Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Βαριές καταγγελίες Βαρουφάκη! «Ανεπίτρεπτες διαρροές» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το χθεσινό Eurogroup

Σε καταγγελίες για διαρροές για το ελληνικό τραπεζικόσύστημα μετά το χθεσινό Eurogroup προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τοποθέτησή του στο σημερινό Ecofin, τις οποίες χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτες». Με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα και επιβολή capital controls στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Αντ’ αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες «διαρροές» σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Στο χθεσινό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον».http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/eurogroup.html



Γερμανίδα καλλιεργούσε κάνναβη στο Ηράκλειο

Συνελήφθη Γερμανίδα υπήκοος να καλλιεργεί 26 δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι της στο Ηράκλειο Κρήτης
Μια 63χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γερμανίας, συνελήφθη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Ηράκλειο
Σε έρευνα που έγινε σήμερα στο σπίτι της σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι και 1,50 μέτρο, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης.
Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα της καλλιέργειας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
(Πηγή: ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/germanida-kalliergouse-kannavh-sto-hrakleio.3538335.html

Ο Γ.Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι ο Σόιμπλε εμπόδισε να παρουσιάσει τις προτάσεις μας πριν το Eurogroup

Ο Γ.Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι ο Σόιμπλε εμπόδισε να παρουσιάσει τις προτάσεις μας πριν το Eurogroup

Αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης κάνει μέσω άρθρου του στους Irish Times ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν επέτρεψε να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις στη συνεδρίαση του Λουξεμβούργου. «Το Eurogroup της Πέμπτης πέρασε στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία για να υπάρξει μια ήδη καθυστερημένη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σχόλιο από κάθε άλλο υπουργό Οικονομικών έκανε ο Μάικλ Νούναν (υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας). Διαμαρτυρήθηκε γιατί οι υπουργοί δεν είχαν γίνει κοινωνοί των προτάσεων των δανειστών πριν να τους ζητηθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση. Στη διαμαρτυρία του να προσθέσω τη δική μου: Δεν μου επετράπη να μοιραστώ με τον κ. Νούναν ή με οποιονδήποτε άλλο υπουργό Οικονομικών τις γραπτές μας προτάσεις. Όπως, μάλιστα, επιβεβαίωσε αργότερα ο Γερμανός ομόλογός μας, κάθε γραπτή πρόταση σε υπουργό Οικονομικών είτε από την Ελλάδα είτε από τους θεσμούς ήταν «μη αποδεκτή» καθώς θα έπρεπε να την θέσει στη Bundestag αναιρώντας τη χρησιμότητά του ως διαπραγματευτικό χαρτί» γράφει ο κ. Βαρουφάκης.
«Η ευρωζώνη κινείται μυστηριωδώς. Βαρυσήμαντες αποφάσεις λαμβάνονται από υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις λεπτομέρειες, την ώρα που μη εκλεγμένοι αξιωματούχοι ισχυρών θεσμών συνεχίζουν σε μονόπλευρες διαπραγματεύσεις με μια μοναχική κυβέρνηση που βρίσκεται σε ανάγκη» συνεχίζει.
«Είναι σαν η Ευρώπη να έχει καθορίσει ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε τεχνικές λεπτομέρειες αφήνοντας το έργο αυτό σε "ειδικούς" που αντιπροσωπεύουν όχι ψηφοφόρους αλλά θεσμούς. Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς σε πια έκταση τέτοιου είδους συμφωνίες είναι αποτελεσματικές για να μην πω ελάχιστα δημοκρατικές».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/eurogroup_20.html

Ναρκοθετημένο πεδίο στο ΥΠΕΞ!

Μάχη ενάντια στα συμφέροντα και τη διαφθορά δίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αλλά το «βαθύ κράτος» και οι συντεχνίες αντιστέκονται. Το «σκληρό σύστημα» του υπουργείου τού βάζει «νάρκες» από το... απόθεμα του Λιβάνου. Ολοι θυμούνται το μεγάλο σκάνδαλο της αμαρτωλής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, με κορυφαίο το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης του Λιβάνου, σε μια περιοχή που είχε ήδη αποναρκοθετηθεί από τον ΟΗΕ, αλλά και αντίστοιχες δράσεις σε άλλα ταραγμένα μέρη του κόσμου, όπως η Βοσνία και το Ιράκ.
Ηταν η εποχή του αλήστου μνήμης Αλεξ Ρόντου, όταν το υπουργείο Εξωτερικών μοίραζε αφειδώς χρήματα με παράτυπες, αν όχι παράνομες, διαδικασίες και χωρίς να ασκείται έλεγχος, για να καταλήξουν στους λογαριασμούς ημετέρων «εθελοντών» που έφτιαχναν βίλες με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Ομως τότε (2000-2004) «λεφτά υπήρχαν».

