Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης: Πληρώναμε το ΔΝΤ με αίμα και σάρκα!

Το μπαλάκι στους δανειστές πέταξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως είναι η σειρά τους να συμβάλουν για την επίτευξη ρεαλιστικής συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα αποδείχθηκε συνεπής στις υποχρεώσεις της «χάρη στο αίμα και τη σάρκα του λαού» - Τι είπε για την επόμενη δόση του ΔΝΤ.
«Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη. Να μπορέσουμε επιτέλους να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+.
Αφού απάντησε, δε, ερωτηθείς για το αν θα πληρωθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της; Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6.5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους», υπογράμμισε:
«Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος κατάφερε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς και παράλληλα τα χρέη».
Για το αν περιμένει περισσότερη στήριξη από τη Γαλλία, ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε: «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη...».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/593046/varoyfakis-plironame-to-dnt-me-aima-kai-sarka#ixzz3c25CKe1q

Βανδαλισμός έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Bανδαλισμός σύγχρονης τιμητικής μαρμάρινης στήλης, σημειώθηκε χθες το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η στήλη ήταν στερεωμένη σε λίθινη βάση επί ριπιδιόσχημης πλακόστρωτης εξέδρας, αμέσως δυτικά της πλατείας του Ηρωδείου, στην αρχή του ανηφορικού μονοπατιού προς την Ακρόπολη και φέρει επιγραφή: «ΤΩ, ΦΑΒΙΕΡΩ, ΠΡΟΜΑΧΩ, ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Η ΕΛΛΑΣ 1826 - 1926» και «ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΝ ΦΡΑΓΚ. ΡΟΒΕΡΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ Η ΕΛΛΑΣ 1826 - 1926».
Η θέση του μνημείου δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού από τα τόξα του Ωδείου κατάφερε ο φιλέλληνας Γάλλος στρατηγός Φαβιέρος να εισέλθει στην Ακρόπολη, τον Δεκέμβριο του 1826, όταν την πολιορκούσαν οι Τούρκοι, προκειμένου να βοηθήσει τους πολιορκημένους Έλληνες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το έτος και τον φορέα ανέγερσης του μνημείου - από τις ημερομηνίες όμως που είναι χαραγμένες (1826 - 1926), συμπεραίνεται ότι τοποθετήθηκε 100 χρόνια μετά την αποτροπή της πολιορκίας της Ακρόπολης, δηλαδή μετά το 1926.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, κλήθηκε επί τόπου η αστυνομία, η οποία πρόκειται να ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Αν και πρόκειται για μνημείο που δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου, η αρμόδια Εφορεία περισυνέλεξε τα κομμάτια της στήλης, προκειμένου να γίνουν εργασίες συγκόλλησης και συντήρησης.

Πηγή: ΑΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/vandalismos-eksw-apo-ton-arxaiologiko-xwro-ths-akropolhs.3507625.html

Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται παράταση

Κατά τις πληροφορίες, η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Η παράταση της προθεσμίας κρίνεται σχεδόν επιβεβλημένη, καθώς ο αριθμός των πολιτών που έχει σπεύσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί παρά 320 χιλ. φορολογικές δηλώσεις, από το σύνολο των 6 εκατομμυρίων που πρέπει να υποβληθούν και να εκκαθαριστούν.
Πρόκειται για ένα ελάχιστο ποσοστό, που δεν ξεπερνά το 5% κι ενώ απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες για την επίσημη εκπνοή της προθεσμίας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως φέτος δεν έχει ακόμη ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων.
Κατά τις πληροφορίες, η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/forologikes-dhlwseis-erxetai-paratash.3506157.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget