Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

"Σοβαρό ενδεχόμενο ένας πόλεμος στην Ευρώπη"! Κείμενο με σφραγίδα ΕΕ το υποστηρίζει!

Η ΕΕ ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο! Ο παραλογισμός φαίνεται να επιστρέφει στην Ευρώπη. Το επίσημο κείμενο της ΕΕ για τα σχέδιά της περί Άμυνας ξεκινά στην πρώτη φράση του με την διαπίστωση ότι “η απειλή του πολέμου στην Ευρώπη μέχρι πρόσφατα στην Ευρώπη ήταν αδιανόητη,αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για “δούμε” έναν τώρα”! 

Η άποψη αυτή στηρίζεται κυρίως στην Ρωσία και στην κρίση με την Ουκρανία. Η Μόσχα κατηγορείται ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο γειτονικών χωρών, κάτι που στο Αιγαίο γινεται βεβαια από το 1974 με τους Ευωπαίους όμως να μην το έχουν…καταλάβει. Τις παραβιάσεις εδώ τις κάνουν Τούρκοι.
Το κείμενο της 
ΕΕ για την Άμυνα όπως την φαντάζονταν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έχει εκτενέστατες αναφορές στην Ρωσία και στις κινήσεις που έκανε στην Ουκρανία. Αναφέρεται στην “επιθετική” συμπεριφορά της Μόσχας.
Περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή και κάνει ειδική αναφορά στον κυβερνοπόλεμος αλλά και σε μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.
“Όλα αυτά κάνουν 
το ευρωπαϊκό τοπίο ασφάλειας πιο σύνθετο και ευμετάβλητο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στρατιωτική αντιπαράθεση δεν είναι πλέον ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, αλλά ένας σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον”, γράφουν οι συντάκτες του κειμένου για την Άμυνα της ΕΕ!

Και μετά περνάμε στα ενδιαφέροντα που έχουν να κάνουν με τους εξοπλισμούς.
Επισημαίνεται ότι ο υπόλοιπος κόσμος εξοπλίζεται ραγδαία. Ειδική αναφορά γίνεται σε Κίνα,Ρωσία,Σαουδική Αραβία οι οποίε πλέον έχουν ξεπεράσει και τις ΗΠΑ. Δημοσιεύεται και ο σχετικός χάρτης.



Αντιθέτως στην Ευρώπη οι αμυντικοί προϋπολογισμοί συρρικνώνονται,γράφουν. Όχι δεν κάνουν καμία αναφορά στους συναδέλφους τους γραφειοκράτες οι οποίοι επιμένουν να ζητάνε από τις χώρες της 
ΕΕ και πρώτα απ΄ όλα από την Ελλάδα να περικόψει κι άλλο τις αμρυντικές της δαπάνες. Ο “ευρωπαϊκός παραλογισμός” …στο μεγαλείο του.

Για να μην κρυβόμαστε αυτό που φαίνεται να επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι είναι να μας βάλουν όλους στην δική τους λογική εξοπλισμών . Θα αγοράζουμε αυτά που εκείνοι θέλουν , στις τιμές που θέλουν και κυρίως για να εξυπηρετήσουμε τους στρατιωτικούς στόχους της 
ΕΕ οι οποίοι προφανώς πάνε “χέρι-χέρι” με τις οικονομικές επιδιώξεις της. Εθνικοί στρατοί δεν “χωράνε” σ΄ αυτό το μοντέλο και χώρες όπως η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει τεράστια στρατιωτική απειλή θα πρέπει να …ελπίζει στις διαθέσεις των εταίρων της για την προστασία των συμφερόντων της! Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι αυτό στην πράξη απλά δεν υπάρχει…
Το …οραμα της 
ΕΕ περιγράφεται στο κείμενο: Ευρωπαϊκός Στρατός.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου η αμυντική “ολοκλήρωση της 
ΕΕ δεν είναι πλέον απλά μια πολιτική επιλογή αλλά μια στρατηγική και οικονομική αναγκαιότητα.
Με βίαιες συγκρούσεις στο κατώφλι της ΕΕ, την αυξανόμενη έκθεση της Ευρώπης στον υβριδικό πόλεμο και στον κυβερνοχώρο της τρομοκρατίας, «ξένων μαχητών» η 
διάκριση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών απειλών, στο ευρωπαϊκό τοπίο της ασφάλειας γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη.
Διαβάστε 
ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον


onalert

http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/blog-post_476.html

Εγκλημα υποκινούμενο από το μίσος

Η «είδηση» που εκφώνησε στη Βουλή ο τέως ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης άναψε φωτιές: δημοσιογράφοι σε εντεταλμένη υπηρεσία, ύστερα από ειδική εκπαίδευση είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ελλάδα, είχαν αναλάβει την προώθηση των θέσεων του ΔΝΤ και την παρουσίασή τους στο κοινό με ένα καλό και φιλικό περιτύλιγμα, έτσι ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα.
Κι όλα αυτά με το αζημίωτο, πράγμα που δεν είπε ο κ. Ρουμελιώτης, αλλά το άφησε τόσο καλά να εννοηθεί, ώστε μέχρι το βράδυ είχε βουίξει ο κόσμος. Οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν. Ολοι τους, μηδενός εξαιρουμένου. Οπως άλλωστε τα παίρνουν και όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι εφοριακοί, όλοι οι γιατροί για να κάνουν καλή διάγνωση και να συστήσουν τη σωστή θεραπεία και όλες οι νοσοκόμες για να περιποιηθούν τους ασθενείς. Και γενικώς, όποιος βρίσκεται σε μια, παροδική έστω, θέση εξουσίας απέναντι στον άλλο, εκμεταλλεύεται τη θέση αυτή για να πλουτίσει παράνομα.
Τέτοιες γενικεύσεις, που ξεκινούν ως κοινωνικός έλεγχος αλλά οδηγούν σε στερεότυπα, δεν κάνουν άλλο από το να βαθαίνουν τη ρήξη της κοινωνικής συνοχής. Από τη ρήξη αυτή ωφελούνται όσοι εφαρμόζουν το δόγμα διαίρει και βασίλευε, πλήττονται όμως όσοι διαιρούνται, αφού αποπροσανατολισμένοι και ζαλισμένοι νιώθουν ότι πορεύονται ανάμεσα σε εχθρούς.
Ετσι, η Ευρώπη πίστεψε εκείνους που καλλιέργησαν το στερεότυπο «όλοι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες». Και τώρα οι εταίροι μας, αν θελήσουν να αλλάξουν το αδιέξοδο σχέδιό τους για την Ελλάδα, θα πρέπει να πείσουν τους λαούς τους ότι οι προηγούμενες ερμηνείες τους για την ελληνική κρίση δεν έλεγαν την αλήθεια και ότι η Ελλάδα δεν χαντακώθηκε επειδή οι Ελληνες ξημεροβραδιάζονται στις παραλίες και στα μπαράκια.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν Ελληνες τεμπέληδες, όπως υπάρχουν και Γερμανοί, Ιάπωνες, Πορτορικανοί ή Αμερικανοί. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που τα παίρνουν – μερικοί, ελάχιστοι ίσως, έχουν ήδη καταλήξει στη φυλακή, άλλοι, πιο ξύπνιοι, έχουν ξεφύγει για την ώρα. Σημαίνει απλώς ότι οι γενικεύσεις, που μας κάνουν να βλέπουμε με μισό μάτι ολόκληρες κατηγορίες ανθρώπων, χτίζουν έναν τοίχο ανάμεσα σε μας και στον απέναντι. Μέρα με τη μέρα και στερεότυπο με το στερεότυπο, ο τοίχος μεγαλώνει και όλο και περισσότερους τοποθετούμε απέναντι.
Ετσι, αν για παράδειγμα κάποιος κάνει γιόγκα δεν θα σκεφτούμε ότι έχει σκολίωση κι ευτυχώς που βρήκε αυτή την ήπια ανακουφιστική και θεραπευτική μέθοδο για να μην υποφέρει, αλλά ότι είναι αντιχριστιανός και κρυπτο-ινδουιστής και θα θέλει να μας προσηλυτίσει. Αν πάλι ένας δημοσιογράφος λέει κάτι που μας βρίσκει αντίθετους, δεν θα σκεφτούμε ότι μπορεί και να το πιστεύει, και αν πιστεύει κάτι τόσο εξόφθαλμα παρανοϊκό, όπως π.χ. ότι το χρέος είναι βιώσιμο, δεν θα σκεφτούμε ότι απλώς είναι ανόητος.
Θα πιστέψουμε ότι για δικό του όφελος παίζει ένα παιχνίδι σε βάρος μας. Σε τι καβούκια μάς κλείνουν αυτού του είδους οι κοινωνικοί αυτοματισμοί και πώς επηρεάζουν την ορθή μας κρίση έχει φανεί και ξαναφανεί στην Ιστορία, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε φοβερά μονοπάτια, από άδικους εξοστρακισμούς μέχρι γενοκτονίες.
Στ’ αλήθεια, δεν φταίει μόνο το παιδί στο Τσάρλεστον, 21 ετών, που πίστευε ότι όλοι οι μαύροι είναι αραπάδες και με το ολοκαίνουργο όπλο του μπήκε στην εκκλησία, σκότωσε 9 και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τόσους.
Η αμερικανική κοινωνία που τώρα υποκρίνεται αποτροπιασμό είναι εκείνη που καλλιεργεί το στερεότυπο – και ο μπαμπάς που σήμερα θα θρηνεί, προχτές χάρισε στον γιο του ένα περίστροφο, δώρο για τα εικοστά πρώτα γενέθλιά του. «Εγκλημα υποκινούμενο από το μίσος» χαρακτήρισαν οι αρχές το δράμα, για να παρέμβει το FBI και να πιάσουν εύκολα τον δράστη. Ορθά. Το μίσος, όμως, ποιος το υποκίνησε;
 http://www.efsyn.gr/arthro/egklima-ypokinoymeno-apo-misos

