζει την ελπίδα να αναλάβει καθήκοντα «μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και «να δοθεί τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».
«Στην περίπτωση που ο λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων – και ως εκ τούτου, υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη – θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», εκτιμά ο Μάρτιν Σουλτς και προσθέτει: «Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να γεφυρωθεί με μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με την οποία θα μπορούσε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».
Ο κ. Σουλτς επιμένει προκλητικά, λέγοντας πως «αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μία λογική συμφωνία με τους θεσμούς, τότε η εποχή ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τελειώσει. Αν γίνει αυτό, η Ελλάδα έχει άλλη μία ευκαιρία».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602711/dimopsifisma-soylts-nea-xydaia-paremvasi-kata-tsipra#ixzz3elmesvua

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ!
ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ «ΝΑΙ» ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΧΟΥΝΤΟΦΤΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;
Οι πολιτικάντηδες που είχαν τον στρατό μόνο για να τον αρμέγουν με μίζες!
Η συμμορία των Ιμίων που έστειλε τρεις ήρωες στον θάνατο για να ξεκινήσει το πανηγύρι της μίζας που κατέστρεψε την Ελλάδα!
ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Το είχαμε εντοπίσει από εχθές ότι σταγονίδια της συμμορίας των διεφθαρμένων, είχαν ανοίξει έναν βρώμικο πόλεμο κατά των ενόπλων δυνάμεων, βαπτίζοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με το εθνόσημο ως «τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους»! Είχαν προηγηθεί βέβαια τα άθλια πλακάτ των αγράμματων προπαγανδιστών στην πρώτη «φιλοευρωπαϊκή» συγκέντρωση. Σήμερα δυστυχώς, βγάζουν και την κουκούλα εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του δημοκρατικού στρατού του Έθνους, αμφισβητώντας ότι ο στρατός της δημοκρατίας εγγυάται την σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Ναι, αυτοί που φυλούν τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού επιτρέπουν να υπάρχει οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Αυτοί εγγυώνται την ΑΠΟΤΡΟΠΗ καθε απειλής απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.
Όπως την εγγυήθηκαν στην Κύπρο με την Μεραρχία, που μόλις τα ΧΟΥΝΤΟΦΤΥΣΜΑΤΑ την απέσυραν, διαλύθηκε καθε ψήγμα κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής του Κυπριακού Ελληνισμού. Διαλύθηκε η ίδια η ζωή του Κυπριακού Ελληνισμού με χιλιάδες νεκρούς και 250,000 πρόσφυγες!
Τι επιθυμούν λοιπόν τα χουντοφτύσματα των νταβατζήδων; Απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων;
Γιατί δεν ρωτούν τον νησιωτικό Ελληνισμό για τις ζωές που σώζει καθημερινά το στράτευμα; Για την κοινωνική πολιτική; Για την ΜΟΜΑ που ήδη έχει ξεκινησει έργα σε απομακρυσμένα σημεία;
Ποιό είναι εντέλει το δόλιο σχέδιο της διαπλοκής και των πολιτικων τους υπαλλήλων; Το ίδιο με τους ιδεολογικούς προγόνους κάποιων υπερμνημονιακών, που πλήρωσε ο Ελληνισμός με αίμα;
Ντροπή στους υπόλοιπους που επικροτούν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

http://olympia.gr/2015/07/02/η-συμμορια-του-σαμαρα-υβριζει-το-στρατ/#more-486265

Δημοψήφισμα: Πώς φτάσαμε ως εδώ - Το Χρονικό από το 2010 έως το 2015 (Μέρος 1ο)

Η αλήθεια με αποδείξεις. Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει όλο το χρονικό από την είσοδο της χώρας στα μνημόνια μέχρι το παρά πέντε των τωρινών διαπραγματεύσεων και το επικείμενο δημοψήφισμα. Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν το άσπρο... μαύρο, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι έλεγαν και κυρίως τι έκαναν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί. 
Της Γεωργίας Λινάρδου
Τον Ιανουάριο του 2010 ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δήλωνε από το Νταβός: «Δε θέλουμε αυτή η κρίση να χτυπήσει και να πληρώσει ο μέσος Έλληνας»!!!
Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης πριν βάλει την «υπογραφή» του στη συγκυβέρνηση, δήλωνε: «Πρέπει με σαφήνεια αγαπητέ φίλε να σου πω στην προωθούμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ ΝΔ, η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή και δε θα δώσει το δημοκρατικό αριστερό άλλοθι σε μία συγκυβέρνηση αυτών των δύο κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που είναι και οι μεγάλοι ένοχοι για την κατάντια που βρίσκεται η χώρα και για τον τεμαχισμό της κοινωνίας»

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με απίστευτο στόμφο έλεγε για το Μνημόνιο: «Να συναινέσω σε τι;  Σ’ αυτό που διαφωνώ, σ’ αυτό που διαλύει τη χώρα μου; Ενότητα στο σωστό επιβάλλεται, ενότητα στο λάθος απαγορεύεται. Δε θα ήταν ενότητα, θα ήταν συνενοχή»!!!
Τότε που έλεγε ότι η Ελλάδα θα σταθεί μόνη της στα πόδια της χωρίς το ΔΝΤ.


 
Την εποχή εκείνη, η επίσημη ανεργία βρισκόταν στο 26,8% κατατάσσοντας τη χώρα μας σε μία θέση με τις χειρότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, οι μισθοί δεν είχαν πειραχθεί ακόμη και οι συνταξιούχοι έπαιρναν το δώρο τους.
Λίγο πριν ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάσει τα επιχειρήματά του για τη διάσωση της Ελλάδας στο Νταβός, τιμά στο Ζάππειο τις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση είναι δραματική, αλλά το κρύβει...


