Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Αποκλειστικές νοσοκόμες πιάστηκαν στα χέρια πάνω από τους ασθενείς

Ξύλο μέσα στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Απίστευτες σκηνές έζησαν το βράδυ της Παρασκευής ασθενείς, γιατροί και επισκέπτες μέσα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης στο Ηράκλειο! Δύο αποκλειστικές νοσοκόμες πιάστηκαν στα χέρια και οι ασθενείς προσπαθούσαν να κάνουν διακοπές και να τις χωρίσουν!

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι δυο γυναίκες είχαν επαγγελματικές διαφορές στο παρελθόν, και κουβέντα την κουβέντα ήρθαν στα χέρια πάνω από ασθενείς της ορθοπεδικής κλινικής του Βενιζέλειου.

Μάλιστα, η μια από τις δυο νοσοκόμες, αποφάσισε να φέρει στο νοσοκομείο και... ενισχύσεις. Έτσι, λοιπόν, πήγε στον χώρο εργασίας της, με τον σύζυγο της, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την άλλη αποκλειστική νοσοκόμα για τις λογομαχίες που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δυο γυναικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που διαδραματίζονται τέτοιες εικόνες στο νοσοκομείο, μεταξύ Ελληνίδων αποκλειστικών νοσοκόμων και αλλοδαπών γυναικών.

Μάλιστα, έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες από τον σύλλογο αποκλειστικών νοσοκόμων του Βενιζέλειου στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι και σήμερα ξεκαθαριστεί το τοπίο.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/829394/apokleistikes-nosokomes-piastikan-sta-heria-pano-apo-tous-astheneis/

Βρέθηκε σώα η 14χρονη που είχε εξαφανιστεί στον Χολαργό

Η μαθήτρια έφυγε την Πέμπτη από το σπίτι της για να πάει να δώσει εξετάσεις στο γυμνάσιό της, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σχολείο της, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως σήμανε συναγερμός.
Τελικά, η Γκαμπριέλα βρέθηκε το Σάββατο στο Μετρό, στο σταθμό της Πανόρμου στην Αθήνα χάρη στην παρατηρητικότητα και το ενδιαφέρον της Σταθμάρχη που την αναγνώρισε από την αφίσα εξαφάνισης του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως θα βρίσκεται κοντά στην μαθήτρια και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

http://newpost.gr/post/467023/brethhke-swa-h-14xronh-poy-eixe-eksafanistei-ston-xolargo

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 68χρονος για αποπλάνηση ανήλικης

Συνελήφθη στη Σπάρτη ένας 68χρονος για αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος χθες το απόγευμα, πλησίασε ένα 11χρονο κοριτσάκι και με το δέλεαρ χρημάτων κέρδισε την εμπιστοσύνη του ανήλικου και προσπάθησε να το θωπεύσει σε κεντρικό σημείο της Σπάρτης, συνελήφθη όμως επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς.
Ο 68χρονος κρατείται στην ασφάλεια Σπάρτης με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιών και θα οδηγηθεί, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σπάρτης.

 http://newpost.gr/post/467032/synelhfthh-ep-aytofwrw-68xronos-gia-apoplanhsh-anhlikhs

