Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ντρέπομαι για την ελληνική αντιπολίτευση . Δεν ξέρω τι άλλο να πω ..................


Είναι ποιο επικίνδυνη ακόμα και από την κυβέρνηση. Δεν είναι ότι είναι ψεύτες είναι και υποκριτές.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι σε ώρα!!! ιστορικής σημασίας .




Απέκλεισαν τον Πρετεντέρη από τις εκπομπές του MEGA

«Είναι σαν να ζω εφιάλτη κάθε φορά που έρχομαι στο δελτίο» είπε εχθές το βράδυ σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο Γιάννης Πρετεντέρης απευθυνόμενος στη Μαρία Σαράφογλου, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Ποιος να το έλεγε πριν μερικούς μήνες ότι ξαφνικά θα ξημέρωνε μια μέρα που θα ήταν κλειστές οι τράπεζες και θα υπήρχαν περιορισμοί στις αναλήψεις».
Οι πολλοί όμως, και κυρίως εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Μεσογείων, κράτησαν το πρώτο σκέλος, δηλαδή τον «εφιάλτη που ζει ο δημοσιογράφος όταν πάει στο κανάλι», αποδίδοντας στην ουσία, άλλο νόημα στην έννοια του εφιάλτη που ζει ή πιο σωστά, ιεραρχώντας τους εφιάλτες του δημοσιογράφου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι κλειστές τράπεζες για την οικονομική επιφάνεια του Γιάννη, είναι δευτερευούσης σημασίας εφιάλτης… Το πρώτο, είναι ο ψυχολογικός εφιάλτης που ζει εδώ έναν χρόνο, κάθε απόγευμα που έρχεται στο κανάλι, γνωρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες δεν τον θέλουν πια, για αυτό και του έχουν μειώσει δραστικά τη διάρκεια του σχολίου του στο δελτίο… αλλά και την επιθυμία τους (με την ανοχή του Σταύρου Ψυχάρη) να τον “τελειώσουν” στο τέλος της σεζόν»! Αυτός – λένε στο μεγάλο κανάλι, είναι ο πραγματικός εφιάλτης του Γιάννη Πρετεντέρη, δηλαδή να γνωρίζει το τέλος που έρχεται…
Η μόνη του ελπίδα να την γλιτώσει– λένε, οι ίδιες πηγές, είναι «ίσως αν αλλάξει κυβέρνηση… και πείσει τους εκδότες να τον κρατήσουν»!
To δελτίο Τύπου Με κάθε επισημότητα – προφανώς με εντολή των εκδοτών, ο Πρετεντέρης αποκλείστηκε από τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές του MEGA καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εστάλη στους δημοσιογράφους για τον έκτακτο κύκλο εκπομπών με τίτλο... «Ελλάδα, Ωρα μηδέν» το όνομα του Πρετεντέρη απουσιάζει, αφού οι δημοσιογράφοι που θα παρουσιάσουν αυτές τις εκπομπές είναι η Όλγα Τρέμη, ο Νίκος Ευαγγελάτος και επιστρατεύονται οι Οικονομέας – Καμπουράκης!
enimerosi24.gr

Αέριο τέλος στην Ουκρανία από τη Ρωσία

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Τη διακοπή των προμηθειών του φυσικού αερίου στην Ουκρανία επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο ρωσικός κολοσσός Gazprom, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Κιέβου για την αναστολή όλων των αγορών του σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, κατόπιν των άκαρπων συνομιλιών Κιέβου και Μόσχας στη Βιέννη για τις τιμές. Οσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου της Ευρώπης ωστόσο, αυτές «δεν διατρέχουν κίνδυνο» διαβεβαιώνει από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα σημερινά αποθέματα της Ουκρανίας μπορούν να συμπληρωθούν με αγορές από άλλους προμηθευτές εκτός της Gazprom και «υπήρξε σαφής δέσμευση από ουκρανικής και ρωσικής πλευράς να διασφαλιστεί ότι η διέλευση προς την Ευρώπη θα συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. «Ούτε οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, ούτε η διέλευση προς την ΕΕ δεν είναι σε κίνδυνο», υπογράμμισε.