 
Τι είχε απαντήσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου; «Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στις ανάγκες αυτές όπως είπατε, διεθνές νομισματικό ταμείο. Δεν το’ χουμε ανάγκη...»
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυπτε (συνέντευξη Ζωής Γεωργαντά μέλους της Επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) πως το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat. Γιατί; Διότι έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14% για να παρθούν έτσι δυσβάσταχτα μέτρα κατά της χώρας μας.
Μέσα Μαρτίου του 2010, ο Γ.Παπανδρέου βρίσκεται στην Ουγγαρία και δηλώνει πως αν η χώρα μας δε λάβει στήριξη από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το χαλί για την εποχή του Μνημονίου αρχίζει να στρώνεται. Η κάθε κίνηση για σωστό στρώσιμο αυτού του χαλιού, προϋποθέτει και νέα μέτρα.
Περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων, περικοπή 12% των επιδομάτων του Δημοσίου, μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αύξηση 15% στο φόρο της βενζίνης, επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα, ο ΦΠΑ στο 23% και η ζωή στο απόσπασμα...
Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποφασίζεται η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Ένα μήνα μετά έρχεται και το ΔΝΤ με αρχή το Καστελόριζο.
«Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην ευρωπαϊκή ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Οι εταίροι μας θα συνδράμουν ουσιαστικά ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά», δηλώνει από το Καστελόριζο ο Γ.Παπανδρέου.
Η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει πια καλά πως βαδίζει σε έναν ασφυκτικό θάλαμο χωρίς εξαερισμό και δίχως πόρτα διαφυγής. Η χώρα οδηγείται στην εντατική.
Στην ομιλία του στη Βουλή, ένας ακόμη «στυλοβάτης» των κυβερνήσεων των Μνημονίων, ο Γ.Καρατζαφέρης, δηλώνει: «Δεν ξέρουμε εμείς πως υπάρχει πολιτικό κόστος ότι θα μας φωνάζουνε οι άνθρωποι ότι εμείς ψηφίσαμε για να τους κοπεί ο μισθός και η σύνταξη; Δεν το ξέρουμε; Και θα πρέπει να εξηγούμε σε κάθε έναν που συναντάμε ότι υπήρχε κίνδυνος να τα χάσεις όλα γι’ αυτό περιορίσου σ’ αυτό που σου δίνουν;»
Σ’ αυτήν την καθ’ όλα αυθόρμητη τοποθέτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή η οποία στο δρόμο αποκαλύφθηκε σε μη αυθόρμητη, θα μπορούσε να συμπτυχθεί η μέχρι τώρα προσπάθεια των υποστηρικτών του Μνημονίου να πείσουν την ελληνική κοινωνία να δεχθεί, αλλά και να επωμιστεί μια σειρά αρνητικών αποφάσεων στη ζωή της.
Το πρώτο Μνημόνιο γίνεται νόμος του κράτους με ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνονται διαρροές. Θα μπορούσαν αυτές οι διαρροές να σώσουν εκείνη τη στιγμή τη χώρα; Όχι. Ωστόσο, οι μικρής σημασίας επομένως διαφοροποιήσεις, οδηγούν σε πολιτική αναταραχή με τον Παπανδρέου να αναζητά συμμάχους. Ο μέχρι τότε εμφανιζόμενος ως αντιμνημονιακός Σαμαράς δε θέλει να συγκυβερνήσει, αλλά να κυβερνήσει. Γίνεται ανασχηματισμός. Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεύτερος αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός.
Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πολιτική απαξίωση. Κάποιοι μιλούν για έλλειμμα αντιπροσώπευσης. Ο κόσμος έχει αρχίσει να μην πιστεύει τα όσα του υπόσχονται. Η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων εξοργίζει. Άραγε ζούμε το τέλος μιας εποχής;
Η πίεση που ασκείται στο κυβερνών κόμμα είναι εκρηκτική. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου τον Σεπτέμβρη του 2010 στη Βουλή: «Μαζί τα φάγαμε». Συμμέτοχοι και συνένοχοι, δηλαδή...
Παρά τα μέτρα και το πρώτο Μνημόνιο, η ελληνική οικονομία δε δείχνει να συνέρχεται. Τα στοιχεία επιμένουν σε δημοσιονομική ανισορροπία. Την ώρα που σε μία ακόμη σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα της Μεσογείου όπως η Ισπανία, ο κόσμος έχει κατακλύσει τις κεντρικές πλατείες με τους Indignados να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη γεννηθεί ένα μαζικό κίνημα. Αυτό γίνεται λίγο μετ’ αφ’ ότου ένα πανό των Ισπανών κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Ελληνες!». «Σωπάτε, σωπάτε, ο έλληνας κοιμάται».
Γεννιέται το Κίνημα των Αγανακτισμένων.
Υπάρχει κομματική κηδεμονία στην αντίδραση χιλιάδων ανθρώπων που για εβδομάδες κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος απλά ως Αγανακτισμένοι; Όχι. Το ζητούμενο είναι η αληθινή Δημοκρατία. Σιγά-σιγά, όμως, η πλατεία αρχίζει να χωρίζεται σε πάνω και κάτω. Στην πάνω πλατεία εκτοξεύονται συνθήματα και ύβρεις κατά των πολιτικών, εκφράζεται οργή. Στην κάτω πλατεία πραγματοποιούνται συνελεύσεις με έναν πυρήνα προοδευτικών πολιτών που αγωνιούν για την επόμενη μέρα της χώρας.
Εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Λιτότητα και σκληρές περικοπές. Τίθεται θέμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση ή κούρεμα του χρέους.
Για λίγο καιρό η οργή της πλατείας Συντάγματος αντέχει. Μπορεί άραγε η αγωνία και ο θυμός αυτών των ανθρώπων να αποτελέσουν το σπόρο για τη γέννηση ενός ισχυρού μαζικού κινήματος το οποίο θα είχε τη δύναμη να αντιταχθεί στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τις όποιες εσωτερικές αντιμνημονιακές δυνάμεις; Δε θα το μάθουμε ποτέ.
Το Κίνημα των Αγανακτισμένων σβήνει το Φθινόπωρο του 2011.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται στην εκπομπή "Le Monde en Marche" του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 5 και χαρακτηρίζει τους Αγανακτισμένους “Φασίστες, Κομμουνιστές και Μαλάκες”.


 
Το χαράτσι της ΔΕΗ
Τον Σεπτέμβριο του 2011 οι διαπραγματεύσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της τρόικα, δεν πάνε καλά. Η τρόικα επιβάλλει επιπλέον μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ. Ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής όπου αποφασίζεται το κούρεμα του δημοσίου χρέους κατά 50% και νέα μέτρα για την Ελλάδα. Είναι η περίοδος που ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος αποφασίζει το γνωστό σε όλους μας χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ λίγους μήνες πριν το έχει απορρίψει ως εισπρακτικό μέτρο.


 
Με το περιβόητο χαράτσι τα έβαλε προεκλογικά ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του δεσμεύσεων, υποστήριζε μεταξύ άλλων πως:«Θα αντικαταστήσουμε επίσης το περιβόητο χαράτσι με έναν ενιαίο νόμο για την ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε. Το νέο ΕΤΑΚ θα είναι πιο δίκαιο πιο ελαφρύ για όλους και πιο αποδοτικό για το κράτος, χώρια που το χαράτσι του κυρίου Βενιζέλου έβλαψε και τις εισπράξεις της ίδιας της ΔΕΗ».

Και δυστυχώς η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Το Newsbomb θα συνεχίσει την καταγραφή της θλιβερής πενταετίας που οδήγησε τη χώρα στο βούρκο. Θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις και τα ψεύδη των πρωταγωνιστών που άλλα υποσχέθηκαν στο λαό και άλλα έκαναν. 
Στα ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν θα επιχειρήσουμε ένα πέρασμα από τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Εργασίας για να σας υπενθυμίσουμε τα «μεγάλα» έργα που άφησαν πίσω τους οι εθελόδουλοι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, αυτοκτονίες και ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/602588/dimopsifisma-mana-moy-ellas-xroniko-2010-eos-to-2015#ixzz3eliDyC00

 

Δημοψήφισμα 2015: Ηχηρό «ΟΧΙ» Τσίπρα σε κυβέρνηση... μαριονέτα

Απίστευτο παρακήνιο - Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr εκπρόσωποι της «τρόικας εσωτερικού» ζήτησαν - μέσω τρίτου πολιτικού προσώπου - από τον Τσίπρα να κρατήσει την πρωθυπουργία σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού - «Ψάξτε αλλού για δοτούς πρωθυπουργούς» η οργισμένη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. 
Οργιώδεις κινήσεις παρασκηνίου, δυσώδους παρασκηνίου βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες από κέντρα εντός κι εκτός Ελλάδας, σε μια προσπάθεια ακόμα και αποσταθεροποίησης της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας και εκτροπής!
Μοναδικός τους στόχος, να ακυρώσουν την ελεύθερη έκφραση του λαού και να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση μαριονέτα, πειθήνια, υπάκουη στα κελεύσματα των δανειστών, μια κυβέρνηση που χωρίς ουσιαστικά αντιπολίτευση θα οδηγήσει το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία, κοινωνική περιθωριοποίηση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, τις τελευταίες ώρες γνωστός επιχειρηματίας, απ’ αυτούς που χαρακτηρίζονται «νταβατζήδες», μέσω τρίτου προσώπου, γνωστού πολιτικού, έκανε την πρόταση στον Αλ. Τσίπρα να:
- Ακυρώσει το δημοψήφισμα με κάποια μεθόδευση.
- Προχωρήσει σε συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας».
- Κρατήσει την πρωθυπουργία!
Μάλιστα, τον διαβεβαίωσε ότι στη συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι σύμφωνοι οι Αντ. Σαμαράς, Στ. Θεοδωράκης, Β. Βενιζέλος, αν και του επεσήμαναν ότι... ο Αντ. Σαμαράς προβάλλει αντιρρήσεις στο να διατηρήσει ο Αλ. Τσίπρας την πρωθυπουργία, αλλά όπως του τονίστηκε «θα τον πείσουμε»!
Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν άμεση. Αποφασιστική. Κατηγορηματική.
«Ψάξτε αλλού να βρείτε δοτό πρωθυπουργό. Η λαϊκή εντολή είναι σαφής. Θα την τιμήσω. Από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να γίνει άλλη κυβέρνηση»!
Πάντως κατά τις πληροφορίες μας, οι προσπάθειες του συστήματος των νταβατζήδων, εγχώριων κι εξωχώριων, συνεχίζονται και θα συνεχιστούν, σε μια ύστατη επιχείρηση να αλυσοδεθεί για άλλη μια φορά ο λαός μας. Και απομένουν ακόμα λίγες, αλλά κρίσιμες ώρες...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602716/dimopsifisma-2015-hxiro-oxi-tsipra-se-kyvernisi-marioneta#ixzz3elhGXiYX