Γιατί η σύγκρουση των δανειστών για το χρέος μπλοκάρει τη συμφωνία

Η συμφωνία της χώρας με τους «θεσμούς» στα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν επαρκεί για να ξεκλειδώσουν οι δόσεις των 7,2 δισ. ευρώ, υποστήριξε την Δευτέρα ο κ. Ντράγκι, καλώντας την ΕΕ να επιλύσει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος για τους επόμενους 12 μήνες, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να εγκρίνει την καταβολή της δόσης (5,2 δις) που οφείλει. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η Ε.Ε. θα πρέπει να «απαντήσει» στην προϋπόθεση που θέτει το ΔΝΤ, προκειμένου να εγκρίνει την καταβολή δανείου.
Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, η έγκριση προϋποθέτει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Η προϋπόθεση αυτή είπε, δεν υφίσταται πλέον στην περίπτωση της Ελλάδος. Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας της Ελλάδος με τους θεσμούς η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας από τους Ευρωπαίους πιστωτές.
Την Τετάρτη, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως οι θεσμοί προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελλάδα «την συνισταμένη των απαιτήσεών τους», κάτι που η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί και ζήτησε από τους Ευρωπαίους πιστωτές «να μην χρησιμοποιούν τις προτάσεις του ΔΝΤ a la cart». Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Μια προσεκτική ανάγνωση των συμφωνιών και των εκθέσεων προόδου του «προγράμματος διάσωσης», είναι αποκαλυπτική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκθέσεις του ΔΝΤ, καθώς αφορούν τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο χειρισμός της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα.
Η Έκθεση αξιολόγησης της συμφωνίας του 2010 του ΔΝΤ, ρητά αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία υπέστη μια ύφεση πολύ μεγαλύτερη από ότι ήταν απαραίτητο, εξαιτίας της άρνησης των ηγετών της Ευρώπης να συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους από την αρχή του προγράμματος. Η αιτία της άρνησης αυτής ήταν το γεγονός ότι η ευρωζώνη δεν ήταν θεσμικά προετοιμασμένη για το είδος της κρίσης. Η διασύνδεση των αγορών κεφαλαίου και του τραπεζικού τομέα, σήμαινε ότι οι χρηματοοικονομικοί τομείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών ήταν σε κίνδυνο.
Ο κίνδυνος οφείλονταν στην έκθεση των τραπεζών στο χρέος των χωρών της ευρωπαϊκής «περιφέρειας».
Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από την αρχή του προγράμματος, θα μείωνε το βάρος της προσαρμογής και θα συνέβαλε σε μια λιγότερο δραματική μείωση του ΑΕΠ. Η μη αναδιάρθρωση, επέτρεψε στον ιδιωτικό τομέα -γερμανικές και γαλλικές τράπεζες κυρίως- να μεταφέρει την έκθεσή του στο χρέος, στον δημόσιο τομέα.
Εξάλλου, η καθυστερημένη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού μόνο χρέους το 2012, προσέφερε μια νέα ευκαιρία για τους ιδιώτες δανειστές να μειώσουν την έκθεσή τους και να μεταφερθεί πάλι χρέος στον δημόσιο τομέα με το PSI. Αυτή η μεταφορά επέτρεψε στους ιδιώτες να αποφύγουν μεγάλο κούρεμα όταν τελικά έγινε, αφήνοντας τους φορολογούμενους και τον δημόσιο τομέα εκτεθειμένους.
