Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πώς μπορώ να προστατεύσω προσωπικές φωτογραφίες μου απο πιθανή κλοπή

Έντονες συζητήσεις εδώ και λίγες ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς έγινε διαρροή γυμνών φωτογραφιών απο διάφορες διάσημες όπως η Kate Upton, η Jennifer Lawrence, η Avril Lavigne, η Kim Kardashian και άλλες.) Ο hacker που τις δημοσίευσε στο 4chan είχε προαναγγείλει ότι έχει στα χέρια του το υλικό και τήρησε την υπόσχεση του ότι θα ξεκινήσει τη δημοσίευση του την Κυριακή. Μόλις άρχισαν οι πρώτες δημοσιεύσεις, ξεκίνησε αναπόφευκτα μια τεράστια κουβέντα από τους χρήστες των 4chan και Reddit που αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από τους προσωπικούς λογαριασμούς των εν λόγω celebrities στην υπηρεσία iCloud, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.Από την πλευρά των θυμάτων, οι εκπρόσωποι της Jennifer Lawrence επιβεβαίωσαν ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και απειλούν με αγωγές οποιονδήποτε τις δημοσιεύσει, ενώ η Mary Winstead απάντησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι είναι καταπάτηση πολύ προσωπικών στιγμών.Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την δημοσίευση των φωτογραφιών και αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κενό ασφαλείας στο iCloud ή σε άλλη υπηρεσία cloud, τότε θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις.
Πηγή: http://mashable.com/2014/08/31/celebrity-nude-photo-hack/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_medium=feed&utm_source=feedly&utm_reader=feedly
Πώς έγινε η διαρροή;
Η διαρροή των φωτογραφιών μπορεί να γίνει μεταξύ άλλων με τους παρακάτω τρόπους:
  1. Κωδικοί ασφαλείας οι οποίοι δεν παρέχουν ασφάλεια. Πάρα πολύς κόσμος για να μην παιδεύεται κατα την εισαγωγή των κωδικών, επιλέγει εύκολους, μικρούς και ανασφαλείς κωδικούς ασφαλείας, μάλλιστα τους χρησιμοποιεί σε πολλές υπηρεσίες. Υπάρχουν εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν κακόβουλοι και μπορούν να "μαντέψουν" τους εύκολους κωδικούς σας.
  2. Στοχοποιημένη Επίθεση. Με την αποστολή ενός email, ή με ένα usb stick μπορεί κάποιος να μας στείλει ένα αρχείο το οποίο περιέχει ένα trojan horse (δούρειο ίππο). Πρόγραμμα δηλαδή που κατα την εκτέλεση του μπορεί να ξεκινήσει να καταγράφει και να στέλνει στον κακόβουλο χρήστη, υλικό απο τον υπολογιστή μας.
  3. Δημόσια WiFi. Προσοχή όταν χρησιμοποιούμε δημόσια WiFi χωρίς ασφάλεια, υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή μας μέσω αυτών.
  4. Κενά ασφαλείας σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε (όπως το icloud) τα οποία προσπαθούν συνεχώς να "κλείσουν" οι προγραμματιστές αλλά δεν είναι εύκολο να τα προβλέψουν όλα.
Πώς μπορώ να προστατευτώ απο μια διαρροή προσωπικών φωτογραφιών;
1. Οι φωτογραφίες που περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο καλό ειναι να μην εγκαταλείπουν το χώρο σας και να μην βρίσκονται σε συσκευές που συγχρονίζονται με το Cloud. Σκεφτείτε διπλά στο που θα αποθηκεύσετε τέτοιες φωτογραφίες.
2. Αν αποφασίσετε να τις αποθηκεύσετε βάλτε τις σε ένα ZIP αρχείο κλειδωμένο με password ούτως ώστε μόνο εσείς να έχετε πρόσβαση.
3. Πάντα καντε ανανέωση στα Antivirus/Antispyware προγράμματα σας
4. Κρατάτε πάντα backup των αρχείων σας
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το backup και τα αρχεία μπορείτε να εγγραφτείτε στο Newsletter μας.
 
---

Μιχάλης Μίγγος
Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων & Αναλυτης Ψηφιακών Πειστηρίων
Data Recovery & Computer Forensics Deparment
TicTac Data Recovery

http://www.tictac.gr/πώς-μπορώ-να-προστατεύσω-προσωπικές-φωτογραφίες-μου-απο-πιθανή-κλοπή

Κρύα πόδια: Οι 4 συνηθέστερες αιτίες

Απλή ενόχληση ή σύμπτωμα κακής υγείας; Τα κρύα πόδια είναι ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα, ιδίως στο γυναικείο πληθυσμό. Πέραν της ανάγκης να φοράτε κάλτσες τους περισσότερους μήνες του χρόνου, τι άλλο μπορεί να σημαίνει;
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν απλώς αυξημένη ευαισθησία στο κρύο, το οποίο σημαίνει ότι τα άκρα τους θα είναι κρύα ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ χαμηλές. Αυτή είναι η συνηθέστερη και πιο ακίνδυνη αιτία. Δείτε μερικές ακόμη.
1. Αυξημένη εφίδρωση (υπεριδρωσία)
Η πατούσα διαθέτει πενταπλάσιους σε αριθμό ιδρωτοποιούς αδένες από το δέρμα στο υπόλοιπο πόδι. Όταν φοράμε παπούτσια για πολλές ώρες, είναι σίγουρο πως το πόδι θα ιδρώσει και ο ιδρώτας αποτελεί αγωγό της θερμότητας. Όταν η πατούσα χάνει θερμότητα, νιώθουμε ότι το πέλμα παγώνει. Το αυξημένο άγχος και ο υπερθυρεοειδισμός είναι δύο συχνές αιτίες της αυξημένης εφίδρωσης.
2. Κακή κυκλοφορία του αίματος
Το αίμα βοηθά να διατηρείται η θερμοκρασία του σώματος στα επιθυμητά επίπεδα. Εάν δεν κυκλοφορεί σωστά, ολόκληρο το σώμα και κυρίως τα άκρα δεν παραμένουν αρκετά ζεστά. Ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση και η περιφερική αρτηριοπάθεια συνδέονται άμεσα με την κακή κυκλοφορία του αίματος.
3. Βλάβη στα νεύρα
Η περιφερική νευροπάθεια είναι εξαιρετικά συχνή στα άτομα με διαβήτη. Πέρα από τα κρύα πόδια, τυπικά συμπτώματα της περιφερικής νευροπάθειας είναι η απώλεια αίσθησης στο πέλμα και το μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών.
4. Κατάχρηση αλκοόλ
Το αλκοόλ έχει αγγειοδιασταλτική δράση, δηλαδή κάνει τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος να μεγαλώνουν σε διάμετρο. Όσο περισσότερο αίμα διοχετεύεται στα μεγαλύτερα αγγεία, η ροή αίματος στα πόδια μειώνεται.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/329835-krya-podia-oi-4-synithesteres-aities#ixzz3aF7u17ma