Η σιγουριά Τσίπρα και η δήλωση Καμμένου που θα συζητηθεί

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο. Τι δήλωσε για τις περικοπές. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό", είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας
Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά την ενημέρωσή του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμισή του.
Ακόμη, σημείωσε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις, για να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία. «Την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο μια αναφορά του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:
"Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.
Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/tsipras-den-tithetai-thema-amfisvhthshs-toy-gewpolitikou-prosanatolismou-ths-xwras.3557578.html

ΕΥΡΩΠΗ «Ούτε ένα σεντ όσο οι κομμουνιστές είναι στην εξουσία»

Όσο οι Τσίπρας και Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δει ούτε ένα σεντ βοήθειας, είναι η διάθεση στο Βερολίνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times του Λονδίνου», που επικαλούνται υψηλό στέλεχος των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών.
«Σήμερα το ερώτημα που τίθεται είναι εάν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Η απάντηση είναι σαφής σε όλα τα κόμματα: Οχι» είπε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, αποκαλύπτοντας την προσπάθεια της Ε.Ε. να εκδιώξει τον τσίπρα από την εξουσία, ασχέτως από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου.
Εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παραμείνουν στην εξουσία, ακόμα και μετά από ενδεχόμενη επικράτηση του «ναι», ο Γερμανός πολιτικός άφησε να εννοηθεί ότι η Αθήνα δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει νέα συμφωνία.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) η Γερμανική Βουλή μπορεί να μπλοκάρει με την ψήφο της οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα.
Ο βετεράνος πολιτικός είπε ότι και οι Χριστιανοδημοκράτες και οι «αδελφοί» τους Χριστιανοκοινωνιστές θα πει «όχι» σε μια νέα συμφωνία όσο αυτοί οι δύο «κομμουνιστές» παραμένουν στην εξουσία.
Στο κόμμα μου, το CDU/CSU) είναι πολλοί συνάδελφοί μου που θα ψήφιζαν «όχι» εάν το ζητήσουν οι Βαρουφάκης και Τσίπρας. Κι αυτό είναι βέβαιο. Διότι απλώς δεν τους εμπιστευόμαστε πλέον. Λένε ότι δεν πρόκειται να δώσουν άλλα χρήματα φορολογουμένων στην Ελλάδα χωρίς αξιόπιστο εταίρο». Αναφερόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Χρειαζόμαστε αξιόπιστο εταίρο για να κάνει την δουλειά».
Το ευρωπαϊκό σχέδιο -γράφουν οι Times- είναι να υποστηριχθεί το «ναι» παρουσιάζοντας το διακύβευμα ως ερώτηση για την συμμετοχή στο ευρώ και όχι για τα μέτρα λιτότητας και στην περίπτωση επικράτησης του, να εκδιωχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναμενόμενη παραίτηση του Τσίπρα.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει το "ναι". Μετά θα χρειαστούμε μια νέα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα μέτρα».
Ο Γερμανός πολιτικός -γράφουν οι Times- αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς έχει εμπλακεί σε μυστικές συνομιλίες, πιθανώς και με τον Τσίπρα -τον οποίον θεωρεί μετριοπαθή- προκειμένου να διασπαστεί το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο στόχος είναι να συγκροτηθεί «κυβέρνηση τεχνοκρατών» ως προαπαιτούμενο για ένα νέο πακέτο βοήθειας, με τη συμμετοχή των μετριοπαθών βουλευτών του ΣΥΡΖΙΑ για να αποφευχθούν νέες εκλογές.
Στην περίπτωση δε που επικρατήσει το «όχι» και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην εξουσία, ο Γερμανός βουλευτής υποστήριξε ότι «όλα θα τελειώσουν» και η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ, μετά τη αδυναμία της να πληρώσει την δόση στην ΕΚΤ, στις 20 Ιουλίου. «Θα συζητήσουμε», είπε ανθρωπιστικό πρόγραμμα σωτηρίας αλλά όχι κι άλλο μνημόνιο». 

http://www.efsyn.gr/arthro/oyte-ena-sent-oso-oi-kommoynistes-einai-stin-exoysia

ΕΥΡΩΠΗ Το ελληνικό χρέος φοβίζει την Τράπεζα της Αγγλίας

«Η όλο και βαθύτερη κρίση στην Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος». Αυτό αναφέρει η Εκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας. Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι η προοπτική έχει επιδεινωθεί, καθώς «οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την Ελλάδα άρχισαν να αποκρυσταλλώνονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ και η προοπτική έχει επιδεινωθεί».
Το κορυφαίο πιστωτικό ίδρυμα της Γηραιάς Αλβιώνας επισημαίνει επίσης ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και πως είναι σε ετοιμότητα, για την περίπτωση που βαθύνει ακόμη περισσότερο η κρίση στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει βρετανικές επιχειρήσεις που θα πληγούν άμεσα. Αν και αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Τράπεζα της Αγγλίας είναι η μετάδοση της κρίσης σε άλλες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, όπου η έκθεση των βρετανικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών είναι πολλαπλάσια από ό,τι στην Ελλάδα.
Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε για μια ακόμη φορά την ταξιδιωτική του οδηγία για τη χώρα μας, δίνοντας ακόμη πιο λεπτομερείς συμβουλές σε όσους Βρετανούς αντιμετωπίσουν άμεσα προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα.
Ενώ, μετά το BBC, και η ιστοσελίδα της εφημερίδας Guardian καλεί τους αναγνώστες της να καταθέσουν την εμπειρία τους από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μάλιστα, η εν λόγω πρόσκληση είναι γραμμένη και στα ελληνικά.
Με αυτά και με τα άλλα, αίσθηση έχει προκαλέσει το κύριο άρθρο της εφημερίδας Times, που κάνει λόγο για «ριζοσπαστικό λάθος» και τονίζει ότι τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα της Ευρώπης θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την πανωλεθρία της Ελλάδας. Το άρθρο ασκεί έντονη κριτική στον Ελληνα πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του δημαγωγική. Παράλληλα δε, υπογραμμίζει πως η άποψη ότι μπορεί να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο με την προσέλκυση εθνικιστικών αντιλήψεων και καταγγελίας του καπιταλισμού δεν είναι απλά κακή, είναι λάθος, αν κάποιος δει το παράδειγμα της Ελλάδας.
«Να φύγει η κυβέρνηση»
Το κλίμα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις Γερμανού πολιτικού των Συντηρητικών, ο οποίος δήλωσε στους Times πως δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα σεντς από τη νέα δανειακή σύμβαση, αν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα και δεν φύγουν από την εξουσία οι κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης. «Δεν πρόκειται να δώσω τα χρήματα των φορολογουμένων στην Ελλάδα, χωρίς έναν αξιόπιστο εταίρο απέναντι μας που θέλει να κάνει το καθήκον του», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός.
 http://www.efsyn.gr/arthro/elliniko-hreos-fovizei-tin-trapeza-tis-agglias

H GPO καταγγέλλει διαρροή στοιχείων ανολοκλήρωτης έρευνας

Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου
Διαρροή στοιχείων έρευνας που δεν είχε ολοκληρωθεί καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η εταιρία δημοσκοπήσεων GPO.
"Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPOδηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της" αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:
"Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών - δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού".
Το σχετικό δημοσίευμα έκανε λόγο για προβάδισμα στο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η GPO για λογαριασμό της BNP Paribas. Υπολόγιζε το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να κάνουν αυτή την επιλογή φτάνει το 47,1%. Αντίθετα, οι πιθανοί και σίγουροι ψηφοφόροι του ΟΧΙ αντιστοιχούν σε 43,2%. Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ ανέρχεται στο 43,3%, ενώ το σίγουρο ΟΧΙ είναι στο 39,3%.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/h-gpo-kataggellei-diarroh-stoixeiwn-anoloklhrwths-ereynas.3557673.html