Σύλλογος Νεφροπαθών: Έξι ανασφάλιστοι νεφροπαθείς έχουν πεθάνει από το 2011

Έξι ανασφάλιστοι νεφροπαθείς έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη από το 2011 και μετά ενώ άλλοι 18 περιφέρονται σαν φαντάσματα μέρα παρά μέρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση με κίνδυνο για την υγεία τους καθώς δεν υπάρχει ο φάκελός τους σε κάθε νοσοκομείο και δεν μπαίνουν στο ίδιο μηχάνημα, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την 23η επιστημονική-επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Ελληνικού Κολεγίου Νεφρολογίας και Υπέρτασης (ΕΚΟΝΥ).
«Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να εκδώσει την πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση για την κάλυψη των ανασφάλιστων, ενώ στο μεσοδιάστημα άμεση λύση να δοθεί από την 3η και 4η ΥΠΕ» πρόσθεσε ο κ. Καραγκιόζης. Παράλληλα επισήμανε ότι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου δεν έχουν καμία ελπίδα να υποβληθούν σε μεταμόσχευση καθώς θα πρέπει να περιμένουν στη λίστα μέχρι και 12 χρόνια ενώ ο μέσος όρος ζωής τους είναι επτά χρόνια. Σήμερα, όπως είπε, στη λίστα αναμονής, στην Ελλάδα, για μεταμόσχευση περιμένουν 1170 νεφροπαθείς, ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων νεφρών έχει μειωθεί την τελευταία 10ετία, ενώ το 2014 πραγματοποιήθηκαν μόνο 168 μεταμοσχεύσεις.
Αναφερόμενος στις ελλείψεις υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία ο κ Καραγκιόζης τόνισε ότι λόγω αυτών των ελλείψεων δεν μπορεί να στηριχθεί η λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Ιπποκράτειου ενώ έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα με την υποχρηματοδότηση του Κέντρου Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας που υποστηρίζει τη Μονάδα. Παράλληλα επισήμανε ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του ΕΣΥ είναι ανεπαρκής και απαρχαιωμένος σε όλες τις περιοχές της χώρας και ότι το κόστος της συντήρησης των μηχανημάτων είναι μεγαλύτερο από το κόστος αγοράς καινούργιων νέας τεχνολογίας.
Ο κ. Καραγκιόζης επισημαίνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με κύριο βάρος στην Περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο νοσοκομείο Καρδίτσας η Μονάδα Νεφρού λειτουργεί χωρίς μόνιμο νεφρολόγο και ότι στο νοσοκομείο Κατερίνης υπάρχει μία μόνο νεφρολόγος.
Όσον αφορά το θέμα της φαρμακευτικής κάλυψης των νεφροπαθών ανέφερε ότι τα τελευταία μνημονιακά χρόνια ανατράπηκε σε βάρος των πολιτών η συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες με αποτέλεσμα χρόνια πάσχοντες να επιβαρύνονται μέχρι και με το 42% του κόστους λιανικής των φαρμάκων, ενώ αρκετοί έφτασαν στο σημείο να μην είναι σε θέση να ακολουθήσουν την φαρμακευτική τους αγωγή.
Αναφερόμενος στο θέμα της προμήθειας των φίλτρων αιμοκάθαρσης υπογράμμισε ότι η προηγούμενη ηγεσία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας αποχώρησε χωρίς να φροντίσει να προκηρύξει τη διενέργεια και υπογραφή νέας συμφωνίας πλαίσιο για τα φίλτρα με αποτέλεσμα από 1/1/2015 να υπάρχει κενό και ιδιαίτερα στα περιφερειακά δημόσια νοσοκομεία να γίνεται προμήθεια φίλτρων χωρίς προδιαγραφές δημιουργώντας κίνδυνο για την υγεία των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Διαβήτης υπέρταση και καθιστική ζωή ευθύνονται για τις νεφροπάθειες
«Οι νεφροπάθειες στη χώρα μας αναδεικνύονται σε μείζον ιατροκοινωνικό ζήτημα, καθώς υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τους νεφρούς τους. Από αυτούς οι 9.350 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα επί τέσσερις ώρες κάθε φορά ενώ οι υπόλοιποι 650 κάνουν περιτοναϊκή κάθαρση. Το κόστος της κάθε αιμοκάθαρσης για το δημόσιο ανέρχεται περίπου στα 150 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 500 ευρώ την εβδομάδα, ενώ αντίστοιχο είναι το κόστος της περιτοναϊκής κάθαρσης»ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΟΝΥ και διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου, Γεώργιος Ευστρατιάδης. Παράλληλα ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν Μονάδες Νεφρού στα πέντε μεγαλύτερα νοσοκομεία ενώ υπάρχουν και 10 ιδιωτικές μονάδες. Όλοι οι ασφαλισμένοι καλύπτονται πλήρως από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κέντρα ενώ οι ασθενείς της Πρόνοιας καλύπτονται μόνο από τα νοσοκομείο. Οι ανασφάλιστοι Έλληνες και μετανάστες νεφροπαθείς καλύπτονται από τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων που εφημερεύουν.
Ο κ Ευστρατιάδης επισήμανε ακόμη ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μαζί με τον σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση είναι η κύρια αιτία για την ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεφροπαθών, καθώς ευθύνονται για την πλειονότητα των περιστατικών νεφρικής νόσου τα οποία καταλήγουν σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια υποβαθμίζοντας δραματικά την ποιότητα της ζωής των ασθενών.
 Μειώθηκαν οι μεταμοσχεύσεις νεφρού την τελευταία δεκαετία
Στην Ελλάδα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων την τελευταία δεκαετία παρατηρείται μία μείωση των νεφρικών μεταμοσχεύσεων από ζώντα δότη ενώ και οι πτωματικές μεταμοσχεύσεις, εκτός των ετών 2005 και 2008, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. «Στη χώρα μας οι πτωματικοί δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατά την δεκαετία 2004-2013 κυμάνθηκαν από 4,1 έως 8,9 τη στιγμή που στην Ισπανία, το Βέλγιο και πιο πρόσφατα στην Κροατία ξεπερνούσαν τους 30 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού» ανέφερε ο νευρολόγος διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Γρηγόρης Μυσερλής.
Παράλληλα τόνισε ότι στη χώρα μας υπάρχει αναγκαιότητα νομοθετικών αλλαγών σε ό,τι αφορά την άμεση και επείγουσα παροχή υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα πτωματικών μεταμοσχεύσεων από δότες με μη πάλλουσα καρδιά και ότι θα ήταν ωφέλιμο να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων με ανταλλαγή ζώντων δοτών.


