Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ηράκλειο: Ισόβια σε 48χρονο που λήστεψε, βίασε και σκότωσε μια 85χρονη

Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε σήμερα (5/6/2015) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, τον 48χρονο Ρουμάνο που κατηγορείται ότι λήστεψε, βίασε και σκότωσε την 85χρονη Σοφία Κορναράκη στο χωριό Επισκοπή Ηράκλειου τον Μάρτιο του 2012, επικυρώνοντας την πρωτόδικη καταδίκη του Δικαστηρίου.
Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού - με τον γιο του που επίσης έχει καταδικασθεί - σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας από κοινού και του βιασμού, χωρίς καμιά επιείκεια.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε σήμερα (5/6) μετά από την έφεση που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος, με το δικαστήριο, όμως, να μην μειώνει ούτε κατά ημέρα την ποινή του.
Ο 48χρόνος κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό υποστήριξε ότι τόσο αυτός, όσο και ο γιος του ποτέ δεν μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και ότι η ομολογία τους ήταν αποτέλεσμα της βίας που άσκησαν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.
Στα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, αντέδρασε ο Εισαγγελέας της έδρας που μίλησε για κτηνωδία από την πλευρά των δραστών, σημειώνοντας με νόημα ότι «αν δει κάποιος τις φωτογραφίες του εγκλήματος θα πειστεί ότι δεν είναι ανθρώπινη πράξη».
Ακόμη ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα δεν έχουν καμία σχέση με το ανθρώπινο είδος» και ζήτησε την καταδίκη του .
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη για να διατηρηθεί η ποινή ισόβιας κάθειρξης, που είχε επιβληθεί στο δράστη και πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία και 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για τον βιασμό και της ληστείας.


 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/593691/hrakleio-isovia-se-48xrono-poy-listepse-viase-kai-skotose-mia-85xroni#ixzz3cDA8KjTo

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ Cumhuriyet ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΜΙΤ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ Ή «ΑΝΤΑΡΤΕΣ»….ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΩΔΙΚΟ 666

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Μετωπική σύγκρουση με τα καμιόνια της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα στους τζιχαντιστές ή συρίους αντάρτες φαίνεται ότι κάνει ο Can Dündar αρχισυντάκτης της εφημερίδας Cumhuriyet.Ο  Erdogan ζητάει ισόβια για τον Can Dündar.Η εφημερίδα είχε δημοσιοποιήσει βίντεο που ταυτοποιούσε τη μεταφορά όπλων στη Συρία  από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Αλλά και η Cumhuriyet αναταπαντάει με νέο βίντεο σήμερα από την μεταφορά όπλων την κατάσχεση του υλικού τη σύλληψη οδηγών κατά την επεισοδιακή έρευνα των αρχών στα καμιόνια της ΜΙΤ.Captsqqdsuusdq Cgfgfkg Casyggygys ctufyly Casqugdsqhsqd
 Εισαγγελέας ήδη από τις 29 Μαίου άνοιξε διεξαγωγή έρευνας που σχετίζεται με το δημοσίευμα.Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχθεί στα Άδανα το 2014. Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του κόμματος AKP ο Yasin Aktay είχε επιβεβαιώσει ότι τα καμιόνια μετέφεραν όπλα για τον Ελέυθερο Συριακό Στρατό (FSA) ένοπλο σκέλος της ψευδεπίγραφης συριακής αντιπολίτευσης που πολεμάει το συριακό κράτος.  Ωστόσο έντονες ήταν οι φήμες ότι τελικά τα όπλα προορίζονταν για τους τζιχαντιστές.Ήδη κρίθηκαν προφυλακιστέοι 4 εισαγγελείς που κίνησαν το θέμα και διέταξαν έρευνα στα καμιόνια της ΜΙΤ. Ο Recep Tayyip Erdogan υποσχέθηκε ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά ο αρχισυντάκτης που δημοσίευσε αυτήν την ιστορία ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι τα καμιόνια ήταν της ΜΙΤ αλλά πήγαιναν φάρμακα στους Τουρκμένους της Συρίας.  (Cumhuriyet 4.6.15, zaman 3.6.15)

http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/cumhuriyet-666.html

Νεύρα με την ελληνική κυβέρνηση έχει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βέβαια τάχθηκε κατά του Grexit

Λάβρος εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε πάνελ τηλεοπτικής εκομπής της γερμανικού καναλιού ZDF.
"Οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα", είπε, προσθέτοντας: "Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της".
Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε επίσης κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι, κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και αποχώρησή της από την Ε.Ε.
Παράλληλα,  ξεκαθάρισε ότι μία συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή αν και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και κοπιαστικός.
Ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στην εκπομπή, μίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της, για τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές των Αθηνών αλλά και την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη.
Θέμα της εκπομπής ήταν το μέλλον της Ευρώπης και στο πάνελ βρισκόταν και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Θέλουν τα χρήματα, εσείς τι θέλετε;" είπε ο Ρίκαρντ Σούλικ, μέλος του σλοβακικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη». Για τον Σούλικ μόνο μία λύση υπάρχει για την Ευρωκρίση: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε μία νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία. Θα συνεχίζουν πάντα κουτσά - στραβά", πρόσθεσε.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/neyrakia-tsatalakia-o-soylts-oi-ellhnes-moy-spane-ta-neura-eidika-o-varoyfakhs.3511063.html

Σύσκεψη για την στρατηγική έναντι της Ρωσίας συγκαλεί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση με την Ρωσία έχει πάρει μια «θλιβερή τροπή» και για αυτό συγκαλεί Αμερικανούς αξιωματικούς και διπλωμάτες για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής του ΝΑΤΟ απέναντι στην Μόσχα, σε απάντηση για την ουκρανική κρίση.
Η σύσκεψη, με τη συμμετοχή περίπου 25 Αμερικανών στρατιωτικών και πρεσβευτών με έδρα την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Στουτγκάρδη στα κεντρικά γραφεία της Αμερικανο – Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Διοίκησης, που είναι αρμόδιο για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.
«Έχουμε κάτι που έκανε πρόσφατα μια θλιβερή στροφή και αυτό είναι η Ρωσία», είπε ο Κάρτερ στα στρατεύματα στην Αμερικανό-Αφρικανική Στρατιωτική Διοίκηση που επίσης εδράζεται στην Στουτγκάρδη.
«Ελπίζαμε απόλυτα για κάτι το διαφορετικό, αλλά φαίνεται ότι (σ.σ. ο Ρώσος Πρόεδρος)Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφει την χώρα του σε διαφορετική κατεύθυνση».
«Δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μια καλή πορεία για την Ρωσία​ και σε κάποιο σημείο οι Ρώσοι πολίτες θα αφυπνιστούν απέναντι σε αυτή, αλλά δεν δείχνουν κάποιο σημάδι για κάτι τέτοιο προς το παρόν», πρόσθεσε. «Η κατάσταση εδώ (σ.σ. στην Ευρώπη) δεν είναι τόσο ρόδινη όσο πιθανόν να φαινόταν στο παρελθόν».
Ο Κάρτερ ανέφερε πως ο λόγος του ταξιδιού του στη Στουτγκάρδη είναι «να επανεξετάσει τι ακριβώς κάνουμε εδώ».
Στη συνεδρίαση θα συγκεντρωθούν Αμερικανοί στρατιωτικοί ηγέτες και πρεσβευτές με έδρα την Ευρώπη για να συζητήσουν πόσο αποτελεσματικοί αποδείχθηκαν οι δυτικές κυρώσεις και οι στρατιωτικές ενέργειες από το να αποτρέψουν την Ρωσία και να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Σε ερώτηση αν αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης θα αποτελέσει η προμήθεια θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε πως ο Κάρτερ παραμένει ανοιχτός στην ιδέα και το θέμα μπορεί να προκύψει. Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής αντιτίθενται στην προμήθεια οπλισμού για να αποτρέψουν κλιμάκωση της σύγκρουσης.


newpost
http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/blog-post_45.html

Ζωή Κωνσταντοπούλου για γερμανικές οφειλές: Οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ!