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του Πολιτισμού τάσσονται υπέρ του «Όχι» Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του Πολιτισμού τάσσονται υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του Πολιτισμού τάσσονται υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
politismos
Με σύνθημα: «Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ», σημειώνεται στο κείμενο της Επιτροπής Πολιτισμού για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ, ότι «o
Ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα λέει ΟΧΙ:
-στις προτάσεις των δανειστών που προβλέπουν απάνθρωπα μέτρα λιτότητας-
-στα μνημόνια εξάρτησης και υποτέλειας του ελληνικού λαού
-στην διαρκή εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια
-στην κατάργηση της ελεύθερης βούλησης ενός λαού να επιλέγει το παρόν και το μέλλον του
-στην αποικιοκρατική αντίληψη των δανειστών.
-στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού από Τρόικα.
-στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς των δανειστών.
-στην καταδίκη της επόμενης γενιάς.
-στην Ευρώπη των λίγων και ισχυρών.
-στον φόβο.
Λέει ΟΧΙ γιατί είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή του κυριαρχία. Ζητάμε τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων πολιτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία, για μια Ευρώπη των λαών, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης. Λέμε ΟΧΙ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πούμε ΝΑΙ στη ΖΩΗ. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης. Την ΚΥΡΙΑΚΗ ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπειά μας».
Το μήνυμα υπέρ του «Όχι», υπογράφουν σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί και εν γένει προσωπικότητες από όλους τους τομείς του πολιτισμού:
Νίκος Κούνδουρος (σκηνοθέτης), Νένα Βενετσάνου (τραγουδίστρια), Βασίλης Παπακωνσταντίνου (τραγουδιστής), Τάνια Τσανακλίδου (τραγουδίστρια), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (ηθοποιός), Αφροδίτη Μάνου (τραγουδοποιός-ερμηνεύτρια), Λάκης Χαλκιάς (τραγουδιστής), Ματούλα Ζαμάνη (τραγουδίστρια), Θοδωρής Αμπαζής (σκηνοθέτης-αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), Υρώ Μανέ (ηθοποιός), Χάρρυ Κλυνν, Ντίνα Κώνστα (ηθοποιός), Μαρία Καβογιάννη (ηθοποιός), Αργύρης Ξάφης (ηθοποιός), Κλέων Γρηγοριάδης (ηθοποιός), Λένα Πλάτωνος (μουσικός), Κώστας Καλδάρας (συνθέτης), Γεράσιμος Γεννατάς (ηθοποιός), Γιάννης Ζουγανέλης (ηθοποιός), Τζένη Δριβάλα (σοπράνο), Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος (συνθέτης-στιχουργός-μουσικός παραγωγός), Σταμάτης Κραουνάκης (συνθέτης) Γιώργος Χρανιώτης (ηθοποιός), Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια), Τζόυς Ευείδη (ηθοποιός), Κυριάκος Κατζουράκης (εικαστικός), Μηνάς Χατζησάββας (ηθοποιός), Χάρης Γρηγορόπουλος (ηθοποιός), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (ηθοποιός), Σταύρος Ζαλμάς (ηθοποιός), Όμηρος Πουλάκης (ηθοποιός), Βέτα Μπετίνη (ηθοποιός), Γιώργος Χασάπογλου (συγγραφέας), Αλεξάνδρα Παυλίδου (ηθοποιός), Ρήγας Αξελός (ηθοποιός), Νίκος Σούλης (σκηνοθέτης), Λαοκράτης Βάσσης (φιλόλογος-συγγραφέας), Μάνια Παπαδημητρίου (ηθοποιού), Πηνελόπη Πιτσούλη (ηθοποιός), Κάτια Γέρου (ηθοποιός), Αθήνα Τσιλίρα (ηθοποιός), Τάκης Βαμβακίδης (ηθοποιός), Αννίτα Δεκαβάλλα (Θέατρο Εξαρχείων), Θέμης Μουμουλίδης (σκηνοθέτης), Θέμης Ανδρεάδης (τραγουδοποιός), Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (σκηνοθέτης), Γιάννης Μποσταντζόγλου (ηθοποιός), Σάρα Γανώτη (ηθοποιός-σεναριογράφος), Μαρία Κεχαγιόγλου (ηθοποιός), Καίτη Κωνσταντίνου (ηθοποιός), Λέανδρος Πολενάκης (συγγραφέας), Τζίνα Πολίτη (πανεπιστημιακός), Λαέρτης Βασιλείου (ηθοποιός), Σοφία Βογιατζάκη (ηθοποιός), Χάρης Μαυρουδής (ηθοποιός), Μανόλης Μαυροματάκης (ηθοποιός), 'Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (ηθοποιός), Κώστας Φαλελάκης (ηθοποιός), Νίκος Αλευράς (σκηνοθέτης), Γιώργος Κορδέλλας (σκηνοθέτης), Κώστας Μπερικόπουλος (ηθοποιός), Νίκος Αμπατζής (σκηνοθέτης), Γιάννης Αναστασάκης (ηθοποιός), Ντίνος Καρύδης (ηθοποιός), Έλενα Πατρικίου (ιστορικός-σκηνοθέτρια), Δημήτρης Καρατζιάς (ηθοποιός-σκηνοθέτης),
Παναγιώτης Μεντής (συγγραφέας-ηθοποιός), Γιώργος Ψυχογιός (ηθοποιός), Καλλιόπη Βέττα (τραγουδίστρια), Γιάννης Ιωάννου (συνθέτης-ενορχηστρωτής), Ιωσήφ Ιωσηφίδης (ηθοποιός), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (λυρική τραγουδίστρια), 'Αννα Χατζησοφιά (συγγραφέας-ηθοποιός), Κωνσταντίνος Τζαμιώτης (συγγραφέας), Ελένη Τζώρτζη (ηθοποιός), Νίκος Τουλιάτος (μουσικός), Θωμάς Τσαλαπάτης (ποιητής), Νάνσυ Σπετσιώτη (σκηνοθέτης), Διονύσης Τσιλιμίδος (δημοσιογράφος), Δημήτρης Χαβρές (ηθοποιός), Κώστας Χαριτάτος (συνθέτης), Έρση Χατζηαργυρού (γλύπτρια), Βαγγέλης Χατζησίμος (λυρικός καλλιτέχνης), Αγγέλα Χρυσοβιτσάνου (γλύπτρια), Βασίλης Σπυρόπουλος (ηθοποιός), Στάθης Βούτος (ηθοποιός), Νίκος Σταυρακούδης (ηθοποιός-σεναριογράφος), Ελένη Παξινού (σνεαριογράφος-συγγραφέας), Τάκης Μελίδης (σκηνοθέτης), Νίκος Κορογιάννης (ηθοποιός), Esther Andre-Gonzales (σκηνοθέτης), Βασίλης Λουφέτος (ηθοποιός), Φαίη Τζανετοπούλου (σκηνοθέτης), Μαρίκα Θωμαδάκη (κριτικός-σκηνοθέτης-πανεπιστημιακός), Ειρήνη Μαργαρίτη (ποιήτρια), 'Ακης Σιδέρης (ηθοποιός), Σπύρος Σαραφιανός (ηθοποιός), Μαίρη Ανδρέου (ηθοποιός), Μάνος Ψιστάκης (σεναριογράφος), Αντρέας Καλαβρούζος (ηθοποιός), Δώρα Χρυσικού (ηθοποιός), Σταμάτης Τζελέπης (ηθοποιός), Νίκος Αβαγιαννός (ηθοποιός), Διονύσης Βίτσος (εκδότης), Σάκης Τσιλίκης (μουστικός), Πετρή Σαλπέα (τραγουδίστρια), Κώστας Σκόνδρας (μουσικός), Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη (ηθοποιός), Μαρία Δούση (ηθοποιός), Μαρία Μιχαήλ (ψυχολόγος), Φανή Αδαμίδου (ηθοποιός), Μαρία Καρακίτσου (ηθοποιός), Σάββας Κωφίδης (ποδοσφαιριστής), Ντίνα Αβαγιαννού (ηθοποιός), Νίκος Αναστασόπουλος (ηθοποιός), Μάνος Αντωνιάδης (μουσικός), Φώτης Αποστολάρας (μουσικός-καθηγητής μουσικής), Δημήτρης Αρβανίτης (γραφίστας), Νίκος Αρβανίτης (ηθοποιός), Ελένη Σούμη (εικαστικός), Μάκης Σπετσιέρης (πρ. Σωμ. Εργαζ. Εθνικού Θεάτρου), Εύα Στυλάντερ (ηθοποιός), Φώτης Αρμένης (ηθοποιός), Ελένη Αστρινάκη (ποιήτρια-σεναριογράφος), Έλενα Βακάλη (χορεύτρια), Γεωργία Βεληβασάλη (τραγουδίστρια), Βασίλς Καΐλας (ηθοποιός), Γιώργος Βούρος (ηθοποιός-σκηνοθέτης).
Τάκης Βουτέρης (Θέατρο Εξαρχείων), Αγγελική Τόμπρου (ηθοποιός), Φύλλη Γεωργιάδου (λυρική τραγουδίστρια), Κώστας Γεωργόπουλος (μουσικός), Αντωνία Γιαννούλη (ηθοποιός), Μανώλης Γιούργος (εκπαιδευτικός-ηθοποιός), Τάσος Γκρους (συνθέτης), Αλμπέρτα Τσοπανάκη (σκηνοθέτης-ηθοποιός), Πέτρος Δαμουλής (ηθοποιός-μουσικός-σκηνοθέτης), Ελένη Δαφνή (ηθοποιός), Νίκος Δαφνής (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Βασιλική Δέλλιου (ηθοποιός), Στέφανος Δημητρίου (αν. Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Παν/μίου Ιωαννίνων), Χρύσα Διαμαντοπούλου (ηθοποιός), Μαίρη Εσπέρ (τραγουδίστρια-καθηγήτρια Μουσικής), Αλέξανδρος Ζαχαρίας (ηθοποιός-χορογράφος), Ηλίας Ζερβός (ηθοποιός), Κωστής Ζευγαδέλλης (συνθέτης), Θοδωρής Καζής (σκηνοθέτης), Ελένη Καλαρά (ηθοποιός), Μαίρη Καλδάρα (Ίδρυμα Κακογιάννη), Χριστοφορος Κανάκης (μουσικός), Δημήτρης Καντιώτης (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Αθηνά Αλεξοπούλου (ηθοποιός), Αλεξάνδρα Παυλίδου (ηθοποιός), Σταύρος Καπελούζος (παραγωγός), Παναγιώτης Καποδίστριας (ηθοποιός-σεναριογράφος), Λεφτέρης Καπώνης (συγγραφέας), 'Αννα Καραγεωργιάδου (τραγουδίστρια-καθηγήτρια μουσικής), Κώστας Κατωμέρης (ηχολήπτης), Κώστας Κεχαγιόγλου (ηχολήπτης), Κώστας Κλάδης (ηθοποιός), Χρήστος Κοκότζης (μουσικός), Φωτεινή Κοτρώτση (σκηνοθέτης), Βασίλης Κουκαλάνι (ηθοποιός), Χρήστος Κωνσταντέλλος (σκηνογράφος), Ελεάνα Κωνσταντέλου (φωτογράφος), Μαριάννα Λαγούρου (ηθοποιός), Ειρήνη Λεβίδη (δ/νων σύμβουλος Θεάτρου Οδού Κυκλάδων), Ιώννης Λεωντάρης (σκηνοθέτης), Κώστας Λιβιεράτος (δοκιμιογράφος-εκδόσης Αλεξάνδρεια), Δέδες Λιωνής (αρχαιολόγος), Μαρία Λυσικάκου (Κινηματοθέατρο Τριανόν), Μαρία Μαγγανάρη (ηθοποιός), Κυριακή Μάλαμα (σκηνοθέτης), Ισαβέλλα Μαυράκη (σκηνοθέτης), Μαρία Μαυροματάκη (ηθοποιός), 'Αννα Μαχαιριανάκη (σκηνογράφος), Κώστας Μεσσάρης (ηθοποιός), Όλγα Μοσχοχωρίτου (κριτικός θεάτρου-δικηγόρος), Σπύρος Μπιμπίλας (ηθοποιός), Γιώργος Μπλανάς (ποιητής), Χάρης Μποσίνας (ηθοποιός).
Καλλιρόη Μυριαγκού, Στέργιος Νενές (ηθοποιός), Βασίλης Ντούρος (σκηνοθέτης), Ιώνναα Παπατάκη (ηθοποιός), Δημήτρης Παλαιοχωρίτης (ηθοποιός-πρόεδρος ΣΕΗ), Γεώργιος Παπαϊωάννου (επικ. Καθ. Μουσικολογίας Ιόνιο Παν/μίου), Εριάννα Πόθου (μουσικός), Δέσποινα Ρεβύθη (λυρική τραγουδίστρια), Βασίλης Ρουβάλης (συγγραφέας-δημοσιογράφος), Ζαχαρίας Ρόχας (ηθοποιός), Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου (ηθοποιός), Νώντας Σαρλής (σκηνοθέτης-μοντέρ), Ζώγια Σεβαστιανού, Μάκης Σεβίλογλου (τραγουδοποιός), Μαρία Σιδέρη, Κώστας Σιμένος (ηθοποιός), Γιωργία Σιώκου (ποιήτρια), 'Ασπα Σιώκου (σκηνοθέτης), Ελένη Σπυριδάκη (κοινωνιολόγος-πολ. Επιστήμων), Γιάννης Παπαδόπουλος (πανεπιστημιακός), Μαρία Εξαρχουλάκου (δικηγόρος), Βασιλική Παπαβασιλοπούλου (πανεπιστημιακός), Χρήστος Παπασωτηρίου (δικηγόρος), Εμμανουήλ Θωμαδάκης (επιχειρηματίας), Μαρίνα Θωμαδάκη (καθηγήτρια), Νιόβη Πεπέ (ηθοποιός), Ισμήνη Πεπέ (ηθοποιός), Κωνσταντίνος Θωμαδάκης (γιατρός), Χαράλαμπος Παπαβασιλόπουλος (επιχειρηματίας), Γιώργος Μακρής (σεναριογράφος-ηθοποιός), Συμεών Τσακίρης (ηθοποιός), Ροντήρη Κλεοπάτρα (ηθοποιός), Ελπίδα Παππά (ηθοποιός), Μπέσυ Μάλφα (ηθοποιός).