Η Ουκρανία διαθέτει σήμερα 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όμως η Επιτροπή εκτιμά ότι θα χρειαστούν στη χώρα 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα για να «διασφαλιστεί ότι η χειμερινή περίοδος θα αρχίσει ομαλά» τον Οκτώβριο.

Μένουν συνεπώς τρεις μήνες στην Ουκρανία για να συμπληρώσει τα αποθέματά της, και αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της «αντίστροφης ροής», δηλαδή με την προμήθεια φυσικού αερίου από άλλους Ευρωπαίους προμηθευτές και χάρη στην «εγχώρια εξόρυξη» φυσικού αερίου στην Ουκρανία, εξήγησε ο Επίτροπος.

«Υπάρχουν σταθεροί μηχανισμοί αντίστροφης ροής και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τα προβλήματα που αφορούν τις προμήθειες σε ενέργεια», πρόσθεσε ο Σέφκοβιτς, ενώ η ΕΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση στην Ουκρανία, χώρα-διακομιστή του ενός τρίτου των αγορών της Ευρώπης από την Gazprom.

Ο Επίτροπος παραδέχτηκε ότι οι συνομιλίες στη Βιέννη, με τους υπουργούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας Αλεξάντρ Νόβακ και Βολόντιμιρ Ντεμτσίσιν και τους προέδρους της Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz ήταν «δύσκολες». Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στα τέλη Αυγούστου και οι Βρυξέλλες ελπίζουν στη σύγκληση νέας υπουργικής συνάντησης τον Σεπτέμβριο.

Η ΕΕ θέλει μια συμφωνία «που να καλύπτει τουλάχιστον την περίοδο του χειμώνα μέχρι τα τέλη Μαρτίου» του 2016.
http://www.pelop.gr/?page=article&srv=12&DocID=230417

Γκάμπριελ: Υποτιμήσαμε την αντοχή του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς

Είχαμε υποτιμήσει το μέγεθος των θεσμικών προβλημάτων και την αντοχή του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς στην Ελλάδα, τόνισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο. Eίναι και δικό μας λάθος το ότι τόσα χρόνια παρακολουθούσαμε τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τόσο των δεξιών όσο και των σοσιαλδημοκρατικών, να εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας για να συντηρούν το πελατειακό σύστημα. Δεν κάναμε τίποτα και απλώς στέλναμε χρήματα, είπε δεικτικά ο Γκάμπριελ, εννοώντας τόσο τη Ν.Δ. όσο και το (αδερφό κόμμα) ΠΑΣΟΚ.
Σε καμία περίπτωση μετά από το δημοψήφισμα δεν θα είναι πιο ήπιοι οι όροι ενός νέου προγράμματος, αλλά θα πρέπει να σκεφθούμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα προγράμματα και την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετεί το χρέος της, που είχε υπερτιμηθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, τόνισε.
Δεν υπήρξε κανένα τελεσίγραφο, είπε, τονίζοντας πως ούτε οι διαπραγματευτές της Ελλάδας δεν ήξεραν για το δημοψήφισμα.
Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα βρούμε μια λύση για την Ελλάδα, συμπλήρωσε. Αν δεν επιβάλαμε όρους στη βοήθεια για την Ελλάδα αυτό θα αποτελούσε είσοδό μας σε μια ένωση μεταβιβάσεων. Ο καθένας θα μπορούσε να ζητήσει ακριβώς το ίδιο και χωρίς όρους.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε άπραγη ένα δισ. ευρώ καταθέσεων να φεύγει από την Ελλάδα κάθε μήνα και γι' αυτά τα χρήματα εγγυώνται οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών μέσω της ΕΚΤ.
Ούτε η Ευρώπη, ούτε η ευρωζώνη είναι σε κίνδυνο, το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα.

http://www.pelop.gr/?page=article&docid=230346&srv=86

Δημοψήφισμα: Θετικά βλέπει τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Εγώ βλέπω, ότι αυτή τη στιγμή, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κι επομένως αυτή τη στιγμή, το "ναι" ή το "όχι", δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί τελείως ως περιεχόμενο. Είναι κάτι, το οποίο συνεχίζεται αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος.