Σε εξέλιξη είναι στην Επιτροπή για την Διεκδίκηση τωνΓερμανικών Οφειλών, η ενημέρωση από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που συνέταξε την Έκθεση για τον προσδιορισμό των αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει της Επιτροπής Διεκδίκησης, έκανε λόγο για μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία στενάζει η χώρα.

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

olympia

http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/280-340.html

Τραγικό: 13χρονη αυτοκτόνησε επειδή ο πατέρας της την διαπόμπευσε δημοσίως

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένα 13χρονο κορίτσι, που έπεσε στο κενό από μία αερογέφυρα σε αυτοκινητόδρομο της Τακόμα στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ο πατέρας της την κούρεψε για να την τιμωρήσει.
Σύμφωνα με την Daily Mail ο πατέρας της 13χρονης Izabel Laxamana είχε απαθανατίσει σε βίντεο την τιμωρία και σκόπευε να το ανεβάσει στο διαδίκτυο.
Το κορίτσι, μην αντέχοντας τον εξευτελισμό, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Η αστυνομία ερευνά ακόμα την υπόθεση και αναζητά αν υπάρχουν και άλλα αίτια πίσω από το τραγικό περιστατικό, παρόλο που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η αυτοκτονία και το βίντεο είναι άμεσα συνδεδεμένα.
Ο πατέρας του κοριτσιού ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Έχασες αυτά τα υπέροχα μαλλιά. Άξιζε τον κόπο;», με το παιδί να απαντάει τρομοκρατημένο «Όχι...».
Σύμφωνα με την αστυνομία της Τακόμα, ο πατέρας δεν είχε ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυο όταν η κόρη του αυτοκτόνησε και ούτε σκόπευε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.


 


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/593558/tragiko-13xroni-aytoktonise-epeidi-o-pateras-tis-tin-diapompeyse-dimosios-video#ixzz3cBcmKDr0

Επικρίσεις Πιτέλα κατά όσων μιλούν για Grexit

Επικριτικός έναντι όλων όσοι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.
Ο κ. Πιτέλα δήλωσε ανήσυχος με αφορμή αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενώ εκτίμησε ότι η στάση του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να εκτιμηθεί ως εντελώς αδόκιμη.
«Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να διδαχτούν από τα λάθη του παρελθόντος, όταν η τρόικα και το ΔΝΤ κατά κύριο λόγο, επέβαλαν το δηλητήριο της λιτότητας στην Ελλάδα. Τώρα, για μια ακόμη φορά, βλέπουμε την ίδια καταστροφική και εγκληματική προσέγγιση», πρόσθεσε.
Όπως διαπίστωσε ο κ. Πιτέλα, υπάρχουν οι συνθήκες για εξεύρεση μιας ισορροπημένης και γρήγορης συμφωνίας με την Αθήνα, ενώ καταλόγισε στο ΔΝΤ και σε κάποια κράτη - μέλη ότι παίζουν με τη φωτιά.
Ο κ. Πιτέλα επεσήμανε ότι όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εάν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επικρατήσει, τότε αυτοί θα είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του συνόλου της Ευρωζώνης.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Νομισματική Ένωση και προσβλέπουμε στην πολιτική υπευθυνότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών να επιδείξουν την αναγκαία βούληση και να προσεγγίσουν το θέμα με ανοικτό και εποικοδομητικό πνεύμα», πρόσθεσε.
Για το ίδιο θέμα η ευρωβουλευτής Mάρια Ζοάο Ροντρίγκεζ, εκ των αντιπροέδρων της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και αρμόδια για θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής δήλωσε ότι η επιλογή για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μεταξύ μιας καταστροφικής εξόδου από την Ευρωζώνη ή της επιστροφής στην αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας των τελευταίων χρόνων.
«Υπάρχει καλύτερη συνταγή: ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που να ξεκινά με την πιο αποτελεσματική συλλογή φόρων, τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και ένα αξιόπιστο σχέδιο επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας έκανε λόγο για ένα πλαίσιο συνεχούς πρωτογενούς πλεονάσματος με χαμηλότερα όμως επίπεδα από αυτά που ζητούν οι πιστωτές της σκληρής γραμμής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/591608/epikriseis-pitela-kata-oson-miloyn-gia-grexit#ixzz3cBbwTgGk