Οι παρατηρήσεις της έκθεσης δημοσιεύθηκαν στον τύπο (2013) και προκάλεσαν την περίφημη απάντηση του Επιτρόπου Olli Rehn «Δεν είναι δίκαιο το ΔΝΤ να «νίπτει τας χείρας» και να ρίχνει το βρώμικο νερό στους Ευρωπαίους». Η φράση της έκθεσης που δημιούργησε την διαμάχη μεταξύ Ε. Επιτροπής και ΔΝΤ ήταν « Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από την αρχή θα ήταν καλύτερη λύση για την Ελλάδα, αν και δεν ήταν αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους».
Στην Τρίτη Αξιολόγηση οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση άφησαν να περάσει απαρατήρητη μια «μικρή» λεπτομέρεια τεράστιας σημασίας: ότι η Ελλάδα το επόμενο έτος (2014) θα είχε ένα χρηματοδοτικό κενό 4 δισ. ευρώ! Ήταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή που στην Γερμανία άρχισαν να δημοσιεύονται αρνήσεις για κάθε ιδέα διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Στην πραγματικότητα, η δυνατότητα αποπληρωμής του Ταμείου, εξαρτάται από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν ένα πολύ «φιλόδοξο» πρόγραμμα σκληρών μέτρων. Εάν το πρόγραμμα αποκλίνει από την πορεία του και οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα, η ικανότητα της χώρας να πληρώσει το Ταμείο θα είναι ανεπαρκής, ανέφερε η έκθεση του ΔΝΤ.
Αυτό ακριβώς συνέβει το καλοκαίρι του 2014 και για τον λόγο αυτό δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που πιεζόταν να καλύψει και τα 4 δις που δεν είχαν προβλεφθεί. Χωρίς υποχώρηση των Ευρωπαίων δανειστών η της ελληνικής πλευράς, οι υπάλληλοι του Ταμείου θα είναι αντιμέτωποι με την υποχρέωση να εξηγήσουν στους μη Ευρωπαίους μετόχους του, πως προέκυψαν οι απώλειες.
Είναι προφανές, ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να αναδείξει τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τους Ευρωπαίους δανειστές το 2012 «να παρασχεθεί στην Ελλάδα στήριξη ώστε να μειωθεί το χρέος στο 110% του ΑΕΠ το 2022», δηλαδή ότι θα υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση χρέους εάν η δυναμική του χρέους είναι αρνητική.
Υπό το φως των ανωτέρω, γίνονται αντιληπτά τα προβλήματα κατάληξης σε συμφωνία και η καταγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού για τις διαφορές των δανειστών και την επιβολή της συνισταμένης των ακραίων απαιτήσεών τους. Καθώς οι Ευρωπαίοι δεν εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να δεχθούν αναδιάρθρωση χρέους, το ΔΝΤ προτείνει έσοδα από αύξηση ΦΠΑ και μείωση συντάξεων, προκειμένου εξασφαλισθεί «βιωσιμότητα» χρέους- δηλαδή εξυπηρέτησή του για 12 μήνες.
Επομένως οι δανειστές προσπαθούν να αποφύγουν απώλειες, μεταφέροντας το κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο με νέα σκληρά μέτρα, που δεν αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση και η πλειοψηφία των πολιτών. Αυτό εξηγεί και την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, που ουσιαστικά διεκόπησαν την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες, όταν η πλευρά των πιστωτών στο συγκεκριμένο επίπεδο, δήλωσε μη εξουσιοδοτημένη να συζητήσει χρέος και ανάπτυξη. Το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής την Δευτέρα, θα προσπαθήσει να δώσει διέξοδο σε πολιτικό επίπεδο. Θα προσφερθεί άραγε ελπίδα ανάπτυξης στη χώρα;

*οικονομολόγος, τ. ανώτερο στέλεχος της Ε. Επιτροπής
http://www.efsyn.gr/arthro/giati-i-sygkroysi-ton-daneiston-gia-hreos-mplokarei-ti-symfonia