Ναρκοθετημένο πεδίο στο ΥΠΕΞ!Το έγγραφο που απέστειλε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Κάντε κλικ για να δείτε όλο το έγγραφο | 
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ασκήθηκαν διώξεις και τον Σεπτέμβριο επιτέλους εκδικάζεται. Σ’ αυτήν εμπλέκονται -συνταξιούχοι πλέον- υπάλληλοι και διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλεξ Ρόντος, ο πρώην υποδιευθυντής της εφημερίδας «Εξόρμηση», ο πρώην πρόεδρος της επίμαχης ΜΚΟ (Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης) Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αλλά και δύο εν ενεργεία διπλωμάτες.
Ο πρέσβης μας στη Βραζιλία, Νικόλαος Τσαμαδός, και ο πρέσβης στο Σουδάν, Νικόλαος Μπάζας. Για έναν εκ των κατηγορουμένων αποκαλύφθηκε ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να λάβει γνωστός του εφοπλιστής, που ήταν κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα, υπηρεσιακό, διπλωματικό διαβατήριο. Ευτυχώς οι αρμόδιοι είχαν γνώση και απετράπη το σκάνδαλο.
Είναι προφανές ότι κανένας δεν είναι ένοχος, αν δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου. Ωστόσο, οι δημόσιοι εν ενεργεία λειτουργοί, όταν εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμούν κατηγορίες, και μάλιστα τόσο σοβαρές, όπως η πλαστογραφία, η πλαστοπροσωπία, το ξέπλυμα χρήματος και η απάτη κατά του Δημοσίου, είθισται να τίθενται σε αργία, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ομως, στο Ελληνικό Δημόσιο τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Το θέμα παραπέμφθηκε στις ενδοϋπηρεσιακές καλένδες της Βασιλίσσης Σοφίας και έπρεπε να ενδιαφερθεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, για να ανακινήσει την πειθαρχική δίωξη των εμπλεκομένων.
Με έγγραφό του στις 14 Μαρτίου 2014 προς τη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου επισημαίνει: «Κατόπιν της γνωστοποίησης στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης της ποινικής δίωξης κατά των αναγραφομένων υπαλλήλων για τα εν λόγω αδικήματα, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του πειθαρχικού τους ελέγχου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Δεδομένου ότι τα πραγματικά περιστατικά, όπως προκύπτουν από το κατηγορητήριο, επαρκούν για τη στοιχειοθέτηση πειθαρχικού παραπτώματος, θεωρούμε ότι παρέλκει η διενέργεια ΕΔΕ. Εφόσον οι υπάλληλοι παραπεμφθούν στο αρμόδιο πειθαρχικό, θα πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία».
Μήνυμα διαφάνειας
Επρεπε να έρθει η νέα ηγεσία στο ΥΠΕΞ για να ανακινηθεί το θέμα και να προχωρήσει η διαδικασία του πειθαρχικού συμβουλίου. Ηταν μία από τις προτεραιότητες του νέου υπουργού, ο οποίος θέλησε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία στην ΥΔΑΣ.
Μία από τις πρώτες του διοικητικές πράξεις ήταν να διορίσει επικεφαλής στην αμαρτωλή υπηρεσία έναν αδιάφθορο πρώην πρέσβη, τον Νικόλαο Βαμβουνάκη, ο οποίος είχε συγκρουστεί στο παρελθόν με τη διαφθορά και είχε πληρώσει την άρνησή του να καλύψει τις «νάρκες» των ΜΚΟ. Ηταν ένα μήνυμα διαφάνειας και αξιοκρατίας που έδειχνε και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ρίξει άπλετο φως στις αμαρτωλές συμβάσεις του παρελθόντος. Ομως κάποιοι δεν το πήραν.
Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε επιτέλους το πειθαρχικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή δύο δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με εμπειρία και γνώσεις διοικητικών θεμάτων, δύο διευθυντών του υπουργείου και τον εκπρόσωπο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων.
Η απόφαση ήταν να μην τεθούν σε αργία οι δύο πρέσβεις, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί η δίκη και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία στη δικογραφία (μια δικογραφία 70 σελίδων με 20.000 συνημμένα έγγραφα). Οι δύο δικαστικοί μειοψήφησαν, αλλά το «απαράτ» του υπουργείου πλειοψήφησε. Η απόφαση αυτή προκαταβάλλει το δικαστήριο και βεβαίως θα χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο αθωότητας από τους κατηγορουμένους.
Δεν είναι η πρώτη φορά -μάλλον είναι κανόνας- που το συντεχνιακό πνεύμα κερδίζει στα σημεία. Στο παρελθόν, το πειθαρχικό είχε απαλλάξει, μεταξύ άλλων, 7 φορές υπαλλήλους, σε 5 περιπτώσεις με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου (Εφετείο) για αδικήματα που είχαν ποινές έως και 20 χρόνια κακούργημα! Και ήταν και πάλι οι δικαστές που μειοψήφησαν στο πειθαρχικό.
Η απόφαση του πειθαρχικού σχετικά με τους δύο πρέσβεις εξόργισε τον νέο υπουργό, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο διευθυντές του υπουργείου που συμμετείχαν στη σύνθεση του οργάνου.
Ομως, οι δύο πρέσβεις συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φυσικό, αφού δεν πλήρωσαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι την εποχή του μεγάλου πάρτι, γιατί να την πληρώσουν οι γραφειοκράτες που δεν έκαναν το καθήκον τους; Και μετά σου λένε γιατί πτωχεύσαμε, όχι οικονομικά, αλλά ηθικά, ως χώρα.
http://www.efsyn.gr/arthro/narkothetimeno-pedio-sto-ypex

Παραδοχή ΔΝΤ: Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι κλήθηκαν με υποτροφία μαζί με 300 από 90 χώρες

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι πήγαν με πρόγραμμα υποτροφίας στο ΔΝΤ αλλά δεν δόθηκαν τα ονόματα τους. Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έλαβε απαντητική επιστολή από το ΔΝΤ και τη δίνει στη δημοσιότητα

Εδώ το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής

Η πληροφορία για τους Έλληνες δημοσιογράφους που "εκπαιδεύτηκαν" από το Ταμείο έγινε από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη που ήταν εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ.
Από τα παραπάνω προκύπτει πως έχουμε να κάνουμε με πληρωμένα έξοδα για παρακολούθηση των συναντήσεων. Αν είναι όμως έτσι, προκαλεί απορία το γεγονός ότι τα ονόματα δεν δίνονται στη δημοσιότητα.
Ο κ. Ρουμελιώτης έκανε αρχικά την αποκάλυψη στην Επιτροπή της Βουλής για το χρέος, για να πει μια μέρα μετά στο MEGA πως "δεν θυμάται" ποιους είχε συναντήσει στην Ουάσινγκτον.
Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα ονόματα εκείνων που κλήθηκαν και παρακολούθησαν την ανάπτυξη των θέσεων του ΔΝΤ.
Δημοσίευμα που κυκλοφόρησε με μια φερόμενη "λίστα" ήταν τελικά αναληθές, ενώ οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε αυτό, απειλούν με μηνύσεις. Ανάμεσα τους και η Όλγα Τρέμη, η οποία βέβαια είχε φροντίσει την ίδια μέρα να κόψει στον "αέρα" της εκπομπής της τον Μανώλη Γλέζο, όταν εκείνος "τόλμησε" να μιλήσει για "τραπεζίτες".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/paradoxh-dnt-duo-ellhnes-dhmosiografoi-ekpaideuthkan-mazi-me-300-dhmosiografoys-apo-90-xwres.3539090.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Άλβαρο Γκαρσία: Τα χρέη της Ελλάδας είναι παράνομα