Μετά τον θάνατο σε ατύχημα ενός ανθρώπου ο οποίος διώκετο από την αστυνομία Τέταρτη νύχτα ταραχών στην Τουρκουάν της Γαλλίας

Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Τουρκουάν της βόρειας Γαλλίας, ύστερα από τρεις νύχτες ταραχών αστικής βίας που ξέσπασαν μετά τον θάνατο σε ατύχημα ενός ανθρώπου ο οποίος διώκετο από την αστυνομία, σύμφωνα με τις αρχές.

Όπως τις προηγούμενες νύχτες, και χθες σημειώθηκαν εμπρησμοί σε αυτοκίνητα. Οι συλλήψεις έγιναν σε υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης, η οποία πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί στη συνοικία. Σχεδόν 150 αστυνομικοί με την υποστήριξη ελικοπτέρου που περιπολούσαν για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης δέχτηκαν προκλήσεις, όπως και ρίψεις τούβλων.

Τα βίαια επεισόδια άρχισαν μετά τον θάνατο το βράδυ της Δευτέρας στην Τουρκουάν ενός οδηγού, ο οποίος προσπαθώντας να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, προσέκρουσε το αυτοκίνητό του σε δέντρο, τραυματίζοντας επίσης τους δύο συνεπιβαίνοντες στο όχημα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Χθες, ο εισαγγελέας της γειτονικής πόλης Λιλ, Φρεντερίκ Φεβρ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι αστυνομικοί "ουδεμία εμπλοκή είχαν" στο ατύχημα αυτό.

Σύμφωνα με τις αρχές, η αστυνομία καταδίωξε το αυτοκίνητο, το οποίο είχε παραβιάσει κόκκινο φανάρι. Η αστυνομία στη συνέχεια φέρεται να έχασε από την ορατότητά της το αυτοκίνητο, το οποίο βρήκε τυχαία στη στροφή ενός δρόμου.
http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/133155/tetarti-nuhta-tarahon-stin-tourkouan-tis-gallias/

Αφρικανοποίηση μέσω Ευρώπης

Οι Ελληνες, από την πρώτη ημέρα της μνημονιακής προδοσίας που συνετελέσθη εναντίον της χώρας μας και η οποία παραμένει ατιμώρητη, βρίσκονται σε ένα πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Επίσης, όσον αφορά την ειδησεογραφία αισθάνονται λες και ζουν το ίδιο εικοσιτετράωρο!

Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης έχει καταναλώσει τον χρόνο μαζί με τα αποθέματα των δυνάμεων μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Οι πολίτες νιώθουν σαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Η ημέρα της μαρμότας», όμως στην περίπτωση της πατρίδας μας αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια χαριτωμένη κωμωδία, αλλά θρίλερ σκηνοθετημένο από την τρόικα και τους ελληνόφωνους υπηρέτες της.
Ακολουθεί ενδεικτικά ένα παράδειγμα ανακύκλωσης... δυσάρεστων εμπειριών: Πριν από ακριβώς τρία χρόνια, στις 5 Ιουνίου 2012 στην παρούσα στήλη γινόταν μνεία για κάποια σχόλια της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τα «παιδιά της Αφρικής που έχουν την ανάγκη βοήθειας περισσότερο απ' όσο οι Ελληνες».
Η «δημοκρατία» έγραφε: «Η διευθύντρια του ΔΝΤ υποδείκνυε σε όλους εμάς να αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα της... άμεσης αφρικανοποίησης του τρόπου της ζωής μας». Αυτές τις ημέρες ακούμε αναλύσεις για την «επιλογή της Ζάμπια», όπως έχει περιγραφεί στον ιστότοπο του πρώτου καναλιού της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD.

Αυτή η εξωτική επιλογή συνίσταται στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της από το ΔΝΤ για τον μήνα Ιούνιο, όπως η Ζάμπια πριν από 30 χρόνια με τις δόσεις δανείου που όφειλε στο εν λόγω Ταμείο.
Και η διασπορά ειδήσεων και φημών για την επαπειλούμενη αφρικανοποίηση της πολιορκημένης πατρίδας μας συνεχίζεται με τους Ευρωπαίους, που επιμένουν και στην υπερφορολόγηση και στα υφεσιακά μέτρα. Δηλαδή, ορισμένοι «για το καλό μας» θέλουν να επαναλάβει η Ελλάδα την ίδια θανατηφόρα συνταγή, υπό πολύ χειρότερες συνθήκες, προσδοκώντας καλύτερα αποτελέσματα!
Αυτό, σαφέστατα είναι ο ορισμός της παράνοιας -αν δεν πρόκειται για αμιγώς εχθρική ενέργεια με στόχο των αφανισμό του έθνους μας.
http://www.dimokratianews.gr/content/45997/afrikanopoiisi-meso-eyropis

Ο... χορός του Ζαλόγγου για τη Ρεπούση!

Ούτε ο χορός του Ζαλόγγου υπήρξε για τη Μαρία Ρεπούση! Ναι, καλά διαβάσατε, η βουλευτής ιστορικός (!) της ΔΗΜ.ΑΡ. σε χθεσινή της συνέντευξη (Alpha) επανήλθε δριμύτερη, καθώς, ερωτηθείσα αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».

Βέβαια έδειξε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία της προς τους ομοφυλόφιλους, ζητώντας να τους δοθεί το δικαίωμα της υιοθεσίας, ενώ υπερασπίστηκε -μολονότι την «άδειασαν» τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και οι «σύντροφοί» της- τη θέση για τις γενοκτονίες.

«Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους, οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους» υποστήριξε αρχικά, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια «γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία;».

Αναφορικά με τις γενοκτονίες, αφού σημείωσε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε αυτές των Ποντίων και των Αρμενίων, «φωτογραφίζοντας» τον εαυτό της, είπε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχτεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη».


Θρασύτητα

Μάλιστα, σε άλλη εκπομπή (ΝΕΤ) η κυρία Ρεπούση αναφέρθηκε στο γνωστό βιβλίο της που αναφέρει τα περί «συνωστισμού» στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εκεί θρασύτατα, αφού προσπάθησε να απολογηθεί, αναρωτήθηκε: «Τελεία και παύλα. Ιερά εξέταση θα περάσω, δεν καταλαβαίνω;»
Την ίδια ώρα, με σφοδρότητα επιτέθηκαν στην κυρία Ρεπούση τόσο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης όσο και ο Ν. Νικολόπουλος. Ο πρώτος, μέσω facebook αλλά και... Μίλαν Κούντερα, τόνισε ότι «για να ξεπαστρέψεις έναν λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την Ιστορία του». Ο δεύτερος ζήτησε την αποβολή της για προδοτική στάση και συμπεριφορά.


Αλέξανδρος Διαμάντης

http://www.dimokratianews.gr/content/16268/ο-χορός-του-ζαλόγγου-για-τη-ρεπούση

ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΑνοιχτά τώρα όλα τα σενάρια... Μονομαχία απόψε στη Βουλή στην προ ημεργσίας συζήτηση!