 

«Αυτό το οποίο θέλω να πω, είναι ότι είναι αναπόφευκτο, το «ναι» ή το «όχι» την Κυριακή, να ειπωθεί με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων , οι οποίες συνεχίζονται. Και νομίζω αυτό θέλει και η κυβέρνηση. Γιατί τι θέλει η κυβέρνηση ως το δημοψήφισμα; Μια καθαρή, νωπή, κατά περιεχόμενο, εντολή, για το τι θα κάνει στο μέλλον. Αν αυτό προκύπτει την Κυριακή, οφείλει να το σεβαστεί» τόνισε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος. Ανέφερε επίσης πως βλέπει θετικά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σημειώνοντας «Εν όψη ότι τα δεδομένα είναι καινούργια, θεωρώ ότι δημοκρατικά, είναι πολύ λογικό ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, να απευθυνθεί στο λαό και να ρωτήσει με βάση αυτά τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας "ποια είναι η γνώμη σας;».
Ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα είπε «εγώ θα ψηφίσω την ημέρα της κρίσης, την ημέρα του δημοψηφίσματος, αυτό το οποίο προκύπτει μέσα από την πορεία της διαπραγμάτευσης... Εάν μέχρι τότε θα έχει αλλάξει η θέση της κυβέρνησης , εγώ θα στοιχηθώ με την κυβέρνηση».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602288/dimopsifisma-thetika-vlepei-ti-dienergeia-toy-dimopsifismatos-o-ypoyrgos-dikaiosynis#ixzz3efG1mmAp

Δημοψήφισμα - Μαξίμου: Δεν υπάρχει πρόταση για μείωση αμυντικών δαπανών

«Φρένο» στις φήμες ότι στα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση υπάρχει πρόταση για μείωση αμυντικών δαπανών βάζει το Μέγαρο Μαξίμου.
«Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Νωρίτερα το Reuters έγραψε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες.
Καμμένος: «Όχι» σε περικοπές στην Εθνική Άμυνα
Τις «κόκκινες» γραμμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίτευξη συμφωνίας επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
«Επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά ΑΝΕΛ προϋπόθεση συμφωνίας είναι 1. Όχι περικοπές στην Εθνική Άμυνα 2. Παραμονή ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά», σημειώνει ο Πάνος Καμμένος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602296/dimopsifisma-maximoy-den-yparxei-protasi-gia-meiosi-amyntikon-dapanon#ixzz3ef3wBTe9

Ασύλληπτη αθλιότητα των Times – Δείτε τη γελοιογραφία που χλευάζει την ελληνική κυβέρνηση

Η ανθελληνική προπαγάνδα των λασπολόγων των Βρυξελλών στα χειρότερά της: Δείτε πώς κατέγραψαν την επικαιρότητα σε γελοιογραφία οι Times του Λονδίνου.
Ενώ η ελληνική κοινωνία αγωνιά για το μέλλον της και, με παροιμιώδη ψυχραιμία βιώνει τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των Βρυξελλών, με συνεχείς, ωμές παρεμβάσεις, επιχειρούν να υπονομεύσουν την, προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνηση, λοιδορώντας και εμπαίζοντάς τη.
Λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημοψήφισμα, οι Times κάνουν «χιούμορ» σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης - κι, ως εκ τούτου, της κοινωνίας που την εξέλεξε: Σε γελοιογραφία που δημοσιεύουν σήμερα παρουσιάζουν τους ανθρώπους που, προ έξι μηνών εξέλεξε ο ελληνικός λαός, μικρούς και ασήμαντους μπροστά στους «γίγαντες της Ευρώπης» που τους έχουν κυκλώσει και τους ουρούν. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να λέει στον υπουργό Οικονομικών του «Γιάνη, βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά».
Times
Και η αθλιότητα δεν τελειώνει εδώ. Στη διαδικτυακή έκδοσή της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt εμφανίζεται τουλάχιστον προκλητική απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και, ειδικώς, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Το άρθρο της έχει τίτλο «Ένα μάθημα δημαγωγίας» και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο: Οι λαϊκιστές της Αριστεράς απειλούν τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Handelsblatt


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/602298/asyllipti-athliotita-ton-times-deite-ti-geloiografia-poy-xleyazei-tin-elliniki-kyvernisi#ixzz3ef3bDw4j

Καταιγιστική ομιλία του προέδρου του Die Linke: Αυτό που θέλετε είναι να διώξετε την αριστερή κυβέρνηση από την Ελλάδα!