http://www.matrix24.gr/2015/07/perissoteri-apo-200-anthropi-tou-politismou-tassonte-iper-tou-ochi/

Κλέων Γρηγοριάδης: Ο ηθοποιός ξεφτίλισε το MEGA on air και η Σαράφογλου τον έκλεισε!

«Στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA παρενέβη τηλεφωνικά ο ηθοποιός, Κλέων Γρηγοριάδης και φρόντισε να βάλει στη θέση τους όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής για την επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων και την προπαγάνδα τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (05/07/2015).
Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι μεταξύ των 200 ατόμων από το χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν εμείς, οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αποφασίζουμε για τις τύχες μας ή όχι».
«Αλλιώς θα έχουμε χούντα», πρόσθεσε.
Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του ενόχλησε σφόδρα την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, Μαρία Σαράφογλου, η οποία και αντέδρασε έντονα.
«Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και είμαι στο MEGA, να πω ότι η συμπεριφορά των ιδιωτικών σταθμών είναι αήθης», συνέχισε ο ηθοποιός.
«Φιλοξενείστε σε έναν από αυτούς τους σταθμούς, ο οποίος και σας δίνει βήμα τώρα», του αντέτεινε η παρουσιάστρια, με τον ηθοποιό να μην κάνει πίσω και να λέει αλήθειες, που όλοι μας θέλουμε εδώ και ημέρες να φωνάξουμε και δεν μπορούμε:
«Έχετε την αίσθηση ότι δίνεται ισότιμο χρόνο σε όλους; Δίνεται το ίδιο βήμα στη μία άποψη και στην άλλη; Έχετε την αίσθηση ότι στο ζύγι, είστε εντάξει;».