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βολιβίας είχε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και του παρέδωσε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους
Εξωτερικά χρέη, όπως αυτό της Ελλάδας, είναι άδικα, καταχρηστικά, παράνομα και με τις σημερινές συνθήκες αδύνατον να αποπληρωθούν, σύμφωνα με τον Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, Αντιπρόεδρο της Βολιβίας, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αναδιάρθρωση του Εξωτερικού Χρέους των Χωρών.
Ο κ. Λινέρα είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του παρέδωσε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Σε δηλώσεις του, ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα υπογράμμισε πως «οι απαιτήσεις για την αποπληρωμή των εξωτερικών χρεών των χωρών στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, έναντι των διεθνών Οργανισμών, ουσιαστικά, το μόνο που πρόσφεραν στη Λατινική Αμερική ήταν 20 χρόνια χαμένα, 20 χρόνια ύφεσης, 20 χρόνια πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής, είκοσι χρόνια απώλειας και μείωσης δικαιωμάτων και οικονομικής ύφεσης. Δεν θέλουμε να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως «τα βιώματα και εμπειρία μας από τη δεκαετία του ’80 μας δείχνουν ότι τέτοιου είδους εξωτερικά χρέη είναι άδικα, είναι καταχρηστικά, είναι παράνομα και με τις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατόν και να αποπληρωθούν».
«Η Λατινική Αμερική έχει μάθει πολύ καλά ότι το να ακολουθεί κανείς τις προσταγές αυτές των διεθνών Οργανισμών τέτοιου τύπου δεν οδηγεί παρά μόνο στην καταστροφή της οικονομίας και των λαών», δήλωσε με έμφαση ο κ. Λινέρα.
Ο κ. Λινέρα ενημέρωσε την κ. Κωνσταντοπούλου για το ότι η Βολιβία προεδρεύει της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αναδιάρθρωση του Εξωτερικού Χρέους των Χωρών και επιθυμεί τη στενή συνεργασία με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Η Επιτροπή θα υποβάλει προτάσεις στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του έτους και θέλουμε να συμπεριλάβουμε προτάσεις, συστάσεις και λύσεις κατόπιν στενής συνεργασίας με την κ. Κωνσταντοπούλου, ώστε αυτή η προσπάθεια να βοηθήσει τους λαούς, τις χώρες και τις οικονομίες τους και να μην ενισχύει τα κέρδη των τραπεζιτών. Με αυτή τη θεσμική θέση θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.
Εξέφρασε την αλληλεγγύη της Βολιβίας προς τον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθεια αναζήτησης και εξεύρεσης λύσεων που να μην οδηγούν σε απώλεια δικαιωμάτων, σε περισσότερη ύφεση και σε απώλεια ευημερίας. «Στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και συμφωνούμε με οποιαδήποτε απόφαση ή δράση της Κυβέρνησης που έχει ως στόχο περισσότερη εθνική κυριαρχία και περισσότερη ευημερία προς όφελος του λαού. Η Βολιβία στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που κινούνται προς την κατεύθυνση του αγώνα εναντίων των εκβιασμών των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Είχα την μεγάλη χαρά να συζητήσω με τον κ. Λινέρα για το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Αυτή την ασφυκτική, εκβιαστική πολιτική απέναντι στον λαό της, με πρόσχημα ένα χρέος που δεν είναι νόμιμο και που δεν έχει δημιουργήσει αυτός ο λαός».
Πρόσθεσε πως «η Βολιβία είναι επικεφαλής της Επιτροπής του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι είχα την ευκαιρία να παραδώσω στον κ. Αντιπρόεδρο τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, να του ζητήσω την συνδρομή της χώρας του στη μέγιστη αξιοποίηση αυτών των πορισμάτων, προς όφελος του λαού στο πλαίσιο του ΟΗΕ και είχα την χαρά και τη συγκίνηση να διαπιστώσω τι σημαίνει διεθνής αλληλεγγύη, τι σημαίνει πραγματική συμπαράσταση σε ένα λαό ο οποίος δοκιμάζεται και τι σημαίνει ένωση των λαών και των κοινωνιών προς όφελος της Δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι αυτά που σήμερα περνάει ο ελληνικός λαός, και άλλοι λαοί στην Ευρώπη, μέσα από το καθεστώς των μνημονίων που έχουν βιώσει με τραυματικό τρόπο, πριν από δεκαετίες, οι λαοί της Λατινικής Αμερικής και έχουν την εμπειρία και τη σοφία να γνωρίζουν ότι αυτά που εμφυτεύτηκαν και εκείνα που προτάθηκαν και τα όσα εφαρμόστηκαν στη χώρα μας είναι απολύτως καταστροφικά, δεν εγγυώνται καμία ανάπτυξη και ευημερία, οδηγούν σε μακροχρόνια ύφεση, σε συρρίκνωση της δημοκρατίας και σε ισοπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Ο κ. Λινέρα είναι ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και είναι κι ένας άνθρωπος που με το παράδειγμά του και την δοκιμασία του στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, συγκροτεί ένα υπόδειγμα στον αντίποδα των τεχνοκρατών και των γραφειοκρατών που επιχειρούν να καταδυναστεύσουν τους λαούς σήμερα», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/politiki/alvaro-gkarsia-ta-xreh-ths-elladas-einai-paranoma.3538391.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