Καταιγιστική ομιλία του προέδρου του Die Linke: Αυτό που θέλετε είναι να διώξετε την αριστερή κυβέρνηση από την Ελλάδα!

gregor-gysi-630_0
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι στη γερμανική Βουλή δήλωσε ότι η Γερμανία και οι γερμανοί εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τα λεφτά από το πρόγραμμα διάσωσης πήγαν στις τράπεζες και όχι στον ελληνικό λαό. Αν υπάρξει ένα Grexit οι γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 80 δισ. ευρώ. Υποτιμάται ένα grexit που μπορεί να φέρει ντόμινο. Kαι αν χαθεί το ευρώ εμείς θα υποφέρουμε.
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που παρέβη τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης. Γιατί είναι η μόνη που κατηγορείται;
Ανεύθυνο που δεν συζητάτε ένα τρίτο πακέτο πριν το δημοψήφισμα.
Δεν θέλετε να κάνετε μια συμφωνία με τους αριστερούς στην Ελλάδα.
Έχετε την ευκαιρία να γραφτείτε στην ιστορία ως η σωτήρας του ευρώ ή ως η καταστροφέας. Ελπίζω το πρώτο.
Αυτό που θέλετε είναι να διώξετε την αριστερή κυβέρνηση από την Ελλάδα, τόνισε ο Γκίζι.
http://www.candianews.gr/2015/07/01/kategistiki-omilia-tou-proedrou-tou-die-linke-afto-pou-thelete-ine-na-dioxete-tin-aristeri-kivernisi-apo-tin-ellada/

1 ΙΟΥΛΙΟΥ 1913 – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 540 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 1913

 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 540 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ     Το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της VΙΙ Μεραρχίας, υπό τον συνταγματάρχη πυροβολικού Κλεομένη Κλεομένους,  προελαύνει από το σιδηροδρομικό σταθμό Αγγίστας… και απελευθερώνει τη Δράμα μετά από αγώνα, ενώ οι Βούλγαροι υποχωρούν προς τα ανατολικά και βόρεια, προβαίνοντας σε βανδαλισμούς.   Η 7η Μεραρχία συγκροτήθηκε στη Λάρισα και διέθετε τρία συντάγματα πεζικού (19ο,20ο και 21ο), την Τρίτη Μοίρα του 3ου συντάγματος Πεδινού Πυροβολικού και μια μοίρα πολυβόλων.   540 χρόνια οθωμανικής κατοχής δεν ήταν ικανά να λυγίσουν το φρόνημα των Δραμινών, που το απόγευμα της 1 Ιουλίου του 1913 υποδέχονται τον ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ Ελληνικό Στρατό στην κεντρική πλατεία της πόλης και ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος σημειώνει στο ημερολόγιο του:   «Δευτέρα 8 το βράδυ την 1η Ιουλίου 1913. Χαράς ευαγγέλια! Ελευθερία!…Ελεύθερα εορτάζομε από της 4ης απογευματινής στη Δράμα μας. Αναπνέουμε. Ζούμε!… Κινούμεθα!… Ο Ελληνικός στρατός, νικητής και τροπαιούχος, μπήκε στη Δράμα. Χαρά και αγαλλίαση! Χοροί, άσματα, ελευθερία!…   » Τρίτη 2 Ιουλίου 1913 και η Δράμα ξυπνάει ελεύθερη πια στην αγκαλιά του ελεύθερου Ελληνικού κράτους ύστερα από εξοντωτική δουλεία μισής χιλιετίας».   Οι Βούλγαροι όμως έχουν προλάβει αποσυρόμενοι να κάψουν και να πνίξουν στο αίμα το μαρτυρικό Δοξάτο..   Το μαρτυρικό Δοξάτο Δράμας και το τριπλό ολοκαύτωμα των Ελλήνων   Το Δοξάτο είναι μια κωμόπολη 3.500 περίπου κατοίκων. Βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Δράμα και Καβάλα σε απόσταση 10 και 25 χιλιομέτρων αντίστοιχα.   Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή ξεκινά ήδη από την προϊστορική περίοδο και φτάνει μέχρι σήμερα. Κατά τη μακραίωνη ιστορία του γνώρισε πολλούς κατακτητές. Εκείνοι όμως που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους ήταν οι Βούλγαροι κατά τις τρεις βουλγαρικές κατοχές 1912-13, 1916-18 και 1941-44.   Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο η περιοχή της Δράμας καταλαμβάνεται τον Οκτώβριο του 1912 από τους Βουλγάρους, για να απελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο την 1η Ιουλίου 1913. Κατά την αποχώρησή τους όμως οι Βούλγαροι προκαλούν ολέθριες καταστροφές και τα γεγονότα του Δοξάτου στις 30 Ιουνίου 1913 συγκλονίζουν την υφήλιο. Σφάζονται άντρες, γυναίκες και παιδιά και η κωμόπολη παραδίδεται στις φλόγες. Ο τραγικός απολογισμός της καταστροφής είναι εξακόσιοι πενήντα (650) νεκροί και 240 σπίτια και 80 καταστήματα πυρπολημένα. Τις επόμενες ημέρες όλες οι έγκριτες εφημερίδες του κόσμου δημοσιεύουν φρικιαστικές λεπτομέρειες από τη σφαγή και την πυρπόληση του Δοξάτου.   Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την περίοδο 1916-18 οι Βούλγαροι, ως σύμμαχοι των Γερμανών, καταλαμβάνουν για δεύτερη φορά την Ανατολική Μακεδονία. Όσοι άντρες διασώθηκαν από τη σφαγή του 1913 οδηγούνται το καλοκαίρι του 1917 ως όμηροι στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την Έκθεση της Διασυμμαχικής Επιτροπής εβδομήντα τέσσερις (74) από αυτούς πεθαίνουν εκεί με φρικτά βασανιστήρια, ενώ 200 περίπου γυναικόπαιδα αφανίζονται από πείνα και αρρώστιες στο Δοξάτο.   Το κακό τρίτωσε κατά την τελευταία βουλγαρική κατοχή, όταν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 1941, μία από τις πολλές ομάδες εξέγερσης εισήλθε στο Δοξάτο, χτύπησε το αστυνομικό τμήμα, πυρπόλησε το οίκημα και σκότωσε οχτώ (8) Βούλγαρους αστυνομικούς και έναν βουλγαρογραμμένο συνεργάτη τους. Κατά τη μάχη που διεξήχθη σκοτώθηκε ένας αντάρτης από τη Χωριστή.   Την άλλη μέρα το Δοξάτο πλήρωσε για άλλη μια φορά βαρύ φόρο αίματος στο βουλγαρικό στρατό κατοχής. Με μια πράξη τυφλής βίας εκτελέστηκαν για αντίποινα τουλάχιστον διακόσιοι (200) αθώοι Δοξατινοί.   Για τα χίλια εκατόν είκοσι τέσσερα (1.124) αναφερόμενα θύματα κατά τις τρεις βουλγαρικές κατοχές το Δοξάτο τιμήθηκε: το 1945 με Βασιλικό Διάταγμα, το 1985 με το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών και το 1998 με Προεδρικό Διάταγμα, δυνάμει του οποίου χαρακτηρίστηκε ως «Μαρτυρική Πόλη».   Το 1997 πραγματοποιήθηκε έρευνα στους κατοίκους των ματωμένων κωμοπόλεων Δοξάτου και Χωριστής με θέμα: «Προσωπική και συλλογική μνήμη από τις εμπειρίες της βουλγαρικής κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία (1941-1944). Στην ερώτηση «΄Υστερα από τόσα χρόνια πώς θα προσδιορίζατε τις σχέσεις σας με τη σημερινή Βουλγαρία;» Oι περισσότεροι κάτοικοι απάντησαν: «Φιλία!». Στην ερώτηση «Δηλαδή εννοείτε να συγχωρήσουμε;» H απάντηση ήταν «Ναι». Στην ερώτηση όμως «Να ξεχάσουμε;» H ομόφωνη απάντηση των κατοίκων ήταν «ΟΧΙ».