Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Συνέντευξη – φωτιά: Η Τουρκία γέφυρα ναζί και ισλαμοφασιστών σε Ευρώπη – Μέση Ανατολή!

ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!
ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ DIA ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ISKRA, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΝΑΤΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Iskra.gr

Από την πρώτη εμφάνιση των φανατικών ισλαμικών ομάδα του ISIS, το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι πριν από ένα χρόνο, και αντικατέστησε τη «φθαρμένη» Αλ Κάιντα ως «τρομοκρατικό πρόσχημα» στη παγκόσμια σκηνή, υπήρχαν οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ , μέσω της Σαουδικής Αραβίας το χρηματοδοτούν ως όχημα, για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει σταθεί εμπόδιο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, που θα μπορούσε να εκθρονίσει τη Ρωσία ως ενεργειακό κυρίαρχο της Ευρώπης.
Οι εικασίες όμως τώρα επιβεβαιώνονται μετά τη διαρροή εγγράφου του Πενταγώνου. Το έγγραφο που διέρρευσε στις 18 Μαΐου, κατά λάθος αποχαρακτηρισμένο, και δημοσίευσε το Judicial Watch ,αποκαλύπτει ότι σε συντονισμό με τα κράτη του Κόλπου και την Τουρκία, οι ΗΠΑ «χορηγούν» ισλαμικές ομάδες (για να αποσταθεροποιήσουν τον Άσαντ), και –ουσιαστικά- την εμφάνιση ενός Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία .
Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) , με ημερομηνία 12 του Αυγούστου, 2012, που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, και σαφώς αναφέρονται στη χρηματοδότηση της συριακής «αντιπολίτευσης» και των ισλαμικων οργανώσεων που την στηρίζουν και συναποτελούν.
Στα έγγραφα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρησιμότητα των «no fly zones», ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή Καντάφι, από ομάδες Ισλαμιστών.
Στο αντίστοιχο έγγραφο του Πενταγώνου, η δημιουργία «Σαλαφιστικού πριγκιπάτου» θεωρείται θετική εξέλιξη για την συριακή αντιπολίτευση, που υποστηρίζουν «…η Δύση, οι χώρες του Κόλπου, και η Τουρκία».
Μια τέτοια κρατική οντότητα θα παρέχει: «… μια περαιτέρω ώθηση στην υπόθεση της ενοποίησης της τζιχάντ μεταξύ των σουνιτών του Ιράκ και της Συρίας και των υπόλοιπων Σουνιτών στον αραβικό κόσμο» ενάντια σε Συρία και Ιράν.
Όμως η χρηματοδότηση των ισλαμιστών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχει και μια άλλη πλευρά. Την κοινή χρηματοδότηση και αξιοποίηση τους στο Ουκρανικό έδαφος.
Ο Πολωνός σκηνοθέτης Marcin Mamon, έχει συγκεντρώσει στοιχεία, σε άρθρα του και ντοκιμαντέρ, για την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία.
Η σχέση Ουκρανών δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους είναι παλιά. Ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko μαζί με άλλoυς ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας ) , μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας στον αρχηγό των Τσετσένων , Shamil Basayev , τον υπεύθυνο της σφαγής 260 άμαχων, κυρίως παιδιών.
Στα πλαίσια του ISIS δραστηριοποιείται η οργάνωση Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (Στρατός των ξένων και των υποστηρικτών) που αποτελείται κυρίως από τσετσένους και ρωσόφωνους ισλαμιστές.
Ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης jaish al-Muhajirin wal Ansar είναι ο Abdul Karim Krymsky , Τάταρος από την Κριμαία.
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται το σημείο συγκέντρωσης -γέφυρα, που συνδέει το ISIS με την Ουκρανία και τις νεοναζιστικές ομάδες. Μέσω αυτής της «γέφυρας» ρωσόφωνοι ισλαμιστές μετακινούνται για εκπαίδευση στις περιοχές που ελέγχει το ISIS και μέλη του ISIS μετακινούνται ως «εθελοντές» στην Ουκρανία για να πολεμήσουν δίπλα στα ναζιστικά τάγματα.
Σε αποκλειστική συνέντευξη στην iskra ,πρώην ανώτερο στελέχος της Berkut, (η συνέντευξη είναι ηχογραφημένη) αποκάλυψε και τη μισθοδοσία των «εξεγερμένων» στο Κίεβο. 3000 δολάρια οι «βοηθητικοί», 5000 δολάρια οι «μαχητές της πρώτης γραμμής», που εκπαιδεύθηκαν σε στρατόπεδα στη Δυτική Ουκρανία και την Πολωνία.
Ανάμεσα στους εκπαιδευτές τους, εκτός από ΝΑΤΟικούς αξιωματικούς, ήταν και ισλαμιστές.
Την ίδια στιγμή οι «ιδεολογικοί αδελφοί» του Δεξιού Τομέα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, καταγγέλλουν την «ισλαμική απειλή» στο πρόσωπο των απελπισμένων και κυνηγημένων από τους πολέμους των αφεντικών των ναζιστικών ομάδων.

olympia

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_536.html

Στη Μόσχα ο Λαφαζάνης για... διαπραγματεύσεις - Ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής του;

Για τη Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο υπουργόςΠαραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα σενάρια για τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψής του δίνουν και παίρνουν.
Εν μέσω κρίσιμων εικοσιτετραώρων για τη χώρα και την κυβέρνηση, χωρίς να έχει κλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές, και το ρευστό να στερεύει, ο κ. Λαφαζάνης ταξιδεύει για τη Ρωσία με εντολή του πρωθυπουργού για διαπραγματεύσεις. Σκοπός να βολιδοσκοπηθούν τα πιθανά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική πλευρά από τη Μόσχα.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασύγκροτησης, διευκρινίζεται ότι στόχος του ταξιδιού είναι οι ενεργειακές συμφωνίες.
«Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα ο υπουργός θα έχει σειρά επαφών για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 
Συγκεκριμένα θα έχει συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Στόρτσακ, με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, αλλά και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ».

newpost

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_655.html

Βαρουφάκης: Η 30η Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. "Συζητάμε συνολική συμφωνία με παρεμβάσεις σε εργασιακά-ασφαλιστικό", είπε μεταξύ άλλων

Η 30η Ιουνίου, δηλαδή η ημέρα που λήγει το τρέχον πρόγραμμα, είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99.5 ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι έχει επέλθει συμφωνία ως προς το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για τον ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να εισρεύσουν 900 εκατ. ευρώ από την αλλαγή των συντελεστών στα δημόσια ταμεία.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση δεν πρόκειται να αυξηθεί και αντιθέτως θα μειωθεί, όπως και στα τρόφιμα. Ωστόσο, θα αυξηθεί στα ξενοδοχεία.
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε, εξάλλου, ότι έχει κλείσει οριστικά το θέμα της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές ή στις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ. Είπε ότι η πρόταση έγινε από την πλευρά των Θεσμών, αλλά απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.
Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ άδικο φόρο, αλλά διευκρίνισε ότι θα πρέπει να παραμείνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφευχθούν - όπως είπε - μεγαλύτερες αδικίες.
Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φόρου στα πετρελαιοκίνητα ΙΧ, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.
Ο υπουργός Οικονομικών ήταν επικριτικός έναντι των εταίρων, κάνοντας λόγο για "διαρροές που έχουν αμαυρώσει την εικόνα της Ευρώπης" και προσχηματικές διαφωνίες από την πλευρά τους. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: "Όταν μια διαπραγμάτευση φτάνει στο τέλος της, ακούγονται πολλά από τη μία πλευρά, ιδίως από τους εταίρους μας, που θέλουν να αποσπάσουν τα περισσότερα".
Η συμφωνία, για την οποία ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι "πολύ κοντά", θα περιλαμβάνει εργασιακά και ασφαλιστικά, αλλά και τη ρύθμιση του χρέους, για να μπορέσει, όπως είπε, να είναι βιώσιμο.

ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε κατά 0,7% η οικονομία Στο α' τρίμηνο του 2015

Συρρίκνωση 0,7% παρουσίασε η οικονομία των ΗΠΑ σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αρχικά, η συρρίκνωση είχε εκτιμηθεί στο 0,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 1%.
Η αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης, που αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αναθεωρήθηκε ελαφρώς στο 1,8%.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 7,6% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,6%.
 
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/959783/ipa-surriknothike-kata-07-i-oikonomia

FED: Κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία η ουκρανική κρίση

21 Μαίου 2014

Η ανάπτυξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία κινείται προς έναν «μέτριο» ρυθμό, ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων στην Ουκρανία, εκτιμά η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά μιας συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής (FOMC) στα τέλη του Απριλίου τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Πολλά από τα μέλη της FOMC υπογράμμισαν ότι στο εξωτερικό, μια ενδεχόμενη «κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων που αφορούν τη Ρωσία και την Ουκρανία», ή πιθανόν μια νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρακτικά αυτά.



Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/448937/fed-kindynos-gia-tin-amerikaniki-oikonomia-i-oykraniki-krisi#ixzz3bXqUQ9l6

Προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες, Τετάρτη (27/05/2015), σχέδιο τορπιλισμού κάθε συμφωνίας με την Ελλάδα, με εμπνευστές και εφαρμοστές του, τους Σόιμπλε, Λαγκάρντ και Ντράγκι, οι οποίοι ελέγχουν απόλυτα το Brussels Group και τους εκπροσώπους του, που συζητούν με τους Έλληνες εκπροσώπους.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Αντιμετωπίζουμε πλέον μία ανοιχτή προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας» επεσήμανε πριν λίγη ώρα στο Newsbomb.gr κυβερνητικός αξιωματούχος, «γιατί κάποιοι δεν θέλουν συμφωνία Ελλάδας-δανειστών και επέλεξαν μία ακραία αδιαλλαξία απέναντι στη χώρα μας, για να την σύρουν ακόμα και εκτός ευρωζώνης».
Και ενώ μέχρι χθες το πρωί ήταν σχεδόν όλα έτοιμα, για να αρχίσει να καθαρογράφεται μία καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς, που θα ερχόταν σε έκτακτο Eurogroup στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, για να γίνει αυτή η πρώτη συμφωνία αποδεκτή και να απoδεσμευθούν τα χρήματα για την Ελλάδα, άρχισαν οι τορπίλες κατά της συμφωνίας, με εξωφρενικές απαιτήσεις Σόιμπλε και Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι, που τους ακολουθεί τυφλά, κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τη βοήθεια των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA, στέλνοντας την πρώτη τροχιοδεικτική βολή κατά της Ελλάδας. Ήταν ανεπίσημο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, ότι συμφωνία δεν θα υπάρξει, γιατί υπάρχουν νέες απαιτήσεις.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απαίτηση του ΔΝΤ, να μην προσληφθούν οι καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών, απόφαση που έχει πάρει ήδη όμως η ελληνική κυβέρνηση.
Το ΔΝΤ, δηλαδή η Λαγκάρντ, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ένα μέτρο ασήμαντο μεν σε κόστος για τον ελληνικό προϋπολογισμό, ένα μέτρο άνευ οικονομικής σημασίας για τη συμφωνία, γνωρίζοντας όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση, αν υποχωρήσει στο μέτρο αυτό, θα αυτοκτονήσει ηθικά και πολιτικά και θα εξευτελιστεί στα μάτια του ελληνικού λαού. Άρα, συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το τριήμερο που αρχίζει αύριο, Παρασκευή 29 Μαΐου και τελειώνει το βράδυ της Δευτέρας, ίσως είναι το πιο κρίσιμο –μεταπολιτευτικά- τριήμερο για τη χώρα μας.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα. «Ουδεμία απόφαση και συμφωνία που θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών τάξεων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων». Αυτή είναι η απαράβατη «κόκκινη γραμμή» αξιοπρέπειας για την ελληνική κυβέρνηση.
Εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα, με νέες εξωφρενικές απαιτήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, να μην πληρώσει καμία δόση στο ΔΝΤ τον Ιούνιο, με ό,τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια οικονομία και τις επιπτώσεις σε διεθνή χρηματιστήρια και αγορές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/591116/provokatsia-se-varos-tis-elladas#ixzz3bRkIXD6w

ΤΟ ISIS ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!! Οι πράκτορες του χάους στην Ευρασία!!

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*-  Φαίνεται απίστευτο, αλλά τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά Το λεγόμενο Ισλαμικό κράτος , το ISIS, το Αλ-Dawlah Αλ-Islamiyah fe Al-Ιράκ wa Al-Sham (DAISH / DAESH) βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται στην πολύπαθη την μετά Euromaiden Ουκρανία. Όπως φαίνεται ήδη δρουν στο έδαφος της Ουκρανίας, ομάδες ισλαμιστών εμπειροπόλεμων, αφού έχουν πολεμήσει στην Συρία και το Ιράκ και τώρα είναι στην Ουκρανία και την χρησιμοποιούν ως τον βατήρα για την είσοδο και εξάπλωσή των στην Ευρώπη. Ανησυχητική κατάσταση που τα Ευρωπαϊκά κράτη εθελοτυφλούν προς χάριν μικρόπνοων πολιτικών, εμπαθειών και ανεξήγητων εμμονών. Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτών των αλλοπρόσαλλων εξελίξεων και ας αποκρυπτογραφήσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά που μας παρουσιάζουν σκόπιμα διαφορετικά και όχι την αλήθεια, τα συστηματικά διεθνή ΜΜΕ.
Οι Πράκτορες του Χάους και ο πόλεμος για την Ευρασία
Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι τα μέτωπα σε ένα πολυδιάστατη πόλεμο που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Σκοπός της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ) και έπαθλο ο μονοπολικός κόσμος και η παγκόσμια κυριαρχία. Ο πολυδιάστατος αυτός πόλεμος των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων στοχεύει στο να περικυκλώσει την Ευρασία.
Κύριοι στόχοι η Κίνα και η Ρωσία, που κυριαρχούν στην Ευρασία, δευτερεύων στόχος το Ιράν. Η αυτοκρατορία ( ΗΠΑ) και οι σύμμαχοι έχουν μεθοδεύσει τον τρόπο ενεργείας των για την επίτευξη του σκοπού των. Το Ιράν είναι η πρώτη χώρα που θα «υποταχθεί» και ήδη το αντιλαμβανόμαστε με την διαφορετική μεθόδευση που προτιμήθηκε. Αντί γενικής σύρραξης επιλέχθηκε η αποκατάσταση των σχέσεων και αναμένεται η επίτευξη στο τέλος Ιουνίου μιας γενικής συμφωνίας, που θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, καθώς και τον χάρτη της Μέσης Ανατολής, παραχωρώντας στο Ιράν ζώνες (και χώρες) επιρροής (οι Σιιτικές χώρες) , πάντα υπό το αμερικανικό άρμα. Η άλλη χώρα, που θα αναλάβει κυρίαρχο και ηγεμονικό ρόλο είναι η Σαουδική Αραβία (για τις Σουνιτικές χώρες).
Θα ακολουθήσει η Ρωσία με τελευταία χώρα που θα «υποταχθεί» στο αμερικανικό σχεδιασμό την Κίνα, για την «Ευρασιατική Αντάντ.» . Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράν και τη Ρωσία, επειδή η Τεχεράνη και η Μόσχα είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ουάσιγκτον. Χαρακτηριστικά βλέπουμε τις φρικιαστικές ομοιότητες στις συγκρούσεις αυτές, όπου διαπιστώνεται μια σύνδεση και ομοιότητα σε αυτά που κάλλιστα θεωρούνται και είναι εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως βίαια, ρατσιστικά, ξενοφοβικά γεγονότα, εθνοκαθάρσεις, καταστροφή πολιτισμών και μνημείων, που κατά παράξενο τρόπο η διεθνής κοινότητα τα αντιμετωπίζει με απάθεια και αφωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, το περιοδικό Newsweek είχε επικεφαλίδα τον τίτλο «Οι Ουκρανοί εθελοντές εθνικιστές διεξαγάγουν πόλεμο τύπου ISIS , διαπράττοντες εγκλήματων πολέμου». [1] αναφερόμενο στις αποκλίνουσες δυνάμεις, που δρούν στην Ανατολική Ουκρανία κατά των αποσχιστών Ρωσόφωνων , σε συνεργασία με τον τακτικό Ουκρανικό στρατό και αφορά το υπερ – εθνικιστικό κόμμα Pravy Sektor και τους πράκτορες του χάους, δηλαδή τις συμμορίες της Αλ-Nusra και του ISIS, όπου όλοι αυτοί εξυπηρετούν ένα αφέντη , έστω και αν δεν το αντιλαμβάνονται τυφλωμένοι από τις παραμορφωτικές ιδεοληψίες των, αντιληπτό ποιον και γιατί, όπως προαναφέραμε.
Η παράξενη συμμαχία μεταξύ ISIS και των Ουκρανών ακραίων εθνικιστών-ναζιστών.
Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι πράκτορες του χάους παρότι είναι χαλαρά ευθυγραμμισμένοι μεταξύ των, όμως συνεργάζονται κανονικά , εξυπηρετούν τον ίδιο αφέντη, έχουν τους ίδιους εχθρούς και φυσικά στην παρούσα περίπτωση είναι η Ρωσία.
Έτσι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο , έρχεται ένας σημαντικός Πολωνός σκηνοθέτης, ο Marcin Mamon,(Μαρσίν Μαμόν) ο οποίος έχει αναφερθεί με άρθρα του και ντοκιμαντέρ, σχετικά με την διασύνδεση και εμπλοκή του ISIS στην Ουκρανία, καθώς και αλλού, όπου υπάρχει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων και ιδιαίτερα εξτρεμιστών Ισλαμιστών. Ο εξαίρετος Πολωνός σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την Τσετσενία, όπως The Smell of Paradise with Mariusz Pilis in 2005, για τοBBC. Εκεί εξηγεί γιατί ορισμένοι από τους μαχητές από τον Καύκασο αισθάνονται ότι έχουν ένα χρέος προς τους Ουκρανούς, όπως π.χ. ο Oleksandr Muzychko και θα δούμε παρακάτω. [2]
Τα πολλά ταξίδια του Mamon στο Αφγανιστάν και οι «σχέσεις» με τους Τσετσένους τζιχαντιστές, που αγωνιζόταν με την Αλ Κάιντα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών επαφών με το ISIS στο εσωτερικό της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η εξαιρετική του σχέση με τους τζιχαντιστές τον οδήγησε σε ένα νέο μονοπάτι προς την Ουκρανία, αυτή τη φορά, που αφορά άμεσα την πατρίδα του την Πολωνία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Σε πρόσφατο άρθρο του (27 Φεβρ 2015) γράφει για την συνάντησή του : «Εγώ δεν ήξερα καν, σε εκείνο το σημείο, ποιον συναντούσα. Ήξερα μόνο ότι Khalid (Χαλίντ), η επαφή μου και σύνδεσμός μου στην Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μου είχε πει ότι οι «αδελφοί» του ήταν στην Ουκρανία, και θα μπορούσα να τους εμπιστεύομαι », γράφει για τη συνάντηση του στο «Potholed street in Kiev, east of the Dnieper River, in anarea known as the Left Bank.» [3]

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του, o Mαμόν εξηγεί ότι «οι αποκαλούμενοι αδελφοί είναι μέλη της ISIS και άλλων ακραίων κρυφών ισλαμιστικών οργανώσεων (με μέλη εν υπνώσει), που είναι σε κάθε ήπειρο, και σχεδόν σε κάθε χώρα, και τώρα είναι πάρα πολλοί στην Ουκρανία ». Εξηγεί επίσης ότι « Ο Khalid , ο οποίος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, είναι ο αρχηγός του αφανούς και κρυφού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε από τη Συρία για να οργανώσει, να ελέγξει και να βοηθήσει στην κοσμοπλημμύρα των εθελοντών που φθάνουν συνεχώς στην Τουρκία από όλο τον κόσμο και που θέλουν να ενταχθούν στο παγκόσμιο Τζιχάντ και στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα, ήθελε να με φέρει σε επαφή με τον Ruslan, ένα «αδελφό» , που μάχεται με τους μουσουλμάνους στην Ουκρανία ».
Η σχέση Ουκρανών ακραίων δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους μαχητές είναι καλή και παλιά. Όπως εξηγεί ο Mamon ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko έγινε δεκτός από τους Τσετσένους και το Ισλαμικό δίκτυο και αποκαλείται αδελφός, «ακόμα κι αν ποτέ δεν ασπάστηκε το Ισλάμ» και ότι ο «Muzyczko, μαζί με άλλoυς ουκρανούς εθελοντές (Δεξιός Τομέας και άλλους εθνικιστές και αντιρώσους) , μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, μαζί με Τσετσένους μαχητές εναντίον της Ρωσίας».
Muzyczko
Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό των Τσετσένων εναντίον των Ρώσων, είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας υπό τον αρχηγό των Τσετσένων μαχητών, τον γνωστό εξτρεμιστή ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Shamil Basayev , που σκοτώθηκε σε καλά οργανωμένη ρωσική επιχείρηση με έκρηξη προπορευομένου οχήματος, το 2006.

Ο Shamil Basayev θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο γνωστή και φοβερά αποκρουστική την τρομοκρατική ενέργεια σε σχολείο στο Μπεσλάν, όπου σκοτώθηκαν 320 άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα τον Σεπτέμβριο του 2004 και οι Τσετσένοι αντάρτες έχασαν από τότε κάθε στήριξη και συμπάθεια από όλο τον κόσμο.
*Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) , TacticalIntelligence School (USA) , πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
http://www.analystsforchange.org/2015/05/isis_25.html

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/isis_26.html

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα»
Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν… συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια μιλούν για «εορτασμό», αντί για επέτειο, και να μην αρκούμαστε στον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης, κάθε 25 του Μαρτίου. Μεγάλη η σημασία της Πόλης, θα πει κανείς, για τους Ελληνες. Σωστό. Οπότε και η συμβολική σημασία της Αλωσης είναι εξίσου μεγάλη. Εστω και αν η πολιορκία της από τους Οθωμανούς ήταν απλώς μία από τις πολλές, έστω και αν το κλίμα της εποχής ήταν τέτοιο, η κατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν τέτοια, που έκπληξη θα ήταν το να μην αλωθεί η Πόλη.
«Βρισκόμαστε στα μέσα του 15ου αιώνα, γύρω στο 1450. Η Πόλη είναι μια μικρή πόλη πια- έχει δεν έχει 70.000 κατοίκους, όταν άλλοτε είχε περάσει το μισό εκατομμύριο» αφηγείται στα «ΝΕΑ» η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, επιχειρώντας να βάλει για λογαριασμό μας τα πράγματα στη θέση τους, να καταγράψει αλήθειες και μύθους της Αλωσης έτσι όπως μόνο μίαβυζαντινολόγος με τη δική της διαδρομή μπορεί να κάνει. «Η Πόλη έχει αποδεκατιστεί από την πανώλη και τις αλλεπάλληλες πολιορκίες των Τούρκων. Αλλά και από τις διαμάχες των Δυτικών, αφού οι προστριβές Γενοβέζων και Βενετσιάνων γίνονταν στο λιμάνι της μέσα. Υπήρχε και μια τάση ανεξαρτητοποίησης των λίγων χωρών που παρέμεναν ελεύθερες- όχι μόνο του Μυστρά που παρεμπιπτόντως έπεσε το 1460, επίσης στις 29 Μαΐου! Η κατάσταση ήταν μιας ανασφάλειας γενικής».
Ο διχασμός. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, «υπήρχε μια μεγάλη ενωτική και ανθενωτική διαμάχη, υπέρ και εναντίον της Ενωσης των Εκκλησιών. Οι αντίθετοι στην Ενωση συμμαχούσαν και με τους Τούρκουςήταν οι λεγόμενες παρά φύσιν συμμαχίες. Οι υπέρμαχοι της Ενωσης διακήρυσσαν: “Οταν οι δύο Ρώμες ήταν ενωμένες διαφεντεύαμε τον κόσμο. Οταν διχάστηκαν, χάσαμε τα πρωτεία”. Με αυτή την έννοια η πραγματική πτώση της Πόλης χρονολογείται από το 1204 και μετά. Η ανθενωτική διαμάχη πήρε μάλιστα τεράστιες διαστάσεις μετά το 1438 και τη Σύνοδο της Φερράρας. Εκεί ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Η΄ ξεσήκωσε την Εκκλησία σε μια τελευταία προσπάθεια Ενωσης, αλλά ενώ η διανόηση ήθελε να είναι αναγεννησιακή, η Εκκλησία παρέμενε προσηλωμένη στα πάτρια κατά τρόπο φανατικό, αν όχι τίποτα παραπάνω», λέει χωρίς να μασάει τα λόγια της η ελληνίδα βυζαντινολόγος, η πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόννης στα 700 χρόνια ιστορίας του μεγάλου γαλλικού πανεπιστημίου.
Και συνεχίζει: «Υπήρχε όμως ακόμη ένας παράγοντας παρακμής. Ηταν η γενική δεισιδαιμονία που τρεφόταν από τις προφητείες. Ηδη από τον 6ο αιώνα υπήρχαν προφητείες, τότε ήταν όμως αισιόδοξες. Τώρα προφήτευαν το τέλος της Πόλης και μαζί το τέλος του κόσμου και της Ιστορίας. Αυτό ήταν, λοιπόν, το κλίμα στην Κωνσταντινούπολη της εποχής. Δεισιδαιμονία, διχόνοια, φτώχεια, κακομοιριά. Οι Βυζαντινοί ζούσαν σε μια πόλη ερημωμένη. Και στα ανάκτορα του Πορφυρογέννητου πολύ λίγα δωμάτια χρησιμοποιούνταν. Οπως λέει και ο Παλαμάς στον “Δωδεκάλογο του Γύφτου”: “Και ήταν οι καιροί που η Πόλη/ πόρνη σε μετάνοιες ξενυχτούσε/ και τα χέρια της δεμένα τα κρατούσε/ και καρτέραγ΄ ένα μακελάρη (…) Και καρτέραγε τον Τούρκο να την πάρει”».
«Η Πόλη θα μπορούσε να είχε πέσει πολύ νωρίτερα» 
Η Πόλη θα μπορούσε να είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων πολύ νωρίτερα. «Ο λόγος που δεν έγινε αυτό και ανάσανε για πενήντα χρόνια ήταν ότι ο Βαγιαζίτ έπεσε στα χέρια των Μογγόλων» λέει η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ. «Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της όρθια. Ο Μανουήλ έτρεχε να δει τους Καρόλους, ο Ιωάννης πήγε στη Φερράρα. Είναι η εποχή των επαιτών αυτοκρατόρων. Πήγαιναν επαίτες στη Δύση, έστω και αν τους δέχονταν εκεί με τιμές και δόξες. Κάτι που συνήθως οι Ελληνες δεν δέχονται είναι ότι ο Πάπας προσπάθησε να βοηθήσει. Διέθεσε τις ιντουλγκέντσιες- τα επί πληρωμή συγχωροχάρτια- του 1450, που ως ιντουλγκέντσιες Ιωβηλαίου ήταν πιο προσοδοφόρες, στον πόλεμο κατά των Τούρκων. Αλλο αν αυτό δεν ήταν αποτελεσματικό, αφού έδωσε τα χρήματα στους Αραγωνέζους που τα χρησιμοποίησαν για δικούς τους σκοπούς.