«Εγώ μπορώ να σας μιλήσω μόνο για το MEGA», του απάντησε η Σαράφογλου, με τον κ. Γρηγοριάδη να συνεχίζει: «Μα για το ΜEGA σας μιλάω κι εγώ».
Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι που η παρουσιάστρια βρήκε την «αφορμή» που έψαχνε, «θίχτηκε» και έκλεισε το τηλέφωνο «δημοκρατικά» στον ηθοποιό, συνεχίζοντας, με όλο το επιτελείο του σταθμού, να σκορπά τρόμο και πανικό στους Έλληνες πολίτες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602664/kleon-grigoriadis-o-ithopoios-xeftilise-to-mega-on-air-kai-i-sarafogloy-ton-ekleise-vid#ixzz3ekWQX8XE

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ! ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;





Του ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑ 

Το κλείσιμο και τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων θέτουν το κρίσιμο ερώτημα της ιδιοκτησίας και του ρόλου του τραπεζικού συστήματος 

Οι κλει­στές τρά­πε­ζες ή τα μέτρα πε­ριο­ρι­σμού στις ανα­λή­ψεις είναι ένα από τα τρία με­γά­λα δεινά που θα μας γύ­ρι­ζαν στη… νε­ο­λι­θι­κή εποχή. 

Τα μνη­μο­νια­κά κα­νά­λια, σε δια­τε­ταγ­μέ­νη τρο­μο­λα­γνι­κή υπη­ρε­σία, δεί­χνουν πλάνα αρ­χεί­ου με αν­θρώ­πους ντυ­μέ­νους… χει­μω­νιά­τι­κα να κά­θο­νται στην ουρά, κό­πτο­νται για το όριο των 60 ευρώ στις ανα­λή­ψεις, οι­μώ­ζουν για την «κα­τα­στρο­φή» των κλει­στών τρα­πε­ζών.
  
Ωστό­σο, αυτά που σή­με­ρα είναι «κα­τα­στρο­φι­κά» για την Ελ­λά­δα, ήταν «σω­τή­ριο» για την Κύπρο το Μάρ­τιο του 2013, πα­ρό­λο που συ­νο­δεύ­τη­κε και από γεν­ναίο και αιφ­νι­δια­στι­κό «κού­ρε­μα» των κα­τα­θέ­σε­ων… 

Τα μέτρα πε­ριο­ρι­σμού στην κί­νη­ση κε­φα­λαί­ων διαρ­κούν ακόμη στην Κύπρο, αλλά και στην Ιρ­λαν­δία, όμως εκεί συν­δυά­ζο­νται με μνη­μό­νιο (στην πρώτη πε­ρί­πτω­ση) και με με­τα­μνη­μο­νια­κή υπερ­λι­τό­τη­τα στη δεύ­τε­ρη - κατά τους μνη­μο­νια­κούς λοι­πόν είναι τμήμα της «θεϊ­κής τά­ξε­ως» της ευ­ρω­παϊ­κής ακραί­ας λι­τό­τη­τας. Όταν πρό­κει­ται για την Ελ­λά­δα όμως, είναι επει­σό­διο της πο­ρεί­ας επι­στρο­φής στη… νε­ο­λι­θι­κή εποχή. 

EΝΟ­ΧΟΙ «ΦΥ­ΛΑ­ΚΕΣ» 

Τα πα­πα­γα­λά­κια της μνη­μο­νια­κής τρο­μο­λα­γνί­ας που τώρα θο­ρυ­βούν για τη δια­κο­πή του ELA από την Ευ­ρω­παϊ­κή Κε­ντρι­κή Τρά­πε­ζα (ΕΚΤ), δη­λα­δή τη δια­κο­πή της πα­ρο­χής ρευ­στό­τη­τας, δεν θέ­τουν καν το κρί­σι­μο ερώ­τη­μα: γιατί οι τρά­πε­ζες χρειά­ζο­νται τον ELA; 

Η απά­ντη­ση είναι προ­φα­νής: διότι μειώ­νο­νται - φεύ­γουν διαρ­κώς οι κα­τα­θέ­σεις. Το αμέ­σως επό­με­νο ερώ­τη­μα είναι: γιατί μειώ­νο­νται - φεύ­γουν οι κα­τα­θέ­σεις; 

Οι απα­ντή­σεις στα κρί­σι­μα αυτά ερω­τή­μα­τα, με βάση τα επί­ση­μα στοι­χεία της ΤτΕ, είναι ιδιαι­τέ­ρως απο­κα­λυ­πτι­κές: 

-Στις 31 Δε­κεμ­βρί­ου του 2009 το σύ­νο­λο των κα­τα­θέ­σε­ων στις ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες ήταν 231,5 δισ. ευρώ. Στις 31 Δε­κεμ­βρί­ου του 2014 είχαν μειω­θεί σε 160,072 δισ. ευρώ και στα τέλη Ια­νουα­ρί­ου 2015 σε 147,775 δισ. ευρώ. Σή­με­ρα είναι πε­ρί­που 125 δισ. ευρώ. Στα μνη­μο­νια­κά χρό­νια και μέχρι τις εκλο­γές της 25ης Ια­νουα­ρί­ου 2015 χά­θη­καν πε­ρί­που 84 δισ. ευρώ. 

-Ήδη στα τέλη Οκτω­βρί­ου 2014 οι με­γά­λου ύψους κα­τα­θέ­σεις είχαν κάνει «φτερά»: Το 81,5% των κα­τα­θε­τι­κών λο­γα­ρια­σμών είχαν υπό­λοι­πο κάτω από 2.000 ευρώ, το 11,3% υπό­λοι­πο με­τα­ξύ 2.000 και 10.000 ευρώ, το 0,90% με­τα­ξύ 50.000 και 100.000 ευρώ και μόλις το 0,40% πάνω από 100.000 ευρώ. 

-Από τις κα­τα­θέ­σεις που έφυ­γαν, πε­ρί­που 80 δισ. ευρώ έφυ­γαν στο εξω­τε­ρι­κό. 

-Στα τέλη Μαρ­τί­ου 2015, από τα 138,5 δισ. ευρώ του συ­νό­λου των κα­τα­θέ­σε­ων, τα 117,9 δις. ευρώ ήταν απο­τα­μιεύ­σεις νοι­κο­κυ­ριών και μόνο 20,6 δισ. ευρώ κα­τα­θέ­σεις του επι­χει­ρη­μα­τι­κού τομέα. 

-Η με­γα­λύ­τε­ρη μη­νιαία φυγή κα­τα­θέ­σε­ων ση­μειώ­θη­κε τον Ια­νουά­ριο του 2015, επί κυ­βέρ­νη­σης ακόμη Σα­μα­ρά - Βε­νι­ζέ­λου, ύψους 12,2 δισ. ευρώ. 

Όλα αυτά δεί­χνουν πολύ εύ­γλωτ­τα και αδιαμ­φι­σβή­τη­τα ότι η με­γά­λη λε­η­λα­σία των κα­τα­θέ­σε­ων έγινε στα μνη­μο­νια­κά χρό­νια και επί μνη­μο­νια­κών κυ­βερ­νή­σε­ων και αφορά κυ­ρί­ως έξοδο κε­φα­λαί­ων στο εξω­τε­ρι­κό, από τα υψηλά ει­σο­δή­μα­τα και τις επι­χει­ρή­σεις. Οι μι­κρο­κα­τα­θέ­τες έμει­ναν εδώ και το πο­λύ-πο­λύ έβγα­λαν τα λεφτά τους για να τα κρύ­ψουν στα «σε­ντού­κια». 

ΤΡΑ­ΠΕ­ΖΙ­ΤΕΣ ΤΟΥ «ΝΑΙ»! 

Μπο­ρεί να μην το δη­λώ­νουν επι­σή­μως, για ευ­νό­η­τους λό­γους, αλλά οι τρα­πε­ζί­τες… ψη­φί­ζουν «Ναι» στο δη­μο­ψή­φι­σμα. 

Εν­νο­ού­με με αυτό ότι χρη­σι­μο­ποιούν τις τρά­πε­ζες σαν μη­χα­νι­σμό εκ­βια­σμού και τρο­μο­κρά­τη­σης του κό­σμου και υπο­νό­μευ­σης της κυ­βέρ­νη­σης. 