 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/nosokomeia/story/593732/syllogos-nefropathon-exi-anasfalistoi-nefropatheis-exoyn-pethanei-apo-to-2011#ixzz3cD9Zi4Sv

Ζάκυνθος: 67 χρόνια κάθειρξη σε πα-«τέρα» που βίαζε τα παιδιά του

Τίτλοι τέλους έπεσαν σε μια δραματική ιστορία, την οποία λίγοι Ζακυνθινοί την ήξεραν.
Την Παρασκευή, στο Κακουργιοδικείο του Πύργου, δικάστηκε η μήνυση που είχε υποβληθεί το 2010 από το τότε 18χρονο θύμα και την μητέρα του κατά του πατρίου και συζύγου για το συστηματικό βιασμό της 18χρονης από την ηλικία των 12 ετών και για έξι χρόνια, με το κατηγορούμενο μετά από ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, να καταδικάζεται σε 67 χρόνια κάθειρξη για τις κατηγορίες του βιασμού κατά εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιών και τη κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.
Αναλυτικότερα, ο 52χρονος σήμερα ημεδαπός Ζακυνθινής καταγωγής, όπως αποδείχτηκε στο Κακουργιοδικείου του Πύργου, ασελγούσε συστηματικά (2 έως 3 φορές την εβδομάδα) στην τότε 12χρονη, κόρη της γυναικάς του από το πρώτης της γάμο. Η άτυχη κοπέλα υπέμενε όλα αυτά τα χρόνια τον βιασμό του πατρίου της, ο οποίος απειλώντας την, της είχε κρατήσει το στόμα «κλειστό». Η νεαρή κοπέλα μόλις ενηλικιώθηκε δεν άντεξε, μίλησε στην μητέρα της και αμέσως η δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση, καθώς ο ημεδαπός ασελγούσε και στα δύο φυσικά τέκνα του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια της δίκης, που έγινε την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, ο 52χρονος άντρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδειξε καμία μετάνοια για την πράξεις του και αρνήθηκε κάθε κατηγορία.
Σήμερα, η μητέρα μαζί με τα δύο παιδιά της ζουν στο εξωτερικό ενώ το 23χρονο σήμερα θύμα ζει μαζί με το βιολογικό της πατέρα στην Αθήνα.
http://newpost.gr/post/467035/zakynthos-67-xronia-katheirksh-se-pa-tera-poy-biaze-ta-paidia-toy

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 25 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 14 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ Ανοδικά και το 2015 ο ελληνικός τουρισμός


Ανοδικά και το 2015 ο ελληνικός τουρισμός

Του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr
Ενα βήμα παραπάνω όσον αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα θέλει να κάνει ο τουριστικός κλάδος την τρέχουσα χρόνια και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί.
Οι πρώτες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το 2015 κινούνται με θετικό πρόσημο, θέτοντας ως στόχο τα 25 εκατ. διεθνών αφίξεων (εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. αφίξεις κρουαζιέρας) και τα άνω των 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. Σημειώνεται ότι το 2014 έκλεισε με τις αφίξεις να ανέρχονται στα 24,5 εκατ., από τις οποίες τα 2,5 εκατ. αφορούσαν την κρουαζιέρα, ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 13,44 δισ. ευρώ.
Οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ συνυπολογίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων, οι οποίες για το 2015 εμφανίζονται στο σύνολό τους αυξημένες κατά 1 εκατ. σε σχέση με το 2014.
Ανοδικά και το 2015 ο ελληνικός τουρισμός
Με δεδομένο ότι είναι μάλλον απίθανο να καλυφθούν αυτές 100%, η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξει μία αύξηση που θα φέρει το σύνολο των αφίξεων στα επίπεδα των 25 εκατ. Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι οι αφίξεις κρουαζιέρας θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.
Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι το 2014 ξεκίνησε με τον ΣΕΤΕ να κάνει εκτίμηση για 18,5 εκατ. αφίξεις (πλην κρουαζιέρας), ενώ αναμενόταν να υπάρξει μία κάμψη των αφίξεων κρουαζιέρας από τα 2,4 εκατ. του 2013 στα 2,1 εκατ. το 2014.
Όμως, καμία από τις δύο αυτές αρχικές εκτιμήσεις δεν επιβεβαιώθηκε, με τις αφίξεις να σημειώνουν ρεκόρ και να φθάνουν τελικώς στα 24,5 εκατ.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και την αποδοχή από το Eurogroup των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, λήγει μία τρίμηνη περίοδος αβεβαιότητας και δίνεται η δυνατότητα να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του 2015.
«Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΤΕ συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο υπουργείο για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ακόμη η ανάγκη της συνεργασίας όλων των φορέων του τουρισμού ώστε να διασφαλισθεί η αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού.
Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ σπεύδει να προσθέσει ότι βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού είναι, σε πρώτη φάση η διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, το οποίο δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εμπόδια λίγο πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, αναφερόμενος ουσιαστικά στο θέμα που είχε υπάρξει αναφορικά με την πιθανή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι αυτό δεν θα γίνει, κάτι που αποτελεί σημαντική παράμετρο.
Ακόμη, σημαντική προϋπόθεση -ιδίως για την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού- αποτελεί, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η άμεση ολοκλήρωση και ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ, με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές νέων και υφιστάμενων κλινών, πρωτίστως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αφίξεων του 2014 αποτελούσαν στόχο που είχε τεθεί για το 2018 και γενικότερα θεωρείται ότι οι υπάρχουσες τουριστικές υποδομές έχουν αρχίσει να πλησιάζουν τα όριά τους.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113466445

Βόμβες Ρωμανιά για κατάργηση ΟΓΑ και εργοδοτικής εισφοράς Αναφέρθηκε σε αιτήματα των δανειστών