Πολλοί λένε ότι η Δύση δεν βοήθησε. Οταν όμως μιλάμε για Δύση τι εννοούμε; Οι Βυζαντινοί ήταν όλη η Ανατολή. Η Δύση ήταν πολυδιασπασμένη και ο Πάπας είχε ένα σχίσμα στην πλάτη του και την Ανατολική Εκκλησία εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Παλαιολόγος πολεμάει τους Τούρκους μαζί με τον απεσταλμένο του Πάπα, Ισίδωρο του Κιέβου, και τους Γενοβέζους, ο Γεννάδιος- ο Γεώργιος Σχολάριος, πρώτος Πατριάρχης μετά την Αλωσητοιχοκολλούσε ανάθεμα εναντίον του Παλαιολόγου. Και επίσης: μετά την πτώση της Πόλης, οι Δυτικοί έτρεμαν. Οταν ανέλαβε Πάπας ο Ενιο Σίβλιο Πικολομίνι, δηλαδή ο Πίος Β΄, έγραψε μια πραγματεία για την Αλωση στην οποία μιλούσε για καταστροφή της Χριστιανοσύνης. Αντίθετα οι Ρώσοι, που είναι μάλιστα φανατικοί ανθενωτικοί, δεν γράφουν σχεδόν τίποτα για την πτώση της Πόλης. Πέρασαν χρόνια για να αρχίσουν οι σλαβικοί θρήνοι. Εκείνοι που θρήνησαν από την αρχή για την Πόλη είναι στην Τραπεζούντα. “Πάρθεν η Πόλη, πάρθεν η Ρωμανία”, έλεγαν».
Η συμφωνία του σουλτάνου με τον Πατριάρχη
Το Ρούμελι Χισάρ, το κάστρο που έχτισε ο Μωάμεθ το 1452 για να ελέγχει το πέρασμα ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της πολιορκίας, λέει η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ. «Διούλκησε και τον στόλο περνώντας τα πλοία του στον Κεράτιο. Από την άλλη πλευρά, μόνο 3-4 πλοία γενοβέζικα πέρασαν και αυτά για να φέρουν τροφή στους πολιορκημένους». Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτή η αιτία της ήττας των Βυζαντινών. «Ο Μωάμεθ είχε μαζέψει Σέρβους, Αλβανούς, Τούρκους. Απέναντι στους τουλάχιστον 100.000 άντρες του-μερικοί μιλούν για 120.000, άλλοι τους ανεβάζουν σε 200.000- αντιπαρατάσσονταν περίπου 4.500 άνθρωποι το πολύ, μαζί με τους ξένους. Και πολλοί ήταν παιδιά και γυναίκες που πολεμούσαν με αγκωνάρια. Μεγάλη ήταν η βοήθεια των Γενοβέζων, αλλά όταν σκοτώθηκε ο Τζουστινιάνι έχασαν το ηθικό τους και υποχώρησαν. Οσοι πολέμησαν, πάντως, πολέμησαν ηρωικά. Οταν ο Μωάμεθ έστειλε αποκρισάριο στον Παλαιολόγο ζητώντας του να παραδώσει την Πόλη, πήρε την απάντηση ότι η Πόλη δεν είναι δικό του πράγμα και πως “με τη δική μας θέληση αποφασίσαμε να πεθάνουμε”. Ακόμη και ο περίφημος Νοταράς που είχε τρεις υπηκοότητες και όλη του την περιουσία στο εξωτερικό, και που είπε ότι είναι καλύτερο το τουρκικό καφτάνι από τη λατινική τιάρα, πολέμησε και εν τέλει εκτελέστηκε από τους Τούρκους. Χαρακτηριστικό του ηρωισμού είναι ότι όταν στην Πύλη του Ρωμανού οι Τούρκοι άρχισαν να ανεβαίνουν πάνω και πέρασαν μέσα, έψαχναν τους αντίπαλους πολεμιστές και δεν πίστευαν ότι ήταν τόσοι λίγοι. Και πρέπει να πούμε και για τον Μωάμεθ, που συνηθίζουμε να τον ταυτίζουμε με τη βαρβαρότητα, ότι δεν ήταν βάρβαρος ή δεν ήταν μόνο βάρβαρος. Ηταν από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές της Τουρκίας. Ηξερε τι ήθελε και πώς να το κάνει». Οσο για την Κερκόπορτα… «Ανοιγμένη ή ξεχασμένη. Αστεία πράγματα. Ηταν χιλιάδες έξω, τα καράβια τους στον Κεράτιο, οι Γενοβέζοι έφευγαν. Τι να πεις για την Κερκόπορτα; Σε συμβολικό επίπεδο μόνο μπορείς κάτι να πεις. Αλλά είναι σαν να λέμε ότι αντί να σκοτώνονταν τρεις Τούρκοι κατά την είσοδό τους στην Πόλη, θα σκοτώνονταν δέκα αν η πόρτα ήταν κλειστή. Και λοιπόν; Αφού είχαν ανεβάσει σκάλες και έμπαιναν από όπου ήθελαν».
«Ο Μωάμεθ έδωσε το πατριαρχικό αξίωμα στον Γεννάδιο Σχολάριο, ορίζοντάς τον αμέσως αρχηγό του Μιλιέτ, δηλαδή όλων των ορθοδόξων. Κάπως έτσι ξέρουμε γιατί η Εκκλησία κράτησε όλα τα κτήματά της και η αυτοκρατορία τα έχασε», λέει δηκτικά η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ. «Κάπως έτσι φτάσαμε και στα σημερινά βατοπεδινά βακούφια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, σε αντίθεση με άλλες συμπεριφορές της πολιτείας, ότι όταν ο Μανουήλ Παλαιολόγος είναι στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει κίνδυνος καταστροφής, δημεύει όλα τα κτήματα του Αθω. Και ότι ο Κομνηνός δημεύει όλη την εκκλησιαστική περιουσία για να αντιμετωπίσει τους Σελτζούκους». Την εποχή της Αλωσης, εξάλλου, υπήρχε έξαρση του μοναχισμού. «Σε όλη τη διαμάχη των ανθενωτικών οι καλόγεροι στα μοναστήρια της Πόλης και του Αθω ήταν πρώτοι. Είναι πολλοί και δεν πολεμούν. Αντίθετα με τους δυτικούς μοναχούς που μπορούν να φέρουν όπλα, οι ορθόδοξοι δεν μπορούν», σημειώνει η ελληνίδα βυζαντινολόγος.
Πηγη:http://antikleidi.com
 http://www.ksm.gr/η-ελένη-αρβελέρ-διαλύει-τους-μύθους-γι/

Κυβέρνηση: Απαράδεκτη η δήλωση Κόνιγκ για το Κυπριακό

Λευκωσία: Η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτη την δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Λευκωσία που παραγνωρίζει και είναι σε πλήρη αντίθεση με ιστορικά γεγονότα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του Τζον Κόνιγκ ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί πρωτίστως θέμα εισβολής και κατοχής.
 
«Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα στον εν εξελίξει διάλογο και σε μεγάλο βαθμό είναι τέτοιες δηλώσεις που για χρόνια εμποδίζουν την ύπαρξη προόδου στο Κυπριακό», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να διαμαρτυρηθεί επίσημα προς τις ΗΠΑ σε σχέση με τις δηλώσεις αυτές, σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόταν σε προσωπικές του θέσεις. Πρόσθεσε πως παρόλα αυτά θα συζητηθεί το θέμα με την αμερικανική κυβέρνηση.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_433.html

Τα πάθη του παραγωγού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη ο πατέρας του φίλου μου του Σήφη, τη δεκαετία του ’90 είχε καμιά εκατοστή πρόβατα. Του αρκούσαν για να ζουν με αξιοπρέπεια αυτός κι η πολυμελής οικογένειά του.
Κάτι το γάλα, κάτι το μαλλί, πουλούσε κι αρνιά στον κρεοπώλη, έβγαινε το μεροκάματο.
Δεν άλλαζε αυτοκίνητο ή τηλεόραση κάθε τρία χρόνια –κινητά δεν υπήρχαν ακόμα- αλλά για τα βασικά είδη βιοπορισμού (ρούχα, τρόφιμα, καθαριστικά, φάρμακα) δεν το πολυσκεφτόταν.
Δεν χρωστούσε πουθενά και δεν του χρωστούσε κανείς.
Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα έχει τετραπλάσιο κοπάδι και μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος και κρέατος.
Ενα μπουκάλι γάλα αξίζει πια σχεδόν όσο ένα μπουκάλι νερό, ενώ για το κρέας η τιμή του χασάπη ίσα που καλύπτει το μεγάλο κόστος εκτροφής.
Για το μαλλί, ούτε λόγος· πηγαίνει κατευθείαν στα αζήτητα. Χρωστά στην τράπεζα κάποιες δόσεις για το υπερσύγχρονο αρμεκτικό που εγκατέστησε για να πάρει πιστοποίηση.
Ταυτόχρονα του χρωστούν αρκετά ο γαλατάς και ο κρεοπώλης και, σε γενικές γραμμές, ο ετήσιος ισολογισμός του είναι σταθερά αρνητικός.
Με τετραπλάσιο ζωικό κεφάλαιο δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα ακόμα και στα βασικά.
Σε μια συζήτηση που είχαμε πρόσφατα, αξιολογώντας τα εμπειρικά του δεδομένα αποδίδει το φαινόμενο σε δύο αιτίες: στο ευρώ και στις επιδοτήσεις.
Με το κοινό νόμισμα εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής και εκτροφής, αλλά και οι τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης.
Παράλληλα οι εισαγωγές φτηνότερου (αν και κατώτερης ποιότητας) ζωικού κεφαλαίου πολλαπλασιάστηκαν, ενώ οι επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, που του εξασφάλιζαν ένα εισόδημα από το μαλλί, αποδεκατίστηκαν.
Την ίδια ώρα η Κοινή Αγροτική Πολιτική τού επέβαλε δυσβάσταχτους κανόνες προκειμένου να τον επιδοτήσει, ενώ και η επιδότηση αυτή καθ’ εαυτή υπήρξε στείρα και αντιπαραγωγική, λειτουργώντας ως επί το πλείστον σαν «ευρωπαϊκό φιλοδώρημα» και διατηρώντας τις τιμές των προϊόντων του καθηλωμένες στην ανυποληψία.
Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής πηγής εισοδήματος, αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να φυτέψει ντομάτες.
Εκεί έπεσε στο δόκανο των μεσαζόντων και των μεγαλέμπορων. Η τιμή που του προσέφεραν εκβιαστικά, πολλές φορές δεν κάλυπτε το κόστος, την ώρα που ο ίδιος έβλεπε στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ το προϊόν του να πωλείται με πολλαπλάσιο τίμημα.
Ενα από τα τρικ των μεσαζόντων, που μπόρεσε να αντιληφθεί, ήταν το εξής: μόλις η εγχώρια ντομάτα άρχισε να αποκτά αξιοπρεπή τιμή, λόγω ζήτησης και καλής ποιότητας, γινόταν εισαγωγή μιας μεγάλης παρτίδας σκάρτης ντομάτας από γειτονικές χώρες σε εξευτελιστική τιμή.
Οταν, λοιπόν, ο άνθρωπός μας κατέφτανε στον χοντρέμπορο για να πουλήσει τις ντομάτες του, ο τελευταίος τού έδειχνε το βουνό από τις ντομάτες εισαγωγής λέγοντάς του «δες πόσες έχω αδιάθετες, τι τιμή να σου δώσω;».
Εν τέλει, αγόραζε τις εξαιρετικές ντόπιες ντομάτες σε εξευτελιστική τιμή και τις διέθετε με μεγάλο κέρδος.
Οι εισαγόμενες μόλις εξυπηρετούσαν τον σκοπό τους, κατέληγαν στη χωματερή.
Ο πατέρας του φίλου μου του Σήφη δεν καλλιεργεί, πια, τίποτα. Εξωθήθηκε στην αγρανάπαυση.
Και τα ζώα του τα βόσκει για να μπορεί, απλώς, να επιβιώνει, με τεράστιο μόχθο και δυσκολίες.
Ενας άνθρωπος της παραγωγής και της δουλειάς, που δεν τον αγγίζει κανένα ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», «συμφωνία ή ρήξη».
Ξέρει πολύ καλά και ποιες πολιτικές τον οδήγησαν ώς εδώ και ποιοι πρέπει να φύγουν απ’ τη μέση, ώστε, σε κάθε περίπτωση, να προκόψουν ο ίδιος και οι όμοιοί του και να πάψουν να επιβιώνουν τα παράσιτα που τον απομυζούν.
http://www.efsyn.gr/arthro/ta-pathi-toy-paragogoy

Σε δίκη δύο πρώην ταμίες του κόμματος του Ραχόι

Οργή ψηφοφόρων για τα σκάνδαλα διαφθοράς

Σε δίκη παραπέμπονται δύο πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), όπως ανακοίνωσε σήμερα ισπανικό δικαστήριο, μετά τη μακροχρόνια έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με μυστικά ταμεία του κόμματος.

Μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, στα οποία εμπλέκεται το κεντροδεξιό PP, έχει προκαλέσει την οργή των ψηφοφόρων σε μια σημαντική εκλογική χρονιά. Το κυβερνών κόμμα έχασε 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/826318/se-diki-duo-proin-tamies-tou-kommatos-tou-rahoi/