Το υπο­νο­μευ­τι­κό τους έργο όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα δεν πε­ριο­ρί­στη­κε μόνο στις πα­ρα­λεί­ψεις τους (τώρα φω­να­σκούν και διε­κτρα­γω­δούν την κα­τά­στα­ση, αλλά όταν οι κα­τα­θέ­σεις έφευ­γαν μα­ζι­κά στο εξω­τε­ρι­κό, όχι μόνο δεν θο­ρυ­βού­σαν αλλά διευ­κό­λυ­ναν την έξοδο), αλλά επε­κτά­θη­κε στην οι­κο­δό­μη­ση μη­χα­νι­σμού διευ­κό­λυν­σης για έξοδο κα­τα­θέ­σε­ων στο εξω­τε­ρι­κό. 

Το τε­λευ­ταίο πε­ντά­μη­νο της κυ­βέρ­νη­σης με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ οι τρα­πε­ζί­τες πα­ρό­τρυ­ναν ανοι­χτά τους κα­τα­θέ­τες με ένα μι­κρο­με­σαίο ύψος κα­τα­θέ­σε­ων να βγά­λουν τα λεφτά τους στο εξω­τε­ρι­κό. Ο μη­χα­νι­σμός που έστη­σαν ήταν απλός: «επέν­δυ­ση» των χρη­μά­των σε Αμοι­βαία Κε­φά­λαια Εξω­τε­ρι­κού και ύστε­ρα ρευ­στο­ποί­η­ση της «επέν­δυ­σης» και άνοιγ­μα κα­τα­θε­τι­κών λο­γα­ρια­σμών στο εξω­τε­ρι­κό. 

Αλλά και τώρα, με τις τρά­πε­ζες κλει­στές και με όριο στις ανα­λή­ψεις, προ­σπά­θη­σαν να στή­σουν νέο «κόλπο», λέ­γο­ντας ότι στο βαθμό που αυ­ξη­θεί το όριο ημε­ρή­σιων ανα­λή­ψε­ων για τους συ­ντα­ξιού­χους στα 120 ευρώ, θα πρέ­πει να μειω­θεί για όλους τους υπό­λοι­πους κα­τα­θέ­τες στα… 20 ευρώ. Και όχι μόνο αυτό: Με την εξαί­ρε­ση της Εθνι­κής, οι υπό­λοι­πες τρά­πε­ζες δεν τρο­φο­δο­τούν επαρ­κώς τα ΑΤΜ για να κα­λυ­φθεί το ημε­ρή­σιο όριο ανα­λή­ψε­ων. 

Οι τρα­πε­ζί­τες «ψη­φί­ζουν» μνη­μο­νια­κές κυ­βερ­νή­σεις, υπο­νο­μεύ­ουν ανοι­χτά την κυ­βέρ­νη­ση με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και δου­λεύ­ον για το «Ναι» στο δη­μο­ψή­φι­σμα! 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΦΕ­ΝΤΙ­ΚΟ» ΣΤΙΣ ΤΡΑ­ΠΕ­ΖΕΣ; 

«Η ιδιω­τι­κή διοί­κη­ση των ελ­λη­νι­κών τρα­πε­ζών θα γίνει σε­βα­στή. Η κυ­βέρ­νη­ση δεν θα πα­ρεμ­βαί­νει στη δια­δι­κα­σία λήψης κα­θη­με­ρι­νών απο­φά­σε­ων και διοί­κη­σης των τρα­πε­ζών, οι οποί­ες θα συ­νε­χί­σουν να λει­τουρ­γούν με τις αρχές της αγο­ράς. Τα μέλη του Δ.Σ. και η ανώ­τα­τη διοί­κη­ση θα διο­ρί­ζο­νται σύμ­φω­να με το ισχύ­ον πλαί­σιο, την ευ­ρω­παϊ­κή νο­μο­θε­σία και τις βέλ­τι­στες διε­θνείς πρα­κτι­κές, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τις ει­δι­κό­τε­ρες προ­βλέ­ψεις του νόμου για το ΤΧΣ, όσον αφορά στα δι­καιώ­μα­τα των ιδιω­τών με­τό­χων που συμ­με­τεί­χαν στις αυ­ξή­σεις με­το­χι­κού κε­φα­λαί­ου των τρα­πε­ζών. Η ανε­ξαρ­τη­σία του ΤΧΣ θα είναι απο­λύ­τως σε­βα­στή και η δομή της διοί­κη­σής του θα πα­ρα­μεί­νει αμε­τά­βλη­τη. Δεν θα λη­φθεί κα­νέ­να μέτρο δη­μο­σιο­νο­μι­κής πο­λι­τι­κής που να υπο­νο­μεύ­ει τη φε­ρεγ­γυό­τη­τα των τρα­πε­ζών». 

Αυτά λέει -με­τα­ξύ άλ­λων- για τις τρά­πε­ζες το τε­λε­σί­γρα­φο των δα­νει­στών, το οποίο η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση απέρ­ρι­ψε και οδη­γη­θή­κα­με στο δη­μο­ψή­φι­σμα. 

Λέει δη­λα­δή ότι μπο­ρεί το ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο να στή­ρι­ξε τις τρά­πε­ζες με 238 δισ. ευρώ σε εγ­γυ­ή­σεις και «ζεστό χρήμα», μπο­ρεί να είναι ο πλειο­ψη­φούν μέ­το­χος, αλλά «αφε­ντι­κό» στις τρά­πε­ζες είναι ο Ντρά­γκι, ο διοι­κη­τής του εν Ελ­λά­δι υπο­κα­τα­στή­μα­τός του Στουρ­νά­ρας και οι ιδιώ­τες τρα­πε­ζί­τες, που ακόμη και σή­με­ρα τις διοι­κούν. 

Ύστε­ρα από τη σκλη­ρή εμπει­ρία των 5 αυτών μηνών και ιδιαί­τε­ρα της τε­λευ­ταί­ας βδο­μά­δας, το ζή­τη­μα «ποιος είναι το ‘‘αφε­ντι­κό­’’ στις τρά­πε­ζες» έχει ανοί­ξει με­γα­λο­πρε­πώς. Η μόνη απά­ντη­ση από τη σκο­πιά της Αρι­στε­ράς είναι: το ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο, που πρέ­πει να ορί­σει διοι­κή­σεις της δικής του επι­λο­γής και εμπι­στο­σύ­νης, να θέσει υπό τον έλεγ­χό του το ΤΧΣ και την Τρά­πε­ζα της Ελ­λά­δος, να εθνι­κο­ποι­ή­σει το τρα­πε­ζι­κό σύ­στη­μα σου σύ­νο­λό του. 

Για να υλο­ποι­η­θεί ένα τέ­τοιο σχέ­διο, η σύ­γκρου­ση με τους δα­νει­στές και με τον ευ­ρω­παϊ­κό μη­χα­νι­σμό επο­πτεία των τρα­πε­ζών είναι ανα­πό­φευ­κτη. Ας την ανα­λά­βου­με! 

Εξάλ­λου, ξε­κί­νη­σε ήδη και έχει πιο συ­νο­λι­κό χα­ρα­κτή­ρα!

http://oimos-athina.blogspot.gr/2015/07/blog-post_54.html 

Ομπάμα εναντίον Μέρκελ: "Δεν θα διαλύσεις το δυτικό σύστημα ασφαλείας" - Στο φως η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν το δημοψήφισμα!

Αποφασισμένος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ ώστε να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα της ΕΕ, και το πρώτο βήμα θα είναι να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος! Μία έκθεση που θα δείχνει με σαφή τρόπο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, στηρίζοντας τις ελληνικές απόψεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι στο εσωτερικό του ΔΝΤ έγινε ο κακός χαμός ανάμεσα στους εκπροσώπους ΗΠΑ και Γερμανίας!
 
Ο Μ.Ομπάμα λαμβάνει επικρίσεις και πληροφορίες ότι η Καγκελάριος με τη στάση της οδηγεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με την Ελλάδα με άγνωστες προεκτάσεις, αφού γνωρίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του ελληνικού ζητήματος. Μάλιστα, οι σύμβουλοί του τονίζουν ότι "δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά".
 