ΗΛΕΙΑ Ώρες αγωνίας για τον αρθρογράφο Ηλία Φροντιστή

Με τον πιο συγκλονιστικό και τραγικό τρόπο προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του χθες το πρωί, ένας άνθρωπος που έχει αγαπηθεί μέσα από τα άρθρα του και τη μαχητικότητά του ωςδημοσιογράφος – αρθρογράφος της Ηλείας. Ο 78χρονος, Ηλίας Φροντιστής, δεν άντεξε τα μοιραία «χτυπήματα» και πήρε την απόφαση να κόψει το νήμα της ζωής του, επιλέγοντας τον πιο δύσκολο δρόμο του θανάτου, ενώ από χθες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Επί χρόνια αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο Ηλίας Φροντιστής, «έδειχνε» και μετέφερε μέσα από την πένα του τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, ενώ παράλληλα ασκούσε κριτική στα γεγονότα που προκαλούσαν την κοινή γνώμη. Η μεγάλη του αγάπη, η δημοσιογραφία, ξεκίνησε από πολύ παλιά, γιατί μέσα από τα άρθρα του, πίστευε πως κάτι μπορεί να αλλάξει.
Όλοι οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι από χθες, στο άκουσμα της τραγικής είδησης ενώ πολλοί έτρεξαν να συμπαρασταθούν στον άνθρωπό τους, στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου είχε μεταφερθεί. 
Τα τελευταία χρόνια ο Ηλίας Φροντιστής είχε αποσυρθεί, ύστερα από την συνταξιοδότησή του και παρά το γεγονός πως σταμάτησε να γράφει, ποτέ δεν σταμάτησε να αγαπάει αυτή τη δουλειά την οποία στήριζε με κάθε τρόπο.

Τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετώπιζε, φέρεται να ήταν ο λόγος που τον οδήγησαν χθες, λίγα μέτρα έξω από τον Πύργο, στην Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως, αποφασισμένο να δώσει το τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περπάτησε μόνος του, μέχρι εκεί και αφού περιέλουσε το σώμα του με μπουκάλια οινοπνεύματος, έβαλε φωτιά και περίμενε τον θάνατο.
Ο 78χρονος έγινε αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν αυτό που συμβαίνει προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά και κάλεσαν εσπευσμένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Οι άνθρωποι που τον βοήθησαν, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά όμως τα εγκαύματα στο σώμα του 78χρονου ήταν πολλά και σοβαρά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Ηλίας Φροντιστής είχε πάρει την τελική του απόφαση, αφού ακόμα κι εκείνη την ώρα του τέλους, δεν φοβήθηκε και προσπάθησε να αποτρέψει τον οποιονδήποτε να τον βοηθήσει. «Αφήστε με να τελειώσω» ήταν οι κουβέντες που έβγαιναν από τα χείλη του. 

Στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που έφτασαν στο σημείο, ο 78χρονος, Ηλίας Φροντιστής, είχε ακόμα τις αισθήσεις του και υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν φάκελο που είχε αφήσει στην άκρη. Ο φάκελος, σύμφωνα με πηγές, περιείχε ιδιόχειρο σημείωμα, μέσα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του.
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, φέρεται να ήταν αυτές, που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Από χθες ο Ηλίας Φροντιστής, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα σε Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ από την αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο, παρουσία του αναπληρωτή Διευθυντή, Γιώργου Κωστόπουλου, απεκλείσθη η εγκληματική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο, κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα και το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Πύργου, με τον διοικητή Κώστα Κυριακόπουλο και τον υποδιοικητή, Ηλία Μανιάτη. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