Βόμβες Ρωμανιά για κατάργηση ΟΓΑ και εργοδοτικής εισφοράς
Κατάργηση του ΟΓΑ αλλά και αναδρομική κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς, από 1/1/2015 απαιτούν οι δανειστές από την Αθήνα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.
Όπως είπε ακόμη, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, οι δανειστές απαιτούν και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Σχετικά με την κατάργηση του ΟΓΑ, η απαίτηση είναι οι αγρότες να υπαχθούν στα υπόλοιπα ταμεία.
Επίσης, ζητούν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2015 να καταργηθεί η εργοδοτική εισφορά, ενώ σε ότι αφορά τις εισφορές των συνταξιούχων για την ασθένεια, ζητούν αύξησή της από το 4% που είναι σήμερα στο 6% και μάλιστα με το ποσοστό να υπολογίζεται επί του αθροίσματος των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Παράλληλα, ζητούν όποιος κάνει αίτηση για συνταξιοδότηση από την 1η Ιουλίου του 2015 και ύστερα, να πηγαίνει αναγκαστικά στα 67 και στα 62 έτη.
Ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έκανε λόγο για «παράλογες αξιώσεις των θεσμών».

http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/223835/vomves-romania-gia-katarghsh-oga-kai-ergodotikhs.html

Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς για την Αίγυπτο Δικαστήριο ακύρωσε προηγούμενη, καταδικαστική απόφαση

Εφετείο της Αιγύπτου ακύρωσε προηγούμενη δικαστική απόφαση, η οποία χαρακτήριζε "τρομοκρατική οργάνωση" την ισλαμιστική παλαιστινιακή Χαμάς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
Δικαστική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε επειδή το δικαστήριο που την είχε λάβει "δεν ήταν αρμόδιο για να κρίνει τέτοιου είδους υποθέσεις".
Η Χαμάς αποτελεί παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου, την οποία οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση και διώκουν από τότε που ο στρατός απομάκρυνε από την προεδρία έναν από τους ηγέτες της, τον Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.
Ο δικηγόρος, ο οποίος ήγειρε πρώτος το θέμα δήλωσε στο Ρόιτερς ότι θα ζητήσει το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών να τοποθετήσει την Χαμάς στη δική του λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις με βάση προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις.
"Η απόφαση αυτή δεν μας επιστρέφει σε μηδενική βάση. Εχω δύο αποφάσεις που τοποθετούν την Αδελφότητα και τις Ταξιαρχίες Ιζ αντ-αλ-Κασάμ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις", δήλωσε ο Ασραφ Φαραχάτ.
Οι Ταξιαρχίες Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατική οργάνωση από την Αίγυπτο τον Ιανουάριο.
Η Χαμάς έχει απορρίψει τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ η Αδελφότητα υποστηρίζει ότι είναι ταγμένη στον ειρηνικό ακτιβισμό και διαψεύδει ότι συνδέεται με τη βία.
Το Κάιρο διαδραμάτιζε επί σειρά ετών κεντρικό ρόλο στη διαμεσολάβηση για συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας--περιλαμβανομένης της εκεχειρίας ανάμεσα στις δύο πλευρές που συνήφθη τον Αύγουστο και με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος των 50 ημερών στη Γάζα.
http://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article/223856/den-einai-tromokratikh-organosh-h-hamas-gia-thn.html

ΕΥΡΩΠΗ Κανείς δεν πάει χαμένος...

Κανείς δεν πάει χαμένος...

porosenko-saakasvili.jpg

Ο νέος διοικητής της Οδησσού, Μιχαήλ Σαακασβίλι, στην «παρουσίασή» του από τον Πέτρο Ποροσένκο... Ο νέος διοικητής της Οδησσού, Μιχαήλ Σαακασβίλι, στην «παρουσίασή» του από τον Πέτρο Ποροσένκο... |EPA/MYKOLA LAZARENKO / POOL
Ενας φυγόδικος, ένας μεταρρυθμιστής που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και για διαφθορά, ένας μεταμοντέρνος οπαδός του Ψυχρού Πολέμου, υπέρμαχος του ΝΑΤΟ και του αντικομμουνιστικού αγώνα, αλλά πάνω από όλα ένας ορκισμένος εχθρός της Ρωσίας, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, πρώην πρόεδρος, αλλά και πρώην υπήκοος της Γεωργίας, είναι από την Κυριακή κυβερνήτης της Οδησσού και έχει στα χέρια του ένα φρεσκοτυπωμένο ουκρανικό διαβατήριο.
Ο Σαακασβίλι απαρνήθηκε την υπηκοότητα της χώρας την οποία υπηρέτησε ως πρόεδρος Δημοκρατίας για δύο θητείες και σχεδόν εννέα χρόνια (από Ιανουάριο 2004 έως Νοέμβριο 2013) και πήρε την ουκρανική, για να αποφύγει -όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε- την έκδοσή του στην πρώην πατρίδα του, όπου αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.
Η Ουκρανία έχει συνταγματικά κατοχυρωμένη την μη έκδοση των υπηκόων της, ένα προνόμιο που μάλλον αφορά τους διεφθαρμένους ολιγάρχες, τους οποίους θέλει -επιλεκτικά, όσους δεν είναι σύμμαχοί του- να αντιμετωπίσει ο επίσης ολιγάρχης πρόεδρος της Ουκρανίας και νυν εργοδότης του ακραιφνούς αμερικανόφιλου νέου κυβερνήτη της Οδησσού.
Από βίντεο του BBC τον Αύγουστο του 2008: ο Μιχαήλ Σαακασβίλι «τρώει» την γραβάτα τουΑπό βίντεο του BBC τον Αύγουστο του 2008: ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ένα ψυχολογικό ράκος, «τρώει» την γραβάτα του | BBC
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Ποροσένκο διορίζει μη Ουκρανό σε κυβερνητική θέση.
Η Αμερικανίδα πρώην υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (κόρη Ουκρανών μεταναστών) Νάταλι Γιάρεσκο είναι η νέα υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Κιέβου (πήρε την υπηκοότητα την ίδια ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της), ενώ υπουργός Οικονομίας είναι ο Λιθουανός Αϊβάρας Αμπρομαβίτσιους, πρώην τραπεζίτης και διαχειριστής ιδιωτικών κεφαλαίων που δεν μιλάει ουκρανικά, αλλά έχει το προσόν να είναι παιδί της «σχολής του Σικάγου», υπέρμαχος της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.
Κατά τον Ποροσένκο, αυτοί οι διορισμοί σηματοδοτούν τη μάχη κατά της διαφθοράς που διακηρύσσει η νέα κυβέρνηση, ένα προσόν που και ο ίδιος ο Σαακασβίλι ισχυρίζεται ότι έχει από την εμπειρία του στη Γεωργία.
Αλλωστε, όλοι θυμούνται πως τα έβαλε με τους ολιγάρχες της χώρας του, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον πολιτικό του αντίπαλο Πατρακασβίλι, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίο ανάγκασε τελικά να τον πουλήσει σε άλλον φιλοκυβερνητικό ολιγάρχη.
Αλλά και στην περίπτωση του Γαλλορωσογεωργιανού επιχειρηματία, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο Σαακασβίλι έδρασε «ενάντια στους ολιγάρχες».
Οταν τo 2011 ο Ιβανισβίλι ανακοίνωσε πως θα κατεβεί υποψήφιος ενάντια στον «μεταρρυθμιστή» πρόεδρο, ο Σαακασβίλι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο όσοι είχαν διπλή υπηκοότητα έχαναν αυτομάτως τη γεωργιανή και έτσι η υποψηφιότητα του αντιπάλου του ακυρώθηκε.
Ο Ιβανισβίλι έθεσε όμως υποψηφιότητα αργότερα, το 2012, για πρωθυπουργός και κέρδισε τη μάχη της κάλπης, που ήταν η αρχή του τέλους της προεδρίας Σαακασβίλι.
Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας δεν έμεινε στην πατρίδα του μετά την ήττα.
Αναχώρησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έκανε ένα πέρασμα από την Ουγγαρία και, όταν ξέσπασε η ουκρανική κρίση, επέστρεψε στην ενεργό δράση, στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον μισητό του αντίπαλο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Βρέθηκε στο Κίεβο, δίπλα στον Ποροσένκο.
Η σχέση Ποροσένκο και Σαακασβίλι δεν είναι όψιμη, οι δύο άντρες γνωρίζονται και συνδέονται από παλιά, καθώς ήταν συμφοιτητές στο Κίεβο, στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τάρας Σεβσένκο το 1992.
Οταν ο Ποροσένκο ανέλαβε την προεδρία, ο άνεργος Σαακασβίλι έγινε σύμβουλός του και μάλλον ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Είχε την εμπειρία της πλέον αντιρωσικής κυβέρνησης, της προνομιακής σχέσης με το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ, προσβάσεις στα κέντρα εξουσίας και τα ακραία λόμπι.
Ο διορισμός του ήταν επίσης ένα μήνυμα πως η Ουκρανία, όπως και η υπό τον Σαακασβίλι Γεωργία, θα βαδίσει τον δρόμο του ΝΑΤΟ και της απεξάρτησης από τη Ρωσία.
Τώρα, ο 47χρονος νεόκοπος Ουκρανός μισθοφόρος αναλαμβάνει να κυβερνήσει την επαρχία της Οδησσού και το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της, όπου κυριαρχούν αριθμητικά οι ρωσόφωνοι.
Εκεί, στις 2 Μαΐου 2014, οι φασίστες έκαψαν ζωντανούς 48 φιλορώσους διαδηλωτές, που είχαν βρει καταφύγιο μέσα στο «σπίτι των συνδικάτων». Ομως, με τον νέο κυβερνήτη όλα αυτά θα περάσουν στην ιστορία. Νέα κεφάλαια θα ανοίξουν.
Και δεν αφορούν μόνο την Οδησσό, αλλά κυρίως τη γειτονική υπό ρωσικό έλεγχο Υπερδνειστερία που αποσχίστηκε από τη Μολδαβία, μια χώρα που επίσης θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε..
Μια νέα κρίση εκκολάπτεται στη γειτονιά μας και ο Σαακασβίλι βρίσκεται εκεί, στο σωστό σημείο στη σωστή στιγμή.
http://www.efsyn.gr/arthro/kaneis-den-paei-hamenos

Εκατοντάδες νεκροί στο Νίγηρα από επιδημία μηνιγγίτιδας

Τους 545 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από μηνιγγίτιδα στο Νίγηρα ενώ η επιδημία έχει προσβάλλει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Η εξέλιξη μάλιστα της ασθένειας χαρακτηρίζεται ανησυχητική και χωρίς προηγούμενο όχι μόνον επειδή πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού της μηνιγγίτιδας που δεν συναντάται συχνά στην Αφρική αλλά επειδή το κατάλληλο εμβόλιο έχει σχετική έλλειψη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Μαΐου κάθε δύο εβδομάδες τριπλασιάζονταν τα κρούσματα αλλά από τα μέσα Μαΐου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων περιορίστηκε λόγω της εκστρατείας εμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ, η μηνιγγίτιδα είναι συχνή κατά μήκος της αποκαλούμενης «ζώνης της μηνιγγίτιδας» από τη Σενεγάλη μέχρι την Αιθιοπία την εποχή της ξηρασίας μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιουνίου. Σημειώνεται ότι μία επιδημία το 1996-1997 προκάλεσε περισσότερα από 200.000 κρούσματα εκ των οποίων 20.000 θανάτους.
Φέτος, στον Νίγηρα, την Γκάνα και την Νιγηρία σημειώθηκε «επιδημία» ενώ το πρώτο τετράμηνο φέτος 17 χώρες ανέφεραν συνολικά 11.838 κρούσματα και 910 θανάτους.
http://www.efsyn.gr/arthro/ekatontades-nekroi-sto-nigira-apo-epidimia-miniggitidas

Παπά Στρατής: «Η Ελλάδα δε χάθηκε από τους ξένους, αλλά από τους Ελληνες!»

Γύρισε σπίτι αργά κι έβαλε κάτι να φάει. Τον πήρα απ’ τα μούτρα. Στη Λέσβο γίνεται χαμός. Κάθε μέρα η θάλασσα ξεβράζει πια εκατοντάδες ανθρώπους. Πλέον, περισσότερες οικογένειες με παιδιά, γυναίκες εγκυμονούσες και ασυνόδευτα ανήλικα. Έπρεπε να μιλήσω με τον παπά Στρατή Δήμου.
Της Γεωργίας Λινάρδου
Ο παπά-Στρατής από την Λέσβο είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ένας πολυσήμαντος ιερέας. Το 2009 δημιούργησε την ΜΚΟ Αγκαλιά μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς σε όσους ανθρώπους έφταναν με καραβιές στις ακτές της Λέσβου.
Ξεκινάει στις έξι το πρωί και κοιμάται συνήθως στις δύο τα ξημερώματα.
Χθες το βράδυ μια ακόμη καραβιά άφησε 200 με 300 ανθρώπους στο Μόλυβο. «Ανάμεσά τους πολλά ασυνόδευτα γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, νήπια και μικρά παιδιά», περιέγραφε ο παπά Στρατής.
Μιλάω μαζί του αργά το βράδυ. «Γίνεται χαμός. Ευτυχώς που τρέχει ο κόσμος και βοηθάει και μπορούμε να τους κρατήσουμε όρθιους μέχρι να φτάσουν στη Μυτιλήνη για να συλληφθούν», μου λέει.
Η πρώτη αντίδραση είναι να τον ρωτήσω τι χρειάζονται. Μου απαντά: «Τα πάντα. Κόβουμε κούτες από χαρτόνια και τα κάνουμε παπούτσια για να γιατρέψουμε τις πατούσες κι αυτά γίνονται δεκτά με κραυγές χαράς! Χρειαζόμαστε τα πάντα, φόρμες για γυναίκες και άντρες, ξηρά τροφή, πάνες και πράγματα για παιδιά...»
Οι κάτοικοι της Λέσβου τα δίνουν όλα. Καθημερινά.
«Παρ’ όλη την φτώχεια και την κρίση, έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό», δηλώνει ο παπά Στρατής στο Newsbomb.
Από το 2007 μέχρι σήμερα, έχει δει καραβιές και καραβιές, έχει αντικρίσει δυστυχίες και... δυστυχίες.
Πως βλέπετε να πηγαίνουν τα πράγματα;
παπαστρατής2
«Αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί. Θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να υψώσουμε τα χέρια μας. Να καταλάβουν οι ισχυροί του κόσμου ότι πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι για να σταματήσουν οι ξεριζωμοί».