Ο Αμερικάνος πρόεδρος ενημερώνεται καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα από συμβούλους του και επιτροπές όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας μας και της Ευρωζώνης, αλλά και για τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συνέπειες που μπορεί να έχει ένα Grexit.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα από την ενημέρωση που έχει από τους συμβούλους του, ότι η Γερμανία και κυρίως το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε ευθύνεται για το ότι το ελληνικό πρόβλημα παραμένει ακόμη άλυτο, δημιουργώντας αρνητικότατες εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά δημιουργώντας και συνθήκες αστάθειας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
Ευθύνες φέρεται να ρίχνει ο Λευκός Οίκος και στην ηγεσία του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στην Κριστίν Λαγκάντ, που ενθαρρύνει τη σκληρή γερμανική στάση.
 
Αυτό, όμως, που στην κυριολεξία έχει κάνει έξαλλο τον Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι υπάρχουν πλέον συχνά πυκνά δημοσιεύματα που, λόγω ακριβώς αυτής της γερμανικής στάσης, αμφισβητούν τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκακιέρα.
 
Μάλιστα, την Κυριακή 28 Ιουνίου ο κ. Ομπάμα συζήτησε τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ τις εξελίξεις στην Ελλάδα και της τόνισε ότι έχει «κρίσιμη σημασία» να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης.
 
Αυτό που δεν ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σχετίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την αμερικανική ηγεμονία στην παγκόσμια κοινότητα.
 
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου, είπε σε Ευρωπαίους ομολόγους του την Τρίτη ότι απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει τη σταθερότητα στις χρηματαγορές.
 
Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Αίσθηση προκαλεί ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε.
 
Προφανώς, οι Αμερικανοί δείχνουν με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους προς το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση και στη νέα οικονομική κρίση που απειλεί το δυτικό κόσμο, εξαιτίας της Ελλάδας.
 
Στις συνδιαλέξεις αυτές, ο Λιου «σημείωσε τη σημασία που έχει να γίνουν συνεπή αναγκαία βήματα για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα» και πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος πρέπει να εργαστούν ώστε να επιτευχθεί ένας «ρεαλιστικός συμβιβασμός», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Ο Λιου υπογράμμισε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας η Ελλάδα και οι πιστωτές της να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης η οποία θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης» και πρόσθεσε ότι η «δουλειά που πρέπει να γίνει περιλαμβάνει τη συζήτηση για τις δεσμεύσεις για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και έναν δρόμο ώστε το χρέος (της) να γίνει βιώσιμο (…) με έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό».
 
Σε νέα σκληρή φάση φαίνεται να περνά η κόντρα ΗΠΑ και Γερμανίας με πεδίο σύγκρουσης το ΔΝΤ, για το ελληνικό ζήτημα.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην ενημέρωση που έκανε στο ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ, το Ταμείο προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα, και μάλιστα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, την τελευταία του έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 
Μόλις ανακοίνωσε την πρόθεσή της αυτή η κ. Λαγκάρντ, υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από τον εκπρόσωπο στο Ταμείο της Γερμανίας, τον οποίο ακολούθησαν πιστά και οι εκπρόσωποι άλλων κρατών της ΕΕ.
 
Αντίθετα, την πρόταση υποστήριξε ο Έλληνας εκπρόσωπος αλλά και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας έτσι τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους και γενικότερα στους χειρισμούς του ελληνικού ζητήματος από την ΕΕ.
 
Μεγαλύτερη σημασία αποκτά η απόφαση αυτή του ΔΝΤ να δώσει στη δημοσιότητα την τελευταία έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πριν το δημοψήφισμα!
 
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι προηγούμενες εκθέσεις του ΔΝΤ κάνουν λόγο για μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και μάλιστα αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να φθάσει στο 118% του ΑΕΠ το 2030 και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν πρωτογενή πλεονάμστα πάνω από 3,5% και ανάπτυξη πάνω από 6% !
 
Yπενθυμίζουμε ότι oι ΗΠA μέσω της NSA κρατούν "χειροπόδαρα δεμένη" τη Γερμανία.Τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για τις υποκλοπές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα την Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα χθες εφημερίδα.
 
Πρόκειται για απόρρητα έγγραφα, με αντικείμενο τα όσα κατέγραφαν οι κοριοί της NSA από συνομιλίες της Μέρκελ και άλλων Γερμανών αξιωματούχων. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, προκύπτει ότι εδώ και χρόνια η Καγκελάριος δεν πίστευε ότι ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε πραγματική λύση για το «ελληνικό πρόβλημα».
 
Αυτή την εξομολόγησή της προς τον προσωπικό βοηθό της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της συνόδου κορυφής για επιπρόσθετο haircut των ομολόγων στο 50%, από 21% που είχε συμφωνηθεί μερικούς μήνες πριν, έχουν καταγράψει οι κοριοί.
 
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Μέρκελ έδειχνε να αισθάνεται «χαμένη» σχετικά με το ποια επιλογή –άλλο ένα κούρεμα ή άμεση παροχή βοήθειας— θα ήταν καλύτερη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πως «ο φόβος της ήταν ότι η Αθήνα θα ήταν ανίκανη να ξεπεράσει το πρόβλημα ακόμα και με ένα επιπλέον “κούρεμα”, από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της».Επιπλέον, αναφέρεται ότι σκεφτόταν να ασκήσει πιέσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία για την επιβολή ειδικού φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για να βοηθηθεί η ρευστότητα των τραπεζών.
 
Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο μόνος από το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο που ήταν υπέρ του επιπρόσθετου κουρέματος ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ να τον “χαλιναγωγήσει”». Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, τέθηκαν υπέρ μίας πιο ήπιας προσέγγισης.
 
«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ήταν σταθερά αντίθετος και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, περιγράφηκε ως αναποφάσιστη για το θέμα», επισημαίνεται από τους πράκτορες της NSA.
 
Ακόμη, με βάση τα στοιχεία που υποκλάπησαν από το γενικό διευθυντή για θέματα της ΕΕ της γερμανικής καγκελαρίας, Nikolaus Meyer-Landrut, ο οποίος παρείχε στις 14 Οκτωβρίου 2011 μια επισκόπηση σχετικά με τι σχεδιάζει το Βερολίνο να ζητήσει και θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει ενόψει των συνόδων κορυφής που ακολουθούσαν με κύριο θέμα το ελληνικό ζήτημα.
 
Εντύπωση προκαλεί ότι εκείνη την περίοδο σχεδιαζόταν πρόταση για συνεισφορά των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) για τη διάσωση της Ελλάδας.
 
Στο έγγραφο επισημαίνεται: «Το Βερολίνο δεν θα δεχόταν να δώσει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τραπεζική άδεια. Επίσης, δεν θα δεχόταν τη θέσπιση ενός κοινού Οχήματος Ειδικού Σκοπού μεταξύ του EFSF και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή άλλο μέτρο που θα απαιτούσε νομοθετικές αλλαγές από τα κράτη μέλη.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ομολογία-ΒΟΜΒΑ: Αν δεν φύγει ο Τσίπρας, η Ελλάδα δεν θα πάρει σεντ!

«Καμιά νέα διάσωση αν δεν φύγει ο Τσίπρας» είναι ο τίτλος νέου άρθρου των Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως η Ελλάδα δεν θα πάρει «ούτε ένα λεπτό του ευρώ» αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης κρατήσουν την θέση τους.

«Σήμερα τίθεται το εξής ερώτημα: Εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη προς όλα τις πλευρές: Όχι», φέρεται να είπε ο Γερμανός πολιτικός.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ακόμα και ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα σώσει την Ελλάδα αν δεν φύγουν από την εξουσία ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή και τα υπόλοιπα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης έχουν δικαίωμα να μπλοκάρουν οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα προταθεί.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Γερμανός πολιτικός που προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, είναι βέβαιος πως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοδημοκράτες δεν θα δεχτούν όσα ζητήσουν οι «κομμουνιστές», όπως τους αποκαλεί. Ο λόφος είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Τέλος, ο πολιτικός αποκάλυψε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κερδίσει το «ναι», ενώ στοχεύει στην αλλαγή κυβέρνησης, η οποία θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες. Σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», τότε η έξοδος από την ευρωζώνη είναι μονόδρομος.

«Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά όχι για νέο πρόγραμμα διάσωσης», κατέληξε ο Γερμανός πολιτικός.

http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/blog-post_19.html