Ανοιχτά τώρα όλα τα σενάρια
Μονομαχία απόψε στη Βουλή στην προ ημεργσίας συζήτηση! Ολο και περισσότεροι μιλούν για εκλογές
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και η λίστα με τα μέτρα-σοκ από τους δανειστές. Εν όψει της αποψινής έκτακτης σύγκλησης της Βουλής, μάλιστα, θεωρούνται ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση (που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα) έχει σημάνει συναγερμό στα κομματικά επιτελεία, που πρέπει τώρα να προσδιορίσουν τη στάση τους με βάση τα νέα δεδομένα.

Παράλληλα με την ενημέρωση που θα κάνει, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καλέσει την αντιπολίτευση να συμβάλει στη διαμόρφωση αρραγούς εθνικού μετώπου για την αποτροπή των ισοπεδωτικών πιέσεων των δανειστών. Το δίλημμα, ιδιαίτερα προς τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι αν θα επιλέξει να ταχθεί στη μάχη αυτή στο πλευρό της κυβέρνησης ή θα συνεχίσει την πολεμική της.

Στο παρασκήνιο πάντως οργιάζουν από χθες το απόγευμα οι φήμες ότι ο κ. Τσίπρας θα συνδυάσει την αποψινή εμφάνισή του με μια κίνηση-έκπληξη, όπως το να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αν και από το Μαξίμου λέγεται ότι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο, υπάρχει η άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός -εν όψει της επόμενης φάσης των σκληρών διαπραγματεύσεων- θα συσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο και θα φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση.

Ενα δεύτερο σενάριο που διακινείται αφορά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα τίθεται ήδη από διάφορες πλευρές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε και στο Μαξίμου. Ομως επικράτησε η άποψη ότι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, είναι προτιμότερο να γίνει δημόσια συζήτηση στη Βουλή, ώστε να φανεί καθαρά σε τι συμφωνεί και σε τι όχι κάθε κόμμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε στη δημοσιότητα η ελληνική πρόταση 47 σελίδων προς τους δανειστές.

Την ίδια ώρα, η διέξοδος των εκλογών υποστηρίζεται από ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, που τονίζουν ότι, ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία, η υλοποίησή της θα μοιάζει με ναρκοπέδιο. Η προσφυγή στις κάλπες προβάλλεται, μάλιστα, και ως απάντηση στις πιέσεις των δανειστών (με τις οποίες συμφωνούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) για τον σχηματισμό άλλης, διευρυμένης κυβέρνησης, με στόχο την εφαρμογή των νέων επώδυνων μέτρων...
Τσίπρας: Προτάσεις ακραίες δεν τις κάνουμε αποδεκτές
«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση» ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα χθες, όταν, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ενημέρωσε τους συνεργάτες του για τις εξελίξεις. Λίγα λεπτά αργότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην καταβάλει σήμερα η χώρα τη δόση των 300.000.000 ευρώ στο ΔΝΤ και ζήτησε, μέσω της ΤτΕ, να πληρωθούν στις 19 Ιουνίου και οι πέντε δόσεις του μήνα, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ. «Μέχρι τότε ή θα έχουμε συμφωνία με χρηματοδότηση για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ή...» εξηγούσε κυβερνητικός παράγοντας.
Η ψυχρολουσία στις Βρυξέλλες δείχνει ότι το θρίλερ της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται. Αυτό άλλωστε ήταν και το πρώτο μήνυμα που έστειλε κορυφαία κυβερνητική πηγή λίγο μετά το τετ α τετ Τσίπρα - Γιούνκερ: «Μας ζητούν πράγματα που δεν μπορούμε ούτε καν να συζητήσουμε». Κάπως έτσι εξανεμίστηκε το καλό κλίμα που είχε προκαλέσει πολύ νωρίτερα η συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ (πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ) για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για 2015-2016 και, άρα, λιγότερα δημοσιονομικά μέτρα.
 Στη μεταμεσονύχτια δήλωσή του ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις δυσάρεστες πληροφορίες και αποκάλυψε ακόμη δύο αιτήματα των δανειστών, που δεν είχαν διαρρεύσει νωρίτερα: Να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό κατά 10 μονάδες.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η πενταμερής συνάντηση στο Βερολίνο τη Δευτέρα (Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι) δεν έγινε για να δοθεί στην Ελλάδα τελεσίγραφο («take it or leave it»), αλλά για να αναζητηθεί plan B (ή και plan C), εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Αποδείχθηκε επίσης ότι ανέθεσαν στον πιο «φιλικό» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παρουσιάσει στον κ. Τσίπρα την απόφαση στην οποία κατέληξαν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εφόσον κάτω από την πρόταση μπήκαν οι υπογραφές των «πέντε», δεν υπάρχει περιθώριο αλλαγών παρά μόνο σε 2-3 σημεία και, άρα, «η κυβέρνηση καλό είναι να τη δεχθεί».