Το τελευταίο διάστημα δεν έχει πληθύνει μόνον ο κόσμος που καταφτάνει στις ακτές της Λέσβου. Το θέμα είναι ότι έρχονται όλο και περισσότερες οικογένειες με μικρά παιδιά. «Γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, γυναίκες που έχουν χάσει τους άντρες τους. Αν τους δεις θα δεις ότι είναι άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα τους για την ζωή», απαντά.
Η μόνη γερή χρηματοδότηση που έχει λάβει μέχρι τώρα η ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει, η «Αγκαλιά» είναι 17.000 ευρώ από την Αμερικανική Πρεσβεία και πολύ σημαντική βοήθεια από την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπως φυσικά και τους Γιατρούς του Κόσμου.
παπαστρατής1
Ο παπά Στρατής όπου πηγαίνει πια, παίρνει μαζί του και τα «μηχανάκια» του οξυγόνου. «Ό,τι υπάρχει στους πνεύμονες», μου λέει, «το έχω». Αλλά, όπως περιγράφει,  είναι άνθρωπος που ποτέ δεν χάνει την ελπίδα του.
Αναφέρεται στην κρίση: «Δεν είναι οικονομική. Είναι πρώτα ηθική. Αυτοί που την έφεραν, αυτοί που την δημιούργησαν, αυτοί που πέταξαν το καράβι στην στεριά, δεν πρέπει να μιλούν. Είναι οι καπετάνιοι που έριξαν το καράβι.  Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όσοι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, οι λεηλατητές της γης,  ότι θα πρέπει να σταματήσουν.  Ομως, για να γίνει αυτό θα πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Εμείς απ’ τα χαμηλά θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας να την ακούσουν αυτοί που ‘ναι ψηλά. Και μία ζωή να σωθεί, είναι κέρδος».
«Η Ελλάδα δε χάθηκε από τους ξένους»
«Η Ελλάδα δε χάθηκε από τους ξένους, αλλά από τους Ελληνες. Το λέω και το φωνάζω. Χάσαμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας. Κάναμε σπίτια πολυτελή, αλλά πήγαμε μακριά τις αγκαλιές μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο απέναντί μας είναι άνθρωπος. Είναι πλάσμα του Θεού, έχει πλαστεί από τον ίδιον τον Θεό. Για να αγαπήσουμε τον Θεό, πρέπει πρώτα ν’ αγαπήσουμε τους Ανθρώπους. Ο Θεός τους έχει τους ανθρώπους αδελφούς. Πως εμείς τους πετάμε στο δρόμο; Δε με ενδιαφέρει εμένα η θρησκεία. Με ενδιαφέρει ο άνθρωπος. Να είναι άνθρωπος που αγαπάει τον κόσμο».
Οι καθημερινοί... εφιάλτες
«Εχουμε δει κόσμο να τρώει ωμά κολοκύθια από την πείνα. Μητέρες να ουρλιάζουν πάνω από τα άψυχα κορμιά των παιδιών τους. Το δάκρυ να τρέχει ασταμάτητα».
Ρατσισμός;        
«Ο κόσμος δεν ξεχωρίζει. Ο κόσμος δεν βλέπει ούτε φίλο, ούτε φυλή, ούτε θρησκεία. Προχθές ήρθε ένας μουσουλμάνος να με ασπαστεί διότι βρήκαμε την γυναίκα και το παιδί του. Η θρησκεία δεν έχει σύνορα. Το θέμα του ρατσισμού στην Ελλάδα είναι οικονομικό. Οταν θα έρθει κάποιος πλούσιος απ’ έξω με κελεμπία με πολλά λεφτά να αγοράσει ένα νησί να φτιάξει ξενοδοχείο, όλοι θα τον υποδεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας. Οταν, όμως, βλέπουμε φτωχούς ανθρώπους να έρχονται, μπαίνει μέσα μας ο φόβος κι αρχίζουμε να μουρμουρίζουμε: τι θέλουν αυτοί εδώ;»
Η 22α Μαΐου ήταν μία από τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής του.
«Μία από τις δυσκολότερες μέρες της ζωής μου. Βρεθήκαμε με τα μέλη της Αγκαλιάς να διαχειριστούμε και να απαλύνουμε τον πόνο των μανάδων και των παιδιών του πολέμου. Περίπου στις δέκα το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και μία τρεμάμενη γυναικεία φωνή, αφού ζήτησε συγνώμη για την ενόχληση, με πληροφόρησε ότι τρεις γυναίκες με μικρά παιδιά που οι δύο είναι σε ενδιαφέρουσα κατάσταση, έχουν κατασκηνώσει κάπου στην Καλλονή.
Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν από αυτούς που κατέβαιναν από το Σκαλοχώρι που είχαν στρατοπεδεύσει και είχαν γνωρίσει την αγάπη και την ζεστή αγκαλιά των κατοίκων του χωριού. Αμέσως σηκώθηκα και κατευθύνθηκα στο μέρος που μου είπαν για να τις βρω και ταυτόχρονα ενημέρωσα τα μέλη της Αγκαλιάς για το πρόβλημα, λέγοντας να φέρουν νερό, γάλα, τοστ, κρουασάν, χυμό για την πρώτη επαφή.

 Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να τις εντοπίσω μέσα σε μία οικοδομή. 
Δύο νεαρές γυναίκες και μία μεγαλύτερη κάθονταν στη σκιά έχοντας ένα παιδί στην αγκαλιά κι ένα στην κοιλιά!!! Με τον πόνο και την κούραση να καθρεπτίζεται στο πρόσωπο τους.
Χαιρέτησα κουνώντας το χέρι και ανταπέδωσαν με τον ίδιον τρόπο. Προσπάθησα να τους πως ότι θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε να νιώσουν ανθρώπινα και να ελπίζουν για καλύτερη μέρα. Μου έδωσαν να καταλάβω ότι πίσω έχουν αφήσει κι έχουν χάσει τους άνδρες τους μαζί με άλλα παιδιά.
Είδα το δάκρυ τους να τρέχει και τους έδωσα να καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή και θα προσπαθήσουμε να τους φέρουμε εδώ. Τότε είδα την ελπίδα στο πρόσωπό τους κι ένα αχνό χαμόγελο στα χείλη τους. Εκείνη τη στιγμή το ένα παιδί κούνησε το χεράκι του και με χαιρετούσε και λες κατάλαβε τι λέγαμε.
Πάνω στην ώρα πλάκωσαν οι ενισχύσεις από τα μέλη της Αγκαλιάς. Γιώργος Τυρίκος Εργάς, Κατερίνα Σελάχα, Ελένη Σελάχα και άρχισαν το έργο της ανασυγκρότησης της ελπίδας και την προσπάθεια να απαλύνουμε τον πόνο της μάνας.
Ξεκίνησαν με τρία αυτοκίνητα και πήραν το δρόμο για Σκαλοχώρι, αφού είχαμε πληροφορία ότι κάπου εκεί βρισκόταν το υπόλοιπο γκρουπ. Εγώ παρέμεινα και περίμενα τα αποτελέσματα. Σε κάποια στιγμή βλέπω τη μάνα να χαϊδεύει την κοιλιά της  και τα μάτια να τρέχουν ασταμάτητα. Τα δάκρυα του πόνου της απελπισίας, της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα.
Η διπλανή γυναίκα την αγκάλιασε και άρχισαν να κλαίει σχεδόν με αναφιλητά. Χωρίς να το καταλάβω, έπιασα τον εαυτό μου να κλαίει και ένα μεγάλο γιατί βγήκε από τα βάθη της καρδιάς μου. Μαζί θαρρώ πως δάκρυσε κι αυτή. ...
...Εκείνη την στιγμή έφτασαν τα μέλη της Αγκαλιάς  φέρνοντας μαζί τους παιδιά, πατεράδες και κάποιες γυναίκες. Σε λίγο οι οικογένειες ήταν πάλι μαζί. 
Τώρα το δάκρυ ήταν δάκρυ ανακούφισης και χαράς που φαίνονταν καθαρά στα πρόσωπά τους. Κάποια στιγμή είδα τη μάνα να λέει κάτι στον άνδρα της και να δείχνει προς το μέρος μου. Δεν του έδωσα σημασία. Ομως εντελώς ξαφνικά, είδα το παλικάρι δίπλα στο αυτοκίνητό μου να κάνει μία μεγάλη υπόκλιση, να με ευχαριστεί και πριν καλά καλά το καταλάβω, δέχθηκα μία αγκαλιά κι ένα ευχαριστήριο φιλί αγάπης-δύναμης για να συνεχίσει η Αγκαλιά να προσφέρει στην ανθρώπινη ανάγκη, στον ανθρώπινο πόνο.
Ηταν ένας μουσουλμάνος που ασπάστηκε έναν ορθόδοξο παπά, αποδεικνύοντας πως η Αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν έχει θρησκεία και πως η Αγάπη τα πάντα σκεπάζει, τα πάντα ελπίζει».

Υ.Γ., Τα τηλέφωνα του Παπά Στρατή για όποιον θέλει να βοηθήσει είναι: 6945936856 και 6936865055.

http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/593815/papa-stratis-h-ellada-de-xathike-apo-toys-xenoys-alla-apo-toys-ellines
 

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟ

Απτόητοι συνεχίζουν οι Τουρκόφιλοι φορείς το σύγχρονο παιδομάζωμα στη Θράκη.Βασικό κομμμάτι των προσπαθειών τους αποτελούν οι παιδικές εκδηλώσεις στις οποίες ποτίζουν το μυαλό των παιδιών με ανθελληνικές ιδέες υψώνοντας ταυτόχρονα το μεγαλείο της ημισελήνου.Πριν από λίγες μέρες στο Δήμο Μύκης πραγματοποιήθηκε το 11ο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτ. Θράκης ένα από τα βασικά πλοκάμια  της Τουρκίας στα μουλσουμανόπαοδα της Θράκης.Ψυχή του συλλόγου όσο και του εγχειρήματος είναι ο πρόεδρος Σαμί Τομαράν ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν ωραίο αυτά τα παιδικά Φεστιβάλ να μπορούσαν να τα γιορτάζουν παιδιά από όλα τα Βαλκάνια.Ευχή μας να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Αλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος του μεγάλου ηγέτη Κεμάλ Μουσταφά όταν θέσπιζε μέρα γιορτής του παιδιού.

σσ.(Εμένα η απορία μου είναι η εξής: ο κ.Θεοδωράκης δεν ενημερώνεται γι αυτά; Μόνο για τον επιτάφιο  που δήθεν οργάνωσε εσκεμμένα ο κ.Κάμμενος; Και προκάλεσε τις αντιδράσεις όπως είχε δηλώσει.Βλέπετε όταν υπηρετής πιστά το Προκενείο προβάλλεις μόνο ό,τι το δυσαρεστεί.)

olympia

http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/blog-post_74.html