Μαρίνα Μάνη
Νέα τηλεδιάσκεψη χθες βράδυ
Μέρκελ και ο Ολάντ είχαν νέα τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό αργά χθες τη νύχτα, η οποία διήρκεσε μία ώρα. Αναμένονται κι άλλες συνομιλίες το ερχόμενο τριήμερο, καθώς τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα πενταμερής συνάντηση των Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ - Λαγκάρντ - Ντράγκι στη Γερμανία, στο πλαίσιο της Συνόδου του G7.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας τούς εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.
Αντίθετα, όπως τους είπε, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.
http://www.dimokratianews.gr/content/46069/seirines-polemoy

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η εκπόρνευση της εξουσίας

Πολιτικοί και δήμαρχοι σε όργια με «χαρισμένες» τις πόρνες, κατά προτίμηση Ρωσίδες ή Μολδαβές • Μέλη των σωμάτων ελίτ της αστυνομίας που έχαιραν δωρεάν και καθημερινά των υπηρεσιών των πορνείων • Εκμετάλλευση ανηλίκων • Πληροφορίες με ανταλλαγή αλκοόλ και σεξουαλικές συνευρέσεις  Αδειες για νυχτερινά κέντρα έναντι απλήρωτου σεξ.
Η δικογραφία από τη διετή έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Λα Πάλμα, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, στην οποία είχε πρόσβαση η εφημερίδα El Mundo, έφερε στο φως ένα δίκτυο διαφθοράς με επίκεντρο την εκμετάλλευση γυναικών, πολλές θύματα trafficking, που ήδη έχει στοιχίσει την εκπαραθύρωση των αρχηγών της αστυνομίας τριών δήμων και την απαγγελία κατηγοριών σε 34 αστυνομικούς και τοπικούς αξιωματούχους.
Κάποιες από τις κοπέλες κατέθεσαν για «ιδιωτικές γιορτές» που οργάνωνε ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου στην έπαυλή του με καλεσμένους κάθε φορά 8 με 10 πολιτικούς και άλλες τόσες -τουλάχιστον- πόρνες, που «προσφέρονταν αφιλοκερδώς» από τον επιχειρηματία.
Τα πάρτι, όπου έρρεε άφθονη σαμπάνια και Viagra, κατέληγαν απαρέγκλιτα σε σεξουαλικά όργια. Οι κοπέλες υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν διάφοροι δήμαρχοι της Μαγιόρκα και όπως αποκαλύπτει μία από αυτές: «Κάθε αξιωματούχος είχε την πόρνη του».

Αστυνομικά προνόμια

Σε αρκετά κλαμπ τοπικοί αστυνομικοί είχαν δωρεάν και απεριόριστο ποτό και σεξ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες μιας Ρωσίδας σε αυτά τα κέντρα εκμεταλλεύονταν και ανήλικες, ιδίως Σλάβες.
«Εφηβη άρχισα κι εγώ να δουλεύω σε αυτόν τον επιχειρηματία, σαν σερβιτόρα. Απείλησε να με πετάξει στον δρόμο αν δεν έκανα σεξ με τους πελάτες. Ο ιδιοκτήτης ήταν ο πρώτος που κοιμόταν με τις νεοαφιχθείσες έφηβες κι έπειτα τις πάσαρε σε πολιτικούς και αστυνομικούς. Εννοείται πως ήξεραν ότι εδώ εκμεταλλεύονταν έφηβες και κοπέλες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Αλλά δεν έκαναν τίποτα».
Αντίθετα, όπως κατέθεσε μια Ρουμάνα, «σε αντάλλαγμα για το δωρεάν σεξ, οι αστυνομικοί ειδοποιούσαν τους ιδιοκτήτες κλαμπ για το πότε θα γίνουν έλεγχοι και αυτοί φρόντιζαν εκείνες τις ημέρες να εξαφανίζουν όλες τις κοπέλες».
Στον Δήμο Καλβιά μάλιστα, κάποιοι αστυνομικοί έπαιρναν χρήματα από κλαμπ σαν «διαχειριστές προσωπικού» ορίζοντας και ελέγχοντας ποιες γυναίκες και πώς θα δούλευαν.
Ο μίτος της σάπιας διαπλοκής, αυτό το νοσηρό αλισβερίσι των εκπροσώπων της εξουσίας με τον υπόκοσμο με «μέσο συναλλαγής» γυναίκες, έφηβες και θύματα trafficking δεν θα είχε ξετυλιχθεί αν κάποιες από αυτές δεν έβρισκαν την τόλμη να καταθέσουν.
Προστατευόμενες μάρτυρες σήμερα, αλλά φοβούμενες για το μέλλον τους, αποκάλυψαν μια δομή επάξια μαφιόζικης οργάνωσης.
http://www.efsyn.gr/arthro/i-ekporneysi-tis-exoysias

Ο Σκάι εξεγείρεται, μην και πληρώσει φόρο!

Και με ρεπορτάζ του στο δελτίο ειδήσεων σπεύδει να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να μην πληρώνει φόρους, χρόνια τώρα. Και να τους συμψηφίζει διαφημίζοντας τακόμματα! Θα σας εξηγήσουμε, παρακάτω.
Δεν είναι μόνο ο Σκάι εννοείται, αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια! Παρουσιάζοντας πανομοιότυπα ρεπορτάζ.
Εξηγούν πως δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους επειδή αυτοί, οι φόροι ντε, συμψηφίζονται με διαφημιστικά σποτ που πρόσφεραν στα κόμματα!
Μπίνγκο. Δεν πληρώνω στο κράτος επειδή «πουλάω» αέρα στα κόμματα! Πού ακούστηκε; Και όλα αυτά επειδή υπήρχε ένας νόμος που ψήφισαν τα δύο κόμματα, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (πιθανότατα σε συνεργασία με τα κανάλια).
Μα είναι σωστό να τους τα ζητάει τώρα το κράτος, αναδρομικά; Ενώ υπήρχε νόμος, έστω και... σαθρός; Δώστε την απάντηση εσείς, παρακαλώ.

http://www.efsyn.gr/arthro/o-skai-exegeiretai-min-kai-plirosei-foro

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΣΙΑ

ΣύμβολοΧώραΌνομαΤελευτ. ΤιμήΔιαφ.Διαφ.%Ώρα
^BSE100 8.215,31-14,21-0,17%05/06 13:05
^HSI 27.577,34+287,37+1,05%08/05 09:00
^KOS11 2.068,10-4,76-0,23%05/06 09:00
^N225 20.460,90-27,29-0,13%05/06 09:00
^SSEC 5.023,10+76,00+1,54%05/06 10:00
^SS399106 3.051,96+28,26+0,94%05/06 10:00
^SSE180 11.385,42+105,49+0,94%05/06 10:00
^STI 3.333,67-11,33-0,34%05/06 11:59



http://www.naftemporiki.gr/finance/chain/26/asia